Point TCS Tapahtumien koontipalvelu Käyttäjän ohjekirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Point TCS Tapahtumien koontipalvelu Käyttäjän ohjekirja"

Transkriptio

1 Point TCS Tapahtumien koontipalvelu Käyttäjän ohjekirja Versio 2.0

2 Sisällysluettelo 1 Yleistä palvelusta Tietoturva ja käytettävyys Palveluun kirjautuminen Palvelun etusivu Clearing Päätaso Päiväkohtainen taso Toimipaikkataso Ongelmatilanteet Ongelman kuittaus Tapahtuman peruutuspyyntö Raportit Hallinta Provisiot Haku Käyttäjien hallinta Vaihe 1 Salasanalistasta luopuminen Vaihe 2 Käyttäjien lisääminen Viitteet Sähköinen tiliote (20)

3 1 Yleistä palvelusta Point TCS (Transaction Collecting System) mahdollistaa yrityksen maksupäätteiden rahavirtojen tarkkailun keskitetysti. Keskitetty hallinta tapahtuu palvelun tarjoaman asiakaskohtaisen internetsivuston kautta. TCS-palvelu kerää maksupäätetapahtumia maksupäätteiltä asiakkaan määrittämiin ryhmiin ja lähettää ne kerran päivässä eteenpäin pankkiin. Pankin tilitykset näkyvät yrityksen tiliotteella ryhmäkohtaisesti. Tilityksille voidaan asettaa ryhmäkohtainen viite, joka helpottaa tilitysten kohdistamista taloushallinnon ohjelmistoissa. Yksi maksupäätesopimus on riittävä, yrityksen päätemäärästä riippumatta. Kun käytössäsi on TCS-palvelu, maksupäätteisiin ei tarvitse erikseen syöttää pankin maksupäätepalvelun PATU-avaimia. 1.1 Tietoturva ja käytettävyys TCS-palvelun tietoturva on varmistettu alan viimeisimmällä teknologialla. Palvelu on ulkopuolisen tietoturvatalon sertifioima ja se uusitaan vuosittain. Käytettävyys ja toimintavarmuus ovat yrityksen rahaliikennettä käsiteltäessä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista tietoturvan ohella. Korkean käytettävyyden ensimmäinen lähtökohta on, että asiakastiloissa tai asiakkaan vastuulla ei ole mitään palveluun liittyviä komponentteja, vaan kaikki järjestelmät sijaitsevat ammattimaisen valvonnan ja ylläpidon alaisessa ympäristössä. Point valvoo 24/7 palvelun toimintaa automaattisella hälytysjärjestelmällä, joka perustuu todellisen rahaliikenteen seurantaan. Maksupäätteen lähettämät korttimaksutapahtumat taltioidaan aina salattuna fyysisesti useaan eri paikkaan, joten mahdollisuus menettää tietoja on minimoitu. TCS-palvelun käyttöön tarkoitetut asiakaskohtaiset internetsivut on salattu vastaavalla menetelmällä kuin suomalaiset verkkopankit. Myös asiakkaan internetselaimen ja palvelun välinen liikenne on salattu (https) ja käyttäjän tunnistus hoidetaan kolminkertaisella tunnistuksella (käyttäjätunnus, salasana ja vaihtuva salasana). TCS-palvelu on PCI-hyväksytty ja toimii ainoastaan yhdessä Point SSL - reitityspalvelun kanssa. Palveluun liitettävät maksupäätteet ovat aina PCI PED - hyväksyttyjä ja EMV-sertifioituja. 3 (20)

4 2 Palveluun kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa alla olevan kuvan mukaisesti: Kirjautumiseen tarvitaan käyttäjätunnus, kiinteä salasana sekä vaihtuva salasana. Vaihtuvan salasanan järjestysnumero lukee kentän edessä. HUOM! Vaihtuvia salasanoja käytetään uudelleen, joten niitä ei tule yliviivata listalta. Salasanalistan tilalla voidaan käyttää myös tekstiviestikirjautumista. Ohjeet tähän kohdassa 9. Käyttäjätunnus ja salasana toimitetaan asiakkaalle Pointilta. Jos käyttäjätunnus unohtuu tai palveluun kirjautuminen ei jostain syystä onnistu, ota yhteys Pointin asiakaspalveluun. (Puh: , Sähköposti: ) Palvelussa on 8 eri kieliversiota: suomi, englanti, ruotsi, tanska, eesti, latvia, liettua ja norja. Voit vaihtaa haluamasi kielen sivun ylälaidasta löytyvistä lipuista. 4 (20)

5 3 Palvelun etusivu Kun kirjaudut palveluun, tulet automaattisesti palvelun etusivulle. Siinä julkaistaan tärkeitä tiedotteita koskien palvelua. Etusivulla näkyy myös mm. TCS-palvelun kautta kulkenut maksuliikenne viimeisen 7 päivän ajalta sekä mahdolliset ongelmatilanteet: 5 (20)

6 4 Clearing TCS-käyttöliittymän Clearing-välilehti tarjoaa reaaliaikaisen näkymän palvelun kautta kulkevaan rahaliikenteeseen. 4.1 Päätaso Clearing-näkymän ylimmällä tasolla listataan päiväkohtaisesti pankkiin lähetettyjen tapahtumien summat ja kappalemäärät korttityyppikohtaisesti ryhmiteltynä: Palvelussa näkyvät kaikki tapahtumat kuudenkymmenen päivän ajalta. Sitä vanhemmat tapahtumat poistuvat palvelusta automaattisesti, pois lukien tapahtumat, jotka ovat Ongelmia-tilassa. Tapahtumat listataan tapahtumien vastaanottopäivän mukaisesti. Erät, jotka sisältävät tapahtumia eri päiviltä, jaetaan päiväkohtaisiin eriin. Ravintoloiden osalta tapahtumapäivä vaihtuu klo 05:00. Muiden yritysten osalta tapahtumapäivä vaihtuu klo 00:00. Palvelu näyttää kunkin päivän tapahtumat korttityypeittäin. - Vastaanotettu päätteiltä sarakkeissa listataan ne tapahtumat, jotka on lähetetty TSC -palveluun maksupäätteiltä. - Vahvistettu pankista sarakkeissa listataan ne tapahtumat, jotka pankki on hyväksynyt maksupäätepalautteessa. - Tila-sarakkeessa näkyy lähetysten tila seuraavasti: OK: Kun tila on OK, kaikki lähetetyt tapahtumat on hyväksytty pankissa. Odottaa palautetta: Pankista tuleva palaute ei ole vielä saapunut. 6 (20)

7 Odottaa pankkilähetystä: Tapahtumia ei ole vielä lähetetty TCSpalvelusta pankkiin. Kyseinen solu on keltainen. Ongelmia: Lähetyksessä on ongelma. Kyseinen solu on punainen. Valitsemalla Tila-sarakkeessa olevan kysymysmerkki-painikkeen ( ), saa tarkemmat ohjeet siitä, miten ongelmatilanteen voi selvittää. 4.2 Päiväkohtainen taso Päätasolta voidaan siirtyä tarkemmalle päiväkohtaiselle tasolle. Mikäli päivän lähetyksessä on ollut ongelmia, tältä tasolta nähdään mihin toimipaikkaan ongelma liittyy. Esimerkissä on vain yksi toimipaikka nimeltä Testi: 7 (20)

8 4.3 Toimipaikkataso Päivätasolta voidaan edelleen navigoida toimipaikkatasolle, jossa maksupäätteet on yksilöity sarjanumeroilla tai asiakkaan määrittämillä teksteillä. Yksilöllinen sarjanumero löytyy jokaisen maksupäätteen pohjassa olevasta tarrasta. Esimerkissä on yksi maksupääte, jolla on tehty useita Visa / Master Card tapahtumia eri aikoihin. Pankkiin on lähetetty neljä erää, joista kaksi ensimmäistä on virhetilassa (Lähetetty pankkiin, palaute viivästynyt) ja kaksi viimeistä on ollut virhetilassa, mutta nyt tila on OK. Lisäksi toimipaikkatasolla on listattuna erät, joita ei ole voitu lähettää pankkiin esimerkiksi siitä syystä, että erä sisältää vanhentuneita tapahtumia tai duplikaattitapahtumia. 4.4 Ongelmatilanteet TCS -palvelussa voidaan myös tarkastella erään kuuluvia korttimaksutapahtumia. Tämä helpottaa ongelmatilanteiden selvittelyä huomattavasti. Jos pankki hylkää yksittäisiä tapahtumia, hylkäyksen syy on luettavissa tästä näkymästä. 8 (20)

9 Toimipaikkatason näkymä tarjoaa myös työkalut ongelmatilanteiden selvittämiseen. Erän tilatiedon vieressä olevasta kysymysmerkki-painikkeesta käyttäjä voi avata ikkunan, joka kertoo tarkempia tietoja ongelman tyypistä, mitä sille tulee tehdä ja mihin tahoon ongelmasta voi olla yhteydessä (Pointin asiakaspalvelu / pankin maksupääteneuvonta). Ikkunassa näytetään erän tunnistetiedot, joiden avulla esimerkiksi pankki voi tunnistaa erän omassa järjestelmässään. Valitsemalla Ryhmä-sarakkeesta toimipaikan nimen, pääset tarkastelemaan kyseisen toimipaikan lähetyksiä laitekohtaisesti. 9 (20)

10 Pääte-sarakkeessa, laitteen sarjanumeron vieressä olevaa nuoli-kuvaketta painamalla, tulee esiin valikko Hae tämän päätteen tilityserät. Tästä pääset tarkastelemaan kyseisen päätteen tilityseriä. Tilityserän numero muodostuu palvelussa toimipaikkakohtaisesti sekä korttikohtaisesti. Jos palvelussa on useampi kuin yksi maksupääte ja jokin päätteistä ei lähetä normaalin lähetysajan mukaan tapahtumia (esim. jos pääte ei ole päällä), kyseisen päätteen lähetyksestä muodostuu uusi tilityserän numero, joka eroaa kyseisen päivän tilityserän numerosta. 4.5 Ongelman kuittaus Kun ongelma on ratkaistu, sen voi kuitata selvitetyksi kuittaustyökalulla. Kuittauksen jälkeen kyseinen erä ei näy enää virheellisenä käyttöliittymässä. Kuittausviestin yhteyteen tallennetaan lyhyt selitys sekä kuittaajan käyttäjätunnus. Sitten painetaan Kuittaa-painiketta. 10 (20)

11 Kuittauksen jälkeen: Tila-sarakkeen teksti muuttuu seuraavaksi: Tapahtumat hylätty / Kuitattu. Keltainen solu muuttuu harmaaksi. Ylemmillä tasoilla Tila-sarakkeen teksti Ongelmia muuttuu tekstiksi: OK. Punainen solu muuttuu harmaaksi. 4.6 Tapahtuman peruutuspyyntö Avaa ensin haluttu päivä palvelun Clearing-sivulta valitsemalla kyseinen päivämäärä. Avaa sitten haluttu erä painamalla Ryhmä-kohdassa olevaa nimilinkkiä. Avaa haluttu erä, jossa peruttava tapahtuma on, painamalla Pääte-kohdassa olevaa sarjanumerolinkkiä. Nyt avautuvassa näkymässä on erän sisältämät tapahtumat. Avaa haluttu tapahtuma painamalla Aika-kohdan edessä olevaa nuolta ( ). Nyt avautuvassa näkymässä on kyseisen tapahtuman tiedot: Sarakkeessa Tila on painike Tilaa peruutus. Valitse tämä. 11 (20)

12 Vastaa myöntävästi, kun palvelu pyytää vahvistamaan peruutuspyynnön. Kirjoita lyhyt mutta kattava selvitys siitä, miksi kyseinen tapahtuma vaatii peruutuksen, sillä Point käsittelee sen tämän selvityksen perusteella. Palvelussa voi seurata peruutuspyyntöjen etenemistä välilehdellä Tapahtumien peruutuspyynnöt. 5 Raportit TCS-palvelu tarjoaa asiakkaalle kuukausi- ja päivätason raportit. Raporteissa on myös mahdollisuus seurata korttimaksuista veloitettava provisiota. Asiakas voi määrittää omat provisionsa korttityypeittäin Provisio-välilehdellä. Raporteissa voidaan tarkastella koko yrityksen ja toimipaikkojen korttimaksuliikennettä kuukausittain ja päivätasolla. Alla olevassa esimerkissä tarkastellaan yhden kuukauden toimipaikkakohtaista dataa: Kuukausiraportin saa myös Excel-muotoisena otsikon vieressä olevasta Excelkuvakkeesta. 12 (20)

13 Palvelussa olevia muita raportteja on muun muassa tapahtumaraportti, josta voi tarkastella yleisesti tapahtumiin liittyviä tietoja, kuten PIN-ohituksia: Palvelu voidaan myös liittää lukemaan pankin sähköistä tiliotetta, jolloin palvelusta saadaan Avoimet saatavat raportti. Avoimet saatavat näyttää tapahtumat, jotka puuttuvat tiliotteelta, mutta ovat lähteneet pankkiin TCS-palvelusta. Tällöin saadaan helposti tieto siitä, mitä pankki on todella maksanut tilille. Yritysryhmäraportti voidaan ottaa käyttöön, jos tarvitaan usean eri yrityksen rahaliikenteestä koottu raportti. Palvelu tallentaa tilatut Excel muotoiset raportit Yritysryhmäraportti-välilehdelle, josta ne voidaan ladata milloin vain. Virhetilalliset tapahtumat välilehdeltä nähdään kaikki ne erät, jotka ovat palvelussa Ongelmia-tilassa. Kun mahdolliset Ongelmia-tilassa olevat erät on selvitetty pankin kanssa ja virheet kuitattu, näkyvät ne Kuitatut tapahtumat välilehdellä. 13 (20)

14 6 Hallinta TCS:n Hallinta-välilehdellä asiakas voi tarkastella TCS:ään konfiguroituja pankkiyhteyksiä, näihin pankkiyhteyksiin liittyviä pääteryhmiä sekä pääteryhmissä olevia päätteitä. Päätteen voi myös merkitä tilapäisesti pois käytöstä Hallinta-sivulta, mikäli se on esimerkiksi vain osan vuodesta käytössä. Maksupäätteiden asetusten muuttamiseen sekä ohjelmointiin tarvittavan pääte- ja päiväkohtaisen salasanan saa myös Hallinta-sivulta. Lisäksi asiakas voi tarkistaa milloin maksupääte on ollut viimeksi yhteydessä palveluun. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun käytössä on paljon kannettavia maksupäätteitä, jotka ovat voineet mennä virransäästötilaan ennen tapahtumien lähetystä. 14 (20)

15 7 Provisiot Provisiot-välilehdellä pääset muuttamaan eri korttityyppien provisioita. Kun provisio on määritelty tietyn korttityypin osalta, näkyy provision osuus raporteissa. 15 (20)

16 8 Haku Hakutoiminnon avulla käyttäjä voi nopeasti hakea haluamansa erät tai tapahtumat tarkastelua varten. Hakukriteereinä voidaan käyttää tapahtumaan liittyviä tietoja kuten korttinumeron peitettyä muotoa, summaa tai tapahtuma-aikaa. Hakukriteerinä voidaan käyttää myös päätteen sarjanumeroa, erän viitenumeroa tai erän eränumeroa: 16 (20)

17 9 Käyttäjien hallinta 9.1 Vaihe 1 Salasanalistasta luopuminen Sinun tulee luopua salasanalistan käytöstä, jotta voit luoda lisää käyttäjiä palvelussa. Tämä toiminto tehdään vain kerran. Täytä kenttiin tarvittavat tiedot ja klikkaa Lopeta salasanalistan käyttö painiketta. 17 (20)

18 9.2 Vaihe 2 Käyttäjien lisääminen Käyttäjiä voi nyt lisätä seuraavasti: Täytä kenttiin tarvittavat tiedot. Käyttöoikeudet-kohdan alasvetovalikosta voit määritellä käyttäjän oikeudet: 18 (20)

19 Ryhmäkohtaiset käyttöoikeudet kohdassa voit määritellä käyttäjän oikeudet päästä tiettyihin ryhmiin, jos yrityksellä on useita ryhmiä palvelussa. Valitsemalla kohdan Käyttöoikeus kaikkiin pääteryhmiin sallit pääsyn kaikkiin ryhmiin, eikä ryhmiä tarvitse erikseen valita: Valitsemalla kohdan Sähköpostiraportti palvelu lähettää käyttäjälle sähköpostilla mahdolliset virheraportit. Paina Seuraava-painiketta. Palvelu näyttää käyttäjän tiedot. Tarkista että ne ovat oikein. Valitse kohta Lähetä salasana käyttäjälle tekstiviestinä, jos haluat lähettää tunnuksen tekstiviestillä. Valitse lopuksi Luo käyttäjä: 19 (20)

20 10 Viitteet TCS-palvelussa voidaan asettaa käyttöön viitenumero, joka näkyy asiakkaan tiliotteella, kun pankki tai luottolaitos tilittää korttimaksut. Tämä helpottaa maksuliikenteen täsmäyttämistä esimerkiksi taloushallinnon ohjelmistoissa. Asiakkaan tulee sopia erikseen pankin ja luottolaitosten kanssa viitteellisten tilitysten käyttöönotosta. TCS tukee monia erilaisia viitenumeromalleja. Viitenumero voi sisältää esimerkiksi päivämäärän, tilityserän numeron, jäsenliikenumeron ja toimipaikkanumeron. Pankki- ja luottokorttitilityksille voidaan käyttää erilaista viitenumeroa. Myös asiakaskohtaisia viitenumeromalleja voidaan tarjota sopimuksen mukaan. 11 Sähköinen tiliote TCS-asiakkaalle voidaan kytkeä käyttöön sähköisen tiliotteen luku. Tällöin TCS:n Clearing- ja Raporttinäkymissä on nähtävillä lähetetty pankkiin ja vahvistettu pankista tietojen lisäksi tieto siitä, mitä pankki on todella maksanut tilille. Todellisista tilityksistä voidaan myös laskea tarkka provisio ilman etukäteen asetettuja provisioprosentteja. 20 (20)

SAIO Verifone Raportointipalvelu

SAIO Verifone Raportointipalvelu 1(16) SAIO Verifone Raportointipalvelu käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Yleistä... 3 1.1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun

Lisätiedot

TCS Verifone Raportointipalvelu

TCS Verifone Raportointipalvelu 1(20) TCS Verifone Raportointipalvelu käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 20 2(20) Sisältö: 1. Yleistä... 3 1.1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

TILITYKSET JA TILAUKSET

TILITYKSET JA TILAUKSET TILITYKSET JA TILAUKSET SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Siirtykää osoitteeseen verkkopalvelu.loomis.fi. Kirjautukaa sisään saamillanne tunnuksilla. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteenne, salasanan olette saaneet

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy Käyttöohje Ticket Inspector Versio 1.0 Sportum Oy 10.5.2017 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla / PIN-koodin unohtuessa... 3 3. Tunnistautuminen... 4 4. Päänäkymä...

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Opas maksujen hallinnointiin verkossa AMERICANEXPRESS.FI/LIIKEPALVELUT

Opas maksujen hallinnointiin verkossa AMERICANEXPRESS.FI/LIIKEPALVELUT Opas maksujen hallinnointiin verkossa AMERICANEXPRESS.FI/LIIKEPALVELUT Maksujen hallinnointi verkossa Tämän oppaan avulla hallinnoit maksujasi verkossa. Sisällysluettelo: Kirjautuminen, rekisteröityminen

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Sonera Maksupäätepalvelu. Luottamuksellinen

Palvelukuvaus. Sonera Maksupäätepalvelu. Luottamuksellinen 14.01.2014 1/5 Sonera Maksupäätepalvelu 1.1 Palveluratkaisu Sonera Maksupäätepalvelu on yrityksille tarkoitettu korttimaksujen vastaanottamisen palvelu, joka on nopea ja turvallinen sekä täyttää nykyvaatimusten

Lisätiedot

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty

Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi. Päivitetty Käyttöohje Palvelu löytyy osoitteesta joenmuksut.fi Päivitetty 29.7.2017 1 Sisältö 1. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Uusi tunnus / Unohtuiko salasana 3. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana Vetumatunnistautuminen

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri OHJE 1 (5) Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri Hakemuksen jätettyäsi Kuntarekry palvelun kautta voit omilla tunnuksillasi päivittää tietoja ja käytettävyyskalenteriasi

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE. Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi

KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE. Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi 2013 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1.1. Sähköiset suorakorvaustilitykset 3 1.1.2. Suuhygienistin

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Nets Finland Oy Raportointipalvelu Käyttöohje

Nets Finland Oy Raportointipalvelu Käyttöohje Nets Finland Oy Raportointipalvelu Käyttöohje SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 LAITTEISTOVAATIMUKSET... 3 1.2 KÄYTTÄJÄN TUNNISTUS... 3 2. KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 4 2.1 KIRJAUTUMINEN... 4 2.2 SALASANAN

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Päivitysohje Opus Dental

Päivitysohje Opus Dental Päivitysohje Opus Dental 7.1.460 1. Päivitysohjelman lataaminen Avaa Opus Dental -internetsivu osoitteessa www.opusdental.com. Klikkaa etusivulta Suomen lippua avataksesi suomenkielisen sivuston. Valitse

Lisätiedot

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY MIKÄ ON POSTIN HANKINTAPORTAALI? Postin hankintaportaali on sähköinen järjestelmä, jota Posti käyttää harjoittaessaan hankintaa toimittajiensa kanssa. Tähän

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ HELMIKUU 2015 Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode.fi Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Käyttöohje palveluntuottajalle

Käyttöohje palveluntuottajalle Käyttöohje palveluntuottajalle Tarvikkeet Kortinlukija USB-johto Käyttöohje Asennus Kortinlukija kytketään tietokoneeseen USB-johdolla. Kytkennän voi tehdä sekä tietokoneen ollessa päällä että sammutettuna.

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN Kirjautuminen järjestelmään Kirjaudu järjestelmään osoitteessa: https://palloverkko.palloliitto.fi/live/fsiplayerregistration/login.aspx Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, syötä PalloID ylempään kenttään

Lisätiedot

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma Wilman käyttöopas huoltajille 1 Sisällysluettelo Wilmaan kirjautuminen... 3 Oma etusivu... 4 Pikaviestit... 5 Työjärjestys... 6 Kokeet... 6 Suoritukset... 6 Tuntimerkinnät... 7 Selvitä tuntimerkintöjä...7

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Maksupääte

Palvelukuvaus. Maksupääte Palvelukuvaus Maksupääte 15.11.2012 Sisällysluettelo 1 Yleistä...3 2 Käsittely...3 2.1 Aineiston muodostaminen...3 2.2 Aineiston lähetys pankkiin...3 2.3 Aineiston tarkistus pankissa...3 2.4 Lähetyksen

Lisätiedot

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta. Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta. Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus Määrätietoilmoitusta koskevien oikeuksien antaminen Vain pääkäyttäjällä on pääsy KÄYTTÄJÄT välilehdelle, jossa voi lisätä KemiDigin

Lisätiedot

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 2(14) SISÄLLYSLUETTELO 1. KIRJAUDU SISÄÄN... 3 2. ASETUKSET... 3 3. ALOITUS... 4 4. HAKU... 5 5. LATAA TIEDOSTOJA... 5 5.1. Käsittele dokumentteja...

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

OHJEITA POP AVAIN. -tunnuslukusovelluksen käyttöön LATAA OMASI SOVELLUSKAUPASTA!

OHJEITA POP AVAIN. -tunnuslukusovelluksen käyttöön LATAA OMASI SOVELLUSKAUPASTA! OHJEITA POP AVAIN -tunnuslukusovelluksen käyttöön LATAA OMASI SOVELLUSKAUPASTA! REKISTERÖINTIPROSESSI VAIHE 1. VAIHE 2. VAIHE 3. VAIHE 4. Syötä POP Pankin verkkopankin käyttäjätunnus ja salasana. Paina

Lisätiedot

1. Käytät ensimmäistä kertaa DS Mobile -palvelua 1 Näin aloitat palvelun käytön

1. Käytät ensimmäistä kertaa DS Mobile -palvelua 1 Näin aloitat palvelun käytön Sisällys 1. Käytät ensimmäistä kertaa DS Mobile -palvelua 1 Näin aloitat palvelun käytön 2. Olet jo käyttänyt DS Mobile -palvelua 3 Kun kirjaudut palveluun seuraavan kerran 3. Näin käytät DS Mobile -palvelua

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Otus- projektinhallintatyökalu Käyttöohje Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Mari Tampere 9. toukokuuta 2003 Kimmo Airamaa, Andreas Asuja,

Lisätiedot

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia!... 2 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 3 Uloskirjautuminen... 3 Asetukset...

Lisätiedot

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 Henkilölista -palvelu 1 Sisältö 1. Veronumerolaki ja raportointi... 2 2. Henkilölista-palvelun sisältö... 2 2.1. Palvelun käyttötarkoitus ja hyödyt...

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ MAALISKUU 2016 Bisnode-luottotietopalvelu YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Asiakaspalvelu, puh 09 2727 02333, asiakaspalvelu@bisnode.fi www.bisnode.fi 1 Sisällysluettelo Tervetuloa

Lisätiedot

EMCS-PROJEKTI ASIAKKAAN VERKKOPALVELU

EMCS-PROJEKTI ASIAKKAAN VERKKOPALVELU ASIAKKAAN VERKKOPALVELU e-ad:n haku, selaus ja käsittely Kaj Weckström 29.3.2010 Asiakkaan verkkopalvelu FS0 vaihe: Hallinnollisen asiakirjan (e-ad) vastaanottaminen Vastaanottoraportin lähetys Viivästysselvitys

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle 8.12.2009 1(8) Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja voit tehdä kaikki

Lisätiedot

TEBOIL Korttiextranetin käyttöohje

TEBOIL Korttiextranetin käyttöohje TEBOIL Korttiextranetin käyttöohje Sisällysluettelo I. Sisällysluettelo... 1 II. Esittely... 4 III. Käyttäjätietojen hallinta... 5 Sisäänkirjautuminen... 5 Unohtunut salasana... 6 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas tunnuslukusovellukseen sekä mobiilipankkiin Tämä opas on tehty sinulle tueksi Nordean mobiilipalveluiden käytön aloittamiseen Näitä ohjeita

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_06.2015 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas... 3 1. Kirjaudu sisään... 3 2. Valvojan käyttö... 3 3. Luo käyttäjätunnukset...

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot