TERVETULOA KURSSEILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERVETULOA KURSSEILLE"

Transkriptio

1 TERVETULOA KURSSEILLE aikuisen liikkujan kuntoilustudioon

2 HYVÄN OLON JA ILOISEN MIELEN RETRIITTI ILORANNASSA ! Virkisty syksyllä 2015 täydellisessä hyvän olon ja iloisen mielen viikonlopussa Hauhon Ilorannassa! Element Studion ohjaajat, maaseudun rauha ja puhdas luonto sekä maukas lähiruoka tarjoavat unohtumattoman kokemuksen juuri Sinulle! Retriitin harjoitukset koostuvat Pilateksen ja Syvävenyttelyn perustason harjoitteista, joten mukaan voi osallistua sekä vasta-alkajat että jo jonkin verran lajien parissa harjoitelleet. Harjoitteiden ja workshoppien lisäksi ulkoillaan, nautitaan hyvästä seurasta ja ruuasta, saunotaan ja levätään Jokainen omien toiveidensa mukaan. Hyvää oloa, iloa ja naurua, rauhoittumista ja lepoa Näistä on Ilorannan viikonloppu tehty! Retriitti Ilorantaan perjantaista sunnuntaihin Matka Ilorantaan käynnistyy perjantaina puolilta päivin, mitä ennen retriittiin osallistuvilla on jo mahdollisuus aloittaa viikonloppu Pilates -harjoituksella studiollamme. Retriitti sisältää matkat Kuopiosta Hauholle ja takaisin, täysihoidon perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen asti sekä kaikki viikonlopun ohjatut harjoitukset ja muun ohjelman. Lauantaina lämpiävät sekä perinteinen rantasauna että savusauna ja uimaan pääsee, jos syksyn viilenevä vesi houkuttelee! Varaa paikkasi pian ja hanki retriittimatka itsellesi tai läheisellesi lahjaksi, jota et heti unohda! Hinnat: Retriitti 1: Majoittuminen 2 hengen huoneessa Ilorannan päärakennuksessa, mökissä tai punaisessa talossa 340 Retriitti 2: Majoittuminen kahden hengen huoneessa Omenatarhassa (hotellitason majoitus) 370 Yhden hengen huonelisä: 40 (halutessasi majoittua yksin, ilmoita siitä retriittiä varatessasi!) Sitovat varaukset Element Studion asiakaspalvelusta puh: / palaute(at)elementstudio.fi Lisätietoja saat Riikalta: puh: / riikka.valve(at)elementstudio.fi Iloranta Hauholla keskellä maaseudun rauhaa Iloranta on Suomen vanhin maaseudulla toimiva täysihoitoa tarjoava matkailuyritys, johon vieraat palaavat vuodesta toiseen uudelleen. Ilorannassa rentoudut, virkistyt ja iloitset välittömässä tunnelmassa ja monipuolisten liikuntamahdollisuuksien äärellä. Syyskuussa säät ovat vielä hyvällä tuurilla kesäisiä, joten pääsemme nauttimaan myös luonnosta sekä vapaa-ajan että liikunnan puitteissa. Ilorantaan voit tutustua myös osoitteessa:

3 15.8. Wellness Saturday Yin & Yang -joogan teemalauantai - energize, restore & renew! klo: Ekstrapitkä, kahden tunnin yin & yang -harjoitus kutsuu lataamaan akut, voimaantumaan ja uudistumaan. Yang -osuudessa painotus on energiatasoja nostavassa free flow -työskentelyssä sekä tietoisessa ja kehonlinjaukseen keskittyvässä slow flow-työskentelyssä. Yin -osuuden pitkät ja tuetut asennot yhdistettynä mindfulness -harjoituksiin johdattavat keskittyneeseen ja rentoon olotilaan, josta on hyvä ponnistaa elokuiseen viikonloppuun. Harjoitus tehdään infrapunan lämmössä ja myös ensikertalaiset ovat tervetulleita joogaamaan. Opettajana Emilia Kujala. 2h opetusta, 39. Kesäjamit klo: Näissä bileissä mennään eikä meinata! Afro-karibialaiset rytmit vievät mukanaan Jamaikan, Kuuban ja Trinidadin kuumiin tunnelmiin, kun sheikkaamme dancehallin, reggaetonin, salsan ja socan tahtiin. Muuvit ovat helppoja ja mukaansa tempaavia - tärkeintä on tanssin ilo, joka saa näkyä ja kuulua! Mukaan voivat tulla niin ensikertalaiset kuin afrokaribialaisiin tansseihin jo tutustuneet. 1h kesäjamien hinta on 12 ja opettajan Kuopio Tanssii ja Soillakin opettanut tanssija Emilia Kujala.

4 - Läsnäolotaitoja ja mielen hallintaa - Mindfulness -viikonloppu la-su klo: Kurssilla tutustutaan siihen, mitä mindfulness on ja miten se lisää hyvinvointiamme. Kurssi sisältää käytännön harjoittelua perinteisten mindfulnessharjoitusten, yinjoogan ja tietoisen liikkeen muodossa sekä luento-osuuden mindfulnessharjoittelun tutkituista hyödyistä hyvinvoinnillemme. Kurssin (4h) hinta on 90 ja opettajana toimii sertifioitu jooganopettaja ja terveys- ja liikuntapsykologiaan erikoistunut sosiaalipsykologi Emilia Kujala

5 LIIKKUVUUTTA, LINJAUSTA JA SELÄN HYVINVOINTIA SYVÄVENYTTELYN JA KÄVELYKOULUN AVULLA! KÄVELY- JA SAUVAKÄVELYKOULU Kun askeleesi rullaa ja selkärankasi kiertyy optimaalisesti, on kävely selän välilevyille ja muille rakenteille mitä parhainta huoltoliikettä! Välilevyt itseasiassa saavat aineenvaihduntansa selän liikkeistä ja rappeutuvat, jos rankasi ei toimi oikein. Älä siis mieti, vaan tule nyt mukaan! Sauvakävelykoulu on kävelyn taitoja opettava kurssi, joka pitää sisällään sekä hallinta- ja liikkuvuusharjoittelua että varsinaista kävelytreeniä. Kurssin hinta on 95. Kurssin opettaa kävelyyn ja sauvakävelyyn perehtynyt fysioterapeutti Riikka Sabat. Koulu 1: perjantaisin klo: Koulu 2: perjantaisin klo: SOPII MYÖS JUOKSUHARJOITTELUSTA HAAVEILEVILLE! SYVÄVENYTTELYN PERUSTEET pe klo: ja la klo: Syvävenyttely on kehonhallintamenetelmä, jossa tavoitteena on kiristyneiden lihasten avaaminen ja sen kautta kehon lihastasapainon palauttaminen. Kun luut asettuvat omalle paikalleen, niveliin kohdistuva virheellinen rasitus vähenee ja pääset eroon kiputiloista ja muista tuki- ja liikuntaelin vaivoistasi. Syvävenyttelyn perusteiden opettelu oikeuttaa jatkoharjoittelun Element Studion Pilates- ja Syvävenyttely -viikkotunneilla. Kurssin hinta on 95. KUUKAUDEN TIIVISOHJELMA maanantaisin klo: Haluatko solakamman kehon muodon ja vauhtia aineenvaihduntaan? Tule mukaan intensiiviseen, kuukauden kestävään syvävenyttely -kurssiin, jonka aikana saavutat mitattavia tuloksia! Kehosi ympärysmitat pienenevät, nestekierto tehostuu ja hengityksesi syvenee ja vapautuu. Kurssi sisältää 5 yhteistä harjoituskertaa, kotiohjeet ja harjoitusohjelman sekä alku- ja loppumittaukset. Kurssi sisältää 7,5h opetusta ja ohjeet. Kurssin hinta on 150. Teho-ohjelmaan voit osallistua, vaikka et olisi opetellut syvävenyttelyn perusteita ja kurssin käytyäsi voit jatkaa harjoittelua lajin viikkotunneilla.

6 Kärsitkö jatkuvasti selkäsäryistä? Entä vihlooko päätä niska-hartiaseudun jumien vuoksi? Meillä on sinulle ehdotus! Tule ja aloita uusi harrastus Pilateksen parissa! Pilates on harjoitusmenetelmä, joka tutkitusti auttaa vähentämään ja pääsemään eroon selkäkivuista. Samalla opit käyttämään kroppaasi oikein ja tehokkaasti niin, että kaikesta muustakin liikkumisestasi on sinulle enemmän hyötyä. Tuo meille tyhjä lääkepurkkisi, niin me tarjoamme sinulle Pilates -harjoittelun aloittamiseen vaadittavan peruskurssin puoleen hintaan! Maksat siis vain 40 (norm. 80 ) ja pääset mukaan harjoitusmaailmaan, jonka avulla huollat kroppaasi ja vahvistat lihaksistoasi! Peruskurssin jälkeen harjoittelua voi jatkaa lajin viikkotunneilla, joita tarjoamme monipuolisesti ryhmäliikunnassamme. Syksyn peruskurssit: Kurssi 3: maanantaisin klo: Kurssi 4: ma klo: , ti klo: ja to klo: Kurssi 5: ma klo: , ti klo: ja to klo: Mukaan pääsee myös yksityisopetuksen kautta.

7 PILATESTA PERUSTEISTA SYVEMMÄLLE WORKSHOPIT! Elokuussa uutta harjoituskautta käynnistellessä sinulla on mahdollisuus kerrata jo aiemmin oppimaasi tai viedä kehotuntemusta ja liikehallintaasi pidemmälle Pilates Workshopiemme avulla. Analysoimme liikettä sekä nivelten liikesuuntien että liiketasojen kautta, mistä saat uusia taitoja tuttujen Pilates -liikkeiden toteuttamiseen. Näihin 1,5h pituisiin kursseihin voit osallistua, mikäli sinulla on Pilates - harjoittelun perusteet hallussasi. Pieni tauko harjoittelussa ei ole este osallistumiselle! Valitse workshopeista itsellesi tarpeellisin tai tule mukaan vaikka kaikille! Workshopeissa treenataan, joten osallistumalla kaikkiin kolmeen saat loistavan alun syksyn 2015 harjoitteluusi! Workshop 1: Lantion asento ja lonkkanivelen merkitys alaraajan liikkeissä 6.8. torstaina klo: Workshop 2: Rintakehän asento ja hengitys maanantaina klo: Workshop 3: Lapatuki ja vinojen vatsalihasten voimantuotto perjantaina klo: ,5h workshop á 30, 2 workshopia yhteishintaan 55, kaikki kolme 80

8 KURSSIT KUNTOSALILLA Uuden ajan kuntosalimme kutsuu Sinut liikkumaan! Kuntosalikurssi - Pyöreyttä pakaraan voimaharjoittelun keinoin Kurssi 1: ja tiistaisin klo: Kurssi 2: ja keskiviikkoisin klo: Haluatko lantioosi ja jalkoihisi muotoa, mutta treeni ei tunnu menevän niin sanotusti perille? Pakaran treenaaminen on hauskaa ja haastavaa, mutta usein myös vaikeaa. Hyvä lihastuntuma ja oikeaoppinen selänhallinta ovat asioita, joita opit tällä kurssilla kaikkien tärkeimpien pakaraan kohdistuvien voimaliikkeiden lisäksi. Tule mukaan ja vie jalkatreenisi uudelle tasolle! 2 x 60min opetusta ja kirjallinen harjoitusohjelma. Omat asiakkaat 40 / muut 50. Kuntosalikurssi - Ojennusta ylävartaloon voimaharjoittelun keinoin Kurssi 1: ja keskiviikkoisin klo: Kurssi 2: ja tiistaisin klo: Istumatyön, niskahartiavaivojen ja muiden ryhtiongelmien ytimeen iskevä kuntosalikurssi, josta hyödyt varmasti! Ehkä sinullakin selkä virheellisesti pyöristyy ja olkapäät kiertyvät väärään asentoon selkää treenatessasi? Tule tarkistamaan ylävartalotreenisi suoritustekniikkaa ja oppimaan uusia liikkeitä harjoitteluasi kehittämään. 2 x 60min opetusta ja kirjallinen harjoitusohjelma. Omat asiakkaat 40 / muut 50.

9 Kuntosalikurssi - Kuntosaliharjoittelun alkeet naisille Kurssi 1: torstaisin klo: Kurssi 2: torstaisin klo: Tule mukaan naisten omalle kuntosalikurssille, jossa opit turvallisesti ja tehokkaasti kaikki tärkeimmät lihaskuntoharjoittelun perusliikkeet. Laitteiden käytön ja oikean tekniikan harjoittelun myötä saat varmuutta itsenäiseen treeniin. Kurssilla käydään läpi kaksi erilaista kuntosaliohjelmaa alkulämmittelyineen. Saat molemmista ohjelmista vielä kirjalliset ohjeet itsellesi jatkoharjoittelua varten. Kurssi toteutetaan kiertoharjoittelun muodossa ja osallistua voit, vaikka et olisi aiemmin harjoitellut kuntosalilaitteilla. 4 x 60min opetusta ja kaksi kirjallista harjoitusohjelmaa omat asiakkaat 80 / muut 95 Kuntosalikurssi - Tavoitteellista treeniä kiireen keskelle torstaisin klo: Tule mukaan treenaamaan kuntosalillemme! Kiireisten kuntosalikurssilla opetellaan lihaskuntoharjoittelun perusteita, suoritustekniikkaa ja harjoittelun rytmityksiä niin, että opit keinoja tehokkaan ja nopean voimaharjoituksen läpiviemiseksi. Kurssin avulla harjoittelusi on jatkossa sekä turvallista että tavoitteellista. Pääset treenaamaan tuloksellisesti ja harjoitusvastusten noustessa tulokset myös tuntuvat ja näkyvät! 3 x 60min opetusta ja kaksi kirjallista harjoitusohjelmaa omat asiakkaat 60 / muut 75. VIMMA - Viiden viikon treenihaaste torstaisin klo: Laita köydet ja fitnessbagit koville ja tule mukaan VIMMAAN! Treenit koostuvat oman kehon painoa ja harjoittelun pienvälineitä hyödyntävistä harjoitteista, joissa treenin tempo ja haastavat liikeyhdistelmät saavat sinut ylittämään itsesi. Syke nousee, voima ja kehon taitavuus paranevat - ja mikä parasta, sinuun iskee kunnon treenivimma! 5 x 45min opetusta pienryhmässä omat asiakkaat 80 / muut 95

10 POTKUA PAINONHALLINTAAN -valmennus Pysyvästi kevyempi olo rennolla muutoksella - Usko pois, näin se onnistuu varmimmin! Tule oppimaan keinot painon pudotukseen, ilman kiristelyä ja huonoa tuulta. Painonhallintaryhmissämme valmennuksen pääpaino on käyttäytymisen ja ruokailutottumusten muutoksissa. Lisäksi liikuntaan aktivoidutaan erilaisilla lajikokeiluilla. Saat ohjeita ruokavaliomuutoksiin, tutustut monipuolisesti eri terveysliikuntamuotoihin ja saat tukea muilta samassa tilanteessa olevilta. Painonpudotusryhmässä oman Hyvinvointivalmentajan ja Personal Trainerisi johdolla opit 3 kuukauden aikana uusia, parempia elämäntapoja, joiden avulla pudotat painosi pysyvästi. Kurssin aikana mittaamme sekä painoa että vyötärön ympärysmittaa, jotta muutoksesi on näkyvää ja saat siitä itsellesi tsemppiä! Syksyn 2015 ajaksi kutsumme sinut pohtimaan omaa hyvinvointia ja tekemään sitä tukevia elämäntapamuutoksia. Tukenasi ovat terveyspsykologiaan erikoistunut hyvinvointivalmentaja Emilia Kujala sekä fysioterapeutti ja valmentaja Antti Vähäkangas. Lisäksi apuusi saapuu koko joukko muita Element Studion ammattilaisia. Valmennus sisältää luentoja ja ryhmävalmennus -tapaamisia, kotiläksyjä sekä ohjattua liikuntaa pienryhmässä. Tapaamisia on yhteensä 20 kpl 4kk aikana ja ne toteutuvat pääsääntöisin maanantaisin klo:18.30 ja torstaisin klo: Hinta 129 / kk (4kk) Tämä on mahdollisuutesi muuttaa elämänlaatuasi merkittävästi parempaan suuntaan! Älä mieti, vaan ilmoittaudu mukaan!

11 KINESIS -HARJOITTELU Kinesis - Mahdollisuus harjoitella koko kehoa kuormittavalla harjoitusmenetelmällä! Kinesis harjoitusjärjestelmä saa kaikki harjoitteet tuntumaan pehmeiltä ja luonnollisilta. Se auttaa sinua tunnistamaan kehosi liikeradat paremmin ja ryhtisi paranee. Vapaiden ja luonnollisten liikkeiden kautta lisäät voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta kaikki harjoitukset yhdessä kokonaisuudessa, jossa keskivartalon tärkeät lihakset ovat luonnollisesti mukana jokaisessa liikkeessä. Kinesiksen monimuotoisuus tarjoaa aina uusia haasteita ja harjoitusmahdollisuuksia kaikille kuntoutettavista huippu-urheilijoihin. Tunteja ohjaavat vain koulutetut Kinesis -ohjaajat. Kinesis -harjoittelulla: Saat uuden elämyksellisen tavan harjoitella Kehität tasapainoa, notkeutta ja lihaskuntoa Säästät aikaa, kun harjoitat koko kehoasi yhdellä kertaa Nautit harjoittelusta miellyttävässä ja rauhoittavassa ympäristössä Kinesis -harjoittelun perusteet -kurssilla opit, kuinka käyttää laitteita ja mitkä asiat toiminnallisessa lihaskuntoharjoittelussa on hyvä muistaa. Ohjaamme kehoasi oikeaan asentoon ja oivallat, kuinka keskivartalon syvät tukilihakset otetaan treeniin mukaan! Saat siis uusia ideoita omaan treeniisi tai sinun on helppo jatkaa harjoittelua lajin ohjatuilla viikkotunneilla (tunneille pääsee mukaan myös ilman kurssin käymistä). Kurssin hinta on 40 omille asiakkaille, 45 muille. Kinesiksen perusteet 1: tiistaisin ja 1.9. klo: Kinesiksen perusteet 2: tiistaisin 8.9. ja klo: Kinesiksen perusteet 3: ja perjantaisin klo:

12 Kaikkien kurssien peruutusehdot: Valitettavasti en pääsekään -peruutus viimeistään 7 vrk ennen kurssin alkua ei veloitusta Anteeksi, mutta nyt ei millään pysty -peruutus 1-6 vrk ennen kurssia, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta Et ikinä usko mitä tapahtui -peruutus samana päivänä tai jos et lainkaan peru, veloitamme täyden osallistumismaksun. Sinun ei tarvitse olla studiomme asiakas voidaksesi osallistua kursseillemme! Tule siis rohkeasti mukaan oppimaan uutta ja nauttimaan liikkumisen tuomasta hyvästä olosta! TULE MUKAAN STUDIOMME YHTEISÖÖN! Seuraa meitä myös Facebooksissa osoitteessa:

TERVETULOA KURSSEILLE

TERVETULOA KURSSEILLE TERVETULOA KURSSEILLE Kärsitkö jatkuvasti selkäsäryistä? Entä vihlooko päätä niska-hartiaseudun jumien vuoksi? Meillä on sinulle ehdotus! Tule ja aloita uusi harrastus Pilateksen parissa! Pilates on harjoitusmenetelmä,

Lisätiedot

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden 2014

Lisätiedot

Auron Liikuntapalvelut

Auron Liikuntapalvelut Auron Liikuntapalvelut Kuntouttavat liikuntaryhmät Terveysliikuntaryhmät Kuntoliikuntaryhmät Löydä itsellesi sopiva liikuntaohjelma ja varaa paikkasi kätevästi netissä: www.auron.fi/liikuntaryhmät Ohjaava

Lisätiedot

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15 KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen SYYSKAUDEN OHJELMA

Lisätiedot

Suosittu PAINONHALLINTA- pienryhmävalmennus käynnistyy taas tammikuussa.

Suosittu PAINONHALLINTA- pienryhmävalmennus käynnistyy taas tammikuussa. Painonhallinta pienryhmävalmennus Suosittu PAINONHALLINTA- pienryhmävalmennus käynnistyy taas tammikuussa. Valmennuksessa pudotat painoasi, edistät hyvinvointiasi ja muutat elintapojasi pysyvästi paremmaksi.

Lisätiedot

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 26.6.-29.6.2014 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama hyvä syy

Lisätiedot

Nivelrikko ja liikunta - Mikä on hyväksi? Hanna Jungman Fysioterapeutti Aluesuunnittelija, Suomen Nivelyhdistys

Nivelrikko ja liikunta - Mikä on hyväksi? Hanna Jungman Fysioterapeutti Aluesuunnittelija, Suomen Nivelyhdistys Nivelrikko ja liikunta - Mikä on hyväksi? Hanna Jungman Fysioterapeutti Aluesuunnittelija, Suomen Nivelyhdistys Liikunta ja tule-sairaudet Lääketieteessä juuri millään ei ole yhtä vahva näyttö kuin liikunnan

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTA SYKSY 2007 ILMOITTAUTUMINEN Harjula-keskuksen toimistoon 20.8.2007 alkaen klo 8-15.30: puh. (03) 8725 130 Ilmoittaudu nyt! HARJULAN KUNTOUTUS Liikuntaryhmiemme tavoitteena on ikääntyvien

Lisätiedot

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin!

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Pilatestunnit jatkuvat 21.12. saakka ja Aitopilates päättää syksyn ns. old style pilates tuntiin. Syksyllä säännöllisesti studiolla

Lisätiedot

KAKSIN ET OLE YKSIN Kivitippu 18.10.2011. Aluevastaava Sari Havela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry

KAKSIN ET OLE YKSIN Kivitippu 18.10.2011. Aluevastaava Sari Havela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry KAKSIN ET OLE YKSIN Kivitippu 18.10.2011 Aluevastaava Sari Havela Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Minun tieni Siksi tahtoisin sanoa sinulle, joka hoidat omaistasi. Rakasta häntä Niin paljon, että rakastat

Lisätiedot

SYYSKAUDEN OHJELMA 2013 Ryhmät alkavat maanantaina 2.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15

SYYSKAUDEN OHJELMA 2013 Ryhmät alkavat maanantaina 2.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15 KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen SYYSKAUDEN OHJELMA

Lisätiedot

Fyysinen kunto. Terveystieto. Anne Partala

Fyysinen kunto. Terveystieto. Anne Partala Fyysinen kunto Terveystieto Anne Partala Miksi liikuntaa? Keho voi hyvin Aivot voivat hyvin Mieliala pysyy hyvänä Keho ja mieli tasapainottuu Liikunta tuo tyydytystä Yksi hyvinvoinnin peruspilari Ihminen

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla!

Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla! 2014 LAJIKOKEILUJA SENIOREILLE VIIKOILLA 47 & 48 Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla! Osaan lajikokeiluista on ilmoittautuminen pe 14.11.2014 klo: 12.00 mennessä. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Harjoittele selän liikehallintaa arkipäivän toimissa

Harjoittele selän liikehallintaa arkipäivän toimissa 1 Harjoittele selän liikehallintaa arkipäivän toimissa Opettele liiallisen keskivartalon jäykistämisen sijaan hallittua kehon käyttämistä. Arkiaskareet tarjoavat harjoitteluun mainiot puitteet. Samalla

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA. Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto

TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA. Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto Liikuntaryhmät Keväällä 2011 75 ohjattua viikoittaista liikuntaryhmää: Jumppaa,

Lisätiedot

Erimover Oy Ab SUP-palvelut

Erimover Oy Ab SUP-palvelut Erimover Oy Ab SUP-palvelut 2018-2019 SUP INDOOR & OUTDOOR SUP-lautailu on maailman nopeimmin kasvava vesiurheilulaji! SUP-lautailun rauhoittava vaikutus yhdistettynä fyysiseen treeniin tekee lajista erityisen

Lisätiedot

KEPPIJUMPAN PERUSLIIKKEITÄ "Keppijumpan isän" Juhani Salakan ohjeita oikeisiin liikesuorituksiin. Perusohje: Aluksi suurin huomio oikeaan suoritustekniikkaan (opetellaan ensin "uimaan" ja mennään vasta

Lisätiedot

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Hyvinvoiva Sinä - Kehon ja Mielen vireyttä ja lepoa pe 1.3.- su 3.3.2013 Tervetuloa nauttimaan hyvinvoinnista! Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Mitä voit saada?

Lisätiedot

PAREMPI VOIDA HYVIN. TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä)

PAREMPI VOIDA HYVIN. TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä) PAREMPI VOIDA HYVIN TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä) Kiitämme yhteydenotostanne ja tarjouspyynnöstänne. Suosittelemme Teille alla olevaa tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointiin keskittyvää

Lisätiedot

Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät.

Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät. MTLH:N HYVINVOINTILOMAN 2017 MALLIOHJELMA Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät. Tavoitteena on, että työikäinen lomalainen aktivoituu oman hyvinvointinsa

Lisätiedot

TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA

TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) PE-SU 13.12.-15.12.2013 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama

Lisätiedot

Ryhmät alkavat maanantaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat maanantaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden ohjelma

Lisätiedot

KESKIVARTALO/KEHONHALLINTAL IIKKEITÄ UINTIIN 3/2017. Prepared by: Mika Martikainen Date: :26

KESKIVARTALO/KEHONHALLINTAL IIKKEITÄ UINTIIN 3/2017. Prepared by: Mika Martikainen Date: :26 KESKIVARTALO/KEHONHALLINTAL IIKKEITÄ UINTIIN 3/2017 Prepared by: Mika Martikainen Date: 04.04.2017 08:26 MIKA MARTIKAINEN COACHING PL 226 70101, Kuopio 0408295515 mika@murtokohta.fi INFO "keskivartalojumppa"

Lisätiedot

Painonhallintaluotsi Pienryhmävalmennus

Painonhallintaluotsi Pienryhmävalmennus Painonhallintaluotsi Pienryhmävalmennus Miten Painonhallintaluotsi eroaa perinteisistä painonhallintaryhmistä? Kilojen, kaloreiden ja liikuntasuoritusten vahtimisen sijasta keskitymme konkreettisiin keinoihin,

Lisätiedot

Valmennusryhmät 2018

Valmennusryhmät 2018 Valmennusryhmät 2018 12 viikkoa 8 valmennettavaa ryhmässä 1 ohjattu ja 2-4 omatoimista treeniä viikossa 5 valmentajaa, 5 eri tyyliä Valitse ryhmäsi ja kehity Aloitus helmikuussa 2018 Kehonpainoharjoittelu

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2016

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2016 klo 09.00 * klo 10.00 ntti - klo 13.00 * klo 11.20 * - klo 16.30 ntti klo 16.30 Tinna klo 16.50 Piatta / lasali - klo 17.15 Fitball Tanja - klo 17.25 * L. / 45 / RDIO Dance & Feel ootcamp 45 - klo 17.00

Lisätiedot

SYYSKAUDEN 2015 OHJELMA Ryhmät alkavat maanantaina ja päättyvät viikolla 50 Kertoja on 15.

SYYSKAUDEN 2015 OHJELMA Ryhmät alkavat maanantaina ja päättyvät viikolla 50 Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. 045 7731 13 44 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen ELOKUUN EXTRAT

Lisätiedot

SYKSY Pe Äiti vauva klo :35, (ei 14.9), yht. 3x 42 Pe Äiti vauva klo , (ei 14.9), yht.

SYKSY Pe Äiti vauva klo :35, (ei 14.9), yht. 3x 42 Pe Äiti vauva klo , (ei 14.9), yht. SYKSY 2018 PIENRYHMISSÄ 6 9 ASIAKASTA / PERHETTÄ MAUNUNNEVA / KALINKA JA SVK / PIRKKOLA Ti PerheTreeni Lajikokeilut 3-6v. klo 17.30 18.25, 21.8 11.12.18 (ei 16.10), yht. 16x 240 (320 ) TÄYNNÄ Ti PerheTreeni

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto-

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto- FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan lihaskunto- ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

Valmennus koostuu neljästä viikonlopun kestävästä lähijaksosta, jotka toteutetaan Tampereella:

Valmennus koostuu neljästä viikonlopun kestävästä lähijaksosta, jotka toteutetaan Tampereella: FitFarmin Personal Trainer -koulutus on personal trainerin ammattiin valmistava koulutusohjelma. Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat lisenssin, joka on osoitus vankasta ammattitaidosta. FitFarm-lisenssin

Lisätiedot

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n.

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n. KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 28.6.-1.7.2012 RETRIITIN TEEMAT JA HARJOITUKSET TORSTAI on

Lisätiedot

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI 6.15-7.00 JES! Bootcamp omakeho. 7.00-8.00 Vapaana yritykselle

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI 6.15-7.00 JES! Bootcamp omakeho. 7.00-8.00 Vapaana yritykselle MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI 6.15-7.00 Yksityisryhmä Vapaana yritykselle 8.00-9.00 + huolto 10.00-11.00 11.30-12.30 JES! LiikeLä lapsille 18.30 19.30 19.30-20.30 JES!

Lisätiedot

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät.

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät. L e Lisätietoja: Katarina Kiki Norrena puh. 0400 197150 www.hyvinkaa.fi/liikunta Vesijumppa Tuolijumppa Lyhytkurssit Erityisryhmät HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. LIIKKUEN ILOA ARKEEN! Säännöllinen

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet

Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet Tampereen Urheilulääkäriaseman iltaseminaari 6.5.2008 Tavoitteena menestyvä urheilija Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet Juha Koskela Lasketaanpa arvio: Alkuverryttelyyn 20 min (on aika vähän nopeus-,

Lisätiedot

uutiset PalokanILO- Aikuisille rajattomalla kortilla yli jumppaa viikossa! Lapsille, nuorille ja perheille Tanssia, voimistelua, temppuilua,

uutiset PalokanILO- Aikuisille rajattomalla kortilla yli jumppaa viikossa! Lapsille, nuorille ja perheille Tanssia, voimistelua, temppuilua, PalokanILO- uutiset Palokan ilo, voimistelu ja liikunta ry Uutiskirje elokuu 2018 Klikkaamalla pääset suoraan uutiseen tai nettisivulle Lapsille, nuorille ja perheille Tanssia, voimistelua, temppuilua,

Lisätiedot

TIETOA HARJOITTELUSTA

TIETOA HARJOITTELUSTA TIETOA HARJOITTELUSTA Tämä harjoitusohjelma sopii henkilöille, joilla ei ole taustaa juoksuharjoittelusta. Henkilöt haluavat valmistautua turvallisesti Operaatio 21.1 juoksuun periaatteella juosten läpi.

Lisätiedot

Ohjeita liikunnanohjaajille. Katri Pöllänen, Projektityöntekijä, Monaliiku ry

Ohjeita liikunnanohjaajille. Katri Pöllänen, Projektityöntekijä, Monaliiku ry Ohjeita liikunnanohjaajille Katri Pöllänen, Projektityöntekijä, Monaliiku ry Ohjeet 1. Suunnittele tunnit hyvin 2. Toteutus: Suunnitelman mukaan, mutta joustavasti 3. Selitä mitä tehdään ja miksi 4. Liikutaan

Lisätiedot

ENSIAPUA NISKA-HARTIAKIPUUN

ENSIAPUA NISKA-HARTIAKIPUUN ENSIAPUA NISKA-HARTIAKIPUUN 1 Hyvä Nuori! Niska on kipeä, selkää särkee, päätä jomottaa Kuulostaako tutulta? Et ole yksin näiden ongelmien kanssa. Nuorten niska-hartiakivut ja päänsärky ovat yleistyneet

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja

RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Spelit suoritetaan urheilukentällä

Lisätiedot

2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO

2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO 2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO Seasonal Yoga, Joogaopettaja koulutus Espoo 2014-2015 (Koulutus on pääasiassa englanninkielinen) Seasonal Yoga (SYTT) on kansainvälinen itsenäinen jooga koulu, joka

Lisätiedot

MARTIN ROONEY - PARISI SPEED SCHOOL HARJOITTELUN PERIAATTEET

MARTIN ROONEY - PARISI SPEED SCHOOL HARJOITTELUN PERIAATTEET MARTIN ROONEY - PARISI SPEED SCHOOL HARJOITTELUN PERIAATTEET 1 2 JOHDONMUKAISUUS Kurinalainen ajatus ja toteus harjoittelussa B-I-G = get your Butt In to the Gym 3 YMMÄRTÄMINEN JOHDONMUKAISUUS Jos ei ymmärrä

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015 Viikko 36 (1.9.-6.9.) Ti 1.9. - Klo 10.00 Voimavara ryhmä, (Päivätoiminnan tila 1. krs). Lisätietoja ja ilmoittautumiset: toimintaterapeutti Jatta Ahlvik 044-7225935.

Lisätiedot

Pilates Mestarien käsissä

Pilates Mestarien käsissä CASTREN & SNELLMAN KEHONAHALLINNAN Yhteistyössä METHOD TALVEN PUTKISTO TIETO- JA TAITOPÄIVÄT INSTITUUTTI 2014 Tarjoaa Method Putkisto 3D Luonnollinen kasvoklinikka näytetuntitapahtuman Marja Putkiston

Lisätiedot

Kenttäpäällikön liikuntavinkki HELMIKUUSSA PILATEKSELLA VAHVA KESKUSTA

Kenttäpäällikön liikuntavinkki HELMIKUUSSA PILATEKSELLA VAHVA KESKUSTA Kenttäpäällikön liikuntavinkki HELMIKUUSSA PILATEKSELLA VAHVA KESKUSTA Helmikuussa hiihto- ja ulkoilukelit ovat parhaimmillaan ja lunta riittää koko Suomessa. Innokkaat ulkoilijat täyttävät hiihtokeskukset

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Viikko 45 (2.11.-8.11.) Ma 2.11. - Klo 9-14 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

Kuntosaliryhmä C Ti (kiertoharjoittelu) Ti Ti Kuntosaliryhmä F Ti

Kuntosaliryhmä C Ti (kiertoharjoittelu) Ti Ti Kuntosaliryhmä F Ti 74 Senioreiden liikuntaryhmät elämäniloa ja virkistystä Liikunta on tärkeää kaikenikäisille. Ikääntyessä liikunnan merkitys korostuu. Kurssimme on suunniteltu tukemaan ja kehittämään seniori-ikäisten liikunta-

Lisätiedot

Kunto-ohjelma amputoiduille

Kunto-ohjelma amputoiduille Kunto-ohjelma amputoiduille Yleistä harjoituksista Tässä kirjasessa esitellään harjoitukset, joista kuntoutuksesi alkaa proteesin sovituksen jälkeen. Harjoitukset voi tehdä proteesin kanssa tai ilman

Lisätiedot

Painonhallintaluotsi Pienryhmävalmennus

Painonhallintaluotsi Pienryhmävalmennus Painonhallintaluotsi Pienryhmävalmennus Miten Painonhallintaluotsi eroaa perinteisistä painonhallintaryhmistä? Kilojen, kaloreiden ja liikuntasuoritusten vahtimisen sijasta keskitymme konkreettisiin keinoihin,

Lisätiedot

Kuntotestissä mittaamme hapenotto- ja verenkiertoelimistön kunnon, lihaksiston toiminta- tai suorituskyvyn ja tarvittaessa kehonkoostumuksen.

Kuntotestissä mittaamme hapenotto- ja verenkiertoelimistön kunnon, lihaksiston toiminta- tai suorituskyvyn ja tarvittaessa kehonkoostumuksen. Kuntotestistä saat arvokasta tietoa tämänpäivän kunnostasi. Olit sitten aloittelija tai huippu-urheilija. Kuntotesti voidaan räätälöidä juuri sinulle sopivaksi kokokonaisuudeksi aikaisemman liikuntahistorian

Lisätiedot

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon.

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Onko vaikea lähteä liikkeelle? Haluatko innostua uudesta harrastuksesta? Haluatko voida paremmin sekä henkisesti, että fyysisesti?

Lisätiedot

Tilanteen korjaamiseksi tarvitaan eriytyneitä ja tilanteeseen sopivia harjoitteita sekä riittävän kuormittavaa, säännöllistä ja useamman kuukauden

Tilanteen korjaamiseksi tarvitaan eriytyneitä ja tilanteeseen sopivia harjoitteita sekä riittävän kuormittavaa, säännöllistä ja useamman kuukauden 1 2 Niskavaivojen pitkittyessä fyysinen harjoittelu on tärkeää. Esimerkiksi lihasten jännittämisen vuoksi verenkierto voi olla paikallisesti heikentynyt, jolloin lihakset eivät saa riittävästi happea eivätkä

Lisätiedot

Kannusta työntekijöitä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista.!

Kannusta työntekijöitä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista.! Yrityksemme liikunta- ja hyvinvointipalvelut toteutamme Studiollamme, yrityksen omissa tiloissa tai yhteistyökumppanimme tiloissa. Kustannustehokkaat ratkaisut suunnittelemme avaimet käteen periaatteella,

Lisätiedot

OHJELMA 3, HCR-TAVOITE NOUSUJOHTEISELLA TREENILLÄ KOHTI PUOLIMARATONIA

OHJELMA 3, HCR-TAVOITE NOUSUJOHTEISELLA TREENILLÄ KOHTI PUOLIMARATONIA Tämä ohjelma sopii sinulle, joka: Haluat harjoitella kolme-neljä kertaa viikossa ja haluat harjoitteluun mukaan myös vauhtikestävyysharjoituksen Olet juossut aktiivisesti viikoittain, mutta kaipaat harjoitteluusi

Lisätiedot

Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin.

Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin. LIIKUNTAVINKIT Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin. Näin onnistut elämäntapamuutoksessa aloita elämäntapamuutoksen opettelu levänneenä

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

Puolustusvoimat puolustusvoimien kuntotestit 2011

Puolustusvoimat puolustusvoimien kuntotestit 2011 Puolustusvoimat puolustusvoimien kuntotestit 2011 Kuntotestit puolustusvoimissa Kuntotestit antavat yhdessä terveystarkastusten kanssa hyvän kuvan henkilön terveydentilasta ja fyysisestä kunnosta sekä

Lisätiedot

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä.

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. Kevä tkäusi 2015 Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. 2015 Kevätkausi alkaa 5.1.2015 Tammikuun viides päivä polkaistaan käyntiin kaupungin ohjatut liikuntaryhmät. Tarjolla

Lisätiedot

046 7101466 046 7101362 UKK

046 7101466 046 7101362 UKK TerveysInfo niska 55+ kuntosaliharjoittelu : lisää voimaa, liikettä ja kehon hallintaa 55+ kuntosaliharjoittelu on liikkumiskykyä edistävä harjoitusohjelma kuntosalilaitteilla. Tavoitteena on kehittää

Lisätiedot

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI!

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! Miesten jumppaopas HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! TÄSMÄLIIKUNTAA KESKIVARTALOON 2-3 kertaa viikossa 15 min. päivässä HARJOITTELE KEHOLLESI HYVÄ PERUSTA rankasi pysyy hyvässä ryhdissä ja löydät

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan keskivartalotreeni -

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan keskivartalotreeni - FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan keskivartalotreeni - ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan

Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan Tervetuloa CrossFit Kidsvanhempainiltaan 8.9.2014 Aiheet Mitä on CrossFit valmennettavien terveyteen liittyvät asiat, jotka valmentajan tulisi tietää/ ottaa huomioon harjoituksissa ja leireillä urheilevan

Lisätiedot

6h 30min Energiaindeksisi on matala. Fyysisen kuntosi kohottaminen antaa sinulle enemmän energiaa työhön ja vapaa-aikaan.

6h 30min Energiaindeksisi on matala. Fyysisen kuntosi kohottaminen antaa sinulle enemmän energiaa työhön ja vapaa-aikaan. ENERGIAINDEKSI 23.01.2014 EEMELI ESIMERKKI 6h 30min Energiaindeksisi on matala. Fyysisen kuntosi kohottaminen antaa sinulle enemmän energiaa työhön ja vapaa-aikaan. Stressitaso - Vireystila + Aerobinen

Lisätiedot

Nivelystävällinen. liikunta

Nivelystävällinen. liikunta Nivelystävällinen liikunta LIIKUNTA TUNTUU HYVÄLTÄ Ihminen on luotu liikkumaan. Vaikka psoriasikseen kuuluu usein monenlaisia niveloireita, kuten nivelten jäykkyyttä ja kipuja, liikuntaa voi ja kannattaa

Lisätiedot

LAJIESITTELYT ELIXIAN

LAJIESITTELYT ELIXIAN LAJIESITTELYT ELIXIAN tunnit Cycling Start Cycling Start sopii harjoittelun aloittamista suunnittelevalle tai sen vasta aloittaneelle. Ohjaaja on sinua varten ja auttaa sinua turvallisessa, pyörän selässä

Lisätiedot

7 merkkiä että treenaat liikaa

7 merkkiä että treenaat liikaa 7 merkkiä että treenaat liikaa Mitä tulee terveellisiin elämäntapoihin niin joskus voi helposti mennä niinsanotusti överikksi, ja tämä koskee myös kuntoilua. Vaikka useimmat ihmiset kärsivät liikunnan

Lisätiedot

Harjoitusohjelma 21 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL

Harjoitusohjelma 21 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL Harjoitusohjelma 21 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL 0 Viikko 1-4 Peruskestävyys TREENI VIIKKO MA TI KE TO PE LA SU 1 8-10 x 45sek kovaa ylämäkeen / kävely palautus 2min Syke: 80-90% Juoksu Perukestävyys

Lisätiedot

Harjoitusohjelma 21 kilometriä (aloittelija) BODOM TRAIL

Harjoitusohjelma 21 kilometriä (aloittelija) BODOM TRAIL Harjoitusohjelma 21 kilometriä (aloittelija) BODOM TRAIL 0 Viikko 1-4 Peruskestävyys TREENI VIIKKO MA TI KE TO PE LA SU 1 peruskestävyys 40-50 6-8 x 45sek kovaa ylämäkeen / kävely palautus 2min Syke: 80-90%

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT

Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (kokenut juoksija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT 0 Viikko 1-4 Peruskestävyys TREENI VIIKKO MA TI KE TO PE LA SU 1 Juoksu peruskestävyys 35-45 8-10 x 45sek kovaa ylämäkeen

Lisätiedot

TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016)

TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016) TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016) LA 26.12.2015 PE 25.12.2015 Kuka on kylpylän kunkku? Spa Wipit Gamesissa jokainen pääsee testaamaan ketteryyttään Wibit-radalla.

Lisätiedot

1. Alkulämmittely kuntopyörällä 15min, josta viimeinen 5min aerobisen kynnyksen. 2. Keskivartalojumppa 15min jumppa kiertävänä, 30 työtä/ 1 palautus

1. Alkulämmittely kuntopyörällä 15min, josta viimeinen 5min aerobisen kynnyksen. 2. Keskivartalojumppa 15min jumppa kiertävänä, 30 työtä/ 1 palautus Pyöräilyvoimaa Lihaskunto- ohjelma pyöräilijälle Harjoituksilla on tarkoitus parantaa liikkuvuutta, nostaa jalkojen voimatasoa, harjoittaa tukilihaksia sekä parantaa keskivartalon lihaskestävyyttä. Keskity

Lisätiedot

9 VIIKON HARJOITUSOHJELMA NUUKSIO CLASSICILLE

9 VIIKON HARJOITUSOHJELMA NUUKSIO CLASSICILLE 9 VIIKON HARJOITUSOHJELMA NUUKSIO CLASSICILLE Harjoitusohjelma: Nuuksio Classic 2017 VKO MA TI KE TO PE LA SU 1 3.7 Tes$ juoksu: Juokse 6-8 kilometriä mäkisessä maastossa. Juokse sellaisessa maastossa

Lisätiedot

Harjoitusfysiologia ja harjoitusohjelman suunnittelu

Harjoitusfysiologia ja harjoitusohjelman suunnittelu Syventävä koulutus, phase 1 Harjoitusfysiologia ja harjoitusohjelman suunnittelu Liite 1/3 Tietoa jatkokoulutuksista Kenelle ja missä? Fysio ProFarm:n järjestämät syventävät jatkokoulutukset ovat suunnattu

Lisätiedot

Ohjelma. Huhtikuu 20.4. Juoksuharjoitus 60 min @RAPALA. -Videoklinikka -Juoksukoordinaatio. Juoksijan lihashuolto. 60 min @RAPALA

Ohjelma. Huhtikuu 20.4. Juoksuharjoitus 60 min @RAPALA. -Videoklinikka -Juoksukoordinaatio. Juoksijan lihashuolto. 60 min @RAPALA Juoksukoulu Ohjelma Maaliskuu 31.3. Luento 45 min @RAPALA -Kestävyysharjoittelun osaalueet -Juoksuharjoittelu -Yleisimmät ongelmat ja miten korjataan -Harjoittele terveenä! Juoksuharjoitus 75 min @RAPALA

Lisätiedot

Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (aloittelija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT

Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (aloittelija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT Harjoitusohjelma 10/12 kilometriä (aloittelija) BODOM TRAIL BODOM TEAM BODOM NIGHT 0 Viikko 1-4 Peruskestävyys TREENI VIIKKO MA TI KE TO PE LA SU 1 peruskestävyys 25-35 6-8 x 45sek kovaa ylämäkeen / kävely

Lisätiedot

Kuntokeidas Sandels Ohjelma kevät/ 2012

Kuntokeidas Sandels Ohjelma kevät/ 2012 1 Kuntokeidas Sandels Ohjelma kevät/ 2012 KEVÄTKAUSI 9.1. 20.4. JATKOKAUSI 23.4. 8.6. Iloa, hyvinvointia, liikuntaa ja terveyttä. Tervetuloa Kuntokeidas Sandelsiin. Kuntokeidas Sandels on Töölössä sijaitseva

Lisätiedot

Danske Bank. Juoksukoulu

Danske Bank. Juoksukoulu Danske Bank Juoksukoulu Ohjelma Keskiviikko 21.1.2015, klo 17-18:30 Luento 30 min @Olympiastadion -Kestävyysharjoittelun osa-alueet -Juoksuharjoittelu -Yleisimmät ongelmat ja miten korjataan -Harjoittele

Lisätiedot

TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet

TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet TOP 4 Tehokkaimmat liikkuvuusharjoitteet Miksi minun tulisi parantaa liikkuvuuttani? Hyvä liikkuvuus on valtavan tärkeä ominaisuus kaikille, jotka välittävät fyysisestä terveydestään ja/tai suorituskyvystään.

Lisätiedot

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Hilkka Virtapohja ja Jari Arokoski Lisätietoa 19.2.2007 Nivelrikon seurauksena lihasvoima heikkenee ja nivel jäykistyy. Nivelrikkopotilaiden

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta. Syksy 2018 Kevät 2019

Pieksämäen kaupungin erityisliikunta. Syksy 2018 Kevät 2019 Pieksämäen kaupungin erityisliikunta Syksy 2018 Kevät 2019 ERITYISLIIKUNTA Erityisliikunnan (= soveltava liikunta) ryhmät on tarkoitettu henkilöille, joiden vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS - KUNTOSALIOHJELMA ALOITTELIJALLE -

FITLANDIA-TREENIOPAS - KUNTOSALIOHJELMA ALOITTELIJALLE - FITLANDIA-TREENIOPAS - KUNTOSALIOHJELMA ALOITTELIJALLE - ASIANTUNTIJA Sanna Ketonen Sanna Ketonen on lääkäri ja body fitness kilpailija. Sanna on urheillut pienestä saakka monipuolisesti eri lajien parissa.

Lisätiedot

OHJELMA 3, TAVOITTEENA HCM ( T) MONIPUOLISELLA TREENILLÄ KOHTI MARATONIA - HAASTAVA

OHJELMA 3, TAVOITTEENA HCM ( T) MONIPUOLISELLA TREENILLÄ KOHTI MARATONIA - HAASTAVA Tämä ohjelma sopii sinulle, joka: Haluat harjoitella (kolme-) neljä kertaa viikossa ja haluat harjoitteluun mukaan myös vauhtikestävyysharjoituksen Olet juossut aktiivisesti viikoittain, mutta kaipaat

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen VENYTTELYOHJE EVU - 00 Mika Laaksonen MIKSI ON HYVÄ VENYTELLÄ PELIEN JA HARJOITUSTEN JÄLKEEN? Kova harjoittelu ja treeni kiristävät lihaksia, jos venyttely laiminlyödään. Näin lihakset väsyvät nopeammin

Lisätiedot

Iloisia harjoitteluhetkiä!

Iloisia harjoitteluhetkiä! Tämä opas on tehty tukemaan kotona tapahtuvaa liikuntaharjoittelua. Se sisältää osiot lihaskunto-, liikkuvuus ja tasapainoharjoittelusta. Liikkeet ja harjoitteet on valittu siten, että ne pystytään suorittamaan

Lisätiedot

VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1

VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1 VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1 YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS Ihmisen fyysinen kasvu Kasvu pituuden, painon ja kehon osien sekä elinjärjestelmien kasvua kasvu noudattaa 95%:lla tiettyä kaavaa, mutta

Lisätiedot

uutiset Palokan ilo, voimistelu ja liikunta ry Uutiskirje tammikuu 2019

uutiset Palokan ilo, voimistelu ja liikunta ry Uutiskirje tammikuu 2019 PalokanILO- uutiset Palokan ilo, voimistelu ja liikunta ry Uutiskirje tammikuu 2019 Hiihtolomalla lapset leirille Katso ryhmien vapaat paikat Voguing Nyt uutuustunti kurssina! Voguing on mm. muotinäytöksistä

Lisätiedot

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla!

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla! Selkä suoraksi Suomi TM Pidetään hauskaa harjoittelemalla! "Selkä suoraksi Suomi" ʺSelkä suoraksi Suomiʺ on helppo muutaman minuutin harjoitusohjelma, joka päivittäin tehtynä auttaa lapsia kehittämään

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN HARJOITTELU LAJIHARJOITTELUN PERUSTANA. Pajulahti, 27.1.2007 Nuorten maajoukkue

TOIMINNALLINEN HARJOITTELU LAJIHARJOITTELUN PERUSTANA. Pajulahti, 27.1.2007 Nuorten maajoukkue TOIMINNALLINEN HARJOITTELU LAJIHARJOITTELUN PERUSTANA Pajulahti, 27.1.2007 Nuorten maajoukkue Toiminnallinen =suunniteltu/kehittynyt/mukautunut tiettyä tarkoitusta varten. Toiminnallisen voimaharjoittelun

Lisätiedot

LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA

LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA Tähän on kerätty liikemalleja, joita voidaan suorittaa kotona. Kaikkia liikkeitä ei tarvitse kerralla tehdä, vaan tarkoituksena on poimia itselle sopivat liikkeet omaksi kuntopiiriksi.

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015 Viikko 40 (1.10.-4.10.) To 1.10. - Klo 9.30 Ympäristötaidepaja, (Kädentaitopaja 0. krs). Tule kuulemaan, mitä ympäristötaide on. Jatkossa ryhmässä tuotetaan

Lisätiedot

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata LIIKUNTA Lämmittely Harrastatko liikuntaa? Miksi / miksi et? Millainen liikunta sopii sinulle? Mitkä asiat ovat tärkeitä, kun valitset kuntosalin / liikuntakeskuksen? Mitä liikuntapaikkoja tiedät sinun

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN MYOFASKIAALINEN HARJOITTELU PALAUTA MYOFASKIAALINEN TASAPAINO OPTIMOI SUORITUSKYKY ENNALTAEHKÄISE VAMMAT.

TOIMINNALLINEN MYOFASKIAALINEN HARJOITTELU PALAUTA MYOFASKIAALINEN TASAPAINO OPTIMOI SUORITUSKYKY ENNALTAEHKÄISE VAMMAT. TOIMINNALLINEN MYOFASKIAALINEN HARJOITTELU PALAUTA MYOFASKIAALINEN TASAPAINO OPTIMOI SUORITUSKYKY ENNALTAEHKÄISE VAMMAT Uusi näkemys: MyoFaskiaalisella harjoittelulla kehität suorituskykyä niin normaaliarkeen

Lisätiedot

Lupauksen taustalla on vuosien valmennuskokemus sekä erilaisista harjoittelumuodoista koostettu tehokas ja kokonaisvaltainen valmennusohjelma.

Lupauksen taustalla on vuosien valmennuskokemus sekä erilaisista harjoittelumuodoista koostettu tehokas ja kokonaisvaltainen valmennusohjelma. X-Method ryhmäliikuntaohjelma sopii kaikille, jotka haluavat päästä hyvään kuntoon. Annamme kunnon kehittymiselle tulostakuun. Elleivät kestävyys- ja lihaskuntosi ole kehittyneet harjoittelujakson päätteeksi,

Lisätiedot

Laadukkaisiin verryttelyihin kannattaa satsata!

Laadukkaisiin verryttelyihin kannattaa satsata! Liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden terveyshyödyt tunnetaan hyvin. Liikunnalla voi olla myös terveydelle haitallisia puolia ja usein nämä ilmenevät tuki- ja liikuntaelimistön vammoina. Kolme yleisimmin

Lisätiedot

HELSINKI, Konala: Kontakti & Itsehillintä Kurssi, Keskiviikko , klo , 2krt (PIENRYHMÄ!)

HELSINKI, Konala: Kontakti & Itsehillintä Kurssi, Keskiviikko , klo , 2krt (PIENRYHMÄ!) HELSINKI, Konala: Kontakti & Itsehillintä Kurssi, Keskiviikko 02.08.2017, klo. 17.00, 2krt (PIENRYHMÄ!) KURSSIN SISÄLTÖ: Kontakti & itsehillintä- kurssi on monipuolinen koiran arkikäyttäytymiseen ja malttamiseen/

Lisätiedot

KUNTOKEIDAS SANDELS Välskärinkatu 4 B, Helsinki

KUNTOKEIDAS SANDELS Välskärinkatu 4 B, Helsinki KUNTOKEIDAS SANDELS Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki 045 77311344 SYYSKAUDEN 2018 OHJELMA 3.9. 13.12. Allasjumppaa Ohjattua musiikin vauhdittamaa jumppaa uima-altaassa veden vastusta apuna käyttäen. Vesivoimistelu

Lisätiedot