Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymä 10/2015. Talousarvio vuodelle 2016 sekä toimintasuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymä 10/2015. Talousarvio vuodelle 2016 sekä toimintasuunnitelma 2016-2018"

Transkriptio

1 Talousarvio vuodelle 2016 sekä toimintasuunnitelma D/64/ /2015 Valmistelijat yhtymäjohtaja Ilpo Kähkönen, puh , talousjohtaja Arja Ahonen puh , kiinteistöjohtaja Jaana Valjus puh ja henkilöstöpäällikkö Seppo Pitkäaho puh Kirkkojärjestys 15 luku 2 ( /1014 v. 2012): Talousarviossa sekä siihen liittyvässä toiminta- ja taloussuunnitelmassa hyväksytään toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet kolmeksi vuodeksi. Talousarvio on toiminta- ja taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarviovuosi (tilikausi) on kalenterivuosi. Talousarvio sekä toiminta- ja taloussuunnitelma on laadittava siten, että edellytykset tehtävien hoitamiseen turvataan. Tulojen ja menojen on oltava tasapainossa kolmen vuoden suunnittelukauden tai perustellusta syystä tätä pidemmän, kuitenkin enintään viiden vuoden ajanjakson aikana. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä on päätettävä toimenpiteistä, joilla taseen osoittama alijäämä katetaan ottaen huomioon myös talousarvion laatimisvuonna kertyväksi arvioitu yli- tai alijäämä. Talousarvioon otetaan tehtävien hoitamisen ja toiminnallisten tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot. Talousarviossa on osoitettava, miten rahoitustarve katetaan. Määrärahat ja tuloarviot otetaan talousarvioon bruttomääräisinä. Talousarviossa on käyttötalous- ja tuloslaskelmaosa sekä investointi- ja rahoitusosa. Talousjohtaja Arja Ahonen Talousarvion laadintaperusteet Talousarvio vuodelle 2016 on laadittu yhteisen kirkkoneuvoston antamien raamien sekä taloudellisen tilanteen heikkenemisen vuoksi tehtyjen menoleikkausesitysten ja maksujen korotusten perusteella. Vakituisten viranhaltijoiden ja työntekijöiden palkkoihin lisätään 0,4 % kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti. Toimintakuluja ja sisäisiä menoja korotetaan 1,1 % valtiovarainministeriön ennusteen perusteella. Maksuja ja taksoja tarkistetaan vuosittain. Seurakuntalehti Rauhan Tervehdys -lehden tilaamisesta jokaiseen talouteen seurakuntayhtymän toiminta-alueella aiheutuvat kustannukset sisältyvät Viestintä-palveluyksikön talousarvioon todellisten kulujen perusteella. Hinnannousu sekä levikin määrän vaihtelu otetaan huomioon tilinpäätöksessä. Kirkon lähetysjärjestöille ja Kirkon Ulkomaanavulle kansainväliseen diakoniaan varataan 2 % kirkollisverotuloista. Kotimaan kohteille on erillinen määräraha. Muita avustusmäärärahoja vähennetään.

2 Tilojen sisäiset vuokrat on laskettu todellisten kulujen ja nykyarvon perusteella. Koulutusmääräraha on 0,8 % palkkasummasta. Tuloslaskelma Toimintakulut 34,3 milj. euroa laskevat 3 prosenttia eli miljoona euroa edelliseen vuoteen verrattuna. Tilikausi on neljättä vuotta alijäämäinen. Taloussuunnitelma on laadittu siten, että vuonna 2018 tilikauden tulos on nolla. Vuosi Alijäämä Tulorahoitus Poistot Kiinteistöinvestoinnit 2013 tilinpäätös tilinpäätös talousarvio talousarvio taloussuunnitelma taloussuunnitelma Ennuste tulorahoituksen riittävyydestä poistoihin ja investointeihin, 1000 : Alijäämä kehitys saadaan katkaistua vuoteen 2018 mennessä, mikäli säästötoimet toteutetaan ja investoinnit pysyvät talouden turvaamisohjelman mukaisesti laaditun investointisuunnitelman tasolla.

3 Verotulojen kehitys Verotulot laskevat vuonna 2015 suurissa seurakuntayhtymissä noin 3 %. Oulun yhtymässä ne pysyvät ennallaan, koska kirkollisveroprosenttia nostettiin 1,30 prosenttiin 0,05 prosentilla. Kirkkohallitus arvioi verotulojen laskevan 2 % vuonna Verot/valtionrahoitus TP 2014 TA 2015 TA 2016 Kirkollisverot Yhteisöverot/valtionrahoitus Verotulot yhteensä Kirkollisverojen muutos % -4,8 8,3 verrattuna 2014: 3,0 Valtionkorvaus muutos % 6,8 6,4 24,4 Verotulot yht. muutos % -3,1 6,9 Tuloista 85 prosenttia kertyy kirkollisverotuloista sekä valtionrahoituksesta yhteiskunnallisesti merkittävien tehtävien hoitoa varten. Kirkollisveroprosentti pidetään 1,30 prosentissa suunnittelukauden ajan. Mikäli alijäämäkehitystä ei saada katkaistua, vuodelle 2018 joudutaan harkitsemaan veroprosentin nostamista. Valtion rahoitus Kirkko saa valtion rahoitusta korvauksena eräisiin yhteiskunnallisiin tehtäviin, joita ovat hautaustoimi, väestökirjanpito ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja irtaimiston ylläpito. Muutokset % Ero Yhteisövero/valtion 19,5 / kunnan rahoitus asukas Keskusrahaston 8,2 % => 7,5 % perusmaksu Palkkaperusteinen 28 % => 24 % eläkevakuutusmaksu Eläkerahastomaksu 1,2 % =>4 % verotuloista Verotuskustannukset YHTEENSÄ Muut tulot Rahoitustuotot on arvioitu varovaisuuden periaatetta noudattaen. Vuoden 2016 alijäämä Vuonna 2016 tilikauden alijäämäksi muodostuu euroa. Talousarvio sisältää kirkkojärjestyksen (15 luku 2 ) mukaisen talouden tasapainottamisohjelman.

4 Kirkkohallitus Julkisyhteisöjen taloudenhoidon perustana on talouden tasapaino. Käytännössä talous on aina joko yli- tai alijäämäinen, mutta pitkällä aikavälillä sen tulisi olla keskimäärin tasapainossa. Talouden suunnittelussa tulee ottaa huomioon seurakunnan talouden nykytilan yli- tai alijäämäisyys. Talouden tasapainon mittarina suositellaan käytettäväksi vuosikatteen määrän suhdetta tulevien investointien ja lainanlyhennysten vuosikeskiarvoon. Jotta seurakunnan vuosikatteen riittävyyttä voidaan arvioida, on tulevista peruskorjaus- ja uusinvestoinneista ja lainanlyhennyksistä syytä tehdä vähintään viiden vuoden päähän ulottuva arviolaskelma. Talouden tervehdyttämiskeinoina suositellaan ensisijaisesti käytettäväksi kiinteistöjen määrän vähentämistä ja käyttökustannusten karsimista ja vasta tämän jälkeen henkilöstön määrään liittyviä ratkaisuja. Aina kun seurakunnassa tulee virka tai työsuhde avoimeksi, suositellaan tällaisen tilanteen hyödyntämistä henkilöstön vähentämiseksi. Samalla tilannetta tulisi hyödyntää myös jäljelle jäävän henkilöstön tehtävänkuvien uudelleen arviointiin ja laajentamiseen. Ellei edellä mainitut keinot riitä, on turvauduttava henkilöstön lomautuksiin ja aivan viimeisenä keinona irtisanomisiin. Kirkollisveroprosentin korottaminen on myös yksi tapa vahvistaa seurakunnan taloutta. Talouden tasapainottaminen Talouden turvaamisohjelman mukaiseksi kiinteistökulujen säästöksi on arvioitu yhteensä noin euroa vuodessa vuoteen 2018 mennessä. Tämä toteutuu vähitellen kiinteistöistä luopumisten yhteydessä. Eläkkeelle siirtymisistä on arvioitu saatavan aikaan yhteensä noin euron säästö suunnittelukauden kuluessa. Lisäksi vuoden 2016 talousarvioesitys sisältää toimintakulujen vähennyksiä ja maksujen korotuksia yhteensä miljoonaa euroa sekä lomarahan vaihdon viikon vapaaksi euroa. Säästötavoitteet ja tulonlisäykset TA 2015 TA 2016 Kiinteistöistä luopuminen Erilliset päätökset (arvio ) Erilliset päätökset (arvio myytävät Eläkeiän saavuttaminen Erilliset päätökset (arvio ) rakennukset) Erilliset päätökset (arvio ) Yhteisöveron muutos korvaukseksi yms. muutokset Veroprosentin korotus 0,05 % Talousarviossa esitetyt tasapainottamistoimet: Muut kulut Lomarahan vaihto vapaaksi 1 viikko

5 Lapsiasiain vaikutusten arviointi Lapsivaikutusten arvioinnilla (LAVA) toiminnan suunnittelua ja päätöksentekoa punnitaan alle 18-vuotiaiden edun näkökulmasta (kirkkojärjestys 23.luku 3 ) Vuoden 2016 talousarviossa ei ole erityisiä vaikutuksia lapsiin ja nuoriin. Talousarviossa on esitetty, että kerho-ohjaajien ja isoisten palkkiokäytäntöä muutetaan. Koska tarkoituksena on ollut palata kustannuksiltaan ennen vuotta 2013 yhtymän seurakunnissa vallinneeseen tilanteeseen sekä löytää yhteisöllisiä ja kirkon toimintaan paremmin soveltuvia palkitsemisvaihtoehtoja, muutos ei heikennä lasten ja nuorten asemaa. Uusi palkkiokäytäntö on tarkoitus aloittaa syksyllä 2016, joten tarvittaessa on aikaa tehdä uusi arviointi. Kunkin investointihankkeen suunnittelussa tehdään lapsiasiain vaikutusten arviointi. Arvioinnin tekevät lapsi- ja nuorisotyöntekijät sekä hankkeessa nimetty luottamushenkilö. Seurakuntien ja yhtymän yhtenä keskeisenä tavoitteena on välittää toisistamme ja huolehtia heikoimmista. Lapsia ja nuoria koskettavat asiat ovat erityisen huolenpidon kohteena, vaikka yhtymän talous on alijäämäinen ja tulee olemaan ainakin vielä vuodet Investoinnit Investointiosa koostuu yhteisen kirkkovaltuuston tekemistä kiinteistöjä koskevista periaatepäätöksistä, hanke- ja tarveselvityksistä sekä palveluyksiköiden esittämistä kalusto- ja muista hankintatarpeista, yhteensä 2,66 milj. euroa. Investoinnit pysyvät samalla tasolla kuin vuonna Yhteinen kirkkovaltuusto tekee erikseen investointipäätökset ja myöntää niille samassa yhteydessä rahoituksen. Kone ja laiteinvestoinneille rahoitus myönnetään talousarvion hyväksymisellä. Talousarvion rahoitus Vaikka vuoden 2016 tilikauden tulos on miinuksella, toiminta pystytään rahoittamaan, koska yhtymän rahavarat ovat suuremmat kuin rahoitustarve. Rahoitustarve katetaan yhtymän rahavaroja vähentämällä. Talouden tasapainottamistoimien odotetaan vaikuttavan toiminta- ja taloussuunnitelman loppuun mennessä siten, että alijäämäkehitys on saatu katkaistua ja talous tasapainotettua. Esityslistan liitteenä on seurakuntien ja palveluyksiköiden talousarvio vuodelle 2016 sekä toimintasuunnitelmat vuosille Talousarviokirja lähetetään myös postitse.

6 Seurakuntaneuvostot ovat käsitelleet seurakuntiensa talousarviot 2016 sekä toimintasuunnitelmat vuosille Haukiputaan seurakuntaneuvosto : Seurakuntaneuvosto hyväksyi Haukiputaan seurakunnan talousarvion 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman ja esittää ne Oulun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsiteltäväksi. Karjasillan seurakuntaneuvosto : Karjasillan seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelma vuosille ja talousarvioehdotus vuodelle 2016 hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Kiimingin seurakuntaneuvosto : Seurakuntaneuvosto hyväksyi Kiimingin seurakunnan tavoitteet ja talousarvion suppean tiivistelmän liitteen mukaisena osaksi Oulun seurakuntayhtymän talousarviota. Oulujoen seurakuntaneuvosto : Hyväksyttiin toiminta ja taloussuunnitelma vuosille , talousarvioesitys vuodelle 2016 sekä työalojen toimintasuunnitelmat. Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto : Seurakuntaneuvosto hyväksyy Tuomiokirkkoseurakunnan talousarvion 2016, sekä toiminta- ja taloussuunnitelman Oulunsalon seurakuntaneuvosto : Merkittiin tiedoksi suuntaa-antava vuoden 2016 talousarvio. Hyväksyttiin toimintasuunnitelma Tuiran seurakuntaneuvosto : Seurakuntaneuvosto hyväksyy Tuiran seurakunnan talousarvion 2016 sekä toimintaja taloussuunnitelman Palveluyksiköiden johtokunnat ovat käsitelleet yksikköjensä talousarviot 2016 sekä toimintasuunnitelmat vuosille Arvioinnin ja hallinnon johtokunta : Arvioinnin ja hallinnon johtokunta esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle hyväksyttäväksi henkilöstöpalveluiden talousarvion vuodelle 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman Määrärahoja tarkennetaan esitettyjen säästöjen mukaisiksi. Arvioinnin ja hallinnon johtokunta esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle hyväksyttäväksi talous- ja tukipalveluiden talousarvion vuodelle 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman Määrärahoja tarkennetaan esitettyjen säästöjen mukaisiksi.

7 Arvioinnin ja hallinnon johtokunta esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle hyväksyttäväksi yhtymän johdon talousarvion vuodelle 2016 sekä toimintaja taloussuunnitelman Määrärahoja tarkennetaan esitettyjen säästöjen mukaisiksi. Johtokunta esittää, että keskeisiin tavoitteisiin lisätään: Aloitetaan strategioiden päivitys, ja poistetaan: Jatketaan strategioiden jalkautusta. Hautaustoimen johtokunta : Lausuntonaan yhteiselle kirkkoneuvostolle, hautaustoimen johtokunta esittää hautauspalvelun talousarvion 2016 sekä toimintasuunnitelman liittämistä Oulun seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaan. Kiinteistötoimen johtokunta : Kiinteistötoimen johtokunta esittää lausuntonaan yhteiselle kirkkoneuvostolle, että kiinteistöpalvelujen talousarvio vuodelle 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelma vuosille liitetään seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaan. Seurakuntatyön erityispalvelujen johtokunta : Seurakuntatyön erityispalvelujen talousarvio 2016 hyväksytään korjauksien kanssa päätösehdotuksen mukaisesti. Seurakuntatyön erityispalvelujen toimintasuunnitelma hyväksytään korjauksien kanssa päätösehdotuksen mukaisesti. Yhteistyötoimikunta : Yhteistyötoimikunta on keskustellut säästötoimenpiteistä. Yhteistyötoimikunta puoltaa talousarvion vuodelle 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille hyväksymistä huomioiden keskustelussa esille tulleet asiat: Yhteistyötoimikunta yksimielisesti suosittaa lomarahan vaihtamista vapaaksi. Lomarahavapaiden ajankohta ja pitotapa harkitaan yksikkökohtaisesti huomioiden työtilanteet. Yhteistyötoimikunta suosittaa, että historiankirjan valmistumista, painatuksen ajankohtaa ja painosmääriä olisi hyvä tarkastella suhteessa kiristyneeseen taloustilanteeseen. Kerhonohjaaja- ja isospalkkioiden leikkaamisesitykseen vuonna 2016 yhteistyötoimikunta suosittaa ensimmäisenä vaihtoehtona niiden säilyttämistä. Jos kerho-ohjaajien ja isosten palkkioista leikataan, tulee muidenkin palkkioita leikata samassa suhteessa koskien kaikkia työaloja ja luottamushenkilöitä. Yhteistyötoimikunta näkee välttämättömänä, että saa kuukausittaiset talousraportit käsiteltäväkseen neljännesvuosittain kokouksissa, jotta on selvillä seurakuntayhtymän ajantasaisesta taloustilanteesta.

8 Henkilöstösuunnitelma Henkilöstöpäällikkö Seppo Pitkäaho: Vuosien henkilöstösuunnitelma tuo haasteita toimintojen järjestämiseen pienemmillä voimavaroilla haastavassa taloustilanteessa, mutta antaa pääasiassa eläköitymisten myötä työantiantajalle ja työntekijöille mahdollisuuden talouden tasapainottamiseen ilman ikäviä työntekijävähennyksiä. Seurakuntien ja palveluyksiköiden tulee huomioida myös muuten vapautuvien virkojen/työsuhteiden tuomat mahdollisuudet etsittäessä säästöjä. Henkilöstömuutokset 2016 Henkilöstöohjelmassa todetaan: Uusien työntekijöiden palkkaamisessa sovelletaan jatkossa käytäntöä, jossa yhteinen kirkkovaltuusto perustaa vakinaisen viran tai työsuhteen seurakuntayhtymän palvelukseen, ellei kirkkojärjestyksestä muuta seuraa. Työsopimussuhteet solmitaan aina seurakuntayhtymän nimissä. Uusi virka- tai työsuhde perustetaan yhteisen kirkkovaltuuston päätöksen mukaisesti tiettyyn seurakuntaan tai palveluyksikköön, jossa valintaprosessi tapahtuu. Valintaan sisältyy se, että viranhaltija on velvollinen siirtymään tarvittaessa toisen seurakunnan tai palveluyksikön palvelukseen seurakuntayhtymän sisällä. Siirtäminen on käytössä pääasiassa työvoiman koordinoimiseksi yhtymässä. Henkilö on kuitenkin aina seurakunnan kirkkoherran tai palveluyksikön johtajan alaisena. Seurakunnat voivat ottaa määräaikaiset työntekijät itsenäisesti virka-/työsuhteeseen. Henkilöstön määrällinen kehittäminen on perusteltava toiminnan ja talouden laadullisilla ja määrällisillä tavoitteilla sekä niiden muutoksilla. Toimintasuunnitelmaan pohjautuen päätetään virkojen/työsuhteiden määräaikaisuuden kesto sekä henkilöstön työpanoksen mahdollinen siirto yli seurakunta- ja toimintarajojen, huomioiden seurakuntien ja palvelualojen väliset yhteistoimintasuunnitelmat. Muutokset viroissa ja työsuhteissa suunnittelukaudella Vuonna 2016 lisäykset viroissa/työsuhteissa tulevat seurakuntayhtymän palveluyksiköihin. Yhtymän johtoon perustetaan taloussuunnittelijan virka, joka on jatkoa 3- vuotiselle määräaikaiselle taloussuunnittelijan viralle. Kyseisen viran kustannuksista 85-prosenttia tulee kattaa Lumijoen ja Hailuodon seurakuntien. Kustannuksien lisäys on 15 prosenttia nykytilanteeseen Seurakuntayhtymään perustetaan myös perheneuvojan määräaikainen (3v) virka, sijoituspaikkana seurakuntatyön erityispalvelut, perheneuvonta. Viran kulut tulee kattaa täysimääräisesti myyntipalveluiden kautta. Seurakuntayhtymään perustettavan seurakuntamestarin viran sijoituspaikka on Oulujoen seurakunta. Seurakuntamestarin tehtävät jakaantuvat sekä Kiimingin että Oulujoen seurakuntaan ja viran perustamisen perusteluina ovat suunnittelukauden eläköitymiset ja yhteistyön kasvattamisen kautta sijaisuuksien vähennykset.

9 Kiinteistöpalveluihin sijoitetaan kiinteistösihteerin määräaikainen(3 v) työsuhde, jonka tehtäväkuvaus pitää sisällään talouspalveluista siirtyneitä tehtäviä sekä lisääntynyttä laskujen käsittelyä. Henkilöstöpalveluissa täytetään kaksi palvelusihteerin työsuhdetta, joista toinen on pysyväisluonteinen (täyttö eläköitymisen jälkeen). Toinen työsuhde on jatkoa 3 vuoden määräaikaiselle työsuhteelle ja sen mahdollinen jatko määritellään koko suomen kirkon ollessa Kirkon palvelukeskuksen asiakkaita vuonna Esitettyjen muutoksien vaikutus on vähäinen suhteutettuna vuoden 2015 vastaavien tehtävien henkilöstömenoihin. Talouden tasapainottamissuunnitelman ja yhteisen kirkkovaltuuston tekemän linjauspäätöksen mukaisesti suunnittelukauden tavoitteena on vähentää virkoja/työsuhteita 20 henkilötyövuoden verran. Vähennykset painottuvat melkeinpä kokonaan eläköitymisten tuomiin mahdollisuuksiin. Suunnitelman toteutus tuo suunnittelukauden aikana noin yhden miljoonan euron säästön henkilöstömenoihin. Vuosien henkilöstösuunnitelma on omana liitteenä, ja siinä huomioitu johtoryhmän ja arvioinnin- ja hallintojohtokunnan lausunnot. Vuoden 2016 tavoitteena on hakea väliaikaisia ja pienempiä säästöjä mm. lomarahojen vaihtamisella vapaaksi, koulutusmäärärahojen alhaisemmalla tasolla sekä heikennyksillä työntekijäetuuksiin. Eläköityminen suunnittelukaudella Seurakuntatyön erityspalveluissa on saavuttanut tai saavuttaa eläkeiän kaksi työntekijää suunnittelukaudella. Keskusrekisterissä saavuttaa eläkeiän kaksi työntekijää suunnittelukaudella. Yhtymän johdossa saavuttaa eläkeiän yksi työntekijä suunnittelukaudella. Talous- ja tukipalveluissa jä on saavuttanut tai saavuttaa yksi työntekieläkeiän suunnittelukaudella. Henkilöstöpalveluissa saavuttaa eläkeiän yksi työntekijä suunnittelukaudella. Kiinteistöpalveluissa on saavuttanut tai saavuttaa eläkeiän kaksi työntekijää suunnittelukaudella. Hautauspalveluissa saavuttaa eläkeiän yksi työntekijä suunnittelukaudella. Oulujoen seurakunnassa on saavuttanut tai saavuttaa eläkeiän kuusi työntekijää suunnittelukaudella. Tuiran seurakunnassa on saavuttanut tai saavuttaa eläkeiän viisi työntekijää suunnittelukaudella. Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa saavuttaa eläkeiän kolme työntekijää suunnittelukaudella. Karjasillan seurakunnassa saavuttaa eläkeiän kaksi työntekijää suunnittelukaudella. Kiimingin seurakunnassa saavuttaa eläkeiän kolme työntekijää suunnittelukaudella. Oulunsalon seurakunnassa saavuttaa eläkeiän yksi työntekijä suunnittelukaudella. Haukiputaan seurakunnassa saavuttaa tai on saavuttanut eläkeiän yksi työntekijää suunnittelukaudella. Esityslistan liitteenä Yhteinen kirkkoneuvosto 10/ liite 43 on henkilöstösuunnitelma vuodelle 2016.

10 Arvioinnin ja hallinnon johtokunta : Johtokunta puoltaa 1. liitteessä olevan henkilöstösuunnitelman liittämistä toiminta- ja taloussuunnitelmaan vuosille perustettavaksi esitettyjen uusien virkojen ja työsuhteiden sekä niiden kelpoisuusehtojen hyväksymistä muutetun henkilöstösuunnitelman mukaisesti. Arvioinnin ja hallinnon johtokunta puoltaa henkilöstön kehittämissuunnitelman vuosille liittämistä seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaan vuosille ja että toiminnoissa huomioidaan kehittämissuunnitelmassa olevat painopisteet ja tavoitteet. Suunnittelukauden painopisteet 1. Suunnittelukaudella jatketaan henkilöstömäärän vähentämistä yhteisen kirkkovaltuuston tekemän linjauspäätöksen mukaisesti 20 henkilötyövuodella. Tarkastelussa huomioidaan seurakuntayhtymän ja seurakuntien koko, toiminnan ja seurakuntalaisten määrä sekä taloudellinen tilanne. Ensisijaisesti huomioidaan seurakuntayhtymän talouden turvaamisen-ohjelman toimenpiteet sekä kirkon yhteishankkeiden tuomat edut. 2. Seurakuntien ja tukipalveluiden henkilöstömenot voivat suunnittelukaudella kasvaa valtuuston linjauspäätös huomioiden enintään kirkon sopimuskorotusten verran eivätkä henkilöstömenot suhteessa seurakuntalaisten määrään saa nousta. 3. Toimitaan lakisääteisen ammatillisen osaamisen kehittämisen ja työhyvinvoinnin linjausten mukaisesti, huomioiden erityisesti työmarkkinaosapuolten tekemät sopimukset. Tavoitteet vuonna Seurakuntien ja tukipalveluiden toimintasuunnitelman henkilöstöosiossa on noudatettava eläköitymistä koskevaa linjauspäätöstä sekä huomioitava seurakuntayhtymän talouden turvaamisen-ohjelman tuomat mahdollisuudet. Viran/työsuhteen vapautuessa tai työntekijän saavuttaessa eläkeiän, yhteiselle kirkkoneuvostolle/seurakuntaneuvostolle tulee toimittaa kirjallinen esitys virka-/työsuhteen täytöstä/lakkauttamisesta sekä tehtävää täytettäessä päivitetty tehtäväkuvaus. 2. Työhyvinvointia edistetään yhteisen kirkkovaltuuston hyväksymän kirkon kehittämissuunnitelman mukaisesti, panostamalla erityisesti sekä esimiesten että työntekijöiden ammatillisen osaamisen kehittämiseen haastavassa taloustilanteessa. 3. Henkilöstöstrategia ja sen työkaluna toimiva henkilöstöohjelma päivitetään vastaamaan laajentuneen seurakuntayhtymän haasteita ja tarpeita. Yhteistyötoimikunta : Yhteistyötoimikunta puoltaa henkilöstön kehittämissuunnitelman vuosille liittämistä seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaan vuosille ja että toiminnoissa huomioidaan kehittämissuunnitelmassa olevat painopisteet ja tavoitteet. Suunnittelukauden painopisteet 1. Suunnittelukaudella jatketaan henkilöstömäärän vähentämistä yhteisen kirkkovaltuuston tekemän linjauspäätöksen mukaisesti 20 henkilötyövuodella. Tarkastelussa huomioidaan seurakuntayhtymän ja seurakuntien koko, toiminnan ja seurakuntalaisten määrä sekä taloudellinen tilanne. Ensisijaisesti huomioidaan

11 seurakuntayhtymän talouden turvaamisen-ohjelman toimenpiteet sekä kirkon yhteishankkeiden tuomat edut. 2. Seurakuntien ja tukipalveluiden henkilöstömenot voivat suunnittelukaudella kasvaa valtuuston linjauspäätös huomioiden enintään kirkon sopimuskorotusten verran eivätkä henkilöstömenot suhteessa seurakuntalaisten määrään saa nousta. 3. Toimitaan lakisääteisen ammatillisen osaamisen kehittämisen ja työhyvinvoinnin linjausten mukaisesti, huomioiden erityisesti työmarkkinaosapuolten tekemät sopimukset. Tavoitteet vuonna Seurakuntien ja tukipalveluiden toimintasuunnitelman henkilöstöosiossa on noudatettava eläköitymistä koskevaa linjauspäätöstä sekä huomioitava seurakuntayhtymän talouden turvaamisen-ohjelman tuomat mahdollisuudet. Viran/työsuhteen vapautuessa tai työntekijän saavuttaessa eläkeiän, yhteiselle kirkkoneuvostolle/seurakuntaneuvostolle tulee toimittaa kirjallinen esitys virka-/työsuhteen täytöstä/lakkauttamisesta sekä tehtävää täytettäessä päivitetty tehtäväkuvaus. 2. Työhyvinvointia edistetään yhteisen kirkkovaltuuston hyväksymän kirkon kehittämissuunnitelman mukaisesti, panostamalla erityisesti sekä esimiesten että työntekijöiden ammatillisen osaamisen kehittämiseen haastavassa taloustilanteessa. 3. Henkilöstöstrategia ja sen työkaluna toimiva henkilöstöohjelma päivitetään vastaamaan laajentuneen seurakuntayhtymän haasteita ja tarpeita. Yhteistyötoimikunta puoltaa 1. henkilöstösuunnitelman liittämistä toiminta- ja taloussuunnitelmaan vuosille huomioiden arvioinnin- ja hallinnon johtokunnan lausunnot 2. perustettavaksi esitettyjen uusien virkojen ja työsuhteiden sekä niiden kelpoisuusehtojen hyväksymistä henkilöstösuunnitelman mukaisesti. Investointisuunnitelma Esityslistan liitteenä olevassa toimintasuunnitelmassa on investointisuunnitelma. Kiinteistötoimen johtokunta : Johtoryhmä : Kiinteistötoimen johtokunta esittää lausuntonaan yhteiselle kirkkoneuvostolle, että kiinteistöinvestointisuunnitelma vuosille liitetään seurakuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaan. Johtoryhmä esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle vuoden 2016 talousarvion alijäämän kattamiseksi: 1. työntekijöitä ei lomauteta. 2. lomarahoja ei leikata. Sen sijaan kaikki työntekijät vaihtavat lomarahoista yhden viikon loma-ajaksi. Mikäli työntekijä ei tähän suostu, hänet lomautetaan yhden viikon ajaksi. 3. vuosilomat porrastetaan touko-syyskuulle. Vuosiloman sijaisia otetaan vain pakottavista syistä.

12 4. tilapäisiä määräaikaisia ei palkata, lukuun ottamatta hautatoimi ja eräät kesäleirit. Oppisopimuksia ei tehdä. Palkattomia harjoittelijoita voidaan ottaa. 5. koulutusmääräraha 0,8 % vakituisten palkkamäärärahoista. Lisätään edelleen työnantajan järjestämää koulutusta. Koulutusmääräraha sisältää koulutukseen liittyvät matkakustannukset ja päivärahat. Vuonna 2017 seurakunnat ja yksiköt eivät saa enää ylittää ko. määrärahaa. 6. henkilöstölle tarjottavat hierontapalvelut lakkautetaan. 7. määrävuosista annettaviin (5, 15, 25, 35 vuotta) palkitsemismatkoihin tulee omavastuu matkakustannusten osalta. 8. harkinnanvarainen palkanosa säilytetään seuraavat kaksi vuotta. Kokonaissumma saa olla enintään euroa. 9. avustukset lähetysjärjestöille ja Kirkon ulkomaanavulle pidetään 2 %:ssa arvioiduista kirkollisverotuloista. Muita avustuksia/tukia vähennetään euroa. 10. virtuaalikirkon määräraha euroa, pääasiassa tuomiokirkon lähetyksiin. 11. Kotimaa -lehteä ei tilata luottamushenkilöille eikä työntekijöille kotiin. Lehti voidaan tilata seurakuntiin ja yksiköihin. 12. kerhonohjaaja- ja isoispalkkioista luovutaan. Nuorisotyöntekijöiltä pyydetään esitys palkitsemisvaihtoehdoista. 13. haastetaan luottamushenkilöt leikkaamaan kokouspalkkioitaan. 14. työterveyshuollon kustannuksiin haetaan säästöä kilpailutuksen yhteydessä. 15. historiakirjan painatus siirretään juhlavuodelle kiinteistöjen kunnossapitosuunnitelma viedään osana talousarviota kirkkoneuvostolle. 17. investointeja vähennetään tulevina vuosina. 18. vuoden 2016 talousarviossa ei saa käyttää säästöjä aikaisemmilta vuosilta (myös vuosi 2015; säästöt jätetään lepäämään). 19. hautatoimen maksuja korotetaan. 20. tilojen käyttökorvauksia ei peritä Oulun seurakuntien jäseniltä hautajaisista, häistä, kaste- ja rippijuhlista. Muiden tilaisuuksien käyttökorvauksiin tehdään tasokorotus siivous- ja liinakuluista. 21. rippikoulumaksuja korotetaan vuonna 2017: päiväkoulu 30 e ja leirit (kuljetus) euroa. 22. käyttökorvauksia ja maksuja ei alenneta. 23. kiinteistöpalvelut ja viestintäpalvelut valmistelevat leirikeskusten markkinointia ulkopuolisille. Päätösehdotus (yhtymäjohtaja Ilpo Kähkönen): Yhteinen kirkkoneuvosto 1. päättää, että jatketaan talouden turvaamistoimenpiteitä kiinteistöjä vähentämällä, yhteistyöllä ja henkilöstösuunnittelulla seurakuntien ja palveluyksiköiden välillä sekä seuraavin toimenpitein: Työntekijöitä ja viranhaltijoita ei lomauteta vuoden 2016 aikana, vaikka taloudelliset edellytykset lomauttamiselle ovat olemassa. Kaikkia työntekijöitä ja viranhaltijoita kehotetaan vaihtamaan vuoden 2016 lomarahoistaan yhden viikon arvoisen jakson lomarahavapaaksi. Mikäli viranhaltija/työntekijä ei tähän suostu, työnantaja lomauttaa kyseisen viranhaltijan/työntekijän viikon mittaiseksi ajaksi lainmukaisten edellytysten täyttyessä. Vuosilomat porrastetaan touko-syyskuulle. Vuosiloman sijaisia otetaan vain pakottavista syistä. Mikäli tulee lomautuksia, sijaisia ei voi palkata.

13 Tilapäisiä, määräaikaisia ei palkata, lukuun ottamatta hautatoimi ja eräät kesäleirit. Oppisopimuksia ei tehdä. Palkattomia harjoittelijoita voidaan ottaa. Koulutusmääräraha 0,8 % vakituisten palkkamäärärahoista. Lisätään edelleen työnantajan järjestämää koulutusta. Koulutusmääräraha sisältää koulutukseen liittyvät matkakustannukset ja päivärahat. Vuonna 2017 seurakunnat ja yksiköt eivät saa enää ylittää ko. määrärahaa. Henkilöstölle tarjottavat hierontapalvelut lakkautetaan alkaen. Määrävuosista annettaviin (5, 15, 25, 35 vuotta) palkitsemismatkoihin tulee omavastuu matkakustannusten osalta alkaen. Harkinnanvarainen palkanosa säilytetään seuraavat kaksi vuotta. Kokonaissumma saa olla enintään euroa. Avustukset lähetysjärjestöille ja Kirkon ulkomaanavulle pidetään 2 %:ssa arvioiduista kirkollisverotuloista. Muita avustuksia/tukia vähennetään euroa. Virtuaalikirkon määräraha euroa, pääasiassa tuomiokirkon lähetyksiin. Kotimaa -lehteä ei tilata luottamushenkilöille eikä työntekijöille kotiin. Lehti voidaan tilata seurakuntiin ja yksiköihin. Kerhonohjaaja- ja isoispalkkioista luovutaan vuoden 2016 aikana. Nuorisotyöntekijöiltä pyydetään esitys palkitsemisvaihtoehdoista. Haastetaan luottamushenkilöt leikkaamaan kokouspalkkioitaan. Työterveyshuollon kustannuksiin haetaan säästöä kilpailutuksen yhteydessä. Historiakirjan painatus siirretään juhlavuodelle 2017 (kirkon reformaation merkkivuosi ja Suomi 100 -juhlavuosi). Kiinteistöjen kunnossapitosuunnitelma käsitellään osana talousarviota yhteisessä kirkkoneuvostossa. Investointeja vähennetään tulevina vuosina. Vuoden 2016 talousarviossa ei saa käyttää säästöjä aikaisemmilta vuosilta (myös vuosi 2015; säästöt jätetään lepäämään). Hautatoimen maksuja korotetaan erillisten päätösten mukaan. Tilojen käyttökorvauksia ei peritä Oulun seurakuntien jäseniltä hautajaisista, häistä, kaste- ja rippijuhlista. Muiden tilaisuuksien käyttökorvauksiin tehdään tasokorotus siivous- ja liinakuluista. Rippikoulumaksuja korotetaan vuonna Käyttökorvauksia ja maksuja ei alenneta. Kiinteistöpalvelut ja viestintäpalvelut valmistelevat leirikeskusten markkinointia ulkopuolisille. Yhteinen kirkkoneuvosto 2. esittää yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymän talousarvion vuodelle 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille ; 3. esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että rakennusinvestoinneista (kohde, laajuus, taso ja kustannukset), niiden rahoituksesta ja määrärahan myöntämisestä päätetään tapauskohtaisesti erikseen. Esitetyn investointisuunnitelman ja varaumien mukaisista kone-, laite- ja atkinvestoinneista ja muista hankinnoista tehdään erilliset hankintapäätökset ja rahoitus myönnetään talousarvion hyväksymisellä;

14 4. esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan henkilöstösuunnitelman sekä siinä esitetyt vuosien eläköitymissuunnitelmassa tarkasteltavat virat ja työsuhteet. Seurakuntakohtaiset/yksikkökohtaiset säästösummat ovat sitovia euromääräisellä tasolla. Seurakunta/yksikkö voi itse linjata säästökohteen henkilöstömenoissa. Säästökohde voi olla myös jokin muu kuin taulukossa oleva virka-/työsuhde. Mikäli tuotannolliset ja taloudelliset edellytykset lomautuksille ovat olemassa, uusia vakituisia ja määräaikaisia virkoja/työsuhteita ei voi täyttää. 5. esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että alkaen perustetaan seuraavat vakinaiset virat/ pysyväisluonteiset työsuhteet Seurakuntayhtymä Taloussuunnittelijan virka, sijoituspaikka yhtymän johto. Seurakuntamestarin virka, sijoituspaikka Oulujoen seurakunta, viran hoito osittain Kiimingin seurakunnassa. Määräaikaiset virat/työsuhteet Seurakuntayhtymä Määräaikainen perheneuvojan virka (3 vuotta), sijoituspaikka seurakuntatyön erityispalvelut/perheneuvonta. Määräaikainen (2 vuotta) palvelusihteerin työsuhde, sijoituspaikka henkilöstöpalvelut. Määräaikainen (3 vuotta) kiinteistösihteerin työsuhde, sijoituspaikka kiinteistöpalvelut. Lakkautettavat virat/ täyttämättä jätettävät pysyväisluonteiset työsuhteet Seurakuntayhtymä Erityisammattimiehen työsuhde 50 %, sijoituspaikka hautauspalvelut. Palvelusihteerin työsuhde, sijoituspaikka talous- ja tukipalvelut. Diakonian viranhaltijan virka, sijoituspaikka Karjasillan seurakunta. Lähetyssihteerin (50 %) virka, sijoituspaikka Kiimingin seurakunta 6. esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että alijäämä katetaan aikaisempien vuosien ylijäämällä. Varataan seurakuntaneuvostoille tilaisuus kirkkojärjestyksen 10 luvun 14 kohdan 2 mukaisen lausunnon antamiseen yhteisen kirkkovaltuuston kokoukseen, joka pidetään Yhteisen kirkkoneuvoston päätös:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 10.12.2014 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 9.12.2014 klo 18.00 18.50 Paikka Puurtilan seurakuntakoti OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 Kokousaika 10.12.2015 kello 17.15 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Talousarvio vuodelle 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 2018

Talousarvio vuodelle 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 2018 Yhteinen kirkkovaltuusto 8.12.2015 Talousarvio vuodelle 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma 2016 2018 Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook Sisällysluettelo SAATESANAT... 2 OULUN SEURAKUNTIEN JA SEURAKUNTAYHTYMÄN

Lisätiedot

1) hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen talous- ja toimintasuunnitelmaksi 2015 2017 seuraavin tarkistuksin:

1) hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen talous- ja toimintasuunnitelmaksi 2015 2017 seuraavin tarkistuksin: 417/2014 42 Talous- ja toimintasuunnitelma 2015-2017 Päätösehdotus Seurakuntaneuvosto päättää (1) hyväksyy talous- ja toimintasuunnitelman 2015 17 kokouksessa esitetyin tarkistuksin; (2) talousarvion vuodelle

Lisätiedot

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN 2020-2021 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET 1. Yleiset laadintaperusteet SAVUKOSKEN KUNTA Kunnan talousarvio ja taloussuunnitelma laaditaan suunnittelukaudelle 2019-2021.

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014.

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014. MYNÄMÄEN KUNTA Kh 19.1.2015 1 Vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Talousarvio Talousarvion käsittelyä, hyväksymistä, velvoittavuutta, sisältöä ja rakennetta sekä talousarvioperiaatteita koskevat

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Pvm Nro 27.11.2015 5 / 2015

Kirkkovaltuusto Pvm Nro 27.11.2015 5 / 2015 KOKOUSKUTSU Kirkkovaltuusto Pvm Nro 27.11.2015 5 / 2015 KOKOUSAIKA Torstai 10.12.2015 klo 18 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon päätysali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 43 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS... 2 44 KOKOUKSEN

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 181 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 182 Pöytäkirjantarkastajien valinta 183 Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 3/2015 184 Henkilöstöasia 185

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) KOKOUSTIEDOT Aika 5.10.2010 klo 16-18.20 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Lepistö Jouko vt. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Liikavainio

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x. Kirkkovaltuuston varapj Tast Olle x

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x. Kirkkovaltuuston varapj Tast Olle x HATTULAN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Kokous N:o 6-2015 Aika 12.08.2015 kello 18.00 19.40 Paikka Virastotalo Läsnä Poissa Puheenjohtaja Järvinen Virpi Varapuheenjohtaja Lilja Lasse J Jäsenet Ahonen

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2015

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2015 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Tilinpäätös 2015 Soile Luukkainen 3.6.2016 1 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Tilikauden tuloksen muodostuminen 2015 3.6.2016 Soile Luukkainen 2 Tilinpäätös 2015 Toimintatuotot 201.160,30

Lisätiedot

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma Vesihuoltolaitoksen johtokunta 4 19.01.2011 Vesihuoltolaitoksen johtokunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2011 2/02.02.02/2010 VESI 4 Kuntalain mukaan kunnanvaltuuston hyväksymä talousarvio on kunnan kaikkia

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2015 Kirkkoneuvosto 20.10.2015. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen. Rantala Hannu jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2015 Kirkkoneuvosto 20.10.2015. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen. Rantala Hannu jäsen Aika 20.10.2015 klo 17.00 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Puusaari Seija

Lisätiedot

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 19.12.2013. Pöytäkirja 5 / 2013. Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30

Hartolan seurakunta Kirkkovaltuusto 19.12.2013. Pöytäkirja 5 / 2013. Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30 1 Pöytäkirja 5 / 2013 Aika Torstai 19.12.2013 klo 18.00-19.30 Paikka Seurakuntatalo, Kirkkotie 2, Sali 1. Läsnä Poissa Vesa Järvinen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Boren Kalevi Hanhinen Vuokko Heikkilä

Lisätiedot

VUODEN 2016 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2017-2018 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2016 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2017-2018 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET Talouspalvelut 1.6.2015 Palvelukeskuksille VUODEN 2016 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2017-2018 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET KÄYTTÖTALOUSOSA Kunnan toimintaa ja taloutta ohjataan vähintään kolmeksi vuodeksi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 1 LUKU TUKIPALVELUIDEN TOIMINTA-AJATUS, RAKENNE JA TEHTÄVÄT 1 Toiminta-ajatus Jyväskylän seurakunnan tukipalveluiden

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15)

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 14 KOKOUKSEN AVAUS 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16

Lisätiedot

Pihlavan seurakuntaneuvosto 5/ 2013. 28.5.2013 klo 18.00 19.40

Pihlavan seurakuntaneuvosto 5/ 2013. 28.5.2013 klo 18.00 19.40 1 PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 5/ 2013 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 28.5.2013 klo 18.00 19.40 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Harinen Seppo Kause

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 10/2014 Kirkkoneuvosto 21.10.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 10/2014 Kirkkoneuvosto 21.10.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 21.10.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2018 Soile Luukkainen 7.11.2017 1 Talousarvion laadinta Vertailtavuuden puute aiempiin vuosiin verrattuna Kipaan liittyminen Vyörytystiedot puuttuvat

Lisätiedot

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto KOKOUSKUTSU Aika 18.11.2014 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Este Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSSUUNNITELMA 2014-2017 Tulosennuste 7 / 2014

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSSUUNNITELMA 2014-2017 Tulosennuste 7 / 2014 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSSUUNNITELMA 2014-2017 Tulosennuste 7 / 2014 TULOSLASKELMA, kaikki yhteensä TP12 TP13 TA14 TPE14 Ero TPE / TA TOIMINTATUOTOT 51 110 54 938 394 54 714 021 54 262 557-451 464 Myyntituotot

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 01.12.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 01.12.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 01.12.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 07.12.2015-08.01.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013. Kvsto 3.11.2010

Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013. Kvsto 3.11.2010 Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Kvsto 3.11.2010 Kansantalouden kehitys Yksiköity tavaraliikenne viennin osalta vuosina 2006 2010 (Helsingin Satama) Tonnia Kansantalouden ennustelukuja vuodelle

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUKSEN KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA. Aika Kokous torstaina 19.11.2015 kello 18.00, kahvitarjoilu klo 17.

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUKSEN KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA. Aika Kokous torstaina 19.11.2015 kello 18.00, kahvitarjoilu klo 17. YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUKSEN KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA Aika Kokous torstaina 19.11.2015 kello 18.00, kahvitarjoilu klo 17.45 Paikka Vanajan seurakuntakoti, Kirkkoraitti 5, Hämeenlinna Jakelu Kalaja

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 Kokousaika 1.11.2011 klo 18.00 21.18 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Juha Ilonen, puheenjohtaja (puheenjohtajana

Lisätiedot

Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen

Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen Kunnanhallitus 98 13.04.2015 Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen Khall 13.04.2015 98 Kuntalain (365/1995) 68 :n mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma liitetään osaksi taloussuunnitelmaa.

Henkilöstösuunnitelma liitetään osaksi taloussuunnitelmaa. Talouspalvelut 8.8.2016 Palvelukeskuksille VUODEN 2017 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2018-2019 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET Kunnan toimintaa ja taloutta ohjataan vähintään kolmeksi vuodeksi laadittavalla

Lisätiedot

Talousarvio vuodelle 2015 Toiminta- ja taloussuunnitelma 2015 2017

Talousarvio vuodelle 2015 Toiminta- ja taloussuunnitelma 2015 2017 Yhteinen kirkkovaltuusto 16.12.2014 62 Talousarvio vuodelle 2015 Toiminta- ja taloussuunnitelma 2015 2017 Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook, Voitto Pulkkinen, Matias Partanen Sisällys SAATESANAT...

Lisätiedot

TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJE

TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJE TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJE 1. SITOVUUDEN MÄÄRITTELY Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava valtuuston hyväksymää talousarviota. Talousarvion käyttötalousosassa on asetettu kunnan

Lisätiedot

Sisällysluettelo Johdanto 1 Yleisperustelut 2 Talousarvion yhdistelmä 6 Käyttötalousosa Tuloslaskelmaosa Investointiosa Rahoitusosa

Sisällysluettelo Johdanto 1 Yleisperustelut 2 Talousarvion yhdistelmä 6 Käyttötalousosa Tuloslaskelmaosa Investointiosa Rahoitusosa Sisällysluettelo Johdanto 1 Yleisperustelut 2 Talousarvion yhdistelmä 6 Käyttötalousosa 10 Tuloslaskelmaosa 62 Investointiosa 69 Rahoitusosa 70 Toimintasuunnitelmat tulosyksiköittäin 2019-2021 71 Tehtäväaluejako

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ (5) Läsnä Pajukoski Teija jäsen, puheenjohtaja. Heiniemi Markku

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ (5) Läsnä Pajukoski Teija jäsen, puheenjohtaja. Heiniemi Markku Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 4/ 1 (5) n kokous Aika maanantai klo 19-20.16 Paikka seurakuntatalo, Valtakatu 20, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja Ahonen

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Keskeiset tunnusluvut 2015 TP 2014 TP 2015 TA 2016 Tuloveroprosentti 21,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,65 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 24.8.2015 TALOUSARVION 2016 SEKÄ VUOSIEN 2017 2018 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU Yleistä Palkat Kunnanhallitus

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2015

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2015 1 Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2015 Aika: Keskiviikko 21.10.2015 klo 18.00 18.55 Paikka: keskisali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Läsnä: Jäsen Läsnä Poissa Varajäsen Läsnä Hukka

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 27 Kirkkovaltuusto

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 27 Kirkkovaltuusto 27 25 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten

Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten Ohje 1 (6) Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten perusteet Valtionosuusjärjestelmän muutos koskettaa ensimmäisen kerran kuntia vuoden 2015 talousarvioiden osalta.

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1.1.2009 Kaupunginvaltuusto 20.10.2008 VAKKA-SUOMEN VEDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Nimi ja tehtävät Vakka-Suomen Vesi LIIKELAITOS on KUNTALAIN MUKAINEN Uudenkaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015. 299 Asianro 6862/02.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015. 299 Asianro 6862/02.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) 299 Asianro 6862/02.02.00/2015 Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2016-2019 taloussuunnitelma Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja strategiapalvelu

Lisätiedot

Naukkarinen Eila, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hintikka Raimo, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Anttonen Päivi, talousjohtaja, sihteeri

Naukkarinen Eila, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hintikka Raimo, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Anttonen Päivi, talousjohtaja, sihteeri KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 20.11.2015 Sivu 127 Kokousaika Torstai 26.11.2015 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina Kallio Marja Kovanen Eeva-Liisa Kuokkanen

Lisätiedot

Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma Kunnanhallitus

Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma Kunnanhallitus Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015 2016 Kunnanhallitus 11.11. 12.11.2013 Vuosikate, poistot ja nettoinvestoinnit 2006 2016 (1000 euroa) 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 0-2 000-4 000 2006

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto ASIALISTA: pykälät 21-30 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Lumijoen seurakunnan tuloveroprosentti 2016 6. Maksut

Lisätiedot

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH Tilinpäätös 2009 Yleinen kehitys Kouvolan kaupungin ja koko Kymenlaaksossa näkyi maailmantalouden taantuma ja kasvun epävarmuus. Kouvolaisia oli vuoden 2009 lopussa tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 6/2017 Sivu 84

Kirkkoneuvosto N:o 6/2017 Sivu 84 N:o 6/2017 Sivu 84 Kokousaika Perjantai 24.11.2017 klo 18.00 18.52. Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET Talouspalvelut 11.9.2017 Toimielimet ja valmistelevat viranhaltijat VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2019-2020 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET KÄYTTÖTALOUSOSA Kunnan toimintaa ja taloutta ohjataan

Lisätiedot

VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET Hallitus 28.8.2013 Versio 1.0 1 (8) Sisällysluettelo VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET...

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Koulutuslautakunta 30.9. HALLINTO Toiminta-ajatus Hallinto luo hyvät edellytykset sivistyspalvelujen tuottamiselle,

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus vuoden 2012 talousarvioksi

Kaupunginjohtajan ehdotus vuoden 2012 talousarvioksi Kaupunginjohtajan ehdotus vuoden 2012 talousarvioksi Maltillisella menokasvulla laadukkaat palvelut Peruskorjauksilla huolehditaan kiinteistökannasta Investoinnit edellyttävät lainanottoa Kansantalouden

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 14.12.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 17.12.2015-18.01.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä muutoksista päättää valtuusto.

Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä muutoksista päättää valtuusto. Kunnanhallitus 286 19.11.2013 Kunnanhallitus 299 03.12.2013 Kunnanhallitus 314 09.12.2013 Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien 2015-2016 taloussuunnitelma KHALL 286 Kunnanjohtaja Kuntalain 65 :n mukaan valtuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2015 1 (5) 805 HSY -kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2016-2018 HEL 2015-007268 T 00 01 06 Päätös päätti merkitä tiedoksi liitteinä 2 ja 3 olevat

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto 18.11.2015

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto 18.11.2015 Aika 18.11.2015 kello 18.30 18.50 Paikka Läsnä Tarinmaan seurakuntatalolla Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Hakala Pentti Hietanen Sari Ilmarinen Liisa Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Kivistö Jukka Kostamo

Lisätiedot

Talousarviomuutos 2015

Talousarviomuutos 2015 Kunnanhallitus 232 30.11.2015 Valtuusto 50 07.12.2015 Talousarviomuutos 2015 362/02.02.02/2015 Kunnanhallitus 30.11.2015 232 Valmistelija: kunnansihteeri Vuoden 2015 talousarvion muutosesitys perustuu

Lisätiedot

Kunnanhallitus 291 03.11.2014 Kunnanhallitus 3 12.01.2015. Henkilöstösäästöt 2015 634/02.02.00/2014. Kunnanhallitus 03.11.2014 291

Kunnanhallitus 291 03.11.2014 Kunnanhallitus 3 12.01.2015. Henkilöstösäästöt 2015 634/02.02.00/2014. Kunnanhallitus 03.11.2014 291 Kunnanhallitus 291 03.11.2014 Kunnanhallitus 3 12.01.2015 Henkilöstösäästöt 2015 634/02.02.00/2014 Kunnanhallitus 03.11.2014 291 Lautakuntien talousarvioehdotuksessa vuodelle 2015 toimintakate kasvaa -103,7

Lisätiedot

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 20.8.2018 TALOUSARVION 2019 SEKÄ VUOSIEN 2019 2021 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 17.41 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet, läsnä Gärdström Keijo pj., 114 Ainali

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2016

KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA. Tilinpäätös 2016 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Tilinpäätös 2016 Soile Luukkainen 26.6.2017 1 KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA Jäsenistö 2016 26.6.2017 Soile Luukkainen 2 Jäsenet 2016 Jäsenten ikäjakauma 1790 1804 1470 1429 1430 1427

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous 26.3.2014. Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous 26.3.2014. Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00. Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 26.3.2014 klo 14.00 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 27 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNTA 22.9.2014 Kunnanhallitus SONKAJÄRVEN KUNNAN VUODEN 2015 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2016 2017 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTA

SONKAJÄRVEN KUNTA 22.9.2014 Kunnanhallitus SONKAJÄRVEN KUNNAN VUODEN 2015 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2016 2017 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTA SONKAJÄRVEN KUNTA 22.9.2014 Kunnanhallitus Toimielimet SONKAJÄRVEN KUNNAN VUODEN 2015 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2016 2017 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTA Yleinen taloudellinen tilanne Suomen bruttokansantuotteen

Lisätiedot

Valtionvarainministeriön lakiin perustuvat kriisikuntakriteerit

Valtionvarainministeriön lakiin perustuvat kriisikuntakriteerit Talouden nykytila Kriteerit Valtionvarainministeriön lakiin perustuvat kriisikuntakriteerit 1. Negatiivinen vuosikate Rovaniemi 2012 2016 186 /asukas Ei täyty? 2. tuloveroprosentti yli 0,5 prosenttiyksikköä

Lisätiedot

Vuoden 2013 talousarvioehdotus ja vuosien 2013-2015 taloussuunnitelmaehdotus sekä vuosien 2013-2017 investointisuunnitelmaehdotus

Vuoden 2013 talousarvioehdotus ja vuosien 2013-2015 taloussuunnitelmaehdotus sekä vuosien 2013-2017 investointisuunnitelmaehdotus Kaupunginhallitus 268 17.10.2012 Kaupunginhallitus 280 23.10.2012 Kaupunginhallitus 282 29.10.2012 Vuoden 2013 talousarvioehdotus ja vuosien 2013-2015 taloussuunnitelmaehdotus sekä vuosien 2013-2017 investointisuunnitelmaehdotus

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP TALOUSARVION 2014 TOTEUTUMINEN AJALTA Tilikauden 1-5/2013 jaksotettu tulos on 3.367 euroa positiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten jälkeen

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Talousarvion tuloslaskelmaosan toteutumisvertailu 2011 osa I Sisältää liikelaitoksen, sisältää sisäiset erät, keskinäiset sisäiset eliminoitu Alkuperäinen Talousarvio-

Lisätiedot

1 Määräysten soveltaminen

1 Määräysten soveltaminen Kuopion kaupunki Sääntö 1 (8) Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 Määräysten soveltaminen Tämän johtosäännön määräyksiä noudatetaan, ellei kunnallisesta viranhaltijasta annetussa

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 29.9.2016 klo 17.30 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Irmeli Juntunen Antti Koistinen

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Tuloslaskelma 2012 2011, ulkoinen koko kunta osa I 2012 2011 kasvu % Toimintatuotot Myyntituotot 51 644 46 627 10,8 % Maksutuotot 8 451 8 736-3,3 % Tuet ja avustukset

Lisätiedot

LOIMAAN SEURAKUNTA pöytäkirja 7/2018 Kirkkoneuvoston jaosto

LOIMAAN SEURAKUNTA pöytäkirja 7/2018 Kirkkoneuvoston jaosto LOIMAAN SEURAKUNTA pöytäkirja 7/2018 Kirkkoneuvoston jaosto Kokousaika tiistaina 22.5.2018 kello 15.15 Kokouspaikka Kaupunginkirkko Falsetti/neuvottelu, Turuntie 32 Läsnä Leena Virtanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Investointien rahoitus v. 2015-2025 18.9.2013

Investointien rahoitus v. 2015-2025 18.9.2013 Investointien rahoitus v. 2015-2025 18.9.2013 Investointien rahoitus v. 2015-2025 Tulevien vuosien välttämättömien investointien aiheuttamaan rahankäyttöön voidaan varautua kassan riittävyyden osalta ottamalla

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 22.11.2017 klo 17.00 18.55 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 161 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 162 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 Kirkkovaltuusto Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 Kirkkovaltuusto Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo Aika 13.12.2016 kello 18.30 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Aarnio-Närhi Hannele Ahvenjärvi Seppo Elo Irmeli Elo Joonas Hakala Pentti Hietanen Sari Ilmarinen Liisa Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa

Lisätiedot

Verotulot vuosina Kirkollisvero Yhteisövero Valtionrahoitus

Verotulot vuosina Kirkollisvero Yhteisövero Valtionrahoitus Rovaniemen seurakunta Tasekirja Tilinpäätös Toimintakertomus 31.12.2018 TALOUSKATSAUS Yleistä Vuonna 2018 talouskehitys oli kaikkinensa hivenen ennakoitua parempaa. Syksyllä 2017 laaditussa vuoden 2018

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 5/2016 Sivu 44

Kirkkoneuvosto N:o 5/2016 Sivu 44 N:o 5/2016 Sivu 44 Kokousaika Keskiviikko 7.12.2016 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj. Saastamoinen Matti, varapj.

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 3/2016 Sivu 17

Kirkkovaltuusto N:o 3/2016 Sivu 17 N:o 3/2016 Sivu 17 Kokousaika Keskiviikko 21.12.2016 klo 19.00 20.04 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Jauhiainen Jaana varajäsen poissa Laukkanen Esko

Lisätiedot

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen 22/2018 46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1) vahvistaa Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2017

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 8.10.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 7.10.2015 klo 17.00 18.00 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Keskeiset tunnusluvut 2014 TP2013 TP 2014 TA 2015 Tuloveroprosentti 20,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,50 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

Kunnan talouden perusteet. Luottamushenkilöiden koulutus Sirkka Lankila

Kunnan talouden perusteet. Luottamushenkilöiden koulutus Sirkka Lankila Kunnan talouden perusteet Luottamushenkilöiden koulutus 11.2.2013 Sirkka Lankila Valtuusto ja kunnan talous Valtuusto päättää kunnan talouden ja rahoituksen perusteista eli valtuusto käyttää kunnassa budjettivaltaa

Lisätiedot

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 21.8.2017 TALOUSARVION 2018 SEKÄ VUOSIEN 2019 2020 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kirkkovaltuusto Aika 19.12.2017 kello 18.30 19:00 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Ahvenjärvi Seppo Elo Irmeli Elo Joonas Hakala Pentti Ilmarinen Liisa Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Kivistö Jukka Kostamo Pirkko

Lisätiedot

LIPERIN KUNTA VUODEN 2015 TALOUSARVION JA TALOUSSUUNNITELMAN 2015-2017 VALMISTELUOHJEET. Suunnittelun aikataulu

LIPERIN KUNTA VUODEN 2015 TALOUSARVION JA TALOUSSUUNNITELMAN 2015-2017 VALMISTELUOHJEET. Suunnittelun aikataulu LIPERIN KUNTA VUODEN 2015 TALOUSARVION JA TALOUSSUUNNITELMAN 2015-2017 VALMISTELUOHJEET Suunnittelun aikataulu Toimialat jättävät esityksensä kunnanhallitukselle 30.09.2014 mennessä. Sisäiset erät tulee

Lisätiedot

Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös

Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös Talous ja strategiaryhmä 7.1.2009 I 1 Talouden seuranta ja raportointi 7.1.2009 I 2 Tuloslaskelma Kunnassa tuloslaskelman tehtävä on osoittaa, riittääkö tuottoina

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

lomauttamismenettelystä ja 1omauttamisen vaikutuksista. Lomauttamisen syynä on yleensä menekkivaikeuksista tai muista tuotan- 1993 vp- HE 1

lomauttamismenettelystä ja 1omauttamisen vaikutuksista. Lomauttamisen syynä on yleensä menekkivaikeuksista tai muista tuotan- 1993 vp- HE 1 1993 vp- HE 1 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kirkkolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Kirkolliskokouksen ehdotuksen mukaisesti kirkkolakiin ehdotetaan lisättäväksi säännös evankelis-luterilaisen

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2016 Tunnuslukuja: Toimintakate - 770 297 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (322

Lisätiedot

Korjauslista vuoden 2019 talousarvioon,

Korjauslista vuoden 2019 talousarvioon, Sivu 1 / 20 Korjauslista vuoden 2019 talousarvioon, 19.11.2018 Jäljessä on listattu korjatut kohdat (ei alkuperäistä esitystä), ellei muuta ole mainittu. Yleiset lähtökohdat s. 3-4) Esipuhe Talousarviossa

Lisätiedot

TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO - OHJE

TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO - OHJE SIIKAJOEN KUNTA TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO - OHJE Vuoden 2014 talousarvion täytäntöönpanossa ja toteutuksessa on noudatettava valtuuston 11.12.2013 hyväksymää talousarviota ja sen perusteluja hallintosäännön

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 7/2015 Kirkkoneuvosto 9.11.2015

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 7/2015 Kirkkoneuvosto 9.11.2015 KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2015 Aika Maanantai 9.11.2015 klo 17.30 21.25 Paikka Seurakuntakeskus Läsnä Poissa Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080.

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080. HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot