Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Tilinro Y-tunnus Suvilahdenkatu 10 E

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Tilinro Y-tunnus Suvilahdenkatu 10 E"

Transkriptio

1 Vastaukset kysymyksiin H (15) VASTAUKSET ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN OSAAMISKESKUKSEN IT-HANKKEIDEN JA PROJEKTIEN KONSULTOINTI- JA ASIANTUNTIJA- PALVELUIDEN HANKINTA HELSINGIN KAUPUNGILLE H Toimittajien kysymykset on järjestetty ensin tarjouspyyntöä ja sitten liitteitä koskeviin kysymyksiin ja numeroitu. Samaa asiaa on voitu kysyä useampaan kertaan ja useamman eri liitteen kohdalla ja vastauksia on tämän vuoksi osin toistettu tai kehotettu katsomaan vastausta myös jonkin toisen kysymyksen kohdalta. Kysymys 1: Tarjouspyyntö: 1.2 Hankintamenettely: (esim. järjestelmän projektipäällikkö- tai hyväksymistestauspalvelua ei hankita samalta toimittajalta, joka toimittaa ko. järjestelmäratkaisun) Minkälainen ohjausmalli on monitoimittajaprojektissa? Mikä on toimittajan vastuu monitoimittajaprojektissa? Osaamiskeskuksen asiantuntijat toimivat asiakkaan edustajina hankkeiden ja projektien eri tehtävissä. Hankkeiden ja projektien organisaatiot muodostetaan yleensä hanke- ja projektikohtaisesti ja eri ryhmien ja roolien tehtävät ja vastuut määritellään hanke- ja projektisuunnitelmissa ja osaamiskeskuksen asiantuntijoiden osalta osittain myös toimitussopimuksissa. Kysymys 2: Tarjouspyyntö: Teknisen suorituskyvyn ja ammatillisen pätevyyden alueella vertaillaan referenssitoimituksia. Tarkoitetaanko vastaavilla palveluilla, vastaavaa puitemenettelyä vai toimeksiantoja joita oletetaan tämän puitemenettelyn osa-alueiden puitteissa hankittavan? Tarjoajan teknisen suorituskyvyn ja ammatillisen pätevyyden referenssitoimituksella tarjouspyynnön kohdassa 4.2 (vaatimus 3) ei tarkoiteta tietyn asiakkaan yksittäistä toimeksiantoa tai tilausta toimittajalle. Referenssitoimitus voi olla esim. vastaava puitemenettely, kumppanuussopimus tai muu tietylle asiakkaalle tehty yksittäistä toimeksiantoa selkeästi laajempi toimitus. Kysymys 3: Tarjouspyyntö: kohta 4.2 Tekninen suorituskyky ja ammatillinen pätevyys, Vaatimus 3: a) Tarjouspyynnössä todetaan Tarjoajalla on kokemusta viimeisen kolmen (3) vuoden aikana vähintään kolmesta (3) sisällöltään nyt hankittavaa palvelua vastaavasta tai läheisesti vastaavasta toimituksesta, joista vähintään yksi (1) julkishallinnon organisaatioille. Tarkoitetaanko tässä vastaavalla tai läheisesti vastaavalla toimituksella vain asiantuntijapalvelupuitesopimuksia ja niiden piirissä Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

2 Vastaukset kysymyksiin H (15) tehtyä työtä vai katsotaanko vastaavaksi tai läheisesti vastaavaksi toimitukseksi myös yksittäiset ilman asiakkaan ja toimittajan välistä puitesopimusta toteutetut sisällöltään tarjouspyyntöä vastaavat hankkeet ja projektit? Ks. vastaus kysymykseen 2. b) Katsotaanko tässä kohdassa useaksi erilliseksi vastaavaksi tai läheisesti vastaavaksi toimitukseksi yhden puitesopimuksen alla tehdyt erilliset sisällöltään tarjouspyyntöä vastaavat toimeksiannot? Ks. vastaus kysymykseen 2. Jos kysymyksellä tarkoitetaan sitä, voiko samaa toimitusta voi käyttää referenssinä useammassa kohteessa A-E, niin tämä on mahdollista silloin, kun referenssitoimitukseen sisältyy useampia kuin yksi tämän tarjouspyynnön mukainen kohde. c) Katsotaanko tässä kohdassa useaksi erilliseksi vastaavaksi tai läheisesti vastaavaksi toimitukseksi yhden hankintayksikön (esim. Hansel) puitesopimuksen alla toisistaan riippumattomille eri tilaajille tehdyt erilliset sisällöltään tarjouspyyntöä vastaavat toimeksiannot? Ks. vastaus kysymykseen 2 ja edelliseen kohtaan. d) Katsotaanko tässä kohdassa hankinnan kohteen D osalta vastaavaksi tai läheisesti vastaavaksi toimitukseksi toimeksiannot, joissa on tehty pelkästään vaatimusmäärittelyä tai pelkästään hyväksymistestausta, vai tuleeko toimeksiantojen sisältää sekä vaatimusmäärittelyä että hyväksymistestausta? Jos toimeksiannon tulee sisältää molemmat palvelut, saako toisen niistä olla alihankkijan toimittama? Referenssitoimituksissa tulee olla sekä vaatimusmäärittelyä että hyväksymistestausta. Toinen palvelu saa olla toimittajan alihankkijan toimittama. Kysymys 4: Tarjouspyyntö: kohta 4.2 Tekninen suorituskyky ja ammatillinen pätevyys, Vaatimus 4: a) Tarjouspyynnössä todetaan Tarjoaja nimeää palvelussa käytettävät asiantuntijat, joilla on hankinnan laatuun nähden riittävä koulutus ja lisäksi kokemusta nyt hankittavaa palvelua sisällöltään ja laajuudeltaan vastaavasta palvelusta. Tuleeko asiantuntijoiden liitteissä 4 ja 5 nimettyjen toimitusten olla samoja kuin tarjoajan kokemus kohdassa nimetyt toimitukset (liite 9)? Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

3 Vastaukset kysymyksiin H (15) Asiantuntijoiden liitteissä 4 ja 5 nimettyjen toimitusten ei tarvitse olla samoja kuin tarjoajan kokemus kohdassa nimetyt toimitukset (liite 9). b) Onko tiettyyn hankinnan kohteeseen (A-E) nimettävien seniori-asiantuntijoiden ja asiantuntijoiden yhteenlaskettu maksimimäärä rajattu? Tarjouspyynnön tekstissä maksimimäärää ei ole suoraan rajattu, mutta tarjouspyynnön kohdassa 6.2 on sanottu, että lomakkeisiin ei saa tehdä mitään muutoksia, jolloin lomake 4A-E rajaa maksimimääräksi kymmenen/hankinnan kohde. Jos näin ei ole, mikä on nimettävien seniori-asiantuntijoiden ja asiantuntijoiden yhteenlaskettu maksimimäärä/hankinnan kohde? Liitteissä 4A-4E voi nimetä korkeintaan 10 henkilöä kussakin. Kysymys 5: Tarjouspyyntö: kohta 4.2 Tekninen suorituskyky ja ammatillinen pätevyys, Vaatimus 4: Tarjoja nimeää palvelussa käytettävät asiantuntijat, Miten toimitaan henkilömuutosten kanssa? Missä vaiheessa voi lisätä listalle uusia resursseja ja millä ehdoilla? Nimettyjen asiantuntijoiden lista on allekirjoitettavan puitesopimuksen (liite 7) liitteenä 3. Puitesopimuksessa todetaan kohdassa 9, että osaamiskeskus ja toimittaja sopivat vuosittain liitteen päivittämisestä. Esim. työntekijän siirtyessä toisen työnantajan palvelukseen on toimittajan nimettävä tilalle vaatimukset täyttävä henkilö. Asiantuntijoiden vaihtamiseen liittyen on liitteessä 7 kohdassa 9 kuvattu tietyt edellytykset. Helsingin kaupunki tähtää siihen, että toimeksiannoissa käytettävät asiantuntijat ovat mahdollisimman pysyvä resurssi ja näin oppivat ajan myötä tuntemaan paitsi käytettävät menetelmät niin muutenkin asiakkaan ja tilaajien toimintatapoja ja toimintaympäristöä. Samaan asiaan liittyvät myös liitettä 7 koskevat kysymykset Kysymys 6: Tarjouspyyntö: kohta 4.2 Tekninen suorituskyky ja ammatillinen pätevyys, Vaatimus 4: -henkilön työkokemusvuosina niistä asiantuntijatehtävistä, joihin henkilö on tarjouksessa nimetty -mahdolliset sertifikaatit ja niiden suoritusvuosi. Miten valittujen asiantuntijoiden osaaminen päivitetään listalle sopimuskauden aikana? Toimittaja voi ilmoittaa päivitettävät muutokset osaamiskeskukseen. Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

4 Vastaukset kysymyksiin H (15) Kysymys 7: Tarjouspyyntö: kohta 6.1.b. Tarjouksen ehdottomat muotovaatimukset: Tarjous on tehtävä kirjeitse suomen kielellä. Miltä osin tarjouksen materiaali saa olla englanninkielistä? esim. CV, liitteet, referenssit, muu materiaali. Kaikki aineisto, joka tarjouspyynnössä edellytetään liitettäväksi tarjoukseen, on oltava suomen kielellä. Kysymys 8: Tarjouspyyntö: kohta 7 Miten määritellään tarjouspyynnön kohdassa 7 mainitut tarjouksen saama laatupistemäärä sekä kohteen laatupisteiden maksimipistemäärä? Onko esimerkiksi osa-alueen C laatupisteiden maksimipistemäärä 100 pistettä? Kohteen laatupisteiden maksimimäärä saadaan laskemalla yhteen sarakkeen pisteet/hlö lisäpisteistä kunkin osion maksimipisteet ja kertomalla luku 10:llä. Kohteen C maksimipistemäärä on 100. Kysymys 9: Liite 1: Näyttää vaihetuotteiden (dokumenttimallien) luettelon mukaan vahvasti siltä, että yhteinen menetelmäjoukko on RUP-tyyppinen. Kun menetelmistö ei ole tarjousvaiheessa suoraan käytettävissä, oletamme että RUP-osaaminen on palvelun suhteen relevanttia menetelmien hallintaa riippumatta palveluryhmästä. Helsingin kaupungin kehittämismenetelmät muodostavat yhtenäisen mallikehikon (Unified Process, UP), jota soveltamalla erilaisia hankkeita ja projekteja voidaan suunnitella ja viedä läpi yhtenäisillä toimintatavoilla, joiden ensisijaisena tarkoituksena on tukea hankkeiden ja projektien onnistumista ja tuloksellisuutta. Näin myös varmistetaan, että kehittämisessä tuotetaan tiettyjä keskeisiä dokumentteja muodossa, jota voidaan helposti hyödyntää työskentelyssä, sitä koskevassa päätöksenteossa ja hankintojen toteuttamisessa. Helsingin kehittämismenetelmät noudattelevat pääosin julkishallinnon suosituksia (JHS, esim. ICT-kehittämistä koskevat suositukset 171, 172, 173, 179, 182). Palveluun nimettävillä asiantuntijoilla on oltava kokemusta vastaavantyyppisistä toimeksiannoista, mutta kokemusta Helsingin kaupungin omista menetelmistä ei edellytetä. Kysymys 10: Liite 1: 4 Osaamiskeskuksen konsultti- ja asiantuntijapalvelujen yleiset vaatimukset. Asiantuntijoiden edellytetään käyttävän Helsingin kaupungin IT-hankkeiden ja projektien kehittämismenetelmiä. Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

5 Vastaukset kysymyksiin H (15) Miten toimittajan asiantuntijat perehdytetään asiakkaan kehittämismenetelmiin? Käytettävät mallit ja menetelmät ohjeineen ovat asiantuntijoiden käytettävissä. Järjestämme puitesopimuksen liitteenä 3 olevan asiantuntijoiden luettelon tarkistamisen yhteydessä uusille konsulteille vuosittain myös lyhyttä perehdytystä eri menetelmiin ja niihin Helsinki-spesifeihin erityispiirteisiin, joita näissä menetelmissä on. Esim. käytettävät käsitteet poikkeavat joiltain osin muista vastaavissa malleista ja menetelmistä. Tarvittaessa osaamiskeskukseen voi olla yhteydessä toimeksiantojen aikana menetelmiin liittyen. Perehtyminen edellyttää asiantuntijoilta myös omaa panostusta. Ks. myös vastaus kysymykseen 46. Kysymys 11: Liite 1: 5.2 Projektinjohtaminen (projektipäälliköt). Projektinhallinnan käsikirja kuvaa kaupunkiyhteisen menetelmän Minkä muotoisia toteutettavat projektit ovat? Käytetäänkö näissä tyypillisesti esimerkiksi Scrum-tai vesiputousmallia? Valtaosa projekteista toteutetaan tällä hetkellä vesiputousmallilla. Kysymys 12: Liite 1: s. 10 Viitataanko toimeksiannon jälkeisillä asiakastyytyväisyyskyselyillä siihen, että jokaisesta toimeksiannosta tehdään asiakastyytyväisyyskysely? Koskeeko tämä pieniäkin konsultointitoimeksiantoja? Toimeksiannoista tehdään asiakastyytyväisyyskysely. Jos tilaaja ei halua asiakastyytyväisyyskyselyä, kirjataan asia toimitussopimukseen. Kysymys 13: Liite 1: s. 10 Jos tarkoitus on seurata laatupoikkeamia, huomioidaanko toimeksiantojen briefissä ja tavoitekuvauksessa laatutavoitteet, joihin toteutettua palvelua verrataan? Toimeksiantojen käynnistyksen yhteydessä ja toimitussopimusta laadittaessa määritellään aikataulu, kustannukset ja sisältö siten, että tavoitteiden toteutuminen on arvioitavissa. Kysymys 14: Liite 1: s. 10 Viitataanko toimeksiannon jälkeisillä loppuraporteilla siihen, että jokaisesta toimeksiannosta tehdään loppuraportti? Koskeeko tämä pieniäkin konsultointitoimeksiantoja? Onko mahdollista siten, että mikäli loppuraportti halutaan tuloksena, siitä esitetään erillinen vaatimus toimeksiantoa tiedusteltaessa? Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

6 Vastaukset kysymyksiin H (15) Pienissä toimeksiannoissa ei ole tarkoituksenmukaista eikä mahdollistakaan tehdä samansisältöistä loppuraporttia kuin laajoissa toimeksiannoissa. Tilaaja voi osaamiskeskuksen kanssa sopia, miten loppuraportin osalta menetellään pienissä toimeksiannoissa. Kysymys 15: Liite 2C: Tuleeko käyttöliittymäsuunnittelun asiantuntijapalvelun sisältää myös osaamista käyttöliittymien toteuttamiseen, jolloin osaamisvaatimuksena olisi esim. HTML(5), CSS, WAI yms? Vrt. vaatimus liitteessä 2C räätälöityjen sovelluksien käyttöliittymien sovittaminen. Verkkosivujen käyttöliittymäsuunnittelijan tulee tuntea työhön keskeisesti liittyvät esteettömyyden vaatimukset ja julkishallinnon suositukset (kuten JHS 129). Myös yleisen tason HTLM- ja CSS-ymmärrys on käyttöliittymäsuunnittelussa välttämätöntä. Tämän kilpailutuksen kohteena eivät kuitenkaan ole järjestelmien tekniseen toteuttamiseen liittyvät ohjelmointityyppiset -tehtävät. Kysymys 16: Liite 2D: Onko projektikonteksti asiakkaan näkökulmasta ketterä (Agile) vai suunnitelma-ohjattu (plan-driven, vesiputous-tyyppinen)? Mikäli molempia projektityyppejä on olemassa asiakkaan portfoliossa, rajaako tämä kandidaatit niihin, jotka kykenevät toimimaan molemmissa konteksteissa vai voiko kandidaateissa olla molempien prosessimallien asiantuntijoita? Valtaosa projekteista toteutuu tällä hetkellä vesiputousmallilla. Tarjoaja voi esittää asiantuntijoita molempiin projektityyppeihin. Kysymys 17: Liitteet 3: Voiko samoja henkilöitä nimetä eri kohteiden tehtäviin? Samoja henkilöitä voi nimetä eri kohteiden tehtäviin. Tällöin on kuitenkin esim. henkilön työkokemus vuosina laskettava kaikille kohdealueille erikseen nimenomaan juuri ao. kohdealueen tehtävissä, kuten tarjouspyynnössä on määritelty. Kysymys 18: Liitteet 3 5: Asiantuntijoiden vaatimukset ja ominaisuudet kuvataan liitteissä 3-5. Ovatko vaatimukset samat seniorille ja juniorille? Eli kaikkien tarjottavien henkilöiden tulee täyttää kaikki vähimmäisvaatimukset? Hankinnan kohteissahan oli vielä tarkennettu kuinka monta henkilöä eri tehtäviin tulee nimetä. Millä kriteerein määritellään senior/junior -henkilö? Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

7 Vastaukset kysymyksiin H (15) Kaikkien nimettävien henkilöiden on täytettävä tarjouspyynnön liitteissä määritellyt vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä senior-asiantuntija ja asiantuntija liittyvät lähinnä hinnoitteluun, jossa on tarjoaja voi antaa kaksi eri päivähintaa asiantuntijoille osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Kysymys 19: Liite 3B: Liittyen edellä mainittuun tarjouspyyntöön, tiedustelisin miten määrittelette sovellusarkkitehtuurin osaamisvaatimuksen tarjouspyynnön osa-alueessa B Kokonais- ja IT - arkkitehtuuripalvelut? Tarjouspyynnön liitteessä 3B on kirjoitettu seuraavaa: "Nimettyjen henkilöiden osaamisalueisiin on lisäksi kuuluttava seuraavat osa-alueet siten, että kuhunkin osa-alueeseen on oltava osaamista vähintään 2 asiantuntijalla: - kokonaisarkkitehtuuri - kypsyystasomittaukset - palvelut ja toimintaprosessit - tietotarpeet ja tietomallit - sovellusarkkitehtuurit - teknologia-arkkitehtuurit - integraatiot". Voitteko tarkentaa määritelmää sovellusarkkitehtuuriin liittyen? Muutoin vaatimuksissa pääsääntöisesti olette maininneet toiminta-, tieto-, järjestelmä- ja teknologia-arkkitehtuurit, mutta sovellusarkkitehtuuria ainakaan tällä tarjouspyynnön osa-alueella ei ole varsinaisesti käytetty. Toivoisimme siis sovellusarkkitehtuurin osaamisen määrittelyyn tarkennusta, jotta osaamme kertoa omasta kokemuksestamme ja osaamisestamme paremmin ja pystymme myös kohdistamaan sovellusarkkitehtuurin osaamisen oikeille henkilöille liitteessä 4B. Sovellusarkkitehtuuri on yhden sovelluskokonaisuuden suunnittelu- ja määrittelytyötä (ei ohjelmointia tai koodaamista) kuten sovelluksen sisäinen rakenne, toimintalogiikka, integraatiot ja tietorakenteet. Liitteessä 4B on lisäksi mainittu keskeisimmät Helsingin käyttämistä teknologia- ja tietokantaratkaisuista. Kysymys 20: Liite 3D: Hyväksymistestauskokemus: ei ole oikeaa eroa hyväksymistestaukselle ja muulle testaukselle (ei testien suunnittelun, kommunikoinnin eikä suorittamisen osalta), etenkin palvelussa. Useimmat kandidaateistamme ovat taustaltaan testauspäälliköitä, joten kykenevät junailemaan hyväksymistestausta itsenäisesti. Lisäksi yleisin tausta on toimia asiakkaan edustajana testaamassa toimittajan tuottamaa järjestelmää. Kuvaus liitteessä 2D hyväksymistestauksesta tukee tätä tulkintaa, jossa kyse (vaatimuspohjainen testaus, liittymät / järjestelmäintegraatio) asiakastoimittajakontekstissa asiakkaan puolella. Tulkitsemme, että järjestelmätestauskokemus asiakkaan puolella asiakastoimittajakontekstissa on juuri liitteen 3D kuvaamaa hyväksymistestauskokemusta (ottamatta kantaa siihen, millä Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

8 Vastaukset kysymyksiin H (15) nimellä sitä kussakin projektissa on kutsuttu; terminologia on hyvin epäselvää ja jäsentymätöntä tässä asiassa). Etsimme asiantuntijoita, jotka ovat tehneet asiakkaan edustajana hyväksymistestausta. Kysymys 21: Liite 3D: Pitääkö kandidaatit olla Helsingistä vai voiko olla muualtakin päin Suomea? Tapahtuuko työskentely asiakkaan tiloissa vai Toimittajan toimistosta? Puitesopimuksessa (liite 7) todetaan kohdassa 10 seuraavaa: Palvelu suoritetaan pääkaupunkiseudulla. Tilaaja ei maksa erikseen matka- ja majoituskustannuksia tai päivärahoja. Työskentelyä tapahtuu sekä asiakkaan että toimittajan tiloissa. Puitesopimuksen eli liitteen 7 kohdassa 4 on kerrottu asiakkaan ja toimittajan vastuut palvelun suorittamisessa käytettävistä tiloista ja työvälineistä. Ks. myös vastaus kysymykseen 39. Kysymys 22: Liitteet 4: Miten tarjottavien asiantuntijoiden lukumäärä vaikuttaa tarjouksen laatupisteisiin? Onko niin, että mitä enemmän tarjotaan asiantuntijoita, sitä enemmän voi saada laatupisteitä vai onko tarjottaville asiantuntijoille määritelty joku yläraja (esimerkiksi liitteen 4 Exceltaulukkoihin alustavasti asetettu 10 asiantuntijan lukumäärä)? Liitteissä 4 on mahdollista nimetä korkeintaan 10 asiantuntijaa ja laatupisteet lasketaan nimettyjen asiantuntijoiden perusteella. Kysymys 23: Liitteet 4: Vaaditaanko osa-alueiden suorittamiseen tietty määrä senior-asiantuntijoita ja asiantuntijoita? Voiko tarjota vain senior-asiantuntijoita tai asiantuntijoita? Eroaako seniorasiantuntija asiantuntijasta ainoastaan tarjoajan itse määrittelemän, liitteen 5 mukaisen kuvauskentän pohjalta vai onko senior-asiantuntijan ja asiantuntijan ero määritelty myös jotenkin muuten? Tarjouspyynnössä ei ole ennalta määritelty lukumääriä senior-asiantuntijoille ja asiantuntijoille. Tarjoaja tarjoaa vähimmäisvaatimukset täyttäviä henkilöitä. Tarjouspyynnössä seniorasiantuntija ja asiantuntija liittyvät lähinnä hinnoitteluun, jossa on tarjoaja voi antaa kaksi eri päivähintaa asiantuntijoille osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

9 Vastaukset kysymyksiin H (15) Kysymys 24: Liitteet 4: Voiko tarjota enemmän henkilöitä kuin sarakkeita on lomakepohjassa, jos niin miten ja missä lisähenkilöt nimetään? Lomakkeille 4A-4E voi antaa korkeintaan 10 henkilön tiedot ja hintalomakkeissa 6A-6E hinnoittelu tapahtuu näiden nimettyjen henkilöiden perusteella. Kysymys 25: Onko tarjottavien asiantuntijoiden enimmäismäärä rajoitettu kymmeneen per osa-alue, kuten liitteiden 4A-4E sarakkeiden määrä antaisi ymmärtää? Katso vastaus kysymykseen 24. Kysymys 26: Liitelomakkeet 4A-4E: Voiko kohdealueelle tarjota useampia henkilöitä kuin liitelomakkeille 4A- 4E Koulutus ja kokemus mahtuu? Lomakkeet sallivat sarakkeiden lisäämisen. Vrt. tarjouspyynnön sivulla 10 kohta 6.2 Lomakkeisiin ei saa tehdä mitään muutoksia. Katso vastaus kysymykseen 24. Kysymys 27: Liitelomakkeet 4A-4E ja 5A-5E: Voiko samaa henkilöä tarjota useammalle kuin yhdelle kohdealueelle? Ks. vastaus kysymykseen 17. Kysymys 28: Liitelomakkeet 4A-4E: Kuinka montaa Asiantuntijaa arvostellaan osa-aluetta/kohdetta kohti per tarjoaja? Esimerkiksi kohteessa E vähimmäisvaatimukset koskevat neljää asiantuntijaa ja vertailu-exceliin mahtuu kymmenen Asiantuntijaa. Ks. vastaus kysymykseen 22. Kysymys 29: Liitteet 4B ja 4D: Onko tulkintamme oikea, että liitteiden 4B ja 4D laskentakaava tarkoittaa, että täysien osaamispisteiden saaminen vaatii, että asiantuntija on tehnyt yli 7 kpl sekä Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

10 Vastaukset kysymyksiin H (15) kokonaisarkkitehtuuri- että IT-arkkitehtuuritoimeksiantoja tai yli 5 kpl sekä vaatimusmäärittelyettä hyväksymistestaustoimeksiantoja? Vai voiko yhtä asiantuntijaa tarjota vain jompaankumpaan osa-alueen sisäiseen alaryhmään? Nimettävällä asiantuntijalla ei tarvitse olla kokemusta kaikista taulukon tehtävistä, kunhan liitteissä määritellyt vaatimukset myös asiantuntijoiden lukumäärien osalta täyttyvät. Esimerkiksi taulukossa 4B voi tarjota asiantuntijaa joko KA tai IT-arkkitehdiksi tai molempiin, jos asiantuntijalla on kummastakin riittävästi kokemusta. Täysien pisteiden saaminen taulukosta edellyttää, että jokaisella yksittäisellä asiantuntijalla on kaikki taulukossa mainittava pisteytettävä osaaminen. Kysymys 30: Liite 4 A,B,C,D ja E: Ammattikorkeakoulututkinnot: voidaanko laskea AMK-tutkinto korkeakoulututkinnoksi ja YAMK ylemmäksi ammattikorkeakoulututkinnoksi? Esim: Opetus ja kulttuuriministeriö Tutkintoopiskelu ammattikorkeakoulussa johtaa korkeakoulututkintoon ja käytännön ammattitaitoon " Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot ovat ylempiä korkeakoulututkintoja. AMKkohdalla puhuttiin myös perustutkinnosta? Ylempiä korkeakoulututkintoja ovat ammattikorkeakoulussa suoritettu ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Ammattikorkeakoulussa suoritettu ammattikorkeakoulututkinto ja yliopistossa suoritettu alempi korkeakoulututkinto ovat (alempia) korkeakoulututkintoja. Ne täyttävät vaatimukset niissä tarjouspyynnön kohteissa, joissa vaaditaan alempi korkeakoulututkinto tai korkeakoulututkinto. Opetusministeriön sivulta löytyvät listat ammattikorkeakoulututkinnoissa ja tutkintonimikkeistä sekä ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista ja tutkintonimikkeistä. Opetusministeriön sivulla on myös lueteltu tutkintoja järjestävät yliopistot ja tutkintonimikkeet. saeaedoekset/liitteet/tutkintoasetus pdf Kysymys 31: Liite 4C: Käykö kohtaan Käyttöliittymäsuunnittelun ja käytettävyyden korkeakouluopintoja (väh. 2 hlöä) myös ammattikorkeakouluopinnot (esim. erikoistumisopinnot?) Ammattikorkeakouluissa järjestetyt erikoistumisopinnot ja aikuiskoulutus käyvät tähän, samoin yliopistojen järjestämä täydennyskoulutus. Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

11 Vastaukset kysymyksiin H (15) Muu kuin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen aikuiskoulutus sen sijaan ei kelpaa tähän. Kysymys 32: Liite 4B: Jos samassa toimeksiannossa on tehty sekä kokonaisarkkitehtuuri- että ITarkkitehtuuritöitä vaadittu minimimäärä (30 ja 20 htp), voidaanko sama toimeksianto laskea mukaan molempien tehtäväkuvien pisteytyksessä? Kysymyksessä mainitussa esimerkissä voidaan saman toimeksiannon erityyppiset tehtävät mainita erillisinä ao. kohdissa, koska työmäärät sekä kokonais- ja IT-arkkitehtitehtävien osalta ylittävät minimirajat. Samoin voidaan menetellä vastaavissa tilanteissa myös toimeksiannoissa, joissa on kyse esim. konseptoinnista ja käyttöliittymäsuunnittelusta, vaatimusmäärittelystä ja hyväksymistestauksesta jne. Sen sijaan yhtä työmäärältään suurta toimeksiantoa ei voi osittaa minimi-htp:n suuruisiksi osiksi ja käyttää näitä erillisinä toimeksiantoina. Kysymys 33: Liite 5 A,B,C,D ja E: Yleisten vaatimusten täyttyminen: Odotetaanko Yleisten vaatimusten täyttyminen -kohtaan vastauksia siinä esitettyihin kysymyksiin? Liitteessä 5A-5E on vastattava yleisten vaatimusten kohdalle, täyttyvätkö nämä vaatimukset vai ei. Vastauksia ei tarvitse tässä perustella sanallisesti erikseen. Kysymys 34: Liite 5 A, B, C, D ja E Kokemus kohdat: Millä tarkkuudella vastaanottajatiedot tulee täyttää? Mikäli kyseessä on salassa pidettävä asiakastieto, riittääkö asiakastiedon osalta viittaus toimialaan tai vastaavaan tietoon? Vastaanottajatiedot pyydetään täyttämään sillä tarkkuudella, että tarvittaessa referenssi voidaan todentaa. Salassa pidettäviä asiakastietoja sisältäviä referenssiä ei voida todentaa, joten niitä ei hyväksytä. Kysymys 35: Liitteet 5 A,B,C,D,E ja 3 A,B,C,D ja E: Millä kriteerein tarjoukseen tulee määritellä seniorasiantuntija tai asiantuntija? Onko jokin esitetty työkokemuksen määrä vuosissa määrittelevä tekijä? Tarjouspyynnössä senior-asiantuntija ja asiantuntija liittyvät lähinnä hinnoitteluun, jossa on tarjoaja voi antaa kaksi eri päivähintaa asiantuntijoille osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

12 Vastaukset kysymyksiin H (15) Kysymys 36: Onko senior-asiantuntijalle mitään lisävaatimuksia, vai saako tarjoaja itse vapaasti määritellä, ketkä tarjotuista asiantuntijoista ovat senior-asiantuntijoita ja ketkä asiantuntijoita? Ks. vastaus kysymykseen 35. Kysymys 37: Liite 7 Poikkeustilanteet. Toimittaja on esteellinen tekemään haluttua asiantuntijapalvelua. Tällainen tilanne voisi syntyä esim. jos Onko mahdollista saada kattava listaus esteellisyyssäännöistä? Ei ole mahdollista antaa kattavaa listausta esteellisyyssäännöistä. Kaikki tilanteet, joissa saman toimittajan työntekijöiden (vaikkakin eri henkilöiden) tulisi samassa hankkeessa / projektissa toimia sekä asiakkaan että toimittajan edustajana, voivat muodostaa ongelman. Julkisten hankintojen yhteydessä ongelmalliseksi voivat muodostua myös tilanteet, joissa yhden toimittajan työntekijän toimiminen asiakkaan edustajana aiheuttaisi perustellun epäilyn toimittajien tasapuolisesta kohtelusta hankintaprosessissa. Kysymys 38: Liite 7 Toimintatapa palvelupyyntöjen käsittelyssä, palvelun käynnistämisessä, palvelun aikana ja palvelun päättyessä. kuittaa Osaamiskeskus palvelupyynnön hyväksytyksi ja Tilaaja ja Toimittaja käynnistävät toimitussopimuksen laadinnan ja projektin tarkemman suunnittelun. Mikä on ohjausmalli? Mikä on ohjauksessa toimittajan suhde tilaajaan vs. toimittajan suhde osaamiskeskukseen? Millainen on vastuunjako toimittajan suhteessa tilaajaan ja osaamiskeskukseen? Mikä on toimittajan vastuu tilaajalle vs. toimittajan ja vastuu osaamiskeskukselle? Tilaaja ja toimittaja tekevät toimitussopimuksen. Osaamiskeskus ei osallistu toimitussopimuksen laadintaan eikä toimeksiantojen toteutukseen ellei sitä erikseen pyydetä. Tilaaja vastaa omiin toimeksiantoihinsa liittyvästä ohjauksesta. Toimittaja vastaa tilaajalle. Osaamiskeskuksella on rooli laatupoikkeamien käsittelyssä. Kysymys 39: Liite 7: 4 Vastuut. Palvelu suoritetaan pääosin Toimittajan tiloissa. Onko asiakkaalle merkityksellistä, missä työ tehdään? Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

13 Vastaukset kysymyksiin H (15) Tilaaja ei pääsääntöisesti tarjoa toimittajan asiantuntijalle työtiloja eikä työvälineitä vaan toimittaja huolehtii näistä. Tilaajat toimivat pääkaupunkiseudulla, lähinnä Helsingissä. Tilaajille on merkitystä sillä, että käyttöön osoitettu asiantuntija on tarvittaessa tavoitettavissa tilaajan työaikana eli virka-aikana klo ja että asiantuntija on tilaajan käytettävissä myös kasvokkain järjestettävissä työpajoissa, tapaamisissa ja työkokouksissa. Osa palavereista on tosin mahdollista tehdä virtuaalisesti tilaajan niin halutessa. Liitteessä 7 todetaan kohdassa 10 seuraavaa: Palvelu suoritetaan pääkaupunkiseudulla. Tilaaja ei maksa erikseen matka- ja majoituskustannuksia tai päivärahoja. Kysymys 40: Liite 7: 4 Vastuut. Mikäli Asiantuntija työskentelee palvelua suorittaessaan Tilaajan tiloissa, vastaa Tilaaja työasemien, ohjelmistojen ja muiden tarvittavien työvälineiden hankkimisesta kyseiselle tilaajalle. Missä sijaitsevat Tilaajan tilat, joissa mahdollisesti asiantuntijat työskentelevät? Tilaajien tilat sijaitsevat pääosin eri puolilla Helsinkiä. Kysymys 41: Liite 7: 10 Hinnat ja maksuehdot. Palvelu suoritetaan pääkaupunkiseudulla. Onko asiakkaalle merkityksellistä, missä työ tehdään? Ks. vastaukset kysymyksiin 39 ja 40. Kysymys 42: Liite 7: Miten asiantuntijoita voidaan saada lisää hyväksyttyjen listalle? (jos listalla ei ole asiakkaan tarpeisiin sopivaa, voiko toimittaja osoittaa sopivaa henkilöä nimettyjen henkilöiden ulkopuolelta Toimittajan asiantuntijoista?) Nimettyjen asiantuntijoiden lista on allekirjoitettavan puitesopimuksen (liite 7) liitteenä. Puitesopimuksessa todetaan kohdassa 9, että osaamiskeskus ja toimittaja sopivat vuosittain liitteen päivittämisestä. Tämä ei käytännössä mahdollista sitä, että toimittaja voisi toimeksiantojen yhteydessä vapaasti etsiä henkilöstään muita kuin nimettyjä asiantuntijoita käytettäväksi, jos nimettyjen asiantuntijoiden joukossa ei ole toimeksiantoon sopivaa henkilöä. Kysymys 43: Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

14 Vastaukset kysymyksiin H (15) Liite 7: Jos Toimittaja ei kykene osoittamaan Osaamiskeskuksen käyttöön Liitteessä 2 (tarjouksen mukaiset nimetyt resurssit) yksilöityä määrää tämän hyväksymiä henkilöitä, menetellään Puitesopimuksen kohdan 15 mukaisesti (sopimuksen purkaminen) tarkoittaako, että koko sopimuskauden on oltava liitteessä 2 esitetty määrä hyväksyttyjä henkilöitä. Jos joku lähtee talosta, on tilalle heti annettava uusi (vai jos joku sidotaan toiselle asiakkaalle?) Henkilön siirtyessä toisen työnantajan palvelukseen toimittaja saa käyttää kohtuullisen rekrytointiajan ennen uuden henkilön nimeämistä. Kysymys 44: Yleinen: Edellyttääkö kaupunki, että yksittäisen osa-alueen asiantuntija hallitsee myös muiden osa-alueiden kaupungin menetelmät? Edellytämme, että tietyn osa-alueen asiantuntija ymmärtää myös omaa asiantuntemusaluettaan laajemmin työnsä osana laajempaa kokonaisuutta, jossa kussakin vaiheessa tehtävällä työllä on riippuvuus aiemmin tehdystä ja vaikutuksia seuraavien vaiheiden suorittamiseen. Emme edellytä, että jokaisen asiantuntijan pitäisi hallita muiden osa-alueiden menetelmät siten, että pystyisi niitä työssään käyttämään. Sen sijaan asiantuntijan on ymmärrettävä oman työnsä kannalta relevantteja dokumentteja, joita käytetään esim. lähtöaineistona työssä. Kysymys 45: Yleinen: Miten Helsingin kaupunki osallistuu valittujen asiantuntijoiden perehdyttämiseen kaupungin menetelmiin? Ks. vastaus kysymykseen 10. Kysymys 46: Yleinen: Miten Helsingin kaupunki varmistaa asiantuntijoiden osaamisen kaupungin menetelmistä? Edellyttämällä, että toimittaja nimeää kullekin kohdealueelle tietyt asiantuntijat, jotka eivät vaihdu jatkuvasti toimeksiannosta toiseen. Näin asiantuntijat oppivat tuntemaan paitsi kaupungin menetelmiä myös kaupungin toimintatapoja ja toimintaympäristöä. Edellyttämällä, että toimittajan nimeämät asiantuntijat omaavat aiempaa kokemusta samantyyppisistä työtehtävistä (joskaan ei välttämättä kaupungin menetelmistä), ovat kykeneviä omaksumaan uusia asioita työskentelyn aikana ja motivoituneita toiminnan kehittämiseen. Tarjoamalla menetelmät ja ohjeistuksen asiantuntijoiden käytettäväksi ja tutustuttavaksi. Järjestämällä perehdytystä. Tarjoamalla mahdollisuuden ottaa osaamiskeskukseen tarvittaessa yhteyttä Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

15 Vastaukset kysymyksiin H (15) menetelmiin liittyen. Käyttämällä tarjouspyynnössä määriteltyä toimintatapaa laadun varmistamiseksi. Katso myös vastaus kysymykseen 10. Kysymys 47: Yleinen: Onko projektien aikana mahdollista käyttää tarvittaessa tarjottujen asiantuntijoiden lisäksi toimittajan avustavia asiantuntijoita, esimerkiksi käyttöliittymäteknologia-asiantuntija varmistamaan käyttöliittymäratkaisujen toteutettavuutta? Tämän puitesopimuksen perusteella hankitaan vain puitesopimuksessa määriteltyjä palveluja. Muita palveluja hankitaan joko muiden sopimusten perusteella, kilpailuttamalla tai suorahankintana, mikäli suorahankinnalle on lailliset perusteet. Kysymys 48: Tietotekniikkaohjelmaa koskevat kysymykset. Tietotekniikkaohjelma on kaupunginhallituksen hyväksymä strateginen linjaus, jonka toimeenpanon suunnittelu on käynnissä eikä siihen liittyviin kysymyksiin ole tässä yhteydessä mahdollista vastata. HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINTAKESKUS Ulf Wirén hankintapäällikkö Tarjoukset: helsinki.kirjaamo.

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 K1: Tarjouspyynnössä työmääräksi on arvioitu 120-160 htp/vuosi. Voiko tämän jakaa osiin tarjotun pääarkkitehdin ja tämän varahenkilön välillä

Lisätiedot

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena?

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena? Tarjouspyyntö UUDELY/5434/2015 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TARJOUSPYYNTÖ UUSIMAA KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen

Lisätiedot

29.4.2015 Diarinro: OUKA/1416/00.01.05/2014. Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta

29.4.2015 Diarinro: OUKA/1416/00.01.05/2014. Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta TARJOUSPYYNTÖ Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta Hankintayksikkö Oulun kaupunki/rakennusvalvonta y-tunnus: 0187690-1 Solistinkatu 2, Oulu, PL 83,

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014

Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014 1 (7) Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Kysymyksiä saapui 27.2.2014 mennessä tarjouspyynnön johdosta yhteensä 24 kpl. Ohessa

Lisätiedot

TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 4.3.2009

TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 4.3.2009 TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) METSÄKONESIMULAATTORI Pyydämme tarjoustanne Tampereen ammattikorkeakoulun metsäja konetekniikan opetukseen tulevasta a) metsäkonesimulaattorista ja b) puunkorjuuketjun toimintojen

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) VASTAUKSET MÄÄRÄAIKAAN 5.6.2014 KLO 12.00 MENNESSÄ SAATUIHIN KYSYMYKSIIN KOSKIEN TARJOUSPYYNTÖÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN JA TOIMITUSPALVELUN HANKINTA Huom! Samaa asiaa useammin

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Hammaslaboratoriotyöt

TARJOUSPYYNTÖ. Hammaslaboratoriotyöt TARJOUSPYYNTÖ Hammaslaboratoriotyöt 1(5) 23.3.2015 Seudullinen hankintapalvelukeskus Tuusulan kunta Hyvinkään kaupunki Järvenpään kaupunki Keravan kaupunki Mäntsälän kunta Sipoon kunta TARJOUSPYYNTÖ HAMMASLABORATORIOTÖIDEN

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 5 ) ASUNNOT OY Kiinteistönhoitopalvelu 30.12.2009

TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 5 ) ASUNNOT OY Kiinteistönhoitopalvelu 30.12.2009 TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 5 ) 1. YLEISTÄ Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy (VVA Oy) on Viitasaarella toimiva, kaupunkiomisteinen vuokra-asuntoja tarjoava yritys. Vuokrattava on 431 huoneistoa 29 kiinteistössä. Asunnot

Lisätiedot

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET 8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET Tarjouspyyntöön määräaikaan 6.10.2014 klo 14.00 mennessä esitetyt kysymykset

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri. Vahvistus tarjouksen lähettämisestä A 4/2015 Päiväys 10.09.2015

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri. Vahvistus tarjouksen lähettämisestä A 4/2015 Päiväys 10.09.2015 1/6 TARJOUS A 4/2015 Tarjouspyyntö A 4/2015 / Eksoten natiiviröntgentutkimuksien sanelujonojen purkaminen ja radiologipalvelut ultraäänitutkimuksiin ja niihin liittyviin ultraääniohjattuihin toimenpiteisiin

Lisätiedot

TOIMIJAREKISTERIN TOTEUTUKSEN JA YLLÄPIDON HANKINTA - HANKINNAN YKSI- LÖINTI HUOM!

TOIMIJAREKISTERIN TOTEUTUKSEN JA YLLÄPIDON HANKINTA - HANKINNAN YKSI- LÖINTI HUOM! TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) TOIMIJAREKISTERIN TOTEUTUKSEN JA YLLÄPIDON HANKINTA - HANKINNAN YKSI- LÖINTI HUOM! Tällä liitteellä yksilöidään hankinnan kohteen ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, jotka

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta

SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta 1 (5) SOPIMUSLUONNOS Opintojaksopalautejärjestelmän rakentamisesta 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: HAAGA-HELIA Oy Ab konserni Y- tunnus: 2029188-8 Osoite: Ratapihankatu 13, 00520 Helsinki Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki TARJOUSPYYNTÖ Perusturvalautakunta 29.9.2014 YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS SJK/668/ /2016 OSALLISTUMISHAKEMUSPYYNTÖ. Vastaukset esitettyihin lisäkysymyksiin

KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS SJK/668/ /2016 OSALLISTUMISHAKEMUSPYYNTÖ. Vastaukset esitettyihin lisäkysymyksiin KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS 21.6.2016 SJK/668/10.02.03.01/2016 OSALLISTUMISHAKEMUSPYYNTÖ Vastaukset esitettyihin lisäkysymyksiin Seuraavassa käydään määräaikaan eli 17.6.2016 klo 12.00 mennessä sähköpostitse

Lisätiedot

AV-SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ

AV-SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ AVQ2 18.11.2007 AV-SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ Ari Lepoluoto Copyright Avita Ry 2007 Avita Ry, Tykistönkatu 9, 00260 HELSINKI e-mail info@avita.org, tel (09) 463 2525 fax (09) 449 091 AVQ2 AV- SUUNNITTELUN

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. SUURTALOUSLAITTEEN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7. WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut Max pisteet Annettu tieto Pisteet

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7. WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut Max pisteet Annettu tieto Pisteet 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 8H16 / Pysäkkikatosten hankekoordinaattori (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 1 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 1 WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut

Lisätiedot

Muutoksia 1.8.2015. Muutoksia 1.8.2015

Muutoksia 1.8.2015. Muutoksia 1.8.2015 Muutoksia 1.8.2015 Laki ammatillisesta koulutuksesta L787/2014 tulee voimaan 1.8.2015 Koulutuksen järjestäjä: laatii ja hyväksyy opetussuunnitelman (14 ), joka antaa opiskelijalle mahdollisuuden yksilölliseen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (9) Kiinteistölautakunta Tila/12 25.06.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (9) Kiinteistölautakunta Tila/12 25.06.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (9) 304 Asiantuntijapalveluiden hankinta, puitejärjestely HEL 2015-004526 T 02 08 02 00 Päätös A1 A2 A3 päätti sulkea pois osa-alueen B kiinteistökaupan asiantuntijapalveluiden

Lisätiedot

JHS 179 Kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu ja kehittäminen Liite 4. Soveltamisohje perustason kuvauksien tuottamiseen

JHS 179 Kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu ja kehittäminen Liite 4. Soveltamisohje perustason kuvauksien tuottamiseen JHS 179 Kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu ja kehittäminen Liite 4. Soveltamisohje perustason kuvauksien tuottamiseen Versio: Luonnos palautekierrosta varten Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys

Lisätiedot

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi 10.10.2012 1(5) Porvoon kaupunki pyytää tarjoustanne strategiatyön konsultoinnista. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin. Hankittavan palvelun sisältö

Lisätiedot

SOPIMUS [SOVELLUSHANKINNASTA]

SOPIMUS [SOVELLUSHANKINNASTA] Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Tarjouspyyntö Sivu 1/5 JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Hankittava kokonaisuus

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin tuki- ja koulutuspalveluiden järjestämisvaihtoehdot ja parhaat käytännöt

1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin tuki- ja koulutuspalveluiden järjestämisvaihtoehdot ja parhaat käytännöt Tarjouspyyntö Julkisen hallinnon paikkatietoalusta -digihankkeen tuki- ja koulutuspalveluja koskevan osahankkeen konsultointipalveluista - vastaukset esitettyihin kysymyksiin, 29.3.2017 1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin

Lisätiedot

Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille

Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille Tarjouspyyntö 1(7) Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille Tarjouspyyntö 2(7) TARJOUSPYYNTÖ Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille. 1. HANKINNAN TAUSTA JA TARKOITUS Oulun kaupungin Konsernipalveluiden

Lisätiedot

PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ

PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 15.3.2016 PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ Valkeakosken kaupunki ja Akaan kaupunki pyytävät tarjoustanne pehmopapereista oheisen tuotetaulukkoliitteen (liite 1) mukaan. Sopimusaika Sopimuskausi on kolme

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 1 (5) YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 LISÄKIRJE 1 Liittyen 13.2.2014 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Järvenpään kaupungin Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ Äänekosken kaupunki pyytää tarjoustanne. Tuoteryhmä Tietokonepäätteet Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi Joulukuu 2012. Ohutpäätteiden

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset Viite: TH01/PeRo Lapin ammattikorkeakoulu Oy Kysymykset ja vastaukset TYÖTERVEYSPALVELUIDEN HANKINTA Lapin ammattikorkeakoulu Oy Jokiväylä 11 C, 96300 Rovaniemi Sisältö 1 Kysymykset ja vastaukset... 3

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista tulleet kysymykset: Tarjouspyyntöön määräaikaan mennessä tulleet kysymykset on käsitelty numerojärjestyksessä siten, että

Lisätiedot

Hankinnan sopimuskausi on 1.7.2014 lukien toistaiseksi (sis 4 kk irtisanomisaika).

Hankinnan sopimuskausi on 1.7.2014 lukien toistaiseksi (sis 4 kk irtisanomisaika). Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä peruspalvelulautakunta Mariankatu 16-20 67200 Kokkola Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 HELSINKI markkinaoikeus@oikeus.fi Markkinaoikeus

Lisätiedot

OSAAMISKESKUKSEN IT-HANKKEIDEN JA PROJEKTIEN KONSULTOINTI- JA ASIANTUNTIJAPALVELUIDEN HANKINTA HELSINGIN KAUPUNGILLE. Hankinnan kohteet ovat:

OSAAMISKESKUKSEN IT-HANKKEIDEN JA PROJEKTIEN KONSULTOINTI- JA ASIANTUNTIJAPALVELUIDEN HANKINTA HELSINGIN KAUPUNGILLE. Hankinnan kohteet ovat: Tarjouspyyntö H043-12-1 1 (13) OSAAMISKESKUKSEN IT-HANKKEIDEN JA PROJEKTIEN KONSULTOINTI- JA ASIANTUNTIJAPALVELUIDEN HANKINTA HELSINGIN KAUPUNGILLE 1 Hankinnan perustiedot 1.1 Hankinnan kohde 1.2 Hankintamenettely

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Inarin kunta pyytää tarjoustanne kirjastoauton korityöstä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kirjastoauto hankitaan Inarin kunnankirjaston käyttöön (www.inari.fi/kirjasto).

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Projektinhallinnan konsultointipalvelut sosiaali- ja terveysvirastoa varten HEL 2016-002088 T 02 08 02 00 H041-16 Päätös Päätöksen perustelut Hankinnan kohde Hankintamenettely

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TAMPEREEN SISÄISTEN LINJOJEN LIIKENNÖINNISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TAMPEREEN SISÄISTEN LINJOJEN LIIKENNÖINNISTÄ Kaupunkiympäristön kehittäminen Joukkoliikenne TARJOUSPYYNTÖ TAMPEREEN SISÄISTEN LINJOJEN LIIKENNÖINNISTÄ Tarjouskilpailu 1/2009 Diaarinumero: TRE: 7214/02.07.01/2009 Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta

Lisätiedot

AIEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN (AHOT) KORKEAKOULUISSA

AIEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN (AHOT) KORKEAKOULUISSA AIEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN (AHOT) KORKEAKOULUISSA INSSI-seminaari 30.03.2009 Timo Luopajärvi Korkeakoulujen vastuu 1) Aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisessa korkeakouluissa

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12963 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU12963 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy Asia

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyyntö 5.2.2016 LIIKENNETRAKTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN

Lisätiedot

OPPILASKULJETUKSET 2013-2014

OPPILASKULJETUKSET 2013-2014 OPPILASKULJETUKSET 2013-2014 2 Kohde ja sopimuskausi Mäntsälän kunta / pyytää tarjouksia kunnan alueen perusopetuslain 32 :n mukaisista oppilaskuljetuksista liitteessä 1 kuvatuille reiteille. Kuljetukset

Lisätiedot

LISÄKIRJE NRO 1 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL

LISÄKIRJE NRO 1 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL LISÄKIRJE NRO 1 1 SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN ASIANTUNTIJAPALVELUJEN PUITESOPIMUS 2016-2017 Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto on pyytänyt tarjoustanne otsikossa mainitusta puitesopimuksesta

Lisätiedot

KLKH97 ICT-asiantuntijapalvelut

KLKH97 ICT-asiantuntijapalvelut KLKH97 ICT-asiantuntijapalvelut Kohde: ICT-asiantuntijapalvelut. Useita palvelualueita, joilla useita eri toimittajia Hankintalain kynnysarvon (30.000 euroa) ylittävissä hankinnoissa asiakas tekee kevennetyn

Lisätiedot

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero LIITE 2 TARJOUSTIEDOT JA TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjouslomake, palautetaan täytettynä OHJEET TARJOAJALLE Seuraavassa tarjoajaa pyydetään yksilöimään tarjoajan tunnistetiedot (kohta 1) sekä ilmoittamaan

Lisätiedot

PERUSTELUMUISTIO. Seuraavat tarjoajat suljetaan tarjouskilpailusta seuraavilla perusteilla:

PERUSTELUMUISTIO. Seuraavat tarjoajat suljetaan tarjouskilpailusta seuraavilla perusteilla: PERUSTELUMUISTIO Kohde 1: HANKE- JA PROJEKTIPÄÄLLIKKÖPALVELUT luonteen mukaisesti. Tarjouspyynnön lisätietokysymysten 1 ja 6 vastauksissa sanottiin, että jokainen annettu toimeksianto täytyy olla varmennettavissa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

LISÄKIRJE NRO 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL

LISÄKIRJE NRO 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL KATUJEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2016-2017 Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto on pyytänyt tarjoustanne otsikossa mainitusta puitesopimuksesta 15.10.2015 päivätyllä tarjouspyynnöllä

Lisätiedot

VALINTAKRITEERIT. Suomen Terveydenhoitajaliitto ylläpitää erityispätevyys-rekisteriä, johon hakijalle myönnetty erityispätevyys kirjataan.

VALINTAKRITEERIT. Suomen Terveydenhoitajaliitto ylläpitää erityispätevyys-rekisteriä, johon hakijalle myönnetty erityispätevyys kirjataan. VALINTAKRITEERIT Terveydenhoitajan erityispätevyyttä hakevan henkilön tulee olla Suomen Terveydenhoitajaliiton jäsen. Hakijalla tulee olla suoritettuna terveydenhoitajan tutkinto (opistoaste tai amk) ja

Lisätiedot

KLKH97 ICT-asiantuntijapalvelut

KLKH97 ICT-asiantuntijapalvelut KLKH97 ICT-asiantuntijapalvelut Kohde: ICT-asiantuntijapalvelut. Useita palvelualueita, joilla useita eri toimittajia Hankintalain kynnysarvon (60.000 euroa alkaen 1.1.2017) ylittävissä hankinnoissa asiakas

Lisätiedot

Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito

Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito 1/9 64014 Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito 1. : Markku Auvinen Suomi puh. +358 206323190 fax markku.auvinen@aanekoski.fi : : : Asukaslukumme 31.12.2015 oli 19 635 liian suuri, vaan sopiva, ihmisen

Lisätiedot

11.11.2015 TAMK/513/03.00.00/2015

11.11.2015 TAMK/513/03.00.00/2015 11.11.2015 TAMK/513/03.00.00/2015 TEM/1808/03.01.01/2015 LUONNOS HALLITUKSEN ESITYKSESTÄ EDUSKUNNALLE SÄHKÖTURVALLISUUS- LAIKSI JA ASETUKSIKSI LAUSUNTO Sähköturvallisuuslainsäädännön uudistuksella on osataan

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1. 11.8.2011, kello 17:00-18:10 Kunnantalo

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1. 11.8.2011, kello 17:00-18:10 Kunnantalo ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa 11.8.2011, kello 17:00-18:10 Kunnantalo Hellsten Vesa, pj Haapoja Mervi Kujanpää

Lisätiedot

Asiantuntijoille helppo vaihtoehto oman yrityksen perustamiselle. Yrityksille luotettava kumppani resursoinnissa ja rekrytoinnissa

Asiantuntijoille helppo vaihtoehto oman yrityksen perustamiselle. Yrityksille luotettava kumppani resursoinnissa ja rekrytoinnissa Asiantuntijoille helppo vaihtoehto oman yrityksen perustamiselle. Yrityksille luotettava kumppani resursoinnissa ja rekrytoinnissa Expericon Oy Perustettu vuonna 1997 Toimipisteet Helsinki, Tampere ja

Lisätiedot

Konsernihallinto ATK- Palvelukeskus Lea Blomberg 10.6.2008. puh. 040 7020573

Konsernihallinto ATK- Palvelukeskus Lea Blomberg 10.6.2008. puh. 040 7020573 Kirkkonummen kunta TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ "Tulostimet 2008" Hankintayksikkö Kirkkonummen kunta Atk-palvelukeskus Osoite PL 20 002401 KIRKKONUMMI Yhteyshenkilö Eero Viitanen järjestelmäasiantuntija

Lisätiedot

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS Seppälän puistotie 15 35800 Mänttä TARJOUSPYYNTÖ VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä -

Lisätiedot

yritysmahdollisuuksien räätälöidyt toiminta-alustat

yritysmahdollisuuksien räätälöidyt toiminta-alustat TARJOUSPYYNTÖ Päivämäärä: 15.7.2014 Hankinnan / tarjouspyynnön nimike: Suupohjan Systeemit - uusien yritysmahdollisuuksien räätälöidyt toiminta-alustat asiantuntijatyöt Hankinnan tilaaja/ hankintayksikkö:

Lisätiedot

(Vaatteet, jalkineet, matkalaukkutuotteet ja tarvikkeet) Puhelin Telefax Internet

(Vaatteet, jalkineet, matkalaukkutuotteet ja tarvikkeet) Puhelin Telefax  Internet 56409 30.03.2016 1/13 56409 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: Hankinnan tunniste- tai viitenumero: 56409 Hankinnan kuvaus: 1.6.2016-31.12.2018. 8.4.2016

Lisätiedot

EU:n jäsenvaltiot - Palveluhankintoja koskeva sopimus - hankintailmoitus - Rajoitettu menettely

EU:n jäsenvaltiot - Palveluhankintoja koskeva sopimus - hankintailmoitus - Rajoitettu menettely 1/6 Tämä ilmoitus TED-verkkosivustolla: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:203186-2010:text:fi:html FI-Helsinki: Arkkitehti-, rakennus-, insinööri- ja tarkastuspalvelut 2010/S 132-203186 HANKINTAILMOITUS

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (8) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Tervakosken elokuvateatterin digitalisointi Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(5) Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan

Lisätiedot

KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA

KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA Perustelumuistio Liite 4: Toimittajan resurssien ja osaamisen arvioinnin tulokset (vertailuperuste 3.2) 1 Sisällysluettelo 1. Dokumentin tarkoitus

Lisätiedot

IT-asiantuntijapalvelut

IT-asiantuntijapalvelut IT-asiantuntijapalvelut Hyödyt: Laaja määrä osaamista kilpailutetun puitejärjestelyn kautta Kilpailutetut perushinnat Toimittaja: Sopimuksilla yli 20 osaavaa toimijaa. Tarkempi lista sivulla 4 Sopimusaika:

Lisätiedot

Tekninen vuoropuhelu. Apotti-hanke. Tietopyyntö

Tekninen vuoropuhelu. Apotti-hanke. Tietopyyntö Apotti-hanke Tekninen vuoropuhelu Tietopyyntö 26.4.2013 Sisältö Johdanto... 3 Kysymykset... 4 1. Toiminnallisuudet ja järjestelmäkokonaisuuden rakentuminen... 4 2. Hankinnan toteutus... 6 3. Sopimusrakenne

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA

TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA. 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1 / 7 EU-KYNNYSARVON YLITTÄVÄ HANKINTA 13.11.2014 Dnro 25/021/2014 OPETUSHALLITUKSEN PAINOPALVELUJEN HANKINTA 1. Tarjouspyynnön kohde 2. Hankintayksikkö 3. Yhteyshenkilö Opetushallitus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Sairaala-apteekki 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Sairaala-apteekki 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) VASTAUKSET SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN, SAIRAALA- APTEEKIN TARJOUSPYYNTÖÖN MÄÄRÄAIKAAN MENNESSÄ ESITET- TYIHIN KYSYMYKSIIN JA TARKENNUS LÄÄKKEELLISTEN KAASUJEN TARJOUSPYYNTÖÖN

Lisätiedot

TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ KASELY/268/2016, 23.2.2016

TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ KASELY/268/2016, 23.2.2016 KASELY/268/2016, 23.2.2016 TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ IMATRA-LAPPEENRANTA LIIKENTEEN LIIKENNÖINTISOPIMUS 6.6.2016 ALKAEN 1 1. Tarjoajan tiedot 1 1.1 Päävastuullinen toimittaja 1 1.2 Mahdolliset

Lisätiedot

Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku, tiesuunnitelma

Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku, tiesuunnitelma LIITE 4 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Yleistä Tarjoukset arvioidaan ja pisteytetään jäljempänä mainittujen laadullisten tekijöiden suhteen sen perusteella, missä määrin tarjotun palvelun ominaisuudet

Lisätiedot

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Sivu 1 / 5 Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Tilaaja Epilepsialiito ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki Y-tunnus: 0221136-2 Hankintamenettely Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä. Hankinnasta

Lisätiedot

OM 1/52/2010. Nuorten aloitekanavan määrittelytyön viimeistely ja toteutuksen kilpailutus

OM 1/52/2010. Nuorten aloitekanavan määrittelytyön viimeistely ja toteutuksen kilpailutus TEKNINEN IT-KONSULTOINTI Sivu 1 5.12.2013 OM 1/52/2010 Nuorten aloitekanavan määrittelytyön viimeistely ja toteutuksen kilpailutus 1. PERUSTIEDOT Oikeusministeriön demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden

Lisätiedot

InnoKas S12115 TARJOUSPYYNTÖ 1(4)

InnoKas S12115 TARJOUSPYYNTÖ 1(4) TARJOUSPYYNTÖ 1(4) SELVITYS POTENTTIAALISISTA TUULIVOIMA-ALUEISTA VETELIN KUNNASSA Lestijärven kunta Kaustisen seutukunta ja sen hallinnoima InnoKas -projekti (S 12115) projektissa edistetään Vetelin kunnan

Lisätiedot

TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä

TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä LIITE 2 TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tämä on tarjouslomake, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä täytettynä. Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Kaikkiin

Lisätiedot

Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta. 2. Hankinnan kohde 1/

Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta. 2. Hankinnan kohde 1/ 04.11.2016 1/9 84328 Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta Hankinnan tunniste-

Lisätiedot

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 TARJOUSPYYNTÖ Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 1. Tarjouspyynnön kohde... 2 1.1 Tarjouspyynnön kohde... 2 1.2 Hankintamenettely ja hankinnasta ilmoittaminen... 2 2. Sopimuskausi... 2 3. Tarjousten valinta

Lisätiedot

Opetushallitus pyytää tarjoustanne tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

Opetushallitus pyytää tarjoustanne tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. OPETUSHALLITUS TARJOUSPYYNTÖ TEKNINEN IT-KONSULTOINTI Sivu 1 Tietokanta-asiantuntijapalvelut (Dnro 3/021/2012) 1. PERUSTIEDOT Opetushallitus pyytää tarjoustanne tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

Lisätiedot

0,45 0,75. Osaamisalue: Tarjouspyynnön mukaiset ketterien menetelmien alueeseen osoitetut SENIOR TASON henkilöt. Nimi

0,45 0,75. Osaamisalue: Tarjouspyynnön mukaiset ketterien menetelmien alueeseen osoitetut SENIOR TASON henkilöt. Nimi Tarjoaja: Ambientia Oy Henkilötasoisen tasopisteen laskentaperuste: Alle nimettyä henkilöä: Painottamaton painotetaan kertoimella: tai useampi nimetty henkilö: Ensimmäisen nimetyn henkilön osalta painottamaton

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020

Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina 2017 2020 Hankintapalveluryhmä KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 8.4.2016 Dnro 14/331/2016 Kelan kuntoutuksena toteutettavat sydänsairaiden aikuisten kuntoutuskurssit ja sydänsairaiden lasten sopeutumisvalmennuskurssit vuosina

Lisätiedot

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA

TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN VALMISTELUN KONSULTOINTIPALVELUIDEN HANKINTA Asia Vs. henkilöstöpäällikkö Tuomas Erkkilä ja erityisasiantuntija Terttu Haataja: Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Lisätiedot

KLKH30 IT-asiantuntijapalvelut

KLKH30 IT-asiantuntijapalvelut KLKH30 IT-asiantuntijapalvelut Kohde: IT-asiantuntijapalvelut. Neljä erillistä palvelualuetta. Puitesopimukseen sitoutuminen mahdollista hankekohtaisesti Hankintalain kynnysarvon (30.000 euroa) ylittävissä

Lisätiedot

Vastaukset toimittajien esittämiin kysymyksiin

Vastaukset toimittajien esittämiin kysymyksiin Apotti-hanke Hankintailmoitus ja pyyntö osallistumishakemuksen jättämiseen Vastaukset toimittajien esittämiin kysymyksiin 20.9.2013 Kohta: Hankintayksiköt Aihe: KL-Kuntahankinnat Oy:n rooli Hankkeessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Infraj/1 13.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Infraj/1 13.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (5) 131 HKL:n kiinteistöissä tehtävien arkkitehti- ja pääsuunnittelutöiden tilaaminen HEL 2015-008728 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa liikennelaitoksen tekemään

Lisätiedot

Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen:

Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen: Inkoon sataman ja rannan suunnittelu sekä asemakaavoitus Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen: 1. Ote tarjouspyynnöstä: Pyydämme

Lisätiedot

LIITE 1 TARJOUSLOMAKE OSTOPALVELUT Lentoturvallisuuden kansainvälinen koulutuskeskus Tampereelle - esiselvitys -HANKKEESEEN

LIITE 1 TARJOUSLOMAKE OSTOPALVELUT Lentoturvallisuuden kansainvälinen koulutuskeskus Tampereelle - esiselvitys -HANKKEESEEN TARJOUSLOMAKE 1/4 TARJOUSLOMAKE OSTOPALVELUT Lentoturvallisuuden kansainvälinen koulutuskeskus Tampereelle - esiselvitys -HANKKEESEEN Tarjouksen tekeminen Tarjous tulee tehdä kirjallisena suomen kielellä.

Lisätiedot

RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA

RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA TARJOUSPYYNTÖ RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA 18.12.2014 TARJOUSPYYNTÖ TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN SOVELTUVAN RADIOGRAAFISEN LAITTEISTON HANKKIMISESTA

Lisätiedot

Tarjouspyyntö raportointiratkaisun toimittamisesta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset

Tarjouspyyntö raportointiratkaisun toimittamisesta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset Raportointialustan kilpailutus 1 (6) Hankintayksikkö 10.5.2016 Tarjouspyyntö raportointiratkaisun toimittamisesta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset Voiko järjestelmää

Lisätiedot

Tiedote 13.8.2013. Projekti I -kurssin Tilaajalle

Tiedote 13.8.2013. Projekti I -kurssin Tilaajalle Tiedote 13.8.2013 Projekti I -kurssin Tilaajalle Projekti I on tietojenkäsittelytieteiden laitoksen (TOL) pääaineopiskelijoille tarkoitettu, pakollinen, 7 op:n opintojakso ajoitettuna 3. opintovuodelle.

Lisätiedot

Sosiaalialan AMK verkosto 11.2.2015

Sosiaalialan AMK verkosto 11.2.2015 1 ( 5) Sosiaalialan AMK verkosto 11.2.2015 Eduskunta Sosiaali- ja terveysvaliokunta Sosiaalialan ammattikorkeakouluverkoston lausunto hallituksen esitykseen (HE 354/2014 vp) laiksi sosiaalihuollon ammattihenkilöistä

Lisätiedot

JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja

JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 2: Tarkistuslistoja Versio: 0.9 Julkaistu: n.n.2011 Voimassaoloaika: toistaiseksi 1 Yleistä Palvelun kehitys jakautuu vaiheisiin, joiden väleissä

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/17. Pisteiden laskentatapa. Kiviranta Kodit oy

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/17. Pisteiden laskentatapa. Kiviranta Kodit oy 1/17 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) : 3 : 3 HINNOITTELU, PAINOARVO 60 % Lastensuojel upalvelut Kiviranta Kodit oy Arjessa Oy Hoitovuorokauden hinta Max pisteet Annettu

Lisätiedot

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUIDEN KILPAILUTUS MUISTILIITTO ry (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Paikallinen sopimus ulkopuolisen työvoiman käytöstä

Paikallinen sopimus ulkopuolisen työvoiman käytöstä Paikallinen sopimus ulkopuolisen työvoiman käytöstä Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä 22.12.2006/1233 Laki yhteistoiminnasta yrityksissä

Lisätiedot

Kysymykset, vastaukset ja tarjouspyynnön tarkennukset

Kysymykset, vastaukset ja tarjouspyynnön tarkennukset 1 (8) Sauli Kleemola / SK 18.4.2016 Kysymykset, vastaukset ja tarjouspyynnön tarkennukset HUOM! Sisältää olennaisia tarjouspyynnön täsmennyksiä ja tarkennuksia. 1) G20: Yksittäisen WLAN-kontrollerin kapasiteetti

Lisätiedot

Lämmitysöljy ja ajoneuvopolttoaineet TKS120 Tarjouspyyntö

Lämmitysöljy ja ajoneuvopolttoaineet TKS120 Tarjouspyyntö Lämmitysöljy ja ajoneuvopolttoaineet TKS120 Tarjouspyyntö Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia lämmitysöljystä sekä ajoneuvopolttoaineista Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungeille sekä Kangasalan,

Lisätiedot

LIITE 1 TARJOUSLOMAKE 1. TARJOUKSEN KANSILEHTI TARJOUS. Palautetaan täytettynä. MUSEOVIRASTO, KEHITTÄMISPALVELUT: Museotilasto-verkkopalvelu.

LIITE 1 TARJOUSLOMAKE 1. TARJOUKSEN KANSILEHTI TARJOUS. Palautetaan täytettynä. MUSEOVIRASTO, KEHITTÄMISPALVELUT: Museotilasto-verkkopalvelu. LIITE 1 TARJOUSLOMAKE 1. TARJOUKSEN KANSILEHTI Palautetaan täytettynä TARJOUS MUSEOVIRASTO, KEHITTÄMISPALVELUT: Museotilasto-verkkopalvelu Tarjoaja Tarjoajan yhteystiedot Osoite: Sähköposti: Paikka ja

Lisätiedot

Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset

Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset 1 Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset Liitteellä yksi (1) henkilötyöpäivä (htp)= 7,5 tuntia 1. Tarjouspyynnön kohteeseen sisältyvät palvelut Tarjouksen

Lisätiedot

JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 6: Katselmointi

JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 6: Katselmointi JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Laadunvarmistus Liite 6: Katselmointi Versio: 0.9 Julkaistu: n.n.2011 Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Katselmointi osana laadunvarmistusta... 2 2 Yleistä katselmoinneista...

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET TARJOUSPYYNTÖ - RUOKAKULJETUKSET HÄMEENLINNAN YDINKESKUS- TAN ALUE, 20.10.2010

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET TARJOUSPYYNTÖ - RUOKAKULJETUKSET HÄMEENLINNAN YDINKESKUS- TAN ALUE, 20.10.2010 3.11.2010 1 (5) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET TARJOUSPYYNTÖ - RUOKAKULJETUKSET HÄMEENLINNAN YDINKESKUS- TAN ALUE, 20.10.2010 KYSYMYS 1 Onko kuljetusreitit palveluntuottajan (kuljetusyritys) vapaasti laadittavissa

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 16.11.2015 TYÖKONEPALVELUIDEN HANKINTA KAUDELLA 2016-2018. 1. Tarjouksen pyytäjä

TARJOUSPYYNTÖ 16.11.2015 TYÖKONEPALVELUIDEN HANKINTA KAUDELLA 2016-2018. 1. Tarjouksen pyytäjä 1 TARJOUSPYYNTÖ 16.11.2015 TYÖKONEPALVELUIDEN HANKINTA KAUDELLA 2016-2018 1. Tarjouksen pyytäjä Sotkamon kunta Tekniset palvelut Markkinatie 1 88600 Sotkamo 2. Hanke Sotkamon kunnan ympäristö- tekninen

Lisätiedot

Minikilpailutus - Tarjouspyyntö

Minikilpailutus - Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ 1 (8) Avoimen lähdekoodin ketterien ohjelmistokehityspalveluiden hankinta - Tarjouspyyntö Laatinut: Jani Kuokkanen Julkaistu: 9.6.2017 Tila: Tarjouspyyntöpohja 2 (8) 1 JOHDANTO Hyvä puitesopimustoimittaja,

Lisätiedot