Kysymykset, vastaukset ja tarjouspyynnön tarkennukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kysymykset, vastaukset ja tarjouspyynnön tarkennukset"

Transkriptio

1 1 (8) Sauli Kleemola / SK Kysymykset, vastaukset ja tarjouspyynnön tarkennukset HUOM! Sisältää olennaisia tarjouspyynnön täsmennyksiä ja tarkennuksia. 1) G20: Yksittäisen WLAN-kontrollerin kapasiteetti voidaan kasvattaa lisenssejä myöhemmin lisäämällä vähintään 250 tukiasemaan Kysymys: Tulkitaanko kohta G20 siten että vikasietoinen kontrolleri kokonaisuus tukee maksimissaan yhteensä 250 tukiasemaa vai pitääkö yhden kontrollerin tukea 250 tukiasemaa? Vastaus: Hankintayksikkö täsmentää, että yksittäisen WLAN-kontrollerin täytyy tukea 250 tukiasemaa. 2) G24: Kontrollerissa on sisäänrakennettu tilallinen palomuuri, joka mahdollistaa käyttäjien liikenteen ohjauksen ja erottelun näille annettujen roolien/oikeuksien perusteella. Tämän täytyy olla mahdollista käytetystä verkosta (SSID, VLAN, IP -aliverkko) riippumatta. Kysymys: Nykyisin ac verkkojen tuoman kapasiteetin vuoksi ei ole mielekästä tunneloida liikennettä kontrollerille jolloin vältytään mahdollisilta pullonkauloilta. Voidaanko tarjota ratkaisu jossa kohdan G24 toiminteet toteutetaan tukiasemassa? Toiminteen konfigurointi tapahtuu WLAN kontrollerista ja/tai verkonhallintaohjelmistosta. Vastaus: Ei voida. Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisissä vaatimuksissa. 3) I29: Valvonta sopimuskauden aikana (kuukausihinta eur/kuukausi alv. 0%) I32: Valvonta, optiohinta 12kk (kuukausihinta eur/kuukausi alv. 0%) : Kysymys: I32: Valvonta, optiohinta 12kk: Mitä tarkoittaa/miten eroaa verrattuna kohtaan I29? Vastaus: Vaatimus I29 tarkoittaa kuukausihintaa 60kk sopimuskauden aikana. Vaatimus I32 eroaa siten, että Toimittajalla on niin halutessaan mahdollisuus antaa eri hinta Optiokaudelle (12kk). 4) I30: Hallinta (suppea) sopimuskauden aikana (kuukausihinta eur/kuukausi alv. 0%) I31: Hallinta (laaja) sopimuskauden aikana, ilmoita vain lisähinta ominaisuuksille, joita Hallinta (suppea) ei kata (kuukausihinta eur/kuukausi alv. 0%) I33: Hallinta (suppea) optiohinta 12kk (kuukausihinta eur/kuukausi alv. 0%) I34: Hallinta (laaja) optiohinta 12kk (kuukausihinta eur/kuukausi alv. 0%) Kysymys: I33 ja I34: Hallinta suppea ja laaja, optiohinta 12 kk: Mitä tarkoittaa/miten eroaa verrattuna kohtaan I30 ja I31? Vastaus: Vaatimukset I30 ja I31 tarkoittavat kuukausihintaa 60kk sopimuskauden aikana. Vaatimus I33 ja I34 eroavat siten, että Toimittajalla on niin halutessaan mahdollisuus antaa eri hinta Optiokaudelle (12kk). 5) G24: Kontrollerissa on sisäänrakennettu tilallinen palomuuri, joka mahdollistaa käyttäjien liikenteen ohjauksen ja erottelun näille annettujen roolien/oikeuksien perusteella. Tämän täytyy olla mahdollista käytetystä verkosta (SSID, VLAN, IP -aliverkko) riippumatta.

2 2 (8) Kysymys: Voidaanko vaatimus muuttaa esim. muotoon: "Kontrolleri mahdollistaa käyttäjä- tai ryhmäkohtaisen liikenteen ohjauksen ja erottelun riippumatta käytetystä verkosta (SSID, VLAN, IP-aliverkko)." Vastaus: Ei voida. Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisissä vaatimuksissa. 6) G26: Tietoturvan takaamiseksi käyttäjien liikenne voidaan tarvittaessa tunneloida tukiasemasta koko verkkoinfrastruktuurin läpi kontrollerille siten, että salaus säilyy koko matkan koskemattomana. Salaus on mahdollista tehdä keskitetysti kontrollerilla ilman, että radiotien salausavaimia levitetään tukiasemien haltuun. Kysymys: Vaatimus määrää, että käyttäjien liikenne on voitava tunneloida tukiaseman ja kontrollerin välillä siten, että salaus säilyy koskemattomana. Toinen saman kohdan vaatimus määrää, että radiotien salausavaimia ei saa levittää tukiasemien haltuun. Kohdan G26 vaatimukset näin ollen täyttänee mekanismi, jossa radiotien salaus puretaan tukiasemassa tilapäisesti työmuistissa (=ei jää haltuun) säilytettävällä avaimella, jonka jälkeen liikenne salataan vahvasti tukiaseman ja kontrollerin välisessä tunnelissa esim. IPsec- tai DTLSkryptauksella? Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisissä vaatimuksissa. 7) A25: Kuitumoduuli SFP SX (valmistajan oma malli) Kysymys: Voiko olla yhteensopiva 3. osapuolen malli? 8) A26: Kuitumoduuli SFP LX (valmistajan oma malli) Kysymys: Voiko olla yhteensopiva 3. osapuolen malli? 9) A27: Kuitumoduuli SFP+ SR (valmistajan oma malli) Kysymys: Voiko olla yhteensopiva 3. osapuolen malli? 10) A28: Kuitumoduuli SFP+ LR (valmistajan oma malli) Kysymys: Voiko olla yhteensopiva 3. osapuolen malli?

3 3 (8) Sauli Kleemola / SK ) J1: Toimittajan huoltopalveluiden kattavuus YTHS:n toimipisteissä. Katso " Liite 3. Toimipisteet ja määrät" Kysymys: J1: Toimittajan huoltopalveluiden pisteytyksellä on pieni vertailuarvo verrattuna kytkimien tehonkulutuksiin. Tulisiko tämän olla suurempi? 12) J7: sflow RFC3176 Kysymys: Voiko olla sflow tai vastaava ominaisuus Vastaus: Ei voi. Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa. 13) A22: Tuotteiden hinnan tulee tuotteen lisäksi sisältää kaikki tarvittavat ohjelmistot, päivitykset ja lisenssit koko sopimuskauden ajalta. Kysymys: Verkonhallintapalvelu on optiona (suoraostona). Mitä esim. taulukon rivin A22 päivitykset tarkoittavat? Pitääkö laitteiden hintaan sisällyttää ylläpitopalveluita? Näille on omat rivit hinnoittelutaulukossa. Vastaus: Hankintayksikkö tarkoittaa vaatimuksen A22 päivityksellä sitä, että päivityksestä ei voi tulla Asiakkaalle mitään ylimääräisiä kustannuksia. Päivityksellä ei tässä yhteydessä viitata päivityksen työsuoritteeseen. Vastaus ylläpitopalvelut: Ei pidä sisällyttää ylläpitopalveluita. Laitteiden ylläpitopalvelut on määritelty jatkuvien palveluiden osissa I29 I 40 ja niille on määritelty hinnoittelutaulukossa omat rivinsä. 14) I20: Kaikkien tarvittavien kaapelien ja johtojen kiinnittäminen uuteen toimitettuun laitteeseen on Toimittajan vastuulla. Kysymys: Rivi I20. Toimittaja vastaa kaapeleiden kytkennästä. Kuka hankkii kaapelit? Vastaus: Toimittaja vastuulla on tarvittavien kaapelien hankinta 15) Yleinen Kysymys: Onko teillä kuvausta hallintapalveluista? Dokumenteissa tätä ei ollut, jos ei löydy kuvausta niin avaatteko hallintapalvelun vaatimukset ja sisällön. Vastaus: Hallintapalveluista ei ole kuvausta. Hankintayksikkö täsmentää vaatimuksen I30 ja rivillä 396 olevaa prosessikuvausta seuraavasti:

4 4 (8) Hallintapalvelu (suppea) sisältää kaikki laitteiden takuuhuoltoprosessiin sekä vian -ja häiriönselvitykseen liittyvät kokonaiskustannukset arkisin klo välisenä aikana. Huoltopalvelun tulee sisältää laitteiden/ohjelmiston mallinnuksen YTHS:n asetuksilla, toimituksen ja asennuksen YTHS toimitiloissa NBD, korvaavan laitteen asennuksen YTHS:n osoittamaan paikkaan, toimivuuden testauksen, laitteen päivityksen viimeisimpään ohjelmistoversioon, dokumentoinnin ja tarvittavat lisäykset verkonhallintaohjelmistoon, tarroituksen, vanhan laitteen poiston, kuljetuksen pakkauksineen pois YTHS:n toimipisteestä. 16) A12/B8/C13/D12/E12 (Laitteen on tuettava IEEE 802.1x + Radius todennusprotokollaa) Kysymys: Muutettava kohdat: A12/B8/C13/D12/E12. Laitteen on tuettava IEEE 802.1x + Radius todennusprotokollaa. Muutosehdotus: Suositellaan muuttamaan kuten tuotteessa F: Tukee IEEE 802.1x-pohjaista päätelaitteen autentikointia. Peruste muutoksille: Vaatimuksessa ominaisuuksia, jotka eivät ole reunakytkimen tyypillisiä ominaisuuksia tai niissä on virheellisyyksiä. Huom. jos näitä ei poisteta/muuteta niin a) estävät useita toimittajia tarjoamasta ja b) voivat johtaa tilanteeseen jossa tarjoukset eivät ole tasapuolisesti verrattavia. Vastaus: Ei muuteta. Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisissä vaatimuksissa A12/B8/C13/D12/E12. 17) A20/B14/C14/D14/E14/F11 (IPv 6 tuki siten, että vähintään seuraavat standardit ovat tuettuja: MLDv2 snooping [RFC4541], DHCPv6 filtering [RFC3315], Router Advertisement (RA) filtering [RFC4862], Dynamic "IPv6 Neighbor solicitation/advertisement" inspection [RFC4861]) Kysymys/muutos/peruste: Muutettava kohdat: A20/B14/C14/D14/E14/F11. IPv 6 tuki siten, että vähintään seuraavat standardit ovat tuettuja: MLDv2 snooping [RFC4541], DHCPv6 filtering [RFC3315], Router Advertisement (RA) filtering [RFC4862], Dynamic IPv6 Neighbor solicitation/advertisement inspection [RFC4861] Muutosehdotus: Pyydetään poistamaan osa vaatimuksista ja muuttamaan seuraavasti IPv6 osoitetuki niin, että IPv6 otettavissa käyttöön. Jos halutaan lisätä standardeja voidaan lisätä Mm. seuraavien standardien tuki tarvitaan IPv6 Protocol [RFC2460], IGMP v1/v2/v3 Snooping & Querier [RFC 4541], DHCPv6 [RFC 3315] ja ICMPv6 [RFC 4443]. Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisissä vaatimuksissa.

5 5 (8) Sauli Kleemola / SK ) A23/B19/C19/D19/E19/F16 (Kytkimeen hintaan sisältyy varaosan toimitus NBD vasteajalla suoraan Asiakkaan toimipisteeseen tai Toimittajan tiloihin sopimuksen mukaisesti. Mitään takuuhuoltoon liittyviä sopimuksen ulkopuolisia kuluja ei tulla hyväksymään) Kysymys: Muutettavat kohdat: A23/B19/C19/D19/E19/F16. Kytkimeen hintaan sisältyy varaosan toimitus NBD vasteajalla suoraan Asiakkaan toimipisteeseen tai Toimittajan tiloihin sopimuksen mukaisesti. Mitään takuuhuoltoon liittyviä sopimuksen ulkopuolisia kuluja ei tulla hyväksymään. Muutosehdotus: Pyydetään muuttamaan seuraavasti Kytkimeen hintaan sisältyy varaosan toimitus NBD vasteajalla suoraan Asiakkaan toimipisteeseen sopimuksen mukaisesti ja paikanpäällä (Onsite) tapahtuva huoltopalvelu viiden (5) vuoden ajaksi. Mitään takuuhuoltoon liittyviä sopimuksen ulkopuolisia kuluja ei tulla hyväksymään. Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisissä vaatimuksissa kohtien A23/B19/C19/D19/E19/F16 osalta. Hankintayksikkö täsmentää vaatimuksen I30 ja rivillä 396 olevaa prosessikuvausta seuraavasti: Hallintapalvelu (suppea) sisältää kaikki laitteiden takuuhuoltoprosessiin sekä vian -ja häiriönselvitykseen liittyvät kokonaiskustannukset arkisin klo välisenä aikana. Huoltopalvelun tulee sisältää laitteiden/ohjelmiston mallinnuksen YTHS:n asetuksilla, toimituksen ja asennuksen YTHS toimitiloissa NBD, korvaavan laitteen asennuksen YTHS:n osoittamaan paikkaan, toimivuuden testauksen, laitteen päivityksen viimeisimpään ohjelmistoversioon, dokumentoinnin ja tarvittavat lisäykset verkonhallintaohjelmistoon, tarroituksen, vanhan laitteen poiston, kuljetuksen pakkauksineen pois YTHS:n toimipisteestä. 19) A3: Liityntäporttityyppi Uplink vähintään 2 kpl 1G SFP Kysymys: Muutettava kohta: A3. Liityntäporttityyppi Uplink vähintään 2 kpl 1G SFP Muutosehdotus: Suositellaan muuttamaan Liityntäporttityyppi Uplink vähintään 2 kpl 10G SFP+. Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa. 20) A24: Laitteen tulee olla tuulettimeton hiljainen työryhmämalli Kysymys: Muutettava kohta: A24. Laitteen tulee olla tuulettimeton hiljainen työryhmämalli. Muutosehdotus: Pyydetään poistamaan vaatimus tuulettimettomuudesta tai muuttamaan seuraavasti Laitteen tulee olla hiljainen työryhmämalli.

6 6 (8) Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa. 21) Kysymys/muutosehdotus lisättävä kohteen A vaatimuslistaan Lisättävä kohta tuotteeseen A. Muutosehdotus: Pyydetään lisäämään 19" räkkiin asennettavissa EIA-standardin mukaisesti. Vastaus: Ei muuteta. Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa. 22) G1: Ratkaisu perustuu rautapohjaiseen WLAN-kontrolleriin, sekä sen ohjaamiin tukiasemiin Kysymys: Muutettava kohta: G1. Ratkaisu perustuu WLAN-kontrollerilaitteistoon, sekä sen ohjaamiin tukiasemiin. Muutosehdotus: Suositellaan muuttamaan Ratkaisu voidaan toteuttaa joko perinteisesti WLAN-kontrollerilaitteiston avulla tai kontrolleritoiminnot WLAN-tukiasemiin hajautettuna. Mikäli kontrolleritoimintoja on hajautettu WLAN-tukiasemiin ratkaisun on tuettava kontrollerille erikseen vaadittuja toiminnallisuuksia. Vastaus: Ei muuteta. Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa. 23) G17: Tarjottu WLAN-kontrolleri soveltuu tarjotun tukiaseman hallintaan Kysymys: Muutettava kohta: G17. Tarjottu WLAN-kontrolleri soveltuu tarjotun tukiaseman hallintaan. Muutosehdotus: Suositellaan muuttamaan Tarjottu WLAN-kontrolleri tai WLAN-ratkaisu soveltuu tarjotun tukiaseman hallintaan. Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa. 24) G18: Tarjottu WLAN-kontrollerikokonaisuus sisältää tukiasemalisenssit tukiasemalle Muutettava kohta: G18. Tarjottu WLAN-kontrollerikokonaisuus sisältää tukiasemalisenssit tukiasemalle. Muutosehdotus: Suositellaan muuttamaan Tarjottu WLAN-kontrollerikokonaisuus tai WLAN-ratkaisu sisältää tukiasemalisenssit tukiasemalle. Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa.

7 7 (8) Sauli Kleemola / SK ) Tarjoajan ehdotus kohteen G vaatimuslistaan Kysymys: Muutosehdotus: Pyydetään lisäämään Tuotteen hintaan sisältyy varaosan toimitus NBD vasteajalla suoraan Asiakkaan toimipisteeseen sopimuksen mukaisesti ja paikanpäällä (Onsite) tapahtuva huoltopalvelu viiden (5) vuoden ajaksi. Mitään takuuhuoltoon liittyviä sopimuksen ulkopuolisia kuluja ei tulla hyväksymään. Vastaus: Hankintayksikkö täsmentää vaatimuksen I30 ja rivillä 396 olevaa prosessikuvausta seuraavasti: Hallintapalvelu (suppea) sisältää kaikki laitteiden takuuhuoltoprosessiin sekä vian -ja häiriönselvitykseen liittyvät kokonaiskustannukset arkisin klo välisenä aikana. Huoltopalvelun tulee sisältää laitteiden/ohjelmiston mallinnuksen YTHS:n asetuksilla, toimituksen ja asennuksen YTHS toimitiloissa NBD, korvaavan laitteen asennuksen YTHS:n osoittamaan paikkaan, toimivuuden testauksen, laitteen päivityksen viimeisimpään ohjelmistoversioon, dokumentoinnin ja tarvittavat lisäykset verkonhallintaohjelmistoon, tarroituksen, vanhan laitteen poiston, kuljetuksen pakkauksineen pois YTHS:n toimipisteestä. 26) Kysymys tarjouksen jättöajasta Peruste muutokselle: Tarjouksen jättöaika poikkeaa toisistaan YTHS:n verkkosivuilla klo 13 ja Verkkolaitteet_tarjouspyyntö.pdf dokumentissä klo 13 mennessä. Tarkennusehdotus: Pyydetään täsmentämään mikä on verkkolaitteiden tarjousten jättöaika. Vastaus: Hankintayksikkö täsmentää: Tarjoukset tulee jättää klo 13 mennessä Verkkolaitteet_tarjouspyyntö.pdf mukaisesti. 27) G22: Tukiasemien ja tukiasemakontrollereiden on tuettava ominaisuutta, jossa erotellaan vierasverkko ja henkilökunnan käyttämän verkon liikenne. Erottelun pitää toteuttaa VAHTI-ohjeistuksen asettamia tietoturvavaatimuksia Kysymys: Muutosehdotus: Pyydetään tarkentamaan mikä on vähimäisvaatimus. Vastaus: Hankintayksikkö täsmentää seuraavasti: Tarjouspyynnössä viitataan VAHTIohjeistuksen 3/2010 Sisäverkko-ohje, kappale 10 Langattomat lähiverkot, kappale 10.2 Langattomien lähiverkkojen tarkistuslista perustason pakollisten vaatimusten tulee täyttyä seuraavien viitteiden osalta: 10.4, 10.5, 10.9, ja Linkki VAHTI-ohjeistukseen 3/2010

8 8 (8) 28) A18: IEEE 802.3at standardin mukainen toiminnallisuus (PoE+) samanaikaisesti vähintään 50% liityntäporteissa. Kysymys: vaatimus A18: 8-porttisen kytkimelle asetettujen muiden vaatimusten (hiljainen) ja käyttötarkoituksen (työpistekytkin) perusteella riittäisi PoE+-vaatimus 25 % porteista ( 60 W). Voiko vaatimusta muuttaa? Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa 29) B15, C15, D15, E15: (Kytkimet tulee voida pinota yhdeksi loogiseksi kokonaisuudeksi. Pinoaminen vähintään 10 Gbps nopeudella siten, että kaikki ominaisuuden käyttöönottamiseksi tarvittavat komponentit,kaapelit,ohjelmistot ja lisenssit sisältyvät tarjoukseen) Kysymys: vaatimukset B15, C15, D15, E15 ( pinottavuus): voisiko pinottavien kytkimien rinnalla tarjota ei-pinottavia malleja, koska saadaan kustannustehokkaampi kokonaisratkaisu käyttämällä ei-pinottavia kykimiä kohteissa, joissa pinoamiselle ei ole tarvetta? Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa 30) Kysymys Projektin kustannuksista Kysymys: Projektin kustannus: Projektipäällikön htp-hinta ilmoitetaan erikseen ja se lasketaan erillisenä myös vertailuhintaan ( 10 htp). Voidaanko projektipäällikön työn osuus näin ollen jättää pois ilmoitettaessa kokonaisprojektin kustannus tarjouksessa? Vastaus: Hankintayksikkö pitäytyy alkuperäisessä vaatimuksessa

WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE

WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE LANGATON LÄHIVERKKO, HELPOMMIN AVAIMET KÄTEEN TOIMITUKSENA Seurakunnat voivat tilata langattoman lähiverkon eli WLAN-palvelun (Wireless Local Area Network) käyttöönsä

Lisätiedot

TETRA-laajakaistatoistin Kuvaus ja vaatimukset

TETRA-laajakaistatoistin Kuvaus ja vaatimukset Liite 1 10.2.2010 Liite 1 2(6) Sisällysluettelo 1. Hankinnan kohteen määrittely... 3 2. Sähkötekniset vaatimukset... 3 3. Käyttöympäristö... 4 4. Mekaaniset vaatimukset... 4 5. Huoltoliitäntä [local maintenance

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

Tarjouspyyntö YTHS:n virtuaalineuvottelupalvelu; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset

Tarjouspyyntö YTHS:n virtuaalineuvottelupalvelu; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset 1 (6) 11.5.2016 Tarjouspyyntö YTHS:n virtuaalineuvottelupalvelu; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset Voidaanko ensimmäisessä vaiheessa vaatia lisäosien ja -ohjelmien asennukset asiakkaan päätteisiin? Vastaus:

Lisätiedot

Luonnos: Tietoliikennepalveluiden hankinta

Luonnos: Tietoliikennepalveluiden hankinta Tarjouspyyntö pp.kk.2015 Luonnos: Tietoliikennepalveluiden hankinta 1 Tarjouskilpailun järjestäjä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama ammatillisen osaamisen ja työelämän

Lisätiedot

Langaton verkko sairaalakäyt. ytössä; ; suunnittelu,

Langaton verkko sairaalakäyt. ytössä; ; suunnittelu, Langaton verkko sairaalakäyt ytössä; ; suunnittelu, toteutus ja käyttökokemukset TYKS, teknillisen huollon yksikkö VSSHP WLAN-käytt yttöönotto WLAN käytk ytössä aikuisten teho-osastolla osastolla alkaen

Lisätiedot

FICIX ry TARJOUSPYYNTÖ. Yhdysliikennekytkimestä ja palveluoperoinnista

FICIX ry TARJOUSPYYNTÖ. Yhdysliikennekytkimestä ja palveluoperoinnista TARJOUSPYYNTÖ Yhdysliikennekytkimestä ja palveluoperoinnista FICIX-hallitus 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ 13.2.2012 Yhdysliikennekytkimen vuokraus Palveluoperaattoritoiminta edelläolevaan YLEISTÄ Finnish Communication

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Ohjeet laajakaistaverkon käyttöön ottamiseksi Tietokone kytketään huoneistossa olevaan ATK-rasiaan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista

Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Sivu 1 / 5 Tarjouspyyntö monitoimilaitteista Tilaaja Epilepsialiito ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki Y-tunnus: 0221136-2 Hankintamenettely Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä. Hankinnasta

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

HP:n WLAN-kontrollerin konfigurointi

HP:n WLAN-kontrollerin konfigurointi HP:n WLAN-kontrollerin konfigurointi Dokumentissa esitetään HP:n WLAN-kontrollerin konfigurointia. Kuvat on otettu Procurve MSM760- kontrollerista joten eri mallin komentoikkunat saattavat näyttää erilaisilta.

Lisätiedot

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS WL54AP2 Langattoman verkon laajennusohje WDS Näitä ohjeita seuraamalla saadaan langaton lähiverkko laajennettua yksinkertaisesti kahden tai useamman tukiaseman verkoksi. Tukiasemien välinen liikenne(wds)

Lisätiedot

HP Networking. Martti Saramies, HP Networking, myynti

HP Networking. Martti Saramies, HP Networking, myynti HP Networking Martti Saramies, HP Networking, myynti Puheenaiheet Oikeaoppinen 802.1x pääsynvalvontaratkaisu Edistyksellistä vikasietoisuutta kytkinverkkoon Puheenaiheet Oikeaoppinen 802.1x pääsynvalvontaratkaisu

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Hankintapalvelut Hankintasihteeri Outi Laine 12.06.2008 Vakka-Suomen seutukunnan virustorjunta- ja palomuuriohjelmisto Vakka-Suomen seutukunta KY pyytää Teiltä tarjousta Vakka-Suomen

Lisätiedot

Vastaukset tarjouspyynnöstä esitettyihin kysymyksiin

Vastaukset tarjouspyynnöstä esitettyihin kysymyksiin Asianhallinnan tarjouspyyntö Dnro 3356/1/14 Laatija: Janne Madetoja Dnro 3356/1/14 2 (9) 1. Johdanto Tässä dokumentissa vastataan tarjouspyynnöstä ja sen liitteistä esitettyihin kysymyksiin. Kysymyksiä

Lisätiedot

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO KAHDEN TW- EAV510 V2 LAITTEEN VÄLILLÄ

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO KAHDEN TW- EAV510 V2 LAITTEEN VÄLILLÄ TWEAV510 v2: WDSTOIMINTO KAHDEN TWEAV510 V2 LAITTEEN VÄLILLÄ Alla kaksi vaihtoehtoista ohjetta WDSverkon luomiseksi Ohje 1: WDSyhteys käyttää WPAsalausta. Tässä ohjeessa WDSyhteys toimii vain, kun tukiasema

Lisätiedot

1. Hankinnan arvo ja yleiskuvaus

1. Hankinnan arvo ja yleiskuvaus 30.4.2013 1 (8) TARJOUSPYYNTÖ ULTRAÄÄNIKUVAUSLAITTEESTA YTHS:N TÖÖLÖN YKSIKKÖÖN YTHS pyytää kirjallista tarjoustanne ultraäänikuvauslaitteen toimittamisesta ja asentamisesta. Laite on tarkoitus ottaa käyttöön

Lisätiedot

9.luokka) kansallisen opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen.

9.luokka) kansallisen opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. 04.10.2016 1/8 71346 D 779/02.07.00/2016 1. : Virtanen Pauliina 44100 Suomi puh. fax pauliina.virtanen@aanekoski.fi : : : Asukaslukumme 31.12.2015 oli 19 635 liian suuri, vaan sopiva, ihmisen kokoinen

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) VASTAUKSET MÄÄRÄAIKAAN 5.6.2014 KLO 12.00 MENNESSÄ SAATUIHIN KYSYMYKSIIN KOSKIEN TARJOUSPYYNTÖÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN JA TOIMITUSPALVELUN HANKINTA Huom! Samaa asiaa useammin

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Laajakaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Laajakaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Laajakaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Tietokeskus. kpl hinta, alv 0 % yhteensä

Tietokeskus. kpl hinta, alv 0 % yhteensä Tietokeskus kpl hinta, alv 0 % yhteensä Pasilan peruskoulun lisätilat (Pasilan kappeli) CiscoAIR-AP2802I-E-K9 4 507,52 2030,09 CISCO CATALYST WS-C2960X-24TS-L 1 893,65 893,65 PD-9006G/AT/AC 1 575,00 575,00

Lisätiedot

PPKY Selänne pyytää tarjouksia tietoteknisistä laitteista seuraavasti:

PPKY Selänne pyytää tarjouksia tietoteknisistä laitteista seuraavasti: ATK-laitteet TARJOUSPYYNTÖ PPKY Selänne on kolmen kunnan muodostama peruspalvelukuntayhtymä, joka hoitaa Haapajärven, Pyhäjärven kaupunkien sekä Reisjärven kunnan peruspalvelut ja siihen kuuluvien kuntien

Lisätiedot

TW-EA510v4 TW-EA510 VERSIO 4. - Ulkoinen ADSL-modeemi, kytkin, palomuuri, WLAN-tukiasema 54 Mb, VPN PPTP - 4 Ethernet-porttia 10/100 Mbps

TW-EA510v4 TW-EA510 VERSIO 4. - Ulkoinen ADSL-modeemi, kytkin, palomuuri, WLAN-tukiasema 54 Mb, VPN PPTP - 4 Ethernet-porttia 10/100 Mbps TW-EA510v4 TW-EA510 VERSIO 4 - Ulkoinen ADSL-modeemi, kytkin, palomuuri, WLAN-tukiasema 54 Mb, VPN PPTP - 4 Ethernet-porttia 10/100 Mbps - Tuetut käyttöjärjestelmät: Windows 95 (a, b), 98, 98SE, Me, NT4,

Lisätiedot

Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta. 2. Hankinnan kohde 1/

Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta. 2. Hankinnan kohde 1/ 04.11.2016 1/9 84328 Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: Gastroskoopin ja kolonoskoopin hankinta Hankinnan tunniste-

Lisätiedot

IPv6 &lanne Ciscon tuo2eissa

IPv6 &lanne Ciscon tuo2eissa IPv6 &lanne Ciscon tuo2eissa Ser$fioinnit Rei&tys Tietoturva IPSec toimipisteyhteydet Anyconnect etäyhteydet Kuormanjako/Osoitemuunnokset Kollaboraa&otuo2eet WLAN h2ps://www.ipv6ready.org/ h2ps://www.ipv6ready.org/db/index.php/public/search/?l=&c=&ds=&de=&pc=2&ap=2&oem=&etc=&fw=&vn=cisco+systems&do=1&o=13

Lisätiedot

Selvitys tarjottujen tuotteiden huoltoprosessista, huoltopalvelun valtakunnallisuudesta sekä tarjotuista huoltoon liittyvistä resursseista

Selvitys tarjottujen tuotteiden huoltoprosessista, huoltopalvelun valtakunnallisuudesta sekä tarjotuista huoltoon liittyvistä resursseista KLKH 17 16 TUOTEALUE TA ARVIOIJA Kuntahankinnat Päivämäärä 7..17 Tuotealue TA Tallennus ja varmistusratkaisut Selvitys tarjottujen tuotteiden huoltoprosessista, huoltopalvelun valtakunnallisuudesta sekä

Lisätiedot

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010)

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 19.5.2010) 2 (3) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

LIITE 1, Sivu 1/5. Tarjouspyyntö Jämsän seudun tietoliikenneverkosta. LIITE 1

LIITE 1, Sivu 1/5. Tarjouspyyntö Jämsän seudun tietoliikenneverkosta. LIITE 1 IITE 1, Sivu 1/5 Tarjouspyyntö Jämsän seudun tietoliikenneverkosta. IITE 1 aadullisesti pisteytettävät kohdat on merkitty sinisellä tekstillä sekä merkitty B-sarakkeeseen merkinnällä '' ja vähimmäisvaatimukset

Lisätiedot

Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ 24.9.2015

Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ 24.9.2015 Sivu 1 / 5 TARJOUSPYYNTÖ 24.9.2015 Ohutlevyleikkuri Länsirannikon Koulutus Oy WinNova on Satakunnan suurin 2. asteen koulutuspalveluja tuottava ammatillinen oppilaitos. WinNova kehittää ja parantaa toimintojaan

Lisätiedot

Tarjouspyyntö raportointiratkaisun toimittamisesta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset

Tarjouspyyntö raportointiratkaisun toimittamisesta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset Raportointialustan kilpailutus 1 (6) Hankintayksikkö 10.5.2016 Tarjouspyyntö raportointiratkaisun toimittamisesta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle; tarjouspyyntöä koskevat kysymykset Voiko järjestelmää

Lisätiedot

Liikkuvuudenhallinta Mobile IP versio 6 - protokollalla

Liikkuvuudenhallinta Mobile IP versio 6 - protokollalla Liikkuvuudenhallinta Mobile IP versio 6 - protokollalla Mikko Merger Valvoja: Professori Jorma Jormakka Ohjaaja: TkL Markus Peuhkuri TKK/Tietoverkkolaboratorio 1 Sisällysluettelo Tavoitteet IEEE 802.11

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Tarjouspyyntö Sivu 1/5 JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Hankittava kokonaisuus

Lisätiedot

OPPILASKULJETUKSET 2013-2014

OPPILASKULJETUKSET 2013-2014 OPPILASKULJETUKSET 2013-2014 2 Kohde ja sopimuskausi Mäntsälän kunta / pyytää tarjouksia kunnan alueen perusopetuslain 32 :n mukaisista oppilaskuljetuksista liitteessä 1 kuvatuille reiteille. Kuljetukset

Lisätiedot

IS-Hankinta Oy. Päiväys

IS-Hankinta Oy. Päiväys 1/5 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymä Asia

Lisätiedot

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla WDS- verkko luodaan 2.4G tukiasemien välillä Laite 1 (TW- EAV510 tai TW- EAV510 AC): - Tähän

Lisätiedot

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 1 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 3 2. PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1. Käyttöönotto ja opastus... 3 2.2. Huolto ja asennus... 3

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8)

TARJOUSPYYNTÖ HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8) HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8) 1 HEUREKAN AV-HANKINTA Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 23.6.2016 sähköisessä tietokannassa www.hankintailmoitukset.fi. Tiedekeskussäätiö järjestää tarjouskilpailun

Lisätiedot

TOIMIJAREKISTERIN TOTEUTUKSEN JA YLLÄPIDON HANKINTA - HANKINNAN YKSI- LÖINTI HUOM!

TOIMIJAREKISTERIN TOTEUTUKSEN JA YLLÄPIDON HANKINTA - HANKINNAN YKSI- LÖINTI HUOM! TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) TOIMIJAREKISTERIN TOTEUTUKSEN JA YLLÄPIDON HANKINTA - HANKINNAN YKSI- LÖINTI HUOM! Tällä liitteellä yksilöidään hankinnan kohteen ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, jotka

Lisätiedot

Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun hankintarenkaan jäsenyhteisöjen käyttöön

Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun hankintarenkaan jäsenyhteisöjen käyttöön Kainuun maakunta -kuntayhtymä TARJOUSPYYNTÖ 64/2008 1 (6) Tarjouspyyntö EU Kynnysarvon ylittävä hankinta Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun

Lisätiedot

1/5. TULOS/VIDEOTAULU Unidors Oy Pomi Finland Oy Tulos/videotaulu Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet. Pisteiden laskentatapa

1/5. TULOS/VIDEOTAULU Unidors Oy Pomi Finland Oy Tulos/videotaulu Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet. Pisteiden laskentatapa 1/5 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 26148 / TULOS/VIDEOTAULU (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 2 TULOS/VIDEOTAULU Unidors Oy Pomi Finland

Lisätiedot

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3)

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3) LANGATON VIERAILIJAVERKKO 1(7) LANGATTOMAN VIERAILIJAVERKON KÄYTTÖ Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia tarjoaa vierailijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön suojatun langattoman verkon

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ HITSAUSKONE HANKINTA

TARJOUSPYYNTÖ HITSAUSKONE HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2010 HITSAUSKONE HANKINTA Länsirannikon Koulutus Oy WinNova on Satakunnan suurin 2. asteen koulutuspalveluja tuottava ammatillinen oppilaitos. WinNova kehittää ja parantaa toimintojaan

Lisätiedot

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus Palvelukuvaus Versio: 1.1 19.2.2016 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2 Palvelukomponentit... 1 2.1 Lähimaksu Kiinteä... 1 2.2 Lähimaksu Langaton... 1 2.3 Lähimaksu Mobiili...

Lisätiedot

Olemassa olevien laitteiden korvaamisen lisäksi tulevan sopimuskauden aikana voidaan hankkia myös muita vastaavia tallennusjärjestelmiä.

Olemassa olevien laitteiden korvaamisen lisäksi tulevan sopimuskauden aikana voidaan hankkia myös muita vastaavia tallennusjärjestelmiä. TARJOUSPYYNTÖ 26.10.2012 Puitejärjestely moniprotokollatallennusjärjestelmästä ja siihen liittyvistä palveluista (Dnro D1238/2/31/2012) Jyväskylän yliopisto (JY) pyytää tarjoustanne moniprotokollatallennusjärjestelmästä

Lisätiedot

Vastaus: Riittää vastaus rikkoontuneen koneen korjaus. lisäksi voi toimittaa perus ylläpitohuolto listauksen, mikäli sellainen on olemassa.

Vastaus: Riittää vastaus rikkoontuneen koneen korjaus. lisäksi voi toimittaa perus ylläpitohuolto listauksen, mikäli sellainen on olemassa. Kysymykset 1(6) kysymykset ja vastaukset siivouskoneet Kysymys 1. Tarjouspyynnön kohdassa Huolto pyydetään ilmoittamaan huollon sisältö. Huollon yksityiskohtainen sisältö on aina tapauskohtainen, joten

Lisätiedot

Redundanttisuus kontrolleripohjaisessa langattomassa lähiverkossa. Hakkarainen, Joni Vanhala, Pasi

Redundanttisuus kontrolleripohjaisessa langattomassa lähiverkossa. Hakkarainen, Joni Vanhala, Pasi Redundanttisuus kontrolleripohjaisessa langattomassa lähiverkossa Hakkarainen, Joni Vanhala, Pasi Työn tavoite Rakentaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tiloihin vikasietoinen eli redundanttinen kontrolleripohjainen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 4.1.2013. Pyydämme tarjoustanne Tablet-laitteista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

TARJOUSPYYNTÖ 4.1.2013. Pyydämme tarjoustanne Tablet-laitteista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Mäntsälän kunta Sivu 1 / 6 TABLET-LAITTEET Pyydämme tarjoustanne Tablet-laitteista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1. HANKINTAYKSIKKÖ Kilpailuttamisesta vastaa Mäntsälän kunnan Tietohallinto.

Lisätiedot

KAIKKI LAITTEET KÄYNNISTETÄÄN UUDELLEEN ENNEN TARKISTUSTA

KAIKKI LAITTEET KÄYNNISTETÄÄN UUDELLEEN ENNEN TARKISTUSTA LUE TEHTÄVÄ KOKONAAN ENNEN ALOITTAMISTA!!! KAIKKI LAITTEET KÄYNNISTETÄÄN UUDELLEEN ENNEN TARKISTUSTA Asiakkaanne Paten Bitti Oy on nopeasti kasvava suomalainen ohjelmistotalo, joka on laajentanut toimintaansa

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

Irtokalusteiden hankinta TAMK Proakatemian tiloihin - vastaukset kysymyksiin

Irtokalusteiden hankinta TAMK Proakatemian tiloihin - vastaukset kysymyksiin 1 (5) Irtokalusteiden hankinta TAMK Proakatemian tiloihin - vastaukset kysymyksiin Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n Proakatemian irtokalusteiden hankinnan tarjouspyynnössä, julkaisupvm 10.6.2015, kysymykset

Lisätiedot

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin Elinkaaripalvelu Sisällys Kuvaus... 4 5 Palveluprosessi Palvelut...6 7 Laitteet palveluna Etätuki Lähituki Huoltopalvelut...8 Ennakkohuollot Korjaushuollot Pilvipalvelut

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n verkkolaitteet

Tarjouspyyntö. YTHS:n verkkolaitteet Tarjouspyyntö YTHS:n verkkolaitteet Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely... 2 2.1 Hankinnasta

Lisätiedot

06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA. Kysymys 1:

06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA. Kysymys 1: 06.10.11 1 (7) Anne Komulainen SUUNTERVEYDEN TARVEAINEHANKINTA Kysymys 1: Tarjouspyynnössä liite 4 sarake C Ehdottomat vaatimukset pakkauskoilla (20x0,2 g) ja tuotemerkeillä ( vivapen ) määritellään tuotteet

Lisätiedot

Psykiatrisen palveluasumisen hankinta 749/02.08.00/2013

Psykiatrisen palveluasumisen hankinta 749/02.08.00/2013 1 (7) 28.8.2013 Psykiatrisen palveluasumisen hankinta 749/02.08.00/2013 Tarjouspyyntöön on tullut määräaikaan 23.8.2013 mennessä seuraavat 35 kysymystä, joihin vastaamme alla. Liitteitä 5 ja 6 on korjattu,

Lisätiedot

Siirtyminen IPv6 yhteyskäytäntöön

Siirtyminen IPv6 yhteyskäytäntöön Siirtyminen yhteyskäytäntöön SimuNet loppuseminaari 7.12.2011 Vesa Kankare 7.12.2011 1 Agenda Taustaa Miksi Muutoksen vaikutukset verkoille operaattori ja yritysnäkökulma SimuNet 7.12.2011 2 IPv4 IPv4

Lisätiedot

METROETHERNET PALVELUKUVAUS JA HINNASTO ALKAEN

METROETHERNET PALVELUKUVAUS JA HINNASTO ALKAEN METROETHERNET PALVELUKUVAUS JA HINNASTO 1.7.2016 ALKAEN Palvelukuvaus Kaisanet Oy (myöhemmin KAISA) Metro Ethernet operaattorituote yhdistää eri pisteissä sijaitsevat lähiverkot tai muut verkkoratkaisut

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset Viite: TH01/PeRo Lapin ammattikorkeakoulu Oy Kysymykset ja vastaukset TYÖTERVEYSPALVELUIDEN HANKINTA Lapin ammattikorkeakoulu Oy Jokiväylä 11 C, 96300 Rovaniemi Sisältö 1 Kysymykset ja vastaukset... 3

Lisätiedot

Tammelan kunta. EU-hankintailmoitus Tarjouspyyntö Päiväys

Tammelan kunta. EU-hankintailmoitus Tarjouspyyntö Päiväys 1/13 EU-hankintailmoitus TARJOUSPYYNTÖ 187790 TAMMELAN KUNNAN TIETOLIIKENNEPALVELUT I Kohta: Hankintaviranomainen I.1) Nimi ja osoitteet Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus Postiosoite

Lisätiedot

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta WDS- VERKON RAKENTAMINEN OSA 1: JOHDANTO WDS- tekniikalla voidaan jatkaa langatonta verkkoa käyttämällä tukiasemia siltana, jolloin verkkoa

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset työterveyshuollon kilpailutus 02.06.2016

Kysymykset ja vastaukset työterveyshuollon kilpailutus 02.06.2016 Kysymykset ja vastaukset työterveyshuollon kilpailutus 02.06.2016 1. Työterveyslääkärin läsnäolo on 3 päivää tarjouspyynnön mukaisesti ja 4 päivää sopimusluonnoksen mukaisesti. Kumpi pätee? Vastaus: vähintään

Lisätiedot

KEMIN KULTTUURIKESKUKSEN KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ

KEMIN KULTTUURIKESKUKSEN KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ KEMIN KAUPUNKI 28.11.2011 Tilapalvelu Valtakatu 26 94100 KEMI TARJOUSPYYNTÖ KEMIN KULTTUURIKESKUKSEN KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ Pyydämme tarjoustanne oheisien liitteiden 1 ja 2 mukaisesta järjestelmästä

Lisätiedot

TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 4.3.2009

TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 4.3.2009 TAMPERE TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) METSÄKONESIMULAATTORI Pyydämme tarjoustanne Tampereen ammattikorkeakoulun metsäja konetekniikan opetukseen tulevasta a) metsäkonesimulaattorista ja b) puunkorjuuketjun toimintojen

Lisätiedot

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikka / Tietoverkkotekniikka. Antti Parkkinen. ICTLAB tuotantoverkon IPv6 toteutus

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikka / Tietoverkkotekniikka. Antti Parkkinen. ICTLAB tuotantoverkon IPv6 toteutus KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikka / Tietoverkkotekniikka Antti Parkkinen ICTLAB tuotantoverkon IPv6 toteutus Projektiopinnot kevät 2011 SISÄLLYS 1 JOHDANTO 3 2 TUTUSTUMINEN IPV6 OSOITTEISIIN

Lisätiedot

Langattomien verkkojen tietosuojapalvelut

Langattomien verkkojen tietosuojapalvelut Langattomien verkkojen tietosuojapalvelut Sisältö Työn tausta & tavoitteet Käytetty metodiikka Työn lähtökohdat IEEE 802.11 verkkojen tietoturva Keskeiset tulokset Demonstraatiojärjestelmä Oman työn osuus

Lisätiedot

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot.

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. 1 (5) SÄHKÖISEN OPPIMISYMPÄRISTÖPALVELUN HANKINTA Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. VERTAILUPERUSTEET 1.

Lisätiedot

Tarjotusta tallennusjärjestelmästä pitää olla mahdollista siirtää kapasiteettia hybrid cloud -ympäristöön ilman erillisiä lisähankintoja.

Tarjotusta tallennusjärjestelmästä pitää olla mahdollista siirtää kapasiteettia hybrid cloud -ympäristöön ilman erillisiä lisähankintoja. Tallennus-, palvelin- ja varmistusjärjestelmähankinta 1 (5) KYSYMYKSET, VASTAUKSET JA TARJOUSPYYNNÖN TARKENNUKSET (Huom! Sisältää olennaisia tarjouspyynnön muutoksia ja tarkennuksia. Huomioikaa erityisesti

Lisätiedot

Kotimaiset turvallisuusalan ohjelmistot

Kotimaiset turvallisuusalan ohjelmistot Kotimaiset turvallisuusalan ohjelmistot Turvallisuuspalveluiden tuottamiseen ja turvallisuustoiminnan hallinnointiin info@servus.fi Servus ohjelmistot tuottaa Servus on kokonaisvaltainen turvapalvelutuottajan

Lisätiedot

Raepesukoneen (1 kpl) hankinta kohdistuu Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan osoitteeseen Professorintie 5, 28600 Pori, tuotantokeittiön.

Raepesukoneen (1 kpl) hankinta kohdistuu Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan osoitteeseen Professorintie 5, 28600 Pori, tuotantokeittiön. Länsirannikon Koulutus Oy TARJOUSPYYNTÖ Winnova PL 197 9.11.2012 26101 RAUMA Raepesukone Länsirannikon Koulutus Oy WinNova on hankkimassa tuotantokeittiöön uutta raepesukonetta, tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Lisätiedot

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (6) Espoo Catering -liikelaitos hankkii lihaa, lihatuotteita ja valmisruokia tuotantokeittiöille tällä hetkellä noin kahden miljoonan euron arvosta vuodessa. Hintaliitteestä (liite

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNGINTALON KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ

KEMIN KAUPUNGINTALON KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ KEMIN KAUPUNKI 6.11.2011 Tilapalvelu Valtakatu 26 TARJOUSPYYNTÖ 94100 KEMI KEMIN KAUPUNGINTALON KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ Pyydämme tarjoustanne oheisien liitteiden 1 ja 2 mukaisesta järjestelmästä kirjallisena

Lisätiedot

INTERNET-yhteydet E L E C T R O N I C C O N T R O L S & S E N S O R S

INTERNET-yhteydet E L E C T R O N I C C O N T R O L S & S E N S O R S INTERNET-yhteydet IP-osoite IP-osoitteen tarkoituksena on yksilöidä laite verkossa. Ip-osoite atk-verkoissa on sama kuin puhelinverkossa puhelinnumero Osoite on muotoa xxx.xxx.xxx.xxx(esim. 192.168.0.1)

Lisätiedot

VALOKUITU PALVELUKUVAUS

VALOKUITU PALVELUKUVAUS Palvelukuvaus 7.5.2018 VALOKUITU PALVELUKUVAUS 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokuitu laajakaistapalvelu... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 1.2.1 Liikennerajoitukset porttitasolla... 3 2 PALVELUKOMPONENTIT...

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Verkkotekniikan jatkokurssi Mobile IPv4 26.1.2006

Verkkotekniikan jatkokurssi Mobile IPv4 26.1.2006 Verkkotekniikan jatkokurssi Mobile IPv4 26.1.2006 Karri Huhtanen 1 Sisältö! 1. Arkkitehtuuri ja terminologia! 2. Toiminta 2.1 Toiminta kotiverkossa 2.2 Siirtyminen vieraaseen verkkoon

Lisätiedot

Tarjouksen hylkäysperusteet ovat: Tarjouksen mukana oli hintapisteiden laskemiseen tarkoitettu hinnoitteluliite, mutta ei erillistä hinnastoa.

Tarjouksen hylkäysperusteet ovat: Tarjouksen mukana oli hintapisteiden laskemiseen tarkoitettu hinnoitteluliite, mutta ei erillistä hinnastoa. Kaupunginhallitus 131 13.04.2015 Langattoman verkon toimittajan valinta 2458/02.08.00.00.00/2014 Kaupunginhallitus 13.04.2015 131 Valmistelija: Tietohallintopäällikkö Marko Tanska, marko.tanska@salo.fi,

Lisätiedot

Kampusverkon reunalaite

Kampusverkon reunalaite Kampusverkon reunalaite Funet parhaat käytännöt dokumentti Tila: valmis Päiväys: 2.5.2011 Otsikko: Kampusverkon reunalaite Työryhmä: AccessFunet Laatijat: Kaisa Haapala, Jani Myyry, Janne Niemi, Janne

Lisätiedot

15.2.2012. Pyydämme tarjousta ao. vaatimukset täyttävästä pyöränsuuntauslaitteesta (1 kpl ).

15.2.2012. Pyydämme tarjousta ao. vaatimukset täyttävästä pyöränsuuntauslaitteesta (1 kpl ). TARJOUSPYYNTÖ 15.2.2012 AJONEUVOJEN PYÖRÄNSUUNTAUSLAITTEEN HANKINTA Länsirannikon Koulutus Oy WinNova tuottaa koulutuspalveluja Satakunnan - ja Varsinais-Suomen alueelle. Oppilaitos kehittää ja parantaa

Lisätiedot

Testiraportti LTE-verkon nopeusmittauksista

Testiraportti LTE-verkon nopeusmittauksista Testiraportti LTE-verkon nopeusmittauksista Mittauksen päämääränä oli tutkia Telewell 3G-Router päätelaitteen suorituskykyä LTE-Lan-gateway konfiguraatiossa. Vertailuarvojen saamiseksi nopeustestejä tehtiin

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1 Marraskuu 2014 1 (22) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2014 2 (22) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Palvelukuvaus ja hinnasto Ethernet monipalvelunielu Versio

Palvelukuvaus ja hinnasto Ethernet monipalvelunielu Versio 1 (6) Palvelukuvaus ja hinnasto monipalvelunielu Versio 1.1 1.4.2018 2 (6) Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Lyhenteet... 3 3 Nielupisteet... 3 4 Fyysisen liitäntä... 4 5 monipalvelunielu... 4 6 Liikenteen luokittelu...

Lisätiedot

Uudet ominaisuudet BL F00

Uudet ominaisuudet BL F00 Uudet ominaisuudet Versio 1.10 Tämän tuotteen mukana toimitetun asiakirjan sisältämät kuvaukset eivät enää välttämättä vastaa laiteohjelmistopäivitysten seurauksena lisättyjä tai muutettuja ominaisuuksia.

Lisätiedot

Tietoliikennekatkos sairaalassa vaikutukset ja riskienhallinta

Tietoliikennekatkos sairaalassa vaikutukset ja riskienhallinta Tietoliikennekatkos sairaalassa vaikutukset ja riskienhallinta Petri Varjolampi VSSHP, ICT-yksikkö VSSHP:n verkon yleiskatsaus VSSHP ky:n teknisten palveluiden tulosyksikön alla oleva ICT-yksikkö vastaa

Lisätiedot

RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA

RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA TARJOUSPYYNTÖ RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA 18.12.2014 TARJOUSPYYNTÖ TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN SOVELTUVAN RADIOGRAAFISEN LAITTEISTON HANKKIMISESTA

Lisätiedot

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS.

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS. Palvelukuvaus 1 LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 1.1 Verkkoturvapalvelu... 3 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 3 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 3 1.2.1 Suodatettava

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017)

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle

Lisätiedot

25.9.2014. Viite: HANKINTAILMOITUS YLIOPPILAIDEN TERVEYDENHOITOSÄÄTIÖN TALOUSHALLINNON JÄRJESTELMÄKOKONAISUUDEN HANKINNASTA

25.9.2014. Viite: HANKINTAILMOITUS YLIOPPILAIDEN TERVEYDENHOITOSÄÄTIÖN TALOUSHALLINNON JÄRJESTELMÄKOKONAISUUDEN HANKINNASTA 25.9.2014 Viite: HANKINTAILMOITUS YLIOPPILAIDEN TERVEYDENHOITOSÄÄTIÖN TALOUSHALLINNON JÄRJESTELMÄKOKONAISUUDEN HANKINNASTA Vastaukset kysymyksiin Kysymys: Sisältyykö hankinnan kohteeseen myös osto- ja

Lisätiedot

FC2020 Paloilmoituskeskus

FC2020 Paloilmoituskeskus FC2020 Paloilmoituskeskus FS20 (MP5.0) Sinteso Kompakti, esikasattu, mikroprosessorilla ohjattu paloilmoituskeskus 252 osoitteelle Paloilmoituskeskus voi olla yksittäinen tai verkotettu Yhteen verkkoon

Lisätiedot

TVT-opettajien info 14.11.2013

TVT-opettajien info 14.11.2013 Sivistys ja kulttuuripalvelut TVT-opettajien info 14.11.2013 Jarmo Laitinen ja Jaakko Järvenpää SISÄLTÖ SIVISTYS JA KULTTUURIPALVELUJEN ICT:N ORGANISOINTUMINEN SEUTU WLAN SIVISTYS JA KULTTUURIPALVELUJEN

Lisätiedot

Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista:

Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista: Tarjouspyynnön palveluvaatimus: Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista: 1. Ajanvaraus kriittinen 2. Kertomus kriittinen 3. Työnantajan kertomus 4.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Sairaala-apteekki 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Sairaala-apteekki 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) VASTAUKSET SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN, SAIRAALA- APTEEKIN TARJOUSPYYNTÖÖN MÄÄRÄAIKAAN MENNESSÄ ESITET- TYIHIN KYSYMYKSIIN JA TARKENNUS LÄÄKKEELLISTEN KAASUJEN TARJOUSPYYNTÖÖN

Lisätiedot

LIITE 1 Hankintapäätöksen perustelumuistio

LIITE 1 Hankintapäätöksen perustelumuistio Hankintapäätös tallennus-, palvelin- ja varmistusjärjestelmästä sekä migraatiotyöstä 1 (6) Liite 1 Hankintapäätöksen perustelumuistio 11.9.2014 LIITE 1 Hankintapäätöksen perustelumuistio I. TARJOAJIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 14 Oikaisuvaatimus painehaavoja ehkäisevien ja hoitavien patjojen vuokrauspalvelua ja hankintaa koskevasta lautakunnan päätöksestä HEL 2015-006533 T 02 08 01

Lisätiedot

Tietoverkkojen turvallisuus. Tuomas Aura T-110.2100 Johdatus tietoliikenteeseen kevät 2011

Tietoverkkojen turvallisuus. Tuomas Aura T-110.2100 Johdatus tietoliikenteeseen kevät 2011 Tietoverkkojen turvallisuus Tuomas Aura T-110.2100 Johdatus tietoliikenteeseen kevät 2011 Luennon sisältö 1. Palomuurit ja rajavalvonta NAT palomuurina Tilaton, tilallinen ja sovellustason palomuuri Julkiset

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus 1 TARJOUSPYYNTÖ OMPELUKONEIDEN JA SAUMUREIDEN KORJAUS- JA HUOLTOPALVELUISTA (puitejärjestely) 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunta pyytää tarjoustanne kunnan eri toimipisteisiin hankittujen ompelukoneiden

Lisätiedot

Kotikarjalan IPTV:n asetukset ja ohjeet

Kotikarjalan IPTV:n asetukset ja ohjeet Jos TV:tä aiotaan katsella vain TV:n ruudulta IPTV digiboksin välityksellä, eikä taloudessa ole kuin 1 TV, se onnistuu ilman erikoisia toimenpiteitä. Digiboksin lisäksi tarvitaan vain kytkin jossa on tuleva

Lisätiedot