Suomen Markkinointitutkimusseura Paikka: Taloustutkimus Oy, Helsinki Mikä erottaa huippumyyjän perussuorittajasta?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Markkinointitutkimusseura Paikka: Taloustutkimus Oy, Helsinki Mikä erottaa huippumyyjän perussuorittajasta?"

Transkriptio

1 Suomen Markkinointitutkimusseura Paikka: Taloustutkimus Oy, Helsinki Mikä erottaa huippumyyjän perussuorittajasta? Jouni Röksä FM, VPD, JET Koulutus- ja tutkimuspäällikkö MMA Puh Sähköposti 1(60)

2 Mitä myynti-sana tuo mieleen (amk-nuoret) 1. ärsyttävä puhelinmyyjä 2. osto 3. vuorovaikutus 4. Kassa 5. Innokkuus, ystävällisyys ja hyvä edustus 6. RAHA! 7. asiakassuhteet 8. Artikkelin hyvien puolien esittelyä. Ostajan tarpeen selvittämistä. 9. Raha. 10. Asiakaspalvelu 11. Yrityksen valmistamien tuotteiden tai palvelujen myymistä. 12. Haastavuus, hauskuus, puhuminen ja intohimo, siinä enisimmäiset asiat. 13. Kaupantekotilanne 14. Asiakas. 15. Tuotteen välittäminen asiakkaalle rahaa vastaan 16. Intohimo. 17. asiakaspalvelu,v oitto, kate 18. Puhelinmyyjät:) 19. asiakaspalvelu 20. Ammatti, jossa haluan työskennellä tulevaisuudessa. 21. Myyjä. 22. kaupankäynti, vuorovaikutus, kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen 23. Myydään asiakkaalle joku tuote ja saadaan hänet mielikuvien ja vahvojen perustelujen avulla tarvitsemaan tuotetta. 24. tuotteiden myynti ihan vaan 25. hyvä tuote, ostaja 2(60)

3 Miten lähellä olet unelmatyötäsi juuri nyt? Oma arvioni: erittäin kuvaa kaukana erittäin huonosti kaukana kuvaa vain huonosti vähän - osittain kuvaa jonkin melko verran paljon kuvaa erittäin paljon kuvaa olen erittäin unelmatyössäni paljon Perustelut: Perusteluni: (c) Jouni Röksä 3(60)

4 Työn ulkoistuksen tasot Työ yleensä Merkitys yrityksen toiminnan kannalta Myynti Tuotekehitys HR IT Taloushallinto Tilat Autot Aika 4(60)

5 Mitä myynti-sana tuo mieleen (AMK) Löydä tuleva huippumyyjä? 1. ärsyttävä puhelinmyyjä 2. osto 3. vuorovaikutus 4. Kassa 5. Innokkuus, ystävällisyys ja hyvä edustus 6. RAHA! 7. asiakassuhteet 8. Artikkelin hyvien puolien esittelyä. Ostajan tarpeen selvittämistä. 9. Raha. 10. Asiakaspalvelu 11. Yrityksen valmistamien tuotteiden tai palvelujen myymistä. 12. Haastavuus, hauskuus, puhuminen ja intohimo, siinä enisimmäiset asiat. 13. Kaupantekotilanne 14.Asiakas 15. Tuotteen välittäminen asiakkaalle rahaa vastaan 16. Intohimo. 17. asiakaspalvelu, voitto, kate 18. Puhelinmyyjät:) 19. asiakaspalvelu 20. Ammatti, jossa haluan työskennellä tulevaisuudessa. 21. Myyjä. 22. kaupankäynti, vuorovaikutus, kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen 23. Myydään asiakkaalle joku tuote ja saadaan hänet mielikuvien ja vahvojen perustelujen avulla tarvitsemaan tuotetta. 24. tuotteiden myynti ihan vaan 25. hyvä tuote, ostaja 5(60)

6 Miksi viihdyt myyntityössä? Miksi haluan myyntitehtäviin? Aloita tärkeimmästä 1-5 asiaa 6(60)

7 Mikä on myyntityön vaikein asia? Kun valmis, tee seuraavan sivun testi! 7(60)

8 Uraohjus vai ajopuu testaa itsesi! Minulla on aktiivinen ja laaja sähköinen verkosto K/E Minulla on osaamiskansio / portfolio urasta K/E Minulla on ajankohtainen hakemus useille head hunterilla K/E Olen mukana useissa oman alan järjestöissä K/E Olen johtopaikoilla ammattitaitoani kuvaavissa järjestöissä K/E Googlatessa minusta löytyy osaamistani kuvaavaa tietoa K/E Minulla on useita asiakkaita suosittelijoina K/E Oma ansioluetteloni on ajan tasalla suomeksi ja englanniksi K/E Esiinnyn aktiivisesti asiantuntijana seminaareissa/lehdissä K/E Urani on ollut nousujohteinen ja tittelit kertovat sen K/E Minut on palkittu usein työsuorituksistani K/E Minulle on tarjottu työpaikkaa viimeisen 2 v sisällä K/E Kehitän jatkuvasti ammattitaitoani pitkillä ohjelmilla K/E Minulla on vahva itseluottamus K/E Minulla on vahva ihmistuntemus (tunneälytaso) K/E Minulla on tietoinen ja vahva muutosvalmius K/E Suunnittelen uraani pitkällä tähtäimellä kirjallisesti K/E Kouluttaudun jatkuvasti (minimi 3-5 pv/v, suuria 3-7 v välein) K/E Oma fyysinen kantti on kunnossa K/E Oma henkinen kantti on kunnossa K/E 8(60)

9 Tunnistatko huippumyyjän? Hän myy paljon paremmin kuin muut Hän antaa eväitä yrityksen kehittämiseksi (kuunteletko häntä?) Hän palkitsee itseään vaikkei yritys tekisikään sitä Hän ansaitsee yrityksen arvostuksen asiakkaan arvostuksen hän on jo saanut Hän sitoutuu asiakkaaseen, koska tyytyväinen asiakas varmista yrityksen menestyksen Hän on kunnianhimoinen ja osaa nauttia myös toisten onnistumisesta 9(60)

10 Mikä on myynnin ammattilaisen klassinen määritelmä? Myynnin ammattilainen! Määritelmä: 10(60)

11 Miten pääsen myynnin huipulle 10 porrasta huipulle Jouni Röksä 40000xtoisto Yritys vs. sinun panos Halu ylimmälle tasolle Yhteistyön, myynnin syke Kaupanteon taito Toimiala- ja asiakastuntemus Itse- ja ihmistuntemus Halu kyseenalaistaa ja oppia uutta Sivistys, käytös Perustaitojen kunnioitus Myynti veressä Opiskelu&opiskelu Puhelinmyynti, reklamaatiot Aika 11(60)

12 Myynnin palkat eri titteleillä Tyypillinen myyntiura b-to-b Johtaja, toimitusjohtaja Palkka: Myyntijohtaja, vientijohtaja KAM, avainasiakaspäällikkö Palkka: Myyntipäällikkö Tuotepäällikkö Edustaja Puhelinmyyjä, myyjä Palkka: Aika 12(60)

13 Minkä muistijäljen jätät? Asiakaskäynniltä Kun asiakas juhlii ja olet vieraana Kun asiakas ostaa Kun asiakas reklamoi Kun sinut irtisanotaan Kolme menestyksen sanaa myyntityössä? 13(60) (c) Jouni Röksä. Osaamiskansiotyökirja.

14 Minä-brändin rakennuspalikat Koulutus Tekijä 1, 2 Työura Tekijä 1, 2 Jne. Asenne? Ihmistuntemus Ulkoinen habitus Fyysinen ja henkinen kunto Tekijä 1, 2 Muutosvalmius Käytöstavat 14(60)

15 Ihmis- ja itsetuntemus Oma arvioni: kuvaa erittäin huonosti kuvaa huonosti kuvaa jonkin verran kuvaa paljon kuvaa erittäin paljon Perusteluni: (c) Jouni Röksä 15(60)

16 Erilaisuuden ymmärtämisen tasot Rakenna Muut - minä Erilaisuuden ymmärrys Erilaisuuden tunnistus Tunneäly ja taito hyödyntää erilaisuutta Erilaisuuden arvostus Itsensä tunteminen - myös heikkouksien Erilaisuuden aavistus Lasikatto! Erilaisuuden sokeus Minä-muut Anna aikaa 16(60)

17 Rokkaavan myynnin kaava tie huipulle Omat kulut = 25 x brutto- /kk Hyvä myyjä = Brutto- /kk x x13 x X-Y? xx? X kuukaudet ja kesälomarahat voitonnälkä X henkilöt, investoinnit, Perusvoitto, Palkka Sivukulut, bensat, päivärahat Palkka 17(60)

18 Myyntityön kate, rokkaako? Kk-bruttopalkka katetta vuodessa Alle / Entinen Vaatimaton Perus Hyvä Huippu 18(60)

19 Automyynti / tasot Automyyjän portaat kpl/vuosi Alle Entinen Vaatimaton Perus Hyvä Huippu 19(60)

20 Myyntityön väittämät - vastaa Myyntityössä on helppo menestyä KYLLÄ EI Myyntityöhön on vaikea löytää huippuosaajia KYLLÄ EI Myyntityö on yrityksen menestyksen selkäranka KYLLÄ EI Tulospalkkaus sopii myyntityöhön KYLLÄ EI B-to-b-myyntityötä tekevä voi ansaita esimiestään enemmän KYLLÄ EI Yritykset kuuntelevat mielellään huippumyyjiään ja hyödyntävät heitä KYLLÄ EI Huippumyyjäksi synnytään KYLLÄ EI 20(60)

21 Millainen olet? Jarrut Myöhäinen enemmistö Varhainen enemmistö Edelläkävijät Testataan, millainen muutosmoottori olet 21(60)

22 Urasta unelma unelmasta elämä 10 porrasta portfolion huipulle Jouni Röksä Ura ei ole ajopuu! Ura&elämäkartta+suorahaku+ verkostot Kehittyminen+ halu+ura+osaaminen Halu + ura + osaaminen Urasuunnittelun ensisteppi Ura + osaaminen Henkilökohtaiset taidot Osaamiskansion aihio Urakansio Kansiossa cv + todistukset Yli 95% työsuhteisista CV eri fokuksilla + todistuksia CV + työtodistuksia Aika 22(60)

23 Kuinka lähellä unelmaelämää elät juuri nyt? Oma arvioni: erittäin kaukana kaukana vain vähän - osittain melko paljon erittäin paljon elän unelmaelämääni Perustelut: Perusteluni: (c) Jouni Röksä 23(60)

24 Verkostoidu voit vain voittaa! Jouni Röksä FM, VPD, JET Koulutus- ja tutkimuspäällikkö MMA Töölönkatu 11 A 5. krs, HELSINKI Postiosoite: PL 1100, Helsinki puh Röksä (#huippumyynti #työnhaku) fi.linkedin.com/pub/jouni-roksa (kutsu verkostoosi!) Elämä on suora lähetys, josta emme saa uusintalähetystä 24(60)

Miten rakennan uraani Ajopuusta uraohjukseksi

Miten rakennan uraani Ajopuusta uraohjukseksi Miten rakennan uraani Ajopuusta uraohjukseksi Jouni Röksä Koulutus- ja tutkimuspäällikkö FM, VPD, JET Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ ry LEAD ti 4.9.2012 klo 12.30-12.50 Kabinetti E108 Uraohjus

Lisätiedot

OTTY ry:n Työhaastattelun sparraus

OTTY ry:n Työhaastattelun sparraus OTTY ry:n Työhaastattelun sparraus Jouni Röksä FM, VPD, JET Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ ry Sisältö Työmarkkinat muuttuivat pysyvästi Oman osaamisen tunnistaminen

Lisätiedot

2/10 HAAGA-HELIA SIGNALS. HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun sidosryhmälehti

2/10 HAAGA-HELIA SIGNALS. HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun sidosryhmälehti 2/10 HAAGA-HELIA SIGNALS HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun sidosryhmälehti KOLUMNI Biblo on viestinnän ammattilaisille ja muille viestintää työkseen tekeville suunniteltu uusi verkkopalvelu ja kasvualusta

Lisätiedot

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 http://www.vauhtipyörä.fi/blog 1/7 Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 Moni myyjä on häpeissään ja ujona siitä, että on myyjä. He ajattelevat, että myyjänä

Lisätiedot

Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta

Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta Opas 1/4 Suvi Louhelainen (toim.) Hevosyritys huippukuntoon (2010 2013) Hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta Opas 1/4 Suvi Louhelainen (toim.) Hämeen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Työvoimatoimistossa ja lehdissä ilmoitettavat työpaikat ovat vain jäävuoren huippu, suurinta osaa avoimista työpaikoista ei ilmoiteta

Työvoimatoimistossa ja lehdissä ilmoitettavat työpaikat ovat vain jäävuoren huippu, suurinta osaa avoimista työpaikoista ei ilmoiteta HAKEMUS (vastaaminen työpaikkailmoitukseen) Työhakemus muokataan haettavan työtehtävän vaatimusten mukaan. Vastaa hakemuksellasi työnantajan esille tuomiin tarpeisiin ja perustele sopivuutesi tehtävään.

Lisätiedot

YRITTÄJYYS OLE LÄSNÄ JA AVOIN - SITOUTAT HENKILÖSTÖN HAITIA

YRITTÄJYYS OLE LÄSNÄ JA AVOIN - SITOUTAT HENKILÖSTÖN HAITIA ILMOITUSLIITE TÄMÄ ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA ERIKOISJULKAISU ILMOITUSLIITE Vakuutus ja rahoitus Perusasiat kuntoon asiantuntijan avulla Alihankinta Hanki apua ja keskity ydinliiketoimintaasi Franchising

Lisätiedot

Tilitoimistotyo n vetovoima

Tilitoimistotyo n vetovoima Tilitoimistotyo n vetovoima Innovaatioleiri 16.12.2013 Tampere Sanna Lehtinen, Homeros Oy Marja Tiilikka, Homeros Oy Tiina Laukka, Homeros Oy Marja-Liisa Salomaa, Tilimanager Päivi Remes, Tilimanager Anna-Maija

Lisätiedot

Työelämätaidot Tarja Surakka & Tomi Rantamäki

Työelämätaidot Tarja Surakka & Tomi Rantamäki o s a a Miten toimit työmarkkinoilla tiedä Millaisessa maailmassa työyhteisöt toimivat Miten toimit osana työyhteisöä Miten työyhteisöt toimivat Miten toimit töissä Mikä sinulle on tärkeää Työelämätaidot

Lisätiedot

KLiK. Oikotie. menestykseen. ammattinaosaaminen -verkosto

KLiK. Oikotie. menestykseen. ammattinaosaaminen -verkosto KLiK Oikotie menestykseen ammattinaosaaminen -verkosto Sisältö Suuntaa menestyksen oikotielle... 3 Visio, missio ja strategia yrityksen kivijalka... 4 Ely-keskuksen kehittämispalvelut Pk-yrityksille...

Lisätiedot

Tilitoimistotyo n vetovoima

Tilitoimistotyo n vetovoima Tilitoimistotyo n vetovoima Innovaatioleiri 22.-23.1.2014 Hartola, Linna Hotelli HS-Yrityspalvelut ja Lahden Tilikeskus Maailman muutoksissa uusi tilitoimistotyö Toisen asteen koulutusjärjestelmä on rakentunut

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

Tilitoimistotyo n vetovoima

Tilitoimistotyo n vetovoima Tilitoimistotyo n vetovoima Innovaatioleiri Tertin kartano 6. kesäkuuta 2014 Maailman muutoksissa uusi tilitoimistotyö Toisen asteen koulutusjärjestelmä on rakentunut tarpeeseen varmistaa ammattitaitoista

Lisätiedot

2/15 YHTEYS- PÄÄLLIKKÖ ANNE TAMMINEN SAA ILOA ASIAKAS- TYÖSTÄ. Kaasuauto tekee tuloaan. Bisnestä Bangkokissa. Markkinoivalla myyntityöllä tuloksiin

2/15 YHTEYS- PÄÄLLIKKÖ ANNE TAMMINEN SAA ILOA ASIAKAS- TYÖSTÄ. Kaasuauto tekee tuloaan. Bisnestä Bangkokissa. Markkinoivalla myyntityöllä tuloksiin MYYNNIN JA MARKKINOINNIN AMMATTILAISET MMA:N JULKAISEMA AMMATTILEHTI 2/15 TEEMA MYYNTIALAN PALKAT YHTEYS- PÄÄLLIKKÖ ANNE TAMMINEN SAA ILOA ASIAKAS- TYÖSTÄ SIVU 42 Bisnestä Bangkokissa Markkinoivalla myyntityöllä

Lisätiedot

NetFonet syksyllä 2005

NetFonet syksyllä 2005 NetFonet syksyllä 2005 - varma tapa hävitä rahaa! Tässä on vastaus erääseen Suomi24-palstalla esitettyyn viestiin. (21.11.2005) Viestin kirjoittajan kommentit ovat lainausmerkkien sisällä ja kursivoituina.

Lisätiedot

Oma osaamiskansio. Etunimi Sukunimi Koulutustittelit

Oma osaamiskansio. Etunimi Sukunimi Koulutustittelit Oma osaamiskansio Etunimi Sukunimi Koulutustittelit (HUOM! tämä on työkirja osaamiskansion tekemiseksi, ei varsinainen osaamiskansio, jonka sisällysluettelo on seuraava: Kansilehti Hakusivu / suorahakusivu

Lisätiedot

Paras LIIKETOIMINTASUUNNITELMA

Paras LIIKETOIMINTASUUNNITELMA Nettikauppa-työkirja Nettikauppa Paras LIIKETOIMINTASUUNNITELMA Työkirja 1 Liikeidea Tmi NETTIKAUPPA tarjoaa aluksi koko Suomen alueelle CD-levyjä, joita on täältä vaikea saada levykaupoista niiden pienen

Lisätiedot

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä MAST selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! Selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Kirjoittajat: Piia Virtanen ja Hanna Stenroos

Lisätiedot

SUOMEKSI TYÖPAIKALLA. Suomen kielen harjoituksia työpaikalle ja työelämässä toimimiseen

SUOMEKSI TYÖPAIKALLA. Suomen kielen harjoituksia työpaikalle ja työelämässä toimimiseen SUOMEKSI TYÖPAIKALLA Suomen kielen harjoituksia työpaikalle ja työelämässä toimimiseen Sisältö Minä... 1 Työharjoittelupaikkani... 4 Kurssit... 5 Ensimmäinen päivä työpaikalla... 6 Työaika... 8 Työmatka...

Lisätiedot

Interaktiivinen markkinointi

Interaktiivinen markkinointi Uskomus nro 4 MYYNTI KÄVISI PAREMMIN JOS MARKKINOITAISIIN ENEMMÄN Satunnainen myyjä arvioi oikeaksi keskimäärin: 3,26 JOHTO Brandimarkkinointi Interaktiivinen markkinointi Henkilökohtainen myyntityö sisäinen

Lisätiedot

Karl-Magnus Spiik Ky 1 (5)

Karl-Magnus Spiik Ky 1 (5) Karl-Magnus Spiik Ky 1 (5) OY:N ILMAPIIRIMITTARIN TULOKSET YLEISTÄ Tämä kirjallinen arvio perustuu ilmapiirimittarin tuloksiin. Todellisuus on paljon muutakin ja asiat ovat moniulotteisempia. Yhteenvedosta

Lisätiedot

HÄMEEN UUSYRITYSKESKUS RY MINUSTAKO YRITTÄJÄ?

HÄMEEN UUSYRITYSKESKUS RY MINUSTAKO YRITTÄJÄ? HÄMEEN UUSYRITYSKESKUS RY MINUSTAKO YRITTÄJÄ? SISÄLLYSLUETTELO 4 LUKIJALLE 5 YRITTÄJYYDEN SYNTYTARINA 6 KÄSITYS YRITTÄJYYDESTÄ 7 AJATTELEMISEN AIHETTA 7 Minustako yrittäjä? 7 Yrittäjyyden asema tänään

Lisätiedot

Sisällys. - eli kehotuksen sana passivoitumiseksi ja rahan säästämiseksi

Sisällys. - eli kehotuksen sana passivoitumiseksi ja rahan säästämiseksi Kannattaako olla aktiivinen verkostomarkkinoija? - eli kehotuksen sana passivoitumiseksi ja rahan säästämiseksi Sisällys Tulot miinus menot on toiminnan tulos: voitto tai tappio Voitokkaan liiketoiminnan

Lisätiedot

Y-sukupolvi työelämän painajainen vai pelastus?

Y-sukupolvi työelämän painajainen vai pelastus? Y-sukupolvi työelämän painajainen vai pelastus? Käytännön kokemuksia ja oppeja uuden sukupolven keskiöstä Veera Lehtismäki Tampere 2011 Sisällys 1. Johdanto 4 2. Y-SUKUPOLVEN MÄÄRITELMIÄ 6 3. Suomen Telecenter

Lisätiedot

tehokkaasti tulokseen

tehokkaasti tulokseen ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Maaliskuu 2008 tehokkaasti tulokseen - Myynnin ja markkinoinnin keinoin Myyjän taidot ja kehittyminen ERÄÄN CRM -PROJEKTIN

Lisätiedot

Opo-materiaalia selkosuomeksi

Opo-materiaalia selkosuomeksi Opo-materiaalia selkosuomeksi AMMA-projekti, 2005. Ammatillinen koulutus maahanmuuttajille. SAATTEEKSI Edessäsi oleva materiaali on syntynyt käytännön tarpeisiin. Amma -projektin puitteissa, vuosina 2004

Lisätiedot

PRiME news. kestävän muutoksen asialla! PRIME Coaching & Consulting Oy:n asiakaslehti 2014. PrIme NEWS 2014 1

PRiME news. kestävän muutoksen asialla! PRIME Coaching & Consulting Oy:n asiakaslehti 2014. PrIme NEWS 2014 1 PrIme NEWS 2014 1 PRiME news PRIME Coaching & Consulting Oy:n asiakaslehti 2014 kestävän muutoksen asialla! 2 PrIme NEWS 2014 Tämä kirja on kirjoitettu kaikille niille, jotka haluavat kasvaa yhä korkeammalle

Lisätiedot

Hyvää työtä. Työelämäopas nuorille

Hyvää työtä. Työelämäopas nuorille Hyvää työtä Työelämäopas nuorille 1 Sisällys Hyvää työtä työelämäopas nuorille 3 1. Sinä ja valinnat 4 2. Työnhaku 10 3. Ensimmäinen työpaikka 18 4. Ohjeita ongelmatilanteisiin 28 ISBN 978-952-5628-69-2

Lisätiedot

minusta minusta Pieni kirja Mitä tapahtuisi siskoni jos alkaisit puhella itsellesi kuin ystävälle Irja Askola (1992)

minusta minusta Pieni kirja Mitä tapahtuisi siskoni jos alkaisit puhella itsellesi kuin ystävälle Irja Askola (1992) minusta Pieni kirja minusta Mitä tapahtuisi siskoni jos alkaisit puhella itsellesi kuin ystävälle Irja Askola (1992) Julkaisija Valtiokonttori, Kaiku-palvelut Kuvat Kuvapörssi Oy/Masterfile (kansi), Gorilla

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58 Kulttuuritoimijan markkinointiopas C.58 2 Kulttuuritoimijan markkinointiopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Kannen kuva: Saapasjalkakissa, Anu Lakaniemi. Julkaisu C:58 ISBN 987-951-766-119-5 ISSN

Lisätiedot