Tarjouspyynnön liite 2. Sähköisen kiinteistövaihdannan järjestelmän yleiskuvaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarjouspyynnön liite 2. Sähköisen kiinteistövaihdannan järjestelmän yleiskuvaus"

Transkriptio

1 Tarjouspyynnön liite 2 Sähköisen kiinteistövaihdannan järjestelmän yleiskuvaus

2 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) Sisällys Sisällys Johdanto Dokumentin tarkoitus Kenelle tämä dokumentti on tarkoitettu Rajaukset ja reunaehdot Maanmittauslaitos organisaationa Maanmittauslaitoksen yleiskuva Kiinteistövaihdanta numeroina Sähköisen kiinteistönvaihdannan lainsäädännöllinen perusta Toiminnalliset kokonaisuudet Keskeiset loogiset toiminnalliset kokonaisuudet ja liittymät Käyttö ja järjestelmään liittyvät keskeiset roolit Toteuttamisen etenemissuunnitelma Alustava vaiheistus ja aikataulu Toteutusmalli Liitteet... 13

3 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) 1. Johdanto 1.1. Dokumentin tarkoitus Tämä dokumentti kuvaa sähköisen kiinteistönvaihdannan tietojärjestelmän (myöhemmin SKV) sillä tasolla että toimittajat voivat laatia tarjouksen tarjouspyynnön mukaisesti Kenelle tämä dokumentti on tarkoitettu Dokumentti on tarkoitettu tarjouskilpailuun osallistuville toimittajille Rajaukset ja reunaehdot Järjestelmän sisältö ja laajuus on kuvattu pääosin kappaleissa 5 ja 6. - Järjestelmä ei sisällä kiinteistöjen ostajien ja myyjien välisen kauppahinnan rahaliikenteen käsittelyratkaisuja vaan tässä hyödynnetään pankkien tarjontaa. - Käytön aikainen tukipalvelu tullaan tuottamaan Maanmittauslaitoksen toimesta (konesalipalvelut sekä sovellustuen 1. ja 2. taso) ja toimittajan toimesta (3. tason sovellustuki) 2. Maanmittauslaitos organisaationa 2.1. Maanmittauslaitoksen yleiskuva Maanmittauslaitos tuottaa tietoa maasta. Huolehdimme maanmittaustoimituksista, kiinteistötiedoista, kartta-aineistoista sekä lainhuudoista ja kiinnityksistä. Näitä tietoja tarvitsevat niin yksityishenkilöt, yritykset kuin koko yhteiskunta. Toimintamme kattaa koko maan Maarianhaminasta Ivaloon. Palveluksessamme on lähes osaajaa 35 paikkakunnalla Kiinteistövaihdanta numeroina Vuoden 2010 alussa lainhuuto- ja kiinnitysrekisterissä oli yli 2,5 miljoonaa voimassaolevaa lainhuutoa. Kiinnityksiä oli yli 3,3 miljoonaa. Niiden yhteenlaskettu rahallinen arvo oli noin 290 miljardia euroa. Vuonna 2009 käsiteltiin yhteensä kirjaamisasiaa joista oli lainhuutohakemuksia ja oli uusia kiinnityshakemuksia. Kirjaamishakemusten määrä vaihtelee voimakkaasti taloudellisten suhdanteiden mukaan. Kirjaamisasioiden käsittelyyn ja rekisterin ylläpitoon osallistuu Maanmittauslaitoksessa noin 200 henkilöä. Järjestelmällä arvioidaan nykyään olevan noin tietopalvelukäyttäjää.

4 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) 3. Sähköisen kiinteistönvaihdannan lainsäädännöllinen perusta Sähköinen asiointi mahdollistetaan kiinteistökaupoissa ja muissa kiinteistöihin liittyvissä oikeustoimissa. Eduskunnalle annetun hallituksen esityksen mukaan lakiin lisättäisiin säännökset sähköisestä kiinteistön kaupasta, panttauksesta ja kirjaamismenettelystä. Lainsäädäntöhankkeen keskeiset vaiheet ovat olleet: Sähköistä kiinteistönvaihdantaa selvittävän toimikunnan asettaminen Toimikunnan I osamietintö (Oikeusministeriö, Lausuntoja ja selvityksiä 2004:28) HE 75/2005 vp Toimikunnan loppumietintö : Sähköistä kiinteistönvaihdantaa selvittävän toimikunnan loppumietintö (Oikeusministeriö, Komiteanmietintö 2006:1) Lausuntotiivistelmä (Oikeusministeriö, Lausuntoja ja selvityksiä 2006:27) Lausunnot hallituksen esityksestä maaliskuu 2010 (Valtioneuvoston hankerekisterissä, hanke OM016:00/20042) Ehdotus sähköistä kiinteistönvaihdantaa koskevaksi lainsäädännöksi. Lausuntotiivistelmä (OM 65/2010) Hallituksen esitys eduskunnalle sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi (HE 146/2010 vp) Esityksen mukaan osapuolet voisivat tehdä kiinteistön kauppakirjan sähköisesti Maanmittauslaitoksen ylläpitämässä, Internet-pohjaisessa asiointijärjestelmässä. Kauppa tehtäisiin sähköisellä lomakkeella, johon saataisiin haettua tietoja lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä ja muista viranomaisrekistereistä. Sähköiseen kaupankäyntijärjestelmään voitaisiin liittää palveluja, jotka mahdollistavat sen, että kauppahinta maksetaan kaupankäyntijärjestelmän yhteydessä tarjottavassa palvelussa. Kaupan tekemisen yhteydessä voitaisiin huolehtia myös vakuuksien siirtämisestä antamalla järjestelmässä sitä koskevia sitoumuksia. Nämä ominaisuudet edistäisivät kiinteistön kaupan tekemistä aitona etäkauppana. Myös varainsiirtovero voitaisiin suorittaa järjestelmän yhteydessä tarjottavassa palvelussa. Tietojärjestelmä voisi viranomaisrekisterien ja tunnistamismenetelmien avulla valvoa muun muassa allekirjoittajien henkilöllisyyden todentamista, kauppakirjan sisällön riittävyyttä ja siihen merkittyjen tietojen oikeellisuutta. Tunnistuspalveluna voitaisiin käyttää esimerkiksi pankkien verkkopankkipalveluja.

5 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) Ostajan ei enää tarvitsisi erikseen hakea omistusoikeutensa kirjaamista eikä yleensä toimittaa myöskään liiteasiakirjoja kirjaamisviranomaiselle. Kiinteistön luovutustiedot siirrettäisiin viranomaisten rekistereihin suoraan sähköisestä kauppakirjasta. Samalla lainhuuto eli kiinteistön uuden omistajan merkitseminen rekisteriin tulisi vireille ilman eri hakemusta. Esityksen mukaan paperimuotoiset panttikirjat voitaisiin myös korvata sähköisillä panttikirjoilla, jotka muodostuisivat lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehtävillä kirjauksilla. Samoin kiinnityshakemukset ja sähköisen panttikirjan siirtoa koskevat hakemukset voitaisiin tehdä Maanmittauslaitoksen ylläpitämässä järjestelmässä. Nykyisin kaupanvahvistajan on vahvistettava kiinteistön kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Sähköisessä kiinteistökaupassa ei tarvittaisi kaupanvahvistajaa. Paperimuotoisia asiakirjoja tai hakemuksia koskevia säännöksiä ei muutettaisi, vaan perinteisiä toimintatapoja voisi jatkossakin käyttää niin haluttaessaan. Sähköisten asiointi- ja viranomaispalveluiden suunnittelu, tietojärjestelmien rakentaminen ja toimivuuden varmistaminen edellyttävät melko pitkää valmisteluaikaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan uudistus voisi tulla voimaan noin kolmen vuoden kuluttua siitä, kun asiaa koskevat lainmuutokset on hyväksytty ja vahvistettu. 4. Toiminnalliset kokonaisuudet 4.1. Keskeiset loogiset toiminnalliset kokonaisuudet ja liittymät Seuraavaan on kuvattu hyvin alustava SKV-järjestelmän toiminnallinen jäsennys. Tarkempi järjestelmäarkkitehtuuri kuvataan vasta tämän hankinnan tuloksena valitun toimittajan kanssa määrittelyvaiheessa:

6 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) Sopimuskäyttäjät Pankit Organisaatiot SKV-käyttäjät - kansalaiset - organisaatiot Ulkoiset palvelut Tunnistautuminen Asiointitili Verkkomaksaminen Kiinteistöjen kaupankäyntijärjestelmä Maanmittauslaitos Sähköinen asiointijärjestelmä Kiinteistöjen kiinnitysjärjestelmä Kiinteistötietojen katselupalvelu Integraatioväylä Ulkoiset integraatiot Väestötietojärjestelmä Maanmittauslaitoksen sisäiset integraatiot Yritystietojärjestelmä Verottaja Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri Kiinteistörekisteri Sähköinen arkisto Tietopalvelut Kuva: Sähköinen kiinteistönvaihdanta SKV käyttäjät jakautuvat Tavallisiin kansalaisiin Sopimusasiakkaisiin o Pankit o Organisaatiot Tavalliset käyttäjät tunnistautuvat esim. VETUMA:a vasten ja organisaatioita varten on oma sopimuspohjainen tunnistautuminen. Sähköinen asiointijärjestelmä voi koostua useammasta osasta Osat käyttävät samaa integraatioväylää ja muita ulkoisia palveluita Järjestelmien osien pitää olla mahdollisimman keskenään riippumattomia, jotta moduulien osittamisesta on jotain hyötyä. Ulkoiset palvelut ovat sellaisia toimintoja, joihin sähköisestä asiointijärjestelmästä löytyy tuki. Integraatio näihin palveluihin on toteutettu client-tasolla eikä suoraa integraatiota tällöin tarvita sovelluksesta. Esimerkkejä edellisistä ovat: Verkkomaksamiseen liittyvät palvelut Portaalit, joissa SKV on mukana Sisäiset integraatiot ovat järjestelmiä ja rekistereitä, jotka ovat Maanmittauslaitoksen omistamia ja ylläpitämiä. Ulkoiset integraatiot ovat järjestelmiä ja rekistereitä, jotka sijaitsevat MML:n ulkopuolella.

7 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) 5. Käyttö ja järjestelmään liittyvät keskeiset roolit Sähköinen kiinteistöjen kaupankäyntijärjestelmä Kiinteistön kauppa tehdään sähköisesti vain tätä tarkoitusta varten luodussa kaupankäyntijärjestelmässä, jonka käyttäjät tunnistetaan luotettavalla tavalla. Kaupankäyntijärjestelmää käytetään Internet-verkossa. Kauppa syntyy, kun sekä myyjä(t) että ostaja(t) ovat hyväksyneet kauppakirjan. Tietojärjestelmä valvoo muun muassa osapuolten henkilöllisyyden todentamista, kauppakirjan sisällön riittävyyttä ja siihen merkittyjen tietojen oikeellisuutta eri viranomaisrekisterien ja tunnistuspalvelujen avulla. Järjestelmä kirjaa kaupanteon eri vaiheet ja niiden ajankohdan. Kiinteistön luovutustiedot siirretään suoraan sähköisestä kauppakirjasta kirjaamisviranomaiselle ja muille viranomaisille ilman manuaalisia käsittelyvaiheita. Sähköinen kaupankäyntijärjestelmä on valtakunnallinen. Kiinteistön sijainti tai sen laatu ei rajoita järjestelmän käyttöä. Rekisterikiinteistöjen lisäksi kaupan kohteena ovat kiinteistön määräosa tai määräala tai sellainen siirto- ja rakentamiskelpoinen vuokraoikeus, jonka saanto on kirjattava samaan tapaan kuin kiinteistön saanto. Kaupan lisäksi myös muut luovutukset, kuten vaihto ja lahja, toteutetaan sähköisesti. Kauppa voidaan tehdä ajasta ja paikasta riippumatta, eikä se edellytä viranomaisten tai ulkopuolisten asiantuntijoiden taikka todistajien myötävaikutusta. Kaupankäyntijärjestelmään liitetään kaupan tekemistä helpottavia ja turvallisuutta edistäviä ominaisuuksia. Kauppakirja laaditaan vakiomuotoiselle sähköiselle lomakkeelle. Lomake ohjaa osapuolia huomaamaan, mistä seikoista kaupassa ainakin on tarpeellista sopia. Lomakkeen käyttö ei rajoita sopimusvapautta, vaan osapuolet voivat vapaasti määrittää kaupan ehtojen sisällön. Osapuolet voisivat niin halutessaan sopia muista kuin muotoon välttämättömästi kuuluvista ehdoista muutoinkin kuin julkiseksi tulevassa kauppakirjassa tai jättää ne määräytymään maakaaren tahdonvaltaisten säännösten mukaisesti. Kaupankäyntijärjestelmässä hyödynnetään kiinteistötietojärjestelmää ja muita perusrekistereitä, kuten väestötietojärjestelmää ja yritystietojärjestelmää. Lainhuutotiedoista varmistetaan, että kiinteistön myyjällä on oikeus myydä kyseinen kaupankäynnin kohteena oleva kiinteistö tai kiinteistön osa. Järjestelmä tarkistaa ja täydentää kauppakirjan luonnosta lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tiedoilla kiinteistöstä ja sen omistajasta.

8 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) Molemmilla kaupan osapuolilla on muutoinkin oikeus kaupankäyntijärjestelmän kautta tarkastella ajantasaisia kiinteistötietojärjestelmän tietoja, kuten tietoja kiinnityksistä ja kiinteistöön kohdistuvista rasituksista ja sähköistä kiinteistörekisterin karttaa. Sähköisessä muodossa olevaa kiinteistöjen kartta-aineistoa käytetään sähköisessä kaupassa. Määräalan rajat piirretään sähköiseen karttatulosteeseen ja kuva tallennetaan osaksi kauppakirjaa. Lohkokiinteistön tarkat rajat vahvistetaan lopulta vasta lohkomistoimituksessa. Järjestelmä ei hyväksy kauppakirjaa, joka ei täytä säädettyä muotovaatimusta. Kauppakirjassa on siten oltava tiedot välttämättömistä kaupan ehdoista. Myöskään ei voida tehdä sellaista luovutussopimusta, joka lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tietojen mukaan voisi olla tehoton. Kauppakirjaa ei siten voi tehdä kaupankäyntijärjestelmässä, jos kiinteistö on takavarikoitu tai se kuuluu konkurssipesään taikka jos rekisterissä on tieto muusta, kilpailevasta saannosta. Näillä valvontatoimilla pyritään lisäämään luottamusta järjestelmän kautta tehtävään kauppaan. Tämä merkitsee samalla sitä, ettei kaikkia kauppoja tai muita saantoja voida tehdä sähköisesti. Sähköisen kaupanteon edistämiseksi myös kauppahinnan maksu on voitava toteuttaa sähköisesti kaupanteon yhteydessä. Edelleen tarkoitus on, että kiinteistön ostaja voisi samassa yhteydessä maksaa varainsiirtoveron ja asiointimaksut. Nykyään kiinteistön kaupantekotilaisuuteen osallistuvat ostajan, myyjän ja kaupanvahvistajan ohella usein myös ostajan sekä myyjän pankkien edustajat. Tämä johtuu kiinteistöön kohdistuvien vakuuksien, panttikirjojen luovuttamisesta. Vasta varmistettuaan, että myyjän velka tulee suoritetuksi kauppahinnan maksulla, myyjän vakuusvelkoja luovuttaa panttikirjat ostajalle tai tämän ottaman velan vakuudeksi ostajan pankille. Pankkikäytännössä menettelyä on pyritty kehittämään niin sanotulla luovutussitoumuksella, jossa myyjän velkoja etukäteen sitoutuu tiettyjen maksuehtojen täyttyessä luovuttamaan vakuudet. Luovutussitoumus selkeyttää usein vastuusuhteita ja turvaa ostajan sekä tämän rahoittajien asemaa. Vakuuksia koskevia sitoumuksia, muun muassa luovutussitoumuksia, voidaan antaa sähköisesti kaupankäyntijärjestelmässä. Kaupankäyntijärjestelmän osapuolina ovat myyjä ja ostaja. Asiamiehen käyttäminen edellyttää järjestelmään ennalta tallennettua valtuutusta. Käytännöksi kuitenkin muodostunee se, että sopimusneuvotteluja käydään ja kauppakirjan ehtoja luonnostellaan varsin pitkälle jo ennen kuin ryhdytään käyttämään virallista kaupankäyntijärjestelmää. Kauppakirjalomake täyttöohjeineen tuleekin olla kaikkien saatavissa Internetissä. Asiointijärjestelmän yhteyteen kehitetään palvelu, jossa käyttäjät voisivat luonnostella sopimustekstiä ja myöhemmin liittää sen kaupankäyntijärjestelmään.

9 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) Kaupankäyntijärjestelmän käyttö edellyttää aina käyttäjän luotettavaa tunnistamista. Järjestelmässä huolehditaan siitä, että sähköisten asiakirjojen ominaisuudet, kuten asiakirjan saatavuus, säilyvyys ja muuttumattomuus, vastaavat pitkälti paperipohjaista asiakirjaa. Sähköisillä tunnistamismenetelmillä todennetaan viestin lähettäjän henkilöllisyys. Asiointijärjestelmän käyttäjän tunnistamisen tulee tapahtua luotettavasti vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista annetussa laissa tarkoitetulla vahvan sähköisen tunnistuspalvelun tarjoajan tarjoamalla tunnistautumismenetelmällä tai laatuvarmenteella taikka muulla sellaisella tunnistautumistekniikalla, joka on tietoturvallinen ja todisteellinen. Laatuvarmenteen, kuten Väestörekisterikeskuksen tarjoaman kansalaisvarmenteen, ohella voi siten tulla kyseeseen muun muassa pankkien verkkopankkitoimintaansa varten kehittämä niin sanottu Tupastunnistusjärjestelmä. Laatuvarmenteeseen perustuva tunnistaminen ja allekirjoitus täyttävät sinänsä hyvin kiinteistön kaupassa vaadittavan luotettavuuden vaatimukset. Luotettava sähköinen tunnistaminen voidaan kuitenkin toteuttaa muullakin tavoin. Sähköinen kiinteistön kauppa tehdään vain tätä varten perustettavassa kaupankäyntijärjestelmässä, jonka käyttäminen edellyttää käyttäjän luotettavaa tunnistamista. Sähköisten kauppakirjojen luonnoksia tai hyväksyttyjä kauppakirjoja ei missään vaiheessa siirretä pois viranomaisten ylläpitämistä järjestelmistä. Maanmittauslaitos päättää maa- ja metsätalousministeriötä sekä Viestintävirastoa kuultuaan hyväksyttävistä teknisistä menetelmistä ja palveluista, joita asiointijärjestelmässä käytetään sähköiseen tunnistamiseen. Mm. pankkeja ja muita suuria käyttäjätahoja varten on tarpeen laatia räätälöityjä, erillissopimuksiin perustuvia ratkaisuja, joilla voidaan ratkaista organisaatioiden tarpeet vahvaan tunnistautumiseen. Kaupankäyntijärjestelmän ylläpitäjän tehtävänä on huolehtia järjestelmän luotettavuudesta ja turvallisuudesta tehokkain saatavissa olevin keinoin. Järjestelmää on myös jatkuvasti kehitettävä vastaamaan teknologian edistymistä. Kun kauppa on tehty sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä, lainhuudatusasia tulee välittömästi vireille. Kaupankäyntijärjestelmästä kirjaamisviranomaiselle toimitettu sähköinen kauppakirja korvaa lainhuutohakemuksen. Ostajan ja kirjaamisviranomaisen välinen tiedonkulku voi tapahtua kokonaan sähköisesti. Esimerkiksi lainhuudon myöntämisestä annettava todistus voidaan toimittaa ostajan ilmoittamaan sähköpostiin tai ostajalle voidaan ilmoittaa, mistä päätös olisi sähköisesti noudettavissa. Sähköisistä kauppakirjoista ja muista käsittelyssä mahdollisesti syntyneistä asiakirjoista muodostetaan sähköinen arkisto. Arkistolaitos mää-

10 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) rittää arkistolain (831/1994) nojalla, millä tavoin pysyvästi säilytettävät asiakirjat lopulta arkistoidaan. Ostaja voi heti kaupan syntymisen jälkeen hakea sähköisesti kiinnityksiä myytyyn kiinteistöön. Sähköinen kiinteistöjen kiinnitysjärjestelmä Kiinnitysten sekä panttikirjojen saajaa koskevien kirjausten sähköistä hakemista varten perustetaan automaattisen tietojenkäsittelyn avulla toimiva kiinteistöjen kiinnitysjärjestelmä. Näin helpotetaan hakemusten laatimista ja hakemustietojen hyödyntämistä kirjaamistoiminnassa. Kiinnitysvakuuksia koskeva asiointijärjestelmä rakentuu monissa kohdin samoille periaatteille kuin edellä selostettu kaupankäyntijärjestelmä. Tietoteknisesti ja oikeudellisesti kiinnitysjärjestelmä on kuitenkin selvästi tätä yksinkertaisempi. Kiinnitysjärjestelmä käsittelee vain hakemusten tekemistä ja niiden toimittamista kirjaamisviranomaiselle, ei itse panttaukseen liittyvien sopimusten tekemistä. Kiinnitysjärjestelmässä hakemukset laaditaan sähköisille lomakkeille, joiden täyttämisessä ja tarkastamisessa hyödynnetään lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tietoja. Kiinnityksiin liittyvät hakemuslomakkeet ovat nykyisinkin varsin yksinkertaisia, ja ne soveltuvat siksi erittäin hyvin käytettäviksi sähköisessä muodossa. Kiinnitystä taikka panttikirjan saajaa koskevissa hakemuksissa ei ole liiteasiakirjoja kuin poikkeustilanteissa. Kiinnityshakemuksessa voi ilmoittaa myös sähköisen panttikirjan saajan nimi. Kun hakija on asianmukaisesti hyväksynyt sähköisen kiinnityshakemuksen, hakemustiedot siirretään automaattisesti lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Järjestelmä toimittaa hakemuksen sähköisesti kirjaamisviranomaiselle. Kiinnitysten etusija määräytyy hakemuksen vireilletulohetken mukaan. Vuorovaikutteinen kiinnitysjärjestelmä tarkistaa lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tiedoista hakijan kelpoisuuden. Uuden kiinnityksen hakijaksi järjestelmä hyväksyy vain lainhuudon saajan tai sen, jonka nimiin lainhuutoa on viimeksi haettu. Sähköisen panttikirjan saajaa koskevan hakemuksen tekee puolestaan se, jonka nimiin panttikirja on kirjattuna. Kiinnitysjärjestelmän käyttö edellyttää kaupankäyntijärjestelmän tavoin, että käyttäjä voidaan tunnistaa luotettavalla tavalla sähköisesti. Pantinsaajaa koskevasta kirjauksesta ilmoitetaan sekä uudelle että entiselle kirjauksen haltijalle ja myös kiinteistön omistajalle. Kiinnitysjärjestelmän kautta toimitetaan myös panttioikeuden haltijan ilmoituksia ja suostumuksia. Tällainen on esimerkiksi panttioikeuden hal-

11 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) tijan suostumus määräalan tai lohkokiinnityksen vapauttamiseksi emäkiinteistön kiinnityksistä. Asiointijärjestelmä tarkistaa jo kiinnityksen hakemusvaiheessa tavallisimmat kiinnityksen vahvistamisen esteet. Etenkin sähköisen panttikirjan siirron oikeudelliset edellytykset ovat niin selvät, että asiointijärjestelmän kautta tulleen hakemuksen ratkaiseminen voidaan käytännössä varsin pitkälti automatisoida. Tulevaisuudessa, kun järjestelmän ja lainsäädännön toimivuudesta saadaan riittävät kokemukset, tulee harkittavaksi myös järjestelmän ja lainsäädännön kehittäminen siten, että yksinkertaisimmat kirjaamisratkaisut voitaisiin automatisoida kokonaan. Kiinteistötietojen katselupalvelu Kiinteistön omistajalla, kaupan osapuolilla, panttioikeuden haltijalla ja saajalla sekä asiamiehellä on tarve ja oikeus järjestelmän kautta tarkastella ajantasaisia kiinteistötietojärjestelmän tietoja, kuten tietoja kiinnityksistä ja kiinteistöön kohdistuvista rasituksista ja sähköistä kiinteistörekisterin karttaa. Kiinteistötietojen katselupalvelujärjestelmä kehitetään palvelemaan kaupankäynti- ja kiinnitysjärjestelmiä sekä yleisestikin omien kiinteistötietojen tarkastelua varten. Sähköisten asiointijärjestelmien käyttöönotto Sähköisten menetelmien käyttö perustuu vapaaehtoisuuteen. Perinteinen kirjallinen ja vahvistettu kauppakirja sekä kiinnitysten hakeminen kirjallisesti ovat käytössä rinnakkain sähköisen toimintatavan kanssa. Muualta saatujen kokemusten perusteella voidaan arvioida, että lainsäädännön tultua voimaan viiden vuoden kuluessa noin puolet paperimuotoisista panttikirjoista tultaisiin vaihtamaan sähköisiksi ja kymmenen vuoden kuluttua sähköisessä muodossa olisi noin 80 prosenttia panttikirjoista. Sähköinen asiointi uusia kiinnityksiä haettaessa kasvaisi luultavasti jo muutamassa vuodessa pääasialliseksi hakemistavaksi. Valmisteluvaiheessa on lähdetty olettamuksesta, että viiden vuoden kuluttua kolmannes ja kymmenen vuoden kuluessa puolet kaupoista tehtäisiin sähköisesti. Lukumääriksi muutettuina ne merkitsisivät, että viiden vuoden kuluttua tehtäisiin yli sähköistä kiinnityshakemusta vuodessa, kun mukaan lasketaan kiinnityksen vahvistamista ja muuttamista koskevat hakemukset lukuun ottamatta panttikirjan muodon muuttamista koskevia hakemuksia. Panttikirjoja olisi muutettu sähköisiksi ja uusia kiinnityksiä haettu niin, että sähköisiä panttikirjoja olisi yhteensä noin 2 miljoonaa. Vastaavat luvut kymmenen vuoden kuluttua olisivat yli kiinnityshakemusta vuodessa ja yli 3 miljoonaa sähköistä panttikirjaa. Kiinteistön kaupoista sähköisesti tehtäisiin viiden vuoden kuluttua noin ja kymmenen vuoden kuluttua vuodessa.

12 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13). 6. Toteuttamisen etenemissuunnitelma 6.1. Alustava vaiheistus ja aikataulu 6.2. Toteutusmalli Vaatimusmäärittely, tietojärjestelmäarkkitehtuuri ja mahdollisten valmiskomponenttien tunnistaminen, toteutusprojektin alustava projektisuunnitelma 4/2011-6/2011 projektin tarkistuspiste Varsinainen toteutusprojekti alkaa 8/2011. Sähköinen kiinteistöjen kiinnitysjärjestelmä valmis 2/2012, integraatiotestaus 2012, käyttöönotto 1/2013 mennessä Kiinteistötietojen katselupalvelu valmis 2/2012,integraatiotestaus 2012, käyttöönotto 1/2013 mennessä Sähköinen kiinteistöjen kaupankäyntijärjestelmä valmis 6/2013, testaus ja käyttöönotto pilottikäyttäjille 10/2013 mennessä. Järjestelmän kehittäminen jatkuu pilottikäytössä havaittujen kehittämistarpeiden mukaisessa laajuudessa. Tuotannollinen järjestelmä otetaan laajaan käyttöön viimeistään vuoden 2014 loppuun mennessä. Sähköisen kiinteistönvaihdannan ohjelmistotuotantoprojektissa käytetään iteratiivisinkrementaalista toteutustapaa. Vaatimusmäärittelyn tarkennus Vaatimusmäärittely Toteutus ja testaus Käyttöönotto Suunnittelu Suunnittelun tarkennus

13 SKV-järjestelmän yleiskuvaus (13) Järjestelmä kehitetään käyttäen Scrum prosessimallia, joka tukee vuorovaikutteista ja joustavaa toimintatapaa tilaajan ja toimittajan välillä koko projektin ajan sekä mahdollistaa reaaliaikaisen läpinäkyvyyden projektin etenemiseen. Järjestelmä toteutetaan modulaarisesti sekä teknologiariippumattomasti (kukin arkkitehtuurikerros voidaan vaihtaa erikseen). Lisäksi käytetään toteutus-teknologioita, jotka mahdollistavat pitkät ohjelmistoelinkaaret sekä eivät vaadi erityisiä toimittajasidonnaisia ohjelmistokehyksiä. Toteutuksessa voidaan käyttää ja suositaan avoimen lähdekoodin ratkaisuja. Kaupallisesti lisensioitavia komponentteja ei kuitenkaan tässä vaiheessa suljeta ratkaisuvaihtoehdoista pois. Toimittaja vastaa käyttämiensä ohjelmistokomponenteista toimivuudesta kuten omistaan sopimuskauden aikana. 7. Liitteet Liite 2.1, Periaatetason linjauksia

Laki maakaaren muuttamisesta

Laki maakaaren muuttamisesta LUONNOS 5.10.2015 Rinnakkaistekstit Laki maakaaren muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren (540/1995) 6 luvun :n 2 momentti, 9 a luvun 10 :n 2 momentti ja 15 :n 1 momentti, 15

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 96/2011 Laki. maakaaren muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA. 96/2011 Laki. maakaaren muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 8 päivänä helmikuuta 2011 96/2011 Laki maakaaren muuttamisesta Annettu Helsingissä 4 päivänä helmikuuta 2011 Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 243/2010 vp. Hallituksen esitys sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 243/2010 vp. Hallituksen esitys sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi EDUSKUNNAN VASTAUS 243/2010 vp Hallituksen esitys sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä sähköistä

Lisätiedot

Sähköinen kiinteistönkauppa Kuntien ja MML:n kirjaamistehtävien koulutuspäivä Pasila 19.9.2011

Sähköinen kiinteistönkauppa Kuntien ja MML:n kirjaamistehtävien koulutuspäivä Pasila 19.9.2011 Sähköinen kiinteistönkauppa Kuntien ja MML:n kirjaamistehtävien koulutuspäivä Pasila 19.9.2011 Markku Markkula Maanmittausneuvos 22.9.2011 1 Saapuneet kirjaamisasiat vuonna 2010 Erityiset oik. oikeudet

Lisätiedot

Kiinteistöasioiden digiloikka

Kiinteistöasioiden digiloikka Kiinteistöasioiden digiloikka Sähköinen kiinteistökauppa ja sähköiset panttikirjat Yhteinen sähköinen prosessi Kiinteistöasioiden digifoorumi 15.3.2016 Kiinteistöasioiden digiloikka - 2 Lainhuudot 2015

Lisätiedot

Kiinteistökaupan verkkopalvelu

Kiinteistökaupan verkkopalvelu Kiinteistökaupan verkkopalvelu Esityksen runko: Kirjaamisasiat Pohjanmaan maanmittaustoimistossa, lyhyt esittely Kiinteistökaupan verkkopalvelu Yleisesittely Ominaisuudet Aikataulu 1 MAANMITTAUSLAITOS

Lisätiedot

Sujuva ja viiveetön kiinteistöasiointi

Sujuva ja viiveetön kiinteistöasiointi Sujuva ja viiveetön kiinteistöasiointi Tavoitetila ja kehittämistehtävät Kesäkuu 2016 Taustaa Nykytilan haasteita Kiinteistöasioiden digiloikka - 2 Sähköistä kiinteistökauppaa ja kiinnitysasiointia koskevan

Lisätiedot

KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN

KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN Mika Järvelä, Lahden kaupunki Kuntien ja Maanmittauslaitoksen kiinteistötehtävien koulutuspäivä 21.9.2010 KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN KUNNAN TOIMITUSTUOTANTO JA KIRJAAMISASIAT

Lisätiedot

HE 146/2010 vp. Esityksessä ehdotetaan, että maakaareen lisätään sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevat säännökset.

HE 146/2010 vp. Esityksessä ehdotetaan, että maakaareen lisätään sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevat säännökset. Hallituksen esitys Eduskunnalle sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi Esityksessä ehdotetaan, että maakaareen lisätään sähköistä kiinteistön kauppaa,

Lisätiedot

Maakaari. Liite Rinnakkaistekstit

Maakaari. Liite Rinnakkaistekstit Liite Rinnakkaistekstit 1. Maakaari Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 12 päivänä huhtikuuta 1995 annetun maakaaren (540/1995) 4 luvun 4 :n 2 ja 3 momentti, II osan ja 5 luvun otsikko, 7 luvun 1,

Lisätiedot

KVP tilannekatsaus Kiinteistöasioiden digifoorumi

KVP tilannekatsaus Kiinteistöasioiden digifoorumi KVP tilannekatsaus Kiinteistöasioiden digifoorumi 31.3.2017 Satu Dahlqvist 2 Muutokset sähköiseen kiinnitysasiointiin 3 Kiinnityshakemus Valmistelu ennakkoon 4 Taustalla oleva tarve Pankit eivät ole voineet

Lisätiedot

Kiinteistövaihdannan palvelun visio ja uudet toiminnot

Kiinteistövaihdannan palvelun visio ja uudet toiminnot Kiinteistövaihdannan palvelun visio ja uudet toiminnot Kiinteistöasioiden digipäivä 12.10.2016 Satu Dahlqvist Maanmittauslaitos 2 Agenda Visio Yhteinen sähköinen prosessi Kiinteistökauppa - tavoitetila

Lisätiedot

Asiointiprosessi ja siihen liittyvät toiminnallisuudet

Asiointiprosessi ja siihen liittyvät toiminnallisuudet Asiointiprosessi ja siihen liittyvät toiminnallisuudet Kiinteistövaihdannan palvelu Kiinteistöasioiden digifoorumi 15.11.2016 2 Pankkien valmisteluvaihe KVP:ssa Kiinteistövälittäjä laatii lukitun kauppakirjan

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri

Osakehuoneistorekisteri Osakehuoneistorekisteri Saannon, panttauksen ja rajoituksen kirjaaminen Pankkien Infotilaisuus 27.8.2018 Seija Paavilainen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista.

Lisätiedot

Johdatus sähköiseen kiinteistöasiointiin

Johdatus sähköiseen kiinteistöasiointiin Johdatus sähköiseen kiinteistöasiointiin Tavoitteena yhteinen digiloikka kiinteistöasioiden hoidossa Kiinteistöasioiden digipäivä 15.4.2016 Kiinteistöasioiden digiloikka - 2 Digitalisaatio ja sähköinen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 43/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Esityksessä

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri

Osakehuoneistorekisteri Osakehuoneistorekisteri Keskeisimmät välitystoiminnassa huomioitavat muutokset Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus 17.9.2018 Seija Paavilainen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi. Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen

Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi. Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen 12.4.2018 Sisältö Taustaa Lähtökohdat ja oletukset Huoneistotietojärjestelmä Mikä

Lisätiedot

Sähköinen kiinteistökauppa, lainhuuto ja kiinnitys

Sähköinen kiinteistökauppa, lainhuuto ja kiinnitys Sähköinen kiinteistökauppa, lainhuuto ja kiinnitys 4.4.2014 Kouluttaja VT Anna Oksanen SKVL:n lakimies 2008 2010 2010-2011 Lakitoimisto Pappila Penkkala & Co Oy:n lakimies 2011 alkaen Asianajotoimisto

Lisätiedot

KIINTEISTÖVAIHDANNAN PALVELU

KIINTEISTÖVAIHDANNAN PALVELU KIINTEISTÖVAIHDANNAN PALVELU Kiinteistöasioiden digipäivä 12.4.2018 Satu Dahlqvist, MML satu.dahlqvist@maanmittauslaitos.fi 1 AGENDA Kiinteistövaihdannan palvelu Digitalisaation tavoitteet Kauppahinnan

Lisätiedot

Kiinteistövaihdannan palvelu. Maanmittauspäivät Tiina Lepistö Maanmittauslaitos

Kiinteistövaihdannan palvelu. Maanmittauspäivät Tiina Lepistö Maanmittauslaitos Kiinteistövaihdannan palvelu Maanmittauspäivät 31.5.2017 Tiina Lepistö Maanmittauslaitos 2 Tulevaisuuden kokonaispalvelu Vaihdanta ja kiinnitysasiointi 3 Sujuva ja viiveetön kiinteistöasiointi Kirjaamisratkaisujen

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 26.10.2018 ja 14.12.2018 Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä ole

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 7.1.2019 Liisa Kallela, MML Lainsäädäntö Sisällys Huoneistotietojärjestelmän sisältö Siirtymävaiheet Käyttöönotto Tuki Uudet yhtiöt ja RS-menettely Vaihdanta ja

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA MYYJÄ: Kauhavan kaupunki, y-tunnus 0208852-8 Kauppatie 109, 62200 KAUHAVA. OSTAJA: Eepee-Kiinteistöt Oy, y-tunnus 2285106-8 Osoite: PL 70, 60101 SEINÄJOKI. KAUPAN KOHDE: Kauhavan

Lisätiedot

Oikeudellinen näkökulma sähköiseen. luovutukseen ja kiinnitykseen

Oikeudellinen näkökulma sähköiseen. luovutukseen ja kiinnitykseen Oikeudellinen näkökulma sähköiseen luovutukseen ja kiinnitykseen Kiinteistöasioiden Digi-päivä 15.4.2016, Helsinki Kari Niemi Johtava asiantuntija (OTK, VT) Maanmittauslaitos KVP:n eli Kiinteistökaupan

Lisätiedot

KVP JA SEN RAJAPINTAPALVELUT

KVP JA SEN RAJAPINTAPALVELUT KVP JA SEN RAJAPINTAPALVELUT Hanna-Mari Aalto Tietopalveluasiantuntija 30.9.2019 kiinteistoasiat.fi 1 SUJUVA JA VIIVEETÖN KIINTEISTÖASIOINTI KAIKILLE HUOM! ESITYS SISÄLTÄÄ MML:N TOTEUTUKSET 30.9.2019 kiinteistoasiat.fi

Lisätiedot

Kiinteistön omistussuhteiden merkitys. sähköisen panttikirjan siirtohakemuksen. käsittelyssä

Kiinteistön omistussuhteiden merkitys. sähköisen panttikirjan siirtohakemuksen. käsittelyssä Kiinteistön omistussuhteiden merkitys sähköisen panttikirjan siirtohakemuksen käsittelyssä Kiinteistöasioiden Digipäivä Scandic Park Helsinki 2.11.2017 Kari Niemi Johtava asiantuntija, VT MML / Oikeuspalvelut

Lisätiedot

LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 27/2010 vp. hallituksen esityksen sähköistä kiinteistön. panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi

LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 27/2010 vp. hallituksen esityksen sähköistä kiinteistön. panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 27/2010 vp Hallituksen esitys sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi JOHDANTO Vireilletulo Eduskunta on 21 päivänä syyskuuta

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 31.10.2018 Liisa Kallela / MML Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 26.10.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Kiinteistökaupan verkkopalvelun esittely. Valtakirjan laatiminen Luovutuskirjan laatiminen Kiinnityksen hakeminen Sähköisen panttikirjan siirtäminen

Kiinteistökaupan verkkopalvelun esittely. Valtakirjan laatiminen Luovutuskirjan laatiminen Kiinnityksen hakeminen Sähköisen panttikirjan siirtäminen Kiinteistökaupan verkkopalvelun esittely Valtakirjan laatiminen Luovutuskirjan laatiminen Kiinnityksen hakeminen Sähköisen panttikirjan siirtäminen Digipäivä 1 Sähköinen valtakirja Palvelussa voi tehdä

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ MÄÄRÄALAN 1 / 5 KAUPPAKIRJA

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ MÄÄRÄALAN 1 / 5 KAUPPAKIRJA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ MÄÄRÄALAN 1 / 5 Myyjä Ostaja LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, Elinvoima ja kaupunkikehitys Maaomaisuuden hallinta, PL 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 Luovutukseen

Lisätiedot

Kauppahinta viisikymmentätuhatta (50.000,00) euroa. Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä

Kauppahinta viisikymmentätuhatta (50.000,00) euroa. Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä Kiinteistön kauppa 1 (4) Myyjä Rautjärven kunta (0206951-1) Simpeleentie 12 56800 SIMPELE Ostaja Kuusisto, Ville Pekka Tapani Ahmakuja 3 55420 Imatra Kaupan kohde Kauppahinta Rautjärven kunnan Torsansalon

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 31.10.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

3 KAUPAN KOHDE 5 KAUPAN MUUT EHDOT 4 KAUPPAHINTA 2 OSTAJA. Merimasku-Antinlinna 23.5.2014. Luonnos ---- 1 MYYJÄ

3 KAUPAN KOHDE 5 KAUPAN MUUT EHDOT 4 KAUPPAHINTA 2 OSTAJA. Merimasku-Antinlinna 23.5.2014. Luonnos ---- 1 MYYJÄ NAANTALIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA 23.5.2014 ---- 1 Luonnos ---- 1 MYYJÄ 2 OSTAJA Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2 21100 Naantali Petri Kodisoja 3 KAUPAN KOHDE Naantalin kaupungin Tammisaaren

Lisätiedot

1) Lohjalla sijaitseva Uusi-Hontti-niminen kiinteistö (kiinteistötunnus )

1) Lohjalla sijaitseva Uusi-Hontti-niminen kiinteistö (kiinteistötunnus ) Sivu 1 / 5 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET MYYJÄ OSTAJA Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä y-tunnus: 1567535-0 osoite: HUS Tilakeskus/ PL 302, 00029 HUS Lohjan kaupunki y-tunnus: 1068322-0

Lisätiedot

Kirjaamisprosessi tilannekatsaus. Kaisa Haaksiluoto kehityspäällikkö

Kirjaamisprosessi tilannekatsaus. Kaisa Haaksiluoto kehityspäällikkö Kirjaamisprosessi tilannekatsaus Kaisa Haaksiluoto kehityspäällikkö 9.9.2014 Uudistuksia kirjaamisprosessissa Kaupanvahvistajista annetun lain muutos: Kaupanvahvistajan tulee liittää kiinteistönluovutusilmoitukseen

Lisätiedot

Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio

Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio KAUPPAKIRJA Myyjä Raision kaupunki y-tunnus 0204428-5 PL 100 21201 Raisio Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio Kaupan kohde Kiinteistö 680-1-156-2 rakennuksineen.

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA. Suvirannankatu JÄRVENPÄÄ. Suostumuksen antaja: xxxx, xxxxxx-xxxx. Suvirannankatu JÄRVENPÄÄ

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA. Suvirannankatu JÄRVENPÄÄ. Suostumuksen antaja: xxxx, xxxxxx-xxxx. Suvirannankatu JÄRVENPÄÄ KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA Myyjä xxxx, xxxxxx-xxxx Suvirannankatu 5 04400 JÄRVENPÄÄ Suostumuksen antaja: xxxx, xxxxxx-xxxx Suvirannankatu 5 04400 JÄRVENPÄÄ Ostaja Järvenpään kaupunki, 0126541-4 PL 41 04401

Lisätiedot

Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista. KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu

Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista. KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu 12.10.2016 2 OP Turun Seutu Linjaus marraskuu 2013 Haemme kaikki panttikirjat sähköisinä

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY. myyjänä KEMIN KAUPUNKI. ostajana. kaupan kohteena

KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY. myyjänä KEMIN KAUPUNKI. ostajana. kaupan kohteena KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY myyjänä ja KEMIN KAUPUNKI ostajana kaupan kohteena VERKKOKARINKATU 11 VUOKRAOIKEUDET JA NIILLÄ SIJAITSEVAT RAKENNUKSET 24.10.2017 1 OSAPUOLET Kemin Teollisuuskylä Oy

Lisätiedot

Kiinnityksistä vapauttaminen toimituksen yhteydessä

Kiinnityksistä vapauttaminen toimituksen yhteydessä Kiinnityksistä vapauttaminen toimituksen yhteydessä Kuntien ja Maanmittauslaitoksen kirjaamistehtävien koulutuspäivä 19.9.2011, Helsinki, Pasila Kari Niemi Johtava asiantuntija, VT Maanmittauslaitoksen

Lisätiedot

Myyjä Kaustisen kunta, PL 10, KAUSTINEN, PedeCon Oy Ab, Pohjanlahdentie 61, PIETARSAARI, :

Myyjä Kaustisen kunta, PL 10, KAUSTINEN, PedeCon Oy Ab, Pohjanlahdentie 61, PIETARSAARI, : ASUNTOTONTIN KAUPPAKIRJA Kaupan kohde Tällä kauppakirjalla myydään ja luovutetaan seuraavin ehdoin jäljempänä kohdassa 3 mainittuun asuntotarkoitukseen oheiseen karttaan merkitty Kaustisen kunnan Kaustin

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 17.9.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x.

Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x. 1 KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

HE 212/2013 vp. 65 vuodesta 68 vuoteen. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman

HE 212/2013 vp. 65 vuodesta 68 vuoteen. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman HE 212/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kaupanvahvistajista annetun lain 1 ja 2 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Kaupanvahvistajista annettua lakia ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

Kiinteistökaupan verkkopalvelu (KVP) Jussi Immonen Maanmittauslaitoksen Kehittämiskeskus

Kiinteistökaupan verkkopalvelu (KVP) Jussi Immonen Maanmittauslaitoksen Kehittämiskeskus Kiinteistökaupan verkkopalvelu (KVP) 17.9.2013 Jussi Immonen Maanmittauslaitoksen Kehittämiskeskus 1 Sisältö Kiinteistökauppa tilastoina KVP:n ensimmäisen vaiheen sisältö Myöhemmin tulevat toiminnallisuudet

Lisätiedot

Kauppahinta on seitsemänkymmentäviisituhatta (75.000) euroa.

Kauppahinta on seitsemänkymmentäviisituhatta (75.000) euroa. KAUPPAKIRJA Myyjä Ostaja Raision kaupunki 0204428-5 PL 100 21201 Raisio Asunto Oy Raision Kerttulanpesä 0608552-7 c/o Lemminkäinen Talo Oy Rauhankatu 11 A 20100 Turku Kaupan kohde Alueelle 29.11.2010 hyväksytyn

Lisätiedot

PALVELUKSESSANNE. Alma Talent Tietopalvelut, Maija Kauronen

PALVELUKSESSANNE. Alma Talent Tietopalvelut, Maija Kauronen 17.9.2018 PALVELUKSESSANNE Alma Talent Tietopalvelut, Maija Kauronen MIKÄ ON ALMA TALENT? Tehtävämme on viedä lahjakkaat ammattilaiset seuraavalle tasolle. Päätuotteitamme ovat talous- ja ammattimedia,

Lisätiedot

Kiinteistövaihdannan palvelu Kiinteistöasioiden digipäivä

Kiinteistövaihdannan palvelu Kiinteistöasioiden digipäivä Kiinteistövaihdannan palvelu Kiinteistöasioiden digipäivä 5.5.2017 Satu Dahlqvist Maanmittauslaitos 2 Agenda Sähköisen kiinteistövaihdannan taustaa ja nykytila Sähköinen kiinteistökauppa sekä kiinnitysasiointi

Lisätiedot

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA 15.5.2017, ver 1 Sivu 1 / 7 ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA SOPIMUKSEN OSAPUOLET (Kapulin yritysalue / kortteli 2313) y-tunnus: 0129261-5 osoite: Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä puhelin: 019-264 5000 päätös:

Lisätiedot

Myyjä Kaustisen kunta, PL 10, KAUSTINEN, Kauppahinta 1. Kauppahinta on kaksikymmentäviisituhatta (25.000) euroa.

Myyjä Kaustisen kunta, PL 10, KAUSTINEN, Kauppahinta 1. Kauppahinta on kaksikymmentäviisituhatta (25.000) euroa. ASUNTOTONTIN KAUPPAKIRJA Kaupan kohde Tällä kauppakirjalla myydään ja luovutetaan seuraavin ehdoin jäljempänä kohdassa 3 mainittuun asuntotarkoitukseen ja hevostalli tarkoitukseen oheiseen karttaan merkitty

Lisätiedot

Kiinteistösaannon kirjaaminen ja lainhuuto. 20.1.2016 Aalto yliopisto Jaakko Kanerva, asianajaja

Kiinteistösaannon kirjaaminen ja lainhuuto. 20.1.2016 Aalto yliopisto Jaakko Kanerva, asianajaja Kiinteistösaannon kirjaaminen ja lainhuuto 20.1.2016 Aalto yliopisto Jaakko Kanerva, asianajaja 1 LUENNON AIHEET KIRJAAMISJÄRJESTELMÄ JA -ASIAT KIRJAAMISMENETTELY LAINHUUDATUS VELVOLLISUUS HAKEA LAINHUUDATUSTYYPIT

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 27.8.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Johdatus sähköisen kiinteistöasioinnin vaihtoehtoihin

Johdatus sähköisen kiinteistöasioinnin vaihtoehtoihin Johdatus sähköisen kiinteistöasioinnin vaihtoehtoihin Yhteinen digiloikka kiinteistöasioiden hoidossa Kiinteistöasioiden digipäivä 15.4.2016 Kiinteistöasioiden digiloikka - 2 Sähköinen kiinteistöasiointi

Lisätiedot

K A U P P A K I R J A

K A U P P A K I R J A 1/5 K A U P P A K I R J A MYYJÄ OSTAJA Kauhavan kaupunki y-tunnus: 0208852-8 Osoite: Kauppatie 109, 62200 Kauhava MSK Group Oy y-tunnus: 0292505-8 Osoite: Pohjanmaanväylä 1661, 62375 Ylihärmä KAUPAN KOHDE

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja

Lisätiedot

Luonnos Naantalin kaupunki, y-tunnus omistusosuus: 326/1000, ja. Maskun kunta, y-tunnus omistusosuus: 42/1000,

Luonnos Naantalin kaupunki, y-tunnus omistusosuus: 326/1000, ja. Maskun kunta, y-tunnus omistusosuus: 42/1000, 1 Sopijapuolet 1 1.1 Myyjät Raision kaupunki, y-tunnus 0204428-5, omistusosuus: 632/1000, Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 omistusosuus: 326/1000, ja Maskun kunta, y-tunnus 0204064-7 omistusosuus:

Lisätiedot

KIRJAAMISPROSESSIN MUUTOKSET. Janne Murtoniemi

KIRJAAMISPROSESSIN MUUTOKSET. Janne Murtoniemi KIRJAAMISPROSESSIN MUUTOKSET Janne Murtoniemi 12.4.2018 KIRJAAMISEN YLEISET TAVOITTEET Automaattinen kirjaaminen Pienin askelin Yhteinen asiakasprosessi Kiinteistökirjaamisen suhde huoneistojen kirjaamiseen

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. Liisa Kallela Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä. Liisa Kallela Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Liisa Kallela Maanmittauslaitos 25.2.2019 Kysymyksiä voi esittää koko esityksen ajan liveseinälle Pyritään vastaamaan lähetyksen aikana tai sen jälkeen osakehuoneistorekisteri.fi-sivustolla

Lisätiedot

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 2 ESISOPIMUKSEN OSAPUOLET JA ESISOPIMUKSEN TARKOITUS 1. OSAPUOLET 1.1. TULEVA MYYJÄ Savonlinnan kaupunki Y-tunnus 0166906-4 Osoite: Olavinkatu 27 57130 Savonlinna (jäljempänä

Lisätiedot

KAUPAN KOHDE Noin 37,8 ha:n suuruinen määräala tilasta Hakomäki Kartta liitteenä.

KAUPAN KOHDE Noin 37,8 ha:n suuruinen määräala tilasta Hakomäki Kartta liitteenä. Kaupunginhallitus 17.12.2018 liite nro 3 (1/8) KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS MYYJÄ Finsilva Oyj, 1943058-8 PL 314, 33101 Tampere OSTAJA Äänekosken kaupunki, 2045520-5 Hallintokatu 4, Äänekoski KAUPAN KOHDE

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja korvauksista Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion

Lisätiedot

Taipalsaaren kunta (y-tunnus: ), jäljempänä Myyjä. Myytävä määräala on merkitty oheiseen liitekarttaan.

Taipalsaaren kunta (y-tunnus: ), jäljempänä Myyjä. Myytävä määräala on merkitty oheiseen liitekarttaan. 1 / 5 MÄÄRÄALAN KAUPPA Kaupan osapuolet MYYJÄ Taipalsaaren kunta (y-tunnus: 0163320-5), jäljempänä Myyjä 54920 Taipalsaari OSTAJAT Kaupan kohde Kauppahinta Taipalsaaren kunnassa sijaitsevasta harjurinne

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA luonnos. Mäntyharjun kunta Y-tunnus PL MÄNTYHARJU

KAUPPAKIRJA luonnos. Mäntyharjun kunta Y-tunnus PL MÄNTYHARJU KAUPPAKIRJA luonnos Myyjä Ostaja Mäntyharjun kunta Y-tunnus 0165 761-0 PL 76 52701 MÄNTYHARJU Mäntyharjun Rengaspalvelu Oy Y-tunnus 2605537-6 Luotoniementie 47 52700 MÄNTYHARJU 1 Kaupan kohde Mäntyharjun

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Rymättylän kunnantupa

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Rymättylän kunnantupa Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 1 Myyjä Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali 2 Ostaja Meripalo Oy, y-tunnus 0929716-2 Raatihuoneenkatu 1, 21100 Naantali 3 Kaupan kohde

Lisätiedot

ASREK-hanke Tilannekatsaus. Digifoorumi Antti Kosonen

ASREK-hanke Tilannekatsaus. Digifoorumi Antti Kosonen ASREK-hanke Tilannekatsaus Digifoorumi 5.6.2018 Antti Kosonen Lainsäädäntö Ajankohtaista Lainsäädäntö lausunnoilla huhtikuussa Lausunnot saatu kaikilta keskeisiltä sidosryhmiltä (yli 40 lausuntoa) Lainsäädäntötyöryhmä

Lisätiedot

Tällä kauppakirjalla myyjä luovuttaa ostajalle seuraavat kohteet:

Tällä kauppakirjalla myyjä luovuttaa ostajalle seuraavat kohteet: KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1. Sopijapuolet Myyjä Pudasjärven kaupunki Y-tunnus 0188962-2 PL 10 93101 Pudasjärvi Ostaja [Pudasjärven Kehitys Oy] Y-tunnus [ ] [PL 10] 93101 Pudasjärvi 2. Kaupan kohde Tällä

Lisätiedot

Digitaalinen kiinteistö- ja. asuntokauppa MML Digipäivä

Digitaalinen kiinteistö- ja. asuntokauppa MML Digipäivä MML Digipäivä 6.11.2018 Digitaalinen kiinteistö- ja MML Digipäivä 6.11.2018 asuntokauppa MML Digipäivä 6.11.2018 MIKÄ ON ALMA TALENT? Tehtävämme on viedä lahjakkaat ammattilaiset seuraavalle tasolle. Päätuotteitamme

Lisätiedot

KIINTEISTÖN JA MÄÄRÄALAN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN JA MÄÄRÄALAN KAUPPAKIRJA Sivu 1 / 5 KIINTEISTÖN JA MÄÄRÄALAN KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET MYYJÄT Pirkko Weckman sekä Risto Weckmanin kuolinpesän osakkaat: Kari Weckman Terttu Weckman Eeva-Liisa Weckman Mervi Maija-Leena Weckman

Lisätiedot

KVP Julkaisusuunnitelman muutokset. Digifoorumi

KVP Julkaisusuunnitelman muutokset. Digifoorumi 1 KVP Julkaisusuunnitelman muutokset Digifoorumi 5.6.2018 antti.saarikoski@maanmittauslaitos.fi Tausta 2 Pankkien ja kiinteistövälittäjien taholta on useassa yhteydessä esitetty toive, että kiinteistöjen

Lisätiedot

Sähköisen tunnistamisen kehittäminen Suomessa

Sähköisen tunnistamisen kehittäminen Suomessa Sähköisen tunnistamisen kehittäminen Suomessa 2008-2009 Kirsi Miettinen Neuvotteleva virkamies, viestintäpolitiikan osasto 1 Askelmerkit 2008-2009 1) Vahvan sähköisen tunnistamisen kansalliset linjaukset

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Maa- ja metsätalousministeriön asetus Luonnos 8.10 2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja korvauksista Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2014 Maa- ja metsätalousministeriön

Lisätiedot

Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki

Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki ("Myyjä") 1.2 Ostaja Nimi: Eläkevakuutusosakeyhtiö

Lisätiedot

Automatisoidut päätösprosessit kirjaamisasioissa

Automatisoidut päätösprosessit kirjaamisasioissa Automatisoidut päätösprosessit kirjaamisasioissa Kiinteistöasioiden Digipäivä Helsinki, Pasila 5.5.2017 Kari Niemi Johtava asiantuntija Maanmittauslaitos Yleistä oikeudellisen ratkaisutoiminnan automatisoinnista

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ Tapio Nevala

ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ Tapio Nevala ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ 24.04.2019 Tapio Nevala 1 Asunto-osakerekisteri - keskeistä Asunto-osakerekisteri osakehuoneistorekisteri?? Huoneistotietojärjestelmä Osakehuoneistorekisteri - osakeluettelo Hallintakohderekisteri

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki 1 (7) Asianumero MH 1976/2017/06.04.01 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET Myyjä Suomen valtio, Metsähallitus Ostaja Lappeenrannan kaupunki Tällä kauppakirjalla allekirjoittaneet ovat sopineet kiinteistöjen luovutuksesta

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki 1 (7) Asianumero MH 1976/2017/06.04.01 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET Myyjä Suomen valtio, Metsähallitus Ostaja Lappeenrannan kaupunki Tällä kauppakirjalla allekirjoittaneet ovat sopineet kiinteistön luovutuksesta

Lisätiedot

Kauppahinta kaksituhattakahdeksansataakahdeksankymmentäneljä (2.884,00) euroa.

Kauppahinta kaksituhattakahdeksansataakahdeksankymmentäneljä (2.884,00) euroa. K A U P P A K I R J A Myyjä Kankaanpään kaupunki ( y 0133596-1) Kuninkaanlähteenkatu 12 Ostaja Kaupan kohde Teuvo Rosenberg (301156-0410) osuus ½ sekä Anja Rosenberg (220259-166C) osuus ½ Kurrenpolku 1

Lisätiedot

Luonnos /tn KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

Luonnos /tn KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Luonnos 25.1.2018/tn KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 2 A. ESISOPIMUKSEN OSAPUOLET TULEVA MYYJÄ Savonlinnan kaupunki Y-tunnus 166906-4 Osoite: Olavinkatu 27 57130 Savonlinna (jäljempänä Kaupunki) TULEVA OSTAJA

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 6.11.2018 Janne Murtoniemi, Liisa Kallela, MML Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET MYYJÄ Y-tunnus: 2068177-1 Asunto Oy Järvenpään Ahotie 10 KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSTAJA Taaleri Tonttirahasto Ky,jonka puolesta ja lukuun toimii sen vastuunalainen Y-tunnus: 2671111-8 2. KAUPAN

Lisätiedot

VIIVEETÖN JA SUJUVA SÄHKÖINEN KIINTEISTÖASIOINTI

VIIVEETÖN JA SUJUVA SÄHKÖINEN KIINTEISTÖASIOINTI Muistio Viiveetön ja sujuva sähköinen kiinteistöasiointi 20.6.2016 1 VIIVEETÖN JA SUJUVA SÄHKÖINEN KIINTEISTÖASIOINTI Muistio kuvaa Kiinteistökaupan verkkopalvelun lähtökohtia ja kehittämistavoitteita.

Lisätiedot

Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki

Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki ("Myyjä") 1.2 Ostaja Nimi: Magic

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan 1.1.2019 Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus 17.9.2018 Saija Korhonen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ 1 KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN JA LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ 2 1. KAUPAN OSAPUOLET Myyjä Pirkanmaan Osuuskauppa ( Myyjä ), (Y-tunnus: 0536307-0), PL 130, 33101 Tampere Ostaja Lempäälän

Lisätiedot

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA 1 Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2019 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

MYYJÄ Karungin Palvelukoti ry (Y-tunnus: 0216145-7) os. Satamakatu 12, 95400 Tornio.

MYYJÄ Karungin Palvelukoti ry (Y-tunnus: 0216145-7) os. Satamakatu 12, 95400 Tornio. KAUPPAKIRJA MYYJÄ Karungin Palvelukoti ry (Y-tunnus: 0216145-7) os. Satamakatu 12, 95400 Tornio. OSTAJA KAUPAN KOHDE Tornion kaupunki os. Suensaarenkatu 4, 95400 Tornio Vanhainkoti -nimisestä tilasta,

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET. Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy. Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun [].

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET. Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy. Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun []. KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy ja Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun [].2017 2(6) KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Ismo Syvähuoko

Lisätiedot

Pellon myynti. Marica Twerin/Maatalouslinja

Pellon myynti. Marica Twerin/Maatalouslinja Pellon myynti Marica Twerin/Maatalouslinja Muotovaatimukset / kauppa Kirjallisesti Osapuolten on allekirjoitettava kauppakirja ja kaupanvahvistajan vahvistettava kauppa kaikkien allekirjoittajien ollessa

Lisätiedot

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 1 KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Kiinteistön myynti perustuu Mynämäen kunnanvaltuuston päätökseen 10.12.2018/ xx Myyjä Mynämäen kunta (Y-tunnus 2048364-4) Keskuskatu 21, 23100 Mynämäki Edustajina kunnanjohtaja

Lisätiedot

HE 151/2012 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä

HE 151/2012 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä HE 151/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kiinteistötietojärjestelmästä ja siitä tuotettavasta tietopalvelusta annetun lain 7 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö 18.5.2010. Sähköistä kiinteistön vaihdantaa, panttausta ja kiinnitystä koskeva hanke (myöhemmin SKV) (OM 4/41/2004)

Valtiovarainministeriö 18.5.2010. Sähköistä kiinteistön vaihdantaa, panttausta ja kiinnitystä koskeva hanke (myöhemmin SKV) (OM 4/41/2004) Valtiovarainministeriö 18.5.2010 Valtion tietojärjestelmähankkeiden arviointitoiminnan pilotit Arvioinnin kohde: Sähköistä kiinteistön vaihdantaa, panttausta ja kiinnitystä koskeva hanke (myöhemmin SKV)

Lisätiedot

Kauhavan kaupunki (Y-tunnus: 0208852-8) Osoite: Kauppatie 109, 62200 Kauhava. Mc Scatter Oy (Y-tunnus 1644458-9) Osoite: Järvenrinne 9, 62375 Ylihärmä

Kauhavan kaupunki (Y-tunnus: 0208852-8) Osoite: Kauppatie 109, 62200 Kauhava. Mc Scatter Oy (Y-tunnus 1644458-9) Osoite: Järvenrinne 9, 62375 Ylihärmä K A U P P A K I R J A 1/4 MYYJÄ OSTAJA Kauhavan kaupunki (Y-tunnus: 0208852-8) Osoite: Kauppatie 109, 62200 Kauhava Mc Scatter Oy (Y-tunnus 1644458-9) Osoite: Järvenrinne 9, 62375 Ylihärmä KAUPAN KOHDE

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5)

HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5) HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5) I. Tämä esisopimus liittyy Heinolan kaupungin ja Reino Javanainen kuolinpesän väliseen maankäyttösopimukseen, joka allekirjoitetaan yhtä aikaa tämän

Lisätiedot

KVP tilannekatsaus Kiinteistöasioiden digifoorumi

KVP tilannekatsaus Kiinteistöasioiden digifoorumi KVP tilannekatsaus Kiinteistöasioiden digifoorumi Satu Dahlqvist 9.10.2017 2 Agenda Ajankohtaista Uusi palvelukomponentti: maksupalvelu Vakuusjärjestelyjen prosessikuvaukset Roadmap ja priorisointi 3 KVP:n

Lisätiedot