UURAISTEN KUNTA, OSAYLEISKAAVA-ALUE. SELVITYS LEPAKOIDEN LEVÄHDYS- JA LISÄÄNTYMSPAIKOISTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UURAISTEN KUNTA, OSAYLEISKAAVA-ALUE. SELVITYS LEPAKOIDEN LEVÄHDYS- JA LISÄÄNTYMSPAIKOISTA"

Transkriptio

1 UURAISEN KUNA, OSAYLEISKAAA-ALUE. SELIYS LEPAKOIDEN LEÄHDYS- JA LISÄÄNYSPAIKOISA.. ia Rahinantti

2 . austaa Uuraistn kunnassa on käynnistynyt osayliskaavan laadinta kunnan kskustan ympäristöön. aankäyttö- ja raknnuslaki dllyttää riittävin kologistn slvitystn tkmistä kaavoitustyön pohjaksi. Alull on thty ksällä ntoslvitys (Yliskaavan ntoslvitys, Uuraistn kskusta. rhi Ala-Risku...), jonka prustlla on thty havaintoja lpakoidn siintymisstä mm. alun rhvimmillä kohtilla. ällaisia paikkoja ovat ollt tnkin järvin ja lampin välittömät lähiympäristöt. Näidn kohtidn kaavamrkinnät ovat ollt ylissti joko LUO- tai Ymrkintöjä. Näill kohtill on myös Kski-Suomn ELY-kskus lausunnosn vaatinut mm. mahdollistn lpakoidn lisääntymis- ja lvähdyspaikkojn slvittämistä. Kaavan tnpäin ttamisksi lpakoidn mahdollistn lisääntymis- ja lvähdysaluidn slvittäminn jäi myöhään syksyyn ja autalvn, jolloin lpakot ovat horrostamassa talvhtimispaikoillaan. Näin olln tässä slvityksssä i olla thty havaintoja lpakoidn liikkumissta tai äänittty dtorilla niidn ääniä lajimäärityksn slvittämisksi. Lpakoidn siintymisstä alulla, on thty slvitystä aikaismmin thdyssä ntoslvityksssä. Nyt thdyssä slvityksssä on käyty kumassa jokainn Y- ja LUO-mrkitty alu ja vioitu alun puuston ja ympäristön osalta niidn mahdollisia lpakoill suotuisia lvähdyspaikkoja tai kuurittjä.. Lpakoidn suojlu Suomssa tavataan lpakkolajia. Lpakot ovat nnonsuojlulain mukaan rauhoitttuja, li niidn lisääntymis- ja lvähdyspaikkoja i hävittää ikä hikntää. Lpakot ovat myös EU:n ntodiriivin liittn I mukaisn vahvan suojlun piirissä ja monin kansainvälistn sopimustn suojaamia. Lisäksi ripsisiippa on nnonsuojluastuksn mukaan uhanalainn ja rityissti suojltu laji ja lampisiippa myös ntodiriivin liittssä II. Suomi liittyi Euroopan lpakoidnsuojlusopimuksn (EUROBAS) vuonna. Sopimus vlvoittaa osapuolimaita huolhtimaan lpakoidn suojlusta lainsäädännön kautta skä tutkimusta ja ktoituksia lisäämällä. EUROBAS -sopimuksn mukaan osapuolimaidn tul pkiä säästämään lpakoill tärkitä ruokailualuita skä siirtymä- ja muuttoritit. Nyt thdyssä raportissa sittään suosituksia siitä, mitn Uuraistn osayliskaava-aluilta havaittujn lpakoidn linoloja voitaisiin suojata ja pantaa kaavoituksn yhtydssä. Suomn ylisin lpakkolaji, pohjanlpakko, soputuu hyvin ihmistoimintaan, mutta simrkiksi viiksisiippa ja isoviiksisiippa ovat ttunn män lpakoita, joill ympäristönmuutokst (mänhakkuut, tidn ja poujn rakntaminn, valaistuksn lisääminn) tnkin nopasti totutttuina voivat olla vahingollisia. Nämä kolm lajia tavattiin myös Uuraistn yliskaava-alun ntoslvityksssä ksällä. Kriittisiä tkijöitä lpakoidn linympäristössä ovat lisääntymis- ja talvhtimissuojat, listusaluidn riittävä yhtnäisyys skä ihmistn asntt. Ksäaikaisia lisääntymiskolonioita on monissa vanhoissa raknnuksissa, joidn uhkana on purku tai rapputuminn. alvhtimispaikkoja i tunnta kattavasti, mutta sllaisiksi sopivat sim. kllit ja maalat, skä kallionkolot, jotka säilyvät kostina ja pakkasttomina yli talvn. Pöntötyksllä ja lpakkoja suosivilla raknnratkaisuilla voidaan thdä niill uusia ksä- ja talviaikaisia piiloja.

3 Kaikutaukslla suunnistava lpakko i lntotaidostaan huolimatta välttämättä pysty avomaisman ylityksn. Ainoastaan pohjanlpakolla on jonkinlainn kyky suunnistaa avonaismpin aluidn poikki. äkuvioidn lisäksi myös yksittäisillä puu- ja pnsasrivillä voi sitn olla lpakoill suuri mrkitys maamrkkinä. Lpakkoktoitus on suositltavaa thdä tkmmin ksäaikana, jolloin lpakot ovat aiivisia. Lpakkolajista pohjanlpakko, vsi-, lampi-, ripsi-, viiksi- ja isoviiksisiippa skä korvayökkö talvhtivat Suomssa. Suomn talvksi jäävät lajit horrostavat ylnsä lokakuulta huhtikuull. Lpakot tvivat horrostamisn ylnsä + lämpötilan skä kostahkon ja vdottoman paikan. Horrostuspaikat ovat usin talojn ullakoilla, maakllissa, rilaisissa tunnlissa, pirunpltojn tapaisissa louhikoissa tai syvissä kallioidn haamissa. Jokaislla lajilla on himan toisistaan roava horrostustapa. N vaipuvat horroksn myös ksällä päivittäin, sillä n ovat ajoittaistasalämpöisiä. anhojn puidn kolot, kananalust, raknnustn vintit ja usin myös linnunpöntöt ovat lpakoill hyviä piilopaikkoja ksäisin. Jokaislla lajilla on kuitnkin himan rilaist miltymyksnsä. aankäyttö- ja raknnuslain mukaan kaavojn kologist vaikutukst on slvitttävä. yös lpakot tulisi aina ktoittaa kaavaa laadittassa. Lpakot ovat monssa milssä hyviä bioindikaattorita; muutokst lpakkoyhtisössä krtovat muutoksista niidn linympäristössä. Lpakkolajilla on rilaist vaatimukst linolojn suhtn, jotn kaavoitusta tn on tärkää da lajikohtaista toa. Lpakkoktoitus tulisi suositustn mukaan uusia säännöllissti.. Lpakkolajin siintyminn yliskaava-alulla sisiippoja havaittiin kaikilla yliskaava-alun lammilla, joissa käytiin niitä kuuntlmassa. Slvityksssä mukana ollt lammt olivat: Pikku-Kuukka, Ruuhilampi, Salmilampi, puhdistamon lampi Salmi-Kuukka. Akkojärvllä i havaittu yhtään lpakkoa thdyn slvitysajankohdan aikana. Havaittuja yksilöitä oli vain kaksi kullakin kohtlla. iiksisiippoja (viiksi- tai isoviiksisiippa) havaittiin hvaksltaan ttunissa skamissä, joita oli Aittovuorlla, ansikkamällä, Surantalon ja Salmilammin välisllä mäalulla, skä Ruunalammin lähistöllä. issään kohtssa i havaittu yhtä yksilöä nmpää krralla. Yksittäisiä pohjanlpakoita havaittiin ainakin Pikku-Kuukan ja Ruuhilammn aluilla listamassa vsisiippojn kanssa. (Yliskaavan ntoslvitys, Uuraistn kskusta. Ala-Risku.,.). Lpakkoslvitys maastossa.. Aittovuorn rantamä Alull tultassa on kävlyn ja asutuksn välisllä mäkaistallla (lounas) on haapoja, joissa koloja. Kolot voisivat olla lpakon lvähdyspaikkoja. hdyssä ntoslvityksssä on rajattu Aittovuorll alu. ällä alulla on isoja kalliojkäntitä ja kivikkoja, joidn onkaloissa on lpakoill potntiaalisia talvhtimis, ja lisääntymisaluita.

4 Kuva. Kallionrpämä Aittovuorssa Kallion alapuolinn mä on järää kuusikkoa, jossa muutamia haapoja. Näissä puissa on mm. viiksisiipoill mahdollisia lvähdyspaikkoja. Aittovuorn tisssa päässä, lähllä sähkölinjaa on myös järää kuusikkoa ja alla tihkupintoja. ämä alu sovltuu myös lpakoidn (vsisiippa, viiksisiippa ja pohjanlpakko) lvähdyspaikaksi... Akkojärvn -, mrkitty alu Alu on suhtllisn jkkää maastoa, jossa kasvaa järää kuusikkoa. Sassa kasvaa paikoin myös järitä haapoja ja koivuja. Enitn haapoja on ko. alun kskiosassa, jotn tällä alulla voisi mahdollissti olla lpakoill sovliaita lvähdyspaikkoja. Alulta on lyhyt matka Akkojärvn rantaan. Rantavyöhykkllä on suojaisia puita, jotka ovat lähinnä lppiä ja koivuja. Alulla voisi olla hyviä aluita mm. pohjanlpakoll, joka lntää n. - m korkudssa. Siippalajill alu on osin hkä liian tihää... Salmilampi Alun Y-mrkinnällä olvat alut ovat mäntämttä. Puusto lammn rannalla on kitukasvuista ja vähätuottoista. odnnäköisiä lvähdys tai lisääntymispaikkoja i ol mrkityllä alulla. Lammn tisosassa on rannassa tän pönttö, joka voisi toimia lvähdyspaikkana. Lampi toimii lähinnä listusaluna vsi- ja viiksisiipoill.

5 .. Niittulampi Kuva. Niittulampi Niittulammn länsirannan puusto on pääosin nuorta koivumää. Rantavyöhykkllä kasvaa koivua ja tihässä nuorta kuusikkoa, joka on iältään n. - -vuotiasta. Rannassa kasvaa tihää pajukkoa. Kuljttassa lammn tläo kohti puusto muuttuu järämmäksi. Sassa kasvaa iäkkäitäkin kuusia ja koivuja. Etläosan -alulta voisi olla siirtymäritti Akkojärvn suuntaan, koska alulla on avoin raja-alu, jonka runoilla kasvaa iäkkäitä kuusia ja koivuja antan suojaa simrkiksi siipoill. Kuva. Siirtymäritti, Niittulampi

6 Niittulammn tläosassa aaa koivukorpi/luhta-alu, jonka kskltä ku Akonpuro kohti Salmi-Kuukka -järvä. Luhtainn alu on mrkitty Y-aluksi. Puron ja sn ympäristön luhta-alu sovltuu kaikkin havaittujn lpakkolajin listusaluksi. Alu on rhvää, mm. soja ja korpikastikkaa kasvavaa alutta, jossa hvaksltaan kasvaa iäkkäitäkin lhtipuita, kutn lppiä, koivuja ja pajuja. Alun hyöntiskanta on todnnäköissti runsas ksällä. ämän alun länsirunalla on -alu, joka on avohakattu. Niittulammn rantavyöhykkn ja aukon runassa, kasvaa koivu, jossa on koloja, jotn puu on myös mahdollinn lpakon lvähdyspaikka. Niittulammn länsipuollla aaa LUO-mrkitty alu. ällä alulla on rittäin järitä kuusia ja haapoja, skä rintssä nuorta koivua ja lppää. Alu sovltuu hyvin liito-oravan linpiiriksi, mutta järidn puidn koloissa ja suojassa on mahdollisia ksän lpakoidn lvähdyspaikkoja. Rintn koivikossa, jossa virtaa pini noro, voisi olla hyviä aluita myös pohjanlpakon listusaluksi. Luo-mrkitty alu jatkuu nuorn mäntymän kautta painantsn, jonka pohjalla on noro ja sn runoilla iäkkäitä kuusia, koivuja ja lppiä. Luo-alu jatkuu painantn lan runaa puroll, joka on mrkitty myös mälakikohtksi. Alun puusto on iäkästä kuusikkoa, jossa kasvaa myös rittäin iäkäs haapa. Haapa on iältään n. - vuotias. Haavan rungossa on koloja ja haavankääpää. Näissä koloissa voi olla mm. pohjanlpakoidn lvähdyspaikka, sillä rungolta on avoinritti aukon runaan ja puron luhtaisill aluill. ämä alu luultavasti on runsasta hyöntistn siintymisalutta ja tätn myös dullinn listusalu. Akonpuron alu on mrkitty Y-aluksi kokonaisuudsn Salmi-Kuukkaan asti. ällä alulla on paikoin hyvin tihitä mäaluita, mutta kohtsn sijoittuu myös aampia luhta-aluita, joidn runamilla on pystyyn kuollita mäntyjä, joissa on vilä kanaa, skä iäkkäitä koivuja, joissa joissakin oli koloja. Nämä voisivat toimia mahdollisina lvähdyspaikkoina lpakoill (pohjanlpakko ja viiksisiipat)... Salmi-kuukka ja Y-alu Salmi-Kuukan rannalta läht puro pikkulammll. Puron rlla kasvaa iäkkäitä kuusia ja paikoin järitä raitoja. Lammn rantavyöhyk on rämttä, jossa kasvaa suurlta osin kitukasvuista mäntyä. Lammn tlärannalla kasvaa myös järitä koivuja ja kuusia, skä lppää. ällä osalla on kolopuita, jotka voivat toimia lpakoidn lvähdyspaikkoina. Kuva. Salmi-Kuukan rantapuita Salmi-Kuukan länsirannassa on myös hylätty, hirsirakntinn pini sauna, jonka sisältä muurin juurlta löytyi nitoprhosn siivt noin. cm päässä toisistaan. ämä voisi olla mrkki sim. pohjanlpakon ruokailusta. Pohjanlpakko voi lntää ksällä myös valoin aikaan. Lpakoidn papanoita i kohtsta kuitnkaan löytynyt.

7 Kuva. Nitoprhosn siivt.. Puhdistamon lampi y-alu on rämttä, jotn tällä alulla i luultavammin ol lpakoidn lvähdyspaikkoja. Kuitnkin alu voi toimia lpakoidn siirtymärittinä simrkiksi Ruuhilammll ja Puhdistamon lammll. Puhdistamon lammn pohjoisrunassa kasvaa iäkkäitä koivuja ja kuusia, joissa voisi olla lpakoill sopivia lvähdyskoloja. Lammn alulla siintyy luultavasti runsti hyöntisiä sn rhvän kasvillisuudn ja ravinnrikkaan vdn vuoksi. ätn voisi olttaa alulla siintyvän myös listavia lpakoita ksäisin. sisiippoja aikaismmin thdyssä ntoslvityksssä onkin yksittäin havaittu. Kuva. Puhdistamon lampi

8 .. Urhilukntän lähinn y-alu rkityllä Y-alulla on puro, jonka rlla kasvaa iäkkäitä kuusia ja haapoja. yös nuormpaa koivua ja lppää siintyy. ällä alulla ttaa olla mahdollissti pohjanlpakon lvähdyspaikka, mutta todnnäköisyys on aika pini. Kuusin rungoilla i näkynyt mm. koloja... Saijärvnn LUO-alu Luo-alun puusto on pääosin rittäin iäkästä kuusikkoa, jonka sassa kasvaa myös mäntyjä ja koivuja. Alun kskiosassa on tihkupinta, jonka rlla on pystyyn kuollita mäntyjä ja kuusia, jossa vilä kana on talllla. ihkupinta-alulla on avoimmpia kohtia, joissa voisi korvayökkö tai pohjanlpakko listaa. ätn kanaist klot voisivat toimia lvähdyspaikkoina ksällä. Lähialulla i ol vsistöjä, jotn alun lpakkokantaa i ol slvittty aikaismmin thdyssä ntoslvityksssä.. aikutusviointi kohtissa.. Lpakoidn olosuhdvaatimukst Lpakot ovat aiivisia ksäajalla, joka ajoittuu huhtikuun ja lokakuun väliin. N ovat yöläimiä, jotn n listavat yöaikaan. N ovat aiivisimmillaan, kun yölämpötila on yli + ja on sattonta ikä tuul. Lpakot synnyttävät ksä-hinäkuussa ja imttävät poikasiaan päiväyhdyskunnissa, joita voi sijaita simrkiksi suurissa puun koloissa tai vanhoissa raknnuksissa. Lpakot ovat horroksssa lokakuun ja huhtikuun välisn ajan, jolloin n talvhtivat paikoissa, joissa on sopiva kostus ja lämpötila. alvhtimispaikat ivät saisi mnnä ylnsä pakkasn puolll. alvhtimisaluita ovat ylnsä maanalaist lat, kllit ja simrkiksi bunkkrit. Lpakot ivät ol horroksssa koko aikaa, vaan hräävät välillä, jolloin n voivat syödä, juoda ja pitlla. Jos talvhtimisalu tul liian kylmäksi, n ttavat siirtyä uusill aluill ja krääntyä suurmmiksi yhdyskunniksi. Suomssa talvhtii simän lajia, joista pohjanlpakko ja korvayökkö talvhtivat kylmmmissä ja kuivmmissa olosuhtissa kuin simrkiksi vsisiippa, isoviiksisiippa, viiksisiippa, ripsisiippa. Lampisiippa on rittäin hvinainn talvhtija Suomssa ja tätä lajia i ol havaittu aikaismmin thdyssä ntoslvityksssä Uuraistn kskustan yliskaava-alull. uita lajja, joita i tavattu, on korvayökkö: Siippalajja on vaika rottaa toisistaan ilman yksilöidn pyydystämistä, jotn näidn lajimäärityksiä i voitu thdä aikaismmin thdyssä ntoslvityksssä... Aluidn vo lpakoill Slvitysaluista vokkain ja todnnäköisin lpakoidn lisääntymis- ja lvähdyspaikka, sijai Aittovuorssa. Sn jkissä kalliokohtissa on rittäin paljon kalliorpämiä ja onkaloita, jotka ovat ihantllisia lpakoidn linaluita. Kalliolta läht hyviä, iäkkäidn kuusin ja haapojn suojaamia rittjä Pikku-Kuukan aluill. Lampi on kapa ja pini, jotn sn ranta-aluilla siintyy ksällä runsti listttavia hyöntisiä. Alun valaistu virkistysritti voi olla haitaksi siipoill, mutta duksi pohjanlpakoill, jotka listavat valoon tulvia yöhyöntisiä. Siippalajit viroksuvat valoa ja päävät listajia, jotn n viihtyvät puuston suojaamissa lahdlmissa ja missä, jossa on kapita väyliä lvähdysaluill, mutta joita suojaa puusto. Korvayökkö käyttäisi jonkin vrran

9 hyväksn valon houkuttlma hyöntisiä. Aittovuorn puusto on suurlta osin iäkästä ja tnkin rajattu liito-oravan linpiirialu on rhvää, jotn sillä siintyy runmmin hyöntisiä ja järistä puista löytyy lvähdyspaikkoja. oisksi vokkain lpakkoalu sijai Niitulammn tläpuolislla luhta- ja puroalulla, joka ku Salmi-Kuukkaan. ällä alulla on rhvää ja runsti hyöntisiä olvia aluita, jossa on hyviä lntorittjä Salmi-Kuukan suuntaan. Puusto on osin rittäin järää ja osassa niistä siintyy myös koloja. Järät kuust antavat suojaa mm. viiksisiipoill, jotka sitä kaipaavat rityissti. Alulla on myös kloutuvia havupuita, joissa on kananrakoja lvähdyspaikoiksi. anhoissa koivuissa on myös usin koloja oksin hankakohdissa. Kolmannksi vokkain lpakkoalu on Puhdistamon lammn alu. ällä alulla on rittäin rhvää kasvillisuutta, joka on takna runll hyöntiskannall ja sn myötä lpakoidn siintymisll alulla. Lammn pohjoisosan puusto ja alun rakntt mahdollistavat lpakoill lvähdyspaikkoja. Lammlta pääs siirtymään Y-alun kautta Ruuhilammll ruokailmaan. Ruuhilammlta on mahdollisuus myös sujuvasti siirtyä Y-alull, jossa on simrkiksi Akonpuro ja toisksi tärkimmäksi kitltu lpakoidn lvähdys- ja ruokailualu. Nljännksi vokkaimmaksi kittlisin Salmilammn alun. Lampi on pini ja lpakoill dullinn ruokailualu, mutta rantavyöhykkn rämalulla i ol juuri lvähdyspaikoill mahdollisuuksia yhtä tän pönttöä lukuun ottamatta. Alulta on kuitnkin lyhyt matka mm. Ruuhilammll ja puhdistamon lammll. iidnnksi vokkaaksi lpakoidn aluksi sitän Akkojärvn LUO-mrkittyä alutta. Alulla kasvaa rintssä järitä haapoja ja kuusia, joissa voisi olla lpakon lvähdyspaikkoja. Alulta on suhtllisn hlppo ja lyhyt matka ruokailmaan Akkojärvn rantaan. hdyssä ntoslvityksssä i kuitnkaan Akkojärvn ranta-alulla havaittu yhtään lpakkoa dtorikuuntlussa. Kuudnnksi vokkain alu on Saijärvnn rn LUO-mrkitty alu, jossa sijai tihkupinta järin puustoinn. Alulta on pitkä matka minkään lammn tai järvn rantaan, mutta alun mätyyppi on rhvää korpa, jossa järitä kuusia ja pökklöitä. Alun lähiympäristö on myös lhtipuuvaltaista ja rhvää, jotn nämä voivat olla pohjanlpakoill ja viiksisiipoill sopivia listusaluita... Aluidn käyttö lpakoidn kannalta Pohjanlpakko i ol niin altis ihmisn tkmill ympäristön muutoksill, kuin viiksi- ja siippalajit. Pohjanlpakko listaa aukkokohdissa, kutn niittyjn, tidn ja pihojn yläpuollla. yös ranta, pllon- tai jopa hakkuuaukon laita, sinkin niidn kulma, ttaa olla pohjanlpakoll otollinn listuspaikka. Pohjanlpakko viihtyy myös raknnustn laudoituksn ja yläpohjakntissa. Lvähdyspaikoista tul olla vapaa lntoväylä, mutta lähiyhtys puuston suojaan on tärkää. alvhtimispaikoiksi sopivat mm. maakllit ja lat, joissa talviaikainn kostus ja lämpötila pysyvät lpakoill sopivana. Siippalajin linolosuhtisiin ngatiivissti vaikuttavat asiat ovat tuulisuudn ja valoisuudn lisääntyminn. oilta myös liian tihä puusto ja pnsastuminn stävät siippalajin listamisn. ämä on hyvä huomioida lampin rantavyöhykkillä, tti rannat vsakoituisi kauttaaltaan. oilta pajut rantavyöhykkllä ovat tärkitä psimäaluita osall linnuista. Siipoill phaita aluita ovat ttunt, kuusivaltaist skamät. ällaisilla aluilla tärkimmiksi

10 listusaluiksi muotoutuvat rilaist suojaisat käytäväalut, kutn mäpolut ja mät/ajourat. ällaisia mäisiä siirtymäaluita tulisi jättää alun ri listuspaikoill, kutn lampin rantaan ja näidn välill. ikäli tvi thdä rakntidn purkutöitä, tulisi työ ajoittaa ajall, jolloin lpakoilla i ol imtttäviä poikasia. ätn purkutyö voitaisiin thdä syys- lokakuussa, riippun myös sääolosuhtista. Jos purttavissa rakntissa voisi sijaita myös lpakoill sopivia talvhtimiskohtita, purkutyö tul thdä nnn lpakoidn horrostamisaikaa. alvhtimisn lpakot tvivat riittävää, tasaista kostutta ja kohtn lämpötila i laska pakkasn puolll. Lähtt Uuraistn kunta osayliskaava ja rantayliskaavan muutos. Ehdotus.... : kaavaktta. Yliskaavan ntoslvitys, Uuraistn kskusta. mi Pohjanmaan ntoto. rhi Ala- Risku... Lappalainn,.:Lpakot salapräist nahkasiivt. ammi,hlsinki.s. /Nina Hagnr-ahlstn Rasmus Klsson. Suomn lpakkotllinn yhdistys ry. Liittt Uuraistn kunta osayliskaava ja rantayliskaavan muutos. Ehdotus.... : kaavaktta. Lpakoidn mahdollist lvähdys-, lisääntymis- ja talvhtimiskohtt.

11 Kalliomäki LEPAKKOHAAINNO UURAISEN KUNA. KESKUSAN OSAYLEISKAAA JA RANAYLEISKAAAN UUOS Ehdotus.. :. mahdollisia lvähdyspuita :. : Holma... : k.. : ruokailu- ja siirtymäritti : k :. :.. Y. tanssilava :.. Koivuranta k Salmi-Kuukka. :..... : :. :.. -. oivola : :. :. Särkiaho. Salmi-Kuukka. IAKAAA :. äpirtti. K :... RY.. : Kaakkolampi :.. m K.... :.... :.. RY -. : : :..... : :. lan.. oivo : k : L : Kuukkajärvi : : E :.. : :. Uurainn :.. Salmi-Kuukka : :. :..... län..... Jyväsky :... : :. -.. :.... :. :.... :..... Y tau Kin. RYK..... :.. Kaakkomäki.. dn... :.. : :... : : -.. : /Y.. : : k..... : :..... :. : kan : Salmikuu... kilän Hik.. korjaamo... Y Korpiaho /s... : : : : :. :.. :.. k Uurainn. :... : : :... E :. Rink k k pmo :.. : tau Kin :. : : :.. : dn.... :.. Salmi-Kuukka -. Y. : :... Paskolampi... : :.... :. :. - :..... Plto : :. asuinpaikka.. :.. S : :. :. - : -. yllyplto.... Päivärinn k :.. :... k Y.... Uurainn :.... : : A : :. Erola :.. dn.... :. : kant. Salm... tau... Kin :.. i. k :. ikuu :.. : -.. : :.. :. k :..... :.. Nv k :.... :. a - pv. k. :.. :. Uurainn.. :.:.. :..... :... : :.. :. Kuukkajärvi... k. : uur n : : :.. :.. :. ranta Akon k : : - :. : :.. :... k.... mä Aitto Ranta.. : Nvala :... uvon : :... :.. :. Pappilanlahti... : :. Nvala : :.. :... : :. : : :... : n :.. :. : :.. Hakkaismän k ilän :. n... Kuukkajärvi. :. uur... Oskula. k Rantamäki... :... pmo.. :.... Y.. :. :... : : Jyväskylän. :. EN : atinaho : Halli :... : EN :. :.. A.... A.. :... k..... Kuukkajärvi.. : Pkkala.. :. :. : Akonpuro : :. Akonpuro. :. antunti.. Akonplto.. :. Y..... : A : :.... Ruuhilampi.. Akko. : Sorvi. Notkola. Akko : : : : Akko :..Hiaajan : :... Riihilhto.. :. Ruuhi.. Y-. :. : :... :. :.. :. : Ahonn :.. : : :... Yhtist vsialut. : : : :. Niittulampi :.. : Y... : : : :. AL : : /sniittulampi.. Simola... :. :. : Simon. Simola.. : : : :. : : :.... :.... : /rs. :.. :... :.. :..... :.. :. :..... i :. :. Niittylammnt :. : urpla.... urpla... : Ruuhilampi RA.. :.... : n.. :... : Uurainn : : : :. : :. : Pirtt imä :. : :..... : : ultian : : :. /rs. /s.. :. :.. : : :. : : :..... :.... : :. : oron : :.. Ruunalampi. :. :. :. : kirkkohrran virasto : ultian.... S :.. :.... :... : : : : Aittomän -... Riston : : :. :. :... :. :..... Rasinaho :. - :.... : : Häkin valtakunnansali.. :. oron : : : :. : :. :. : : :.... : : :. : : :. : : k allas :..... : Y :... :. : : : :... rinn Aitto Niittylammn Aitto. : : :. :. : :. : S :. päiväkoti. tnnis - rinn.... k : :... : :. :. :. :..... : : :.. Haa. : :.... :... :.. : :... n Riihi... : Kuukkajärvi :. Häki. :. :. : :..:. :.. :.. :... :. ton : :... : Ris.. :. : :.. :.. : :. pmo :.... E.. :. ou Uurainn... Kuukanp. : :.... :..... :. : :. :.... uimanta. Aittovuori.. :... :.... :.... mt. :... : : Salmiaho :.... Sammalinn..... K :. : : Kuukkajärvi : :.... :.. : :. Y : :.. :. :. :..... : : :.... :.. : L.. t :. k. sk Aittomäki..... Kirkko anha län k Y. : rakntilla vanha koulu. :.. : Salmilampi.. : Salmilampi Yhtist vsialut Yhtist vsialut :.... : : :. Salmilampi :.. :.. Y K. : - :. : : : vanha koulu E/Y.. Kuukkajärvi..... : Kostin. RA-.... Jätallas....Opin. : lan.. :. : :. : Pikku-Kuukka.... uom. puhdistamo. : :... : : : :... : - k... - :. : : : Pikku-Kuukka Poikki. :. :.... : : :. : nan Uiman : :.. :... :.. : : : AK... : : :.. :. :..... Rinkilä-uomla III. II :. : :. :. Jyväsky. : :. bs.. :.. :.. III.. :. :. :I.. ir. I. III kpa ast... : o.. Rinn.. RYK. Jauholampi /s. : : : : : :. : :.. : htäpllo. n.. Raja.. :. :. : :..... :.. Pikku-Kuukka... :. järvn apt.... :... Sai. :.. Rinkilä-uomla.... : kpa :.... pankki. :... Y.. s.talo. kunnanvirasto :.. : o Oik kan : bs Kuu. : h.as... : : :..... : :.... : : : rakntilla : RKY.. ou AL. :. ijänp : Kks :. AK P.. : :. : : nt i :. : Rin : :. :.. : palvlutalo... : : :.... :. : : A : Annala.... : Y :. :. lit trvysasma :. : lit A-. : :... srk talo.. :..... :. :.. :. kirjasto.. sk. : :.... k :.... P :.... kan. koulu... k. : Kuu..... E urhiluknttä :... :.. : k... :... :. :... :..... k.. A- :. : k II.. /P. : : :... : tmppli..... U/s... kaukalo E lämpökskus sp sp :. Paanala. :.... Paanala. Ala-Kässi :... :... sk.. in Käss... A..... : :. :. /Y-rs.. :. :.. :. :.. Urhilu. :.. Haukimän. :. uronti : :. Riihip :... : n.talo :.. Y. sinti Käs :..... U : :.. : nti. :. ro :. :.. :. amä koti Kirk :. :. : :. :. : sikk.... :.... /rs. kko. K onti. :. ipur..... k. : Riih an : : : : :.... : :.. rakntilla :.. Y :... : A. :... is pu.. : : :... : :.... : :. :. : : m al.... : :. :. Kuukanranta EH.. :. : :..... :... Kuukkajärvi :.. Y.. : EH/s. :.. : :. : : allas S am :. Iso-Kuukka... : : :. :.. :. :.. k : :.... Oskin.. k. :. : : ikkulan ansikkamäki... :. :. : rap : : :. :... k..... k Y RK. :.. :.. : :. -rs :... : :. :. : mahdollinn lisääntymis- ja lvähdyspaikka skä talvhtimisalu.. : Oskin : :. k. : :... :. :.. :. Kuukkajärvi : Saijärvn :. : E : anti Holm :. : ansikkamäki :... : :.. :. :.... : : :... : :. : :. : : :. :... :... pou Y. :... alisn. :. :.... :. Samm :.. :.. Iso-Kuukka E s.talo... : :.... :..

12 anta Iso-Kuukka ansikkamäki. : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : Kuukkajärvi Kuukkajärvi tanssilava s.talo n.talo tmppli lämpökskus sp sp allas rap kko rakntilla urhiluknttä kaukalo Riihipuron Kässin Kirkko Haukimän ansikkamän Urhilu Hakkaismän Oskin Oskin ikkulan Sammalisnpou Holman Saijärvn Iso-Kuukka Paanala ansikkamäki k k k k k k k k A E E A U Y Y /Y-rs /rs -rs E /P E P EH/s EH U/s K Y Y Y sk RKY.

13 :... R in k..... t. :. Aittovuori n ti. mä to Uurainn.. : A itt or in -. n : :. :. :. S. ultian kirkkohrran virasto.. Uurainn. Ranta : :. :... :.. /rs.. : : :. :. : : :.. : Y.. : :. : Y- :. : : : :. : :.. :.. : :. : : i AL.. Simola Sim ont. :... : : Simola... :. Niitty lamm. n. urpla. :.. :. urpla : : :. : :.... :. : : :..... n. u ltia... : : :... : : :. : :. :... :... : :. :. :. : : : :. : or onti.. :. :.. : :.. : : - ta nr an nn A ko to ri Aittomä n A it.. :.. :. : :... nt i. k :. : :... : Ri sto. oron. : : :.. : :. allas :. : :... : : k... :. : : : :.. päiväkoti Niittylammn :.. : tnnis. : :. :. :... :.... : n ti. to A... is :.. :.. pmo R.: :.. E : : :. :.. : A it : :. :.. :. :.... uimanta..... :... :.... u..... mt :.... :. :.. : np o... :..... :... : : Ku uka :. :... :. : L k.. : sk.. : : :.. : rakntilla... vanha koulu..... Aittomäki.... vanha koulu.. i.. : :... :..... int.op. u om la nti.. :. : : :.. :. : :. : k Kuukkajärvi.. :... Poik kiti. :. : :. :.. : : nn an : : Pikku-Kuukka III. II Pikku-Kuukka.. :. a. Uim... : :. Rink : : : : :... :. :. :. AK..... bs : : III : : : :. :. : : kpa.. :. :. :... I. III.. :I :.. :. ti... s to. n.. : ir a. :. :... : Pikku-Kuukka.. Raja apt :... kpa. :.. k... rv n. :. ijä. n ti. : Sa..... ka :. uu... :. k.. K.. k :..... rakntilla. : : RKY pankki... AK :. : bs kunnanvirasto. o ik O.. :.. nti. : :... h.as : : s.talo. sk ylä : :. : :. : : :..... AL... :. än K :. : :. ol ku np si jä : k Jy vä : :. : k il : n ti i.. : in.. P. R..... : palvlutalo. Rin Annala. :... Kos tint :... Kirk koti an ha :. :.. A : : :.. : :... Y lit lit.. trvysasma. : srk talo k :.... : :... :... A-. :.. :... :.... koulu sk :... k :..... kirjasto.... : :..... ti P :.... an... : uk :. Ku.. :... :... k II. k.. i.. : :. : E urhiluknttä :... A-.... : K äs Ala-Kässi Paanala. Paanala.. : : : :. tmppli.. k. si nt on : A :... ip ur :. : R iih sk... : :... :... Y :.. Akonpuro.

14 Pkkala Ahonn Notkola Salmiaho Rasinaho Salmilampi Ruuhilampi Ruunalampi Jauholampi Niittulampi Akonpuro pla Rinkilä-uomla.... : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : Kuukkajärvi Kuukkajärvi Yhtist vsialut Yhtist vsialut valtakunnansali s puhdistamo htäpllon Poikki uomlan Riihi Häkin Ruuhi Koivuranta antun Haa Pirttimän oron Häkin Niittulampi Ruuhilampi Salmilampi Salmilampi Jätallas Akonpuro Rinkilä-uomla k Y Y E/Y - RA - Y Y /rs Y K Y K - /s /s /s RA- S RYK RYK.

15 oivola Päivärinn äpirtti Korpiaho yllyplto Oskula Salmi-Kuukka Paskolampi pi. : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : Kuukkajärvi Uurainn Kuukkajärvi pmo asuinpaikka Halli Salmikuukan oivolan Salmi-Kuukka Salmi-Kuukka k k k k k Y E L - Y N /s pv RYK RYK.

Ulvilan kaupunki. Ulvilan Kaasmarkun Ryöpäkinmäen ja Fatiporin pohjoispuolen liito-oravaselvitys 2014 AHLMAN GROUP OY

Ulvilan kaupunki. Ulvilan Kaasmarkun Ryöpäkinmäen ja Fatiporin pohjoispuolen liito-oravaselvitys 2014 AHLMAN GROUP OY Ulvilan kaupunki Ulvilan Kaasmarkun Ryöpäkinmän ja Faporin pohjoispuoln liito-oravaslvitys 204 AHLN GROUP OY RAPORTTEJA 3/204 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Raporsta... 3 Slvitysaluidn yliskuvaukst...

Lisätiedot

Piehingin osayleiskaava 27.10.2014 Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille

Piehingin osayleiskaava 27.10.2014 Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille Phingin osayliskaava 27.10.2014 Kysly alun asukkaill ja maanomistajill Arvoisa vastaanottaja, Raahn kaupunginhallitus on päättänyt aloittaa Phingin osayliskaavan ajaasaistamistyön. Phingin osayliskaava

Lisätiedot

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A 2 0 1 7 Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2017-2019 / T O I M I A L A P A L V E L U 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 5 0 0 T E

Lisätiedot

Luontoselvitys, Kalliomäki , Sappee, Mira Ranta 2015 Liito-oravaselvitys,Kalliomäki , Sappee, Mira Ranta 2016 Sappee

Luontoselvitys, Kalliomäki , Sappee, Mira Ranta 2015 Liito-oravaselvitys,Kalliomäki , Sappee, Mira Ranta 2016 Sappee 25.05.2016 Luontoselvitys, Kalliomäki 635-432-3-108, Sappee, Mira Ranta 2015 Liito-oravaselvitys,Kalliomäki 635-432-3-108, Sappee, Mira Ranta 2016 Sappee kiinteistön 635 432-3-108 Kalliomäki muinaisjäännösinventointi

Lisätiedot

Liito-oravaselvitys Kauniainen 2008

Liito-oravaselvitys Kauniainen 2008 Liito-oravaselvitys Kauniainen 2008 Sirkka-Liisa Helminen Ympäristötutkimus Yrjölä Oy SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...3 2 LIITO-ORAVAN BIOLOGIA JA SUOJELU...3 3 MENETELMÄT...3 4 TULOKSET...4 4.1 Kavallintien

Lisätiedot

JHS 185 Asemakaavan pohjakartan laatiminen Liite 2 Asemakaavan pohjakartan kohdemalli

JHS 185 Asemakaavan pohjakartan laatiminen Liite 2 Asemakaavan pohjakartan kohdemalli JUHTA - Julkisn hallinnon titohallinnon nuvottlukunta JHS 185 Asmakaavan pohjakartan laatiminn Liit 2 Asmakaavan pohjakartan kohdmalli Vrsio: 1.0 / 20.3.2013 Julkaistu: 2.5.2014 Voimassaoloaika: toistaisksi

Lisätiedot

LIITE 8A: RAKENNELUVUN 137 YHTÄLÖITÄ

LIITE 8A: RAKENNELUVUN 137 YHTÄLÖITÄ LIITE 8A: RAKENNELUVUN 37 YHTÄLÖITÄ Raknnluvusta 37 on tämän työn yhtydssä syntynyt yli 00 yhtälöä, joista 00 yhtälöä on analysoitu. Näistä on osoittautunut 70 yhtälöä milnkiintoisiksi ja saman vrran otaksutaan

Lisätiedot

t P1 `UT. Kaupparek. nro Y-tunnus Hämeenlinnan. hallinto- oikeudelle. Muutoksenhakijat. 1( UiH S<

t P1 `UT. Kaupparek. nro Y-tunnus Hämeenlinnan. hallinto- oikeudelle. Muutoksenhakijat. 1( UiH S< 1(0 1 4 1 1 4 UiH 0 0 0 1 S< A S I A N A J O T O I M I S T O O S S I G U S T A F S S O N P L 2 9, Ra u h a n k a t u 2 0, 1 5 1 1 1 L a h t i P u h e l i n 0 3 / 7 8 1 8 9 6 0, G S M 0 5 0 0 / 8 4 0 5

Lisätiedot

LIITO-ORAVASELVITYS VAMMALAN KUKKURISSA

LIITO-ORAVASELVITYS VAMMALAN KUKKURISSA LIITO-ORAVASELVITYS VAMMALAN KUKKURISSA 2013 LIITO-ORAVASELVITYS VAMMALAN KUKKURISSA 2013 Selvityksen tarkoitus Liito-oravaselvityksessä oli tarkoitus löytää selvitysalueella mahdollisesti olevat liito-oravan

Lisätiedot

ILMAJOEN TUULIVOIMA-ALUEIDEN LIITO-ORAVASELVITYS 2015

ILMAJOEN TUULIVOIMA-ALUEIDEN LIITO-ORAVASELVITYS 2015 ILMAJOEN TUULIVOIMA-ALUEIDEN LIITO-ORAVASELVITYS 2015 YLEISTÄ Tavoitteena oli selvittää lajin esiintymistä suunnitelluilla tuulivoima-alueilla. Selvitysalueiden laajuuden vuoksi valittiin niiltä kartta-

Lisätiedot

RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017

RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017 TUTKIMUSRAPORTTI 5.4.2017 RIIHIMÄKI AROLAMPI 1 JA HERAJOKI ETELÄINEN LIITO-ORAVASELVITYS 2017 Riihimäen kaupunki Tekijä: Laura Ahopelto SISÄLLYS 1 Johdanto... 4 2 Menetelmä... 5 3 Tulokset... 5 4 Muita

Lisätiedot

LITIUMPROVINSSIN LIITO-ORAVASELVITYS

LITIUMPROVINSSIN LIITO-ORAVASELVITYS Päivämäärä 19.06.2014 KELIBER OY LITIUMPROVINSSIN LIITO-ORAVASELVITYS Päivämäärä 19.6.2014 Laatija Tarkastaja Kuvaus Kansikuva Antje Neumann Heli Uimarihuhta Hautakankaan metsää Viite 1510013339 Ramboll

Lisätiedot

Länsi-Palokan liito-oravaselvitysten täydennys 2014

Länsi-Palokan liito-oravaselvitysten täydennys 2014 Länsi-Palokan liito-oravaselvitysten täydennys 2014 Timo Pylvänäinen 8.5.2014 Kaavoitus Jyväskylän kaupunki Selvitysalueet Erillisiä selvitysalueita on 16. Ne sijaitsevat Nuutin ja Terttumäen alueella

Lisätiedot

Keiteleen itäpuolen RYK liito-oravaselvityksen täydennys

Keiteleen itäpuolen RYK liito-oravaselvityksen täydennys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VIITASAAREN KUNTA Keiteleen itäpuolen RYK liito-oravaselvityksen 1 (9) Tuomo Pihlaja Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 1.1 Pieni-Toulatin elinpiiri... 1 1.2 Lähteenmäen

Lisätiedot

SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016

SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016 SALMENKYLÄN POHJOISOSAN ASEMAKAAVAN LIITO- ORAVASELVITYS 2016 Markku Nironen 19.04.2016 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 AINEISTO JA MENETELMÄT... 2 3 ASEMAKAAVA-ALUEEN LIITO-ORAVAT... 2 3.1 LIITO-ORAVAT 2009...

Lisätiedot

Leppälahden liito-oravaselvitys 2012

Leppälahden liito-oravaselvitys 2012 Leppälahden liito-oravaselvitys 2012 Kaivoveden pohjoisrannan haapalehtoa Jätöskasa Kankaansuolla 1 1 Johdanto...2 2 Työmenetelmät...3 3 Tulokset...4 3.1 Leirikeskuksen itäpuoli....4 3.2 Kankaanhauta-tilan

Lisätiedot

Rataskadun alueen liitooravaselvitys

Rataskadun alueen liitooravaselvitys Rataskadun alueen liitooravaselvitys 2017 Huittisten kaupunki 21.3.2017 Luontopalvelu Kraakku Marika Vahekoski 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Liito-oravaselvitys. 3 2.1 Yleistä liito-oravasta 3 2.2

Lisätiedot

Rauhanniemi-Matintuomio asemakaava 25.5.2009 1 (5) Seija Väre RAUHANNIEMI - MATINTUOMIO LIITO-ORAVA SELVITYS 1 ALUEEN YLEISKUVAUS

Rauhanniemi-Matintuomio asemakaava 25.5.2009 1 (5) Seija Väre RAUHANNIEMI - MATINTUOMIO LIITO-ORAVA SELVITYS 1 ALUEEN YLEISKUVAUS Seija Väre 25.5.2009 1 (5) RAUHANNIEMI - MATINTUOMIO LIITO-ORAVA SELVITYS 1 ALUEEN YLEISKUVAUS Asemakaava-alue sijaitsee Pyhäjärven pohjoisrannalla. Maantien eteläpuolella rannalla on omakotitalojen rivi.

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KEVÄÄN 2008 LIITO-ORAVATARKISTUS

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KEVÄÄN 2008 LIITO-ORAVATARKISTUS VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI KEVÄÄN 2008 LIITO-ORAVATARKISTUS 1 1. Selvityksen taustoja Destia Oy tilasi tämän selvityksen Luontoselvitys Kotkansiiveltä 29.2.2008. Selvitys

Lisätiedot

2 Keminmaa 3 4 5 6. Haaparanta TORNIO. > 40 db > 45 db > 50 db > 55 db > 60 db > 65 db > 70 db > 75 db. Vt 4 Kemi

2 Keminmaa 3 4 5 6. Haaparanta TORNIO. > 40 db > 45 db > 50 db > 55 db > 60 db > 65 db > 70 db > 75 db. Vt 4 Kemi LIITE.. Pek ka ti injun Heik rä npe ä nper kkaa u u L joki Kylä L LIITE.. i aar Na u ska ang as ik ju Koi vuh ar Ru u tti Mä nt Väi nöl ä y lä Ma rtta Vai n io n ine Tor v o Paa tti Las si ik ko Kem inm

Lisätiedot

LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN SIPOON POHJOIS- PAIPPISTEN OSAYLEISKAAVA-ALUEELLA VUONNA 2016

LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN SIPOON POHJOIS- PAIPPISTEN OSAYLEISKAAVA-ALUEELLA VUONNA 2016 TUTKIMUSRAPORTTI LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN SIPOON POHJOIS- PAIPPISTEN OSAYLEISKAAVA-ALUEELLA VUONNA 2016 Tekijä: Rauno Yrjölä Sisällys: 1 Johdanto... 3 2 menetelmä... 3 3 Tulokset... 4 4 Yhteenveto ja

Lisätiedot

Kuohun osayleiskaavan liito oravaselvityksen täydennys 2019

Kuohun osayleiskaavan liito oravaselvityksen täydennys 2019 Kuohun osayleiskaavan liito oravaselvityksen täydennys 2019 Anne Laita Jyväskylän kaupunki Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö 4.4.2019 2 1. Johdanto Tämä selvitys on toteutettu Kuohun osayleiskaavan pohjatiedoksi.

Lisätiedot

17 Jm. Pe/so. Pe/so. Pe/so. Pe/so. Pe/so. Pe/so Pe/so. Pe/so. Hattulan kunta 32. Pe/ao Johtoaukea, uusi. Reunavyöhyke, uusi

17 Jm. Pe/so. Pe/so. Pe/so. Pe/so. Pe/so. Pe/so Pe/so. Pe/so. Hattulan kunta 32. Pe/ao Johtoaukea, uusi. Reunavyöhyke, uusi ga sa la -H ik iä k V( FG ) SI/ J --- MÄKELÄ SI/J --- --- --- --- --- --- silta --- SUPPA --- KUTTILA --- KAURANEN / I --- Hattulan kunta Suunniteltu keskilinja kv VANAJA - TIKINMAA kv Purettava kv keskilinja

Lisätiedot

PVC-IKKUNOIDEN ASENNUS

PVC-IKKUNOIDEN ASENNUS OHJE Tarvittavat työkalut Asnnusraudat Sorkkar auta Ruuvja / ruuvja ja tulppia, jos sinä on btonia Vsivaaka Ruuvinväännin Saumausvaahtoa, laajnvaa saumanauhaa, villakaistaa jn. Taivutu spihdit Kiiloja

Lisätiedot

HEPOLUHDAN ALUEEN LIITO-ORAVASELVITYS 488-C7526

HEPOLUHDAN ALUEEN LIITO-ORAVASELVITYS 488-C7526 HEPOLUHDAN ALUEEN LIITO-ORAVASELVITYS 488-C7526 12.6.2006 SUUNNITTELUKESKUS OY Liito-oravaselvitys 1 12.6.2006 Hepoluhdan alue 488-C7526 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 YLEISKUVA... 1 3 LIITO-ORAVA...

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS

TUUSNIEMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS TUUSNIEMEN KUNNAN RAKENNUSJÄRJESTYS 1. SOVELTAMISALA JA VIRANOMAISET 1.1. Sovltamisala Maankäyttö ja raknnuslaissa ja astuksssa olvin skä muidn maan käyttämistä ja rakntamista koskvin säännöstn ja määräystn

Lisätiedot

Liito-orava kartoitus Nouvanlahden ulkoilualueelle sekä eteläisen Kilpijärven länsirannalle.

Liito-orava kartoitus Nouvanlahden ulkoilualueelle sekä eteläisen Kilpijärven länsirannalle. Liito-orava kartoitus Nouvanlahden ulkoilualueelle sekä eteläisen Kilpijärven länsirannalle. Tarmo Saastamoinen 2010. Kuva.1 Kaatunut kuusenrunko Nouvanlahdesta. LIITO-ORAVA: Liito-orava (pteromys volans)on

Lisätiedot

Lintukankaan liito-oravaselvitys 2015

Lintukankaan liito-oravaselvitys 2015 Lintukankaan liito-oravaselvitys 2015 29.6.2015 Kaupunkirakennepalvelut Johdanto Liito-orava kuuluu EU:n luontodirektiivin liitteen IV (a) lajeihin, joiden suojelu on toteutettu luonnonsuojelulain 49.1

Lisätiedot

MT640 parantaminen Vuonteensalmen sillan kohdalla, Laukaa

MT640 parantaminen Vuonteensalmen sillan kohdalla, Laukaa MT640 parantaminen Vuonteensalmen sillan kohdalla, Laukaa Lepakkoselvitys Heikki Holmén 26.8.2016 2 (5) 26.8.2016 MT640 parantaminen Vuonteensalmen sillan kohdalla, Laukaa SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTO

Lisätiedot

Jääsjärven rantayleiskaavaalueen viitasammakkoselvitys

Jääsjärven rantayleiskaavaalueen viitasammakkoselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Jääsjärven rantayleiskaavaalueen viitasammakkoselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 17.5.2015 P21428P006 Raportti 1 (10) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/26

Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma LIITE 13: Kuvioluettelo Sivu 1/26 Vesirattaanmäen hoito- ja käyttösuunnitelma 2015-2025 LIITE 13: Kuvioluettelo 23.3.2015 Sivu 1/26 101 0,70 Kuivahko kangas Taimikko yli 1,3 m Kataja Avoin alue ja näkymä (B4) Myös kelirikon aikana Rauduskoivu

Lisätiedot

OSATIH SELOSTE 6/1973 METSÄMAAN T KE US T ~ K I J ÖI S T Ä

OSATIH SELOSTE 6/1973 METSÄMAAN T KE US T ~ K I J ÖI S T Ä ... /, t,.. OSATIH Rauhankatu 0070 Puhlin SELOSTE 90-8 /97 AURA UKS E N METSÄMAAN T HELSINKI 7 YÖ V A I KE US T ~ K I J ÖI S T Ä TTS-METSÄ-ÄESTÄ KÄYTETTÄESSÄ Mtsätho kräsi syksyllä 97 Thdaspuu Oy:n aikatutkimusainistoa

Lisätiedot

MUTALA 9 SIIHTALA. Utrantie. Taimistonkuja. Kalliopolku. Kalliotie. Särkäntie. iihtalanpussi. Siihtalantie. Mäkitie II I

MUTALA 9 SIIHTALA. Utrantie. Taimistonkuja. Kalliopolku. Kalliotie. Särkäntie. iihtalanpussi. Siihtalantie. Mäkitie II I 0 0 0 : : 0: : :0 : -0-0 Utranti Siihtalanpolku Mäkiti Siihtalanti Taimistonkuja Särkänti Kallioti Kalliopolku Tlkänti Utranti iihtalanpussi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 KT KT bs bs 0 0 0 0 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0

Lisätiedot

ORIMATTILA, PENNALAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS

ORIMATTILA, PENNALAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS ORIMATTILA, PENNALAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LAUSUNTO LIITO-ORAVAN ESIINTYMISESTÄ JA ELINYMPÄRISTÖISTÄ KUIVISTONMÄEN ALUEELLA Marko Vauhkonen Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 21.10.2015 1 JOHDANTO

Lisätiedot

Teisko Aitolahden metsäsuunnitelma vuosille 2012-2021

Teisko Aitolahden metsäsuunnitelma vuosille 2012-2021 Teisko Aitolahden etsäsuunnitela uosille 2012-2021 Lohko 55 Terälahti Metsikkökuioittainen seloste Kaupunkikehitysryhä Kiinteistötoii PL 487 33101 Tapere kiinteistotoii@tapere.fi Kannen kua: Joanna Aalto

Lisätiedot

HEINOLAN VUOHKALLION LIITO-ORAVASELVITYS 2009

HEINOLAN VUOHKALLION LIITO-ORAVASELVITYS 2009 HEINOLAN VUOHKALLION LIITO-ORAVASELVITYS 2009 Marko Vauhkonen 18.5.2009 HEINOLAN VUOHKALLION LIITO-ORAVASELVITYS 2009 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTO JA MENETELMÄT... 3 3 TULOKSET... 4 4 SUOSITUKSET...

Lisätiedot

& # # w. œ œ œ œ # œ œ œ œ œ # œ w. # w nœ. # œ œ œ œ œ # œ w œ # œ œ œ Œ. œ œ œ œ œ œ œ œ # œ w. œ # œ œ œ w œ œ w w w w. W # w

& # # w. œ œ œ œ # œ œ œ œ œ # œ w. # w nœ. # œ œ œ œ œ # œ w œ # œ œ œ Œ. œ œ œ œ œ œ œ œ # œ w. œ # œ œ œ w œ œ w w w w. W # w Epainn muis (1.1., 6.12.) # œ œ œ œ œ # œ w i nun Kris lis sä py hää muis tus Tofia (6.1.) jo Jo pai a, y lis n [Ba li nu a, os,] kun ni, l nä ru k, i dän Ju ma lis, y lis ka i dän h tm h nk sl nu a, o

Lisätiedot

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YLEISSUUNNITTELU

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YLEISSUUNNITTELU VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA YLEISSUUNNITTELU LIITO-ORAVATARKASTUS 2009 1 1. Selvityksen taustoja Liito-oravatarkistukset liittyvät VT 6 perusparannuksen yleissuunnitelmaan välillä Taavetti- Lappeenranta.

Lisätiedot

VT6 parantaminen välillä Hevossuo-Nappa Tiesuunnitelmaan liittyvä liitooravatarkistus

VT6 parantaminen välillä Hevossuo-Nappa Tiesuunnitelmaan liittyvä liitooravatarkistus 2016 VT6 parantaminen välillä Hevossuo-Nappa Tiesuunnitelmaan liittyvä liitooravatarkistus Petri Parkko 4.4.2016 1 1. Taustoja Kouvolan Hevossuo-Nappa välille on suunniteltu VT6 tiesuunnitelmassa rinnakkaistiejärjestelyjä.

Lisätiedot

Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016. Lakeuden luontokartoitus

Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016. Lakeuden luontokartoitus Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016 Lakeuden luontokartoitus Sisällysluettelo Selvitysalueen yleiskuvaus Sijainti 4 Topografia 4 Kallioperä 5 Maaperä 5 Maanpeite 6 Pohjavesialueet 6 Selvitysalueen luontokohteet

Lisätiedot

Kattiharjun tuulivoimapuiston liito-oravaselvitys

Kattiharjun tuulivoimapuiston liito-oravaselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PROKON WIND ENERGY FINLAND OY Kattiharjun tuulivoimapuiston liito-oravaselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 20.8.2014 P21463P003 Liito-oravaselvitys 1 (23) Tuomo Pihlaja 20.8.2014

Lisätiedot

NIINIMÄEN TUULIPUISTO OY Sähkönsiirtolinjojen liito-oravaselvitys, Pieksämäki

NIINIMÄEN TUULIPUISTO OY Sähkönsiirtolinjojen liito-oravaselvitys, Pieksämäki RAPORTTI 16X267156_E722 13.4.2016 NIINIMÄEN TUULIPUISTO OY Sähkönsiirtolinjojen liito-oravaselvitys, Pieksämäki 1 Niinimäen Tuulipuisto Oy Sähkönsiirtolinjojen liito-oravaselvitys, Pieksämäki Sisältö 1

Lisätiedot

LIITO-ORAVASELVITYS 16X KALAJOEN KAUPUNKI. Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys

LIITO-ORAVASELVITYS 16X KALAJOEN KAUPUNKI. Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys LIITO-ORAVASELVITYS 23.6.2015 KALAJOEN KAUPUNKI Hiekkasärkkien liikuntapuiston alue Liito-oravaselvitys 1 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 LIITO-ORAVASELVITYS 2 3 TULOKSET 3 4 JOHTOPÄÄTÖKSET 4 5 VIITTEET 5 Kannen

Lisätiedot

Huhtasuon keskustan liito-oravaselvitys

Huhtasuon keskustan liito-oravaselvitys Huhtasuon keskustan liito-oravaselvitys Taru Heikkinen 19.12.2008 Kaupunkisuunnitteluosasto Jyväskylän kaupunki 1. Tehtävän kuvaus ja tutkimusmenetelmät Työn tarkoituksena oli selvittää liito-oravan esiintyminen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista Taru Heikkinen Kaavoitus Jyväskylän kaupunki

Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista Taru Heikkinen Kaavoitus Jyväskylän kaupunki Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista 18.6.2009 Tämän työn tarkoituksena oli tarkentaa Korpilahden Tikkalan kylän alueella vuonna 2003 tehdyssä luontoselvityksessä (Anna-Riikka Ihantola) havaittujen

Lisätiedot

1. Kaikki kaatuu, sortuu August Forsman (Koskimies)

1. Kaikki kaatuu, sortuu August Forsman (Koskimies) olo q» date reliioso olo 7 K (2003) KE2a7 1. Kaikki kaatuu, sortuu uust Forsma (Koskimies) olo 14 olo 21 3 3 3 3 3 3 3 3 Ÿ ~~~~~~~~~~~ π K (2003) KE2a7 uhlakataatti (kuoro) - 2 - Kuula: - 3 - uhlakataatti

Lisätiedot

Kantakaupungin yleiskaava. Asutuksen laajenemisalueiden luontoselvitys Kokkolassa. Tammikuu 2010 Mattias Kanckos

Kantakaupungin yleiskaava. Asutuksen laajenemisalueiden luontoselvitys Kokkolassa. Tammikuu 2010 Mattias Kanckos Kantakaupungin yleiskaava Asutuksen laajenemisalueiden luontoselvitys Kokkolassa Tammikuu 2010 Mattias Kanckos Skolbackavägen 70 GSM: 050-5939536 68830 Bäckby info@essnature.com Finland 9. Biskop- Fattigryti

Lisätiedot

Forssan kaupunki Osavuosikatsaus YHDYSKUNTAPALVELUT. Arviointik r iteeri tr mittarit ja tavoitetaso ja t a v o i t e t a s o

Forssan kaupunki Osavuosikatsaus YHDYSKUNTAPALVELUT. Arviointik r iteeri tr mittarit ja tavoitetaso ja t a v o i t e t a s o Forssan kaupunki Osavuosikatsaus 2017-08 TOIMIALA 50 YHDYSKUNTAPALVELUT P A L V E L U 5 0 0 T E K N I S E N J A Y M P Ä R I S T Ö T O I M E N H A L L I N T O J A M A A S E U T U P A L V E L U T T I L I

Lisätiedot

HEINOLAN VUOHKALLION LIITO-ORAVASELVITYS 2009

HEINOLAN VUOHKALLION LIITO-ORAVASELVITYS 2009 HEINOLAN VUOHKALLION LIITO-ORAVASELVITYS 2009 Marko Vauhkonen 12.5.2009 HEINOLAN VUOHKALLION LIITO-ORAVASELVITYS 2009 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 4 2 AINEISTO JA MENETELMÄT... 4 3 TULOKSET... 5 4 SUOSITUKSET...

Lisätiedot

Kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Vantaanjoen valuma-alueen kunnille

Kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Vantaanjoen valuma-alueen kunnille iintistökohtaista jätvsinuvontaa antaanjon valuma-alun kunnill mu Haapala, irs Lah, anna Laakso, Larissa Rimpiläinn, nni orhonn, Hanna uominn ja sko ärklä Rapor /0 annn kuva: ari ännynsalo kijät Otsikko

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNGIN SELVITYS ALUEEN LIITO-ORAVAREVIIREISTÄ KEVÄÄLLÄ 2004

NAANTALIN KAUPUNGIN SELVITYS ALUEEN LIITO-ORAVAREVIIREISTÄ KEVÄÄLLÄ 2004 NAANTALIN KAUPUNGIN SELVITYS ALUEEN LIITO-ORAVAREVIIREISTÄ KEVÄÄLLÄ 2004 Ari Karhilahti 2004 0 NAANTALIN KAUPUNGIN SELVITYS ALUEEN LIITO-ORAVAREVIIREISTÄ KEVÄÄLLÄ 2004 1. JOHDANTO...0 2. MENETELMÄT JA

Lisätiedot

Poikkitien yritys- ja palvelualueen lepakkoselvitys 2014

Poikkitien yritys- ja palvelualueen lepakkoselvitys 2014 Poikkitien yritys- ja palvelualueen lepakkoselvitys 2014 Lokakuu 2014 Terhi Wermundsen Wermundsen Consulting Oy 1 SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 2 2. KARTOITUSALUE... 2 3. LEPAKOIDEN SUOJELU SUOMESSA... 3 4.

Lisätiedot

NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018

NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018 Nanson Kiinteistöt Oy Melkonkatu 24 00210 Helsinki NANSON ALUEEN LIITO-ORAVA JA LUONTOSELVITYS Nokia 2018 LUONTOSELVITYS M. RANTA Hautaantie 295 38120 SASTAMALA p. 050-5651584 /miraranta@hotmail.fi TYÖN

Lisätiedot

Pyhtään kunta. Pyhtään Keihässalmen kalasataman alueen luontoselvitys 2011

Pyhtään kunta. Pyhtään Keihässalmen kalasataman alueen luontoselvitys 2011 Pyhtään kunta Pyhtään Keihässalmen kalasataman alueen luontoselvitys 2011 Petri Parkko 2.12.2011 1. Selvityksen taustoja Keihässalmen satama-alueen ja sen ympäristön kehittämistä varten tarvittiin tietoja

Lisätiedot

i lc 12. Ö/ LS K KY: n opiskelijakysely 2014 (toukokuu) 1. O pintojen ohjaus 4,0 3,8 4,0 1 ( 5 ) L i e d o n a mma t ti - ja aiku isopisto

i lc 12. Ö/ LS K KY: n opiskelijakysely 2014 (toukokuu) 1. O pintojen ohjaus 4,0 3,8 4,0 1 ( 5 ) L i e d o n a mma t ti - ja aiku isopisto i lc 12. Ö/ 1 ( 5 ) LS K KY: n opiskelijakysely 2014 (toukokuu) 1. O pintojen ohjaus 1=Täysi n en mi eltä. 2=Jokseenki n er i m ieltä, 3= En osaa sanoa 4= Jokseenki n sa m a a mieltä, 5= Täysin sa ma a

Lisätiedot

Rahoitusriskit ja johdannaiset Matti Estola Luento 5. Termiinihinnan määräytyminen

Rahoitusriskit ja johdannaiset Matti Estola Luento 5. Termiinihinnan määräytyminen Rahoitusriskit ja johdannaist Matti Estola Lunto 5 rmiinihinnan määräytyminn 1. rmiinin ylinn hinnoittlukaava Mrkitään trmiinisopimuksn kohd-tuudn spot hintaa sopimuksn tkopäivänä S :lla, kohd-tuudn trmiinihintaa

Lisätiedot

VANHA-KLAUKAN KAAVA-ALUEEN LUONTOSELVITYS

VANHA-KLAUKAN KAAVA-ALUEEN LUONTOSELVITYS VANHA-KLAUKAN KAAVA-ALUEEN LUONTOSELVITYS Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 31.10.2012 VANHA-KLAUKAN KAAVA-ALUEEN LUONTOSELVITYS Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät... 3 3 Kaava-alueen luonnonolot...

Lisätiedot

Helka-neiti kylvyssä

Helka-neiti kylvyssä Helkanet kylvyssä Frtz Grunbaum suom. M. A. ummnen Solo Tenor???? m Fred Raymond sov. G. Ventur 2001 Tä män täs tä p Bass Uu m g Wow uu uu uu uu uu uu uu, uu p wow wow wow wow wow wow wow, wow uu wow Mart

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki. Kesärannan ranta-asemakaava. Liito-orava -inventointi. Jouko Sipari

Kouvolan kaupunki. Kesärannan ranta-asemakaava. Liito-orava -inventointi. Jouko Sipari Kouvolan kaupunki Kesärannan ranta-asemakaava Liito-orava -inventointi Jouko Sipari 2 SISÄLLYSLUETTELO TYÖN TARKOITUS... 3 MENETELMÄT... 3 SUUNNITELUALUEEN LUONNONOLOT... 3 INVENTOINNIN TULOKSET... 5 LIITTEET

Lisätiedot

LINNAIMAAN LIITO-ORA- VASELVITYS, TAMPERE LIDL SUOMI KY

LINNAIMAAN LIITO-ORA- VASELVITYS, TAMPERE LIDL SUOMI KY Vastaanottaja LIDL Suomi KY Antti-Ville Haapanen Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 05/2018 LINNAIMAAN LIITO-ORA- VASELVITYS, TAMPERE LIDL SUOMI KY LINNAIMAAN LIITO-ORAVASELVITYS, TAMPERE LIDL SUOMI KY

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kirrin liito-oravaselvitys

Kirrin liito-oravaselvitys 2016 Kirrin liito-oravaselvitys Elina Lehtinen Jyväskylän kaupunki Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö 24.5.2016 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Työmenetelmät... 3 2.1 Esiselvitys... 3 2.2 Maastotyöskentely...

Lisätiedot

Lepakot rakennuksissa

Lepakot rakennuksissa Lepakot rakennuksissa Markku Lappalainen Emma Kosonen Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri ry Lepakkovuoden seminaari 19.3.2011 Esityksen sisältö Lepakoiden suojelullinen asema 1. Lepakot rakennuksissa

Lisätiedot

Savonlinnan Matarmäen luontoselvitys 2013

Savonlinnan Matarmäen luontoselvitys 2013 Maanmittauspalvelu Puttonen Savonlinnan Matarmäen luontoselvitys 2013 Petri Parkko 31.5.2013 1. Taustoja Savonlinnan Matarmäelle (kartta 1) on suunniteltu kallion louhintaa, jonka suunnittelua varten tarvittiin

Lisätiedot

LAAJAMETSÄN SUURTEOLLISUUSALUEEN LIITO-ORAVA- JA VIITASAMMAKKOESIINTYMÄ

LAAJAMETSÄN SUURTEOLLISUUSALUEEN LIITO-ORAVA- JA VIITASAMMAKKOESIINTYMÄ Vaasan kaupunki, kaavoitus LAAJAMETSÄN SUURTEOLLISUUSALUEEN LIITO-ORAVA- JA VIITASAMMAKKOESIINTYMÄ TILANNE 18.6.2018 1. YLEISTÄ Vaasan Laajametsän suurteollisuualueen yleis- ja asemakaava-alueille on tehty

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN VIIRINLAAKSON ASEMA- KAAVAN ALUEELLA

LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN VIIRINLAAKSON ASEMA- KAAVAN ALUEELLA LIITO-ORAVAN ESIINTYMINEN VIIRINLAAKSON ASEMA- KAAVAN ALUEELLA Selostus maastokäynneistä 8.1. ja 11.1.2014 JOHDANTO JA AIKAISEMMAT HAVAINNOT LIITO-ORAVAN ESIINTYMISESTÄ SUUNNITTELU- ALUEELLA Nurmijärven

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö: Sire e ni

Pakkauksen sisältö: Sire e ni S t e e l m a t e p u h u v a n v a r a s h ä l y t ti m e n a s e n n u s: Pakkauksen sisältö: K e s k u s y k sikk ö I s k u n t u n n i s ti n Sire e ni P i u h a s a rj a aj o n e st or el e Ste el

Lisätiedot

LIITO-ORAVA. Luonnonsuojelun ajankohtaispäivä Turussa ja Porissa

LIITO-ORAVA. Luonnonsuojelun ajankohtaispäivä Turussa ja Porissa LIITO-ORAVA Luonnonsuojelun ajankohtaispäivä 19.12.2016 Turussa ja Porissa Olli Mattila, Varsinais-Suomen ELY-keskus 22.12.2016 1 Liito-oravan suojelu Liito-orava (Pteromys volans) on Suomessa vaarantunut

Lisätiedot

VESILAHDEN SUOMELAN ASEMAKAAVAALUEEN ASIANTUNTIJA-ARVIO LUONTOSELVITYKSISTÄ

VESILAHDEN SUOMELAN ASEMAKAAVAALUEEN ASIANTUNTIJA-ARVIO LUONTOSELVITYKSISTÄ VESILAHDEN SUOMELAN ASEMAKAAVAALUEEN ASIANTUNTIJA-ARVIO LUONTOSELVITYKSISTÄ Teemu Virtanen Paula Salomäki 8.10.2012 Biologitoimisto Vihervaara Oy PL 140 70101 Kuopio info@biologitoimisto.fi 1 1 Kasvillisuus...2

Lisätiedot

Liito-oravaselvitys Espoon Otakaaren alueella keväällä 2018

Liito-oravaselvitys Espoon Otakaaren alueella keväällä 2018 Inka Norros maisema-arkkitehti +358 40 7334172 M A S U P L A N N I N G RATAKATU 1B 00120 HELSINKI +358 40 4848106 Nurmijärvi 26.4.2018 Liito-oravaselvitys Liito-oravaselvitys Espoon Otakaaren alueella

Lisätiedot

N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S

N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S 100 H a n n u P o h a n n o r o N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S lauluäänelle, kitaralle sekä viola da gamballe tai sellolle or voices, guitar, viola da gamba / violoncello - ' 00 Teosto Suomalaisen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

Kankaan liito-oravaselvitys

Kankaan liito-oravaselvitys Kankaan liito-oravaselvitys 2017 Anni Mäkelä Jyväskylän kaupunki Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö 4.7.2017 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 1.1 Liito-oravan suojelu... 3 1.2 Liito-oravan biologiaa... 3 2.

Lisätiedot

2. TUTUSTUN KIRKKOONI

2. TUTUSTUN KIRKKOONI 2. TUTUSTUN KIRKKOONI Ikonit kuuluvat ortodoksiseen kirkkoon ja kotiin 1. Laita rasti niiden kuvien viereen, joihin sinusta ikoni voisi kuulua. Väritä kuvat. 2. Kirjoita kir-jain-kor-teil-la-si sana IKONI.

Lisätiedot

KORPILAHTI RAKENTAMISTAPAOHJE. KIRKKOLAHDEN ETELÄPUOLI AO ja AO-1 tontit YLEISTÄ

KORPILAHTI RAKENTAMISTAPAOHJE. KIRKKOLAHDEN ETELÄPUOLI AO ja AO-1 tontit YLEISTÄ YLEISTÄ Alue rakentuu pientaloryhmien muodostamista ketjuista. Pientalot ja niihin liittyvät autotallit ja katokset sijoittuvat lähelle tontin kadunpuoleista reunaa muodostaen rajattua katutilaa. Yksityiset

Lisätiedot

HAUKILAHDEN TOPPELUNDINPUISTO LIITO-ORAVAN ELINALUEENA

HAUKILAHDEN TOPPELUNDINPUISTO LIITO-ORAVAN ELINALUEENA HAUKILAHDEN TOPPELUNDINPUISTO LIITO-ORAVAN ELINALUEENA Esa Lammi 10.12.2014 1 JOHDANTO Haukilahden Toppelundinpuiston länsiosaan on valmisteilla asuintalojen rakentamisen mahdollistava asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Millainen olo sinulle tulee saunassa?

Millainen olo sinulle tulee saunassa? Millainen olo sinulle tulee saunassa? hyvä rauhallinen rento nälkäinen lämmin virkeä huono kiireinen kireä janoinen viluinen väsynyt CC Kirsi Alastalo 2016 Sauna-tekstiin liittyviä kysymyksiä Jos keskustelua

Lisätiedot

Tampere Seinäjoki-radan nopeuden nosto MELUSELVITYS

Tampere Seinäjoki-radan nopeuden nosto MELUSELVITYS Tampr Sinäjoki-radan nopudn nosto Ratahallintokskus Tampr Sinäjoki-radan nopudn nosto () ESIPUHE Tämä työ on thty Sito Oy:ssä Ratahallintokskuksn toimksiannosta. Työn tarkoituksna oli tutkia mluslvityksn

Lisätiedot

YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA

YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 TOIMIALA 50 YHDYSKUNTAPALVELUT P A L V E L U 5 0 0 T E K N I S E N J A Y M P Ä R I S T Ö T O I M E N H A L L I N T O J A M A A S

Lisätiedot

V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/

V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/ V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/7 1933. PUOLUE Et'. MI VAALIVOITTO YLITTI ROHKEE i MATKIN ODOTUKSET. Jos v a a lit o l i s i to im ite ttu vuosi s i t t e n,

Lisätiedot

Vastaa tehtäviin 1-4 ja valitse toinen tehtävistä 5 ja 6. Vastaat siis enintään viiteen tehtävään.

Vastaa tehtäviin 1-4 ja valitse toinen tehtävistä 5 ja 6. Vastaat siis enintään viiteen tehtävään. S-8. Sähkönsiirtoärstlmät Tntti 8..7 Vst thtäviin -4 vlits toinn thtävistä 5 6. Vstt siis nintään viitn thtävään.. Tutkitn ll piirrttyä PV-käyrää, ok kuv sllist vrkko, oss on tuotntolu kuormituslu niidn

Lisätiedot

METSO-seuranta: suojeluun tulevien kohteiden inventoinnit

METSO-seuranta: suojeluun tulevien kohteiden inventoinnit METSO-seuranta: suojeluun tulevien kohteiden inventoinnit Juha Siitonen, Reijo Penttilä Metsäntutkimuslaitos, Vantaan toimintayksikkö 15.11.010 1 Taustaa Metlan 009 alkanut, MMM:n rahoittama hanke tavoitteena

Lisätiedot

LIITO-ORAVASELVITYS 1. JOHDANTO

LIITO-ORAVASELVITYS 1. JOHDANTO Pöyry Finland Oy Juhana Herttuan puistokatu 21 20100 Turku Kotipaikka Vantaa Y-tunnus 0625905-6 Puh. 010 33310 www.poyry.fi Siilinjärven kunta Kehvo-Väänälänranta rantaosayleiskaava Liito-oravaselvitys

Lisätiedot

Kestävää luontomatkailua

Kestävää luontomatkailua Ennallistamispoltot Repovedellä Susanna Lahdensalo Kestävää luontomatkailua Repovedelle hanke ESITYKSEN TAVOITE: Sertifioiduille oppailla aineistopankkiin tietoja Repoveden ennallistamispoltoista (erityisesti

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Selvitysalueen yleiskuvaus. Selvitysalueen luontokohteet. Selvitysalueen suojelullisesti merkittävä linnusto ja eläimistö

Sisällysluettelo. Selvitysalueen yleiskuvaus. Selvitysalueen luontokohteet. Selvitysalueen suojelullisesti merkittävä linnusto ja eläimistö Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016 Sisällysluettelo Selvitysalueen yleiskuvaus Sijainti 4 Topografia 4 Kallioperä 5 Maaperä 5 Maanpeite 6 Pohjavesialueet 6 Selvitysalueen luontokohteet Metsälain mukaiset

Lisätiedot

26 05.06.2013 25 16.04.2014 70 28.10.2014 17 19.02.2015 61 30.09.2015 27 20.04.2016 13 22.02.2017 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten esteellisyyksien toteaminen TARLTK 05.06.2013 26 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Liite 9 kohtaiset suunnitelmataulukot 1/3 kuvioiden perustiedot 1/10 1 0,0563 2 04 1 32 20 29 91 Omakotitalotonttien välinen lähimetsä. Komea vanha männikkö, alla kuusikko 2 0,0356 3 04 1 26 20 25 114

Lisätiedot

LIITE 1 Jaksoarviointi, Syntymäpäivätaivas Opettaja

LIITE 1 Jaksoarviointi, Syntymäpäivätaivas Opettaja LIITE 1 Jaksoarviointi, Syntymäpäivätaivas Opettaja SYNTYMÄPÄIVÄTAIVAS (aapinen s. 114 125): JAKSOARVIOINTI, opettajan ohjeet Jaksoarvioinnin kolme ensimmäistä tehtävää ovat sanelutehtäviä ja ne tehdään

Lisätiedot

Sisäpiirintiedon syntyminen

Sisäpiirintiedon syntyminen Kai Kotiranta Sisäpiirintiedon syntyminen Kontekstuaalinen tulkinta Y liopistollinen väitöskirja, jo k a Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan suostum uksella esitetään julkisesti tarkastettavaksi

Lisätiedot

LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 2015

LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 2015 Kunnanhallitus 7.12.2015 154 LIITE 98 MYRSKYLÄN SEPÄNMÄKI- PALOSTENMÄKI LUONTO- JA MAISEMASELVITYS 2015 Kuvio 1. Kalliokumpare alueen pohjoisosassa (Kuvio 1). ClT-tyypin kalliometsaa. 1. JOHDANTO Selvitysalue

Lisätiedot

Espoon Miilukorven liito-oravaselvitys Espoon kaupunki

Espoon Miilukorven liito-oravaselvitys Espoon kaupunki Espoon Miilukorven liito-oravaselvitys 2015 Espoon kaupunki Ympäristötutkimus Yrjölä Oy 10.11.2015 Rauno Yrjölä Ympäristötutkimus Yrjölä Oy Miljöforskning Yrjölä Ab Alv. rek. PL 62 Postbox 62 Kaupparekisteri

Lisätiedot

NASTOLAN HATTISENRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA LIITO-ORAVASELVITYS 2013

NASTOLAN HATTISENRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA LIITO-ORAVASELVITYS 2013 NASTOLAN HATTISENRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA LIITO-ORAVASELVITYS 2013 Marko Vauhkonen Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 27.5.2013 1 JOHDANTO Arkkitehtityö Oy laatii ranta-asemakaavaa Nastolan Kirkonkylässä sijaitsevalle

Lisätiedot

P S. Va r äi n. m m2 2. e a / puistossa säilyvät puut. korko muuttuu, kansi uusitaan SVK asv.

P S. Va r äi n. m m2 2. e a / puistossa säilyvät puut. korko muuttuu, kansi uusitaan SVK asv. TI E f as 8 5 5 pu ke lu pi ip iv - le / te AP 1 4 KI +8 8 +8 9 O le lem ht a ip ss uu a st ol oa ev aa rk ki ip met A L 31 6 L AP P LE IK S E T ei l y tu pu r u va liu m k u at m to äk i in u hl M 22

Lisätiedot

KOLMENKULMANTIEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017

KOLMENKULMANTIEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017 Nokian kaupunki Kaupunkikehityspalvelut Harjukatu 21 37100 NOKIA KOLMENKULMANTIEN LUONTOSELVITYS Nokia 2017 LUONTOSELVITYS M. RANTA Hautaantie 295 38120 SASTAMALA p. 050-5651584 /miraranta@hotmail.fi TYÖN

Lisätiedot