EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51)"

Transkriptio

1 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Valtuusto Aika klo 18:00-19:20 Paikka Hinnerjoen koulu Saapuvilla olleet jäsenet Arvola Hannu valtuutettu Halminen Mirja valtuutettu Inkinen Tuure valtuutettu Junkkala Juho valtuutettu Junnila Vesa-Matti valtuutettu Kalli Timo valtuutettu Kallio Juha valtuutettu Kemppainen Jukka valtuutettu Korhonen Esko valtuutettu Koski Vesa valtuutettu Kunnas Susanna valtuutettu Kyllöinen Päivi valtuutettu Lehtonen Harri valtuutettu Poistui 18 ajaksi Lehtonen Joni valtuutettu Lähteenmäki Simo valtuutettu Myllykoski Juha valtuutettu Mäkitalo Esa valtuutettu Nurminen Timo valtuutettu Reunanen Ari valtuutettu Poistui 27 ajaksi Rintamaa Mikko valtuutettu Salminen Petri valtuutettu Salonen Terhi valtuutettu Siivonen Minna valtuutettu Sillanpää Marjatta valtuutettu Susi Pertti valtuutettu Suvanto Vesa valtuutettu Uoti Sari valtuutettu Poistui 19 ajaksi Vainio Maaret valtuutettu Varjonen Seppo valtuutettu Poistui 18 ajaksi Vihervuori Juhani valtuutettu Virta Jukka valtuutettu Juusela Kalle varajäsen Saari Seppo varajäsen Nurminen Harri varajäsen Hirvelä Kimmo varajäsen Poissa Helander-Nieminen Eija valtuutettu Kalli Jussi valtuutettu Katila Tommi valtuutettu Paavilainen Hannu valtuutettu Koski Merja vs.hallintojohtaja

2 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Muut saapuvilla olleet Majalahti Juha Aalto Katja Haapanen Kimmo Vuohijoki Teija Mäkipää Kalevi kunnanjohtaja talousjohtaja tekninen johtaja sivistysjohtaja ma. perusturvajohtaja Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Todettiin. Asiat :t Allekirjoitukset Timo Kalli puheen johtaja Katja Aalto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Vesa Koski Susanna Kunnas Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Euran kunnanvirastossa ja Talousjohtaja Katja Aalto

3 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Käsitellyt asiat Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12 Pöytäkirjantarkastajien valinta 5 13 Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 6 14 Kreulanrannan asemakaavan laatiminen ja Hartinpellon asemakaavan muutos 7 15 Kaavoituskatsaus Varhaiskasvatuksen palvelurakenteen uudistaminen Osavuosikatsaus I: Lisämääräraha / Perusopetuksen tuntikehys lv Lisämääräraha / Ympäristöprojekti Lisämääräraha maanhankintaan Valtuustoaloite / Kunnan kesätyöpaikkojen lisääminen Valtuustoaloite / Vammaisten ja vanhusten omaishoitajille ja henkilökohtaisille avustajille sijaisia Valtuustoaloitteet Kuntalaisaloitteet Anna Mariasikin eroanomus luottamustoimesta Hallintosäännön päivittäminen Hallintojohtajan viran täyttäminen Muut asiat 50

4 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Valtuusto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valt Valtuuston työjärjestyksen 8 :n mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on lähettävä vähintään 4 päivää ennen kokousta erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Valtuusto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen.

5 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Valtuusto Pöytäkirjantarkastajien valinta Valt Valtuuston kokouksen pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen. Valtuusto valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Valtuusto valitsi pöytäkirjantarkastajiksi Vesa Kosken ja Susanna Kunnaksen.

6 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Valtuusto Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Valt Valtuuston työjärjestyksen 16 :n mukaan asiat esitellään valtuustolle esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei valtuusto toisin päätä. Valtuusto hyväksyy esityslistan asioiden käsittelyjärjestykseksi. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen. Kokouksen alussa muistettiin viirillä 50-vuotta täyttänyttä Päivi Kyllöistä.

7 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Kaavatoimikunta Kaavatoimikunta Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kreulanrannan asemakaavan laatiminen ja Hartinpellon asemakaavan muutos 343/ /2015 Kaavatmk Valtuusto on kokouksessaan hyväksynyt kunnan kaa voi tus katsauk sen Katsauksessa todetaan, että vuonna 2015 käynnistyvät uu det kaavahankkeet ovat seuraavat: Kreulanrannan alue Hinnerjoella, Kaut tu an asemakaavan muutos (kortteli 225 Sepäntie) ja Panelian koulun kort te li 7 asemakaavan muutos (uusi paloaseman tontti). Tekninen johtaja on hyväksynyt viranhaltijapäätöksellään Rejlers Oy:n tekemän tarjouksen Kreulanrannan ase ma kaa van muu tok sen laadinnasta, jossa kaavan tavoitteena on osoittaa suun nit te lu alu eel le AP- ja AO -tontteja. Rejlers Oy on laatinut asemakaavamuutokseen liittyen osallistumis- ja arvioin ti suun ni tel man. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esityslistan liitteenä. Valmistelu ja lisätiedot: Tekninen johtaja Kimmo Haapanen, puh. (02) Tekninen johtaja: Kaavatoimikunta päättää käynnistää Hinnerjoella sijaitsevan Kreu lan ran nan asemakaavan muutostyöt Rejlers Oy:n kanssa ja hyväksyy laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaiset tavoitteet kaavatyölle sekä alustavan aikataulun. Kaavatoimikunta: ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. _ Kaavatmk Asemakaavaa on kehitetty kaavaluonnokseksi. Kaavaluonnoksessa osoi tetaan kaavoitettavalle alueelle viisi uutta rakennuspaikkaa. Olemassa ole val le rakennuskannalle osoitetaan nykyisen käytön mukainen käyt tö tar koi tus sekä mahdollisuus lisärakentamiseen. Lisäksi kaavaluonnoksessa on esi tet ty katuja lähivirkistysalueet. Luonnoksessa esitetty rakentaminen tii vis tää yhdyskuntarakennetta ja luo edellytyksia Hinnerjoen taajaman ke hit ty mi sel le.

8 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Liitteet: Asemakaavakartta, asemakaavaselostus Tekninen johtaja: Kaavatoimikunta päättää hyväksyä valmistellun aineiston kaa va luon nok se na ja asettaa asemakaavaluonnoksen 30 päivän ajaksi nähtäville sekä pyy tää siitä osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaiset lausunnot. Kaavatoimikunta: ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. _ Kaavatmk Asemakaavaluonnoksesta saatiin nähtävilläoloaikana yhteensä 10 lausuntoa tai mielipidettä. Vastineet lausuntoihin ja mielipiteisiin on esityslistan liitteenä. Lausuntojen ja mielipiteiden perusteella päivitetty asemakaavakartta merkintöineen ja asemakaavan selostus ovat esityslistan liitteenä. Tekninen johtaja: Kaavatoimikunta hyväksyy asemakaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin laaditut vastineet ja niiden perusteella asemakaava-aineistoon tehdyt muutokset päättää asettaa asemakaavan ehdotuksena nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaiset lausunnot. Kaavatoimikunta: ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. _ Khall Kreulanrannan asemakaava on ollut ehdotuksena nähtävillä välisen ajan. Nähtävilläoloaikana saatiin 9 lau suntoa.kooste lausunnoista vastineineen on asemakaavaselostuksen liit tee nä. Nähtävilläolon jälkeen on valmistunut Kreulanrannan tark kuus inven toin ti ja koekaivaukset. Inventointituloksiin perustuen on kaa va eh do tukseen tehty muutoksia rakennusten suojelumääräyksiin ja mui nais jään nös alueen rajaukseen. Lisäksi on pidetty viranomaistyöneuvottelu, jossa käytiin kaa va eh dotus yksityiskohtaisesti läpi ja sovittiin kaavaehdotukseen tehtävistä tar ken nuksis ta. Kaavaehdotukseen on nähtävilläolon jälkeen tehty merkittäviä muutoksia ja kaavaehdotus on laitettava uudelleen ehdotuksena nähtäville. Esityslistan liitteenä on päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), kaavakartta merkintöineen ja kaavaselostus liit tei neen.

9 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Valmistelu ja lisätiedot: Tekninen johtaja Kimmo Haapanen, puh lausunnot. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy asemakaavaehdotuksesta saatuihin lausuntoihin laaditut vastineet ja niiden perusteella asemakaava-aineistoon tehdyt muutokset sekä päättää asettaa asemakaavan ehdotuksena uudelleen nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaiset Kunnanhallitus: Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus. Khall Asemakaavaehdotus on ollut uudelleen nähtävillä välisen ajan. Nähtävilläoloaikana ehdotuksesta saatiin yhteensä 10 lausuntoa tai mielipidettä. Kooste lausunnoista vastineineen on liitteenä. Lausuntojen perusteella on asemaehdotusta kehitetty mm. poistamalla sr-merkintä uudehkosta saunarakennuksesta, kiinteistön 6:42 kulkuyhteys on tarkistettu sekä sm-1 alueen määräystä täsmennetty. Asemakaavan kartta merkintöineen ja asemakaavan selostus on esityslistan liitteenä. Valmistelu ja lisätiedot: Tekninen johtaja Kimmo Haapanen, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy - lausuntoihin laaditut vastineet ja asemakaavaehdotusaineistoon lausuntojen perusteella tehdyt muutokset. - osaltaan päivätyn Kreulanrannan asemakaavan ja Hartinpellon asemakaavan muutoksen, asemakaavakartan merkintöineen ja asemakaavan selostuksen ja esittää asemakaavaa valtuuston hyväksyttäväksi. Kunnanhallitus: ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto hyväksyy päivätyn Kreulanrannan asemakaavan ja Hartinpellon asemakaavan muutoksen. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen.

10 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kaavoituskatsaus / /2018 Khall Kaavoituskatsauksen tarkoituksena on antaa selvitys Euran kunnassa ja Satakuntaliitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Katsauksessa pyritään selostamaan kaava-asioiden käsittelyvaiheet ja toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja toteutukseen. Liitteenä olevassa kaavoituskatsauksessa esitetään, että vuoden 2018 aikana kaavoituksen painopisteet ovat teollisuus- ja muun tonttituotannon turvaaminen. Yksittäisinä kaavahankkeina ovat ainakin: - Kauttuanmetsän asemakaava 1-vaihe - Kreulanrannan asemakaava - Eurakosken asemakaavan muutos ja laajennus, Urheilukentäntie - Yhdystien (Satakunnankadun)asemakaavan muuttaminen Hallintosäännön23 :n kohdan 11 mukaan kunnanhallitus päättää kaavoituskatsauksesta. Esityslistan oheismateriaalina on kaavoituskatsaus Valmistelu ja lisätiedot: Tekninen johtaja Kimmo Haapanen, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy kaavoituskatsauksen 2018 ja esittää sen valtuustolle tiedoksi Kunnanhallitus: Päätettiin yksimielisesti palauttaa asia uudelleen valmisteltavaksi. Khall Esityslistan oheismateriaalina on päivitetty kaavoituskatsaus Valmistelu ja lisätiedot: Tekninen johtaja Kimmo Haapanen, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy kaavoituskatsauksen 2018 ja esittää sen valtuustolle tiedoksi Kunnanhallitus:

11 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Esityslistan oheismateriaalina on kaavoituskatsaus Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto merkitsee vuoden 2018 kaavoituskatsauksen tiedokseen. Todetaan, että esityslistan liitteenä on kaavoituskatsaus Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen.

12 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Kasvatus- ja opetuslautakunta Kunnanhallitus Yhteistyötoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Varhaiskasvatuksen palvelurakenteen uudistaminen 235/ /2017 Kasvope FCG Konsultointi Oy teki syksyllä 2016 esiselvityksen Varhaiskasvatuspalveluiden organisoituminen ja palvelurakenne. Selvitys on osa kunnanhallituksen talouden tasapainotusohjelmaa ( /42 ) sekä varhaiskasvatuspalvelujen palvelurakenne- ja organisaatiouudistusta. Suunnitelmaa esiteltiin kunnanhallitukselle ja kasvatus- ja opetuslautakunnalle. Uudistuksella on tarkoitus luoda varhaiskasvatuspalveluihin toimivia, laadukkaita sekä kustannustehokkaita rakenteita, jotka mahdollistavat varhaiskasvatuksen toteuttamisen Varhaiskasvatuslain sekä Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden (Opetushallitus 2016) mukaisesti. Esiselvityksen pohjalta tarkoituksena oli saada vastaukset erityisesti seuraaviin kysymyksiin: Millainen palveluverkko, palvelutarjonta ja organisoituminen varhaiskasvatuspalveluissa tukevat tehokasta palveluiden järjestämistä tulevaisuudessa? Voidaanko nykyistä toiminta- ja organisointimallia muuttamalla saavuttaa merkittäviä taloudellisia säästöjä? Mistä tekijöistä taloudelliset säästöt muodostuvat? Esiselvityksen toimenpide-ehdotuksiksi muotoutuivat seuraavat: 1. Kunnan tahtotilan määrittäminen miten varhaiskasvatuspalvelut järjestetään tulevaisuudessa tuotetaanko kaikki palvelut omana toimintana vai mahdollisesti yhteistyössä eri kumppanuuksien kautta (palvelusetelin käyttöönotosta päättäminen) 2. Päiväkotiverkoston tiivistäminen ja palvelun tuottaminen siihen suunnitelluissa tiloissa, jotta päiväkotihoidon toimintamenoja saadaan hillittyä. Tämä vahvistaa myös hoitoaikaperusteisen hinnoittelun taloudellisia vaikutuksia. Kirkonkylän kunnallisen varhaiskasvatuksen järjestäminen yhdessä toimipisteessä Pohjois-Euran toiminta yhdessä toimipisteessä Toimintatavat ja -mahdollisuudet laajenevat, mikäli palvelua tuotetaan yhteistyössä yksityisten toimijoiden kanssa (hillitsee kunnan omia investointeja) 3. Subjektiivista päivähoito-oikeutta voidaan rajata ja sillä saavutetaan toiminnan tehostumista, mutta siitä ei saada merkittävästi hyötyä ennen edellisiä toimenpiteitä.

13 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Päiväkotihoidon palveluseteli otetaan käyttöön Tällä mahdollistetaan yksityisen päiväkotihoidon laajeneminen. Huoltajilta toivotaan mielipiteitä ja näkökulmia koskien varhaiskasvatuspalvelujen järjestämistä. Sähköinen kysely lähetetään huoltajille yksikköjen ja perhepäivähoidon kautta linkkinä sähköposteihin. Myös neuvolan kautta tarjotaan mahdollisuus vastata kyselyyn huoltajille, joiden lapset eivät vielä ole varhaiskasvatuspalvelujen piirissä. Tarkoitus on saada selville asioita, joita huoltajat pitävät kaikkein tärkeimpinä varhaiskasvatuspalveluja järjestettäessä. Kyselyn tuloksista kerrotaan kasvatus- ja opetuslautakunnalle toukokuun kokouksessa Päivähoitopaikat ovat vähentyneet erityisesti perhepäivähoidosta (eläkkeelle siirtymiset sekä irtisanoutumiset) ja väheneminen tulee jatkumaan edelleen tulevina toimintakausina. Uusien perhepäivähoitajien saatavuus on erittäin huono. Lisäksi perhepäivähoidon varahoito (lomat, yllättävät sairauspoissaolot sekä työajantasausvapaat) aiheuttavat jatkuvia haasteita päiväkotiryhmien täyttö- ja käyttöprosenteille sekä henkilöstömitoitukselle, työvuorojärjestelyille sekä tilojen riittävyydelle. Alle 3-vuotiaiden päivähoitohakemukset ovat vuosi vuodelta lisääntyneet. Tämän hetkisessä palvelurakenteessa alle 3-vuotiaat ohjataan pääsääntöisesti perhepäivähoidon piiriin. Tämä on tarkoittanut joidenkin 3-5 -vuotiaiden siirtämistä päiväkotihoitoon kesken toimintakauden. Osalle huoltajista tämä on ollut mieleinen ratkaisu, mutta osa on kokenut asian negatiivisesti. Lapsen kannalta mahdollisimman pysyvä päivähoitopaikka ja päivähoidon ihmissuhteet ovat tavoiteltavia asioita. Pienissä yksiryhmäisissä päiväkodeissa toiminnan järjestäminen on haasteellista. Aukioloaikojen pitäminen huoltajia palvelevana on työvuorojen kannalta vaikeaa kolmelle työntekijälle. Isommassa päiväkodissa työvuoroja pystytään porrastamaan enemmän ja työajan tasaaminen on helpompaa. Yksiryhmäinen päiväkoti ei myöskään mahdollista henkilöstön/varahenkilöstön liikuttelua yksikön sisällä, jos paikalla olevien lasten määrä eroaa ryhmien välillä. Varhaiskasvatuksen tilakysymykset ovat edelleen ratkaisematta niin Kirkonkylän/Kauttuan kuin Pohjois-Eurankin osalta. Käräjämäen päiväkoti toimii kolmen ryhmän yksikkönä väliaikaisissa, koulun tiloiksi suunnitellussa rakennuksessa. Avoin päiväkoti Omppu sekä Kauttuan päiväkodin Minttu-ryhmä toimivat edelleen rivitaloasuinnoissa. Vuoropäiväkoti Suvituuli tarvitsee remontointia koskien erityisesti eteistiloja, mikäli toimintaa jatketaan kyseisessä kiinteistössä. Kauttuan päiväkoti on tällä hetkellä ainoa varhaiskasvatuksen toimintaa varten suunniteltu tila. Erilaisten tukipalvelujen (varhaiskasvatuksen erityisopettajat, oppilashuollon henkilöstö) järjestäminen hyvin pirstaleiseen palvelujärjestelmään asettaa myös omat haasteensa. Erilaisen tuen tarpeessa olevia lapsia on jokaisessa päivähoitoryhmässä. Erityisesti varhaiskasvatuksen erityisopettajien konsultaatioapu sekä erilaisten ryhmätoimintojen järjestäminen ovat tärkeä tuki muulle varhaiskasvatushenkilöstölle sekä tätä kautta lasten kasvulle ja oppimiselle. Varhaiskasvatuspalvelujen rakenteella on tärkeä yhteys myös sisällön kehittämiseen. Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet (Opetushallitus 2016)

14 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) määrittelee toiminnan sisällön. Pedagogisen toiminnan suunnittelu, toteuttaminen, arviointi ja kehittäminen nostetaan keskiöön. Varhaiskasvatuksen rakenteiden (palveluverkosto, johtamisjärjestelyt ja organisaatio, henkilöstön koulutus ja osaaminen, työvuorot, tiimityö ym.) tulee tukea tätä mahdollisimman hyvin. Varhaiskasvatuksen pedagogiikasta vastaa lastentarhanopettaja, mutta työtä tehdään tiiviisti tiimityönä, ryhmän varhaiskasvatussuunnitelman pohjalta. Tämä edellyttää uusien varhaiskasvatussuunnitelman perusteidenkin mukaisesti toiminnan yhdessä suunnittelua, arviointia ja jatkuvaa kehittämistä. Ryhmävarhaiskasvatussuunnitelman toteuttaminen on kaiken toiminnan perusta. Tätä varten useampiryhmäisissä päiväkodeissa tiimit pystyvät muiden ryhmien henkilöstön avulla kokoontumaan tiettynä viikonpäivänä lasten lepoaikana suunnittelemaan toimintaa, arjen käytäntöjä ja mahdollisia muutostarpeita. Tässä kokoontumisessa käydään myös läpi lasten henkilökohtaisia varhaiskasvatussuunnitelmia, jotka toimivat ryhmävarhaiskasvatussuunnitelman pohjana yhdessä kunnan varhaiskasvatussuunnitelman kanssa. Yksiryhmäisessä päiväkodissa edellä mainitun toteuttaminen on hyvin haasteellista. Varhaiskasvatuspalveluja on järkevä keskittää isompiin yksiköihin niin talouden, toiminnan kuin laadunkin näkökulmasta. Yksityisen päivähoidon mahdollinen laajeneminen auttaa päivähoitopaikkojen riittävyyteen ja helpottaa investointeja tilojen kannalta. Kunnan on kuitenkin edelleen järjestettävä vuoro- ja viikonloppuhoitoa sekä avointa varhaiskasvatustoimintaa. Avoimen varhaiskasvatuksen kehittäminen osana perhekeskusta tiiviissä yhteistyössä perusturvapalvelujen kanssa on erittäin tärkeää lapsiperhepalveluiden näkökulmasta. Kunnan järjestettäväksi jää edelleen myös erityisen tuen piirissä olevien lasten varhaiskasvatus, jota toteutetaan päiväkotien pienryhmissä. Esiopetuksen järjestäminen suurelta osin kunnan omana toimintana on järkevää olemassaolevien yhteistyökäytäntöjen ja tiedonsiirron turvaamiseksi varhaiskasvatuksen erityisopetuksen, oppilashuollon sekä koulun välillä. Varhaiskasvatuspäällikön ehdotus: Pohjois-Euran varhaiskasvatusalueella siirrytään yhden päiväkodin malliin, jota puoltavat niin taloudelliset, toiminnalliset kuin laadullisetkin tekijät. Päiväkodille tarkoituksenmukainen sijainti on taloudelliset seikat, ympäristötekijät sekä hoitopaikkatarve ja lapsiennusteet huomioiden välittömästi Panelian koulurakennusten ja pihan läheisyydessä. Yksikköön keskitetään perhepäivähoidon väheneminen huomioiden neljä päivähoitoryhmää. Panelian alueen esiopetus järjestetään Panelian koulun yhteydessä ja Kiukaisten alueen esiopetus Kiukaisten koulun yhteydessä. Kasvatus- ja opetuslautakunta on omalta osaltaan päättänyt /19, että Pohjois-Eurassa siirrytään yhden päiväkodin malliin edellä kuvatulla tavalla. Esiopetus olisi kuitenkin järkevää säilyttää Kiukaisten alueen osalta Kiukaisten koulun yhteydessä. Käräjämäen päiväkoti on toiminut lähtien moduuleista koottavissa väliaikaistiloissa Kauttuan pallokentän laidalla. Tilojen väliaikaisuuden, perhepäivähoitajien heikon saatavuuden, vuoropäivähoidon järjestämishaasteiden (kustannukset, käytännön järjestelyt, toiminnan sujuvuus jne.) ja avoimen päivähoidon toimimattomien tilojen vuoksi tulisi

15 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) kiirehtiä uuden Käräjämäen päiväkodin (käytetty myös nimitystä Souppaan oppimiskeskus) rakentamista. Tässä esityksessä avoin päiväkoti siirtyisi vuoropäiväkoti Suvituulen nykyisiin tiloihin ja Suvituuli yhdistettäisiin Käräjämäen päiväkotiin. Palvelusetelin käyttöönoton myötä mahdollisesti toimintansa aloittava yksityinen päiväkoti ei poista tarvetta uuden Käräjämäen päiväkodin rakentamiselle. Tälläkin hetkellä joudutaan turvautumaan ostopalveluihin ja erilaisiin tilapäisiin järjestelyihin. Valmistelu- ja lisätiedot: varhaiskasvatuspäällikkö Pauliina Virta, puh Sivistysjohtaja: Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy varhaiskasvatuspäällikön ehdotuksen ja ehdottaa kunnanhallitukselle, että Käräjämäen vanhan päiväkodin korvaavalle rakennukselle (ml. esimerkiksi vuoropäiväkoti Suvituuli) osoitetaan tontti Euran keskustasta ja laaditaan hankesuunnitelma uuden kunnallisen päiväkodin rakentamiseksi (tarveselvitys on jo olemassa, vaatii päivityksen esimerkiksi mitoituksen suhteen). Pohjois-Euran osalta kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy yhteen päiväkotiin siirtymisen ja ehdottaa kunnanhallitukselle, että laaditaan hankesuunnitelma Pohjois-Euran päiväkodista (tarveselvitys on jo olemassa, vaatii päivityksen esiopetuksen osalta). Uusi Pohjois-Euran päiväkoti voidaan toteuttaa joko kunnallisena tai mahdollisesti yksityisen päiväkotitoimijan hankkeena. Laadukkaan varhaiskasvatuksen järjestämisen kannalta (henkilöstö, tilat, paikkojen riittävyys, käyttöprosentit) uuden Käräjämäen päiväkodin rakennushanke tulisi toteuttaa kiireellisenä kuten myös Pohjois-Euran päiväkoti. Esityslistan liitteenä FCG Konsultointi Oy:n esiselvitys Kasvatus- ja opetuslautakunta: Puheenjohtaja Ari Reunanen esitti päätösehdotuksesta poikkeavan ehdotuksen: Kasvatus- ja opetuslautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle, että Käräjämäen vanhan päiväkodin korvaavalle rakennukselle (ml. vuoropäiväkoti Suvituuli) osoitetaan tontti nopealla kaavoituksella Euran keskustasta ja laaditaan hankesuunnitelma uuden kunnallisen päiväkodin rakentamiseksi (tarveselvitys on jo olemassa, vaatii päivityksen esimerkiksi mitoituksen suhteen). Pohjois-Euran osalta kasvatus- ja opetuslautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle, että laaditaan hankesuunnitelma Pohjois-Euran päiväkodeista ja niiden tarpeista vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Eurakoskella ja Paneliassa sijaitsevat päiväkodit voidaan toteuttaa joko kunnallisena tai mahdollisesti yksityisen päiväkotitoimijan toimesta. Varhaiskasvatuksen nykyisen tilanteen vuoksi, tulee hankkeet toteuttaa kiireellisinä.

16 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Khall Minna Siivonen kannatti Ari Reunasen ehdotusta. Kokoustauko klo Suoritetussa kättennostoäänestyksessä Ari Reunasen ehdotuksen hyväksymisen puolesta äänestivät Tarja Anttila, Hannu Heikkilä, Kaija Lammila, Petri Salminen, Minna Siivonen ja Ari Reunanen. Jari Seppälä äänesti tyhjää. Varhaiskasvatuksen palvelurakennetta on käsitelty kasvatus- ja opetuslautakunnassa ja kunnanhallituksen seminaarissa tehdyn selvityksen ja viranhaltijavalmistelujen pohjalta. Tulevaisuudessa on nähtävissä, että lasten varhaiskasvatuspalvelujen kysyntä kasvaa, mikäli päivähoitomaksujen alennus tai jopa poistaminen toteutetaan esillä olleen yhteiskunnallisen keskustelun mukaisesti. Toimilla tähdättäisiin työssäkäyntiasteen kasvuun väestön ikääntyessä. Tavoitetilaksi on muodostumassa rakenne, jossa yksityisellä palvelutuotannolla on merkittävä rooli. Sitä tukevat mm käyttöön otettava päiväkotihoidon palvelusetelijärjestelmä ja kunnan puutteelliset toimitilat. Vain Kauttuan päiväkoti nykyisistä päiväkotitiloista on rakennettu lasten päivähoitotarpeisiin. Osa tiloista on kunnostettu muusta käytöstä varhaiskasvatuksen tilapäiseen käyttöön. Perhepäivä- ja ryhmäperhepäivähoito pyritään minimoimaan ja lapsille pyritään mahdollisimman tarkoin osoittamaan päivähoitopaikka päiväkodista. Esiopetus ja lasten erityinen tuki järjestetään kunnallisen päivähoidon piirissä. Uudistuksilla pyritään siihen, etteivät ne johtaisi irtisanomisiin. Kunnan palveluksessa olevan henkilöstön määrä laskisi mm. eläköitymisten, luontaisten irtisanoutumisten ja liikkeen luovutusten myötä. Henkilöstöä siirretään kunnan nykyisistä toimipisteistä uusiin toimipisteisiin. Uudistusten keskeisimmät tavoitteet on tarjota kunnan eri osissa toimivat ja kustannustehokkaat varhaiskasvatuspalvelut, jotka turvaavat varhaiskasvatussuunnitelman mukaiset palvelut. Luottamushenkilökeskusteluissa on muodostunut kokonaiskuva seuraavantyyppisestä varhaiskasvatuksen palvelurakenteesta: Pohjois-Eura Panelian koulun nykyiseltä tontilta vuokrataan yksityistä kolme ryhmäistä päiväkotia varten määräala. Kiukaisten koulun yhteyteen rakennetaan nyt Eurakoskentien varressa toimivalle yksiryhmäiselle päiväkodille välttämättömät lisätilat. Päiväkoti tukeutuu tukipalveluissa koulun tiloihin ja palveluihin.

17 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Esiopetus järjestetään Panelian ja Kiukaisten kouluissa. Keskusta ja Kauttua Kauttuan päiväkoti peruskorjataan nykyiselle lapsimäärälle. Yksityiselle ja kunnan päiväkodille osoitetaan tontit kunnan keskustasta Satakunnankadun varresta sekä Käräjämäen ja K-Supermarketin välistä. Kunta omistaa maa-alueet. Ensin pyritään toteuttamaan yksityinen päivähoitoratkaisu, jota täydentämään käynnistetään kunnallisen päiväkodin rakentaminen. Kunnallisella ratkaisulla luovutaan nykyisistä useammista pienistä kunnan päiväkotiyksiköistä ja suurimmasta osasta perhe- ja ryhmäperhepäivähoitoa. Kunnan keskustaan valmistuu arviolta kuluvan vuoden aikana uusi yksityinen päiväkoti. Sekä sen että Päiväkoti Kulkusen uskotaan tukeutuvan palveluissaan kunnan palvelusetelijärjestelmään. Länsi-Euran ryhmäperhepäivähoitoyksiköstä pyritään luopumaan ja hakemaan tiloihin yksityinen päiväkotiyrittäjä. Etelä-Eura Honkilahden ja Hinnerjoen päiväkotiratkaisut tehdään erillisratkaisuna palvelukysynnän määrällisen ja alueellisen selvityksen pohjalta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat mittavan uudistuksen kohteena, mikäli edellä kuvatun mukaiset uudistukset toteutetaan. Kuvatuilla uudistuksilla olisi merkittävä vaikutus henkilöstön asemaan. Muutokset koskisivat palvelurakennetta, mutta myös palvelujen uudelleen järjestämistä, joilla olisi henkilöstövaikutuksia ja mahdollisia liikkeen luovutuksia. Valmistelu ja lisätiedot: Kunnanjohtaja Juha Majalahti, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy alustavasti yllä kuvatun varhaiskasvatuksen palvelurakenteen tavoitetilan, antaa sivistystoimen ja henkilöstöhallinnon tehtäväksi käynnistää uudistusten toteuttamiseen tähtäävät ja koko varhaiskasvatushenkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ja antaa kuntajohtamisen sekä sivistystoimen ja asumisen ja rakentamisen palvelualueiden tehtäväksi käynnistää alustavat toimet, jotka tähtäävät yksityisten päiväkotien rakentamiseen Paneliaan ja kunnan keskustaan sekä kunnallisen päiväkodin rakentamiseen Kiukaisiin ja kunnan keskustaan. Kunnanhallitus tekee uudistukseen liittyvät yksittäiset päätökset sen jälkeen, kun uudistusta koskevat yhteistoimintaneuvottelut on käyty ja valmistelussa on edetty konkreettisten muutosten toteuttamiseen. Kunnanhallitus: Hyväksyttiin yksimielisesti päätösehdotus.

18 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Yttk Yhteistoimintalain mukainen, henkilöstöjärjestöjen kanssa käyty en sim mäi nen asiaa koskeva neuvottelu on pidetty Valmistelu ja lisätiedot: Vs.hallintojohtaja Merja Koski, puh Vs.hallintojohtaja: Yhteistyötoimikunta saa tiedonannon varhaiskasvatuksen pal ve lu ra ken teen uudistamisesta ja käynnistyneestä yhteistoimintalain mukaisesta me net te lystä. Yhteistyötoimikunta Yhteistyötoimikunta kuuli kunnanjohtajan ja sivistysjohtajan selostuksen varhaiskasvatuksen palvelurakenteesta ja käynnistyneestä yt-menettelystä. Keskustelun aikana henkilöstöjärjestöt jättivät oman yhteisen kannanottonsa varhaiskasvatuspalveluiden järjestämisestä ja tuottamisesta sekä Euran Opettajien Paikallisyhdistyksen kannanoton koskien lastentarhanopettaja-jäseniensä yt-neuvotteluja. Yhteistyötoimikunta merkitsi selostukset ja kannanotot tiedoksi. Khall Yhteistoimintaneuvottelut varhaiskasvatuspalvelujen järjestämisestä on vie ty päätökseen , jolloin yhteisesti on todettu neuvottelujen lop pu tu lokse na seuraavaa: "YT-ELIMEN LINJAUKSIA JA KANNANOTTOJA Keskustelun jälkeen yhteistoimintaneuvottelun osapuolet päättivät yh tei se nä kannanottonaan esittää seuraavat keskeiset näkökohdat Euran kunnan varhais kas va tus pal ve lui den kehittämisessä: Kirkonkylä/Kauttua 1. Euran keskusta-alueen varhaiskasvatuspalvelut tulee järjestää niin, että Kä rä jä mäen päiväkoti ja päiväkoti Suvituuli (+ mahdollisesti Kauttuan päi väko din satelliittiosasto Minttu) yhdistetään yhdeksi kunnalliseksi päi vä ko dik si, joka tulee sijoittumaan uuteen, kunnan rakentamaan päiväkotiin 2.Tavoitteena, että avoin päiväkoti Omppu tulee olemaan osa suunnitteilla ole vaa perhekeskusmallia Pohjois-Eura Pohjois-Euran varhaiskasvatuspalveluita tulee tarkastella yhtenä ko ko nai suute na ottaen huomioon alueen keskustaajamat Panelia ja Kiukainen. Yh teis toimin ta neu vot te lun osapuolilla on yhteinen näkemys siitä, että kun ta rakennuttaa ja tuottaa Kiukaisten varhaiskasvatuspalvelut. Panelian var haiskas va tus pal ve lu jen järjestämisestä osapuolet eivät löytäneet yhteistä nä kemys tä.

19 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Henkilöstöjärjestöt esittivät edellä mainitun lisäksi yhteisenä kan nan ot to naan, että päävastuu varhaiskasvatuspalvelujen tuottamisesta tulisi jat kos sa kin säilyttää kunnalla eikä palvelujen uudelleen järjestäminen saa ai heut taa henkilöstön irtisanomisia." Valtuusto piti iltakoulun ma , jossa aiheena oli var hais kas va tus palve lu jen järjestäminen. Tilaisuudessa käytiin läpi palvelujen nykytilaa ja haettiin yhdessä toiminnallisia ja kestäviä ratkaisuvaihtoehtoja var hais kas va tuspal ve lu jen järjestämiseksi koko kunnan alueella aiemmin teh dyn esityksen ja yhteistoimintaneuvottelujen pohjalta. Liitteenä on valtuuston iltakoulun perusteella laadittu esitys var hais kas va tuksen palvelurakenteeksi. Toimenpiteitä varhaiskasvatuspalvelujen järjestämiseen tarvitaan lä hi ai koi na kunnan eri osissa. Valmistelu ja lisätiedot: Kunnanjohtaja Juha Majalahti, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus lähettää liitteenä olevan Varhaiskasvatuksen pal ve lu ra ken ne -esityksen sivistys-, perusturva- ja teknisen lautakunnille lausunnoille saakka. Viranhaltijavalmistelun edellytetään kuitenkin koko ajan ete ne vän tämän luonnoksen mukaisesti siihen saakka, kun kunnanhallitus ja valtuusto linjaavat asiaa tarkemmin saatujen lausuntojen pohjalta. Kunnanhallitus: ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall Euran kunnan Asumisen ja rakentamisen palvelualue on yhteistyössä toimitilapäällikön kanssa laatinut esityksen varhaiskasvatuksen palvelurakenne-esityksen mukaisista rakennushankkeista. Rakennushankkeet on jaksoitettu toteutettavaksi vuosien aikana. Päiväkotihankkeiden alustava kustannusarvio on yhteensä 10,5 M. Vuosittaiset rakentamiskustannukset vaihtelevat 1,9 M - 4,6 M välillä. Hankeohjelma (sisältö ja kustannukset) täydentyy kun hankkeiden esiselvitykset (kuntotutkimukset, tarveselvitykset ja hankesuunnitelmat) valmistuvat. Valmisteluaineisto esitellään kokouksessa. Esityslistan liitteenä on esitys toteuttamisaikataulusta. Esityslistan oheismateriaalina on teknisen lautakunnan , perusturvalautakunnan ja sivistyslautakunnan lausunnot. Valmistelu ja lisätiedot: Tekninen johtaja Kimmo Haapanen, puh

20 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Valt Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää valtuustolle toteuttamisaikataulun ja alustavan kustannusarvion hyväksymistä. Kunnanhallitus: ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Esityslistan liitteenä on toteuttamisaikataulu ja alustava kustannusarvio. Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto hyväksyy toteuttamisaikataulun ja alustavan kustannusarvion. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen täydensi hallituksen ehdotusta siten, että toimitettu lisäliite "varhaiskasvatuksen palvelurakenne valmistelutilanne " lisätään kunnanvaltuuston kokouksen liitteeksi. Petri Salminen kannatti ehdostusta huomioiden valtuutettu Reunasen ehdotuksen muutamista teknisistä korjauksista tekstiin. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen.

21 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus I: / /2018 Khall Vuoden ensimmäinen osavuosikatsaus Euran kunnan taloudellisesta ti lantees ta on valmistumassa. Katsaus jaetaan vasta kokouksessa, jotta siihen saa daan mahdollisimman kattavasti myös maaliskuun tiedot. Seuraava osavuo si kat saus tehdään kesäkuun lopun tilanteesta ja siinä voidaan jo tar kemmin arvioida loppuvuoden toteumaa. Ensimmäisen kvartaalin ti lan tees ta saadaan kuitenkin suuntaa, miten talousarvio on lähtenyt to teu tu maan. Toimintatuotot ovat arvioidusti laskeneet viime vuoden vastaavasta ajan kohdas ta selittyen mm. vesilaitoksen maksutuottojen vähennyksellä. Toi min ta kulut ovat kasvaneet viime vuoteen nähden ja haaste tulee olemaan eri tyi ses ti palvelujen ostojen toteuma. Toimintakuluihin sisältyvän palk ka me no jen toteuma on 0,2 milj. viime vuotta suurempi. Talousarviossa palk ka me no jen koko vuoden kasvuun on varattu 0,3 milj. Verotulojen tilitykset ovat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden 0,5 milj. korkeammat, mutta valtionosuudet taas 0,3 milj. pienemmät. Vuo sikat teen ja tilikauden tuloksen osalta ei vielä tässä vaiheessa voida en na koi da päästäänkö talousarviossa asetettuun pieneen ylijäämään, isoin riski on palvelujen ostoissa, joihin on talousarviossa varattu lähes 2 milj. viime vuo den tilinpäätöstä vähemmän. Konserniyhtiöiden osalta puolivuosiraporttiin kerätään tarkemmat tiedot to teumis ta. Kauttuanpuistossa kevätkausi on kulunut järjestelmäuudistuksiin. Uima- ja urheiluhallin toiminnassa ei isoja muutoksia. JVP-Eura on laa jen ta nut väliselkeytyskapasiteettiaan alkuvuodesta mikä osaltaan arvioidaan vai kut tavan yhdessä kuormituksen vähentymisen kanssa puh dis tus tu lok sen parantumiseen. Valmistelu ja lisätiedot: Talousjohtaja Katja Aalto, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee osavuosikatsauksen tiedoksi ja ohjeistaa palvelualueita reagoimaan palkkamenojen ja palvelujen ostojen osalta, jotta päästään talousarvion tavoitteisiin. Erityisesti palvelusetelien käyttöönottamisen vaikutus tulee huomioida vanhusten palveluasumisen ja varhaiskasvatuksen henkilöstömäärissä. Kunnanhallitus esittää osavuosikatsauksen tiedoksi valtuustolle. Kunnanhallitus: ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

22 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Valt Esityslistan oheismateriaalina on osavuosikatsaus Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto merkitsee osavuosikatsauksen tiedokseen. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen.

23 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Valtuusto Lisämääräraha / Perusopetuksen tuntikehys lv / /2017 Sivistyslautakunta Talousarviossa vuodelle 2018 on sivistyspalveluissa ollut lähtökohtana se, että perusopetuksen tuntikehys säilyy lukuvuoden tasolla. Lukuvuoden tuntikehys on 2343 tuntia. Talousarviossa on varauduttu tähän tuntimäärään ja yhden erityisopettajan viran täyttöön (n. 20 tunnin lisäykseen) eli yhteensä 2363 tuntiin. Lukuvuodelle Euran kunta on saanut valtion erityisavustusta tasa-arvoa edistäviin toimiin n. 11 h/vko. Tätä avustusta ei ole jaossa tulevalle lukuvuodelle eli tämän korvaamiseen tarvittaisiin tuntikehykseen 11 tuntia lisää. Lukuvuodelle Euran yhteiskoulussa aloittaa seitsemännellä luokalla helmikuun tietojen mukaan 136 oppilasta. Kuuteen ryhmään jaettaessa keskiarvoksi tulee 22,66 eli oppilasta/luokka. Tämä ikäluokka olisi tarpeen lukuvuodeksi jakaa seitsemään vuosiluokkaan. Tähän tarvittaisiin tuntikehystä lisää 24 tuntia. Uusi opetussuunnitelma edellyttää uutta toimintakulttuuria, jossa oppilas on aktiivinen toimija ja opetusta toteutetaan oppilaslähtöisesti. Tämän toteutuminen vaatii sopivia ryhmäkokoja ja riittävää määrää jakotunteja. Erityisesti yhdysluokkakouluissa eri oppiaineiden opettaminen nykyisellä tuntijaolla ja uusien oppiaineiden myötä on erittäin haastavaa (esim. ruotsi ja liikunta). Oppilaissa on entistä enemmän tehostettua/erityistä tukea tarvitsevia oppilaita, jotka tarvitsevat henkilökohtaisempaa opastusta ja ohjausta. Näiden asioiden huomioimiseen tarvittaisiin rehtorien laskelmien mukaan 21 tuntia lisää tuntikehykseen. Rehtorit ovat keskusteluissa olleet huolissaan oppilaiden saaman tuen määrästä ja opettajien jaksamisesta. Molempiin asioihin saadaan parannusta, jos tuntikehyksessä on riittävät resurssit, jotta ryhmäkoot, jakotunnit ja erityisopetus ovat riittävällä tasolla. Kokonaisuutena tuntikehyksen korotus olisi 56 tuntia, tällöin lukuvuoden tuntikehys olisi 2419 tuntia. Tämä tuntikehyksen lisäys on kustannuksina euroa lukuvuodelle , josta vuodelle 2018 kohdistuu euron lisämäärärahan tarve. Vuoden 2019 tarve tulee huomioida vuoden 2019 talousarviossa. Sivistyspalveluiden muilta vastuualueilta ei ole mahdollista tätä summaa siirtää, koska niiden talousarvioissa ei ole yhtään ylimääräistä. Tämän johdosta tuntikehyksen korotus tarvitsee ehdottomasti lisämäärärahan. Mikäli lisämäärärahaa ei saada tulee perusopetuksen talousarvio ylittymään. Valmistelu- ja lisätiedot: vs. sivistysjohtaja, perusopetuspäällikkö Jaakko Laeslahti, puh

24 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) vs. sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta hyväksyy lukuvuoden tuntikehyksen 2419 tuntia, joka sisältää talousarviossa olevan 20 tunnin ja rehtorien esittämän 56 tunnin lisäyksen. Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle euron lisämäärärahan myöntämistä vuodelle 2018 tuntikehyksen korotusta varten. Lukuvuoden tuntikehyksestä päätetään keväällä 2019 ja se valmistellaan talousarviossa Sivistyslautakunta: Vs. sivistysjohtajan muutti päätösehdotustaan. Muutettu päätösehdotus: Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle euron lisämäärärahan myöntämistä vuodelle 2018 tuntikehyksen korotusta varten. Lukuvuoden tuntikehyksestä päätetään keväällä 2019 ja se valmistellaan talousarviossa Vs. sivistysjohtajan muuttama päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall Tilinpäätökseen 2017 verrattaessa perusopetuksen henkilöstökuluihin on käy tet tä vis sä euroa vähemmän vuodelle Palkka summa on tälle vuodelle euroa pienempi kuin vii me vuoden toteutunut palk ka summa. Yhteiskoulujen yhdistämisestä syn ty nyt taloudellinen säästö on vuo si tasol la noin euroa ja viime vuo teen verrattaessa eu roa. Valtakunnallisten työehtosopimusten mukaisten palkankorotusten kus tan nusvai ku tus tänä vuonna on vuositasolla 0,8 prosenttia. Em. kus tan nus te ki jät ja sivistyslautakunnan esitys huomioiden valtuuston al ku pe räi seen talousarvioon varatut henkilöstömäärärahat ovat riittävät. Talousarviomääräraha on kokonaisuus, jonka tietoinen ylittäminen ilman valtuus ton myöntämää ylitysoikeutta on virkavelvollisuuksien rikkomista. Valmistelu ja lisätiedot: Kunnanjohtaja Juha Majalahti, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus katsoo, että perusopetuksen talouden ja toiminnan hyvällä yhteensovittamisella tuntikehyksen laajentaminen sivistyslautakunnan esittämällä tavalla on mahdollista ilman määrärahalisäystä, minkä vuoksi esitystä lisämäärärahasta ei valtuustolle esitetä. Kunnanhallitus: Asian käsittelyn aikana Maaret Vainio teki kunnanjohtajan päätösehdotuksesta poikkeavan päätösehdotuksen, että lisämäärärahasta tehdään esitys valtuustolle. Jukka Virta kannatti Vainion tekemää esitystä. Koska oli tehty kunnanjohtajan päätösehdotuksesta poikkeava kannatettu päätösehdotus suoritettiin kättennostoäänestys.

25 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Valt Kunnanjohtajan ehdotusta kannattivat Mirja Halminen, Tommi Katila ja Päivi Kyllöinen. Maaret Vainion ehdottamaa ja Jukka Virran kannattamaa ehdotusta kannattivat Maaret Vainio, Jukka Virta, Eija Helander-Nieminen ja Petri Salminen. Esa Mäkitalo äänesti tyhjää. Harri Lehtonen poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Kunnanhallituksen päätökseksi äänestyksen tuloksena tuli, että valtuustolle esitetään lisämääräraha perusopetuksen tuntikehykseen lv Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto myöntää euron lisämäärärahan perusopetuksen tuntikehykseen lv Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen. Hallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen ja valtuutettu Seppo Varjonen poistuivat asian käsittelyn ajaksi.

26 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Valtuusto Lisämääräraha / Ympäristöprojekti / /2017 Tekla EURAN YMPÄRISTÖPROJEKTI Ympäristöprojektissa hoidetaan kunnan keskustojen ympäristöt kuntoon ja viihtyisiksi laajalla yhteistyöllä. Kunnan rooli on keskeinen: se toimii veturina, innostajana, koordinoijana ja näyttää esimerkkiä muille. Ympäristön kunnostus tarkoittaa kunnan kukkaistutuksia, puistojen ja tienvarsien ym. raivausta, tienvarsirakenteita (kuten pysyvät tervetuloa toivotukset ja linja-autopysäkit), vanhojen infokylttien päivittämistä, puistonpenkkejä ym. ympäristön viihtyvyyttä lisääviä rakenteita ja eri ikäiset kuntalaiset huomioivaa ympäristön kehittämistä ja hoitoa. Tärkeimpiä hoitokohteita ovat paikat, joissa vierailee tai kulkee ohi paljon kuntalaisia tai matkailijoita, kuten kunnan kiinteistöjen pihat, liikenneympyrät, siltaympäristö Satakunnankadulla, Ruukinpuisto Kauttualla ja muut kohtaus- ja tapahtumapaikat, kuten Kustaa Järvisen aukio. Hoidettuja kohteita tulee olla kunnan keskustan lisäksi kylillä. Projektin yhteydessä määritellään hoidettavien kohteiden hoitoluokitukset ja niiden taso. Kuntaorganisaatio sitoutetaan laajasti yhteisen päämäärän toteuttamiseen. Kaikkia palvelualueita kannustetaan toteuttamaan tulevaisuudessa pieniä ympäristöä kunnostavia tekoja. Ympäristöprojektia toteuttamaan, koordinoimaan, tiedottamaan ja valvomaan valitaan työryhmä, joka myös sopii työnjaosta kunnan eri toimijoiden kesken. Lisäksi selvitetään mahdollisuutta saada projektiin puutarha-alaa tunteva neuvoja/ koordinoija/ suunnittelija. Kun kuntaorganisaatio on sitoutunut hoitamaan oman osansa hankkeesta, ympäristöhankkeeseen haastetaan mukaan yrittäjäyhdistykset, yrittäjät ja kiinteistöyhtiöt kunnostamaan omia ympäristöjään. Ympäristön kunnostuksella on mahdollista nostaa nykyisten liiketilojen ja asuinalueiden profiilia ja säilyttää niiden kiinnostavuus ja kilpailukyky. Projekti voisi antaa suunnitteluapua, jos halutaan laajempia yhtenäisesti suunniteltuja kokonaisuuksia esim. liikekiinteistön ympärille. Yritysten sitouttaminen ympäristöprojektiin aloitettiin jo vuonna Yhdistyksillä on erittäin tärkeä rooli ympäristön hoidossa. Kyläyhdistykset haastetaan mukaan hoitamaan omia ympäristöjään, vaikkapa kilpailunkin avulla. Erilaiset muutkin yhdistykset voivat hakea kunnan avustusta ympäristön hoitoon ja heille osoitetaan avustusta vastaan talkoilla hoidettava kohde. Avustuksen yhdistys voi käyttää omaan toimintaansa, esim. vanhempainyhdistys leirikoulun rahoittamiseen. Ympäristönhoidon avustuksiin on varattu erillinen määräraha vuoden 2018 budjettiin Suomi 100- ja Eura 150- juhlavuosien mallin mukaisesti.

27 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Muita yhteistyötahoja voivat olla esim: - seurakunta - yksityiset ihmiset omilla pihapiireillään (esim. vuoden viihtyisin piha -kilpailu) - taloyhtiöt - kiinteistöosakeyhtiö Kauttuanpuisto, Urheilutalo, virastotalo - kansalaisopisto ympäristönhoitoon liittyvillä kursseilla - Pyhäjärvi-Instituutti esim. Eurajoki-projektin kautta - paikalliset ympäristöalan yritykset - koulujen talkoopäivä oman lähiympäristön kohentamiseksi (esim. Kauttuan koulun jo vuosia toteuttamat talkoot Ruukinpuistossa) - kaikille avoimet talkoopäivät ja taimienvaihtopäivät - paikalliset puutarhayrittäjät - hyväntekeväisyysjärjestöt (esimerkkinä Leijonien leikkipuistot) - Alasatakunnan Viherpeukalot ry Ympäristöprojektista tehdään koko kuntaa koskettava positiivinen hanke, jossa asioita tehdään tiiviissä yhteistyössä. Kolmivuotisen kehittämishankkeen aikana etsitään uusia toimintatapoja ja yhteistyömuotoja ympäristön hoitoon, joita voidaan hyödyntää myös hankkeen päätyttyä. Kauttuan Ruukinpuiston nimeäminen Suomen 100:n parhaimman puiston joukkoon syksyllä 2017 oli sopiva alku hankkeelle. Yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen kanssa suunnitellaan Ruukinpuistoon syreenipuistoa, josta tulee syreenien geenipankki, alkuperäiskasvien varmuuskokoelma. Puisto on myös avoin tutustumiskohde. Hankkeen aikana nostetaan esille euralaisia alkuperäislajeja, kuten Kauttuan ruusu ja Waaniin herkku, joka on paikallinen perunalajike. Yhdessä Pro Agrian ja Maa- ja kotitalousnaiset ry:n kanssa valmistellaan Euran avoimien viheralueiden kehittämisohjelma vuosille Maisemasuunnitelmassa huomioidaan kunnan viheralueiden lisäksi kylät ja siihen haastetaan mukaan mm. yhdistykset. Vuonna 2018 toteutettava Kustaa Järvisen aukion kunnostus palvelee kunnan keskustan kehittämistä ja alueen yritystoimintaa. Euran yhteiskoulun pihalle rakennetaan taiteilija Jan-Erik Anderssonin suunnittelema oppilaskatos, jonka suunnitteluun on saatu Taiteen edistämiskeskuksen rahoitusta. Katos on samalla taideteos, joka elävöittää koulukeskuksen pihaa ja toiminnallisena paikkana kokoaa lapsia ja nuoria myös kouluajan ulkopuolella. Suunnitelma valmistuu alkuvuonna Euran urheilukeskukseen rakennetaan lähiliikuntapaikka, joka sisältää liikkumaan houkuttelevan liikunta- ja skeittivälineistön. Urheilukeskuksen katetun katsomon päätyyn jäävälle nurmialueelle perustetaan n. 700 m2:n suuruinen alue, johon pystytetään monipuolinen ja liikunnallisesti kattava liikunta- ja skeittivälinekokonaisuus. Vastaavia välineitä sijoitetaan myös kylätaajamien (Panelia, Eurakoski, Hinnerjoki ja Honkilahti) koulujen ja/tai liikunta-alueiden yhteyteen. Lähiliikuntapaikan rakentamiseen on mahdollisuus saada avustusta AVI:lta.

28 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) Kuntakeskustan ja Euralle ominaisen, mutta nyt piiloon jäävän jokimaiseman kehittämiseksi suunnitellaan ja rakennetaan ulkoilureittejä Eurajoki varteen. Ulkoilureittejä suunnitellaan ja toteutetaan myös muualle luontokohteisiin. Leikkipuistoja suunnitellaan osana päiväkotien rakentamista. Ympäristöprojekti on yksi Euran kunnan kärkitavoitteista vuosina ja se tukee kunnan strategian toteuttamista edistämällä mm. ympäristövastuuta, kuntalaisten aktiivisuutta ja positiivista kuntakuvaa. Se on osa Eura Plus ohjelmaa. Ympäristöprojekteihin haetaan Leader-rahoitusta. Edellä kuvatun projektin toteuttamiseksi tarvitaan lisämäärärahaa seuraavasti: Lisäkukkaistutukset Auringonkukkapelto Syreenipuisto Vanhojen infokylttien korjaus arvio Penkkejä 6 kpl Viheralueiden hoitoluokitus , jakautuen kolmelle vuodelle Ympäristöprojektin vetäjän palkka , jakautuen kolmelle vuodelle Yhteensä Valmistelu ja lisätiedot: yhdyskuntatekniikan päällikkö Anne Saarenvalta, puh. (044) Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että - ympäristöprojektin aiheuttamiin kustannuksiin osoitetaan :n suuruinen määräraha yhdyskuntateknisten palvelujen käyttöön. Määräraha voidaan osoittaa päiväkodin rakentamiseen varatusta määrähasta, koska päiväkodin rakentamisen ajoitus siirtyy vuodelle hankkeelle haetaan Leader-rahoitusta Muutettu päätösehdotus: Khall Tekninen lautakunta: Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. _ Teknisen lautakunnan muutettu päätösehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että - ympräristöprojektin aiheuttamiin kustannuksiin osoitetaan :n suuruinen määräraha yhdyskuntateknisten palvelujen käyttöön kustannuspaikalle 6203 ulkoalueet. Valmistelu ja lisätiedot: Kunnanjohtaja Juha Majalahti, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että ympräristöprojektin aiheuttamiin

29 EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (51) kustannuksiin osoitetaan :n suuruinen määräraha yhdyskuntateknisten palvelujen käyttöön kustannuspaikalle 6203 ulkoalueet. Kunnanhallitus: ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valt Kunnanhallituksen ehdotus Valtuusto myöntää ympräristöprojektin aiheuttamiin kustannuksiin :n suuruisen määrärahan yhdyskuntateknisten palvelujen käyttöön kustannuspaikalle 6203 ulkoalueet. Valtuuston varapuheenjohtaja Pertti Susi ehdotti valtuutettu Simo Lähteenmäen kannattamana, että ympäristöprojekti palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti varapuheenjohtajan ehdotuksen. Valtuutettu Sari Uoti poistui asian käsittelyn osaksi.

Varhaiskasvatuksen palvelurakennesuunnitelma

Varhaiskasvatuksen palvelurakennesuunnitelma Kasvatus- ja opetuslautakunta 40 27.04.2017 Varhaiskasvatuksen palvelurakennesuunnitelma 235/12.00.00/2017 Kasvope 27.04.2017 40 FCG Konsultointi Oy teki syksyllä 2016 esiselvityksen Varhaiskasvatuspalveluiden

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen palvelurakenne

Varhaiskasvatuksen palvelurakenne Kasvatus- ja opetuslautakunta 40 27.04.2017 Kunnanhallitus 217 26.06.2017 Varhaiskasvatuksen palvelurakenne 235/12.00.00/2017 Kasvope 27.04.2017 40 FCG Konsultointi Oy teki syksyllä 2016 esiselvityksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

Sorkkisten koulun lakkauttaminen

Sorkkisten koulun lakkauttaminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 67 26.10.2015 Kunnanhallitus 192 02.11.2015 Valtuusto 53 09.11.2015 Sorkkisten koulun lakkauttaminen 250/12.00.00/2015 Kasvope 26.10.2015 67 Euran kunnan kouluverkkosuunnitelmaa

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Yksityisten palvelutuottajien osuus varhaiskasvatuspalveluissa

Yksityisten palvelutuottajien osuus varhaiskasvatuspalveluissa Sivistyslautakunta 7 31.08.2017 Sivistyslautakunta 37 28.09.2017 Kunnanhallitus 311 16.10.2017 Yksityisten palvelutuottajien osuus varhaiskasvatuspalveluissa 36/12.05.00/2017 Sivistyslautakunta 31.08.2017

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Kunnanhallitus 104 04.04.2016 Kunnanhallitus 121 11.04.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kaavatoimikunta AIKA 01.02.2018 kello 16:15-17:15 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (6)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (6) EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/2015 1 (6) Kaavatoimikunta Aika 24.08.2015 klo 13:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Aaltonen Asta Kalli Timo Korhonen Esko Kyllöinen

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 8/ (42)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 8/ (42) EURAN KUNTA Pöytäkirja 8/2018 1 (42) Aika 16.04.2018 klo 15:00-16:57 Paikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Halminen Mirja jäsen Helander-Nieminen Eija jäsen Katila Tommi jäsen Kyllöinen Päivi

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Valtuusto 43 23.05.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Valt 43 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden verkko. Tasapainotusohjelmassa

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/ (21)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/ (21) EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 (21) Kasvatus- ja opetuslautakunta Aika 27.04.2017 klo 16:00-19:35 Paikka Virastotalo (Satakunnankatu 12, 2.krs) Saapuvilla olleet jäsenet Reunanen Ari puheenjohtaja Anttila

Lisätiedot

Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kasvatus- ja opetuslautakunta 85 29.09.2016 Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kasvope 85 Varhaiskasvatuspäällikön henki lös tö asiat Rehtoreiden Ahmasojan koulun Lautakunnan tiedoksi saatetaan seuraavat

Lisätiedot

Euran keskustan osayleiskaavan laatiminen

Euran keskustan osayleiskaavan laatiminen Kaavatoimikunta 11 24.08.2015 Kaavatoimikunta 1 08.02.2016 Valtuusto 46 23.05.2016 Euran keskustan osayleiskaavan laatiminen 101/10.02.02/2015, 421/10.02.02/2012 Kaavatmk 24.08.2015 11 Kaavatoimikunta

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 Koulutuslautakunta Aika 02.05.2017 klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ympäristölautakunta Aika 19.12.2018 16:00-17:37 Paikka Sivistystoimen pommisuoja Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 528 14.12.2015 Kunnanhallitus 149 11.04.2016 Kunnanhallitus 332 05.09.2016 Kunnanhallitus 7 16.01.2017 Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t.

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t. Kasvun ja oppimisen 56 25.10.2018 lautakunta Kaupunginhallitus 284 05.11.2018 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämäärärahaesitys 927/02.02.00/2017 KASVOPPI 25.10.2018 56 Kokoukseen tuotu esitys: lousarviomääräysten

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit Elinvoima- ja tekninen 93 11.06.2019 valiokunta Kaupunginhallitus 232 17.06.2019 Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit 256/02.02.00/2018 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Aika 10.01.2012 klo 12:00-13:55 PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet:

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11/19.11.2013 Kokousaika Tiistai 19.11.2013 klo 19.00 21.46 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 12/ (26)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 12/ (26) EURAN KUNTA Pöytäkirja 12/2017 1 (26) Kunnanhallitus Aika 26.06.2017 klo 17:00-18:45 Paikka Jokisauna (Sepäntie 1, Kauttua) Saapuvilla olleet jäsenet Lehtonen Harri Halminen Mirja Helander-Nieminen Eija

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/2017 95 Sivistyslautakunta 24.10.2017 AIKA 24.10.2017 klo 18.30 PAIKKA Narvan koulun ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.9.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (9)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (9) EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/2016 1 (9) Aika 14.06.2016 klo 16:00-18:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Kallio Juha puheenjohtaja Kemppainen Jukka jäsen Satola Sirpa jäsen Suvanto

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen;

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; Kunnanhallitus 176 28.06.2017 Kunnanhallitus 328 13.12.2017 Kunnanhallitus 6 10.01.2018 Kunnanhallitus 26 31.01.2018 Kunnanhallitus 96 28.03.2018 Kunnanhallitus 159 06.06.2018 KUNTASTRATEGIAN LAATIMINEN

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Opetus- ja 2365/01.45/2017. Opetvarh

Opetus- ja 2365/01.45/2017. Opetvarh Opetus- ja 130 02.11.2017 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 339 07.11.2017 Kunnanhallitus 357 20.11.2017 Varhaiskasvatuksen alue-esimiesten virkojen lakkauttaminen, päiväkodinjohtajan virkojen perustaminen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1 EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015 Kirkkovaltuusto 27.5.2015 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 27.5.2015 klo 18.30 19.35 PAIKKA Mannilan kesäkoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Paavilainen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti Ympäristölautakunta 105 16.11.2011 Ympäristölautakunta 6 09.02.2012 Kaupunginhallitus 45 27.02.2012 Ympäristölautakunta 22 07.03.2012 Kaupunginhallitus 58 12.03.2012 Ympäristölautakunta 54 07.06.2012 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 32 Yhteistyötoimikunta AIKA 18.04.2019 09:00-10:25 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 27.9.2018 kello 18.00 18.13 KOKOUSPAIKKA Yliopiston tutkimusasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE A 1 varavaltuutettu

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kaavatoimikunta AIKA 07.03.2019 kello 18:00-19:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen

Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 2 29.01.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunta 9 26.02.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunta 39 06.04.2016 Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen 23/01.01.00/2015 Kasvope

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019 Kaupunkirakennelautakunta 62 09.04.2019 Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/10.02.03/2019 KRAKLK 09.04.2019 62 Joensuun Botania Oy on hakenut kaupungilta Botanian alueen asemakaavan

Lisätiedot

Kunnanhallitus käy keskustelun valmisteluosassa mainitusta asiasta ja linjaa, miten valmistelussa edetään.

Kunnanhallitus käy keskustelun valmisteluosassa mainitusta asiasta ja linjaa, miten valmistelussa edetään. Kunnanhallitus 79 20.03.2014 Kunnanhallitus 93 09.04.2014 Kunnanhallitus 160 12.06.2014 Kunnanhallitus 219 11.09.2014 Kunnanhallitus 257 29.10.2014 Liikuntahallin rakentaminen Pälkäneelle 195/02.05.01/2013

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

SDP:n valtuustoryhmän valtuustoaloite kirkonkylän keskustaan tilapäisen puutarhajätteen keräyspisteen järjestämiseksi / Pihtipudas

SDP:n valtuustoryhmän valtuustoaloite kirkonkylän keskustaan tilapäisen puutarhajätteen keräyspisteen järjestämiseksi / Pihtipudas Tekninen lautakunta 22 22.02.2017 SDP:n valtuustoryhmän valtuustoaloite kirkonkylän keskustaan tilapäisen puutarhajätteen keräyspisteen järjestämiseksi / Pihtipudas 661/003/2016 Tekninen lautakunta 22.02.2017

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi Koulutuslautakunta 60 13.08.2014 Koulutuslautakunta 65 08.09.2014 Koulutuslautakunta 76 23.09.2014 Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi 395/02.01.00/2014 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6) EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 05.08.2015 klo 15:30-15:40 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Arvola Hannu Junkkala Juho Ketola

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Kehittämistoimikunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 18:00-19:30 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Riihikosken toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Vanhusneuvosto AIKA 06.04.2017 klo 14:00-15:20 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, kokoustila Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirja 15/ (10)

Pöytäkirja 15/ (10) Pöytäkirja 15/2016 1 (10) Am mat ti korkea kou lu Oy, hallitus 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:30-12:00 Paikka Videokokous: Kotkassa rehtorin työhuone B1014 Kouvolassa neuvotteluhuone 150 Mikkelissä

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot