X V III. TEOLLISUUSTILASTOA V U O N N A JÄLKIMÄINEN OSA.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "X V III. TEOLLISUUSTILASTOA V U O N N A JÄLKIMÄINEN OSA."

Transkriptio

1 S U O M E N M A A N V I R A L L I N E N T I L A S T O. X V III. TEOLLISUUSTILASTOA V U O N N A JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSIAMMATTILIKKEET. > «< HELSINKI 907. H E L SIN G IN SENTRAAL K IR JA PA IN O JA K IR JA N SITO M O O SA K E Y H T IÖ.

2 Tauluosasto I. SISÄLLYS: Y le is k a ts a u s.... Summittainen katsaus Suomen läänien teollisuustoimintaan v. 905 (vuori- ja metalliteollisuus lukuunotettuna) Katsaus 905 vuoden teollisuuteen teollisuusrylimittäin ja läänittäin Tehdas- ja käsiammattiteollisuuteen kuuluvien teollisuuslajien aakkosellinen luettelo 6 4. Summittainen katsaus Suomen käsiammatti- ja tehdasteollisuuteen v. 905 teollisuusryhm ittäin Summittainen katsaus maamme kaupunkien ja kauppalain teollisuustoimintaan v. 905 (vuori- ja metalliteollisuus lukuunotettuna) Summittainen katsaus maamme kihlakuntain teollisuustoimintaan v. 905 (vuorija metalliteollisuus lukuunotettuna) Teollisuudessa v. 905 toimineet työntekijät ijän, sukupuolen ja teollisuusryhmäin mukaan ja e t t u i n a...9 Tauluosasto II. Tauluosasto III. Erikoiskatsaus eri teollisuudenhaarani työpaikkain lukuun, työntekijälukuun ja tuotannon b ru ttoarv o o n Erikoiskatsaus valmisteiden lajiin ja määrään sekä kulutettuihin raaka-aineisiin Edellisen taulun y h d is te lm ä... 3 Tauluosasto IV.. Erikoiskatsaus teollisuudessa käytettyihin moottoreihin v Summittainen katsaus teollisuudessa v. 905 käytettyihin moottoreihin teollisuusry h m ittäin Summittainen katsaus teollisuudessa v. 905 käytettyihin moottoreihin paikkakunnittain Luettelo v. 905 perustetuista teollisuuslaitoksista, joista on saapunut ilmoitus Teollisuushallitukseen Vierasta kansallisuutta olevain ammatinharjoittajani ja työntekijäin luku maamme kaupungeissa v Vierasta kansallisuutta olevien ammatinharjoittajain ja työntekijäin luku maamme kihlakunnissa v Siv.

3 OIKAISUJA JA LISÄYKSIÄ. Tauluosasto I. Tauluihin: Kaikki taulussa 2 mainitut tuotantoarvot on tasoitettu täysiksi sadoiksi markoiksi. Sivu 5, sareke X I. Uudenmaan läänien kaupunkien työntekijäluku on: 2.925, lue Summassa on 8.476, lue 8.48.

4 Mikäli teollisuustilaston nojalla voi päättää näyttää teollisuustoiminta vuonna huomattavasti elpyneen mitä niin hyvin työpaikkain sekä teollisuudessa ja käsiammattiliikkeissä olevien työntekijäin lukuun kuin tuotannon bruttoarvoon tulee. Kaikki nämä kolme mainitun toiminnan osottajaa ovat nimittäin tuntuvasti lisääntyneet vuoteen verraten. Tässä kohden viimeksi kuluneena kymmenvuotiskautena tapahtuneen kehityksen valaisemiseksi julkaistaan seuraava taulu, jossa metalliteollisuuskin on lukuun otettu: Y uonna Työpaikkain luku. Lisäännys tai vähennys % edell. vuoden luvusta. Työntekijäluku. Lisäännys tai vähennys /0 edell. vuoden luvusta. arvo Tuotannon brutto- Lisäännys tai vähennys % edell. vuoden määrästä Jo s kaupunkien ja maaseudun teollisuustoiminta erotetaan toisistaan ja työpaikkain ja työntekijäin lukua sekä tuotannon bruttoarvoa (metalliteollisuus taaskin lukuunotettuna) verrataan toisiinsa vuosina ja 9 0 5, niin saadaan seuraavat luvut:

5 2 Kaupungeissa ja kauppaloissa. Vuonna Työpalkkain Työntekijäin Tuotantoarvo luku lisäänny.? luku lisäännys Smk lisäännys % % % Maaseudulla % % % Sekä työpalkkain ja työntekijäin luvun että tuotantoarvon lisäännys on vuodesta 904 vuoteen 905 ollut suurempi kaupungeissa kuin maaseudulla. Näiden lukujen välinen vertailu läänittäin kahtena viimeksi kuluneena vuotena on toimitettu seuraavissa kahdessa yhdistelmässä : Työpaikkoja: Työntekijöitä : tä ä n i. luku vuonna 904. luku vuonna 905. vähennys /0. lisäännys tai luku vuonna 904. luku vuonna 905. vähennys /<>. lisäännys tai U u d en m aan Turun ja P o rin lo.o H äm een... CO V iip u r in M ik k e lin f K u o p io n V a a s a n Oulun Yhteensä

6 3 L ä ä n i. Tuotantoarvo: Smk. v Smk. v lisäännys tai vähennys /. U u d e n m a a n Turun ja P o r in H ä m e e n V i i p u r i n M i k k e l i n K u o p i o n f- 5.0 V a a s a n O u l u n Yhteensä Työpaikkain luku on lisääntynyt kaikissa lääneissä, enimmin Viipurin läänissä; työntekijäin luku on vähentynyt Vaasan läänissä, mutta lisääntynyt kaikissa muissa, runsaimmin Oulun läänissä; ja tuotantoarvo on hiukan vähentynyt Mikkelin läänissä sekä enimmin lisääntynyt Uudenmaan läänissä. Suurimmat muutokset vuoteen verraten ovat vuonna tapahtuneet seuraavissa kaupungeissa. Tuotantoarvo on lisääntynyt yli miljonan markan Helsingissä (lisäännys markkaa =.2 /0), Turussa ( markkaa =.7 /0), Porissa ( markkaa = 9.7 /0), Tampereella ( markkaa = 4.6 /0). Huomattava, vaikkei miljonaan markkaan nouseva, on tuotantoarvon lisääntyminen ollut Nikolainkaupungissa, Viipurissa, Kotkassa, Tammisaaressa, Raumalla ja Oulussa. Tuntuvampi tämän arvon väheneminen on huomattavana Iisalmessa, Kuopiossa, K ristiinassa, Loviisassa, Haminassa ja Hämeenlinnassa. Työntekijäin luku on enimmin lisääntynyt Turussa ( ), sitä likinnä Viipurissa (7 2 7 ) ja sitten Helsingissä (5 3 3). Kihlakunnissa on lisäännys suurin Raaseporin (lisäännys mk 70.5 /0) ja Salon kihlakunnassa ( mk = /0). Muissa kihlakunnissa on huomattavampaa lisäännystä ollut L i perin, Halikon, Hollolan, Pirkkalan, Jäm sän ja Sortavalan kihlakunnissa nousten itsekussakin yli puolen miljonan markan. M ainittavampaa vähenemistä, ei kuitenkaan puoleen miljonaan markkaan nousevaa, on huom attavana Tammelan, Ulvilan, Oulun ja Kymin kihlakunnissa. E ri teollisuusryhmissä on työpaikkain ja työntekijäin luku sekä tuotannon bruttoarvo muuttunut niin, kuin seuraavista kahdesta taulusta näkyy:

7 4 Työpaikkoja: Työntekijöitä: Teollisuusryhmä. luku vuonna 904. luku vuonna 905. lisäännys tai vähennys % luku vuonna 904. luku vuonna 905. lisäännys tai vähennys % I-I I. Metalliteollisuus IV. Kiviteollisuus V. Kemiall. teollisuus VI. Nahkateollisuus V II. Kutomateollisuus ± O.o V III. Paperiteollisuus IX. Puunjalostusteollisuus X. Rakennusteollisuus X I. Ravinto- ja nautintoaineteollisuus X I I. Vaatetusteollisuus X I II. Kuvaava teollisuus Yhteensä Tuotantoarvo: Teollisuusryhmä. Smk. v Smk. v lisäännys tai vähennys /o- I -III. M etalliteollisuu s IV. K iviteollisuus V. Kemiall. te o llisu u s V I. N ahkateollisuus V II. Kutomateollisuus V III. P a p eriteo llisu u s IX. Puunjalostusteollisuus X. Rakennusteollisuus X I. Ravinto- ja nautintoaineteollisuus '5.3 X I I. V aatetu steo llisu u s X I I I. Kuvaava teollisuus ! Yhteensä ,

8 5 Työpaikkain luku on lisääntynyt kaikissa muissa teollisuudenhaaroissa paitsi kutomateollisuudessa, jossa se on pysynyt ennallaan, ja enimmin puunjalostusteollisuudessa. Työntekijäluku on vähentynyt rakennusteollisuudessa, mutta lisääntynyt kaikissa muissa, enimmin metalliteollisuudessa ja kemiallisessa teollisuudessa. Metalliteollisuuden tuotantoarvo on lisääntynyt 2.8 miljonaa markkaa, ravinto- ja nautintoaineteollisuuden 4. miljonaa markkaa, kiviteollisuuden.8 miljonaa markkaa, ja nahkateollisuuden.4 miljonaa markkaa. Rakennusteollisuuden tuotantoarvo, johon nähden tilasto käsittää ainoastaan kaupungit, on vähentynyt.7 miljonaa markkaa ja puunjalostusteollisuuden.4 miljonaa markkaa. Tiedot teollisuuden palveluksessa käytettyjen moottorien luvusta sekä niiden kehittämän voiman suuruudesta eivät ole täysin luotettavia. Vuodelta saapuneiden tietojen mukaan on kaupungeissa höyrymoottoria edustaen hevosvoimaa ja maaseudulla höyrymoottoria edustaen hevosvoimaa eli yhteensä.0 3 höyrymoottoria edustaen hevosvoimaa, johon lukuun ei ole otettu metalliteollisuuden palveluksessa olevia höyrymoottoreja. Vuonna ilmoitettiin höyrymoottoreja olevan lukuaan.0 2 ja edustavan hevosvoimaa. Jo s metalliteollisuus otetaan lukuun, niin oli moottoreja vuonna kaikkiaan. 7 6 edustaen hevosvoimaa. Petroli- ja kaasumoottoreja on ainoastaan vähän käjttännössä. Sitä vastoin tietystikin maan luonnollista vesivoimaa laajaperäisesti käytetään teollisuuslaitosten käyttövoimaksi. Vuonna kävi moottoria vesivoimalla ja kehitti yhteensä hevosvoimaa. Vuonna oli vesivoimalla käypiä moottoreja ja niiden hevosvoimaluku Runsaimmin on vesivoima käytännössä paperiteollisuudessa, joka edustaa hevosvoimaa, sitä likinnä kemiallisessa ja sähköteknillisessä teollisuudessa, jonka hevosvoimaluku on 4.6 9, jota paitsi kutomateollisuudessa on käytännössä hevosvoimaa. Tässä on kuitenkin huomattava, että myllyteollisuus käyttää melkoista määrää vesivoimaa, jota ei ole voitu ottaa lukuun, syystä ettei sen suuruutta ole ilmoitettu. Sähkömoottoreihin nähden pitää edelleen paikkansa mitä niistä on sanottu vuoden tilaston tekstissä. Lisäksi mainittakoon tietoja tärkeimmissä eri teollisuudenhaaroissa tapahtuneista muutoksista. IV. Kiviteollisuus ja saviteollisuus. Selostettujen kivibuhosten ja kivenhakkioitten luku on vuodesta lisääntynyt 4 6:sta 49:än, niiden työntekijäluku hengestä henkeen eli 0.7 /0 ja tuotantoarvo markasta markkaan eli 29.4 /0. Tnlitehtaitten luku on lisääntynyt 0:llä eli 88:sta 98:an, niiden työntekijäluku hengestä henkeen eli 0.3 /0 ja tuotantoarvo markasta markkaan eli 3.8 /0.

9 Kaakeli-, fajanssi- ja posliinitehtaitten 6 luku pysyi ennallaan, mutta niiden työntekijäluku väheni 9 6 hengestä 9 3 henkeen ja tuotantoarvo m arkasta markkaan (2.3 /0). Lasitehtaisiin nähden on merkittävä, että niiden luku on sama kuin vuonna 9 0 4, että työntekijäluku on ainoastaan vähän lisääntynyt sekä että tuotantoarvo on lisääntynyt markasta markkaan eli markkaa (23.8 /0). V. Kemiallinen ja sähköteknillinen teollisuus. Sähkövoima- ja valaistusasemien luku on vähentynyt 22:sta 20:en ja niiden työntekijäluku hengestä henkeen, mutta tuotantoarvo on lisääntynyt markasta markkaan eli 27.4 /0. Tulitikkutehtaitten luku oli 6 vuonna ja 5 vuonna 904. Niiden työntekijäluku on lisääntynyt hengestä 757 henkeen, mutta tuotantoarvo on pysynyt miltei sinällään. VI. Nahkateollisuus. Nahkatehtaitten luku on lisääntynyt 3:sta 7:än, niiden työntekijäluku hengestä henkeen (.6 /0) sekä tuotantoarvo m arkasta markkaan (0.6 /0). Karvuutektaitten luku on lisääntynyt 768:sta 800:an, mutta sekä työntekijäluku että tuotantoarvo on lisääntynyt sangen vähän. VII. Kutomateollisuus. Villatavaratehtaita oli edelleenkin 2 6, jota vastoin niiden työntekijäluku on vähentynyt hengestä henkeen (6.4 /0) ja niinikään tuotantoarvo m arkasta markkaan (8.4 %) Pumjpulitehtaita on jo useat vuodet ollut 6. Niissä toimivien työntekijäin luku on vuonna lisääntynyt hengestä 6.6 henkeen (7.0 /0) ja tuotantoarvo markasta markkaan eli mk, mikä on. /0. Vertailun vuoksi mainittakoon, että värjääm ätöntä pumpulia vuonna tuotiin maahan kg ja vuonna kg, joten lisäännys on ainoastaan 4.0 /0. N äyttää niinmuodoin siltä, kuin olisi tuotantoarvon lisääntyminen ainoastaan osittain selitettävissä todella lisääntyneen tuotannon, mutta muutoin raaka-aineitten korkeamman hinnan perustuksella. Maamme ainoassa pellavatehtaassa on vuonna ollut hiukan suurempi työntekijäluku kuin edellisenä vuonna, mutta tuotantoarvon on ilmoitettu lisääntyneen mk eli markasta markkaan.

10 7 Trikootehtaita on edelleenkin ollut 5, mutta niiden työntekijäluku on lisääntynyt hengestä henkeen ja tuotantoarvo m arkasta markkaan eli markkaa (73.4 /0). VIII. Paperiteollisuus. Puuhiomojen luku on lisääntynyt 34:stä 36:en ja niissä toimivain työntekijäin luku hengestä henkeen, mutta tuotantoarvo on siitä huolimatta vähentynyt markasta markkaan eli 9.7 /0- Selluloosatehtaita on edelleenkin 0. mutta niiden sekä työntekijäluku että tuotantoarvo on vähentynyt, ensinmainittu hengestä henkeen ja jälkimäinen markasta markkaan eli kokonaista markkaa, mikä on 22.4 /0. Puuvanukkeen vientimäärä väheni kilosta vuonna kiloon vuonna 9 0 5, jota vastoin selluloosan vientimäärä lisääntyi kilosta vuonna kiloon vuonna 905. Paperitehtaita oli kaikkiaan 6 vuonna Niiden työntekijäluku on lisääntynyt hengestä henkeen (5.6 /0) ja tuotantoarvo markasta markkaan eli markkaa, mikä on 0.8 %. Vuonna ilmoitettiin paperitehtaitten valmistaneen eri paperilajeja kg ja vuonna kg. Valmistusmäärä on niinmuodoin hiukan vähentynyt, vientimäärä sitä vastoin lisääntynyt. Vuonna vietiin paperia maasta kg ja vuonna taas kg, joten lisäännys oli 3.0 /0. IX. Puunjalostusteollisuus. Vuodelta oli tietoja sahasta ja työntekijästä, vuodelta taas sahasta ja työntekijästä. Tuotantoarvoksi on ilmoitettu markkaa vuonna ja markkaa vuonna 9 0 5, mikä osottaa vähennystä 2.6 /0- Sahattujen puutavarain m äärä oli m3 vuonna ja m3 vuonna osottaen vähennystä m 3 eli 9.0 /0. Ensinm ainittuna vuonna käytettiin ja jälkimäisenä tukkia. M aasta viedetyt määrät olivat kumpaisenakin vuonna kutakuinkin samat, sillä lankkujen, soirojen, lautain sekä veistetyn tahi osaksi sahatun puutavaran vientimäärä oli m3 vuonna ja in3 vuonna Puusepänteollisuutta edusti vuonna kaikkiaan 95 työpaikkaa (2 tehdasta ja 74 käsiammattiliikettä), joissa oli työntekijää ja joiden tuotantoarvo oli yhteensä markkaa. Vuonna oli työpaikkoja (22 tehdasta ja 8 käsiammattiliikettä), joissa oli.833 työntekijää ja joiden tuotantoarvo oli markkaa.

11 Maamme 6 rihmarullatehtaan työntekijäluku on pysynyt miltei sinällään (. 6 vuonna 5904 ja. 3 vuonna ), jota vastoin tuotantoarvo on vähentynyt m arkasta markkaan eli 3.4 /0. X. Rakennusteollisuus. Toiminta rakennusteollisuuden alalla on, niinkuin jo edellä on osotettu, paljon vähentynyt, mikäli nimittäin käy päättäminen saapuneista tiedoista, jotka kuitenkin ovat epäluotettavia. Varsinaisia rakennusyrityksiä on kumpaisenakin vuonna ilmoitettu olevan 8 2, mutta vuonna olisi niissä ollut työntekijää ja vuonna ainoastaan.7 4 0, joten vähennys olisi 33.3 /0. Tuotantoarvo taas olisi vähentynyt 34.2 /0 eli markasta markkaan. Maalarin ja verhoilijan ammateissa, taas olisi tietojen mukaan elpymistä huomattavana. Työpaikkoja ilmoitettiin nimittäin olevan vuonna ja seuraavana vuonna, työntekijöitä vast ja henkeä (lisäännys 6.5 /0) ja tuotantoarvo markkaa vuonna seuraavan vuoden markkaa vastaan (lisäännys 23.5 /0). XI. Ravinto- ja nautintoaineteollisuus. Kauppajauhomyllyjä on kumpaisenakin vuonna ollut 3 0 ja niissä työntekijöitä ensinmainittuna vuonna 65 ja jälkimäisenä 54. Tuotantoarvo on vähentynyt markasta markkaan eli ll.g /0. Tullijauhomyllyjä oli vuonna ja niissä työntekijöitä henkeä sekä vuonna myllyjä ja työntekijöitä Sokeritehtaita oli edelleenkin 5. Niiden työntekijäluku on ainoastaan vähäisen muuttunut, ollen henkeä vuonna ja henkeä vuonna Tuotantoarvon havaitaan lisääntyneen markasta vuonna markkaan vuonna eli 0.4 /0. Höyryleipomojen luku on lisääntynyt 3:sta 5:een, niiden työntekijäluku 0 5 hengestä 52 henkeen sekä tuotantoarvo markasta markkaan (33. /0). Käsileipomoja on ollut 3 3 ja 3 0 5, niiden työntekijäluku.34 ja henkeä sekä tuotantoarvo ja markkaa. On kuitenkin huomattava, ettei näitä laitoksia koskevia tietoja luonnollisestikaan voi pitää varsin luotettavina. Olutpanimoja oli kumpaisenakin vuonna 8 9. Niiden työntekijäluku oli vast ja henkeä sekä tuotantoarvo markkaa edellisenä ja markkaa jälkimäisenä vuonna. Kaljatehtaitten luku on lisääntynyt 9:stä 5:een. Täm ä suuri lisäännys on kuitenkin osaksi näennäinen, syystä että on onnistuttu vuonna hankkimaan tietoja useammasta tällaisesta laitoksesta kuin vuonna

12 9 Viinapolttimqjen luku on lisääntynyt 22:sta 28:aan, niiden työntekijäluku hengestä henkeen ja tuotantoarvo markasta markkaan eli 30.3 /0. Tupakkatehtaita oli 3 vuonna ja 2 8 vuonna Niiden työntekijälukukin oli vähentynyt 3. 0 hengestä henkeen sekä tuotantoarvo markasta markkaan. XII. Vaatetus- ja puhdistusteollisuus. Räätälinliikkeitii ilmoitettiin vuonna olevan ja seuraavana vuonna Työntekijäin luku oli ensinmainittuna vuonna ja jälkimäisenä henkeä. Tuotantoarvon ilmoitettiin olleen markkaa vuonna ja markkaa vuonna 905. Hattutehtaitten luku on vähentynyt 6:sta 5:een ja niiden työntekijäluku hengestä henkeen. Tuotantoarvo sitä vastoin pysyi sinällään markan määrässä. Hattu- ja lakkityöpcijojen luku on lisääntynyt 28:sta 43:een, työntekijäluku hengestä henkeen ja tuotantoarvo markasta markkaan. Jalkineliikkeiden luku on lisääntynyt :stä 504:ään ja työntekijäluku hengestä henkeen. Tuotantoarvo on lisääntynyt markasta markkaan eli 8.2 /(y. Kirjapainojen XIII. Kuvaava teollisuus. luku on lisääntynyt 92:sta 96:een, niiden työntekijäluku hengestä henkeen ja tuotantoarvo markasta markkaan eli 2.6 /0. Kivipainojen luku niinikään on lisääntynyt 7:stä 9:ään, mutta niiden työntekijäluku on vähentynyt hengestä henkeen. Tuotantoarvo on pysynyt likimain sinällään, ollen markkaa vuonna ja markkaa vuonna 905. Helsingissä, Teollisuushallituksessa, lokakuussa T. S. Dillner.

13 Tauluosasto. Taulu I. S u m m ittain en katsaus Suomen läänien teollisuustoim intaan v (Vuori- ja metalliteollisuus lukuun otettuna). Kaupungit ja kauppalat M a a s e u tu Y h t e e n s ä L ä ä n i Työpaikkoja Tuotannon bruttoarvo Työpaikkoja Tuotannon bruttoarvo tfiyr. Työpaikkoja Työntekijöitä SQtijT- Työntekijöitä Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo 5%: Uudenmaan l ä ä n i Turun» Hämeen» Viipurin» Mikkelin» Kuopion» Vaasan» Oulun» Yhteensä

14 Tauluosasto I. Tauluosasto I. Taulu 2. Katsaus 905 vuoden teollisuuteen teollisuusryhm ittäin ja läänittäin. L ä ä n i I I I I. K ullonhuuhtom ot, sulatot, m ctallinjalostuslaitokset sekä koneteollisuus T y ö paikkoja T y öntekijöitä Tuotannon bruttoarvo I V. K iviteollisuus (ynnä saviteollisuus, lasiteh taat y. m.) T y ö paikkoja T y ö n tekijöitä Tuotannon bruttoarvo T y ö paikkoja V. K em iallinen ja sähköteknillinen teollisuus T yöntekijöitä Tuotannon bruttoarvo V I. N ahkateollisuus V H. K utom ateollisuus V I I I. Paperiteollisuus j T y ö paikkoja Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo T y ö paikkoja T y öntekijöitä Tuotannon bruttoarvo T y ö paikkoja T y önteki jöitä Tuotannon bruttoarvo Kaupungit ja kauppalat. Uudenm aan l ä ä n i Turun Häm een» Viipurin M ikkelin» ! Kuopion» Vaasan» Oulun» Yhteen sä M aaseutu. Uudenm aan l ä ä n i Turun» H äm een ' V iipurin M ikkelin _ Kuopion V aasan Oulun Yhteensä Koko m aa. Uudenm aan l ä ä n i Turun H äm een» Viipurin» M ikkelin» > Kuopion» V aasan» Oulun,, Y hteensä ,63.300

15 Tau lu osasto. 4 Tauluosasto I. Katsaus 905 vuoden teollisuuteen teollisuusryhm ittäin ja läänittäin. (Ja tk.) I X. Puu-, luu-, kautsu- ja niiden kaltaiset teokset X. Rakennusteollisuus X I. R avinto- ja nautintoaineteollisuus. X I I. V aatetu s- ja puhdistusteollisim s X I I I. Kuvaava teollisuus Yhteensä Lääni T y ö paikkoja T y ö n tekijö itä Tuotannon bruttoarvo T y ö paikkoja Tuotannon bruttoarvo T y ö T y öntekijöitä paikkoja Työn Tuotannon bruttoarvo T y ö T y ö n teki jöitä paikkoja tekijöitä Tuotannon bruttoarvo T y ö paikkoja Työn Tuotannon bruttoarvo T y ö teki jöitä paikkoja Työn teki jöitä Tuotannon bruttoarvo K aupungit j a kauppalat. Uudenm aan l ä ä n i Turun» Häm een» Viipurin M ikkelin» Kuopion» V aasan» Oulun» Yhteensä M aaseutu. U udenm aan l ä ä n i Turun» H äm een» V iip urin» M ikkelin» Kuopion» V aasan» Oulun» Y hteensä K oko m aa. U udenm aan l ä ä n i Turu n» Häm een» V iipurin» M ikkelin» d Kuopion» , V aasan» Oulun» Yhteensä ,

16 Taulnosasto I. Taulu 3. Tehdas- j a käsiam m attiteollisuuteen kuuluvien teollisuuslajien aakkosellinen luettelo teollisuustilastossa noudatetun luokituksen m ukaisine järjestysn um eroilleen. T e o l l i s u u s l a j i Teollisuuslajin paikka virallisessa luokitusluettelossa Ryhmän numero Luokan numero T e o l l i s u u s l a j i Teollisuuslajin paikka virallisessa luokitusluettelossa Ryhmän numero ; Luokan! numero Ajoneuvotehtaita... I X 26 K a ra m e llite h ta ita... X I 30 A sfal ttihuopateh t ai! a... V I I I 2 K a rto n k ity ö p a jo ja... V I I I 2 Asfaltti tehtaita V 3 K a rv u u te h ta ita... V I 7 D ynam iittitehtaita...» 4 K au p p ajau h om yllyjä... X I 28 E risty s liik k e itä... IV 9 Kautsuleimasintehtaita.... IX 25 E t ik k a t e h t a it a... X I 3 Keinigrafisia laitoksia... X I I I 36 Fajanssiteh t a i t a... IV 9 K im rö ö kkiteh taita... V Hansikasteh ta ita... X I I 33 Kipsivalim oja... IV 9 H a rja n te k o p a jo ja... V I 7 K irja n sito m a teh ta ita... V I II 2 H a rjateh taita...»» K irja n s ito m o ja...»» H attu- ja lakkityöpajoja.... XII 33 K ir ja p a in o ja... X I I I 36 H attutehtaita...»» K ivennäisvesitehtaita... X I 3 H uopatyöpajoja...» >» Kivilouhoksia ja kivenhakkioita. IV 8 Höyrykahvipaahtimoja... X I 29 Kivipainoja... X I I I 36 H öyryleipom oja...» 30 K o r k k ite h ta ita... I X 23 Ja lk in e te h ta ita... X I I 33 K rav attiteh taita... X I I 33 Jalkinetyöp ajoja....»» K u ivatislauslaitoksia... V 3 Jau h o m y lly jä X T ' 28 Kum itavaratehtaita... I X 25 Kaakao- ja suklaatehtaita...» 29 K u m ity ö p a jo ja...»» K a a k e lite h ta ita... IV 9 K ureliivitehtaita... X I I 33 K aasutehtaita... V 3 K y lp y la ito k s ia...» 35 K a d u n k iv e ä jiä... X 27 K v n ttiläteh taita... V 2 Kahvin- ja siemenenpuhdistustch- K äärinkaihdintehtaita... V I I 20 t a i t a... X I 29 K ö y siteh taita...»» Kaidetehtaita I X 23 Laatikkotehtaita... I X 23 K a lja te h ta ita... X I 3 Lakka- ja pulituuritehtaita... V 3 Kalkkipolttim oja... IV 9 Lasinleikkaajia... X 27 K a m p a te h ta ita... I X 25 L a s it e h t a ita... IV 0

17 7 Tauluosasto I. T c o l l i s u u s l a j i Teollisuuslajin paikka virallisessa luokitusluettelossa T e o l l i s u u s l a j i Teollisuuslajin paikka virallisessa luokitusluettelossa Luokan numero Ryhmän numero Luokan numero Ryhmän numero L a stu v illa tc h ta ita... I X 22 Pyrotcknillisiä laboratorioita.. V 4 L eip o m oja... X I 30 Pyörätehtaita... I X 26 L iitu te h ta ita... IV 8 Rihm arullatehtaita...» 23 L u u ja u h o te h ta ita... V 4 R uum isarkkutehtaita...»» Maalareja ja verhoilijoita... X 27 Räätälinliikkeitä... X I I 33 M akaroon itehtaita... X I 29 S a h o ja... I X 22 M akkaran tekijö itä...» 30 Saip p u ateh taita... V 2 M akkaratehtaita...»» Sateenvarjotehtaita... X I I 33 M a lla s te h ta ita...»» Satulasepäntehtaita... V I 7 M atonku tom oja... V II 9 Satulasepäntyöpajoja...»» Muurareja ja rakennusurakoitsijoita X 27 Savenvalimoja... IV 9 M uurilaastitehtaita... IV 9 S e llu lo o sa te h ta ita... VILI 2 M y lly jä * )... X I 28 S e m e n ttiv a lim o ja... IV 9 N a h k a te h ta ita... V I 7 S iira p p iteh ta ita... X I 29 N a u h a te h ta ita... V II 20 Sikuritehtaita...»» N u o h o o jia... X 27 Silkkihuivinripsuttajia... X I I 33 Nyörinpunomoja... V I I 20 Sokerileipom oja... X I 30 O lutpanim oja... X I 3 Sokeritehtaita...» 29 P a h v ite h ta ita... V I II 2 Sorv au steh taita... I X 23 P ain oh iiv ateh taita...»» S o rv a u s ty ö p a jo ja...»» P a ita te h ta ita... X I I 33 Suutatehtaita... V 3 Paperitehtaita... V I II 2 S y s it e h t a ita...»» Parkkim yllyjä... I X 22 Sähkövoima- ja valaistustehtaita.»» Parturinliikkeitä... X I I 34 S ä ily k e te h ta ita... X I 30 Peliavanlihtausp ajoja... V II 9 Säletehtaita I X 22 P e lla v a te h ta ita...»» T a lja te h ta ita...» 23 P esu laitoksia... X I I 35 T a p e ttite h ta ita... V I II 27 P ik iru u k k e ja... V 3 Teknokemiallisia tehtaita.... V 3 P o s liin ite h ta ita... IV 9 Teurastam oja... X I 30 Pum pulitehtaita... V II 9 T iilite h t a it a... IV 9 Punssi- ja viinitehtaita.... XI 3 T o rfo liittite h ta ita...»» Pussi- ja kirjeenkuoritehtaita.. V I II 2 Trikootehtaita... V I I 9 P u u h io m o ja...»» T u litik k u te h ta ita... V 4 Puunaula- ja lestitehtaita... I X 23 T u llija u h o m y lly jä... X I 28 P u u p iir tä m ö jä... X I I I 36 Tupakkatehtaita...» 32 Puusepäntehtaita..... I X 23 T u rk ista v a ra tch ta ita... V I 7 Puusepäntyöpajoja...»» Turkkurin työpajoja... X I I 33 *) Samaten.kauppajauhomyllyt».»tullijauhomyllyt» ja»jauhomyllyt»

18 Tauluosasto I. 8 T e o l l i s u u s l a j i Teollisuuslajin paikka virallisessa luokitusluettelossa T e o l l i s u u s l a j i Teollisuuslajin paikka virallisessa luokitusluettelossa Luokan numero Ryhmän numero Luokan numero Ryhmän numero Turvepelikuteh ta ita... V 3 V iinap olttim oja... X I 3 T y n n y riteh taita... I X 23 V illa k u to m o ja... V II 9 T ä p e te h ta ita... V I I 20 V illa te h ta ita...» 8 T ä rk k e ly s te h ta ita... V 2 Virvoitusjuomatehtaita *).... X I 3 V alo k u v aam o ja... X I I I 36 Vuorausvanuketehtaita.... V 6 Vannehtim oja... I X 23 Väki v iin a te h ta ita... X I 3 Vanu te h ta ita... V I I 9 V ä r ite h ta ita... V Vanutuslaitoksia...» 8 V ä rjä y s te h ta ita...»» V a s u te h ta ita... I X 24 V ä r jä ä m ö jä...»» V a u n u te h ta ita...» 26 O ljy te h ta ita V e rh o ilijo ita... X 2 *) Samaten»kivenuäisvesitehtaat»

19 y Tau f uosasto I. Taulu 4. Sum m ittain en katsaus Suomen k äsiam m atti- j a tehdasteollisuuteen v, 905. Teollisuusryhmä Teollisuusluokka Teollisuuslaji Työpaikkoja Kaupungeissa ja kauppaloissa Työntekijöitä '} Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Maaseudulla Työntekijöitä *) Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Koko maassa Työntekijöitä ) Tuotannon bruttoarvo Smk. IV Kiviteollisuuttu. 8 Kivilouh. ja kivenhakkioita 35,297 2,28, ,800 49,748 2,752,880» L iitu te h ta ita ,000-2) - 2) ,OCX) 9 Kalkkipolttimoja , , ,000» Tiilitehtaita , ,40 3,092, ,395 3,368,400» Savenvalim oja... Kaakeli-, fajanssi- ja poslii 0 7 9, , ,450 nitehtaita ,72, , ,208,400 Sementtivalimoja , ,700» K ipsivalim oja , ,000» Eristyshikkeitä , ,000 fr Torfoliittitehtaita.... 6,000 6,000» Muurilaastitehtaita , ,000 0 Lasitehtaita ,000 3,722 4,250, ,505, ,563 5,238, ,32 8,957, ,695 4,95,530 V Kemiallista ja sähköteknillistä teollisuutta.. V ä r it e h t a i t a ,900 _ ,900» Kimröökkitehtaita , ,000» Värjävstehtaita , ,800» V ärjääm öjä , , ,860 2 O ljy t e h t a i t a , ,700» Kynttilätehtaita , ,000» Saippuatehtaita ,96, , ,454,800» Tärkkelystehtaita , ,200 3 Teknokemiall. teh taita , , ,03,00» S u u ta teh ta ita , ,000 i i» Kuivatislauslaitoksia , ,700» P ik ir u u k k e ja , ,800 *) Mestarit ja konttoriväki lukuun otettuina. 2) Yht. kaakeliteht. kanssa. 2

20 Tauluosasto I. 0 Teollisuusryhmä Teollisuusluokka Teollisuuslaji Kaupungeissa ja kauppaloissa j ; Työpaikkoja Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Maaseudulla i Työn-! tekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Koko maassa Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. V 3 Asfalttitehtaita ,370, ,370,05» Lakka- ja pulituuriteht , ,800»> K aasu teh taita ,03, ,03,400» Sähkövoima- ja valaistusasemia ,508, , ,52,000» S v s i t e h t a it a , ,900 >» Turvepehkutehtaita , » Tulitikkutehtaita , , ,288,460 4 Pvrot. laboratorioita.. 6 7, » Dynamiittitehtaita , ,000 6 Luujauhotehtaita , , ,650» Vuorausvanuket.ehtaita 2 3, ,000 04,504 8,05,085 45,379 3,469, ,883,574,085 V I N alikateollisuutta. 7 N ahkatehtaita... 0,29 6,862, ,050 7,400 7,678,050» Karvuutehtaita ,747, ,586 5,909,60 800,896 7,657,060» Satulasepäntehtaita , ,800» Satulasepäntyöpajoja , ,600» Turkistehtaita , ,900» H a rja te h ta ita , ,800» Harjantekopajoja , , , ,09 0,279, ,76 6,756, ,735 7,036,40 V II Kutomateollisuutta. 8 V illa te h ta ita...,344 6,683,200 5,72 5,690, ,56 2,373,900» Vanutuslnitoksia , ,450 9 Pumpulitehtaita ,267 20,598,900,344 5,000, ,6 25,598,900» Pellavanlihtauspajoja , ,400» Pellavatehtaita....,557 3,800,000,557 3,800,000» Trikootavaratehtaita ,0, ,0,600» V a n u te h ta ita , ,000» Matonkutomoja , ,400» Villakutom oja , ,00 20 K ö y siteh ta ita , ,000» Nyörinpunomoja , ,900 N auhatehtaita , , ,500» T ä p e te h ta ita , ,9, ,400» Käärinkaihdintehtaita , , ,30 34,999, ,60 0,97,950 87,902 45,97,50

21 Tauluosasto I Teollisuusryhmä Teollisuusluokka Teollisuuslaji Työpaikkoja Kaupungeissa ja kauppaloissa Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Maaseudulla Työntekijöitä! Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Koko maassa Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. V I II Paperiteollisuutta. 2 P u u h io m o ja , ,602 8,588, ,779 9,007,000» Selluloosatehtaita ,027, ,027,500 P a h v ite h ta ita... _ 29 70, ,000» Asfalttihuopatehtaita , , ,600» Paperitehtaita ,929, ,947 23,890, ,42 26,89,700» Tapettitehtaita , , ,000» Pussi- ja kirj. kuoriteht , ,200» Kartonkityöpajoja , ,400» Kirjansitomatehtaita , ,00» Kirjansitom oja , ,775 99,337 5,4, ,569 3.,752, ,906 43,63,275 I X Puu-, luu-, kautsu-, guttaperkka- ja niiden ta paisten aineiden jalostus. 22 Parkkim yllyjä , ,400» S a h o j a ,089 9,497, ,55 59,630, ,640 79,27,56» Lastuvillatehtaita , ,00 23 Puunaula- ja lestitehtaita 22, , ,300» Puusepäntehtaita ,07, ,300 22,090 3,729,300» Puusepäntyöpajoja , , ,08,70» Ruumisarkkutehtaita , ,400» Laatikkotehtaita , ,600» T a lja te h ta ita , ,800» Sorvaustehtaita , , ,000 * Sorvarintyöpajoja , ,570» Rihmarullatehtaita , ,670,000 6,3 3,228,000» K aid cteh ta ita , ,000» Tynnyritehtaita , , ,500 Vannehtim oja , ,300» Korkkitehtaita , , Vasutyöpajoja , , Kampatehtaita , ,00» Kumitavaratehtaita , ,000 - Kumityöpajoja....,800,800» Kautsuleimasintehtaita , , Ajokalutehtaita , ,200» Vaunutyöpajoja , ,500» P y ö rätch taita , , ,576 26,039, ,889 64,364, ,465 90,404,096

22 Tauluosasto I. 2 Teollisuusryhmä TeollisuusJuokka Teollisuuslaji Työpaikkoja Kaupungeissa ja kauppaloissa Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Maaseudulla Koko maassa J Työn tekijöitä- Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. j X Rakennusteollisuutta. 27 Muurareja ja rakennusurakoitsijoita ,740 4,268,000 82,740 4,268,000» Maalareja ja verhoilijoita. 256,775 2,740, ,775 2,740,900» Lasinleikkaajia , ,65» N u o h o o jia , ,00» Kadunkiveajia , , ,775 7, ,775 7,480,365 X I Ravinto- ja nautintoaineteollisuutta. 28 Kauppajauhomyllvjä ,28, ,989, ,207,820» Tullijauhomyllyjä ,920 2,85,933 2, Sokeritehtaita ,40, ,40,000» Siirappitehtaita , ,900» Makaroonitehtaita , ,800» Höyrykahvipaahtimoita , ,700» S ik u riteh taita , ,700» Kahvin- ja siemenenpuhdistustehtaita , ,000» Kaakao- ja suklaatehtaita 3 39,936, ,936, Hövrylcipomoja ,026, ,026,300 L e ip o m o ja ,404 6,203, ,404 6,203,200» Sokerileipomoja , ,085» Karamellitehtaita , , ,900» T eu rastam o ja ,642, ,642,000» Makkaratehtaita , ,800» Makkarantekijöitä , ,900» Säilyketehtaita , , ,000» M allastehtaita... 2,700 4, ,500 3 O lutpanim oja ,372, ,345,300 89,257 6,77,600» Kaljatehtaita ') , , ,390» Viinapolttimoja ,495, ,344, ,839,760» Väkiviinatehtaita , , ,860» Painohiivatehtaita... 3,05,900 3,05,900» Punssi- ja viinitehtaita ,229, ,229,200» Etikkateh ta ita ,000 58, ,700 * Virvoitusjuomatehtaita , , ,03, Tupakkatehtaita ,975 5,088,00 5 6, ,986 5,094, ,48 j73,v09,o6ö 2,066 3,05 7,508,520 2,893,527 8,28,085 ) Työväestä on tietoja ainoastaan työpaikasta.

23 3 Tauluosasto I. Teollisuusluokka - Teollisuusryhmä ; XII Teollisuuslaji Vaatetus- ja puhdistusteollisuutta.! Työpaikkoja Kaupungeissa ja kauppaloissa Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Maaseudulla Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Koko maassa Työntekijöitä Tuotannon bruttoarvo Smk. 33 P a ita te h ta ita , ,400» Räätälinliikkeitä ,444 4,799, ,444 4,799,800» Kureliivitehtaita , ,200» llansikastehtaita , ,300» H a ttu tch ta ita ,79, ,79,00» Hattu- ja lakkityöpajoja , , ,750» Kravattitehtaita , ,300» Sateenvarjotehtaita , ,600» Silkkihuivin ripsuttajia 5 47, ,00» Turkkuriniiikkeitii ,000 2, ,000» Huopatyöpajoja ,400 n 66 84,800» Jalkinetehtaita , , ,500» Jalkinetyöpajoja ,453 2,34, ,453 2,34, Parturinliikkeitä , , Kylpylaitoksia » P e s u la ito k s ia , , ,400,39 5,800jl0,55n,vo ,00,332 6,07,437,850 X I I I Kuvaavaa teollisuutta. 36 K ir ja p a in o ja ,492 6,406,0(X) 96 2,492 6,406,000» Kivipainoja , ,700» Kemigrafisia laitoksia , ,000» Puupiirtäm öjä , ,000» Valokuvaamoja j 559, , ,50 7,856, ,50 7,856,25

24 i Tauluosasto. 4 Taulu 5. Sum m ittain en katsaus m aam m e kaupunkien j a kauppalain teollisuustoim intaan v (Vuori- j a m etalliteollisuus lukuun otettuina). Tuotan T y ö v ä e s t ö (mestarit ja konttoriväki lukuun otettuina) Käytett. höyrymoottor. Paikkakunta Työpaikkoja Alle 5 v. Miehiä Naisia 5 ja 8 v. välillä Miehiä. c c ' 5" Yli 8 v. Miehiä Naisia Yht. miehiä Yht. naisia Kaiken kaikkiaan Luku non bruttoarvo Smk. He vos voimia Uudenmaan lääni. Helsinki ,257, ,036 3,479,795 4,03 5, ,862 P o r v o o... 80,476, L o v iis a... 5,26, Tammisaari ,00' H a n k o... 43: 2, >09, Yhteensä,09 <4,085, ,480 3,785 3,374 4,375 7, ,403 Turun ja Porin Jääni. T u r k u :3,543, ,83 4,83 2,552 7,365 50Î3.82 P o r i... 93:2,248, , , , ,60.5 R a u m a ,66, Uusikaupunki , N aantali , Maarianhamina , Salon kauppala , Ikaalisten» , Yhteensä , ,203 3,082 7,86 3,639, ,740.5 Hämeen lääni. Hämeenlinna ,725, T a m p e r e ,33, ,00 4,030 4,)90 4,899 9, ,575 Lahti , Yhteensä ,580, ,47 4,200 5,224 5,097 0, ,708 Viipurin lääni. V iip u r i... 24,780, , , ,720 26,53 Hamina , K o t k a ,69,84 0 : 8 9, , ,93 8,838 Lappeenranta , K ä k isa lm i , Sortavala.. ' , ! 0 Yhteensä 486(20,802, s', O,079 5,232, 2 0 6, ,072

25 5 Tauluosasto I. Paikkakunta Työpaikkoja Tuotannon bruttoarvo Smk. Alle 5 v. Miehiä T y ö v ä e s t ö (mestarit ja konttoriväki lukuun otettuina) Naisia. 5 ja 8 v. välillä Miehiä, ^.. aisia Yli 8 v. Miehiä Naisia! Yht. miehiä Yht. naisia Kaiken kaikkiaan Luku Käytett. höyrymoottor. He vos voimia Mikkelin Uinui. M ikkeli... 88, H ein o la , ; Savonlinna , i Yhteensä 85,709, Kuopion läiini. K u o p io ,939, ,03 294,397 23,034 I i s a l m i , Jo en su u ,600; H Nurmeksen kauppala. 6 68,800 _ Yhteensä 346 7,374, , , ,973 27,99 IV aasan lääni. Nikolainkaup ,363, ,307,060,450,5 2, ,058 K r i s t i i n a , K a s k in e n , Uusikaarlepyy... 3, P ietarsaari ,048, , K o k k o l a... 58,276, Tyväskvlä , Yhteensä ,759, ,357 2,044 2,705 2,226 4, ,270 Oulun lääni. O u lu ,99, , , ,589 23,263 R a a h e , K em i ,99, T o r n i o , Kajaani , Yhteensä 304 2,74, , , ,346 3,538

26 6 T auluosasto. Taulu 6. Sum m ittainen katsaus m aam m e kihlakuntien teollisuustoim intaan vuonna 905. Kihlakunta Tuotannon bruttoarvo Smk. Työpaikkoja Alle 5 v. Miehiä T y ö v ä e s t ö (mestarit ja konttoriväki lukuun otettuina) Naisia 5 ja 8 v. välillä Miehiä Naisia Yli 8 v. Yhteensä Miehiä Naisia Miehiä Naisia Kaiken kaikkiaan Käytctt. höyryin oott or. Luku He vos voimia Uudenmaan läiini. Raaseporin kihlak... 9,442, ,328 06,528 24, Lohjan».. 2,602, ,052 2, Helsingin >.. 7,055, , , ,72; 35,050 Perniön».. 2,760, , Yhteensä 2,86, , , , ,79 Turun ja Porin lääni. Halikon kihlakunta.. 5,028, ,378 70,56 76,637 50,348 Piikkiön»..,773, Maskun».. 2,585, , Mynämäen».. 228, IVehmaan».. 437, Ahvenanm.».. 227, Ulvilan >.. 4,523, , , , Loimaan»..,583, !3(> Tyrvään >..,082, Ikaalisten»..,202, Yhteensä 8,675, ,445,025 5,907,90 7, ,66 Hämeen lääni. Tammelan kihlak...,869, , , , ,89 Hauhon».. 5,205, ,04 457,6 573, Hollolan».. 3,26, ,50 22,73 Jämsän».. 3,667, ; ,0 Pirkkalan 5.. 4,224, , Ruoveden 2,473, Yhteensä 30,656, J ,637,928 6,7 2,24 8, ,8

27 7 Taulnosasto I.! Kihlakunta Tuotannon bruttoarvo Smk. J Työpaikkoja Alle 5 v. j Miehiä T y ö v ä e s t ö (mestarit ja konttoriväki lukuun otettuina) Naisia 5 ja 8 v. välillä Miehiä Naisia Y li 8 v. jmiehiä Naisia Miehiä Yhteensä Naisia K aiken kaikkiaan. Käytett. höyrymoottor. Luku He vos voimia Viipurin lääni. Kymin kihlakunta.. 3,358, , , ,452 22,284 Lappveden».. 7,382, ,585,009 2,688,0 3,798 6,559 Rannan *.. 4,422, ,53 83,28 205,423 26,095 Ayräpään».. 3,756, , Jääsken».. 5,29, ,24 54,65 60, Käkisalmen»..,095, Kurkijoen».. 45, Sortavalan».. 3,596, , Salmin».. 670, Yhteensä 49,827,00, ,656 2,936,369 3,272 4, ,439 Mikkelin lääni. Heinolan kihlak , Mikkelin».. 2,084, Juvan».. 805, Rantasalmen»..,658, Yhteensä 5,022, ,834 8, , Kuopion lääni. Rautalammen kihlak.. 3,046, ,220 88,330 95, Kuopion»,70, Iisalmen» 874, Pielisjärven» 584, Liperin» 3,0, Ilomantsin» 2,485, Yhteensä,703, , , ,375 56,697 W aasan lääni. Ilmajoen kihlak , Lapuan»..,673, Korsholman»..,369, Pietarsaaren»..,488, Kuortaneen».. 4,82, , Laukaan».. 4,492, , ,47 223, Yhteensä 4,33, , , , ,986 o

XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 23. V U O N N A JÄLKIMÄINEN TEHTAAT JA KÄSI AMMATTI LUK KE ET.

XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 23. V U O N N A JÄLKIMÄINEN TEHTAAT JA KÄSI AMMATTI LUK KE ET. S U O M E N M A A N V I R A L L I N E N T I L A S T O. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 23. V U O N N A 1906. JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSI AMMATTI LUK KE ET. H E L S IN K I, K E I S A R I L L I S E N S E

Lisätiedot

SUOMENMAAN V IRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 20. V U O N N A JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSIAMMATTILAITOKSET.

SUOMENMAAN V IRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 20. V U O N N A JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSIAMMATTILAITOKSET. SUOMENMAAN V IRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 0. V U O N N A 903. JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSIAMMATTILAITOKSET. - -> ( X >- HELSINGISSA, K K [ S Ä K I L L I S E N S E N A A T I N K I R

Lisätiedot

SUOMENMAAN VIR A L L IN E N TILASTO. XVIII. 21. VUONNA JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSI AMMATTI LI IKK E ET.

SUOMENMAAN VIR A L L IN E N TILASTO. XVIII. 21. VUONNA JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSI AMMATTI LI IKK E ET. SUOMENMAAN VIR A L L IN E N TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 2. VUONNA 904. ---- JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSI AMMATTI LI IKK E ET. H E L S I N G IS S Ä, K E IS A R IL L IS E N SEN A A TIN K IRJAPA

Lisätiedot

TEOLLISUUS-TILASTOA.

TEOLLISUUS-TILASTOA. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUS-TILASTOA. 6. V U O D E L T A 899. Jälkim m äinen osa. T e h t a i t a j a K ä s i t y ö l a i t o k s i a. ------ H E L S I N G I S S Ä, S U O M A L. K

Lisätiedot

METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS

METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS Suomen Metsänhoitoyhdistys Tapion Käsikirjasia N:o 15. METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS ESITTÄNYT ARVID BORG. TAPIO Metsänomistaja, jolla ei ole TAPIO-lehteä, on ajastaan aivan takapajulla. Jos haluat tietoja metsäsi

Lisätiedot

HENKIKIRJOJEN MIKROFILMIRULLAT

HENKIKIRJOJEN MIKROFILMIRULLAT HENKIKIRJOJEN MIKROFILMIRULLAT Luettelo sisältää Mikkelin maakunta-arkistossa käytettävissä olevat henkikirjojen (v. 1634- -1937) rullafilmit. Luettelon lopussa on hakemisto pitäjien kuulumisesta eri kihlakuntiin.

Lisätiedot

XVIII. 15. V U O D E L T A Jälkimmäinen osa. T e h ta ita j a 1Cäsi työ laitoksia. H ELSINKI,

XVIII. 15. V U O D E L T A Jälkimmäinen osa. T e h ta ita j a 1Cäsi työ laitoksia. H ELSINKI, SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUS-TILASTOA. 5. V U O D E L T A 898. Jälkimmäinen osa. T e h ta ita j a Cäsi työ laitoksia. H ELSINKI, SUOMAL. KIRJALLIS. SEURAN KIRJAPAINO N OSAKEYHTIÖ, 90.

Lisätiedot

YLEISARKISTOJEN MIKROFILMIRULLAT Muu mikrokuvattu aineisto

YLEISARKISTOJEN MIKROFILMIRULLAT Muu mikrokuvattu aineisto YLEISARKISTOJEN MIKROFILMIRULLAT Muu mikrokuvattu aineisto Luettelo sisältää Mikkelin maakunta-arkistossa käytettävissä olevat muut mikrokuvatut aineistot, kuten läänin- ja voudintilit, tuomiokirjat, perukirjat,

Lisätiedot

Sisäpiirintiedon syntyminen

Sisäpiirintiedon syntyminen Kai Kotiranta Sisäpiirintiedon syntyminen Kontekstuaalinen tulkinta Y liopistollinen väitöskirja, jo k a Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan suostum uksella esitetään julkisesti tarkastettavaksi

Lisätiedot

Läänintilit 1635-1808

Läänintilit 1635-1808 Läänintilit 1635-1808 20.7.2012 mennessä 1545 arkistoyksikköä on digitoitu: Turun ja Porin lääni: Ahvenanmaan maakirja 1636, 1643, 1661 Ahvenanmaan tili- ja henkikirja 1635, 1643-44 Ahvenanmaan tili- ja

Lisätiedot

TEOLLISUUS-TILASTOA.

TEOLLISUUS-TILASTOA. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUS-TILASTOA. 3. VUODELTA 8 9 6. Jälkimmäinen osa. Tehtaita ja Käsi työlaitoksia. ---------- HELSINKI, S u o m a l a is e n K ir ja l l is u u d e n S e u r

Lisätiedot

Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan.

Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan. 1 Liite IV: Toimitetun talousveden laatu (aritmeettinen keskiarvo). Keskiarvo on nolla, jos kaikki tulokset ovat olleet alle määritysrajan. Etelä-Suomi Altia Oyj A sikkalan kunnan vesilaito s Espoon Vesi

Lisätiedot

V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/

V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/ V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/7 1933. PUOLUE Et'. MI VAALIVOITTO YLITTI ROHKEE i MATKIN ODOTUKSET. Jos v a a lit o l i s i to im ite ttu vuosi s i t t e n,

Lisätiedot

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census Suomen virallinen tilasto Finlands officiella Statistik Official Statistics of Finland VI C:106 Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census 1980 Osa XV Del XV Volume

Lisätiedot

KIERTOKIRJEKOKO ELMA

KIERTOKIRJEKOKO ELMA POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKO ELMA 1976 N :o 126-130 N:o 126 postitoim ipaikkojen perustam isesta T a m m ik u u n 1 p ä iv ä s tä 1 9 7 7 perustetaan h aaraosa stot I I m a tra 1 2 Imatran

Lisätiedot

LUETTELO KÄRÄJÄOIKEUKSISSA OLEVISTA ARKISTOJEN OSISTA

LUETTELO KÄRÄJÄOIKEUKSISSA OLEVISTA ARKISTOJEN OSISTA KIRJE Oikeushallinto-osasto Liite 4 Tuomioistuinyksikkö 06.03.2018 OM 3/31/2016 LUETTELO KÄRÄJÄOIKEUKSISSA OLEVISTA ARKISTOJEN OSISTA Tiedot perustuvat syksyllä 2017 tehtyyn arkistokyselyyn. 1) Lapin käräjäoikeus

Lisätiedot

TEOLLISUUS-TILASTOA.

TEOLLISUUS-TILASTOA. SUOMENMAAN VIR A L L IN E N TILASTO. XVIII. TEOLLISUUS-TILASTOA. 19. VUODELTA 1902. JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAITA JA KÄSITYÖLAITOKSIA. H E L S I N G I S S Ä, SUOMAL. KIRJALLIS. SEURAN KIRJAP. OSAKEYHTIÖ, 1905.

Lisätiedot

Helsingin kansainvälisen koulun kannatusyhdistys ry 1500,00 Helsingin kaupunki 217600,00 Helsingin Normaalilyseo 1500,00

Helsingin kansainvälisen koulun kannatusyhdistys ry 1500,00 Helsingin kaupunki 217600,00 Helsingin Normaalilyseo 1500,00 Valtion erityisavustus pedagogisten ICTohjaukseen Statligt specialunderstöd för pedagogisk ICT-handledning Koulutuksen järjestäjä Myönnettävä summa ( ) Akaan kaupunki 10900,00 Alajärven kaupunki 9800,00

Lisätiedot

KIE RTOKIRJEKOKOE LM A

KIE RTOKIRJEKOKOE LM A POSTI, JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIE RTOKIRJEKOKOE LM A 1936 N:o 30-31 Sisällys: N:o 30. Postinkuljetuksesta valtionrautateillä. N:o 31. Postinkuljetuksesta yksityisillä rautateillä. N:o 30. Kiertokirje postinkuljetuksesta

Lisätiedot

J u s s i N ie m i-p y n ttä ri, y lilä ä k ä ri, M a lm in p s y k ia tria n p o lik lin ik k a T o rs ta i 1.1 2.2 0 1 1

J u s s i N ie m i-p y n ttä ri, y lilä ä k ä ri, M a lm in p s y k ia tria n p o lik lin ik k a T o rs ta i 1.1 2.2 0 1 1 M IT E N O S A A M IS T A V O I J O H T A A? jo ita k in a ja tu k s ia J u s s i N ie m i-p y n ttä ri, y lilä ä k ä ri, M a lm in p s y k ia tria n p o lik lin ik k a T o rs ta i 1.1 2.2 0 1 1 E s ity

Lisätiedot

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A 2 0 1 7 Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2017-2019 / T O I M I A L A P A L V E L U 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 5 0 0 T E

Lisätiedot

Tilastollisia tiedonantoja 3

Tilastollisia tiedonantoja 3 Tilastollisia tiedonantoja 3 041 245 260 440 598 650 650 651 785 kieli nimeke julkaisija sarja fin huom. svt aihealue tietovuosi alue seuraaja fin Väestösuhteet Suomessa vuonna 1905 Helsinki : [Tilastollinen

Lisätiedot

t P1 `UT. Kaupparek. nro Y-tunnus Hämeenlinnan. hallinto- oikeudelle. Muutoksenhakijat. 1( UiH S<

t P1 `UT. Kaupparek. nro Y-tunnus Hämeenlinnan. hallinto- oikeudelle. Muutoksenhakijat. 1( UiH S< 1(0 1 4 1 1 4 UiH 0 0 0 1 S< A S I A N A J O T O I M I S T O O S S I G U S T A F S S O N P L 2 9, Ra u h a n k a t u 2 0, 1 5 1 1 1 L a h t i P u h e l i n 0 3 / 7 8 1 8 9 6 0, G S M 0 5 0 0 / 8 4 0 5

Lisätiedot

Vihreiden yhdistysten jäsenmaksumäärät 2007 (vahvistettu puoluehallituksessa

Vihreiden yhdistysten jäsenmaksumäärät 2007 (vahvistettu puoluehallituksessa Vihreiden yhdistysten jäsenmaksumäärät 2007 (vahvistettu puoluehallituksessa 8.2.2008 sekä yhdistysten edustajamäärät puoluekokouksessa 2008 (sääntöjen 22 perusteella) (tilanne 3.3.08 huhtikuussa hyväksyttävät

Lisätiedot

TF.OT.1 IS! II ISTU ASTOA

TF.OT.1 IS! II ISTU ASTOA SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. X V I I I. TF.OT. IS! II ISTU ASTOA -----------------,--------------ntimmnnninrniniinn inmirrni m m»mn imfiiifiimmrinkhn-mi i. VUODELTA 884, Jälkimäinen osa* Tehtaita ja

Lisätiedot

Alkava ARA-tuotanto kunnittain

Alkava ARA-tuotanto kunnittain 5 Alajärvi 0 31 16 Asikkala 0 28 18 Askola 16 0 0 18 20 Akaa 0 33 0 7 49 Espoo 297 190 202 198 42 92 108 191 157 283 185 220 500 241 369 50 Eura 0 8 0 26 31 8 51 Eurajoki 0 15 61 Forssa 0 62 75 Hamina

Lisätiedot

Työsuhteista työtä vai työtoimintaa?

Työsuhteista työtä vai työtoimintaa? Jaana Paanetoj a Työsuhteista työtä vai työtoimintaa? Tutkimus vajaakuntoisen tekemän työn oikeudellisesta luonteesta Y liopistollinen väitöskirja, jo k a H elsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan

Lisätiedot

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census Suomen virallinen tilasto Finlands officiella Statistik Official Statistics of Finland V IC: 106 Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census 1980 Osa XVIII Del XVIII

Lisätiedot

Radio 2020-toimilupakierros. Taajuuskokonaisuudet

Radio 2020-toimilupakierros. Taajuuskokonaisuudet Radio 2020-toimilupakierros Taajuuskokonaisuudet Taajuuskokonaisuudet 2020 (M74) Seuraavilla kalvoilla on kuvattu määräysluonnoksen M74 taajuuskokonaisuudet (paikkakunta, taajuus) Kokonaisuuksiin tehdyt

Lisätiedot

Hyvät p u o lu e to v e r it

Hyvät p u o lu e to v e r it L y y li A a lto : A v io liitto la k ik o m ite a n m ie tin n ö s tä E t. H:n sos.dem. N a i s p i i r i n s y y s n e u v o tte lu p ä iv illä V iia la s s a 2 5.8.7 3 Hyvät p u o lu e to v e r it Kun

Lisätiedot

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Lokakuu 2016 Tilastokeskuksen aineistoja Meeri Koski Koko yritysliikevaihdon trendit Q1/15-Q1/16 Vuosi 2010=100 115 110 105 100 95 90 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2

Lisätiedot

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Kaupunki/kunta Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Tontin kiint.vero euroa/m²/kk Rakenn. kiint.vero Kaukol. Vesi/jätev. Jätehuolto Yhteensä Lappeenranta 0.21 0.27

Lisätiedot

Juankosken kaupunki 27 700,00 Juuan kunta 18 000,00 Juvan kunta 27 700,00 Jyväskyläm kristillisen koulun yhdistys ry 17 000,00 Jyväskylän kaupunki 1

Juankosken kaupunki 27 700,00 Juuan kunta 18 000,00 Juvan kunta 27 700,00 Jyväskyläm kristillisen koulun yhdistys ry 17 000,00 Jyväskylän kaupunki 1 Saajat 2013 Akaan kaupunki 253 300,00 Alajärven kaupunki 72 000,00 Alavieskan kunta 55 100,00 Alavuden kaupunki 17 000,00 Asikkalan kunta 51 000,00 Auran kunta 54 700,00 Aurinkorannikon suomalaisen koulun

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta 2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

RESÄMÄTKOJÄ SUOMESSA. matkasuunnitelmia. 1925. SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYKSEN laatimia

RESÄMÄTKOJÄ SUOMESSA. matkasuunnitelmia. 1925. SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYKSEN laatimia Imatra Savonlinna Punkaharju SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYKSEN laatimia matkasuunnitelmia. RESÄMÄTKOJÄ SUOMESSA 1925. Allaviitotut matkasuunnitelmat ovat aiotut ohjeiksi kesämatkoja suunniteltaessa ja voidaan

Lisätiedot

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII TEOLLISUUSTILASTOA VUONNA 1914 STATISTIQUE DES INDUSTRIES ANNÉE 1914 HELSINGISSÄ 1916

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII TEOLLISUUSTILASTOA VUONNA 1914 STATISTIQUE DES INDUSTRIES ANNÉE 1914 HELSINGISSÄ 1916 SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 31 VUONNA 1914 STATISTIQUE DES INDUSTRIES ANNÉE 1914 HELSINGISSÄ 1916 KEISARILLISEN SENAATIN KIRJAPAINOSSA Sisällys. Suomen teollisuus vuonna 1914:

Lisätiedot

TEOLLISUUS-TILASTOA.

TEOLLISUUS-TILASTOA. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. X V III. TEOLLISUUS-TILASTOA.. "VTT OIDIELT-A. 885. Jälkimmäinen osa. Tehtaita ja Käsityölaitoksia. HELSINKI, Su o m a laisen K ir ja l l is u u d e n -Seu r a n K ir ja

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2018

Yhdistysluettelo 2018 Yhdistysluettelo 2018 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2018 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 38 1 ANJALANKOSKEN KVT RY 117

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2017

Yhdistysluettelo 2017 Yhdistysluettelo 2017 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2017 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 41 1 ALAVIESKAN KVT RY 41 1

Lisätiedot

POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA

POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA 1957 No 168 N :o 168. Kiertokirje eräiden lääkintäalan viranomaisten virkalähetysoikeuksien myöntämisestä, muuttamisesta ja lakkauttamisesta. Posti- ja

Lisätiedot

TILASTOLLINEN OSOITUS TILASTA JA VAIKUTUKSESTA. lukuvuonna Koulutoimen Ylihallituksen antama. HELSINGISSÄ,

TILASTOLLINEN OSOITUS TILASTA JA VAIKUTUKSESTA. lukuvuonna Koulutoimen Ylihallituksen antama. HELSINGISSÄ, TILASTOLLINEN OSOITUS SUOMEN AüfIKOPKTOIlI TILASTA JA VAIKUTUKSESTA lukuvuonna 1876-1877. Koulutoimen Ylihallituksen antama. HELSINGISSÄ, S uom alaisen K irjallisuu d en S euran kirjapainossa, 1878. Taulut.

Lisätiedot

KARJALAN LIITON JÄSENYHTEISÖJEN TOIMINTAKILPAILUT 2018 TULOKSET

KARJALAN LIITON JÄSENYHTEISÖJEN TOIMINTAKILPAILUT 2018 TULOKSET KARJALAN LIITON JÄSENYHTEISÖJEN TOIMINTAKILPAILUT 2018 TULOKSET Seurat yli 300 jäsentä 1 Hyvinkään Karjala-seura ry 9235 2 Oulun Karjalaseura ry 4707 Seurat 201-300 jäsentä 1 Paimion Karjalaseura ry 7261

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1072/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 11 poliisilaitosaluetta Lapin poliisilaitos Oulun poliisilaitos Pohjanmaan poliisilaitos Sisä Suomen poliisilaitos Itä Suomen poliisilaitos

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2012 Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet. Leila Kaunisharju 1.12.2009

Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet. Leila Kaunisharju 1.12.2009 Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet Leila Kaunisharju Aluekatsaukset Pohjois-Suomen katsaus (Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi) Itä-Suomen katsaus (Etelä-Savo,

Lisätiedot

TEOLLISUUS-TILASTOA.

TEOLLISUUS-TILASTOA. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. l i. VUTOZDZEX/TLA 9. Jälkimmäinen osa. T e h t a i t a j a K ä s i t y ö l a i t o k s i a..»o HELSINKI, S u o m a l a is e n K ir j a l l is

Lisätiedot

ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset)

ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset) ULOSOTTOPIIRIEN TULOSTAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN VUONNA 2005 (numeeriset) 15.2.2005/MK Lääni, Saapuneet asiat, kpl Käsitellyt asiat,kpl Käsitellyt tiedoksiantoasiat, kpl Avoinna ulosottoasioita kpl Henkilökunta,

Lisätiedot

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Huhtikuu 2017 Tilastokeskuksen aineistoja Meeri Koski Pohjanmaan ELY-keskus Koko yritysliikevaihdon trendit Vuosi 2010=100 115,0 110,0 105,0 100,0 95,0 90,0 85,0 Q1

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta Annettu Helsingissä 15 päivänä elokuuta 2013

Lisätiedot

651 523 Loviisanseudun Jyty ry, Lovisanejdens Jyty rf 1,26% 651 524 JYTY Naantalin seutu ry 1,35% 651 525 Jyty Nurmes ry 1,2% 651 526 Jyty Sakky ry

651 523 Loviisanseudun Jyty ry, Lovisanejdens Jyty rf 1,26% 651 524 JYTY Naantalin seutu ry 1,35% 651 525 Jyty Nurmes ry 1,2% 651 526 Jyty Sakky ry Liittotunnus yhdistysnumero Yhdistyksen nimi prosentti 2016 374 021 Jyty Espoo ry, Jyty Esbo rf 1,26% 374 022 Jyty Etelä-Pirkanmaa ry 1,19% 374 036 Jyty Hangö Hanko rf 1,3% 374 066 Jyty Hämeenlinna ry

Lisätiedot

Puoluekokousedustajiin. EdustajiaErityistä Puoluekokousedustajat 2009 (päivitetty 20.4.)

Puoluekokousedustajiin. EdustajiaErityistä Puoluekokousedustajat 2009 (päivitetty 20.4.) Yhdistys EdustajiaErityistä Puoluekokousedustajat 009 (päivitetty 0.4.) Etelä-Savo Mikkelin Seudun Vihreät ry 3 Pieksämäen seudun vihreät ry Rantasalmen vihreät ry Ristiinan vihreät ry Savonlinnan Seudun

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

ERITYISAVUSTUS KOULUTUKSELLISTA TASA-ARVOA EDISTÄVIIN TOIMENPITEISIIN

ERITYISAVUSTUS KOULUTUKSELLISTA TASA-ARVOA EDISTÄVIIN TOIMENPITEISIIN Liitteessä mainitut PÄÄTÖS 17.12.2014 Dnro 842/520/2014 ERITYISAVUSTUS KOULUTUKSELLISTA TASA-ARVOA EDISTÄVIIN TOIMENPITEISIIN Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt myöntää valtion erityisavustusta

Lisätiedot

Liittotunnus. yhdistysnumero yhdistyksen nimi

Liittotunnus. yhdistysnumero yhdistyksen nimi Liittotunnus yhdistysnumero yhdistyksen nimi prosentti 2015 374 021 Jyty Espoo - Jyty Esbo ry 1,26% 374 022 Jyty Etelä-Pirkanmaa ry 1,19% 374 036 Jyty Hangö Hanko rf 1,3% 313 054 Jyty Helsinki ry 1,3%

Lisätiedot

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking 2 Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking Mittaa seutukunnan vetovoimaisuutta yrittäjien ja yritysten näkökulmasta Hyödyntää kahta aineistoa: 1) Tilastotieto Kuntatalouden lähtökohdat ja

Lisätiedot

EK:n Kuntaranking Keskeiset tulokset

EK:n Kuntaranking Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking 2 Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking Mittaa seutukunnan vetovoimaisuutta yrittäjien ja yritysten näkökulmasta Hyödyntää kahta aineistoa: 1) Tilastotieto Kuntatalouden lähtökohdat ja

Lisätiedot

Ammattiluokitus Classification of occupations

Ammattiluokitus Classification of occupations K äsikirjoja H andböcker H andbooks N ro 14 Uusittu laitos Revised edition Ammattiluokitus Classification of occupations 1987 HELSIN KI 1987 Tilastokeskus Statistikcentralen Central Statistical Office

Lisätiedot

Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 74/2018 M 1 (18) Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 27 päivänä huhtikuuta 2018 Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw)

N:o 434 1269. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu C (kw) N:o 434 1269 Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.3 Digitaalinen televisiotoiminta Aseman nimi Kanava MAX ERP Nippu A Nippu B Nippu

Lisätiedot

Hoitoon pääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa

Hoitoon pääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa Hoitoon pääsyn seuranta erikoissairaanhoidossa Tilanne 30.4.2009 Erikoissairaanhoidon hoitoon pääsy - 30.4.2009 tilanne 1 Yleistä 30.4.2009 tiedonkeruussa kysyttiin tietoja sekä kiireettömien että kiireellisten

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta 2014 517/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

ALUEIDEN RAKENNEMUUTOS VOIMISTUU 2010 LUVULLA Seminaari alueiden kehitysnäkymistä Pekka Myrskylä Tilastokeskus

ALUEIDEN RAKENNEMUUTOS VOIMISTUU 2010 LUVULLA Seminaari alueiden kehitysnäkymistä Pekka Myrskylä Tilastokeskus ALUEIDEN RAKENNEMUUTOS VOIMISTUU 2010 LUVULLA Seminaari alueiden kehitysnäkymistä 2.2.2010 Pekka Myrskylä Tilastokeskus 4.2.2010 2 200 Kuvio 5.2 Ikärakenteen muutos 2009-2060 (2009=100) Ikärakenteen muutos

Lisätiedot

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta /2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus. kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta

Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta /2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus. kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta 2014 1140/2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta Annettu Helsingissä 10 päivänä joulukuuta

Lisätiedot

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2011 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2012 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

MÄÄRÄYS 31.12.2001. Valtuutussäännös Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001. Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi

MÄÄRÄYS 31.12.2001. Valtuutussäännös Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001. Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi 1 (2) MÄÄRÄYS 31.12.2001 Valtuutussäännös Dnro Liikennevakuutuslain 16 22/002/2001 Voimassaoloaika 1.1.2002 toistaiseksi Kumoaa Sosiaali- ja terveysministeriön määräys 181/411/95 Asia Liikennevakuutuksen

Lisätiedot

O V F IS K A R S A B. Kertomus vuodelta 1979 yhtiön 96. toimintavuosi

O V F IS K A R S A B. Kertomus vuodelta 1979 yhtiön 96. toimintavuosi F= O V F IS K A R S A B Kertomus vuodelta 1979 yhtiön 96. toimintavuosi F= O Y F IS K A R S A B Kertomus vuodelta 1979 yhtiön 96. toimintavuosi I SISÄLTÖ : Sivu S isällysluettelo 1 H allitus tilintarka

Lisätiedot

Luonnokset Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan maistraattien yhdistämisestä aiheutuviksi asetusmuutoksiksi

Luonnokset Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan maistraattien yhdistämisestä aiheutuviksi asetusmuutoksiksi 1(1) Liite 3 (suomi) Luonnokset Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan maistraattien yhdistämisestä aiheutuviksi asetusmuutoksiksi 1. Valtioneuvoston asetus maistraattien toimialueista Valtioneuvoston

Lisätiedot

Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet. Sirkku Hiltunen 29.10.2009

Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet. Sirkku Hiltunen 29.10.2009 Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet Sirkku Hiltunen 29.10.2009 Aluekatsaukset Pohjois-Suomen katsaus (Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi) Itä-Suomen katsaus (Etelä-Savo,

Lisätiedot

KARJALAN LIITON JÄSENYHTEISÖJEN TOIMINTAKILPAILUT 2017 TULOKSET

KARJALAN LIITON JÄSENYHTEISÖJEN TOIMINTAKILPAILUT 2017 TULOKSET KARJALAN LIITON JÄSENYHTEISÖJEN TOIMINTAKILPAILUT 2017 TULOKSET Seurat yli 300 jäsentä 1 Hyvinkään Karjala-seura ry 7931 2 Oulun Karjalaseura ry 4693 Seurat 201-300 jäsentä 1 Paimion Karjalaseura ry 8019

Lisätiedot

XVIII VUONNA 1913 ANNÉE 1913

XVIII VUONNA 1913 ANNÉE 1913 SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 30 VUONNA 1913 STATISTIQUE DES INDUSTRIES ANNÉE 1913 HELSINGISSÄ 1915 KEISARILLISEN SENAATIN KIRJAPAINOSSA Oikaisu. Taulukossa 11 siv. 192 ja 198

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Turun seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Turun seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Turun seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Seinäjoen seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Seinäjoen seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Seinäjoen seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

1 Pöytäkirja Avaa haku

1 Pöytäkirja Avaa haku D yn as t y t i et o pa l ve l u Sivu 1 / 9 Poistuminen ( Toimielimet 1 Jätelautakunta 1 Pöytäkirja 17.12.2013 Avaa haku 1 Jätelautakunta Pöytäkirja 17.12.2013 Pykälä 15 Edellinen asia 1Seuraava asia M

Lisätiedot

Alue yhdistysten yhdistysten varsinaiset varamäärä jäsenmäärä jäsenet jäsenet äänet

Alue yhdistysten yhdistysten varsinaiset varamäärä jäsenmäärä jäsenet jäsenet äänet ten henkilöjäsenmäärät 31.12.2017 sekä valittavien liittovaltuuston jäsenten ja varajäsenten määrät alueittain Alue yhdistysten yhdistysten varsinaiset varamäärä jäsenmäärä jäsenet jäsenet äänet Etelä-Suomi

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 433/2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

KIERTOKIRJEKOKOELMA 1942 N:o

KIERTOKIRJEKOKOELMA 1942 N:o POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA 1942 N:o 112-113 Sisällys: N:o 112. Postinkuljetuksesta valtionrautateillä. N:o 113. Postinkuljetuksesta yksityisillä rautateillä. N:o 112. Kiertokirje

Lisätiedot

Sivustolle 22.4.2011 tehdyt muutokset:

Sivustolle 22.4.2011 tehdyt muutokset: Sivustolle 22.4.2011 tehdyt muutokset: Seuraava materiaali on lisätty sivustolle 22.4.2011: Hakemistoon Kartografiaa koskevia aikalaiskirjoituksia: *Historiallinen arkisto 1\1939: Saimaan vesistön...kartoituksesta...1850

Lisätiedot

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013

VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013 VIHDIN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain Asiakaspalvelukeskus löytää asiantuntijamme Asiakaspalvelukeskus on ABB:n yhteydenottokanava, jonka kautta välitämme asiasi oikean henkilön

Lisätiedot

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi kukin piirijärjestö saa yhden edustajapaikan

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi kukin piirijärjestö saa yhden edustajapaikan Puoluekokous 17. 18.6.2017 - äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi kukin piirijärjestö saa yhden edustajapaikan Yhdistys Järjestökokonaisuus Edustajia Arabian-Käpylän-Viikin Vihreät Helsinki

Lisätiedot

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013

KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013 KARKKILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2010-2012 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2013 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN 14.2.2017 1(7) AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT 1.1.2015 LÄHTIEN Yksittäishyväksyntöjä myöntävät A-Katsastus Oy:n, E. Valjakka Oy:n, K1 Katsastajat Oy:n, Oy Testmill Ltd:n, Suomen Yksittäishyväksyntä

Lisätiedot

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan Puoluekokous 16.-17.6.2018 - äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan Yhdistys Järjestökokonaisuus Edustajia Arabian-Käpylän-Viikin Vihreät Helsinki 6

Lisätiedot

SYSMÄN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011

SYSMÄN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011 SYSMÄN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

KAARINAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2004, 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011

KAARINAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2004, 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011 KAARINAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2004, 2008-2010 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2011 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus

Lisätiedot

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN 1237-2188 Ari Laine 4/2002 15.2.2002 Asumisoikeusasunnot 1990-2001 Asumisoikeusasuntojen rakentaminen aravalainoituksen tuella alkoi vuonna 1990 ja korkotukilainoituksen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014

ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 ORIMATTILAN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT 2008 2013 ENNAKKOTIETO VUODELTA 2014 Päästölaskennan sektorit Rakennusten lämmitys (kaukolämpö, erillislämmitys, sähkölämmitys, maalämpö) Kuluttajien sähkönkulutus Tieliikenne

Lisätiedot

Kunnan työnvälitystoimisto.

Kunnan työnvälitystoimisto. XX. Kunnan työnvälitystoimisto. Kunnan työnvälitystoimiston johtokunnan antama kertomus vuodelta 1909 l ) oli seuraavansisältöinen: Kunnan työnvälitystoimiston johtokuntaan kuului v. 1909 filosofian Toimiston

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Kouvolan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Kouvolan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Kouvolan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Tampereen seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Tampereen seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Tampereen seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Jyväskylän seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä 2013-2015 KAIKKI IKÄRYHMÄT Helsinki 329 300 404 1033 Nurmijärvi 107 93 55 255 Nurmijärvi 245 224 191 660 Tuusula 60 37 27 124 Riihimäki 217 182 184 583 Mäntsälä

Lisätiedot

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta

2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 176 N:o 22 Liite 2 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen radiotoiminta 2.1 Analoginen radiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Taajuus ERP (MHz) (kw) AAVASAKSA 87,9 10 AAVASAKSA AAVASAKSA

Lisätiedot

POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA. N :o 37. Kiertokirje

POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA. N :o 37. Kiertokirje POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA 1944 N:o 37-42 N :o 37. eräiden posti- ja lennätinlaitoksen postivirkojen ja -toimien julistamisesta Posti- ja lennät inha llitus on päättänyt julistaa

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP N:o 453 3591 TAAJUUSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Paikkakunta Kanavanippu ERP A B C D E Vaasa (kw) Akaa 42 13 Enontekiö 53 58

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos.

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos. Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna 2016 Väestönmuutos 2016 Ennakkoväkiluku 2016 Kaupunki Helsinki 7 383 635 591 Vantaa 4 720 219 196 Espoo 4 591 274 522 Tampere 3 055 228 173

Lisätiedot