Peruskäyttöohje Unidrive SP

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Peruskäyttöohje Unidrive SP"

Transkriptio

1 Peruskäyttöohje Unidrive SP Versio.0 9/2006

2 Esittely Tämä on peruskäyttöohje, joka on suunniteltu helpottamaan ta sekä sen käyttöä. Lisätietoja löytyy seuraavista manuaaleista jotka toimitetaan CD:llä käytön mukana: Unidrive SP User Guide and Unidrive SP Advanced User Guide.

3 Valmistaja ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat ohjeiden vastaisesta käytöstä, asennuksesta tai ohjelmoinnista. Tämän ohjekirjan sisältö on pyritty tekemään mahdolisimman virheettömäksi. Jatkuvan kehitystyön vuoksi valmistaja varaa oikeuden tuotteen teknisiin muutoksiin ja ohjekirjan muuttamiseen ilman erillistä ilmoitusta. Ohjekirjan kopiointi millään mekaanisella tai sähköisellä tavalla on kielletty ilman valmistaja tai paikallisen edustajan kirjallista lupaa. Ohjelmistoversio Tuote toimitetaan uusimmalla ohjelmistoversiolla. Ohjelmaversioiden erot saattavat aiheuttaa toiminnallisia eroja tuotteiden välillä. ongelmatapauksissa ottakaa yhteyttä paikalliseen laitetoimittajaan. Ohjelmistoversio voidaan tarkistaa parametrista Pr.29 (tai Pr 0.50) sekä Pr.34. Ohjelmistoversio muodostuu zz.yy.xx, missä Pr.29 näyttää zz.yy ja Pr.34 näyttää xx, esimerkiksi ohjelmistoversio , Pr.29 näyttää.0 ja Pr.34 näyttää 0. Ympäristöilmoitus Laitteen valmistaja Control Techniques LTD on sitoutunut minimoimaan laitteen tuotannossa ja kaikkien valmistamiensa laitteiden ympäristöä rasittavat vaikutukset niiden elinkaaren aikana. Toimintamme on standardin ISO 400 mukainen ja toiminnassamme toteutamme ympäristön hallintajärjestelmää ( Environmental Management System EMS ). Lisätietoja tästä toiminnasta ja ympäristöpolitiikastamme on saatavilla; Taajuusmuuttajaa käyttämällä on mahdollisuus säästää energian ja raaka-aineiden kulutusta, sekä vähentää jätteiden määrää, johtuen taajuusmuuttajan säätämän koneen/prosessin paremmasta hyötysuhteesta ja sen pitkästä käyttöiästä. Kun laite tulee käyttöikänsä päähän, niin se voidaan helposti purkaa osiin ja kierrättää tehokkaasti. Laitteen purkutyössä ei tarvita erikoistyökaluja vaan laite voidaan purkaa osiin käsin ja tavallisia työkaluja käyttäen. Käytännössä laitteen kaikki osat ovat kierrätyskelpoisia. Myös laitteen pakkaus voidaan kierrättää. Laitteiden pakkaukset ovat hyvälaatuisia ja ne voidaan käyttää uudelleen. Suuremmat laitteet ovat pakattu puisiin kuljetuslaatikoihin ja pienemmät laitteet vahvaan pahvilaatikkoon. Jos näitä pakkauslaatikoita ei haluta käyttää uudelleen, niin ne voidaan helposti kierrättää. Muovimateriaalit joita on käytetty laitteiden ja muiden materiaalien pakkaamiseen, voidaan kierrättää samaan tapaan. Control Techniques:n laitetoimitusten pakkaustapa suosii helposti kierrätettäviä materiaaleja jotka vähentävät ympäristön kuormitusvaikutusta. Tätä toimintatapaa pyritään jatkuvalla seurannalla parantamaan. Kaikkien tuotteiden ja pakkausmateriaalien kierrätyksessä ja loppukäsittelyssä tulee noudattaa paikallisia määräyksiä ja ohjeita. Copyright November 2006 Control Techniques Drives Limited Julkaisu numero: Software: onwards

4 Sisältö Turvallisuustiedot Nimikyltin selitykset Lisävarusteet Asennustavat Kotelointi EMC-suotimet Sähköiset kytkennät Tekniset tiedot Tehokytkennät Pulssianturin kytkennät Sarjaväylän kytkennät Häiriönsuojapalmikon kytkentä Ohjausliitynnät Näyttöpääte Näppäimistön toiminta Valikkorakenne valikot Käyttötavan muuttaminen Parametrien tallennus Tehdasasetusten palautus Vain muutettujen parametrien näyttö Vain kohdistusparametrien näyttö Käyttäjäoikeudet ja lukitus Perus (valikko 0) Pikakytkennät Pikakäyttöönotto Valikkojen esittely (siirretty sivulle 258) Valikot Käytön ominaisuudet Sormisuojan kaapelireikien avaaminen Käytön mitat Pinta Pohjan läpi...26 Jarruvastusten arvot (40 C [04 F]) IP Ulkoinen EMC-suodin Teholiitynnät Sisäisen EMC-suotimen poistaminen Ohjauskaapelien maadoitus Takaisinkytkentä Sarjaväylän kytkennät UL Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

5 Turvallisuus Varoitukset, huomautukset ja muistutukset Varoitus sisältää tietoa joka on erittäin tärkeää vahingon välttämiseksi. VAROITUS VAROITUS Huomautus sisältää tietoa, joka on välttämätöntä estämään tuotteen tai oheislaitteen vioittumisen. HUOM! Huomautus sisältää tietoa, jolla varmistetaan tuotteen oikea toiminta. Sähköturvallisuus - yleistä Käytössä esiintyy korkeita jännitteitä, jotka voivat aiheuttaa hengenvaarallisen sähköiskun ja/tai palovammoja. Työskentelyssä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Tässä manuaalissa esiintyy myös erityisvaroituksia. Järjestelmäsuunnittelu ja henkilöturvallisuus Sähkökäyttö on tarkoitettu komponentiksi ja tavallisesti osaksi suurempaa kokonaisuutta. Väärin asennettu käyttö voi aiheutaa turvallisuusriskin. Sähkökäytössä on suuria jännitteitä ja virtoja sekä varastoitunutta energiaa. Käyttö ohjaa myös laitteita, jotka voivat aiheuttaa vaaraa. Järjestelmä ja sen on suunniteltava siten, ettei sähköiskun vaaraa ole normaalissa käytössä eikä vikatilanteessa. Suunnittelu-, -, käyttöönotto- ja huoltohenkilöstön tulee olla koulutettuja ja riittävän asiantuntevia. Heidän on myös luettava turvallisuus- ja käyttöohjeet huolellisesti. Seis ja turvaerotus (SECURE DISABLE)-käyntilupa eivät poista vaarallisia jännitteitä käytön moottorilähdöstä tai sen optiosta. Sähkötöiden tekemistä varten käyttö on riittävällä varmuudella erotettava jännitesyötöstä. Käynti- ja pysäytyskäskyt eivät takaa henkilöturvallisuutta. Turvallisuuden takaaminen saattaa vaatia mekaanisten lisälaitteiden esim. ylinopeussuojien asentamista. Sovellusten joiden häiriötilanteissa kuormituksen liike ja nopeus ovat hallitsemattomia, on käytettävä erillisiä jarrujärjestelyjä. Turvaerotus (SECURE DISABLE)-toiminta täyttää EN954- kategoria 3 vaatimukset moottorin tahattoman käynnistymisen estämiseksi ja sitä voidaan käyttää osana turvajärjestelmiä. Järjestelmän suunnittelija on viime kädessä vastuussa järjestelmän kokonaisturvallisuudesta ja määräysten täyttymisestä. Käytöillä koko -3 on BIA. Käyttöympäristö Ohjeita kuljetuksesta, varastoinnista, asennuksesta sekä käytöstä tulee noudattaa ottaen huomioon myös ympäristön erityisvaatimukset. Käyttöön ei tule kohdistaa voimakasta fyysistä voimaa. Unidrive SP Peruskäyttöohje 5 Julkaisu numero:

6 Yhteensopivuus. Standardien kanssa Käyttäjä on vastuussa kaikkien määräysten täyttämisestä (kaapeloinnit, turvallisuus ja EMC). Erityistä huomiota tulee kiinnittää kaapelin poikkipinta-aloihin, sulakekokoihin sekä suojamaan kytkentään. Tässä oppaassa on ohjeet EMC:n mukaisesta asennuksesta. EU:n sisällä kaikkien koneiden, jossa tätä tuotetta käytetään, on täytettävä seuraavat direktiivit: 98/37/EC: Koneturvallisuus 89/336/EEC: EMC Moottori Varmista, että moottori on asennettu valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, ettei pyörivän moottorin akseli aiheuta vahinkoa. Vakio-oikosulkumoottorit on suunniteltu toimimaan nimellisnopeudella. Suurempia pyörimisnopeuksia käytettäessä on moottorin valmistajalta varmistettava moottorin sopivuus sovellukseen. Pienillä pyörimisnopeuksilla moottorin puhaltimen teho laskee ja moottorin jäähdytys heikkenee. Moottori voidaan varustaa termistoreilla ja tarvittaessa vierastuulettimella. Moottori käytössä vaikuttavat moottorin suojaukseen. Nämä tulee asetella oikein. On erittäin tärkeää, että moottorin nimellisvirran parametri 0.46 on asetettu oikein. Tämä parametri vaikuttaa moottorin termiseen suojaukseen. Parametrien asettelu Joidenkin parametrien muuttaminen saattaa muuttaa käytön toimintaa olennaisesti. Virheiden estämiseksi parametrien asettelussa on noudatettava erityistä huolellisuutta. 6 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

7 2 2. Arvokilven selitykset Kuva 2- Tyypillinen käytön arvokilpi Mallinumero SP 2 04 Malli: Unidrive SP Runkokoko: - koko 2 - koko koko koko koko koko koko 7 Jännite: 2-200V 4-400V 5-575V 6-690V Ilmoittaa runkokoon Hyväksynnät C UL R US CE hyväksytty C Tick hyväksytty UL / cul hyväksytty Eurooppa Australia USA & Kanada Katso arvokilven sijoituspaikka kappaleesta 2.2. Lähtövirta Jatkuvan lähtövirran arvot on annettu maksimissaan 40 C (04 F) ympäristön lämpötilaan, 000 m:n korkeuteen ja 3,0 khz:n kytkentätaajuudelle. Mikäli käytetään korkeampia kytkentätaajuuksia tai suurempaa ympäristön lämpötilaa näitä arvoja täytyy pienentää. Katso lisätietoja Unidrive SP User Guide manuaalista, joka toimitetaan CD:llä käytön mukana. Tulovirta Tulovirtaan vaikuttavat syöttöjännite ja impedanssi. Arvokilvessä annettu tulovirta on symmetriselle syötölle ilmoitettu, tyypillinen tulovirta. Unidrive SP Peruskäyttöohje 7 Julkaisu numero:

8 2.2 Optiot ja lisävarusteet Kuva 2-2 Koko 2 ja 3 pintasarja* Koko ja 2 pohjan läpisarja* Muistikortti* Alle asennettava jarruvastus (vain koko ja 2) Koko pintasarja* SM slot SM slot 2 Näppäimistö SM-Keypad SM-Keypad Plus 5-nap. D-liitinmuunnin SM slot 3 Ulkoinen häiriösuodin (EMC) alle/ sivulle asennettava Ohjelmointikaapeli Koko pintasarja* Koko 2 ja 3 pintasarja* * Osat toimitetaan käytön mukana Takaisinkytkentä SM-Universal Encoder Plus SM-Resolver SM-Encoder Plus Maadoitusrima (koko ja 2)* Automaatio SM-I/O Plus SM-Applications SM-Applications Lite SM-EZMotion Maadoitussarja* Maadoitusrima (koko 3)* Maadoituskaapelisilta (koko 2)* Kenttäväylä SM-PROFIBUS-DP SM-DeviceNet SM-INTERBUS SM-CAN SM-CANopen 8 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

9 3 VAROITUS Turvallisuus ohjeet Noudata annettuja ohjeita Kaikkia annettuja ohjeita on noudatettava. Mikäli kysymyksiä esiintyy ota yhteyttä laitteen toimittajaan. Laitteen, käyttö sekä huoltaminen ovat laitteen omistajan vastuulla. Edellä mainituissa toimissa on noudatettava paikallisia lainsäädöksiä. VAROITUS HUOM! Varautunut sähköenergia Käytössä käytetyt kondensaattorit varaavat jännitettä, joka on hengenvaarallista vielä tehonkatkaisun jälkeenkin. Tehonsyötön jälkeen on odotettava vähintään 0 minuuttia ennen huoltotöiden aloittamista. Normaalisti kondensaattorit puretaan purkausvastuksilla, mutta vikatilanteissa on mahdollista, että kondensaattorit eivät purkaudu ja moottoriliittimissä esiintyy jännite. Mikäli käytön näyttö menee pimeäksi välittömästi häiriön jälkeen, voi olla mahdollista, etteivät kondensaattorit ole purkautuneet. Ota silloin yhteys laitetoimittajaan. Kannen kiinnitysruuvia ei saa kiristää kireämmälle kuin Nm (0.7 lb ft). 3. Asennustavat Unidrive SP voidaan asentaa joko pohjalevyyn tai pohjan läpi käyttämällä sarjaa. Katso asennukseen liittyviä lisätietoja kappaleesta 0.5 ja 0.6. VAROITUS HUOM! Mikäli käyttöä kuormitetaan suurilla kuormilla pitkään, jäähdytyslevyn lämpötila voi saavuttaa 70 C (58 F). Jäähdytyslevyn koskettaminen tulee estää. Mikäli pohjanläpi asennuksessa halutaan saavuttaa IP54 suojaustaso (NEMA 2), täytyy asennuksessa käyttää IP54 sarjaa (koko ja 2). Katso ohjeet kappaleesta 0.8. Tällöin myös käytön kuormitusarvot muuttuvat. Asennuslevyn ja käytön välissä täytyy käyttää tiivistettä. Mikäli pohjanläpi asennuksen yhteydessä on käytetty jäähdytyslevyyn asennettua vastusta, katso lisäohjeita jarruvastuksen mukana tulevasta ohjeesta. Lisäohjeita saat Unidrive SP User Guide -manuaalista, joka toimitetaan CD:llä käytön mukana. 3.2 Asennuskotelo Komponenttien sijoittelu Noudata alla olevia turvaetäisyyksiä, kun suunnittelet ta. Unidrive SP Peruskäyttöohje 9 Julkaisu numero:

10 Kuva 3- Komponenttien sijoittelu Locate as required Ulkoinen jarruvastus ja ylikuormasuoja Asenna ulkoinen jarruvastus kotelon ulkopuolelle AC-syöttökontaktori ja sulake tai moott.suoja Kotelo 00mm (4in) Varmista minimietäisyys käytön ja EMC-suotimen välillä. Ota huomioon ilmankulku A Koko : 0mm (0in) Koot 2-5: 30mm (.8in) A A Ulkoinen EMC-suodin voidaan asentaa käytön sivulle tai alle Ulkoinen ohjaus 00mm (4in) HUOM! EMC-vastaavuus: ) Kun käytetään EMCsuodinta, joka käytölle oma suodin 2) Tehokaapelointi min. 00 mm (4in) joka suuntaan 3) Varmista kontakti käytön pohjasta levyyn Signaalikaapelit pitää johdottaa vähintään 300 mm:n päähän (2in) käytöstä tai tehokaapeleista 3.3 EMC-suotimet Sisäinen suodin On suositeltavaa pitää sisäistä suodinta asennettuna, ellei ole mitään erityistä syytä poistaa sitä. Mikäli käyttö toimii verkkoonjarruttavana tai Unidrive SP koko 3 on asennettu ITsyöttöön, sisäinen EMC-suodin täytyy poistaa. Sisäinen EMC-suodin pienentää syöttöön johtuvia radiohäiriöitä. Jos moottorikaapeli on lyhyt, laite täyttää EN vaatimukset toisessa ympäristössä. Lisäohjeita saat Unidrive SP User Guide -manuaalista, joka toimitetaan CD:llä käytön mukana. Pidemmilläkin moottorikaapeleilla suodin pienentää häiriöitä. Kun käytetään suojattuja kaapeleita on epätodennäköistä, että mikään teollisuuslaite häiriintyy. On suositeltavaa käyttää suodinta kaikissa tilanteissa, joissa 28 ma:n maavuotovirta on sallittu. Katso lisätietoja sisäisen EMC-suotimen sijoittelusta kappaleesta 0.. Ulkoinen suodin Katso lisätietoja kappaleesta 0.9. Lisäohjeita saat myös Unidrive SP User Guidemanuaalista, joka toimitetaan CD:llä käytön mukana. 0 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

11 4 Sähköiset kytkennät VAROITUS Sähköiskun vaara Seuraavissa paikoissa voi esiintyä hengenvaarallinen jännite: AC-syöttökaapeli ja liittimet DC- ja jarruvastuksen kaapeli ja liittimet Moottorikaapeli ja liittimet Monet kohteet käytön sisällä, mahdolliset optiot Ellei muuten ole ilmoitettu, ohjausliittimet ovat vain yksinkertaisesti eristettyjä ja niihin ei tule koskea. Syötön erotus AC-syöttö tulee katkaista aina ennen käytön kannen avaamista esim. huoltotöitä varten. VAROITUS Seis-toiminta Seis-toiminta ei poista vaarallista jännitettä moottorilähdöstä ja optiomoduuleista. VAROITUS TURVAEROTUS (SECURE DISABLE) -toiminto Turvaerotus-toiminta ei poista vaarallista jännitettä moottorilähdöstä ja optiomoduuleista. VAROITUS VAROITUS VAROITUS Varautunut sähköenergia Käytössä käytetyt kondensaattorit varaavat jännitettä, joka on hengenvaarallista vielä tehonkatkaisun jälkeenkin. Tehonsyötön jälkeen on odotettava vähintään 0 minuuttia ennen töiden jatkamista. Normaalisti kondensaattorit puretaan purkausvastuksilla, mutta vikatilanteissa on mahdollista, että kondensaattorit eivät purkaudu ja moottoriliittimissä esiintyy jännite. Mikäli käytön näyttö menee pimeäksi välittömästi häiriön jälkeen, voi olla mahdollista, etteivät kondensaattorit ole purkautuneet. Ota silloin yhteys laitetoimittajaan. Liittimellä ja pistotulpalla kytketty laite Erityistä varovaisuutta on noudatettava, mikäli käytön AC-syöttö kytketään pistotulpalla tai liittimillä. AC-syöttö on tasasuuntaajan kautta yhteydessä kondensaattoreihin ja siten ei ole turvallisesti erotettu. Mikäli pistotulppaan voi koskea heti sen irroittamisen jälkeen, on käytön ja pistotulpan väliin asennettava kontaktori. VAROITUS Kestomagnetoidut moottorit Kestomagnetoidut moottorit tuottavat pyöriessään sähköenergiaa vaikka syöttö olisikin erotettu. Näin ollen käytön moottoriliittimetkin ovat jännitteiset. Mikäli moottori voi pyöriä vielä syötön katkaisun jälkeen, on moottorikaapeliin saatava luotettava erotus ennen huoltotöiden aloittamista käytöllä. Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

12 4. Tekniset tiedot Katso lisätietoja kappaleesta 2.. Jatkuva maksimilähtövirta Kaapelin ja sulakkeen valinta tehdään jatkuvan maksimivirran mukaan. Ko. arvot on annettu pahimman mahdollisen syötön mukaan. Syötön maksimivirta voidaan mitata vain yhdestä vaiheesta. Virta toisissa kahdessa vaiheessa voi olla merkittävästi pienempi. Maksimisyöttövirtaa laskettaessa on oletettu vaiheiden välisen epätasapainon olevan 2% negatiivinen. Maksimin syötön oikosulkuvirran löydät kappaleesta.. Kappaleessa 2. annetut kaapelipaksuudet ovat valmistajan suosituksia. Paikalliset määräykset voivat vaatia ohjeesta poikkeavia kaapeleita esim. jännitehäviöiden vuoksi. Huom! Kappaleessa 2. annetut kaapelien koot perustuvat olettamaan, että moottorin virta on sama käytön virran kanssa. ja kaapelin suojaamiseksi käytölle täytyy asettaa oikea moottorin nimellisvirta. Huom! UL- riippuu oikean tyyppisen UL-hyväksytyn sulakkeeen käytöstä ja sitä sovelletaan koolle :stä 3:een, kun symmetrinen oikosulkuvirta ei ylitä 5kA. VAROITUS Sulakkeet Käytön syöttö täytyy suojata asianmukaisesti ylikuormituksen ja oikosulun varalta. Kappaleessa. ovat suositeltavat sulakkeet. Väärä sulakekoko aiheuttaa tulipalon vaaran. Sulake tai muu suoja täytyy olla kytketty suoraan AC-syöttöön. Seuraavissa olosuhteissa voidaan käyttää C-tyypin MCB (miniature circuit-breaker) tai MCCB (moulded-case circuit-breaker) suojausta: Vikavirtasuojan katkaisukyvyn tulee olla asennukselle riittävä. Laitteet koko 2 ja suuremmat täytyy asentaa palonkestävään koteloon. Katso lisätietoja UL-vaatimuksista kappaleesta. Sulaketyypit Sulakkeen jännitearvot täytyy olla sopivat käytön syöttöjännitteelle. Eurooppa: Tyyppi gg HRC teollisuussulakkeet IEC60269 (BS88) USA: Luokka CC 30A asti, luokka J yli 30 A 4.2 Tehokytkennät Lisätietoja Unidrive SP tehokytkennöistä löydät kappaleesta.0. Maadoitus Käyttö tulee maadoittaa paikallisten määräysten mukaan. Unidrive SP koot ja 2, maadoitus tehdään ruuvin alle joka löytyy teholiittimien vierestä. Unidrive SP koko 3, maadoitus tehdään M6-pulttiin joka sijaitsee AC-syötön ja moottoriliittimien välissä. Katso kuva 4-. VAROITUS Maadoitus on tehtävä paikallisten määräysten mukaisesti ja se täytyy tarkastaa säännöllisesti. Käytön maadoitusjohtimen tulee kestää käytön vikavirta kunnes esim. sulake toimii. 2 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

13 Kuva M6-pultti Aluslevyt Jousialuslevyt 4.3 Pulssianturin kytkennät Lisätietoja katso kappale Sarjaväylän kytkennät Lisätietoja katso kappale Häiriösuojapalmikon kytkentä Seuraavilla toimenpiteillä estetään moottorikaapelin aiheuttamia radiohäiriöitä sekä varmistetaan riittävä häiriön sietotaso. Erityisesti suositellaan, että näitä ohjeita noudatetaan pulssianturin kaapeloinnissa estämään häiriön aiheuttamia virheitä takaisinkytkennässä. Käytön mukana toimitetaan tarvittavat maadoituskiinnikkeet. Moottorikaapeli: Käytä häiriönsuojapalmikolla varustettua kaapelia. Kytke kaapelin palmikko molemmista päistä (käytön maadoitusliittimeen sekä moottorin runkoon) siten, että avattu palmikko on alle 50 mm (2 in) pitkä. 360 maadoitus varmistaa parhaan maadoituksen. Pulssianturikaapeli: Käytä parikierrettyä häiriönsuojapalmikolla varustettua kaapelia. Kytke kaapeli kuten on esitetty kuvassa 4-2. Jarruvastuksen kaapeli: Myös ulkoisen jarruvastuksen kaapeli pitää olla häiriösuojattu. Katso lisäohjeita Unidrive SP User Guide -manuaalista. Ohjauskaapelit: Mikäli ohjauskaapelit viedään ulos keskuksesta, kaapelin täytyy olla häiriösuojattu sekä palmikko päätetään maadoituskiinnikkeeseen. Poista kaapelin eriste ja varmista hyvä kosketus. Kuva 4-2 Pulssianturikaapelin maadoitus Kaapelin häiriösuojapalmikko Häiriösuojapalmikon liitos 0V Parikierretty kaapeli Kaapeli Parikierretty kaapeli Kaapelin häiriösuojapalmikko Häiriösuojapalmikon liitos 0V Liitos käyttöön Liitos moottoriin Maadoituspisteet Unidrive SP Peruskäyttöohje 3 Julkaisu numero:

14 4.6 Ohjausliitynnät Kuva 4-3 Tehdasasetukset Liittimet Analogiatulo (taajuusnopeus) 2-johdintulo epäsymmetrinen signaali V yhteinen 24 V apujännitetulo 0V yhteinen Suora tulo Kääntävä tulo 3-johdintulo differentiaalinen signaali 0V yhteinen Suora tulo Kääntävä tulo Analogiatulo 2 (taajuus/nopeus) V lähtö Analogiatulo 2 Analogiatulo 3 (moottorin termistori*) 8 Analogiatulo 3 Nopeus/ taajuus Momentti (pätövirta) 9 0 Analogialähtö Analogialähtö 2 0V yhteinen * Analogiatulo 3 on tehdasasetteluna määritelty termistorituloksi Pr 0.2 = th. **Turvaerotus (Secure Disable) / käytön käyntilupa tulo toimii vain positiivisella logiikalla. 4 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

15 5 Tässä kappaleessa kerrotaan käyttöliitynnästä, valikkorakenteesta sekä käytön turvatasoista. 5. Näyttöpääte Unidrive SP käyttöön saa kahta erilaista näyttöä. SM-Keypad LED ja SM-Keypad Plus LCD näyttö. Molemmat näytöt voidaan asentaa käyttöön kiinni ja SM-Keypad Plus voidaan asentaa myös esim. keskuksen oveen. 5.. SM-Keypad (LED) Näyttö on kaksirivinen 7 segmentin LED näyttö. Ylempi rivi näyttää käytön tilatiedon tai parametrinumeron mitä ollaan tarkastelemassa. Alempi rivi näyttää parametrin arvon tai häiriökoodin SM-Keypad Plus (LCD) Näyttö on kolmerivinen tekstinäyttö. Ylin rivi näyttää käytön tilatiedon tai parametrinumeron vasemmassa reunassa ja ko. parametrin arvon oikeassa reunassa. Alimmat kaksi riviä näyttävät parametrin nimen tai selityksen. Kuva 5- SM-Keypad Kuva 5-2 SM-Keypad Plus Ylänäyttö Alanäyttö Valinta (musta) Valinta (musta) Apu Ohjauspainikkeet Ohjauspainikkeet Eteen/taakse (sininen) Nuolinäppäin Eteen/taakse (sininen) Nuolinäppäin Seis/kuittaus (punainen) Seis/kuittaus (punainen) Käynnistys (vihreä) Käynnistys (vihreä) Huom! Punainen pysäytyspainike on myös käytön kuittauspainike. Alla kuvaus näytöstä, mikäli SMARTCARD-muistikortti tai toisen moottorin (valikko2) on käytössä. SMARTCARD-muistikortti asennettu Toiset moottorin käytössä SM-Keypad Desimaalipiste ylemmän rivin neljännen numeron jälkeen vilkkuu Desimaalipiste ylemmän rivin kolmannen numeron jälkeen vilkkuu SM-Keypad Plus Näytön vasemmassa alakulmassa merkki CC Näytön vasemmassa alakulmassa merkki Mot2 5.2 Näppäimistön toiminta 5.2. Ohjauspainikkeet. Moninäppäin - valitaan haluttu parametri sekä muutetaan arvoa. 2. Valinta (M) painike - vaihdetaan näytön tilaa. 3. Kolme ohjauspainiketta - ohjataan käytön toimintaa, mikäli käyttö on painikekäytössä. 4. Help-painike (vain SM-Keypad Plus) - näyttää lyhyen selityksen valitusta parametrista. Help-painike vaihtaa näytön tilaa selitystoiminnan ja muiden toimintojen välillä. Ylösalas painikkeilla voit selailla parametrin selitystä lisää. Seuraavat esimerkit koskevat SM-Keypad LED-näyttöä. Niitä voidaan soveltaa myös SM-Keypad Plus -näytölle. Unidrive SP Peruskäyttöohje 5 Julkaisu numero:

16 Kuva 5-3 Näytön tilat Tilanäyttö (näyttö ei vilku) Mene parametrointitilaan painamalla tai Timeout** Palataksesi tilanäyttöön, paina Timeout** Timeout** Parametrointitila (ylänäyttö vilkku) Kun palataan parametrointitilaan, käytä * Väliaikainen parametrointitila (ylänäyttö vilkkuu) Paina * valitaksesi parametrin valitaksesi seuraavan muutettavan parametrin Palaa muokkaustilaan, paina Poistuaksesi muokkaustilasta, paina Kuva 5-4 * Valikoiden välillä voidaan liikkua vain, jos L2 taso on valittu (Pr 0.49). Katso lisätietoja kohdasta 5.. **Aikavirhe määriteltynä parametrissa Pr.4 (tehdasasetus = 240 s). Tilaesimerkit Muokkaustila (muutettavan parametrin arvo vilkkuu alanäytössä) Muuta parametrin arvoa nuolinäppäimillä. Parametrointitila Tilanäyttö Tila OK Hälytystila Häiriötila Menu 5. Parametri 5 Pr 5.05 arvo Käyttötila = häiriö (UU = alijännite) Älä muuta parametrien arvoa harkitsettomasti, voit aiheuttaa vaaraa. VAROITUS Huom! Tee muistiinpanot vanhoista parametriarvoista. Voi olla, että joudut muuttamaan ne takaisin. Huom! Parametrit täytyy tallentaa, mikäli haluat niiden säilyvän muistissa sähkökatkon jälkeen. Katso lisätietoja kohdasta Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

17 5.3 Valikkoon 0 on kerätty eniten käytettyjä parametreja laajennetuista valikoista. Katso lisätietoja kappaleesta 6. Kuva 5-5 Valikon 0 muodostus Valikko Valikko.4 0 Valikko Valikkorakenne Parametrien rakenne muodostuu valikosta sekä parametrista. Kun käyttöön kytketään sähköt, vain valikko 0 on käytössä. Vain ylös ja alas painikkeet ovat käytössä. Kun valitaan taso kaksi (L2 katso Pr 0.49), valikoiden välillä voidaan liikkua käyttämällä oikealle ja vasemmalle painikkeita. Katso lisätietoja kohdasta 5.. Kuva 5-6 Valikkorakenne Menu 0 Menu Menu 2 Pr 0.00 Pr.00 Pr 2.00 Pr 0.0 Pr.0 Pr 2.0 Pr 0.02 Pr.02 Pr 2.02 Menu 2 Menu 22 Pr 2.00 Pr Pr 2.0 Pr 22.0 Pr 2.02 Pr Pr 0.48 Pr.49 Pr 2.36 Pr 0.49 Pr.50 Pr 2.37 Pr 0.50 Pr.5 Pr 2.38 Pr 2.29 Pr Pr 2.30 Pr Pr 2.3 Pr Siirto parametrien välillä Siirto valikoiden välillä Voit selailla parametreja juoksevasti siten, että viimeisen parametrin jälkeen tulee ensimmäinen. Kun vaihdetaan valikkoa, niin näytöllä näkyy se parametri, joka viimeksi oli ko. valikossa näkyvissä. 5.5 valikot Laajennetuissa valikoissa sijaitsee parametreja, joilla saadaan tehtyä erikoisempia sovelluksia. Valikot 0-22 näkyvät molemmilla näytöillä. Valikot 40 ja 4 näkyvät vain SM-Keypad Plus (LCD) -näytöllä. Valikot 70-9 näkyvät SM-Keypad Plus (LCD) vain, kun SM-Applications sovellusmoduuli on liitetty käyttöön. Unidrive SP Peruskäyttöohje 7 Julkaisu numero:

18 Valikko Selitys LED LCD 0 Usein käytetyt perus Taajuus / nopeusohje 2 Rampit 3 Taajuusseuranta, nopeustakaisinkytkentä ja nopeussäätö 4 Momentti ja virtasäätö 5 ohjaus 6 Käynnistys, pysäytystavat ja kello 7 Analogia I/O 8 Digitaali I/O Ohjelmoitava logiikka, moottoripotentiometri ja 9 binäärisummain 0 Tilatiedot ja häiriöt Käytön perusasetukset 2 Kynnysarvot ja arvonvaihdin 3 Digitaalilukko ym. 4 Käyttäjän PID-säädin 5, 6, Optiomoduulit, paikat Sovellukset, valikko 9 Sovellukset, valikko 2 20 Sovellukset, valikko 3 2 Toisen moottorin 22, asetukset 40 Näppäimistön konfigurointivalikko X 4 Käyttäjän suodatukset X 70 PLC-logiikan muistialue X 7 PLC-logiikan muistialue X 72 PLC-logiikan muistialue X 73 PLC-logiikan muistialue X 74 PLC-logiikan muistialue X 75 PLC-logiikan muistialue X 85 Ajastintoiminnon X 86 Digitaali I/O X 88 Tila X 90 Virtuaali X 9 Virtuaali X 8 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

19 SM-Keypad Plus -näytön asetus Pr Otsikko Selitys Nollaparametri Sama kuin muiden valikoiden nolla 40.0 Kielivalinta Englanti, muokattu, ranska, saksa, espanja, italia Näytön ohjelmaversio Ohjelmaversio (esim on versio ) Tallenna konfigurointi Flashmuistiin Tallenna, Palauta, Tehdasasetukset LCD Kontrasti xxx = Kontrasti asetus (0 = minimi, 3 = maksimi) SMARTCARD Tallennus/ Palautus Tallenna, Palauta Selaussuodatus Normaali, Suodatettu Näytön salasana xxx = Salasananumero Merkkikirjaston lataus Päällä, pois Salasana Alue vastaa käytön salasanaa 40.0 Näytön sarjaväyläosoite Täytyy olla sama kuin käytöllä 40. Näytön muistin koko 4 Mbit, 8 Mbit Pr Otsikko Selitys 4.00 Nollaparametri Sama kuin muiden valikoiden nolla 4.0 ~ Selaussuodatus F0 - F20 Selaussuodatuksen poistoparametri smmpp = mikä tahansa parametri (moduulipaikka, valikko, parametri) 5.6 Käyttötavan muuttaminen Käyttötavan muuttaminen palauttaa käytön kaikki (myös moottori) tehdasasetuksiin. (Pr 0.49 Suojauksen tila ja Pr 0.34 salasana eivät muutu.) Menettely Seuraa näitä ohjeita, mikäli haluat vaihtaa käyttötavan:. Varmista ettei käytöllä ole käyntilupaa, liitin 3 on auki tai Pr 6.5 on Off (0) 2. Syötä jompikumpi seuraavista arvoista parametriin Pr 0.00: 253 (Eurooppa, 50Hz AC-syöttötaajuus) 254 (USA, 60Hz AC-syöttötaajuus) 3. Parametrin Pr 0.48 muuttaminen: Pr 0.48 asetus Normaali, Suodatus Käyttötapa Avoin silmukka 2 Takaisinkytketty 3 Servo 4 Verkkoon jarruttava (katso lisätietoja Unidrive SP Regen User Guide-manuaalista) Toisen lohkon numerot näkyvät mikäli sarjaväylä on käytössä. Unidrive SP Peruskäyttöohje 9 Julkaisu numero:

20 4. Lisäksi kuittaa käyttö: Painamalla punaista kuittauspainiketta Asettamalla kuittaus digitaalitulo Asettamalla sarjaväylällä parametriin Pr 0.38 arvo 00 (varmista että Pr. xx.00 vaihtuu takaisin arvoon 0). 5.7 Parametrien tallennus Mikäli valikon 0 parametrejä muutetaan, ne tallentuvat painamalla painiketta. Painike palauttaa näytön katselutilaan. Mikäli laajennettujen valikoiden parametrejä muutetaan, ne täytyy tallentaa seuraavasti: Menettely Syötä 000* parametriin Pr. xx.00 Lisäksi kuittaa käyttö: Painamalla punaista kuittauspainiketta Asettamalla kuittaus digitaalitulo Asettamalla sarjaväylällä parametriin Pr 0.38 arvo 00 (varmista että Pr. xx.00 vaihtuu takaisin arvoon 0). * Mikäli käytöllä on alijännitelaukaisu tai sitä syötetään 48 V:n jännitteellä, parametriin Pr xx.00 täytyy syöttää arvo 00 parametrien tallentamiseksi. 5.8 Tehdasasetusten palautus Tehdasasetusten palautus tapahtuu seuraavasti: (Pr 0.49 ja Pr 0.34 eivät muutu.) Menettely. Varmista, ettei käytöllä ole käyntilupaa, (liitin 3 on auki tai Pr 6.5 on (0)) 2. Syötä 233 (EUR 50 Hz:n asetukset) tai 244 (USA 60 Hz:n asetukset) parametriin Pr xx Lisäksi kuittaa käyttö: Painamalla punaista kuittauspainiketta Asettamalla kuittaus digitaalitulo Asettamalla sarjaväylällä parametriin Pr 0.38 arvo 00 (varmista että Pr. xx.00 vaihtuu takaisin arvoon 0). 5.9 Vain muutettujen parametrien näyttö Syöttämällä arvo 2000 parametriin Pr xx.00, saadaan näkyviin vain, joita on muutettu tehdasasetuksista. Tämä toiminto ei vaadi käytön kuittaamista. Poista toiminta käytöstä syöttämällä arvo 0 parametriin Pr xx.00. Huomaa, että tämän toiminnon käyttöönotto vaatii L2-tason käyttäjäoikeuden. Katso lisätietoja käyttäjäoikeuksista kohdasta Vain kohdistusparametrien näyttö Syöttämällä arvo 200 parametriin Pr xx.00, saadaan näkyviin vain, joilla valitaan tietyn arvon kohdistus. Esim. analogiakanavan kohdistaminen nopeusohjeeksi. Tämä toiminto ei vaadi käytön kuittaamista. Poista toiminta käytöstä syöttämällä arvo 0 parametriin Pr xx.00. Huomaa, että tämän toiminnon käyttöönotto vaatii L2-tason käyttäjäoikeuden. Katso lisätietoja käyttäjäoikeuksista kohdasta Käyttäjäoikeudet ja lukitus Käyttäjäoikeus määrittää mille tasolle käyttäjä voi päästä. Vain valikon 0 parametreihin tai kaikkien valikoiden parametreihin (valikot - 2). Lukitus määrittää, onko käyttäjällä vain lukuoikeudet vai pääseekö hän myös muuttamaan parametrien arvoa. 20 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

21 Käyttäjäoikeuksia ja salausta voidaan asetella erikseen, kuten alla olevasta taulukosta näkyy: Käyttäjäoikeus Lukitus tila valikot L Auki RW Ei näkyvissä L Lukittu RO Ei näkyvissä L2 Auki RW RW L2 Lukittu RO RO RW = luku/kirjoitus RO = vain luku Tehdasasetuksena käyttäjäoikeus on taso L ja lukitus on pois päältä, eli kirjoitusoikeus vain valikossa Käyttäjäoikeustaso Käyttäjäoikeustaso asetetaan parametrillä Pr L-taso valittu - vain valikko 0 näkyvissä Pr 0.00 Pr 0.0 Pr 0.02 Pr 0.03 Pr 0.49 Pr 0.50 Pr.00 Pr.0 Pr.02 Pr.03 Pr.49 Pr Pr 9.00 Pr 9.0 Pr 9.02 Pr 9.03 Pr 9.49 Pr 9.50 Pr Pr 20.0 Pr Pr Pr Pr L2-taso valittu - kaikki näkyvät Pr 0.00 Pr 0.0 Pr 0.02 Pr 0.03 Pr 0.49 Pr 0.50 Pr.00 Pr.0 Pr.02 Pr.03 Pr.49 Pr Pr 2.00 Pr 2.0 Pr 2.02 Pr 2.03 Pr 2.30 Pr 2.3 Pr Pr 22.0 Pr Pr Pr Pr Käyttäjäoikeustason muuttaminen Käyttäjäoikeustaso asetetaan parametrillä Pr 0.49 seuraavasti: Merkki Arvo Toiminta L 0 Pääsy vain 0 valikkoon L2 Pääsy kaikkiin valikoihin (-2) Käyttäjäoikeustaso voidaan asettaa vaikka lukitus olisi päällä. Unidrive SP Peruskäyttöohje 2 Julkaisu numero:

22 5..3 Lukitus Lukitus asettaa kirjoitussuojauksen kaikkiin parametreihin (ei kuitenkaan Pr ja Pr.44). Suojaus auki - kaikki : luku / kirjoitus Pr 0.00 Pr 0.0 Pr 0.02 Pr 0.03 Pr 0.49 Pr 0.50 Pr.00 Pr.0 Pr.02 Pr.03 Pr.49 Pr Pr 2.00 Pr 2.0 Pr 2.02 Pr 2.03 Pr 2.30 Pr 2.3 Pr Pr 22.0 Pr Pr Pr Pr Suojaus lukittu Pr 0.00 Pr 0.0 Pr 0.02 Pr 0.03 Pr 0.49 Pr 0.50 Pr.00 Pr.0 Pr.02 Pr.03 Pr.49 Pr.50 - kaikki : vain luku (paitsi Pr 0.49 sekä Pr.44) Pr 2.00 Pr 2.0 Pr 2.02 Pr 2.03 Pr 2.30 Pr 2.3 Pr Pr 22.0 Pr Pr Pr Pr Lukituksen asettaminen Syötä arvo välillä parametriin Pr 0.34 ja paina painiketta: Lukituskoodi on nyt asetettu. Lukituksen saattamiseksi päälle aseta parametri Pr 0.49 arvoon loc. Kun käyttö kuitataan, käyttäjäoikeustaso asettuu tasolle L ja parametrin Pr 0.34 arvo muuttuu nollaksi (0). Tässä tilassa vain käyttäjäoikeuden Pr 0.49 muuttaminen on sallittua. Lukituksen avaaminen Valitse parametri jonka arvoa haluat muuttaa ja paina painiketta: ylemmälle riville tulee teksti CodE. Syötä nuolinäppäimillä lukituskoodi ja paina painiketta. Mikäli koodi on oikein, näyttö siirtyy parametrin syöttötilaan. Mikäli koodi on väärin, näyttö palautuu parametrin näyttötilaan. Lukitaksesi käytön uudestaan, aseta arvo loc parametriin Pr 0.49 ja paina painiketta. Lukituksen poistaminen käytöstä Avaa lukitus kuten edellä. Aseta parametriin Pr 0.34 arvo 0 ja paina painiketta. Lukitus on nyt poissa käytöstä. 22 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

23 6 - Perus () Parametri Alue ( ) Tehdasasetus ( ) Tyyp OL VT SV OL VT SV pi 0.00 xx.00 {x.00} 0-32,767 0 RW 0.0 Miniminopeus {.07} ±3,000.0Hz ±SPEED_LIMIT_MAX Hz/rpm 0.0 RW 0.02 Maksiminopeus {.06} 0.03 Kiihdytysaika {2.} 0.04 Hidastusaika {2.2} 0-3,000.0 Hz 0.0-3,200.0 s/00hz 0.0-3,200.0 s/00hz SPEED_LIMIT_MAX Hz/ rpm , s/,000rpm , s/,000rpm EUR> 50.0 USA> 60.0 EUR>,500.0 USA> ,000.0 RW RW RW 0.05 Nopeusohjeen valinta {.4} A.A2 (0), A.Pr (), A2.Pr (2), Pr (3), Pad (4), Prc (5) A.A2 (0) RW 0.06 Virtaraja {4.07} 0 - Current_limit_max % RW OL> Säätötavan valinta 0.07 {5.4} Ur_S (0), Ur (), Fd (2), Ur_Auto (3), Ur_I (4) RW Ur_I (4), SrE (5) CL> Nopeussäätimen P {3.0} /rad s RW OL> Jännitevahvistus 0.08 {5.5} % of mo - r rated 3.0 RW voltage CL> Nopeussäätimen I {3.} /rad.00 RW 0.09 OL> Dynaaminen V/F säätö {5.3} OFF (0) or On () 0 RW CL> Nopeussäätimen D {3.2} (s) RW OL> pyörimisnopeus ±80,000 {5.04} 0.0 (arvioitu) rpm RO CL> nopeus {3.02} ±Speed_max rpm RO OL & VT> Lähtötaajuus {5.0} ±Speed_freq_max Hz RO 0-65, SV> Takaisinkytkennän paikka {3.29} /2 6 ths RO kierrosta 0.2 kokonaisvirta {4.0} 0 - Drive_current_max A RO OL & VT> pätövirta {4.02} ±Drive_current_max A RO 0.3 SV> Analog.tulon offset säätö {7.07} ±0.000 % RW 0.4 Momenttiohjauksen valinta {4.} Nopeussäätö (0) RW 0.5 Hidastustavan valinta {2.04} FASt (0) FASt (0) Std () Std () Std.hV (2) Std () RW OL> T28 ja T29 autom. valinnan OFF (0) or {8.39} 0.6 esto On () 0 RW CL> Rampit päällä {2.02} OFF (0) or On () On () RW 0.7 OL> T29 digitaalitulon kohde {8.26} Pr Pr 2.5 Pr 6.3 RW CL> Virtasäätimen suodin {4.2} ms 0.0 RW 0.8 Positiivisen logiikan valinta {8.29} OFF (0) or On () On () RW 0.9 Analogiatulon 2 toiminta {7.} 0-20 (0), 20-0 (), 4-20tr (2), 20-4tr (3), 4-20 (4), 20-4 (5), VOLt (6) VOLt (6) RW 0.20 Analogiatulon 2 kohde {7.4} Pr Pr 2.5 Pr.37 RW 0.2 Analogiatulon 3 toiminta {7.5} 0-20 (0), 20-0 (), 4-20tr (2), 20-4tr (3), 4-20 (4), 20-4 (5), VOLt (6), VOLt (6) RW th.sc (7), th (8), th.disp (9) 0.22 Molempiin suuntiin ajo {.0} OFF (0) or On () OFF (0) RW 0.23 Ryömintäohje {.05} Hz rpm 0.0 RW 0.24 Vakionopeus {.2} ±Speed_limit_max rpm 0.0 RW 0.25 Vakionopeus 2 {.22} ±Speed_limit_max rpm 0.0 RW Unidrive SP Peruskäyttöohje 23 Julkaisu numero:

24 0.26 OL> Vakionopeus 3 {.23} freq_max 0.0 RW Hz/rpm ±Speed_ CL> Ylinopeuden kynnysarvo {3.08} 0-40,000 rpm 0 RW OL> Vakionopeus 4 {.24} ±Speed_ freq_max 0.0 RW 0.27 Hz/rpm CL> Pulssianturin pulssien määrä / kierros {3.34} 0-50, RW 0.28 Näppäimistön suunnanvaihtopainike {6.3} OFF (0) or On () OFF (0) RW 0.29 SMARTCARD ieto {.36} RO 0.30 Parametrien kopiointi {.42} none (0), read (), Prog (2), Auto (3), boot (4) none (0) RW 0.3 Käytön nimellisjännite {.33} 200 (0), 400 (), 575 (2), 690 (3) V RO 0.32 Käytön nimellisvirta {.32} A RO OL> Vauhtikäynnistys {6.09} RW 0.33 VT> Jättämäkompenssoinnin optimointi {5.6} RW 0.34 Lukituskoodi {.30} RW 0.35 Sarjaliikenne protokolla {.24} AnSI (0), rtu (), Lcd (2) rtu () RW 0.36 Sarjaliikennenopeus {.25} 300 (0), 600 (), 200 (2), 2400 (3), 4800 (4), 9600 (5), 9200 (6), (7), (8) Modbus 9200 (6) RW RTU only, 5200 (9) Modbus RTU only 0.37 Sarjaliikenneosoite {.23} RW 0.38 Virtasäätimen P {4.3} 0-30, Virtasäätimen I {4.4} 0-30,000 Kaikki jännitteet: 20 Kaikki jännitteet: V käyttö: V käyttö: V käyttö: V käyttö: V käyttö: V käyttö: V käyttö: V käyttö: Amm-moottorin mittaus {5.2} RW 0.4 Maksimikytkentätaajuus {5.8} 3 (0), 4 (), 6 (2), 8 (3), 2 (4), 6 (5) khz 3 (0) 6 (2) RW 0.42 napaluku {5.} 0-60 (Auto - 20 pole) 0 (Auto) 6 POLE (3) RW OL & VT> tehokerroin {5.0} RW 0.43 SV> Pulssianturin vaiheistuskulma {3.25} nimellisjännite {5.09} 0 - AC_voltage_set_max V 0.45 OL & VT> nimellisnopeus (rpm) {5.08} 0-80,000 rpm , rpm RW RW 0.0 RW 200V käyttö: V käyttö: EUR> 400, USA> V käyttö: V käyttö: 690 EUR>,500 USA>,800 EUR>, USA>, SV> terminen aikavakio {4.5} RW 0.46 nimellisvirta {5.07} 0 - Rated_current_max A Käytön nimellisvirta [.32] RW 0.47 Nimellistaajuus {5.06} 0-3, ,250.0 EUR> 50.0 Hz Hz USA> 60.0 RW 0.48 Käyttötavan valinta {.3} OPEn LP (), CL VECt (2), OPEn LP SErVO (3), regen (4) () CL VECt (2) SErVO (3) RW 0.49 Lukitustila {.44} L (0), L2 (), Loc (2) RW 0.50 Ohjelmaversio {.29} RO Avain: Parametri Alue ( ) Tehdasasetus ( ) Tyyp pi OL VT SV OL VT SV OL Avoin silmukka {X.XX} Kopioitu laajennettu parametri CL Takaisinkytketty ja servo RW Luku/ kirjoitus: arvoa voidaan muuttaa VT Takaisinkytketty RO Vain luku SV Servo RW RW 24 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

25 Unidrive SP Peruskäyttöohje 25 Julkaisu numero:

26 M Turvallisuustiedot Kuva 5-7 lohkokaavio Kahden digitaalitulon toiminta riippuu Pr.0.05 tilasta, ks. alla oleva taulukko. Analogiaohje Analogiatulo Analogiatulo 2 Analogiatulo 2 offset kohde Mikä tahansa suojaamaton muuttujaparametri Analogia- ohje Ohjeen valitsin Vakionopeudet TAI Bipolaarisen ohjeen valitsin 0.24 Vakionopeus 0.24 Vakionopeus Vakionopeus Vain takaisinkytkemätön käyttö Vakionopeus A.A2 0 A.Pr A2.Pr 2 Pr 3 PAd 4 Prc 5 Näppäinohje 0.23 Ryömintäohje 0.28 Näppäimistön suunnanvaihtopainike Digitaalitulot T28 & T29 Vakionopeus Pr 0.05 T28 T29 A.A2 Paikallis/ kauko Ryömintä A.Pr Vakionopeuksien valitsimet A2.Pr Vakionopeuksien valitsimet Pr Vakionopeuksien valitsimet PAd Paikallis/ kauko Ryömintä Prc Paikallis/ kauko Ryömintä Avain: Tulo Maadoitettu Summauspiste Lähtö Invertointi Rajoitus Tulo / lähtö AND Vertaus & RW-parametri OR Summaus 0.XX OR Σ 0.XX RO-parametri NOR NOR X.XX Valintaparametri Pr x.xx 26 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

27 AJO AJO ETEEN TAAKSE KUITTAUS OL> TAAJUUS CL> NOPEUS 9 0 MOMENTTI NOLLANOPEUDELLA 24 Analogilähdöt Digitaalilähtö ohjaus Maksiminopeus 0.02 Miniminopeus 0.0 Ramppi päällä 0.6 Vain takaisinkytketty CL> 0.7 Virtarajoitus Momenttiohjauksen valinta OL> Vauhtikäynnistys VT> Jättämän kompensoinnin optimointi Virtasäätimen suodin Rampit CL> nopeussilmukan vahvistukset 0.07 Nopeussäätimen P 0.42 ~ 0.47 Napaluku Tehokerroin Nimellisjännite Nimellisnopeus Nimellisvirta Nimellistaajuus SV> terminen aikavakio 0.03 Kiihdytysaika 0.08 Nopeussäätimen I 0.04 OL> jännitesäätö Hidastusaika 0.5 Hidastustavan valinta 0.09 Nopeussäätimen D 0.07 Säätötavan valinta 0.08 Jänniteboosti 0.09 L _ L2 L3 0.0 pyörimisnopeus Taajuusmuuttaja nopeus Dynaminen V/fsäätö 0.0 Tehoaste Maksimikytkentätaajuus 0.4 _ 0.27 Pulssianturin pulssit/kierros 0. Lähtötaajuus 0.26 Ylinopeuden kynnysarvo OL & VT> pätövirta kokonaisvirta U V W _ BR 5-nap. sub-d liitin Magnetointivirta Vastus (optio) V/f A/D Jännite / taajuus muunnos Analogia-/digitaalimuunnos d/dt Integrointi Differentiointi Moduuli Hystereesi Rele X.XX Valintaparametri Pr x.xx Unidrive SP Peruskäyttöohje 27 Julkaisu numero:

28 7 pyörittäminen Tässä kappaleessa käydään läpi tärkeimpiä asioita moottorin pyörittämisestä kaikilla käyttötavoilla. VAROITUS Varmista, ettei vahingossa pyörimään lähtevä moottori aiheuta vaaraa. VAROITUS Moottoriparametrien muuttaminen vaikuttaa moottorin suojaukseen. Tehdasasetukset eivät sovi kaikissa tapauksissa Muista asettaa moottorin nimellisvirta Pr 0.46 oikein. Tämä vaikuttaa moottorin termiseen suojaukseen. VAROITUS Mikäli käyttöä on ohjattu näppäimistöltä varmista, että nopeusohje on nolla ennen kuin käynnistät käytön. Nopeuden voit säätää painikkeilla. Ajettavan nopeuden näet parametrista (Pr 0.35). VAROITUS Käytä erillistä ylinopeussuojaa, mikäli maksiminopeuden nosto vaikuttaa laitteen turvallisuuteen. 7. Pikakytkennät 7.. Perusvaatimukset Tässä osassa näytetään tarvittavat peruskytkennät. Lisätietoja parametrien asetuksesta katso kohta 7.2. Taulukko 7- Ajo liittimiltä Vähimmäiskytkennät Ohjaustapa Ajo näppäimistöltä Ajo väylästä Käyntilupa Nopeusohje Ajo eteen / taakse Käyntilupa Vaatimukset Käyntilupa Väylä (sarjaväylä, Profibus jne.) Taulukko 7-2 Moottorivaatimukset eri käyttötavoilla Käyttötapa Avoin silmukka Takaisinkytketty Servo Oikosulkumoottori Vaatimukset Oikosulkumoottori takaisinkytkentä Kestomagnetoitu moottori nopeus- sekä paikkatakaisinkytkentä 28 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

29 Unidrive SP Peruskäyttöohje 29 Julkaisu numero:

30 Piirros 7- Vähimmäiskytkennät eri käyttötavoilla Pin Toiminta Terminointivastus 2 RX TX 3 Eristetty 0V 4 24V 5 Eristetty 0V 6 TX enable 7 RX\ TX\ 8 RX\ TX\ Kotelo Eristetty 0V T a k a i s i n k y t k e t t y Avoin silmukka U V W A A B B Z Z E Liitin Sarjaväyläliitin A F Cos 2 A\ F\ Cos\ 3 B D Sin 4 B\ D\ Sin\ 5 Data Z 6 Z\ Data\ 7 Fout* Aout* U Aout* Fout* 8 U\ Fout\* Aout\* Fout\* Aout\* 9 V Dout* Bout* Dout* Bout* 0 V\ Dout\* Bout\* Dout\* Bout\* W Clk 2 W\ Clk\ 3 V V 4 0V 0V 5 Th Th 8 Pulssianturikytkentä * Simuloitu pulssilähtö saatavana vain avoimessa silmukassa T5, moottorin termistorin liityntä on yhteinen analogiatulon 3 kanssa. Käyttääksesi tätä parametroi analogia 3 oikein U V W Oikosulkumoottori 2 Pulssianturiliitin 5-nap. D S e r v o A A B B U U V V E Servomoottori (kestomagnetoitu) W W Z Z 2 3 Optiona merkkipulssi. Pulssianturikaapelin suojapalmikko kytketään käytön 0V ja jätetään auki pulssianturin päästä. Jarruvastuksen lämpösuoja on kytkettävä AC-syöttöön. Näin estetään tulipalon vaara. 30 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

31 ! Jarruvastus (optio) - vain koot 2 ja 3! Jarruvastus (optio) - vain koko 3 3 DC = - DC2 = DC DC2 BR _ 48V BR V Nopeusohje tulo 0V DC 3 3 2! PE L L2 L3 U V W V AJO ETEEN AJO TAAKSE AJO LIITTIMILTÄ 28 Jarruvastus (optio) - vai koot 4 ja KÄYNTI- LUPA AJO NÄPPÄIMILTÄ Sulakkeet SM-Keypad / SM-Keypad Plus. Optio, joka tarvitaan ajettaessa näppäimiltä. Pr 0.05 =PAd (4) L L2 L3 Unidrive SP Peruskäyttöohje 3 Julkaisu numero:

32 7.2 Pikakäyttöönotto 7.2. Avoin silmukka Järjestys Ennen tehon syöttöä Tehon syöttö Varmista: Käyntilupa on auki (liitin 3) Ajo eteen/taakse ei ole päällä Moottori on kytketty Toiminnat Varmista: Näytöllä teksti inh Mikäli käyttö häiriötilassa katso lisätietoja kappaleesta 9. Syötä moottorin kilpiarvot Syötä: nimellistaajuus Pr 0.47 (Hz) nimellisvirta Pr 0.46 (A) nimellisnopeus Pr 0.45 (rpm) nimellisjännite Pr 0.44 (V) - tarkista tai kytkentä Mot X XXXXXXXXX No XXXXXXXXXX kg IP55 I.cl F C 40 s S V Hz min - kw cosφ A CN = 4.5Nm CN = 4.4Nm CTP- VEN PHASE =0,46A P=0W R.F 32MN I.E.C 34 (87) Aseta maks. mittataajuus Syötä: Maksimitaajuus Pr 0.02 (Hz) 0.02 t Aseta rampit Syötä: Kiihdytysaika Pr 0.03 (s/00hz) Hidastusaika Pr 0.04 (s/00hz) (mikäli jarruvastus käytössä, aseta Pr 0.5 = FAST. Varmista myös Pr 0.30 sekä Pr 0.3 on asetettu oikein, muuten voi ilmaantua It.br häiriö.) 00Hz t 32 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

33 Järjestys Toiminnat Unidrive SP voi mitata moottoriarvot kahdella eri tavalla, staattisella sekä pyörittävällä mittaustavalla. Aina kun on mahdollista tulisi tehdä moottoria pyörittävä mittaus, jolloin moottorin tehokerroin saadaan mitattua. VAROITUS Pyörittävä mittaus kiihdyttää moottorin 2 / 3 nimellisnopeuteen valittuun suuntaan. Mittauksen jälkeen moottori pysähtyy vapaalla pysäytyksellä. Mittauksen jälkeen ajokäskyä täytyy käyttää nollatilassa ennen kuin voidaan jatkaa ajoa nopeusohjeen mukaan. Mittaus voidaan keskeyttää koska tahansa avaamalla käy- tai käyntilupakäsky. Autoviritys AMM Staattinen mittaus on hyödyllinen, kun kuormaa ei saada irrotettua moottorin akselilta. Staattinen testi mittaa staattorin resistanssin (Pr 5.7) ja jännite-offsetin (Pr 5.23), hyvän suorituskyvyn saavuttamiseksi vektorisäädössä. Staattinen mittaus ei mittaa moottorin tehokerrointa, joten kilpiarvo on syötettävä parametriin Pr Pyörittävän mittauksen voi tehdä vain, jos moottorin akseli on kuormittamaton. Aluksi pyörittävä mittaus suorittaa staattisen mittauksen, jonka jälkeen moottori ajaa 2 / 3 nopeutta valittuun suuntaan joitakin sekunteja (ajettavaan nopeuteen ei vaikuta nopeusohje). Pyörittävä mittaus mittaa moottorin tehokertoimen ja päivittää Pr 0.43 oikeaan arvoon. Automaattivirityksen suorittaminen: Aseta Pr 0.40 = (staattinen mittaus) tai Pr 0.40 = 2 (pyörittävä mittaus). Sulje käyntilupa (liitin 3). Näytöllä teksti rdy. Sulje ajokäsky (liitin 26 tai 27). Alemmassa näytössä vilkkuu Auto ja tune vuorotellen. Odota kunnes näytöllä teksti rdy sekä moottori on pysähtynyt. Mikäli käyttö menee häiriötilaan katso lisäohjeita kappaleesta 9 vikailmoitukset. R S σl S cos Param. tallennus Poista käytöltä ajokäsky. Syötä 000 parametriin Pr xx.00 Paina punaista kuittauspainiketta tai kuittaa käyttö digitaalitulolla (varmista, että Pr xx.00 palaa arvoon 0) Ajo Käyttö on nyt valmis ajoon. Unidrive SP Peruskäyttöohje 33 Julkaisu numero:

34 CTP- VEN PHASE =0,46A P=0W R.F 32MN Turvallisuustiedot Suljettu silmukka Oikosulkumoottori pulssianturin takaisinkytkennällä Seuraavassa käsitellään vain norm. inkremettianturin takaisinkytkentä. Mikäli käytät jotakin toista anturia, katso lisätietoja Unidrive SP User Guide -oppaasta. Järjestys Ennen tehon syöttöä Tehon syöttö Varmista: Käyntilupa on auki (liitin 3) Ajo eteen/taakse ei ole päällä Moottori on kytketty Pulssianturi on kytketty Toiminnat Varmista: Näytöllä teksti inh Mikäli käyttö häiriötilassa, katso lisätietoja kappaleesta 9. Inkrementtianturin perusasetukset Syötä: Anturin tyyppi Pr 3.38 = Ab (0): Pulssianturi ( Quadrature encoder) Anturin syöttöjännite Pr = 5V (0), 8V () or 5V (2) Takaisinkytkennän asetukset Syötä moottorin kilpiarvot VAROITUS Liian suuri syöttöjännitteen asetus voi rikkoa anturin. Anturin pulssin reunat / kierros (LPR) Pr 3.34 (katso anturista) Anturin päätevastus in Pr. 3.39: 0 = A-A\, B-B\, Z-Z\ ei päätevastusta = A-A\, B-B\, päätevastus käytössä, Z-Z\ ei päätevastusta 2 = A-A\, B-B\, Z-Z\ päätevastukset käytössä Syötä: nimellistaajuus Pr 0.47 (Hz) nimellisvirta Pr 0.46 (A) nimellisnopeus ( perusnop.-jättämä) Pr 0.45 (rpm) nimellisjännite Pr 0.44 (V) - tarkista delta- tai Y- kytkentä Mot X XXXXXXXXX No XXXXXXXXXX kg IP55 I.cl F C 40 s S V Hz min - kw cosφ A CN = 4.5Nm CN = 4.4Nm Mot X XXXXXXXXX No XXXXXXXXXX kg IP55 I.cl F C 40 s S V Hz min - kw cosφ A CN = 4.5Nm CN = 4.4Nm CTP- VEN PHASE =0,46A P=0W R.F 32MN I.E.C 34 (87) I.E.C 34 (87) Aseta maks. nopeus Aseta rampit Syötä: Maksiminopeus Pr 0.02 (rpm) Syötä: Kiihdytysaika Pr 0.03 (s/00hz) Hidastusaika Pr 0.04 (s/00hz) (mikäli jarruvastus käytössä, aseta Pr 0.5 = FAST. Varmista myös Pr 0.30 sekä Pr 0.3 on asetettu oikein, muuten voi ilmaantua It.br häiriö.) rpm Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

35 Järjestys Toiminnat Unidrive SP voi mitata moottoriarvot kahdella eri tavalla, staattisella sekä pyörittävällä mittaustavalla. Aina kun on mahdollista tulisi tehdä moottoria pyörittävä mittaus, jolloin moottorin tehokerroin saadaan mitattua. cos VAROITUS Pyörittävä mittaus kiihdyttää moottorin 2 / 3 nimellisnopeuteen valittuun suuntaan. Mittauksen jälkeen moottori pysähtyy vapaalla pysäytyksellä. Mittauksen jälkeen ajokäskyä täytyy käyttää nollatilassa ennen kun voidaan jatkaa ajoa nopeusohjeen mukaan. Mittaus voidaan keskeyttää koska tahansa avaamalla käy- tai käyntilupakäsky. R S σl S L S T Nm satura break points N Autotune Staattinen mittaus on hyödyllinen, kun kuormaa ei saada irrotettua moottorin akselilta. Staattinen mittaus mittaa staattorin resistanssin sekä moottorin induktanssin. Näitä tarvitaan kun lasketaan virtasäätimen vahvistukset. Testin jälkeen käyttö päivittää Pr 0.38 ja Pr Staattinen mittaus ei mittaa moottorin tehokerrointa, joten kilpiarvo on syötettävä parametriin Pr Pyörittävän mittauksen voi tehdä vain jos moottorin akseli on kuormittamaton. Aluksi pyörittävä mittaus suorittaa staattisen mittauksen, jonka jälkeen moottori ajaa 2 / 3 nopeutta valittuun suuntaan joitakin sekunteja (ajettavaan nopeuteen ei vaikuta nopeusohje). Pyörittävä mittaus mittaa staattorin induktanssin ja moottorin tehokertoimen sekä päivittää Pr 0.43 oikeaan arvoon. Automaattivirityksen suorittaminen: Aseta Pr 0.40 = (staattinen mittaus) tai Pr 0.40 = 2 (pyörittävä mittaus). Sulje käyntilupa (liitin 3). Näytöllä teksti rdy. Sulje ajokäsky (liitin 26 tai 27). Alemmassa näytössä vilkkuu Auto ja tune vuorotellen. Odota kunnes näytöllä teksti rdy sekä moottori on pysähtynyt. Mikäli käyttö menee häiriötilaan, katso lisäohjeita kappaleesta 9 vikailmoitukset. Parametrin tallennus Poista käytöltä ajokäsky. Syötä 000 parametriin Pr xx.00 Paina punaista kuittauspainiketta tai kuittaa käyttö digitaalitulolla (varmista, että Pr xx.00 palaa arvoon 0) Ajo Käyttö on nyt valmis ajoon Unidrive SP Peruskäyttöohje 35 Julkaisu numero:

36 7.2.3 Servo Kestomagnetoitu moottori nopeus ja paikka takaisinkytkennällä Seuraavassa käsitellään vain norm. inkremettianturin takaisinkytkentä. Mikäli käytät jotakin toista anturia, katso lisätietoja Unidrive SP User Guide -oppaasta. Järjestys Ennen tehon syöttöä Tehon syöttö Varmista: Käyntilupa on auki (liitin 3) Ajo eteen/taakse ei ole päällä Moottori on kytketty Pulssianturi on kytketty Toiminnat Varmista: Näytöllä teksti inh Mikäli käyttö häiriötilassa, katso lisätietoja kappaleesta 9. Inkrementtianturin perusasetukset Syötä: Anturin tyyppi Pr 3.38 = Ab (0): Pulssianturi ( Quadrature encoder) Anturin syöttöjännite Pr = 5V (0), 8V () or 5V (2) Takaisinkytkennän asetukset VAROITUS Liian suuri syöttöjännitteen asetus voi rikkoa anturin. Anturin pulssit/ kierros Pr 3.34 (katso anturista) Anturin päätevastus in Pr. 3.39: 0 = A-A\, B-B\, Z-Z\ ei päätevastusta = A-A\, B-B\, päätevastus käytössä, Z-Z\ ei päätevastusta 2 = A-A\, B-B\, Z-Z\ päätevastukset käytössä Syötä moottorin kilpiarvot Aseta maksiminopeus Aseta rampit Syötä: nimellisvirta Pr 0.46 (A) napaluku Pr 0.42 Syötä: Maksiminopeus Pr 0.02 (rpm) Syötä: Kiihdytysaika Pr 0.03 (s/00hz) Hidastusaika Pr 0.04 (s/00hz) (mikäli jarruvastus käytössä, aseta Pr 0.5 = FAST. Varmista myös Pr 0.30 sekä Pr 0.3 on asetettu oikein, muuten voi ilmaantua It.br häiriö.) Model No: 95UXXXXXXXXXXXX Brake Volts: 380/480 24V Cont: 7.7Nm:4.8Arms 0.67A Stall: 9.5Nm:5.9Arms Speed: 3000rpm Poles:6 Control Tech Kt:.6Nm/Arms Dynam rpm 36 Unidrive SP Peruskäyttöohje Julkaisu numero:

TM lineaarimoottori ja Unidrive M700 käyttöönotto-ohje V /TIl

TM lineaarimoottori ja Unidrive M700 käyttöönotto-ohje V /TIl TM lineaarimoottori ja Unidrive M700 käyttöönotto-ohje V1.0 0616/TIl TM3 moottorin tiedot M700:n virta-asetukset TM3S moottorille Nimellisvirta = 1,5 A (Rated Current/Maximum Continuous Current) Pr.05.007

Lisätiedot

I/O ohjatun ACS800 taajuusmuuttajan korvaaminen ACS880 taajuusmuuttajalla

I/O ohjatun ACS800 taajuusmuuttajan korvaaminen ACS880 taajuusmuuttajalla I/O ohjatun ACS800 taajuusmuuttajan korvaaminen ACS880 taajuusmuuttajalla Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 1.1 Ohjauskorttien I/O... 2 1.2 Käyttöönottotiedot... 3 1.3 Käyntiin seis ohjaus. Yksi ulkoinen

Lisätiedot

ACS 400 Tekniset tiedot Sivu 1/5. Pienitehoisten ACS 400 -vaihtovirtakäyttöjen tekniset tiedot ==================================================

ACS 400 Tekniset tiedot Sivu 1/5. Pienitehoisten ACS 400 -vaihtovirtakäyttöjen tekniset tiedot ================================================== ACS 400 Tekniset tiedot Sivu 1/5 Pienitehoisten ACS 400 -vaihtovirtakäyttöjen tekniset tiedot ================================================== Yleistä ------------ ACS 400 on mikroprosessoripohjainen,

Lisätiedot

VLT HVAC Drive. VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita

VLT HVAC Drive. VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita s. 1-4 1. VLT HVAC Drive 102 ohjaus ulkopuolisella säätimellä s. 5 4. Huomioitavaa asennuksessa 1. HVAC Drive 102 ohjaus ulkopuolisella säätimellä

Lisätiedot

Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön

Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön Danfoss Vinkkejä Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön 1 Vinkkejä Danfoss VLT taajuusmuuttajien käyttöön... 2 1.1 Pikanäppäimet... 2 1.2 Helppokäyttö toiminnot... 3 1.3 Q1 Oma valikon käyttö...

Lisätiedot

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas)

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas) Tilausnumero C - Sisällysluettelo Sivu Turvaohjeet...1 IT-verkko 3x230VAC...2 Liitännät...2 Ohjauspaneeli LCP...3 Käsikäyttö...3 Pyörimissuunnan vaihto...3 Lisätietoa...3 Kytkentäkaavio...4 Peruskonfiguraatio...5

Lisätiedot

VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle

VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle HVAC Drive - Pikaohjeita VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle 1 HVAC Drive ohjaus ulkopuolisella säätimellä... 2 1.1 Parametrit Quick Menun alta (02 quick set-up)... 3 1.2 Parametrit

Lisätiedot

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje MECAIR Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje HUOMIO: Ennen tuotteen käyttöä sinun on luettava on tämä käyttöopas huolellisesti, jotta saat riittävää tietoa tuotteesta Tekniset tiedot Virransyöttö

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas ACS 600. ACS 600 -taajuusmuuttajat Vakiosovellusohjelmisto 5.x

Käyttöönotto-opas ACS 600. ACS 600 -taajuusmuuttajat Vakiosovellusohjelmisto 5.x ACS 600 Käyttöönotto-opas Tässä oppaassa on: $&6 WDDMXXVPXXWWDMDQ Nl\WW QRWWR RKMDXVSDQHHOLQ DYXOOD (QVLPPlLQHQ Nl\QQLVW\V 3\ ULPLVVXXQQDQ WDUNLVWXV.l\QQLVW\V GLJLWDDOLWXORQ NDXWWD 1RSHXGHQ VllW RKMDXVSDQHHOLQ

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C 1. Yleistä Käsipäätettä käytetään SILVER C:n moottoriparametrien asettamiseen. 2. Asennus Käsipääte voidaan ripustaa mukana toimitettuun

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M V2.0.0 (05.09.2014) 1 (6) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C 1. Yleistä Käsipäätettä käytetään SILVER C:n moottoriparametrien asettamiseen. 2. Asennus Käsipääte voidaan ripustaa mukana toimitettuun

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan IEC standardin asettama vaatimus: IEC 60664-1:2007 Pienjänniteverkon laitteiden eristyskoordinaatio. Osa 1:Periaatteet, vaatimukset ja testit.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M V2.0.0 (24.10.2014) 1 (7) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

FR-F740-00023 - 02160-EC

FR-F740-00023 - 02160-EC TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄSIKIRJA KIINTEISTÖAUTOMAATIOKÄYTTÖÖN FR-F740-00023 - 02160-EC PL 236, 28101 PORI Puh. (02) 5508800 Fax (02) 5508841 www.mitsubishi-taajuusmuuttajat.fi tehoelektroniikka@urhotuominen.fi

Lisätiedot

I/O-laajennuskortin. asennusohje. (CXS-sarja) F O R S M O O T H C O N T R O L. Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään.

I/O-laajennuskortin. asennusohje. (CXS-sarja) F O R S M O O T H C O N T R O L. Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään. V A C O N C X / C X L / C X S T A A J U U S M U U T T A J A T I/O-laajennuskortin asennusohje (CXS-sarja) Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään. F O R S M O O T H C O N T R O

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 VERSIO: 201401 ASIAKIRJA: 841608 SUOMI ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 ROTOTILTIN OHJAUS HALLINTAVIPUEMULOINNILLA SISÄLLYS 1. Turvallisuusmääräykset 5 1.1. Yleistä 5 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 5 2. Toimituksen

Lisätiedot

VLT 6000 HVAC vakiopaineen säädössä ja paine-erosäädössä. (MBS 3000, 0-10V)

VLT 6000 HVAC vakiopaineen säädössä ja paine-erosäädössä. (MBS 3000, 0-10V) VLT 6000 HVAC vakiopaineen säädössä ja paine-erosäädössä. (MBS 3000, 0-10V) 1 VLT 6000 HVAC Sovellusesimerkki 1 - Vakiopaineen säätö vedenjakelujärjestelmässä Vesilaitoksen vedenkysyntä vaihtelee runsaasti

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951. Anvia TV Oy Rengastie Seinäjoki

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951. Anvia TV Oy Rengastie Seinäjoki Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951 Käyttöohje Anvia TV Oy Rengastie 10 60100 Seinäjoki 020 7420 100 Sisällysluettelo 1. Yleistä tietoa... 2 2. Liitännät ja toiminnat... 3 3. Painikkeet... 3 3. Painikkeet...

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE Sivu 2/7 JOHDANTO Hyvä asiakas! Kiitos, että olette valinneet laadukkaan suomalaisen FinnProp pientuulivoimalasäätimen. Tästä käyttö- ja

Lisätiedot

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE Käyttöohje Finnsat Oy Yrittäjäntie 15 60100 Seinäjoki 020 7420 100 Sisällysluettelo 1. Yleistä tietoa... 2 2. Liitännät ja toiminnat... 3 3. Painikkeet... 4 4. Vahvistimen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

System pro M compact -kuormankytkimet SD200-sarja

System pro M compact -kuormankytkimet SD200-sarja PIENJÄNNITETUOTTEET System pro M compact -kuormankytkimet SD200-sarja Johdonsuojakatkaisijoiden ja muiden System pro M compact -tuotteiden kanssa muodoltaan yhtenäiset kuormankytkimet tekevät asennuksesta

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Tuotenro. : 1731JE Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset vahingot ovat mahdollisia. Tutustu huolellisesti

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Käyttöohje LogiComm ohjausjärjestelmä

Käyttöohje LogiComm ohjausjärjestelmä Käyttöohje LogiComm ohjausjärjestelmä P/N 797 - Finnish - Päävalikko Tässä käyttöohjeessa selostetaan yleiset tehtävät, jotka liittyvät tuotteen varmennustehtäviin ja painesäädön asettamiseen. Täydellinen

Lisätiedot

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä ohjeesta Rev 4.2 (201505) 4246074, 4246075, 4246084, 4246152, 4246153, 4246154 Säätöohjeet METOS WD-6 6. Säätöohjeet Tämä kuvio laitteen

Lisätiedot

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on vasenkätiselle lukolle valmistuspäivästä 4/2014 alkaen. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA VENTTIILIEN SÄÄDÖT

XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA VENTTIILIEN SÄÄDÖT XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA Jokaiseen kuljettajaprofiiliin voi tallentaa omat säädöt seuraaville ominaisuuksille Venttiilin parametrit o Miniminopeus (ma) o Maksiminopeus (%) o Rampit

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

OHJELMOINTILAITE 10/50

OHJELMOINTILAITE 10/50 OHJELMOINTILAITE 10/50 1 2 3 4 5 6 17 16 15 7 14 8 13 12 11 10 9 1) Näyttö 1 taivutuksen nro. 2) Näyttö 2 kulma 3) LED merkkivalo MANUAALI 4) OFF-SET. 5) Taivutussuunta. 6) Palautus 7) Käynnistys ja resetointi.

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

PR 3100 -SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ

PR 3100 -SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ PR 3100 SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ 3100V105 3114V101 FIN Yksiköitä voi syöttää 24 VDC ± 30 % jännitteellä suoraan johdottamalla tai johdottamalla maks. 130 yksikköä rinnakkain toisiinsa. 3405tehonliitäntäyksikkö

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

Tekniset tiedot. Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Aikareleet ATI, BTI, MTI 520B11309

Tekniset tiedot. Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Aikareleet ATI, BTI, MTI 520B11309 Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Elokuu 2002 DKACT.PD.Coo.J2.20 520B11309 Johdanto MTI: - päästöhidastus - vetohidastus - Pulssitoiminnot - Tähti/kolmio vaihtokytkentä Toimintojen valinta AV

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

Korjaus MOVITRAC LTP-B * _1114*

Korjaus MOVITRAC LTP-B * _1114* Käyttötekniikka \ Käyttölaiteautomatisointi \ Järjestelmäintegrointi \ Palvelut *21353514_1114* Korjaus SEW-EURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 76642 Bruchsal/Germany Phone +49 7251 75-0 Fax +49 7251-1970

Lisätiedot

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Yksivaihe energiamittari Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Sähkömekaaninen näyttö Energialukema näytössä: 6+1 numeroa Mittaukset

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R Järjestelmävalaisin Turvallisuus fin EN 1 Turvallisuus Valaisin on suunniteltu viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttäen Valmistettu ja testattu erittäin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX ASENNUSOHJE Tehovahti Effekt 103RX YLEISTÄ Toiminta: Tehovahti mittaa yksittäisten vaiheiden virrankulutusta virtamuuntimien avulla ja kytkee tarvittaessa päälle / pois päältä osan kuormasta, ettei säädetty

Lisätiedot

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM A5332020 Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 Sovellukset Käyttölaite ohjaa ilman sisääntuloluukkuja.

Lisätiedot

Energian hallinta. Energiamittari. Malli EM23 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM23 DIN AV9 3 X O1 PF. Mallit. Tarkkuus ±0.5 RDG (virta/jännite)

Energian hallinta. Energiamittari. Malli EM23 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM23 DIN AV9 3 X O1 PF. Mallit. Tarkkuus ±0.5 RDG (virta/jännite) Energian hallinta Energiamittari Malli EM23 DIN Tuotekuvaus Tarkkuus ±0.5 RDG (virta/jännite) Energiamittari Hetkellissuureiden näyttö: 3 numeroa Energiamittaukset: 7 numeroa 3-vaihesuureet: W, var, vaihejärjestys

Lisätiedot

vacon 10 machinery millaisena haluaisit taajuusmuuttajasi tänään?

vacon 10 machinery millaisena haluaisit taajuusmuuttajasi tänään? vacon 0 machinery millaisena haluaisit taajuusmuuttajasi tänään? helppo muunnella asiakkaan tarpeiden mukaan Vacon 0 Machinery on erityisesti kone ja laitevalmistajien tarpeisiin soveltuva, erittäin kompakti

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Säätökeskus RVA36.531

Säätökeskus RVA36.531 Säätökeskus Asennusohje 1. Johdanto Tämä ohje koskee säätökeskusta joka on tarkoitettu lämmönsäätöön pientaloissa jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.ohje tulee säilyttää lähellä säädintä.. Säätökeskus

Lisätiedot

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0 2007 S&A Matintupa MITTALAITE; PAINIKKEET, PORTIT, OSAT PAIKALLINEN portti (local, L) PÄÄPORTTI (master, M) LCD NÄYTTÖ PÄÄTETUNNISTIN VIRTAKYTKIN FUNKTIONÄPPÄIN Jännitteen syöttö VAHVISTUS/

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä. SG-COMPACT BASE valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella 4) Kytkentä käsinkuittauksella 5) EDM toiminto (ulkoisten koskettimien

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä. SG-BODY Compact MUTING valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella ilman muting-toimintoa 4) Kytkentä käsinkuittauksella ilman

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on oikeakätiselle lukolle. Pystymallisen lukon koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä

Lisätiedot

Energianhallinta. Energiamittari. Malli EM10 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM10 DIN AV8 1 X O1 PF. Mallit

Energianhallinta. Energiamittari. Malli EM10 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM10 DIN AV8 1 X O1 PF. Mallit Energianhallinta Energiamittari Malli EM10 DIN Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Energiamittari Energia: 6 numeroa Energian mittaukset: kokonais kwh TRMS mittaukset vääristyneelle

Lisätiedot

PR SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ

PR SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ PR 3100 SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ FI1 (3100V10131 311V101119 318V100118 318V100118 311V1001 3118V1001) Yksiköitä voi syöttää VDC ± 30 % jännitteellä suoraan johdottamalla tai johdottamalla maks. 130 yksikköä

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje Nokeval FD100-sarja Käyttöohje Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD100A4 and FD100A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 7 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 HUOM! 500 V Eristysvastus mittaus MEV-7 valvomissa piireissä kielletty! MEV-7 mittausjohtimet irrotettava mittauksen ajaksi. LC-7 jatkuvuusmittauksen ajaksi valvottavien

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax370 Tarkistettu 04-12-13 1.1 F21037902FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

System pro M compact Kuormankytkimet SD200-sarja

System pro M compact Kuormankytkimet SD200-sarja Pienjännitetuotteet SD200_FI_15_02 System pro M compact Kuormankytkimet SD200-sarja 2CDC051001S0013 2CDC051003S0013 SD200-sarjan kuormankytkimet ovat täysin yhteensopivia kaikkien ABB:n System pro M compact

Lisätiedot

UNIDRIVE SP TAAJUUSMUUTTAJA

UNIDRIVE SP TAAJUUSMUUTTAJA www.sksct.fi UNIDRIVE SP TAAJUUSMUUTTAJA 0,75-0 kw DRIVE CENTRE 1 SKS Control Techniques Martinkyläntie 50, PL 122, 01721 Vantaa, sähköposti: sales@sksct.fi, faksi 852 682, puh. *852 661 Etelä-Suomi Martinkyläntie

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Oikosulkumoottorikäyttö

Oikosulkumoottorikäyttö Oikosulkumoottorikäyttö 1 DEE-33040 Sähkömoottorikäyttöjen laboratoriotyöt TTY Oikosulkumoottorikäyttö T. Kantell & S. Pettersson 2 Laboratoriomittauksia suorassa verkkokäytössä 2.1 Käynnistysvirtojen

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE v.181030 PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE URHEILUN AJANOTON EDELLÄKÄVIJÄ Sisällysluettelo 1 WS2-TUULIMITTARI JA MITTAUSLAITTEISTO... 1 2 KYTKENNÄT... 2 3 MITTARIN OHJAAMINEN... 3 4 YLEISTÄ TUULIMITTARISTA...

Lisätiedot

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7 WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE 1/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. SPESIFIKAATIO...3 2. ASENNUS... 4 2.1. MEKAANINEN ASENNUS...4 2.2. SÄHKÖINEN ASENNUS...4 3. KÄYTTÖOHJE... 6 3.1. INNOVATE LC-1 OHJELMOINTI...6

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

VLT HVAC Drive FC 102 Pikaohjeita

VLT HVAC Drive FC 102 Pikaohjeita VLT HVAC Drive FC 102 Pikaohjeita 1 HVAC Drive ohjaus ulkopuolisella säätimellä... 2 1.1 Parametrit Quick Menun alta (02 quick set-up)... 3 1.2 Parametrit Main Menun alta... 3 1.3 Yli 50 Hz käyttö... 3

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter System Part number Serial number Installed by Installation date Lykketronic Area Counter Standard Page 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ TIETOA FLEX COUNTERISTA...3

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit Tekninen esite Kolmipisteohjauksen toimimoottorit AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 sertifioitu turvatoiminto (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33

Lisätiedot

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat +0.5 C NTC-10 LCD 24 VAC +10%, 50 Hz / 60 Hz 1 VA IP 20 (kuivat tilat) K = 86 mm S = 23 mm L = 86

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS Sisältö 1. TEKNISET TIEDOT... 2 2. KUVAUS... 3 3. KÄYTTÖ... 4 4. LIITÄNTÄ... 5 5. VIAN ETSINTÄ... 6 6. VALMISTAJA... 6 VIM-M2 FI.docx 2006-03-01 / BL 1(6) 1. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

DEE Sähkömoottorikäyttöjen laboratoriotyöt. Tasavirtakäyttö

DEE Sähkömoottorikäyttöjen laboratoriotyöt. Tasavirtakäyttö Tasavirtakäyttö 1 Esiselostus 1.1 Mitä laitteita kuuluu Leonard-käyttöön, mikä on sen toimintaperiaate ja mihin ja miksi niitä käytetään? Luettele myös Leonard-käytön etuja ja haittoja. Kuva 1.1 Leonard-käyttö.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LEIF TASASUUNTAAJA

KÄYTTÖOHJE LEIF TASASUUNTAAJA KÄYTTÖOHJE LEIF TASASUUNTAAJA Mekaaninen rakenne Tasasuuntaaja on rakennettu seinäkoteloon. Kotelon ala- ja yläosassa on tuuletusreikiä varmistaakseen hyvän jäähdytyksen luonnollisella ilmankierrolla.

Lisätiedot

3/2-, 5/2- ja 5/3-venttiilit sarja 590 On-Line järjestelmä Täydelliset venttiiliryhmät, koko VDMA 01

3/2-, 5/2- ja 5/3-venttiilit sarja 590 On-Line järjestelmä Täydelliset venttiiliryhmät, koko VDMA 01 Tekniset tiedot Tyyppi Luistiventtiili Vakio VDMA 24 563 koko 01 Käyttöpaine, maks. Ks. Taulukko Virtaus 6 barilla ja P (painehäviö) 1 bar Qn 750 NI/min. Lämpötila-alue 10 C +40 C Paineväliaine Paineilma,

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

Pinces AC/DC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC/DC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC MH-SARJA MH60-virtapihti on suunniteltu mittaamaan DC ja AC-virtoja jopa 1 MHz:n kaistanleveydellä, käyttäen kaksoislineaarista Hall-ilmiötä/ Muuntajateknologiaa. Pihti sisältää ladattavan NiMh-akun, jonka

Lisätiedot

Nokeval. FD200-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD200-sarja. Käyttöohje Nokeval FD200-sarja Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD200A4 ja FD200A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 6 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot