JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 27.10.2014 SISÄLLYSLUETTELO"

Transkriptio

1 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 SISÄLLYSLUETTELO 34 KOULUJEN SELONTEOT KEVÄTLUKUKAUDESTA KOULUJEN TYÖSUUNNITELMAT LUKUVUODELLE VUODEN 2014 TALOUSARVIO / TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI AJALTA / SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN VASTUUALUE VUODEN 2014 TALOUSARVIO / TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI AJALTA / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN PALVELUIDEN HINTOJEN KOROTUS VUODEN HYVÄ TEKO PALVELUIDEN PIIRIIN JA HOITOON PÄÄSYN MÄÄRÄAJAT ALUEHALLINTOVIRASTON SELVITYSPYYNNÖT VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2016 JA 2017 TALOUSSUUNNITELMA / SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN VASTUUALUE VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2016 JA 2017 TALOUSSUUNNITELMA / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE VIRANHALTIJOIDEN HALLINTOASIOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT... 90

2 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kokouksen paikka ja aika Juupajoen kunnanvirasto, maanantaina alkaen klo Läsnä olevat jäsenet Mirja Saarinen Pekka Rae Juho Eskola Johanna Kallenautio Pertti Pasuri Kirsti Sahrakoski Sirkka Stepanoff-Koivu Pirjo Hämylä Matti Tammelin Anita Vihersalo puheenjohtaja varapuheenjohtaja, saapui klo jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen jäsen varajäsen Muut läsnä olevat Hannu Hämylä Lea Nurminen Pirkko Lindström kunnanhallituksen puheenjohtaja sivistystoimenjohtaja kunnanjohtaja Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Pertti Pasuri ja Johanna Kallenautio. Allekirjoitukset Puheenjohtaja Mirja Saarinen Pöytäkirjanpitäjä Lea Nurminen Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: Juupajoella Pertti Pasuri pöytäkirjantarkastaja Johanna Kallenautio pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja pidetään nähtävillä kunnanvirastossa klo

3 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ KOULUJEN SELONTEOT KEVÄTLUKUKAUDESTA 2014 Valmistelija: rehtori-sivistystoimenjohtaja Lea Nurminen, p ja rehtori Marju Puuri, p Hallintosäännön mukaan hyvinvointilautakunta päättää perusopetuksen lukuvuosija työsuunnitelmat ja hyväksyy niiden arvioinnin. Koulut ovat laatineet kuluneesta lukukaudesta, kevät 2014, selonteon, jossa selvitetään koulun toimintaa, liite n:o 1. EHDOTUS (sivistystoimenjohtaja): Hyvinvointilautakunta hyväksyy koulun selonteot arviontina koulun toiminnasta. PÄÄTÖS: Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

4 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ KOULUJEN TYÖSUUNNITELMAT LUKUVUODELLE Valmistelija: rehtori-sivistystoimenjohtaja Lea Nurminen, p ja rehtori Marju Puuri, p Hallintosäännön mukaan hyvinvointilautakunta päättää perusopetuksen lukuvuosija työsuunnitelmat ja hyväksyy niiden arvioinnin. Koulujen rehtorit ovat laatineet kouluille työsuunnitelman lukuvuodelle , liite n:o 2. EHDOTUS (sivistystoimenjohtaja): Hyvinvointilautakunta hyväksyy koulujen työsuunnitelmat lukuvuodelle PÄÄTÖS: Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

5 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ VUODEN 2014 TALOUSARVIO / TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI AJALTA / SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN VASTUUALUE Valmistelija: kunnanjohtaja Pirkko Lindström, p Hyvinvointilautakunnalle esitetään talousarvion toteutuminen aj Liitteissä esitetyn vuoden 2014 toteuman vertailu (9kk) vuoden 2013 toteumaan (9kk) ei ole vertailukelpoinen, sillä kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisvastuullisena tuottajana on toiminut välisen ajan tilapäisellä sopimuksella Pihlajalinna Oy, jolle myös palveluiden tuottamisesta aiheutuva kustannusvastuu kuuluu. Näin ollen talousarviorakenne ei ole rakentunut edellisten vuosien tulosaluetasojen kustannusten mukaisesti lukien palvelujen tuottamisesta on kilpailutuksen perusteella vastannut yhteenliittymä Pihlajalinna Oy/Mäntävuoren Terveys Oy/Dextra Oy. Sopimuksen mukaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta Pihlajalinna on laskuttanut Juupajoen kuntaa kiinteällä vuosihinnalla. Ennakkolaskutus on toteutettu ajalta nettohinnan euroa/vuosi mukaisesti. Sopimuksen mukaisien sosiaali- ja terveyspalvelujen bruttohinta, johon Pihlajalinnan laskutus perustuu, on /vuosi (=netto kunnalle tulevat tulot ). Em. hinta perustuu tarjouksessa esitettyyn laskelmaan, joka perustuu arvioon Juupajoen kunnan vuoden 2013 sosiaali- ja terveystoimen (pois lukien päivähoito ja ympäristöterveydenhuolto) kustannuksiin lisättynä 4,06 % keskimääräisellä kasvuprosentilla ja vähennettynä 10 %. Sopimuksessa on myös määritelty, että mikäli sopimuksen hinnoittelun perusteena olevat Juupajoen kunnan toimittamat tiedot eivät vastaa vuoden 2013 todellisia kuluja, tarkennetaan hinnoittelu siten, että se on Juupajoen kunnan sosiaali- ja terveydenhuoltomenojen (pois lukien päivähoito ja ympäristöterveydenhuolto) tilinpäätöksessä 2013 esitetyn toteutuman mukainen. Tilinpäätöksessä 2013 sosiaali- ja terveydenhuollon toimintakate (pois lukien päivähoito ja ympäristöterveydenhuolto) oli Näin ollen vuoden 2014 ajalle sosiaalija terveyspalvelujen hinta on ,34 /netto. Kunta toteutti sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailutuksen keväällä Markkinaoikeuden kumottua syksyllä 2013 tehty suorahankintapäätös. Valtuusto päätti hankkia ko. palvelut ryhmittymältä Pihlajalinna Oy, Dextra Oy, Mäntävuoren Terveys Oy (päävastuullinen toimija Pihlajalinna Oy). Kilpailutuksen perusteella kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden nettovuosihinta on ,19 euroa. Lisäksi kustannusvastuu erikoissairaanhoidosta, erikoissairaanhoidon enimmäisnettovuosihinta euroa. Yhteensä ,19 euroa. Loppuvuoden, elokuu-joulukuu laskutushinta on siten 4/12 vuosihinnasta.

6 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Ympäristöterveydenhuollon osalta Juupajoki kuuluu Kangasala-Pälkäne yhteistoiminta-alueeseen. Veloitushinnaksi on sovittu vuoden 2014 ajalle Juupajoen osalta kiinteä euroa, josta Kangasalan hallinnon osuus on euroa ja Tampereen tuottamien palvelujen osuus euroa. Asiaa esitellään tarkemmin kokouksessa. Liite n:o 3, Toteutumisvertailu EHDOTUS (puheenjohtaja): Hyvinvointilautakunta merkitsee taloustilanteen tiedoksi. PÄÄTÖS: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ VUODEN 2014 TALOUSARVIO / TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI AJALTA / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Lea Nurminen, p Hyvinvointilautakunnalle esitetään talousarvion toteutuminen aj Talousarvion seurantaraportit käyttömenojen toteumasta ja vertailutiedot vuoden 2013 tilanteeseen verrattuna esitetään liitteessä n:o 4. Kokonaisuutena sivistystoimen taloudelliset tavoitteet 1-9 kk ovat toteutuneet suunnitellusti. Tulokertymä on euroa, joka on 75 % talousarvion summasta. Menokertymä on milj. euroa, joka on 74 % talousarvion summasta. Nettomenot ovat milj. euroa, joka on 74 % talousarvion summasta. Hallinto Talousarvion toteuma on 75 %. Peruskoulu Peruskoulun nettomenot ovat euroa, joka on 74 % talousarvion summasta. Nettomenot ovat nousseet 2,1 % vastaavasta vuoden 2013 ajankohdasta. Oppilasmäärä oli 199 oppilasta, vähennystä vuoden 2013 vastaavaan tilanteeseen oli 6 oppilasta. Ruokapalvelut Ruokapalvelujen talousarvio on toteutunut kokonaisuutena suunnitellun mukaisesti. Tulo- ja menokertymä on 74 % talousarvioon suunnitellusta summasta. Kesällä ruokapalvelujen henkilöstöstä 1 työntekijä jäi eläkkeelle, eikä hänen tilalle ole otettu uutta työntekijää. Tämä vähennys näkyy talouden tasapainottamisohjelmassa vuonna Ruokapalvelupäällikkö siirtyi kesällä uusiin tehtäviin. Elokuusta viikosta 34 lähtien olemme ostaneet Jämsän kaupungilta 1 päivän viikossa ruokapalvelupäällikön työpanosta. Tehtäviä hoitaa ruokapalveluesimies Päivi Peltola. Varhaiskasvatus Päivähoidon tulosalueen toimintakate oli 9 kk ajalta yht. 75 % talousarvion määrärahoista. Päivähoidon nettomenot olivat (TA ). Toimintatuloja on 85 % ja toimintamenoja 76 % talousarvion määrärahoista.

8 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Henkilöstöä on viimevuoteen verrattuna 1 avustaja ja 1 kotona toimiva perhepäivähoitaja vähemmän. Lasten hoitopäivämaksuja on syyskuun loppuun mennessä kertynyt arvioitua enemmän. Yhdeksän kuukauden ajan kertymä on 85 % talousarviossa esitettyihin toimintatuloihin nähden. Lastenhoidon tuen määrärahoista (TA ) maksettiin ajalla tammikuusyyskuu 2014 yht % eli , mikä on talousarvioon nähden huomattavasti arvioitua suurempi menoerä. Esiopetuksen kuljetuskustannukset ovat arvioitua pienemmät. Päivähoito on hoidettu talousarvion toiminnallisten tavoitteiden mukaisesti. Subjektiivinen päivähoito-oikeus on toteutunut lain mukaan ja päivähoidon hoitopaikka on järjestetty kaikille hakijoille hakemusten mukaisesti. Aikuiskoulutus Aikuiskoulutukseen kuuluvat Oriveden seudun kansalaisopiston ja Merikantoopiston kautta kuntalaisille järjestettävä koulutus. Talousarvion summa tulee ennusteen mukaan ylittymään noin eurolla. Kirjasto Kirjaston talousarvio on toteutunut miltei suunnitellun mukaisesti. Toteuma on euroa, joka on 78 % talousarvion summasta. Kulttuuri Kulttuuritoimen talousarvio on toteutunut suunnitellusti. Nuoriso- ja liikuntatoimi Nuoriso- ja liikuntatoimen taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet ovat toteutuneet suunnitellusti. EHDOTUS (sivistystoimenjohtaja): Merkitään tiedoksi. PÄÄTÖS: Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

9 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN PALVELUIDEN HINTOJEN KOROTUS Valmistelija: nuorisosihteeri-liikuntasihteeri Henna Ruostila, p Taustaa: Juupajoen liikunta- ja nuorisotoimen palvelujen hintoja on korotettu maltillisesti perinteisesti kerran valtuustokaudessa. Viimeksi korotus on tehty vuoden 2012 alussa. Kunnan liikunta- ja nuorisotoimen toiminnan tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen toimintaa; tarjota hyvinvointipalveluja myös vähävaraisille ja syrjäytymisvaarassa oleville, jolloin yritystoimijoita reilusti matalammat hinnat ovat välttämättömiä. Kunnalliseen toimintaan osallistumisen mahdollisuus kaventaa tuloerojen vaikutusta perheissä. Niin nuoriso- kuin liikuntatoiminnassakin tavoitteena on ennaltaehkäistä ongelmia. Tästä syystä hinnasto on suunniteltu houkuttelemaan liikkumaan joko alhaisilla tai ilmaisilla maksuilla. Talouden paineiden myötä nuoriso- ja liikuntatoimen säästöratkaisuna on esittää palveluhintojen maltillista korotusta. Hinnasto 2014 Liikuntasali - 10 /h - Paikallisten urheiluseurojen ja nuorisoyhdistysten sekä kunnan omien hallintokuntien (koulu- ja perusturva) liikuntatilaisuudet ovat maksuttomia. Samoin tilaisuudet, jotka on suunnattu alle 18 -vuotiaille (lastenjuhlat) - Käyttökaudet: talvi ja kesä Ulkokuntalaisilta peritään kaksinkertainen maksu (jos toiminta suunnataan Juupajokelaisille, katsotaan se paikalliseksi toiminnaksi vaikka järjestäjä olisi ulkokuntalainen) - Laskutus kauden lopuksi. Kopsamon koulun liikuntasali - 5 /h - Yhteisöille ja paikallisille käyttäjille salin käyttö on ilmaista - Maksu peritään ulkopaikkakuntalaisilta yksityisiltä toiminnanjärjestäjiltä - Laskutus kauden lopuksi.

10 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kuntosali - vuosikortti /nuorisokortti 60 - kevätkausi /nuorisokortti 25 - kesäkausi /nuorisokortti 25 - syyskausi /nuorisokortti 25 - ilmaisen kortin voivat lunastaa eläkeläiset - kunnan työntekijät saavat kortin puoleen hintaan - Maksu suoritetaan etukäteen kunnan tilille Liikuntahallin ulko-oven avainpantti 50. Toimintavintti ja Nuokkari - Paikallisten yhdistysten nuorisotoimintaan käyttämät vuorot ovat maksuttomia. - Yksityiset käyttäjät 20 /käyttökerta (kokoukset, koulutukset, lastenjuhlat ym. yksityiset yhden illan tilaisuudet) - Ulkopaikkakuntalaisilta peritään kaksinkertainen maksu. - Laskutus käytön jälkeen. Nuorisotalon bänditila - Bänditilan kuukausivuokra on Kertavuokra Tila on vapaasti käytettävissä Nuokkarin aukioloaikojen ulkopuolella. Jos tilaa vuokraa useampi ryhmä, sopivat he käyttövuoroista keskenään. Vuokra ei muutu, ellei käyttömahdollisuudet selvästi vähene. - Laskutus kuukausittain/kertakäytön jälkeen Ulko-oven avainpantti 50. Leirimaksut: - Isojen leiri 20 (kolme leiripäivää) - Pienten leiri 15 (kolme leiripäivää) - Maksu peritään laskulla jälkikäteen Kalustovuokrat: Valo- ja äänikalusto - Valokaluston, kannettavan äänentoistolaitteiston, bändin äänentoistolaitteiston tai soittimien vuokra yksityisiltä paikkakuntalaisilta 10 /kerta - Yhdistyksille laitteistoa lainataan veloituksetta - Maksu peritään laskulla jälkikäteen. Askartelu- ja liikuntavälineet (mm. pinssikone, liikuntavälineet) - yksityisiltä paikkakuntalaisilta peritään välinevuokra 10 /kerta + kuluvien osien (mm. pinssiaihiot) hankintakustannukset.

11 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ yhdistyksille välineistöä lainataan veloituksetta, laskulla peritään kuluvien osien (mm. pinssiaihiot) hankintakustannukset. - Maksu peritään laskulla jälkikäteen. EHDOTUS (sivistystoimenjohtaja): Juupajoen nuoriso- ja liikuntatoimen hinnastoa korotetaan maltillisesti (10 20 %) niin, että tuloja saadaan lisättyä, mutta kuitenkin sillä oletuksella, että hinnankorotus ei vähennä asiakkaita ja pitää edelleen edellä esitetyn ennaltaehkäisevän toiminnan periaatteista kiinni. Eläkeläisten ilmainen kuntosalikortti säilytetään. Bänditilan sekä kalustojen vuokraa ei koroteta, sillä kyseiset ovat määritelty vasta vuoden 2014 keväällä. Hinnasto alkaen Liikuntasali - 12 /h - Paikallisten urheiluseurojen ja nuorisoyhdistysten sekä kunnan omien hallintokuntien (koulu- ja perusturva) liikuntatilaisuudet ovat maksuttomia. Samoin tilaisuudet, jotka on suunnattu alle 18-vuotiaille (lastenjuhlat) - Käyttökaudet: talvi ja kesä Ulkokuntalaisilta peritään kaksinkertainen maksu (jos toiminta suunnataan Juupajokelaisille, katsotaan se paikalliseksi toiminnaksi vaikka järjestäjä olisi ulkokuntalainen) - Laskutus kauden lopuksi. - Kopsamon koulun liikuntasali - 6 /h - Yhteisöille ja paikallisille käyttäjille salin käyttö on ilmaista - Maksu peritään ulkopaikkakuntalaisilta yksityisiltä toiminnanjärjestäjiltä - Laskutus kauden lopuksi. Kuntosali - vuosikortti /nuorisokortti 70 - kevätkausi /nuorisokortti 30 - kesäkausi /nuorisokortti 30 - syyskausi /nuorisokortti 30 - ilmaisen kortin voivat lunastaa eläkeläiset - kunnan työntekijät saavat kortin puoleen hintaan - Maksu suoritetaan etukäteen kunnan tilille Liikuntahallin ulko-oven avainpantti 50.

12 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Toimintavintti ja Nuokkari - Paikallisten yhdistysten nuorisotoimintaan käyttämät vuorot ovat maksuttomia. - Yksityiset käyttäjät 25 /käyttökerta (kokoukset, koulutukset, lastenjuhlat ym. yksityiset yhden illan tilaisuudet) - Ulkopaikkakuntalaisilta peritään kaksinkertainen maksu. - Laskutus käytön jälkeen. Nuorisotalon bänditila - Bänditilan kuukausivuokra on Kertavuokra Tila on vapaasti käytettävissä Nuokkarin aukioloaikojen ulkopuolella. Jos tilaa vuokraa useampi ryhmä, sopivat he käyttövuoroista keskenään. Vuokra ei muutu, ellei käyttömahdollisuudet selvästi vähene. - Laskutus kuukausittain/kertakäytön jälkeen Ulko-oven avainpantti 50. Leirimaksut: - Isojen leiri 25 (kolme leiripäivää) - Pienten leiri 20 (kolme leiripäivää) - Maksu peritään laskulla jälkikäteen Kalustovuokrat: Valo- ja äänikalusto - Valokaluston, kannettavan äänentoistolaitteiston, bändin äänentoistolaitteiston tai soittimien vuokra yksityisiltä paikkakuntalaisilta 10 /kerta - Yhdistyksille laitteistoa lainataan veloituksetta - Maksu peritään laskulla jälkikäteen. Askartelu- ja liikuntavälineet (mm. pinssikone, liikuntavälineet) - yksityisiltä paikkakuntalaisilta peritään välinevuokra 10 /kerta + kuluvien osien (mm. pinssiaihiot) hankintakustannukset. - yhdistyksille välineistöä lainataan veloituksetta, laskulla peritään kuluvien osien (mm. pinssiaihiot) hankintakustannukset. - Maksu peritään laskulla jälkikäteen. PÄÄTÖS: Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti kuitenkin siten, että henkilökunnan kuntosalikorttien hinnasta päätös tehdään vasta lautakunnan seuraavassa kokouksessa. Siihen mennessä kunnan henkilökuntaa edustavalta tyky-tiimiltä

13 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ pyydetään lausunto siitä, miten kuntosalikortin hinnan mahdollinen alentaminen tiimin näkemyksen mukaan vaikuttaisi kuntosalin käyttöön ja siten henkilökunnan työhyvinvointiin. Lisäksi hyvinvointilautakunta esittää, että tilojen käyttäjäryhmistä tulisi saada jatkossa seurantatietoja kävijäryhmittäin.

14 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ VUODEN HYVÄ TEKO Valmistelija sivistystoimenjohtaja Lea Nurminen, puh Sivistyslautakunta on kokouksessaan (16 /2007) päättänyt jakaa vuosittain Vuoden hyvä teko palkinnon. Palkinnon taustaa ja kriteerejä on selvitetty kyseisen kokouksen pöytäkirjassa. Palkinnon suuruus on 300 euroa. Vuoden hyvän teon valitsee kuntalaisten tekemistä ehdotuksista hyvinvointilautakunnan valitsema raati. Voittaja julkistetaan ja palkitaan joululahjamessuilla joulukuussa. Ilmoitus on Oriveden Sanomissa keskiviikkona ja ehdotukset on toimitettava hyvinvointilautakunnalle klo mennessä. EHDOTUS (sivistystoimenjohtaja): Hyvinvointilautakunta palkitsee vuoden hyvän teon vuonna Hyvinvointilautakunta nimeää valinnan tekevän raadin. PÄÄTÖS: Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti. Lautakunta nimesi raatiin seuraavat henkilöt: Lea Nurminen, Ulla Voutilainen, Pertti Pasuri ja Esko Välttilä. Lisäksi oppilaskuntia pyydetään nimeämään edustajansa raatiin. Lea Nurminen toimii koollekutsujana.

15 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PALVELUIDEN PIIRIIN JA HOITOON PÄÄSYN MÄÄRÄAJAT Valmistelija: kunnanjohtaja Pirkko Lindström, p Perusterveydenhuolto Kunnan on järjestettävä toimintansa siten, että potilas voi saada arkipäivisin virkaaikana välittömästi yhteyden terveyskeskukseen tai muuhun terveydenhuollon toimintayksikköön. Hoidon tarpeen arviointi on tehtävä viimeistään kolmantena arkipäivänä siitä, kun potilas ottaa yhteyden terveyskeskukseen, jollei arviota ole voitu tehdä ensimmäisen yhteydenoton aikana. Perusterveydenhuollon yhteydessä toteutettavassa erikoissairaanhoidossa hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon kuluessa siitä, kun lähete on saapunut toimintayksikköön. Hoidon tarpeen arvioinnin yhteydessä lääketieteellisesti tai hammaslääketieteellisesti tarpeelliseksi todettu hoito on järjestettävä potilaan terveydentila ja sairauden ennakoitavissa oleva kehitys huomioon ottaen kohtuullisessa ajassa, kuitenkin kolmessa kuukaudessa siitä, kun hoidon tarve on arvioitu. Tämä kolmen kuukauden enimmäisaika voidaan ylittää suun terveydenhuollossa ja perusterveydenhuollon yhteydessä toteutettavassa erikoissairaanhoidossa enintään kolmella kuukaudella, jos lääketieteellisistä, hoidollisista tai muista vastaavista perustelluista syistä hoidon antamista voidaan lykätä potilaan terveydentilan vaarantumatta (Terveydenhuoltolaki 51 ). Erikoissairaanhoito Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä vastaa siitä, että sekä kiireellisen että lähetteeseen perustuvan hoidon tarpeen arviointi ja hoito järjestetään yhtenäisin lääketieteellisin tai hammaslääketieteellisin perustein. Henkilön ottaminen sairaalaan kiireetöntä sairaanhoitoa varten edellyttää lääkärin tai hammaslääkärin tutkimukseen perustuvaa lähetettä. Hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon kuluessa siitä, kun lähete on saapunut kuntayhtymän sairaalaan tai muuhun erikoissairaanhoitoa toteuttavaan toimintayksikköön. Jos hoidon tarpeen arviointi edellyttää erikoislääkärin arviointia tai erityisiä kuvantamis- tai laboratoriotutkimuksia, on arviointi ja tarvittavat tutkimukset toteutettava kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun lähete on saapunut sairaanhoitopiirin sairaalaan tai muuhun erikoissairaanhoitoa toteuttavaan toimintayksikköön. Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella lääketieteellisesti, hammaslääketieteellisesti tai terveystieteellisesti tarpeelliseksi todettu hoito ja neuvonta on järjestettävä ja aloitettava hoidon edellyttämä kiireellisyys huomioon ottaen kohtuullisessa ajassa, kuitenkin kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun hoidon tarve on todettu. (Terveydenhuoltolaki 52 ).

16 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissa hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon kuluessa siitä, kun lähete on saapunut sairaanhoitopiirin kuntayhtymän sairaalaan tai muuhun erikoissairaanhoitoa toteuttavaan toimintayksikköön taikka perusterveydenhuollon yhteydessä toteutettavaan erikoissairaanhoidon toimintayksikköön. Jos hoidon tarpeen arviointi edellyttää erikoislääkärin arviointia tai erityisiä kuvantamis- tai laboratoriotutkimuksia, on arviointi ja tarvittavat tutkimukset toteutettava kuuden viikon kuluessa siitä, kun lähete on saapunut sairaanhoitopiirin sairaalaan tai muuhun erikoissairaanhoitoa toteuttavaan toimintayksikköön. Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella tarpeelliseksi todettu hoito on järjestettävä alle 23 -vuotiaille hoidon edellyttämä kiireellisyys huomioon ottaen kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun hoidon tarve on todettu, jolleivät lääketieteelliset, hoidolliset tai muut vastaavat seikat muuta edellytä. (Terveydenhuoltolaki 53 ). Vanhuspalvelut Kiireellisistä asioista on tehtävä päätös ja järjestettävä palvelut viipymättä. Iäkkäällä henkilöllä on oikeus saada muut kuin kiireelliset sosiaalipalvelut ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään 3 kk kuluttua päätöksen teosta (Vanhuspalvelulaki 18 ). Toimeentulotuki Toimeentulotukiasia on käsiteltävä kunnassa siten, että asiakkaan oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon ei vaarannu. Kiireellisessä tapauksessa päätös on tehtävä käytettävissä olevien tietojen perusteella samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä hakemuksen saapumisesta. Muussa kuin kiireellisessä tapauksessa päätös on tehtävä viivytyksettä, kuitenkin viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen saapumisesta. Lastensuojelulaki Lastensuojeluasian vireille tulon jälkeen sosiaalityöntekijän tai muun lastensuojelun työntekijän on arvioitava välittömästi lapsen mahdollinen kiireellinen lastensuojelun tarve. Lisäksi sosiaalityöntekijän on viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä ilmoituksen tai vastaavan yhteydenoton vastaanottamisesta ratkaistava, onko asian vireille tulon johdosta ryhdyttävä 27 :ssä tarkoitetun lastensuojelutarpeen selvityksen tekemiseen vai onko asia selvästi luonteeltaan sellainen, ettei se johda toimenpiteisiin. Vammaispalvelut Palvelujen ja tukitoimien tarpeen selvittäminen on aloitettava viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä sen jälkeen, kun vammainen henkilö taikka hänen laillinen edustajansa tai omaisensa, muu henkilö tai viranomainen on ottanut yhteyttä sosiaalipalveluista vastaavaan kunnan viranomaiseen palvelujen saamiseksi.

17 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Päätökset on tehtävä ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun vammainen henkilö tai hänen edustajansa on esittänyt palvelua tai tukitointa koskevan hakemuksen, jollei asian selvittäminen erityisestä syystä vaadi pitempää käsittelyaikaa. Odotusaikojen julkaiseminen Kunnan ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymän on julkaistava tiedot perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden odotusajoista neljän kuukauden välein. Vanhuspalvelulain 26 mukaan kunnan on julkaistava ainakin puolivuosittain tiedot siitä, missä ajassa iäkäs henkilö voi saada hakemansa sosiaalipalvelut. Tiedot on julkaistava sellaisia menetelmiä käyttäen, että iäkkäillä henkilöillä on tosiasiallinen mahdollisuus tietojen saamiseen. Terveyden ja hyvinvointilaitos(thl), aluehallintovirasto ja Valvira keräävät palveluiden piiriin pääsystä tietoja. Myös potilasasiamies ja sosiaaliasiamies seuraavat asiakkaiden oikeuksien kehitystä kunnassa. Odotusajat kiireettömiin palveluihin Juupajoen kunnassa olivat syyskuun 2014 lopussa seuraavat: Perusterveydenhuolto, välitön ja puhelut heti Hammashoito, välitön ja puhelut heti (Mänttä-Vilppulan yhteinen ajanvaraus) Perusterveydenhuolto, kiireetön 5-7 pv Erikoissairaanhoito ks. Kotihoito 1-2 pv Kotihoidon tukipalvelut 1-2 pv Tilapäishoito 1-2 pv Pitkäaikainen ymp.vuorokautinen hoiva, laitoshoito 3-5 pv Omaishoidon tuki 1-14 vrk Toimeentulotuki 2-3 pv Lastensuojelu 2-3 pv Vammaispalvelu 7-60 pv EHDOTUS (puheenjohtaja): Hyvinvointilautakunta merkitsee tiedoksi tiedot palveluiden piiriin ja hoitoon pääsyn odotusajoista PÄÄTÖS: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

18 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ ALUEHALLINTOVIRASTON SELVITYSPYYNNÖT Valmistelija: kunnanjohtaja Pirkko Lindström, p Aluehallintovirasto on lähettänyt kunnalle kirjeen koskien sosiaalihuoltolain mukaista valvontaa. Aluehallintovirasto toteaa kirjeessään, että Pihlajalinna Oy on tehnyt ilmoituksen kotipalvelujen, vanhusten päivätoiminnan ja perhetyön järjestämisestä Juupajoen kunnassa. Aluehallintovirasto on lisäksi Juupajoen kunnan pyynnöstä tehnyt ohjaus- ja valvontakäynnin Juupajoen vanhainkotiin. Aluehallintovirastojen ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston tehtävänä on muun muassa huolehtia sosiaalihuollon toiminnan suunnittelusta, ohjauksesta ja valvonnasta siten kuin siitä säädetään sosiaalihuoltolain (1982/710) 3 :ssä. Aluehallintovirasto pyytää Juupajoen kunnan lausuntoa ja selvitystä siitä, miten kunta on järjestänyt sosiaalihuollon palvelut alkaen. Selvityksen toimittamiselle on saatu jatkoaikaa asti. Aluehallintovirasto on lähettänyt kunnalle kirjeen koskien perusterveydenhuollon järjestelyjä. Kansanterveyslain mukaan aluehallintovirasto ohjaa ja valvoo kansanterveystyötä toimialueellaan. Kansanterveystyön sisällöstä säädetään terveydenhuoltolaissa. Kunta on velvollinen antamaan kansanterveyslain ja terveydenhuoltolain mukaisesta toiminnastaan aluehallintovirastolle ohjaus- ja valvontatehtävän toteuttamiseksi tarpeelliseksi katsottavia tietoja ja selvityksiä. Valvira on myöntänyt Pihlajalinna Oy:lle Juupajoen kunnan terveysasemalla yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskevan toimiluvan. Koska kunta on ulkoistanut yksityiselle yhtiölle järjestämisvastuulleen kuuluvia tehtäviä, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pyytää kunnalta tietoja ja selvityksiä perusterveydenhuollon järjestelyistä. Selvityksen toimittamiselle on saatu jatkoaikaa asti. Esityslistan liitteenä n:o 5 ovat Aluehallintoviraston selvityspyynnöt kokonaisuudessaan. Selvitykset toimitetaan esityslistan ohessa hyvinvointilautakunnan jäsenille. EHDOTUS (puheenjohtaja): Hyvinvointilautakunta hyväksyy valmistellut selvitykset Aluehallintovirastolle annettaviksi ja valtuuttaa kunnanjohtajan antamaan tarvittaessa lisäselvityksiä.

19 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÄÄTÖS: Hyväksyttiin yksimielisesti ehdotuksen mukaisesti.

20 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2016 JA 2017 TALOUSSUUNNITELMA / SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN VASTUUALUE Valmistelija: kunnanjohtaja Pirkko Lindström, p Liite n:o 6, Sosiaali- ja terveydenhuollon talousarvioehdotus vuodelle Kunnanhallitus on hyväksynyt päätöksellään talousarvion ja taloussuunnitelman perusteiksi seuraavaa: 1. Talousarvion pohjana on nykyinen palvelutaso tiukkaa menokuria noudattaen. 2. Henkilöstömenojen korotusarvio on 0,5 % vuodelle 2015, muilta osin talousarvio tulee tehdä 0 % kasvulla. Palkanlaskennasta annetaan tarvittavat pohjatiedot vastuualueille viikolla 35 elokuun palkanmaksun tilanteen mukaan. 3. Maksut ja taksat tarkistetaan siten, että ne ovat vähintään maakunnan keskitasossa ja että kustannustason nousu huomioidaan. 4. Inflaatiotarkistuksia ei tehdä. 5. Investointisuunnitelma tehdään vuosille , investointitaso enimmillään poistojen suuruinen. 6. Määrärahabudjetin lisäksi toimialojen tulee asettaa selkeät, mitattavat ja realistiset toiminnalliset tavoitteet. 7. Talousarvioon tulee liittää sanalliset perustelut. 8. Sisäiset erät (kiinteistökustannukset, ruokapalvelukustannukset) tallennetaan keskitetysti koko kunnan osalta. Toimialojen tulee valmistella talousarvioesitykset siten, että alustava talousarvioluonnos on johtoryhmän käsittelyssä Päätös veroprosentista on tehtävä valtuustossa viimeistään Juupajoen kunnanvaltuusto päätti syksyllä 2013 ulkoistaa sosiaali- ja terveyspalvelut Pihlajalinna Oy:lle. Markkinaoikeuden kumottua em. suorahankintapäätös kunta toteutti sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailutuksen keväällä Kilpailutuksen perusteella tuottajaksi kaudelle valittiin ryhmittymä Pihlajalinna Oy/Mäntänvuoren Terveys Oy/Dextra Oy. Juupajoen ja Mänttä-Vilppulan valtuustot ovat päättäneet kokouksissaan muodostaa sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueen siten, että palveluiden järjestämisvastuu on Mänttä-Vilppulan kaupungilla. Edelleen Juupajoen kunnanvaltuusto on päättänyt, että kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan vuosina ryhmittymän Pihlajalinna Oy/Mäntänvuoren Terveys Oy/Dextra Oy toimesta hyödyntäen näin kilpailutuksen ensimmäinen optiokausi.

21 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Palvelujen tuottamista koskeva hankintasopimus siirretään lukien vastuukunnan Mänttä-Vilppula hoidettavaksi. Kilpailutuksen perusteella kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden nettovuosihinta on ,19 euroa. Lisäksi kustannusvastuu erikoissairaanhoidosta, erikoissairaanhoidon enimmäisnettovuosihinta on euroa. Yhteensä ,19 euroa. Loppuvuoden 2014, elokuu-joulukuu laskutushinta on siten 4/12 vuosihinnasta. Sopimuksessa todetaan hinnan tarkistamisesta optiovuosille seuraavaa: Palveluista suoritettavat korvaukset ovat kiinteät saakka, minkä jälkeen palveluista suoritettavia korvauksia voidaan korottaa seuraavasti: väliseltä ajalta palveluista suoritettava korvaus on vuoden 2014 sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjoushinta korotettuna kahdella (2) prosentilla väliseltä ajalta palveluista suoritettava korvaus on vuoden 2015 sosiaali- ja terveyspalveluiden hinta korotettuna kahdella (2) prosentilla väliseltä ajalta palveluista suoritettava korvaus on vuoden 2016 sosiaali- ja terveyspalveluiden hinta korotettuna kahdella (2) prosentilla. Sosiaali- ja terveyspalveluihin sisältyvää erikoissairaanhoidon osuutta (sisältäen palvelusopimuksen mukaisten palveluiden lisäksi ensihoidon ja eläkeperusteiset KuEl-maksut) voidaan korottaa seuraavasti: väliseltä ajalta palveluista suoritettava korvaus on vuoden 2014 erikoissairaanhoidon tarjoushinta korotettuna kahdella (2) prosentilla väliseltä ajalta palveluista suoritettava korvaus on vuoden 2015 erikoissairaanhoidon hinta korotettuna kahdella (2) prosentilla. Yhteistoiminta-alueelle siirtyy myös nyt Juupajoen kunnan virkavastuulla hoitamat sosiaali- ja terveyspalvelut mukaan lukien ko. henkilöstö (sosiaalityöntekijä ja kanslisti). Yhteistoiminta-alue laskuttaa Juupajoen kuntaa em. palveluntuottajan kustannusosuuden sekä tarvittavat hallintokustannukset (peruspalvelulautakunta, yleinen hallinto, tietotekniikka, yms.). Yhteistoiminta-alueen muodostaminen aiheuttaa myös mm. potilastietojärjestelmän osalta muutostöitä. Talousarvion laadinta on Mänttä-Vilppulassa siten kesken, että heiltä ei vielä ole saatu tietoa em. yhteistoiminta-alueen kustannuksista. Juupajoen

22 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ talousarvioluonnokseen on kirjattu tällä hetkellä vain palveluntuottajan kustannusosuus. Ympäristöterveydenhuolto- ja eläinlääkintä osalta Juupajoen kunta kuuluu lukien Tampereen yhteistoiminta-alueeseen. Kustannusten arvioidaan olevan vuonna 2015 yht Asiaa esitellään kokouksessa. EHDOTUS (puheenjohtaja): Hyvinvointilautakunta merkitsee tiedoksi vuoden 2015 talousarvioehdotuksen ja taloussuunnitelman vuosille laadintavaiheen. PÄÄTÖS: Hyväksyttiin yksimielisesti ehdotuksen mukaisesti.

23 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2016 JA 2017 TALOUSSUUNNITELMA / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Lea Nurminen, p Liite n:o 7, Sivistystoimen talousarvioehdotus vuodelle 2015, toiminnalliset tavoitteet sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus on hyväksynyt päätöksellään talousarvion ja taloussuunnitelman perusteiksi seuraavaa: 1. Talousarvion pohjana on nykyinen palvelutaso tiukkaa menokuria noudattaen. 2. Henkilöstömenojen korotusarvio on 0,5 % vuodelle 2015, muilta osin talousarvio tulee tehdä 0 % kasvulla. Palkanlaskennasta annetaan tarvittavat pohjatiedot vastuualuille viikolla 35 elokuun palkanmaksun tilanteen mukaan. 3. Maksut ja taksat tarkistetaan siten, että ne ovat vähintään maakunnan keskitasossa ja että kustannustason nousu huomioidaan. 4. Inflaatiotarkistuksia ei tehdä. 5. Investointisuunnitelma tehdään vuosille , investointitaso poistojen suuruinen. 6. Määrärahabudjetin lisäksi toimialojen tulee asettaa selkeät, mitattavat ja realistiset toiminnalliset tavoitteet. 7. Talousarvioon tulee liittää sanalliset perustelut. 8. Sisäiset erät (kiinteistökustannukset, ruokapalvelukustannukset) tallennetaan keskitetysti koko kunnan osalta. Talousarvio on laadittu talouden tasapainottamisohjelma huomioiden. Toimialojen tuli valmistella talousarvioesitykset siten, että alustava talousarvioluonnos oli johtoryhmän käsittelyssä Valtuuston seminaari pidetään Talousarvio on laadittu kunnanhallituksen ohjeiden mukaan. Sivistystoimen tulojen kokonaisbudjettisumma on euroa ja menojen kokonaissumma on euroa. Talousarvion 2014 nettomenot ovat euroa. Sivistystoimen menot ovat vuoden 2014 talousarvioon verrattuna 2,3 % pienemmät ( euroa) ja nettomenot 1,7 % pienemmät ( euroa). Tulot ovat 5.5 % pienemmät kuin 2014 talousarviossa ( euroa). Menoja pienentävät ruokapalveluissa eläköitymisen kautta tullut henkilöstövähennys ja varhaiskasvatuksessa suunnitellun Helmipöllöt -ryhmän lakkauttamisen kautta tuleva henkilöstövähennys. Menoihin on lisätty lasten kodinhoidon tukeen euroa ja aikuiskoulutuksen menoihin euroa. Tulopuolella päivähoitomaksut on arvioitu pienemmäksi kuin vuonna Sisäiset kulut on tarkistettu vastaamaan nykyisiä kustannuksia.

24 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ EHDOTUS (sivistystoimenjohtaja): Hyvinvointilautakunta hyväksyy vuoden 2015 talousarvioehdotuksen ja taloussuunnitelman vuosille Päätös annetaan tiedoksi kunnanhallitukselle. Lisäksi hyvinvointilautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle lisättäväksi vuoden 2015 investointiohjelmaan: - Wilma -ohjelmiston hankinta kouluille ja varhaiskasvatukseen kodin kanssa käytävän yhteistyön työkaluksi. Hinta-arvio noin euroa. PÄÄTÖS: Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

25 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ VIRANHALTIJOIDEN HALLINTOASIOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT Hyvinvointilautakunnalle on jätetty seuraavat viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat: 1) Sivistystoimenjohtajan päätökset ) Perusturvajohtajan päätökset ) Varhaiskasvatuksenjohtajan päätökset EHDOTUS (sivistystoimenjohtaja): Hyvinvointilautakunta merkitsee päätökset tiedoksi ja toteaa, että kuntalain 51 :ssä tarkoitettua otto-oikeutta ei käytetä. PÄÄTÖS: Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

26 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Lea Nurminen, p Valviran kirje Asian siirto, siirto aluehallintovirastolle, valtakunnallinen lastensuojelun henkilöstöselvitys, valtakunnallinen selvitys Merikanto-opiston johtokunnan kokous, ote pöytäkirjasta ,18 : Merikanto-opiston talousarvioesitys vuodelle 2015 sekä taloussuunnitelma vuosille Opetushallitus, ohjekirje: uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksen sekä uskonnollisten tilaisuuksien järjestäminen esi- ja perusopetuksessa. 4. Oriveden ja Mäntän lukion vuosikertomukset EHDOTUS (sivistystoimenjohtaja): Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tiedoksi. PÄÄTÖS: Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 2.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 2.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 2.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO 17 VUODEN 2015 TALOUSARVIO / TALOUDEN RAPORTIT AJ. 1.1.2015-30.6.2015 JA 1.1.2015-30.9.2015 / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE...

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 3.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 3.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 SISÄLLYSLUETTELO 27 VUODEN 2014 TALOUSARVIO / TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI AJ. 1.1.2014-31.3.2014 / SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN VASTUUALUE... 55 28 VUODEN 2014 TALOUSARVIO

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 2.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 2.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 2.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO 12 VUODEN 2015 TALOUSARVIO / TALOUDEN RAPORTTI AJ. 1.1.2015-31.3.2015 / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE... 23 13 PÄIVÄHOITOMAKSUJEN

Lisätiedot

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 94/2004 vp Hallituksen esitys laeiksi kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain sekä eräiden muiden lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 SISÄLLYSLUETTELO 19 PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN... 39 20 VUODEN 2016 TALOUSARVIO / TALOUDEN RAPORTTI AJ. 1.1.2016-30.6.2016 / SIVISTYSTOIMEN VASTUUALUE...

Lisätiedot

Kiireettömään hoitoon pääsy

Kiireettömään hoitoon pääsy Kiireettömään hoitoon pääsy Hoidon tarve on arvioitava samoin perustein koko maassa Potilaan hoidon tarve pitää arvioida ja hoito toteuttaa terveydenhuollon eri toimipisteissä yhtenäisin lääketieteellisin

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 24.3.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 24.3.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 SISÄLLYSLUETTELO 15 VARHAISKASVATUSSUUNNITELMAN PÄIVITYS... 28 16 PÄIVÄHOITOMAKSUJEN INDEKSITARKISTUKSET 1.8.2014 LUKIEN... 29 17 NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN TILOJEN JA

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 SISÄLLYSLUETTELO 18 ARVIOINNIN KÄYTÄNNÖN SUORITTAMINEN... 28 19 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO JA MENOJEN HYVÄKSYMINEN... 29 20 VIRANHALTIJOIDEN KUULEMINEN... 30 21

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 18.3.214] KUUKAUSIRAPORTTI TAMMIKUU 214 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/23 Tammikuu 214 TAMMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Tammikuun toiminnan ja talouden toteutumassa vaikuttavat vielä vuoden 213 loppuvuoden

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

AJANVARAUKSELLA HOITOON helppoa, kun on puhelin

AJANVARAUKSELLA HOITOON helppoa, kun on puhelin AJANVARAUKSELLA HOITOON helppoa, kun on puhelin 17.9.2015 1 Kiireettömän hoitoon pääsyn valvonta Kiireetöntä hoitoon pääsyä koskevat säännökset tulivat kansanterveyslakiin ja erikoisairaanhoitolakiin vuonna

Lisätiedot

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 16.11.2017 Klo 17.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 28.3.218] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 218 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Helmikuu 218 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 218 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 31.1.217] KUUKAUSIRAPORTTI SYYSKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Syyskuu 217 SYYSKUU PÄHKINÄNKUORESSA Syyskuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma

Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma Palvelutarpeen arvioinnin kriteerit lainsäädännössä Erityisasiantuntija Marja Pajukoski, THL 29.3.2012 1 Yleiset tarpeen arvioinnin kriteerit

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.2.217] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/2 Joulukuu 216 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Karviainen valmistautuu tilinpäätöksen 216 loppuun saattamiseen. Jäsenkuntien

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SISÄLLYSLUETTELO 19 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON SEUDULLISEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PERUSTAMINEN / JÄSENEN VALINTA YHTEISLAUTAKUNTAAN... 36 20 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN

Lisätiedot

Lapin aluehallintoviraston strateginen tulossopimus ja Kuntakysely kevät 2012

Lapin aluehallintoviraston strateginen tulossopimus ja Kuntakysely kevät 2012 Lapin aluehallintoviraston strateginen tulossopimus 2012 2015 ja Kuntakysely kevät 2012 SOSIAALIHUOLTO 1 Tavoitteen arviointi: Aluehallintovirasto on valvonut seuraavia kuntien toimia: Vammaisen henkilön

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 9.12.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.4.214] KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 214 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/24 Maaliskuu 214 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Palvelulinjoittain talousarvio on toteutunut siten, että molempien jäsenkuntien

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 7.2.218] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Joulukuu 217 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Joulukuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.11.216] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Lokakuu 216 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 1.9.216] KUUKAUSIRAPORTTI HEINÄKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Heinäkuu 216 HEINÄKUU PÄHKINÄNKUORESSA Heinäkuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 VALTUUSTO 3.2.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 VALTUUSTO 3.2.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 JUUPAJOEN KUNNAN JA ORIVEDEN KAUPUNGIN TURVALLISUUSSUUNNITELMA...

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 3.11.215] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Lokakuu 215 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: Lääkäripalvelujen

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 4/ 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 33 KOKOUSAIKA Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014. 27.11.2014 klo 17.00 19.25

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014. 27.11.2014 klo 17.00 19.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 27.11.2014 klo 17.00 19.25 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.6.216] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Toukokuu 216 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.4.215] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Helmikuu 216 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 5.1.216] KUUKAUSIRAPORTTI MARRASKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Marraskuu 215 MARRASKUU PÄHKINÄNKUORESSA Marraskuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa:

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 30.06.2015, klo 16:07-16:58 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38 KOKOUSAIKA 14.08.2012 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Aino Savolainen, pj Teemu Pakarinen,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet 18.01.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 2.5.217] KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Maaliskuu 217 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Maaliskuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 27.6.214] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 214 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/25 Toukokuu 214 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun toiminta- ja taloustietojen perusteella Vihdin kunnan talouden toteutuman

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 01.10.2014 klo 17.00 18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/2015 12 Kokousaika 12.3.2015 kello 18.00 18.52 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.5.2012 klo 17.30 18.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Haveri

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 1/2017 27.2.2017 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2016 3 VANH 4 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014

Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014 0% valmiina (Sivu 0 / 7) Kysely YTHS:lle suun terveydenhuollosta: maaliskuu 2014 PERUSTIEDOT 1. Toimipiste, jonka tietoja vastaukset koskevat * Helsinki 2. Johtava hammaslääkäri / vastaaja * 3. Päivämäärä

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/2015 49 Kokousaika 7.10.2015 kello 18.00-19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 24.11.2008 klo 17.30-19.02 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Sosiaalihuollon ja terveystoimen lainsäädännön uudistus ja toiminnalliset muutokset

Sosiaalihuollon ja terveystoimen lainsäädännön uudistus ja toiminnalliset muutokset Sosiaalihuollon ja terveystoimen lainsäädännön uudistus ja toiminnalliset muutokset Sosiaali- ja terveystoimi huomenna seminaari 19.3.2010 Suomen Kuntaliitto Vesa Rantahalvari, valtiosihteeri Vesa Rantahalvari

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

klo Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET

klo Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Sivistyslautakunta Sivu 21 KOKOUSAIKA 28.2.2012 klo 17.00-19.00 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Mäkinen

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 VALTUUSTO 5.5.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 VALTUUSTO 5.5.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 SISÄLLYSLUETTELO 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 46 14 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 47 15 OMAKOTITONTTIEN JA LISÄMAAN MYYNTIHINNAT JA -EHDOT 1.5.2014-31.12.2015...

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN JA VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 18.2.215] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 214 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/25 Joulukuu 214 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Karviaisen palvelut ovat vuonna 214 toteutuneet pääsääntöisesti talousarviotavoitteiden

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 46 Sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus ja organisointi,

Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 46 Sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus ja organisointi, KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 8/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Keskiviikko 14.11.2018 klo 09:00-12:05 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19 Perusturvalautakunta 19 Kokousaika Torstai Kokouspaikka Kunnanvirasto klo 18.00 Käsiteltävät asiat 19 20 21 22 23 24 25 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00-20.07 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen

Lisätiedot

Hoitotakuu lastenpsykiatriassa

Hoitotakuu lastenpsykiatriassa Hoitotakuu lastenpsykiatriassa Lastenpsykiatrian professoreiden, ylilääkäreiden ja ylihoitajien kokous Turussa Lääninlääkäri, LT, psykiatrian erikoislääkäri Jukka Kärkkäinen TYKS, T-sairaalan auditorio,

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Kunnanhallitus

Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Perusturvalautakunta 7 28.01.2016 Kunnanhallitus 43 15.02.2016 Kunnan vastaus aluehallintovirastolle selvityspyyntöön ESAVI/4431/05.07.03/2015, Kirkkonummen kunnan suun terveydenhuollon kuukausikohtainen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista Nro 5 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista Nro 5 / 2015 Esityslista Nro 5 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 10.6.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena Alkkiomäki Mervi

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 10.2.2011, kello 18.00 19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalon kahvio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 2.3.217] KUUKAUSIRAPORTTI TAMMIKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Tammikuu 217 TAMMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Tammikuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Sivistyslautakunta Sivu 54 KOKOUSAIKA 4.9.2012 klo 17.30-19.30 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Korvenranta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta

PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 15.11.2017 29 Aika: 15.11.2017 klo 17.00 Paikka Elomaan koulu Asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 21 Työjärjestyksen hyväksyminen 22

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 7/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 7/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 1.10.2013 klo 18.00-19.25 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat 87 Kokouksen avaaminen 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2014 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 7.4.2014 klo 17.00- KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Paikka Kokkatoiminta, Tallivirrantie 4 Pöytäkirjan Sivu 31 32 33 34

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 15.02.2011 klo 17.30 19.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 VALTUUSTON PUHEENJOHTAJIEN VAALI TOIMIKAUDELLE 2015-2016... 4

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2016 HYVINVOINTILAUTAKUNTA 3.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO 23 KOULUJEN SELONTEOT KEVÄTLUKUKAUDESTA 2016... 48 24 KOULUJEN TYÖSUUNNITELMAT LUKUVUODELLE 2016-2017... 49 25 KOULULAISTEN

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 4.12.213] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 213 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/32 Lokakuu 213 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun toimintatietojen perusteella palvelujen tuotanto ja saatavuus ovat edelleen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 16/2017 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 16/2017 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 16/2017 SISÄLLYSLUETTELO 203 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2018 ALKAEN... 436 204 JUUPAJOEN KUNNAN KULJETUSPALVELUJEN KILPAILUTTAMINEN JA ASIOINTILIIKENTEEN KEHITTÄMINEN

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

kunnanviraston kokoushuone 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika to 16.11.2017 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/2017 41 Kokousaika 24.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Eija-Liisa Suisto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Terveydenhuoltolaki ja potilaan valinnanvapaus. Mika Paavilainen Kuntaliitto, sosiaali- ja terveys

Terveydenhuoltolaki ja potilaan valinnanvapaus. Mika Paavilainen Kuntaliitto, sosiaali- ja terveys Terveydenhuoltolaki ja potilaan valinnanvapaus Mika Paavilainen Kuntaliitto, sosiaali- ja terveys Terveydenhuoltolaki ja potilaan valinnanvapaus Säännökset hoitopaikan valintaoikeudesta sisältyvät terveydenhuoltolain

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Kokouskutsu 1 (8) Aika 30.06.2015, klo 16:00 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsiteltävät asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 20.05.2014 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Haveri

Lisätiedot

Matti Lohen koulu, Rautalampi 30.10.2009

Matti Lohen koulu, Rautalampi 30.10.2009 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2009 Sivistyslautakunta Sivu 1 (11) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.10.2009 klo 17.00-19.53 Matti Lohen koulu Emma Ilomäki Seija

Lisätiedot

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 27.-28.3.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1 TALOYHTIÖIDEN TILANNE... 2 2 VUODEN 2017 TILINPÄÄTÖKSEN ESITTELY... 3 3 TILINTARKASTUSKERTOMUKSEN KÄSITTELY... 5 4 TARKASTUSLAUTAKUNNAN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.1.2015 klo 17.00-18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (10 ) Vammaisneuvosto 15.04.2016 AIKA 15.04.2016 klo 10:10-11:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot