EResults Pro. Tulospalvelua vaivattomasti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EResults Pro. Tulospalvelua vaivattomasti"

Transkriptio

1 EResults Pro Tulospalvelua vaivattomasti

2 EResults Pro EResults Pro on helppo ja yksinkertainen mutta monipuolinen sovellus suunnistuskilpailujen tulospalvelun järjestämiseen. Tämän esityksen tarkoitus on nopeasti esitellä EResults Pron:n ominaisuuksia sekä miten EResults Pro:lla suunnistuskilpailu järjestetään.

3 EResults Pro EResults Pro koostuu kahdesta osasta: Kilpailunhallintasovellus Kilpailusovellus Kilpailunhallintasovelluksella luodaan kilpailu. Sillä syötetään kilpailuun kaikki tiedot ja suoritetaan arvonnat ym. Kilpailunhallintasovelluksella voidaan myös kilpailun jälkeen tulostaa kilpailun lopputuloksia. Kilpailun aikana Kilpailunhallintasovellus tarjoaa tietokantapalvelun kilpailusovelluksille. Kilpailusovellusta käytetään vain kilpailun aikana. Kilpailusovelluksia voi olla useita käynnissä yhtäaikaisesti eri koneilla ja ne kaikki ovat yhteydessä kilpailunhallintasovellukseen. Kun kilpailusovellus käynnistetään, valitaan sen toimintatavat. Yksi kilpailusovellus voi toimia maalikoneena, toinen korjailukoneena ja kolmas tuloskoneena. Tai yksi kone voi toimia sekä maaliettä korjailukoneena jne. Kilpailusovellus tarvitsee käynnistyshetkellä yhteyden kilpailunhallintasovellukseen, eli kilpailunhallintaan, mutta se voi tämän jälkeen toimia myös itsenäisesti ilman yhteyttä hallintaan, jos tulee esimerkiksi tietoliikennekatkoksia. Yhteys tulee kuitenkin jossain vaiheessa saada takaisin kuntoon, jotta esim. tulokset saadaan maalikoneelta kilpailunhallintatietokoneella olevaan tietokantaan.

4 Toiminnallisuudet Nykyinen versio sisältää mm. seuraavat toiminnallisuudet: Maaliluenta Kätevä maaliluentaan optiomoitu välilehti. Korjailu Korjailu-välilehdellä pystytään korjailemaan kilpailijoiden tietoja kilpailun aikana. Se sisältää myös monia käteviä lisätoimintoja, kuten ei-lähteneiden syöttöikkuna jne. Tulokset Tulokset-välilehti näyttää reaaliaikaisesti, miten eri sarjojen tulokset kehittyvät. Välilehti näyttää värikoodein, mikä sarja on valmis tai missä sarjoissa on uutta tulostettavaa. Tuloksia voidaan tulostaa myös automaattisesti. Tulokset-välilehti sisältää myös ns. sähköisen tulostaulun, joka pyörittää sarjojen tuloksia koneen ruudulla. Sähköistä tulostaulua voidaan näyttää esim. isolla näyttöruudulla yleisölle.

5 Toiminnallisuudet Väliaikojen tulostus Väliaikojen tulostus -välilehti voidaan antaa kilpailijoiden omatoimiseen käyttöön. Kilpailijat voivat käydä itse leimaamassa korttinsa koneelle, jolloin heille tulostuu tiedot heidän kilpailusuorituksestaan. Leimasinten tarkistus Leimasinten tarkistus -toiminnallisuudella voidaan tarkistaa leimasinten toiminta ja raportoida kilpailujohdolle leimasinten kunto. Online-tuki Online-leimasimilla voidaan lukea väliaikoja ja maalileimauksia. Kuulutus Kuuluttajille on tarjolla oma välilehti, jonka avulla he voivat seurata kilpailutapahtumia muutamalla hiiren klikkauksella. Kuuluttajat voivat mm. selata sarjojen tuloksia ja lähtölistoja. Kuuluttajille myös näytetään reaaliaikaisesti kaikki maali- ja väliaikaleimaukset, jolloin he saavat heti tiedon, monenneksiko maaliin tai väliaikapisteelle tullut kilpailija meni ja mikä hänen aikansa oli.

6 Kilpailun luonti (kilpailunhallintasovelluksella) Valitse: Tiedosto > Uusi kilpailu

7 Kilpailun luonti Valitse: Tiedosto > Uusi kilpailu Ja syötä kilpailun tiedot

8 Kilpailun luonti Lisää sarjat

9 Kilpailun luonti 2. Siirry leimasinkoodien syöttöön 1. Aseta tiedot (ja lisätiedot jos tarpeen)

10 Syötä rasti- ja leimasinkoodit Kilpailun luonti

11 Ja siirry ratojen syöttöön Kilpailun luonti

12 Kilpailun luonti Lisää radat käsin tai tuo ratatiedot suoraan OCADista.

13 Kilpailun luonti 1. Syötä radoille nimi, pituus ja noususumma 2. Syötä jokaiselle radalle rastikoodit ja rastivälien pituudet

14 Kilpailun luonti 4. Siirry osallistujien syöttöön. 3. Ja aseta radat oikeille sarjoille. Sama rata voi kuulua usealle sarjalle.

15 Kilpailun luonti 1. Ennen kilpailijoiden syöttöä on hyvä ladata henkilörekisteri, jonka avulla kilpailijoiden syöttö on vaivattomampaa. 2. Lisää osallistujat käsin (henkilörekisteriä apuna käyttäen) tai tuomalla osallistujat erilaisista siirtotiedostoista. (Huom. myös muita tietoja kuin osallistujia voidaan lisätä erilaisista siirtotiedostoista.)

16 3. Syötä kilpailijoiden tiedot (L = lainakortti, J = jälki-ilmoittautunut). Henkilön tiedot voi hakea henkilörekisteristä lisenssinumeron, nimen ja kortin perusteella painamalla F4-näppäintä kyseisessä kentässä. Kilpailun luonti 4. Kun kaikki tiedot on syötetty, on hyvä suunnitella lähtöajat ennen lähtöaikojen arvontaa.

17 Kilpailun luonti 2. Lähtöaikaa voidaan kätevästi muuttaa 1. Lähtötietojen suunnitteluikkuna kertoo ongelmat lähtöasetuksissa, esim. jos samaan aikaan lähtevillä sarjoilla on sama ensimmäinen rasti tai sama rata. Ikkuna näyttää myös sen, onko jollain lähtöminuutilla liian monta yhtäaikaista lähtijää.

18 Kilpailun luonti Asetukset ok, voidaan poistua

19 Kilpailun luonti 1. Kaikki tarpeelliset tiedot on nyt syötetty, voidaan siirtyä lähtöaikojen arvontaan. 2. Arvontatapoja ja asetuksia on paljon erilaisia. Kun haluttu tapa ja asetukset on valittu, painetaan Suorita-painiketta.

20 Kilpailun luonti Tässä ollaan suorittamassa satunnaisarvontaa useammalle sarjalle yhtäaikaisesti. Arvontatoiminnallisuus antaa käyttäjälle mahdollisuuden vaikuttaa arvonnan tulokseen siten, että käyttäjä voi halutessaan siirtää kilpailijoita seurojen mukaan parempaan järjestykseen. (Huom. jos mahdollista, arvonta ei arvo saman seuran kilpailijoita peräkkäin.)

21 Kilpailun luonti Lähes kaikki toimenpiteet on nyt tehty. Nyt kannattaa vielä tarkistaa, ettei kilpailutietoihin ole jäänyt puutteita tai virheitä. ( Tarkista kilpailu tarkistaa mm., että kaikilla kilpailijoilla on lähtötiedot ja korttinumero; että kaikilla sarjoilla on rata; että kaikilla radoilla on leimasinkoodeja ja paljon muuta). Tämän jälkeen tarvitsee enää tulostaa halutut tulosteet.

22 Kilpailu Kun kilpailu on valmis alkamaan, täytyy Kilpailuasiakassovelluksille tarjota tietokantapalvelu. Palvelu tarjotaan käynnistämällä kilpailu.

23 Kilpailu Kilpailu on nyt käynnissä ja kilpailuasiakassovellukset voivat ottaa kilpailuun yhteyden. Kilpailunhallintasovellusta ei voi käyttää kilpailun ollessa käynnissä. Jos kilpailutietoja pitää korjata, täytyy kilpailu pysäyttää hetkeksi. Kilpailun pysäyttäminen ei häiritse kaikkien kilpailuasiakassovellusten toimintaa, mutta esim. Korjailu-sovellusta ei voida käyttää kilpailun ollessa pysäytettynä.

24 Kilpailusovellus Kilpailusovelluksen käynnistyessä ensimmäisen kerran valitaan, mitä toimintoja tällä koneella halutaan suorittaa.

25 Kilpailusovellus Ennen kilpailuun yhdistämistä on laitettava asetukset kohdalleen. On mm. määritettävä, mistä COMportista lukijaleimasin löytyy. Jos on kirkas päivä, kannattaa kilpailusovelluksen värit vaihtaa paremmin näkyviksi. Esim. keltainen teksti mustalla pohjalla näkyy hyvin aurinkoisella säällä. Kilpailusovelluksen tekstit ovat oletusarvoisesti hieman normaalia suuremmat näkyvyyden takaamiseksi.

26 Kilpailusovellus Kun asetukset ovat oikein, voidaan yhdistää kilpailuun.

27 Kilpailusovellus Syötä kilpailunhallinnan IP-osoite. Nyt hallinta on samalla koneella kilpailusovelluksen kanssa, joten oikea IP-osoite on

28 Kilpailusovellus Yhteys kilpailuun onnistui. Kortteja voidaan alkaa lukea.

29 Kilpailusovellus Kortti luettiin. Luetut kortit -listassa näytetään kortit, joita ei ole vielä tallennettu tietokantaan. Kortille tulee ensin antaa status eli OK, Hylkäysesitys, Keskeytys tai Hylkäys, nnen kuin kortin tietoja yritetään viedä tietokantaan. Kilpailusovellus on toteutettu niin, että koneen käyttäjän ei tarvitse koskea hiireen, vaan kaikki toiminnallisuus hoidetaan kätevästi näppäimistöltä.

30 Äskeinen kortti kirjoitettiin kantaan ja toinen kortti luettiin. Kortin leimaustiedoissa havaittiin virheitä, joten statukseksi ehdotetaan hylkäysesitystä. Kyseisen kilpailijan kortti on lainattu, joten myös siitä näytetään maalikoneen käyttäjälle tieto. Kilpailusovellus

31 Kilpailusovellus Korjailusovelluksella korjataan kilpailun aikana kilpailijoiden tietoja. Yleensä korjailusovellusta tarvitaan kilpailijoiden tuloksien korjailuun ja leimauksien tarkasteluun. Korjailusovelluksella haetaan hakuehdoilla kilpailijat, tehdään muutokset kilpailijan tietoihin ja tallennetaan muutokset. Näytä leimaukset avaa seuraavalla sivulla näkyvän ikkunan.

32 Kilpailusovellus Kilpailijan leimaustiedot näytetään oikealla täsmälleen siten kuinka ne kortilta luettiin. Vasemmalla yritetään havainnollistaa leimausvirheet. Vihreä rivi tarkoittaa oikeaa leimausta. Keltainen rivi tarkoittaa turhaa leimausta, joka ei aiheuta hylkäysesitystä. Punainen rivi tarkoittaa puuttuvaa Leimausta, joka aiheuttaa hylkäysesityksen. Tiedot voidaan tulostaa myös paperille.

33 Kilpailusovellus Korjailu-välilehti sisältää monia käyttöä helpottavia pieniä toimintoja. Sillä voidaan mm. lisätä kilpailijoita, siirtää henkilöiden lähtöaikoja (esim. yö-kilpailussa myöhäistää lähtöaikoja valoisuuden takia), syöttää ei lähteneet nopeasti kilpailu- tai korttinumeron avulla.

34 Kilpailusovellus Tulokset-sovelluksella tulostetaan kilpailun tuloksia kilpailun aikana. Valitse sarjat, tulostetyyppi, tulostemedia ja paina Tulosta-painiketta.

35 Kilpailusovellus H21-1-sarja on valmis ja tulostettu. H21-2-sarjassa kaikki ovat maalissa, mutta tuloksia ei ole tulostettu. D21-sarjassa on kaksi kilpailijaa maalissa, mutta sarja on viimeksi tulostettu silloin, kun sarjassa oli maalissa vain yksi henkilö. Tulostettu-sarake näkyy punaisena, koska sarjassa olisi uusia tuloksia tulostettavana. H35-sarjassa ei ole vielä maaliin tulleita, eikä näin ollen mitään tulostettavaa

36 Kilpailusovellus Lista mahdollisista tulosteista:

37 Kilpailusovellus Automaattitulosteilla voidaan laittaa haluttujen sarjojen tuloksia tulostumaan automaattisesti tietyin väliajoin ja/tai maaliintulleiden kilpailijoiden määrän perusteella. Sarja-asetukset -taulukosta valitaan ne sarjat, joiden halutaan tulostuvan automaattisesti, rastittamalla sarjan Auto-valintapainike. Sarjan Määrä-kenttä määrittää, kuinka monen maaliintulleen kilpailijan jälkeen sarja tulee tulostaa. Aika-kenttä määrittää, kuinka monen minuutin välein sarja tulee tulostaa. Jos esimerkiksi määrä on viisi ja aika on kymmenen, se tarkoittaa, että sarja tulostetaan heti, kun viisi sarjan kilpailijaa saapuu maaliin. Mikäli kymmenen minuutin sisällä ei ole tullut viittä sarjan kilpailijaa maaliin, sarja tulostetaan, jos yksi tai useampi kilpailija on tullut maaliin. Mikäli ketään ei ole kymmenen minuutin sisällä tullut maaliin, sarjaa ei tulosteta, vaikka aikaraja on ylittynyt.

38 Kilpailusovellus Ns. sähköinen tulostaulu näyttää kaikkien haluttujen sarjojen tuloksia peräkkäin tietyn ajan. Tulostaulun ylempi osa näyttää sarjojen tuloksia. Alemmassa osassa näytetään lähes reaaliajassa kuusi viimeksi maaliintullutta kilpailijaa kaikista sarjoista.

39 Kuuluttajille on tarjolla kätevä välilehti kilpailutapahtumien näyttämiseen. Tapahtumat-välilehti näyttää kuuluttajalle tiedon maaliin tulleesta kilpailijasta välittömästi. Kilpailusovellus Kuuluttaja saa tiedon monenneksiko kilpailija meni, mikä hänen aikansa oli jne. Kuuluttajalle näytetään myös reaaliaikaisesti, väliaikaleimaukset ja seuraavalla minuutilla lähdössä olevat.

40 Kilpailusovellus Kuuluttaja voi seurata myös automaattisesti päivittyviä tuloksia kahdesta eri sarjasta yhtäaikaa.

41 Kilpailusovellus Väliajat-välilehti voidaan antaa kilpailijoiden käyttöön. Kilpailija voi asettaa korttinsa lukijaan ja ohjelma tulostaa väliaikatulosteen.

42 Kilpailusovellus Esimerkki väliaikatulosteesta. Väliaika tuloste voidaan tulostaa myös Korjailu-välilehdeltä, joten Väliaika-välilehteä ei pakosti tarvitse antaa kilpailijoiden itsensä käytettäväksi.

43 Kilpailusovellus Leimasimet-välilehdellä tarkistetaan leimasimien toiminta. Sovelluksella voidaan tarkistaa kaikki kilpailussa käytetyt leimasimet ennen kilpailua. Leimasimet-taulukko näyttää kaikki kilpailussa käytettävät leimasimet. Mikäli leimasimen väri on valkoinen, leimasinta ei ole vielä luettu. Jos väri on vihreä, leimasin on luettu. Mikäli leimasimen väri on punainen, on leimasin luettu, mutta leimasin on hajoamassa.

44 EResults Pro Kuten todettu, tämä esitys oli vain nopea katsaus EResults Pro:hon. Sovellus sisältää paljon käyttäjän toimintaa helpottavia ominaisuuksia, joita ei tähän esitykseen saatu mahtumaan. Tutustu EResults Pro:hon tarkemmin Internetissä: Lähetä kysymyksiä ja kommentteja sähköpostitse:

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET 30.4.2017 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin ( UUSI USB-lukija)

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015 TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin - MTR4-kortinlukija

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009)

1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1/10 E-RESULTS LITE-OHJEET ITÄRASTEILLE (JL 30.7.2009) 1 OHJELMAN OMAT OHJEET Avaa tulospalveluohjelma kaksoisklikkaamalla EResultsLite.lnk kuviota. Lue ohjelman omat ohjeet valitsemalla Ohje-Avustus...

Lisätiedot

ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, ) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä.

ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, ) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä. ERESULTS LITE -OHJELMAN PIKAKÄYTTÖOHJEET (AA, 24.4.2017) Ohje löytyy myös tulospalvelukoneen työpöydältä nimellä Ohje E-Results Liten käytöstä.pdf LUE NÄMÄ OHJEET ENNEN KUNTORASTEJA! Tietokonelaukun sisältö,

Lisätiedot

Länsi-Suomi-rastien ajanotossa käytetään E-Results Lite -ajanotto-ohjelmaa.

Länsi-Suomi-rastien ajanotossa käytetään E-Results Lite -ajanotto-ohjelmaa. Sivu 1/10 Länsi-Suomi-rastien ajanotossa käytetään E-Results Lite -ajanotto-ohjelmaa. Ohjelma käyttää suunnistusliiton emit -rekisteriä, joka sisältää nimet sekä leimasimien numerot. Rekisteriä on täydennetty

Lisätiedot

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla 1 Tutustu ohjeisiin Avaa ohjelma kaksoisklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta. Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., ohjeet avautuvat

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 7.3.2007 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 SISÄLLYSLUETTELO

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 7.3.2007 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 OESPEAKER VERSIO 10.3 OSSPEAKER VERSIO 10.3 TILA: 3.3.2007 SISÄLLYSLUETTELO Ohjelman asennus... 2 Radiorastien liittäminen... 2 Taustatietojen syöttö... 2 Verkon

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 3 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 4 MTR

Lisätiedot

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela 2.5.2016 2 Sisältö... 1 1. Laitteet ja ohjelmat... 3 2. Tulospalvelun yleisohjeet... 3 3. E-Result ohjeet...

Lisätiedot

Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4

Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4 Iltarastien tulospalvelun ohje Rasti E4 Tukihenkilöt: Tarmo Hyttinen, p 040 521 5837, tarmo(at)rastie4.fi Ari Varis, p 040 833 8742, ari.varis(at)rastie4.fi Päivitetty: 18.3.18 eresults Lite Ohje Rasti

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 3 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 4 MTR

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 2 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 3 MTR

Lisätiedot

RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE

RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE 1/12 RASTILIPPU-E-RESULTS LITE OHJEET ITÄRASTEILLE 6.5.2018 1 LUO TIETOKONEELLE MOBIILIYHTEYS INTERNETIIN Jaa mobiiliyhteys omasta puhelimestasi tai Itärastit-puhelimesta (Hotspot). Jos käytät Itärastipuhelinta,

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7. Quick Start - opas Condes 7. olfellows www.olfellows.net 1.

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7. Quick Start - opas Condes 7. olfellows www.olfellows.net 1. Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 7 Quick Start opas Yhteystiedot: olfellows Jouni Laaksonen Poijukuja 4 21120 RAISIO jouni.laaksonen@olfellows.net www.olfellows.net olfellows www.olfellows.net

Lisätiedot

Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., jotka avautuvat selaimessa

Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., jotka avautuvat selaimessa E-Results ohjelman käyttö SV:n Keski-Uusimaa rasteilla 1 Heti aluksi, ja sitten ratojen syöttö Eresults.lnk Avaa ohjelma kaksoisklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta. Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla:

Lisätiedot

OLFRESULTS -TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄ, OHJE ENNEN TAPAHTUMAA JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.5, / JOUNI LAAKSONEN

OLFRESULTS -TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄ, OHJE ENNEN TAPAHTUMAA JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.5, / JOUNI LAAKSONEN Sivu 1/10 - Kappale: Ennen tapahtumaa JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.5, 20.4.2018 / JOUNI LAAKSONEN ENNEN TAPAHTUMAA Kytke tulospalvelutietokoneen käytössä olevat oheislaitteet ja käynnistä tulospalvelutietokone.

Lisätiedot

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE Manu ja Olli 23.4.2014 TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE YLEISTÄ Torstairastien ajanotto hoidetaan seuran kannettavalla tietokoneella ja MTR-laitteella. Koneita hallinnoi Manu Kuisma 0400-323 949, mauno.kuisma@pp.inet.fi

Lisätiedot

Orimattilan Iltarastit 2009 Tulospalvelun ohje 13.9.2009. Tulospalvelun ohje. Sivu 1/10. Rastivarsat ry

Orimattilan Iltarastit 2009 Tulospalvelun ohje 13.9.2009. Tulospalvelun ohje. Sivu 1/10. Rastivarsat ry Tulospalvelun ohje Sivu 1/10 1 Johdanto Tämän ohjeen tarkoitus on perehdyttää lukija toimimaan itsenäisesti iltarastien tulospalvelussa. Lue ohje etukäteen ja harjoittele toimintaa rauhassa ennen tapahtumaa.

Lisätiedot

SUUNNISTUKSEN MOBIILINEN TULOSPALVELU

SUUNNISTUKSEN MOBIILINEN TULOSPALVELU SUUNNISTUKSEN MOBIILINEN TULOSPALVELU Käyttöohjeet 2.8.2 Sisällysluettelo Käyttöönotto 3 Rastilippu integraatio 3 Laitteistovaatimukset 3 Tapahtumat 4 Tapahtumalista 4 Tapahtuman luonti, muokkaaminen ja

Lisätiedot

Tulospalvelun toimintaohje

Tulospalvelun toimintaohje Tulospalvelun toimintaohje Pikaohje Kasaa laitteisto Avaa ennalta luotu kyseisen viikon tiedosto Tarkasta radat ja kirjaa rastikoodit (2B,3A,4A,4B,6A) (2B Yö,3A Yö,4A Yö,4B Yö,6A Yö) (9A,12A) Tarkista

Lisätiedot

OLFRESULTS -TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄ, OHJE ENNEN TAPAHTUMAA JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.6, / JOUNI LAAKSONEN

OLFRESULTS -TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄ, OHJE ENNEN TAPAHTUMAA JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.6, / JOUNI LAAKSONEN Sivu 1/16 - Kappale: Ennen tapahtumaa JÄRJESTELMÄN VERSIO 2.6, 22.7.2018 / JOUNI LAAKSONEN ENNEN TAPAHTUMAA Kytke tulospalvelutietokoneen käytössä olevat oheislaitteet ja käynnistä tulospalvelutietokone.

Lisätiedot

REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ)

REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ) REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ) Tämä ohje löytyy paikasta: http://arkisto.kouvolansuunnistajat.fi/ohjeita/reittiharvelin_kayttoohje_kousu_2015.pdf Työvaiheet: 1. Tarvittavien tiedostojen

Lisätiedot

RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2012

RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2012 RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2012 1. Laitteisto Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteet: Kannettava ruggeroitu tietokone (Panasonic CF-29),

Lisätiedot

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 8. Quick Start - opas Condes 8. olfellows www.olfellows.fi 1.

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 8. Quick Start - opas Condes 8. olfellows www.olfellows.fi 1. Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 8 Quick Start opas Yhteystiedot: olfellows Jouni Laaksonen Poijukuja 4 21120 RAISIO Sähköposti: jouni.laaksonen@olfellows.fi www.olfellows.fi olfellows

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 11.9.2018 Pöytäkirjasovelluksen testaus https://lentopallo.torneopal.fi/taso/laskuridev.php Ylläoleva osoite avaa näkymän, johon syötetään ottelunumero

Lisätiedot

Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteistot:

Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteistot: Rannikkorastit, tulospalvelun toimintaohjeet, 2011 1. Laitteisto Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteistot: Kannettava ruggeroitu tietokone (Panasonic

Lisätiedot

Suomen Agilityliiton kilpailu- ja tulosjärjestelmän (KITU) käyttöohjeet Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Ohje luotu 4.1.

Suomen Agilityliiton kilpailu- ja tulosjärjestelmän (KITU) käyttöohjeet Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Ohje luotu 4.1. Suomen Agilityliiton kilpailu- ja tulosjärjestelmän (KITU) käyttöohjeet Ongelmatilanteissa ota yhteyttä kitu@agilityliitto.fi Ohje luotu 4.1.2018 Sisällys 1. Kenellä on seuran käyttöoikeudet nyt (4.1.2018)?...

Lisätiedot

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE

TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE Manu ja Olli 11.4.2010 TORSTAIRASTIEN TULOSPALVELUOHJE YLEISTÄ Torstairastien ajanotto hoidetaan seuran kannettavalla tietokoneella ja MTR-laitteella. Koneita hallinnoi Manu Kuisma 0400-323 949, mauno.kuisma@pp.inet.fi

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Kilpailun perustiedot... 3. Maali: Kilpailukorttien purku... 3. Tapahtuman jälkeiset toimet... 4. Uuden kilpailun perustaminen... 5 Perustiedot...

Kilpailun perustiedot... 3. Maali: Kilpailukorttien purku... 3. Tapahtuman jälkeiset toimet... 4. Uuden kilpailun perustaminen... 5 Perustiedot... TALVIRASTIEN QUICKSTART -OPAS OE2010 V.11 OE2010 VERSIO 11 TILA: 05.01.2014 SISÄLLYSLUETTELO Muutokset tähän oppaaseen... 2 Lue tämä ensin!... 3 Yleistä tulospalvelun järjestämisestä... 3 TalviRastien

Lisätiedot

PURPLE PEN OHJELMAN KÄYTTÖ Tiedoston avaaminen

PURPLE PEN OHJELMAN KÄYTTÖ Tiedoston avaaminen PURPLE PEN OHJELMAN KÄYTTÖ Tiedoston avaaminen 1. Avaa ohjelma Purple Pen työpöydän ikonia kaksois-klikkaamalla tai klikkaamalla ja painamalla Enter -näppäintä. 2. Valitse luo uusi tapahtuma, valitse ok.

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Ratasuunnittelu OCAD 11 CS:n avulla

Ratasuunnittelu OCAD 11 CS:n avulla Ratasuunnittelu OCAD 11 CS:n avulla Sisältö Ratasuunnittelun aloittaminen Mittakaava Taustakartta Symbolit Muokkaustyökalut Kohteiden määrittely Ratasymbolit Rastinmääritteet Radan luonti Radan asetukset

Lisätiedot

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT 19. 20.5.2018 KILPAILUOHJEET KILPAILUMATKAT: Lähtö 1: Lähtöpaikalle matkaa lauantaina 700 m ja sunnuntaina lähtö on kilpailukeskuksesta.

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Tämä ohje on toistaiseksi PDF-muodossa. Palataan normaaliin html-muotoon kesän 2014 aikana.

Tämä ohje on toistaiseksi PDF-muodossa. Palataan normaaliin html-muotoon kesän 2014 aikana. 1 1 Lukijalle Reittihärvelistä on keväällä 2014 valmistunut uusi versio. Sen toiminnat ovat pääpiirteittäin samat kuin aiemmissa versioissa joskin kuvat ja napit saattavat olla osin toisenlaisia. Tästä

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Kevyt-olo rastit Iisalmi 08.06.2019 KILPAILUOHJEET Kilpailun joht. Martti Huusko Kilpailun/ratavalvoja: Hannu Kankkunen Tulospalvelun johtaja: Veijo Vainikainen Ratamestarit: Ritva Partanen, lasten radat

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Kilpailun perustiedot... 3. Maali: Kilpailukorttien purku... 3. Tapahtuman jälkeiset toimet... 4. Uuden kilpailun perustaminen... 5 Perustiedot...

Kilpailun perustiedot... 3. Maali: Kilpailukorttien purku... 3. Tapahtuman jälkeiset toimet... 4. Uuden kilpailun perustaminen... 5 Perustiedot... TALVIRASTIEN QUICKSTART -OPAS OE2010 V.11 OE2010 VERSIO 11 TILA: 9.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO Muutokset tähän oppaaseen... 2 Lue tämä ensin!... 3 Yleistä tulospalvelun järjestämisestä... 3 TalviRastien tuloslaskenta

Lisätiedot

SUUNNISTUKSEN MOBIILINEN TULOSPALVELU

SUUNNISTUKSEN MOBIILINEN TULOSPALVELU SUUNNISTUKSEN MOBIILINEN TULOSPALVELU Käyttöohjeet 2.9.1 Sisällysluettelo Käyttöönotto 3 Rastilippu integraatio 3 Laitteistovaatimukset 3 Tapahtumat 4 Tapahtumalista 4 Tapahtuman luonti, muokkaaminen ja

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Nämä Kilpailuohjeet ovat alustavat, lopulliset löytyvät kilpailukeskuksen tulostaululta. Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 20.6.2013 Lopulliset ohjeet kisapaikalla Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja:

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Kukkosuunnistus

KILPAILUOHJEET. Kukkosuunnistus KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 21.6.2012 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jukka Suominen Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220 Kilpailun

Lisätiedot

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT 21. 22.5.2016 KILPAILUOHJEET KILPAILUMATKAT: Lähtö 1: Lähtöpaikalle matkaa lauantaina 900 m ja sunnuntaina 300 m. Rajarastien matkat

Lisätiedot

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 Alustavat Kilpailuohjeet 1. KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Kuntorastikoulutus Ratasuunnittelu OCAD -ohjelman avulla

Kuntorastikoulutus Ratasuunnittelu OCAD -ohjelman avulla Kuntorastikoulutus Ratasuunnittelu OCAD -ohjelman avulla SSL kuntosuunnistus Kuntorastikoulutus 2007 1 Ocad Sveitsiläinen ohjelma Saapui Suomeen 90-luvun alkupuolella Seutukunnan ensimmäiset Ocad-kartat

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo)

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) 1 Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015 Toimihenkilöt (Emit) KILPAILUOHJEET Kilpailun johtaja Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) Pääratamestari Mikko Kukkola Lasten

Lisätiedot

MySchenker tulostimen ohjeet

MySchenker tulostimen ohjeet MySchenker tulostimen ohjeet Paperirullan asettaminen tulostimeen 1. Avaa tulostin painamalla etulevyn OPEN painikkeesta ja nostamalla kansi kevyesti yläasentoonsa Paperirullan asettaminen tulostimeen

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Kirjausohjelman käyttöohje 3.01

Kirjausohjelman käyttöohje 3.01 - 1 - Kirjausohjelman käyttöohje 3.01 Ohjeet on suunniteltu ohjelman versiolle 3.01. 1. Yleisiä ohjeita ohjelman käyttäjälle: Tietokannan (tietokanta.dat) ja kirjausohjelman (kirjaus.exe) saat koneellesi

Lisätiedot

Suunnistuksen SM-pikamatkan tuloslaskenta

Suunnistuksen SM-pikamatkan tuloslaskenta Suunnistuksen SM-pikamatkan tuloslaskenta Suunnistuksen SMpikamatkojen tuloslaskennan mikrotietokonejärjestelyt ohjelma: Pekka Pirilän tuloslaskentaohjelmisto 1- päiväiselle kilpailulle (ILMOITT, ARVONTA,

Lisätiedot

HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET

HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET Kilpailukeskus on Pekolan lavalla osoitteessa Aulangontie 681, Hattula 1. TAVOITE Varusmiehet ja asevelvollisuutta suorittavat

Lisätiedot

CADS Planner -tulostusohje

CADS Planner -tulostusohje Sisältö Yleistä tulostuksesta... 3 Tulostinajurin asentaminen Windowsiin... 4 Paperiarkin lisääminen tulostinajurille... 5 Tulostimen lisääminen CADSiin... 7 PDF-tiedoston tulostaminen... 9 PLT-tiedoston

Lisätiedot

erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston käyttöohje

erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston käyttöohje Sisällysluettelo ERASMARTCARD erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston käyttöohje ERASMARTCARDIN PERUSTOIMINNOT Käyttäjän tunnistaminen Sähköinen allekirjoitus ERASMARTCARDIN ASETUSVALIKON TOIMINNOT erasmartcard-ohjelman

Lisätiedot

Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon.

Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon. Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon www.provet.fi Finnish Net Solutions Oy www.fns.fi 1/6 Finnish Net Solutions Oy, 2/2012 Yleistä Tulostaminen PDF-tiedostoon Provet Petistä onnistuu ilmaisen

Lisätiedot

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 21.6.2018 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Jarmo Kerttula 044 533 0370 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220 Kilpailun

Lisätiedot

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO Tilin luonti Tarvitset käyttäjätunnuksen sovelluksen käyttämiseen. Käyttäjätunnus ja salasana tallentuvat paikallisesti laitteeseen, joten älä unohda salasanaasi.

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN. Hämeentie 105 A, FI Helsinki Tel , Fax

ILMOITTAUTUMINEN. Hämeentie 105 A, FI Helsinki Tel , Fax 1 ILMOITTAUTUMINEN 2 Käyttöohje Tempus Kilpailut: Ilmoittava seura Viimeksi päivitetty: 20.11.2018 Taustaa Tempus Tilastot pitää sisällään kaikki viralliset uintitulokset viime vuosilta. Tempus Kilpailut

Lisätiedot

8. Väliajat... 14 8.1 Väliaikapisteen lukitus... 15 9. SkyDrive lähtölistat... 16 9.1 SkyDrive kirjautuminen... 16 9.2 Microsoft-tilin varmistus

8. Väliajat... 14 8.1 Väliaikapisteen lukitus... 15 9. SkyDrive lähtölistat... 16 9.1 SkyDrive kirjautuminen... 16 9.2 Microsoft-tilin varmistus SplitTimes Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Kilpailut... 3 3. Kilpailun tiedot... 3 3.1 Sarjat-valintanäyttö... 4 3.2 Sarja-näyttö... 5 3.3 Lähtöväli-valintanäyttö... 5 3.4 Kilpailupäivä-valintanäyttö... 6

Lisätiedot

F10-Lavalaput Versio 1.1. F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet. 1 Yleistä. 2 Ohjelmiston pikaohje. 3 Ohjelmiston laajempi ohje

F10-Lavalaput Versio 1.1. F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet. 1 Yleistä. 2 Ohjelmiston pikaohje. 3 Ohjelmiston laajempi ohje F10-Lavalaput ohjelmiston käyttöohjeet 1 Yleistä 2 Ohjelmiston pikaohje 3 Ohjelmiston laajempi ohje 3.1 Ohjelmiston käynnistäminen 3.2 Kirjautuminen palveluun 3.3 Tuotteen valinta ja muiden tietojen syöttö

Lisätiedot

RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2013

RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2013 RANNIKKORASTIT TULOSPALVELUVASTAAVAN OHJEET 2013 1. Laitteisto Tulospalvelun hoitamista varten saat edelliseltä tuloslaskentavastaavalta seuraavat laitteet: Kannettava ruggeroitu tietokone (Panasonic CF-29),

Lisätiedot

XIII Pohjantähtirastit

XIII Pohjantähtirastit XIII Pohjantähtirastit 14. 15.5.2016 Kilpailuohjeet Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Ratamestarit: Tulospalvelun johtaja: Kuulutus: Info: Kilpailu- ja ratavalvoja: Tuomarineuvosto: Vesa Halonen Timo

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Lue tämä ensin!...3 TalviRastien tuloslaskenta pähkinänkuoressa...3 Uuden kilpailun perustaminen...3. Kilpailun perustiedot...3

Lue tämä ensin!...3 TalviRastien tuloslaskenta pähkinänkuoressa...3 Uuden kilpailun perustaminen...3. Kilpailun perustiedot...3 TALVIRASTIEN QUICKSTART -OPAS OE2003 V.10.3 OE2003 VERSIO 10.3 TILA: 31.10.2008 SISÄLLYSLUETTELO Lue tämä ensin!...3 TalviRastien tuloslaskenta pähkinänkuoressa...3 Uuden kilpailun perustaminen...3 Kilpailun

Lisätiedot

Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä.

Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä. Kopiointi Koneen käyttöön tarvitaan erillinen kortti, jonka voi lunastaa joko aikuisten infotiskiltä tai palvelupisteestä. Hinnat Kortin panttimaksu on 2. Pantin saa takaisin jos kortin palauttaa. Kortille

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

OHJEITA Ocad8 RATASUUNNITTELUOHJEL- MAN KÄYTÖSTÄ RATAMESTARIN NÄKÖKULMASTA

OHJEITA Ocad8 RATASUUNNITTELUOHJEL- MAN KÄYTÖSTÄ RATAMESTARIN NÄKÖKULMASTA OHJEITA Ocad8 RATASUUNNITTELUOHJEL- MAN KÄYTÖSTÄ RATAMESTARIN NÄKÖKULMASTA 31.7.2004 Ocad8 Ratasuunnittelu 1 Tässä on omaperäiset ohjeet Ocad8 ratasuunnitteluohjelmaan tutustuville. Työtapoja on varmaan

Lisätiedot

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen it-arvi Ohjeet sovelluksen käyttöön KÄYNNISTYS: - Sovellus käynnistetään tuplanapauttamalla kuvaketta Esteettomyysarviointi.exe. ETUSIVU: Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Huom! Nämä kilpailuohjeet ovat alustavat, viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla. Kilpailuohjeet Kilpailussa

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Ohjekirja Kilipa Cup versio 1.0 Mäkihypyn ja yhdistetyn cup-pisteiden laskentaohjelma

Ohjekirja Kilipa Cup versio 1.0 Mäkihypyn ja yhdistetyn cup-pisteiden laskentaohjelma Ohjekirja Kilipa Cup versio 1.0 Mäkihypyn ja yhdistetyn cup-pisteiden laskentaohjelma Keijo Hyttinen Live tulospalvelu: http://www.kilipa.com/ Sisältö 1 Laitteistovaatimukset 2 Yleistä 3 Cup-kilpailun

Lisätiedot

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA SUOMEN PALLOLIITTO TASO-tulospalveluohje 2018 / FUTSAL 10/2018 OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Palloliiton kauden 2018 futsalsarjojen tulospalveluissa käytetään Taso-järjestelmää. Ottelun

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailuohjeet Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailunjohto Kilpailunjohtaja Jouko Karppanen Lähdöt

Lisätiedot

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta Sibelius-tulostin Monistamossa on uusi tulostin nimeltään sibelius, joka korvaa vanhan topelius-tulostimen. Tällä uudella tulostimella on käytössä tulostusmäärien seuranta sekä henkilökohtainen tulostussaldo.

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS

Winres-käyttäjän käsikirja 28.9.2011 Omistaja- ja huoltajaliittymä 1 (21) OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS OMISTAJA- JA HUOLTAJALIITTYMÄ INTERNETISSÄ 1. LIITTYMÄN TARKOITUS Omistaja voi järjestelmän avulla: - tehdä oman varauksen - peruuttaa oman varauksen - selata ja tulostaa varaustilanteen haluamalleen aikavälille

Lisätiedot

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta.

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta. Särkänniemi-suunnistus 19.5.2012 Kilpailuohjeet Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on Koovee ry. Säännöt Kilpailussa noudetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun johtaja:

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Yhteislähtökilpailut. TD-jatkokoulutus Pekka Palosuo

Yhteislähtökilpailut. TD-jatkokoulutus Pekka Palosuo Yhteislähtökilpailut TD-jatkokoulutus 16.10.2015 Pekka Palosuo Hiihtokilpailujen lähtötavat Väliaikalähtö Takaa-ajolähtö Yhteislähtö Erälähtö (Aaltolähtö) Yhteislähtökilpailut Tavallinen henkilökohtainen

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot