1 Jumbon. Developing Lifestyles. 2 Tausta. Jumbon (Cartman Oy) on mobiileihin ja verkkomoninpeleihin. pelistudio.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 Jumbon. Developing Lifestyles. 2 Tausta. Jumbon (Cartman Oy) on mobiileihin ja verkkomoninpeleihin. pelistudio."

Transkriptio

1 Sijoitusmuistio

2 1 Jumbon Jumbon (Cartman Oy) on mobiileihin ja verkkomoninpeleihin erikoistunut Oululainen pelistudio. Yrityksemme visio on luoda pelikokemuksia, joista muodostuu osa käyttäjän elämää hetken viihteen sijasta, kuten moninpelien pelaajille on ominaista. Peleistämme tulee pelaajille harrastus, suorastaan elämäntapa. Visio kiteytyy sloganiimme: Developing Lifestyles 2 Tausta Yhtiö koostuu pelialan erittäin kokeneista veteraaneista, joilla on yhteenlaskettua pelialan kokemusta yli 40 vuotta. Samu Keränen (CEO) Tomi-Pekka Parkkinen (CFO) Olli Mäntylä (COO) Jyri Autio (CTO) Panu Tiihonen Matti Roslander Yhtiön henkilöstön vahvuuksiin kuuluu vahvan pelisuunnittelu- ja teknisen osaamisen lisäksi markkinointi- ja liiketoimintaosaaminen. Vahvuutemme keskittyvät erityisesti pelien markkinointiin ja peliteknologioiden toteutukseen.

3 3 Pelit Yhtiön ensimmäinen peli on nimeltään Freak Circus Racing (FCR), joka julkaistiin kesäkuussa 2015 Applen ja Googlen mobiililaitteille. FCR on helppo ja huoleton fysiikkapohjainen autopeli, joka on ideoitu suositun Hill Climb Racing -autopelin pohjalta lisäten kokonaisuuteen Jumbonin oman twistin. Peli tuottaa tällä hetkellä vuositasolla pientä liikevaihtoa ja on parhaillaan uudelleen kehitysvaiheessa. Pelin sisällöntuotanto lopetettiin, koska peli ei menestynyt alkuvaiheessa tarpeeksi. FCR:n jälkeen Jumbon aloitti elokuussa 2015 kokonaan uuden peliprojektin, jonka tavoitteena oli kehittää aivan uudenlainen pelikokemus mobiililaitteille: Täysin reaaliaikainen Internetin yli toimiva moninpeli. Vuoden 2016 aikana projektista kuoriutui Pocket Combat (PoCo), jossa monta pelaajaa ottelee toisiaan vastaan nopeatempoisessa areenataistelussa kaiken toiminnan tapahtuessa reaaliajassa Internet-yhteyden yli: Peli on siis täysin reaaliaikainen moninpeli. Pocket Combat on tuotekehityksen loppuvaiheessa. Olemme hakemassa rahoitusta pelin viimeistelyyn ja markkinointiin. Nopeiden mobiililaajakaistojen ja WLAN-verkkojen leviäminen viime vuosien aikana on nostanut moninpelit erityiseen suosioon mobiilipelaajien keskuudessa. Sama trendi tapahtui konsoli- ja PC-pelaajien keskuudessa jo nopeiden laajakaistojen yleistyessä. Moninpeli takaa pelille pidemmän elinkaaren ja siten korkeamman tuoton. Suuret ja menestyneet peliyhtiöt, kuten Supercell ja Machine Zone, ovat keskittyneet julkaisemaan asynkronisia verkkomoninpelejä, kuten Clash of Clans, Game of War ja Mobile Strike. Nämä pelit vaativat Internet-yhteyden, mutta toiminta pelaajien välillä ei ole reaaliaikaista. Supercell otti ensiaskeleen reaaliaikaisten moninpelien areenalle Clash Royale -pelillään, jossa pelaajien välinen interaktio on kuitenkin hyvin rajoittunutta eikä täysin vastaa nopeatempoista reaaliaikaista moninpelikokemusta. Appsomniacs peliyhtiö on julkaissut Doodle Army 2 -nimisen pelin, jonka peli-idea on hyvin samankaltainen Pocket Combat -pelin kanssa, mutta jää tekniseltä ja visuaaliselta toteutukseltaan selvästi jälkeen. Pocket Combat on edelläkävijä reaaliaikaisten moninpelattavien mobiilipelien saralla lähestyen pelikategoriaa kilpailijoista poikkeavalla nopeudella, sulavuudella ja ohjausmekanismilla.

4 4 Jakelukanavat Googlen Play store ja Applen App Store jakelualustat ovat globaalit kanavat kansainvälisille markkinoille Googlen Google Play ja Applen App Store ovat isoimmat älypuhelimien sovellusjakelualustat kattaen 98% länsimaiden markkinoista. Näihin sovelluskauppoihin julkaistaan uusia pelejä ja sovelluksia yli 750 kappaleen päivävauhtia, mikä tekee yli 5000 kappaletta viikossa. Alle 1% näistä mobiilipeleistä ja -sovelluksista tulee menestymään taloudellisesti. Yleisin syy tähän on heikko näkyvyys ja riittämätön markkinointi. Markkinointiin ja näkyvyyteen panostaminen on elinehto, jotta peli tai sovellus nousee esiin miljoonien sovellusten massasta. Näkyvyys tuo käyttäjän pelin pariin, mutta ei vielä sido häntä siihen eikä varsinkaan saa hellittämään kukkaron nyörejä. Tämän onnistumiseksi pelin itsessään täytyy olla huippuhyvä ja koukuttava. Sekä Google että Apple nostavat viikoittain uusia huippupelejä sovelluskauppojensa etusivulle näkyvimmille paikoille. Valintakriteerit ovat luonnollisesti erittäin korkeat ja viikon aikana parrasvaloihin nostettuja pelejä tai sovelluksia voi olla maksimissaan 20 kappaletta. Jumbon on tuonut Pocket Combat -pelin kehitysversion Beta-julkaisuna markkinoille käyttäjien testattavaksi Google Playn Open Beta -järjestelmän ja Early Access sopimuksen kautta. Beta-julkaisussa peli ei ole vielä valmis, mutta osa käyttäjistä, ns. Early Adopterit, pelaavat pelin keskeneräistä versiota ja antavat pelistä palautetta kehitystiimille. Beta-julkaisun aikana Pocket Combat sai erittäin positiivista palautetta sekä Early Adoptereilta että Googlen omalta testaus- ja markkinointitiimiltä. Jumbonin oma teknologiatiimi on ripeällä tahdilla toteuttanut Googlen testaajien esittämät parannusehdotukset. Google piti Pocket Combat -pelistä ja markkinoi sitä Play storen Early Access -kategoriassa joulukuussa Early Access on Google Playn erillinen kategoria, jossa Google nostaa esiin vain kourallisen tarkkaan valittuja pelejä ja sovelluksia kerrallaan, suhdeluvun ollessa kaikki erilaiset pelit huomioiden 1/ Googlelta saatu positiivinen palaute ja Early Access -markkinointi, sekä tiimimme nopea reagointi Googlen Early Access -tiimin antamaan palautteeseen antavat erittäin positiivisen indikaation Pocket Combat -pelin kyvystä menestyä ja mahdollisuudesta tulla Googlen markkinoimaksi Google Play storen etusivulla varsinaisen julkaisun yhteydessä.

5 5 Ansaintamallit Verkkomoninpelit tarjoavat pelaajille haasteita ja onnistumisen kokemuksia, joihin muut pelit eivät pysty. Tämä nostaa ihmisten luonnollisen kilpailuvietin pintaan ja saa heidät käyttämään rahaa ostoihin huomattavasti impulsiivisemmin nostaakseen mahdollisuuksiaan menestykseen. Pocket Combat -peliä levitetään Free to Play -mallilla (F2P), jossa peliä jaetaan ilmaiseksi ja tulonmuodostus pohjautuu pelin sisällä myytäviin digitaalisiin tuotteisiin ja mainosnäyttöihin. Pocket Combat hyödyntää useita menestyspeleistä tuttuja ansaintamalleja, joissa pelaajille myydään voimaa, nopeampaa kehitystä ja kosmeettisia tarvikkeita (vaatteita, asusteita ja varusteita). Kitsaammille pelaajille suunnataan mainosrahoitteiset vaihtoehdot, joissa videomainoksia katsomalla pelaajat voivat saada samankaltaisia etuja kuin maksavat pelaajat.

6 6 Kasvuennuste Pocket Combat -pelin liikevaihtoennuste on mallinnettu Doodle Army 2 -pelin pelaajakohtaisen liikevaihdon pohjalta (http: / Liikevaihtoennuste on simuloitu sekä Worst Case että Best Case -skenaarioille. Ennustettu keskimääräinen kuukausittainen liikevaihto per aktiivinen pelaaja: Worst Case: 0,80 / pelaaja Best Case: 1,50 / pelaaja kuukausittaisella aktiivisella pelaajalla ennustettu kuukausittainen liikevaihto on: Worst Case: / kuukausi Best Case: / kuukausi Luonnollisesti pelaajakohtainen kokonaisliikevaihto riippuu keskimääräisestä pelaajan elinkaaresta, eli kuinka kauan pelaaja keskimäärin pysyy pelin parissa. Arvioiden kolmen - kuuden kuukauden keskimääräisen pelaajan elinkaaren, edellämainittu aktiivinen pelaajamäärä tuo kokonaisuudessaan liikevaihtoa: Worst Case: 1,2M Best Case: 4,5M Mobiilipeleissä noin 97% pelaajista ei koskaan käytä rahaa peleissä tarjottuihin pelien sisäisiin digitaalisiin tuotteisiin (In-App Purchase, IAP). Tämän tueksi peli käyttää vahvasti myös videomainoksia, joilla tuottoa saadaan myös ei-maksavista pelaajista. Videomainonta on viimeisen puolentoista vuoden aikana noussut kovaa vauhtia mobiilipelien keskuudessa yhtä merkittäväksi liikevaihdon kanavaksi, kuin pelin sisäiset digitaaliset tuotteet. Seuraavan vuoden tai kahden aikana videomainonta tulee nousemaan tärkeimmäksi liikevaihdon kanavaksi pelimarkkinoilla.

7 7 Yhtiön osakkeen hinnan muodostumisen perusteet Yhtiön osakkeen arvon ja hinnan kehittyminen perustuu kahteen ydintekijään: Peleihin, joiden arvo rakentuu pelaajien määrän ja/tai pelin tuottaman liikevaihdon päälle, sekä Tiimiin, joka pelit toteuttaa. Pelit: Pelien täytyy luonnollisesti olla erinomaisia pärjätäkseen kilpailluilla markkinoilla. Yhtiön arvo määräytyy ensisijaisesti pelien latausten, käyttäjien määrän sekä liikevaihdon kasvun mukaan. Alkuvaiheessa liikevaihto on vähemmän tärkeässä roolissa, sillä keskittyminen täytyy olla pelaajien määrän ja pelaajan keskimääräisen elinkaaren kasvattamisessa. Kun nämä asiat on kunnossa, ansaintamallit voidaan tuoda peliin mukaan ja alkaa kasvattamaan liikevaihtoa. Tiimi: Jumbonin tiimillä on kokemusta yhteensä 57 pelin kehityksestä. Yhtiön pelien laadusta ja tiimin innovointikyvystä kertoo Googlen osoittama huomio. Freak Circus Racing pääsi Googlen markkinointijulkaisuun ja Pocket Combat on jo päässyt Googlen Early Access markkinointiin. Peli on saanut positiivista palautetta Googlen Early Access -tiimiltä ja 61% peliä Early Access:n aikana testanneista n käyttäjästä antoi pelistä positiivista palautetta. Tuotto: Merkitsemällä Cartman Oy:n osakkeita sijoittajalla on mahdollisuus erittäin korkeaan osakepääoman tuottoon osakkaana. Riski: Aina on olemassa riski menettää kokonaan tai osittain sijoitettu pääoma merkitsemällä osakkeita alkuvaiheen yhtiössä, kuten Jumbon (Cartman Oy) on.

8 Osakkeen hinnan kehitys ja odotusarvo suhteutettuna pelin latausten ja / tai liikevaihdon kasvuun (ennuste) Kaikki ennusteessa esitetyt luvut ovat arvioita, eivätkä ole tae tulevista tuotoista tai osakkeen hinnan kehityksestä

9 8 Liikevaihtoennuste Yllä oleva taulukko toimii pohjana edeltävässä kappaleessa esiteltyyn graafiin: Osakkeen hinnan kehityksestä suhteessa pelin latausmääriin ja / tai liikevaihtoon (ennuste). Kuten taulukosta voimme nähdä, tavoitteenamme on saada vähintään 40% pelin ladanneista jäämään pelin pariin aktiivisiksi käyttäjiksi. Alkuun haemme maltillista latauksen kuukausivauhtia, jonka tarkoituksena on testata palvelinteknologiaa ja pelin monetisaatiota julkaisun alkuvaiheessa ennen kuin aloitamme aggressiivisemman käyttäjähankinnan ja markkinoinnin. Vuoden 2017 loppuun mennessä aiomme kuitenkin jo rikkoa 1 Miljoonan käyttäjän rajan. Tavoitteenamme on nostaa keskimääräisestä käyttäjästä kuukausitasolla irti saatava nettoliikevaihto (käyttäjähankintakulujen jälkeen) 1,50 euroon. Näistä lisää tietoa seuraavissa kappaleissa. 8.1 Liikevaihtoennusteen perusteet Ennusteeseen on arvioitu ainoastaan Pocket Combat -pelin latausmäärät ja tuottama liikevaihto. Liikevaihtoennuste perustuu Pocket Combat -pelille asetettuihin tavoitteisiin latausmäärän kehitykselle ja keskimääräiselle käyttäjäkohtaiselle nettomääräiselle kuukausituotolle. Nettomääräinen käyttäjäkohtainen kuukausiliikevaihto lasketaan vähentämällä pelin bruttomääräisestä kuukausiliikevaihdosta saman kuukauden aikana pelin käyttäjähankintaan käytetty summa, ja jakamalla lopputulos kuukauden aktiivisten käyttäjien kokonaismäärällä. Laskennan pohjana käytetään näitä tavoitteita, koska käyttäjähankintahinnat elävät jatkuvasti trendin ollessa kuitenkin nouseva, joten on mahdoton arvioida varsinaisia käyttäjähankintahintoja edes puolen vuoden päähän. Tavoitteena on saada käyttäjähankintakulujen jälkeen käyttäjästä keskimäärin 1,50 liikevaihto per kuukausi.

10 Lataustavoite on rikkoa miljoonan latauksen raja vuoden 2017 loppuun mennessä, nostaa kuukausittainen latausmäärä Q1/2018 aikana ja miljoonaan Q2/2018 aikana. Tavoitteena on myös saada 10 miljoonan latauksen raja rikki noin vuoden päästä julkaisusta. Kaikki sijoitusmuistiossa esitetyt ennusteet sekä kasvuluvut ovat asetettuihin tavoitteisiin perustuvia arvioita ja ne eivät ole lupauksia kasvulle tai osakkeen hinnan muodostumiselle. 8.2 Käyttäjähankinta Käyttäjähankinnalla tarkoitetaan kohdistettua mainontaa, jolla haetaan tietyn demografian ja muiden haluttujen määreiden mukaisia käyttäjiä. Näistä maksetaan lähtökohtaisesti hinta per pelin asentanut käyttäjä. Tällä hetkellä (Helmikuu 2017) käyttäjähankinta maksaa arviolta n. 1,68 per pelin lataava käyttäjä. Summa kuitenkin vaihtelee huomattavasti ostokanavan, kohdemaan, iän, sukupuolen ja muiden demografisten määreiden, laitealustan, sekä kohdetuotteen mukaan. Keskimääräistä käyttäjähankintahintaa saadaan kuitenkin laskettua nostamalla orgaanista kasvua. Orgaanisella kasvulla tarkoitetaan käyttäjiä, jotka löytävät ja asentavat pelin orgaanisesti ilman suoraa heihin kohdistettua mainontaa. Koska Pocket Combat tukee vähintään neljää (4) yhtäaikaista pelaajaa ja toimii erityisen hyvin kaveriporukoissa pelillä on erinomaiset edellytykset orgaaniseen kasvuun. Käyttäen edellä mainittua esimerkkihintaa, 1,68 per käyttäjä, jos nostamme orgaanisten käyttäjien määrän kahteen (2), saamme siis tuolla 1,68 ostolla yhteensä kolme (3) käyttäjää. Tällöin lopullinen käyttäjähankintahinta on 1,68 /3 = 0, Käyttäjäryhmät Käyttäjät jaetaan moniin ryhmiin (osto) käyttäytymisensä perusteella. Vain murto-osa mobiilipelaajista maksaa koskaan mitään. Luku heittelee yleensä 1% - 3% välillä (kaikista pelin käyttäjistä). Maksajat taas jaetaan vielä kolmeen alaryhmään kulutustottumusten mukaan: Valaat, Delfiinit ja Särjet. Särjet käyttävät vähiten rahaa, keskimäärin noin dollarin kuussa. Delfiinit taas käyttävät kuukaudessa keskimäärin viisi (5) dollaria. Valaat ovat kovan luokan kuluttajia ja käyttävät helposti vähintään 20 dollaria kuukaudessa, mutta summat nousevat usein satoihin tai jopa tuhansiin dollareihin. Valaat tuovat usein suurimman osan pelin sisäisten tuotteiden myynnin tuotoista, siitäkin huolimatta, että ovat pelin pienin yksittäinen ryhmä.

11 Näiden kolmen pääkuluttajaryhmän lisäksi on myös neljäs välimallin ryhmä, ns. tarjoushaukat, jotka eivät yleensä osta mitään, mutta ovat taipuvaisia sortumaan hyviksi kokemiinsa tarjouksiin. Vaikka suurin osa käyttäjistä ei maksa, heistä saadaan irti tuloja näyttämällä heille mainoksia. Nämä käyttäjät jaetaan kahteen ryhmään: Mainoksiin myönteisesti suhtautuvat ja ei-myönteisesti suhtautuvat. Ensin mainitut katsovat mielellään ns. Reward Video Ads -mainoksia, joissa käyttäjälle annetaan jokin pieni palkinto tai etu kunhan hän ensin katsoo videomainoksen. Näitä videomainoksia tarjotaan yleensä vaihtoehtona suoralle maksamiselle. Osa käyttäjistä ei halua maksaa eikä vapaaehtoisesti katsoa mainoksia. Heidät voidaan hienostuneiden analytiikoiden perusteella erottaa muista käyttäjistä ja pakottaa katsomaan mainoksia pelin avainkohdissa. Esimerkiksi pelaajan hävitessä ottelun, jos hän ei ole käyttänyt rahaa eikä katsonut vapaaehtoisesti videomainoksia, voimme näyttää hänelle pakotetun videomainoksen rangaistuksena ottelun häviämisestä. Pakotetun mainonnan kanssa tulee kuitenkin olla varovainen, koska osa käyttäjistä voi olla aktiivisia kertomaan pelistä tutuilleen ja sosiaalisessa mediassa ja täten ajaa orgaanista kasvua tehokkaasti, vaikka ei suoraan tuottaisi rahaa. Pocket Combatin kohdalla erityistä huomiota pitää kiinnittää myös pelin tarvitsemaan isoon pelaajamäärään, joka paremmin takaa vastustajien löytymisen niille pelaajille, jotka käyttävät peliin rahaa.

12 9 Mobiilipelien kovimmat trendit 2017 VentureBeat nostaa synkronoidut (eli reaaliaikaiset) moninpelit yhdeksi viidestä kovimmasta trendistä vuodelle Synchronous multiplayer Just as there has been a shift toward deeper social engagement within apps generally over the last few years, games too have become increasingly social and the next generation of gamers on mobile the Snapchat generation of 16 year olds to 25 year olds will expect this in a more extreme incarnation. Forget Candy Crush-style leaderboards or asynchronous social gameplay the biggest grossing winners will all need real-time, immersive player-versus-player gaming. There will always be a market for quick, casual, offline single-player experiences, and many will continue to perform well in the charts they offer a safe, noncompetitive environment that can be accessed anywhere, endlessly but I think we ll see a move away from the dominance of match-3 and other idle clickers. Toisena nousevana trendinä VentureBeat nostaa esiin esportsin laajentumisen mobiilille. Moninpelit istuvat luonnollisesti esports-maailmaan kilpailuhenkisyytensä vuoksi. Mobile esports will be the early winners The ambition of games like Vainglory and the commercial success of Clash Royale have paved the way for a new generation of esports games designed for and better-played on mobile. Winners will look entirely different from those in the PC and console worlds, and poor translations from these platforms to mobile will not work: They ll need to be designed for mobile from the ground up. Huomionarvoista on myös lopun toteamus esports-pelien tarpeesta olla alusta asti suunniteltu mobiilialustalle. Pocket Combat on suunniteltu ensimetreistä alkaen mobiililaitteet ja kosketusnäytöt edellä. Lähde: http: /venturebeat.com/2017/03/12/5- trends-that-matter-in-mobile-gamingin-2017/

13 Tiimissämme vahva tekninen ja pelisuunnitteluosaaminen yhdistyvät liiketoiminnan ja markkinoinnin ammattitaitoon, luoden täydelliset edellytykset peliyhtiön menestykselle. Oulussa Samu Keränen Toimitusjohtaja Jumbon (Cartman Oy)

14 LEGAL NOTICES Investor Memorandum and other materials are not a solicitation for securities as defined by the Finnish Securities Markets Act. Cartman Ltd. is closely held company and its shares are not traded publicly as defined by the Finnish Securities Markets Act. The Company currently has no plans to commence public trading of its shares at Finnish Securities Markets. Attached Investor Memorandum replaces all previous versions of the Investor Memorandums. All rights reserved. Confidential. Cartman Ltd. Koulukatu 19 A 2, Oulu - Finland.

Developing Lifestyles

Developing Lifestyles Developing Lifestyles Visio Moninpelit valtaavat mobiilipelimarkkinat lähivuosien aikana Missio Jumbon on mobiilipelimarkkinoiden ykkönen moninpeleissä 2018 Tiimissämme vahva tekninen ja pelisuunnitteluosaaminen

Lisätiedot

Reaaliaikainen yli 2 pelaajan moninpeli mobiilille!

Reaaliaikainen yli 2 pelaajan moninpeli mobiilille! Reaaliaikainen yli 2 pelaajan moninpeli mobiilille! Mobiilipelaajat haluavat pelata toisia ihmisiä vastaan tai heidän kanssaan Kuten mm. nämä moninpelattavat menestyspelit osoittavat Clash of Clans Supercell

Lisätiedot

Mobiilipelien sunnannäyttäjä

Mobiilipelien sunnannäyttäjä Mobiilipelien sunnannäyttäjä Teemu Huuhtanen, toimitusjohtaja Pörssin Avoimet Ovet 24.8.2017 Next Games on suunnannäyttäjä massaviihdetuotteiden pohjalta luotavien, palvelupohjaisten mobiilipelien alalla

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

Tuotesijoi)aminen digitaalisiin kulu)ajatuo)eisiin

Tuotesijoi)aminen digitaalisiin kulu)ajatuo)eisiin Tuotesijoi)aminen digitaalisiin kulu)ajatuo)eisiin Pelien, mobiilisovellusten ja verkkopalvelujen kaupallistaminen Kivinet Tampere 5.2.2014 Tanu- MaA Tuominen partneri ja perustajaosakas Vision+ Fund TANU-MATTI

Lisätiedot

Pelisuunnittelua tulevaisuudessa. Karoliina Korppoo / Colossal Order

Pelisuunnittelua tulevaisuudessa. Karoliina Korppoo / Colossal Order Pelisuunnittelua tulevaisuudessa Karoliina Korppoo / Colossal Order Puhuja Karoliina Korppoo Game Designer Lead designer projektissa Cities: Skylines Medianomi, Tampereen Ammattikorkeakoulu Filosofian

Lisätiedot

Arkkitehtuuritietoisku. eli mitä aina olet halunnut tietää arkkitehtuureista, muttet ole uskaltanut kysyä

Arkkitehtuuritietoisku. eli mitä aina olet halunnut tietää arkkitehtuureista, muttet ole uskaltanut kysyä Arkkitehtuuritietoisku eli mitä aina olet halunnut tietää arkkitehtuureista, muttet ole uskaltanut kysyä Esikysymys Kuinka moni aikoo suunnitella projektityönsä arkkitehtuurin? Onko tämä arkkitehtuuria?

Lisätiedot

Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa. CEO, Teemu Neiglick.

Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa. CEO, Teemu Neiglick. Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa CEO, Teemu Neiglick. Omnicom MediaGroup Finland: ToinenPHD, OMD Finland & Ainoa Resolution

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

Me muutamme tapaa, miten työntekijöitä kuunnellaan.

Me muutamme tapaa, miten työntekijöitä kuunnellaan. Me muutamme tapaa, miten työntekijöitä kuunnellaan. Yli 70 % organisaatiouudistuksista kaatuu, kun ihmisiä ei kuunnella.* Oulun Yliopisto, Leena Ruopsa väitöstutkimus 3/2016 http://yle.fi/uutiset/3-8753681

Lisätiedot

Start-up -firman pitkä taivallus julkaistuun PC-peliin

Start-up -firman pitkä taivallus julkaistuun PC-peliin Start-up -firman pitkä taivallus julkaistuun PC-peliin CEO Mariina Hallikainen Colossal Order Oy 16.09.2011 Pelinkehityksen vierailuluentosarja Turun yliopisto Puhujan taustaa... Mariina Hallikainen Pelifirma

Lisätiedot

TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015

TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015 1 TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015 Oulun Yliopisto / Tieteen päivät 2015 2 TIETEEN PÄIVÄT Järjestetään Oulussa osana yliopiston avajaisviikon ohjelmaa Tieteen päivät järjestetään saman konseptin mukaisesti

Lisätiedot

OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE. Yritys: Tekijä:

OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE. Yritys: Tekijä: OULUTECH OY YRITYSHAUTOMO 1(14) KYSYMYKSIÄ LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN TEKIJÄLLE Yritys: Tekijä: Päiväys: MARKKINAT Rahoittajille tulee osoittaa, että yrityksen tuotteella tai palvelulla on todellinen liiketoimintamahdollisuus.

Lisätiedot

1. Liikkuvat määreet

1. Liikkuvat määreet 1. Liikkuvat määreet Väitelauseen perussanajärjestys: SPOTPA (subj. + pred. + obj. + tapa + paikka + aika) Suora sanajärjestys = subjekti on ennen predikaattia tekijä tekeminen Alasääntö 1: Liikkuvat määreet

Lisätiedot

Japanin verkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Japanin verkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Japanin verkkokaupan trendit 2017 FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Japanin verkkokauppa Numeroina Japanin väestömäärä 126 miljoonaa Internet-penetraatio 52 %, kasvu

Lisätiedot

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN IAB Finland TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN JA MITTAAMINEN Vatanen 2018 Petri Vatanen on digitaalisen maailman moni- ja syväosaaja, jonka tekninen tausta verkkopalvelujen kehittämisestä yhdistyy vuosien markkinointi

Lisätiedot

Digitaalisten pelit hyvinvoinnin edistämisessä

Digitaalisten pelit hyvinvoinnin edistämisessä Digitaalisten pelit hyvinvoinnin edistämisessä Jukka Vahlo CCR / Up Your Game -pelitutkimusverkosto PELIT JA PELILLISYYS Digitaaliset pelit erotellaan viihdepeleihin sekä hyötypeleihin. Viihdepeleillä

Lisätiedot

Mitä Piilaaksossa & globaalisti tapahtuu ja mitä Tekes voi tarjota yrityksille

Mitä Piilaaksossa & globaalisti tapahtuu ja mitä Tekes voi tarjota yrityksille KASVAVAT MOBIILI-MARKKINAT: Mitä Piilaaksossa & globaalisti tapahtuu ja mitä Tekes voi tarjota yrityksille HITECH BUSINESS BREAKFAST, Oulu 10.2.2010 Kari Inberg Liiketoiminta-asiantuntija / Tekes-palvelut

Lisätiedot

xbox pelit need for speed underground 2 half life 2 luettelo xbox peleista grand theft auto san andreas run like hell max payne

xbox pelit need for speed underground 2 half life 2 luettelo xbox peleista grand theft auto san andreas run like hell max payne DOWNLOAD OR READ : XBOX PELIT NEED FOR SPEED UNDERGROUND 2 HALF LIFE 2 LUETTELO XBOX PELEISTA GRAND THEFT AUTO SAN ANDREAS RUN LIKE HELL MAX PAYNE PDF EBOOK EPUB MOBI Page 1 Page 2 auto san andreas run

Lisätiedot

F-Secure Oyj. Yhtiökokous 2013. Toimitusjohtaja Christian Fredrikson

F-Secure Oyj. Yhtiökokous 2013. Toimitusjohtaja Christian Fredrikson F-Secure Oyj Yhtiökokous 2013 Toimitusjohtaja Christian Fredrikson Protecting the irreplaceable f-secure.com 3.4. 2013 Sisältö 1. F-Secure lyhyesti 2. Taloudellinen katsaus 2012 3. Tuotteet ja palvelut

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Itseohjautuvat tiimit tie menestykseen? Henri Hämäläinen Toimitusjohtaja, Contribyte

Itseohjautuvat tiimit tie menestykseen? Henri Hämäläinen Toimitusjohtaja, Contribyte Itseohjautuvat tiimit tie menestykseen? Henri Hämäläinen Toimitusjohtaja, Contribyte Esittely - Henri Hämäläinen Johtava konsultti, toimitusjohtaja Contribyte Auttanut kymmeniä organisaatioita tehokkaamman

Lisätiedot

Kajak Games uuden sukupolven yrittäjät. Pressure Cooker Kimmo Nikkanen, Kajak Games Osk

Kajak Games uuden sukupolven yrittäjät. Pressure Cooker Kimmo Nikkanen, Kajak Games Osk Kajak Games uuden sukupolven yrittäjät Pressure Cooker Kimmo Nikkanen, Kajak Games Osk kimmo.nikkanen@kajak.fi Kajak Games, Pressure Cooker Ympäristö Pisnes Osuuskunta EU-laajuisia tutkimustuloksia 25,4%

Lisätiedot

LANSEERAUS LÄHESTYY AIKATAULU OMINAISUUDET. Sähköinen jäsenkortti. Yksinkertainen tapa lähettää viestejä jäsenille

LANSEERAUS LÄHESTYY AIKATAULU OMINAISUUDET. Sähköinen jäsenkortti. Yksinkertainen tapa lähettää viestejä jäsenille tiedote 2 / 9.3.2017 LANSEERAUS LÄHESTYY AIKATAULU 4.3. ebirdie-jäsenkortti esiteltiin Golfliiton 60-vuotisjuhlaseminaarissa 17.3. ebirdie tulee kaikkien ladattavaksi Golfmessuilla 17.3. klo 12:00 alkaen

Lisätiedot

Opettaminen ja oppiminen

Opettaminen ja oppiminen Opettaminen ja oppiminen MS-E2142 Optimointiopin seminaari: Peliteoria ja tekoäly 19.10.2016 Nina Gunell The document can be stored and made available to the public on the open internet pages of Aalto

Lisätiedot

AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA. Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen

AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA. Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen TV JA INTERNET SAUMATTOMASTI YHDESSÄ Koko 2000-luku on odotettu kuumeisesti

Lisätiedot

Varsan markkinointi 2.0 - webin muuttuvat mahdollisuudet. Marika Pöyri 13.2.2009 Lappeenranta Jalostuspäivät

Varsan markkinointi 2.0 - webin muuttuvat mahdollisuudet. Marika Pöyri 13.2.2009 Lappeenranta Jalostuspäivät Varsan markkinointi 2.0 - webin muuttuvat mahdollisuudet Marika Pöyri 13.2.2009 Lappeenranta Jalostuspäivät Miksi myynti-ilmoitus Hevosurheilussa ei riitä? [In] the last hundred years the way to get into

Lisätiedot

PELAAMISEN JA SOSIAALISEN MEDIAN TULEVAISUUS

PELAAMISEN JA SOSIAALISEN MEDIAN TULEVAISUUS PELAAMISEN JA SOSIAALISEN MEDIAN TULEVAISUUS Mikko Puustelli PELAAMINEN 1990-LUVULLA 1990-luvulla pelaajien näpeissä kului muun muassa Amiga 500, PlayStation, Nintendo 64 sekä PC-tietokoneet. Bill Bertram

Lisätiedot

facebook.com/nxtgms

facebook.com/nxtgms Nextgames.com @nxtgms facebook.com/nxtgms Petri Niemi Hallitusammattilainen, sijoittaja G2 Invest Oy 2011 -> Aiempi työkokemus: CapMan (1999-2011), HP, Sun, 3Com, Ericsson (1988-1999) Agenda Miksi listautua?

Lisätiedot

Internetpalvelut. matkalla. 03.05.2012 Mikko Sairanen

Internetpalvelut. matkalla. 03.05.2012 Mikko Sairanen Internetpalvelut matkalla 03.05.2012 Mikko Sairanen Täyden palvelun mobiilitoimisto Suunnittelu Toteutus Tuki & ylläpito Jatkokehitys 2 Palvelut Mobiilisivustot ja sovellukset Tabletsovellukset Smart-TV

Lisätiedot

Helsinki Region Infoshare 2013

Helsinki Region Infoshare 2013 Helsinki Region Infoshare 2013 Apps4Finland 2012 Ville Meloni & Petri Kola Forum Virium Helsinki 1 Suomalainen tietoyhteiskunta 2012? Tietoyhteiskunnan kehittäminen Kansalaiset vaativat avoimuutta Rohkeita

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

Yhtiökokous 19.4.2011

Yhtiökokous 19.4.2011 Yhtiökokous 19.4.2011 Toimitusjohtajan katsaus Visio Marimekko on maailman arvostetuin kuviosuunnittelija ja yksi kiehtovimmista designbrändeistä. Strategian kulmakivet 1-12/2010 8.2.2011 Marimekon kangaspainon

Lisätiedot

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31)

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) Juha Kahkonen Click here if your download doesn"t start automatically On instrument costs

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

Digimarkkinoinnin uudet pelisäännöt Huhtikuu 2015

Digimarkkinoinnin uudet pelisäännöt Huhtikuu 2015 Digimarkkinoinnin uudet pelisäännöt Huhtikuu 2015 Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. - Arthur C Clarke Millaisia mahdollisuuksia uudet teknologiat tarjoavat? Internet

Lisätiedot

anna minun kertoa let me tell you

anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa I OSA 1. Anna minun kertoa sinulle mitä oli. Tiedän että osaan. Kykenen siihen. Teen nyt niin. Minulla on oikeus. Sanani voivat olla puutteellisia mutta

Lisätiedot

Cloud, Convergence, Ubiquity ja muita uudissanoja - ICT toimialan näkymät 2011

Cloud, Convergence, Ubiquity ja muita uudissanoja - ICT toimialan näkymät 2011 Cloud, Convergence, Ubiquity ja muita uudissanoja - ICT toimialan näkymät 2011 Tietotekniikka-aamiainen 15.3.2011 Scandic Hotel Tampere Finpro Ry Kimmo Pekari seniorikonsultti Agenda 1. Lyhyt Finpro esittely

Lisätiedot

2016 Ennätysten ja haasteiden vuosi

2016 Ennätysten ja haasteiden vuosi Amer Sportsin yhtiökokous 2016 Ennätysten ja haasteiden vuosi 9.3.2017 Toimitusjohtaja Heikki Takala 2016: Ennätysliikevaihto, bruttokate ja liiketulos Liikevaihto 2 622,1 milj. euroa (2 534,4), +4 % Yhdysvaltojen

Lisätiedot

Results on the new polydrug use questions in the Finnish TDI data

Results on the new polydrug use questions in the Finnish TDI data Results on the new polydrug use questions in the Finnish TDI data Multi-drug use, polydrug use and problematic polydrug use Martta Forsell, Finnish Focal Point 28/09/2015 Martta Forsell 1 28/09/2015 Esityksen

Lisätiedot

Amer Sportsin yhtiökokous 2014 Positiivinen kehitys jatkui laajalla rintamalla 12.3.2015 // Toimitusjohtaja Heikki Takala

Amer Sportsin yhtiökokous 2014 Positiivinen kehitys jatkui laajalla rintamalla 12.3.2015 // Toimitusjohtaja Heikki Takala Amer Sportsin yhtiökokous 2014 Positiivinen kehitys jatkui laajalla rintamalla 12.3.2015 // Toimitusjohtaja Heikki Takala 2014: viides peräkkäinen kannattavan kasvun vuosi Liikevaihto 2 228,7 milj. euroa,

Lisätiedot

F-Secure Oyj:n yhtiökokous 2011 Toimitusjohtajan katsaus

F-Secure Oyj:n yhtiökokous 2011 Toimitusjohtajan katsaus F-Secure Oyj:n yhtiökokous 2011 Toimitusjohtajan katsaus Kimmo Alkio Protecting the irreplaceable f-secure.com F-Secure tänään Globaali liiketoiminta Tytäryhtiöt 16 maassa Yli 200 operaattorikumppania

Lisätiedot

Monikanavaisen asiakkuuden analytiikkaa

Monikanavaisen asiakkuuden analytiikkaa Monikanavaisen asiakkuuden analytiikkaa Kimmo Sivonen, Sanoma Magazines Finland Oy 24.9.2013 Sisällysluettelo Taustaa: Neljä oikeaa ja Sanoma Magazines Finland Oy Case: Lataamo, digitaalinen Ankkakirjasto

Lisätiedot

Choose Finland-Helsinki Valitse Finland-Helsinki

Choose Finland-Helsinki Valitse Finland-Helsinki Write down the Temporary Application ID. If you do not manage to complete the form you can continue where you stopped with this ID no. Muista Temporary Application ID. Jos et onnistu täyttää lomake loppuun

Lisätiedot

F-Secure Oyj:n yhtiökokous 2012

F-Secure Oyj:n yhtiökokous 2012 F-Secure Oyj:n yhtiökokous 2012 Toimitusjohtajan katsaus Christian Fredrikson 3. huhtikuuta 2012 Protecting the irreplaceable f-secure.com Sisältö 1. F-Secure lyhyesti 2. Taloudellinen katsaus 2011 3.

Lisätiedot

Cleantech-klusteriyhteistyö Itämeren alueella Case BSR Stars

Cleantech-klusteriyhteistyö Itämeren alueella Case BSR Stars Cleantech-klusteriyhteistyö Itämeren alueella Case BSR Stars Riku Rikkola Kehittämispäällikkö EU toiminnot ja partneriverkostot Finnish Cleantech Cluster Sisältö Finnish Cleantech Cluster BSR Stars lippulaivaohjelma

Lisätiedot

Efficiency change over time

Efficiency change over time Efficiency change over time Heikki Tikanmäki Optimointiopin seminaari 14.11.2007 Contents Introduction (11.1) Window analysis (11.2) Example, application, analysis Malmquist index (11.3) Dealing with panel

Lisätiedot

Hyvä ja paha pelillistäminen

Hyvä ja paha pelillistäminen Hyvä ja paha pelillistäminen Kalle Huhtala, kehitysjohtaja @Kalle_Huhtala #pelillistäminen #gamification #vvop2014 A NORDIC MORNING COMPANY Hyvässä hypessä Big Data Sosiaalinen media työelämässä Gamification/

Lisätiedot

Vuosi 2006. Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja

Vuosi 2006. Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja Vuosi 2006 Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja 1 Disclaimer This presentation is confidential and is intended solely for the use of the recipients of the presentation in connection with their consideration

Lisätiedot

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31)

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) Juha Kahkonen Click here if your download doesn"t start automatically On instrument costs

Lisätiedot

SUOMEN PANKIN AJANKOHTAISIA ARTIKKELEITA TALOUDESTA

SUOMEN PANKIN AJANKOHTAISIA ARTIKKELEITA TALOUDESTA SUOMEN PANKIN AJANKOHTAISIA ARTIKKELEITA TALOUDESTA Sisältö Fintech-yritykset tuovat markkinoille uudenlaisia rahoituspalveluita 3 BLOGI Fintech-yritykset tuovat markkinoille uudenlaisia rahoituspalveluita

Lisätiedot

MITEN TRAVIAN TAPETAAN? SELAINPOHJAISEN

MITEN TRAVIAN TAPETAAN? SELAINPOHJAISEN MITEN TRAVIAN TAPETAAN? SELAINPOHJAISEN MASSIIVIMONINPELIN HIDAS TAIVALLUS SUUNNITTELUPÖYDÄLTÄ MAAILMALLE TWITTER: @PYRYL BLOG: PYRY.LEHDONVIRTA.COM 1 Kuka? Pyry Lehdonvirta, DI YriBäjä Casual ConJnent

Lisätiedot

Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services

Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services Suomalaiset mobiilissa 2018 Dentsu Data Services Consumer Connection System (CCS) CCS-TUTKIMUS MEDIAN TAVOITTAVUUS AJANKÄYTTÖ MEDIAAN TEKNOLOGIAN KÄYTTÖ DEMOGRAFIAT ELÄMÄN- ASENTEET MITÄ TEKEE INTERNETISSÄ

Lisätiedot

Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi?

Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi? Digitaalinen markkinointi ja myynti Mitä DIVA meille kertoi? Myynnin Digiloikka, 11/5/2017 Tommi Laukkanen UEF // University of Eastern Finland Asiakkaan ostopäätösprosessi TARPEEN TUNNISTAMINEN INFORMAATION

Lisätiedot

OmniCom Media Group Finland Miten ohjelmallinen ostaminen muuttaa median ja mainonnan liiketoimintaa (Mainonnan ostajan näkökulmasta).

OmniCom Media Group Finland Miten ohjelmallinen ostaminen muuttaa median ja mainonnan liiketoimintaa (Mainonnan ostajan näkökulmasta). OmniCom Media Group Finland Miten ohjelmallinen ostaminen muuttaa median ja mainonnan liiketoimintaa (Mainonnan ostajan näkökulmasta). CEO, Teemu Neiglick. Keitä me olemme? 34 92 40 KESKI-IKÄ ~15 000 palaveria

Lisätiedot

UX NÄKÖKULMA - KONECRANES

UX NÄKÖKULMA - KONECRANES UX NÄKÖKULMA - KONECRANES Johannes Tarkiainen Industrial Design Manager KONECRANES NUMEROINA LAITTEET TOIMINTOJA LÄHES 60 % 11 800 TYÖNTEKIJÄÄ 600 TOIMIPISTETTÄ ERI PUOLILLA MAAILMAA 50 MAASSA LIIKEVAIHDOSTA

Lisätiedot

Yksi elämä -hanke. Kuluttajakysely Yksi elämä -hankkeesta Marraskuu 2016

Yksi elämä -hanke. Kuluttajakysely Yksi elämä -hankkeesta Marraskuu 2016 Yksi elämä -hanke Kuluttajakysely Yksi elämä -hankkeesta Marraskuu 2016 Johdanto Tämän kyselytutkimuksen Yksi elämä hankkeelle on toteuttanut YouGov Finland Tiedot kerättiin web-kyselynä 2.11. 6.11.2016

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q2 2008. JUKKA RINNEVAARA Toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus Q2 2008. JUKKA RINNEVAARA Toimitusjohtaja Osavuosikatsaus Q2 2008 JUKKA RINNEVAARA Toimitusjohtaja Disclaimer This presentation is confidential and is intended solely for the use of the recipients of the presentation in connection with their consideration

Lisätiedot

Tieto Edun käyttöönotto

Tieto Edun käyttöönotto Tieto Edun käyttöönotto Limingan kunta ottaa käyttöön Tieto Edun. Tieto Edu on mobiili/ -websovellus vanhemmille kodin ja varhaiskasvatuksen väliseen yhteydenpitoon. Tieto Edu/ Hoitoajat Hoitoajat on sovellus,

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Esikaupallisesti ratkaisu ongelmaan. Timo Valli 58. ebusiness Forum 21.5.2013

Esikaupallisesti ratkaisu ongelmaan. Timo Valli 58. ebusiness Forum 21.5.2013 Esikaupallisesti ratkaisu ongelmaan Timo Valli 58. ebusiness Forum 21.5.2013 Today we're still just scratching the surface of what's possible Technology should do the hard work so that people can get on

Lisätiedot

F-Secure Oyj Yhtiökokous 2010 Toimitusjohtajan katsaus

F-Secure Oyj Yhtiökokous 2010 Toimitusjohtajan katsaus F-Secure Oyj Yhtiökokous 2010 Toimitusjohtajan katsaus Kimmo Alkio Protecting the irreplaceable f-secure.com Mahdollistamme miljoonien ihmisten turvallisen Internet elämän We enable millions of people

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q JUKKA RINNEVAARA Toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus Q JUKKA RINNEVAARA Toimitusjohtaja Osavuosikatsaus Q3 2008 JUKKA RINNEVAARA Toimitusjohtaja Disclaimer This presentation is confidential and is intended solely for the use of the recipients of the presentation in connection with their consideration

Lisätiedot

Venäjänverkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Venäjänverkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Venäjänverkkokaupan trendit 2017 FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Venäjän verkkokauppa Numeroina Venäjän väestömäärä 143,7 miljoonaa Internet-penetraatio 59 % Verkko-ostosten

Lisätiedot

SoLoMo InnovaatioCamp 19.3.2013. Ari Alamäki HAAGA-HELIA Tietotekniikan koulutusohjelma Ratapihantie 13 00520 Helsinki ari.alamaki @ haaga-helia.

SoLoMo InnovaatioCamp 19.3.2013. Ari Alamäki HAAGA-HELIA Tietotekniikan koulutusohjelma Ratapihantie 13 00520 Helsinki ari.alamaki @ haaga-helia. SoLoMo InnovaatioCamp 19.3.2013 Ari Alamäki HAAGA-HELIA Tietotekniikan koulutusohjelma Ratapihantie 13 00520 Helsinki ari.alamaki @ haaga-helia.fi Social Mobile Local 7.3.2013 Perusversio-esimerkki 1.0

Lisätiedot

Apteekkien kokonaistaloudellinen tilanne

Apteekkien kokonaistaloudellinen tilanne Apteekkien kokonaistaloudellinen tilanne Janne Huovari ja Sami Pakarinen, Pellervon taloustutkimus PTT 8.1.2014 Yhteenveto 1) Vuonna 2012 apteekkien erillisyhtiöitä 132 kpl. Vuoden 2010 jälkeen uusia erillisyhtiöitä

Lisätiedot

markkinointistrategia

markkinointistrategia Menestyksen markkinointistrategia kaava - Selkeät tavoitteet + Markkinointistrategia + Markkinointisuunnitelma + Tehokas toiminta = Menestys 1. markkinat Käytä alkuun aikaa kaivaaksesi tietoa olemassa

Lisätiedot

CC0-lisenssi: case Finna

CC0-lisenssi: case Finna CC0-lisenssi: case Finna Avoin data levällään? STKS:n seminaari 22.1.2014 Tapani Sainio, Kansalliskirjasto Missä ollaan nyt? Finnan lähtökohtana on ollut metatiedon avoimuus ja yhteiskäyttöisyys. Nykyisen

Lisätiedot

Kiinan verkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin

Kiinan verkkokaupan trendit FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Kiinan verkkokaupan trendit 2017 FLYING LYNX Oy Myyntikanavaratkaisut yritysten kansainvälisiin myynteihin Kiinan verkkokauppa Numeroina Kiinan väestömäärä 1,36 miljardia Internet-penetraatio 52 %, kasvu

Lisätiedot

Tuhatjalka- eläinlääkäriasema virtuaalisena

Tuhatjalka- eläinlääkäriasema virtuaalisena 2 Tuhatjalka- eläinlääkäriasema virtuaalisena Veikko Tuovinen/ Upi Manninen Tuhatjalka-konserni ja Farmimalli Oy Kuopio Kiitos mielenkiinnosta tuotteita ja palvelujamme kohtaan. Tarjoamme Teille seuraavaa:

Lisätiedot

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31)

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) Juha Kahkonen Click here if your download doesn"t start automatically On instrument costs

Lisätiedot

AYYE 9/ HOUSING POLICY

AYYE 9/ HOUSING POLICY AYYE 9/12 2.10.2012 HOUSING POLICY Mission for AYY Housing? What do we want to achieve by renting apartments? 1) How many apartments do we need? 2) What kind of apartments do we need? 3) To whom do we

Lisätiedot

Mobiilimarkkinoinnin hyödyntäminen liiketoiminnassa

Mobiilimarkkinoinnin hyödyntäminen liiketoiminnassa Mobiilimarkkinoinnin hyödyntäminen liiketoiminnassa #iabmobiili Sakari Forslund @SakkeF Digitaalisuus ja mobiili muokkaavat markkinointia Markkinoinnin murros Kuluttaja käyttäytymisen muutos Teknlogiset

Lisätiedot

CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään!

CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään! CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään! Monikanavaisen viestinnän mittaaminen: https://www.vapamedia.fi/mittaaminen/

Lisätiedot

JulkICT Lab Stakeholder -työpaja Työpajan yhteenveto

JulkICT Lab Stakeholder -työpaja Työpajan yhteenveto JulkICT Lab Stakeholder -työpaja Työpajan yhteenveto Perjantai 23.5.2014 klo 9.00-12.00 CSC, Keilaniemi 14, Espoo 0 JulkICT Lab Sisällys 1 Alku 2 Prosessi 3 Roolit ja resurssit 4 Loppu 5 Sidosryhmät 6

Lisätiedot

Tavallista fiksumpaa markkinointia

Tavallista fiksumpaa markkinointia Tavallista fiksumpaa markkinointia Päivän agenda Hakukonemarkkinoinnin koulutus Ainoastaan hakukone- ja mobiilioptimoitu www-sivu toimii ja tehoaa Hakukonemarkkinointi: miksi ja miten? Mobiilimarkkinoinnin

Lisätiedot

Voice Over LTE (VoLTE) By Miikka Poikselkä;Harri Holma;Jukka Hongisto

Voice Over LTE (VoLTE) By Miikka Poikselkä;Harri Holma;Jukka Hongisto Voice Over LTE (VoLTE) By Miikka Poikselkä;Harri Holma;Jukka Hongisto If you are searched for a book by Miikka Poikselkä;Harri Holma;Jukka Hongisto Voice over LTE (VoLTE) in pdf form, then you have come

Lisätiedot

Mediamaailma muuttuu onko Sanoma valmis? Pörssi-ilta, maaliskuu 2011

Mediamaailma muuttuu onko Sanoma valmis? Pörssi-ilta, maaliskuu 2011 Mediamaailma muuttuu onko Sanoma valmis? Pörssi-ilta, maaliskuu 2011 Sanoma pähkinänkuoressa Yksi Euroopan johtavista mediayhtiöistä, painopistealueina kestävä kasvu ja kannattavuus Markkinajohtaja valituissa

Lisätiedot

Network to Get Work. Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students. www.laurea.fi

Network to Get Work. Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students. www.laurea.fi Network to Get Work Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students www.laurea.fi Ohje henkilöstölle Instructions for Staff Seuraavassa on esitetty joukko tehtäviä, joista voit valita opiskelijaryhmällesi

Lisätiedot

Kaupan liitto 26.10.2011

Kaupan liitto 26.10.2011 Kaupan liitto 26.10.2011 MIKKO KNUUTTILA TOIMINUT DIGITAALISEN MARKKINOINNIN JA SÄHKÖISEN KAUPANKÄYNNIN KEHITYS- JA JOHTOTEHTÄVISSÄ YLI 10 VUOTTA VIIMEISIMPÄNÄ VASTANNUT DNA:N DIGIMARKKINOINNISTA JA 1.

Lisätiedot

Kasvata myyntiä kiinalaisille turisteille WeChat Payn avulla

Kasvata myyntiä kiinalaisille turisteille WeChat Payn avulla Kasvata myyntiä kiinalaisille turisteille WeChat Payn avulla Kiinalaiset turistit Suomessa ja Euroopassa Statistics in Finland 2018 Chinese tourists: over 389 000 Change (%) 2017/16: +33% Chinese tourists

Lisätiedot

Voimakkaasti kasvava markkinoinnin edelläkävijä TOIMITUSJOHTAJA JYRKI VAITTINEN NASDAQ, 18/03/2019

Voimakkaasti kasvava markkinoinnin edelläkävijä TOIMITUSJOHTAJA JYRKI VAITTINEN NASDAQ, 18/03/2019 Voimakkaasti kasvava markkinoinnin edelläkävijä TOIMITUSJOHTAJA JYRKI VAITTINEN NASDAQ, 18/03/2019 2 Tavoitteellista markkinointia asiakkaan strategian toteuttamiseen Strategian ydin MARKKINOINTI PALVELUNA

Lisätiedot

ordica on Suomeen erikoistunut matkailun myynti ja arkkinointiagentuuri. Tänään neljä vakituista työntekijää ja kv. artneriverkosto.

ordica on Suomeen erikoistunut matkailun myynti ja arkkinointiagentuuri. Tänään neljä vakituista työntekijää ja kv. artneriverkosto. Jyrki Oksanen 9 vuotta maailmalla ja 16 v Suomessa. semat: Helsinki, Lontoo, Turku, Salo, Tukholma, Helsinki, ampuri, Frankfurt, Heidelberg, Amsterdam, Mainz, Berliini. atkailualalla vuodesta 1988 jatkuvasti

Lisätiedot

RTK-Palvelu Oy on Suomen johtavia kiinteistöpalvelualan yrityksiä.

RTK-Palvelu Oy on Suomen johtavia kiinteistöpalvelualan yrityksiä. KIITOS RTK-Palvelu Oy on Suomen johtavia kiinteistöpalvelualan yrityksiä. Konsernimme liikevaihto on n. 114 milj. euroa ja palveluksessamme työskentelee maanlaajuisesti yli 3500 alamme ammattilaista. Olemme

Lisätiedot

Raisio Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2018 Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi

Raisio Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2018 Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi Raisio Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 18 Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi 8.8.18 Raision Q2/18 lyhyesti Määrätietoinen työ Raision uudistamiseksi ja kannattavan orgaanisen kasvun tukemiseksi jatkuu

Lisätiedot

RT-sisältöpaketti. Mainospaketti elintarvikebrändille, joka osuu oikeaan kohderyhmään oikealla hetkellä.

RT-sisältöpaketti. Mainospaketti elintarvikebrändille, joka osuu oikeaan kohderyhmään oikealla hetkellä. RT-sisältöpaketti Mainospaketti elintarvikebrändille, joka osuu oikeaan kohderyhmään oikealla hetkellä. Miksi RT-sisältöpaketti? Tavoita 150 000* ruoanlaitosta kiinnostunutta kuluttajaa kuukaudessa. Kekseliään

Lisätiedot

Pelilabra. Pelilabra on noin minuuttia pitkä, pääasiallisesti nopaton skenaario jossa pelaajat kokevat tyypillisen Oululaisen pelikoulutuksen.

Pelilabra. Pelilabra on noin minuuttia pitkä, pääasiallisesti nopaton skenaario jossa pelaajat kokevat tyypillisen Oululaisen pelikoulutuksen. Pelilabra Vainuan kaupunkiin on saapunut Vainuan Game Lab, pelialan koulutusta tarjoava ohjelma. VGL:n ensimmäisenä viikkona osallistujat pistetään kehittämään pelikonsepti joka pitchataan pelialan tekijöille.

Lisätiedot

Suomen mobiilipelialan kansainväliset murrokset ja Supercell-kaupan vaikutukset

Suomen mobiilipelialan kansainväliset murrokset ja Supercell-kaupan vaikutukset Suomen mobiilipelialan kansainväliset murrokset ja Supercell-kaupan vaikutukset Piispanen, Simo Vihikainen, Niko 2014 Leppävaara Laurea-ammattikorkeakoulu Laurea Leppävaara Suomen mobiilipelialan kansainväliset

Lisätiedot

TÄYSIN UUTTA RAHOITUSTA URHEILUJOUKKUEELLESI SOSIAALISEN MEDIAN AVULLA? Kimmo Kivirauma, COO & Co-founder Helmikuu 2015

TÄYSIN UUTTA RAHOITUSTA URHEILUJOUKKUEELLESI SOSIAALISEN MEDIAN AVULLA? Kimmo Kivirauma, COO & Co-founder Helmikuu 2015 TÄYSIN UUTTA RAHOITUSTA URHEILUJOUKKUEELLESI SOSIAALISEN MEDIAN AVULLA? Kimmo Kivirauma, COO & Co-founder Helmikuu 2015 VALLITSEVIA SOSIAALISEN MEDIAN ALUSTOJA EI TEHTY SPONSOROINTIA VARTEN. FACEBOOK &

Lisätiedot

Pelaaminen haltuun johdatus digitaalisen pelaamisen kulttuuriin

Pelaaminen haltuun johdatus digitaalisen pelaamisen kulttuuriin Pelaaminen haltuun johdatus digitaalisen pelaamisen kulttuuriin Mikko Meriläinen mikko.merilainen@ehyt.fi Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry Elimäenkatu 27, 4.krs, 00510 Helsinki www.ehyt.fi www.pelitaito.fi

Lisätiedot

ATLAS-kartan esittely - Peli palveluiden yhteiskehittämisen menetelmistä Päivi Pöyry-Lassila, Aalto-yliopisto

ATLAS-kartan esittely - Peli palveluiden yhteiskehittämisen menetelmistä Päivi Pöyry-Lassila, Aalto-yliopisto ATLAS-kartan esittely - Peli palveluiden yhteiskehittämisen menetelmistä Päivi Pöyry-Lassila, Aalto-yliopisto Serve Research Brunch 24.10.2013 Esityksen sisältö ATLAS-hanke lyhyesti ATLAS-kartan kehittäminen:

Lisätiedot

Teknologinen muutos ja yliopistojen tulevaisuus. Tievie-seminaari Helsinki 22.11.2001 Antti Auer

Teknologinen muutos ja yliopistojen tulevaisuus. Tievie-seminaari Helsinki 22.11.2001 Antti Auer Teknologinen muutos ja yliopistojen tulevaisuus Tievie-seminaari Helsinki 22.11.2001 Antti Auer Verkko-opetuksen neljä strategiaa (mukailtu Collis & Gommer, 2001 artikkeleista) Instituutio määrittelee

Lisätiedot

Digitaalinen saavutettavuus kuntoon! markkinoinnin automatisointi

Digitaalinen saavutettavuus kuntoon! markkinoinnin automatisointi 28.9.2016 Digitaalinen saavutettavuus kuntoon! markkinoinnin automatisointi Ilkka Kauppinen 28.9.2016 Rovaniemi Kouluttajan lyhyt esittely 30.4.2017 SIVU 2 Ilkka Kauppinen on Rovaniemeläinen matkailun

Lisätiedot

Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku)

Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku) Julkaisuvapaa 28.10.2016 kello 9:00 Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku) Lounea konsernin liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani viime vuodesta Jimm s verkkokaupan

Lisätiedot

Q Osavuosikatsaus Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja

Q Osavuosikatsaus Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja Q3 2003 Osavuosikatsaus 20.10.2003 Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja Disclaimer This presentation is confidential and is intended solely for the use of the recipients of the presentation in connection with

Lisätiedot

FinFamily PostgreSQL installation ( ) FinFamily PostgreSQL

FinFamily PostgreSQL installation ( ) FinFamily PostgreSQL FinFamily PostgreSQL 1 Sisällys / Contents FinFamily PostgreSQL... 1 1. Asenna PostgreSQL tietokanta / Install PostgreSQL database... 3 1.1. PostgreSQL tietokannasta / About the PostgreSQL database...

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin

Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin Javaa tarvitaan Fivaldin Sovellusikkunan alaisiin sovelluksiin, jotka käyttävät Oracle Forms -tekniikkaa. Visma Fivaldin osalta suosittelemme aina käyttämään

Lisätiedot

MUSEOT KULTTUURIPALVELUINA

MUSEOT KULTTUURIPALVELUINA Elina Arola MUSEOT KULTTUURIPALVELUINA Tutkimuskohteena Mikkelin museot Opinnäytetyö Kulttuuripalvelujen koulutusohjelma Marraskuu 2005 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 25.11.2005 Tekijä(t) Elina

Lisätiedot