Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus"

Transkriptio

1 Lainanhakijan opas Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus

2 Lainan hakeminen on helppoa, nopeaa ja turvallista Joutsen Rahoituksen verkkopalvelussa lainan haku on tehty niin helpoksi kuin se on mahdollista tinkimättä turvallisuudesta. Täytä lainahakemus sujuvasti mihin vuorokauden aikaan hyvänsä. Palvelemme Suomeen rekisteröityjä yrityksiä, joiden luottoluokitus on vähintään A Markkinapaikkamme on avoinna kaikille Suomeen rekisteröidyille yhtiöille, joiden yhtiömuoto on avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö tai julkinen osakeyhtiö. Kauttamme voi hakea lainaa eurosta kahteen miljoonaan euroon. Jokaiselle yritykselle määritellään lainankantokyky, johon lainan enimmäismäärä perustuu. Lainan korko määräytyy yrityksen luottoluokituksen (AAA A) mukaan, alkaen 6%. Tarjoamiemme lainojen takaisinmaksuaika on kolmesta kuukaudesta viiteen vuoteen. Lyhennykset voi suorittaa etuajassa ilman lisäkuluja. 7 askelta Vastuullisen luotonmyönnön periaatteiden mukaisesti kaikkien markkinapaikalle hyväksyttyjen yritysten pitää selvitä lainan takaisinmaksusta omalla kassavirrallaan. Emme hyväksy markkinapaikalle sellaisia hankkeita, joiden seurauksena lainaa hakevat yritykset ajautuvat taloudellisiin vaikeuksiin. Lainanhakijan oppaasta löydät seuraavat ohjeet ja tiedot: 1. Lainahakemuksen täyttäminen 2. Muistilista lainahakemuksen täyttäjälle 3. Lainahakemuksen käsittely ja lainaehtojen määräytyminen 4. Lainaehdotuksen hyväksyminen 5. Lainan avautuminen sijoittajille 6. Lainan nostaminen 7. Lainan lyhentäminen

3 1 Lainanhakemuksen täyttäminen Lainahakemuslomakkeen täyttäminen onnistuu noin 20 minuutissa edellyttäen, että kaikki tarvittavat materiaalit ovat valmiina. Sähköisen tunnistautumisen jälkeen, lainahakemuksen täyttämisen voi keskeyttää missä tahansa vaiheessa, ja jatkaa uudelleen koska tahansa. Jo täytettyjä tietoja tarvitse täyttää uudelleen. 1.1 Aloita lainahakemuksen täyttäminen Siirry selaimella osoitteeseen: Täytä sähköpostiosoitteesi Valitse salasana Täytä yrityksen Y-tunnus Sähköinen tunnistauminen pankkitunnuksilla Sähköinen tunnistauminen tapahtuu henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi oman pankkisi verkkopalvelun kautta. Sähköinen tunnistautuminen on välttämätöntä henkilöllisyyden varmistamiseksi, ja väärinkäytösten estämiseksi. Haetaan yrityksen perustiedot Y-tunnuksen perusteella (Asiakastieto Oyj) Varmennetaan henkilön allekirjoitusoikeus yrityksen nimissä tehtävälle lainahakemukselle 1.2 Yrityksen tiedot Suuri osa lainaa hakevan yrityksen tiedoista saadaan automaattisesti Y-tunnuksen perusteella. Automaattisesti haettujen tietojen lisäksi hakijan tulee täyttää seuraavat yrityksen tiedot: Osoitetiedot Tilinumero Laskutustiedot (sähköinen lasku / paperilasku)

4 1.3 Yhteyshenkilön ja yhtiön omistajien tiedot Yhteyshenkilön tiedot puhelinnumero sosiaaliturvatunnus Yhtiön omistajien tiedot nimi, kansalaisuus ja kotipaikka sosiaaliturvatunnus/y-tunnus omistusosuus % 1.4 Lainan määrittely ja rahoitushankkeen tiedot Lainan määrittely tapahtuu työkalulla, johon valitaan lainatyyppi, -summa ja -aika. Lainatyyppi Lainatyypiksi voi valita joko kuukausilyhenteisen tai kertalyhenteisen lainan. Kuukausilyhenteisessä lainanlyhennys ja korko maksetaan kuukausittain tasaerissä ja laina-aika on 1 5 vuotta. Kertalyhenteinen, niin sanottu bullet-laina, on tarkoitettu lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen (3 12kk). Kertalyhenteisestä lainasta maksetaan kuukausittain vain korkoa ja laina lyhennetään kerralla viimeisessä maksuerässä. Lainasumma Lainasumma on riippumaton lainatyypistä. Lainasumman voi valita välille euroa. Lainasummaa voi valita joko lainapääoman tai lainapääoman vähennettynä avausmaksulla (lainaajalle suoraan siirtyvä summa) mukaan. Laina-aika Laina-aika kuukausilyhenteisessä lainassa on 1, 2, 3, 4 tai 5 vuotta ja kertalyhenteisessä lainassa 3, 6, 9 tai 12 kuukautta. Lainanmäärittely-työkalulla voi lainatyyppiä, -pääomaa ja -aikaa muuttelemalla seurata muutoksia korkoprosenttiin, avausmaksuun, kuukausierään, hallinnointipalkkioon, todelliseen vuosikorkoon ja lainan kokonaiskustannuksiin. Lainaa määriteltäessä kannatta huomioida, että lainan takaisinmaksun tulee onnistua kassavirralla. Lainahakemuksen käsittelyä varten tarvitsemme lisäksi tiedot rahoitushankkeen kokonaissummasta sekä mahdollisistä muista rahoituslähteistä. Rahoitushankkeen tiedot Rahoitushankkeen kokonaisrahoitus Oma rahoitus: Omistajien sijoitukset ( ), Osakaslainat ( ) Mahdolliset muut rahoittajat: Rahoittajan nimi, Summa Rahoitushankkeelle saadut tuet: Tuen antaja, Summa 1.5 Kuvaus rahoitushankkeesta Rahoitushankkeen kuvaukseen tulee valita lainan pääasiallinen käyttötarkoitus ja täyttää vapaamuotoiset kuvaukset yrityksestä, hankkeesta ja hankkeen vaikutuksista liiketoimintaan. Lainan käyttötarkoitus Kirjallinen kuvaus rahoitusta hakevasta yrityksestä Kirjallinen kuvaus rahoitushankkesta Kirjallinen kuvaus hankkeen vaikutuksista liiketoimintaan Kuvausten kirjoittamisee kannattaa varata riittävästi aikaa, mikäli niitä ole ole valmiina. Kuvaukset tulevat näkyville sijoittajille ja tekstien tulisi olla ymmärretäviä ja selkeitä sekä tuoda esille rahoitushankkeen hyödyt yleistajuisesti.

5 1.6 Rahoitushankkeen vaikutukset ja nykyiset lainat Arvioi mahdollisimman realistisesti hankkeen vaikutuksia liikevaihtoon ja yrityksen kulurakenteeseen. Liikevaihdon muutos prosentteina Kustannussäästöt Materiaalien ja palveluiden osalta (%) Henkilöstökulujen osalta (%) Muiden kulujen osalta (%) Täytä yhtiön viimeiseen tilinpäätökseen kirjatut lainat. Summa Laina-aika Korko 1.7 Lainan takaajat Takaajat eivät ole edellytys lainansaannille. Mahdollisten takaajien avulla yhtiöllä on mahdollisuus saada pidempi laina-aika ja/tai mahdollisesti pienempi korkoprosentti lainalle. Yksittäinen takaaja voi taata enimmillään euroa. Takaajaksi merkityille henkilöille lähetetään sähköpostitse takauspyyntö, joka sisältää linkin Joutsen Rahoitus Oy:n lainajärjestelmään, jossa takaussopimus täytetään. Takauskelpoisuus tarkistetaan erikseen sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Takaussopimuksen allekirjoittamista varten takaajalla tulee olla voimassaolevat verkkopankkitunnukset suomalaisessa pankissa. Takaajilta lainahakemusta täytettäessä tarvittavat tiedot Nimi Sähköposti Takaussumma 1.8 Lainahakemuksen liitteet Ennen lainahakemuksen hyväksymistä tulee hakemukseen liittää ainakin viimeisin vahvistettu tilinpäätös. Muut tarvittavat dokumentit voi toimittaa tarvittaessa jälkikäteen sähköpostitse osoitteeseen Hallituksen kokouksen pöytäkirja Hallituksen kokouksen pöytäkirja, josta ilmenee päätös hakea lainaa Joutsen Rahoitus Oy:n tarjoamalta markkinapaikalta ja lainan määrä. Viimeisin vahvistettu tilinpäätös Yhtiön viimeisin vahvistettu (allekirjoitettu) tilinpäätös. Kirjanpitoraportit Kirjanpitoraportit viimeisen vahvistetun tilinpäätöksen jälkeen. Jos et ole varma, pyydä nämä tiedot kirjanpitäjältäsi.

6 Viimeisen kuukauden tiliote Skannattu postitse tullut tiliote tai verkkopankista saatava tiliote. Tiliotteessa tulee näkyä tilinumero ja yrityksen nimi tilinomistajana. Liiketoimintasuunnitelma Mikäli uutta lainaa koskien on tehty liiketoimintasuunnitelma, tai muutoksia yrityksen alkuperäiseen liiketoimintasuunnitelmaan, voi suunnitelman liittää hakemukseen. Liiketoimintasuunnitelma ei ole edellytys lainan myöntämiselle. Pitkä hankekuvaus Hakemukseen voi liittää laajemman hankekuvauksen esimerkiksi pdf-muodossa. Pitkä hankekuvaus ei ole edellytys lainan myöntämiselle. Yrityksen logo Hakemukseen voi liittää yrityksen logon tai muun kuvan yrityksen toiminnasta. Logo tai muu kuva näkyy pienenä sijoittajille ja auttaa yritystä erottumaan listauksissa. Logo ei ole välttämätön. Veroehdotus/verotuspäätös takaajalta Hakemukseen voi liittää viimeisimmän veroehdotuksen / verotuspäätöksen takaajalta. Veroehdotus / verotuspäätös ei ole pakollinen. Tietoa ei julkaista sijoittajille. 1.9 Lainahakemuksen ja lainanhakijan yleisten ehtojen hyväksyminen Lainahakemuksen ja lainanhakijan yleisten ehtojen hyväksyminen tapahtuu henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi samaan tapaan kuin sähköinen tunnistautuminen (1.2). Samassa yhteydessä sekä hakemus että ehdot allekirjoitetaan sähköisesti. Sähköisen allekirjoittamisen teknisestä toteutuksesta vastaa yhteistyökumppanimme Signicat AS. Signicatin avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme EU-direktiivin mukaiset sähköiset allekirjoitukset. Signicat on alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa. Allekirjoitettuasi sähköisesti lainahakemuksen ja lainanhakijan yleiset ehdot, lainahakemus siirtyy käsiteltäväksi. Lainahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tarvittaessa otamme yhteyttä hakijaan kahden arkipäivän kuluessa.! Sähköposti ja tietoturva Turvallisuussyistä emme lähetä mitään sopimuksia tai muuta henkilötietoja sisältävää informaatiota sähköpostitse. Sähköpostia käytetään vain ilmoituksiin uusista viesteistä ja sopimusten sijainneista järjestelmän sisällä. Tilisiirtolomake on ainoa sähköpostitse lähetettävä asiakaskohtainen dokumentti. Emme ikinä kysy tunnuksiasi, salasanaasi tai muita henkilökohtaisia tietoja sähköpostitse.

7 2 Muistilista lainahakemuksen täyttäjälle Lista kaikista lainahakemusta varten tarvittavista tiedoista ja dokumenteista. 1. Yrityksen tiedot Y-tunnus Osoitetiedot Tilinumero Laskutustiedot Omistajien tiedot: nimi, kansalaisuus, kotipaikka, sosiaaliturvatunnus/y-tunnus, omistusosuus % 2. Henkilökohtaiset tiedot Henkilökohtaiset pankkitunnukset Sähköpostiosoite Puhelinnumero Sosiaaliturvatunnus 3. Tiedot rahoitushankkeesta Lainatyyppi (kuukausi- / kertalyhenteinen) Lainapääoma Laina-aika Takaisinmaksupäivä Hankkeen kokonaisrahoitus Oma rahoitus Hankkeen muut mahdolliset rahoittajat Hankkeelle saadut tuet 4. Kuvaus rahoitushankkeesta Lainan käyttötarkoitus Kirjallinen kuvaus yrityksestä Kirjallinen kuvaus rahoitushankkesta Kirjallinen kuvaus hankkeen vaikutuksista liiketoimintaan 5. Rahoitushankkeen vaikutukset Liikevaihdon muutos Kustannussäästöt Materiaalien ja palveluiden osalta Henkilöstökulujen osalta Muiden kulujen osalta 6. Yhtiön nykyiset lainat Summa Laina-aika Korko 7. Mahdolliset lainan takaajat Nimi Sähköpostiosoite Takaussumma 8. Lainahakemuksen liitteet Hallituksen kokoksen pöytäkirja Viimeisin vahvistettu tilinpäätös Kirjanpitoraportit Viimeisen kuukauden tiliote Liiketoimintasuunnitelma Pitkä hankekuvaus Yritysen logo Veroehdotus/verotuspäätös takaajalta

8 3 Lainahakemuksen käsittely ja lainaehtojen määräytyminen Joutsen Rahoitus käsittelee lainahakemukset kahden työpäivän kuluessa lainahakemuksen allekirjoittamisesta. Kun lainahakemus on käsitelty, henkilökohtainen yhteyshenkilö lähettää yksilöllisen lainaehdotuksen hyväksyttäväksi. Jokaisen lainaa hakevan yrityksen taloudellinen tilanne arvioidaan yksilöllisesti yhteistyössä Asiakastieto Oyj:n kanssa yhdenmukaisia kriteerejä noudattaen. Luottoluokituksen, liikevaihdon, tuloksen, taseen ja hankkeen mahdollisten vaikutusten avulla Joutsen Rahoitus määrittelee jokaiselle yritykselle yksilöllisen lainankantokyvyn ja korkoprosentin, joiden pohjalta tehdään lainaehdotus. Mahdolliset lainan henkilötakaajat saattavat laskea lainan korkoa, mutta eivät vaikuta yhtiölle myönnettävän luoton enimmäismäärään.

9 4 Lainaehdotuksen hyväksyminen Lainaehdotus hyväksytään kirjautumalla palveluumme ja hyväksymällä lainaehdotus sähköisesti. Lainaehdotuksen hyväksymisen yhteydessä lähetämme SMS-viestinä kertakäyttöisen tunnuksen, jolla vahvistetaan lainaehdotuksen hyväksyminen. Lainaehdotuksen hyväksymisen jälkeen lainahakemuksen tiedot julkaistaan välittömästi palveluun rekisteröityneille sijoittajille ja he pääsevät sijoittamaan lainaan.

10 5 Lainan avautuminen sijoittajille Palveluun rekisteröityneet sijoittajat pääsevät tutustumaan yksittäisen lainan ja lainoitettavan yrityksen tietoihin ja sijoittamaan lainaan haluamansa summan. Sijoitukset voivat tapahtua myös automaattisesti sijoittajien määrittämien kriteerien mukaisesti. Lainanhakija pääsee seuraamaan sijoitusten kertymistä omaan lainaansa reaaliajassa. Yrityksistä ja lainoista julkaistaan rekisteröityneille sijoittajille seuraavat tiedot: Yrityksen nimi Lainatyyppi Lainasumma Korko Laina-aika Yrityksen luottoluokka Hakemukseen täyttämäsi kuvaus rahoitushankkeesta Lainan käyttötarkoitus Kuvaus yrityksestä Kuvaus rahoitushankkeesta Kuvaus hankkeen vaikutuksista liiketoimintaan Lainahakemuksen liitteet Viimeisin vahvistettu tilinpäätös Kirjanpitoraportit Liiketoimintasuunnitelma Pitkä hankekuvaus Yrityksen logo Yrityksen taloustiedot Viimeisen kolmen vuoden tulos ja taselaskelma

11 6 Lainan nostaminen Lainan voi nostaa kokonaan tai osissa (30% / 60% / 100% kokonaislainasummasta) sen täyttyessä sijoituksista. Sijoitusten kertymistä omaan lainaansa voi seurata palvelussa reaaliajassa. Lisäksi hakija saa sähköpostitse ilmoituksen lainasumman täyttymisen vaiheista: 30%, 60% ja 100%. Laina on avoinna sijoittajille kaksi kuukautta. Tämän jälkeen lainaan ei voi tehdä sijoituksia. Laina, tai lainan osat, jotka ovat täyttyneet, tulee nostaa viiden arkipäivän kuluessa sijoitusten päättymisestä. Mikäli lainaa ei nosteta viiden arkipäivän kuluessa lainahakemus erääntyy ja sijoitetut varat palautetaan sijoittajille. Lainan nostaminen edellyttää kirjautumista palveluun ja sopimuksen sähköistä allekirjoittamista. Sähköisen allekirjoittamisen teknisestä toteutuksesta vastaa yhteistyökumppanimme, Pohjoismaiden johtava sähköisten allekirjoitusten toteuttaja, Signicat AS. Joutsen Rahoituksen verkkopalvelussa käytettävät asiakirjojen sähköiset allekirjoitukset täyttävät EU-direktiivin mukaiset sähköisen allekirjoituksen vaatimukset.

12 7 Lainan lyhentäminen Lainaa lyhennetään hyväksytyn maksusuunnitelman mukaisesti. Kuukausilyhenteisessä rahoituksessa lainanlyhennys ja korko maksetaan kuukausittain tasaerissä. Kertalyhenteisessä rahoituksessa maksetaan kuukausittain vain korkoa ja laina lyhennetään kerralla viimeisessä maksuerässä. Lainaa on mahdollisuus lyhentää myös etuajassa ilman lisäkuluja. Mikäli yrityksellä ilmenee ongelmia lainan takaisinmaksun suhteen, niin suosittelemme olemaan välittömästi yhteydessä Joutsen Rahoitukseen. Lainanlyhennysten viivästyessä 1. Lainanlyhennyksestä tulee huomatus sähköpostitse 2. Asiakkaan henkilökohtainen yhteyshenkilö ottaa yhteyttä puhelimitse 3. Maksumuistutus lainanlyhennyksestä valitun laskutustavan mukaisesti 4. Lainaerä siirtyy Intrum Justitian hoidettavaksi

13 Toivottavasti opas oli hyödyllinen Jos sinulle jäi vielä jotain kysyttävää koskien Joutsen Rahoituksen tarjoamia rahoituspalveluja, palvelemme numerossa arkisin klo 9 16 Joutsen Rahoituksen omistavat Suomen Pankkiiriliike Oy ja yrityksen toimiva johto. Joutsen Rahoitus Oy, Aleksanterinkatu 15 B Helsinki

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainanhakijan opas Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainan hakeminen on helppoa, nopeaa ja turvallista Joutsen Rahoituksen verkkopalvelussa lainan haku on tehty niin helpoksi

Lisätiedot

Lainanhakijan opas. Suomalaisilta sijoittajilta suomalaisille yrityksille 1

Lainanhakijan opas. Suomalaisilta sijoittajilta suomalaisille yrityksille 1 Lainanhakijan opas Suomalaisilta sijoittajilta suomalaisille yrityksille 1 Yritysrahoitus suomalaisen yritystoiminnan tarpeisiin Autamme kaiken kokoisia yrityksiä ottamaan seuraavan kehitysaskeleen auttamalla

Lisätiedot

Henkilösijoittajan opas

Henkilösijoittajan opas Henkilösijoittajan opas Joutsen Rahoitus Tervetuloa sijoittamaan suomalaisiin yrityslainoihin Olemme tehneet yrityslainoihin sijoittamisesta niin helppoa kuin se turvallisuudesta tinkimättä on mahdollista.

Lisätiedot

Yrityssijoittajan opas

Yrityssijoittajan opas Yrityssijoittajan opas Joutsen Rahoitus Tervetuloa sijoittamaan suomalaisiin yrityslainoihin Olemme tehneet yrityslainoihin sijoittamisesta niin helppoa kuin se turvallisuudesta tinkimättä on mahdollista.

Lisätiedot

Hae yrityslainaa suoraan verkosta

Hae yrityslainaa suoraan verkosta Hae yrityslainaa suoraan verkosta Suomalaisilta sijoittajilta suomalaisille yrityksille Tavoitteenamme on tarjota laadukasta ja asiantuntevaa palvelua sekä olla johtava kotimainen pankkien ulkopuolinen

Lisätiedot

Yrityssijoittajan opas

Yrityssijoittajan opas Yrityssijoittajan opas Joutsen Rahoitus Tervetuloa sijoittamaan suomalaisiin yrityslainoihin Olemme tehneet yrityslainoihin sijoittamisesta niin helppoa kuin se turvallisuudesta tinkimättä on mahdollista.

Lisätiedot

Henkilösijoittajan opas

Henkilösijoittajan opas Henkilösijoittajan opas Joutsen Rahoitus Tervetuloa sijoittamaan suomalaisiin yrityslainoihin Olemme tehneet yrityslainoihin sijoittamisesta niin helppoa kuin se turvallisuudesta tinkimättä on mahdollista.

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (21) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Sijoita suomalaisiin yrityslainoihin

Sijoita suomalaisiin yrityslainoihin Sijoita suomalaisiin yrityslainoihin Suomalaisilta sijoittajilta suomalaisille yrityksille 1 Tavoitteenamme on tarjota laadukasta ja asiantuntevaa palvelua sekä olla johtava kotimainen pankkien ulkopuolinen

Lisätiedot

Sijoittajan opas yrityksille ja yhteisöille

Sijoittajan opas yrityksille ja yhteisöille Sijoittajan opas yrityksille ja yhteisöille Suomalaisilta sijoittajilta suomalaisille yrityksille 1 Tervetuloa sijoittamaan suomalaisiin yrityslainoihin Olemme tehneet yrityslainoihin sijoittamisesta niin

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

Jäspi-lämmitysrahoitus -palvelujen käyttöönotto

Jäspi-lämmitysrahoitus -palvelujen käyttöönotto Jäspi-lämmitysrahoitus -palvelujen käyttöönotto Anton Kurttila 044 567 1509 Jäspi-lämmitysrahoituksen käyttöönotto (( 1 2 3 4 (( 1. Ota Jäspi-lämmitysrahoituspalvelu käyttöösi täyttämällä OP:n yhteistyösopimus

Lisätiedot

Tuottoa vertais- ja joukkorahoituslainoista @fellowfinancefi Fellow Finance Oyj Joukkorahoitusta ihmisille ja yrityksille Perustettu 2013 Toimii Suomessa, Saksassa ja Puolassa 165 miljoonaa euroa välitetty

Lisätiedot

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin 24.1.2019 Kouvola Kesätyösetelin ohje yritykselle Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin Kouvolassa kesätyöseteli myönnetään sähköisessä järjestelmässä vuonna 2019. Siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Lisätiedot

Audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen hakuohje

Audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen hakuohje Hakuohje 1 (5) Sähköisen hakemuksen voi täyttää vain Suomeen rekisteröity yritys. Audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen hakuohje 1. Kenelle? Audiovisuaalisen alan tuotantokannustinta voivat saada suomalaiset

Lisätiedot

Audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen hakuohje

Audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen hakuohje Hakuohje 1 (5) Audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen hakuohje 1. Kenelle? Audiovisuaalisen alan tuotantokannustinta voivat saada suomalaiset ja ulkomaiset tuotantoyhtiöt, tuotantopalveluyhtiöt tai

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset

KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset KÄYTTÖOHJE Yhdistystilin luominen/rekisteröityminen Avustushakemukset Huomioithan, että yhdistyksen nimenkirjoittajan on ensimmäisellä kerralla tunnistauduttava henk.koht. verkkopankki- tai mobiilivarmenteella

Lisätiedot

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi 1(15) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Varmenne 3 Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen 4 Varmenteen noutaminen 9 Asiakasyrityksen

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Unionin rekisteriä koskeva hakemus

Unionin rekisteriä koskeva hakemus Unionin rekisteriä koskeva hakemus Hakemus: Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 4, 6 ja 9) Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustilin avaaminen (täyttäkää vain

Lisätiedot

SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ

SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ SOPIMUSKONEEN SOPIMUSTEN SÄHKÖINEN ALLEKIRJOITTAMINEN PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖ Halutessasi käyttöösi Sopimuskoneen sähköisen allekirjoituksen, voit klikata Sopimuskoneen etusivun yläkulmassa näkyvää

Lisätiedot

erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE

erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE 1(7) Yleistä asiontipalvelusta Rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun kautta voit hakea lupaa useimpiin rakentamista koskeviin hankkeisiin,

Lisätiedot

Rahoitusta yritystoiminnan

Rahoitusta yritystoiminnan Rahoitusta yritystoiminnan alkuun Finnverasta rahoitusta yritystoiminnan käynnistämiseen Suunnitteletko yrityksen perustamista? Hyvä liikeidea, yrittäjävalmiudet ja huolellinen suunnittelu auttavat liiketoiminnan

Lisätiedot

VAURAUS VÄLITTÄÄ YRITYSLAINAA. Yhdistämme kiinnostavia kohteita etsivän sijoittajan ja tehokasta rahoitusratkaisua etsivän yrityksen.

VAURAUS VÄLITTÄÄ YRITYSLAINAA. Yhdistämme kiinnostavia kohteita etsivän sijoittajan ja tehokasta rahoitusratkaisua etsivän yrityksen. VAURAUS VÄLITTÄÄ YRITYSLAINAA Yhdistämme kiinnostavia kohteita etsivän sijoittajan ja tehokasta rahoitusratkaisua etsivän yrityksen. MIKSI VAURAUS ON PERUSTETTU? Sääntelyn tiukentuminen on vaikeuttanut

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

WWW-osoite Virallinen sähköpostiosoite noreply@tekes.fi Emoyhtiön konsernin nimi Yksikön nimi Kunta. Diaari 1392278355833/0/2014

WWW-osoite Virallinen sähköpostiosoite noreply@tekes.fi Emoyhtiön konsernin nimi Yksikön nimi Kunta. Diaari 1392278355833/0/2014 Hakemuksen tiedot Onko kyseessä Yritys Kehittäminen kohdistuu pääosin Tutkimukseen, tuotteen, palvelun, osaamisen ja/tai menetelmän kehittämiseen Organisaation tiedot Perustiedot Y-tunnus 1234567-8 Yrityksen

Lisätiedot

Lainaa voit hakea pankkitunnuksilla tai tekstiviestillä

Lainaa voit hakea pankkitunnuksilla tai tekstiviestillä hae lainaa Miten hakea lainaa? Kun ollaan tilanteessa, että edessä on lainan hakeminen niin ensimmäinen ajatus on, mistä ja miten lainaa voin hakea? Ensimmäisenä pitää miettiä millaista lainaa ollaan hakemassa.

Lisätiedot

Käsitteitä yrittäjyydestä

Käsitteitä yrittäjyydestä 1 Käsitteitä yrittäjyydestä Käsitteitä Liikeidea: yrityksen perusajatus Vastaa kysymyksiin mitä, kenelle, miten ja millä imagolla. Liiketoimintasuunnitelma: liikeidea käytäntöön Sisältää esim. yritysmuodon

Lisätiedot

Hyrrä. Hanketukien rahoitusmahdollisuudet Etelä- Pohjanmaalla -koulutuspäivä, Frami 9.4.2015 Esa Isosaari

Hyrrä. Hanketukien rahoitusmahdollisuudet Etelä- Pohjanmaalla -koulutuspäivä, Frami 9.4.2015 Esa Isosaari Hyrrä Hanketukien rahoitusmahdollisuudet Etelä- Pohjanmaalla -koulutuspäivä, Frami 9.4.2015 Esa Isosaari Hyrrä on uusi sähköinen palvelu hanke-, yritys- ja rakennetukien hakemiseen Helpottaa hakemuksen

Lisätiedot

OHJE. Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta. Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila

OHJE. Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta. Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila OHJE Nuorisoavustusten hakeminen sähköisesti nuortenjoensuu.fi sivuston kautta Joensuun kaupunki Nuorisopalvelut JP Mattila Yleistä Nuorisopalveluiden avustukset haetaan sähköisesti www.nuortenjoensuu.fi

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Lue läpi ja tulosta tarvittaessa tiedostot -> valitse

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

www.enterpay.fi/ostajalle 1 Sisällysluettelo 1 Mikä on Enterpayn yrityslasku... 3 2 Tunnistautuminen ostajana palveluun... 3 2.1 Nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö... 3 2.2 Ostovaltuudeton henkilö...

Lisätiedot

Käsitteitä yrittäjyydestä

Käsitteitä yrittäjyydestä 1 Käsitteitä yrittäjyydestä Käsitteitä Liikeidea Vastaa kysymyksiin mitä, kenelle, miten ja millä imagolla. Liiketoimintasuunnitelma Sisältää esim. yritysmuodon valinnan, talouden ja markkinoinnin suunnittelun,

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni 2019 - teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen

Lisätiedot

SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE RAKENNUSVALVONNAN SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU

SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE RAKENNUSVALVONNAN SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU erakennuslupa.vaasa.fi SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE RAKENNUSVALVONNAN SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU 1(7) Yleistä asiointipalvelusta Rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun kautta voit hakea lupaa useimpiin

Lisätiedot

Autokaupan Tililuotto Pohjola Pankki Oyj 2014

Autokaupan Tililuotto Pohjola Pankki Oyj 2014 Autokaupan Tililuotto Pohjola Pankki Oyj 2014 Rahoitus = Helpompi tie kaupoille! Rahoitus mahdollistaa kokonaispalvelun tarjoamisen kuluttaja-asiakkaalle Helppous, vaivattomuus Rahoituspäätös kaupanteon

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoon Työnantajan asiointipalvelussa

Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoon Työnantajan asiointipalvelussa Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten Työnantajan asiointipalvelussa Opas työnantajan verkkoasiointiin (sairaus- ja vanhempainpäivärahat, kuntoutusraha sekä perhevapaiden korvaukset)

Lisätiedot

www.enterpay.fi/ostajalle 1 Sisällysluettelo 1 Mikä on Enterpayn yrityslasku... 3 2 Tunnistautuminen ostajana palveluun... 3 2.1 Nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö... 3 2.2 Ostovaltuudeton henkilö...

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta

Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta Yleisen alueen tilapäinen käyttölupa 1. Ohjeen tarkoitus Tämä ohje toimii yleisohjeena alueen tilapäisen luvan hakemista varten. Yleisiä alueita, kuten

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot 1. Luotonantajan ja luotonvälittäjän henkilöllisyys ja yhteystiedot Luotonantaja Avida Finans AB, Suomen sivuliike Y-tunnus 2541768-9 Osoite Vänrikinkuja

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

www.enterpay.fi/ostajalle 1 Sisällysluettelo 1 Mikä on Enterpayn yrityslasku... 3 2 Tunnistautuminen ostajana palveluun... 3 2.1 Nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö... 3 2.2 Ostovaltuudeton henkilö...

Lisätiedot

Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje

Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje Versio 1.6. 5/2019 Vuoro Sähköisen työaikaraportin käyttöohje Jos työskentelet kahden viikon palkkajaksolla, lähetä työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavana maanantaina klo 24 mennessä. Jos

Lisätiedot

Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoon Työnantajan asiointipalvelussa

Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoon Työnantajan asiointipalvelussa Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten Työnantajan asiointipalvelussa Opas työnantajan verkkoasiointiin (sairaus- ja vanhempainpäivärahat, kuntoutusraha sekä perhevapaiden korvaukset)

Lisätiedot

Alueellinen ESR-haku

Alueellinen ESR-haku Alueellinen ESR-haku 1.1.-1.3.2016 ESR hakuinfot 12.1. ja 14.1.2016 Katso -tunnistautuminen Uuden hakemuksen avaaminen Hämeen ELY-keskus Ohjeita hakijoille www.rakennerahastot.fi -sivuilta Hanketoimijalle

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Kaupunginkanslia: Maahanmuuttajajärjestöjen kehittämisavustus

Kaupunginkanslia: Maahanmuuttajajärjestöjen kehittämisavustus Kaupunginkanslia: Maahanmuuttajajärjestöjen kehittämisavustus Jos olette tehnyt hakemuksen aikaisemmin, löydätte vanhan hakemuksenne kirjoittamalla rekisterinumeronne tai y-tunnuksenne. Jos olette uusi

Lisätiedot

Maksupalvelun tilaus Suomisport-liitoille ja -seuroille

Maksupalvelun tilaus Suomisport-liitoille ja -seuroille Maksupalvelun tilaus Suomisport-liitoille ja -seuroille 1 Sisällysluettelo Taustaa... 2 Mikä on Maksuturva... 2 Maksutavat... 2 Verkkopankkimaksut... 2 Korttimaksut... 2 Masterpass... 2 Mobilepay... 2

Lisätiedot

MALLIKAPPALE. Hakemuksen vastuuhenkilö käynnistää uuden hakemuksen henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan.

MALLIKAPPALE. Hakemuksen vastuuhenkilö käynnistää uuden hakemuksen henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan. Tutustu hakemusehtoihin: Hyvä hakija, ennen kehittämisavustushakemuksen tekemistä ota yhteyttä Työsuojelurahaston asiantuntijoihin puhelimitse. Asiantuntija antaa hakemuskriteereihin ja hakemuksen täyttämiseen

Lisätiedot

1. Käytät ensimmäistä kertaa DS Mobile -palvelua 1 Näin aloitat palvelun käytön

1. Käytät ensimmäistä kertaa DS Mobile -palvelua 1 Näin aloitat palvelun käytön Sisällys 1. Käytät ensimmäistä kertaa DS Mobile -palvelua 1 Näin aloitat palvelun käytön 2. Olet jo käyttänyt DS Mobile -palvelua 3 Kun kirjaudut palveluun seuraavan kerran 3. Näin käytät DS Mobile -palvelua

Lisätiedot

TERVETULOA. TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA:

TERVETULOA.  TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA: TERVETULOA TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA: www.saastopankki.fi Tässä ohjeistuksessa tutustumme yhdessä verkkopankin perustoimintoihin. 1. Kuinka kirjaudut verkkopankkiin

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu KATSO:lla -linkin

Lisätiedot

Digitaaliset palvelumme Lähellä ja läsnä

Digitaaliset palvelumme Lähellä ja läsnä Digitaaliset palvelumme Lähellä ja läsnä Digitaalisissa kanavissamme sinua palvelee ihminen. Lähellä ja läsnä. Me Oma Säästöpankissa haluamme tarjota asiakkaillemme konttorikäynnin rinnalla nykyaikaiset

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa

Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin!

Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin! Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin! Olemme pilottikohteena koekäyttämässä Suomeen rakennettavaa Oma YritysSuomi.fi palvelua. YritysSuomi.fi- portaalia rakennetaan niin,

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot 1. Luotonantajan nimi ja yhteystiedot Luotonantaja: Yhteisötunnus: Osoite: Puhelin: Sähköpostiosoite: Faksinumero: Internetosoite: Lainasto Oy 2382033-5

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus Hanke on Alueellinen kehittämishanke EU-rahoitteisen hankkeen valmisteluhanke Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Maatilan rahoituksen suunnittelu

Maatilan rahoituksen suunnittelu Maatilan rahoituksen suunnittelu Investoijalle 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Aloita suunnittelu ajoissa Laita laskelmien pohjaksi realistiset pohjatiedot Toimita verotiedot rahoittajalle analysoitavaksi Mieti

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

1 www.enterpay.fi/laskuyritykselle SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON LASKU YRITYKSELLE?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN...

Lisätiedot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot 1. Luotonantajan ja luotonvälittäjän henkilöllisyys ja yhteystiedot Luotonantaja Y-tunnus 2541768-9 Osoite Puhelinnumero 075 755 0070 Internetosoite

Lisätiedot

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Kirjautuminen järjestelmään netso.fi sivujen kautta Netsoon kirjautumisen jälkeen valitaan Netson etusivulta Pohjantähden logo.

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Seuratkaa alla olevaa ohjetta hakeutumista tehdessänne, jotta avustusten maksaminen mahdollistuu. Jos olet tehnyt jo aiemmin hakemuksen,

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta Metsähallitus ilmoittaa käynnissä olevista

Lisätiedot

KARTTAKORI KÄYTTÖOHJE ASIAKKAALLE

KARTTAKORI KÄYTTÖOHJE ASIAKKAALLE 1 (16) KARTTAKORI KÄYTTÖOHJE ASIAKKAALLE Sisältö: 1 Johdanto... 1 2 Rekisteröityminen Karttakori-palveluun... 2 3 Kirjautuminen Karttakori-palveluun... 4 4 Tilauksen aloittaminen... 5 5 Tilattavien aineistojen

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista. KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu

Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista. KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu 12.10.2016 2 OP Turun Seutu Linjaus marraskuu 2013 Haemme kaikki panttikirjat sähköisinä

Lisätiedot

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry Tietosuojaseloste. c/o Heidi Ihanamäki Petäjässuonkatu 4 B 28 33580 Tampere www.nozomi.fi Y-tunnus 1456802-7 Tietosuojaseloste Sisällysluettelo 1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö... 1 2. Rekisteröidyt...

Lisätiedot

Tempo-projektin raportointi

Tempo-projektin raportointi Tempo-projektin raportointi Aloituspalaveriohje: Näin raportoit projektista ja seuraat tavoitteiden saavuttamista 15.10.2018 (DM 2091936 v.1) Aluksi Lue rahoituspäätös sekä rahoitusehdot huolellisesti

Lisätiedot

Startti yrittäjyyteen seminaari Rahoitusratkaisut Imatra 6.5.2014

Startti yrittäjyyteen seminaari Rahoitusratkaisut Imatra 6.5.2014 Startti yrittäjyyteen seminaari Rahoitusratkaisut Imatra 6.5.2014 Finnvera Oyj Suomen valtion omistama erityisrahoitusyhtiö, joka täydentää yksityisen sektorin tarjoamia rahoituspalveluja Finnvera ja sen

Lisätiedot

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET Yleistä Opiston Internet-ilmoittautuminen perustuu siihen, että jokaisella ilmoittautujalla täytyy olla oma käyttäjätunnus ja salasana, jolla ilmoittautuminen

Lisätiedot

Merikarvian matkailu ry tietosuojaseloste

Merikarvian matkailu ry tietosuojaseloste Merikarvian matkailu ry tietosuojaseloste 1. Rekisterinpitäjä Merikarvian Matkailu ry Postiosoite: Kauppatie 40 29900 Merikarvia Käyntiosoite: Kauppatie 40 29900 Merikarvia Rekisteri on vain Merikarvian

Lisätiedot

7.5.2013. Asiakasnumeron haltija on vastuussa tilauksesta ja vastaa laskun maksamisesta toimitusehtojen mukaisesti Oriolalle.

7.5.2013. Asiakasnumeron haltija on vastuussa tilauksesta ja vastaa laskun maksamisesta toimitusehtojen mukaisesti Oriolalle. Henkilökunta asiakasnumerohakemus Sivu 1/5 Hyvä vastaanottaja Oheisella lomakkeella voitte hakea henkilökunta asiakasnumeroa sekä muuttaa asiakastietojanne. Asiakasnumeron saaminen edellyttää, että asiakas

Lisätiedot

Tempo-projektin raportointi

Tempo-projektin raportointi Tempo-projektin raportointi Aloituspalaveriohje: Näin raportoit projektista ja seuraat tavoitteiden saavuttamista 15.4.2019 (DM 2091936 v.2) Aluksi Lue rahoituspäätös sekä rahoitusehdot huolellisesti Rahoitusehdot

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Taustatietoa: PSOP (parastapalvelua.fi) on pääasiallisesti käytössä palvelusetelijärjestelmänä. Siksi osa järjestelmään syötetyistä

Lisätiedot