HANKESUUNNITELMA 1 (11) KESÄMÄENRINTEEN KOULUN PERUSKORJAUS Hankenumero Sijainti: Kapteeninkatu 1, Lappeenranta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HANKESUUNNITELMA 1 (11) KESÄMÄENRINTEEN KOULUN PERUSKORJAUS Hankenumero Sijainti: Kapteeninkatu 1, Lappeenranta"

Transkriptio

1 HANKESUUNNITELMA 1 (11) KESÄMÄENRINTEEN KOULUN PERUSKORJAUS Hankenumero Sijainti: Osoite: Kapteeninkatu 1, Lappeenranta Asemakaava: Asemakaavamuutos on vireillä.

2 2 (11) 1. Hankkeen perustiedot Kesämäenrinteen koulu sijaitsee Kesämäen kaupunginosassa ja on osa kolmesta koulusta Kesämäen koulu, Kesämäenrinteen koulu ja Itä- Suomen koulu muodostuvaa Kesämäen kampuksen koulukokonaisuutta. Lisäksi alueella sijaitsee Kesämäen päiväkoti. Kesämäenrinteen koulun oppilaat ovat vuosiluokilla 6 9. Hankkeessa peruskorjataan Kesämäenrinteen koulu vastaamaan uuden opetussuunnitelman vaatimia toiminnallisia ja yhteisöllisiä - monialaiseen, oppilaslähtöiseen ja ilmiöpohjaiseen oppimiseen tarvittavia tiloja. Rakennuksessa on tehty aiemmin vain osittaisia paikallisia korjauksia, mm. parannettu ilmanvaihtoa. Koulun piha/ lähiliikuntapaikka on uusittu kesällä Käyttäjän ja rakennuksen asettamien vaatimusten täyttämistä on tutkittu kolmen eri vaihtoehdon kautta. Hankesuunnittelussa selvitetään mahdollisuus laajentaa koulua sisäpihalle nykyisen sisäänkäyntikatoksen paikalle (Vaihtoehto 1/VE1) sekä vaihtoehtoisesti laajennetaan sisäpihalle sekä Kapteeninkadun puolelle (Vaihtoehto 2/ VE2). Pelkkä nykyisten tilojen peruskorjausvaihtoehto on VE3. Kaikissa vaihtoehdoissa rakennetaan ilmanvaihtokonehuoneet itäsiiven päätyyn. Vaihtoehto 1 Vaihtoehto 2 Alueella on voimassa Lappeenrannan keskustaajaman osayleiskaava 2030, Keskusta-alue, jonka kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Voimassa oleva asemakaava on vahvistettu sisäministeriössä Asemakaavan muuttaminen on vireillä. Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan hankkeen toteuttaminen ja tarkistetaan samalla tontin liikenne- ja pysäköintijärjestelyitä. Rakennus on oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa SrT-merkinnällä: Rakennus tai rakennusryhmä, jolla on rakennustaiteellisia, historiallisia tai kaupunkikuvallisia arvoja, ja jonka suojelu tulee selvittää asemakaavoituksen yhteydessä. Kesämäenrinteen koulun käyttäjänä toimivat hyvinvointi- ja sivistyspalvelut, liikuntatoimi ja edelleen eri liikuntaseurat sekä Saimaan Tukipalvelut Oy, joka hoitaa ruoka- ja puhtauspalvelut.

3 3 (11) Koulun oppilasmäärä on noin 450 henkeä ja henkilökuntaa opettajia 40 ja muita 10. Lisäksi liikuntasali on liki 100 % iltakäytössä. 2. Selvitys rakennuksesta Rakennus on valmistunut vuonna Alunperin rakennus on rakennettu Karjalasta Lappeenrantaan siirrettyä Saimaan Yhteislyseota varten. Rakennus on U-kirjaimen muotoinen ja koostuu kolmesta osakokonaisuudesta, joita ovat itä-, länsi- ja niitä yhdistävä juhlasiipi (väliosa). Koulu sijoittuu rinteeseen ja siinä on kolme kerrosta sekä itäsiivessä osittainen kellarikerros. Pääsisäänkäynti on sisäpihan juhlasalisiivessä. Itäsiipeen sijoittuu nykyisin mm. koulun jakelukeittiö, ruokala, kotitalousluokka, musiikkki- ja kuvaamataidon luokka ja muita opetustiloja. Itäsiivessä sijaitsevat myös opettajainhuone sekä rehtorinkanslia. Kellarikerroksessa on henkilökunnan tiloja, varastoja sekä Jopo-luokkien aktviivitila. Länsisiiven alimmassa kerroksessa ovat vanhat polttoainevarastot, pannuhuone, Jopo-luokka sekä henkilöstöntiloja. Ylemmissä kerroksissa on opetustiloja. Juhlasalisiivessä on aula ja liikuntasali sekä WC- ja varastotiloja. WC-tiloja on oppilasmäärään verrattuna aivan liian vähän. Kesämäenrinteen koulua ei ole aiemmin kokonaisuudessaan peruskorjattu, mutta osittaisia parannuksia on tehty, mm. - osittainen ilmanvaihdon parantaminen (2016) - pääsisäänkäynnin katoksen rakentaminen (2014) - jakelukeittiön (2007) ja JOPO-tilojen (2009) muutokset - hissien uusiminen (2007) - kuraattorin yms. tilojen kunnostuksia (2010, 2014) - vesikatteen uusiminen ja maalaaminen ( ) Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti V.J. Myyrinmaa. Kesämäenrinteen koulun nykyiset laajuustiedot: - bruttoala on brm 2 - kerrosala ke-m ,5 m 2 - huonealojen summa 5 930,5 hu-m 2 - hyötyala 4 313,5 hym 2 - hyötyala/ oppilas (450) 9,6 hym 2 / oppilas - tilavuus rm 3 Kesämäenrinteen koulun (Tilakeskuksen rakennusnumero ) vuoden 2015 kiinteistöjen arvopäivityksen (Trellum Oy ) mukaiset arvot ovat: - huoneistoala yhteensä hm2 - tekninen arvo 6,4 Meur - jälleenhankinta-arvo 10,6 Meur - kuntoluokka 61 % - korjausvelka 1,5 Meur Rakennuksen energialuokka (E-luku) on E.

4 4 (11) Kesämäenrinteen koulun energian kulutuslukemat vuodelta 2016: - kylmä vesi m3 - sähköenergia kwh - lämpöenergia MWh Rakennus on oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa SrT-merkinnällä: Rakennus tai rakennusryhmä, jolla on rakennustaiteellisia, historiallisia tai kaupunkikuvallisia arvoja, ja jonka suojelu tulee selvittää asemakaavoituksen yhteydessä. Kohteen henkilömäärään perustuva väestönsuojatarve on 375 m 2. Vaihtoehdoissa VE1 ja VE 2 on väestönsuojatiloja huomioitu 210,5 m 2. Peruskorjausvaihtoehdossa VE 3 väestönsuojaa ei ole huomioitu. Viranomaiselta ei ole saatu ennakkolausuntoa väestönsuojatarpeesta. Peruskorjausvaihtoehdoissa ei ole aiemmin vaadittu väestönsuojien rakentamista. Kaupunkikuvatyöryhmä on käsitellyt kokouksessaan Kesämäenrinteen koulun peruskorjaushanketta ja todennut, että kaupunkikuvallisesti ja rakennushistoriallisesti huomioiden sisäpihan puolelle tuleva laajennus eli VE 1 on mahdollinen. Samassa yhteydessä todettiin, että kaupunkikuvatyöryhmä ei pitänyt VE 2:n laajennusosaa Kapteeninkadun puolelle kaupunkikuvallisesti tai rakennuksen tyylin ja historian kannalta hyväksyttävänä. 3. Hankkeen tarpeellisuus Alueellinen tarkastelu Toiminnalliset perustelut Kesämäenrinteen koulu on yksi viidestä Lappeenrannassa toimivasta yläkoulusta. Kesämäenrinteen koulun oppilaaksiottoalueeseen kuuluu mm. Voisalmi, Simola, Ylämaa ja Mäntylä. Koulu on hyvin saavutettavissa. Koulu toimii myös Kesämäen kaupunginosan alueellisena ja tärkeänä liikunta/harrastustoiminnan keskuksena. Koulun tilat tarvitsevat uuden opetussuunnitelman vaatimia toiminnallisia ja yhteisöllisiä - monialaiseen, oppilaslähtöiseen ja ilmiöpohjaiseen oppimiseen tarvittavia tiloja. Yhteisopettajuus, tilojen monikäyttöisyys ja turvallisuus sekä ryhmien jakaminen oppitunneilla tulee ottaa huomioon. Eriytettäviin tiloihin tulee turvata hyvä näkyvyys, jolloin niitä voidaan turvallisesti käyttää. Varastotilat opetusvälineistöille tulee suunnitella huolella ja toimiviksi. Tekniset ja taloudelliset perusteet Rakennus on peruskorjausiässä (60 vuotta).

5 5 (11) Toimenpide-ehdotuksia energiatehokkuuden parantamiseksi: - ikkunoiden u-arvon parantaminen - yläpohjan u-arvon parantaminen - koko ilmastointijärjestelmän uusiminen energiatehokkaaksi - valaistuksen muuttaminen LED-valaisimiksi - tarpeenmukainen valaistuksen ohjauksen asentaminen - uusiutuvan energian käyttäminen mahdollisuuksien mukaan Ostoenergian määrä tulee lisääntymään, koska talotekniikka uusitaan kokonaisuudessaan nykyvaatimuksia vastaavaksi. Rakenneteknisen kuntotutkimuksen (Vahanen ) perusteella suoritettavia toimenpiteitä: - ikkunoiden uusiminen - pakkasvaurioituneiden julkisivukohtien korjaaminen - yläpohjan eristeiden uusiminen - ulkoseinä- ja välipohjarakenteiden liittymien ilmatiiveyden parantaminen - luokkahuoneiden rakenneliittymien ilmatiiveyden parantaminen - märkätilojen vesieristeiden ja laatoituksien uusiminen - liikuntasalin alapohjarakenteen uusiminen - kattopintojen toja- ja kuitulevyjen korvaaminen uusilla materiaaleilla - ikkunapalkkien sisäpuolella olevien korkkieristeiden poistaminen - verhomuurausten ja niiden takana olevien vaurioituneiden eristeiden poistaminen ja korvaaminen uusilla rakenteilla - koko LVI-järjestelmä suositellaan uusittavaksi lähivuosina - suositellaan sähköjärjestelmien uusimista kokonaisuudessaan 4. Hankkeen laajuus ja laatu Hankkeen tarkoituksena on peruskorjata Kesämäenrinteen koulu kokonaisuudessaan mahdollisine laajennusosineen vastaamaan tämän päivän vaatimuksia huomioiden viranomaisvaatimusten, energiatehokkuuden, rakenneteknisen kuntotutkimuksen, toiminnallisuuden sekä esteettömyyden näkökohdat. Vaihtoehto 1: Vaihtoehto 2: Vaihtoehto 3: Laajennusosa 971,5 m ,5 m 2 138,0m 2 Hyötyala yhteensä 5 182,0 hym ,5 hym ,5 m 2 hyötyala/ oppilas 11,5 hym 2 /opp. 12,0 hym 2 / opp. 9,6 hym 2 / opp Perusopetuksen vuoden 2015 tilojen käytön valtakunnallinen keskiarvo on 13,7 m 2 /oppilas ja Lappeenrannan koulujen osalta keskiarvo on 13,6 m 2 /oppilas. Uusissa koulurakennuksissa pyritään reilusti alle 10 m 2 / oppilas tehokkuusluvun. Oppilasmäärää kasvattamalla voidaan tilojen tehokkuutta kasvattaa lähi tulevaisuudessa vieläkin enemmän. Tavoitteena on nyt Kesämäenrinteen koulussa tehdä sellaiset tilaratkaisut, jotta myöhemmin voidaan laajentaa erityisoppilaiden määrää. Kaikki alueen lapset pyritään sijoittamaan oman oppilaaksiottoalueen kouluun. Tällöin vapautuu tilaa muista alueen kouluista.

6 6 (11) 5. Tilojen ja kohteen erityisvaatimukset Piha-alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyt järjestetään asemakaavamuutoksen yhteydessä. Lavolankadun liittymä tulee jäämään pois käytöstä. Tilojen tulee olla turvalliset käyttää ja mahdollistaa uuden opetussuunnitelman mukainen opetus. 6. Hankkeen ympäristötavoitteet Lappeenrannan kaupungin kiinteistöohjelman mukaisesti peruskorjauskohteissa tavoitteena on energialuokan puolittaminen, muutos energiatehokkuusluokassa: E -> C olisi alustavan laskelman mukaan mahdollista. Rakennuksen katon lappeille sijoitetaan aurinkopaneelijärjestelmä. Paneelit sallitaan itäsiiven lounaan puoleisella lappeella, saliosan etelän puoleisella lappeella ja länsisiiven länsilappeella. Järjestelmän koko pyritään mitoittamaan rakennuksen kesäpäivän huipputehon mukaiseksi. Arkkitehtisuunnittelussa uudisosalla otetaan huomioon aurinkopaneelien asennus mahdollisuuksien mukaan. 7. Vaikutusten ja riskien arviointi Vaikutukset tiloihin ja toimintaan Hankkeen riskit Peruskorjauksen ansiosta Kesämäenrinteen koulun tilojen elinkaarta jatketaan edelleen useita vuosikymmeniä. Rakennuksen energiatehokkuus paranee oleellisesti ja sitä kautta käyttömenoja voidaan vähentää pitkällä aikavälillä. Koululaisten, henkilökunnan ja tilojen iltakäyttäjien olosuhteet paranevat oleellisesti pitkälle tulevaisuuteen. Peruskorjauksen ja laajennuksen ansiosta Kesämäenrinteen koulun tilat saadaan vastaamaan uuden opetussuunnitelman vaatimia toiminnallisia ja yhteisöllisiä - monialaiseen, oppilaslähtöiseen ja ilmiöpohjaiseen oppimiseen tarvittavia tiloja. Jos koko rakennuksen täydelliselle peruskorjaukselle ja laajennukselle ei osoiteta riittävästi määrärahaa, jää oleellisia ja tarpeellisia osia rakennuksesta peruskorjaamatta ja uusimatta sekä rakennuksen toiminnallisuus kärsii. Vajavaisesta ja vain osittaisesta peruskorjauksesta aiheutuu rakennuksen lähivuosille edelleen korjausvelkaa, korkeita vuosikorjauskustannuksia ja jopa riskejä sisäilman laadulle.

7 7 (11) 8. Rakentamiskustannukset Hankesuunnitteluvaiheen budjettiarviot eri laajuusvaihtoehdoille hintatasossa Haahtela-indeksi 81,0/ , korjausaste 80 %: - peruskorjaus ja laajennus, Vaihtoehto 1 12,2 Meur - peruskorjaus ja laajennus, Vaihtoehto 2 12,6 Meur - peruskorjaus, Vaihtoehto 3 10,8 Meur, - HUOM! kustannukset eivät sisällä ensikertaista kalustamista (n ) eivätkä paikoitusalueen rakentamista ( ) Vaihtoehtojen VE1 ja VE2 kustannukset sisältävät väestösuojatiloja 210,5 m 2. Vaihtoehdon VE 3 hinta ei sisällä mahdollisten väestönsuojatilojen rakentamista (n ) 9. Alustava tilakustannus käyttäjälle Tämän hetken ( ) kuukausivuokra: - vuokran perusteena oleva huoneistoala m 2 - ylläpitovuokra 1,93 eur/m 2 - lämmitys 1,00 eur/m 2 - sähkökulut 0,29 eur/m 2 - vesi- ja jätevesikulut 0,08 eur/m 2 - pääomavuokra 0,82 eur/ m 2 - korjausvastike 2,70 eur/ m 2 - peruskorjausvastike 1,54 eur/ m 2 - yhteensä 8,36 eur/m eur/ kk eur/a Arvio kuukausivuokrasta 2019 huomioiden peruskorjaus ja laajennusosat (12,3 Meur), VE 1: - vuokran perusteena oleva huoneala 6 928,5 m 2 - ylläpitovuokra 1,96 eur/m 2 - lämmitys 1,15 eur/m 2 - sähkökulut 0,33 eur/m 2 - vesi- ja jätevesikulut 0,06 eur/m 2 - pääomavuokra 1,83 eur/ m 2 (1 - korjausvastike 3,67 eur/ m 2 (2 - peruskorjausvastike 8,30 eur/ m 2 (3 - yhteensä 17,30 eur/m eur/kk eur/a (1 tekninen arvo (2200 eur/m 2 ) (2 jälleenhankinta-arvo (2200 eur/m 2 ) (3 laskettu hankkeen arvolla 12,3 Meur, poistoaika 30 v, v korkotaso n. 0,50 eur/m 2 /kk+ jäljellä olevat poistot

8 8 (11) Arvio kuukausivuokrasta 2019 huomioiden peruskorjaus ja laajennusosat (12,7 Meur), VE 2: - vuokran perusteena oleva huoneala 7 186,5 m 2 - ylläpitovuokra 1,96 eur/m 2 - lämmitys 1,15 eur/m 2 - sähkökulut 0,33 eur/m 2 - vesi- ja jätevesikulut 0,06 eur/m 2 - pääomavuokra 1,83 eur/ m 2 (1 - korjausvastike 3,67 eur/ m 2 (2 - peruskorjausvastike 8,17 eur/ m 2 (3 - yhteensä 17,17 eur/m eur/kk eur/a (1 tekninen arvo (2200 eur/m 2 ) (2 jälleenhankinta-arvo (2200 eur/m 2 ) (3 laskettu hankkeen arvolla 12,7 Meur, poistoaika 30 v, v korkotaso n. 0,50 eur/m 2 /kk+ jäljellä olevat poistot Arvio kuukausivuokrasta 2019 huomioiden peruskorjaus (10,9 Meur) VE 3: - vuokran perusteena oleva huoneala 6 073,5 m 2 - ylläpitovuokra 1,96 eur/m 2 - lämmitys 1,15 eur/m 2 - sähkökulut 0,33 eur/m 2 - vesi- ja jätevesikulut 0,06 eur/m 2 - pääomavuokra 1,96 eur/ m 2 - korjausvastike 3,92 eur/ m 2 - peruskorjausvastike 8,76 eur/ m 2 - yhteensä 18,14 eur/m eur/ kk eur/a (1 tekninen arvo (2200 eur/m 2 ) (2 jälleenhankinta-arvo (2200 eur/m 2 ) (3 laskettu hankkeen arvolla 10,9 Meur, poistoaika 30 v, v korkotaso n. 0,50 eur/m 2 /kk+ jäljellä olevat poistot Vuokramäärityksissä on huomioitu paikoitusalueen rakentamiskustannuksia eur. 10. Ylläpito ja käyttötalous Peruskorjauksen yhteydessä tulee huomioida ensikertaisen kalustamisen ja varustamisen hankintakustannus n eur. Hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden palveluksessa olevien opettajien ja muun henkilökunnan ja Saimaan Tukipalvelut Oy:n siivoojien määrä säilyy ennallaan.

9 9 (11) 11. Hankkeen aikataulu Alustava suunnittelu- ja toteutusaikataulu: Hankesuunnittelu valmis 09/2017 Suunnittelun hankinta, kilpailutus 10/2017 Asemakaava 12/2017 Rakennuslupahakemus 01/2018 Urakkalaskentasuunnitelmat valmiit 05/2018 Urakkalaskenta 06/2018 Tarjoukset 06/2018 Rakentamispäätös 07/2018 urakkapäätökset lainvoimaiset 08/2018 Rakentaminen alkaa 08/2018 Hanke valmis 11/ Rahoitussuunnitelma Lappeenrannan kaupungin talousarvioissa ja suunnitelmissa hankkeelle on varattu rahoitusta: - TA2017 0,2 Meur - TS2018 4,0 Meur - TS2019 4,0 Meur Kesämäenrinteen koulun peruskorjaukselle on merkitty investointiosaan vuosille rahoitustarvetta 8,2 M. 13. Väistötilat/ -ratkaisut Peruskorjaushankeen aikana koulutoiminta siirtyy väistötiloihin, jolloin peruskorjataan koko kohde kerralla. Väistötilojen kartoitus on käynnissä. Varastotilat pitää löytää myös kiinteistön puhdistettavissa olevalle irtaimistolle, joka peruskorjauksen jälkeen mahdollisesti palautuu Kesämäenrinteen koululle. 14. Toteutusmuoto Hanke toteutetaan kokonaishintaisina jaettuina urakoina. Urakat: - rakennusurakka (pääurakka) - putkiurakka - ilmanvaihtourakka - sähköurakka - rakennusautomaatiourakka Rakennuttajan erillishankintoja mm.: - aurinkosähköjärjestelmä - kulunvalvonnan aktiivilaitteet - liittyminen kiinteistövalvomoon - kameravalvontajärjestelmän aktiivilaitteet - liikuntasalin tulostaulu

10 10 (11) 15. Loppupäätelmä Hankesuunnittelun yhteydessä on selvitetty kolmea toteutusvaihtoehtoa. Vaihtoehto kolme, VE 3, on pitkän tähtäimen investointiohjelman mukainen peruskorjaus. Vaihtoehdot yksi, VE1 ja vaihtoehto kaksi, VE2 sisältävät peruskorjauksen lisäksi koulurakennuksen laajennuksen. Tilan käytön tehokkuus peruskorjauksen jälkeen olisi vaihtoehdossa yksi 11,5 hym2/opp., vaihtoehdossa kaksi 12,0 hym2/ opp. ja vaihtoehdossa kolme 9,6 hym2/ opp. Hanketyöryhmä pitää parhaana vaihtoehtona toteutuksen pohjaksi Vaihtoehtoa kolme, VE3 eli koulurakennuksen peruskorjaus. Vaihtoehdossa kolme, VE3, käyttäjän asettamat Kesämäenrinteen koulun toiminnalliset tavoitteet saavutetaan ja samalla tilojen käyttömukavuus lisääntyy. Peruskorjausvaihtoehto on tiloiltaan tehokkain ja kustannuksiltaan edullisin. Tilan käytön tehostaminen tulee olemaan yksi LaTon valtuustoon nähden sitovista tavoitteista. Rakennuksen vanhentunut talotekniikka uusitaan vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Laajennuksena rakennetaan ilmanvaihtokonehuoneet itäsiiven päätyyn. Vaihtoehto 1, VE 1, missä rakennusta laajennetaan sisäpihalle nykyisen sisäänkäyntikatoksen paikalle, on käyttäjän näkökulmasta toiminnallisesti paras. Laajennus kuitenkin kasvattaa investointi- ja vuokrakustannuksia ja toisaalta se huonontaa tilojen käytön tehokkuutta. Ratkaisu ei tue LaTon ja kaupungin yhteistä tavoitetta tehostaa tilan käytön tehokkuutta ja sitä kautta saada raami riittämään. Vaihtoehto 2, VE 2, missä koulurakennusta laajennetaan sisäpihalle ja myös Kapteeninkadun puolelle, on tiloiltaan tehottomin ja kustannuksiltaan kallein. Kaupunkikuvatyöryhmä ei ole lausunnossaan pitänyt laajennusosaa Kapteeninkadun puolelle kaupunkikuvallisesti tai rakennuksen tyylin ja historian kannalta hyväksyttävänä. Ratkaisu ei myöskään tue LaTon ja kaupungin yhteistä tavoitetta tehostaa tilan käytön tehokkuutta ja sitä kautta saada raami riittämään. Hanketyöryhmä esittää, että peruskorjaus toteutetaan suunnitellusti vaihtoehdon 3, VE3 mukaan.

11 11 (11) Hankesuunnitelman liitteet (liitetään hankesuunnitelmaan) Liite 1 Hankesuunnittelutyöryhmä Liite 2 Käyttäjän laatima toiminnallinen kuvaus Liite 3 Tilaohjelma - Liite 3.1 Tilaohjelma VE 1 - Liite 3.2 Tilaohjelma VE 2 - Liite 3.3 Tilaohjelma VE 3 Liite 4 Kustannusarvio - Liite 4.1 Kustannusarvio VE 1 - Liite 4.2 Kustannusarvio VE 2 - Liite 4.3 Kustannusarvio VE 3 Liite 5 Viitesuunnitelmat - Liite 5.11 Arkkitehtoninen hankesuunnitelma VE1 - Liite 5.12 Arkkitehtoninen hankesuunnitelma VE 2 - Liite 5.13 Arkkitehtoninen hankesuunnitelma VE 3 - Liite 5.2 Rakennetekninen hankesuunnitelma - Liite 5.3 Geotekninen aineisto - Liite 5.4 LVIA- tekninen hankesuunnitelma - Liite 5.5 Sähkötekninen hankesuunnitelma Tekniset asiakirjat (ei liitetä hankesuunnitelmaan, nähtävänä pyydettäessä) Liite 6 Rakennuspaikan tekninen selvitys (verkostokartta) Liite 7 Voimassa oleva asemakaava Liite 8 Rakennetekninen kuntotutkimus, Vahanen Rakennusfysiikka Oy, Liite 9 Haitta-ainetutkimus, Vahanen Rakennusfysiikka Oy, Liite 10 Energiatodistus, alustava, Granlund Saimaa Oy, Liite 11 Tavoitehinta-arvion erittelyosat, Vahanen Rakennusfysiikka Oy Liite 12 Rakennushistoriallinen selvitys, Selvitystyö Ahola,

Liite Kesämäenrinteen koulun hankesuunnitelma

Liite Kesämäenrinteen koulun hankesuunnitelma Lasten ja nuorten lautakunta 61 09.11.2017 Kesämäenrinteen koulun hankesuunnitelman hyväksyminen 926/10.03.02.01/2017 LANUL 61 Esittelijä: Toimialajohtaja Tuija Willberg, puh. 040 070 5875 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, kokoushuone Sorjonen 2. kerros OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi

Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, kokoushuone Sorjonen 2. kerros OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY PÖYTÄKIRJA NRO 5/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Torstaina klo 17.00-19.30 1 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, kokoushuone Sorjonen 2. kerros OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN URHEILUTALON JA KEILAHALLIN PERUSKORJAUS JA LAAJENNUS

LAPPEENRANNAN URHEILUTALON JA KEILAHALLIN PERUSKORJAUS JA LAAJENNUS HANKESUUNNITELMA 1 (11) 15.2.2017 LAPPEENRANNAN URHEILUTALON JA KEILAHALLIN PERUSKORJAUS JA LAAJENNUS Hankenumero 9216602 Sijainti: Osoite: Pohjolankatu 29, 53100 Lappeenranta Asemakaava: VIII Lepola/

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Tehtaankadun ala-aste

Tehtaankadun ala-aste Sisäilmakorjaukset Opetusvirasto Hankenumero 8010429 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8010429 Osoite 1420 Sijainti 91-7-126-1 4372 Rakennustunnus (RATU) Kohdenumero Käyttäjä/toiminta Peruskoulu

Lisätiedot

Pasilan peruskoulu. Savonkatu 4, Helsinki. Tilakeskus. Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset. Hankesuunnitelma. Hankenumero

Pasilan peruskoulu. Savonkatu 4, Helsinki. Tilakeskus. Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset. Hankesuunnitelma. Hankenumero Tilakeskus Hankesuunnitelma 25.4.2016 Pasilan peruskoulu Savonkatu 4, 00520 Helsinki Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset Tilakeskus Opetusvirasto Hankenumero 8010406 Hankesuunnitelma 25.4.2016 Tilakeskus

Lisätiedot

KOURULAN PÄIVÄKOTIKOULU, UUDISRAKENNUS Hankenumero

KOURULAN PÄIVÄKOTIKOULU, UUDISRAKENNUS Hankenumero Lappeen ~ RAKENNUTTAJAov ~ HANKESUUNNITELMA 1 ( 11) 27.2.2018 LUONNOS KOURULAN PÄIVÄKOTIKOULU, UUDISRAKENNUS Hankenumero 823 155 Sijainti: Vaihtoehto 1 nykyinen päiväkodin ja koulun tontti Vaihtoehto 3

Lisätiedot

Vartiokylän ala-aste. Kiviportintie 10, Helsinki. Tilakeskus. Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero Hankesuunnitelma 11.9.

Vartiokylän ala-aste. Kiviportintie 10, Helsinki. Tilakeskus. Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero Hankesuunnitelma 11.9. Tilakeskus, 00950 Helsinki Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero 80010128 Tilakeskus Varhaiskasvatusvirasto Opetusvirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero katto- ja julkisivukorjaus 8010128

Lisätiedot

Hakaniemen Kauppahalli

Hakaniemen Kauppahalli Tilakeskus Hakaniemen Kauppahalli Peruskorjaus Hankenumero 8086089 Tilakeskus Helsingin kaupungin tukkutori Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8086089 Osoite, 00530 Helsinki Sijainti Kaupunginosa

Lisätiedot

Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Willberg Tuija (Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja)

Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Willberg Tuija (Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja) Joutsenon koulun hankesuunnitelma Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/746/10.03.02.01/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Willberg Tuija (Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen

Lisätiedot

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Tilakeskus Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Käytöstä poistetun sairaalarakennuksen kunnostaminen vastaanottokeskukseksi Hankenumero 8037276 Tilakeskus Sijainti Tilakeskus Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero

Lisätiedot

Kustaankartanon palvelukeskus

Kustaankartanon palvelukeskus , Sprinkler-varavoimakoneiston rakentaminen Sosiaali- ja terveysvirasto Hankenumero 808616 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi, springler- varavoimakoneiston rakentaminen Hankenumero 808616 Osoite, Rakennustunnus

Lisätiedot

Helsingin kaupungintalo, galleria

Helsingin kaupungintalo, galleria Hankesuunnitelma Pohjoisesplanadi 11-13 Muutos Hankenumero 2085412 Helsingin Leijona Oy Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 2085412 Osoite Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki Sijainti 1.

Lisätiedot

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8.

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8. , Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero 8037239 Liikuntavirasto Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero, kattosadevesijärjestelmän uusiminen 8037239 Osoite Rakennustunnus (RATU), 27899

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA 4.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, Nilsiänkatu 3, Taucher-talo,

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11. TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013

HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11. TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11 TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS

KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS 2.2.2015 Sivu 1/4 JA Tilaaja: PL 11 20101 Turku Hanke: Katedralskolan, peruskorjaus Osoite: Itäinen Rantakatu 2 / Vanha Suurtori 1, 20100 Turku KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS Suurtorin rakennuksiin kuuluvan

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010146 27.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) 250 Oulunkylän ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 10.2.2014 päivätyn Oulunkylän ala-asteen

Lisätiedot

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Pakilan yläaste Pakilantie 67 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081401 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus ja aikataulu

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulu

Kannelmäen peruskoulu Tilakeskus 22.04.2016 Kosteusvauriokorjaus ja perusparannus Hankenumero 8010430 Tilakeskus Opetusvirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Kosteusvauriokorjaus ja perusparannus 8010430 Osoite

Lisätiedot

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Helsinki Kaupunkiympäristön tomiala Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Tutkimuksessa tod.vaurioiden korjaus Hankenro2821P20495 Kaupunkiympäristö Sijainti N- c,v on^ ^ 9 «OS." % IVIaJTcj f* -^ Hamma-

Lisätiedot

Uusix-verstaiden Teollisuuskadun toimipisteen väistötila

Uusix-verstaiden Teollisuuskadun toimipisteen väistötila Tilakeskus 31.3.2015 Uusix-verstaiden Teollisuuskadun toimipisteen väistötila Parrukatu 4 Väistötilojen rakentaminen Hankenumero 8033126 Tilakeskus Sosiaali- ja terveysvirasto Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen

Lisätiedot

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6 HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus 28.05.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3 1.3

Lisätiedot

KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA

KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 1 KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 1.6.2016 Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 SELOSTUS HANKKEESTA 1.1 Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 213 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Ressun lukion perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-004435 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU UUDEN KOULURAKENNUKSEN TAUSTAT JA LÄHTÖKOHDAT Timo Juolevi rakennuttajapäällikkö 20.11.2018 PERUSKORJAUKSEN SELVITYS 10/2013-> Lähtötilanne Koulun sisäilma on koettu huonoksi

Lisätiedot

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen TOIMITILAT Riihenmäen yhtenäiskoulu Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen Aikataulu: Rakentamisen aloitus 11/2015 Budjetti: 15 300 000 Nykyisen koulurakennuksen yhteyteen rakennetaan laajennusosa,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 Alustava aikataulu ( 9.1.2014 ) lähes kaikissa siirtokelpoisissa kouluissa ja parakeissa sama: 1) Lupakuvat jätetään rakennusvalvontaan n. 31.01.2014

Lisätiedot

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20 HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus 23.3.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus...

Lisätiedot

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, 00270 Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI 12.8.2010 PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN 17.11.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3

Lisätiedot

HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU

HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU Harri Apell Tekninen johtaja Ruovedentie 30 34600 Ruovesi. Sivu 2/9 RUOVEDEN KUNNAN PÄIVÄKOTITILAN HANKESELVITYKSEN SISÄLLYSLUETTELO 1. TOIMEKSIANTO...3 2. toteutusvaihtoehto

Lisätiedot

TERVALAMMEN KARTANO, Lehmuskuja 20, Tervalampi. Tilakeskus. Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero

TERVALAMMEN KARTANO, Lehmuskuja 20, Tervalampi. Tilakeskus. Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero Tilakeskus TERVALAMMEN KARTANO, Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero 8085928 Tilakeskus Sosiaalivirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen 8085928

Lisätiedot

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta Ruununmyllyn koulu Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta SIHY-lautakunnan iltakoulu 5.9.2018 Päätökset ja nykytilanne Sivistys- ja hyvinvointitoimialan ja lukiokoulutuksen palveluverkkopykälään Ruununmyllyn

Lisätiedot

Ilvestarhan rakennustyöt

Ilvestarhan rakennustyöt HKR-RAKENNUTTAJA Ilvestarhan rakennustyöt, Mustikkamaanpolku 12 Perusparannus Hankenumero R-04238 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Ilvestarhan rakennustyö R-04238 Osoite Rakennustunnus (RATU)

Lisätiedot

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA KUSTANNUSSELVITYS LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA 28.11.2016 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 Dokumentin tiedot 2 Hankekuvaus 3 Lähtökohdat 3 Laskentaperusteet 4 Erillishinnat

Lisätiedot

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 5.9.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Lauttasaaren ala-aste, vesikatteen uusiminen, hankesuunnitelma, 5.9.2013 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Laakson sairaala, rakennus 1.

Laakson sairaala, rakennus 1. . Lääkärinkatu 8, 0050 Helsinki Hankenumero 8033083 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Laakson sairaala rak. 1, pohjaviemärikorjaukset Hankenumero 8033083 Osoite Lääkärinkatu 8, 0050 Helsinki Rakennustunnus

Lisätiedot

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 30.11.2015 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3

Lisätiedot

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 158 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 39 17.05.2017 GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 345/58/2017

Lisätiedot

Ajatus purkamisesta on esitelty rakennusvalvonnalle. Esteitä purkamisluvanmyöntämiselle ei ole havaittu.

Ajatus purkamisesta on esitelty rakennusvalvonnalle. Esteitä purkamisluvanmyöntämiselle ei ole havaittu. Katuman päiväkoti Katuman päiväkoti on valmistunut vuonna 1979. Rakennusta on korjattu vuonna 2002 ja sen vesikatto on uusittu kokonaan. Päiväkotia ei ole suojeltu asemakaavalla, eikä se esiinny maakunnallisissa

Lisätiedot

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS RUNONLAULAJANTIE 40 00420 HELSINKI Bruttoala 5410 Valmistunut 2009 KOULUN PÄÄSISÄÄNKÄYNTI KOHDE Koulu on rakennettu vuonna 1966 Etelä-Kaarelan Yhteiskouluksi. Rakennuksen

Lisätiedot

SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT. HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011

SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT. HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011 SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS TARKASTUSVIRASTO KAUPUNGINMUSEO 2 1 YHTEENVETO 1.1

Lisätiedot

IdeaStructura

IdeaStructura , Malminkatu 3, 00100 HELSINKI Oy Kutomotie 16 00380 Helsinki Jaakonkatu 41 68600 Pietarsaari etunimi.sukunimi@ideastructura.com Y-tunnus 2424612-8 Palvelukeskuksen keittiön peruskorjaus SIJAINTI Oy Kutomotie

Lisätiedot

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 173 20.05.2019 JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2930/58/2019 KH 20.05.2019 173 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja Börje

Lisätiedot

AA (ERITTÄIN VAATIVA) C (VÄHÄINEN) B (TAVANOMAINEN) A (VAATIVA) AA A B C 1

AA (ERITTÄIN VAATIVA) C (VÄHÄINEN) B (TAVANOMAINEN) A (VAATIVA) AA A B C 1 Korjausrakentamisen energiaselvityslomake, toimenpide- tai rakennuslupaa varten koskevat asiakirjat, perustuu asetukseen YM 4/13 (TIEDOT TÄYTETÄÄN TYHÄÄN KENTTÄÄN) RAKENNUTTAJA RAKENNUSPAIKAN OSOITE KIINTEISTÖTUNNUS

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012

LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012 LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTO TILAKESKUS LPK KANERVAN LISÄTILA Näyttelijäntie 2 SISÄLLYSLUETTELO 0 YHTEENVETO / HANKKEEN

Lisätiedot

VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 198 29.05.2017 VÄSTRA ENHETSSKOLAN HANKESUUNNITELMAN JA HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2463/58/2010 KH 29.05.2017 198 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07. Tekninen lautakunta 3 27.01.2016 Tekninen lautakunta 78 20.07.2016 Suolahden yhtenäisperuskoulun hankesuunnitelman hyväksyminen 64/02.07.00/2016 TELA 27.01.2016 3 Äänekosken kaupungin tilapalvelut on tehnyt

Lisätiedot

Iltapäivän teeman rajaus

Iltapäivän teeman rajaus 28.8.2019 klo 12-16 Iltapäivän teemat Iltapäivän teeman rajaus Vähähiilinen lämmitys Energiatehokkuus Energiatehokkuuden parannukset (ehdotukset) Energiatehokkuudeltaan heikoimmat rakennukset Korjatut

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. Kaijansinkko Leena. Nousiainen Satu Papinniemi Markku Pulkkinen Tiina Räsänen Erkki Seppälä Tarja

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. Kaijansinkko Leena. Nousiainen Satu Papinniemi Markku Pulkkinen Tiina Räsänen Erkki Seppälä Tarja LAPPEENRANNAN TOIMITILAT OY KOKOUSTIEDOT Aika Torstai klo 16.30 ESITYSLISTA NRO 2/2018 1 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen OSALLISTUJAT Iitiä Markus Ruokoniemi Kimmo Arminen Larisa

Lisätiedot

DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS

DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA 4.2.2014 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS Sivu 2 / 7 YHTEENVETO Hankkeen perustiedot nimi Digipainon ja postikeskuksen tilat osoite Helsingin

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt HANKESUUNNITELMA Haapajärven yläasteen korjaustyöt Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma Sisällysluettelo 1. Tarveselvitys... 2 2. Hankesuunnitelma... 2 2.1. Yleistä ja suunnittelun organisointi...

Lisätiedot

Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan esirakentaminen ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen

Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan esirakentaminen ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen Itäreimarintie 5 ja Pallokuja 5, Esirakentaminen Hankenumero 2080109 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Staran

Lisätiedot

Helsingin kuvataide- ja Kallion lukio

Helsingin kuvataide- ja Kallion lukio Kaupunkiympäristö/KYMP Pengerkatu 5, 00500 Helsinki Sisäilmakorjaukset Hankenumero 2821P20862 Kaupunkiympäristön toimiala Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Sijainti Korjattava n koulu sijaitsee Helsingin

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh

Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Lausunto investointiohjelmasta vuosille 2015 2016 1283/02.02.00.00/2013 KOLA 77 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh.

Lisätiedot

Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen

Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen Kaupunginhallitus 412 21.11.2016 Kaupunginvaltuusto 106 28.11.2016 Hukanhaudan uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja kustannusarvion hyväksyminen 8835/10.03.02/2016 KH 21.11.2016 412 Hukanhaudan uusi päiväkoti

Lisätiedot

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 157 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 38 17.05.2017 TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 2063/58/2014 KH

Lisätiedot

Kokoelmakeskus, hyllytys ja suunnittelu

Kokoelmakeskus, hyllytys ja suunnittelu Tilakeskus ja suunnittelu Kalustehankinta, suunnittelu Hankenro 8037228 Tilakeskus Kaupunginmuseo Taidemuseo Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero ja suunnittelu 8037228 Osoite Rakennustunnus

Lisätiedot

Myydään toimitilakiinteistökokonaisuus n kem², oma tontti m². Sepänkatu 1, Kuopio

Myydään toimitilakiinteistökokonaisuus n kem², oma tontti m². Sepänkatu 1, Kuopio Myydään toimitilakiinteistökokonaisuus n. 3.474 kem², oma tontti 5.084 m² Sepänkatu 1, 70100 Kuopio Sijainti Kuopio Sepänkatu 1, 70100 Kuopio Kiinteistö sijaitsee keskustassa hyvien liikenneyhteyksien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

Haaga III liikekeskus Oy/ Haagan nuorisotilat

Haaga III liikekeskus Oy/ Haagan nuorisotilat Kaupunkiympäristön toimiala Haagan nuorisotilat Muutostyö Kaupunkiympäristö Hankenro 2821P10076 Sijainti Yhteenve Hankkeen nimi Hankenumero 2821P41097 Osoite Rakennustunnus (RATU) 8497 Sijainti Kohdenumero

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat:

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 KIRKONKYLÄN KOULUN TILAVAIHTOEHDOT KUNNANHALLITUS 5.2.2015 Vaihtoehto VE 1 Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Rasilan päiväkoti

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 1(6) HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 2(6) Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Tiivistelmä... 3 1.2 Yhteenveto... 3 1.3 Hankesuunnittelutyöryhmä...

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1 Tekninen lautakunta 89 09.12.2014 Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen 42/10.03.02.00/2014 Tekninen lautakunta 89

Lisätiedot

Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen

Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, 00330 Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen Kuva: Haagan työkeskuksen julkisivu Tekninen hankesuunnitelma 25.11.2013

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010 Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010 Esko Eriksson Kiinteistöjohtaja Jyväskylän Tilapalvelu Kaupungintalon peruskorjauksen hankesuunnitelman lähtökohdat Rakennuksen tekninen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-012295 T 10 06

Lisätiedot

Skanssin monitoimitalon tarveselvitys

Skanssin monitoimitalon tarveselvitys Skanssin monitoimitalon tarveselvitys 2018 Tausta Skanssin alue on kasvava ja kehittyvä kaupunginosa, jossa on käynnissä useampi asemakaavoitusprosessi. Alueelle tavoitellaan noin 7000-8000 uutta asukasta

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1(6) 128 Botby grundskola -koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Botby grundskola

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen:

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen: Tekninen lautakunta 382 12.11.2014 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

ENERGIATODISTUKSET PALVELUKIINTEISTÖISSÄ ENERGIATODISTUSTEN LAATIJOIDEN AJANKOHTAISPÄIVÄ

ENERGIATODISTUKSET PALVELUKIINTEISTÖISSÄ ENERGIATODISTUSTEN LAATIJOIDEN AJANKOHTAISPÄIVÄ ENERGIATODISTUKSET PALVELUKIINTEISTÖISSÄ ENERGIATODISTUSTEN LAATIJOIDEN AJANKOHTAISPÄIVÄ 19.4.2018 SISÄLTÖ Energiansäästösuositukset YM asetuksessa Palvelurakennusten energiatodistuksia ARA:n rekisterissä

Lisätiedot

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^"' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^'

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^' Oheismateriaali PatuL 28.5.2015 19.5.2015 Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015 ^'^'y^ic^"' ^t ^^Jlf^^ '^^^^w^ ROVASTIN-

Lisätiedot

Leijona-kortteli, kahvila

Leijona-kortteli, kahvila Tilakeskus, kahvila Aleksanterinkatu 22-24 Muutos ja laajennus Hankenumero 2080202 Tilakeskus Helsingin Leijona Oy Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero, kahvila 2080202 Osoite Sijainti 1. kaupunginosa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 3 Lasten päiväkoti Kaivopuiston perusparannuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2017-002423 T 10 06 00 Kiinteistökartta 51/671 496, Puistokatu

Lisätiedot

Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Luokkatilat: Aineluokat: Teorialuokat: Erityisopetus: Aulat ja käytävät Liikuntatilat Muut tilat:

Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Luokkatilat: Aineluokat: Teorialuokat: Erityisopetus: Aulat ja käytävät Liikuntatilat Muut tilat: Liite 1 Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Tilojen määrä hym2 (á) hym2 yhteensä Huom! Luokkatilat: Aineluokat: Musiikki 2 77,00 154 Tekstiilityö 2 92,50 185 Kuvataide 2 100,00 200 Fysiikka/kemia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 586 Karviaismäen toimintakeskuksen peruskorjaus, tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2015-006654 T 10 06 00 Kiinteistökartta 117/681500 Päätös

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTI m2 /m2/a Otan päiväkoti 1.700 1.6 M 92,22 Onnelan päiväkoti 466 200.800 43,09 Nummen päiväkoti 1.070 270.300 25,26 Heinon talo 80 146.400 183,00 Sampaanalan päiväkoti

Lisätiedot

Lasten päiväkoti Linnunlaulu

Lasten päiväkoti Linnunlaulu Tilakeskus 20.4.2014 Lasten päiväkoti Linnunlaulu Vesikaton ja julkisivujen peruskorjaus Hankenumero 8024154 Tilakeskus Varhaiskasvatusvirasto Kaupunginmueso Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero,

Lisätiedot

Lasten päiväkoti Luotsi, ryhmä Seilorit

Lasten päiväkoti Luotsi, ryhmä Seilorit Tilakeskus 5.11.2014 Lasten päiväkoti Luotsi, ryhmä Seilorit Merikasarminkatu 3, 00160 helsinki Julkisivun ja vesikatteen uusiminen Hankenumero 8024067 Tilakeskus Varhaiskasvatusvirasto Sijainti 2 Yhteenveto

Lisätiedot

1705 NIKU Kasarminkatu 6 ASEMAKAAVAMUUTOS, VALMISTELUAINEISTO, ALP-2 alue Vireillä oleva kaavamuutos ja sen ehdotusvaihe koskee Kuopion kaupungin omistamaa Kuopion keskustan 6. kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS 21.6.2012 HANKENUMERO: 8086563 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS HKR-RAKENNUTTAJA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus

Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus Miten asioissa edetty Kattopalkista löydetty ongelmia alkukesästä 2013 Kuntotutkimus valmistunut 27.8.2013 Raportti lähetetty terveydensuojelulle 27.8.2013

Lisätiedot

Aninkaisten alueen kehittäminen ja konserttitalon peruskorjaus ja laajennus

Aninkaisten alueen kehittäminen ja konserttitalon peruskorjaus ja laajennus Aninkaisten alueen kehittäminen ja konserttitalon peruskorjaus ja laajennus 23.10.2017 kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen va. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi Sisällysluettelo 1. Aninkainen osana kaupunkikehitystä

Lisätiedot

Korjata vai purkaa? Laatijat: Ulrika Uotila, Olli Teriö, Malin Moisio, Tero Marttila, TTY

Korjata vai purkaa? Laatijat: Ulrika Uotila, Olli Teriö, Malin Moisio, Tero Marttila, TTY 24.1.2019 KORJATA VAI PURKAA? Ulrika Uotila, Tampereen yliopisto Olli Teriö Malin Moisio, Tampereen yliopisto Tero Marttila, Tampereen yliopisto 24.1.2019 2 Sisällys Päätöksentekoprosessi Toiminnallinen

Lisätiedot

LIITTEET: - LVIA-hankesuunnitelma ja kustannusarvio - SÄHKÖ-hankesuunnitelmaselostus - Sähkökustannusarvioyhteenveto - LVISA-hanke muut kustannukset

LIITTEET: - LVIA-hankesuunnitelma ja kustannusarvio - SÄHKÖ-hankesuunnitelmaselostus - Sähkökustannusarvioyhteenveto - LVISA-hanke muut kustannukset Tilayksikkö 3.5.2017 1/6 NIEMENMÄEN KALLIOSUOJA LVISA-PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA Lapinmäentie 1, Niemenmäentie 8 00350 Helsinki SISÄLLYSLUETTELO 1. YHTEENVETO HANKKEESTA 2. PERUSKORJAUKSEN TARPEELLISUUS

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

Nikkilän Sydän, koulu, vaihe 2 laajennus

Nikkilän Sydän, koulu, vaihe 2 laajennus Nikkilän Sydän, koulu, vaihe 2 laajennus Energiantuotantoratkaisut 30.9.2016 Page 1 Mika Strachan Energiatuki Kunnalle TEM:n ja ELY-keskuksen energiatuet ovat ainoat tällaisiin pienehköihin hankkeisiin.

Lisätiedot

Juankosken päiväkoti, kustannusarvio

Juankosken päiväkoti, kustannusarvio Juankosken päiväkoti, kustannusarvio 25.02.2016 Uudisvaihtoehto Olemme arvioineet Juankosken päiväkodin uudisrakennushinnan. Kustannukset on laskettu arvioituun Juankosken hintatasoon 03/2016. Laskelma

Lisätiedot

Tennispalatsi. Fredrikinkatu 65, Helsinki. ϒ Tilakeskus. Pääsisäänkäyntialueen parannus Hankenumero Hankesuunnitelma 21.4.

Tennispalatsi. Fredrikinkatu 65, Helsinki. ϒ Tilakeskus. Pääsisäänkäyntialueen parannus Hankenumero Hankesuunnitelma 21.4. ϒ Hankesuunnitelma Tennispalatsi Fredrikinkatu 65, 00100 Helsinki Pääsisäänkäyntialueen parannus Hankenumero 8037349 HAM Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Tennispalatsi, Eteläisen rautatiekadun

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA. Yhtenäiskoulu (Hirvikoski) KH 18.11.2013 (päivitetty kaupunginvaltuuston 11.11.2013 päätöksen mukaisesti)

LOIMAAN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA. Yhtenäiskoulu (Hirvikoski) KH 18.11.2013 (päivitetty kaupunginvaltuuston 11.11.2013 päätöksen mukaisesti) LOIMAAN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA Yhtenäiskoulu (Hirvikoski) KH 18.11.2013 (päivitetty kaupunginvaltuuston 11.11.2013 päätöksen mukaisesti) 0 1. Johdanto Kaupunginvaltuusto hyväksyi 19.10.2009 (96 ) Loimaan

Lisätiedot

NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY

NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY Nykytilanne Mitoittava oppilasmäärä 740 oppilasta 7-9 koulu, 740 oppilasta, 2 rehtoria, n.80 opettajaa Muu henkilökunta n.30 henkeä HANKESUUNNITELMAN

Lisätiedot