MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1."

Transkriptio

1 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2017 Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen ELY-keskus x Jyrki Karhula Heinonen Markku Lappeenrannan kaupunki Markus Lankinen x Hokkanen Erkki Etelä-Karjalan pelastuslaitos Ulf Westerstråhle x Karhula Tuula Eksote Merja Tepponen* x Kosonen Marja Eksote Merja Tepponen* x Kouvo Juha Kaakkois-Suomen TE-toimisto Tiia Piikki Kujansivu Alina Lappeenrannan kaupunki x Juha Willberg Mäkelä Johanna Kunnat x Pekka Reiman* x Mäkelä Satu Kaakkois-Suomen ELY-keskus Jyrki Pitkänen x Sarlomo Sirkku Imatran kaupunki Terhi Karttunen x Siiskonen Keijo Eksote Liisa Mänttäri x Stoor Jussi Kunnat Pekka Reiman* x Viialainen Matti Etelä-Karjalan liitto Satu Sikanen *toimivat kahden varsinaisen jäsenen varajäseninä Muut osallistujat Eerola Niina työntekijöiden edustaja x Liukkonen Tiina Kopra Jukka maakuntahallituksen puheenjohtaja, poliittisen ohjausryhmän edustaja x Vesterinen Marja-Liisa Eksoten hallituksen puheenjohtaja poliittisen ohjausryhmän edustaja x Tuimala Aija muutosjohtaja, valmistelija ja sihteeri 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Puheenjohtaja avaa kokouksen ja todetaan läsnäolijat. Puheenjohtaja avasi kokouksen ja läsnäolijat todettiin. 2. Kokouksen esityslistan hyväksyminen Hyväksytään kokouksen esityslista. Hyväksyttiin kokouksen esityslista. 3. Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. Tarkastetaan edellisen kokouksen pöytäkirja ja hyväksytään se edellisen kokouksen kulun mukaisena. Hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

2 MUISTIO 2 4. Maakuntauudistuksen valtakunnallinen viikkokatsaus Todetaan edellisen kokouksen jälkeiset keskeiset tapahtumat ja tiedotteet. - valtion budjettiriihen tiedote- 40 miljoonaa euroa varattu maakuntauudistuksen toteutukseen vuonna 2018 ja kuntien ICT-rahoitusta ei leikata maakuntien ICT-valmistelurahojen vuoksi vuonna KT:n tarkennus henkilöstöasioiden valmisteluun lisävuoden vuoksi. - TAHE-palvelukeskuksen perustamisohjeistus- päivitetty DL maakuntien ilmoittamisaikatauluksi palvelukeskusvaihtoehdoista - valtakunnallisen 5.9. päivän antia valmistelijoilta ja ministereiltä - Lausunto maantieliikennelaista maakuntahallituksessa TEM aluekehittämiskeskustelujen teemapäivä: Aluekehittämiskeskustelut ovat uusi toimintatapa, jossa valtio ja maakunta käsittelevät yhdessä aluekehityksen tilannetta, tavoitteita ja toimenpiteitä. Keskustelumenettely sisältyy aluekehityslakiluonnokseen. Keskustelujen pohjana käytetään muun muassa aluekehityksen valtakunnallista ja maakuntakohtaista tilannetta, hallitusohjelmaa, hallituksen aluekehittämispäätöstä, ministeriöiden aluekehittämiseen vaikuttavia keskeisiä strategioita sekä maakuntastrategiaa ja ohjelmaa. Ensimmäiset maakuntakohtaiset aluekehittämiskeskustelut on tarkoitus järjestää tammi-helmikuussa Maakuntien tilannekuvat valmistellaan loppuvuoden 2017 aikana. Merkitään tiedoksi ajankohtaiset asiat. Keskusteltiin valtakunnallisesta valmistelutilanteesta ja yhteistyörakenteista eri maakuntien kesken. Valtion lupa- ja valvontaviraston aloitusajankohta on edelleen avoinna, mutta mikäli se aloittaa 2019 alusta, siirtyy ELY-henkilöstöä jo silloin uuteen rakenteeseen. Sote- valvonnan osalta aloittaminen ennen maakuntiin siirtyvää palvelutuotantoa voisi olla hyvä, koska mm. tuottajat pitää hyväksyä ennen aloitusta. On pidettävä huoli siitä, että mikäli ennakkosiirtoja tapahtuu, turvataan kuitenkin myös maakuntien resurssitarve vuodesta 2020 eteenpäin. TAHE-palvelukeskusasiaan liittyen Saitan omistajat selvittävät tilannetta ja neuvottelevat Hetli Oy:n kanssa toteuttamisvaihtoehdoista. Saita on myös ICT-palvelujen tuottaja ja nämä palvelut ovat toisessa palvelukeskuksessa valtakunnallisesti. Pohdittiin yhteisesti eri vaihtoehtojen merkitystä Etelä-Karjalassa. Maakunnan tahdon ilmaisu valtiolle siirtyi marraskuulle, jolloin pitäisi olla tiedossa myös valinnanvapausratkaisu. Maantieliikennelaista on maakuntahallitus tehnyt lausunnon, jossa huoli on ollut jokaisen maakunnan itsehallinnollisen aseman turvaaminen - yhteistyötä tehdään resurssitarpeiden pohjalta. Valtion esitykseen on kuvattu vastuukuntamalli liikenneasioiden toteuttamisessa. Aito päätöksenteko tieliikenteen kehittämisestä, liikennejärjestelmäsuunnittelusta sekä tienpidon sopimusten ohjauksesta on tärkeää Etelä-Karjalalle. Lähtökohtaisesti valtio omistaisi tieverkon ja rahoittaisi sen, mutta maakunta toivoo lisäksi, että sillä olisi vapaampi mahdollisuus hankkia muitakin rahoittajia. Myös

3 MUISTIO 3 ELY:t ovat antaneet yhteislausunnon, jossa on tuotu esille mm. huoli vähäisten resurssien jakamisesta. Käytiin läpi 5.9. tilaisuuden esitysten kärjet eli muuttunut aikataulu, rahoitus sekä sote- pilottien tilanne ja arvioitiin näiden vaikutuksia maakuntaan. Digitaalisuuden ja tehokkuuden painotus toteutuksessa on vain vahvistunut, koska niillä perustellaan myös muutoksen toteutuksen vaatima rahoitusta. Ministeri Vehviläisen vierailu maakuntaan on ja siihen tullaan kutsumaan ministeriön toiveen mukaan edustajia laajasti. Ministeri Lintilä vierailee maakunnassa jo viikon päästä, mutta pelastustoimen uudistukseen liittyvä ministerivierailu siirtyy ensi vuodelle. Keskusteltiin lisäksi tila-asian valmistelusta. Paloasemien rakentamisen suunnittelu olisi syytä aloittaa mahdollisimman pian, mutta epävarma tilanne vastuista ja sopimuksista vuodesta 2020 alkaen uhkaa valmistelun aloittamista. Sovittiin, että tapaaminen Tilakeskuksen kanssa sovitaan pian, jotta selviää voidaanko paloasemien toteutuksesta tehdä pilottihanke maakuntauudistus huomioiden. Tarve uudelle paloasemalle on Lappeenrannassa sekä Luumäellä. 5. Työsuunnitelman luonnostelu Viime kokouksissa on valmisteltu yhteisesti työsuunnitelman sisältöjä. Lisäksi sovittiin, että valmistelua tähän kokoukseen jatketaan pienemmissä tiimeissä viidestä eri teemasta. Liitteenä kunkin ryhmän teemasta koostama paperi. Jokaiselle teemalle sovittiin VATE-projektiryhmän varsinaisista jäsenistä vastuuhenkilö, joka koordinoi valmistelua sekä osallistuvat henkilöt. Kunkin vastuuhenkilön johdolla nimetyt muut valmistelijat käyvät keskustelun valmistelun organisoinnista, aikatauluista sekä tavoitteista kesäkuuhun 2018 seuraavaan 7.9. kokoukseen mennessä. Seminaarissa teemoista odotetaan jo hieman laajempaa valmiutta sisältökatsauksiiin. Kunkin valmistelutiimin luonnokset jatkovalmistelusta käydään läpi kokouksessa ja liitetään kokousmuistion liitteiksi 2 a-e. - talous ja kiinteistöt- Johanna Mäkelä valmistelijat: Liisa Mänttäri, Olli Seppänen, Marja-Leena Värtinen - konserni ja strategiat- Matti Viialainen valmistelijat: Leena Gunnar, Tuula Karhula, Erkki Hokkanen, Jyrki Karhula - hallinto ja henkilöstö- Keijo Siiskonen valmistelijat: Olli Seppänen, Marja- Leena Värtinen - viestintä ja osallisuus- Sirkku Sarlomo (Alina Kujansivu) valmistelijat: Hanna Kailasto, Saara Raudasoja, Ritva-Liisa Pulkkinen - palvelutuotannon järjestäminen (myöhemmin paneudutaan tarkemmin myös hyvinvointi- ja elinvoimapalveluiden näkökulmiin)- Markku Heinonen valmistelijat: Tuula Karhula, Satu Mäkelä, Tiia Piikki, Satu Sikanen VATEn henkilöstöedustaja ja varaedustaja sopivat kumpi osallistuu ryhmien suunnittelukokouksiin.

4 MUISTIO 4 Valmistelun yksityiskohtia ja lähtötilannetta käsitellään työseminaarissa, jonka ohjelmaluonnoksesta keskustellaan kokouksessa. Työskentely tähtää väliraportointiin helmikuussa Luonnosdokumentit ovat valmiita työryhmistä huhtikuussa, jotta ne voidaan käsitellä ja kommentoida laajasti ennen väliaikaishallinnon aloittamista kesäkuussa Käydään läpi teemoittain esille nousseita asioista ja valmistelun etenemistä. Tiimien suositellaan pitävän vielä 1-2 kokousta ennen 29.9., jotta silloin voidaan esitellä muille vielä tarkemmin ajatuksia esillä olevista sisällöistä. Sovitaan myös seminaarin sisällöstä. Käytiin läpi valmistelutilanne eri teemoista. Teemaryhmät työskentelevät siten, että niiden töiden pohjalta luonnostellaan pohjaa kunkin teeman laajempaan maakunnalliseen käsittelyyn. Valmisteluryhmät pidetään tiiviinä ja vuoropuhelua varten hyödynnetään mahdollisimman paljon olemassa olevia ryhmiä. Strategisen johtamisen ja rakenteen osalta on olennaista määritellä järjestämisen ja tuottamisen roolit ja niille yhteinen asiakasohjaus. Järjestämisestä on vahva linkki strategiseen johtamiseen. Talouden simuloinnista ja sen vaikutuksista saadaan erillinen katsaus 7.9. tilaisuuden pohjalta. Tärkeää on simuloida taloutta myös ns. alhaalta ylöspäin eli nykyisen toiminnan näkökulmasta. Valtiolta tulemme saamaan yleiskatteellisen rahoituksen muodostumisen arvioita kokonaisuutena. Hallintoon liittyen pohdittiin myös vaalien järjestämistä ja rahoitusta. Ohjeistusta odotetaan OM suunnasta. VATEn asiantuntijat luonnostelevat suunnitelmaa vaalien toteuttamiseksi jo ennakoiden. ICT-asioista on oma valmistelunsa ja työsuunnitelmansa. Viestinnässä vaaliviestintä on oma kokonaisuutensa ja osa siitä on asian markkinointia. Muutenkin talven yli painottuu maakuntatiedotus asukkaille. Palvelujen järjestämisessä on huomioitava laatu, omavalvonta ja tiedon saanti palveluista jopa asiakaskohtaisesti seminaarissa kaikki VATEn alaisuudessa työskentelevät asiantuntijat kokoontuvat tarkennetaan yhteistä tilannekuvaa ja tavoitetta. Lisäksi käydään ryhmien koonteja läpi työskennellen ja pohditaan luonnosta johtamisjärjestelmästä viime kevään töiden pohjalta. Ryhmiltä odotetaan mennessä selkeä esitys oman valmistelunsa aikataulusta, sisällöistä sekä valmisteluvastuista.

5 MUISTIO 5 6. Lisätalousarviomääräraha esivalmisteluvaiheen ICT-valmistelun rahoittamiseen VM on muuttanut päivättyä Valtiovarainministeriön kirjettä ICT-valmisteluun liittyvän rahoituksen osalta. Muutos koskee hakemuksen jättöpäivää ja rahoituksen käyttöaikaa. Muutokset aiempaan ohjeistukseen: ICT-valmistelun hakulomake (liite 2) tulee toimittaa valtiovarainministeriölle mennessä. Hakemuksesta tulee ilmetä määrärahan käyttökohteet arvioituine kustannuksineen. Kustannukset on ilmoitettava ilman arvonlisäveroa, mutta erittely on tehtävä. Avustuksen myöntämisen ehtona on, että maakunnan liitto sitoutuu toteuttamaan toimenpiteet hakemuksessa esitetyn mukaisesti. Rahoituksen piiriin hyväksytään syntyneet kustannukset ja ne raportoidaan loppuraportin yhteydessä mennessä. Voimassa olevat ohjeet: Lisätalousarviomäärärahasta osoitetaan: Avustus ICT-valmisteluun liittyviin tehtäviin (liite 2): Rahoitusta voidaan hakea seuraaviin maakunnan käynnistämisen kannalta välttämättömiin ICT:n perustamis- ja konsolidointikustannusten kattamiseen: Maakunnan tietohallinnon perustamiseen liittyviin muutoksiin, selvityksiin ja välittömiin projektikustannuksiin Perustamisvaiheen välttämättömien järjestelmäkonsolidaatioiden toteuttamiseen sekä järjestelmien tietojen konvertointiin liittyviin kustannuksiin Perustettavan maakunnan teknisen arkkitehtuurin ja järjestelmäarkkitehtuurin suunnitteluun Välttämättömien teknisten muutosten kuten tietoliikenneverkkojen, käyttäjähallinnan ja työasemaverkkojen järjestelyihin niiltä osin kuin ne eivät ole perustetun ICT-palvelukeskuksen tehtävinä. Rahoituksen käyttäminen ICT-palvelukeskuksen tehtäväksi määriteltyihin kehittämiskohteisiin on peruste rahoituksen takaisinperinnälle (palvelukeskuksen palvelut, ICT-palvelukeskus/ohje maakunnille: Yhteisiä palveluita ovat: 1. Yhteinen digitaalinen viestintä- ja työskentely-ympäristö 2. Yhteinen käyttäjähallinta 3. Yleinen asianhallintajärjestelmä 4. Talous ja henkilöstöhallinnon järjestelmäkokonaisuus 5. Tietoliikenteen runkoverkkojärjestelyt Näiden palveluiden osalta maakuntien tulee suunnitelmissaan huomioida valtakunnalliset ratkaisut. Liitteenä PP-esitys jossa on kuvattu lyhyesti vaikutuksia maakunnan investointitarpeisiin.

6 MUISTIO 6 Etelä-Karjalan maakuntauudistuksen ict- ryhmä on jatkanut työtään kesän yli laatien nykytilakuvausta, joka raportoidaan syyskuussa. Samalla ryhmä ja muut sidosryhmien valmistelijat ovat koonneet tarkkoja arvioita tulevan vaiheen suunnittelutarpeista ja resursseista sekä uudistuksen vaatimista toteutuksista rahoitushakuilmoituksen mukaisille asioille. ICT-rahoitushakemusluonnos on liitteenä 3. Merkitään tiedoksi valmisteltu rahoitushakemus. Mahdollinen omarahoitus esitetään käsiteltävän maakuntaliiton hallituksessa kun päätös rahoituksesta saadaan. Merkittiin tiedoksi valmisteltu rahoitushakemus ja todettiin sen olevan hyvin valmisteltu. Valtiolta haetaan 100 % rahoitusta noin 905 keur summalle. Johdon ja ICT:n yhteys on valmistelussa tärkeää tietojohtamisen näkökulmasta. Erkki Hokkanen kertoi, että mahdollinen investointitarve on lisäksi erilliseen viranomaisten turvattuun verkkoon. Asiaa seurataan. 7. Tuntikirjaukset ja raportointi Maakuntauudistukseen liittyen yhteistä tuntiseurantaa tehdään jo nyt ICT-nykytilakuvaukseen liittyen lähtien on ollut mahdollista seurata myös hallintoon käytettäviä valmistelutunteja sekä raportoida niitä. Etelä-Karjalassa sovittiin, että raportointi tehdään valmistelijoiden osalta 1.8., tai 1.9. alkaen yksilöittäin. Tunneista pidetään kirjaa ja ne raportoidaan SOLE-järjestelmään heti kun se on käyttövalmiina. Kirjausten ohjeistus jaetaan jäsenille erikseen ja kokouksessa katsotaan lisäksi lyhyesti kirjauksen tekeminen. Kukin jäsen kirjaa tuntinsa valmisteluun käytetystä ajasta. Pykälän 5 pohjalta täsmennetään kunkin jäsenen valmistelutehtäviä. Merkitään tiedoksi käytettävä järjestelmä ja kirjaustavat sekä täsmennetään tarpeen mukaan valmistelijoiden vastuita. Käytiin läpi kirjauksen tekeminen. Tarkennetaan erikseen ohjeistus elokuun kirjausten tekemiseen, pääsääntöisesti jokainen kuukausi on kirjattava kuun vaihteeseen mennessä Saitan järjestelmästä johtuen. Jokaisen korvauksen piirissä olevan asiantuntijan tulee kirjata tehdyt tuntinsa. Kirjattava työ on hänelle määritellyn asiakokonaisuuden valmistelua, materiaalien koostamista ja raportointia. 8. Muut asiat - ympäristönsuojelun järjestelyt- lausuntopyyntö kunnissa maakunnallisesta ratkaisusta - työterveyshuollon maakunnan yhteistyöverkoston järjestäytyminen STM maakunnan hyvinvointipäivä Ratkaisukeskeiset yrityspalvelut- kasvupalveluseminaarin terveiset. Lisäksi TEMillä on ollut tilaisuus hankinnoista ja digipalveluista

7 MUISTIO 7 - Valtakunnallisten verkostojen yhteyshenkilöpäivitykset o taloushallinnon palvelukeskus- Johanna Mäkelä o ICT- Toni Suihko - VATEn asiantuntijaksi viestintään on täydennetty Ritva-Liisa Pulkkinen 9. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja totesi, että tästä on hyvä jatkaa. Uudistuksen rahoitus on turvattu vuoden 2018 loppuun. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 11:19.

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 6/2017 Aika torstai 21.9.2017 klo 9.02-11.15 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

ESITYSLISTA

ESITYSLISTA 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017 Aika Keskiviikko 29.6.2017 klo 9.00 11.00 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017 M MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 13/2017 Aika torstai 30.11.2017 klo 9.03-11.10 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Päätös Kokouksen esityslista hyväksyttiin. 4 valtakunnallinen katsaus sekä 9 Muut asiat täydennetään muutosjohtajan esittelyn mukaan.

Päätös Kokouksen esityslista hyväksyttiin. 4 valtakunnallinen katsaus sekä 9 Muut asiat täydennetään muutosjohtajan esittelyn mukaan. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 4/2017 Aika torstai 24.8.2017 klo 9.00 11.12 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena 10.46

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1. muutosvalmentaja/ henkilöstöasiantuntija

ESITYSLISTA 1. muutosvalmentaja/ henkilöstöasiantuntija ESITYSLISTA 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 4/2019 Aika Paikka torstai 7.3.2019 klo 9.00 11.35 kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ollessa estyneitä kokouksen puheenjohtajana toimi 2. varapuheenjohtaja Leena Gunnar. Todettiin läsnäolijat.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ollessa estyneitä kokouksen puheenjohtajana toimi 2. varapuheenjohtaja Leena Gunnar. Todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2017 Aika torstai 16.11.2017 klo 9.00-10.58 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti.

Kokous avattiin ja läsnäolijat todettiin esityksen mukaisesti. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 9/2017 Aika torstai 2.11.2017 klo 9.03-11.20 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017. Aika Keskiviikko klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4.

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017. Aika Keskiviikko klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 1/2017 Aika Keskiviikko 14.6.2017 klo 8.30-10.30 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 7/2017 Aika torstai 12.10.2017 klo 9.01-10.03 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

MUISTIO 1. Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017

MUISTIO 1. Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 12/2017 Aika torstai 23.11.2017 klo 8.57-11.21 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Taloustyöryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017. Aika Torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4.

Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017. Aika Torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. 1 Valmistelutoimielin (VATE) Kokous 2/2017 Aika Torstai 29.6.2017 klo 9.00 10.35 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

MUISTIO 1. aluekehityksen asiantuntija

MUISTIO 1. aluekehityksen asiantuntija MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 16/2018 Aika torstai 23.8.2018 klo 9 11.15 Paikka kokoustila Koivikko, Etelä-Karjalan liiton tilat Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS MUISTIO Aika: tiistai 15.3.2016 kello 10.00 12.15 Paikka: Etelä-Karjalan liiton toimisto, kokoustila Koivikko 4. krs, Kauppakatu 40 D., Lappeenranta

Lisätiedot

x Inkinen Minna (poistui 10.07) ohjelmapäällikkö, Fujitsu x Luukas Pekka (poistui 10.07) IT-arkkitehti, Eksote

x Inkinen Minna (poistui 10.07) ohjelmapäällikkö, Fujitsu x Luukas Pekka (poistui 10.07) IT-arkkitehti, Eksote MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 5/2018 Aika torstai 15.3.2018 klo 9.00 11.05 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat.

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.00 ja todettiin läsnäolijat. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 3/2018 Aika torstai 15.2.2018 klo 9.00 10.55 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Asialista: Sivu

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 11/2018 Aika torstai 31.5.2018 klo 9.01 11.58 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 14.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Muutos tehdään maakunnissa

Muutos tehdään maakunnissa M A A K U N TA U U D I S T U S Muutos tehdään maakunnissa Tilannekatsaus 28.4.2017, ohjausryhmä Jukka Ylikarjula 4.5.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 Lakien valmisteluaikataulu 4.5.2017 Maakunnallinen näkökulma

Lisätiedot

MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS

MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS 27.1.2016 1 10.00 10.05 AVAUSPUHEENVUORO: Maakuntahallituksen pj. Jukka Kopra 10.05 10.35 VALTION ALUEHALLINNON JA MAAKUNTAHALLIN-NON UUDISTAMINEN: Selvityshenkilö Lauri Tarasti

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs)

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Työvaliokunta Aika Tiistai 19.12.2017 klo 9.00 11.28 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Osallistujat Kimmo Jarva Rami Hasu Harri Anttila Kaisa Heino Vesa Huuskonen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Jarmo Paukku,

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 18.5.2018 kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype Asialista 3/2018 1. Kokouksen

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus 23.5.2017 @Jari_Parkkonen #PHliitto TILAISUUDEN AVAUS Lähde: Tilastokeskus,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Pöytäkirja -1 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1 10 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 11 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 12 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke 14.6.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

MUISTIO 1. x Franzén Johanna varautumisen asiantuntija. Kokous avattiin klo Todettiin läsnäolijat. Puheenjohtajana toimi Alina Kujansivu.

MUISTIO 1. x Franzén Johanna varautumisen asiantuntija. Kokous avattiin klo Todettiin läsnäolijat. Puheenjohtajana toimi Alina Kujansivu. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 4/2018 Aika torstai 8.3.2018 klo 9.00 10.25 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Kokousaika 21.4.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Pelastuslaitoksen tilat Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Väliraportin

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke klo 10.02-11.57 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 10.09.2018 klo 08:30-11:45 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, 00530 Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2018 1 Kokousaika 12.6.2018 kello 10:00 Kokouspaikka Etäkokous Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntastrategian valmistelu 4 3 Maakunnan koetalousarvio 5

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus...

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus... Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 2.2 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO 31.3.2017 Keijo Siiskonen etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET TYÖRYHMÄN TOIMEKSIANTO / Kuvaus ja hahmotelma siitä,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

x Sirpa Suur-Hamari ympäristöjohtaja, Imatran seudun ympäristötoimi

x Sirpa Suur-Hamari ympäristöjohtaja, Imatran seudun ympäristötoimi MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 10/2017 Aika torstai 9.11.2017 klo 9.01-11.07 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018. Aika torstai klo Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2018 Aika torstai 19.4.2018 klo 9.05 11.05 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen X Gunnar Leena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio

Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 4.12.2017 klo 9.00 11.00 PAIKKA Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (5) ICT & DIGI alajaosto Aika 18.3.2019 klo 14:00 16:00 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Pöytäkirja Numero 1/2019 1 (5) Tarkastuslautakunta Aika 15.3.2019 klo 9.00-12.00 Paikka Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat (x) Ruotsalainen Olavi, pj. ( ) Hynninen Erkki,

Lisätiedot

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017

Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017 MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 8/2017 Aika torstai 26.10.2017 klo 9.00-11.02 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen x

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1 Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III sote-esivalmistelu makuesivalmistelu pidennetty esivalmistelu VATE Maakunnat perustetaan (1.7.2018?) Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on laajassa yhteistyössä määritelty pitkällä, tilaajatuottaja- ja toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on laajassa yhteistyössä määritelty pitkällä, tilaajatuottaja- ja toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta on valmistunut

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

Talousteemaryhmän väliraportti

Talousteemaryhmän väliraportti Talousteemaryhmän väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman toteutuminen, tehtävä 1 Teemaryhmän tehtävät, tekijät ja aikataulu Tehtävä 1 Seurata ja tukea valtakunnallisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Partalan kuninkaankartano, Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4 3 Maakunta-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 10.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Pe klo 12.00 lounas, klo 12.30 alkaen kokous Kokouspaikka Hotelli-Ravintola Alma, näyttämökabinetti (Ruukintie 4, Seinäjoki)

Lisätiedot

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1.

MUISTIO kokouksen muistio on toimitettu esityslistan liitteenä 1. MUISTIO 1 Valmistelutoimielin (VATE)-projektiryhmä Kokous 14/2017 Aika torstai 14.12.2017 klo 8.59-10.57 Paikka Etelä-Karjalan liitto, kokoustila Koivikko (4. krs) Kutsutut Varsinainen jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 2.5.2017 Kari Hakari

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 11 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 6.2.2017 kello 13:00-16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus Maakuntahallitus 11 12.02.2018 Maakuntahallitus 123 04.06.2018 Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus 510/04.00.02/2016, 15/00.00.00/2018 MHS 12.02.2018 11 Tiivistelmä Tulevan Uudenmaan

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 29.3.2018 kello 9 11 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Työryhmän jäsenet Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

HALLINNON TYÖRYHMÄ. Valmistelija Riitta Pitkänen Maakuntauudistuksen johtoryhmä POPmaakunta

HALLINNON TYÖRYHMÄ. Valmistelija Riitta Pitkänen Maakuntauudistuksen johtoryhmä POPmaakunta HALLINNON TYÖRYHMÄ Valmistelija Riitta Pitkänen Maakuntauudistuksen johtoryhmä 8.6.2017 HALLINNON TYÖRYHMÄN TEHTÄVÄT ESIVALMISTELUN AIKANA (30.6.2017 SAAKKA) 1) Maakunnan vastuulle siirtyvien sopimusten

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.35 17.55 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot