1. Lähtökohdat vuodelle 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Lähtökohdat vuodelle 2014"

Transkriptio

1 Hankesuunnitelma 2014

2 1. Lähtökohdat vuodelle 2014 Työllisyyden kuntakokeilu on yksi Kataisen hallitusohjelman työllisyyspolitiikkaohjelman (2011, 47) tavoitteista. Kokeilussa viimeistään 12 kuukauden työttömyyden jälkeen työllisyydenhoidon päävastuu siirretään kunnalle tai kunnille yhteisvastuullisesti. Kuntakokeiluhankkeita on yhteensä 26 ja niihin osallistuu 65 kuntaa. Valtakunnallisen kokeilun tavoitteena on alentaa rakennetyöttömyyttä lisäämällä pitkään työttömänä olleiden työelämäosallisuutta ja tukea heidän työllistymistään. Kuntakokeilun kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka ovat saaneet 500 päivää työttömyysetuutta työttömyyden perusteella ja henkilöt, jotka ovat olleet yhtäjaksoisesti vähintään 12 kuukautta työttömänä, ja joilla on riski syrjäytyä työmarkkinoilta. Hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti Jyväskylän, Muuramen ja Jämsän yhteisen Työllisyyden kuntakokeilun tarkoituksena ovat: 1. Pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen ja 2. Kuntien työllisyydenhoidon mallin kehittäminen. Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksen 9/2013 mukaan syyskuussa 2013 Jyväskylässä oli yli vuoden työttömänä olleita työnhakijoita yhteensä Muuramessa vastaava luku oli 138 ja Jämsässä 525. Työttömyys on lisääntynyt kaikissa kuntakokeilun kunnissa. Jyväskylässä vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömyys oli lisääntynyt 687 henkilöllä. Muuramessa vastaava kasvu oli 30 ja Jämsässä 28 henkilöä. Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu lisäsi kuntien menoja. Kaikissa kuntakokeilun kunnissa euromääräiset työmarkkinatuen kuntaosuudet ovat kasvaneet edelliseen vuoteen verrattuna. Tammikuussa 2013 uudistettiin TE-toimistojen johtamisrakenne. Uudistuksen myötä Keski-Suomeen muodostettiin yksi koko maakunnan kattava Keski-Suomen TE-toimisto. Uudistuksessa johtamisrakenne perustettiin asiakkuuksien johtamiseen, jossa lähtökohtana oli palvelulinjoihin perustuva johtaminen. Palvelulinjoja muodostettiin kolme: Yritys- ja työnantajapalvelut, Osaamisen kehittämispalvelut ja Tuetun työllistymisen palvelut. Kuntakokeilun asiakkaat sijoittuvat ensisijaisesti tuetun työllistymisen palvelulinjalle. TE-toimistouudistus on vaikuttanut monin tavoin työhallinnon palvelujen järjestämiseen. Uusien sähköisten palvelujen käyttöönotto on helpottanut monien työnhakijoiden ja työnantajien asiointia TE-toimiston kanssa. Samanaikaisesti henkilökohtainen asiointi toimistoon on vaikeutunut. Uudistus on vaikuttanut myös välityömarkkinoiden toimintaan. Välityömarkkinoilla toimivat järjestöt ja säätiöt ovat kokeneet, että yhteistyö TE-toimiston kanssa on vaikeutunut. Työnantajat ja yrittäjäjärjestöt ovat tuoneet esille huolena starttirahapäätösten, palkkatukipäätösten ja maksatushakemusten aikataulujen pitkittymisen.

3 Työllisyysasioista on kuluneen vuoden aikana keskusteltu jälleen kerran sekä valtakunnan tasolla että paikallisesti. Keskustelua ovat herättäneet mm. nuorten syrjäytyminen ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu. Viime päivinä on nostettu esille luovuttaminen. Kuluvan vuoden aikana yli työtöntä työnhakijaa on päättänyt luopua työnhausta. Syynä luovuttamiseen on pidetty toistuvia epäonnistumisia työpaikan haussa. Monet työnhakijat ovat menettäneet uskon omaan työllistymiseensä. Samanaikaisesti on puhuttu työttömyysturvan vastikkeellistamisesta ja osallistavasta työtoiminnasta. On puhuttu kansalaisen omasta vastuusta, viranomaisten vastuusta sekä yritysten vastuusta työllisyyden edistämisessä ja työllisyydenhoidossa. Kuntakokeilun näkökulmasta kyse on arvokeskustelusta, jota kuntakokeilu haluaa olla osaltaan edistämässä. Kuntakokeilun kannalta ydinkysymys on se, mikä arvo työllisyydenhoidolla nähdään yhteiskunnassa. Nähdäänkö työllistäminen yhteiskunnan kulueränä vai kaikkien eri toimijoiden yhteisenä asiana, josta hyötyvät elinkeinoelämä, työttömät työnhakijat ja sitä kautta koko yhteiskunta. 2. Henkilöstö ja organisaatio Jyväskylän, Muuramen ja Jämsän Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen hallinnoivana organisaationa toimii Jyväskylän kaupunki. Hankkeen kaikki työntekijät ovat Jyväskylän kaupungin palveluksessa. Vuonna 2014 hankkeessa työskentelee yhteensä 34 henkilöä. Henkilöstö koostuu hankepäälliköstä, hankesihteeritiedottajasta, palveluvastaavista (2 henkilöä), yrityskoordinaattorista (4 henkilöä), työhönvalmentajista (16 henkilöä), palveluohjaajista (6 henkilöä), kuntoutusohjaajista (2 henkilöä), kuntoutuspsykologista ja kehittämiskoordinaattorista. Hankkeella on ohjausryhmä ja johtoryhmä. Ohjausryhmän tehtävänä on: - ohjata, tukea, seurata ja arvioida hankkeen toteutumista hankesuunnitelman, tavoitteiden ja rahoituspäätösten mukaisesti. - arvioida hankkeen tuloksia ja toimintaa ja tehdä tarvittaessa muutoksia. - ideoida ja auttaa hankkeen verkostoitumisessa. - tiedottaa tärkeimpien sidosryhmien kautta. - toimia aktiivisesti hankkeen tunnetuksi tekemisessä ja tulosten soveltamiseksi käytäntöön jäsentensä edustamien organisaatioiden välityksellä. Ohjausryhmään kuuluvat edustajat Jyväskylästä, Muuramesta ja Jämsästä, hankekuntien yrittäjäjärjestöistä, Keski-Suomen ELY-keskuksesta, Kelasta, Keski-Suomen TE-toimistosta, Jyväskylän ammattiopistosta, Avitus-säätiöstä, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:stä ja Jyvässeudun Työttömät ry:stä.

4 Hankkeen operatiivisesta toiminnasta vastaa hankepäällikkö. Töihin!-palvelun sekä Ohjaus- ja kuntoutuspalvelutiimin palveluvastaavat toimivat tiimien työntekijöiden lähiesimiehinä. Hankepäällikkö toimii hankesihteeri -tiedottajan, Muuramen ja Jämsän tiimien työntekijöiden sekä palveluvastaavien esimiehenä. Johtoryhmä koostuu hankekuntien edustajista, Ely-keskuksen ja Keski-Suomen TE-toimiston edustajista. Hankkeen työntekijöistä johtoryhmään kuuluvat hankepäällikkö, hankesihteeri-tiedottaja sekä palveluohjaajat. Johtoryhmän tehtävänä on hankkeen operatiivisten asioiden valmistelu. Kuva 1. Jyväskylän, Muuramen ja Jämsän työllisyyden kuntakokeilun organisaatiorakenne.

5 3. Kuntien työllisyydenhoidon mallin kehittäminen Hallitus teki vuoden 2013 maaliskuun kehysriihessä päätöksen lisätä kuntien roolia työllisyydenhoidossa. Työmarkkinatuen rahoitusuudistuksella hallitus halusi lisätä mahdollisuuksia yli 300 päivää työmarkkinatuella olleiden pääsyyn aktivointitoimenpiteiden piiriin. Uudistus toteutetaan vuoden 2015 alusta osana kuntien tehtävien arviointia ja työllisyyspolitiikan vastuunjaon tarkistusta (Valtioneuvosto ). Hallituksen päätös nopeutti suunnitteluaikataulua kuntien ja valtion välisestä työnjaosta työllisyydenhoidossa. Työ- ja elinkeinoministeriön asettaman työryhmän tehtävänä on tehdä esitys Työvoiman palvelukeskusten valtakunnallistamisesta. Esitys tulee tehdä mennessä. Uudistus tulee voimaan Työllisyydenhoito paikallistasolla Hallituksen päätös lisää vuositasolla kuntien menoja 150 M. Menojen kasvu vaikeuttaa kuntien taloudenhoitoa entisestään. Tavoite lisätä yli 300 päivää työmarkkinatuella olleiden mahdollisuuksia päästä aktivointitoimenpiteiden piiriin huolestuttaa kuntia monin tavoin. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväisen mukaan ( ) Työ- ja elinkeinotoimistojen palvelukyky ei ole nykyisellään riittävä, eivätkä kunnat pysty paikkaamaan valtionhallinnon tarjoamia palveluita. Työllisyyskehitys on heikkoa, eikä alhainen talouskasvu luo riittävästi uusia työpaikkoja. Palvelut ylikuormittuvat ja resursseista on pulaa. Lisäksi työttömyyden rakenne vaikeutuu, pitkäaikaistyöttömyys kasvaa, palvelutarpeet kasvavat ja kuntien osuus työmarkkinatukimenoista jatkaa kasvuaan. Kietäväisen ( ) mukaan kuntien kannalta on olennaista kuinka vastuut, valta ja resurssit valtion ja kuntien työnjaossa jakautuvat. Hänen mukaansa ne on ehdottomasti tehtävä siten, ettei kuntien talous kiristy. Jyväskylässä, Muuramessa ja Jämsässä keskustelu kuntien tulevasta vastuun lisääntymisestä on käynnistynyt hitaasti hallituksen kehysriihen päätöksen jälkeen. Keskustelua haittaa epävarmuus, joka liittyy tulevan uudistuksen sisältöön. Kunnat ennakoivat työmarkkinatuen rahoitusosuuden kasvua, mutta suunnittelu palvelujen järjestämisestä ja niiden rahoituksesta on ollut vaikeaa. Samanaikaisesti kunnissa joudutaan miettimään talouden sopeuttamistoimia ja palvelurakenteen supistamisia. Se vaikeuttaa työllisyydenhoidon palvelujen suunnittelua kunnissa entisestään. Kuntien työllisyydenhoidon mallin kehitystyössä hyödynnetään kuntakokeilun kokemus, kuntien ja työhallinnon toiveet sekä paikallisen verkoston toimivuus (mm. elinkeinorakenne, 3. sektori). Muuramessa työllisyydenhoitoa on toteutettu pääasiassa Muuramen työpajan avulla. Jyväskylän Työvoiman palvelukeskus on tarjonnut palveluja myös muuramelaisille työnhakijoille. Muuramessa on käynnistynyt työllisyysohjelman valmistelu syksyllä Työllisyysohjelma tulee olemaan osa kunnan elinkeinostrategiaa. Ohjelma valmistuu alkusyksystä 2014.

6 Jämsässä työllisyydenhoito on perustunut kaupungin aktiiviseen ja vahvaan rooliin. Kolmas sektori (lähinnä Avitus-säätiö) on ollut merkittävä osa kaupungin työllisyydenhoitoa. Tulevassa työllisyydenhoidon mallissa Jämsässä hyödynnetään vahvaa paikallista verkostoa. Tavoitteena on saada paikalliset yrittäjät ja elinkeinoelämä aktiivisesti mukaan toteuttamaan paikallista työllisyydenhoitoa kaupungin ja Avitus-säätiön ohella. Jyväskylässä kolmannella sektorilla (välityömarkkinoilla) on ollut merkittävä rooli työllisyydenhoidossa. Kolmannen sektorin lisäksi kaupunki on tukenut yrityksiin tapahtuvaa työllistämistä kuntalisän avulla. Jyväskylä on ollut aktiivisesti mukana Työvoiman palvelukeskuksen toiminnassa. Jyväskylässä vuonna 2009 Tekevä-säätiön perustama ja vuodesta 2010 Sovatek-säätiössä toiminut Töihin!-palvelu on kehittänyt yritysja työnantajayhteistyötä. Töihin!-palvelu siirtyi kuntakokeiluun marraskuussa 2012 Sovatek-säätiöltä. Samalla Töihin!-palvelun palvelukonsepti otettiin käyttöön Muuramessa ja Jyväskylässä. Jyväskylällä tulee olemaan merkittävä rooli tulevan TYPPI-lain toimeenpanossa. Rooliin vaikuttaa olennaisesti lain sisältö, resurssit sekä valtion ja kuntien työnjako pitkäaikaisyöttömien työllisyydenhoidossa. Toimeenpanoon tullevat vaikuttamaan myös tulevat SOTE-linjaukset. Kuntakokeilussa kehittämistoiminta tapahtuu käytännön asiakastyössä. Asiakkaiden palveluja ja palveluprosesseja kehitetään kahdessa tiimissä. Ohjaus- ja kuntoutuspalvelujen asiakkaita ovat henkilöt, jotka a) tarvitsevat työllistymisensä tueksi erilaisia kunnan järjestämisvastuulla olevia palveluita sekä motivointia ja ohjausta niiden hyödyntämiseen tai b) joiden palvelutarve työllistymisen näkökulmasta on epäselvä ja jota on syytä arvioida. Töihin!-palvelu tekee asiakastyötä sellaisten työnhakijoiden kanssa, joilla on valmius ja oma halu ottaa vastuu ja tehdä töitä oman työllistymisensä edistämiseksi. Palvelujen kehittämistyössä vuonna 2014 painotetaan hyviä käytäntöjä palvelujen nivelvaiheisiin. Oikeat palvelut oikeaan aikaan edistävät tehokkaimmin asiakkaiden työllistymisen edistymistä. Vuoden 2014 asiakastyön painopistealueita kaikissa kuntakokeilun kunnissa ovat asiakas- ja palveluohjauksen kehittäminen sekä palveluprosessien kehittäminen. 4. Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut Ohjaus- ja kuntoutuspalvelujen (jäljempänä OK-tiimi) tehtävänä on kehittää kunnan työllisyydenhoidon näkökulmasta yhteistyöhön perustuvia ohjaus- ja kuntoutuspalveluita sekä niihin liittyviä prosesseja henkilöille, jotka tarvitsevat ohjausta ja tukea kuntoutuakseen työelämään tai löytääkseen muun tarkoituksen mukaisen vaihtoehdon.

7 OK-tiimin toimipiste sijaitsee Jyväskylässä Keski-Suomen TE-toimistossa Urhonkatu 2:ssa. Tiimin työntekijät osallistuvat kuntakokeilun toimintaan Muuramessa ja Jämsässä erillisen sopimuksen mukaisesti. Tiimi vastaa Huhtasuon osahankkeen toiminnasta Jyväskylän Huhtasuon kaupunginosassa. Vuonna 2014 OKtiimissä työskentelee yhteensä kymmenen työntekijää. Tiimin toiminnasta vastaa palveluvastaava Anu Pihl. Hän toimii myös tiimin työntekijöiden lähiesimiehenä. Vuoden 2014 aikana OK edistää tulevan TYPPI-lain toimeenpanoa kaikissa kuntakokeilun kunnissa. Jyväskylässä Keski-Suomen TE-toimiston tuetun työllistämisen palvelulinjan, Työvoiman palvelukeskuksen ja kuntakokeilun OK -tiimin keskinäistä yhteistyötä tiivistetään luomalla yhteinen toiminnallinen rakenne edellä mainittujen toimijoiden kesken. Tavoitteena on selkeyttää toimijoiden keskinäinen työnjako, ehkäistä päällekkäinen työ ja hyödyntää yhteiset voimavarat mahdollisimman tehokkaasti asiakastyössä. OK-tiimi tekee tiivistä yhteistyötä Keski-Suomen TE-toimiston ja Jyväskylän Työvoiman palvelukeskuksen kanssa. Vuoden 2014 alusta lukien tiimin palveluohjaaja tulee toimimaan osittain Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla. Aikuissosiaalityön lisäksi yhteistyötä laajennetaan Kelan paikallistoimiston kanssa. Kelan kanssa tehtävässä yhteistyössä keskeistä on asiakasyhteistyö ammatillisessa kuntoutuksessa ja työkykyneuvonnassa. OK -tiimin tavoitteena on kehittää kunnan perusterveydenhuollon kanssa yhteistyössä pitkäaikaistyöttömille kohdennettuja terveyspalvelujen palvelurakenteita. Kehitystyössä huomioidaan työkykyarviot terveyskeskuslääkärien valmiudet työkykyarvioiden lausuntojen kirjoittamiseen. Aikuissosiaalityön kanssa OK-tiimi pyrkii aktivoimaan pitkään työttömänä olleita toimeentulotuen saajia. Vuoden alusta lukien kuntakokeilun palveluohjaaja on tavattavissa Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla kahtena päivänä viikossa. Palveluohjaaja palvelee sekä Hannikaisenkadun sosiaaliaseman työntekijöitä että asiakkaita. OK -tiimissä työskentelee kuntoutuspsykologi ja kaksi kuntoutusohjaajaa. He vastaavat asiakkaiden työkyvyn arvioinneista ja toimivat asiantuntijoina työnhakijoiden palvelujen suunnittelussa. Tiimillä on käytettävissä ostopalveluja asiakkaiden palvelutarpeiden mukaisesti. Ostopalvelut kilpailutetaan loppuvuodesta Sopimukset valittujen palveluntuottajien kanssa tehdään vuodelle 2014 ja optio vuodelle Yhtenä palvelujen kehittämisalueena on kuntouttava työtoiminta. Tavoitteena on lisätä asiakkaiden määrää kuntouttavassa työtoiminnassa. Määrän lisääminen edellyttää uusien työtoimintapaikkojen hankkimista kuntouttavaan työtoimintaan. Kuntouttavan työtoiminnan kehittämistyöhön on palkattu yksi palveluohjaaja marraskuussa Kehitystyön aikana selvitetään OK -tiimin ja Töihin!-palvelun keskinäinen työnjako kuntouttavassa työtoiminnassa.

8 Kuva 2. Ohjaus- ja kuntoutuspalvelutiimin toimintalinjat Töihin!-palvelu Töihin!-palvelu on työllisyyttä edistävä palvelukokonaisuus, jonka perustana on laaja ja tiivis työnantajayhteistyö. Tarkoitus on tukea työllistymistä valmentamalla asiakkaita työelämään ja yrittäjyyteen. Tiimin toimipiste sijaitsee Matarankatu 4:ssä Jyväskylässä. Töihin!-palvelu Jyväskylän tiimin esimiehenä ja vastuuhenkilönä toimii palveluvastaava Anu Laasanen. Hän toimii myös hankepäällikön sijaisena. Palveluvastaava toimii Töihin!-palvelun palvelukonseptin vastuuhenkilönä Jyväskylän lisäksi Muuramessa ja Jämsässä. Töihin!-palvelu Jyväskylässä työskentelee vuonna 2014 yhteensä 15 henkilöä. Töihin!-palvelun tavoitteena ja painopistealueena vuonna 2014 on työllisyydenhoidon ja paikallisen elinkeinotoiminnan yhteistyön kehittäminen. Töihin!-palvelulle on muodostunut laaja yritys- ja työnantajaverkosto. Osa työnantajista on ollut Töihin!-palvelun työnantaja-asiakkaana usean vuoden ajan. Yhteistyö on vuosia kestäneen yhteistyön myötä kehittynyt kumppanuudeksi. Tämä mahdollistaa Töihin!- palvelun aseman monipuolistamisen ja vahvistamisen työllisyyttä edistävänä palveluna. Palvelulla on työnantajien keskuudessa hyvä maine, joka yhdessä laajan työnantajaverkoston kanssa antavat vahvan

9 pohjan kehittää yhteistyötä edelleen. Tavoitteena on työllisyydenhoidon ja paikallisen elinkeinotoiminnan yhteistyön kehittäminen. Vuoden 2014 alussa käynnistetään työllistämissetelikokeilu yrityksissä. Kokeiluun valitaan 2 3 yritystä. Kokeilun tarkoituksena on kehittää keinoja vaikeasti työllistyvien työllistymiseksi yrityksiin. Valmennussetelillä hankitaan yrityksiltä yksilöllistä valmennusta ja ohjausta sellaisille henkilöille, jotka eivät ole kiinnittyneet työelämään. Valmennuksen arvioitu kesto on kolme kuukautta. Valmennus toteutetaan työkokeiluna. Valmennuksen sisältö räätälöidään jokaiselle työkokeilijalle henkilökohtaisesti. Valmennus sisältää yksilöllisen suunnitelman, käytännön työtehtävien ohjauksen ja työelämätietojen opettelua. Keväällä 2014 käynnistetään TOPPIS -kokeilu yhteistyössä Keuruun kuntakokeilun, Keski-Suomen ELYkeskuksen, Keski-Suomen TE-toimiston ja Jyväskylän ammattiopiston kanssa. Toppis-koulutus on palkkatuettuun työhön kytketty yksilö- tai ryhmämuotoinen ammatillinen koulutus ja työssäoppimispainotteinen ammatillinen koulutus, jossa palkkatukityösuhde korvataan työssäoppimissuhteella. Koulutukset ovat työvoimakoulutuksia ja ELY-keskuksen rahoittamia. Tutkinnot, joita suoritetaan, ovat yleensä osia ammatillisista tutkinnoista (=osatutkinnot). Poluttaminen jatkoopintoihin on mahdollista. Kuva 3. Töihin!-palvelun toimintalinjat 2014.

10 6. Muuramen osahanke Muuramen osahankkeen toimipiste sijaitsee osoitteessa Virastotie 7. Toimipisteessä työskentelee yrityskoordinaattori ja työhönvalmentaja. Lisäksi OK-tiimin resursseista kohdennetaan Muurameen palveluohjaajan työpanoksesta 2 päivää viikossa ja kuntoutusohjaajan työpanoksesta 50 %. Muuramessa oli yli 12 kuukautta työttömänä olleita työnhakijoita syyskuussa 2013 yhteensä 138. Heistä yli 500 päivää työttömyysetuutta saaneita henkilöitä oli hiukan yli 80 henkilöä. Muuramen osahankkeessa on tavoitteena pienentää kunnan työmarkkinatukikustannuksia XXX. Lisäksi tavoitteena on edistää yli 12 kuukautta työttömänä olleiden työllistymistä, jotta työttömyyden pitkittyminen voidaan katkaista. Muuramen osahankkeeseen asiakkaat ovat ohjautuneet pääasiassa kunnan sosiaalitoimen ohjaamina. Vuonna 2014 lisätään asiakkaiden ohjausta Keski-Suomen TE-toimistosta. TE-toimistoon on palkattu kuntakokeilulle oma yhteyshenkilö ja hänen yhtenä työtehtävänään on etsiä muuramelaisia kuntakokeilun asiakaskriteerit täyttäviä työnhakijoita ja ohjata heidät kuntakokeilun palveluihin. Tavoitteena on lisätä kuntouttavan työtoiminnan asiakasmääriä. Asiakasmäärän lisääminen edellyttää uusien työtoimintapaikkojen hankkimista kuntouttavaan työtoimintaan. Kunnan palveluohjaajan, kuntakokeilun ja kunnan työpajan yhteistyötä tiivistetään edelleen ja selkeytetään eri toimijoiden keskinäistä työnjakoa. 7. Jämsän osahanke Jämsän osahanke toimii Jämsässä osoitteessa Seppolantie 5. Toimipisteessä työskentelee yksi yrityskoordinaattori ja kolme työhönvalmentajaa. Lisäksi OK-tiimin resursseista kohdennetaan Jämsän TYP - kokeiluun kuntoutuspsykologin työpanoksesta 2 päivää viikossa ja kuntoutusohjaajan työpanoksesta 50 %. Osahankkeella on käytössä ostopalveluja asiakkaiden työkyvyn arviointiin. Ostopalvelut kilpailutetaan loppuvuoden 2013 aikana. Jämsässä oli yli 12 kuukautta työttömänä olleita työnhakijoita syyskuussa 2013 yhteensä 525 henkilöä. Heistä yli 500 päivää työttömyysetuutta saaneita oli 326 henkilöä. Jämsän osahankkeessa on tavoitteena pienentää työmarkkinatukikustannuksia vuoden 2014 aikana. Lisäksi tavoitteena on edistää yli 12 kuukautta työttömänä olleiden työllistymistä, jotta työttömyyden pitkittyminen voidaan katkaista. Jämsässä on tehty yritysyhteistyötä mm. TyöUra-projektissa usean vuoden ajan. Vuosien kokemus on antanut hyvät edellytykset jatkaa ja kehittää työllisyydenhoidon ja paikallisen elinkeinoelämän keskinäistä yhteistoimintaa. Kuntakokeilussa yritys- ja työnantajayhteistyötä tehdään Töihin!-palvelun konseptin alla. Malli on käytössä myös Muuramessa ja Jyväskylässä. Jämsän Töihin!-palvelussa vuoden 2013 tavoitteena on ollut vakiinnuttaa Töihin!-palvelun mallin toiminta Jämsässä. Yritys- ja työnantajayhteistyön onnistuminen edellyttää pitkäjänteistä toimintaa. Töihin!-palvelun konsepti alkaa olla yrityksissä yleisellä tasolla tiedossa, mutta konseptinmukainen käytännön toiminta on vasta alkuvaiheessa. Töihin!-palvelun tarkoitus on tuottaa työnantajalle lisäarvoa, jolloin yrityksille syntyy kiinnostus hyödyntää palvelun mahdollisuuksia nykyistä laajemmin. Vuoden 2014 tavoitteena Töihin!-palvelu Jämsässä on lisätä

11 työnantajayritysten tuntemusta Töihin!-palvelusta, lisätä yhteistyöyritysten määrää ja tiivistää Töihin!- palvelun ja Jämsän alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä. Yritysten taloudellista tukea pitkäaikaistyöttömien palkkaamiseksi lisätään ottamalla vuoden 2014 alussa käyttöön yrityksille suunnattu kuntalisä. Kuntalisän käyttöönotosta päättää Jämsän kaupunginhallitus. Jämsän osahankkeessa jatketaan Työvoiman palvelukeskuksen kehittämistoimintaa verkostomallin pohjalta (ns. seinätön TYP). Kehittämistoiminnan lähtökohtana on kunnan kautta ajattelu. Lähtökohta palvelee tulevan lainsäädännön toteuttamista Jämsässä. Yhtenä vuoden 2014 tavoitteena on palveluprosessien kehittäminen. Asiakkaalle nimetään aina yksi kuntakokeilun työntekijä, jolle kuuluu vastuu koko palvelun toteutumisesta. Verkostomallin kehitystyötä auttaa Jämsän alueella hyvin toimiva verkostoyhteistyö. Verkoston toimintaa halutaan laajentaa Jokilaakson Terveys Oy:n ja etsivän nuorisotyön kanssa. Terveydenhuollon tiivis mukanaolo auttaa kehittämään työttömien terveyspalveluita. Hyvin toimivat terveyspalvelut edistävät pitkäaikaistyöttömien palvelujen toteuttamista silloin, kun työnhakijan työ- ja toimintakykyä rajoittavat terveydelliset seikat. Etsivä nuorisotyö kohtaa nuoria, jotka työttömyyden perusteella kuuluvat kuntakokeilun kohderyhmään. Työhönvalmentajien ja etsivä nuorisotyön yhteistyöllä ehkäistään päällekkäistä työtä ja hyödynnetään eri toimijoiden vahvuudet ja osaaminen. Kaupungin sosiaaliohjaajien, TE-toimiston asiantuntijoiden ja kuntakokeilun työntekijöiden keskinäistä tietojenvaihtoa parannetaan hankkimalla kuntakokeilun TYPPI-järjestelmän käyttöoikeudet sosiaaliohjaajille ja TE-toimiston tuetun työllistymisen palvelulinjan asiantuntijoille. Yli 500 päivää työttömyysetuutta saaneiden henkilöiden asiakasohjausta kuntakokeiluun kehitetään käynnistämällä säännölliset kuntakokeilun työntekijöiden ja kaupungin sosiaaliohjaajien tapaamiset. Tapaamisen yhtenä tarkoituksena on selvittää uudet 500 päivää etuutta saaneet ja kutsua heidät työhönvalmentajien tapaamiseen. 8. Viestintä Hallituksen Työvoimanpalvelukeskusta koskevasta lakiesityksestä tulee päätös jo helmikuussa Kauaskantoiset ja pian voimaan astuvat muutokset vaativat kuntakokeilulta entistä suurempia viestinnällisiä panostuksia erityisesti kuntapäättäjien, luottamusmiesten ja virkamiesten informoimisessa päätösten mukanaan tuomista kuntien vastuiden muutoksista työllisyydenhoidossa. Kunnat on saatava tietoisiksi ja kiinnostumaan tulevaisuuden työllisyydenhoidon mallista. Siksi hankkeen sidosryhmäviestintää on tehostettava ja kohdennettava erityisesti kuntapäättäjille. Hankkeen viisi kertaa vuodessa julkaistulla sisällöltään ja jakelultaan kattavalla sidosryhmätiedotteella pyritään pitämään sidosryhmät mahdollisimman hyvin ajan tasalla hankkeen kulusta ja tarjoamaan myös mahdollisuus ottaa meneillään olevaan toimintaan kantaa. Tiedote on herättänyt kiinnostusta ja saanut hyvää palautetta.

12 Töihin!-palvelun työnantajayhteistyössä on lisäksi otettu käyttöön erityinen yrityskirje, jolla pidetään säännöllisesti yllä yhteistyösuhdetta yrittäjiin ja muihin työnantajiin Töihin!-palvelun ja sen työnantajaasiakkaiden kuulumisia jakamalla. Myös tällainen kohdennettu viestintä on saanut työnantajayhteistyökumppaneilta hyvää palautetta. Kohdennettua viestintää on siis lisättävä kautta linjan, jotta yhteistyöverkosto saadaan sujuvammaksi. Keinoina ovat paitsi sähköinen viestintä verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, myös keskustelutilaisuuksien ja tapahtumien järjestäminen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. 9. Muu toiminta Työnteon kannustimet, tulo- ja byrokratialoukut Yhtenä kokeilun tavoitteena on poistaa työnteon esteitä ja työllistymisen kynnyksiä. Kuntakokeilun avulla on haluttu etsiä mallia, jolla yksilöllinen ja töihin lähtöön kannustava palkka pystyttäisiin määrittelemään. Vuoden 2013 aikana työnteon esteitä on kartoitettu ja asiasta on järjestetty koulutusta kuntakokeilun työntekijöille, sosiaalityöntekijöille ja TE-toimiston sekä Työvoiman palvelukeskuksen työntekijöille. Koulutus toteutettiin yhteistyössä Jyväskylän aikuissosiaalityön kanssa. Työnteon kannustimista laadittiin opas, jota jaettiin yhteistyökumppaneille. Eri sidosryhmät ovat myös tilanneet sitä käyttöönsä. Opas on edelleen saatavilla kuntakokeilun kotisivuilta. Hallitus on päättänyt laajentaa työttömyysturvan ja asumistuen suojaosuutta vuoden Hallitus päättää suojaosien tasosta marraskuussa Kuntakokeilu seuraa hallituksen päätöksen vaikutusta ja tekee päätöksen toimenpiteistä, kun vaikutuksista on saatu tietoa kevään 2014 aikana. Järjestöjen kanssa tehtävän yhteistyön lisääminen Järjestöjen ja säätiöiden erilaisia mahdollisuuksia ei työllisyydenhoidossa ole kaikilta osin hyödynnetty. Järjestöt voivat tarjota nykyistä enemmän työllistämismahdollisuuksia myös kuntakokeilun asiakkaille. Jyväskylän ammattikorkeakoulun KEVÄT-hanke ja Keski-Suomen TE-toimisto ovat käynnistäneet keväällä 2013 ns. toimijakartan suunnittelun. Toimijakartta on mm. Tampereella käytössä ja kartasta on saatu hyviä kokemuksia. Toimijakartta antaa mm. TE-toimiston, Työvoiman palvelukeskuksen ja kuntakokeilun työntekijöille tietoa järjestöjen ja säätiöiden tarjoamista työllisyydenhoidon palveluista. Palveluja voidaan hyödyntää asiakkaiden ohjauksessa järjestöjen ja säätiöiden palveluihin. Kuntakokeilu hyödyntää toimijakartan mahdollisuuksia ja edistää toimijakartan käyttöönottoa kuntakokeilun alueella. Työpankki Yhtenä Jyväskylän osahankkeen tavoitteena on edistää työpankin perustamista Jyväskylän seudulle. Hankkeella on valmius tukea työpankin perustamista, mikäli alueelta löytyy toimijoita, joilla on halukkuutta työpankin perustamiseen ja työpankin liiketoiminnan kehittämiseen. Työpankin kehittämiseen on budjetoitu yhden henkilön työpanos vuodelle 2014.

13 Nuorten yrittäjyysvalmennus Kuntakokeilu on tehnyt ostopalvelusopimuksen Nuorten taidetyöpajan kanssa ns. YRI-paja-pilottikokeilusta. Kokeilu on käynnistynyt syyskuussa 2014 ja kestää vuoden 2014 helmikuun loppuun saakka. Pajassa pilotoidaan mallia, jossa sovelletaan NY-toimintaa (Nuorten Yrittäjyys). Tavoitteena on auttaa nuoria työllistymään omien asiakasprojektiensa kautta rakentamiinsa verkostoihin ja synnyttää kipinä omaan yrittäjyyteen. Kokeilun avulla on tarkoitus rakentaa yhteistyössä Harkinnan paikka -hankkeen kanssa YRIpajan malli, joka tulisi toimimaan uutena omana työttömien nuorten työllistymiseen tähtäävänä pajakokonaisuutenaan. YRI-pajan jatkosta päätetään pilottivaiheen tulosten pohjalta tammi-helmikuussa Budjetti Kuntakokeilun budjetti 2014 Henkilöstö Vuokrat Toimistotarvikkeet ja laitteet Muut kulut Kulut yhteensä Kuntaosuus Avustus Kuntaosuus Muurame Kuntaosuus Jämsä Kuntaosuus Jyväskylä

Työllisyyden Kuntakokeilu

Työllisyyden Kuntakokeilu Työllisyyden Kuntakokeilu Kuntakokeilu pähkinänkuoressa Työ-ja elinkeinoministeriön ja Kuntaliiton käynnistämä Jyväskylän, Jämsän ja Muuramen yhteishanke (yhteensä 26 hanketta) Toiminta-aika 1.9.2012-31.12.2015

Lisätiedot

Kuntaliitto yhteistyön tukena

Kuntaliitto yhteistyön tukena Kuntaliitto yhteistyön tukena Rakenteellisen työttömyyden haasteet Hämeessä yhteistyöseminaari Pääsihteeri Erja Lindberg Tehtäväjako Nykyisen lakisääteisen tehtäväjaon puitteissa TE-toimistot vastaavat

Lisätiedot

Työllisyyden kuntakokeilu Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut

Työllisyyden kuntakokeilu Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut Työllisyyden kuntakokeilu Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut -prosessikuvauksia 18.2.2015 Anna-Leena Pusa Työllisyyden kuntakokeilu Työ- ja elinkeinoministeriön sekä Kuntaliiton käynnistämä hanke Toteutetaan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Lähtökohdat hankkeen viimeiselle vuodelle Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelulain (TYP) voimaantulo 1.1.2015 (vuoden siirtymäaika) Työmarkkinatuen rahoitusvastuun

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ

JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ 2012 2015 JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ Töihin!-palvelu: yritys- ja työnantajayhteistyö Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut: palveluohjaus, kuntouttava työtoiminta ja työkyvyn arviointi Seinätön TYP: verkostoyhteistyö

Lisätiedot

Olemme edelläkävijöitä työelämän ja työllisyyttä edistävän yritysyhteistyön kehittämisessä. Vaikuttamis- ja kehittämistyö on tärkeä osa toimintaamme.

Olemme edelläkävijöitä työelämän ja työllisyyttä edistävän yritysyhteistyön kehittämisessä. Vaikuttamis- ja kehittämistyö on tärkeä osa toimintaamme. Rakenne Töihin!-palvelu on työllisyyttä edistävä palvelukokonaisuus, jonka perustana on laaja ja tiivis yritysyhteistyö. Tarkoituksenamme on tukea työllistymistä valmentamalla asiakkaita työelämään ja

Lisätiedot

RAKENTEELLISEN TYÖTTÖMYYDEN HAASTEET HÄMEESSÄ VISIOT TULEVAAN, YHTEISEN TOIMINNAN VAIKUTTAVUUS

RAKENTEELLISEN TYÖTTÖMYYDEN HAASTEET HÄMEESSÄ VISIOT TULEVAAN, YHTEISEN TOIMINNAN VAIKUTTAVUUS RAKENTEELLISEN TYÖTTÖMYYDEN HAASTEET HÄMEESSÄ VISIOT TULEVAAN, YHTEISEN TOIMINNAN VAIKUTTAVUUS Hämeen TE-toimiston seminaari 1.10.2013 Hallitusneuvos Päivi Kerminen, työ- ja elinkeinoministeriö RAHOITUS

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen kuntakokeilu

Työllisyyspoliittinen kuntakokeilu Työllisyyspoliittinen kuntakokeilu Rikosseuraamusasiakkaat yhteiskunnassa: Työ ja opiskelu -seminaari Pääsihteeri Erja Lindberg Hallitusohjelma Tavoite ja sisältö pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ

JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ 2013 2015 JYVÄSKYLÄ, MUURAME, JÄMSÄ : yritys- ja työnantajayhteistyö Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut: palveluohjaus, kuntouttava työtoiminta ja työkyvyn arviointi Seinätön TYP: verkostoyhteistyö Jämsässä

Lisätiedot

Oulun kaupungin työllistämisen kuntakokeiluhanke 1.10.2012 31.12.2015. Sanna Rautio 24.4.2013

Oulun kaupungin työllistämisen kuntakokeiluhanke 1.10.2012 31.12.2015. Sanna Rautio 24.4.2013 Oulun kaupungin työllistämisen kuntakokeiluhanke 1.10.2012 31.12.2015 Sanna Rautio 24.4.2013 Hallitusohjelman kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömyyden alentamiseksi Oulun kaupungin työllistämisen kuntakokeilu

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro: TYÖLLISTÄMISVASTUU KUNNILLE 2015. Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz

Kommenttipuheenvuoro: TYÖLLISTÄMISVASTUU KUNNILLE 2015. Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Kommenttipuheenvuoro: TYÖLLISTÄMISVASTUU KUNNILLE 2015 Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Kunta työttömien aktivoijana Esityksen sisältö Pitkään

Lisätiedot

Työllisyydenhoidon lakimuutokset. 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki

Työllisyydenhoidon lakimuutokset. 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki Työllisyydenhoidon lakimuutokset 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Lisätiedot

Sosiaalinen kuntoutuminen. 15.5.2012 Ilkka Peltomaa Etelä-Pirkanmaan työvoiman palvelukeskus

Sosiaalinen kuntoutuminen. 15.5.2012 Ilkka Peltomaa Etelä-Pirkanmaan työvoiman palvelukeskus Sosiaalinen kuntoutuminen 15.5.2012 Ilkka Peltomaa Etelä-Pirkanmaan työvoiman palvelukeskus Työ- ja elinkeinopalvelut Työ- ja elinkeinotoimiston uusi palvelumalli rakentuu kolmeen palvelulinjaan ja yrityslähtöisyyden

Lisätiedot

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari Oulu 6.10.2011 Erja Lindberg erityisasiantuntija TYP-toimintamalli Työ- ja elinkeinotoimistojen,

Lisätiedot

KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen

KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA Hallitusneuvos Päivi Kerminen RAKENNETYÖTTÖMYYTTÄ KOSKEVAT KEHITTÄMISLINJAUKSET 1. Ongelmalähtöisestä tarkastelusta vahvuuksien

Lisätiedot

Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden

Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden Työraide Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden kuntakokeiluhanke Kuntaliiton lehdistötilaisuus 4.11. Anne Matilainen, projektipäällikkö, Vantaan kaupunki Työraide työllisyyden kuntakokeiluhanke Kesto 1.9.2012-31.12.2015

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT 15.042015 Pohjois-Karjalan työllisyystoimijoiden kehittämispäivä Tarja Husso Työllisyyspäällikkö Joensuun kaupunki MIKSI TYÖLLISYYSYKSIKKÖ PERUSTETTU

Lisätiedot

1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella

1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella Perusturvalautakunta 35 10.03.2015 Kaupunginhallitus 119 16.03.2015 Työllistämistä edistävä monialainen yhteispalvelu Etelä-Savossa 1/37/379/2015 PTL 35 Selostus: Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot. II Ohjaamo-päivät , Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot. II Ohjaamo-päivät , Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot II Ohjaamo-päivät 24.3.2015, Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Työllisyydenhoidon kokonaisuus ELINKEINO- POLITIIKKA TYÖPOLITIIKKA

Lisätiedot

Uudistetut julkiset työvoima- ja yrityspalvelut työnhaun ja työssä pysymisen tukena. Kaapelitehdas 11.2.2013 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz

Uudistetut julkiset työvoima- ja yrityspalvelut työnhaun ja työssä pysymisen tukena. Kaapelitehdas 11.2.2013 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Uudistetut julkiset työvoima- ja yrityspalvelut työnhaun ja työssä pysymisen tukena Kaapelitehdas 11.2.2013 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz TE-toimiston uudistettu palvelumalli Palvelumalli perustuu

Lisätiedot

Työllisyydenhoito kunnassa

Työllisyydenhoito kunnassa Työllisyydenhoito kunnassa Kuntamarkkinat 14.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista Lähde: TEM/Heikki Räisänen,

Lisätiedot

Töihin!-palvelu. Työhönvalmennus ja työnantajayhteistyö. Anu Laasanen 19.5.2011

Töihin!-palvelu. Työhönvalmennus ja työnantajayhteistyö. Anu Laasanen 19.5.2011 Töihin!-palvelu Työhönvalmennus ja työnantajayhteistyö Anu Laasanen 19.5.2011 Töihin! palvelu on toimija työnantajan, asiakkaan ja työhallinnon välillä Perustehtävä Toiminnan tarkoituksena on yrityksissä,

Lisätiedot

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari 20.9.2017 Työllisyys Anne Huotari Työllisyysasiantuntija/TYP-johtaja Kajaanin ja Kainuun työttömyysaste 2015-7/2017 20 18 16 18,2 17,4 14 12 13,4 10 8 6 Kajaani Kainuu

Lisätiedot

Työllistymisen kumppanuusfoorumi 9.10.2012 Ajankohtaisia kuulumisia Kuntaliitosta. Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja

Työllistymisen kumppanuusfoorumi 9.10.2012 Ajankohtaisia kuulumisia Kuntaliitosta. Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja Työllistymisen kumppanuusfoorumi 9.10.2012 Ajankohtaisia kuulumisia Kuntaliitosta Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja Talouden epävarmuus ja kasvun hidastuminen varjostavat Suomea onko taantuma tulossa

Lisätiedot

Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia?

Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia? Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia? Kuntamarkkinat 15.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista

Lisätiedot

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 Lainsäädännön tavoitteet Pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen Kuntien ja valtion työnjaon selkeyttäminen ja yhteistyön kehittäminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 201. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 201. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 1557/01.01.01/2013 201 Valtuustoaloite, espoolaisten pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Sanna Lindholm, puh. (09) 816 85059

Lisätiedot

Karikoista kartalle. Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari. Kunnat ja työllisyyden hoito

Karikoista kartalle. Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari. Kunnat ja työllisyyden hoito Karikoista kartalle Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari Kunnat ja työllisyyden hoito Taustaa kuntakokeiluun mukaan lähtemiselle Haasteet pitkäaikaistyöttömyyden hoidossa Irralliset palveluprosessit

Lisätiedot

Välityömarkkinat osana toimivia työmarkkinoita ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaamista. Lapin välityömarkkinoiden työkokous

Välityömarkkinat osana toimivia työmarkkinoita ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaamista. Lapin välityömarkkinoiden työkokous Välityömarkkinat osana toimivia työmarkkinoita ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaamista Lapin välityömarkkinoiden työkokous 26.-27.9.2013 Välityömarkkinoita koskettavia hankkeita, uudistuksia ja

Lisätiedot

LEPPÄVIRTA. vetovoimainen, kehittyvä, yrityksistä ja hyvistä palveluista tunnettu kunta

LEPPÄVIRTA. vetovoimainen, kehittyvä, yrityksistä ja hyvistä palveluista tunnettu kunta LEPPÄVIRTA vetovoimainen, kehittyvä, yrityksistä ja hyvistä palveluista tunnettu kunta MITÄ JÄI MIHIN MENNÄÄN Työllisyyden kuntakokeilun päätösseminaari 22.10.2015 Kunnanjohtaja Matti Raatikainen Alue,

Lisätiedot

Kemiläinen työllistämismalli

Kemiläinen työllistämismalli JOHDANTO Kemin kaupungin -hanke on ollut mukana hallitusohjelman mukaisessa työllisyyspoliittisessa kuntakokeilussa 1.9.2012-31.12.2015. Kuntakokeilun tavoitteena oli alentaa rakennetyöttömyyttä, lisätä

Lisätiedot

Turun Ohjaamo 2015-2018

Turun Ohjaamo 2015-2018 Turun Ohjaamo 2015-2018 Toiminta ja ajatus 17.3.2015 MIKSI OHJAAMO? Nuorten palvelut ovat olleet hajanaisesti sijoittuneita ja huonosti nuorten löydettävissä. Tavoite: Nuorten palvelut yhdessä paikassa

Lisätiedot

Nuorisotakuu Te-hallinnossa. Anna-Kaisa Räsänen

Nuorisotakuu Te-hallinnossa. Anna-Kaisa Räsänen Nuorisotakuu Te-hallinnossa Anna-Kaisa Räsänen 15.11.2013 Nuorisotakuu 2013 - määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-,

Lisätiedot

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Välkky-projekti Valtakatu 12, PL 266, 28101 PORI Kutsunumero 0295 022 000

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Välkky-projekti Valtakatu 12, PL 266, 28101 PORI Kutsunumero 0295 022 000 Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Välkky-projekti Valtakatu 12, PL 266, 28101 PORI Kutsunumero 0295 022 000 etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi www.ely-keskus.fi/satakunta, www.valkky.fi Välkky-projekti

Lisätiedot

Miten tuetaan osatyökykyisen työllistymistä?

Miten tuetaan osatyökykyisen työllistymistä? Miten tuetaan osatyökykyisen työllistymistä? Psykologi Tanja Josefsson, Tampereen TE-toimisto Projektipäällikkö Paula Salminen, Epilepsialiitto ry 24.4.2014 Kuka on osatyökykyinen Osatyökykyisyys (ent.

Lisätiedot

Sosiaalinen kuntoutus Syyskuu 2014

Sosiaalinen kuntoutus Syyskuu 2014 Sosiaalinen kuntoutus Syyskuu 2014 Jaana Heinonen Työikäisten sosiaalipalvelupäällikkö Organisaatio Aikuisten sosiaalityö Johtava sosiaalityöntekijä Päivi Esala Velkaneuvonta Etuuskäsittely Aikuissosiaalityö

Lisätiedot

29.02.2015 Työllisyyden kuntakokeilun viimeinen toimintavuosi käynnistyi

29.02.2015 Työllisyyden kuntakokeilun viimeinen toimintavuosi käynnistyi Työllisyyden kuntakokeilu TIEDOTE SIDOSRYHMILLE 29.02.2015 Työllisyyden kuntakokeilun viimeinen toimintavuosi käynnistyi Kunnissa kiinnostus työllisyydestä, työttömyydestä ja työllisyydenhoidon keinoista

Lisätiedot

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Mikä TYP on? TYP eli työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu on toimintamalli, jossa TE-toimisto, kunta

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa. Kehittämispäällikkö Sirpa Lehto 04.10.2012

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa. Kehittämispäällikkö Sirpa Lehto 04.10.2012 Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa Kehittämispäällikkö Sirpa Lehto 04.10.2012 Sanallista palautetta virkailijoilta; kun kaikki ei menekään ihan nappiin Kivijärveläinen asiakas asioi henkilökohtaisesti

Lisätiedot

Te-toimisto. työllistymisen tukimuodot

Te-toimisto. työllistymisen tukimuodot Te-toimisto työllistymisen tukimuodot Kirsi Elg Asiantuntija, Jyväskylän työvoiman palvelukeskus Keski-Suomen TE-toimisto Tuetun työllistymisen palvelulinja 1 Asiakkaalle hänen palvelutarpeensa mukaista

Lisätiedot

Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L U, O U L U N S A L O, Y L I

Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L U, O U L U N S A L O, Y L I HAUKIPUDAS, KIIMINKI, OULU, OULUNSALO, YLI-II Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari Work shop 1: Kuntien ja valtion välisen työjaon kokeilun mahdollisuudet (hallitusohjelma)

Lisätiedot

Kuntakokeilun käynnistämisseminaari Kuntatalo 27.8.2012

Kuntakokeilun käynnistämisseminaari Kuntatalo 27.8.2012 Elämässä mukana muutoksissa tukena Kuntakokeilun käynnistämisseminaari Kuntatalo 27.8.2012 Kela yhteistyössä kuntakokeilun toteuttamisessa Etuuspäällikkö Jorma Viitala Terveysosasto Kela Elämässä mukana

Lisätiedot

Mistä lähdettiin liikkeelle vuonna 2012?

Mistä lähdettiin liikkeelle vuonna 2012? Mistä lähdettiin liikkeelle vuonna 2012? Mari Toivonen 24.9.2015 Vapriikki Odotuksia työllisyydenhoidon palveluille kunnissa (Matti Luukinen) Te hallinto; Kunnat ottavat päävastuun palveluiden järjestämisestä

Lisätiedot

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Työmarkkinatuen rahoitusvastuun muutos Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto 17.03.2015 Marita Rimpeläinen-Karvonen Taustalla olevat hallituksen

Lisätiedot

TE-PALVELU-UUDISTUKSEN JOHTAMISEN AJANKOHTAISFOORUMI 21.-22.8.2013. Hallitusneuvos Päivi Kerminen

TE-PALVELU-UUDISTUKSEN JOHTAMISEN AJANKOHTAISFOORUMI 21.-22.8.2013. Hallitusneuvos Päivi Kerminen TE-PALVELU-UUDISTUKSEN JOHTAMISEN AJANKOHTAISFOORUMI 21.-22.8.2013 Hallitusneuvos Päivi Kerminen Miten viemme TE-palvelu-uudistuksen maaliin? Tilanne nyt (1) Uudistus on kiinnostanut ja palautetta on tullut

Lisätiedot

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA 10.042015 Yhdistysten tulevaisuus työllisyystoimijoina - tilaisuus Tarja Husso Työllisyyspäällikkö TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT JOENSUUSSA 2009-2015 (suluissa

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA JA HALLITUSOHJELMAA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen TEM

AJANKOHTAISTA JA HALLITUSOHJELMAA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen TEM AJANKOHTAISTA JA HALLITUSOHJELMAA Hallitusneuvos Päivi Kerminen TEM Hallituksen työllisyystavoite Työllisyysaste 72 prosenttiin ja työttömyysaste 5 prosenttiin vaalikauden loppuun mennessä. Toimiin kuuluu

Lisätiedot

Nuorisotakuun toimeenpano TE-palveluissa

Nuorisotakuun toimeenpano TE-palveluissa Nuorisotakuun toimeenpano TE-palveluissa Palveluesimies Päivi Kuusela Osaamisen kehittämispalvelut, nuoret 1 5.11.2013 TE-palvelut Lappi Päivi Kuusela TEM:n linjaukset nuorisotakuun toteuttamisessa TE-hallinnossa

Lisätiedot

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs.

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Kauppakamarin Hankintainfo Vantaa 6.3.2015 Työttömyys Vantaalla tammikuussa 2015 1/2015 1/2014 Muutos

Lisätiedot

Hallitusohjelman linjauksia työvoima- ja yrityspalveluihin (TE-palvelut)

Hallitusohjelman linjauksia työvoima- ja yrityspalveluihin (TE-palvelut) Hallitusohjelman linjauksia työvoima- ja yrityspalveluihin (TE-palvelut) Kuntajohtajafoorumi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus 10.10.2019 2 Työvoima- ja yrityspalvelujen uudistaminen: 3 Työvoima- ja yrityspalvelujen

Lisätiedot

Kajaanin ja Kuhmon Kuntakokeilu-hanke. Henkilöstösihteeri Paula Tokkonen Kainuun työllisyysfoorumi Solidarcity konferenssi 9.10.

Kajaanin ja Kuhmon Kuntakokeilu-hanke. Henkilöstösihteeri Paula Tokkonen Kainuun työllisyysfoorumi Solidarcity konferenssi 9.10. Kajaanin ja Kuhmon Kuntakokeilu-hanke Henkilöstösihteeri Paula Tokkonen Kainuun työllisyysfoorumi Solidarcity konferenssi 9.10.2012 Yleistä kuntakokeilusta Kokeilun tavoitteena on lisätä pitkään työttömänä

Lisätiedot

Yritetään ja työllistetään. Kehittämispäällikkö Seija Mustonen

Yritetään ja työllistetään. Kehittämispäällikkö Seija Mustonen Yritetään ja työllistetään Kehittämispäällikkö Seija Mustonen Oulu / Syyskuu 2013 Työttömien lukumäärä 18 000 16 000 14 000 12 000 13 226 Kaikki työttömät Yli 50- vuotiaat 14,4% 27,0% Henkilöä 10 000 8

Lisätiedot

"Kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömien työllistämisessä

Kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömien työllistämisessä Kaupunginhallitus 116 27.03.2012 Kaupunginvaltuusto 24 17.04.2012 SDP:N VALTUUSTORYHMÄN ALOITE KUNTAKOKEILUUN HAKEUTUMISESTA 183/1/113/2011 KHALL 116 Hallintojohtaja 20.3.2012 SDP:n valtuustoryhmä on jättänyt

Lisätiedot

Mitä TYPissä tapahtuu?

Mitä TYPissä tapahtuu? Mitä TYPissä tapahtuu? 16.5.2017 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP Case: Keski-UudenmaanTYP Hyvinkää + Nurmijärvi Järvenpää + Tuusula, Kerava Kartoitusjakso 3kk Mäntsälä- Pornainen

Lisätiedot

Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke

Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke 10.4.2015 Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & Avanti-hanke AVANTIBOOK Nro 6 Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke Kaupungin Työllisyyspalvelut Seinäjoki

Lisätiedot

Johtaja Kari Ilmonen STM Kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisemiseksi - Käynnistämisseminaari 27.8.2012

Johtaja Kari Ilmonen STM Kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisemiseksi - Käynnistämisseminaari 27.8.2012 Sosiaali- ja terveysministeriö aktiivisena kumppanina kokeilussa Johtaja Kari Ilmonen STM Kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisemiseksi - Käynnistämisseminaari 27.8.2012 Kokeilun lähtökohdat päävastuun

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN TYÖLLISYYSHANKKEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ

POHJOIS-KARJALAN TYÖLLISYYSHANKKEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ POHJOIS-KARJALAN TYÖLLISYYSHANKKEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Valtakunnalliset linjaukset rakennetyöttömyyden alentamiseksi & ajankohtaista Pohjois-Karjalassa 20.4.2011 Vaivion kurssi- ja leirikeskus Johtaja Jarmo

Lisätiedot

Kanava työvoimaa avoimille työmarkkinoille 2014

Kanava työvoimaa avoimille työmarkkinoille 2014 Kanava työvoimaa avoimille työmarkkinoille 2014 Toiminta-aika 1.4.2011-31.12.2014 4 palveluohjaajaa + projektipäällikkö Rahoitus ESR 85% ja kuntaosuus 15% mukana olevien kuntien mukaan asukasmäärien suhteessa:

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä Rauman kaupungin päätös jättäytyä pois työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta

PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä Rauman kaupungin päätös jättäytyä pois työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta RAUMAN KAUPUNKI Kaupunginhallitus PÖYTÄKIRJANOTE Kokouspäivämäärä 22.5.2017 Sivu 1(2) 280 Rauman kaupungin päätös jättäytyä pois työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta KH 280 22.5.2017

Lisätiedot

Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014

Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014 Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014 Järvenpään kaupunki Tanja Bergman 11.11.2014 - Työllistymisen palvelut Järvenpäässä & Aikuissosiaalityön rooli - Työikäisten sosiaalityö Järvenpäässä / muutossosiaalityö

Lisätiedot

Nuorisotakuu. Timo Mulari timo.mulari@alli.fi

Nuorisotakuu. Timo Mulari timo.mulari@alli.fi Monialaisten yhteistyöverkostojen kehittämishanke Suomen nuorisoyhteistyö Allianssi ry Hyvinkään kaupunki Lohjan kaupunki Porvoon kaupunki Nuorisotutkimusseura ry Nuorisotakuu Timo Mulari timo.mulari@alli.fi

Lisätiedot

Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto aloitti toimintansa 1.1.2013 Pohjanmaan TE-toimisto yhdisti Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella toimivat Suupohjan, Vaasan, Pietarsaaren,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön toimet kuntouttavan työtoiminnan kehittämisessä. Eveliina Pöyhönen

Sosiaali- ja terveysministeriön toimet kuntouttavan työtoiminnan kehittämisessä. Eveliina Pöyhönen Sosiaali- ja terveysministeriön toimet kuntouttavan työtoiminnan kehittämisessä Eveliina Pöyhönen Sosiaalisesti kestävä Suomi 2020 Sosiaalisesti kestävä yhteiskunta kohtelee kaikkia reilusti vahvistaa

Lisätiedot

Sosiaalisen kuntoutuksen nykytila ja kehittämistarpeet Vantaalla. Palveluohjaaja Kristina Kortelainen Hankevastaava Camilla Sippola

Sosiaalisen kuntoutuksen nykytila ja kehittämistarpeet Vantaalla. Palveluohjaaja Kristina Kortelainen Hankevastaava Camilla Sippola Sosiaalisen kuntoutuksen nykytila ja kehittämistarpeet Vantaalla Palveluohjaaja Kristina Kortelainen Hankevastaava Camilla Sippola Työttömyys Vantaalla tammikuussa 2015 1/2015 1/2014 Muutos 12 kk Työvoima

Lisätiedot

Verkostoja hyödyntäen järjestöje kautta aitoon työllistymiseen

Verkostoja hyödyntäen järjestöje kautta aitoon työllistymiseen Verkostoja hyödyntäen järjestöje kautta aitoon työllistymiseen Mikkeli 15.10.2014 Petri Puroaho Taustani Sosiaaliohjaaja, yhteiskuntatieteiden maisteri ja opettaja/kouluttaja Työkokemusta ja yhteistyötä

Lisätiedot

Pirjo Oksanen

Pirjo Oksanen TYÖLLISYYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISEN INTEGROITU TOIMINTAMALLI KUOPION ALUEEN TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUJA KOSKEVA TYÖLLISYYSKOKEILU PITKÄAIKAISTYÖTTÖMYYDEN VÄHENTÄMISEKSI 14.9.2016 Pirjo Oksanen KOKEILUALUE

Lisätiedot

Suunto projektin matka vuodesta 2013 tähän päivään.

Suunto projektin matka vuodesta 2013 tähän päivään. Suunto projektin matka vuodesta 2013 tähän päivään. Tulosten levittäminen ja juurruttaminen Tuotekehitystyön kautta rakentuu Suunto projektin tuetun työvoimakoulutuksen malli Vahva alku tuen ja ohjauksen

Lisätiedot

HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat

HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat Kanta-Hämeen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun

Lisätiedot

Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö. Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut

Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö. Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut 18.5.2018 Yritys- ja työllisyyspalveluista kasvupalveluja ELY-keskusten ja TE-toimistojen yritys- ja työllisyyspalvelut

Lisätiedot

Työkokous työ- ja toimintakyvyn arvioinnista välityömarkkinoilla 17.11.2014 Kainuu. Petri Puroaho

Työkokous työ- ja toimintakyvyn arvioinnista välityömarkkinoilla 17.11.2014 Kainuu. Petri Puroaho Työkokous työ- ja toimintakyvyn arvioinnista välityömarkkinoilla 17.11.2014 Kainuu Petri Puroaho Vates-säätiö (1993 -) Asiantuntijaorganisaatio, joka toimii vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten

Lisätiedot

Yhteistyöllä vaikuttavuutta siirtymillä eteenpäin Varkaus

Yhteistyöllä vaikuttavuutta siirtymillä eteenpäin Varkaus Yhteistyöllä vaikuttavuutta siirtymillä eteenpäin Varkaus 30.10.2014 Petri Puroaho Kehittämispäivän tavoitteet YHTEISTYÖ: Vahvistaa välityömarkkinatoimijoiden ja TEhallinnon välistä yhteistyötä VAIKUTTAVUUS

Lisätiedot

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 274 07.08.2012 KUHMON KAUPUNGIN OSALLISTUMINEN KUNTAKOKEILUHANKKEESEEN KHALL 274 Hallintojohtaja 31.7.2012 Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut kunnat syyskuussa alkavaan kuntakokeiluun.

Lisätiedot

Työllisyyspalveluiden organisaatio

Työllisyyspalveluiden organisaatio Työllisyyspalveluiden organisaatio Työllisyyspalveluiden johtaja Hallinto- ja tukipalvelut Työllisyysyksikkö Työllisyyspäällikkö Työraide Projektipäällikkö Työvalmennusyksikkö Työvalmennuspäällikkö Työvoimanpalvelukeskus

Lisätiedot

Paula Kukkonen erityisasiantuntija Bovallius ammattiopisto 14.10.2011. paula.kukkonen@bovallius.fi 1

Paula Kukkonen erityisasiantuntija Bovallius ammattiopisto 14.10.2011. paula.kukkonen@bovallius.fi 1 Paula Kukkonen erityisasiantuntija Bovallius ammattiopisto 14.10.2011 paula.kukkonen@bovallius.fi 1 1) Bovallius - ammattiopiston ja Kuntoutus ORTON in esitys työhön kuntoutuksen ja työelämään valmennuksen

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro: Muutoksen vaikutukset aikuissosiaalityöhön. Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Päivi Junnilainen

Kommenttipuheenvuoro: Muutoksen vaikutukset aikuissosiaalityöhön. Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Päivi Junnilainen Kommenttipuheenvuoro: Muutoksen vaikutukset aikuissosiaalityöhön Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Päivi Junnilainen 9.1.2014 Kommentteja NAV-malliin Uudistuksen toimeenpanon haasteet

Lisätiedot

Töihin!-palvelu Valmennus yrityksessä. Anu Laasanen 29.9.2010

Töihin!-palvelu Valmennus yrityksessä. Anu Laasanen 29.9.2010 Töihin!-palvelu Valmennus yrityksessä Anu Laasanen 29.9.2010 Toiminta-ajatus 2011 Töihin!-palvelun tarkoituksena on yrityksissä, kunnissa ja järjestöissä asiakaslähtöisen työhönvalmennuksen toteuttaminen.

Lisätiedot

Tuetun työllistymisen palvelulinja

Tuetun työllistymisen palvelulinja Tuetun työllistymisen palvelulinja Eija Sokero Palvelujohtaja 1 19.3.2013 Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Eija Sokero Lapin TE-toimisto Pinta-ala 100 367 km maata noin 93 000 järviä ja jokia 6 000 merta

Lisätiedot

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 Lainsäädännön tavoitteet Pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen Kuntien ja valtion työnjaon selkeyttäminen ja yhteistyön kehittäminen

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

TEOS Sosiaalihuollon työelämäosallisuutta tukevan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän uudistamistarpeita arvioivan työryhmän loppuraportti

TEOS Sosiaalihuollon työelämäosallisuutta tukevan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän uudistamistarpeita arvioivan työryhmän loppuraportti TEOS Sosiaalihuollon työelämäosallisuutta tukevan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän uudistamistarpeita arvioivan työryhmän loppuraportti STM:n raportteja ja muistioita 2014:32 Ajankohtaista Savon päivätoiminnassa

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNGINHALLITUKSEN SUUNNITTELUKOKOUS 16.11.2015 KUOPION KAUPUNGIN TYÖLLISTYMISEN TUEN PALVELUT: KUOPIO-PILOTTI

KUOPION KAUPUNGINHALLITUKSEN SUUNNITTELUKOKOUS 16.11.2015 KUOPION KAUPUNGIN TYÖLLISTYMISEN TUEN PALVELUT: KUOPIO-PILOTTI KUOPION KAUPUNGINHALLITUKSEN SUUNNITTELUKOKOUS 16.11.2015 KUOPION KAUPUNGIN TYÖLLISTYMISEN TUEN PALVELUT: KUOPIO-PILOTTI Laura Itkonen Projektipäällikkö TAUSTAA Työllisyyden kuntakokeiluhanke Kuopio-pilotti

Lisätiedot

Kunnalliset työllisyyspalvelut hallitusohjelman valossa Kuntamarkkinat, Työllisyysseminaari 2015

Kunnalliset työllisyyspalvelut hallitusohjelman valossa Kuntamarkkinat, Työllisyysseminaari 2015 Kunnalliset työllisyyspalvelut hallitusohjelman valossa Kuntamarkkinat, Työllisyysseminaari 2015 Timo Kietäväinen Varatoimitusjohtaja 2 3 Työllistymistä edistävien palvelujen painopiste on siirtynyt Heinäkuu

Lisätiedot

Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa

Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa Toimivat monialaiset verkostot 6.2.2015 Hotelli Santa Claus Tiina Keränen, yksikön päällikkö 9.2.2015 Verkostoyhteistyö on mahdollisuus Yhteistyö vaatii avoimuutta,

Lisätiedot

Kunnan rooli työllisyydenhoidon kentällä. Tommi Eskonen, erityisasiantuntija, Kuntaliitto Työtä tekijöille? seminaari, Rovaniemi 2.3.

Kunnan rooli työllisyydenhoidon kentällä. Tommi Eskonen, erityisasiantuntija, Kuntaliitto Työtä tekijöille? seminaari, Rovaniemi 2.3. Kunnan rooli työllisyydenhoidon kentällä Tommi Eskonen, erityisasiantuntija, Kuntaliitto Työtä seminaari, Rovaniemi Nykymuutokset haastavat - Kunnan työllistämisvastuu 2015 Työmarkkinatuen rahoitusvastuun

Lisätiedot

Työllisyyspalveluiden kehittäminen Pohjois- Karjalassa hankkeen päätösseminaari 1.12.2014 Työllisyys ja Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteet

Työllisyyspalveluiden kehittäminen Pohjois- Karjalassa hankkeen päätösseminaari 1.12.2014 Työllisyys ja Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteet Työllisyyspalveluiden kehittäminen Pohjois- Karjalassa hankkeen päätösseminaari 1.12.2014 Työllisyys ja Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteet Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja 2 3 4 5 Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Työllistymistä edistävällä monialaisella yhteispalvelulla

Lisätiedot

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Vantaan työllisyyspalveluiden esittely Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Työttömyys Vantaalla 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 Työttömyys Vantaa 2006-2017 0 2017 2016 2015 2014

Lisätiedot

Linjaukset välityömarkkinatoimijoiden ja TE-toimiston välisestä yhteistyöstä Vintola Mauri

Linjaukset välityömarkkinatoimijoiden ja TE-toimiston välisestä yhteistyöstä Vintola Mauri Linjaukset välityömarkkinatoimijoiden ja TE-toimiston välisestä yhteistyöstä 1 Linjaukset Palkkatuettu työ vähenee välityömarkkinoilla Tarkoituksena on tarjota työvälineitä paikallisen yhteistyön kehittämiselle

Lisätiedot

Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet

Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet Nuorten Yhteiskuntatakuu ja tiimiyrittäjyyden vahvuudet Työministerin erityisavustaja, VTT Pilvi Torsti Osuuskuntayrittäjyys uusia liiketoimintamalleja seminaari 13.11.2012 Yhteiskuntatakuun taustoja 110

Lisätiedot

Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä

Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä 2019-2020 JS 13.12.2018 1 550:n työttömän henkilön työllistymisen tukeminen 35% työllistyy tai pääsee tutkintotavoitteiseen koulutukseen 50:n

Lisätiedot

OSALLISTAVAN SOSIAALITURVAN KUNTAKOKEILU

OSALLISTAVAN SOSIAALITURVAN KUNTAKOKEILU OSALLISTAVAN SOSIAALITURVAN KUNTAKOKEILU 2018-2019 Aikuissosiaalityön palvelut, Kuopion kaupunki www.kuopio.fi 1.11.2018 2018-2019 STM:n yhdessä THL:n kanssa toteuttama hanke v. 2018-2019. Hankkeeseen

Lisätiedot

Valtaväylä- hankekokonaisuus (ESR)

Valtaväylä- hankekokonaisuus (ESR) Valtaväylä- hankekokonaisuus (ESR) Aikuissosiaalityöntekijä ja työvoimaohjaaja kehittäjäasiantuntijoina kehittämisessä ja juurruttamisen varmistamisessa Kirsi Lehtipää ja Merja Kallio Valtaväylä- hankekokonaisuudesta

Lisätiedot

Työllisyyspalvelut murroksessa

Työllisyyspalvelut murroksessa Työllisyyspalvelut murroksessa Anna-Marja Tamminen Työllisyyskoordinaattori Saarijärven kaupunki Saarijärven työttömien vuosikeskiarvot vuodesta 2009 alkaen Lähteet: K-S työllisyyskatsaukset, ELY-keskus

Lisätiedot

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti Työllistymisen toimenpidesuunnitelma 2017-2018 Ruokolahti 2(7) Aluksi Työllistymisen toimenpidesuunnitelma on kunnan ja työllistymistä edistävän monialainen yhteispalvelun (TYP) välinen suunnitelma rakennetyöttömyyden

Lisätiedot

Yleistä kuntouttamiseen liittyen

Yleistä kuntouttamiseen liittyen Työhön kuntoutumisen tukitoimet TE-hallinnossa 3.11.2015 1 Yleistä kuntouttamiseen liittyen Julkisen työ ja yrityspalvelulakiin liittyviä palveluita. Ovat toissijaisia palveluita eli aina ensin selvitettävä

Lisätiedot

Vates-säätiön ja Välityömarkkinat osana työelämää projektin esittely Vantaa

Vates-säätiön ja Välityömarkkinat osana työelämää projektin esittely Vantaa Vates-säätiön ja Välityömarkkinat osana työelämää projektin esittely Vantaa 3.11.2014 Petri Puroaho Taustani Sosiaaliohjaaja, yhteiskuntatieteiden maisteri ja kouluttaja Pohjanmaa Häme Keski-Suomi Uusimaa

Lisätiedot

OSATYÖKYKYISTEN TYÖLLISTYMISEN TUEN MUISTILISTA

OSATYÖKYKYISTEN TYÖLLISTYMISEN TUEN MUISTILISTA OSATYÖKYKYISTEN TYÖLLISTYMISEN TUEN MUISTILISTA 1. Osatyökykyisten tukemiseen on alueella yhteinen tahtotila 2. Monialaiselle yhteistyöverkostolle on rakenne ja toimintatapa 3. Palvelutarpeen tunnistamisen

Lisätiedot

VÄLITYÖMARKKINAT. Työtä ja sosiaalityötä

VÄLITYÖMARKKINAT. Työtä ja sosiaalityötä VÄLITYÖMARKKINAT Työtä ja sosiaalityötä Välityömarkkinoiden idea on tarjota työskentelymahdollisuuksia ihmisille, joiden on vaikea päästä avoimille työmarkkinoille. Rakennetyöttömyyden purku on pysyvää

Lisätiedot

Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Toiminta- ajatus Kajaanin kaupunki sekä Ristijärven ja Sotkamon kunnat järjestävät Kumppaniksi ry:n toimesta työhön ja koulutukseen tähtäävää valmennusta

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja TE-palveluiden ohjausryhmä

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja TE-palveluiden ohjausryhmä Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja 2018 TE-palveluiden ohjausryhmä 2.6.2017 Kokeilualueet 3 maakunnallista kokeilua 5 yhden tai useamman kunnan alueella toteutettavaa kokeilua Mukana

Lisätiedot