HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA?"

Transkriptio

1 HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA? Ohjaajapestien uudistamistyöryhmä: Ida Ringbom, Mari Lähteinen, Kirsi Arolainen, Jarmo Komulainen, Maria Setälä, Satu Tammilehto-Hänninen Anna Bryk, Suomen Partiolaiset Finlands Scouter

2 Mistä on kyse? Ohjaajauudistustyöryhmä, jossa on jäseniä alue-, kasvatus- ja vapaaehtoistuen valiokunnista on työstänyt ohjaajapestejä vuoden 2015 alusta. Työstöt on nyt työstetty, ja varsinainen uudistustyö voi alkaa! Tämä on uuden lippukuntien tukemisen mallin piirikierrosmateriaali. Tämän pp:n lisäksi sait dokkarin, jossa avataan pestejä ja niiden organisoimista vähän enemmän. Tässä vaiheessa valmiina ovat uudet pestit nimikkeineen, niiden suhde toisiinsa sekä sijainti organisaatiossa niin lpk-, piiri- kuin keskusjärjestötasolla. Keskeneräistä, mutta tulossa on vielä kaikki muu, pestien koulutus, materiaalit ynnä muut, joita valiokunnissa työstetään. NYT: Piirit tutustuvat malliin ja ryhtyvät piirihallituksen ja alueryhmän johdolla miettimään, mitä tämä omassa piirissä voisi tarkoittaa. Aikaa kommenteille ja kysymyksille on helmikuun ajan. SP:n toimistolla Annaan voi olla yhteydessä kaikissa asioissa: Kohtauksessa, loppukevään ja kesän (Roihu), ehkä syksynkin aikana jokainen piiri tekee oman suunnitelmansa siitä, miten malli halutaan ottaa käyttöön ja miten se jalkautetaan. Tähän saa apua, materiaalia ja ajatuksia Annalta ja projektiryhmältä. Huomioithan, että tärkeintä koko hommassa on se, että lippukunnat saavat tarvitsemansa tuen tärkeimpiin asioihin. Toissijaista on se, miten tehtävät on jaettu tai organisoitu, vaikkakin hyvä, ja valtakunnallisesti yhteensopiva organisaatio kaikilla tasoilla tietysti helpottaa meidän kaikkien partioarkea.

3 NYT TILANNE NÄYTTÄÄ LIPPUKUNNAN NÄKÖKULMASTA TÄLTÄ: Lippukunnanjohtajalla on iso vastuu koko lippukunnasta, sen johtamisesta, ihmisistä, pesteistä, ohjelman toteuttamisesta ja ihan kaikesta. Onneksi alueohjaaja auttaa. Hän tietää kaiken vähän kaikesta, osaa myydä piiripalvelut, tukea henkilökohtaisesti, edistää alueellista yhteistyötä ja tekee saman kymmenelle lpkj:lle. Piirin alueryhmässä hommaa koordinoidaan ja pidetään yhteyttä alueohjaajiin aika tiiviisti. SP:n aluevaliokunta kokoaa yhteen piirihallitusten alueministerit ja heidän kokouksessaan koordinoidaan yhteistä aluetyötä.

4 PIIREISSÄ Piireissä on alue-, ohjelma- ja koulutusohjaajat. He eivät kauheasti leiki keskenään, eikä kellekään ole ihan hirveän selvää, mikä heidän työnjakonsa tai roolinsa on.

5 TIEDETÄÄNHÄN ME, ETTÄ EI TÄÄ NYT IHAN TÄYDELLISESTI TOIMI.

6 Miksi me uudistetaan: Infoähkyä ja hommia on lippukunnanjohtajalla koko ajan enemmän. Työnjako lippukunnassa on oikeasti tärkeä asia. Samalla pitää huomioida, että lippukunnat on tosi erilaisia. Aika moni lpkj hukkuu hommiinsa. Kaikki alueohjaajat eivät ehdi eivätkä pysty tukemaan henkilökohtaisesti ihan jokaista, kaiken muun pestiinsä kuuluvan lisäksi. Emme vieläkään osaa vastata kysymykseen kenen tehtävä on tukea lippukunnissa toteutettavaa partio-ohjelmaa? Muinaisen ohjelmauudistuksen ja viimeisimpien toiminnanalauudistusten jalkoihin jäi pari juttua, jotka voitaisiin nyt viilata kuntoon.

7 Mikä ei muutu? Lippukuntien hyvä johtaminen on edelleen tärkeintä, samoin kuin lippukunnassa toteutettava partio-ohjelma. Lippukunnat tarvitsevat ja saavat jatkossakin apua oman alueen piiriluottiksilta. Piiri saa ja joutuu itse päättämään, miten organisoituu.

8 JATKOSSA MEILLÄ NÄYTTÄÄ TÄLTÄ:

9 Lippukuntia johdetaan mahdollisimman hyvin Tärkeintä lippukuntien johtamisessa on huolehtia siitä, että Lippukuntaa johdetaan: hallinto pyörii vaivattomasti, rahahanat pulppuavat, tekijöille on hommia, hommille on tekijöitä, uusia jäseniä tulee, viestintä rullaa ja kaikki tietävät, missä mennään. Ihmisiä johdetaan: Lippukunnan johtajisto voi hyvin, heillä on pesti ja pestin mukainen koulutus, heillä on intoa ja iloa ja kunnianhimoa, sekä ajatusta siitä, mitä partiossa tekisi seuraavaksi mieli tehdä. Partio-ohjelman toteutumista johdetaan: pyritään siihen, että kaikissa ikäkausissa on hyvää toimintaa, ja siihen, että jokainen toimii oman ikäkautensa mukaisessa ryhmässä. Tehdään ohjelmatapahtumia yhdessä oman alueen muiden lippukuntien kanssa, järjestetään ROK, Kitt, majakka ja muut ilman, että kukaan joutuu ahdinkoon.

10 Nämä tehtävät voidaan jakaa vaikka näin: Lippukunnanjohtaja Hänen tehtävänsä on johtaa lippukuntaa. Pestijohtaja (tämä korvaa koulutusvastaavan) Hänen tehtävänsä on huolehtia henkilöresursseista, niiden suunnittelusta ja siitä, että ihmisillä on pesti, tuki ja koulutus Ikäkausijohtaja (tämä korvaa kaikkien ikäkausien yhteisen ikäkausivastaavan) Hänen tehtävänsä on huolehtia siitä, että partio-ohjelma toteutuu mahdollisimman hyvin. (joku näistä voi olla samalla myös lpkja)

11 Lippukunnanjohtajakin ansaitsee aikuisen tuen Nykyinen alueohjaaja on hyvä tässä, mutta sellaista ei ole kaikilla alueilla saatavilla. Uusi lippukuntapesti: Mentori Mentori tukee lippukunnanjohtajaa (ja/tai lippukunnan valinnan mukaan muitakin johtajia) Piirissä on mentorikoordinaattori, joka huolehtii mentoreista. Lippukunta löytää mentorin joko itse, tai jos menee vaikeaksi, voi saada sellaisen piirin mentoripankista.

12 ENTÄ PIIRISSÄ?

13 Lippukunnat tarvitsevat tärkeimpiin toimintoihin tietysti myös tukea Kuten muistamme: Lippukuntaa johdetaan: hallinto pyörii vaivattomasti, rahahanat pulppuavat, tekijöille on hommia, hommille on tekijöitä, uusia jäseniä tulee, viestintä rullaa ja kaikki tietävät, missä mennään. Ihmisiä johdetaan: he voivat hyvin, heillä on pesti ja pestin mukainen koulutus, heillä on intoa ja iloa ja kunnianhimoa, sekä ajatusta siitä, mitä partiossa tekisi seuraavaksi mieli tehdä. Partio-ohjelman toteutumista johdetaan: pyritään siihen, että kaikissa ikäkausissa on toimintaa, ja siihen, että toiminta on partio päämäärien mukaista. (jokainen toimii oman ikäkautensa mukaisessa ryhmässä.) Tehdään ohjelmatapahtumia yhdessä oman alueen muiden lippukuntien kanssa, järjestetään ROK, Kitt, majakka ja muut ilman, että kukaan joutuu ahdinkoon.

14 Jatkossa siis alueilla näyttäisi tältä: Lippukunnassa Lippukunnanjohtaja Pestijohtaja Ikäkausijohtaja Alueella aluetiimi Lippukuntavalmentaja Pestausvalmentaja Ikäkausivalmentaja Nämä ovat kaikki ennen olleet alueohjaajan, ja osin ohjelmaja koulutusohjaajan tehtäviä. Piiri voi itse päättää, haluaako jakaa valmentajien tehtävät yhdeksi, kahdeksi, kolmeksi tai vaikka neljäksi pestiksi, tai siitä voi sopia kunkin valmentajan kanssa erikseen. Samoin osan tehtävistä voi sopia työntekijälle tai hoitaa vaikka roadshown tai koulutuksen avulla. Olennaista on se, että kukin lippukunta saa kaikkiin kolmeen teeman tukea.

15 Kokonaisuus näyttäisi tältä: Lippukunta Aluetiimi Piiri Keskusjärjestö Lippukunnanjohtaja Pestijohtaja Ikäkausijohtaja Mentori Lippukuntavalmentaja Pestausvalmentaja Ikäkausivalmentaja Alueryhmä: Aluetiimien koordinaatio (tämän voi organisoida toisinkin. Olennaista on se, että aluetiimi saa ohjausta ja tukea ryhmänä yhdestä paikasta) Koulutus/ aikuisministeriö Mentorien koordinaatio Alue Vapaaehtoistuki Kasvatus Koordinaatio ja materiaalintuotanto

16 Hyvä kysymys! Entä koulutus- ja ohjelmaohjaajat? Koulutus- ja ohjelmaohjaajan pestit otetaan seuraavaksi käsittelyyn, ja niistä päätetään yhdessä toukokuun laajennetuissa. Tehtävät eivät häviä mihinkään. Edelleen tarvitaan ihmisiä, jotka toteuttavat piirien ikäkausitapahtumia ja niitä, jotka vastaavat koulutusjärjestelmän toteutumisesta ja Ko-Gi -ohjauksesta. Lippukuntien suoran tuen tehtävä siirtyy kuitenkin alueellisille valmentajille, jotka korvaavat nykyisen alueohjaajan pestin (vaikkakin tehtävät pysyvät lähes samoina) Palaamme tähän!

17 Kysymyksiä on vielä paljon! Koska tällä kertaa ei jalkauteta valmista, vaan tehdään yhdessä piirien kanssa, on kysymyksiä vielä paljon enemmän kuin vastauksia. Älä siis hätäile. Tulossa on ainakin: Projektiblogi piiriluottiksia varten, jossa kerrotaan missä mennään, ja miksi, ja mitä juttuja on päätösten taustalla: Pestikuvauksia, organisaatiovaihtoehtoja, käyttöönottoviestinnän tukea Piirien kanssa yhteistä mietintää siitä, minkälainen piiriorganisaatio toimisi parhaiten kussakin piirissä. Toimistolla hommaa edistää kehittämispäällikkö Anna Bryk syyskuun 2016 loppuun saakka. Huolia ja kysymyksiä sekä ehdotuksia saa laittaa:

18 Mut ei meillä oo tyyppejä!! Pestien lisääntyessä ensimmäinen huoli on tietysti aina luottisresurssin puute. Kun ei nykyisiäkään pestejä saada täytettyä. Sopivan kokoiset (=nykyistä vähän pienemmät) pestit on helpompi hahmottaa ja ottaa vastaan. Ryhmään on aina kivempi tulla tekemään. On ihan eri asia kysyä tulisitko mun kanssa? kuin Voisitko ottaa hoitaaksesi? Näin alueilla jo toimivilla alueohjaajilla on hyvä tilanne miettiä uusien pestien jakoa ja etsiä itselleen kaveri. Osassa piirejä myös oo:t ja ko:t voivat olla hyvin kiinnostuneita näistä pesteistä! Jos niitä ihmisiä ei kertakaikkisesti ole, niin ei se mitään. Sitten sovelletaan kullekin alueelle sopiva malli. Varmistetaan kuitenkin, että jokaisella lippukunnalla on mahdollisuus saada tukea. Piiri voi halutessaan toteuttaa jonkin (tai joitakin) näistä tehtävistä myös muuten kuin luottispestinä. Voisiko työntekijäpanosta käyttää johonkin näistä? Toimisiko roadshow, koulutus, piirihallituksen pitämät aluetapaamiset?

19 Pestiuudistus etenee seuraavasti: Kevät 2016 Tammikuu: malli piireihin kommenttikierrokselle. Helmikuu: piireistä kommentteja, samoin SP:n valiokunnat tuumaavat ja listaavat vielä ratkaistavia asioita. Maaliskuu: Ydinvaliokunnat (alue, kasvatus, vapaaehtoistuki) tapaavat ja ratkaisevat valiokunnista ja piireistä tulleita mietteitä ja kysymyksiä. Huhtikuu: Kohtauksessa esittelyssä valmis malli. SP:n valiokunnat järjestäytyvät ja valmistautuvat, valmentajapestien koulutussuunnittelu. Toukokuu: Laajennettujen valiokuntien kokouksissa hyväksytään. Aloitetaan piirien kanssa jalkautussuunnittelu (sovitaan jokaisen piirin kanssa erikseen, ensisijaisesti treffit Roihulla). Koulutussuunnittelu uusien ja päivitettyjen pestien osalta alkaa. Heinäkuu: Roihulla pidetään piirien alueryhmien ja hallitusten tapaamiset, mietitään yhdessä miten tämä kannattaa tehdä.

20 Syksy 2016: Valmistautumista piireissä, toiminnansuunnittelu 2017 uuden mallin mukaisesti. Viestintää lippukuntiin, uusien lippukuntapestien jalkautusta sekä piirien että keskusjärjestön toimesta. Ensimmäinen valmentaja/ohjaajakurssi (SP, pilotti) 2017: Tadaa, Uudet pestit käyttöön ja käytössä!

21 KIITOS! Tehdään yhdessä partiosta parempi.

UUDEN LIPPUKUNTATUEN MALLIN LIPPUKUNTA- JA PIIRIPESTIT SEKÄ KÄYTTÖÖNOTON AIKATAULUA

UUDEN LIPPUKUNTATUEN MALLIN LIPPUKUNTA- JA PIIRIPESTIT SEKÄ KÄYTTÖÖNOTON AIKATAULUA 25.1.2016/AB UUDEN LIPPUKUNTATUEN MALLIN LIPPUKUNTA- JA PIIRIPESTIT SEKÄ KÄYTTÖÖNOTON AIKATAULUA Hei piireihin! Ohjaajapestien päivitystyön tuumailuosuus on loppusuoralla ja nyt alkaa kommmentointi, jalkautus

Lisätiedot

HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA?

HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA? HEI, KUKA TUKEE LIPPUKUNTAA? PIIRIMATERIAALIPAKETTI 2 TOSUN TUEKSI, lähetetty 7.4.2016 Lippukuntatuen uudistamistyöryhmä Suomen Partiolaiset Finlands Scouter Tulevaisuudessa meillä on vahvempia ja elinvoimaisempia

Lisätiedot

VAHVAT, HYVINVOIVAT LIPPUKUNNAT

VAHVAT, HYVINVOIVAT LIPPUKUNNAT YHTEINEN TEHTÄVÄMME Partiokasvatuksen ansiosta yhä useammat lapset ja nuoret kasvavat tasapainoisiksi, vastuuntuntoisiksi, aktiivisiksi ja itsenäisiksi yhteisön jäseniksi SIKSI TAVOITTEENAMME ON: VAHVAT,

Lisätiedot

LIPPUKUNTATUEN UUDISTUS

LIPPUKUNTATUEN UUDISTUS LIPPUKUNTATUEN UUDISTUS Laajennetut valiokunnat 14.-15.5.2016 Uudistustyöryhmä Mari Lähteinen, Ida Ringbom, (Kirsi Arolainen), Jarmo Komulainen, Satu Tammilehto- Hänninen, Maria Setälä, Annukka Sorjonen,

Lisätiedot

LIPPUKUNTAFOORUMI Tervetuloa mukaan!

LIPPUKUNTAFOORUMI Tervetuloa mukaan! LIPPUKUNTAFOORUMI 2017 Tervetuloa mukaan! Foorumi 2017 10.00 Ajankohtaista juuri nyt eli YhPa, uudet johtajapestit, Jamboree, Nuori ääni -vaikuttamistapahtuma sekä kirkkopäivät 10.45 Uutta osaamista: Lasten

Lisätiedot

LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN

LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN 1.6.2016 LIPPUKUNTATUEN UUDISTUKSEN JALKAUTTAMINEN PIIRISTÄ LIPPUKUNTIIN Hei piireihin! Tämä on Lippukuntatuen uudistuksen materiaalipaketti 3, joka käsittelee uuden työnjaon jalkautusta lippukuntiin.

Lisätiedot

PESTINJOHTAJA & PESTAAMINEN. Maya Hänninen Johtotähti

PESTINJOHTAJA & PESTAAMINEN. Maya Hänninen Johtotähti PESTINJOHTAJA & PESTAAMINEN Maya Hänninen Johtotähti 2018 17.11.2018 Työpajan tavoite Työpaja jälkeen osallistuja - Ymmärtää miksi kannattaa pestata ja miten se tehdään - Ymmärtää miten pestauksen avulla

Lisätiedot

Alue-/lippukuntatuen ryhmän organisointi

Alue-/lippukuntatuen ryhmän organisointi 7.4.2016 LIPPUKUNTATUEN UUDISTUS LIPPUKUNTATUEN UUDISTUS: ORGANISOINTI PIIRISSÄ Jatkossa tuemme lippukuntia yhä paremmin! Se tehdään jakamalla hommia. Lippukunnanjohtajan työtaakkaa kevennetään ja tärkeimmät

Lisätiedot

Hallituksen tiedote 3/16

Hallituksen tiedote 3/16 Kirkkonummen Metsänkävijät ry Hallituksen tiedote 3/16 16.10.2016 SISÄLLYS: 1 Ajankohtaisia asioita 1.1 Turvallisesti Yhdessä - koulutus 1.2 Kämpän vuokrausohjeet 1.3 Kaluston lainaus 1.4 Adventtikalenterimyynti

Lisätiedot

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 Nastapartion päätavoitteet vuonna 2015 Vahva lippukunta Tukea ja koulutusta kohdennetaan erityisesti yhdistystoiminnan kannalta tärkeimpiin tehtäviin. Pestikulttuuri

Lisätiedot

Lpk-tuen uudistus HP:ssä Projektisuunnitelma (keskeneräinen)

Lpk-tuen uudistus HP:ssä Projektisuunnitelma (keskeneräinen) Lpk-tuen uudistus HP:ssä Projektisuunnitelma (keskeneräinen) 1 Projektin tarve Lippukunnanjohtajan työtaakkaa kevennetään ja tukea kohdistetaan useammalle ja tehtäviä jaetaan. Tilanne ennen projektin käynnistämistä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020

ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020 (myöh. partiopiiri) toimii Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n (myöh. keskusjärjestö tai Suomen Partiolaiset) piirijärjestönä Etelä-Karjalan

Lisätiedot

LIPPUKUNTAFOORUMI 2018

LIPPUKUNTAFOORUMI 2018 LIPPUKUNTAFOORUMI 2018 9:30 Aamukahvit 10:00 Ajankohtaiset asiat 10:30 Johtajan motivoinnin, innostamisen ja kiittämisen taito -paneeli 12:30 Lounas ja kahvit 14:00 Kevätkokous LIPPUKUNTAFOORUMI 2018 8.4.

Lisätiedot

Lippukunnanjohtajan. Tämän kortin omistaa:

Lippukunnanjohtajan. Tämän kortin omistaa: Lippukunnanjohtajan KOULUTTAUTUMISKORTTI Lippukunnanjohtajana olet vastuullisessa, mutta antoisassa pestissä. Tähän korttiin on koottu asioita, joiden osaaminen helpottaa työtäsi lippukunnanjohtajana.

Lisätiedot

KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA

KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA KUVA Juha Mustonen KUMPPANUUDET JA VARAINHANKINTA Koulutusta piireille SP:n yhteiskuntasuhdevaliokunta POHDITKO PROJEKTIN TAI MUUN HANKINNAN TOTEUTTAMISTA KUMPPANEIDEN TUELLA? MITÄ SINUN TULISI TIETÄÄ

Lisätiedot

Toiminnan kehittäminen 2015-16. RoadTrip-kiertue Syksy 2015

Toiminnan kehittäminen 2015-16. RoadTrip-kiertue Syksy 2015 Toiminnan kehittäminen 2015-16 RoadTrip-kiertue Syksy 2015 Tavoite Jäsenmäärän kasvu 6 000 partiolaista J-SP:ssa 2016 Partiolaisten määrällä on vaikutusta piirin saamaan valtionapuun, joka jaetaan suoraan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

TOIMINTASUUNNITELMA Etelä-Karjalan Partiolaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Etelä-Karjalan Partiolaiset ry 1 JOHDANTO Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n (myöh. piiri) toiminnansuunnittelu vuodelle 2018 koostuu toimintasuunnitelman tekstiosasta, tapahtumakalenterista

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Toimenpidetaulukko 2018

Toimenpidetaulukko 2018 Toimenpidetaulukko 2018 JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISET RY Hyväksytään J-SP:N syyskokouksessa 4.11.2017 Mikkelissä Strategia 2015 2018 Tavoitteet Partio kuuluu kaikille Partion positiivinen vaikutus ulottuu

Lisätiedot

KASVUKYSELYN TULOKSET

KASVUKYSELYN TULOKSET KASVUKYSELYN TULOKSET Taustaa Osana Strategiaa 2020 tukevan kasvusuunnitelman valmistelua järjestettiin lippukunnille kysely kasvua estävistä tekijöistä sekä lippukuntien hyvistä toimintatavoista. Tätä

Lisätiedot

lippukunnanjohtajan, pestijohtajan ja ohjelmajohtajan PESTIKORTTI

lippukunnanjohtajan, pestijohtajan ja ohjelmajohtajan PESTIKORTTI lippukunnanjohtajan, pestijohtajan ja ohjelmajohtajan PESTIKORTTI S U O M E N PA RT I O LA I S E T F I N LA N D S S C O U T E R RY HEI SINÄ LIPPUKUNNANJOHTAJA, PESTIJOHTAJA TAI OHJELMAJOHTAJA! MEILLÄ ON

Lisätiedot

Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta

Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta Lounais-Suomen Partiopiiri Jyri-Petteri Paloposki jyri-petteri.paloposki@partio.fi Tänään Aloitamme lyhyellä alustuksella, jossa käydään läpi muutamia tärkeitä uusia

Lisätiedot

Tukea ja turvaa Älä jää yksin

Tukea ja turvaa Älä jää yksin Tukea ja turvaa Älä jää yksin 1. ALU EOHJA AJA TUKEE LI PPUKU N NAN JOHTA J I STOA Lippukunnanjohtajan lähin tuki on oma alueohjaaja. Silloin tällöin tulee tilanteita, jolloin oman lippukunnan johtajakollegat

Lisätiedot

v. 10.2.2015 Lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle

v. 10.2.2015 Lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle v. 10.2.2015 Lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle 2014 Lippukuntatuen käsikirja piireille ja keskusjärjestölle Suomen Partiolaiset - Finland Scouter Taitto: Tuomas Sauliala Kuvat: Joonas

Lisätiedot

Tänään. Aloitamme lyhyellä alustuksella, jossa käydään läpi muutamia tärkeitä uusia ja vanhoja asioita jäsenrekisteristä läpi

Tänään. Aloitamme lyhyellä alustuksella, jossa käydään läpi muutamia tärkeitä uusia ja vanhoja asioita jäsenrekisteristä läpi KUKSAN PERUSTEET Kankaanpää 10.2.2018 Lounais-Suomen Partiopiiri Jyri-Petteri Paloposki, jyri-petteri.paloposki@partio.f Marianna Lindeman, marianna.lindeman@partio.f Tänään Aloitamme lyhyellä alustuksella,

Lisätiedot

Hyväksytty Pieksämäellä 31.1.2015

Hyväksytty Pieksämäellä 31.1.2015 LIPPUKUNNAN JOHTAMINEN - KOULUTUSKOKONAISUUDEN KUVAUS JA MODUULIKUVAUKSET Lippukunnan hallituksen jäsenet ja näihin pesteihin aikovat vaeltajat ja aikuiset Partiojohtaja-peruskoulutus Osaa johtaa lippukuntaa

Lisätiedot

Kouluttajakoulutus Partiokouluttaja -koulutus (PKK) Ryhmänohjaajakouluttaja -koulutus (ROKK) Kisa Rastipäällikkö -koulutus

Kouluttajakoulutus Partiokouluttaja -koulutus (PKK) Ryhmänohjaajakouluttaja -koulutus (ROKK) Kisa Rastipäällikkö -koulutus Viimeksi päivitetty 31.5.2017 PIKAOPAS SUOMEN PARTIOLAISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ 2017 Koulutusjärjestelmä on päivitetty KoJ-peruskorjausprojektin aikana vuosina 2016-2017. Kaikkia partiokoulutuksen järjestäjiä

Lisätiedot

Koulutusjärjestelmä muutettiin vuonna 2008 tukemaan

Koulutusjärjestelmä muutettiin vuonna 2008 tukemaan Koulutus Henkilökohtaiseen kasvuun Partiokoulutus tukee partio-ohjelmaa ja on tärkeä osa partion kasvatustoimintaa. Koulutusjärjestelmän tehtävänä on tukea partiokasvatusta varmistamalla, että partiossa

Lisätiedot

Toiminnanalojen kuulumiset SP:n hallitus 5/2013 28.4.2013 1

Toiminnanalojen kuulumiset SP:n hallitus 5/2013 28.4.2013 1 Toiminnanalojen kuulumiset SP:n hallitus 5/2013 28.4.2013 1 Alue ALKUVUOSI Aluevaliokunnan huomiota aluetyön tasalaatuisuuteen Suuria vaihteluja piireittäin, aluetapaamisia 0-8 kpl vuodessa, osassa ei

Lisätiedot

Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012

Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012 Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012 TAVOITE Kasvattaa Lounais-Suomen Partiopiirissä toimivien partiolaisten määrää 1.500:lla vuoteen 2015 mennessä. KEINOT Yhdessä lippukuntien kanssa etsitään keinot

Lisätiedot

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan.

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää Sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN 1. TERVETULOA -max 5 min Aluetapaamisen avaus ja tervetulot, keitä paikalla? 2. LIPPUKUNTAKUULUMISET - max 30 min Käydään kierros mitä lippukunnille kuuluu? Tavoitteena

Lisätiedot

TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä

TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä 7.10.2018 TERVETULOA. Keitä olemme ja mistä tulemme? Mitä tänään tapahtuu? Päivän aikataulu 11:45 Koulutussetti 1 Lippukunta, Piiri ja Järjestö / Suvi Kasvatustavoitteet

Lisätiedot

HEI LPKJ! Jotta askeleesi kesälaitumilta lippukunnan syysarkeen olisi kevyt, olemme keränneet tähän kirjeeseen muutamia juttuja muistilistaksesi.

HEI LPKJ! Jotta askeleesi kesälaitumilta lippukunnan syysarkeen olisi kevyt, olemme keränneet tähän kirjeeseen muutamia juttuja muistilistaksesi. HEI LPKJ! Jotta askeleesi kesälaitumilta lippukunnan syysarkeen olisi kevyt, olemme keränneet tähän kirjeeseen muutamia juttuja muistilistaksesi. HYVINVOIVA LIPPUKUNTA KASVAA Tästä se lähtee, paras partiosyksy!

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta ylläpitää Sodankyläläistä partiotoimintaa.

Lisätiedot

Strategiaa 2020 tukeva Kasvusuunnitelma

Strategiaa 2020 tukeva Kasvusuunnitelma Strategiaa 2020 tukeva Kasvusuunnitelma 1. K A S V U S U U N N I T E L M A MITÄ JA M I K S I? Kasvusuunnitelma vastaa siihen, miten partioliikkeen strategiassa 2020 (http://partio.fi/suomeksi/aikuiset/organisaatio/suomen_partiolaiset.iw3)

Lisätiedot

Hyväksytty 31.1.2015 Pieksämäellä

Hyväksytty 31.1.2015 Pieksämäellä IKÄKAUSIVASTAAVA-KOULUTUSKOKONAISUUDEN KUVAUS JA MODUULIKUVAUKSET Yhdestä tai useammasta Ikäkaudesta vastaavat ikäkausivastaavat, jatkokoulutusta kaipaavat akelat, sammot ja luotsit Partiojohtaja-peruskoulutus

Lisätiedot

TERVETULOA KOHTAUKSEEN! #kohtaus2017een

TERVETULOA KOHTAUKSEEN! #kohtaus2017een TERVETULOA KOHTAUKSEEN! #kohtaus2017een #kohtaus2017 31.3.-2.4.2017 Järvenpään Seurakuntaopisto TERVETULOA! Meitä on koolla satakunta piirien ja SP:n luottista ja meillä on yksi yhteinen syy kokoontua,

Lisätiedot

Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi

Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi Jäsenrekisteri Kuksa toiminnan tueksi Lounais-Suomen Partiopiiri 20.1.2015 Jyri-Petteri Paloposki ja Leena Hongell jyri-petteri.paloposki@partio.fi leena.hongell@partio.fi Tänään Aloitamme lyhyellä alustuksella,

Lisätiedot

MENTOROINTI PARTIOSSA

MENTOROINTI PARTIOSSA HYVÄKSYTTY LVAVLK 10.-11.10.2015 1/9 MENTOROINTI PARTIOSSA Tässä dokumentissa määritellään, mitä mentorointi partiossa on. Mentorointi on hyvä tapa antaa vapaaehtoiselle mahdollisuus keskustella omasta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio

Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio Piirihallituksen esitys syyskokoukselle 19.10.2014 Järvenpäässä Käsissäsi on hallituksen esitys Uudenmaan Partiopiirin toimintasuunnitelmaksi kaksivuotiskaudelle

Lisätiedot

Alue Toukokuu 2013. Menneet: Sekalaista: Ohjelma/koulutus/alue yhteinen valiokuntaviikonloppu. Seuraava aluevaliokunta jo elokuussa

Alue Toukokuu 2013. Menneet: Sekalaista: Ohjelma/koulutus/alue yhteinen valiokuntaviikonloppu. Seuraava aluevaliokunta jo elokuussa Alue Toukokuu 2013 Ohjelma/koulutus/alue yhteinen valiokuntaviikonloppu Ohjelman kanssa monimuotoisuudesta Avauksen loppu rutistus Projektin lopetus, ylijäämien käyttäminen yhdessä piirien projektien kanssa.

Lisätiedot

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan?

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Roolisi leirilippukunnanjohtajana (LLPKJ) tai leiriluotsina on äärimmäisen tärkeä Roihun onnistumisen kannalta. Näihin tärkeisiin rooleihin kohdistuu

Lisätiedot

I Partiotoiminta: Partion laatulupaus pitää kaikkialla Suomessa

I Partiotoiminta: Partion laatulupaus pitää kaikkialla Suomessa 1 / 5 POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N VUOSILLE 2013 ja 2014 YLEISTÄ Vuodet 2013 ja 2014 ovat :n kuudes ja seitsemäs toimintavuosi, joiden aikana on tarkoitus kehittää piirin toimintamalleja edelleen sekä

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

LISÄÄ TOIMINNAN VETOVOIMAISUUTTA JA JÄSENMÄÄRÄN KASVUA ESIMERKKINÄ PARTIOLAISET. Ilona Turunen / Zonta International Piiri 20 ry 7.10.

LISÄÄ TOIMINNAN VETOVOIMAISUUTTA JA JÄSENMÄÄRÄN KASVUA ESIMERKKINÄ PARTIOLAISET. Ilona Turunen / Zonta International Piiri 20 ry 7.10. LISÄÄ TOIMINNAN VETOVOIMAISUUTTA JA JÄSENMÄÄRÄN KASVUA ESIMERKKINÄ PARTIOLAISET Ilona Turunen / Zonta International Piiri 20 ry 7.10.2018 LISÄÄ KASVUA - JOKAISEN TULEVAISUUTEEN TÄHYÄVÄN YHTEISÖN TEHTÄVÄ

Lisätiedot

Lapin Partiolaiset ry. Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio

Lapin Partiolaiset ry. Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio Lapin Partiolaiset ry Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio Johdanto Lappilaisessa partioliikkeessä pyritään vuoteen 2015 mennessä

Lisätiedot

Partiolippukunta Sipoon Hukat ry 24.8.2010 Pestijärjestelmä

Partiolippukunta Sipoon Hukat ry 24.8.2010 Pestijärjestelmä Tästä versiosta Tämä Sipoon Hukkien pestijärjestelmän versio on päivitetty vastaamaan uuden partio-ohjelman pestejä. Vanha pestijärjestelmä on ollut voimakkaasti tämän version kehityksen pohjalla, kiitokset

Lisätiedot

TILASTOT Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset osuudet Ikäkausien suhteellisten osuuksien muutos

TILASTOT Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset osuudet Ikäkausien suhteellisten osuuksien muutos TILASTOT 2015 4 Yhteenveto 7 Jäsenistö Suomen Partiolaisten jäsenet Jäsenmäärän muutos edellisvuoteen verrattuna: Jäsenmaksun maksaneet jäsenet Rekisteriin kirjatut jäsenet Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset

Lisätiedot

Saatteeksi. Partiotoimintamme sydän on lippukunta. Kotoisessa, omassa lippukunnassa on turvallista HY VÄ LI PPUKU N NANJOHTAJA,

Saatteeksi. Partiotoimintamme sydän on lippukunta. Kotoisessa, omassa lippukunnassa on turvallista HY VÄ LI PPUKU N NANJOHTAJA, Saatteeksi HY VÄ LI PPUKU N NANJOHTAJA, Partiotoimintamme sydän on lippukunta. Kotoisessa, omassa lippukunnassa on turvallista kasvaa ja kokeilla vastuunkantoa omien kykyjen mukaisesti. Vanhemmat luottavat

Lisätiedot

Tausta- ja koulutusmateriaaleja: - kasvatustavoitekaavio - Johtajakansio - - toiminta.partio.fi - -

Tausta- ja koulutusmateriaaleja: - kasvatustavoitekaavio - Johtajakansio -  - toiminta.partio.fi -  - LUOTSIKOULUTUS Tarpoja-, samoaja-, vaeltajaluotsit Partiojohtajan peruskoulutus Tuntee 12-22-vuotiaiden nuorten maailmaa ja toimintatapaa Osaa ohjata, tukea ja motivoida 12-22-vuotiaita nuoria Tuntee 12-22-vuotiaiden

Lisätiedot

L2 PESTIT. Sisällys. (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 3/2018)

L2 PESTIT. Sisällys. (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 3/2018) L2 PESTIT (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 3/2018) Sisällys 1 Yleistä piiripesteistä 2 2 Piirihallitus 3 3 Piirinjohtaja ja varajohtaja 4 4 Toiminnanalojen johtaminen 4 4.1 Alueministeri 4 4.2

Lisätiedot

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015 Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015 Sudenpennut Seikkalijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Tammikuu LPK Kinkunpolttajaiset, TaKo & TaLo 9.1. HP Luottispäivä, Tampere 10.1. Hervanta16

Lisätiedot

TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty /6 TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ

TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty /6 TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ 1. JÄSENET 2. PIIRIN KOKOUKSET Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n säännöt, 9. : TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ Hyväksytty 15.5.2014 1/6 Piirin henkilöstön oikeudet ja velvollisuudet sekä sen eri elinten toiminta määritellään

Lisätiedot

1/5 VUOSIKERTOMUS LIITE 13 POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N KOKOUKSET

1/5 VUOSIKERTOMUS LIITE 13 POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N KOKOUKSET 1/5 POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N KOKOUKSET Alueen kokoukset 14. 15.1. Alueryhmän kokous Tuulevat Kauhava. Osallistui 6 jäsentä ja Heidi Männistö. Suomen Partiolaisten aluetyöryhmän edustaja Laura Kalervo

Lisätiedot

PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS

PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS Johtamisharjoituksen tavoitteet Johtamisharjoituksen eli ns. välitehtävän tarkoitus on antaa sinulle onnistunut kokemus johtamisesta partiossa. Harjoituksen

Lisätiedot

Aikuispartiolaisen sitouttamisen ratkaisuhypoteesit. Haastatteluihin käytettävät ratkaisuhypoteesit

Aikuispartiolaisen sitouttamisen ratkaisuhypoteesit. Haastatteluihin käytettävät ratkaisuhypoteesit Aikuispartiolaisen sitouttamisen ratkaisuhypoteesit Haastatteluihin käytettävät ratkaisuhypoteesit Aikuispartiolaisen polku Toimintaan mukaan Osaksi yhteisöä Yksilölle sopivat yhteisöt Perehdytyspassi

Lisätiedot

LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Oikeudet: 1.9.2015 vj Jäsenrekisterinhoitaja LIPPUKUNNAN TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Jokaisella lippukunnalla on lippukuntakortti, jossa on välilehdillä tärkeää tietoa lippukunnasta. YHTEYSTIEDOT Yhteystiedot

Lisätiedot

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016 Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016 Sudenpennut Seikkalijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Tammikuu LPK Kinkunpolttajaiset, TaKo & TaLo 9.1. HP Luottispäivä, Tampere 10.1. Hervanta16

Lisätiedot

Lapin Partiolaiset ry

Lapin Partiolaiset ry Lapin Partiolaiset ry Pitkän tähtäimen suunnitelma 2020 Toimintasuunnitelma 2014-15 Tapahtumakalenteri 2014 Latukartta 2020 Organisaatiokaavio Kuva Puuska talvileiriltä, Matti Björninen. Lapin Partiolaiset

Lisätiedot

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY 15.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja jäsenrekisterinhoitaja sihteeri JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY Liity partioon sivuston kautta tulee partioon paljon uusia jäseniä. Palvelun kautta lippukunnan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISTEN TOIMINTASUUNNITELMA 2019

JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISTEN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 JÄRVI-SUOMEN PARTIOLAISTEN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 on yksi Suomen Partiolaiset ry:n yhdestätoista partiopiiristä, joka toimii Kainuun, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien

Lisätiedot

Kokouksissa käsiteltäväksi halutut ehdotukset on toimitettava hallitukselle, kevätkokoukseen 1.1. ja syyskokoukseen 1.8. mennessä.

Kokouksissa käsiteltäväksi halutut ehdotukset on toimitettava hallitukselle, kevätkokoukseen 1.1. ja syyskokoukseen 1.8. mennessä. TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ 1. JÄSENET :n säännöt, 9. : Piirin henkilöstön oikeudet ja velvollisuudet sekä sen eri elinten toiminta määritellään toimintaohjesäännössä. Toimintaohjesäännön vahvistaa hallitus, joka

Lisätiedot

KOHTAUS 2017 Partion täydennyskoulutus- ja kehittämistapahtuma Järvenpään Seurakuntaopistolla

KOHTAUS 2017 Partion täydennyskoulutus- ja kehittämistapahtuma Järvenpään Seurakuntaopistolla KOHTAUS 2017 Partion täydennyskoulutus- ja kehittämistapahtuma 31.3.-24.2017 Järvenpään Seurakuntaopistolla Alustava ohjelma, muutokset mahdollisia ja todennäköisiä. Perjantai 31.3.2017 18.00 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISTEN VUOSI 2016 ORGANISAATIO STRATEGIA 2015-2018 ALUE VAPAAEHTOISTUKI (KOULUTUS) OHJELMA PROJEKTIT

Lisätiedot

MIKÄ KLIFFA? KENELLE?

MIKÄ KLIFFA? KENELLE? MIKÄ KLIFFA? KENELLE? Kliffa 2018 eli Pääkaupunkiseudun partiolaisten kahdeksas piirileiri pidetään ensi kesänä 23.-31.7. Evolla. Kliffalle odotetaan arviolta 5000 osallistujaa, joista osa tulee ulkomailta.

Lisätiedot

Uuden lippukunnan perustaminen -Piirin aloitteesta-

Uuden lippukunnan perustaminen -Piirin aloitteesta- Uuden lippukunnan perustaminen -Piirin aloitteesta- Mari Lätzä Lähteinen Uusimaa Haastateltavien nimet muutettu 20,0 % 18,0 % Pohjatyö 16,0 % 14,0 % 12,0 % 10,0 % 8,0 % Partio% 7-17 v Partio% 18-22 v 6,0

Lisätiedot

Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018

Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018 Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018 Lippukunnan pääteemana vuonna 2018 on viettää ikimuistoista Viialan Metsänkävijöiden 80- vuotis-juhlavuotta, joka sisältää mm. pääjuhlan helmikuussa ja

Lisätiedot

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Kuva: Antti Kurkinen Ei-Vielä-Partiolaiset mukaan Roihuamaan! Lippukunnat saavat Sp:n lippukuntapostin mukana materiaalia Roihun ja partion markkinointitapahtuman

Lisätiedot

LAADUN PORTAAT PAREMPAAN LIPPUKUNTAAN LAATUTYÖKALU VALMENTAJALLE JA LIPPUKUNNALLE

LAADUN PORTAAT PAREMPAAN LIPPUKUNTAAN LAATUTYÖKALU VALMENTAJALLE JA LIPPUKUNNALLE PORTAAT PAREMPAAN LIPPUKUNTAAN LAATUTYÖKALU VALMENTAJALLE JA LIPPUKUNNALLE Tämä korttipakka auttaa sinua selvittämään, miten lippukunnalla menee, mikä toimii hyvin ja mitä voisi tehdä paremmin. Tehdään

Lisätiedot

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA LEIRILIPPUKUNTAINFO 4 MARRASKUU 2018 TÄSSÄ INFOSSA LEIRILIPPUKUNTAILMOITTAUTUMINEN KUKSASSA ILMOITTAUTUMISOHJE OHJE IKÄKAUDEN VALINNASTA SAMOAJA- JA VAELTAJALUOTSIEN OPPAAT LISÄTIETOA PERHELEIRISTÄ ILVES19

Lisätiedot

SOPU KESKUSJÄRJESTÖN JA PIIRIEN TYÖNJAON KÄSIKIRJA

SOPU KESKUSJÄRJESTÖN JA PIIRIEN TYÖNJAON KÄSIKIRJA SOPU KESKUSJÄRJESTÖN JA PIIRIEN TYÖNJAON KÄSIKIRJA SISÄLLYS SOPU 1 JOHDANTO SOPU ja muut partiotoimintaa ohjeistavat asiakirjat Päivitys ja muutokset Lippukunta, piiri ja keskusjärjestö Piirien ja keskusjärjestön

Lisätiedot

DIGITAALISUUS PARTIOSSA: MITEN OTAMME DIGIN HALTUUN?

DIGITAALISUUS PARTIOSSA: MITEN OTAMME DIGIN HALTUUN? DIGITAALISUUS PARTIOSSA: MITEN OTAMME DIGIN HALTUUN? Miksi digitaalisuutta pitää miettiä? Digitalisaatio on megatrendi, joka muokkaa elämäämme sekä näkyvästi että taustalla. Digiä on joka puolella, halusimmepa

Lisätiedot

Muistathan itse päivittää pakettia tarpeen vaatiessa. Onnea pestiisi!

Muistathan itse päivittää pakettia tarpeen vaatiessa. Onnea pestiisi! Tämä materiaalipaketti on tarkoitettu lippukunnanjohtajalle tueksi ja avuksi pestin hoitamiseen. Jokainen lippukunnanjohtaja voi tehdä paketista vuosien kuluessa oman lippukuntansa näköisen ja lisätä tarpeellista

Lisätiedot

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012 NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA Lätzä ja Petra 19.1.2012 Missä mennään? Partiolaisten jäsenmäärä on laskenut rajusti muutamassa vuodessa Nyt SP:ssä jäseniä n. 55 000 Samanlaisella kehityksellä, 10 vuoden kuluttua

Lisätiedot

TARPOJALUOTSI WEBINAARI

TARPOJALUOTSI WEBINAARI TARPOJALUOTSI WEBINAARI 6.3.2019 OHJELMAN TUKEMINEN Leiriprojektin aikana lippukunnat saavat uusia ideoita toimintaansa à tätä varten koottu tarpojaohjelman mukaisia toiminta vinkkejä tehtäväksi jo ennen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kuva Ismo Kurki: Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2015 1 JOHDANTO Etelä-Karjalan Partiolaiset ry on perustettu vuonna 1976 ja se toimii Suomen Partiolaiset Finlands

Lisätiedot

Lippukunnanjohtaja vastaa koko lippukunnan toiminnasta, yhdessä hallituksen kanssa.

Lippukunnanjohtaja vastaa koko lippukunnan toiminnasta, yhdessä hallituksen kanssa. Lippukunnanjohtaja (lpkj) Lippukunnanjohtaja vastaa koko lippukunnan toiminnasta, yhdessä hallituksen kanssa. Yleiset tehtävät ja vastuualue: - kantaa vastuun koko lippukunnasta ja edustaa hallitusta -

Lisätiedot

L2 Pestit (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 3/2017)

L2 Pestit (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 3/2017) L2 Pestit (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 3/2017) Sisällys 1 Yleistä piiripesteistä... 2 2 Piirihallitus... 3 3 Piirinjohtaja ja varajohtaja... 4 4 Toiminnanalojen johtaminen... 4 4.1 Alueministeri...

Lisätiedot

Heidi Luoto, Tammileirin johtaja (10 asia 1) Essi Virtanen, Tammileirin johtaja (10 asia 1)

Heidi Luoto, Tammileirin johtaja (10 asia 1) Essi Virtanen, Tammileirin johtaja (10 asia 1) Piirihallitus Pöytäkirja 1 (10) Hallituksen kokous 11/2018 Aika: Torstaina 11.10.2018 klo 17.00 Paikka: Partiotoimisto, Turku Läsnä: Stefan Stjärnstedt puheenjohtaja Ida Arminen varapuheenjohtaja, poistui

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma Hyväksyttäväksi syyskokoukselle

Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma Hyväksyttäväksi syyskokoukselle Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2016 Hyväksyttäväksi syyskokoukselle 18.10.2015 Etelä-Karjalan Partiolaiset Etelä-Karjalan Partiolaisiin kuuluu 21 toimivaa lippukuntaa piirin eteläisimmästä

Lisätiedot

Partio kuuluu kaikille

Partio kuuluu kaikille Partio kuuluu kaikille PAREMPI JA NÄKYY PÄÄKAUPUNKISEUDUN PARTIOLAISTEN TOIMINTA 2013-2014 LAADUKKAAMPI AVOIMEMPI NÄKYVÄMPI Otetaan suunta kohti kasvua Me olemme pääkaupunkiseudun merkittävin nuorisojärjestö

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

LPKJ-KORTIN MATERIAALIPAKETTI ALUEOHJAAJILLE

LPKJ-KORTIN MATERIAALIPAKETTI ALUEOHJAAJILLE LPKJ-KORTIN MATERIAALIPAKETTI ALUEOHJAAJILLE Tämä materiaalipaketti on tarkoitettu sille/niille piirin henkilöille, jotka tapaavat lippukunnanjohtajan. Tapaamisessa lippukunnanjohtaja arvioi nykyistä johtamistaitojaan

Lisätiedot

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon.

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. PARTION IKÄKAUDET ESITYKSEN KULKU Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. Esityksen päättäminen. YLEISTÄ IKÄKAUSISTA, PARTIOPOLUSTA

Lisätiedot

Lounais-Suomen partiopiirin toimintaohjesääntö (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 1/2017)

Lounais-Suomen partiopiirin toimintaohjesääntö (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 1/2017) Lounais-Suomen partiopiirin toimintaohjesääntö (Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 1/2017) Toimintaohjesääntö on partiopiirin, hallituksen, ryhmien, jaostojen ja toimikuntien toimintaa kuvaava opas.

Lisätiedot

1 ALUETYÖ 2 HALLINTO JA TALOUS. Jokaiselle Sopiva Partio. O1 kansio ALUETYÖ.xls Vuosiselosteen apulomake 2009-2013 PDF Aluetyön kuvaus

1 ALUETYÖ 2 HALLINTO JA TALOUS. Jokaiselle Sopiva Partio. O1 kansio ALUETYÖ.xls Vuosiselosteen apulomake 2009-2013 PDF Aluetyön kuvaus J-SP Jokaiselle Sopiva Partio PARTIO J-SP:n TIKKU SISÄLTÖ 1 ALUETYÖ O1 kansio ALUETYÖ.xls Vuosiselosteen apulomake 2009-2013 Aluetyön kuvaus O2 kansio J-SP:n ALUETYÖN KARTTA Aluetyön kartta 2011 O3 kansio

Lisätiedot

Lippukunnanjohtajan. tukimateriaali alueohjaajalle

Lippukunnanjohtajan. tukimateriaali alueohjaajalle Lippukunnanjohtajan KOULUTTAUTUMISKORTIN tukimateriaali alueohjaajalle Alueohjaajana tärkein tehtäväsi on tukea lippukunnanjohtajaa hänen pestissään. Näin voit omalta osaltasi edistää partio-ohjelman toteutumista

Lisätiedot

Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 ESITYS Syyskokoukselle 26.10.2014 1

Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 ESITYS Syyskokoukselle 26.10.2014 1 Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 1 2 Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 4 2 LAPIN PARTIOLAISTEN STRATEGIA 2015 2018... 4 3 TOIMINTASUUNNITELMA 2015... 6 A) Partio kuuluu kaikille... 7 B) Partio on (nuoria)

Lisätiedot

Vinkit lippukunnille KOULU- TAI PÄIVÄKOTIVIERAILUN

Vinkit lippukunnille KOULU- TAI PÄIVÄKOTIVIERAILUN Vinkit lippukunnille KOULU- TAI PÄIVÄKOTIVIERAILUN TEKEMISEKSI ESIKOULUJEN PARTIOVIIKKO & KOULULAISTEN PARTIOSEIKKAILU PA RT I O.F I/PA RT I O S E I K KA I L U PA RT I O.F I/E S I KO U L U T TOIMITTANUT:

Lisätiedot

LPKJ-BAROMETRI Jarno Hakulinen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry

LPKJ-BAROMETRI Jarno Hakulinen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry LPKJ-BAROMETRI 213 21.1.213 Jarno Hakulinen SISÄLLYSLUE TTE LO 1. Yleistä... 3 2. Taustaa... 3 2.1. Vastanneet piireittäin... 3 2.2. Lippukunnanjohtajan ikä... 4 2.3. Lippukunnanjohtajan toimikaudet lippukunnassa...

Lisätiedot

KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA

KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA KAIKKI IRTI KESÄLEIRISTÄ! Tulevana kesänä on suunta lippukunnan omalle kesäleirille. Nappaa tästä vinkit käyttöösi: Kesäleiri on monelle matalan

Lisätiedot

Maarit Heikkinen alueministeri Marika Hirvonen kasvatusministeri Susanna Koivisto viestintä- ja markkinointiministeri

Maarit Heikkinen alueministeri Marika Hirvonen kasvatusministeri Susanna Koivisto viestintä- ja markkinointiministeri Piirihallitus Pöytäkirja 1 (7) Hallituksen kokous 1/2017 Aika 14.1. klo 10.00-18.00 Paikka: Turun Partiotoimisto Läsnä Stefan Stjärnstedt puheenjohtaja Ida Arminen varapuheenjohtaja Sanna Ahtiainen yhteiskuntasuhde-

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Seuraa meitä somessa

Seuraa meitä somessa Seuraa meitä somessa FACEBOOK: Lounais-Suomen partiopiiri INSTAGRAM: lspartiopiiri TWITTER: lspartiopiiri SNAPCHAT: lspartiopiiri Kun julkaiset omia partiokuviasi, muistathan tägit #lspartiopiiri ja #partioscout!

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 JOHDANTO (myöhemmin partiopiiri) toimii Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n piirijärjestönä Etelä-Karjalan maakunnan alueella. Etelä-Karjalassa

Lisätiedot