KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET"

Transkriptio

1 KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KIILA-kurssien toimeenpanon kurssijärjestelmän Extranetin käsikirja Palveluntuottajan ohjeet alkaen

2 Sisällys 1 Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranet Yleistä Yhteydenotto extranetiin liittyvissä asioissa Extranetin aukiolo Extranetiin kirjautuminen, käsikirja ja käytön lopetus Extranetistä poistuminen Kurssitietojen täydentäminen ja tarkistaminen Hakutekijät Kurssiluettelo KIILA- kurssien yleisperiaatteita Kurssin luonti Hakijatahon tehtävät Palveluntuottajan tehtävät Sopimushallintakurssit ja hakemuksen kautta luodut kurssit Sopimushallintakurssit Hakijatahon hakemuksen kautta luodut toimeenpantavat kurssit Kurssin julkaiseminen Kurssin poistaminen ja peruuttaminen Kurssijärjestelmän Extranetin kortit Perustiedot kortti Yhteistyötahot kortti Jaksot kortti Hakuajan päättyminen Kurssipaikan tiedot Kuntoutujan jaksojen ajat Jaksojen vuorokaudet ja käyntikerrat Jaksojen toteutusmuodot Sisältö-kortti Kohderyhmän kuvaus Tavoite Esivalinta KIILA-kursseissa tehtävästä yhteistyöstä työpaikan ja työterveyshuollon kanssa Henkilöstö-kortti Hinnat kortti 26 4 Kurssien aikataulujen, yhteyshenkilöiden ja henkilöstön tietojen muuttaminen Liite 1 Kelan kuntoutuskurssijärjestelmän ammattialaluokitus... 28

3 1 Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranet 1.1 Yleistä Tämä KIILA-kurssit -käsikirja antaa ohjeet ammatillisten KIILA-kurssien toimeenpanosta sopimuskaudesta alkaen. Käsikirja koskee työterveyshuoltojen, liittojen, yhdistysten (jäljempänä hakijataho) tai Kelan hakemusten perusteella luotuja kursseja, jotka pohjautuvat palveluntuottajien tarjoamiin hyväksyttyihin kurssitarjouksiin (jäljempänä sopimushallintakurssi). Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranetissa (jäljempänä extranet tai kurssijärjestelmä) sopimuksen saanut palveluntuottaja (jäljempänä palveluntuottaja) ilmoittaa sopimusvuonna toteutettavien kurssien tietoja Kelalle. Kurssien tiedot kirjoittuvat Kelan tietokantaan ja järjestelmä perustuu ajan tasalla oleviin tietoihin. Ruotsinkielisten kurssien tiedot on kirjoitettu ruotsiksi, vaikka rekisteröinti pohja on suomenkielinen. Kursseja kyseltäessä internetin kyselyillä saadaan näkyviin ruotsinkieliset kurssitiedot. Palveluntuottaja voi tehdä extranetissä seuraavia toimintoja: Hakemuksen kautta luotuun kurssiin o viedä jaksojen aikatauluja o korjata palveluntuottajan yhteyshenkilön tietoja o täydentää/korjata kurssin nimeä ja/tai kohderyhmää o peruuttaa hakijatahon hakemuksen o julkaista täydennetyn kurssin internettiin Kurssin hyväksymisen jälkeen o katsoa hyväksyttyjä kurssejaan o muuttaa hyväksyttyjen kurssien yhteyshenkilötietoja o muuttaa hyväksyttyjen kurssien jaksojen aikoja o muuttaa kurssien henkilöstöä Palveluntuottajan tulee seurata Kelan sivustoja, joissa on mm. ajankohtaista tietoa kurssien toimeenpanosta, extranetin aikatauluista ja muita ohjeita kursseista. Alla on mm. muutamia keskeisiä linkkejä. > Ajankohtaistiedotteet > Kurssit > Kuntoutuksen palveluntuottajien ohjeet 1.2 Yhteydenotto extranetiin liittyvissä asioissa Jos palveluntuottajalla on teknisiä ongelmia extranetin käytössä tai haluaa antaa muita kommentteja ja kehittämisehdotuksia järjestelmän toimivuudesta, ne voi osoittaa Kelaan sähköpostitse osoitteella teoskujarjestelmat@kela.fi. Jos palveluntuottaja huomaa kurssien tiedoissa sisällöllisiä virheitä, niistä ilmoitetaan Kelaan sähköpostitse osoitteella teosku_kurssimuutokset@kela.fi.

4 2 1.3 Extranetin aukiolo Järjestelmä on käytettävissä joka päivä 24 tuntia. Poikkeavista käyttöajoista ilmoitetaan Kelan internetsivustolla > Ajankohtaistiedotteet. Kela voi tilapäisesti keskeyttää tietojärjestelmän käytön, jos se on välttämätöntä palvelun ylläpitämistä varten tarpeellisten huolto- ja korjaustoimenpiteiden vuoksi. Extranetin rekisteröintitapahtuman varoaika on 30 min. Tietoja rekisteröitäessä on hyvä tehdä välillä tallennus, jotta syötetyt tiedot eivät häviä. Muutosten tekemisen lisäksi extranet on auki palveluntuottajalle hakijatahon luoman kurssin tietojen viemistä varten. Aukiolon aikana palveluntuottaja täydentää ja tarkistaa kurssin tiedot. Sen jälkeen kun palveluntuottaja on julkaissut kurssin, yksittäisen kurssin rekisteröintitapahtuma sulkeutuu. 1.4 Extranetiin kirjautuminen, käsikirja ja käytön lopetus Palveluntuottaja kirjautuu extranetiin Kelan internetsivuston kautta > Kurssit > Kuntoutuskurssijärjestelmä, mistä löytyvät ohjeet järjestelmään kirjautumiseen. Tunnistautuminen extranetiin tapahtuu verohallinnon hallinnoiman Katsoorganisaatiotunnistautumisen välityksellä. Palveluntuottaja hallinnoi itse omien extranetin käyttäjien tunnistautumista Katso-organisaatiotunnistautumisen kautta. Ohjeet löytyvät verohallinnon internet-sivustolta ( Jokaisen palveluntuottajan toimipiste on oma erillinen palveluntuottaja extranetissä, esim. Kuntoutuskeskus Oy / X-kurssikeskus ja Kuntoutuskeskus Oy / Y-kurssikeskus. Palveluntuottajan on valittava se palveluntuottaja/toimipiste, mistä palveluntuottajalla on voimassa oleva sopimus.

5 3 Olet kirjautunut kuntoutuskurssijärjestelmään ja kurssijärjestelmän aloitussivu avautuu. Vasemmasta navigaattorista on saatavissa tämä extranetin käsikirja KIILA-kurssit pdf-versiona. Ruotsinkielinen on saatavissa myöhemmin.

6 4 1.5 Extranetistä poistuminen Kurssijärjestelmästä poistutaan Lopetus -painiketta klikkaamalla. Klikkaa Kirjaudu ulos -linkkiä. Saat ilmoituksen uloskirjautumisesta. Olet kirjautunut ulos, selaimen voi sulkea.

7 5 2 Kurssitietojen täydentäminen ja tarkistaminen 2.1 Hakutekijät Kurssien tarkistaminen ja täydentäminen aloitetaan navigointipalkissa olevilla toiminnoilla Kurssien haku -valinnalla haetaan hakemusten hakijatahojen kautta luodut kurssit. Kurssinumero -valinnalla löydetään yksittäinen kurssi. Tarjous valinta ei ole käytössä. Sitä käytetään vain hankintojen yhteydessä. KIILA-Tarjous valinta ei ole käytössä. Sitä käytetään vain hankintojen yhteydessä. Lopetus -valinnalla lopetetaan rekisteröintitapahtuma.

8 6 Kurssin haku tehdään sähköpostitse hakijataholta saadulla kurssin numerolla. Kurssien haku toiminnolla voidaan etsiä kursseja eri hakutekijöillä. Pakollisia hakutekijöitä ovat: Alkupäivä-Loppupäivä kenttä, johon kirjoitetaan aikaväli vv vv, jolla kurssit haetaan. Kuntoutusmuoto valikko, josta valitaan KIILA-kurssit. Ratkaisun tila valikko, josta voidaan valita esim. Haettu, Hyväksytty, Peruttu. o Haettu käytetään, kun haetaan palveluntuottajalle hakijatahon varaamia kursseja. o Hyväksytty tai Peruttu käytetään, kun haetaan edellisten vuosien hyväksyttyjä tai peruttuja kursseja. Valitse budjetoiva alue valikko, josta KIILA-kursseissa valitaan seuraavasti: o suomenkielisissä valtakunnallisissa kursseissa kuntoutusryhmä (=valtakunnallinen) o suomenkielisissä alueellisissa kursseissa erva-alue HYKS, KYS, OYS, TAYS tai TYKS o ruotsinkielisissä ja saamenkielisissä kursseissa kuntoutusryhmä (=valtakunnallinen). Muista hakutekijöistä KIILA-kursseissa on käytössä: Valitse ammattiala valikko, josta valitaan kaikki ammatit tai yksi ammattiala. Jos kurssi on kohdistettu koko työpaikan henkilöstölle, valitaan sen alan kohdalta, jota työnantaja edustaa kohdassa koko henkilöstö/usea ammattiala. Jos ammattiala ei ole tiedossa, voi valita kohdasta Muualla luokittelematon työ Ammattia ei voi luokitella. Jos kyseessä on yrittäjien kurssi, sen ammattialaksi valitaan kohta ko. ammattialan Muu työntekijä. Ammattialaluokitus on käsikirjan liitteenä 1. Kortin alareunapainikkeet: Suorita haku -painikkeella suoritetaan kurssien haku. Tyhjennä -painike tyhjentää kenttien tiedot. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman ja palaa aloitusnäytölle.

9 7 2.2 Kurssiluettelo Suorita haku -valinnan jälkeen tapahtuma muodostaa annettujen hakutekijöiden mukaisesti kurssiluettelon, josta kurssi voidaan valita kurssi katseltavaksi tai täydennettäväksi. Kurssi valitaan katseltavaksi tai täydennettäväksi klikkaamalla kurssinumeron edessä olevaa valintamerkkiä ja klikkaamalla Valitse -painiketta. Kurssin nimi toimii linkkinä, josta päästään katsomaan kurssin tietoja. Kortin alareunapainikkeet: Valitse -painikkeella suoritetaan kurssin haku. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. Luettelotuloste/tarjous -painikkeesta päästään tulostamaan luettelotuloste tarjouskilpailulla haettavista kurssityypeistä ja tarjottavista määristä. Ei ole käytössä. Luettelotuloste/kurssit - painikkeesta päästään tulostamaan luettelotuloste kurssityypeittäin kurssimääristä. Ei ole käytössä.

10 8 2.3 KIILA- kurssien yleisperiaatteita - KIILA-kursseissa yksi hakijatahon hakemuksen perusteella luotu kurssi vie palveluntuottajan hyväksytystä kapasiteetista yhden kurssin. - Kurssi luodaan ohjelmallisesti KIILA-kurssin hakijan hakemuksen perusteella. - Kurssin luomisesta lähetetään automaattisähköposteja. - Palveluntuottajan vuosittain käytettävissä olevaa kapasiteettia vapautetaan Kelassa useissa aalloissa vuosittain. Alla on yleiskuvaus kurssin luomisesta, sähköpostien lähettämisestä ja kurssin tallentamisesta.

11 9 2.4 Kurssin luonti KIILA-kurssien sähköinen hakemissovellus ja Kuntoutuskurssijärjestelmän Extranet ovat auki KIILA-kurssien hakemuksia ja kurssien luomista varten ympäri vuoden Hakijatahon tehtävät Hakijataho etsii sopivan KIILA kurssin palveluntuottajan KIILA-kuntoutuskurssi - sovelluksen avulla, josta on ohjeet internetissä kohdassa KIILA-kuntoutuskurssi -sovelluksessa tehdyn hakemuksen perusteella järjestelmä etsii vapaata kapasiteettia hakuehtoihin sopivilta palveluntuottajilta. Jos kapasiteettia löytyy ja hakijataho haluaa käyttää löydetyn kapasiteetin, valinta luo uuden kurssin ja valitulta palveluntuottajalta vähenee kapasiteettia hakemuksen mukaisesti. Hakijatahon rekisteröimästä kurssista lähtee automaattisesti sähköpostiviesti hakijataholle, hakemuksessa ilmoitetuille yhteistyötahoille, Kelaan ja valitulle palveluntuottajalle. Palveluntuottajalle lähtee sähköposti tarjouksessa Jaksot-kortilla ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen Palveluntuottajan tehtävät Palveluntuottaja pitää hakijatahon kanssa suunnittelukokouksen viimeistään 1 kk:n kuluessa sähköpostiviestin saamisesta. Suunnittelukokouksessa sovitaan mm. aikataulut kurssille. Uusi kurssi on Haettu-tilassa. Haettu-tilainen kurssi on auki valitulle palveluntuottajalle kurssin toteuttamisessa tarvittavien tietojen tallentamista varten. Palveluntuottajan on vietävä aina seuraavat tiedot kursseista extranetiin Yhteistyötahot-kortille Kelan yhteyshenkilö Jaksot-kortille jaksojen ajat Esivalintakursseissa Jaksot-kortille hakuajan päättymisaika Sisältö-kortille kohderyhmän kuvaus. Lisäksi palveluntuottaja tarkistaa kurssin nimen, kohderyhmän ja palveluntuottajan yhteyshenkilötiedot sekä korjaa ne tarvittaessa. Jos kurssin ammattialan kohderyhmä ja/tai kurssin nimi muuttuu suunnittelukokouksen jälkeen, palveluntuottaja vie nämä korjatut tiedot Perustiedotkortille. Kun tarvittavat tiedot on tallennettu, palveluntuottaja julkaisee kurssin näkymään internetissä. Kurssin julkaisemisen jälkeen, tämän kurssin rekisteröintitapahtuma sulkeutuu. Kurssi on tällöin hyväksytty tilassa. Kurssin julkaisusta lähtee sähköpostiviesti hakijataholle. Extranet on auki palveluntuottajalle kyseisen prosessin ajan ko. kurssin tietojen viemistä varten. Aukiolon aikana palveluntuottaja täydentää ja tarkistaa järjestelmän luoman kurssin tiedot. Sen jälkeen kun palveluntuottaja on julkaissut kurssin, rekisteröintitapahtuma sulkeutuu.

12 Sopimushallintakurssit ja hakemuksen kautta luodut kurssit Sopimushallintakurssit Kuntoutuspalvelujen ryhmä on vienyt hyväksytyt tarjouskurssit sopimushallintakursseiksi ja vienyt kursseihin mm. tarjouskilpailun kiinteät hinnat. Palveluntuottajan tarjouskilpailussa tekemä hyväksytty kurssitarjous (sopimushallintakurssi) jää kurssijärjestelmään tekniseksi kurssiksi, joka ei ole toteuttavana kurssina minään vuonna eikä se näy internetissä. Sopimushallintakurssi sisältää seuraavat kortit: Perustiedot Yhteistyötahot Jaksot Tarjous Henkilöstö Hinnat Kelpoisuusehdot Hakijatahon hakemuksen kautta luodut toimeenpantavat kurssit Kela ilmoittaa hankintapäätöksen jälkeen ilmoituskirjeellä palveluntuottajalle sopimuskaudelle hyväksytyn kurssimäärän. Kela vapauttaa kursseja hakijatahojen valittavaksi vuosittain yhdessä tai useassa aallossa. Kela vapauttaa uusia kurssia sen jälkeen, kun hakijatahot ovat valinneet lähes kaikki aiemmin vapautetut kurssit. Hakijatahon hakemuksen kautta luotu kurssi sisältää kurssin tiedot ennen hakijatahon ja palveluntuottajan suunnittelukokouksessa sovittuja täydennyksiä. Lopullinen kurssi sisältää palveluntuottajan tarjouksessaan antamia tietoja, hakijatahon hakemuksessaan antamia tietoja, palveluntuottajan täydentämiä tietoja sekä Kelan ohjelmallisesti lisäämiä tietoja. Hakemuksen kautta luotu kurssi sisältää seuraavat kortit Perustiedot Yhteistyötahot Jaksot Sisältö Henkilöstö Hinnat Luotu kurssi on palveluntuottajan käytettävissä palveluntuottajan saatua kurssista sähköpostiilmoituksen tarjouksessa Jaksot-kortilla ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Luotu kurssi on Haettu -tilassa.

13 Kurssin julkaiseminen Perustiedot kortin alareunassa on Julkaise painike, jota painamalla kurssi tulee hyväksytyksi ja näkyviin internetissä. Julkaise-painike aktivoituu sen jälkeen, kun kurssin pakolliset tiedot on tallennettu. Pakollisia tietoja ovat: o o o Yhteistyötahot-kortilla Kelan yhteyshenkilö Jaksot-kortilla jaksojen ajat ja esivalintakursseissa hakuajan päättymisaika Sisältö-kortilla kohderyhmän kuvaus. Lisäksi palveluntuottaja tarkistaa muut tiedot, kuten kurssien nimen, kohderyhmän ja yhteyshenkilöiden tiedot. Palveluntuottajan täydennettyä ja tarkistettua kurssin tiedot se julkaisee kurssin Perustiedotkortilla olevalla Julkaise-painikkeella. Tämän jälkeen kurssi näkyy Internetissä Kelan sivustolla Kurssin poistaminen ja peruuttaminen Palveluntuottaja voi poistaa Haettu-tilassa olevan kurssin Perustiedot-kortin alalaidassa olevalla Poista-painikkeella. Tällöin kurssi poistuu järjestelmästä ja kurssi palautuu palveluntuottajan käyttämättömiin kursseihin. Palveluntuottaja ei voi poistaa / peruuttaa Hyväksytty tilaisia kursseja. Palveluntuottaja ilmoittaa perusteluineen Kelaan sähköpostitse osoitteella teosku_kurssimuutokset@kela.fi, jos Hyväksytty-tilainen kurssi täytyy poistaa. Kela poistaa / peruuttaa kurssin kurssijärjestelmästä. Tämän poistetun / peruutetun Hyväksytty-tilassa olleen kurssin tilalle ei vapaudu enää uutta kurssia KIILA-kuntoutuskurssi -sovelluksen käyttöön. Edellä mainittu poistettu / peruutettu kurssi lasketaan palveluntuottajan vuosittaiseen kurssien kapasiteettiin.

14 12 3 Kurssijärjestelmän Extranetin kortit 3.1 Perustiedot kortti Palveluntuottaja voi muuttaa Haettu-tilaisen kurssin Perustiedot-kortilta seuraavia tietoja: - Kurssin tai ryhmän nimi - Kurssin kohderyhmä (ammattiala) Kun kurssin on siirretty Hyväksytty-tilaan, palveluntuottaja ei voi tehdä muutoksia Perustiedotkortille. Palveluntuottaja voi ilmoittaa mahdollisista virheistä sähköpostilla teosku_kurssimuutokset@kela.fi. Näytön yläosassa ovat tunnistetietoina kurssinumero, kurssin nimi, palveluntuottajan nimi ja kurssin tila.

15 13 Kurssin numero on kurssin tekninen juokseva numero. Kurssin tai ryhmän nimi, joka kuvaa hyvin kohderyhmää (enintään 130 merkkiä). Kurssin nimen tulee automaattisesti loppuun sana KIILA-kuntoutus. Kurssin nimi annetaan genetiivimuodossa ilman kurssi-sanaa. Hakijataho on vienyt kurssin nimen, mutta palveluntuottaja voi tarvittaessa muokata sitä vielä esim. suunnittelukokouksen jälkeen. Alla on esimerkkejä, miten tieto viedään kurssijärjestelmään. Yritys- ja liittokohtaisissa kursseissa Esimerkki 1: Yritys x:n toimistotyöntekijöiden --- KIILA-kuntouuts Esimerkki 2. Liitto x:n toimistotyöntekijöiden ---- KIILA-kuntoutus Ammattialakohtaisissa kursseissa: Esimerkki 3: Valtakunnallinen siivoojien ---- KIILA-kuntoutus Esimerkki 4: Alueellinen siivoojien --- KIILA-kuntoutus Alue, joka budjetoi toiminnan valikko, jossa on alue, jonka kiintiöstä kurssit toteutetaan. Monistettu kurssi kurssinumerolinkistä päästään katsomaan palveluntuottajan tarjoamaa kurssia (sopimushallintakurssi). Haettava kurssi tai ryhmä valikko, jossa on valittu KIILA-kurssi. Kurssin luonne valikko, jossa on valittu Kuntoutus. Hankintatapa- valikko, jossa on valittu Tarjouskilpailu. Kurssin tai ryhmän laji- valikko, jossa on valittu Aikuisten kurssi Kurssin kieli- valikko, jossa on valittu kurssin kieli (suomi, ruotsi, saame). Erillisseuranta valikko, jossa on valittu: Ei erillisseurantaa Paikkojen lukumäärä/kuntoutujat/omaiset valikot. Kentissä on kuntoutujien ja omaisten kurssipaikkojen lukumäärät. (KIILA-kursseilla ei ole omaisia) Ammatillinen kuntoutus (käytössä vain ammatillisissa kursseissa ja KIILA-kursseissa) Vaativa lääkinnällinen kuntoutus (ei käytössä KIILA-kursseissa) Harkinnanvarainen kuntoutus (ei käytössä KIILA-kursseissa) Jäljellä olevat paikat -kentässä näytetään kuntoutujien vapaista paikoista erittely kuntoutusperusteen mukaisesti. Kurssin kohderyhmät valikko. Valikossa on se ammattiala, jonka hakijataho on valinnut kyseisen kurssin pääkohderyhmäksi 100 %:lla. Valitse kohderyhmä painikkeesta palveluntuottaja voi tarvittaessa vaihtaa kohderyhmää, jos siihen on tullut muutoksia suunnittelukokouksessa.

16 Kukin ammattiala kuuluu otsikkotasona olevan kohderyhmän alle. Ammattialaluokitus on käsikirjan liitteenä 1. Jos kurssi on kohdistettu koko työpaikan henkilöstölle tai useammalle ammattialalle, valitaan sen alan kohdalta, jota työn-antaja edustaa kohta koko henkilöstö/usea ammattiala. Jos ammattiala ei ole tiedossa, valitaan kohdasta Muualla luokittelematon työ Ammattia ei voi luokitella. Jos kyseessä on yrittäjien kurssi, sen ammattialaksi valitaan kohta ko. ammattialan Muu työ. Osuus kustannuksista valikko, jossa on prosenttiosuudet budjetointiin liittyen. Alue, jolta kuntoutujat valitaan - valikossa on valittu: HYKS, KYS, OYS, TAYS, TYKS alueellisissa kursseissa Kuntoutusryhmä valtakunnallisissa suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä ja saamenkielisissä kursseissa Jos hakijoita tulee useammalta kuin yhdeltä erva-alueelta, kurssi on valtakunnallinen. Ammattialakohtainen ja työpaikkakohtainen kurssi voi olla alueellinen tai valtakunnallinen. Kortin alareunapainikkeet: Tallenna -painikkeella tiedot tallennetaan. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman ja palaa aloitusnäytölle. Jos kortin muutos/korjaus keskeytetään, poistuvat tallentamattomat tiedot. Keskeytys tuo kurssijärjestelmän ao. toiminnon aloitusnäytön. Julkaise painikkeella palveluntuottaja julkaisee kurssin, jolloin se näkyy internetkyselyssä ja on valmis kuntoutujien hakemuksien päätöksentekoa varten. Tätä ennen on pitänyt viedä vähintään pakolliset tiedot. Kopioi -painike ei ole käytössä. Poista painike on aktiivinen silloin kun kurssi on Haettu-tilassa. Palveluntuottaja voi poistaa kurssin. Poistaminen palauttaa kurssin valittavaksi toiseen KIILA-hakemukseen. Kun kurssi on julkaistu Julkaise-painikkeella, palveluntuottaja ei voi enää poistaa kurssia. Täydennetty kurssi o Kurssin tiedot sen jälkeen kun palveluntuottaja on täydentänyt kurssin tietoja ja julkaissut kurssin. Kurssitiedot o Kurssin tiedot kyselyhetkellä. Luotu kurssi o Kurssille kaikki ohjelmallisesti tuodut tiedot Tiedot voidaan tulostaa selaimen Tulosta -painikkeella. Tulosteessa kurssin tiedot ovat tiivistetysti korttien nimen muodostamien otsikoiden alla. Sivulla olevista harmaista painikkeista palataan edelliselle sivulle. Kurssijärjestelmä antaa kentän ylälaitaan ilmoituksen onnistuneesta tallennuksesta Tiedot on tallennettu ja virheellisestä tallennusyrityksestä virheilmoituksen. 14

17 Yhteistyötahot kortti Yhteistyötahot-kortilla näytetään palveluntuottajan perustiedot sekä hakijatahon hakemuksessaan ilmoittamat hakija- ja yhteistyötahotiedot. Kun kurssi on Haettu-tilassa, palveluntuottaja lisää ennen julkaisua Kelan yhteyshenkilön tiedon. Tieto on pakollinen. Lista Kelan yhteyshenkilöstöistä löytyy internetistä kohdista: ja ja > Kurssit > Kurssien-esivalinta. Palveluntuottaja voi muuttaa Yhteistyötahot-kortilta seuraavia tietoja: - Toteutuksesta vastaavan palveluntuottajan yhteyshenkilön nimi- ja yhteystietoja. - poistaa tai lisätä yhteistyötahoja Poista yhteistyötaho tai Lisää yhteistyötaho-painikkeilla.

18 Palveluntuottaja ei voi muuttaa tai poistaa - Hakijatahon tietoja. - Ottaa vastaan hakemukset ja Esivalitsee-tietoja. Hakijataho tekee esivalintavalinnan ja esivalinnan voi valita vain työterveyshuollolle. Esivalinta ei ole palveluntuottajan käytettävissä. Kun kurssi on julkaistu Hyväksytty-tilaan, - palveluntuottaja voi muuttaa toteutuksesta vastaavan yhteyshenkilön nimi- ja yhteystietoja. - Muutoksen tekeminen käsikirjassa on tarkemmat ohjeet. Muista muutoksista ja mahdollisista virheistä palveluntuottaja voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen teosku_kurssimuutokset@kela.fi. Kortin alareunapainikkeet: Tallenna -painikkeella tallennetaan tiedot. Muutosilmoitus -painikkeesta avautuu Muutosilmoitus -sivu. Sivulla näytetään palveluntuottajan kaikki kurssit, joissa on toteutuspäiviä kuluvasta päivästä eteenpäin. Ohjeet on tarkemmin selvitetty Muutosten tekeminen käsikirjassa, joka on saatavissa extranetin vasemmasta navigaattorista. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman (tallentamattomat tiedot häviävät) ja palaa aloitusnäytölle. Kurssijärjestelmä antaa kentän ylälaitaan ilmoituksen onnistuneesta tallennuksesta Tiedot on tallennettu ja virheellisestä tallennusyrityksestä virheilmoituksen. 16

19 Jaksot kortti Ei käytössä Palveluntuottaja voi muuttaa Jaksot-kortilta seuraavia tietoja: - Hakuajan päättyminen (tieto on pakollinen, jos kurssilla on esivalinta) - Kurssipaikan yhteyshenkilön nimi- ja yhteystiedot Palveluntuottaja tallentaa kortille kurssin jaksojen tiedot. (Tiedot ovat pakollisia) Palveluntuottaja täydentää kortin tiedot alla olevien ohjeiden mukaisesti Hakuajan päättyminen Hakuaika päättyy kenttää käytetään vain kursseissa, joissa on esivalinta. Kenttään kirjoitetaan muodossa pp.kk.vvvv päivämäärä, milloin hakemukset on oltava esivalintataholla esivalintaa varten. Hakuajan tulee päättyä noin 1 kuukausi ennen kurssin alkamista. Hakuajan päättymisajan vieminen on pakollinen tieto.

20 Palveluntuottaja voi muuttaa tätä tietoa sopimuskauden aikana, jos se muuttaa vastaavasti jaksojen aikoja. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Jos palveluntuottaja haluaa esittää kurssin hakuajan lyhentämistä, palveluntuottajan pitää ennen muutoksen tekemistä ottaa yhteyttä Kelaan keskitetyn vakuutuspiirin yhteyshenkilöön, sopiiko tämä heille. Jos kurssi on esivalintakurssi, hakijatahojen on pitänyt toimittaa hakemukset Kelaan vähintään 1 kuukausi ennen kurssin alkamista Kurssipaikan tiedot Jaksot -kortilla näkyy kurssipaikka, joissa jaksot pidetään. Palveluntuottaja ei voi muuttaa tätä tietoa. Paikan yhteyshenkilö kentässä on yhteyshenkilön nimi, puhelin, sähköposti, osoite ja faksi. Palveluntuottaja voi muuttaa näitä tietoja Kuntoutujan jaksojen ajat KIILA-kursseissa avomuotoinen kuntoutus toteutetaan ryhmämuotoisina avovuorokausina (majoitusmahdollisuus) ja yksilöllisenä avopäivänä sekä yksilöllisten käyntikertojen yhdistelmänä. Ryhmämuotoiset jaksot ja tilannearvio ovat kaikille pakollisia. Kuntoutuksen pituus ja sisältö muodostuvat kuntoutujan tilanteen arvioinnista, ryhmäjaksoista ja yksilöllisistä osista sekä päätösosasta. Kuntoutujan tilanteen arviointi sisältää aluksi 1 yksilöllisen avopäivän ja 1 yksilöllisen asiantuntijan käyntikerran, jotka voivat toteutua kummassa järjestyksessä tahansa. Ryhmäjaksot käynnistyvät viimeistään 2 kuukauden kuluttua kuntoutujan tilannearvioinnin jälkeen. Yksilöllisen osan käyntikerta/-kerrat toteutetaan yksilöllisen aikataulun mukaan kuntoutujan tilannearvioinnin jälkeen. Päätösosa toteutetaan 2 kuukauden kuluessa viimeisen ryhmäjakson tai yksilöllisen osan toteutuksesta. Kuntoutujan jaksojen ajat -kenttiin palveluntuottaja kirjoittaa ajat muodossa pp.kk.vvvv. Kurssin jaksotus kirjoitetaan standardin mukaisesti. Kurssi voi ajoittua yhdelle tai kahdelle vuodelle. Kaikki kurssin jaksojen ajat viedään kenttiin. Jakson keskelle sisältyviä arkipyhiä tai juhlapäiviä tai aattoja suositellaan vältettävän. Jos näitä kuitenkin sisältyy jaksoihin, nämä ovat kuntoutuspäiviä ja palveluntuottaja järjestää näinä päivinä arkipäivien ohjelmaa. Arkipyhä on juhlapyhästä aiheutuva pyhäpäivä, joka sijoittuu arkipäivään maanantain ja perjantain välisenä aikana. Muut lakisääteiset juhlapäivät ovat vappu ja itsenäisyyspäivä. Yleisesti vapaapäivinä vietettävät aattopäivät ovat juhannusaatto ja jouluaatto. Vappuaatto, uudenvuodenaatto ja kiirastorstai eivät ole vapaapäiviä. Vuorokausina toteuttavat jaksot o Ryhmämuotoisten avojaksojen ajat viedään kenttään jaksoittain niinä vuorokausina, jolloin ne toteutetaan (ma-la). Ryhmäjaksot toteutetaan 2-4 jaksossa, jotka kestävät 3-5 vuorokautta.

21 o Yhden ryhmäjakson aikana toteutetaan yhteistyökokous. Yhteistyökokousta ei viedä erikseen omana aikana extranetiin. o Yksilöllinen avopäivä (avomuotoinen, yksilö) viedään sille aikavälille, jona kuntoutujien avopäivä todennäköisesti toteutuu. Käyntikertoina toteuttavat jaksot o Käyntikertoina toteutetaan kuntoutujan yksilöllisiä käyntikertoja sekä palveluntuottajan tekemä asiantuntijan käyntikerta. o Yksilöllisen osan kuntoutujan käyntikerta/-kerrat voidaan pitää palveluntuottajan, työterveyshuollon tai työnantajan tiloissa. Yksilöllisen osan käyntikerta/-kerrat voidaan toteuttaa myös videoneuvotteluna tai puhelimitse. Video- tai puhelinneuvotteluja ei viedä erikseen extranetiin. o Palveluntuottaja kirjoittaa ajat standardin palvelulinjan ja alla olevien ohjeiden mukaisesti. Yksilölliset käyntikerrat viedään extranetiin maksimimääräisesti, vaikka ne voivat toteutukseltaan vaihdella kuntoutujakohtaisesti. Käyntikerta, yksilö Yksilölliset käyntikerrat merkitään erikseen aikaväleillä, joilla yksilölliset käyntikerrat todennäköisesti toteutuvat. Tällöin kirjoitetaan ko. jakson alkamis- ja päättymispäivät ja siihen aikaan kohdistuvien käyntikertojen määrä (ks. esimerkki). Käyntikertojen ajat voivat mennä ajallisesti päällekkäin muiden toteutusmuotojen kanssa. Käyntikerta, asiantuntija Asiantuntijan käyntikerrassa kirjoitetaan ko. jakson alkamis- ja päättymispäivä ja siihen aikaan kohdistuvien käyntikertojen määrä. Aika viedään sille ajanjaksolle, jolloin käyntikerrat todennäköisesti toteutetaan. (ks. esimerkki) Asiantuntijan käyntikertojen aika voivat mennä ajallisesti päällekkäin muiden toteutusmuotojen kanssa. Alla on esimerkki KIILA-kurssien aikataulujen viemisestä: vrk avomuotoinen, yksilö (tilannearviointi) käyntikerta, asiantuntija (työpaikkakäynti tai video- tai puhelinneuvottelu, tilannearvioinnin yhteydessä)) vrk avomuotoinen (ryhmäjakso) käyntikertaa, yksilö (kuntoutujan yksilölliset käyntikerta-ajat palveluntuottajan luona tai video- tai puhelinneuvottelu) vrk avomuotoinen (ryhmäjakso) vrk avomuotoinen (ryhmäjakso) käyntikerta, yksilö (päätösosa) Jaksojen ajat viedään todellisina suunniteltuina aikoina. Teknisiä aikoja ei saa käyttää. 19

22 Palveluntuottaja voi muuttaa aikataulutietoja sopimuskauden aikana. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Jos aikatauluun tulee muutos eikä palveluntuottaja saa sitä vietyä extranetissä, palveluntuottaja ilmoittaa uuden aikataulun sähköpostiosoitteeseen teosku_kurssimuutokset. Tästä on ohje Muutosten tekeminen käsikirjassa Jaksojen vuorokaudet ja käyntikerrat Vrk -kenttään (3 merkkiä) palveluntuottaja kirjoittaa jaksoihin sisältyvien vuorokausien ja/tai käyntikertojen lukumäärän. Vuorokausi/käyntikerta -tieto on pakollinen, jos on kirjoitettu aika. Tapahtuma kontrolloi vuorokausitietoa kurssiaikaan siten, että kalenteripäivien lukumäärä ei saa ylittyä. Palveluntuottaja kirjoittaa avojaksojen vuorokausien lisäksi myös asiantuntijan käyntikerrat ja kuntoutujien yksilölliset käyntikerrat. Käyntikertojen lukumääräksi Vrk-kenttään merkitään yhteensä vain toteuttavien käyntikertojen määrä. Käyntikertojen määrä ilmoitetaan yhtä kuntoutujaa kohden. Avopäivien lukumääräksi Vrk-kenttään merkitään yhteensä vain ne avopäivät, jolloin kuntoutus toteutuu (ma-la) Jaksojen toteutusmuodot Toteutusmuoto -kenttään valitaan valikosta toteutusmuoto. Valittavina ovat: laitosmuotoinen (ei käytetä) avomuotoinen avomuotoinen, yksilö käyntikerta (ei käytetä) käyntikerta, yksilö käyntikerta, asiantuntija 20 Kortin alareunapainikkeet: Tallenna -painikkeella tallennetaan tiedot. Lähetä muutosilmoitus -painikkeesta avautuu Muutosilmoitus -sivu. Sivulla näytetään palveluntuottajan kaikki kurssit, joissa on toteutuspäiviä kuluvasta päivästä eteenpäin. Ohjeet on tarkemmin selvitetty Muutosten tekeminen käsikirjassa, joka on saatavissa extranetin vasemmasta navigaattorista. Keskeytä -painike tyhjentää rekisteröintitapahtuman (tallentamattomat tiedot häviävät) ja palaa aloitusnäytölle. Kurssijärjestelmä antaa kentän ylälaitaan ilmoituksen onnistuneesta tallennuksesta Tiedot on tallennettu ja virheellisestä tallennusyrityksestä virheilmoituksen. 3.4 Sisältö-kortti

23 21 Kun kurssi on Haettu-tilassa, palveluntuottajan on täydennettävä Sisältö-kortilta seuraava tieto: - Kohderyhmän kuvaus Kun kurssin on siirretty Hyväksytty-tilaan, muutoksista ja mahdollisista virheistä palveluntuottaja voi ilmoittaa sähköpostilla teosku_kurssimuutokset@kela.fi. Kortin tiedot näytetään palveluntuottajalle sen jälkeen, kun palveluntuottaja tallentanut luotuun kurssiin jaksojen ajat.

24 Sisältökortin tiedot näkyvät internet-kyselyssä, jolloin tiedot auttavat kurssille hakemisessa ja valinnassa. Kortin tiedot ovat seuraavat: Kohderyhmän kuvaus Kohderyhmän kuvaus ja kuntoutustarve kenttään (3000 merkkiä) palveluntuottaja kirjoittaa kurssin kohderyhmän kuvauksen. Tieto on pakollinen. Kuvaus näytetään internet-kyselyssä. Suunnittelukokouksessa palveluntuottaja ja hakijataho voivat tarkentaa vielä kurssin kohderyhmää, esim. ammattialaa tai voiko esim. liiton hakemalle kurssille osallistua liittoon kuulumattomat. Teksti voi olla esimerkiksi seuraavaa: Esim. 1 Yrityksen kurssi Kurssi on tarkoitettu X-yrityksen tuotantotyöntekijöille, jotka työskentelevät x-yksiköissä xx-tehtävissä. TAI Esim. 2 Liiton kurssi Kurssi on tarkoitettu Liiton x työntekijöille Kurssille voi osallistua myös henkilöitä, jotka eivät kuulu liittoon. Palveluntuottajan kirjoittaman tekstin jälkeen tulee aina myös seuraava Kelassa laadittu kuvausteksti, jota palveluntuottaja ei voi muuttaa. Teksti perustuu standardin palvelulinjan tekstiin: Kohderyhmänä ovat työssä olevat alle 67-vuotiaat henkilöt, jotka ovat vakituisessa työsuhteessa tai jotka työskentelevät määräaikaisissa, toistuvissa työsuhteissa. Myös yrittäjät. Kuntoutusperusteen määrittää henkilön ajankohtainen yksilöllinen kuntoutustarve. Kuntoutukseen valitaan henkilöitä joiden työkykyä heikentää sairaus ja sen arvioidaan aiheuttavan lähivuosina työkyvyn ja ansiomahdollisuuksien olennaisen heikentymisen. Lisäksi edellytetään, että kuntoutustarve ja mahdollisuudet on riittävästi selvitetty työpaikalla tai työterveyshuollossa, ja työpaikan ja työterveyshuollon toimenpiteet eivät ole riittäviä. Kuntoutus käynnistyy riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata. Työkyvyn olennaista heikentymistä arvioidaan kokonaisvaltaisesti, jossa sairaus on osa kokonaisuutta. Ensisijaista on todettu ja koettu tuen tarve työssä jatkamiselle. Kuntoutustarpeen taustalla voivat olla muutokset työssä tai henkilön vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhönsä. Se voi ilmetä työsuorituksen heikentymisenä, kuormittuneisuuden kokemuksena tai jatkuvasta kuormituksesta aiheutuvina, työkykyä heikentävinä terveysongelmina. Sairauden oireiden paheneminen työssä, terveyspalveluiden lisääntynyt käyttö ja poissaolot työstä voivat myös osoittaa työ- ja toimintakyvyn heikkenemistä. Kuntoutustarvetta arvioitaessa henkilön sairauspäivärahapäivien määrällä ei ole olennaista merkitystä. Kuntoutukseen valittavan kuntoutujan työkyvyn ja työssä jaksamisen ongelmat ovat sidoksis-

25 3.4.2 Tavoite Esivalinta sa henkilön työhön työpaikalla, työorganisaation toimintaan ja hänen omaan ammatilliseen kehitykseensä. Kuntoutuksen edellytyksenä on, että henkilö on itse todennut tarvitsevansa tukea ja on halukas tekemään muutoksia. Kuntoutustarve on todettu työterveyshuollossa tai julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa. Kelassa on laadittu kuvaus tavoitteesta, joka perustuu standardin palvelulinjan tekstiin. Kuvaus näytetään internet-kyselyssä. Tavoite- otsikon alle tuodaan kaikkiin KIILA-kursseihin seuraava teksti: KIILA-kuntoutuksen tavoitteena on kuntoutujan työkyvyn parantaminen ja tukeminen sekä työelämässä pysyminen. Kuntoutuksessa arvioidaan monipuolisesti kuntoutujan kuntoutustarvetta ja siihen johtaneita syitä sekä kuntoutujan nykyistä työnhallintaa ja työhallinnan parantamisen mahdollisuuksia. Kuntoutuksen tarkoitus on vastata laaja-alaisin menetelmin yksilön kuntoutustarpeeseen. KIILA-kuntoutuksen sisältö perustuu toimiviin ratkaisuihin ja käytäntöihin, jotka liittyvät kuntoutujan työhön ja hänen terveytensä ja elämänhallintansa tukemisiin. Kuntoutujan toimintaympäristö on huomioitava kuntoutuksen sisällössä, jossa painotetaan kuntoutujan oppimista ja aktiivista roolia. Kuntoutusyhteistyö työnantajan ja työterveyshuollon kanssa on välttämätöntä. Kurssin toteutus otsikon alle tulee kaikkiin KIILA-kursseihin seuraava teksti: Kuntoutus toteutetaan ryhmämuotoisina avovuorokausina (majoitusmahdollisuus) ja yksilöllisen avopäivän (majoitusmahdollisuus) sekä yksilöllisten käyntikertojen yhdistelmänä. Ryhmämuotoiset jaksot ovat kaikille pakollisia. Kuntoutuksen pituus ja sisältö muodostuvat kuntoutujan tilanteen arvioinnista, ryhmäjaksoista ja yksilöllisistä osista sekä päätösosasta. Kurssi sisältää ryhmämuotoista avovuorokautta, 1 yksilöllinen avopäivää ja 2-4 yksilöllistä käyntikertaa (joista vähintään yksi asiantuntijan käyntikerta). Kurssi toteutetaan 1-1,5 vuoden aikana. Esivalinta otsikko tulee KIILA-kurssiin silloin, jos hakemuksessa on valittu esivalinta ja kurssi on työpaikkakohtainen kurssi. Otsikon alle tulee teksti: Työterveyshuollon yhteyshenkilö kokoaa suunnittelukokouksessa sovitun kohderyhmän ja tekee esivalintasuosituksen Kelaan. Esivalinta tehdään seuraavien asiakirjojen perusteella: hakijan täyttämä kuntoutushakemus hakijan lähiesimiehensä kanssa täyttämä KIILA-kuntoutuksen ammatillinen selvityslomake lääkärilausunto B muut käytössä olevat asiakirjat. Esivalinnan tekevä taho otsikko näytetään ja sen alle tuodaan teksti ja ohjelmallisesti seuraavat tiedot, mikäli hakemuksessa on valittu esivalinta: Kurssiin sisältyy esivalinta. Esivalinnan tekevä taho on XXXX. (Hakemuksesta tuodaan ohjelmallisesti esivalintatahon tiedot). 23

26 KIILA-kursseissa tehtävästä yhteistyöstä työpaikan ja työterveyshuollon kanssa Kuvaus KIILA-kursseissa tehtävästä yhteistyöstä työpaikan ja työterveyshuollon kanssa - otsikon alle tuodaan kaikkiin kursseihin seuraava teksti: KIILA-kuntoutuksessa kuntoutusyhteistyö työterveyshuollon ja työpaikan toimijoiden välillä on ensiarvoisen tärkeää kuntoutujan työkyvyn ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi. Kuntoutusyhteistyö ei ole pelkästään tietojen vaihtamista. Yhteistyöllä tarkoitetaan sitä, että yhdessä luodaan yhteinen käsitys kuntoutujan tilanteesta ja huolehditaan sekä sovitaan kunkin toimijatahon vastuualueet ja roolit sekä tehtävät. Kuntoutustarpeen arvioinnin käytännöt on suositeltavaa kytkeä työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyönä luomiin työkyvyn hallinnan strategioihin. Työterveyshuollon rooli Työterveyshuollon tärkeimpiä tehtäviä kuntoutuksen näkökulmasta ovat kuntoutustarpeen havaitseminen, kuntoutukseen ohjaus, kuntoutujien valinta sekä kuntoutuksen aikaisen ja jälkeisen työssä selviytymisen seuranta. Työterveyshuollolla on aktiivinen rooli kuntoutuksessa (säännöllinen yhteydenpito kuntoutujaan, esim. kuntoutuksen suunnitelman laatiminen, tietojen kerääminen ja koonti ja kokoukset). Työterveyshuolto sitoutuu yhteistyöhön kuntoutuksen toteutuksen ajaksi ja varaa resurssit ja toimintamahdollisuudet tähän toimintaan. Työnantajan rooli Työnantajalla on keskeinen rooli kuntoutujan työkyvyn muutoksien havaitsemisessa. Työnantajan näkemys ja osallistuminen kuntoutukseen mahdollistaa kuntoutuksen työhön liittyvien tavoitteiden asettamisen ja niiden siirtymisen osaksi kuntoutujan työtä ja arkea. Työnantajalla on oma osallistuva roolinsa kuntoutusprosessin eri vaiheissa. KIILAkuntoutuksessa yhteistyö työnantajan kanssa on suunniteltu yhdeksi osaksi kuntoutujan kuntoutusprosessia. Tämän vuoksi on tärkeää, että työnantaja sitoutuu yhteistyöhön ja yhteydenpitoon kuntoutuksen toteutuksen ajaksi.

27 Henkilöstö-kortti Kortin tiedot tulevat suoraan sopimushallintakurssista. Tiedot eivät näy internetin kyselyssä. Palveluntuottaja voi muuttaa Henkilöstö-kortin tietoja vain standardin palvelulinjan sallimissa rajoissa sekä annettujen ohjeiden ja Muutosten tekeminen käsikirjan ohjeiden mukaisesti.

28 Hinnat kortti Palveluntuottaja ei voi muuttaa Hinnat kortin tietoja KIILA- kursseissa. Hinnat tuodaan automaattisesti kortille sopimushallintakurssista. Kela on vienyt Hinnat -kortille kiinteät hinnat palveluntuottajan tarjoamien hintojen lisäksi.

29 4 Kurssien aikataulujen, yhteyshenkilöiden ja henkilöstön tietojen muuttaminen Palveluntuottaja voi muuttaa hyväksyttyjen internetissä näkyvien kurssien aikataulujen ja yhteyshenkilöiden tietoja sekä henkilöstön tietoja mutta vain standardin palvelulinjan ja annettujen ohjeiden sallimissa rajoissa. Palveluntuottajat tekevät itse muutokset suoraan Extranetiin. Tieto päivittyy heti kurssitietoihin ja tieto muutoksista välittyy Kelaan. Kuntoutusryhmä ottaa tarvittaessa yhteyttä palveluntuottajaan, jos muutoksissa on tarkennettavia asioita. Tarkempi ohjeistus on saatavissa erillisestä Muutosten tekeminen käsikirjasta, joka on saatavissa vasemmasta navigaattorista. 27

30 28 Liite 1 Kelan kuntoutuskurssijärjestelmän ammattialaluokitus Kiilassa käytössä oleva ammattialaluokitus KOODI AMMATTIALA X X1 X2 X3 X4 X5 MUUALLA LUOKITTELEMATON TYÖ Opiskelijat Työ omassa kotitaloudessa Nuoret työkyvyttömät Epäaktiiviksi siirtyneet Ammattia ei voi luokitella 0 TEKNINEN, TIETEELLINEN JA YHTEISKUNNALLINEN TYÖ 00 Tekniikan alaan kuuluva työ 01 Kemian ja fysiikan alaan kuuluva työ 02 Biologian alaan kuuluva työ 03 Opetusalaan kuuluva työ 04 Uskonnon alaan kuuluva työ 05 Lainopillinen työ 06 Toimittajan työ ja joukkoviestintä 07 Taide ja viihdealan työ 08 Kirjasto, arkisto ja museoalan työ, informaatikot 09 Muu tieteellinen, humanistinen ja taiteellinen työ 091 Tekninen, tieteellinen ja yhteiskunn. ala, koko henkilöstö /usea ammattiala

31 29 1 TERVEYDENHUOLTO, SOSIAALIALAN TYÖ 10 Terveyden ja sairaanhoitotyö 11 Terveydenhuollon kuntouttava työ 12 Hammashoitoalan työ 13 Apteekkialan työ 14 Eläinlääkintähuolto, ympäristön ja terveydensuojelutyö 15 Sosiaalialan työ 16 Lasten päivähoitotyö 17 Psykologinen työ 18 Harrastus ja vapaa aikatoiminnan ohjaus 19 Muu terveydenhuolto, sosiaalialan työ ym. 191 Terveydenhuolto- ja sosiaaliala, koko henkilöstö/usea ammattiala 2 HALLINTO JA TOIMISTOTYÖ 20 Julkisen hallinnon johtotyö 21 Liikeyritysten ja järjestöjen johtotyö 22 Henkilöstö ja työvoima asioiden hoito 23 Taloushallinnon suunnittelu ja tilinpitotyö ym. 24 Sihteeri ja toimistotyö 25 Atk alan työ 26 Pankki ja vakuutusalan työ 27 Matkailualan työ 29 Muu hallinto ja toimistotyö 291 Hallinto- ja toimistoala, koko henkilöstö/usea ammattiala

32 30 3 KAUPALLINEN TYÖ 30 Mainos ja markkinointityö 31 Kiinteistöjen, palvelusten ja arvopapereiden myynti ja välitys 32 Ostotyö 33 Kauppaedustus ja konttorimyyntityö 34 Tavaroiden myyntityö 38 Muu kaupallinen työ 39 Kaupallinen ala, koko henkilöstö /usea ammattiala 4 MAA JA METSÄTALOUSTYÖ, KALASTUS 40 Maatilatalous (paitsi maanviljely), eläintenhoito 41 Puutarha ja puistotyö 42 Riistanhoito ja metsästys 43 Kalastus 44 Metsätyö 46 Maanviljelijät 48 Muu maa ja metsätaloustyö 49 Maa- ja metsätalousala, kalastus, koko henkilöstö/usea ammattiala 5 KULJETUS JA LIIKENNETYÖ 50 Meripäällystötyö 51 Kansi ja konemiehistön työ 52 Lentokuljetustyö 53 Veturin ja moottorivaunun kuljetustyö 54 Tieliikennetyö 55 Liikenteen johto ja liikennepalvelutyö 56 Posti ja tietoliikennetyö

33 31 57 Postinkantajan ym. työ 58 Muu kuljetus ja liikennetyö 59 Kuljetus- ja liikenneala, koko henkilöstö/usea ammattiala 6 TEOLLINEN TYÖ, KONEENHOITO, KAIVOS JA RAKENNUSTYÖ 60 Kaivos ja louhintatyö 61 Öljynporaustyö, turpeennosto 62 Talonrakennustyö ym. 63 Maa ja vesirakennustyö 64 Työkoneiden käyttö 70 Tekstiilityö 71 Ompelutyö ym. 72 Jalkine ja nahkatyö 73 Teräs, metallitehdas, takomo ja valimotyö 74 Hienomekaaninen työ 75 Konepaja ja rakennusmetallityö 76 Sähkötyö 77 Puutyö 78 Maalaustyö 79 Radio, TV, elokuva ja videotekninen työ 80 Graafinen työ 81 Lasi, keraaminen ja tiilityö 82 Elintarviketeollisuustyö 83 Kemian prosessityö 84 Massa ja paperityö 85 Kumi ja muovituotetyö 86 Muu teollinen työ

34 32 87 Kiinteiden koneiden käyttö energianhuollossa ja vesihuollossa 88 Pakkaus, varastointi ja ahtaustyö 89 Sekatyö 891 Teollisuus/koneenhoito/rakennus/kaivos, koko henkilöstö/usea amm.ala 9 PALVELUTYÖ YM. 90 Vartiointi ja suojelutyö 91 Majoitusliike ja suurtaloustyö 92 Tarjoilutyö 93 Kotitaloustyö 94 Kiinteistönhoito ja siivoustyö 95 Hygienia ja kauneudenhoitotyö 96 Pesula ja silitystyö 97 Ammattimainen urheilu ja liikuntatyö 98 Sotilastyö 99 Muu palvelutyö 991 Palveluala, koko henkilöstö/usea ammattiala työntekijät

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen ja yhteyshenkilötietojen muuttamisen käsikirja Sairausryhmäkohtaiset kuntoutus-

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen, yhteyshenkilö-

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET Muutosten tekeminen Aikataulujen, yhteyshenkilö-

Lisätiedot

KIILA. Sähköinen hakeminen -hakijatahon käyttäjän käsikirja Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELA KIILA

KIILA. Sähköinen hakeminen -hakijatahon käyttäjän käsikirja Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELA KIILA KIILA Sähköinen hakeminen -hakijatahon käyttäjän käsikirja 25.4.2016 Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELA KIILA Sisällys KIILA hakemuksen rekisteröinti... 2 1 Yleistä... 2 1.1 Aukiolo... 2 2 Järjestelmään kirjautuminen...

Lisätiedot

Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia

Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia Näin haet KIILA-kuntoutuskurssia Hakijatahot voivat hakea räätälöityjä KIILA-kursseja voi hakea verkossa ympäri vuoden. Näitä tahoja ovat: Työterveyshuolto/työnantaja työpaikalle Ammattiliitot ja yhdistykset

Lisätiedot

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 6/2013

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 6/2013 Työttömät työnhakijat NÄKYMIÄ KESÄKUU 2013 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 6/2013 Julkaisuvapaa tiistai 23.7.2013 klo 9.00 18000 Työttömät työnhakijat Pohjois-Savossa kuukausittain

Lisätiedot

KELAN KIILA-KURSSIEN ESIVALINTAPROSESSI JA KESKITETTY PÄÄTÖKSENTEKO alkaen

KELAN KIILA-KURSSIEN ESIVALINTAPROSESSI JA KESKITETTY PÄÄTÖKSENTEKO alkaen KANSANELÄKELAITOS MUISTIO Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä 3.2.2017 KELAN KIILA-KURSSIEN ESIVALINTAPROSESSI JA KESKITETTY PÄÄTÖKSENTEKO

Lisätiedot

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 10/2013

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 10/2013 Työttömät työnhakijat NÄKYMIÄ LOKAKUU 2013 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 11/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 26.11.2013 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Pohjois-Savossa kuukausittain

Lisätiedot

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 7/2013

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät työnhakijat NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2013 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 7/2013 Julkaisuvapaa tiistai 20.8.2013 klo 9.00 Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 7/2013 18000 Työttömät

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET SR/AMM-kurssit Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien

Lisätiedot

Työvälineitä lähettävälle taholle KIILAkuntoutuksesta. Tiistai Radisson Sas Blue Royal

Työvälineitä lähettävälle taholle KIILAkuntoutuksesta. Tiistai Radisson Sas Blue Royal Työvälineitä lähettävälle taholle KIILAkuntoutuksesta Tiistai 27.3.2018 Radisson Sas Blue Royal Kela, Etuuspalvelujen lakiyksikkö, Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus, Kuntoutuspalvelujen ryhmä,

Lisätiedot

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 7/2013

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät työnhakijat NÄKYMIÄ ELOKUU 2013 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 8/2013 Julkaisuvapaa tiistai 24.9.2013 klo 9.00 Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 8/2013 18000 Työttömät

Lisätiedot

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 1/2014. Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 8/2013

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 1/2014. Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 8/2013 Työttömät työnhakijat NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2014 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 1/2014 Julkaisuvapaa tiistai 25.2.2014 klo 9.00 18000 Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 10/2013 16000

Lisätiedot

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 2/2014. Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 10/2013. Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 8/2013

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 2/2014. Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 10/2013. Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 8/2013 Työttömät työnhakijat NÄKYMIÄ HELMIKUU 2014 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 2/2014 Julkaisuvapaa tiistai 25.3.2014 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Pohjois-Savossa kuukausittain

Lisätiedot

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 7/2013

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät työnhakijat NÄKYMIÄ SYYSKUU 2013 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 9/2013 Julkaisuvapaa tiistai 22.10.2013 klo 9.00 Pohjois-Savon Työttömät työnhakijat työllisyyskatsaus

Lisätiedot

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 10/2013

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 10/2013 Työttömät työnhakijat NÄKYMIÄ JOULUKUU 2013 POHJOIS-SAVON ELY-KESKUS Pohjois-Savon työllisyyskatsaus 12/2013 Julkaisuvapaa tiistai 21.1.2014 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Pohjois-Savossa kuukausittain

Lisätiedot

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä 28.1.2014 Esityksen sisältö Yhteistyöllä kohti parempia palveluja Sopimuskauden aikaisessa yhteistyössä muistettavaa

Lisätiedot

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä

Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien ja Kelan yhteistyö Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö, Kuntoutusryhmä 15.10.2013 Esityksen sisältö Yhteistyöllä kohti parempia palveluja Sopimuskauden aikaisessa yhteistyössä muistettavaa

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ Sopimushallintakurssit Kelan käsittelijöiden SR-käsikirja 11.9.2012 alkaen a b c d 2 Sisällys Kuntoutuskurssijärjestelmä...

Lisätiedot

Voiko TK1 ja TK2- hankkeiden pohjalta tehdä johtopäätöksiä ASLAK:n ja TYK:n kehittämissuunnista?

Voiko TK1 ja TK2- hankkeiden pohjalta tehdä johtopäätöksiä ASLAK:n ja TYK:n kehittämissuunnista? Voiko TK1 ja TK2- hankkeiden pohjalta tehdä johtopäätöksiä ASLAK:n ja TYK:n kehittämissuunnista? Kela, terveysosasto, kuntoutusryhmä Leena Penttinen, KM, TtM, suunnittelija Ammatillisen kuntoutuksen päivät

Lisätiedot

Kelan tuet osatyökykyisille tapausesimerkkien valossa

Kelan tuet osatyökykyisille tapausesimerkkien valossa Kelan tuet osatyökykyisille tapausesimerkkien valossa 1.12.2017 Sari Linna Ratkaisuasiantuntija, Kela, Kajaanin toimisto Pohjoinen vakuutuspiiri Esimerkki 1; sairauspäiväraha, osasairauspäiväraha ja kuntoutus

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuksen kehittämisryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET SR/AMM-kurssit Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien toimeenpanon

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄ ASLAK-kurssien extranetin käsikirja Palveluntuottajan ohjeet 1.6.2012 2 Sisällys 1 Kuntoutuskurssijärjestelmä... 1 1.1 Yleistä...

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 1/2014

Satakunnan työllisyyskatsaus 1/2014 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2014 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 1/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 25.2.2014 klo 9.00 Työttömyys lisääntyi vuoden aikana Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-,

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 2/2014

Satakunnan työllisyyskatsaus 2/2014 NÄKYMIÄ HELMIKUU 2014 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 2/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 25.3.2014 klo 9.00 Työttömyys alentunut hieman Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 10/2012

Satakunnan työllisyyskatsaus 10/2012 NÄKYMIÄ LOKAKUU 2012 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 10/2012 Julkaisuvapaa tiistaina 20.11.2012 klo 9.00 Työttömyys lisääntynyt myös Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Terveysosasto, kuntoutusryhmä. Ammatilllinen kuntoutus Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus eli Tykkuntoutus. Voimassa 1.1.

Terveysosasto, kuntoutusryhmä. Ammatilllinen kuntoutus Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus eli Tykkuntoutus. Voimassa 1.1. Ammatilllinen kuntoutus Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus eli Tykkuntoutus Voimassa 1.1.2012 TYK-kuntoutus Työkyky ja ansiomahdollisuudet ovat olennaisesti heikentyneet sairauden vuoksi tai asianmukaisesti

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 8/2013

Satakunnan työllisyyskatsaus 8/2013 NÄKYMIÄ ELOKUU 2013 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 8/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 24.9.2013 klo 9.00 Työttömien määrä vähentyi elokuussa Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-,

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 5/2013

Satakunnan työllisyyskatsaus 5/2013 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2013 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 5/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 25.6.2013 klo 9.00 Työttömyys laskenut edelleen Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk

Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu Pohjois-Suomessa asuville 16-25 vuotiaille, joille sairaus tai vamma aiheuttaa työkyvyn olennaisen heikentymisen tai työkyvyttömyyden

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 5/2014

Satakunnan työllisyyskatsaus 5/2014 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2014 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 5/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 24.6.2014 klo 9.00 Työttömyys laskenut hieman Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa. Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto

Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa. Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto Yhteistyö avo- ja ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa ja sopeutumisvalmennuksessa Tuula Ahlgren Ma. kuntoutuspäällikkö Kelan Terveysosasto Kelan kuntoutustoiminta Subjektiivinen oikeus kuntoutukseen edellytysten

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 4/2014

Satakunnan työllisyyskatsaus 4/2014 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2014 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 4/2014 Julkaisuvapaa tiistaina 20.5.2014 klo 9.00 Työllisyystilanteessa pientä paranemista Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-,

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2013

Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2013 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2013 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 20.8.2013 klo 9.00 Työttömyys lisääntyi heinäkuussa Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-,

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 6/2013

Satakunnan työllisyyskatsaus 6/2013 NÄKYMIÄ KESÄKUU 2013 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 6/2013 Julkaisuvapaa tiistaina 23.7.2013 klo 9.00 Työttömyys lisääntyi Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2012

Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2012 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2012 SATAKUNNAN ELY-KESKUS Satakunnan työllisyyskatsaus 7/2012 Julkaisuvapaa tiistaina 21.8.2012 klo 9.00 Työttömyys laskenut viime vuoden heinäkuusta Satakunnassa Työnhakijat Satakunnan

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(5) Kelan kuntoutuksena toteutettavat MS-tautia sairastavien kuntoutuskurssit vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Työpalvelupaikat. Xwiki Admin 2016/07/06 16:35

Työpalvelupaikat. Xwiki Admin 2016/07/06 16:35 Työpalvelupaikat Xwiki Admin 2016/07/06 16:35 Table of Contents Uuden työpalvelupaikan lisääminen... 3 Työpalvelupaikan tietojen ylläpito... 4 Työpalvelupaikan tietojen näkyvyys järjestelmän ulkopuolelle...

Lisätiedot

TIEDOTE 21.5.2012. Hankkeeseen liittyy arviointitutkimus. Hanke- ja arviointitutkimus päättyvät 31.12.2014.

TIEDOTE 21.5.2012. Hankkeeseen liittyy arviointitutkimus. Hanke- ja arviointitutkimus päättyvät 31.12.2014. Kansaneläkelaitos Terveysosasto Kuntoutusryhmä TIEDOTE 21.5.2012 Työhönkuntoutuksen kehittämishankkeen toinen vaihe (-hanke) 2012 2014 Yleistä hankkeesta Kela jatkaa vuosina 2007 2011 toteutettua Työhönkuntoutuksen

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET

KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUSKURSSIJÄRJESTELMÄN EXTRANET SR/AMM-kurssit Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien

Lisätiedot

Kuntoutuspäivät 9.3.2015 Kirsi Vainiemi asiantuntijalääkäri Kela

Kuntoutuspäivät 9.3.2015 Kirsi Vainiemi asiantuntijalääkäri Kela 2016 Kuntoutuspäivät 9.3.2015 Kirsi Vainiemi asiantuntijalääkäri Kela 1 Kelan kuntoutus työssä oleville vuonna 2014 Kelan kuntoutujia kaiken kaikkiaan 107 100 (2013: 98 863; 2012: 91 150) Harkinnanvaraisia

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 11/2012

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 11/2012 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 11/2012 Julkaisuvapaa perjantaina 21.12. 2012 klo 9.00 Työttömyyden kasvu kiihtyy Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

Standardit kuntoutuksen toteutuksessa. Palveluntuottajien koulutuspäivä Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija

Standardit kuntoutuksen toteutuksessa. Palveluntuottajien koulutuspäivä Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija Standardit kuntoutuksen toteutuksessa Palveluntuottajien koulutuspäivä 22.1.2015 Anneli Louhenperä Pääsuunnittelija Villakoiran ydin Miten standardia luetaan? Mikä on oleellista standardista? (Tarjousta

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

Kuntoutuskustannusten laskutus

Kuntoutuskustannusten laskutus Kuntoutuskustannusten laskutus Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkaen Kati Salonpää Suunnittelija Kela, Lakiyksikkö, kuntoutusryhmä Sisältö Laskutuksen yleiset

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä

Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä Yleistä Kalajoen kaupungin tilavarausjärjestelmä on tarkoitettu kaupungin asukkaiden, yritysten, yhdistysten ja kaupungin työntekijöiden työkaluksi varattessa kaupungin

Lisätiedot

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Asiantuntija- ja keskustelutilaisuus narkolepsialasten vanhemmille ja aikuispotilaille 4.2.2011 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren,

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio

Käyttöohje. Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Otus- projektinhallintatyökalu Käyttöohje Versiohistoria: 1.0 7.5.2003 1. versio Mari 1.1 9.5.2003 Kommenttien perusteella korjattu versio Mari Tampere 9. toukokuuta 2003 Kimmo Airamaa, Andreas Asuja,

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta kortinhaltijan

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Työuupumus -kuntoutuskurssit

Työuupumus -kuntoutuskurssit Terveysosasto Kuntoutusryhmä Työuupumus -kuntoutuskurssit Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? Kelan Käpylän toimitalo 29.8.2012 Kurssikokonaisuus vuoden 2013 alusta Työuupumus

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti. Hakijan lisäksi hankkeita voi tarkastella

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 7.5. 2018 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Kehittämisen lähtökohtana ja reunaehtoina oli lainsäädäntö, sekä sen mukaiset vakiintuneet kuntoutusmuodot ASLAK ja Tyk.

Kehittämisen lähtökohtana ja reunaehtoina oli lainsäädäntö, sekä sen mukaiset vakiintuneet kuntoutusmuodot ASLAK ja Tyk. AURA Kela käynnisti työhönkuntoutuksen kehittämishankkeen 2007, tavoitteena oli tuolloin kehittää kuntoutusta työn ja työelämän muuttuneisiin tarpeisiin sekä edistää yhteistyötahojen entistä parempaa verkostoitumista

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 81/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT TULES-KURSSIT VUOSINA 2016 2019 1 Tietoja hankinnasta Kansaneläkelaitos

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Tapahtuman lisääminen Lukkariin

Tapahtuman lisääminen Lukkariin Tapahtuman lisääminen Lukkariin 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse tapahtumien hallinta. (Voit myös valita Lukkarin etusivulle ja siirtyä sieltä tapahtumien

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit

Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit Palveluntuottajien koulutus 14.11.2018 Pirjo K. Tikka Vastaava suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Aivovammakurssit vuoden 2019 alusta alkaen

Lisätiedot

Mielenterveyskurssit 2011 Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) Kuntoutumiskeskus Summassaari

Mielenterveyskurssit 2011 Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) Kuntoutumiskeskus Summassaari Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) 2 Voimavarat ja tukea elämään - mielenterveyskurssi 39456 (avo-internaatti) Alueet, joissa asuville kurssi on tarkoitettu: Länsi-Suomi Kurssin toteuttaa:

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2018 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AURA-KUNTOUTUS VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AURA-KUNTOUTUS VUOSINA Terveysosasto Hankintaryhmä Tarjouspyyntö 7.4.2015 Dnro 83/331/2015 Kuntoutuksen palveluntuottajille KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVA AURA-KUNTOUTUS VUOSINA 2016 2019 1 Tietoja hankinnasta Kansaneläkelaitos

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN Sisällysluettelo: 1. TIETOJEN SIIRTO PC-WISUSTA WEBWISUUN... 2 1.1 lisenssinumeron muuttaminen PC-wisuun... 2 1.2 tietojen siirto... 3 2. TIETOJEN SIIRTO ON VALMIS!...

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA

KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA Terveysosasto Dnro 78/331/2015 Hankintaryhmä Kuntoutusryhmä 29.4.2015 KELAN KUNTOUTUKSENA TOTEUTETTAVAT AIVOVERENKIERTOHÄIRIÖN SAIRASTANEIDEN AIKUISTEN KUNTOUTUSKURSSIT VUOSINA 2016 2019 Tarjoajat ovat

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

MUUTTUVAT TYÖELÄMÄN KOULUTUS- JA OSAAMISTARPEET. Olli Poropudas. Tulevaisuuden työelämän osaamistarpeet, Tampere 14.2.2006

MUUTTUVAT TYÖELÄMÄN KOULUTUS- JA OSAAMISTARPEET. Olli Poropudas. Tulevaisuuden työelämän osaamistarpeet, Tampere 14.2.2006 MUUTTUVAT TYÖELÄMÄN KOULUTUS- JA OSAAMISTARPEET Olli Poropudas Tulevaisuuden työelämän osaamistarpeet, Tampere 14.2.26 Työpaikka-avaukset ammattiryhmittäin 2-15 1 HOITOTYÖ 2 TEOLLINEN TYÖ 9 TAL.-HALL.

Lisätiedot

Kelan rooli ammatillisessa kuntoutuksessa. Hanna-Mari Raittinen työkykyneuvoja Kela Keskinen vakuutuspiiri

Kelan rooli ammatillisessa kuntoutuksessa. Hanna-Mari Raittinen työkykyneuvoja Kela Keskinen vakuutuspiiri Kelan rooli ammatillisessa kuntoutuksessa Hanna-Mari Raittinen työkykyneuvoja Kela Keskinen vakuutuspiiri 9.2.2017 Kelan kuntoutus nuorille Esityksessä keskityn Kelan ammatilliseen kuntoutukseen Myöntöedellytykset

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen!

Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen! Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen! Vuoden 2016 eläinmäärät ja muut tiedot pyydetään tallentamaan Internetissä. Jos tämä ei ole mahdollista, tiedot voi toimittaa postitse tai sähköpostitse

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot