TC-Server ENET Käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TC-Server ENET Käyttöohje"

Transkriptio

1 Thermochron Server käyttöohje 1 TC-Server ENET Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy, Tykistökatu 4 B Turku

2 Thermochron Server käyttöohje 2 Contents...1 Toimituskokonaisuus...3 Johdanto...3 Pikaopas...4 Perustoiminnot...5 Siirtymäpalkki (Navigation Bar)...6 Tilapalkki (Status Bar)...6 Laitekatsaussivu (Devices Overview Web Page)...7 Tarkempi tarkastelu (Comprehensive Mission Overview)...7 DS1921Tarkempi tarkastelu ja kaavio...8 DS1922 Tarkempi tarkastelu ja kaavio...10 DS1923 Tarkempi tarkastelu ja kaavio...10 Ei luettujen tiedostojen sivu (Unread Files Web Page)...11 Arkistoitujen tiedostojen sivu (Archived Files Web Page)...11 Keruutehtävä (Mission)...12 Asetukset (Configuration)...14 Web palvelin (Web Server)...14 Kayttäjänimi (User Name)...14 Salasana (Password)...14 Isäntä (Host Name)...14 Salli IP osoitteen haku (ENABLE DHCP)...14 IP osoite (IP Address)...14 Gateway...14 Primary DNS ja Secondary DNS...15 FTP asiakasohjelma (FTP Client )...15 Reaaliaikaikello (Real Time Clock)...16 Verkon aika (Network Time)...16 Dynaaminen IP osoite (Dynamic DNS)...17 System...18 Laitteisto...19

3 Thermochron Server käyttöohje 3 Virran syöttö...19 Ethernet Liityntä...19 Thermchron liitin (1-Wire interface)...19 Tehdasasetusten palautus (Factory Reset)...19 Suora kytkentä tietokoneeseen...20 Toimituskokonaisuus TC-server sisältää seuraavat osat: Thermocronserver, virtalähde USB liittimellä, Ethernet liitin suora kytkettäväksi verkkoon, Ethernet liitin ristiinkytketty (cross) kytkettäväksi suoraan tietokoneeseen, Thermochron lukupää Käyttöohje CD-levy jossa microchip ohjelma, jolla TC-server löytyy verkosta. Johdanto Thermochron Server kytketään Ethernet verkkoon ja sen avulla voidaan helposti ohjelmoida ja lukea Thermochron ja Hygrochron lämpötilan ja kosteunde loggereita. Mitään erillistä ohjelmaa ei tarvita tietokoneessa vaan kaikki tietojen luku ja kirjoitus tapahtuu selaimella. Kun olet lukenut thermochronin, serverin LED valot ilmoittavat mahdollisista tapahtuneista hälytyksistä, joten voit päättää mitkä loggerit edellyttävät laajempaa tarkastelua. Serverin muistiin mahtuu 1000 loggerin tiedot. Voit myös asettaa Thermochronin lähettämään tiedot minne tahansa Internetiin. Voit kerätä tiedot lukuisista Thermochroneista ja hygrochroneista.

4 Thermochron Server käyttöohje 4 Pikaopas 1. Kytke virta TC-serveriin 9V;n verkkovirtalähteen avulla. Vihreä PWR/Act valo vilkkuu 1 sekunnin tahdissa osoittaen, että laite toimii normaalisti. 2. Kytke Ethernet kaapeli TC-Serveriin Ethernet liittimeen ja kaapelin toinen pää Ethernet verkkoosi. Liittimessä oleva vihreä valo syttyy osoittaen ethernet liitynnän onnistuneen. Keltainen valo vilkkuu, kun verkossa on liikennettä. Huomaa tämä on 10 Base-T laite eli kommunikointi tapahtuu yhdellä johdinparilla. 3. Kytke Thermochron lukija TC-serverin RJ12 liittimeen. Tätä kautta liikennöidään Thermochron loggeriden kanssa. 4. Määritä TC-Serverin IP osoite. TC-Server toimitetaan DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) valittuna. Laitteen nimi on THERMOCHRONSVR. Jos verkossasi on DHCP palvelin, laite saa IP osoitteen mutta sinun pitää määrittää osoite. Yksi tapa määrittää on käyttää EDS Network Utility ohjelmaa, joka on ladattavissa internetistä ja on myös CD:llä. Ohjelma näyttää kaikki verkkoon kytketyt TC-serverit ja niiden IP osoitteet. Ohjelman voi ladata osoitteesta: 5. Kirjoita IP osoite selaimen osoiteriville ja paina Enter. Alla olevan tapainen sivu tulee näkyviin TC-server on nyt asennettu

5 Thermochron Server käyttöohje 5 Perustoiminnot Kun TC-server iin kytketään virta, se alkaa jatkuvasti hakea Thermochroneja (Paitsi silloin kun sen avulla ohjelmoidaan thermochronin asetuksia) Kun uusi laite on kytketty lukijaan Thermochronin tiedot luetaan välittömästi ja TC-server jatkaa seuraavasti: Luettu tieto tallennetaan puskuriin Recently Connected Devices, johon voi tallentaa 10 laitetta. Jos puskuri on täynnä vanhin tallenne poistetaan tältä alueelta. Riippuen asetuksista, Thermochron voi lopettaa tallennuksen Kaikki tieto luetaan Thermochronilta nopeaa lukutapaa käyttäen Riippuen asetuksista, Thermochron saattaa käynnistyä uudelleen. Kun tiedot on luettu Thermochronilta TC-server käsittelee tiedon ja tallentaa tiedot tiedostoihin. Jos tapahtuu virhe, virhe LED sytty 5 sekunnin ajaksi ja lukuprosessi katakeaa. Luenta on tehtävä uudelleen. TC-Server issä on 5 LED valoa PWR/Act ledin lisäksi. Ne ovat seuraavat: Punainen- Thermcoronin luku käynnissä( TÄNÄ aikana Thermcohronin on oltava kiinni lukijassa) Vihreä- Loku suoritettu ( Thermochron voidaan irrottaa. Punainen- Ylärajahälytys viimeksi luetussa Thermochronissa Punainen - alarajahälytys Punainen- Virhe luennassa, jos jatkuvasti päällä, muisti on täynnä Enintään 6 Thermochronia voidaan kytkeä samanaikaisesti TC-Serveriin. Ne luetaan yksi kerrallaan. Jos Thermochrn on jatkuvasti kytkettynä, niitä luetaan määrävälein, joka on määritelty parametrissa Read Interval System Configuration sivulla. Koska TC-server käyttää nopeaa lukutapaa, johdon pituus TC-serverin ja thermochron lukijan välillä on rajoitettu. TC-Server tukee seuraavia laitteita: DS Bit ROM DS1921G. Thermochron C DS1922E 8kB Thermochron C DS1922L - 8kBThermochron C DS1922T 8kBThermochron C DS1923 Hygrochron kosteus ja lämpötilaloggeri %RH ja C

6 Thermochron Server käyttöohje 6 Siirtymäpalkki (Navigation Bar) Siirtymäpalkki sijaitsee TC-serverin ensimmäisellä sivulla. Tätä kautta päästään klikkaamalla useimpiin toimintoihin. Näitä ovat: Toiminnat Device Overview- Laitelistaus- lyhyt listaus viimeksi kytkettyinä olevista laitteista Unread Files- Lukemattomat tiedostot- luettelo Archived Files- Arkistoidut tiedostot- Kaikki muistissa olevat tiedot Mission- loggerien tiedon tallennus asetukset Konfigurointiasetukset Web Server TC-serverin vorkkoasetukset FTP Client asetukset, joilla lähetetään tiedostoja FTP Palvelimelle Real-Time Clock- Reaaliaikakellon ajan asetukset. Network Time- Verkon aikapalvelimen asetus Dynamic DNS- asettaa Dynaamisen nimipalvelimen System- yleiset laiteasetukset Tilapalkki (Status Bar) Tilapalkki on aloitussivun oikealla puolella. Siellä näkyy tietoja TC-serverin tilasta. Jos Update on valittu (x neliössä) tila päivittyy jatkuvasti. Klikkaamalla Update neliötä voidaan automaattinen päivitys pysäyttää. Seuraavia tietoja näytetään:

7 Thermochron Server käyttöohje 7 Connection - Liityntätiedot o Status- on OK jos TC-server on toiminnassa o Activity- ilmoittaa milloin tilapalkki päivittyy o Time- kellonaika o Update rate. päivitystaajuus Server palvelin o Versio- laitteen ohjelmaversio joka on TC-serverissä asennettuna o Date- TC-serverin kulumassa oleva päivämäärä. vvvv-kk-pp o Time- TC-serverin aika hh:mm:ss o Up Time- aika edellisestä TC-serverin käynnistyksestä (Reboot) ddd:hh:mm:ss File System Tiedostojärjestelmä o Status- Varmistaa tiedostojärjestelmän oikeellisuuden o Size Muistin koko MicroSD kortilla o Used- Käytetty määrä nuistia o Total Files Muistissa olevien tiedostojen määrä o Unread Files- Lukematta olevat tiedostot Laitekatsaussivu (Devices Overview Web Page) Tällä sivulla on luettelo viimeksi kytketyistä laitteista: Max 10 laitetta on näkyvissä. Listassa voi olla vama laite useaan kertaan, jos sitä onluettu useaan kertaan. Luettelossa näkyy laitteen tyyppi, nimitys (label), id numero, ja linkki tarkempaan laitteen tarkasteluun. Tarkempi tarkastelu (Comprehensive Mission Overview) Jos.CSV tiedostomuoto on valittu, päästän tarkastelemaan yksityiskohtaisesti laitteeseen tallentuneita tietoja klikkaamalla Select laitteen kohdalla. Tarkempaan tarkasteluun päästään myös Unread ja Archived Files listoilta, jos.csv tiedsototallennus on valittuna.

8 Thermochron Server käyttöohje 8 Tarkemman tarkastelun sisältö riippu laitteesta, mutta ainakin seuraavat tiedot ovat saatavilla: File Time Aika, jolloin tiedot onluettu loggerista Devisce laitteen tyypppi ROM-Id- IDnumero Mission Data- Keruutehtävän aikana luettu tieto o Label- Laitteelle annettu nimitys o High Temperature Alarm- Lämpötilan ylärajahälytys Low Temperature Alarm- alarajahälytys o Started- Keruuthtävän aloitusaika o Ended Keruutehtävän päättymisaika o Samples- lukukerrat, Sample Rate- lukukertojen väliaika o Rollover- Onko päällekirjoitus tapahtunut ( kun muisti on täyttynyt) o High Alarm. Low Alarm : Ylä- ja alahälytysrajat Navigation Linkkejä o Files With This ROM ID- linkki muihin tämän loggerin tarkasteluun o New Mission Linkki laitteen keruutehtävän asetuksiin o Detailed Grraphs Näyttää kaavion mittaustuloksista o Download- lue.csv tiedosto DS1921Tarkempi tarkastelu ja kaavio DS1921 tarkempi tarkastelu on edellä kuvatun mukainen. Alla näyte DS1921 kaaviosta.

9 Thermochron Server käyttöohje 9 Kun valitaan Detailed Graphs DS1921 kaavioon tulee myös hälytysrajat. Toinen kaavio esittää histogammin eri lämpötilojen esiintymistiheydestä. Siinä on myös linkki Print friendly version josta saa paperitulosteeksi soveltuvan esityksen. Tulostettvassa versiossa on lisäksi lämpötilalukemien kokonaismäärä ja kellonaika, jolloin tiedot on luettu.

10 Thermochron Server käyttöohje 10 DS1922 Tarkempi tarkastelu ja kaavio DS1922 tarkastelu sisältää lisätietoja, kuten valitun tarkkuuden (0.5 tai C). Paremmalla tarkkuudella muistiin mahtuu 4096 tulosta, pienemmällä tarkkuudella 8192 tulosta. Tulostettavassa versiossa on DS1921 tietojen lisäksi Bttery reset Alarm, joka ilmoittaa jos laite on saanut mekaanisen iskun joka katkaisee hetkeksi pariston virransyötön. Tällöin laite menettää kalibrointinsa ja mitttaustiedot ovat epäluotettavia. DS1923 Tarkempi tarkastelu ja kaavio DS1923 tarkastelu sisältää lämpötilatiedon lisäksi vastaavat kosteustiedot kuten hälytysrajat, kosteuden resoluution (9.64% ja % RH). Kaaviossa lämpötila ja kosteus on kuvattu samaan kaavioon, Lämpötila vihreällä ja kosteus punaisella. Tarkempi kaavio sisältää lisätietoja kuten 1922 kaavio.

11 Thermochron Server käyttöohje 11 Ei luettujen tiedostojen sivu (Unread Files Web Page) Tämä sivu mahdollistaa nopean pääsyn uusimpiin ei käsiteltyihin tiedostoihin. Tämä tedosto päivittyy noin kerran sekunnissa. Taulukossa on seuraavat tiedot: Device Name- Laitteen tyyppi (esim DS1921G) Type- tiedoston tyyppi; csv,txt,xml,hex,err Size- tiedoston koko tavuja (bytes) Timestamp- Luentahetki Alarm- jos hälytys on tullut Links- Linkit tiedoston lataamiseen (Download) ja Tarkempaan tarkasteluun (Overview) Jos FTP tai POST palvelin on toiminnassa, tämä sivu on normaalisti tyhjä, ja siella mahdollisesti olevia tiedostoja ei ole syytä tarkastella tai ladata. Jos näin tehdään tiedot eivät siirry FTP:n tai POST palvelimien kautta haluttuun paikkaan verkossa. System sivuilla on mahdollisuus merkitä Ei luettuja tiedostoja luetuiksi. Arkistoitujen tiedostojen sivu (Archived Files Web Page) Tämä sivu sisältää kaikki tiedostot tiedostojärjestelmässä Tieto esitetään samoin kuin yllä ei luettujen tietojen sivulla. Lisänä on sarake Read, joka ilmoittaa onko tiedostoa luettu aikaisemmin. Sivulle mahtuu 25 tiedostoa kerrallaan. Next ja Previous linkeillä voi siirtyä luettelossa eteen tai taaksepäin. Tiedostot voidaan poistaa ainoastaan System sivulla olevalla File System maintenance osiolla

12 Thermochron Server käyttöohje 12 Keruutehtävä (Mission) Mission sivu mahdollistaa loggerin ohjelmoimisen. Ensin valitaan luettelosta laitetyyppi, joka halutaan ohjelmoida ja sen jälkeen valitaan äskettäin liitetyistä laitteista se, joka halutaan ohjelmoida keräämään mittaustietoja. Tämän jälkeen tulee esille Mission sivu joka on erilainen jokaiselle laitetyypille. Kun tiedot on kirjoitettu painetaan Mission painiketta. Tämän jälkeen on 10 s aikan asetettava ohjelmoitava laite lukijaan. Jos halutaan ohjelmoida useampia laitteita samoilla parametreilla painetaan Mission uudelleen ja asetetaan uusi laite lukijaan. Kun laitetta ohjelmoidaan palaavat kaikki 5 lediä TC-serverissä. Seuraavat parametrit voidaan asettaa: Label- mac 20 merkkiä sisältävä nimi loggerin tunnistamiseksi

13 Thermochron Server käyttöohje 13 Enable Rollover- Mahdollistaa vanhimman tiedon ylikirjoittamisen kun laitteen muisti tulee täyteen. Ala- ja yläraja hälytykset Start Mission Keruutehtävän käynnistys o Immediately- käynnistyy heti o On this Date viive valittuun ajankohtaan ajan formaatti:kkkk pp VVVV HH:MM:SS ( Nov :47:29 huom kuukausi englanniksi) Sample Rate Hours tunteja Minutes minuutteja 1922 ja 1923 myös sekunteja DS1922 ja DS1923 parametrejä lisäksi o Enable Temperature logging- valitse lämpötilatiedon keruu ( 1923:ssa mittaa vain kosteutta) o Humidity Resolution- 8 bit tai 16 bit vaikuttaa tarkkuuteen ja kapasiteettiin o Temperature Resolution- 8 tai 16 Bit tarkkuus lämpötilalle o Enable Humidity Alarm- Kosteushälytysten valinta o Low Humidity Alarm- kosteushälytyksen alaraja o High Humidity alarm- yläraja o Start Mission Upon Temperature Alarm (SUTA)- Käynnistä keruutehtävä lämpötilahälytyksestä; mahdollistaa erityistilanteiden tallentamisen

14 Thermochron Server käyttöohje 14 Asetukset (Configuration) Web palvelin (Web Server) TC-server on käytettävissä heti kun virta on kytketty. Tällöin ovat thedasasetukset voimassa. Asetuksia voi muuttaa internet selaimella valitsemalla Configuration osiosta Web Server: Kayttäjänimi (User Name) Käyttäjänimeä käytetään asetuksia muutettaessa. Oletuksena on admin. Jos käytttäjänimi unohtuu,on suoritettava factory reset joka selostetaan myöhemmin Salasana (Password) Salasana tarvitaan käyttäjänimen yhteydessä kun asetuksia muutetaan. Oletus on eds. Se voidaan palauttaa myös suorittamalla factory reset Isäntä (Host Name) Oletus on THERMOCHRONSVR. Se on muutettavissa, mutta max merkkejä on 16 ja kaikkien pitää olla suuria kirjaimia. Salli IP osoitteen haku (ENABLE DHCP) Oletus on sallittu IP osoite (IP Address) Kun IP osoitteen haku on sallittu IP osoite määräytyy DHCP palvelimella. kun DHCP onestetty, IP osoite on Gateway Saadaan DHCP:ltä. Jos se on estetty oletus on Samoin Subnet Mask, jonka oletus DHCP estettynä on

15 Thermochron Server käyttöohje 15 Primary DNS ja Secondary DNS Saadaan DHCP:ltä. Jos se on estetty, ne ovat Huomaa Tallenna kaikki muutokset. Kun Tallennus (save) painiketta on painettu, näytölle tulee teksti The board will reboot momentarily. Tämä teksti säilyy kunnes Configuration, Overview tai Devices on valittu käyttäjän toimesta. FTP asiakasohjelma (FTP Client ) Palvelin voi toimia FTP asiakkaana. TC-server voi tämän toiminnon avulla lähettää tietoa internet verkossa haluttuun osoitteeseen. Tämä ei vaadi mitään erityistä asetusta lähettävässä verkossa. Tämä sivumahdollistaa FTP:n käytön ja parametrien asetuksen. Kun Thermochron on luettu ja sen tiedostot on tallennettu, ne merkitään ei luetuiksi. FTP asiakasohjelma lähettää säännnöllisin väliajoin ei luetut tiedostot FTP palvelimelle jonka jälkeen tiedostot merkitään luetuiksi. Seuraavat parametrit asetetaan Enable Salli FTP Client Host Name- FTP palvelimen URL eli IP osoite User- FTP palvelimen käyttäjätili Password- käyttäjätiliin liitetty salasana Password Path- tiedostojen hakemisto Port- Standardi on 21

16 Thermochron Server käyttöohje 16 Reaaliaikaikello (Real Time Clock) Asettaa paristovarmennetun reaaliaikakellon. Kello asettuu automaattisesti, jos verkon aika on sallittu ja TC serverillä on yhteys verkon aikapalvelimeen. Reaaliaikakello käyttää CR2032 paristoa. Sen kestoikä riippuu ulkoisista olosuhteista. Normaalisti se kestää vuosia Verkon aika (Network Time) TC-server voi päivittää kellonsa määrävälein verkon aikapalvelimen kautta. Aseta tämän sivun avulla tarvittavat parametrit. Verkon aika on GMT aika, joten aikaero paikallisaikaan on ilmoitettava. Tmä toiminto edellyttää yhteyttä aikapalvelimeen, joko paikalliseen tai internetin palvelimeen.

17 Thermochron Server käyttöohje 17 Dynaaminen IP osoite (Dynamic DNS) Dynaaminen IP osoitteen muodostus on mahdollinen TC-serverissä. Tällä sivulla voit asettaa tämän ominaisuuden. Seuraavia palvelimie tuetaan: 1. dyndns.org 2. no-ip.com 3. dnsomatic.com

18 Thermochron Server käyttöohje 18 System

19 Thermochron Server käyttöohje 19 Laitteisto Virran syöttö TC-Server on varustettu 2.5 mm koiras liitännällä. Virran syöttöön tarvitaan 6-16 V virtalähde varustettuna 2.5mm sisä- ja 5.5mm ulkohalkaisijan naarastyyppisellä liittimellä, jossa + napa on keskellä. Virran syötön tulisi olla 250 ma, vaikka keskikulutus on noin 150 ma. Jännitesisäänmenon väärinkytkentä on estetty diodilla ja siinä on ylijännitesuoja (60 V), joka on palutuva. Ethernet Liityntä Liityntä on RJ-45 Ethernet liitin Liityntä on 10 Base T. Liityntä on puoli duplex. Jos kytkeydytään HUB:iin tai kytkimeen käytetään suoraa kaapelia. Jos kytkeudyt suoraan PC:hen tulee käyttää ristiin kytkettyä kaapelia. Liittimessä on 2 LED valoa, vihreä ilmoittaa liitynnän ja keltainen vilkkuu liikenteen tahdissa. Thermchron liitin (1-Wire interface) TC-Server on varustettu RJ12 liittimellä johon sopivat RJ12-liittimellä varustetu Thermochron lukupäät. RJ-12 liityntä on : Nasta 1 ja 2 ei liityntää, 3 1-Wire Signal/ Data, 4 Maa, 5 ei liityntää, 6 5 Volt. Kaapelin pituus voi olla 2.5 m ja 6 thermochronia voi liittää yhtaikaa. Liityntä on eristetty (27 kv). Tehdasasetusten palautus (Factory Reset) Tehdasasetusten palautus tapahtuu seuraavasti: 1. Poista TC-Serverin kansi, Aseta laite siten, että liittimet ovat sinua kohti ja paikallista kaksi tinattu porareikää ylhäällä vasemmalla, jossa on merkki P5. 2. Käyttäen sopivaa työkalua ( pihdit, paperiliitin etc) kytke nämä kaksi porareikää yhteen.

20 Thermochron Server käyttöohje 20 PWR/ACT LED ei enää vilku, vaan jää päälle. Tämä on merkki onnistuneesta palautuksesta 3. Poista oikosulku ja kiinnitä kansi. Palautus tapahtuu alle 4 sekunnissa. Tehdasaseukset palautuvat seuraaviksi: User Name, käyttäjänimi: admin Password salasana; eds HostName, isäntänimi THERMOVHRONSVR DHCP sallittu IP address, Gateway, Subnet Mask, Primary DNS, Secondary DNS: saadaa nimipalvelimelta. Suora kytkentä tietokoneeseen Jos et halua käyttää TC serveriä verkossa, voit liittää sen suoraan tietokoneen ethernet liittimeen. Tarvitset ristiin kytketyn ethernet kaapelin. TC server löytyy hakuohjelman avulla, mutta voit käyttää myös laitteen omaa IP osoitetta: jonka kirjoitat selaimen osoitekenttään.

Käyttöohje. Thermochron Server

Käyttöohje. Thermochron Server Käyttöohje Thermochron Server Käyttöohje Sisällysluettelo Toimituskokonaisuus...2 Johdanto...2 Pikaopas...2 Perustoiminnot...3 Siirtymäpalkki (Navigation Bar)...4 Tilapalkki (Status Bar)...5 Laitekatsaussivu

Lisätiedot

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 S&A Matintupa 2007 Ohjelman käynnistys Ohjelma käynnistyy tuplaklikkaamalla DATALOGGER ohjelmakuvaketta. Ohjelma avautuu tuplaklikkaamalla Datalogger kuvaketta.

Lisätiedot

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MERKKIVALOT... 3 3 TAKAPANEELIN KUITULIITÄNTÄ... 4 4 ETUPANEELIN LIITTIMET JA LED-PAINIKE... 4 5 OIKEAN SIVUPANEELIN RESET-PAINIKE...

Lisätiedot

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri Pikaohje Pikaohje Myyntipaketin sisältö 1. TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & palomuuri 2. AC-DC sähköverkkomuuntaja 3. RJ-11 puhelinjohto ja suomalainen

Lisätiedot

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA510v3 (c) ADSL 3G/4G Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Network Video Recorder. Pika-asennusohje

Network Video Recorder. Pika-asennusohje Network Video Recorder Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti sisältää Tarkasta paketin sisältö huolellisesti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos jokin osista puuttuu tai on vahingoittunut,

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje 11.8.2015 V1.0 Käyttö- ja asennusohje GMU391 Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Valtakatu 9-11, 26100 Rauma ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 GMU391 ETÄLUENTALAITE 1

Lisätiedot

Ohje Inteno EG101 modeemin ohjelmistopäivitykseen

Ohje Inteno EG101 modeemin ohjelmistopäivitykseen 1 (8) Ohje Inteno EG101 modeemin ohjelmistopäivitykseen Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno

Lisätiedot

Itseasennusohje. Elisa ADSL. M1122-verkkopääte ADSL

Itseasennusohje. Elisa ADSL. M1122-verkkopääte ADSL Itseasennusohje M1122-verkkopääte 1 (6) Verkkopäätteen sisältö: M1122 -verkkopääte Virtajohto Ethernet- suorakaapeli Linjajohto puhelinpistokkeeseen Konfaukseen tarvittava muunnin suorakaapelista COM1-porttiin

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen. Käyttöohje 16.11.2007

Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen. Käyttöohje 16.11.2007 Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen Käyttöohje 16.11.2007 2 SISÄLLYS 1. NET BASE... 3 2. YHTEYS NET BASEEN KÄYTTÄMÄLLÄ RS232 - SARJALIIKENNETTÄ... 4 3. YKSITYISKOHTAISET

Lisätiedot

WLAN-laitteen asennusopas

WLAN-laitteen asennusopas 1 WLAN-laitteen asennusopas Ohje Inteno DG200 käyttöön WLAN-tukiasemana Tässä ohjeessa WLAN ja WIFI tarkoittavat samaa asiaa. 2 1. Myyntipaketin sisältö: -Inteno-modeemireititin (malli DG200) -Virtajohto

Lisätiedot

Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje

Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje 1 (8) Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno Broadband

Lisätiedot

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS Tulostuslokin tallennus verkkoon Versio 0 FIN Oppaassa käytetyt kuvakkeet Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki kertoo, miten toimia tietyissä tilanteissa, tai

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE

ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE 2 ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE... 3 KAAPELEIDEN KYTKENNÄT...3 ASETUKSET JA KONFIGUROINTI...4 TIETOKONEEN ASETUKSET...4 HM410:N KONFIGUROINTI...4 CONFIGURATION WIZARD... 6 Reititetty

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

VMU-C EM. Asennus ja käyttö

VMU-C EM. Asennus ja käyttö VMU-C EM Asennus ja käyttö Asennus USB-kaapelinavulla 1. Liitetään tyhjä USB-muistitikkulaitteeseen ja odotetaan kunnes USB-valolakkaa vilkkumasta USB-muistitikku liitetään tänne 2. Irrotetaan USB-muistitikkuja

Lisätiedot

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS WL54AP2 Langattoman verkon laajennusohje WDS Näitä ohjeita seuraamalla saadaan langaton lähiverkko laajennettua yksinkertaisesti kahden tai useamman tukiaseman verkoksi. Tukiasemien välinen liikenne(wds)

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEHTÄVÄ 2: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM keskitetyn tietoturva hallintaohjelmiston asennus, sekä vaadittavien palveluiden/roolien käyttöönottaminen

Lisätiedot

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje 1 (11) Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje 30.1.2017 V1.5 Käyttö- ja asennusohje GMU331 Smart Gateway ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 Käyttö- ja asennusohje 1/7

Lisätiedot

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 1. YLEISTÄ Tiedonsiirtoyksikkö TBLZ-1/2-1-3-41 on tarkoitettu GOLDilmankäsittelykoneeseen malleihin 4, A ja B. Yksikkö koostuu seuraavista osista: 1. 4-moduulinen standardikotelo

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje. Neutron12-LAN etäluentalaite

Käyttö- ja asennusohje. Neutron12-LAN etäluentalaite NEUTRON12-LAN ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä Neutron LAN on tarkoitettu käytettäväksi pulssitietojen tuntikohtaiseen keräämiseen sekä raportointiin erilaisista pulssitietoja lähettävistä laitteista, kuten energia-,

Lisätiedot

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Tuotekuvaus ja yhdistäminen 2 Yhteys-sivu 3 Sisäisen verkon asennukset 5 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet SIVU 2 TUOTEKUVAUS Jeven Flow -sovelluksella voidaan ottaa

Lisätiedot

TW-EAV510AC mallin ohjelmistoversio

TW-EAV510AC mallin ohjelmistoversio TW-EAV510AC ohjelmistopäivitys TW-EAV510AC mallin 1.1.00-36 ohjelmistoversio 04.02.2018 (Tuotannossa oleva koodin versio on TWEAV510AC_v1.1.00.18) Tietoturvan takia ohjelmiston päivityksen jälkeen pitää

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I.

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I. Tuotetiedot A B C D E F G H I J K L M N O P A: Virtavalo B: LAN-portti -valo C: LAN-portti -valo D: LAN-portti -valo E: LAN-portti 4 -valo F: ADSL-datavalo G: ADSL-liitäntävalo H: Modeemin valmiusvalo

Lisätiedot

TeleWell TW-EA515 (b)

TeleWell TW-EA515 (b) TeleWell TW-EA515 (b) ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA515 (b) Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta seuraten. Laajennetun

Lisätiedot

psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi

psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi 1 psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi Sisällysluettelo 2 Johdanto...2 Toimituskokonaisuus...2 Virran syöttö...3 LCD näyttö...3 Painikkeet...3 Käyttö...4

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Tiedostojen siirto ja FTP - 1

Tiedostojen siirto ja FTP - 1 Tiedostojen siirto ja FTP Tiedonsiirto Sibelius-Akatemian hakemistosi ja jonkun muun koneen välillä (esim. kotikoneesi) Taustaa FTP on lyhenne sanoista File Transfer Protocol. Se on yhteystapa jolla siirretään

Lisätiedot

MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma

MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma Kuva 1 MrSmart on digitointilaite PC:lle Yleistä MrSmart on sarjaliikenteellä toimiva sarjaliikennedigitoija. Laite mittaa

Lisätiedot

LevelOne PLI-2030. Asennusohje. 200Mbps HomePlug AV Ethernet-silta. Versio 07.04.12ish

LevelOne PLI-2030. Asennusohje. 200Mbps HomePlug AV Ethernet-silta. Versio 07.04.12ish LevelOne PLI-2030 200Mbps HomePlug AV Ethernet-silta Asennusohje Versio 07.04.12ish Esittely LevelOne 200Mbps HomePlug AV Ethernet-sillan avulla voit kytkeä mitkä tahansa Ethernet-liitännällä varustetut

Lisätiedot

iloq P10S.10/20 -ohjelmointilaite Käyttöohje

iloq P10S.10/20 -ohjelmointilaite Käyttöohje iloq P10S.10/20 -ohjelmointilaite Käyttöohje SISÄLTÖ YLEISTÄ... 3 OHJELMOINTILAITTEEN KÄYTTÖ... 5 Virran kytkeminen... 5 Lukon ohjelmointi... 5 Avaimen ohjelmointi... 5 Lukon lokin lukeminen... 6 Paristojen

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje 30.1.2017 V1.7 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 2 NEUTRON12-LAN ETÄLUENTALAITE

Lisätiedot

MultiBoot. Käyttöopas

MultiBoot. Käyttöopas MultiBoot Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

HUOM: Jos saat punaisen tekstin: Incorrect New Password. Kirjoitit salasanat eri tavalla. Yritä uudelleen

HUOM: Jos saat punaisen tekstin: Incorrect New Password. Kirjoitit salasanat eri tavalla. Yritä uudelleen Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas... 1 Laitteen ensimmäinen käyttöönotto... 1 USB-tulostimen tai muistitikun jakaminen GlobeSurferin avulla... 3 dyndns (dynaaminen

Lisätiedot

SiMAP - lämmityksen ohjauskeskus. Contents

SiMAP - lämmityksen ohjauskeskus. Contents 1 (13) SiMAP - lämmityksen ohjauskeskus Contents 1. SiMAP SÄÄTÖ - sisäänkirjautuminen...2 2. T - Sensors, TC ja Trend...3 3. ASETUSARVON ASETTAMINEN - asuntojen lämpötila...6 4. MITTAUSNÄKYMÄ...7 4.1 Huoneistot...7

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Käyttöopas. ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1

Käyttöopas. ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1 Käyttöopas ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1 Periaate AK-NG järjestelmän AK SM720 tai 350 voidaan luoda yhteys kolmella eri tavalla (kts. kuva alla) Uusiin (laajennettaviin) säätimin voidaan

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0).

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0). V1.0.0 (14.10.2015) 1 (7) KYTKENTÄ HUOM: toimii Modbus-masterina. Tämän vuoksi toinen mahdollinen Modbus-master on irrotettava verkosta, kun kytketään valmiiseen Modbus-verkkoon. Produalin Modbus-laitteiden

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

Verkkosivun käyttöohje

Verkkosivun käyttöohje FI.webbE.50 Verkkosivun käyttöohje GOLD RX, PX, CX, SD versio E, ohjelmaversio.. Yleistä Koneessa on sisäinen verkkopalvelin, joka mahdollistaa koneen valvonnan, asetusten teon ja arvojen muuttamisen..

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 P-870HN-51b pikaopas Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 Esittely P-870HN on monipuolinen ja nykyaikainen VDSL2-reititin, jossa yhdistyvät nopea Internet-yhteys,

Lisätiedot

Kuitupäätelaitteen käyttöohje CTS FWRIII-3015

Kuitupäätelaitteen käyttöohje CTS FWRIII-3015 1 JOHDANTO CTS FWRIII-3015 on valokuituyhteyksiin tarkoitettu päätelaite. Laite toimitetaan valmiiksi asennettuna ja kytkettynä. Voit käyttää internetiä joko langattomasti tai verkkokaapelin välityksellä.

Lisätiedot

Verkkosivun käyttöohje

Verkkosivun käyttöohje Verkkosivun käyttöohje GOLD RX, PX, CX, SD, ohjelmaversio.. Yleistä Koneessa on sisäinen verkkopalvelin, joka mahdollistaa koneen valvonnan, asetusten teon ja arvojen muuttamisen.. Kytkentä Tietokone ja

Lisätiedot

D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1

D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1 D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset

Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset Sivu 1(8) Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset www.procountor.com Internet Explorer 7 ja 8 sisältää pop-up ikkunoiden esto toiminnon. ProCountor -Taloushallintoohjelmistossa voidaan raportit tulostaa

Lisätiedot

Verkkoasetusten ohjeet

Verkkoasetusten ohjeet Älyvaraajan ohjaus 1 Älyvaraajan liittäminen kodin internet-reitittimeen... 2 1.1 Älyvaraajan liittäminen internetiin Ethernet-kaapelilla... 2 1.2 Älyvaraajan liittäminen internetiin langattomasti WPS

Lisätiedot

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Versio 1 Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Sisällys Johdanto... 3 Pakkaussisältö... 3 LCD näyttö... 4 Painikkeet... 4 Toiminnot... 5 Käynnistys ja sammutus...

Lisätiedot

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas Finnish B525 LTE CPE Pikaopas 1 Tuotteen yleiskuvaus Virran merkkivalo Wi-Fi /WPS-merkkivalo Signaalinvoimakkuuden merkkivalo LAN1-3, LAN4/WAN-portti USB-portti Palauta-painike WPS-painike Verkon tilan

Lisätiedot

TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ

TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ VERSIO 1.0 JIPPII GROUP OYJ 1 DOKUMENTIN TARKOITUS Tervetuloa Saunalahden ADSL-liittymän käyttöönottoon

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET Käyttöohje 1 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET KAAPELIMODEEMI CISCO EPC 3825 2 1. EPC3825 takapaneeli 1 2 3 4 5 6 7 1 POWER Virtaliitin 2 ON / OFF Virtakytkin 3 USB USB-liitäntä, vaihtoehtona Ethernet-liitännälle

Lisätiedot

NSA210 pikaopas. Laitteen paneelit

NSA210 pikaopas. Laitteen paneelit NSA210 Pikaopas Laitteen paneelit 2 Esittely NSA210 antaa sinun jakaa ja turvata tiedostoja kotiverkossasi. Voit myös toistaa videoita, musiikkia ja näyttää kuvia, jotka on varastoituna NSA210:neen käyttämällä

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

TeleWell TW-EA716. ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin. Pikaohje. Copyright Easytel Oy Finland

TeleWell TW-EA716. ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin. Pikaohje. Copyright Easytel Oy Finland TeleWell TW-EA716 ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin Pikaohje Copyright Easytel Oy Finland Pikaohje Huomautus! Lisäohjeita on englanninkielisessä ohjekirjassa. Paketin sisältö 1. TW-EA716

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Freeway WEB-väyläsovitin. Asennus- ja käyttöohjeet. Lue tämä ohje huolella ennen kun otat laitteen käyttöön ja säilytä ohje tulevia tarpeita varten.

Freeway WEB-väyläsovitin. Asennus- ja käyttöohjeet. Lue tämä ohje huolella ennen kun otat laitteen käyttöön ja säilytä ohje tulevia tarpeita varten. Freeway WEB-väyläsovitin Asennus- ja käyttöohjeet Lue tämä ohje huolella ennen kun otat laitteen käyttöön ja säilytä ohje tulevia tarpeita varten. FREEWAY Enervent Freeway WEB www.enervent.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Multi Tech rcell, HSPA+ reititin MTCBA H5 EN2 EU

Multi Tech rcell, HSPA+ reititin MTCBA H5 EN2 EU Multi Tech rcell, HSPA+ reititin MTCBA H5 EN2 EU Asennusohje Ver 1.0 Päiväys: 1.5.2013 Viimeisin versio tästä dokumentista löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/multitech/mtcba H5 EN2 EU_asennusohje.pdf

Lisätiedot

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje 1 Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje Sisällysluettelo 1 Ennen käyttöä... 3 1.1 Käyttöehdot... 3 1.2 Huomioitavaa... 3 2 Valvontakameran käyttöönotto älypuhelimella... 4 2.1 Asenna Reolink ohjelmisto...

Lisätiedot

Langaton koti Monitori

Langaton koti Monitori INSMAT Oy Ennen käyttöä, lue tämä käsikirja huolellisesti varmistaaksesi nopean ja tehokaaan asennuksen. Lopullinen ulkonäkö, väri ja tarvikkeet voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Langaton koti

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET Käyttöohje 1 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET KAAPELIMODEEMI TECHNICOLOR TC7230 2 1. TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue huolella tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti. Älä yritä avata modeemia, sisällä

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

MEM-O-MATIC. 6800 järjestelmä

MEM-O-MATIC. 6800 järjestelmä MEM-O-MATIC 6800 järjestelmä Ohjeet Windows yhdysohjelmalle / 6800 yhdysohjelman käyttöohje זתתתתת Windows yhdysohjelman asennus tietokoneelle Tee uusi kansio esimerkiksi nimellä MEMO kovalevyllesi. Kopio

Lisätiedot

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN ALCOVISOR Alkometri Käyttöohjeet FIN BAC 200 Alcovisor BAC 200 on luotettava ja huipputarkka todistuskelpoisen mittaustuloksen antava alkometri ammatti ja viranomaiskäyttöön. BAC 200 on täysin automaattinen.

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö pikaopas ASPER ajanoton kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö Sähköjenkytkentästä oma kohta.

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEHTÄVÄ 1: Microsoft Windows Server 2008 käyttöjärjestelmän asennus ja AD, DNS ja DHCP palveluiden käyttöönotto Dynamic Host Configuration Protocol, DHCP Domain

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot