twitterin perusteet Twitter - Perusteet Viestintä-Piritta Piritta #viestintäpiritta #twkoulutus Kevät

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "twitterin perusteet Twitter - Perusteet Viestintä-Piritta Piritta Seppälä @Piritta #viestintäpiritta #twkoulutus Kevät 2016 www.viestintapiritta."

Transkriptio

1 twitterin perusteet Twitter - Perusteet Viestintä-Piritta Piritta Seppälä #viestintäpiritta #twkoulutus Kevät

2 PIRITTA SEPPÄLÄ Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija Viestintä-Piritta vuodesta 2010 #järjestösome-kirjailija (2011 ja 2014) Kysytty julkishallinnon ja järjestöjen kouluttaja Yhteistyötä ProComin kanssa vuodesta 2012 Piritta Seppälä

3 materiaalin sisältö: Mikä Twitter ja Twitter Suomessa? Miksi Twitter? Yksityisminä ja työminä somessa ja Twitterissä Ajankäyttö somessa ja Twitterissä Twitter järjestön tai sen osan käytössä Twitter-sanasto ja etiketti Tilin perustoiminnot Twiittaaminen Tilin asetukset ja ilme Lisäpalveluita Twitteröintiin

4 mikä twitter ja twitter suomessa?

5 mikä twitter on? Twitter on tiivistä ja ajankohtaista viestintää, joka tapahtuu tässä ja nyt. Twitterissä jaetaan uutisia ja tietoa itseä kiinnostavista asioista sekä osallistutaan ajankohtaiskeskusteluun.

6 suomalaiset twitterin käyttäjät 3/2016

7 suomalaiset twitterin käyttäjät

8 omat twitter-mahdollisuudet Olemalla Twitterissä itse läsnä, seuraamalla keskusteluja ja jakamalla tietoa pienistäkin asioista, on myös ajankohtaistiedon välittäminen ja keskusteluihin osallistuminen mahdollista.

9 Twitter tiiviisti tekstiä ja kuvia linkkejä (23 #hashtageja

10 140 merkkiä (ja laajenee)

11 twitter on erityisesti ajankohtainen tieto- ja uutislähde keskusteluja täysin julkinen

12 mitä twitterin käyttö käytännössä on? 1. Ajankohtaisen tiedon jakamista eteenpäin uutisina, ajatuksina, mielipiteinä, linkkeinä. 2. Kiinnostaviin asioihin liittyvän tiedon hakemista esimerkiksi #aihetunnisteita käyttäen. 3. Toisten tilien seuraamista ja näiden twiitteihin reagointia uudelleentwiittaamalla ja kommentoimalla.

13 mitä twitterin käyttö käytännössä on? 4. Keskustelua toisten twiittaajien kanssa vastaamalla itselle osoitettuihin twiitteihin, kommentoimalla toisten tekemiä kiinnostavia näkökulmia ja kysymällä näkemyksiä muilta. 5. Nopeaa, ajankohtaista, tässä ja nyt tapahtuvaa tiivistä viestintää, joka pääasiallisesti on asiapohjaista tiedonjakoa, -hakua ja keskustelua itselle tuntemattomien, mutta samoista asioista kiinnostuneiden tahojen kanssa. 6. Julkista keskustelua ja viestintää samoista aiheista kiinnostuneiden kanssa.

14 malli Ota käyttöön malli ja osallistu kanavilla, joilla on helppo seurata asioihinne liittyvää keskustelua: esim. Twitterissä: 50 % seurantaa ja osallistumista, 50% itse tuotettua sisältöä.

15 miksi twitter?

16 toisten twiittaajien ja näiden jakamien sisältöjen seuraaminen

17 Omaan alaan liittyvän tiedon seuraaminen #viestintä Tiedonhakua #aihetunnisteiden avulla omien kiinnostuksen kohteiden ja työhön liittyvien asisoiden perusteella.

18 Omaan alaan liittyvän tiedon jakaminen

19 twitter median lähteenä Media seuraa aktiivisesti Twitteriä ja siellä viestiviä eri alojen edustajia, organisaatioita ja kilpaurheilijoita. Kuva: Iltalehti

20 yksityisminä ja työminä sosiaalisessa mediassa

21 yksityisminä ja työminä somessa 1. Sosiaalisessa mediassa viestitään pääasiallisesti omalla nimellä ja kasvoilla, missä kuitenkin saman profiilin alla voi puhua työhön liittyvistä asioista ja harrastuksistaan tai muista kiinnostuksen kohteistaan. 2. Oli kyseessä sitten oma suljettu Facebook-profiili tai julkinen Twitter-tili, ovat päivitykset somessa käytännössä aina julkisia. 3. Jokainen päättää, mitä omissa profiileissaan asiantuntijuuteen ja työhön liittyvistä asioista puhuu. LinkedIn on yleisesti ottaen puhtaasti työprofiili.

22 yksityisminä ja työminä somessa 1. Esimerkiksi Twitterissä esiinnytään pääasiallisesti omalla nimellä ja kuvalla. Pääpaino twiittaamisessa voi olla työhön liittyvissä asioissa, mutta myös muuta tilillä voi puhua. 2. Työhön liittyvien päivitysten tulee kuitenkin olla aina julkista ja sellaista tietoa, joka ei voi aiheuttaa virastolle hankalia tilanteita. Jokainen päivitys, kuva ja kommentti on käytännössä aina julkista tietoa, vaikka se olisi julkaistu suljetussa ympäristössä.

23 yksityisminä ja työminä somessa Muista, että kaikki verkkoon ja sosiaaliseen mediaan jaettu tieto on käytännössä julkista, vaikka se jaettaisiin omaan suljettuun Facebookprofiiliin. Jaa työhön liittyen vain sellaista tietoa, jonka voisi kertoa julkisesti kenelle tahansa ohikulkijalle kadulla muutenkin.

24 160 merkin kuvaus tärkeässä roolissa

25 asiantuntijan minäkuva Twitterissä 1. Twitter on asiatiedon jakamisen paikka, missä kuitenkin saman profiilin alla voi puhua työhön liittyvistä asioista ja harrastuksistaan tai muista kiinnostuksen kohteistaan. 2. Twitter-tilin 160 merkin pituinen kuvaus kertoo seuraajille sen, mistä Twitter-sisältösi koostuu. 3. Twitterissä esiinnytään pääasiallisesti omalla nimellä ja kuvalla. Pääpaino twiittaamisessa voi olla työhön liittyvissä asioissa, mutta myös muuta tilillä saa puhua.

26 asiantuntijan minäkuva Twitterissä 4. Asiantuntijan roolissa muiden kuin työhön liittyvien vahvojen mielipiteiden julkaisemista tulee kuitenkin pohtia tarkkaan. Kaikki Twitterissä on julkista ja johtajien näkemyksiä seurataan kaikista näkökulmista muita tarkemmin. 5. Työhön liittyvien twiittien tulee kuitenkin olla aina julkista ja sellaista tietoa, joka ei voi aiheuttaa työnantajalle hankalia tilanteita. Jokainen twiitti, vastaus ja suosikkimerkintä Twitterissä on julkista tietoa.

27 Ajankäytön malli Twitteriin 1/2 Luo itsellesi päivittäinen Twitterin käytön rutiini. Tiedä sinua kiinnostavat keskustelunaiheet Twitterissä ja niihin liittyvät #tunnisteet. Tee katsaus uutisvirtaasi ja #tunnisteisiin aamulla. Uudelleentwiittaa löytämääsi muitakin hyödyttävää alaasi koskevaa sisältöä. Jaa eteenpäin esimerkiksi uutislinkkejä alaltasi. Sulje Twitter.

28 Ajankäytön malli Twitteriin 2/2 Tilaa tiliäsi koskevat twiittimaininnat sähköpostiisi ja puhelimeesi. Vastaa tarvittaessa heti, kun saat sinulle osoitetun vastausta kaipaavan twiitin. Tai tarkista ilmoitukset tililtäsi iltapäivällä ja toista aamun toimenpiteet. Muista: jos aloitat keskustelun, varaa aikaa myös sen käymiseen.

29 twitter organisaation tai sen osan käytössä

30 miksi Twitter? TÄRKEINTÄ ON TIETÄÄ, MITÄ HYÖTYÄ TWITTERIN KÄYTÖLLÄ HAETAAN? MITEN TWITTER TUKEE MUITA ORGANISAATION VIESTINTÄTAPOJA? MITEN TWITTER LINKITETÄÄN OSAKSI MUUTA VIESTINTÄÄ JA KANAVIA?

31 ketä tavoittelemme: MITKÄ KOHDERYHMÄMME KÄYTTÄVÄT TWITTERIÄ? MITÄ HEIDÄN KANSSAAN HALUAMME TEHDÄ JA VIESTIÄ? MISTÄ ASIOISTA NÄMÄ HENKILÖT MEIHIN LIITTYEN OVAT KIINNOSTUNEITA?

32 ennen kaikkea: ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ TAVOITELLAAN JA SEURATAAN NIITÄ HENKILÖITÄ, JOTKA JO VALMIIKSI TWITTERISSÄ OVAT KIINNOSTUNEITA ORGANISAATION ASIOISTA JA TWIITTAAVAT NIISTÄ.

33 sisältö organisaatio-twitteriin? MISTÄ KAIKKIALTA VOIDAAN JAKAA VIESTINNÄLLISTÄ SISÄLTÖÄ PALVELUUN? VERKKOSIVUT, UUTISET, TAPAHTUMAT... SISÄLTÖPAINOTUKSET SEN PERUSTEELLA, MIHIN TARKOITUKSEEN KÄYTETÄÄN.

34 organisaation twitter-suunnitelma Mieti tärkeimmät tavoitteet Twitterin käytölle (esim. mediayhteydet tai sidosryhmäviestintä) Rakenna toiminta ja sisällöt tavoitteen ympärille Jaa ylläpitovastuuta useammalle tekijälle Luo yhteiset pelisäännöt Twitter-keskustelulle, kysymyksiin vastaamiselle, osallistumiselle, twiittaus- kielelle

35 organisaation twitter-suunnitelma Tee twiittausaikataulu Valmistaudu viestimään kriittisten tahojen kanssa Vastaa, kun kysytään tai kommentoidaan Ole valmis myös kriisiviestintään Twitterissä Seuraa twiittien onnistumista analytiikan avulla ja kehitä sisältöjä jatkuvasti Tee analyysia Twitterin käytön onnistumisesta ja mittaa konkreettisiin tavoitteisiin pääsyä

36 twitterin käytön tapoja organisaationa

37 miksi twitter-profiilit organisaatiollemme? Täysin julkinen ajankohtaisen tiedonjaon kanava Tavoittaa aktiiviset keskustelijat ja tiedonjakajat Median ja päättäjien käyttämä kanava Sidosryhmäviestinnän väline Palvelu- ja palautekanava Tiedonkeruu ja kyselyt tarvittaessa Keskusteluympäristö ja tukipaikka

38 TwiTTER-SANASTO JA ETIKETTI

39 TwitterIN ABC 1. Seuraa kiinnostavaa sisältöä jakavia henkilöitä ja tahoja. 2. Seuraa omaa alaasi ja aihepiirejäsi koskevia #aihetunnisteita. 3. Twiittaa sisältöä, jota lupaat jakaa Twitter-kuvauksessasi. 4. Keskustele: vastaa kun kysytään ja ota osaa käynnissä oleviin keskusteluihin. 5. Uudelleentwiittaa eteenpäin kiinnostavia uutisia, asioita, löytämiäsi muiden twiittejä. TWITTER ON SEURAAMISTA, JAKAMISTA, KESKUSTELUA JA AJANKOHTAISTA UUTISOINTIA, NIIN MEDIALTA KUIN TAVALLISILTA IHMISILTÄ.

40 Twitter-sanastoa 1/2 Twiitti = max 140 merkkiä pitkä viesti = jokaisen nimimerkin ensimmäinen merkki Uudellentwiittaus = toisen lähettämän viestin lähetys omille seuraajille Kommentoitu uudelleentwiittaus (myös Lainattu twiitti) Seuraaminen = Twitterissä seurataan toisia nimimerkkejä Seuraaja = sinua seuraavat tahot ovat sinun seuraajiasi Seurattu = tahot, joita sinä seuraat Twitterissä

41 Twitter-sanastoa 2/2 # = hashtag, tunniste eli Twitterin oma hakusanatoiminto, jonka avulla oman twiittinsä voi merkitä käsittelemään jotakin tiettyä aihetta, tapahtumaa tai asiaa; toimii myös aihepiirien/ asioiden seurannan tukena. Tykkääminen = twiitin sydänmerkintä, jolla voi osoittaa huomioineensa toisen twiitin tai tykkäävänsä siitä #FF = perjantaisin käytettävä hyväksi koettujen twiittaajien suosittelulyhenne (#FollowFriday) Lista = Kiinnostavia twiittaajia voi listata seurantaa varten. Myös muiden listoja voi seurata. Vine = Mobiilivideosovellus, jonka 6 sekunnin pituiset videot on jaettavissa Twitteriin ja Facebookiin Periscope = Twitterin omistama live-striimaussovellus älypuhelimiin

42 Faktaa twiiteistä Twiitti on maksimissaan 140 merkkiä pitkä Twiitit voivat sisältää tekstiä, linkkejä, kuvia, videoita, paikkatietoja ja toisten twiittaajien nimimerkkejä Linkki vie twiitistä keskimäärin noin merkkiä, linkkejä ei siis tarvitse lyhentää Kuva pakkautuu noin 23 merkkiin eikä niitä tarvitse pienentää Twitteriä varten Yhteen twiittiin voi lisätä jopa 4 kuvaa, mutta ne vievät yhden kuvan tilan Kuviin voi merkitä toisia käyttäjiä yhteensä 10 ilman, että merkkimäärä vähene

43 Tiivistäminen 140 merkkiin Twitterissä asiat pitää ilmaista ytimekkäästi Tiivistämisen oppii vain, kun sitä tekee riittävästi Herätä mielenkiinto muutamalla sanalla ja ohjaa linkillä lukemaan lisää Muista fiksu ja kiinnostava sisältö kussakin twiitissäsi Kun käytät #hashtageja, voit liittää ne osaksi twiittiä, jos ne sopivat lauseeseen sisään. Ne voi myös liittää twiittisi loppuun peräkkäin, eroteltuna välilyönneillä. Hashtageja pitää käyttää siinä muodossa kuin ne ovat Twitterissä käytössä; voit kuitenkin taivuttaa hashtageja katkaisemalla ne mm. merkeillä. - esim. #järjestösome ssa Jos aloitat twiitin toisen twiittisi tallentuu oman profiilisi Twiitit ja vastaukset alle. Voit myös laittaa nimimerkin twiittisi keskelle tai loppuun.

44 Twitter-ETIKETTIÄ Seuraa niitä mielenkiintoisia, hyvää tietoa tuottavia ja todellisia tahoja, jotka seuraavat sinua. Kaikkia ei tarvitse seurata ja seuraajista kannattaa tarkistaa ainakin, millaisen kuvauksen ovat antaneet sekä millaisia twiittejä viime aikoina lähettäneet. Näin myös varmistaa laadukkaan twiittivirran seurattavakseen. Sinun ei tarvitse tuntea seurattaviasi henkilökohtaisesti. Kun itse uudelleentwiittaat, jaat alkuperäisen twiitin eteenpäin sellaisenaan. Tällöin osoitat käytännössä, että olet samaa mieltä, kuin alkuperäinen twiittaaja. Jos uudelleentwiittaat kommentoiden, jaat alkuperäisen twiitin eteenpäin sellaisenaan, mutta twiitti näkyy seuraajillesi sinun twiittinäsi. Tällöin voit tuoda asiaan myös toisen näkökulman, kommentoida sitä tai jakaa aiheeseen liittyvää lisätietoa.

45 Twitter-ETIKETTIÄ Kirjoita vain sellaisia twiittejä, jotka voidaan julkaista kaikkien nähtäville. Älä kiroile, hauku tai muutenkaan arvostele toisia. Toki kriittinen keskustelu on sallittua. Hyvä twiitti on informatiivinen, tiivis ja mielenkiintoisesti esitetty. Vastaa suosituksena 24 tunnin sisään, kun sinulta kysytään Twitterissä jotakin. Älä lähetä liian montaa samaa aihetta käsittelevää tai täysin samanlaista twiittiä. Älä kerro henkilökohtaisia asioita tai yhteystietoja twiiteissäsi. Muista, että twiittisi voivat lukea myös sellaiset henkilöt, jotka itse eivät käytä Twitteriä. Kysy kysymyksiä, osallistu keskusteluihin, uudelleentwiittaa ja toimi kiinnostavasti. Sisältö ja aktiivisuus ovat oleellinen osa Twitteriä.

46 Twitter-ETIKETTIÄ Ole kohtelias ja jaa tietoa, joka kiinnostaa sekä sinua että seuraajiasi. Kun jaat linkin, liitä siihen aina saatesanat. Näin seuraajasi tietävät, mitä linkin takana on ja miksi se kannattaa lukea. Ennen toisen jakaman linkin uudelleentwiittaamista eteenpäin, lue aina linkin informaatio ja varmistu sen sisällöstä. Näin et tule jakaneeksi mitään sellaista, jota et voi allekirjoittaa. Jakaessasi linkkiä käytä twiitin saatteessa samaa kieltä kuin millä linkkisivu on kirjoitettu. Näin lukija ei harhaudu sellaiseen linkkiin, jonka kieltä hän ei ymmärrä.

47 Hyvän twiitin anatomiaa 1/2 Sisällytä twiittiisi linkkejä ja/tai muuta mediasisältöä (kuvia, videoita, esityksiä). Jaa ajankohtaisia uutisia omalta alaltasi. Puhu enemmän ihmisille ( sinä ) kuin itsestäsi ( minä ). ÄLÄ HUUDA TWIITEISSÄ!

48 Hyvän twiitin anatomiaa 2/2 Lisää linkkien eteen aina lyhyt ja kiinnostava johdantoteksti. Jätä twiittiin myös vapaita merkkejä esimerkiksi kommentteja varten. Käytä kuvia, videoita ja Vine-videoita herättämässä mielenkiintoa. Lue lisää blogista: The anatomy of the perfect tweet.

49 TÄYDELLISEN TWIITIN ANATOMIAA 1/5 SISÄLTÖ ON SUUNNATTU KOHDERYHMÄLLE

50 TÄYDELLISEN TWIITIN ANATOMIAA 2/5 SISÄLTÖ ON SUUNNATTU KOHDERYHMÄLLE JOHDANTOTEKSTI ON YTIMEKÄS

51 TÄYDELLISEN TWIITIN ANATOMIAA 3/5 SISÄLTÖ ON SUUNNATTU KOHDERYHMÄLLE JOHDANTOTEKSTI ON YTIMEKÄS #HASTAGIT KOROSTAVAT SISÄLTÖÄ

52 TÄYDELLISEN TWIITIN ANATOMIAA 4/5 SISÄLTÖ ON SUUNNATTU KOHDERYHMÄLLE JOHDANTOTEKSTI ON YTIMEKÄS #HASTAGIT KOROSTAVAT SISÄLTÖÄ MEDIASISÄLTÖ ON INFORMATIIVISTA

53 TÄYDELLISEN TWIITIN ANATOMIAA 5/5 SISÄLTÖ ON SUUNNATTU KOHDERYHMÄLLE JOHDANTOTEKSTI ON YTIMEKÄS #HASTAGIT KOROSTAVAT SISÄLTÖÄ MEDIASISÄLTÖ ON INFORMATIIVISTA LINKIN TAKAA LÖYTYY HYÖDYLLISTÄ LISÄTIETOA

54 esimerkkejä twiittisisältöistä TIEDOTTEET AJANKOHTAISASIAT SIDOSRYHMIEN SISÄLLÖT UUTISET MUIDEN TWIITIT HENKILÖSTÖN TWIITIT PUHEET JA TAPAHTUMAT KESKUSTELUUN OSALLISTUMINEN VASTAAMINEN TOISILLE KUVAT, TILASTOT, GRAFIIKAT JA VIDEOT

55 Opettele ja ymmärrä hashtagien käyttö 1. #Aihetunnisteet eli hashtagit korostavat twiitissä olevaa asiaa. Ne merkitään twiitteihin perusmuodossa. 2. Tunnisteita käyttämällä oma twiitti tulee näkyviin tunnistesanan kanavalle. Twitter koostaa yhteen paikkaan kaikki tunnistesanalla merkityt twiitit maailmasta. 3. Tunnisteiden avulla tehtyä keskustelujen, asioiden, ilmiöiden, tapahtumien ja maailmanmullistusten seurantaa tehdään yhä enemmän. Tavalliset Twitterin käyttäjät seuraavat heitä kiinnostavia aiheita ja media hakee haastateltavia tunnistehakuja tekemällä. 4. Tunnisteet ovat oleellinen osa Twitterissä tehtyä viestintää. Suositeltavaa on käyttää max. 3 tunnistetta / twiitti.

56 Oikeiden tunnisteiden löytäminen ja seuraaminen 1. Seuraa hakuja tekemällä, mitä #aihetunnisteita eri asioista käytetään ja mitä tunnisteita milloinkin muodostuu. 2. Enemmän käytössä olevat tunnistesanat voivat poiketa paljonkin työssä käytetyistä termeistä. 3. Tunnisteet kuolevat siinä vaiheessa, kun niitä ei enää käytetä. 4. Kuka tahansa voi ottaa käyttöön minkä tahansa tunnisteen. 5. Tunnisteita ja Twitter-keskusteluja voi seurata tehokkaasti käyttämällä sitä varten luotua Tweetdeck-sovellusta, jonne kirjaudutaan omilla tai ministeriön tilin tunnuksilla osoitteessa 6. Suomalaisia hashtagejä löytää yhteisöllisesti ja avoimesti tuotetusta Suomen hashtag-kirjastosta

57 Tunnisteiden käyttö kuvina 1. Tunnisteet twiittiin 2. Twiitti hakutuloksiin

58 nopea reagointi ajankohtaisiin asioihin ja kriisiviestintää twitterissä Isoissa kriisitilanteissa Twitter toimii median lähteenä ennen virallisia tiedotteita. Tällöin faktatieto ja tilanteesta tiedottaminen ovat erityisen tärkeitä. Ajankohtaisiin keskusteluun nouseviin asioihin reagoiminen on mahdollista Twitterissä, missä keskustelu käynnistyy todennäköisesti heti. Ota tällöin seurantaan aihetta koskevat, käyttöön muodostuvat #aihetunnisteet ja vähintään seuraa, missä keskustelu kulkee. Reagointia keskusteluun tulee tehdä harkitusti ja asiapitoisesti.

59 JA ENTÄ JOS TÖRMÄÄMME HAASTAVIIN TWIITTAAjIIN Yleisesti ottaen Twitterin pelisääntöihin kuuluu reagoida ja vastata omalle tilille osoitettuihin twiitteihin. Neutraali ja positiiviseen tyyliin kirjoitettu vastaus, jossa mukana perustelu ja esimerkiksi linkki lisätiedon lähteelle muualla verkossa riittää. Useimmiten haastavat twiittaajat tyytyvät tähän. Jos toinen keskustelija kuitenkin jatkaa twiittaamista ja keskustelu taipuu jopa inttämisen puolelle, voi keskustelun omalta osaltaan päättää annettuaan selkeät ja perustellut vastaukset keskusteluun. Haastavat keskustelijat voivat osoittautua myös Twitter-häiriköiksi, ns. trolleiksi. Tästä syystä toisen Twitter-tilin kuvaus ja muut twiitit on hyvä tarkistaa ja tehdä vastaamispäätös löytöjen perusteella. Provosoitua ei kannata ja oma linja tulee säilyttää, sillä jokainen twiitti ja vastaus on löydettävissä myöhemmin kenen tahansa toimesta Twitterissä. Twiittien poistaminen jälkikäteen ei ole ratkaisu.

60 JA ENTÄ Jos itse teemme virheen? Pahoittele väärän tiedon jakoa tai muuta mokaa avoimesti. Älä poista alkuperäistä twiittiäsi, vaan vastaa oikealla tiedolla tai linkillä omaan twiittiisi. Twiitti tallentuu näin väärää tietoa sisältäneen twiitin keskusteluihin. Seuraa virheellisen twiitin jälkeen mahdollisesti alkavaa keskustelua ja ole valmis korjaamaan asia kaikille, jotka siihen liittyen tilille twiittaavat. Virheet somessa leviävät usein enemmän, jos niitä yrittää peitellä. Muista: olemme kaikki ihmisiä, jotka tekevät kirjoitusvirheitä tai joskus muita mokia. Kun muistaa, että Twitterissä jakaa sellaista, mikä on koko maailmalle julkista, ei pahempia mokia pääse syntymään. Kirjoitusvirheisiin ei myöskään maailma kaadu.

61 Tilin perustoiminnot

62 etusivu ja sen toiminnot Twiittiesi määrä, seuraamasi tahot ja sinun seuraajiesi määrä. Vinkki: Mitä useampia tahoja seuraat ja mitä aktiivisempi olet, sitä enemmän myös sinua seurataan. Muista, että twiittiesi sisältö ja kuvauksesi vaikuttavat myös.

63 etusivu ja sen toiminnot Twiittaaminen tapahtuu tästä tai täältä. Vinkki: Tarkkaile, mitä tilejä Twitter sinulle ehdottaa seurattavaksi ja seuraa sinua kiinnostavia tahoja.

64 etusivu ja sen toiminnot Vinkki: Muista selata seurattaviesi twiittejä. Jos joukosta löytyy kiinnostavia päivityksiä, voit aina uudelleentwiitata ne.

65 ilmoitukset-sivun toiminnot Ilmoitukset -ikkunassa näet kaikki sinua koskettavat maininnat, seurannat, listaukset ja uudelleentwiittaukset. Vinkki: Ilmoitukset-näkymää on tärkeää tarkkailla ja seurata. Maininnat -välilehdeltä voit katsoa kaikki twiitit, joissa sinut on mainittu: jos sinulle on esimerkiksi osoitettu kysymys, näet sen täältä ja voit vastata siihen jälkeenpäinkin, vaikket olisikaan nähnyt twiittiä sen julkaisuhetkellä.

66 tiedonhaku twitterissä - uutiset Vinkki: Lisää vaihtoehtoja -näkymästä voit valita kohdan Uutiset, jolloin Twitter näyttää hakutuloksessa vain uutislähteistä olevat haut niillä hakusanoilla ja hashtageilla, joilla haet tietoa palvelusta.

67 tiedonhaku twitterissä - tarkennettu haku Vinkki: Kun teet hakuja sivun ylälaidan kautta, voit myös jatkaa tarkennettuun hakuun avautuvan hakuvalikon reunasta.

68 twiittaaminen

69 Tiivistäminen 140 merkkiin 1/2 Twiitin pituus on max 140 merkkiä Tiivistämisen oppii vain, kun sitä tekee riittävästi Herätä mielenkiinto muutamalla sanalla ja ohjaa linkillä lukemaan lisää Muista fiksu ja kiinnostava sisältö kussakin twiitissäsi

70 Tiivistäminen 140 merkkiin 2/2 Linkki tiivistyy automaattisesti noin 23 merkkiin, joka on osa twiitin 140 merkkiä Kun käytät #hashtageja, liitä ne osaksi twiittiä, useimmiten loppuun Hashtageja pitää käyttää siinä muodossa kuin ne ovat Twitterissä käytössä; voit kuitenkin taivuttaa hashtageja katkaisemalla ne mm. merkeillä. - esim. #yle llä Keskustellessasi muiden kanssa, twiittisi voivat olla hyvinkin lyhyitä

71 Twiittaaminen ja twiittilista Vinkki: Twiittaaminen onnistuu Etusivun yläreunasta. Oikean yläkulman sulkakynäpainike avaa twiittausikkunan joka sivulta

72 Twiittaaminen ja twiittivirta Vinkki: Opettele tiivistämään asiasi kiinostavaan ja informatiiviseen muotoon. Merkkimäärän ei ole pakko myöskään täyttyä. Vinkki: Profiilisivulla näkyvät omat twiitit ovat selattavissa myös kaikkien muiden toimesta.

73 KUVAN LISÄÄMINEN TWIITTIIN

74 kyselyn tekeminen twitterissä

75 KUVAT JA VIDEOT PROFIILISSA Vinkki: Twiitteihin lisäämäsi kuvat ja videot ovat selattavissa profiilisivultasi. Videot voivat olla esim. YouTubelinkkejä tai videoita Vinesta.

76 Keskustelu ja maininnat Vinkki: Ota rohkeasti osaa keskusteluihin ja tuo oma mielipiteesi esille napsauttamalla twiitin alla olevaa nuolipainikatta, joka tarkoittaa Vastaa. Vinkki: Kun mainitset toisen nimimerkin twiitissäsi, se tallentuu hänen omalle Ilmoitukset-sivulleen. Näin hän voi vastata siihen, vaikkei juuri nyt olisikaan Twitterissä.

77 Keskusteluketjut Vinkki: Näet uutisvirrassasi keskusteluketjuja silloin, kun seuraat molempia (tai useampia) keskustelijoita. Muuten twiittivastauksia ei näy uutisvirrassa.

78 uudelleentwiittaaminen Vinkki: Uudelleentwiittaaminen kertoo, että seuraat aktiivisesti myös muita ja haluat jakaa myös näiden tuottamaa tietoa omasi ohella. Vinkki: Jos törmäät twiittiin, joka mielestäsi on uudelleentwiittaamisen arvoinen joko siinä olevan ajankohtaistiedon tai mielenkiintoisen sisällön vuoksi, uudelleentwiittaa se.

79 uudelleentwiittaaminen kommentoiden Voit lisätä uudelleentwiittaukseen oman näkemyksesi tai kommenttisi. Tämä tapahtuu Lisää kommentti -ruudusta twiitin yhteydessä. Uudelleentwiittauksesta tulee sinun twiittisi, jonka alla on alkuperäinen twiitti ruudussa.

80 toisten twiiteistä tykkääminen Vinkkejä: Kun törmäät Twitterissä mielenkiintoisiin twiitteihin, joihin haluat palata myöhemmin, voit tykätä niistä (aiemmin suosikkimerkintä). Tykkäämäsi twiitit näkyvät kaikille käyttäjille profiilisivusi Tykkäyksetvälilehdellä. Tykkäys osoittaa twiittaajalle, että olet sitä mieltä, että twiitti on hyvä juttu.

81 linkkien jako twiiteissä Vinkki: Linkin automaattilyhennyksestä huolimatta täytyy tarkkailla käytössä olevien merkkien määrää. Twitter lyhentää linkit automaattisesti noin 23 merkkiin. Vinkki: Linkkilyhentimiä käyttämällä voit lyhentää pitkät linkit myös itse.

82 twiittien upottaminen

83 #hashtagien käyttäminen Vinkki: Hashtageja eli kanavatunnisteita käyttämällä kerrot muille, mistä erityisaiheesta twiittaat. Samalla voit löytää runsaasti saman aihepiirin ympäriltä twiittaavia profiileita - ja päinvastoin!

84 #hashtagit käyttöön Hashtag-vinkkejä: - Riittävän lyhyt - Selkeästi tunnistettava - Helposti muistettava - Tarkista, onko jo käytössä - Liitä brändiin ja organisaatioon - Käytä myös muilla kanavilla luomaan mielikuvaa asiastasi ja liittämään hashtag siihen

85 #hashtag-kirjasto formkey=dhz5r3bttk1ytmxmoe9emff5mwjvv3c6mq ge=2&rowsperpage=250

86 yksityisviestien lähetys Vinkki: Ala kirjoittamaan vastaanottajan nimimerkkiä ja Twitter etsii sen seurattaviesi joukosta automaattisesti.

87 yksityisviestien lähetys ryhmille Vinkki: Yksityisviestejä voi lähettää myös useammille käyttäjille.

88 listat twitterissä Vinkki: Muut käyttäjät voivat lisätä sinut eri listoille. Seuraa siis tasaisesti, millä listoilla olet mukana. Vinkki: Jos haluat pois joltakin listalta, ota Twitterissä yhteys listan perustajaan. Vinkki: Voit myös itse luoda listoja eri aihepiirien ympärille ja lisätä niille aiheista twiittaavia profiileita seurataksesi heidän twiittejään.

89 listan luominen Vinkki: Löydät listat profiilisi oikean yläkulman alasvetovalikosta kohdasta Listat tai omalta profiilisivultasi. Lista-sivun oikeassa reunassa löytyy kohta Luo uusi lista.

90 listan luominen Vinkki: Luo lista antamalla sille nimi, joka kuvaa listan käyttötarkoitusta. Kuvaus-kohdassa voit kertoa alle 100 merkillä, mistä listassa on kyse. Vinkki: Julkinen lista tallentuu kaikkien nähtäväksi profiiliisi ja kaikki sille lisätyt saavat ilmoituksen asiasta. Yksityinen näkyy vain sinulle eivätkä listalle lähisätyt saa tietää tästä.

91 listan muokkaaminen Vinkki: Pääset muokkaamaan luomiasi listoja avaamalla kyseisen listan auki. Samassa näkymässä voit selata listalla olevien twiittejä, listan jäseniä ja tilaajia. Kuka tahansa voi tilata julkiset listasi profiiliinsa.

92 muiden listojen tilaaminen Vinkki: Selaa muiden valmiiksi kokoamia listoja ja ota niitä seurantaasi. Kun tilaat toisen tekemän listan, se tallentuu omaan profiiliisi.

93 listojen twiittien seuraaminen Vinkki: Listojen avulla voit seurata kyseiselle listalle lisättyjen tahojen tekemiä twiittejä ja näin seuloa Twitteristä tietoa eri aiheista.

94 tilin asetukset ja ilme

95 tilin perusasetukset Vinkki: Profiilikuvan alla olevasta alasvetovalikosta pääset tilin asetuksiin. Tämän sivun vasempaan reunaan aukeaa asetusten valikko, joka kannattaa kohta kohdalta käydä läpi.

96 tilin perusasetukset Vinkki: Käyttäjätunnus on yhtä kuin Twitternimimerkkisi eli. Mitä lyhyempi nimimerkki, sen parempi. Vinkki: Käyttäjätunnuksen ei tarvitse olla sama kuin oma tai organisaation nimi. Muista tarkistaa myös kielesi ja aikavyöhykkeesi.

97 turvallisuus ja yksityisyys Vinkki: Yksityisyys- ja turvallisuusasetukset kannattaa tarkistaa aika ajoin päivitysten vuoksi.

98 SALASANAN VAIHTO Vinkki: Vaihda salasanasi riittävän usein. Vinkki: Lisätietoja parannetusta turvallisuudesta: utm_source=14663&utm_medium=website&utm_campaign=inproduct#smsreset.

99 TILIN TURVAVINKIT: Vaihda salasana tasaisesti Valmistaudu. Tee kriisisuunnitelma ja toteuta sitä, kun tilanne on päällä. Huomioi tilin käyttö mobiililaitteilla ja huolehdi niiden salasanasuojauksista.

100 mobiilisovellukset ja -käyttö Vinkki: Älypuhelimien sovelluksilla Twitteriä on helppo käyttää.

101 ilmoitukset sähköpostiin Vinkki: Mieti, mitkä asiat ovat niitä, joista toivot saavasi ilmoituksen ilmoittamaasi sähköpostiin. Ilmoitukset voivat auttaa sinua reagoimaan nopeammin yhteydenottoihin Twitterissä.

102 ilmoitukset selaimeen Vinkki: Verkkoilmoitukset tarkoittaa sitä, että saat tietokoneesi näytölle pieneen ruutuun ilmoituksia esimerkiksi silloin, kun sinut mainitaan twiiteissä.

103 tilin ilmeen personointi Vinkki: Valitse vähintään tiliäsi kuvaava taustaväri tai kuva valmiista vaihtoehdoista. Näin tilisi erottuu muista profiileista. Organisaatioiden kannattaa luoda Twitter-tilin ilme graafisen ohjeen mukaiseksi.

104 tilin ilmeen personointi Vinkki: Pystyt Ulkoasuasetuksissa lataamaan kuvan profiilin taustalle joko yhtenä isona kuvana, toistuvana tai asetettuna jommalle kummalle reunalle. Pystyt myös värikoodien avulla määrittelemään tilille tarkat värit.

105 sovellukset Vinkki: Jos yhdistät esimerkiksi Vinen, Facebookin tai jonkin muun sosiaalisen median kanavan Twitteriisi, näkyvät nämä kanavat tässä ikkunassa.

106 PIENOISOHJELMAT Vinkki: Pienoisohjelmat ovat sovelluksia, joiden avulla saat twiittivirtasi eri tavoilla näkymään verkkosivuillasi. Pienoisohjelman avulla verkkosivuilla vierailevien henkilöiden on helppo nähdä, että olet myös Twitterissä ja alkaa seuraamaan teitä.

107 PIENOISOHJELMAT

108 hiljentäminen ja estäminen twitterissä

109 PROFIILIN MUOKKAAMINEN

110 PROFIILIN MUOKKAAMINEN

111 kuvasta ja kuvauksesta Vinkki: Hyvä Twitter-kuva: - on selkeä ja siitä tunnistaa sinut tai organisaatiosi - voi olla esim. organisaation logo - on yhtenäinen muiden some-kanavien kanssa - kertoo jotakin organisaatiosta tai twiittaajasta - on alle 700 kt kokoinen Vinkki: Hyvä Twitter-kuvaus: - on max. 160 merkkiä pitkä - kertoo kuka olet ja miksi twiittaat (eli miksi twiittejäsi kannattaisi alkaa seuraamaan) - on usein yksi peruste sille, että sinua aletaan seuraamaan

112 erilaisia profiilikuvauksia Mielipiteet useimmiten omiani. Hashtagit kuvauksessa Kaksikielisyys ok

113 otsakekuva Vinkki: Lataa kuva tietokoneeltasi suositellussa koossa 1500x500 pikseliä ja alle 5 Mt:n koossa. Voit myös zoomata ja raahata kuvaa paikoilleen. Voit myös zoomata ja raahata kuvaa paikoilleen.

114 tältä tili lopulta näyttää:

115 LISÄPALVELUITA TWITTERÖINTIIN

116 TWEETDECKIN KÄYTTÖ Vinkki: Apuohjelma auttaa seuraamaan Twittervirtaa paremmin. tietokoneeltasi.

117 VINE - 6 SEK VIDEOTWIITIT Vine: Mobiilisovellus, jolla voi kuvata 6 sekunnin pituisia videoklippejä. Videot voi jakaa omaan Vine-profiiliin, Twitter-tililleen ja/tai Facebook-profiiliin.

118 VINE - 6 SEK VIDEOTWIITIT Vine: Videoiden avulla sinun on mahdollista tuottaa tilillesi uutta, kiinnostavaa materiaalia, kun käytät mielikuvitustasi ja kehität sisällön suunnitteluasi.

119 vine-vinkit: Näytä jotakin, mitä kohderyhmä ei muuten näkisi. Ns. Behind-the-scene -videot. Ole ajassa kiinni ja näytä, mitä juuri nyt tapahtuu. Esittele viestimiäsi asioita jostakin uudesta näkökulmasta.

120 twitter-analytiikkatyökalu Vinkki: Twitterin oma analytiikka on nyt kaikille käytettävissä osoitteessa. Vinkki: Samassa näkymässä on myös mahdollista lähteä laatimaan Twitter-mainoksia.

121 KIRJAUDU omilla twitter-tunnuksilla Työkalu alkaa keräämään tietoja twiiteistäsi vasta aktivoinnin jälkeen.

122 ANALYTIIKKATYÖKALUN ETUSIVU Tilastot näyttävät 28 päivän yhteenvedon twiittien lukumäärästä, twiittien näyttökerroista, profiilin katselumäärästä, mainintojen määrästä ja seuraajien määrästä ja muutos edelliseen jaksoon verrattuna.

123 ANALYTIIKKATYÖKALUN ETUSIVU Tilastot näyttävät kuluneen kuukauden ja kuuden aiemman kuukauden twiittien kohokohdat, jotka ovat suosituin twiitti, suosituin maininta, kärkiseuraaja ja suosituin mediaa sisältävä twiitti.

124 NÄYTÄ TWIITIN TIEDOT Katsaus näyttökertoihin kertoo, kuinka monta kertaa twiittiä on katsottu ensimmäisten 24 tunnin aikana ja viimeisten 24 tunnin aikana. Tämä luku muodostuu siitä, miten Twitter tunnistaa twiitin olleen näkyvissä eri käyttäjien Twitter-virroissa.

125 NÄYTÄ TWIITIN TIEDOT Keskeiset tilastot kertovat määrät näyttökerroista, upotetun median klikkauksista, tietojen laajennuksista, uudelleentwiittauksista, suosikeis- ta, käyttäjäprofiilin klikkauksista, linkin klikkauksista, seuraamisesta ja vastauksista.

126 NÄYTÄ KAIKKI TWIITTAUSTOIMINTA Vie dataa -valikosta pääset hakemaan tiedot itsellesi talteen. Twitter-toimintatilastot kertovat, kuinka paljon twiitit saivat näyttökertoja 28 päivän jakson aikana.

127 NÄYTÄ KAIKKI TWIITTAUSTOIMINTA Twiittikohtaisesti tiedot: näyttökerrat ja toiminnot twiitillä sekä twiitin toiminta-aste, joka on klikkausten, uudelleentwiittausten, vastausten, seuraamisten ja suosikkien lisäämisten määrä jaettuna näyttökertojen kokonaismäärällä.

128 NÄYTÄ KAIKKI TWIITTAUSTOIMINTA Twiitit-välilehdellä näkyy myös 28 päivän ajalta yhteenveto toiminnoista.

129 SEURAAJAT Seuraajat: seuraajien määrän kehitys, seuraajien kiinnostuksen kohteet, sijainti, sukupuoli sekä ketä seuraajat seuraavat myös.

130 Seuraa onnistumistasi Tietoja twiitteihisi liittyen alkaa kerääntyä tekemästäsi twiitistä alkaen. Seuraa twiittien menestystä ja leviämistä Twitterissä tasaisesti!

131 Analytiikan osiot Näyttökerrat, toiminnot ja Seuraa toiminta-aste kertovat lukuina twiittiesi onnistumisesta ja niiden saamasta huomiosta Twitterissä. Twiitti-listassa näet twiitit kolmesta eri kategoriasta: tekemäsi twiitit, vastaukset (keskustelut) toisten kanssa ja mainostetut twiitit.

132 Analytiikan osiot Näyttökerrat-luku kertoo, montako kertaa käyttäjät näkivät twiitin Twitterissä.

133 Analytiikan osiot Toiminnat-luku kertoo, kuinka monta kertaa twiittiin liittyen on tehty jokin toiminnallisuus: avainsanan klikkaus, linkin klikkaus, käyttäjäkuvakkeen klikkaus, käyttäjätunnuksen klikkaus ja twiitin laajennus sekä uudelleentwiittaus, vastaus tai suosikkimerkintä.

134 Analytiikan osiot Toiminta-aste -luku kertoo prosentteina, mikä on twiittiin tehtyjen reaktioiden suhde twiitin nähneisiin tahoihin. Mitä suurempi luku, sen parempi tulos.

135 twitonomy

136 twitonomy

137 twitteröinnin seuranta Vinkki: Muista seurata, miten Twittertoimintasi edistyy.

138 analysoi ja aikatauluta Vinkki: Aikatauluta twiittaamistasi hyödyntämällä eri ohjelmia.

139 muita seurantaohjelmia

140 analysoi ja aikatauluta Lue blogit: When should brands tweet for the greatest reach? When_should_brands_tweet_for_the_greatest_reach aspx The two times of day brands should avoid tweeting

141 lähteitä Kuuntele ja keskustele - Näin järjestösi toimii tavoitteellisesti sosiaalisessa mediassa. Piritta Seppälä. Kirja. Kansalaisfoorumi Kiinnostu ja kiinnosta - Näin markkinoit järjestöäsi sosiaalisessa mediassa. Piritta Seppälä. Kirja. Kansalaisfoorumi Kiinnostu -kirjan blogi: Twitter-opas vasta-alkajille -bloggaus Tarkkaamo-blogista: /08/07/twitter-opas-vasta-alkajille/ Twitter-aiheisia bloggauksia Tarkkaamo-blogista (Jussi Linkola):

142 lähteitä How to create a Twitter cover? -videoblogi: Twitter power. How to Dominate Your Market One Tweet at a Time. Joel Comm. Kirja.

143 linkkejä artikkeleihin The art of the perfect tweet. The two times of day brands should avoid tweeting. When should brands tweet for the greatest reach? When_should_brands_tweet_for_the_greatest_reach aspx 10 brands with creative Twitter bios. The best day of the week for brands to tweet and update Facebook.

144 linkkejä artikkeleihin Hashtag-kirjasto: How to Maximize Your New Twitter Profile: Finnish Twitter Census: Hashtag on tunniste: How to Use Hashtags in Your Social Media Marketing: lessons for brands from the Burger King attack: aspx#

145 linkkejä artikkeleihin Jeep Twitter account hacked: 5 lessons for brands from the Burger King attack: aspx# 3 ways brands can use Vine right now: Twitteriin menossa? Mieti vielä! artikkeli/twitteriin+menossa+mieti+viela+.html Mitä Twitter kertoo toimittajista? toimittajista.html

146 linkkejä artikkeleihin Twitter - toimittajien lintulauta. twitterohjeita-toimittajille Toimittaja, näin käytät Twitteriä, lue 5 vinkkiä. Twitter toimittajan työssä - 3 aloitusvinkkiä.

147 VIESTINTÄ-PIRITTA KIITTÄÄ Mail: www: Blogi: Facebook: LinkedIn: Twitter: Slideshare: Pinterest: Storify: Soita minulle: fi.linkedin.com/in/pirittaseppala

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

Aloitus. Kuvaile profiilissasi lyhyesti itseäsi ja lisää myös kuva. Kuvaton profiili ja tyhjä esittelyteksti eivät erityisemmin houkuttele seuraajia.

Aloitus. Kuvaile profiilissasi lyhyesti itseäsi ja lisää myös kuva. Kuvaton profiili ja tyhjä esittelyteksti eivät erityisemmin houkuttele seuraajia. Opas Twitteriin Twitter on mikroblogipalvelu, jonka käyttäjäkunta kasvaa koko ajan. Monet uutistoimitukset seuraavat päivän aikana mitä twitterissä tapahtuu ja poimivat sieltä uutisoitavia aiheita. Palvelu

Lisätiedot

twitter tehokäyttöön Listat, tiedonhaku, tweetdeck ja analytiikka

twitter tehokäyttöön Listat, tiedonhaku, tweetdeck ja analytiikka twitter tehokäyttöön Listat, tiedonhaku, tweetdeck ja analytiikka Twitterin käyttö - jatkokurssi Viestintä-Piritta Piritta Seppälä #viestintäpiritta Talvi 2016 www.viestintapiritta.fi PIRITTA SEPPÄLÄ Sosiaalisen

Lisätiedot

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter on mikroblogipalvelu, eli siellä jaettavat tilapäivitykset ym. ovat lyhyitä ja ytimekkäitä kertomuksia (max. 140 merkkiä per päivitys). Twitterin tilapäivityksiä

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohje 2018

Sosiaalisen median ohje 2018 Sosiaalisen median ohje 2018 Miten teet hyvän ja mielenkiintoisen somejulkaisun? Julkaisun tulee olla mielenkiintoinen ja sen tulee herättää lukijan kiinnostus Lisää julkaisuihin kuvia, videoita tai linkkejä.

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus Uuden TwinSpacen yleiskatsaus (Julkaistu syyskuussa 2014 ) Nämä ohjeet on tarkoitettu opettajaylläpitäjille. Ne sisältävät kaikki tarvittavat tiedot uuden TwinSpacen käyttämiseen. Kirjautuminen Siirry

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

julkaiseminen verkossa

julkaiseminen verkossa julkaiseminen verkossa SuPerin webmastereiden koulutuspäivä Viestintä-Piritta Piritta Seppälä Vuosi 2015 www.viestintapiritta.fi viestintä-pirittan piritta @piritta Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

TWITTER. itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014. Marika Siniaalto Grapevine Media Oy

TWITTER. itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014. Marika Siniaalto Grapevine Media Oy TWITTER itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014 Marika Siniaalto Grapevine Media Oy TERVETULOA! YHTEYSTIEDOT Marika Siniaalto Grapevine Media Oy p. 045 674 4768 marika.siniaalto@grapevine.fi @MarikaSiniaalto Grapevine

Lisätiedot

Somettaminen käyntiin 10.5.2016. Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi

Somettaminen käyntiin 10.5.2016. Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi Somettaminen käyntiin 10.5.2016 Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi Kanavia on monia, aloitetaan kuitenkin Facebookista Twitteristä ja Instagramista. FACEBOOK Tarvitset

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

FACEBOOK. www.facebook.com

FACEBOOK. www.facebook.com FACEBOOK www.facebook.com Mistä löydän facebookin? www.facebook.com ETUSIVUN NÄKYMÄ VALITAAN KIELEKSI SUOMI SIVUN TEKSTIT OVAT NYT SUOMEKSI REKISTERÖITYMINEN Rekisteröityminen 2/ Rekisteröityminen 3/ Kavereiden

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Wilman käyttöohjeet. 1. Kirjaantuminen ja turvallisuus

Wilman käyttöohjeet. 1. Kirjaantuminen ja turvallisuus Wilman käyttöohjeet 1 Yleistä Wilma on Kodin ja Koulun väline yhteydenpitoväline ja se on käytössä Kempeleessä kaikilla kouluilla ja lähes kaikilla oppilailla. Wilma otetaan käyttöön jo ensimmäisellä luokalla

Lisätiedot

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille Hengitysliitto on somessa aktiivinen Hengitysliiton löydät seuraavista sosiaalisen median kanavista tunnuksella Hengitysliitto Viestintätiimi vastaa

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Palaute kirjasta: www.talentumshop.fi. Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät. Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad.

Palaute kirjasta: www.talentumshop.fi. Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät. Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad. Talentum Helsinki 2011 Copyright 2011 Talentum Media Oy ja tekijät Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Taitto: NotePad Ay, www.notepad.fi ISBN: 978-952-14-1723-8 ISBN: 978-952-14-1724-5 (sähkökirja) Kariston Kirjapaino

Lisätiedot

Facebook. Tilin luominen

Facebook. Tilin luominen Facebook Tilin luominen Facebook-tili Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi tili Tili tulisi luoda omalla nimellä Yksityisyysasetuksista kannattaa pitää huolta alusta alkaen 2 Tilin luominen alkaa osoitteessa

Lisätiedot

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Suomen Ladun koulutus Salo 25.4.2014 Piritta Seppälä Viestintä-Piritta www.viestintapiritta.fi keskiviikkona 2. huhtikuuta 2014 Kuka Viestintä-Piritta? keskiviikkona

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Mitä some antaa tutkijalle? Oma ääni kuuluviin Toimituksellisissa medioissa toimittaja päättää sisällön ja rakenteen somessa voit itse päättää, mitä

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5. 5.6.2018 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW? European Sustainable Development

Lisätiedot

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Mitä some antaa tutkijalle? Oma ääni kuuluviin Toimituksellisissa medioissa toimittaja päättää sisällön ja rakenteen somessa voit itse päättää, mitä

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA APTEEKIN JA ASIANTUNTIJAN TYÖKALUNA

SOSIAALINEN MEDIA APTEEKIN JA ASIANTUNTIJAN TYÖKALUNA SOSIAALINEN MEDIA APTEEKIN JA ASIANTUNTIJAN TYÖKALUNA SOSIAALINEN MEDIA APTEEKIN JA ASIANTUNTIJAN TYÖKALUNA Sosiaalinen media on tärkeä ja keskeinen väline ihmisten ja organisaatioiden välisessä kanssa

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Tuloksellinen somemarkkinointi Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Valmentajaesittely Yhteiskuntatieteiden maisteri, MBA, Johdon ja esimiesten työnohjaaja MIF, Certified Progress Coach ja tiedottaja MTi Kristiina

Lisätiedot

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Mitä on sosiaalinen media? Miten olet itse käyttänyt sosiaalista mediaa? Kuva: SPR Aineistopankki

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

WordPress-blogin perustaminen

WordPress-blogin perustaminen WordPress-blogin perustaminen Mene osoitteeseen http://wordpress.com/ ja luo itsellesi tili. Tilin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Klikattuasi

Lisätiedot

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Tietotunti 7.11. klo 12 ja 17 Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Sosiaalinen media Sosiaalinen media (lyhennetään arkikielessä some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä,

Lisätiedot

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen Mikä on Twitter? Twitter on suosittu yhteisö ja mikroblogipalvelu, jonka välityksellä yritykset, ystävät ja perheenjäsenet voivat kommunikoida keskenään. Twitterin käyttö vastaa kysymykseen mitä teet tällä

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

Kuinka aloitat Instagramin käytön?

Kuinka aloitat Instagramin käytön? Kuinka aloitat Instagramin käytön? Instagramin toiminnot lyhyesti Perusperiaate: ota kuva, muokkaa se ja tägää. Kuvan ottaminen onnistuu alareunan + -kuvakkeesta. Tägääminen tarkoittaa aiheen merkitsemistä

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Twitter.

Twitter. Twitter www.flowhouse.fi Osallistujien käyttöön facebook.com/flowhouse ei eteenpäin jaettavaksi Yleistä Twitteristä Twitter on mikroblogipalvelu kuten Facebook Käyttäjät kirjoittavat 140 merkkiä pitkiä

Lisätiedot

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Viestintäpalvelut 9.6.2015 1 Sivupohjan tekeminen Ennen kuin alat tekemään hankkeen sivuja, tilaa Viestintäpalveluilta hankesivupohja ja ilmoita

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median vyörytykset kestävän kehityksen viikolle 2017 Somella tavoitteen kimppuun: Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5.- 5.6.2017 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW?

Lisätiedot

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTINTÄ Sanomien lähettämistä ja vastaanottamista Yhteisöjen välistä monimuotoista

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest

Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Ilmaiset välineet Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Ilmaiset välineet Kertaprosessi 1. Sisältösuunnitelma

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN

TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN ETELÄ-POHJANMAAN LIITTO Julkaisuvuosi 2015 www.epliitto.fi 1. YLEISOHJEET... 3 2. ESIINNY OMANA ITSENÄSI... 3 3. HENKILÖKOHTAISEN MIELIPITEEN ILMAISEMINEN...

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille

Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille Helmikuu 2018 15.2.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi 15.2.2018 2 www.pirkanmaa2019.fi Pirkanmaan maakunta- ja soteuudistuksen valmistelijat sosiaalisessa mediassa Miksi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Sosiaalinen Media = SoMe

Sosiaalinen Media = SoMe Sosiaalinen Media = SoMe Digityöpaja, 28.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa

vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa Akavan Erityisalat -webinaari Viestintä-Piritta Piritta Seppälä 8.3.2016 www.viestintapiritta.fi #Viestintäpiritta PIRITTA SEPPÄLÄ Sosiaalisen

Lisätiedot

EDUTOOL 2010 graduseminaari

EDUTOOL 2010 graduseminaari EDUTOOL 2010 graduseminaari tutkimussuunnitelma, kirjallisuus ja aiheen rajaaminen Sanna Järvelä Miksi tutkimussuunnitelma? Se on kartta, kompassi, aikataulu ja ajattelun jäsentäjä Tutkimussuunnitelma

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 2 Facebook-sivun julkaisut 2013-3-8 1 Mitä opit tänään Mitä laaja tutkimus kertoo erilaisten julkaisujen saamasta palautteesta Miten luot sisältöstrategian Facebook-sivullesi

Lisätiedot

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen)

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) 1. Valitse sivu, jolle haluat lisätä sisältöä tai jota haluat muutoin muokata, ja klikkaa sitä.

Lisätiedot

Miksi tiedottaa (median kautta)?

Miksi tiedottaa (median kautta)? Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Tutkija, maailma tarvitsee sinua!

Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Yleistajuistamisen perusteet VNK-SELVITYSTOIMINNAN VIESTINTÄ- JA HYÖDYNTÄJÄDIALOGIN KOULUTUSTYÖPAJA 17.11. LIISA MAYOW, KASKAS MEDIA Mitä jos maailman kaikki ongelmat

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA. Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi.

VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA. Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi. VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi.norros Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos Ihmisen soluja uusiutuu

Lisätiedot

VETÄVÄ FACEBOOK KEVYESTI

VETÄVÄ FACEBOOK KEVYESTI VETÄVÄ FACEBOOK KEVYESTI Allergia- ja astmaliiton ja Iholiiton koulutus yhdistysaktiiveille ti 31.5. klo 17.30-18.15 Mira Airola ja Anu Sauliala TÄNÄÄN OPITAAN! Työkaluja yhdistyksesi Facebook-sivujen

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

Ellimaija Ahonen Kouluttaja

Ellimaija Ahonen Kouluttaja LinkedInin käyttö työnhaussa Ellimaija Ahonen Kouluttaja Spring House Oy Kanssanne tänään Ellimaija Ahonen ü Koulutus- ja palveluliiketoiminta ü Kahlattuna Suomi ja Iso-Britannia Matkan varrella Työnhaku-

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu?

oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu? Oppimispäiväkirjablogi Hannu Hämäläinen oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu? Parhaimmillaan oppimispäiväkirja toimii oppilaan oppimisen arvioinnin työkaluna. Pahimmillaan se tekee

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEUDUN. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi.

JYVÄSKYLÄN SEUDUN. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi. JYVÄSKYLÄN SEUDUN Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi. Lomakkeella voit lisätä tapahtuman tapahtumiin, harrasteisiin tai molempiin. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) :LOPD 0LNl:LOPDRQ" Wilma on internetin kautta toimiva liittymä opettajille, oppilaille ja näiden huoltajille. Se ei ole käyttäjän koneella oleva

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot