Muistio. Osoite: Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muistio. Osoite: Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta"

Transkriptio

1 PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELU Eksote ja Rautjärven kunta Aika Perjantai klo 9:00-10:44 Paikka Osallistujat Toimistotalo Ruori C6 kokoushuone Valto Käkelän katu 3 (6. krs) Lappeenranta Eksote Toimitusjohtaja Pentti Itkonen, puheenjohtaja Terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja Kosonen Talousjohtaja Liisa Mänttäri Vs. hallintojohtaja Keijo Siiskonen, sihteeri Rautjärvi Kunnanhallituksen pj. Taina Lonka Kunnanvaltuuston pj. Liisa Terävä Kunnanvaltuuston I varapj. Kari Luumi Kunnanvaltuuston II varapj. Timo Paajanen Kunnanvaltuuston jäsen Timo Tervonen Kunnanjohtaja Harri Anttila Kehitysjohtaja Annaleena Rita Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 Kuntakohtaiset muutokset vuonna 2014 Terveys- ja vanhustenpalvelut Tuula Karhula esitteli vuodelle 2014 suunniteltuja olennaisia muutoksia, jotka ovat liitteenä olevassa esityksessä.

2 Lääkärin ja hammaslääkärin palveluja sitoudutaan tuottamaan Rautjärvellä vuoteen 2018 asti. Keskusteltiin ensihoidosta ja Karhula totesi, että ensihoito on sairaanhoitopiirin velvollisuus. Lakisääteisten velvollisuuksien noudattaminen tarkoittaa tarvetta saada säästöjä muualta. Ensihoidon täysi lähtövalmius Parikkalassa tarkoittaa käytännössä noin 15 minuutin sisällä ambulanssin saapumista Rautjärvelle. Lisäksi Rautjärvellä jatketaan pilottikokeilua ja tavoitteena on saada lähivuosina Rautjärven yksiköstä yhdessä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen kanssa moniammatillinen ympärivuorokautinen yksikkö. Rautjärven edustajat totesivat, että ehdotettu ratkaisu asettaa Rautjärven kuntalaiset eriarvoiseen asemaan suhteessa muihin kuntiin. Parikkalasta kestää puoli tuntia tulla Rautjärvelle, ehkä kesäisin matka onnistuu 15 minuutissa. Karhula totesi, että ensihoitopalvelu on tarkasteltava maakunnallisesti, Eksote ei voi tehdä kuntakohtaisia ratkaisuja joka palvelun osalta. Hyvinvointiaseman taustalla on se, että koko valtakuntaan on kehitettävä uusi tapa turvata lähipalvelut. Eksote haluaa tätä mallia kehittämällä tuottaa lähipalvelut jokaiselle kunnalle. Rautjärven edustajat totesivat, että heillä on halua kehittää palveluja, vaikka sellaisiakin näkemyksiä on esitetty, että näin ei olisi. Rautjärvellä oli esimerkiksi palvelujen integraatio asiakasrajapinnassa erittäin hyvä ja osittain tämä menetettiin Eksoten myötä. Rautjärven edustajat totesivat, että he eivät halua puuttua operatiiviseen toimintaan, mutta haluavat turvata tietyt lähipalvelut. Nämä palvelut on listattua neuvotteluissa jaetussa asiakirjassa. Karhula totesi, että yhteyskeskus ja kotihoidon toiminnanohjaus parantavat Rautjärven kotihoidon asiakkaiden palveluja. Päivystyksen ja kiireellisen hoidon keskittämisestä keskussairaalaan Karhula totesi, että se on tarkoituksenmukaista Lappeenrannassa. Muissa kunnissa lääkäripalvelut on tarkoitus säilyttää, joten keskittäminen ei tältä osin koske muita kuntia.

3 Rautjärven edustajat totesivat, että terveysasemalle pitäisi saada lisää lääkärin vastaanottoaikoja. Jos kuntalainen ei saa aikaa, niin sitten hän menee kiireelliseen hoitoon tai päivystykseen ja rasittaa näitä, vaikka ei olisikaan heidän asiakkaansa. Rautjärven edustajat toivat esiin, että Rautjärvellä on tiettyjä kansantauteja suhteessa enemmän kuin muissa Etelä-Karjalan kunnissa. Jos nämä keskitetään Lappeenrantaan hoidettavaksi, niin Rautjärven kustannukset nousevat. Lappeenrannan toimintamalli ei toimi muissa kunnissa. Logistiset kustannukset tulevat on väistämättä nousemaan. Itkonen totesi, että hyvinvointiasemia koskevia kokeiluja tehdään juuri tästä syystä, jotta saisimme selville sen, minkälainen malli olisi mihinkin toimintaympäristöön tarkoituksenmukaisin. Kroonisten tautien hoidossa on myös potilaan omavastuu lisääntymässä. Potilailla on mahdollisuus eri keinoin seurata omaa terveydentilaansa. Rautjärven edustajat tiedustelivat millä perusteella Ruokolahti on valittu hyvinvointiaseman pilottikohteeksi? Marja Kosonen totesi, että pilottikohteet haluttiin valita sekä läntiseltä että pohjoiselta alueelta, koska alueet ovat erilaisia. Ruokolahdella oli tiedossa muitakin tulossa olevia muutoksia ja samalla on mahdollista tarkastella yhteistyötä Imatran kanssa, minkä takia Ruokolahti valikoitui pilottikohteeksi. Rautjärven edustajien mukaan Rautjärvelle voisi miettiä uuden konseptin, esimerkiksi lääkäri-hoitajatoimintamallin. Rautjärvi on teollisuuspaikkakunta ja teollisuudelle on turvattava riittävä työvoima. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat merkittävä tekijä tästäkin näkökulmasta. Todettiin, että yhteisenä tavoitteena on turvata sosiaali- ja terveyspalvelut siten, että ne eivät olisi syynä asuinpaikkakunnan valintaan. Rautjärven edustajien mukaan palvelujen tuottamisen ei pitäisi olla pelkästään Eksoten varassa. Vaihtoehtoja pitäisi harkita järkevän palvelujen tuottamisen näkökulmasta. Rautjärvellä voisi kokeilla yhteistyötä uusien toimijoiden kanssa.

4 Rautjärven edustajat totesivat myös, että palveluverkkosuunnitelmasta puuttuu tulevaisuuden ennakointi. Esimerkiksi rahoitus tulee muuttumaan ja valinnanvapauden lisääntyminen on iso haaste. Perhe- ja sosiaalipalvelut Marja Kosonen esitteli vuonna 2014 tulevia olennaisia muutoksia, jotka ovat muistion liitteenä olevassa esityksessä. Yleisesti voi todeta, että henkilöstörakennetta ja työnjakoa kehitetään siten, että ne tukevat hyvinvointiasemamallin laajentamista. Iso apu-palvelukeskus oli suunnittelunimeltään ikäkeskus, eli siellä on ikääntyneiden ihmisten ja vanhustenpalveluja. Todettiin yhteisesti, että Rautjärven kunnantalon tilat ovat vajaakäytöllä eikä sijainti ole tarkoituksenmukainen. Palvelujen siirto on siten sinänsä tarkoituksenmukaista. Rautjärven edustajat totesivat, että Rautjärvellä yhteistyö Kelan, TYP:n ja kunnan kesken toimii hyvin. Kaikki ovat sijoittuneena kunnantalolle ja sijainnin muuttuessa tämä yhteistyö on huomioitava ja edellytykset sille on pyrittävä varmistamaan. Rautjärven edustajien mukaan asemankadun palvelukampuksen kehittämisessä on taustalla Rautjärven vetovoimahanke. Tavoitteena on kehittää toimivia palvelukokonaisuuksia siten, että toimintaympäristö tukisi kaikkia. Sinne voisi koota palveluja, joilla ei ole välttämättä jokapäiväistä kysyntää. Rautjärven edustajien mukaan psykiatrinen vastaanottotoiminta ei vastaa tällä hetkellä Rautjärvellä tarkoitustaan, mikä viesti olisi hyvä välittää eteenpäin. Rautjärven edustajat kaipasivat tietoja Mallu-auton kustannuksista. Kaikkia palveluja pitäisi tarkastella kriittisesti ja arvioida kustannustehokkuuden näkökulmasta.

5 Itkonen totesi, että kustannustehokkuuden näkökulmasta tarkasteltuna monet kunnissa sijaitsevat palvelut tulisi arvioida uudelleen. Kunnat kuitenkin haluavat tietyt lähipalvelut ja Eksotekin haluaa tarkastella asioista kokonaisuuden näkökulmasta, ei pelkän kustannustehokkuuden kautta. Lopuksi Rautjärven edustajat totesivat, että Rautjärven edustajien jättämän asiakirjan kohdan Kuntastrategiassa määritellyt hyvinvointiaseman palvelut alla olevat asiat pitäisi maininta palvelusopimuksessa. Rautjärven puolelta todettiin, että päivystävä ensihoitoyksikkö on kunnalle ehdoton vaatimus. Eksoten esittämälle vaihtoehdolle täytyy saada perustelut. Ensihoidon yksiköllä täytyy olla päivystyksellinen luonne, se ei saa olla pelkkä siirtoyksikkö. Tässä on huomioitava se, että Rautjärvi on teollisuuslaitoksen sijainnin takia 1 riskialuetta. Eksoten edustajien mukaan päivystävän ensihoitoyksikön osalta neuvotteluja on jatkettava, koska palvelun tuottamiseen ei voi näillä tiedoilla sitoutua. Muilta osin palveluihin voidaan sitoutua. Rautjärven edustajien mukaan asiakirjan kohdassa Palvelurakenne ja strategia kohdassa mainitut asiat ovat myös kriittisen tärkeitä. Itkonen totesi, että palvelurakennesuunnitelmassa ovat Eksoten kehittämisen kannalta tärkeät strategiset tavoitteet. Kunnat ovat halunneet nyt kuntakohtaiset palvelusopimukset, joiden liitteisiin voidaan kirjata olennaiset muutokset. Kuntakohtaisten neuvottelujen perusteella palveluverkkosuunnitelmaa ei muuteta. Rautjärven edustajien mukaan päivystys, kiireellinen hoito ja akuuttipäivystys ovat niin keskeisiä käsitteitä, että ne pitäisi avata väärinymmärrysten välttämiseksi. Rautjärven edustajat totesivat, että Parikkalassa on Suomen kallein ensihoito, minkä takia kustannuksiin kannattaisi kiinnittää huomiota. Todettiin, että ensihoidon kustannukset ovat työaikaan liittyvän ratkaisun seurauksena nousseet valtakunnallisestikin.

6 Rautjärven mukaan palveluverkkosuunnitelman onnistumisen kannalta Imatran mukanaolo on kriittisen tärkeää. Ilman Imatraa suunnitelmassa määriteltyjä tavoitteita ei saavuteta. 3 Kunnan esille tuomat asiat ja toiveet kuntavierailusta Rautjärvi ehdotti, että ensihoidon palvelujen järjestämisestä järjestetään jatkokokous, johon kutsutaan ensihoidon asiantuntijat esittämään perustelut esitetylle ratkaisulle. Todettiin, että tämä on erillinen asia, joka ei estä muita palveluja koskevan kuntakohtaisen palvelusopimuksen hyväksymistä. 4 Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 16.4.2018 14:00-15:15 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 24.10.2018 15:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO 31.3.2017 Keijo Siiskonen etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET TYÖRYHMÄN TOIMEKSIANTO / Kuvaus ja hahmotelma siitä,

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 18.4.2018 15:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS MUISTIO Aika: tiistai 15.3.2016 kello 10.00 12.15 Paikka: Etelä-Karjalan liiton toimisto, kokoustila Koivikko 4. krs, Kauppakatu 40 D., Lappeenranta

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 3.4.2019 14:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Maaseutukunnan näkökulmia Eksotesta. Kunnanjohtaja Anne Ukkonen Luumäen kunta

Maaseutukunnan näkökulmia Eksotesta. Kunnanjohtaja Anne Ukkonen Luumäen kunta Maaseutukunnan näkökulmia Eksotesta Kunnanjohtaja Anne Ukkonen Luumäen kunta Tietoa Luumäen kunnasta Vajaa 5000 asukasta 3000 vapaa-ajan asuntoa Useita kyliä, 2 isompaa taajamaa, hallinnollinen keskus

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELUT

PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELUT Kokousmuistio 1 (6) PALVELUSOPIMUSNEUVOTTELUT Eksote ja Savitaipaleen kunta Aika Perjantai 24.11.2017 klo 13.00 15.03 Paikka Osallistujat Toimistotalo Ruori C6 kokoushuone 53130 Lappeenranta Eksote Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 23.1.2019 14:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

1. Valtuutettu Veijo Oinosen aloite Aluehallintovirastolle selvittämään Ensihoidon palvelutasopäätöstä rautavaaralaisten osalta

1. Valtuutettu Veijo Oinosen aloite Aluehallintovirastolle selvittämään Ensihoidon palvelutasopäätöstä rautavaaralaisten osalta Kunnanvaltuusto 10 11.05.2015 Kunnanhallitus 132 25.05.2015 Kunnanhallitus 146 08.06.2015 Perusturvalautakunta 21 20.01.2016 Valtuutettujen aloitteet/valtuutettu Veijo Oinosen valtuustoaloite 11.5.2015

Lisätiedot

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p. 040 330 6002)

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p. 040 330 6002) LOPEN KUNNAN TERVEYSPALVELUT Kunnanhallitus 25.4.2016 ( 78): Lopen kunnanhallitus keskusteli kokouksessaan 30.3.2016 kohdassa muut asiat Lopen kunnan terveyspalveluista. Keskustelun pohjana oli kuntalaiskeskustelu

Lisätiedot

Keskushallinto 3.6.2013 1(5)

Keskushallinto 3.6.2013 1(5) Keskushallinto 3.6.2013 1(5) Kolarin ja Lapin sairaanhoitopiirin välinen neuvottelu 2013 Aika ma 3.6.2013 klo 9.00-12.05 Paikka Kolari, Kunnantalo Osallistujat: Eija Koivuranta, Kolarin kunta Sakari Lipponen,

Lisätiedot

Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT

Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta. Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Kohti maakunnallisia integroituja palvelukokonaisuuksia muutosagentin toimintamallia Eksotesta Kehitysjohtaja Merja Tepponen, TtT Etelä Karjalan sosiaali ja terveydenhuollon ky, Eksote järjestää maakunnan

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Scandic Patria, Lehmus kokoushuone, Kauppakatu 21, Lappeenranta

Scandic Patria, Lehmus kokoushuone, Kauppakatu 21, Lappeenranta AIKA 2.5.2018 15:17-15:38 PAIKKA Scandic Patria, Lehmus kokoushuone, Kauppakatu 21, 53100 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 72 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti Hallitus 108 14.06.2017 Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti 2017 2022 749/00.04.00.01/2017 EKSTPHAL 108 Hakuilmoitus Hakuilmoituksen 29.5.2017 mukaan valinnanvapauspilottien

Lisätiedot

Palvelusopimusten tausta

Palvelusopimusten tausta Hallitus 156 14.09.2016 Palvelusopimusneuvottelut 2017 940/00.01.02.01/2016 EKSTPHAL 156 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän perussopimuksen 17 :n mukaan kukin jäsenkunta sopii erikseen

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, Norppa -kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, Norppa -kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 22.5.2019 10:00-11:04 PAIKKA Toimistotalo Ruori, Norppa -kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Liitteet 1. Ennuste 2018 palkankorotukset huomioitu ja jäsenkuntien maksuosuudet

Liitteet 1. Ennuste 2018 palkankorotukset huomioitu ja jäsenkuntien maksuosuudet Talousarvion 2018 muuttaminen EKS/1220/02.02.00.07/2018 Hallitus Valmistelijat puh. (Yhteydenotot sähköpostilla: etunimi.sukunimi@eksote.fi) Talousjohtaja Mänttäri Liisa 040 524 3167 Terveys- ja vanhustenpalvelujen

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 21.3.2018 15:00 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40.

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40. Lähiötoimikunta 6 23.04.2015 Kevään asukastilaisuuksien vahvistetut ajat ja aiheet LÄHIÖTMK 6 Valmistelija/lisätiedot: Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 5811 998 Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana,

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä HYVÄ POTKU LOPPURAPORTTI LUUMÄEN TERVEYSASEMALLA 2015 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä Luumäen terveysasemasta 2. Mukaan Hyvä Potku hankkeeseen

Lisätiedot

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä)

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 25.2.2016 kello 16.00 18.00 Paikka Osallistujat Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Seppo Ranta, asiakasraadin puheenjohtaja, johtajaylilääkäri

Lisätiedot

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunta 25.5.2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunta 25.5.2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunnan kokous Aika keskiviikko klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom (poistui klo 11.10) maanviljelijä Riitta Kentala

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom (poistui klo 11.10) maanviljelijä Riitta Kentala Pöytäkirja sivu 1(13) nr 4/2015 Elin: Hallitus Aika: 27.4.2015 klo 9.00-11.45 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin.

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :12 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :12 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Viranhaltija Viranhaltijan päätöstyyppi Toimielin Arvo Siiskonen Keijo, Akkanen Jari, Haapakorva Marja-Liisa, Hakoma Riitta, Heinonen Merja, Hokkanen Sari, Inna Miia, Itkonen Pentti, Jaako Taina,

Lisätiedot

PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.

PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1. PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.2017 ALKAEN VERSIO II - monituottajamalli PHSOTEY Ensihoitokeskus Sisällysluettelo

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 13.6.2018 15:00-16:15 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 102 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Eksoten vammaispalvelut: organisaatio, palvelupaketit ja mittarit 26.4.2016

Eksoten vammaispalvelut: organisaatio, palvelupaketit ja mittarit 26.4.2016 Eksoten vammaispalvelut: organisaatio, palvelupaketit ja mittarit 26.4.2016 Eksoten palvelurakenteen muutos Nettotoimintamenot 100 % 90 % 80 % 70 % 60 % 50 % 40 % 30 % 20 % 10 % 0 % 2011 2012 2013 2014

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 6.2.2019 14:03-16:40 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Itä-Suomen huippukokous 30.8.2011. Virpi Kölhi

Itä-Suomen huippukokous 30.8.2011. Virpi Kölhi Itä-Suomen huippukokous 30.8.2011 Virpi Kölhi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) järjestää jäsenkuntien puolesta erikoissairaanhoidon, kehitysvammaisten erityishuollon, perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Terveyttä ja hyvinvointia yhdessä! Risto ja Kotona kokonainen elämä Palvelutarpeen arviointi työpaja 1.4.2014 Kuusankoskitalo

Terveyttä ja hyvinvointia yhdessä! Risto ja Kotona kokonainen elämä Palvelutarpeen arviointi työpaja 1.4.2014 Kuusankoskitalo Terveyttä ja hyvinvointia yhdessä! Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Risto ja Kotona kokonainen elämä Palvelutarpeen arviointi työpaja 1.4.2014 Kuusankoskitalo Kotona kokonainen elämä Ikäihmisten

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :57 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :57 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Arvo Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 4.3.2019-14.3.2019 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Heikkilä Helena Palvelupäällikkö, kotihoito 7.3.2019

Lisätiedot

Keski-Suomen tulevaisuusfoorumi

Keski-Suomen tulevaisuusfoorumi Keski-Suomen tulevaisuusfoorumi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Vastaa alueen sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudesta. Väestö 132.000 Budjetti 410 M Työntekijöitä 4200 Helsinki tai Pietari

Lisätiedot

26.9.2011. Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous

26.9.2011. Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous Aika pe 23.9.2011 klo 9.00 11.00 Paikka Kajaanin kaupungintalon kokoustila Brahe Läsnä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen,

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Aika ti 3.2.2015 klo 14.05 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Terveyspalvelut. Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk

Terveyspalvelut. Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk Terveyspalvelut Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk Sisältö 1. Suomen terveydenhuolto 2. Terveys 3. Terveyskeskus 4. Keskussairaala 5. Eksote (Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri) 6. Hoitoon hakeutuminen

Lisätiedot

Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa Ennakkoarvioinnin käyttöönotto kunnissa: ESTER-hankkeen tuki toteuttamiselle

Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa Ennakkoarvioinnin käyttöönotto kunnissa: ESTER-hankkeen tuki toteuttamiselle Vaikutusten ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksenteossa Ennakkoarvioinnin käyttöönotto kunnissa: ESTER-hankkeen tuki toteuttamiselle Seinäjoen Areena 29.11.2011 Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen

Lisätiedot

Terveyspiirien prosessien kehittäminen strategian avulla. Pentti Itkonen, toimitusjohtaja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri

Terveyspiirien prosessien kehittäminen strategian avulla. Pentti Itkonen, toimitusjohtaja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Terveyspiirien prosessien kehittäminen strategian avulla Pentti Itkonen, toimitusjohtaja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Tilanne Etelä-Karjalassa Etelä-Karjalan terveyspiiri selvitys 2005 ( Stakes)

Lisätiedot

EKSOTE VUOSINA 2017 JA Eksoten kehitystä ajanjaksolla

EKSOTE VUOSINA 2017 JA Eksoten kehitystä ajanjaksolla EKSOTE VUOSINA 2017 JA 2030 Eksoten kehitystä ajanjaksolla 2010-2040 THL:n arviointi syksy 2018 Eksote on pitkällä, v. 2010 so ja te integroitu Mukana kaikissa kärkihankkeissa Eksoten palvelurakenne erityisen

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :06 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :06 PÄÄTÖSLUETTELO Hakuehto Arvo Viranhaltija Viranhaltijan päätöstyyppi Toimielin päivämääräväli Virkanimike Päätöksen tila Otto-oikeus, Viranhaltija Tyhjä Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 1 2 Akkanen

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen alueellinen valmistelu Etelä-Savossa

Maakunta- ja sote-uudistuksen alueellinen valmistelu Etelä-Savossa Maakunta- ja sote-uudistuksen alueellinen valmistelu Etelä-Savossa Risto Kortelainen, kuntayhtymän johtaja, ESSOTE, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 25.8.2016 1 Heinävesi Pieksämäki

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet hyvinvointikuntayhtymälle

Strategiset tavoitteet hyvinvointikuntayhtymälle Kunnanhallitus 235 19.10.2015 Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän perussopimus, lausunto luonnoksesta 628/05.00.00/2015 Kunnanhallitus 19.10.2015 235 Päijät-Hämeen sote-valmistelun ohjausryhmä pyytää

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4 Vanhusneuvosto 2/2015 56100 Ruokolahti

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4 Vanhusneuvosto 2/2015 56100 Ruokolahti Vanhusneuvoston kokous 2/2015 Aika Tiistai 21.4.2015 kello 9.00 11.30 Paikka Läsnä Poissa Puheenjohtaja Sihteeri Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Toivo Ruohonen, Eläkeliiton Ruokolahden yhdistys

Lisätiedot

Valtiovarainvaliokunta perjantai / HE 15/2017. Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalelujen johtaja

Valtiovarainvaliokunta perjantai / HE 15/2017. Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalelujen johtaja Valtiovarainvaliokunta perjantai 27.04.2018/ HE 15/2017 Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalelujen johtaja Toimintakykyisenä kotona Toimintakykyisenä kotona Tuula Karhula, vs tj 27.4.18 Nettotoimintamenojen

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 22.8.2018 15:00-15:50 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 119 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 120 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Väliraportti Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteet ja ratkaisut työryhmä (ml. ensihoito)

Väliraportti Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteet ja ratkaisut työryhmä (ml. ensihoito) Väliraportti 30.11.2016 Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteet ja ratkaisut työryhmä (ml. ensihoito) Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteet ja ratkaisut työryhmä Jäsenet Pentti Itkonen,

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset Taipalsaari

Kuntakohtaiset muutokset Taipalsaari Kuntakohtaiset muutokset 2017 - Taipalsaari Terveys- ja vanhustenpalvelut Valmistelussa Omais- ja perhehoidon lisääminen ja toiminnan kehittäminen Uusi asumisyksikkö valmistuu 2.5.2017 (15 tehostetun palveluasumisen

Lisätiedot

Mallu kylillä. Merja Tepponen 3.11.2011

Mallu kylillä. Merja Tepponen 3.11.2011 Mallu kylillä Merja Tepponen 3.11.2011 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Lappeenrannassa sosiaali- ja terveystoimi yhdistettiin 1975 Kotipalvelu- ja kotisairaanhoito yhdistettiin 1992 Sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA

VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA VANHUSTEN PALVELUT JOUTSENOSSA ASUKASFOORUMI 15.3.2011 Minna-Maria Behm, Teija Malinen, Erja Inkiläinen & Eeva-Liisa Saarinen Vanhusten palvelut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotessa Vanhusten

Lisätiedot

Rai- vertailukehittämisen seminaari. 27.9.2012 Helsinki Messukeskus Tarja Viitikko

Rai- vertailukehittämisen seminaari. 27.9.2012 Helsinki Messukeskus Tarja Viitikko Rai- vertailukehittämisen seminaari 27.9.2012 Helsinki Messukeskus Tarja Viitikko Eksote kartalla Etäisyyksiä Lappeenrannasta: Helsinkiin 220 km Pietariin 230 km Venäjän rajalle 35 km Terveyttä ja hyvinvointia

Lisätiedot

Kriittiset kohdat valinnanvapauden toteuttamisessa

Kriittiset kohdat valinnanvapauden toteuttamisessa Kriittiset kohdat valinnanvapauden toteuttamisessa Markku Pekurinen haastaa tutkijat Science slam tyyliin Pia Maria Jonsson, Timo T. Seppälä, Anne Whellams, Liina-Kaisa Tynkkynen, Timo Sinervo, Ilmo Keskimäki

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 4.4.2018 15:00-16:15 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 53 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2015 Elinympäristövaliokunta AIKA 08.06.2015 klo 16:00-19:10 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-19:10 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-19:10 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tahe Pohjois-Savo projekti 3/ /2020

Tahe Pohjois-Savo projekti 3/ /2020 Tahe Pohjois-Savo projekti 3/2018 6 /2020 Projektipäällikkö Hannele Pöykkölä Monetra Talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelyt Pohjois-Savossa info- ja keskustelutilaisuus 28.5.2018 Paikka: Pohjois-Savon

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (12 ) Vanhusneuvosto 12.04.2019 AIKA 12.04.2019 klo 10:05-11:20 PAIKKA Valtakatu 26, 2. krs kokoushuone, 94100 KEMI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Sivistystoimen lautakunta 21 16.02.2012 Kunnanhallitus 66 13.03.2012 Kunnanvaltuusto 16 27.03.2012

Sivistystoimen lautakunta 21 16.02.2012 Kunnanhallitus 66 13.03.2012 Kunnanvaltuusto 16 27.03.2012 Sivistystoimen lautakunta 21 16.02.2012 Kunnanhallitus 66 13.03.2012 Kunnanvaltuusto 16 27.03.2012 Kotihoidon ja yksityisen hoidon tuen kuntalisä 1.8.2012 alkaen SIVLTK 21 vs. varhaiskasvatuksen päällikkö

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 16.08.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta AIKA 24.10.2018 15:00-15:54 PAIKKA Toimistotalo Ruori, C6 kokoushuone, Valto Käkelän katu 3, 53130 Lappeenranta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 169 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 170 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Muistio 1(5) Paikalla mahdollisesti myös median edustajia. Päätös Johtajaylilääkäri Seppo Ranta avasi kokouksen 16.05

Muistio 1(5) Paikalla mahdollisesti myös median edustajia. Päätös Johtajaylilääkäri Seppo Ranta avasi kokouksen 16.05 Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 17.12.2015 kello 16.00 - Paikka Osallistujat Iso kabinetti C-rakennus CP031 (ruokasalin käytävä). Esteetön sisäänkäynti (myös hissi) C-rakennuksen keskivaiheilta

Lisätiedot

Kustannukset, käynnit, asiakkaat

Kustannukset, käynnit, asiakkaat Johtaminen Kustannukset, käynnit, asiakkaat 2500 12 000 Kotihoito/ Palveluasuminen 10 000 2000 8 000 1500 1000 Näitä kustannuksiin voi myöhentää ja niitä voi vähentää 6 000 4 000 Eläke 500 0 1 3 5 7 9

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 27.01.2016 klo 16:00-18:30 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vesihuoltoliikelaitoksen

Lisätiedot

6 Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen sekä läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen eräille muille kuin yhtiön osakkeenomistajille

6 Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen sekä läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen eräille muille kuin yhtiön osakkeenomistajille KUNNAN TAITOA Oy:n VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS ESITYSLISTA AIKA: Torstai 12.5.2016 klo 10.00 PAIKKA: Kokoushuone A2, Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen puheenjohtajan ja pöytäkirjanpitäjän

Lisätiedot

Kuntakohtaiset muutokset Ruokolahti

Kuntakohtaiset muutokset Ruokolahti Kuntakohtaiset muutokset 2017 - Ruokolahti Terveys- ja vanhustenpalvelut Valmistelussa Perhehoidon lisääminen ja omais- ja perhehoidon toiminnan kehittäminen Päivätoimintaa nyt 1 pv viikossa, jatkossa

Lisätiedot

UUSI LIIKKUMISEN PALVELUMALLI ETELÄ-KARJALAAN

UUSI LIIKKUMISEN PALVELUMALLI ETELÄ-KARJALAAN UUSI LIIKKUMISEN PALVELUMALLI ETELÄ-KARJALAAN 1 HANKKEEN KOKEILUT / Hankkeessa toteutetaan kaksi (2) kokeilua: / Imatran seudun kuntien kutsutaksipalvelu / Eksoten kotihoidon asiakaspalvelun tehostaminen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Muistio 1 (6) Paikka Porin perusturvan hallintorakennus, 1. krs, kokoushuone 1

Muistio 1 (6) Paikka Porin perusturvan hallintorakennus, 1. krs, kokoushuone 1 Muistio 1 (6) Kuntaneuvottelukierros Porin perusturvan jäsenkunnat Muistio 19.9.2016 Aika maanantai 19.9.2016 klo 13.30 15.36 Paikka Porin perusturvan hallintorakennus, 1. krs, kokoushuone 1 Paikalla Kuntien

Lisätiedot

Yhteenveto EVA:n järjestämästä keskustelutilaisuudesta 12.1.2016

Yhteenveto EVA:n järjestämästä keskustelutilaisuudesta 12.1.2016 Marjo Lindgren 13.1.2016 1(5) Yhteenveto EVA:n järjestämästä keskustelutilaisuudesta 12.1.2016 Aiheena valinnanvapaus, sote - integraatio ja rahoitus Keskustelijoina professori Mats Brommels (MB), alivaltiosihteeri

Lisätiedot

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh Kaupunginhallitus 127 23.03.2015 Tuula Partasen ym. valtuustoaloite vuosittaisen määräärahan varaamiseksi Lappeenrannan kaupungin testamenttirahaston varoista kolmannen sektorin toimijoiden tekemän hyvinvoinnin

Lisätiedot

Palvelusopimusneuvottelut, Ruokolahti 2.12.2015. Kuntakohtaiset muutokset 2016

Palvelusopimusneuvottelut, Ruokolahti 2.12.2015. Kuntakohtaiset muutokset 2016 Palvelusopimusneuvottelut, Ruokolahti 2.12.2015 Kuntakohtaiset muutokset 2016 Terveys- ja vanhustenpalvelut Terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula Avoterveydenhoito ja hoiva kehittyy: Etälääkäritoiminnan

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja. Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja. Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja 2. kokous Aika 17.11.2016 klo 13:00 15:15 Paikka Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros Läsnä Poissa Asialista Janne Niemeläinen (pj) Terttu

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :34 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :34 PÄÄTÖSLUETTELO 1 PÄÄTÖSLUETTELO Hakuehto Viranhaltija Viranhaltijan päätöstyyppi Toimielin Arvo Siiskonen Keijo, Akkanen Jari, Hakoma Riitta, Heinonen Merja, Hokkanen Sari, Inna Miia, Itkonen Pentti, Jaako Taina, Järvelin

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja 3-2016. Aika Tiistai 16.2.2016 klo 17.00 18.05. Kokoushuone, Koulukatu 10 Lappeenranta. Paikka

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja 3-2016. Aika Tiistai 16.2.2016 klo 17.00 18.05. Kokoushuone, Koulukatu 10 Lappeenranta. Paikka Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Kirkkokatu 10 A, 3. krs. / PL 45 53101 Lappeenranta 040 3126 301 lappeenranta.seurakunta@evl.fi Aika Tiistai 16.2.2016 klo 17.00 18.05 Paikka Kokoushuone,

Lisätiedot

Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus. Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen

Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus. Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen Integraatiotyöryhmien yhteenveto-/tilannekatsaus Valtuustoseminaari 4.5.2015 Tiina Kirmanen Yleistä Eksote kantaa järjestämis- ja tuottamisvastuun kuntalaisten sosiaalija terveyspalveluista kuntien osoittamalla

Lisätiedot

Hallitus Etelä-Karjalan maakuntaohjelma, lausuntopyyntö 1108/ /2017 EKSTPHAL 176

Hallitus Etelä-Karjalan maakuntaohjelma, lausuntopyyntö 1108/ /2017 EKSTPHAL 176 Hallitus 176 25.10.2017 Etelä-Karjalan maakuntaohjelma, lausuntopyyntö 1108/00.04.01.02/2017 EKSTPHAL 176 Etelä-Karjalan maakuntaohjelma ja sen ympäristöselostus ovat nähtävillä ja kommentoitavissa 2.-31.10.2017,

Lisätiedot

Liikkuvat palvelut lähipalveluiden turvaajina kunnan näkökulma

Liikkuvat palvelut lähipalveluiden turvaajina kunnan näkökulma Sanna Natunen Lappeenrannan kaupunki Hyvinvointisuunnittelija Liikkuvat palvelut lähipalveluiden turvaajina kunnan näkökulma Konserniohjausjärjestelmän vastuu- ja valvontasuhteet Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (9) Vammaisneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (9) Vammaisneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 06.03.2018, klo 16:59-18:36 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast, 1 krs. Käsitellyt asiat 5 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 6 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tällä hetkellä voimassa oleva lääkäripalveluiden ostosopimus päättyy 31.5.2014. Vaihtoehtona on kilpailuttaa:

Tällä hetkellä voimassa oleva lääkäripalveluiden ostosopimus päättyy 31.5.2014. Vaihtoehtona on kilpailuttaa: Hallitus 209 24.09.2014 Silmätautien poliklinikan hankintapäätös 110/02.08.00.03.03.00/2014 EKSTPHAL 209 Silmätautien yksikön erikoislääkäripohja on laskettu neljälle silmätautien erikoislääkärille, joka

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 4/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 4/2016 Pöytäkirja 1 (8) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 4/2016 Aika 5.4.2016 kello 18:00-19:57 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Jori Louhisuo. Muut saapuvilla olleet Matti Arkko sihteeri Kaija Kangas kunnanhallituksen edustaja

Jori Louhisuo. Muut saapuvilla olleet Matti Arkko sihteeri Kaija Kangas kunnanhallituksen edustaja Kokousaika Torstai 14.02.2013 klo 19.00 20.30 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Mari Ervelä Sari Vaholuoto Pentti Malmila Marko

Lisätiedot

Hallitus 214 16.12.2015. Asiakasmaksut 2016 927/02.05.00.00.00/2015 EKSTPHAL 214

Hallitus 214 16.12.2015. Asiakasmaksut 2016 927/02.05.00.00.00/2015 EKSTPHAL 214 Hallitus 214 16.12.2015 Asiakasmaksut 2016 927/02.05.00.00.00/2015 EKSTPHAL 214 Hallintosäännön 5 :n 5 kohdan mukaan hallitus päättää kuntayhtymän toiminnasta perittävistä maksuista. Suurin osa sosiaali-

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 27.05.2016 klo 13:10-14:24 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 37-42 Otsikko Sivu 37 Kokouksen

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :50 PÄÄTÖSLUETTELO

PÄÄTÖSLUETTELO :50 PÄÄTÖSLUETTELO 1 Hakuehto Arvo Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 18.1.2019-31.1.2019 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Itkonen Pentti Toimitusjohtaja 22.1.2019 3 / 2019

Lisätiedot

Lausunto Etelä-Karjalan maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon maakunnallisen palvelusuunnitelman palveluverkon vaihtoehdoista

Lausunto Etelä-Karjalan maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon maakunnallisen palvelusuunnitelman palveluverkon vaihtoehdoista RAUTJÄRVEN KUNTA 1 (5) Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Yhtymähallitus Lausunto Etelä-Karjalan maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon maakunnallisen palvelusuunnitelman palveluverkon vaihtoehdoista

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous Aika: 2.8.2016 klo 14- Paikka: Läsnä: Keski-Suomen liitto, Kokoushuone Anni Osallistujalista liitteenä 1. Avaus ja järjestäytyminen Kuntavaaleissa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Paikka: Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs neuvotteluhuone, Kajaani

Paikka: Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs neuvotteluhuone, Kajaani Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta (2009-2012) Muistio 1/2010 Aika: 11.2.2010 klo 10.30 13.10 Paikka: Urho Kekkosen katu 2-4, 2. krs neuvotteluhuone, Kajaani 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Terveyden ja sairaanhoito

Terveyden ja sairaanhoito Esiselvitys Terveyden ja sairaanhoito Päivystys Vastaanotto- ja poliklinikkapalvelut Vuodeosastot Lääketieteelliset tukipalvelut Suun terveydenhuolto Operatiivinen toiminta Työterveyshuolto Terveyden ja

Lisätiedot

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA Perusturvalautakunta 28.4.2015 ( 39): Riihimäen seudun terveyskeskuksen yhtymähallitus

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2016 Aika ja paikka Ke 3.2.2016 klo 18-19.51 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta),

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

PÄÄTÖSLUETTELO :18

PÄÄTÖSLUETTELO :18 1 PÄÄTÖSLUETTELO Viranhaltijan päätöstyyppi päivämääräväli 24.9.2018-5.10.2018 Päätöksen tila Otto-oikeus, Toimenpide Hallitus (28.6.2017-31.12.2021) 2 Aralinna Virpi Palvelupäällikkö, terapiapalvelut

Lisätiedot

Tietojohtamisen tavoitteet sote-uudistuksen edetessä Merja Tepponen, kehitysjohtaja

Tietojohtamisen tavoitteet sote-uudistuksen edetessä Merja Tepponen, kehitysjohtaja Tietojohtamisen tavoitteet sote-uudistuksen edetessä Merja Tepponen, kehitysjohtaja Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet Päämääränä väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.

Lisätiedot

Vanhustyö 2015. 10.2.2015 Finlandia-talo, Helsinki. Tuula Haatainen varatoimitusjohtaja

Vanhustyö 2015. 10.2.2015 Finlandia-talo, Helsinki. Tuula Haatainen varatoimitusjohtaja Vanhustyö 2015 10.2.2015 Finlandia-talo, Helsinki Tuula Haatainen varatoimitusjohtaja Lähde: Laatusuositus 2013 2 Tavoitteena ikäystävällinen Suomi Seitsemän teema-aluetta ikäystävällisen Suomen rakentamiseksi

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista 4-2015. Aika Tiistai 24.2.2015 klo 17.00-17.10. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista 4-2015. Aika Tiistai 24.2.2015 klo 17.00-17.10. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 24.2.2015 klo 17.00-17.10 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Maanantai klo Eksoten toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone C6, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta

Maanantai klo Eksoten toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone C6, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta MUISTIO Etelä-Karjalan vanhus- ja vammaisneuvostojen tapaaminen Kokous 2/2018 Aika Paikka Paikalla Maanantai 23.4.2018 klo 14.00-15.55 Eksoten toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone C6, Valto Käkelän katu

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä Noljakantie 4 80140 Joensuu Ydintietoja pelastuslaitoksesta Ylimpänä päättävänä elimenä toimii

Lisätiedot