Hallittu alasajo Youtube: POPmaakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hallittu alasajo Youtube: POPmaakunta"

Transkriptio

1 Hallittu alasajo Youtube: POPmaakunta

2 Maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon loppuminen 8.3. Suomen hallitus erosi 8.3. Uudistuksen jatkolle ei ole perusteita. Haasteet, joita uudistukselle pyrittiin ratkaisemaan, eivät katoa. Erityisesti sote-palveluiden kehittämistä tulee jatkaa. Popmaakunnan valmistelussa tehty erinomainen työ kerätään ja raportoidaan. Organisaatiot voivat hyödyntää tuloksia kehittämistyössään. Valmisteluorganisaatioiden hallittu alasajo. Vm:n ohjeistaa alasajoa (resursoinnit, aikataulut, raportoinnit) ja mahdollisia jatkosteppejä. Kehittäminen jatkuu nykyisissä organisaatioissa nykylain pohjalta. Kasvupalveluiden kehittämistä jatketaan valtakunnallisesti mm. digitaalisten ratkaisujen ja tiedolla johtamisen osalta.

3 Vaihtoehtoiset etenemiset Vaihtoehto 1 uudistus etenee, valmistelu jatkuu Vaihtoehto 2 lait eivät mene läpi, siltaus tulossa Vaihtoehto 3 lait eivät mene läpi, valmistelu keskeytetään

4 Vaihtoehto 3: Lait eivät mene läpi, valmistelu keskeytetään PeV/StV ei ehdi käsitellä lakeja tai eduskunta ei hyväksy niitä. HE 15/2017 ja HE18/2018 raukeavat Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus tekee päätöksen, että nykyistä valmistelua ei jatketa Edeltävät keskustelut (johtoryhmä, poliittinen seurantaryhmä, maakuntahallitus, piiritoimistot, )? On tehtävä ratkaisut seuraavista: Nykyisten valmistelijoiden siirtyminen kantaorganisaatioihin (keskustelut henkilöiden ja kantaorganisaatioiden kanssa) Aikataulu valmistelun lopettamiselle (kansalliset linjaukset, rahoituksen käytettävyys ja riittävyys) Ketä jää valmisteluorganisaatioon? Sovitaan, jatketaanko osaa valmistelusta, mitä (esim ICT) ja missä? Tehtyjen sopimusten ja sitoumusten sekä rahoitusselvitysten ym. loppuunsaattaminen Tietojen tallentaminen tulevaisuutta varten Minkätyyppinen loppuraportti tehdään? Erillisrahoitteisten agenttien ja koordinaattorien sekä hankkeiden ohjaus? Käytetäänkö valmisteluorganisaatiota vaikuttamaan tulevaan hallitusohjelmaan?

5 Valmistelun hallittu alasajo ja rahoituksen käyttö (VM:n ohje 20.3.) Valmistelun alasajoon ja myönnetyn rahoituksen käyttöön on saatu ohjeistuksia valtioneuvostolta ja VM:ltä, lisäksi asiaa on käsitelty muutosjohtajakokouksessa. Valmisteluun myönnettyä rahoitusta voidaan käyttää valmistelun hallittuun alasajoon ja raportointiin liittyviin kustannuksiin. VM:n antaman ohjeistuksen mukaan: Hyväksyttäviä kustannuksia voivat olla esim. Lakisääteisten työnantajaveloitteiden hoitaminen Sopimuksista aiheutuvat kustannukset, kunnes niiden irtisanominen tai purkaminen toteutuu Valtionavustuksen käytön raportointi Arkistolain edellyttämä asiakirjojen arkistointi Asianmukaiseen päättämiseen sisältyvä koonti, jossa kuvataan esivalmistelun aikana tehty valmistelutyö. Hyväksyttäviä kustannuksia eivät voi olla esim. Henkilöstökustannukset, jotka eivät aiheudu valmistelun päättämisestä. Uusien, jälkeen tehtyjen sitoumusten kustannukset, jollei sitoumuksen tekeminen ole ehdottoman välttämätöntä valmistelun päättämiseksi. Kunnan, kuntayhtymän tai muun julkisen sektorin palveluje, palvelurakenteiden tai tehtävien valmistelu- ja kehittämistyö tai ICT-valmistelutyö. Muu julkisen sektorin ICT-kehitystyö.

6 POPmaakunnan tilanne Jory linjasi nopean alasajon Valmisteluun tehdyt sitoumukset on kartoitettu, niiden jatkoa analysoidaan päätetään mahdollisimman pian Valmistelussa on henkilöstöä perusrahoituksella 36hlöä (26,2htv), lisäksi ICT-erillisrahoituksella 9+1hlöä (6,3htv) henkilöstöä Ouka, shp, muut kuntayhtymät, ppl, erilliset kunnat yhteistyösopimukset voimassa lähes kaikilla asti (20-100%) neuvottelut sekä lähettävien organisaatioiden että henkilöiden kanssa paluu kantaorganisaatioihin asteittain välisenä aikana, lähettävät organisaatiot ovat pääosin kotiuttamassa henkilöstöä etupainotteisesti, joitain tehtäviä on mahdollista ja järkevä sekä tarpeen jatkaa saakka, joitain sitoumuksia pidempään. Otettava huomioon myös sijaisuusketjut ja vastaanottavan organisaation suunnitelmat/varautuminen valmistelussa mukana olleille on kertynyt paljon osaamista monialaisen maakunnan laajuisesti eri toiminnoista ja käytänteistä, muutososaamista ja kestävyyttä sekä erinomaiset verkostot paikallisesti ja valtakunnallisesti. Erillishankkeiden toiminnallinen ohjaus päätettävä ja kotipesä osoitettava Rahoituksen ohjeistus rajaa jatkoa Tehty työ on järkevä hyödyntää Hallittu alasajo = maltti on valttia (ei taida toteutua) Päätettävä jatkettavat asiat, tekijät, alusta, ohjaus sekä päätöksenteko = MAAKUNTAHALLITUS Ei enää joryn tai polsen kokouksia, 5.4. laaja seurantaryhmä, jossa esitellään valmistelun opit ja tuotokset => jatkohyödyntäminen ja -työstäminen nykyisissä organisaatioissa

7 Yhteistyösopimus sote- ja maakuntavalmisteluun osallistuvan henkilöstön käytön periaatteista ja kustannusten korvaamisesta (ns. puitesopimus) 11. Sopimuksen päättäminen Vastaanottajalla on oikeus päättää tämä sopimus välittömin vaikutuksin, mikäli valtiolta sote- ja maakuntauudistusvalmisteluun osoitettu rahoitus ei ole riittävä tai valmistelu päättyy mistä tahansa muusta syystä. Vastaanottajalla on velvollisuus antaa tarvittava aika viranhaltijoille ja työntekijöille siirtymiseen lähettäjän tehtäviin. Siirtymiseen tarvittava aika neuvotellaan kunkin lähettävän organisaation kanssa.

8 Valtion myöntämä rahoitus ja Popmaakunnan valmisteluun käyttämä eurot Valtion myöntämä rahoitus maakunta- ja soteuudistuksen valmisteluun (v ) Pohjois- Pohjanmaalla n. 4,5milj.euroa +omarahoitusosuus (10%) n euroa josta käytetty n. 2,9 milj.euroa Maakunta- ja soteuudistuksen valmisteluun on käytetty Pohjois- Pohjanmaalla v aikana yhteensä noin. Valtion myöntämä ICTerillisrahoitus (v ) Pohjois-Pohjanmaalla n. 7,4milj.euroa +omarahoitusosuus (10%) n euroa josta käytetty n. 1,5 milj.euroa 4,4 milj.euroa

9 Nykytilan tunteminen mahdollistaa tulevan kehittämisen Maakunnan valmistelussa on tehty laaja tilannekuva muun muassa alueen merkittävimmistä muutostrendeistä sekä sosiaalija terveyspalveluiden, pelastustoimen sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristötoimintojen tehtävistä ja kustannuksista. Myös muilla valmistelualoilla on tehty selvityksiä palveluiden nykytilasta. Tehdyt kartoitukset ja selvitystyöt ovat nostaneet esiin jopa kriittisiä kehitystarpeita eri sektoreilla. Muun muassa lomituspalveluiden osalta on käynnistetty valtakunnallisia tietojärjestelmähankkeita, joiden kautta yksiköiden toimintaa voidaan tehostaa ja kehittää. Tila- ja kiinteistövalmistelussa tehty kartoitus toimitiloista on tehnyt näkyväksi julkisten kiinteistöjen tilannetta, mikä mahdollistaa tarvittavien korjaustoimenpiteiden tai investointien suunnittelun pitkällä tähtäimellä. Nykytilaselvitysten myötä toiminnoissa on tunnistettu eritasoisia kehittämistarpeita, jotka tulee uudistuksen tilanteesta riippumatta tehdä. Arkistokartoitus muodostaa kokonaiskuvan maakunnalle siirtyviä tehtäviä koskevista sähköisistä ja paperisista asiakirja-aineistoista sekä maakunnan alueella käytössä olevista arkistotiloista.

10 Yhteistyöllä kohti vaikuttavia, yhteensovitettuja palveluja Pohjois-Pohjanmaan valmistelua on tehty tiiviissä yhteistyössä mukana olevien organisaatioiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Valmistelun työryhmissä on ollut mukana asiantuntijoita eri organisaatioista. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on parantunut, ja maakunnan alueelle on luotu useissa asiakokonaisuuksia maakunnan kattavia, yhteneväisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaiden entistä sujuvammat palvelut. Asukkaiden palveluita on kehitetty katsomalla palveluprosesseja yli toimialarajojen, jotta asiakkaan polku palvelusta toiseen saataisiin mahdollisimman sujuvaksi. Työtä on tehty muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluiden ja työllisyyspalveluiden välillä sekä soten sisällä perus- ja erityistasolla. Palveluiden sisältöjä, uusia toteuttamistapoja ja myöntämiskriteereitä on tarkasteltu, jotta maakunnan asukkailla olisi yhtäläiset oikeudet palveluihin.

11 Hyvä jatkuu hankkeissa Pohjois-Pohjanmaan asukkaiden palveluita ja mukana olevien organisaatioiden henkilöstön osaamista on kehitetty osana maakunta- ja soteuudistuksen valmistelua myös useissa hankkeissa. Hankkeiden toiminta jatkuu normaalisti kunkin hankekauden ajan. Lasten ja perheiden muutosohjelma LAPE & systeemisen työotteen SyTy-hanke Muutosohjelma jatkuu vuonna Muutostyössä puhutaan siltauksesta, joka tarkoittaa aikaisemman hankekauden aikana tehdyn työn ja hyvien toimintamallien edistämistä nykyorganisaatioissa uudistuksen valtakunnallisen tilanteen epävarmuuden yli. Osana lasten ja perheiden palvelujen kehittämistä Pohjois-Pohjanmaalla on käynnistetty hanke yhteisen lastensuojelun mallin juurruttamiseksi koko maakunnan alueelle. Kaikki alueen kuntayhtymät ovat sitoutuneet ottamaan mallin käyttöön. Mallia on pilotoitu Oulunkaaren kuntayhtymässä ja peruspalvelukuntayhtymä Selänteessä. Yhteisellä toimintamallilla haetaan parannusta palveluiden vaikuttavuuteen, laatuun, asiakasosallisuuteen ja -tyytyväisyyteen sekä vähennetään henkilöstön kuormittavuutta. Pohjois-Pohjanmaan digitukipilotti Pohjois-Pohjanmaa on yksi viidestä pilotointialueesta, jotka vuonna 2019 panevat toimeen valtionvarainministeriön AUTA-hankkeessa luotua digituen toimintamallia. Pilotin keskeisinä tavoitteina luoda verkosto Pohjois-Pohjanmaan alueella toimivista, digitukea tarjoavista toimijoista ja kehittää alueen digitukipalveluja ja siten varmistaa julkishallinnon yhä enenevissä määrin digitalisoitavien palvelujen saavutettavuus. POP muutoksen tuki POP muutoksen tuki -hanke järjestää Pohjois-Pohjanmaalla esimiehille suunnattua muutosjohtamisen valmennusta. Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa esimiesten muutosjohtamisen osaamista, antaa työkaluja muutoksen läpivientiin ja selkeyttää esimiehen roolia muutostilanteessa. Hankkeen toteutusaika on ja hankkeen hallinnoijana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto.

12 Tarve uudistuksille ei ole poistunut Tilinpäätösarvioiden mukaan kuntien taloustilanne on selvästi kiristynyt vuodesta 2017 vuoteen 2018 Lähde: Kuntaliitto 3/2019

13 Tilannekuva, koetalousarvio, aluesimulointien raportit ja monta muuta hyvää materiaalipakettia Tietoa kehittämistyön tueksi

14 Vertailutietoa mm. palvelurakenteesta ja muutoksista suhteessa palvelutarpeisiin

15 Tietoa sote-kustannuksista, niiden kehityksestä ja tasapainotusmahdollisuuksista

16 Valmisteluun hankittu sopimustenhallintajärjestelmä on organisaatioiden hyödynnettävissä Valmistelun päättyessä organisaatioiden on halutessaan mahdollista hyödyntää ja jatkaa valmistelun aikana aloitettua sopimusten siirtämistä sähköiseen Cloudia-järjestelmään. Järjestelmän hankinta on tehty määräaikaisena v loppuun. Sen käyttö on organisaatioille ilmaista, lisäksi organisaatioiden apuna sopimusten tallennustyössä on käytettävissä kuusi oikeustieteen loppuvaiheen opiskelijaa. Opiskelijoiden työsuhteet ovat voimassa saakka. Uudistus kaatui, miksi sopimusten tallennus kannattaa tehdä? Lienee varmaa, että uudistus vähintään sotepalvelujen osalta toteutuu jollakin alueellisella yhteistyörakenteella lähivuosina. Nykytilanteessa lienee järkevää kerätä kunnista ja kuntayhtymistä sotesopimukset ja keskittyä näiden tallennustyöhön. (Elyn, Avin ja TE-toimiston sopimuksia ei kannata tallentaa nykytilanteessa.) Ympäristö mahdollistaa organisaatioiden nykyisten sopimusten sähköistämisen ilman kustannuksia ja ilman järjestelmän omaa käyttöönottoa. Organisaatioiden yhteyshenkilöt on koulutettu järjestelmän käyttöön. Suurimmalla osalla organisaatioita ei ole käytössään sähköistä sopimustenhallintajärjestelmää. Jos organisaatio hankkii oman Cloudia-järjestelmän, voidaan nyt sähköistettävät sopimukset siirtää organisaation omaan järjestelmään. Myös siirrot POP- Cloudiasta mahdollisiin muihin sopimusjärjestelmiin onnistunevat migraatioiden kautta.

17 Kiinteistöt kuntien näkökulmasta Kuntien omistamia hoivatiloja on katselmoitu ja arvioitu niiden kuntoa, esteettömyyttä ja saavutettavuutta asiakkaan näkökulmasta. Tiloista arvioitiin myös nykyvaatimukset. Tietoja voidaan hyödyntää sekä omien tilojen kuntoa vertailemalla, tietoa syventämällä. Samalla nousee yleinen tietous myös lähialueen tilojen kunnosta. Kaikilla maakunnan kunnilla ei ole järjestelmää jossa heillä olisi keskitetysti hallittu tieto olemassa olevista kiinteistöistä, niihin liittyvistä perustiedoista, vuokrasopimuksista tai pohjakuvista. Antaa hyvän pohjan myös kiinteistöjen salkuttamiselle. Nyt käytössä Optimaze-järjestelmä, joka on Tilakeskuksen omistama. Jatko? Joissain osissa maakuntaa on herännyt kiinnostus yhteisen kiinteistöyhtiön tai vastaavan perustamisesta. Tavoitteena kustannusten hillintä sekä asiantuntemuksen parantaminen esimerkiksi rakennuttamisessa ja kiinteistöjen ylläpidossa. Investointikustannusten arviointi ja erityisesti kiinteistöjen sisäisen vuokran määrittäminen osaaminen ja käytännöt vaihtelevat paljon. Onko tarpeen kehittää yhteisiä käytänteitä ja periaatteita? (investointilaskenta, erilaiset rahoitusmallit, tilojen tehokkaampi käyttö) Tulevaisuuden palveluratkaisut ja niiden vaatimukset? Asiantuntemus ja neuvonta? Esimerkkinä noussut esimerkiksi koulutiloihin tehtävät (sotetoimien)moduulit. 17

18 POP ICT-valmistelu tiivistettynä Mitä on tehty? 1. Koottu kaikkien toimijoiden ICT-tiedot kattavasti. 2. Selvitetty ratkaisuvaihtoehdot maakunnan laajuisten ICT-palvelujen järjestämiseksi. 3. Selvitetty ratkaisuvaihtoehdot tietojärjestelmien yhtenäistämiseksi. 4. Laadittu maakunnallinen ICT-muutosohjelma ja toteuttamissuunnitelmat. 5. Verkostoiduttu alueellisesti ja kansallisesti ICTosaajien kanssa. 6. Pilotoitu kansallisia ratkaisuja yhteistyössä kansallisten toimijoiden kanssa. 7. Edistetty maakuntayhteisten ratkaisujen rakentamista käytössä olleella rahoituksella. 8. Nostettu esille potentiaaliset yhteistyön kohteet mikäli tahtoa vapaaehtoiselle yhteistyölle löytyy. Mitä hyötyä tehdystä työstä on kunnille? Alueellisessa yhteistyössä saatiin kilpailutettua maakuntalaajuinen tietoliikennesopimus. Maakuntalaajuinen tietovarastoratkaisu on toteutettu. Osana toteutusprojekteja on edistetty hoidontuki- ja kuvantamisen tietojärjestelmien laajentamista kuntatoimijoihin. Kanta-palveluihin liittymisessä on laadittu yhteisiä etenemissuunnitelmia ja rakennettu pohjaa yhteentoimivuudelle. Kerätty tieto ja suunnitelmat kootaan yhteen alueen toimijoiden hyödynnettäväksi. ICT-valmistelutyö on tähdännyt yhteisen alustan rakentamiseen (ei kuntatoimijakohtaisia suunnitelmia). Kerättyä tietoa ja laadittuja suunnitelmia on mahdollista hyödyntää soveltaen joko maakunta tai osamaakuntatasolla mikäli yhteistyöhalukkuutta on. Kumppanuudet, yhteistyö ja niiden rakentaminen

19 Maku meni mitä jäi tekemättä Maakuntalaajuinen rekisterinpitäjä olisi luonut pohjaa kaivatulle sote- ja tietointegraatiolle Uusi rakenne olisi ohjannut laajemminkin kohti yhtenäisiä alueellisia ratkaisuja (ml. Infra, kapasiteetti, pilvipalvelut, ) Maakunnittain sote-organisaatioiden käytössä on satoja tietojärjestelmiä Konsolidointitarve on ilmeinen nykytilassa energia kuluu rinnakkaisten ja päällekkäisten järjestelmien ylläpitoon Uusien digiratkaisujen integrointi ja käyttöönotto tekemätön paikka (vrt. päällekkäiset järjestelmät) Kehitystarve ilmeinen valmisteluun tarvitaan osaajia Kärkihankkeissa on kehitetty kymmeniä digitaalisia palvelukokonaisuuksia Näiden käyttöönotto on takunnut vuosikausia puutteellisesta resursoinnista johtuen Kansallinen ICT-ekosysteemi jäi lähtökuoppiin? Kansallisille ratkaisulle on tunnistettu tarve. Palvelukeskuksilla ei (ainakaan toistaiseksi) asiakasomistajia eikä kantavia yhteistyömalleja?

20 Halki, poikki ja pinoon? Jotta tekemättömän saa tehdyksi, tarvitaan: 1. Päätöksenteko 2. Rahoitus 3. Resurssit 4. Yhteinen alusta/toimija sekä tahtotila Ilman näitä olemme samassa hajanaisessa tilanteessa vielä pitkään

21 Sote miten toteutetaan hallittu alasajo ja sillataan valmistelu nykyorganisaatoille (1/3) Työstetään loppuraportti 4/2019 loppuun mennessä Mitä tehty PoPSTerin jälkeen? Johtopäätökset ja suositukset? Jatkoehdotukset? Ehdotus: Sote-ryhmä (nykyisten sote-organisaatioiden johtajat) jatkaa koordinoivana ja ohjaavana yhteistyöelimenä Kokoukset sovittu 4.4., ja Käsittelee esivalmisteluvaiheen sote-asiat loppuun Työstää maakunnan yhteisiä sote-asioita eteenpäin Esim. sosiaalipäivystys, yhteiset hankinnat, valvonnan kehittäminen, OT-keskus, sote-ict, palveluiden integraatio (kärkihankkeiden siltaus) Sote-ryhmä linjaa mm. toiminnallisen valmistelualustan, ohjauksen, työnyrkit, kansallisten verkostojen maakunnalliset edustajat jatkossa jne.

22 Sote miten toteutetaan hallittu alasajo ja sillataan valmistelu nykyorganisaatoille (2/3) Toiminnan ja talouden analyysi TP2018 kannattaa toteuttaa kansallisista tilastoista syksyllä 2019 nykyorganisaatioiden yhteistyönä (jnv. työpanosta analyysiin ja kuntien/kuntayhtymien kommentointia, controllerverkosto) Aluesimuloinnit Materiaali ja analyysi kootaan esivalmisteluvaiheen loppuraporttiin 4/2019 Jatko vapaaehtoisesti kuntien ja kuntayhtymien toimesta Palveluiden kriteerien periaatteet ja määrittely Käsitellään sote-ryhmässä, joka linjaa jatkot Hyte Maakunnallinen hyte-toiminta PPSHP, PPL, AVI osaltaan kuntien ja kuntayhtymien tukena ja yhdyspintana

23 Sote miten toteutetaan hallittu alasajo ja sillataan valmistelu nykyorganisaatoille (3/3) Konsulttiselvitykset Pohjoisen yta-alueen yhteinen markkinaselvitys / KPMG (sote-ryhmässä , sitten hyödynnettäväksi työtilaan) Markkinoiden kehittämisen ja innovatiivisten hankintojen selvitys / Owalgroup (muokataan työsuunnitelma, valmis 6/2019?) YTA Jatkuu erva-yhteistyönä / PPSHP:n toimesta (seuraava yta-verkoston skype-kokous ) ESH:n lisäksi jatkossa tietojohtaminen, TKI-O, sosiaalipalvelut, ICT, OT,? Integraation edistäminen nykyorganisaatioiden toimesta ja osin erillisellä valtion tuella Mm. Poikkihallinnolliset ja monialaiset palveluketjut (mm. sote-kasvu, laaja-alainen kuntoutus ) Sotekoordinaattori LAPE Kärkihankkeiden siltaus (valtionavustushaku tulossa piakkoin)

24 Kiitos!

Hallittu alasajo Youtube: POPmaakunta

Hallittu alasajo     Youtube: POPmaakunta Hallittu alasajo www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta Youtube: POPmaakunta Maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon loppuminen 8.3. Suomen hallitus erosi 8.3. Uudistuksen

Lisätiedot

Miten edetään? Youtube: POPmaakunta

Miten edetään?     Youtube: POPmaakunta Miten edetään? www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta Youtube: POPmaakunta Vaihtoehtoiset etenemiset Vaihtoehto 1 uudistus etenee, valmistelu jatkuu Vaihtoehto 2 lait eivät

Lisätiedot

Sote valmistelu tilannekatsaus Johtoryhmä Sirkku Pikkujämsä

Sote valmistelu tilannekatsaus Johtoryhmä Sirkku Pikkujämsä Sote valmistelu tilannekatsaus 13.12.2018 Johtoryhmä Sirkku Pikkujämsä www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta Youtube: POPmaakunta Kansallisesti Sote 10.12.2018 PeV kuulemiset

Lisätiedot

Valtiovarainministeriön ohje maakuntien perustamiseen myönnetyn esivalmistelu- ja ICT-valmisteluavustuksen käytöstä Maakuntien liitot

Valtiovarainministeriön ohje maakuntien perustamiseen myönnetyn esivalmistelu- ja ICT-valmisteluavustuksen käytöstä Maakuntien liitot Valtiovarainministeriön ohje maakuntien perustamiseen myönnetyn esivalmistelu- ja ICT-valmisteluavustuksen käytöstä 20.3.2019 Maakuntien liitot VM:n valtionavustuspäätökset vuosina 2017 2019 (VM/256/02.02.06.09/2017)

Lisätiedot

Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM

Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM Miten integraatiossa yhdessä eteenpäin? Integraatiofoorumi 13.11.2018 Jaana Räsänen Erityisasiantuntija, STM Palveluintegraation muutosohjelmaa koskevia linjauksia Palveluintegraation muutosohjelma kokoa

Lisätiedot

päättäminen Maakuntahallitus

päättäminen Maakuntahallitus Maakunta- ja soteuudistuksen valmistelun päättäminen Maakuntahallitus 22.3.2019 Meneekö työ hukkaan? Vasta seuraavien lakiesitysten jälkeen tiedämme, paljonko tehtiin turhaa työtä KS2021-projektissa arvioitiin

Lisätiedot

LAPE-siltausvuosi 2019 Muutosagentti. Suvi Helanen

LAPE-siltausvuosi 2019 Muutosagentti. Suvi Helanen LAPE-siltausvuosi 2019 Muutosagentti Suvi Helanen suvi.helanen@pohjois-pohjanmaa.fi Miten Pohjois-Pohjanmaasta varmistetaan lapsiystävällinen maakunta? Miten lapsi ja perhe keskiöön palveluissa maakunnassa

Lisätiedot

POP maakunnan ICT-valmistelu

POP maakunnan ICT-valmistelu POP maakunnan ICT-valmistelu Tietojärjestelmätoimittajien tapaaminen 4.4.2018 Valtiovarainministeriössä Juhani Heikka, ICT-vastuuvalmistelija Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus (PPL) Esityksen sisältö

Lisätiedot

ICT-työryhmän tilannekatsaus

ICT-työryhmän tilannekatsaus ICT-työryhmän tilannekatsaus Maakuntauudistuksen ohjausryhmä 24.4.2017 Juhani Heikka Pääteemat 1. Esivalmistelun eteneminen 2. POP-IT hankkeen keskeisimpiä tuloksia 3. ICT-palvelujen järjestäminen 4. Rahoitusmahdollisuudet

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirien ja suurten kaupunkien ajankohtaisia digitalisaatio- ja tietojärjestelmäkehittämishankkeita koskeva johtajatapaaminen 22.3.

Sairaanhoitopiirien ja suurten kaupunkien ajankohtaisia digitalisaatio- ja tietojärjestelmäkehittämishankkeita koskeva johtajatapaaminen 22.3. Sairaanhoitopiirien ja suurten kaupunkien ajankohtaisia digitalisaatio- ja tietojärjestelmäkehittämishankkeita koskeva johtajatapaaminen 22.3.2019 Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: 040 685 4041

Lisätiedot

päättäminen Emmi Hyvönen

päättäminen Emmi Hyvönen Maakunta- ja soteuudistuksen valmistelun päättäminen Emmi Hyvönen 22.3.2019 Meneekö työ hukkaan? Vasta seuraavien lakiesitysten jälkeen tiedämme, paljonko tehtiin turhaa työtä KS2021-projektissa arvioitiin

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mikä on sote-uudistus? Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen tekevät valtio ja kunnat,

Lisätiedot

Ajankohtaista soteuudistuksesta

Ajankohtaista soteuudistuksesta Ajankohtaista soteuudistuksesta 14.2.2019 Soste, Järjestöt muutoksessa Sinikka Salo, HLT, EHL, Sote-muutosjohtaja Sosiaali- ja terveysministeriö 14.2.2019 Sosiaali- ja terveysministeriö 14.2.2019 Sosiaali-

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

toimeenpanon tukeminen

toimeenpanon tukeminen Sote ja maakuntauudistuksen toimeenpanon tukeminen Salme Kallinen Marraskuu 2017 Muutos tehdään yhdessä! Muutostuki Tavoite: sote ja maakuntauudistuksen edellyttämä muutos etenee ja toteutuu maakunnissa

Lisätiedot

Meidän maakunta Varsinais-Suomi. Muutosjohtaja Antti Parpo Muutosjohtaja Laura Leppänen

Meidän maakunta Varsinais-Suomi. Muutosjohtaja Antti Parpo Muutosjohtaja Laura Leppänen Meidän maakunta Varsinais-Suomi Muutosjohtaja Antti Parpo Muutosjohtaja Laura Leppänen UUTEEN MAAKUNTAAN VARSINAIS-SUOMESSA SIIRTYVÄT TEHTÄVÄT Aluekehittäminen 60 htv Ympäristöterveydenhuolto 80 htv Maaseudun

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Matkalla uuteen maakuntaan

Matkalla uuteen maakuntaan 1 Matkalla uuteen maakuntaan LAPIN MAAKUNTAUUDISTUKSEN ESIVALMISTELUN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Projektisuunnitelman toteutuminen ja tarkennukset Budjetti vuodelle 2017 ja muut rahoitushakemukset Valmistelutoimielin,

Lisätiedot

SOTE ICT tilannekatsaus

SOTE ICT tilannekatsaus SOTE ICT tilannekatsaus Sote johdon kokous 20.2.2018 Pekka Kantola, projektipäällikkö Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus (Pohjois-Pohjanmaan liitto) SOTE ICT valmistelun tilanne 20.2.2018 SOTE ICT ohjausryhmä

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen alasajo ja dokumentointi + mahdolliset jatkoaskeleet. HJTVR Asko Peltola

Maakunta- ja sote-uudistuksen alasajo ja dokumentointi + mahdolliset jatkoaskeleet. HJTVR Asko Peltola Maakunta- ja sote-uudistuksen alasajo ja dokumentointi + mahdolliset jatkoaskeleet HJTVR Asko Peltola 24.4.2019 1 Valmistelun alasajo VM:n ohje 20.3.2019: maakuntien esivalmisteluun ja ICTvalmisteluun

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Tilannekatsaus Maakuntahallitus

Maakuntauudistus. Tilannekatsaus Maakuntahallitus Maakuntauudistus Tilannekatsaus Maakuntahallitus 22.2.2019 Uudistuksen tilanne vakava Pelivara seitinohut, sillä eduskunnan viimeinen istuntopäivä pe 15.3.2019 Perustusvaliokunnan mietintö (tänään?) Reformiministerityöryhmän

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 628/00.04.01/2019 87 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille 2019-2020 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

Lisätiedot

LAPE Pohjois-Savo tulokset

LAPE Pohjois-Savo tulokset LAPE Pohjois-Savo tulokset YHDESSÄ! hanke 1 Perustiedot Toiminta-aika: 1.1.2017 31.12.2018 Kehittämiskohteet: 1) Perhekeskustoimintamallin kehittäminen ja käyttöönotto 2) Erityis- ja vaativimman tason

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ICT-valmistelun tilannekatsaus Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh:

ICT-valmistelun tilannekatsaus Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: ICT-valmistelun tilannekatsaus 20.12.2018 Juhani Heikka ICT-vastuuvalmistelija puh: 040 685 4041 Juhani.heikka@popmaakunta.fi Twitter:@JuhaniHeikka www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Yhteenveto maakuntadigivalmistelijoiden verkoston 13.3.2019 ja AKUSTI-foorumin johtoryhmän 15.3.2019 pohjalta 28.2.2019 Alueella

Lisätiedot

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA Pohjanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi Työpaja 1 17.4.2018 13.4.2018 Tilanne Pohjanmaa / Pia Vähäkangas ja Riku Niemistö 1 ÖSTERBOTTEN /

Lisätiedot

Sote valmistelu. Etunimi Sukunimi.

Sote valmistelu. Etunimi Sukunimi. Sote valmistelu Etunimi Sukunimi tilannekatsaus Nimike 18.9.2018 p. @ www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta Youtube: POPmaakunta Sote-ryhmän 22.8.2018, johtoryhmän 23.8.2018

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma. Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia Pasi Oksanen

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma. Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia Pasi Oksanen Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia 17.5.2019 Pasi Oksanen Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Terveydenhuoltolaki (1326/2010) edellyttää,

Lisätiedot

Maakuntatieto -ohjelma. Tilanne

Maakuntatieto -ohjelma. Tilanne Maakuntatieto ohjelma Tilanne 7.11.2017 1 10.11.2017 Jani Heikkinen Ohjelma tarkoitus saada tieto edistämään hyvinvointia palveluissa ja päätöksenteossa Ajantasaisuus Rakenteisuus Linkitettävyys Sovellus

Lisätiedot

Perhe- ja sosiaalipalvelut

Perhe- ja sosiaalipalvelut Esiselvitys Perhe- ja sosiaalipalvelut Perhe- ja sosiaalipalveluiden johtoryhmän jäsenet ovat perhe- ja sosiaalipalveluiden asiantuntijoita, jotka edustavat Etelä-Pohjanmaan eri alueita, järjestöjä ja

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan monialainen maakunta. - sote- valmistelun vaihetta

Pohjois-Pohjanmaan monialainen maakunta. - sote- valmistelun vaihetta Pohjois-Pohjanmaan monialainen maakunta - sote- valmistelun vaihetta 13.11.2017 Sirkku Pikkujämsä SOTE-vastuuvalmistelija Pohjois-Pohjanmaan liiton henkilöstöinfo 13.11.2017 3 Pohjois-Pohjanmaan -

Lisätiedot

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Meidän maakunta 27.10.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Kanta-Hämeen maakunta; kunnat ja seudut Hämeenlinnan seutu n. 95 000 as. Forssan seutu n. 35 000 as. Riihimäen

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen toimeenpanosta Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM 1 Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE eduskuntaan

Lisätiedot

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen järjestäminen ja tuottaminen lapsilähtöisesti muuttuvassa toimintaympäristössä

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen järjestäminen ja tuottaminen lapsilähtöisesti muuttuvassa toimintaympäristössä Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen järjestäminen ja tuottaminen lapsilähtöisesti muuttuvassa toimintaympäristössä Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja 1 2 Hyvinvoiva lapsi oppii ja kasvaa: varhaiskasvatus,

Lisätiedot

Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista

Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista Sote-ICT Alustavia arvioita kustannuksista ja resurssitarpeista Johtavien viranhaltijoiden kokous 16.5.2017 KUNTIEN TIETOHALLINTO- JA ICT-PALVELUT MAAKUNNAN TIETOHALLINTO JA ICT- PALVELUT Hankkeen päävaiheet

Lisätiedot

Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja:

Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja: YHYRES TEHEREN - Etelä-Pohjanmaan TYP ja OSMO - Osallisuutta moniammatillisesti hanke Marjo Taittonen, E-P TYP johtaja Maarit Pasto, hankekoordinaattori Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja:

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta. Asko Peltola

Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta. Asko Peltola Ajankohtaista Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksesta Asko Peltola 4.5.2018 Miten tähän on tultu? 1/2 Maakunta-SOTEa valmisteltu jo pitkään ennen nykyistä uudistusta: ensimmäinen laaja selvitys

Lisätiedot

Tilannekatsaus joulukuu Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula

Tilannekatsaus joulukuu Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula Tilannekatsaus joulukuu 2017 Muutosjohtajat Heli Seppelvirta, Harri Jokiranta ja Johanna Sorvettula Osana maakuntavalmistelua toteutettiin syys-marraskuun aikana tukipalveluselvitys (taloushallinto, henkilöstöhallinto,

Lisätiedot

Marjukka Manninen Muutosjohtaja p

Marjukka Manninen Muutosjohtaja p Marjukka Manninen Muutosjohtaja p. 050-39 000 66 marjukka.manninen@popmaakunta.fi, @marjukka_m www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta Youtube: POPmaakunta POPmaakunnan strategiatiekartta

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmä ke 12.12.2017 klo 1415-16, skype-kokous Juhani Heikka, ICT-vastuuvalmistelija Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus / Pohjois-Pohjanmaan liitto

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola VATE

Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola VATE Maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 22.11.2018 VATE 1 Toiminta syksyllä 2018 Keskitytty niihin asioihin, joita voidaan uudistaa jo nykyisissä rakenteissa ja nykyisellä lainsäädännöllä

Lisätiedot

KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET

KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN KOKONAISTAVOITTEET SEKÄ MUUTOSTAVOITTEET Maakuntahallitus 21.9.2017 Mikael Palola Uudistuksen kansalliset tavoitteet Hyvinvointi- ja terveyserot pienentyvät Palvelujen yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Uudistuksen valmistelun tilannekuva maakunnissa. Kuntamarkkinat Sinikka Salo STM ja Kari Hakari VM

Uudistuksen valmistelun tilannekuva maakunnissa. Kuntamarkkinat Sinikka Salo STM ja Kari Hakari VM Uudistuksen valmistelun tilannekuva maakunnissa Kuntamarkkinat 13.9.2018 Sinikka Salo STM ja Kari Hakari VM Lainvalmistelusta toimeenpanoon Lainvalmistelu alkaa olla valmista, lait ovat eduskunnan käsittelyssä

Lisätiedot

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana 20.10.2017 Jukka Lindberg, muutosjohtaja OMA HÄME VALMISTELU pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana (~1.7.2017-30.6.2018) Hämeen maakuntahallitus

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote 2016

Kanta-Hämeen sote 2016 Kanta-Hämeen sote 2016 Markku Puro 8.12.2015 Hämeen parasta kehittämistä! I. Hahmotelma 2016-2018 II. Vuosi 2016 tarkennettuna 1. Tavoitetilan määrittely 2. Osallisuuden varmistaminen 3. Prosessien ja

Lisätiedot

HALLINNON TYÖRYHMÄ. Maakuntavalmistelun ohjausryhmä Tilannekatsaus, Sari Haataja. POPmaakunta

HALLINNON TYÖRYHMÄ. Maakuntavalmistelun ohjausryhmä Tilannekatsaus, Sari Haataja. POPmaakunta HALLINNON TYÖRYHMÄ Maakuntavalmistelun ohjausryhmä 20.2.2017 Tilannekatsaus, Sari Haataja Hallintoryhmän tehtävät esivalmistelun aikana Maakunnan / palvelukeskusten vastuulle siirtyvien sopimusten kartoittaminen

Lisätiedot

Pohjanmaan palveluohjaus kuntoon agenttityön tulokset Pohjanmaan maakunta I&O muutosagentti Pia Vähäkangas

Pohjanmaan palveluohjaus kuntoon agenttityön tulokset Pohjanmaan maakunta I&O muutosagentti Pia Vähäkangas Pohjanmaan palveluohjaus kuntoon agenttityön tulokset 23.10.2018 Pohjanmaan maakunta I&O muutosagentti Pia Vähäkangas 1.11.2016-31.12.2018 POHJANMAAN PALVELUOHJAUS KUNTOON - perustiedot Hanke kuuluu kansalliseen

Lisätiedot

Lakiluonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä

Lakiluonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä Lakiluonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä - erityisvastuualue - sote-kehittäminen Pohjois-Suomen Kaste - aluejohtoryhmän puoliväliriihi 28.2.2014 Apulaisosastopäällikkö Olli Kerola, STM

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset

Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset Maakuntauudistuksen ICT valmistelun ajankohtaiset 15.5.2017 Soteprojektiryhmä Tomi Hytönen Minna Saario 1 11.5.2017 ICT valmistelun alueita Valmisteltu ICTpalvelukeskuksen asetusluonnos (ML 119 ) Tehtävät

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 17.1.2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote 2016

Kanta-Hämeen sote 2016 Kanta-Hämeen sote 2016 Markku Puro 8.12.2015 Hämeen parasta kehittämistä! I. 2015 saavutukset II. Hahmotelma 2016-2018 III. Vuosi 2016 tarkennettuna 1. Tavoitetilan määrittely 2. Osallisuuden varmistaminen

Lisätiedot

Keski-Suomi Yhteistyöalueen valmistelussa. - työpaperi yhteistyöalueen valmisteluun.

Keski-Suomi Yhteistyöalueen valmistelussa. - työpaperi yhteistyöalueen valmisteluun. Keski-Suomi Yhteistyöalueen valmistelussa - työpaperi yhteistyöalueen valmisteluun http://www.ks2019.fi/ Yhteistyöalue Yhteistyöalueeseen kuuluvien maakuntien välinen yhteistyösopimus, (16 ) Yhteistyösopimuksen

Lisätiedot

Lape-hankkeen tulokset

Lape-hankkeen tulokset Lape-hankkeen tulokset P-K LAPE Pohjois-Karjala Valtakunnallinen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE 1 Hankkeen perustiedot P-K LAPE Hankeaika: 1.3.2017-31.12.2018 Kärkihanke: Lapsi- ja perhepalveluiden

Lisätiedot

LAPE OT-keskukset Palvelujen koordinointia, tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä vaativaa asiakastyötä

LAPE OT-keskukset Palvelujen koordinointia, tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä vaativaa asiakastyötä LAPE OT-keskukset Palvelujen koordinointia, tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä vaativaa asiakastyötä LAPE Tampere 31.10.2018 Pälvi Kaukonen, THL Marjo Malja, Ritva Halila, STM Osaamis- ja tukikeskukset

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

PoSoTe hanke II vaihe. Valmistelutehtävät Valmistelun linjaukset ja periaatteet Valmistelutyön organisointi Aikataulu

PoSoTe hanke II vaihe. Valmistelutehtävät Valmistelun linjaukset ja periaatteet Valmistelutyön organisointi Aikataulu PoSoTe hanke II vaihe Valmistelutehtävät Valmistelun linjaukset ja periaatteet Valmistelutyön organisointi Aikataulu Valmistelua ohjaava rakenne Maakuntauudistuksen valmistelu / PoSoTe Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa

Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa Finlands framgång skapas lokalt Yhteistyössä Kuntaliitto & Maakuntien tilakeskus: Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa Kuntamarkkinat 12.- 13.9.2018 Kuntaliitto, Toinen linja 14 Tilapalvelupäällikkö,

Lisätiedot

ja tuottamiseen kehittyvässä kuntarakenteessa

ja tuottamiseen kehittyvässä kuntarakenteessa Näkökulmia sotepalvelujen järjestämiseen ja tuottamiseen kehittyvässä kuntarakenteessa Kuntoutuspäivät Kulttuuritehdas Korjaamo Varatoimitusjohtaja Hanna Tainio @HannaTainio 7.6.2019 2 Kuntaliiton linjaukset

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko Sote ja maakuntauudistus Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko 12.5.2017 1 Uusi soterakenne 1.1.2019 2 Lähde:www.alueuudistus.fi Maakuntien tehtävät ja uusi soterakenne 1.1.2019 Valtakunnallinen lupa

Lisätiedot

Sote ja maakuntauudistus

Sote ja maakuntauudistus Sote ja maakuntauudistus Pohjois Pohjanmaa 13.1.2017 1 P P liitto Ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja Hankivaara Pohjois Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus Pohjois-Pohjanmaa 13.1.2017 P-P liitto Ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Muutos tehdään maakunnissa

Muutos tehdään maakunnissa M A A K U N TA U U D I S T U S Muutos tehdään maakunnissa Tilannekatsaus 28.4.2017, ohjausryhmä Jukka Ylikarjula 4.5.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 Lakien valmisteluaikataulu 4.5.2017 Maakunnallinen näkökulma

Lisätiedot

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola SOTEMAKU-johtoryhmä 26.9.2017 Asko Peltola Missä mennään / syksy 2017 (1/2) Uudistukselle tuli vuosi lisäaikaa, mutta uusia ohjeita tai linjauksia ei juurikaan ole saatu => hämmennys jatkuu Valmistelurahoituksen

Lisätiedot

Näkökulmia hallitusohjelmaan, digitalisaatioon ja toimintamme kehittämiseen - Mitä tulisi tehdä ja mitä teemme yhdessä, mikä on TIETOKEKOn ja

Näkökulmia hallitusohjelmaan, digitalisaatioon ja toimintamme kehittämiseen - Mitä tulisi tehdä ja mitä teemme yhdessä, mikä on TIETOKEKOn ja Näkökulmia hallitusohjelmaan, digitalisaatioon ja toimintamme kehittämiseen - Mitä tulisi tehdä ja mitä teemme yhdessä, mikä on TIETOKEKOn ja JUHTAn roolit? Seminaari 09.06.2015 Sirpa Alitalo & Markku

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus maakuntauudistukseen

Ajankohtaiskatsaus maakuntauudistukseen Ajankohtaiskatsaus maakuntauudistukseen Neuvotteleva virkamies Katja Palonen Valtiovarainministeriö 1 28.5.2018 Etunimi Sukunimi Miksi maakunta- ja sote-uudistus tehdään? Perustuslakivaliokunta kesällä

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA Marjukka Manninen Muutosjohtaja p

AJANKOHTAISTA Marjukka Manninen Muutosjohtaja p AJANKOHTAISTA Marjukka Manninen Muutosjohtaja p. 050-39 000 66 marjukka.manninen@popmaakunta.fi, @marjukka_m www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta Youtube: POPmaakunta 2-3/2019?

Lisätiedot

Talent Vectia Oy Tarjous

Talent Vectia Oy Tarjous Kauhavan ja Etelä-Pohjanmaan pohjoisen alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaminen sekä kiinteistöratkaisut sote- ja maakuntauudistuksessa Materiaali perustuu: - Talent Vectian sote- ja maakuntauudistus

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Pohjois-Karjala 18.9.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

VATE ja SOTEMAKUjory Johanna Sorvettula muutosjohtaja

VATE ja SOTEMAKUjory Johanna Sorvettula muutosjohtaja VATE ja SOTEMAKUjory 26.09.2017 Johanna Sorvettula muutosjohtaja Henkilötiedot www.ep2019.fi Henkilötiedot Yhteistoimintasopimus Henkilötietojen konvertointi testikantana monikantaan organisaatioittain

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuk sen tilanne. Sinikka Salo, HLT, EHL Sote-muutosjohtaja, STM

Sote- ja maakuntauudistuk sen tilanne. Sinikka Salo, HLT, EHL Sote-muutosjohtaja, STM Sote ja maakuntauudistuk sen tilanne Sinikka Salo, HLT, EHL Sotemuutosjohtaja, STM 28.9.2017 Johtopäätökset perustuslakivaliokunnan lausunnosta 29.6.2017 PeV: Uudistus on välttämätön, kiireellinen ja tärkeä

Lisätiedot

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy tilannekatsaus 1 23.4.2018, SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy, toiminta-ajatus Yhtiön toiminta-ajatuksena on kehittää ja hankkia sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja

Lisätiedot

muutosvaiheessa ja sen jälkeen

muutosvaiheessa ja sen jälkeen Maakunta- ja soteuudistuksen tavoitteet muutosvaiheessa ja sen jälkeen Projektijohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nerg, VM 1 4.4.2018 Päivi Nerg Miksi maakunta- ja sote-uudistus tehdään? Perustuslakivaliokunta

Lisätiedot

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi 30.5.2017 Työ- ja elinkeino Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne. Asko Peltola

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne. Asko Peltola Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutilanne Asko Peltola 16.11.2018 1 Toiminta syksyllä 2018 Keskitytty niihin asioihin, joita voidaan uudistaa jo nykyisissä rakenteissa ja nykyisellä lainsäädännöllä

Lisätiedot

Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat. Kesäetappi Tarja Miettinen

Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat. Kesäetappi Tarja Miettinen Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat Kesäetappi 19.6.2018 Tarja Miettinen Poliittinen päätöksenteko, luonnos 08.04.2018 Lakisääteiset lautakunnat Maakuntavaltuusto Vaikuttamistoimielimet nuoriso,

Lisätiedot

Maakuntauudistus missä mennään?

Maakuntauudistus missä mennään? Maakuntauudistus missä mennään? Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Miksi maakuntauudistus tehdään? Toimivammat palvelut Hallinnon sujuvoittaminen Toimintatapojen muutos Kansalaisten suorat vaikutusmahdollisuudet

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus Joulukuu 2017 1 Tässä esityksessä Visio ja kulmakivet Rahoituksen yksinkertaistaminen Valinnanvapaus Valmisteluorganisaatio Aikataulu 2 Visio ja kulmakivet 3 4 5 Monikanavaisen

Lisätiedot

POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät. Sote johton kokous Merja Hauhtonen Pekka Kantola

POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät. Sote johton kokous Merja Hauhtonen Pekka Kantola POP SOTE ICT toimialasidonnaiset järjestelmät Sote johton kokous 8.6.2018 Merja Hauhtonen Pekka Kantola Tilannekatsaus Sosiaalihuollon asiakastietomalli ja asiakirjat maakunnan käyttöön Sote ICT muutosohjelma

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan tilanne sote-uudistuksen kaatumisen jälkeen. Omaishoidon maakuntapäivä Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto

Etelä-Pohjanmaan tilanne sote-uudistuksen kaatumisen jälkeen. Omaishoidon maakuntapäivä Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto Etelä-Pohjanmaan tilanne sote-uudistuksen kaatumisen jälkeen Omaishoidon maakuntapäivä, sote-tuotanto Etelä-Pohjanmaan sote-uudistus Valmistelu eteni valtakunnallisen aikataulun mukaisesti Maakunnallisen

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun alaryhmätyöskentely - yhteenveto

Lapin sote-valmistelun alaryhmätyöskentely - yhteenveto Lapin sote-valmistelun alaryhmätyöskentely - yhteenveto Sote-uudistuksen eteneminen Lapin maakunnassa Koko Lapin Sote 2-6/2016 7/2016 6/2017 Soteuudistuksen esivalmisteluvaihe Väliaikaishallinnon valmistelutoimie

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Etelä-Savo 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä (valtio,

Lisätiedot

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja meren parhaaksi Vesien ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten maakunnat valmistautuvat / case Satakunta Anne Savola Ympäristöasiantuntija Satakuntaliitto 5.9.2017,

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Maakunnan tiedolla johtaminen ja tietoaltaan hyödyntäminen Jyrki Tirkkonen Liiketoimintapäällikkö, Tiedolla johtaminen ja informaation hallinta

Maakunnan tiedolla johtaminen ja tietoaltaan hyödyntäminen Jyrki Tirkkonen Liiketoimintapäällikkö, Tiedolla johtaminen ja informaation hallinta Maakunnan tiedolla johtaminen ja tietoaltaan hyödyntäminen Jyrki Tirkkonen Liiketoimintapäällikkö, Tiedolla johtaminen ja informaation hallinta Jari Uotila Johtava konsultti, Uudet liiketoiminnot Istekki

Lisätiedot

ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM

ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM Maakuntatietoohjelman tavoitteet ja tilanne Maakuntatieto-ohjelman syysseminaari Jani Heikkinen VM 1 1. Maakuntatieto-ohjelman tavoitteet 2 Maakuntatieto-ohjelman kahdet kasvot Hyvinvoinnin 360 O -näkymä

Lisätiedot

POPmaakunta 1(12) Projektipäällikkö, toimialariippumattomat tietojärjestelmät

POPmaakunta 1(12) Projektipäällikkö, toimialariippumattomat tietojärjestelmät POPmaakunta 1(12) Projektipäällikkö, toimialariippumattomat tietojärjestelmät Haemme määräaikaiseen työsuhteeseen projektipäällikköä (toimialariippumattomat tietojärjestelmät) valmistelemaan sote ja maakunta

Lisätiedot

Yhteistyösopimuksen laadinta. Itä- ja Keski-Suomen maakunnat

Yhteistyösopimuksen laadinta. Itä- ja Keski-Suomen maakunnat Yhteistyösopimuksen laadinta Itä- ja Keski-Suomen maakunnat 10 Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöalue Maakuntien järjestämän sosiaali- ja terveydenhuollon alueellista yhteensovittamista, kehittämistä

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus

Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen Maakuntakierros, Pohjois-Savo, 23.10.2017 295 Hallitusohjelma: Yksinkertaistetaan aluehallinnon järjestämistä

Lisätiedot

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA

PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA PALVELUKOKONAISUUKSIEN JA -KETJUJEN VALMISTELUTILANNE MAAKUNNISSA Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi Työpaja 1 17.4.2018 16.4.2018 Valmistelutilanne Kainuun maakunnassa / Matti Heikkinen,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jussi Rämet Pohjois-Pohjanmaa, maakuntajohtaja 10.1.2017 P-P liitto POPELY PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016-2019 VALMISTELUSUUNNITELMA ESIVALMISTELUVAIHE 9/2016-6/2017 20.10.2016 Luonnos Sisällys 1. KANSALLINEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS... 2 2. UUDISTUKSEN AIKATAULU...

Lisätiedot

Sote-valmistelun tilannekatsaus

Sote-valmistelun tilannekatsaus Sote-valmistelun tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus Laaja seurantaryhmä 13.12.2017 Kirsi Paasovaara Projektipäällikkö, PoPSTer-hanke PoPSTer-hanke PoPSTer-hanke 12.2.2016 28.2.2018 Loppuraportti

Lisätiedot

LAPE-muutosagentin ja kuntaagentin haku

LAPE-muutosagentin ja kuntaagentin haku LAPE-muutosagentin ja kuntaagentin haku 17.9.-2 Rahoitushaut: https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lapsi-ja-perhepalveluiden-muutosohjelman-muutosagenttienvaltionavustusten-hakeminen-vuodelle-2019

Lisätiedot

Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa , Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru

Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa , Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru Yhdessä soteen Järjestöt sote-uudistuksessa 13.9.2016, Keski-Uudenmaan järjestöseminaari, Hyvinkää Erityisasiantuntija Ulla Kiuru Esityksen rakenne Ajankohtaista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät. Luottamushenkilökoulutus Kaupunginjohtaja Kristina Stenman

Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät. Luottamushenkilökoulutus Kaupunginjohtaja Kristina Stenman Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät Luottamushenkilökoulutus 4.10.2017 Kaupunginjohtaja Kristina Stenman Maakunta- ja sote-uudistus 2020 1.1.2020 uusi aluehallinnon taso, maakunta Pohjanmaan

Lisätiedot