Palvelukuvaus. Vetuma-palvelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palvelukuvaus. Vetuma-palvelu"

Transkriptio

1 Palvelukuvaus 1 / 13 Vetuma-palvelu Palvelukuvaus Vetuma-palvelu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus

2 2 / 13 Sisällysluettelo 1 Sopimus Johdanto Valinnaisuus Räätälöitävyys Vetuma Toolkit Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Erikseen tilattavat lisätyöt Erikseen tilattava lisätyö Koulutus- ja konsultointipalvelu Palvelun elinkaari Palvelun käynnistys Palvelun käynnistämisen edellytykset Palvelun tilaaminen ja käyttöönotto Palvelun muutokset Palvelun päättäminen Palvelutasot Palvelussa käytetään seuraavia palvelutasoja Palvelutasojen mittaaminen Dokumentointi ja palvelukohtainen raportointi Dokumentointi Raportointi Palveluun liittyvä viestintä ja yhteistyömenettelyt Palvelun rajaukset ja osapuolten velvollisuudet Palvelukohtaiset tarkentavat ehdot Palvelun käyttö- ja immateriaalioikeudet Liitteet... 13

3 3 / Sopimus Tällä Palvelukuvauksella Asiakas liittää tämän palvelun.. päivättyyn Palvelusopimukseen ja saa hyväkseen kaikki sen ja hallinnonalansa Puitesopimuksen ehdot. Palvelukuvaus saa saman sitovuuden kuin vastaavat sopimusehdot. Mahdollisista muutoksista palvelussa sovitaan kirjallisesti. 2. Johdanto Kansalaisen verkkotunnistamisen ja -maksamisen Vetuma-palvelu on yhteinen koko julkishallinnolle ja mahdollistaa tunnistautumisen ja maksamisen sähköisesti kaikissa niissä asiointipalveluissa, joihin palvelu on liitetty. Palvelu mahdollistaa käyttäjien tunnistamisen ja asioinnissa tarvittavan sähköisen allekirjoituksen tekemisen X.509 kansalaisvarmenteen sisältävillä sähköisillä henkilökorteilla, verkkopankkitunnuksilla (Tupas) tai mobiilioperaattoreiden SIM-korteilla olevalla varmenteella. Palvelu sisältää varmenteen tarkistamisen asianomaista sulkulistaa vastaan ja tarvittaessa henkilötunnuksen sekä henkilön perustietojen noutamisen Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Palvelussa on liityntärajapinta pankkien verkkomaksupalveluun ja Nets Oy:n emaksupalveluun.

4 4 / 13 Määritelmät Toimittaja tarkoittaa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtoria. Asiakas tarkoittaa julkishallinnon organisaatiota Palvelu tarkoittaa Kansalaisen verkkotunnistamisen ja -maksamisen Vetuma-palvelua Loppukäyttäjä tarkoittaa Palvelua käyttävää kansalaista Valtio maksaa palvelun kustannukset keskitetysti toistaiseksi.

5 5 / 13 Jatkuva palvelu koostuu seuraavista palvelukomponenteista: Palvelu Komponentti Palvelutaso Hinta Kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelu Vetuma Palvelun käyttöönotto Valmis ,00 EUR Uuden asiointipalvelun liittäminen 240,00 EUR Palvelun käyttö / v - kansalaisen tunnistaminen 200,00 EUR - sähköinen allekirjoitus - verkkopankkimaksaminen - verkkopankkimaksun tarkistus 0,06 EUR / tap - verkkopankkimaksun palautus - maksukorttimaksaminen - perustietojen nouto VTJ:stä Käyttöönoton tuki Sisältyy tapahtumamaksuihin Testiympäristö Sisältyy tapahtumamaksuihin Pääkäyttäjän tukipalvelut Sisältyy tapahtumamaksuihin Puitesopimusten hallinnointi ja ylläpito Sisältyy tapahtumamaksuihin Palvelun seuranta ja jatkokehitys Sisältyy tapahtumamaksuihin Hallinnolliset palvelut Sisältyy tapahtumamaksuihin Fujitsun lisätyöt / konsultointi 600,00 EUR / htp (7,5 h) Fujitsun antama koulutus Fujitsun tiloissa 800,00 EUR / 7,5 h päivä / ryhmä

6 6 / Valinnaisuus - Tunnistus- ja verkkomaksupalveluista voidaan valita kunkin asiointipalvelun tarvitsemat tunnistusmenetelmät ja maksutavat. 2.2 Räätälöitävyys 2.3 Vetuma Toolkit 2.4 Palvelukomponentti 1 - Tupas-tunnistuspalvelua tuottavat pankit voidaan valita kuhunkin asiointipalveluun. Suosituksena on valita kaikki pankit. - Tarvittava lisäkonsultointi ja koulutus (erikseen tilattava, maksullinen) Palvelua tarjotaan samansisältöiseksi vakioituna kaikille asiakkaille. Asiakaslähtöisyys syntyy valinnaisista komponenteista. Vetuma Toolkit on tehty helpottamaan ja nopeuttamaan asiointisovellusten integroimista Vetuma verkkomaksamisen rajapintaan. Vetuma Toolkit työkalupaketti tarjoaa toteutukset sekä Java J2EE- että Microsoft.NETympäristöihin. Kansalaisen tunnistaminen - Sirukortilla olevalla kansalaisvarmenteella - Mobiililaitteen sim-kortilla olevalla varmenteella - Verkkopankkien Tupas-tunnistuksella 2.5 Palvelukomponentti 2 Sähköinen allekirjoitus - Sirukortilla olevalla kansalaisvarmenteella - Mobiililaitteen sim-kortilla olevalla varmenteella (ETSI rajapinta) - Verkkopankkien Tupas-tunnistuksella 2.6 Palvelukomponentti 3 Verkkomaksaminen - Pankkien verkkomaksupalveluissa - Nets Oy:n emaksupalvelussa 2.7 Palvelukomponentti Palvelukomponentti 5 Kansalaisen perustietojen nouto - Kansalaisen perustietojen nouto väestötietojärjestelmästä suppealla tai laajalla kyselyllä Käyttöönoton tuki 2.9 Palvelukomponentti 6 - Käyttöönoton tukemiseen liittyvä neuvonta Testiympäristö - Asiakkaiden käytössä on erillinen testiympäristö asiointipalvelujen Vetuma-yhteensopivuuden testaamista varten.

7 7 / Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti 9 Pääkäyttäjän tukipalvelut - Fujitsu tarjoaa Vetuma-palvelun asiakkaiden pääkäyttäjille tarvittaessa neuvonta- ja ongelmanselvityspalvelua. Palvelun seuranta ja jatkokehitys - Vetuma -palvelulla on valtiovarainministeriön, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin ja asiakkaiden edustajista koostuva ohjausryhmä, jossa mm. seurataan palvelun tuotanto- ja jatkokehitystilannetta. Hallinnolliset palvelut - Sopimusten hallinnointi ja ylläpito. o o Palveluntuottajien (pankit, VRK, mobiilioperaattorit) kanssa tehtyjen sopimusten hallinnointi. Kukin asiakas vastaa omien sopimustensa tekemisestä ja hallinnoinnista. - Palvelun markkinointi ja tiedotus - Palveluun liittymisen yhteydessä tapahtuva neuvonta - Ohjeistuksen ylläpito - Erikseen tilattavat lisätyöt Erikseen tilattava lisätyö 1 Erikseen tilattavissa olevat lisätyöt ovat jatkuvaan palveluun kuulumattomia kerta- tai projektiluontoisia lisäpalveluja tai tehtäviä. Ne tilataan aina yksitellen ja niille määrätään toimittajan puolelta vastuuhenkilö, joka tekee asiasta suunnitelman ja varaa toteuttavat resurssit. Palvelu toimitetaan Asiakkaan kanssa sovitun aikataulun mukaisesti. Erikseen tilattavat lisätyöt hinnoitellaan ja veloitetaan Vetuma palveluhinnaston mukaisesti. Koulutus- ja konsultointipalvelu - Fujitsu tarjoaa asiakkaille maksullista Vetuma -palveluun liittyvää koulutusta ja konsultointia. 3. Palvelun elinkaari Yleiset palveluiden tilaukseen, hyväksyntään, muutokseen ja ongelmanhallintaan käytettävät menettelyt on kuvattu tässä asiakirjassa ja sen liitteissä.

8 8 / Palvelun käynnistys Palvelun käynnistämisen edellytykset Palvelun tilaaminen ja käyttöönotto 3.2 Palvelun muutokset 3.3 Palvelun päättäminen Vetuman käyttö edellyttää palveluprosessissa tarvittavien tietojärjestelmien (esim. asiointiportaali, sähköinen asiointipalvelu) integroimista Vetumapalveluun. Asiakas tekee sopimukset niiden palveluntuottajien, kuten pankkien, Nets Oy:n ja VRK:n kanssa, joiden palveluja aikoo hyödyntää. Asiakas vastaa oman palvelunsa turvallisuuden ja toimivuuden yleisestä varmistamisesta, käyttöoikeuksien hallinnasta huolehtimisesta sekä tietojen luottamuksellisuuden ja eheyden varmistamisesta. Palvelun Toimittaja ja Asiakas varmistavat palvelun liitettävyyden Vetumaan "Vetuman käyttöönottovalmiuden tarkistuslista" -ohjeen mukaisesti ja sopivat palvelun liittämisajankohdan. Palvelu tilataan toimittajan ja asiakkaan sopimuksessa kuvattujen yhteistyökäytäntöjen mukaisesti. Käyttöönotto toteutetaan yhdessä sovitun käyttöönottosuunnitelman perusteella. Tarkemmat ohjeet löytyvät verkko-osoitteesta Palvelun muutoksissa noudatetaan palvelusopimuksessa kuvattua muutosmenettelyä. Palvelun päättämisessä noudatetaan palvelusopimuksessa kuvattua palvelujen päättämismenettelyä. 4. Palvelutasot 4.1 Palvelussa käytetään seuraavia palvelutasoja Toimittaja tuottaa laadukasta palvelua ja tavoitteena on erinomainen palvelutaso, jonka kokonaiskäytettävyys on 99,9 % tai enemmän sekä Asiakkaan palvelun yhteyshenkilöiden ja avainkäyttäjien tyytyväisyys vähintään 3,4 (asteikolla 1-5). - Palvelujen käytettävyys 24/7/365 - Palveluratkaisuun tulee myöhemmin voida liittää uusia Palvelutuottajia ja uusia tunnistautumisen tekniikoita siten, ettei niistä ole haittaa jo olemassa olevalle ja jatkuvalle palvelutoiminnalle. Palveluratkaisun tulee mahdollistaa volyymien kasvattaminen ongelmitta. - Palvelun tulee pystyä käsittelemään vähintään yhteensä palvelutapahtumaa tunnissa. - Käyttöliittymän kielivaatimuksina ovat suomi, ruotsi ja englanti ja muita kieliä voidaan lisätä palveluun tarvittaessa.

9 9 / Palvelutasojen mittaaminen Toimittaja vastaa palvelutasomittausten raporttien julkaistusta osoitteessa kuukausittain sekä asiakastyytyväisyyden mittauksista vähintään kerran vuodessa. Palvelutyyppi Palveluaika Käytettävyys Tunnistuspalvelu ja maksupalvelu 24/7/365 99,90 Verkkotunnistus- ja maksupalveluilta edellytetään palveluaikaa 24/7/365 ja käytettävyyttä 99,90 %. Palvelutyyppi Palveluaika Kohde Ongelman selvityspalvelu Ongelman selvityspalvelu Ongelman selvityspalvelu Ongelman selvityspalvelu 24/7/365 Tukipalvelu 24/7/365 Palvelutyyppi Palveluaika Kohde Tukipalvelu Liittymispalvelu Käytön estävät virheet Häiriöselvitys alkaa palveluaikana heti 24/7/365 Vakavat virheet 4 tuntia ma-pe (8-16) Häiritsevät virheet 1 työpäivä ma-pe (8-16) Vähäiset virheet 3 työpäivää Virka-aika, ma-pe (8-16) virka-aika ma-pe (8-16) Vikailmoituksen vastaanotto Neuvonta Asiakkaille, käytön opastus Asennus ja neuvonta: Asiakkaan uuden asiointipalvelun liittämien Vetumapalveluun Asennus ja neuvonta: Uuden tunnistamistekniikan tai toiminnallisuuden liittäminen heti Neuvonnan ja liittymispalvelun vasteajat palvelu aikana 2 työpäivää Max. 5 työpäivää sovitaan erikseen

10 10 / Dokumentointi ja palvelukohtainen raportointi 5.1 Dokumentointi 5.2 Raportointi Palveluun liittyvä julkinen dokumentaatio löytyy osoitteesta Sivulta löytyvät mm. seuraavat dokumentit: - Vetuma-palvelun yleiskuvaus - Vetuma-palvelun liittymisohjeet ja sopimukset - Tekniset rajapintakuvaukset - Pankkisopimukset ja ohjeet - VRK:n sopimukset ja ohjeet - Nets Oy:n sopimukset ja ohjeet (linkkiosoite Nets Oy:n palveluun) - Mobiilioperaattoreiden yhteystiedot (linkkiosoite mobiilioperattoreiden varmennepalveluun ) - Tietojärjestelmäseloste - Ohjausryhmän kokoonpano Muu tarvittava dokumentaatio toimitetaan erikseen sovittavalla tavalla. - Volyymitiedot tunnistustapahtumista kuukausittain, asiakkaittain ja tapahtumalajeittain - Palveluun liittyneet uudet sekä jo tuotannossa olevat asiakkaat - Laadun ja sisällön toteuma - Häiriöt ja laatupoikkeamat seuraavan mallin mukaisesti kustakin poikkeamasta: o o o Poikkeaman kuvaus ja syy Poikkeaman vaikutukset Mitä on jo tehty ja mitä aiotaan tehdä, jotta poikkeamat eivät toistuisi - Tulevat ja edellisen tarkastelujakson huoltokatkot - Muuta ajankohtaista o Esim. muutokset palvelussa, yhteyshenkilöiden vaihtuminen, organisaatiomuutokset jne 6. Palveluun liittyvä viestintä ja yhteistyömenettelyt Toimittaja ja Asiakas tiedottavat toisilleen välittömästi sopimuksensa mukaisiin tehtäviin vaikuttavista muutoksista. Viestintäyhteistyössä sovitaan mm. siitä, miten sopimuksista tiedotetaan Asiakkaille sekä mahdollisesti muille tahoille. Toimittaja osallistuu valmiussuunnitteluun erikseen yhteisesti sovittavalla tavalla.

11 11 / Palvelun rajaukset ja osapuolten velvollisuudet Asiakkaan velvollisuudet Turvallisuuden ja toimivuuden yleinen varmistaminen - Asiakas vastaa oman asiointipalvelunsa osalta turvallisuuden ja toimivuuden yleisestä varmistamisesta. Mm. JHS 129 -ohjeessa (luku 8) on määritelty tietoliikenteen ja palvelinympäristön turvaamisen, verkkopalvelun käyttöoikeuksien hallinnan ja tietojen luottamuksellisuudesta ja eheydestä huolehtimisen yleiset vaatimukset. Jaettu salaisuus - Asiakas sitoutuu säilyttämään jaettua salaisuutta luottamuksellisesti ja huolellisesti sekä ilmoittamaan Fujitsulle vastuuhenkilön tai vastuuhenkilöiden vaihtumisesta. Mobiilioperaattoreiden tunnistuspalvelujen tunnistetietojen käyttö ja käsittely - Asiakas sitoutuu noudattamaan mobiilioperaattoreiden sopimusehtoja tunnistetietojen käytöstä ja käsittelystä. Väestötietojärjestelmästä kyseltävien henkilötunnusten käsittely - Asiakas sitoutuu noudattamaan Väestörekisterikeskuksen lupaehtoja Väestötietojärjestelmän sovelluskyselykäytöstä. Tunnistustapahtumien lokitiedosto - Asiakkaan vastuulla on tarvittaessa pitää omien Loppukäyttäjien tunnistamisista lokitiedostoa, mikäli tunnistamistapahtuman kiistämättömyys jälkeenpäin on asian luonteen vuoksi tärkeää, tai mikäli tietosuoja- tai tietoturvasyyt edellyttävät lokitiedoston olemassaoloa. Maksamistapahtumien lokitiedosto ja maksatustietojen täsmäytys Toimittajan velvollisuudet Tunnistus- ja maksamispalvelu - Asiakas saa käyttöönsä Verkkotunnistautumisen ja maksamisen palvelut palvelukuvauksessa kuvatuin ehdoin. Palvelun liittämisen tuki - Fujitsu tukee asiakasta sen asiointipalvelun liittämisessä Vetuma-palveluun. - Mikäli asiakas haluaa lisäkoulutusta, se voidaan ostaa Fujitsulta hintaliitteen mukaiseen hintaan. Lisäkoulutuksen kustantaa asiakas. Sopimusten seuranta ja palvelun kehittäminen - Toimittaja yhteistyössä asiakkaan edustajien kanssa (palvelun ohjausryhmä) vastaa sopimuksen tarkoittaman palvelun seurannasta ja kehittämisestä. Verkkotunnistamisen ja maksamisen prosessien kehittäminen - Toimittaja yhteistyössä asiakkaan edustajien kanssa (palvelun ohjausryhmä) vastaa verkkotunnistamisen ja maksamisen prosessien kehittämisestä. Markkinointi, tiedotus, ja liittymisen tuki - Toimittaja vastaa verkkotunnistamisen ja maksamisen palvelujen markkinoinnista, tiedotuksesta ja liittymisen tuesta asiakkaille. Mobiilioperaattoreiden tunnistuspalvelujen käyttömaksut

12 12 / 13 - Asiakas vastaa siitä, että kaikki Vetuman kautta tehdyt maksamistapahtumat merkitään asiakkaan omaan lokitiedostoon. Maksatustietojen täsmäytys on aina asiakkaan vastuulla. Vetuma-rajapintojen toteutus ja testaus - Asiakas toteuttaa omalla kustannuksellaan Vetuma-tunnistamisen ja Vetuma-maksamisen rajapinnat omaan palveluunsa ja testaa ne yhteistyössä Fujitsun kanssa. - Toimittaja maksaa Asiakkaan puolesta Vetuma-palveluun liitetyn mobiilivarmenne tunnistuspalvelun käytöstä aiheutuvat maksut toistaiseksi. - Mobiilivarmenteesta Loppukäyttäjälle aiheutuvat maksut maksaa Loppukäyttäjä itse. Väestötietojärjestelmän sovelluskyselykäytön käyttömaksut - Asiakas maksaa itse väestötietojärjestelmän sovelluskyselykäytöstä Väestörekisterikeskuksen perimän maksun. Vetuma-palvelun käytöstä aiheutuvat maksut - Asiakas on vastuussa Vetuma-palvelun käytöstä aiheutuvien maksujen suorittamisesta Toimittajalle. Valtiovarainministeriö on kuitenkin sitoutunut maksamaan Toimittajalle Asiakkaan puolesta Vetuma-palvelun käytöstä aiheutuvat maksut toistaiseksi. Pankkien tunnistus- ja maksamispalvelujen käyttömaksut - Asiakas maksaa itse tunnistamis- ja maksamispalvelujen käytöstä kullekin pankille pankin ja valtion välisen puitesopimuksen mukaisen hinnan. Nets Oy:n emaksupalvelun käyttömaksut - Asiakas maksaa itse Nets Oy:n emaksupalvelun käytöstä tekemänsä sopimuksen mukaisen hinnan. Yhteistyö Vetuma-palvelun kehittämiseksi - Asiakas osallistuu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin järjestämään Vetuma-palveluun liittyvään yhteistyöhön erikseen sovittavalla tavalla.

13 13 / Palvelukohtaiset tarkentavat ehdot 8.1 Palvelun käyttö- ja immateriaalioikeudet 8.2 Liitteet Asiakkaat saavat oikeuden tarjota Palvelua Loppukäyttäjille ja käyttää Palvelua niiden sovellusten yhteydessä, joiden käyttämisestä on tehty kirjallinen ilmoitus Toimittajalle (liite 2). Palvelun toimittamiseen käytettävät sovellusohjelmistot ovat Fujitsu Finland Oy:n omaisuutta ja Asiakkaalla on niihin käyttöoikeus tämän Sopimuksen tarkoituksen rajaamassa laajuudessa. Palvelun toteuttamisessa käytettävä URL-osoite on Toimittajan omaisuutta. Käytännön järjestelyistä sovitaan erikseen. Palvelun kohteena olevat Asiakaskohtaiset tiedot ovat Asiakkaiden omaisuutta ja niiden kaikki oikeudet kuuluvat Asiakkaille. Palveluun, sen kehittämiseen ja ylläpitoon liittyvien asiakirjojen tekijänoikeus ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat Fujitsu Finland Oy:lle. Tämän rajoittamatta Asiakkaalla on kuitenkin täysin vapaa ja siirrettävissä oleva käyttö-, kopiointi-, levitys- ja muokkausoikeus ja muut tarpeen olevat oikeudet ennalta määrittämättömän ajan niihin asiakirjoihin, jotka Asiakkaalle on toimitettu. Asiakkaalla on täysi ja rajoittamaton oikeus käyttää edellä mainittuja asiakirjoja ja muita sopimuksen perusteella Asiakkaalle luovutettuja asiakirjoja ja tuloksia (kuten raportteja) Palvelun hankinnassa ja uudelleen kilpailuttamisessa sekä muissa tarkoituksissa. Toimittajalla on oikeus siirtää Palvelu toiselle vastaavalle laitteistolle (kuten palvelimelle), mikäli se ei aiheuta muutoksia Palvelun rajapintaan tai olennaisia muutoksia Palvelun toimintaan tai sen laatuun eikä aiheuta Asiakkaalle lisäkustannuksia. Tähän Palvelukuvaukseen kuuluvat sen erottamattomina osina seuraavat liitteet: 1. Vetuman käyttöönottovalmiuden tarkistuslista 2. Asiakkaan yhteystiedot ja käyttöönotettavat palvelut

Palvelukuvaus. Vetuma-palvelu

Palvelukuvaus. Vetuma-palvelu Palvelukuvaus 1 / 13 Vetuma-palvelu 1.1.2017 Palvelukuvaus Vetuma-palvelu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus www.v altori.f i 2 / 13 Sisällysluettelo 1. Sopimus...3 2. Johdanto...3 2.1 Valinnaisuus...6

Lisätiedot

VETUMAan LIITTYMINEN. Valtiovarainministeriö Tapani Puisto VALTIOVARAINMINISTERIÖ

VETUMAan LIITTYMINEN. Valtiovarainministeriö Tapani Puisto VALTIOVARAINMINISTERIÖ VETUMAan LIITTYMINEN Valtiovarainministeriö Tapani Puisto 1 VETUMA liittymisohjeet VETUMAN PALVELUKUVAUS SEKÄ LIITTYMISEN JA KÄYTTÖÖNOTON PÄÄKOHDAT liittymisohjeet löytyvät Tietoyhteiskuntaohjelma.fi sivustolta

Lisätiedot

VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelu. Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö

VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelu. Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelu Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö VETUMA v. 2.0 palvelun yleiskuva kansalaiset WWW-yhteys VETUMA Asiointi palvelut / kunta Asiointi palvelut /

Lisätiedot

VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelun tilannekatsaus. Tapani Puisto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö (ValtIT)

VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelun tilannekatsaus. Tapani Puisto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö (ValtIT) VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelun tilannekatsaus Tapani Puisto Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö (ValtIT) VETUMA-palvelu WWW-yhteys Asiointi palvelut / kunta kansalaiset VETUMA

Lisätiedot

VETUMA. VErkkoTUnnistus ja MAksaminen. julkishallinnon verkkopalveluihin. B2C PRO päätösseminaari 2. 10. 2007 ari.mikkola@fi.fujitsu.

VETUMA. VErkkoTUnnistus ja MAksaminen. julkishallinnon verkkopalveluihin. B2C PRO päätösseminaari 2. 10. 2007 ari.mikkola@fi.fujitsu. VETUMA VErkkoTUnnistus ja MAksaminen julkishallinnon verkkopalveluihin B2C PRO päätösseminaari 2. 10. 2007 ari.mikkola@fi.fujitsu.com VETUMAn käyttö tunnistuspalveluna Sähköinen asiointipalvelu Kansalainen?

Lisätiedot

Kansallinen palveluarkkitehtuuri TUNNISTUSPALVELU INFO

Kansallinen palveluarkkitehtuuri TUNNISTUSPALVELU INFO Kansallinen palveluarkkitehtuuri TUNNISTUSPALVELU INFO 29.9.2015 Palvelulupauksemme Tarjoamme julkishallinnolle mahdollisuuden Suomen ja EU-kansalaisen sähköiseen tunnistamiseen tietoturvallisesti eri

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio x.x

PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio x.x JHS 171 ICT-palvelujen kehittäminen: Kehittämiskohteiden tunnistaminen Liite 4 Palvelukuvaus -pohja Versio: 1.0 Julkaistu: 11.9.2009 Voimassaoloaika: Toistaiseksi PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio

Lisätiedot

Suomi.fi-tunnistaminen

Suomi.fi-tunnistaminen Suomi.fitunnistaminen Suomi.fitunnistaminen Suomen ja EU:n kansalaisten vahva sähköinen tunnistaminen Korvaa tunnistus.fi ja VETUMApalvelun Kaikki markkinaehtoiset vahvan tunnistusvälineet Keskitetty rahoitusmalli

Lisätiedot

JHS 164 Tunnistautuminen ja maksaminen sähköisessä asioinnissa VETUMA-palvelun avulla

JHS 164 Tunnistautuminen ja maksaminen sähköisessä asioinnissa VETUMA-palvelun avulla JHS 164 Tunnistautuminen ja maksaminen sähköisessä asioinnissa VETUMA-palvelun avulla Versio: 1.1 5.10.2012 Julkaistu: 19.6.2007 Voimassaoloaika: Toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala...

Lisätiedot

Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa. @kimmomakinen 29.9.2015

Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa. @kimmomakinen 29.9.2015 Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa @kimmomakinen 29.9.2015 Uusi toimintamalli Asiointipalvelu - Asiointipalvelu pyytää kansalaisesta ajantasaisia henkilötietoja Kunta X asiointipalvelu

Lisätiedot

SOPIMUS [...] PALVELUSTA

SOPIMUS [...] PALVELUSTA Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

IT-palvelusopimus 2018

IT-palvelusopimus 2018 IT-palvelusopimus 2018 IT-palvelusopimus 2018 1 / 6 1. Sopijapuolia koskevat tiedot ja yhteyshenkilöt Toimittaja Toimittajan nimi: Plus Verkot Oy Y-tunnus: 1014171-2 Alv.rek Toimittajan osoite: Kotkankallionkatu

Lisätiedot

Valtion viranomainen tai kunta/kuntayhtymä voi liittyä ilmoitusmenettelyllä tähän palveluun. Liite 1.

Valtion viranomainen tai kunta/kuntayhtymä voi liittyä ilmoitusmenettelyllä tähän palveluun. Liite 1. VETUMA-PALVELU VTJkysely Sovelluskysely TIETOLUPA Päivämäärä 4.4.2014 Dnro 874/410/06 Viite: aikaisemmat tietoluvat 10.12.2013 12.10.2007, 23.5.2006 ja Verkkotunnistamisen ja -maksamisen (VETUMA) sopimus

Lisätiedot

Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT

Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT 1 Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja toimii asiakkaan vaatimusmäärittelynä Promas-tarjouspyynnön mukaisten palveluiden palvelutasojen määrittelyssä.

Lisätiedot

Anne Lindblad-Ahonen Vantaan kaupunki

Anne Lindblad-Ahonen Vantaan kaupunki Julkisen hallinnon yhteiset palvelut Verkkotunnistautuminen ja -maksaminen VETUMA Anne Lindblad-Ahonen Vantaan kaupunki Lähde:Fujitsu Services Tunnistautuminen on nyt sangen kirjavaa Verkkomaksaminen

Lisätiedot

1. YLEISKUVAUS... 2. 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2. 2.1. Sähköpostipalvelu... 2. 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut...

1. YLEISKUVAUS... 2. 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2. 2.1. Sähköpostipalvelu... 2. 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut... Palvelukuvaus 19.1.2015 1 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 2 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2 2.1. Sähköpostipalvelu... 2 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut... 3 3. TOIMITUS

Lisätiedot

VISUAALISEN KOMMUNIKAATION PALVELURATKAISU - Asiakaspalveluratkaisu

VISUAALISEN KOMMUNIKAATION PALVELURATKAISU - Asiakaspalveluratkaisu VISUAALISEN KOMMUNIKAATION PALVELURATKAISU - Asiakaspalveluratkaisu ASIAKASKOHTAINEN PALVELUSOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Tampereen kaupunki (jäljempänä Asiakas) Y- tunnus: 0211675-2 Osoite: Tampereen kaupunki

Lisätiedot

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi 1(15) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Varmenne 3 Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen 4 Varmenteen noutaminen 9 Asiakasyrityksen

Lisätiedot

<<PALVELUN NIMI>> Palvelukuvaus versio x.x

<<PALVELUN NIMI>> Palvelukuvaus versio x.x JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Kehittämiskohteiden tunnistaminen Liite 5 Palvelukuvaus pohja Palvelukuvaus versio x.x 1/5 Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 2 Termit ja lyhenteet...3

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus VALTIOVARAINMINISTERIÖ Luonnos 28.1.2014 TORI-hankkeen lainsäädäntötyöryhmä Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara Asiantunti, lainsäädäntöasiat Antti Ristimäki Valtioneuvoston asetus valtion yhteisten tieto-

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 1 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 3 2. PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1. Käyttöönotto ja opastus... 3 2.2. Huolto ja asennus... 3

Lisätiedot

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus 2027/02.08.00.00.00/2016 Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus Solita Oy Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki Åkerlundinkatu 11, 33100 Tampere Torikatu 18, 90100 Oulu 1060155-5 31.10.2016 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

Suomi.fi-tunnistus

Suomi.fi-tunnistus Suomi.fi-tunnistus 15.2.2017 Suomi.fi-tunnistus Henkilön vahva sähköinen tunnistaminen Vain julkisen sektorin sähköisille asiointipalveluille Kertakirjautuminen asiointipalveluiden välillä Keskitetty sopimus-

Lisätiedot

Integral Reactive PALVELUKUVAUS

Integral Reactive PALVELUKUVAUS 2016 Integral Reactive PALVELUKUVAUS Helpdesk 09 4247 5858 PALVELUKUVAUS, INTEGRAL PROACTIVE 1 (6) Sisällys 1 YLEISTÄ... 2 2 PALVELUN SISÄLTÖ... 2 3 PALVELUN TOTEUTTAMINEN... 2 3.1 Palvelupyyntöjen vastaanottaminen...

Lisätiedot

Suomi.fi-maksujen käyttöönotto valtionhallinnossa. VALTION TALOUSHALLINTOPÄIVÄ Finlandia-talo

Suomi.fi-maksujen käyttöönotto valtionhallinnossa. VALTION TALOUSHALLINTOPÄIVÄ Finlandia-talo Suomi.fi-maksujen käyttöönotto valtionhallinnossa VALTION TALOUSHALLINTOPÄIVÄ 16.11.2017 Finlandia-talo Julkisen sektorin kansalaisille ja yrityksille tarjoama palvelu. Keskitetty maksamisen palvelu verkkokauppaan

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT...

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT... PALVELUKUVAUS 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Palvelun rajoitukset... 2 1.2 Valvonta... 2 1.3 Ylläpito... 2 1.4 Edellytykset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Liitäntä... 3 2.2 Nopeusluokat...

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut.

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut. 8.10.2007 Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot ERITYISEHTOJA PALVELUISTA Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä erityisehtoja noudatetaan valtion virastojen, liikelaitosten,

Lisätiedot

PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS

PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS LIITE 3 PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS versio 2.0 26.6.2019 SISÄLLYS 1 Johdanto... 2 1.1 Dokumentin tarkoitus ja tausta... 2 1.2 PAS-ratkaisun yleiskuvaus... 2 2 Palvelukuvaus... 2 2.1 Palvelun sisältö...

Lisätiedot

Sopimus teknisestä tukipalvelusta

Sopimus teknisestä tukipalvelusta Sopimus teknisestä tukipalvelusta 20.01.2003 Asiakas Toimittaja TietoEnator Oyj, Public&HealthCare 2 (6) TARJOUS NR 001-03 Sopijapuolet Asiakas Toimittaja Kohde TIETOENATOR Oyj, Public&HealthCare, Sopijapuolet

Lisätiedot

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1 (5) Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1. Yleiskuvaus Kansallisarkiston lakisääteisenä tehtävänä on ottaa vastaan ja säilyttää viranomaisten pysyvästi säilytettävät

Lisätiedot

Palvelun Asettaminen Virtuun

Palvelun Asettaminen Virtuun Palvelun Asettaminen Virtuun Haka- ja Virtu-seminaari 2014 Jouko Junttila, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Marko Leppänen, Fujitsu Finland Oy Palvelun asettaminen Virtuun Esityksessä

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TUNNISTAMISEN PALVELU KANSALLISESSA PALVELUARKKITEHTUURISSA

SÄHKÖISEN TUNNISTAMISEN PALVELU KANSALLISESSA PALVELUARKKITEHTUURISSA SÄHKÖISEN TUNNISTAMISEN PALVELU KANSALLISESSA PALVELUARKKITEHTUURISSA KUNTAMARKKINAT 09.09.2015 JARKKO LESKINEN @VRK.FI Aikataulu 2015 2016 2017 2018 -> Hanke 2015 2016 2017 Palvelunäkymät Beta.suomi.fi

Lisätiedot

OP Tunnistuksen välityspalvelu

OP Tunnistuksen välityspalvelu Palvelukuvaus 1 (6) OP Tunnistuksen välityspalvelu Sisällys 1 Yleiskuvaus... 2 2 Vaatimukset käytettävälle ohjelmistolle... 3 2.1 Käyttöliittymä... 3 2.2 Tuetut selaimet... 3 3 Sopiminen... 4 3.1 Sopimusmuutokset...

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin alusta kehitettävät yhteiset alustat, palvelut ja ratkaisut

Sähköisen asioinnin alusta kehitettävät yhteiset alustat, palvelut ja ratkaisut ValtIT - Asiakaslähtöiset sähköiset palvelut kehittämisohjelma Sähköisen asioinnin alusta kehitettävät yhteiset alustat, palvelut ja ratkaisut VM kehittämisosasto, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö

Lisätiedot

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto Kaupunginhallitus 28.5.2018 Liite 1 209 - Saimaan talous ja tieto Oy:n toimittamista asiantuntija-, projekti- ja jatkuvista palveluista Mikkelin kaupunki 20.6.2018 Asiakas: Mikkelin kaupunki Sivu 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin kehittäminen Lapinlahden kunnan perusterveydenhuollossa

Sähköisen asioinnin kehittäminen Lapinlahden kunnan perusterveydenhuollossa ASSI-hanke - Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palvelujen ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa, 1.10.2012-31.12.2014 Sähköisen asioinnin kehittäminen

Lisätiedot

Kansallinen tunnistusratkaisu. Erityisasiantuntija Markus Rahkola Valtiovarainministeriö

Kansallinen tunnistusratkaisu. Erityisasiantuntija Markus Rahkola Valtiovarainministeriö Kansallinen tunnistusratkaisu Erityisasiantuntija Markus Rahkola Valtiovarainministeriö Mitä ongelmaa ollaan ratkaisemassa? Kykyä vastata kansallisesti tulevaisuuden haasteisiin digitalisoituvassa maailmassa

Lisätiedot

Kansalaisen asiointitilin palvelukuvaus

Kansalaisen asiointitilin palvelukuvaus Valtiknttri 1 (10) Kansalaisen asiintitilin Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki PL 100, 00054 VALTIOKONTTORI Puh. (09) 77251, Faksi (09) 7725 539, www.valtiknttri.fi Valtiknttri 2 (10) Sisällysluettel 1

Lisätiedot

Verkkosivujen analytiikkapalvelut -kilpailutus

Verkkosivujen analytiikkapalvelut -kilpailutus Pyyntö 1 (6) Tietopyyntö Verkkosivujen analytiikkapalvelut -kilpailutus Pyyntö 2 (6) 1 Tausta Tällä tietopyynnöllä on tarkoitus selvittää Valtorin analytiikkapalveluihin ja näiden hankintaan liittyviä

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

Julkishallinnon tunnistuksen ohjauspalvelun kehityshanke mitä PoC-vaihe on opettanut? 16.12.2014 Manne Miettinen, Henri Mikkonen ja Arto Tuomi

Julkishallinnon tunnistuksen ohjauspalvelun kehityshanke mitä PoC-vaihe on opettanut? 16.12.2014 Manne Miettinen, Henri Mikkonen ja Arto Tuomi Julkishallinnon tunnistuksen ohjauspalvelun kehityshanke mitä PoC-vaihe on opettanut? 16.12.2014 Manne Miettinen, Henri Mikkonen ja Arto Tuomi PoC arkkitehtuuri Asiointipalvelu Elisa MSSP VTJ Mobile Login

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT 4116 N:o 1212 Liite MAKSUTAULUKKO Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: 1. VTJkyselyn SUORAKYSELYT I KYSELYT VTJkyselyn suorakysely on palvelu, jossa Väestörekisterikeskuksen

Lisätiedot

SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA

SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA 1 (5) Väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista annetun lain (661/2009) 44 :n mukainen selvitys tietojen SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA Määritelmät Tämä selvitys koskee

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori Palvelusopimus 1 / 6 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Punkalaitumen kunta ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus www.valtori.fi VALTORI Palvelusopimus

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus Palvelukuvaus Versio: 1.1 19.2.2016 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2 Palvelukomponentit... 1 2.1 Lähimaksu Kiinteä... 1 2.2 Lähimaksu Langaton... 1 2.3 Lähimaksu Mobiili...

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Suomi.fi-tunnistaminen

Suomi.fi-tunnistaminen Suomi.fi-tunnistaminen Suomi.fi-tunnistaminen Suomen ja EU:n kansalaisten vahva sähköinen tunnistaminen Korvaa tunnistus.fi- ja VETUMA-palvelun Kaikki markkinaehtoiset vahvan tunnistusvälineet Keskitetty

Lisätiedot

TeliaSonera CA Asiakkaan vastuut ja velvollisuudet (Subscriber Agreement)

TeliaSonera CA Asiakkaan vastuut ja velvollisuudet (Subscriber Agreement) TeliaSonera CA Asiakkaan vastuut v. 2.0 TeliaSonera CA Asiakkaan vastuut ja velvollisuudet (Subscriber Agreement) Luottavan osapuolen velvollisuudet Varmenteen hakijan ja haltijan velvollisuudet Rekisteröijän

Lisätiedot

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS.

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS. Palvelukuvaus 1 LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 1.1 Verkkoturvapalvelu... 3 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 3 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 3 1.2.1 Suodatettava

Lisätiedot

2. SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Asiakas: Y-tunnus: Alv.rek Asiakkaan osoite: Asiakkaan yhteyshenkilö: Toimittaja: Y-tunnus: Alv.

2. SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Asiakas: Y-tunnus: Alv.rek Asiakkaan osoite: Asiakkaan yhteyshenkilö: Toimittaja: Y-tunnus: Alv. IT2010 sopimusehdot LUONNOS 29.6.2009 OHJELMISTOJEN YLLÄPITOSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN KOHDE Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat tehneet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin sopimuksen ohjelmistojen ylläpidosta

Lisätiedot

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin Elinkaaripalvelu Sisällys Kuvaus... 4 5 Palveluprosessi Palvelut...6 7 Laitteet palveluna Etätuki Lähituki Huoltopalvelut...8 Ennakkohuollot Korjaushuollot Pilvipalvelut

Lisätiedot

Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Liite N: Kielivaatimukset

Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Liite N: Kielivaatimukset Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä Liite N: Kielivaatimukset VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 JÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

Suomi.fi-palveluväylä

Suomi.fi-palveluväylä Suomi.fi-palveluväylä 18.11.2016 Versio: 3.0, JPVO122 Esityksen sisältö 1. Suomi.fi-palvelukokonaisuus 2. Palvelulupauksemme 3. Mitä palvelu tarjoaa? 4. Palveluväylän kokonaisuus 5. Vyöhykkeet ja väyläratkaisut

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT 4 817/2012 MAKSUTAULUKKO Liite Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: OSA A. VAKIOMUOTOISET VÄESTÖTIETOPALVELUT 1. VTJkyselyn SUORAKYSELYT I KYSELYT VTJkyselyn

Lisätiedot

Tietoturvaohjelmistot ja palvelut Sopimusnumero KLKH121

Tietoturvaohjelmistot ja palvelut Sopimusnumero KLKH121 Tietoturvaohjelmistot ja palvelut 2017-2021 Sopimusnumero KLKH121 Kohde Puitesopimuksen sisältämillä tietoturvaohjelmistoilla ja palveluilla tarkoitetaan ensisijaisesti haittaohjelmistojen torjuntaan tarkoitettuja

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 15. huhtikuuta 2018 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille...

Lisätiedot

1 (5) PALVELUKUVAUS JA HINNASTO Requeste palvelut

1 (5) PALVELUKUVAUS JA HINNASTO Requeste palvelut 1 (5) PALVELUKUVAUS JA HINNASTO Requeste palvelut 2 (5) 1. PALVELUKUVAUKSEN TARKOITUS Tässä palvelukuvauksessa kuvataan Sysart Oy:n Requeste tuotteeseen liittyvät maksulliset palvelut. Maksullisia palveluita

Lisätiedot

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa Solo International OY:N KULKUVÄLINEIDEN VUOKRAUS- PALVELUIDEN EHDOT 1. OSAPUOLET JA SOVELTAMISALA Näitä sopimusehtoja sovelletaan Solo International Oy:n, jäljempänä Solo ja asiakkaan, jäljempänä Vuokralleottaja

Lisätiedot

VRK palvelualustana. Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä Lea Krohns ja Janne Viskari

VRK palvelualustana. Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä Lea Krohns ja Janne Viskari VRK palvelualustana Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä 28.9.2017 Lea Krohns ja Janne Viskari VRK strategia 2016-2020 Väestörekisterikeskuksen visio Digitalisoimme yhteiskuntaa yhdessä onnistumme.

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Laajakaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Laajakaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Laajakaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4. Palvelun

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Sisältö > VIP:n toimintamalli > Tilanne tänään > Odotukset toimittajille Valtion IT-palvelukeskuksen toimintamalli VIP

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittely sähköisen tunnistamisen luottamusverkostossa

Henkilötietojen käsittely sähköisen tunnistamisen luottamusverkostossa Suositus Henkilötietojen käsittely sähköisen tunnistamisen luottamusverkostossa n suosituksen liite Suositus 1 (9) Sisältö 1 Johdanto... 3 2 LUOTTAMUSVERKOSTO JA SEN TOIMINTA... 3 2.1 Luottamusverkosto...

Lisätiedot

Fujitsu Finland Oy:n lausunto Kansallinen tunnistaminen

Fujitsu Finland Oy:n lausunto Kansallinen tunnistaminen Author: Version: 1, 31.10.2014 Fujitsu Finland Oy:n lausunto Kansallinen tunnistaminen 1 Yleistä Tässä lausunnossa Fujitsu kommentoi valtiovarainministeriön laki- ja asetusluonnoksia Kansallisen sähköisen

Lisätiedot

LIITE SOPIMUKSEEN IT- PALVELUSTA

LIITE SOPIMUKSEEN IT- PALVELUSTA Medbit Oy 1 LIITE SOPIMUKSEEN IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12 Raisio, earkiston käyttöönotto PALVELULIITE NRO: MEDBIT-12-5-2013 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus

Lisätiedot

Paikallistason kiinteät yhteydet Palvelukuvaus ja hinnasto

Paikallistason kiinteät yhteydet Palvelukuvaus ja hinnasto Paikallistason kiinteät yhteydet Palvelukuvaus ja hinnasto Voimassa 1.1.2016 alkaen toistaiseksi Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (JNT) tarjoaa voimassa olevan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti toisille

Lisätiedot

Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako

Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako Seuraavassa konkretisoidaan palvelualuetarkkuudella toiminnallista vastuunjakoa toimittajan ja tilaajan välillä. 1. HelpDesk-palvelu Tietopalveluiden tuottama käyttäjätuki

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 3. Erityisehtoja palveluista

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 3. Erityisehtoja palveluista JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 3. Erityisehtoja palveluista Versio: 0.5 / 15.01.2014 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Soveltaminen... 3 2 Määritelmät...

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus 1. Sopimuksen kohde Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat tehneet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin sopimuksen tietoverkon välityksellä

Lisätiedot

Kansallinen Palveluarkkitehtuuri projekti Lapin kunnissa

Kansallinen Palveluarkkitehtuuri projekti Lapin kunnissa Kansallinen Palveluarkkitehtuuri projekti Lapin kunnissa Mikä on Suomi.fi ja Kansallinen Palveluarkkitehtuuri? 7/2016 tuli voimaan laki Hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista, joka velvoittaa

Lisätiedot

Sähköisen tunnistamisen kehittäminen Suomessa

Sähköisen tunnistamisen kehittäminen Suomessa Sähköisen tunnistamisen kehittäminen Suomessa 2008-2009 Kirsi Miettinen Neuvotteleva virkamies, viestintäpolitiikan osasto 1 Askelmerkit 2008-2009 1) Vahvan sähköisen tunnistamisen kansalliset linjaukset

Lisätiedot

Verkkopalkan palvelukuvaus

Verkkopalkan palvelukuvaus 27.1.2012 1 (6) Verkkopalkan palvelukuvaus 27.1.2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Verkkopalkka-palvelun toiminta palkanmaksajalle... 3 3 Verkkopalkan käyttöönotto... 4 4 Verkkopalkka-palvelun

Lisätiedot

1 (5) SOPIMUS Kansalaisen osallistumisympäristön kysely- ja lausumispalvelun konsulttityö

1 (5) SOPIMUS Kansalaisen osallistumisympäristön kysely- ja lausumispalvelun konsulttityö 1 (5) SOPIMUS Kansalaisen osallistumisympäristön kysely- ja lausumispalvelun konsulttityö PROJEKTINHALLINTAPALVELUT 1 SOPIJAPUOLET Asiakas Oikeusministeriö, demokratia- ja kieliasioiden yksikkö Y- tunnus

Lisätiedot

VALOKUITU PALVELUKUVAUS

VALOKUITU PALVELUKUVAUS Palvelukuvaus 7.5.2018 VALOKUITU PALVELUKUVAUS 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokuitu laajakaistapalvelu... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 1.2.1 Liikennerajoitukset porttitasolla... 3 2 PALVELUKOMPONENTIT...

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 1 (7) PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 18.04.2005 2 (7) Sisällysluettelo 1 REITTi -varmmennuspalvelun palvelukuvaus... 3 1.1 REITTi -varmennuspalvelu... 3 2 Tekninen toteutus... 4

Lisätiedot

Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät

Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät Siilinjärven kunta Aromi-yhteiskäytön politiikan liite 1 24.11.2014 Savon koulutuskuntayhtymä Yhteiskäyttöisen Aromi-tietojärjestelmän käyttöön tarvittavat roolit ja niiden keskeisimmät tehtävät Rooli

Lisätiedot

TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI

TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI TOIMENPITEET ITPOINT OY ASIAKKAAN HENKILÖTIETOJEN TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI SELONTEKO EU:N TIETOSUOJA-ASETUS GDPR:N VAATIMUSTEN TOTEUTTAMISTAVOISTA ITPOINT OY:SSA ITpoint Oy toimittaa asiakkaansa

Lisätiedot

Kysely- ja välityspalvelu

Kysely- ja välityspalvelu Palvelukuvaus 1 (5) Kysely- ja välityspalvelu Kysely- ja välityspalvelu on Kansaneläkelaitoksen (jäljempänä Kela) Kantapalvelujen ylläpitämä ja Kanta-palveluihin kuuluva tietojärjestelmäpalvelu, jonka

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Palvelun rajoitukset... 2. 1.2 Valvonta... 2. 1.3 Ylläpito... 2. 1.4 Edellytykset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Palvelun rajoitukset... 2. 1.2 Valvonta... 2. 1.3 Ylläpito... 2. 1.4 Edellytykset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... PALVELUKUVAUS 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Palvelun rajoitukset... 2 1.2 Valvonta... 2 1.3 Ylläpito... 2 1.4 Edellytykset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Liitäntä... 3 2.2 Nopeusluokat...

Lisätiedot

Suomi.fi -viestit palvelun käyttöönotto Marjut Siintola Digikuntakokeilun verkostotapaaminen

Suomi.fi -viestit palvelun käyttöönotto Marjut Siintola Digikuntakokeilun verkostotapaaminen Suomi.fi -viestit palvelun käyttöönotto 5.9.2017 Marjut Siintola Digikuntakokeilun verkostotapaaminen Esitys vastaa seuraaviin kysymyksiin Mikä ihmeen Suomi.fi -viestit? Miksi se pitää ottaa käyttöön?

Lisätiedot

Hallituksen esitys 59/2016 vp laiksi hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista Hallintovaliokunta

Hallituksen esitys 59/2016 vp laiksi hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista Hallintovaliokunta Hallituksen esitys 59/2016 vp laiksi hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista 18.5.2016 Hallintovaliokunta Lain tarkoitus ja soveltamisala Lain tarkoituksena on parantaa julkisten palvelujen

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin alustan ja tunnistamispalvelujen kehittäminen

Sähköisen asioinnin alustan ja tunnistamispalvelujen kehittäminen Sähköisen asioinnin alustan ja tunnistamispalvelujen kehittäminen IT Toimittajafoorumi 29.11.2006 Seppo Kurkinen Neuvotteleva virkamies Valtion IT toiminnan johtamisyksikkö Valtiovarainministeriö seppo.kurkinen@vm.fi

Lisätiedot

Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus

Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus 18.4.2017 Johdanto Tämä dokumentti käsittelee hyvinvointisovelluksen toimittajan asiakastestaukseen liittymistä Kuvauksessa ei käsitellä Ammattilaissovelluksia

Lisätiedot

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry Viisaat hankinnat: Avoimuudet uusissa JIT 2015 -ehdoissa JulkICTLab-seminaari 20.11.2015 Martin von Willebrand, puheenjohtaja Avoin arkkitehtuuri Luo jäsenien menestystarinoita avoimilla ratkaisuilla Avoimet

Lisätiedot

suomi.fi Suomi.fi -palvelunäkymät

suomi.fi Suomi.fi -palvelunäkymät Suomi.fi -palvelunäkymät Julkishallinto 07.09..2015 Esityksen sisältö 1. Suomi.fi palvelukokonaisuus 2. Palvelulupauksemme 3. Mitä palvelu tarjoaa? 4. Miten? 5. Miksi? Hyötynäkökulma 6. Mitä tämä edellyttää?

Lisätiedot

SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS

SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS Liite 1 Seutuhallitus 5.6.2008 SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS Sivu 1 / 7 SEUDULLISEN KUNTAPALVELUTOIMISTON PUITESOPIMUS 1. Sopijapuolet Tilaaja kunta/kaupunki Tuottaja Oulunkaaren seutukunnan

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus VALTIOVARAINMINISTERIÖ Luonnos 10.12.2013 TORI-hankkeen lainsäädäntötyöryhmä Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara Valtioneuvoston asetus valtion yhteisten tieto- viestintäteknisten palvelujen järjestämisestä

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Kiinteistövaihdannan palvelu (KVP) Ver Kiinteistövaihdannan palvelu. Palvelukuvaus v (8) 14.6.

Palvelukuvaus. Kiinteistövaihdannan palvelu (KVP) Ver Kiinteistövaihdannan palvelu. Palvelukuvaus v (8) 14.6. Palvelukuvaus v. 1.6. 1 (8) Palvelukuvaus Kiinteistövaihdannan palvelu (KVP) Ver. 1.6 Versiohistoria Versio Kuvaus 1.0 31.10.2013 1.11.2013 julkaistu ensimmäinen versio palvelukuvauksesta 1.1 28.5.2015

Lisätiedot

Mobiilin somepalvelun ketterä kehittäminen, sopimusehtoluonnos

Mobiilin somepalvelun ketterä kehittäminen, sopimusehtoluonnos Mobiilin somepalvelun ketterä kehittäminen, sopimusehtoluonnos 1. Sopijapuolet Kehitysvammaliitto ry (jäljempänä Tilaaja) Viljatie 4 A 00700 Helsinki Y-tunnus 0116608-8 Yritys (jäljempänä Toimittaja) Osoite

Lisätiedot