Järvenpään pyöräilykysely

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Järvenpään pyöräilykysely"

Transkriptio

1 1 (14) Järvenpään pyöräilykysely 2013 Järvenpään kaupunki Seutulantie 12, PL 41, Järvenpää Vaihde (09)

2 2 (14) Sisällys JOHDANTO KYSELYN SISÄLTÖ TULOKSET Perustiedot Pyöräilytottumukset Karttamerkinnät Karttavastaukset Reittivastaukset Polkupyörien säilytys Vapaa sana YHTEENVETO LIITTEET: Liite 1 Karttavastaukset, koko kaupunki Liite 2 Karttavastaukset, keskusta Liite 3 Karttavastaukset, rautatieasema Liite 4 Karttavastaustaulukko Liite 5 Vapaa sana

3 3 (14) JOHDANTO Pyöräily on merkittävä liikenne- ja liikkumismuoto Järvenpäässä sekä kesällä että talvella. Pyöräilyn edistämiseksi Järvenpäässä toteutettiin asukkaille kohdistettu nettipohjainen pyöräilykysely toukokuussa Kyselyn tarkoituksena oli antaa asukkaille mahdollisuus vaikuttaa kaupungin pyöräilymahdollisuuksien- ja olosuhteiden kehittämiseen. Kysely toteutettiin paikkatietopohjaisena PehmoGIS -kyselynä, jossa oli sekä perustieto- että karttaosio. Vastaajien tekemät karttamerkinnät tallentuivat kyselyssä paikkatietoaineistoksi, jota voitiin myöhemmin purkaa kaupungin paikkatietosovelluksilla. Kysytyt perustiedot tulivat taulukkomuodossa, josta numerodataa oli verrattain helppo purkaa helposti tulkittavaksi aineistoksi. Kyselyssä kerättiin tietoa muun muassa pyöräillen kuljettavista työ-, liikunta- ja vapaaajanreiteistä, uusista pyöräreittitoiveista sekä liikenneturvallisuuden ongelmakohdista. Turvallisesta pyöräilystä jaettiin tietoa kaupunkilaisille järjestetyssä Järvenpääpäivässä, jossa asiakkaita kehotettiin myös vastaamaan pyöräilykyselyyn. Kyselyn tuloksia hyödynnetään niin liikenneturvallisuustyössä kun pyöräliikenteen suunnittelussa.

4 4 (14) 1 KYSELYN SISÄLTÖ Järvenpään pyöräilykysely jaettiin sekä tekstimuotoiseen että karttapohjaiseen PehmoGIS - kyselyyn. Perinteisellä tekstimuotoisella kyselyllä kartoitettiin kuntalaisten perustiedot ja pyöräilytottumukset. Kysyttyjä perustietoja olivat ikä, sukupuoli ja asuinkunta, sekä järvenpääläisille vielä tarkentavana kysymyksenä kaupunginosa, jossa he asuvat. Pyöräilytottumukseen liittyen kartoitettiin kuntalaisten pyöräilyaktiivisuutta kesä- ja talviaikaan sekä pyöräiltyjen matkojen maksimipituutta. Kyselyn paikkatietopohjaisessa osiossa vastaajia pyydettiin merkitsemään kartalle heidän reittitottumuksiaan, reittitoiveita, sekä liikenneturvallisuuden ongelmakohtia. Lisäksi kysyttiin, missä tarvittaisiin lisää pyörätelineitä ja lukollisia tai kameravalvottuja säilytystiloja. 2 TULOKSET Kyselyn tulokset toimitettiin analyysia varten taulukkomuodossa ja paikkatietomuodossa, GIS:ssä luettavana shape-tiedostona. Kyselylomakkeen avanneita oli yhteensä 190, joista aktiivisesti kyselyyn vastanneita oli 188. Todennäköisesti kaksi vastaajaa oli vain selannut kyselylomaketta vastaamatta kysymyksiin. 2.1 Perustiedot Vastaajien ikäjakaumat jaettiin kyselyssä seitsemään eri ryhmään, jotka olivat 7 12, 13 17, 18 24, 25 34, 35 64, ja yli 75 -vuotiaat. Valtaosa vastaajista oli vuoden ikäisiä naisia, jotka edustivat 51 % kyselyyn vastanneista. Toiseksi eniten vastauksia saatiin samaan ikäryhmään kuuluvilta miehiltä 21 % osuudella vastanneista. Nuorimman ikäryhmän edustajia, eli 7 12 vuoden ikäisiä vastaajia ei ollut ollenkaan. Vastanneista 34 % oli miehiä ja 66 % naisia. Kolme vastaajaa ei ilmoittanut sukupuoltaan. Voidaan todeta, että naiset olivat selvästi aktiivisempia vastaajia kuin miehet. Kuva 1. Vastaajat ikä- ja sukupuoliryhmittäin.

5 5 (14) Vastanneista 176 ilmoitti asuinpaikakseen Järvenpään ja 13 muun paikkakunnan. Näin ollen järvenpääläisten osuus kyselyyn vastanneista oli 93 % ja ulkopaikkakuntalaisten osuus 7 %. Kuva 2. Järvenpääläisten ja ulkopaikkakuntalaisten osuus kyselyyn vastanneista. Järvenpäästä vastauksia tuli 23 eri asuinalueen asukkailta. Vastaajia oli melkein jokaiselta Järvenpään asuinalueelta, mikä on alueellisen otannan kannalta hyvä asia. Vastauksia ei tullut ollenkaan Myllyn ja Wärtsilän kaupunginosista. Syitä tähän ovat mahdollisesti Myllyn syrjäinen sijainti ja haja-asutusmainen luonne sekä Wärtsilän yritysaluevoittoisuus. Tilastokeskuksen tietojen mukaan Myllyn kaupunginosassa asui 123 ihmistä vuonna Wärtsilän asukasluku on tilastoissa yhdistetty Jampan asukaslukuun, eli Wärtsilä on asukasluvultaan erittäin pieni kaupunginosa. Jampassa asukkaita oli vuonna 2012 yhteensä 3552 ja kaupunginosan osuus kyselyyn vastanneista oli 7 %. Järvenpäässä eniten vastauksia tuli keskustasta, Loutista ja Isostakydöstä.

6 6 (14) Taulukko 1. Vastaajat kaupunginosittain Vastaajat kaupunginosittain (kpl) Keskusta 23 Loutti 18 Saunakallio 5 Kyrölä 7 Kinnari 15 Pöytäalho 5 Pajala 11 Sorto 6 Jamppa 13 Nummenkylä 2 Peltola 10 Isokytö 23 Pietilä 2 Haarajoki 7 Mikonkorpi 2 Satumetsä 2 Terhola 3 Satukallio 7 Ristinummi 1 Lepola 3 Terioja 2 Kaakkola 6 Pellonkulma 3 Kuva 3. Järvenpääläisten vastaajien jakauma kaupunginosittain.

7 7 (14) Järvenpään ohella vastauksia kyselyyn tuli yhteensä kahdeksalta eri paikkakunnalta. Valtaosa ulkopaikkakuntalaisista oli kotoisin lähialueen kunnista, mutta vastaajien joukossa oli yllättäen myös muutama kauempaa kotoisin oleva. Kauempaa kotoisin olevat vastaajat olivat Mikkelistä ja Nivalasta, joista molemmista vastaajia oli yksi kappale. Mikkelistä kotoisin oleva ilmoitti toiseksi paikkakunnakseen myös Järvenpään. Kuva 4. Ulkopaikkakuntalaisten jakauma 2.2 Pyöräilytottumukset Vastaajilta tiedusteltiin heidän pyöräilytottumuksiaan talvi- ja kesäaikaan sekä pyörämatkojen pituuksia. Sekä kesä- että talviajan pyöräilyn osalta vastaajilta kysyttiin, kuinka usein he pyöräilevät kyseisenä vuodenaikana. Vaihtoehtoja olivat: Päivittäin tai lähes päivittäin Vähintään kerran viikossa 1 3 kertaa kuukaudessa Harvemmin kuin kerran kuukaudessa En koskaan. Pyörämatkojen osalta vastaajille annettiin vaihtoehdoiksi pyöräillyt matkat, jotka eivät ole: Yli kilometrin pituisia Yli 3 km pitkiä Yli 5 km pitkiä Yli 10 km pitkiä Reitin pituudella ei ole merkitystä. Kuten odotettua oli, päivittäin tai lähes päivittäin pyöräilevien osuus talvella oli reilusti pienempi (15 %) kuin kesällä (72 %). Kesällä ainoastaan 1 % vastaajista ilmoitti, että ei pyöräile koskaan, kun taas vastaava luku talvella oli 33 %.

8 8 (14) Kuva 5. Pyöräilytottumukset kesä- ja talviaikaan. Kuvaajista voisi olettaa, että kesäajan satunnaiset pyöräilijät eivät pyöräile talviaikana ollenkaan, kun taas kesällä aktiivisemmat pyöräilijät eivät lopeta pyöräilyä talvella kokonaan, mutta eivät pyöräile yhtä säännöllisesti. Kuten talviajan jakaumasta näkee, talvella satunnaisesti pyöräilevien osuus on hyvin tasainen. Selvä enemmistö satunnaisista pyöräilijöistä on kuitenkin harvemmin kuin kerran kuukaudessa pyöräileviä (29 %).

9 9 (14) Järvenpään rautatieaseman pyöräparkki talvella Valtaosalle vastaajista pyörämatkan pituudella ei ole merkitystä, heidän osuuden ollessa 54 %. Ne vastaajat, jotka eivät polje yli kolmen, viiden tai kymmenen kilometrin matkoja, ovat jakautuneet hyvin tasaisesti keskenään. Alle kilometrin pituisia matkoja pyöräilevien osuus oli vain 2 %. Kuva 6. Pyörämatkojen maksimipituudet.

10 10 (14) 2.3 Karttamerkinnät Kyselyn karttaosiossa pistemäisiä karttavastauksia tuli yhteensä 242 kappaletta ja reittimerkintöjä yhteensä 383. Pistemäiset vastaukset ja reittivastaukset jakautuivat keskenään seuraavasti: Karttavastaukset Pistemäisiä karttavastauksia tuli eniten liikenneturvallisuuden ongelmakohtiin liittyen. Vastaukset jakautuivat keskenään seuraavasti: Liikenneturvallisuuden ongelmakohdat 127 kpl Minne tarvittaisiin lisää pyörätelineitä? 49 kpl Minne tarvittaisiin lukollisia tai kameravalvottuja säilytystiloja? 67 kpl Karttavastaukset on esitetty tarkemmin tämän raportin lopussa olevissa liitteissä. Vastausten suuren määrän vuoksi kuvia on laadittu kolmessa eri mittakaavassa. Tarkin kuva on rautatieaseman seudulta (Liite 3), johon tuli runsain määrin pyörien säilytykseen liittyviä kommentteja. Toiseksi tarkin kuva on koko ydinkeskustan alueelta (Liite 2) ja viimeinen kuva kattaa koko kaupungin (Liite 1). Muutama karttakommentti jäi kuvien ulkopuolelle, koska ne olivat kaupungin rajojen ulkopuolella. Liitteinä olevissa karttakuvissa jokainen palaute on numeroitu ja tarkempia tietoja kyseisistä kohteista löytyy karttojen jälkeen liitteenä olevasta taulukosta, jossa vastaavan numeron takana kerrotaan vielä vastaajien tarkemmat vastaukset siitä, mitä kyseinen palaute koskee ja mahdollisesti selitetään asiaa tarkemmin. Tietoteknisistä syistä pidemmistä tekstiosioista on loppuosa leikkaantunut pois Reittivastaukset Paikkatieto-osion reittivastaukset jakautuivat melko tasaisesti keskenään lukuun ottamatta uusia pyöräreittitoiveita, joita tuli noin puolet vähemmän muihin verrattuna. Reittivastaukset jakautuivat keskenään seuraavasti: Liikunta- ja urheilureitti 95 kpl Työ- ja koulureitti 114 kpl Uudet pyöräreittitoiveet 57 kpl Vapaa-ajan reitti 117 kpl Reittivastauksien runsauden vuoksi yhtenäistä karttakuvaa eri reiteistä kommentteineen on hankala luoda havainnollistamaan vastaajien käsityksiä Järvenpään pyöräilyreiteistä. Reittimerkintöjä tarkasteltaessa saadaan kuitenkin hyvä yleiskuva pyöräilijöiden arki- ja vapaa-ajan liikkumistottumuksista Järvenpään pyöräilyverkolla.

11 11 (14) Kuva 7. Reittivastaukset järjestyksessä vasemmalta oikealle: liikunta- ja urheilureitit, työ- ja koulureitit, uudet pyöräreittitoiveet sekä vapaa-ajan reitit. Kuvat antavat hyvän yleiskuvan kaupunkilaisten vastauksista. Reittivastausten tarkempi analysointi onnistuu parhaiten kaupunkikehityksen omilla paikkatieto-ohjelmilla. Vastauksia tullaan hyödyntämään kaupungin liikennesuunnittelussa.

12 12 (14) 2.4 Polkupyörien säilytys Polkupyörävarkaudet ja muu polkupyöriin kohdistuva ilkivalta on koettu Järvenpäässä suureksi ongelmaksi. Tästä syystä kaupunkilaiset eivät muun muassa uskalla jättää pyöriään rautatieasemalle pitkäksi ajaksi. Polkupyörien säilytykseen liittyen kysyttiin vastaajien mielipiteitä katetuista pyöräpysäköintialueista, runkolukitusmahdollisuudesta ja maksullisista säilytystiloista. 85 % vastaajista oli sitä mieltä, että pyörätelineissä tulisi olla runkolukitusmahdollisuus. Hieman yli puolet (56 %) vastaajista oli sitä mieltä, että pyöräpysäköintiin tarkoitettujen alueiden tulisi olla katettuja. Kuva 8. Tulisiko pyöräpysäköintiin tarkoitettujen alueiden olla katettuja? Polkupyörien runkolukitusmahdollisuudesta oltiin yksimielisimpiä, sillä selkeä enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, että tämän olisi toteuduttava uusissa pyörätelineissä. Kuva 9. Pitäisikö uusissa pyörätelineissä olla runkolukitusmahdollisuus?

13 13 (14) Maksulliset, lukolliset polkupyörien säilytystilat eivät saa enemmistön kannatusta. Vain 22 % vastanneista ilmoitti olevansa valmis maksamaan lukollisesta säilytystilasta. Kuva 10. Olisitko valmis maksamaan lukollisesta säilytystilasta? 2.5 Vapaa sana Vapaa sana -osiossa vastaajilla oli vielä mahdollisuus kertoa yleisluontoisesti omin sanoin, miten pyöräilyn olosuhteita voitaisiin kehittää Järvenpäässä. Kyselyyn vastanneista 88 vastasi tähän osioon. Vastaukset koskivat pääasiassa kunnossapitoa, väylien huonoa kuntoa, liikennevalojen toimimattomuutta, hankalia liittymiä ajoneuvoliikenteen kanssa, jalankulkuja pyöräliikenteen ohjausta sekä pyöräteiden merkitsemistapoja. Oli myös joitain vastaajia, jotka olivat täysin tyytyväisiä Järvenpään pyöräilyolosuhteisiin. Kaikki vapaa sana -osioon tulleet kommentit ovat koottuna liitteessä 5.

14 14 (14) 3 YHTEENVETO Vastaajia oli yhteensä 188, joka vastaa 0,47 prosenttia koko kaupungin väestöstä tilastokeskuksen väkiluvun mukaan. Vastaajien määrä oli suurempi kuin useissa muissa kaupungin tekemissä kyselyissä. Otannan kokoa arvioidessa on syytä ottaa huomioon että kaikki Järvenpään asukkaat eivät ole pyöräilijöitä. Kyselystä tiedotettiin kaupungin Internet-sivuilla, paikallislehdissä, kaupungin tiedotuslehdessä sekä eri tapahtumissa. Pyöräilykyselyn vastausten perusteella voidaan todeta, että valtaosa vastaajista on tyytyväisiä Järvenpään pyöräilyolosuhteisiin. Vastaajat kuitenkin olivat huomioineet useita parannuskohteita. Positiivista palautetta tuli muun muassa kattavasta pyörätieverkosta ja Tuusulanjärven luonnonkauniista maisemista, kun taas kriittinen palaute kohdistui yleisimmin kunnossapitoon, väylien pintojen kuntoon, pyöräteiden liikennemerkein merkitsemisen puutteisiin ja epäjatkuvuuskohtiin, viitoituksen puutteeseen ja epäselvään tilanjakoon jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden välillä. Kaupunkilaiset tuntuvat olevan epätietoisia siitä, miten jalankulkijat ja pyöräilijät jakavat yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän. Useat vastaajat toivoivatkin, että Järvenpään pyörätiet muutettaisiin siten, että pyöräilijät ja jalankulkijat kulkisivat jaetun jalankulku- ja pyörätien mukaisesti rinnakkain. Tämä on yleinen käytäntö esimerkiksi Keravalla. Jotkut ehdottivat myös, että pyöräliikenne siirrettäisiin kokonaan kadun puolelle.

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4. Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.2012 Väistämisvelvollisuus pyörätien jatkeella muuttui vuonna 1997

Lisätiedot

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS TAUSTATIEDOT Toukokuussa 2017 toteutetulla kyselyllä kartoitettiin suojatiekäyttäytymiseen liittyviä ongelmia Järvenpään, Keravan

Lisätiedot

Kuopion pyöräilyn edistämisen tiekartta

Kuopion pyöräilyn edistämisen tiekartta Asukaskyselyn tulokset Taustatiedot Lähtökohta: Vastausaika: Toteutus: Lopputulos: Kuopiolaisille suunnattu kysely, jossa heitä pyydettiin arvioimaan nykytilaa Kuopiossa sekä antamaan palautetta kehittämistä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 3477/2016 02.08.00 217 Liikennebarometri 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Heini Peltonen, puh. 043 824 7212 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja

Lisätiedot

JOENSUUN TYÖMATKAKYSELY. Joensuun työmatkapyöräilyn edistämisen toimenpideohjelma hanke 2018

JOENSUUN TYÖMATKAKYSELY. Joensuun työmatkapyöräilyn edistämisen toimenpideohjelma hanke 2018 JOENSUUN TYÖMATKAKYSELY Joensuun työmatkapyöräilyn edistämisen toimenpideohjelma hanke 2018 TOTEUTUS Surveypal-nettikysely (7. 21.5.2018). Kyselyllä haluttiin selvittää mm. työssäkäyvien kulkutapoja kodin

Lisätiedot

17.11.2015. Suuralue yhteensä: 15 kpl 302. Talotyyppi Huon. kpl Sorto Kuuselankatu 14 Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy Tuulikuja 2, 02100 ESPOO

17.11.2015. Suuralue yhteensä: 15 kpl 302. Talotyyppi Huon. kpl Sorto Kuuselankatu 14 Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy Tuulikuja 2, 02100 ESPOO ASUMISOIKEUSASUNNOT 1 Kunta: Haettava alue: Järvenpää Kaikki Keskeiset kaupunginosat Läntiset kaupunginosat Keskus Huvilakatu 20 Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy Tuulikuja 2, 02100 ESPOO 27.07.00 Kerrostalo

Lisätiedot

KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 MUU KYMENLAAKSO (IITTI, PYHTÄÄ, VIROLAHTI, MIEHIKKÄLÄ)

KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 MUU KYMENLAAKSO (IITTI, PYHTÄÄ, VIROLAHTI, MIEHIKKÄLÄ) KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 MUU KYMENLAAKSO (IITTI, PYHTÄÄ, VIROLAHTI, MIEHIKKÄLÄ) 7.10.2019 SISÄLLYS Kyselyn toteutus ja tulokset Otos ja vastausmäärät alueittain Liikkumisen tunnuslukuja

Lisätiedot

KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 KOUVOLA

KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 KOUVOLA KYMENLAAKSON KEVENNETTY LIIKKUMISTUTKIMUS 2019 KOUVOLA 7.10.2019 SISÄLLYS Kyselyn toteutus ja tulokset Otos ja vastausmäärät alueittain Liikkumisen tunnuslukuja (matkojen pituudet, tarkoitus ja kulkutapa)

Lisätiedot

Strategiasta reunakiviin pyöräilyn edistämien Helsingissä

Strategiasta reunakiviin pyöräilyn edistämien Helsingissä Strategiasta reunakiviin pyöräilyn edistämien Helsingissä Reetta Keisanen 6.3.2015 Helsingin strategisina tavoitteina Edistää kestävää liikkumista lisäämällä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta

Lisätiedot

Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle

Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle Pyöräilyverkko ja toiminnallinen luokitus Pyöräilyväylätyyppien vaihtoehdot Jalankulun ja pyöräilyn erottelutavat Pyöräilyväylien mitoitus Pyöräilyverkon

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla 26.10.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Rauman kaupungin suojatiekäyttäytymisen kysely toteutettiin 1.-21.10.2018 välisenä aikana. Kyselyllä kartoitettiin:

Lisätiedot

Tampereen kaupungin päiväkotimatkat

Tampereen kaupungin päiväkotimatkat Tampereen kaupungin päiväkotimatkat Kyselyn tuloksia 1 Yhteenveto Vastauksia kerätty 16.4. 2.5.2018 välisenä aikana Surveypal-kyselyllä. Vanhemmille suunnattuun kyselyyn saatu yhteensä 1291 vastausta 92

Lisätiedot

SUHTAUTUMINEN PYÖRÄILYN EDISTÄMISEEN HELSINGISSÄ ) Helsingin tavoitteena on edistää pyöräilyä ja parantaa pyöräilyoloja. Miten suhtaudutte pyöräilyn edistämiseen Helsingissä? Oletteko % KAIKISTA vastaajista

Lisätiedot

PARHAAT KÄYTÄNNÖT PYÖRÄILYN JA KÄVELYN EDISTÄMISESSÄ

PARHAAT KÄYTÄNNÖT PYÖRÄILYN JA KÄVELYN EDISTÄMISESSÄ D PARHAAT KÄYTÄNNÖT PYÖRÄILYN JA KÄVELYN EDISTÄMISESSÄ PYKÄLÄ-projektin tulokset Liikenteen tutkimuskeskus Vernen PYKÄLÄ-projektin tuloksista julkaistiin kaksi kirjaa: Parhaat eurooppalaiset käytännöt

Lisätiedot

LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014

LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014 LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014 SISÄLTÖ: ASUKASKYSELYN TOTEUTUS ASUKASKYSELYN TAVOITE JA AIHEPIIRIT ASUKASKYSELYN SISÄLTÖ ASUKSKYSELYN TULOS ASUKASKYSELYN ANALYYSIKARTAT ASUKASKYSELYN TOTEUTUS Kysely toteutettiin

Lisätiedot

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset Asiakaskysely toteutettiin ajalla 2..27 29..27 kaikissa Toenperän toimipisteissä. Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa tai paperisena versiona

Lisätiedot

pyöräliikenne.fi Pyöräliikenne ja katutyöt

pyöräliikenne.fi Pyöräliikenne ja katutyöt pyöräliikenne.fi Pyöräliikenne ja katutyöt Pyöräliikenteen yleiset tarpeet Pyöräliikenteen ratkaisut ovat erilaisia kuin jalankulkijan Pyöräliikenne maltillisellakin nopeudella noin kolme kertaa nopeampaa

Lisätiedot

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI Hannele Laaksonen 1. JOHDANTO...3 2. VASTAAJIEN TAUSTATIETOJA...4 3. HALLINTO- JA ELINKEINOTEIMEN PALVELUJEN ARVIOINTI...6 4.

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Orivedellä

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Orivedellä Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuustyö Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Orivedellä Liikenneturvallisuuskoordinaattori, Juha Heltimo, Strafica Oy Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin

Lisätiedot

HARAVA kyselyn tulokset. Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille!

HARAVA kyselyn tulokset. Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille! HARAVA kyselyn tulokset Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille! Vastaajat Vastaajat Yhteensä 252 vastausta Vastaajista 68 % naisia, 32 % miehiä Suurin osa vastaajista oli 18 64 vuotiaita, työikäisiä

Lisätiedot

Itä-Suomen seudulliset liikkumistutkimukset Itä-Suomen liikkumistutkimus 2015

Itä-Suomen seudulliset liikkumistutkimukset Itä-Suomen liikkumistutkimus 2015 Itä-Suomen seudulliset liikkumistutkimukset 2015 Itä-Suomen liikkumistutkimus 2015 30.12.2015 2 Kalvosarjan sisältö Tutkimuksen taustatietoja Liikkumisen erityispiirteitä maakunnat ja Itä-Suomi seudut

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2012 Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa. 6.9.2012 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2012 Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa. 6.9.2012 Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa 20 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 5 3 Kadut 3 4 Puistojen hoito

Lisätiedot

pyöräilyn y ja kävelyn edistämisessä Kalle Vaismaa tutkija, projektipäällikkö TTY

pyöräilyn y ja kävelyn edistämisessä Kalle Vaismaa tutkija, projektipäällikkö TTY Euroopan parhaat käytännöt pyöräilyn y ja kävelyn edistämisessä Kalle Vaismaa tutkija, projektipäällikkö TTY 1. Palapeli Khti Kohti kk kokonaiskuvaa ik Paras pyöräilysuunnitelma on autoilusuunnitelma.

Lisätiedot

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko Myyrmäki Pyöräliikenneverkko PYÖRÄLIIKENNE- VERKON HIERARKIA Myyrmäen alueen pyöräliikenneverkon muodostamisen periaatteena on ollut luoda suunnittelualueelle pyöräilyn kannalta kilpailukykyinen verkko.

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 1 Kaupunkikehitys Kaavoitus ja liikenne KAAVOITUSKATSAUS 2018 Kaupunkikehityslautakunta 21.12.2017 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Tasapainoista kehitystä, hallittua kasvua... 4 Osallistuminen

Lisätiedot

VAASAN KAUPUNGIN PYÖRÄILYN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013

VAASAN KAUPUNGIN PYÖRÄILYN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013 VAASAN KAUPUNGIN PYÖRÄILYN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013 TAVOITTEENA TOIMIVA PYÖRÄILYKAUPUNKI TAVOITTEENA TOIMIVA PYÖRÄILYKAUPUNKI Vaasan kaupungin tavoitteena on saada ihmisiä pyöräilemään enemmän. Vaasassa

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 0 Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa Kuopio..0 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 0 1 Johdanto Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista

Lisätiedot

Kuntalaiset kunnan toiminnan ja päätöksenteon seuraajina

Kuntalaiset kunnan toiminnan ja päätöksenteon seuraajina Liite Kuntaliiton tiedotteeseen 14.9.2017 Osatuloksia ARTTU2-tutkimusohjelman kuntalaiskyselystä 2017: Kuntalaiset kunnan toiminnan ja päätöksenteon seuraajina Kysymysmuotoilu: Seuraatko kuntasi toimintaa

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 7/ (15) Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjantarkastus

Järvenpää Pöytäkirja 7/ (15) Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjantarkastus Järvenpää Pöytäkirja 7/2017 1 (15) Aika 18.09.2017, klo 16:37-20:47 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjantarkastus

Lisätiedot

Miten matkustajat odottavat Länsimetron vaikuttavan omaan liikkumiseensa? Matkatutkimus Länsimetron vaikutusalueen joukkoliikenteessä, kevät 2016

Miten matkustajat odottavat Länsimetron vaikuttavan omaan liikkumiseensa? Matkatutkimus Länsimetron vaikutusalueen joukkoliikenteessä, kevät 2016 Miten matkustajat odottavat Länsimetron vaikuttavan omaan liikkumiseensa? Matkatutkimus Länsimetron vaikutusalueen joukkoliikenteessä, kevät 2016 1 2 Tutkimuksen tavoite ja toteutus Tutkimuksen tavoite

Lisätiedot

Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 12.9.2017 Taustatiedot 700 600 N 6, M 32% Vastaajien määrä kunnittain Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä

Lisätiedot

E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.)

E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.) E-kirja on helposti saatavilla, kun tietää, mistä hakee. (mies, yli 55-v.) SeAMK:n Kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijoiden syyskuussa 2010 tekemän E-kirjakyselyn tuloksia TAUSTATIETOJA Kyselytutkimus

Lisätiedot

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti 1 Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti (vastauksia yhteensä 485 kpl) Vastaajien määrä, ikä ja sukupuoli Vastaajien ikä/sukupuoli

Lisätiedot

Kyselytutkimus Itä-Suomen kuntatyöntekijöiden työmatkaliikkumisesta

Kyselytutkimus Itä-Suomen kuntatyöntekijöiden työmatkaliikkumisesta Kyselytutkimus Itä-Suomen kuntatyöntekijöiden työmatkaliikkumisesta Itä-Suomen liikennejärjestelmän tila Juha Heltimo, Strafica Oy 17.11.2014 Yleistä kyselystä Kyselytutkimus on osa Itä-Suomen liikennejärjestelmän

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa 28.6.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin sekä suomeksi että ruotsiksi osana Loviisan liikenneturvallisuustoimija -hanketta. Kyselyn

Lisätiedot

SPU Pyöräilijätutkimus

SPU Pyöräilijätutkimus SPU Pyöräilijätutkimus Tutkimukseen osallistui 1059 pyöräilyn harrastajaa. Otantaluku kuvaa 0,001 % Suomen noin 1 025 000 aikuisesta ja nuoresta pyöräilijästä. Otantaa voidaan pitää luotettavana ja se

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy (4) LIITE 1 JÄRVENPÄÄN VESI VESIJOHDOT, SANEERAUSOHJELMA Kaupunginosa Tekniset tiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy (4) LIITE 1 JÄRVENPÄÄN VESI VESIJOHDOT, SANEERAUSOHJELMA Kaupunginosa Tekniset tiedot FCG Finnish Consulting Group Oy 23.2.2011 1 (4) JÄRVENPÄÄN VESI VESIJOHDOT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16 Kaupunginosa Johto-osuus Tekniset tiedot Saneerauksen kiireellisyysluokitus (kadun nimi) Materiaali

Lisätiedot

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä 1 Kyselyn y sisältö 1. Etusivu, jolla tietoa alueen suunnittelusta ja kyselystä 2. Taustatiedot

Lisätiedot

Vaikeavammaisten päivätoiminta

Vaikeavammaisten päivätoiminta Vaikeavammaisten päivätoiminta Kysely vaikeavammaisten päivätoiminnasta toteutettiin helmikuussa 08. Sosiaalityöntekijät valitsivat asiakkaistaan henkilöt, joille kyselyt postitettiin. Kyselyjä postitettiin

Lisätiedot

Maankäytön, asumisen ja liikenteen seutubarometri lyhyt kooste

Maankäytön, asumisen ja liikenteen seutubarometri lyhyt kooste Maankäytön, asumisen ja liikenteen seutubarometri 2018 lyhyt kooste 26.10.2018 Sisältö Mikä on MAL-barometri: tausta ja toteutus (kalvot 3-6) Asukkaiden ja luottamushenkilöiden kulkutavat (kalvot 7-9)

Lisätiedot

Tule mukaan kehittämään Kauppatoria!

Tule mukaan kehittämään Kauppatoria! Tule mukaan kehittämään Kauppatoria! Turun Kauppatoria ja lähiympäristön katuja koskeva kysely Tulokset Kyselyn ja tulokset ovat laatineet: Jimi Antikainen, Paula Keskikastari ja Jaana Mäkinen 16.4.2015

Lisätiedot

Asukaskysely Tulokset

Asukaskysely Tulokset Yleiskaava 2029 Kehityskuvat Ympäristötoimiala Kaupunkisuunnittelu Kaavoitusyksikkö 1.9.2014 Asukaskysely Tulokset Sisällys VASTAAJIEN TIEDOT... 2 ASUMINEN... 5 Yhteenveto... 14 LIIKKUMINEN... 19 Yhteenveto...

Lisätiedot

Lahden pyöräilykatsaus 2016 tuoretta tietoa pyöräilystä

Lahden pyöräilykatsaus 2016 tuoretta tietoa pyöräilystä Lahden pyöräilykatsaus 2016 tuoretta tietoa pyöräilystä Lahden pyöräilykatsaus 2016 on ensimmäinen pyöräliikenteen kehitystä, olosuhteita ja kehittämistä käsittelevä julkaisu Lahdessa. Lahden keskustan

Lisätiedot

Pyöräliikenne kaupungissa. - kohti uusia periaatteita

Pyöräliikenne kaupungissa. - kohti uusia periaatteita Pyöräliikenne kaupungissa - kohti uusia periaatteita Palo/Salermo Kaupunkisuunnitteluvirasto 16.2.2012 "Luin tutkimuksesta, joka mittasi liikkumisen taloudellisuutta eri lajeilla. Korppikotka käytti liikkuessaan

Lisätiedot

POLKUPYÖRÄ PORTTI KONSEPTI-IDEA

POLKUPYÖRÄ PORTTI KONSEPTI-IDEA POLKUPYÖRÄ PORTTI KONSEPTI-IDEA LÄHTÖTILANNE - Marja-Vantaa -projektin yhtenä tavoitteena on vaikuttaa ja lisätä muita liikennemuotoja (kävely, pyöräily, julkinenliikenne) paitsi autoilua uudella asuinalueella.

Lisätiedot

YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN

YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN MUISTUTUS 15.10.2013 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (5) 38 Helsinkiläisten liikkumistottumukset 2016 HEL 2017-000445 T 08 00 00 Hankenumero 0861_8 Päätös päätti merkitä tiedoksi tutkimuksen, jossa on selvitetty helsinkiläisten

Lisätiedot

Vakkamedian nettiuutisia koskeva kysely

Vakkamedian nettiuutisia koskeva kysely 1 Vakkamedian nettiuutisia koskeva kysely Vakkamedian uutistoimintaa vajaan kymmenen vuoden ajan hoitanut Matti Jalava suunnittelee toiminnan lopettamista tämän vuoden aikana. Lauantaina 26.2.2005 Vakkamedian

Lisätiedot

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. Liite III Päättäjäkyselyn tulokset

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. Liite III Päättäjäkyselyn tulokset Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma Liite III Päättäjäkyselyn tulokset Vastaajien jakautuminen 33 vastaajaa 23 kaupunginvaltuutettua 10 muuta luottamushenkilöä Eri lautakuntien edustus Lasten

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

Ylivieskan viisaan liikkumisen suunnitelma koululaisten näkökulmasta. Hautaniemi Päivi

Ylivieskan viisaan liikkumisen suunnitelma koululaisten näkökulmasta. Hautaniemi Päivi Ylivieskan viisaan liikkumisen suunnitelma koululaisten näkökulmasta 11.09.2018 Viisas liikkuminen Mitä se on ja miksi sitä edistetään? 2 Viisas liikkuminen tarkoittaa turvallista, tarkoituksenmukaista,

Lisätiedot

Liikkumisen ilmastotalkoot Itä-Suomessa kyselyn tulokset

Liikkumisen ilmastotalkoot Itä-Suomessa kyselyn tulokset Liikkumisen ilmastotalkoot Itä-Suomessa kyselyn tulokset 17.9.2019 1 Perustiedot kyselystä Kyselyn tavoitteena oli selvittää itäsuomalaisten asenteita ja halukkuutta muuttaa liikkumistaan ilmastoystävällisempään

Lisätiedot

Kotkansaaren ja Hovinsaaren uudet tuulet Liikennekysely

Kotkansaaren ja Hovinsaaren uudet tuulet Liikennekysely Kotkansaaren ja Hovinsaaren uudet tuulet Liikennekysely Tiivistelmä kyselyn tuloksista Helmikuu 2017 Sito Parhaan ympäristön tekijät Kotkansaaren ja Hovinsaaren uudet tuulet Liikennekysely Kotkansaaren

Lisätiedot

- Vaikuttavuuskysely 2013

- Vaikuttavuuskysely 2013 - Vaikuttavuuskysely 2013 Kilometrikisan kehitys Vuosi Osallistujat Joukkueet Km/ osallistuja Lisäys ed. vuoteen osallistujissa (%) 2009 2 116 260 939-2010 8 664 650 972 309 % 2011 17 841 1 275 900 106

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä 15.6.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija -hankkeen osana. Kyselyn tehtiin nettikyselynä 7.

Lisätiedot

1) Helsingin tavoitteena on edistää pyöräilyä ja parantaa pyöräilyoloja. Miten suhtaudutte pyöräilyn edistämiseen Helsingissä?

1) Helsingin tavoitteena on edistää pyöräilyä ja parantaa pyöräilyoloja. Miten suhtaudutte pyöräilyn edistämiseen Helsingissä? 1) Helsingin tavoitteena on edistää pyöräilyä ja parantaa pyöräilyoloja. Miten suhtaudutte pyöräilyn edistämiseen Helsingissä? A Puolesta B Jonkin verran puolesta C Jonkin verran vastaan D Vastaan 2) Liikutteko

Lisätiedot

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1 Helsingin Polkupyöräilijät ry MUISTUTUS PL 1301 00101 Helsinki www.hepo.fi 31.3.2015 Helsingin kaupunki Yleisten töiden lautakunta helsinki.kirjaamo@hel.fi Muistutus Mellunmäen katusuunnitelmista Piirustukset

Lisätiedot

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016

Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa 2016 Paula Väisänen, VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus/varsinais-suomen liitto 22.3.2016 Koko Turku liikkuu -kampanja

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja 29 vertailukunnassa. Efeko Oy Tutkimuksia 289 2006 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja 29 vertailukunnassa. Efeko Oy Tutkimuksia 289 2006 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja vertailukunnassa Tutkimuksia Heikki Miettinen Sisällys Johdanto Selvityksen taustaa Otos ja vastaukset Otos ja vastaukset Kadut Puistojen

Lisätiedot

Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta

Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta Tanja Vaski, Anne Virtanen, Sanni Pitkänen 5/11/2012 Laurea P2P Projektimuotoista työskentelyä yritysten toimeksiannoista Vaatii itsenäistä ja omatoimista

Lisätiedot

Jyväskylän seudun liikennetutkimus. Jyväskylän seudun liikennetutkimus

Jyväskylän seudun liikennetutkimus. Jyväskylän seudun liikennetutkimus Jyväskylän seudun Jyväskylän seudun A Henkilöhaastattelut noin 7 200 asukkaan otanta yli 14-vuotiaat Jyväskylän seudulla asuvat matkapäiväkirjatutkimus, jolla selvitetään asukkaiden liikkumistottumuksia

Lisätiedot

Riihimäen kaupungin pysäköintiohjelma Asukas- ja yrittäjäkyselyiden tulokset

Riihimäen kaupungin pysäköintiohjelma Asukas- ja yrittäjäkyselyiden tulokset Riihimäen kaupungin pysäköintiohjelma Asukas- ja yrittäjäkyselyiden tulokset ASUKAS- KYSELY Asukaskyselyn perustiedot 3 Kyselyn tarkoitus oli selvittää Riihimäen keskustassa ja asemanseudulla liikkuvien

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksentulokset18kunnassa Kuopio HeikkiMiettinen&JarnoParviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksentulokset18kunnassa Kuopio HeikkiMiettinen&JarnoParviainen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksentulokset1kunnassa Kuopio..1HeikkiMiettinen&JarnoParviainen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otosjavastaukset 3 Vastaajientaustatiedot 4 2 Yhteenveto

Lisätiedot

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti 1 Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti (vastauksia yhteensä 504 kpl) Vastaajien määrä, ikä ja sukupuoli 160 Vastaajien

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy 23.2.2011 1 (4) LIITE 3 JÄRVENPÄÄN VESI HULEVESIVIEMÄRIT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16. Saneerauksen kiireellisyysluokitus

FCG Finnish Consulting Group Oy 23.2.2011 1 (4) LIITE 3 JÄRVENPÄÄN VESI HULEVESIVIEMÄRIT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16. Saneerauksen kiireellisyysluokitus FCG Finnish Consulting Group Oy 23.2.2011 1 (4) JÄRVENPÄÄN VESI HULEVESIVIEMÄRIT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16 Kaupunginosa Johto-osuus (kadun nimi) Tekniset tiedot Rakennusvuosi Materiaali Halkaisija (mm)

Lisätiedot

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS Kyselyn tulokset Tampereen ammattikorkeakoulu Raportti Lokakuu 215 Sosionomikoulutus 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTONHANKINTA... 4 3 TULOKSET... 5 3.1 Tulokset graafisesti...

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2010. Kyselytutkimuksen tulokset 33 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2010. Kyselytutkimuksen tulokset 33 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 00 Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa 00 YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa Heikki Miettinen Yhdyskuntatekniset palv 00 Johdanto Selvityksen taustaa

Lisätiedot

Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pilvi Lesch Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä

Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pilvi Lesch Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä TYÖN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET TYÖN SISÄLTÖ 2 Työn lähtökohdat Työn tavoitteena

Lisätiedot

Yhteistyöllä kävelyä ja pyöräilyä Harri Vaarala Liikenneinsinööri

Yhteistyöllä kävelyä ja pyöräilyä Harri Vaarala Liikenneinsinööri Yhteistyöllä kävelyä ja pyöräilyä 13.11.2018 Harri Vaarala Liikenneinsinööri Aikuisväestön tärkein liikuntapaikka? Tutkimusten mukaan kävely- ja pyöräilyväylät on aikuisväestön tärkein ja eniten käytetty

Lisätiedot

Pyöräilyn edistäminen Hämeenlinnassa Ismo Hannula

Pyöräilyn edistäminen Hämeenlinnassa Ismo Hannula Pyöräilyn edistäminen Hämeenlinnassa 21.11.2017 Ismo Hannula Kuvaaja: Tuntematon Miksi edistämisohjelma? Keskeistä pyöräilyolosuhteiden kehittämisessä eri puolilla Eurooppaa ovat olleet: Olemassa oleva

Lisätiedot

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet Koonti Liitteeseen on koottu asukaskyselyn karttavastauksista eniten vastauksia saaneet kasaumakohteet (vähintään

Lisätiedot

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 1 RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Asiakastyytyväisyyden keskeiset osatekijät ovat palvelun laatua koskevat odotukset, mielikuvat organisaatiosta ja henkilökohtaiset palvelukokemukset.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ

YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ KYSELYN LÄHTÖKOHDAT JA VASTAUKSET Kysely oli osa Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitystä. Kyselyn avulla kartoitettiin mielipiteitä ja palautetta tammikuussa

Lisätiedot

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI 2013 LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI RAUTALAMMIN KUNTA LIIKUNTATOIMI Liikuntakysely Rautalammin kunnan työikäisille (16-64v.) toteutettiin tammi-helmikuussa 2013. Liikuntakyselyn tavoitteena oli kartoittaa työikäisten

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset 37 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset 37 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 04 Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset kunnassa Yhdyskuntatekniset palvelut 04 3 1 Johdanto 1.1 Selvityksen taustaa Vuonna 2 toteutettiin ensimmäisen kerran tämän tutkimusasetelman

Lisätiedot

Liikennebarometri 2016

Liikennebarometri 2016 Liikennebarometri 0 Espoon kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus Liikennesuunnitteluyksikkö Liikennebarometri 0 Toteutus Tämän tutkimuksen on tehnyt Kantar TNS Oy Espoon kaupungin toimeksiannosta. Kantar

Lisätiedot

Liikennebarometri 2016

Liikennebarometri 2016 Liikennebarometri 0 Vantaan kaupunki Kuntatekniikan keskus Liikennesuunnitteluyksikkö Liikennebarometri 0 Toteutus Tämän tutkimuksen on tehnyt Kantar TNS Oy Vantaan kaupungin toimeksiannosta. Kantar TNS

Lisätiedot

Pyöräliikenteen pääverkon kehittäminen Hämeenlinnan seudulla

Pyöräliikenteen pääverkon kehittäminen Hämeenlinnan seudulla Pyöräliikenteen pääverkon kehittäminen Hämeenlinnan seudulla Tiivistelmä 13.11.2015 Tämän yhteenvedon lisäksi työstä on laadittu laajempi taustaraportti Hämeen liikennejärjestelmäsuunnitelmassa (Hämeen

Lisätiedot

Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Aloitusseminaari 29.5.2013 LIIKENNEONNETTOMUUSANALYYSI Nykytila-analyysi: Tieliikenneonnettomuudet Poliisin tietoon tulleet onnettomuudet: iliitu-paikkatietoaineisto

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011 Kaupungin eri osien asukkaiden mielipiteitä ja kokemuksia katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista sekä asukasyhteistyöstä on

Lisätiedot

KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 2011

KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 2011 KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 011 1.1 Yleistä kyselyn toteutuksesta Maaliskuun 011 aikana Nurmijärvellä toteutettiin Kivenkyydin kehittämiskysely Webropolnettikyselynä. Kyselyn tavoitteena oli saada tietoa

Lisätiedot

HLJ-BAROMETRI. Toukokuussa 2013 tehdyn mielipidetiedustelun tulokset. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

HLJ-BAROMETRI. Toukokuussa 2013 tehdyn mielipidetiedustelun tulokset. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HLJ-BAROMETRI Toukokuussa 2013 tehdyn mielipidetiedustelun tulokset Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tiivistelmä Helsingin seudun 14 kunnan 15 vuotta täyttäneille asukkaille suunnattu mielipidetiedustelu,

Lisätiedot

Loimaan mielikuvatutkimus Yhteenveto tutkimustuloksista-

Loimaan mielikuvatutkimus Yhteenveto tutkimustuloksista- Loimaan mielikuvatutkimus 2018 -Yhteenveto tutkimustuloksista- 1 Johdanto Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa ymmärrystä Loimaan kaupungin vetovoimasta ja elinvoimasta asuin- ja työpaikkakuntana. Tutkimuksen

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

JOENSUUN TYÖMATKAPYÖRÄILYN KEHITTÄMISOHJELMA

JOENSUUN TYÖMATKAPYÖRÄILYN KEHITTÄMISOHJELMA JOENSUUN TYÖMATKAPYÖRÄILYN KEHITTÄMISOHJELMA Liikkumisen ohjauksen valtionavustushanke 2018 (aineiston koonneet Venäläinen, Juhana, Ansio, Virpi & Lukkarinen, Jani) Lähtökohdat Työmatkapyöräilyn kehittämisohjelman

Lisätiedot

Wiitaunionin liikuntakysely. Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014.

Wiitaunionin liikuntakysely. Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014. Wiitaunionin liikuntakysely Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014. Wiitaunionin liikuntakyselyssä kartoitettiin Viitasaaren ja Pihtiputaan yli 16-vuotiaiden asukkaiden liikunta-aktiivisuuden

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Pihla Sillanpää/ Espoon yleiskaavayksikkö PILOTTIKYSELY: MUN PAIKKA! -ESPOONLAHTI 30.8.2018 2 TAUSTAA Kasvava Espoo, metro ja hyvinvointi seminaari 13.4.2016

Lisätiedot

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi.

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi. Pyörätie Pyörätiellä tarkoitetaan polkupyöräliikenteelle tarkoitettua, liikennemerkillä osoitettua, ajoradasta rakenteellisesti erotettua tien osaa taikka erillistä tietä. Pyörätie voidaan osoittaa joko

Lisätiedot

Lempolan kauppapuiston kyselyn tulokset. L65 Lempolan asemakaavamuutos. Kesäkuu Tiitus Kuisma

Lempolan kauppapuiston kyselyn tulokset. L65 Lempolan asemakaavamuutos. Kesäkuu Tiitus Kuisma Lempolan kauppapuiston kyselyn tulokset L65 Lempolan asemakaavamuutos Kesäkuu 217 Tiitus Kuisma 34 % Vastaajien ikä 3 % 4 % 15 % 44 % alle 18 vuotta 18-29 -vuotias 3-44 -vuotias 45-64 -vuotias yli 65 vuotta

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Jani Tervo Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Kyselyyn vastasi sähköisesti 120 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 3 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ MUISTUTUS 4.2.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ Jyväskylän kaupunki suunnittelee

Lisätiedot

Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina Porvoossa vuonna 2007. FCG Efeko Tutkimuksia 315/2007 Heikki Miettinen Johanna Utriainen

Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina Porvoossa vuonna 2007. FCG Efeko Tutkimuksia 315/2007 Heikki Miettinen Johanna Utriainen Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina ssa vuonna FCG Efeko Tutkimuksia 3/ Heikki Miettinen Johanna Utriainen Sisällys Johdanto 1 1. Kokonaisarvosana 2 2. Palvelutyytyväisyys palveluryhmittäin 3 3. Palvelutyytyväisyys

Lisätiedot

Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2011

Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2011 1 Sisällys 1. Selvityksen tarkoitus s. 1 2. Selvityksen toteuttaminen s. 1 3. Selvityksen tulokset s. 2 3.1 Velkaantumisen taustalla olevien syiden kehittyminen s. 2 3.2 Nuorten velkaantumisen taustalla

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Eveliina Rautava Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Rauman pyöräilyn markkinointi palvelumuotoilun keinoin. Loppuraportti

Rauman pyöräilyn markkinointi palvelumuotoilun keinoin. Loppuraportti Rauman pyöräilyn markkinointi palvelumuotoilun keinoin Loppuraportti 28.11.2017 Taustaa Projekti on osa Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustus -hankkeita v. 2017 Ohjaajana Rauman kaupungin

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa

Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa OIKEAT VASTAUKSET JALANKULKIJA: jalan, suksilla, rullasuksilla, luistimilla tai vastaavilla välineillä liikkuva ja potkukelkan, lastenvaunujen, leikkiajoneuvon, pyörätuolin

Lisätiedot