Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena"

Transkriptio

1 Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA

2 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

3 Hankkeen toteutus ja tulokset seurantakaudella

4 1. Mitä keskeisiä hankesuunnitelman mukaisia toimenpiteitä on toteutettu? Miten ne edistävät hankkeen tavoitteiden ja tulosten toteutumista? Mistä toimenpiteistä hankkeen kustannukset muodostuvat?

5 TP 1: Verkko-ohjauksen toimintamallit Verkko-ohjauksen toimintamallin kehittäminen jatkuu: Hyvien käytäntöjen oppaan työstäminen tuottaja Sara Peltolan kanssa yhteistyössä hanketyöryhmän ja ydinryhmän kanssa eri sovelluksilla Hanketyöryhmällä useita etäpalavereja tuottajan kanssa syksyn aikana Benchmarking-webinaari teemalla Vertaistuutorit verkossa Oamk, OSAKO, Xamk Hanketyöryhmä jatkanut oppaan sisällöntuottamista jalostamalla erityisesti ydinryhmän tuottamia oppimistehtäviä ja kouluttajien materiaalia oppaaseen mm. Google Docsissa, Moodlessa ja sovellus- ja laitetaulukossa Kehitetty ohjauksen ja opiskelijapalveluiden some-toimintamallia eteenpäin Sisällöntuottaminen Oamkin eohjauspalvelut kokonaisuuteen osana Oamkin ekampus-portaalia (mm. sähköiset palvelupyyntölomakkeet, etäneuvottelun varaus, videot ja tutoriaalit, chat-ohjaus ja neuvonta, Oamkin ohjaus- ja opiskelijapalvelut Facebookissa jne.)

6 TP 2: Verkkoviestintävälineet Ohjelmistovertailut ja valinnat, testaukset eri välineillä ja laitteilla, eri käyttöjärjestelmien ja mobiilikäytön huomioiminen; testausten dokumentointi ja tutoriaalien tekeminen tarvittaessa Chat-ohjelmistojen perehdytykset ja kokeilut toteutettu kolmella eri chatohjelmalla (Kommeet, Zopim ja Ninchat) syksyn aikana Kampusten opiskelijapalvelut, Opintotukipalvelut, Kampusopot, Hakijapalvelut, KV-palvelut Suunnittelu- ja seurantapalaverit kahden eri palveluntarjoajan kanssa sekä useita perehdytystilaisuuksia palveluntarjoajien ja hanketyöryhmän toimesta Chat-testaajien kokonaismäärä: 23 Kaikki testaajat dokumentoivat testauskokemuksiaan Google docsissa Joulukuun lopussa chat-testauksen analysointi ja johtopäätökset: Oamkille valittiin käyttöön Ninchat-ohjelma

7 TP 3: Koulutukset Lukuvuoden koulutuspäivien sisällön ja toteutuksen suunnittelua ja syksyn koulutusten toteutus: Ydinryhmän koulutuspäivä : Tietoturva, luottamuksellisuus ja yksityisyys verkko-ohjauksessa, ohjauksen etiikka. Kouluttajana hanketyöryhmä. Ydinryhmän koulutuspäivä : Verkkoneuvotteluvälineiden käyttö opintojen ohjauksessa. Ryhmä- ja yksilöohjaus, vaatimukset, opiskelijan ohjeistaminen etukäteen, valmistautuminen verkkoneuvotteluun. Kouluttajana hanketyöryhmä.

8 TP 3: Koulutukset alkoi kaikille avointen koulutusten sarja, aloitus aiheella Opettajatuutorointi verkossa, Verkko- ja monimuoto-ohjauksen toimintamallin rakentaminen Oamkissa. Kouluttajana hanketyöryhmä. Koulutus oli seurattavissa reaaliaikaisesti striimattuna myös verkossa ja koulutuksesta tehtiin myös tallenne Ilmoittautumis- ja osallistujatiedot: Ilmoittautuneita 151 paikan päällä 64 verkossa 87 Osallistuneita 177 paikan päällä 51 (osallistujalistan allekirjoittaneet) verkossa 126 (uniikit kävijät striimausosoitteessa) jälkiosallistujat (tallenteet) 7 ESR-hlötietolomakkeen (aloituslomake) palauttaneita paikan päällä 46 (72 % / 91 %) verkossa 34 (39 % / 27 %) jälkiosallistujat 6 (86 %)

9 TP 4: Viestintä ja tulosten julkaiseminen Verkko-ohjaaja hanketta esitelty syksyn aikana useille ekampuksella vierailleille ulkomaisille vierailee eri korkeakouluista (Leena Paaso) Hankkeen esittely Oamkin lukuvuoden avajaisissa Oulu-hallin messualueella Yhteistyöpalaveri OAKK:n Opintorin digiloikka hankkeen kanssa Hankkeen esittely Oamkin Opopatio-tapahtumassa Hankkeen esittely Oamkin avointen ovien tapahtumassa OpoStopilla Hankkeen esittely Opiskelijapalveluiden kehittämispäivässä: eohjauspalveluiden kehittäminen ELY-keskuksen järjestämässä Ohjataan yhdessä! tapahtumassa verkostoituminen alueen ohjaustoimijoiden kanssa Yhteistyöpalaveri Elinikäisen ohjauksen asiantuntija Teea Ojan kanssa : Hankkeen tulosten levittäminen Pohjois-Pohjanmaan elinikäisen ohjauksen ELO-verkoston kautta Tiedotus hankkeesta tiiviisti somessa (Facebook, Twitter) + hankkeen www-sivujen ajankohtaista-palstalla blogityyppisesti: Hankkeen toiminnan ajankohtaisesittelyt säännöllisesti mm. Oamkin opintojen ohjauksen työryhmässä ja ekampus-toiminnassa sekä Opiskelijapalveluiden viikkotiedotteessa

10 2. Onko hanke edennyt hankesuunnitelman mukaisessa aikataulussa?

11 Työpaketit 1-4 Hanke on edennyt kaikkien työpakettien kaikkien toimenpiteiden osalta hankesuunnitelman mukaisessa aikataulussa.

12 4. Onko hankkeen toimintaa arvioitu esim. itsearvioinnin tai osallistujapalautteen avulla?

13 Oppimispalaute: Ydinryhmä Lähipäivä 3 (n=8) Lähipäivä 4 (n=3) Saavutin osaamistavoitteet 4.63 (1.30)* 5.33 (.58) Työskentelin aktiivisesti 5.00 (1.30) 5.00 (.00) Muut osallistujat edistivät oppimistani 5.50 (.76) 4.33 (.58) Edistin muiden oppimista 4.38 (.92) 4.67 (.58) Kouluttajien ohjaus ja palaute edisti oppimistani Koulutus oli vaativuudeltaan minulle 5.00 (.76) 5.33 (.58) 3.00 (.75)** 3.00 (.00) *Skaala 1-6, M, S.D. **Skaala 1-5, M, S.D. (1=liian vaikea, 2=melko vaikea, 3=sopiva, 4=melko helppo, 5= liian helppo) Guttorm ym., valmisteilla

14 Oppimispalaute: Avoin koulutus (n=44) Saavutin osaamistavoitteet 4.45 (.99)* Opin uusia asioita 2.95 (.57) Koulutus oli vaativuudeltaan minulle 3.45 (63.)** *Skaala 1-6, M, S.D. **Skaala 1-5, M, S.D. (1=liian vaikea, 2=melko vaikea, 3=sopiva, 4=melko helppo, 5= liian helppo) Guttorm ym., valmisteilla

15 Kiitos mielenkiinnostanne!

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 14.6.2017 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 11.10.2016 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 16.10.2017 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 15.2.2016 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille! ESR-hanke Seurantaraportti ohjausryhmän kokouksessa

Digiohjausta kaikille! ESR-hanke Seurantaraportti ohjausryhmän kokouksessa Digiohjausta kaikille! ESR-hanke 1.1.2018-30.6.2020 Seurantaraportti ohjausryhmän kokouksessa 12.6.2018 Hankkeen toteutus ja tulokset seurantakaudella 1.1.-30.4.2018 Mitä keskeisiä hankesuunnitelman mukaisia

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena

Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena Verkko-ohjaaja - Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena SEURANTARAPORTTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUKSESSA 14.6.2016 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintoohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke OULUN AMMATTIKORKEAKOULU

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke OULUN AMMATTIKORKEAKOULU Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke 2015-2017 OULUN AMMATTIKORKEAKOULU Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintojen ohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena ESR-hanke, 2015-2017 OULUN AMMATTIKORKEAKOULU

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena ESR-hanke, 2015-2017 OULUN AMMATTIKORKEAKOULU Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena ESR-hanke, 2015-2017 OULUN AMMATTIKORKEAKOULU Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintojen ohjausta ja neuvontaa.

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke

Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke Verkko-ohjaaja verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena -ESR-hanke 2015-2017 HANNA YLÖNEN, OULUN AMMATTIKORKEAKOULU OPO-PÄIVÄT 5.2.2016 Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi

Lisätiedot

Verkko-ohjauksen kehittäminen Oulun ammattikorkeakoulussa HANNA YLÖNEN, OAMK OPOPATIO

Verkko-ohjauksen kehittäminen Oulun ammattikorkeakoulussa HANNA YLÖNEN, OAMK OPOPATIO Verkko-ohjauksen kehittäminen Oulun ammattikorkeakoulussa HANNA YLÖNEN, OAMK 21.10.2016 OPOPATIO Tukena kampuksella ja verkossa. Verkkoviestinnän välineet osaksi opintojen ohjausta ja neuvontaa. Verkko-ohjaaja

Lisätiedot

Digitalisaatio haaste vai mahdollisuus ohjaukselle? Verkko-ohjaaja ESR-hankkeen loppuseminaari

Digitalisaatio haaste vai mahdollisuus ohjaukselle? Verkko-ohjaaja ESR-hankkeen loppuseminaari Digitalisaatio haaste vai mahdollisuus ohjaukselle? Verkko-ohjaaja ESR-hankkeen loppuseminaari HANNA YLÖNEN, OULUN AMMATTIKORKEAKOULU 23.11.2017 Tukena kampuksella ja verkossa Verkko-ohjauksen kehittäminen

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille!

Digiohjausta kaikille! Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäivät 14.-15.11.2018 Oulun ammattikorkeakoulussa Hanna Ylönen: Kehityspäällikkö, ekampus-tiimi Ohjauksen asiantuntija, Digiohjausta kaikille!

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille!

Digiohjausta kaikille! Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Osatoteuttajat Hankkeen toimijat Oulun yliopisto Centria-amk Osao Päätoteuttaja PP-ELOverkosto Yhteistyökumppanit Erilaisten oppijoiden liitto Oulun lukioverkosto Oulun

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille!

Digiohjausta kaikille! Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Osuvaa ohjausta! seminaari 22.3.2019 Hanna Ylönen: Kehityspäällikkö, ekampus-tiimi Ohjauksen asiantuntija, Digiohjausta kaikille! ESR-hanke Anna Kolehmainen: Suunnittelija,

Lisätiedot

MAAHANMUUTTAJIEN OHJAAMINEN KORKEAKOULUIHIN, KORKEAKOULUISSA JA TYÖELÄMÄÄN

MAAHANMUUTTAJIEN OHJAAMINEN KORKEAKOULUIHIN, KORKEAKOULUISSA JA TYÖELÄMÄÄN MAAHANMUUTTAJIEN OHJAAMINEN KORKEAKOULUIHIN, KORKEAKOULUISSA JA TYÖELÄMÄÄN Presentation Name / Firstname Lastname 24/05/2019 1 MAAHANMUUTTAJIEN OHJAAMINEN KORKEAKOULUIHIN, KORKEAKOULUISSA JA TYÖELÄMÄÄN

Lisätiedot

Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, Rantasalmi

Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, Rantasalmi Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, 2.5.2016 Rantasalmi Mikä on Ohjaamo? Ohjaamot keväällä 2016 Ohjaamoja ympäri Suomea yli 30, toimivat noin

Lisätiedot

Verkkotutkintojen suunnittelu ja toteutus -webinaarisarja. Webinaari 3: Ohjaus verkkotutkintojen opinnoissa. pe klo 9.

Verkkotutkintojen suunnittelu ja toteutus -webinaarisarja. Webinaari 3: Ohjaus verkkotutkintojen opinnoissa. pe klo 9. Verkkotutkintojen suunnittelu ja toteutus -webinaarisarja Webinaari 3: Ohjaus verkkotutkintojen opinnoissa pe 5.4.2019 klo 9.00-10:00 5.4.2019 M. Joshi, M Pilli-Sihvola, A-L Immonen, O Valkki, L Mäkinen,

Lisätiedot

Ammatillisesta koulutuksesta sujuvasti ammattikorkeakouluun

Ammatillisesta koulutuksesta sujuvasti ammattikorkeakouluun Ammatillisesta koulutuksesta sujuvasti ammattikorkeakouluun Tilannekartoitus ammatillisen toisen asteen koulutuksen ja AMK:n välisen siirtymävaiheen opintojen ja ohjauksen toteuttamisesta Sanna Lappalainen,

Lisätiedot

Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA

Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA Avoin yliopisto: PSYKOLOGIA 2017-2018 Info 21.8.2017 Avoin yliopisto Jutta Karhu 1. Yleistä opiskelusta 2. Psykologian perusopinnot 3. Psykologian aineopinnot 4. Monimuoto- ja verkkoopiskelu 5. Suorituskäytänteet

Lisätiedot

Aikuisopiskelun hakeutumisvaiheen ohjaus- ja neuvontapalvelumalli Pohjois-Pohjanmaalla

Aikuisopiskelun hakeutumisvaiheen ohjaus- ja neuvontapalvelumalli Pohjois-Pohjanmaalla Aikuisopiskelun hakeutumisvaiheen ohjaus- ja neuvontapalvelumalli Pohjois-Pohjanmaalla OpinTorin projektipäällikkö Kati Korento OSUMAn projektikoordinaattori Helena Ylisirniö Esittelijä Teea Oja KM, kasvatuspsykologi,

Lisätiedot

OHJAAMOT JA TYÖPAJAT. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke

OHJAAMOT JA TYÖPAJAT. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke OHJAAMOT JA TYÖPAJAT Tuija Kautto Kohtaamo-hanke NUOREN VERKOSTO NUORTEN PALVELUIDEN OHJAUS MINISTERIÖIDEN OMAT HISSIT? ( vrt. Valtiontalouden tarkastusvirasto 2015) OHJAAMOTOIMINNAN KULMAKIVET Kohderyhmänä

Lisätiedot

Kohti Kaakkois-Suomen Ohjaamoa Ritva Kaikkonen / Timo Hakala Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kohti Kaakkois-Suomen Ohjaamoa Ritva Kaikkonen / Timo Hakala Kaakkois-Suomen ELY-keskus Kohti Kaakkois-Suomen Ohjaamoa 23.9.2014 Ritva Kaikkonen / Timo Hakala Kaakkois-Suomen ELY-keskus Ohjaamo-toiminta osana nuorisotakuuta ja elinikäistä ohjausta Lähtökohdat ja tarpeet: Monialaiset ja kehittyvät

Lisätiedot

HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ VESIENHOIDON VERKOSTOITUMISEEN

HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ VESIENHOIDON VERKOSTOITUMISEEN Kuva Arto Iwendorff HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ VESIENHOIDON VERKOSTOITUMISEEN Riina Rahkila, projektipäällikkö, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Oulu ry MIKSI TEHOA VESIENHOITOON? Kuva Arto Iwendorff Hyvä

Lisätiedot

Avauspuheenvuoro kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen. Ohjaus yrittäjyyteen Kaakkois-Suomen ELO-verkosto

Avauspuheenvuoro kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen. Ohjaus yrittäjyyteen Kaakkois-Suomen ELO-verkosto Avauspuheenvuoro kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen Ohjaus yrittäjyyteen 27.10.2015 Kaakkois-Suomen ELO-verkosto Ohjaus yrittäjyyteen tilaisuuden teemana TYÖELÄMÄTAIDOT JA YRITTÄJYYS Oivallinen mahdollisuus

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN ELINIKÄISEN OHJAUKSEN YHTEISTYÖRYHMÄ Verkko-Ohjaus Marko Kilpeläinen

POHJOIS-POHJANMAAN ELINIKÄISEN OHJAUKSEN YHTEISTYÖRYHMÄ Verkko-Ohjaus Marko Kilpeläinen POHJOIS-POHJANMAAN ELINIKÄISEN OHJAUKSEN YHTEISTYÖRYHMÄ Verkko-Ohjaus 23.5.2017 Marko Kilpeläinen Ohjauksen verkkopalvelun rakentaminen Verkko-ohjausta kehitetään KOHTAAMO -hankkeen ja ministeriöiden yhteistyönä.

Lisätiedot

Työnhaun verkkokurssit

Työnhaun verkkokurssit NUOVE / SÄHKÖISET PALVELUT TEEMATYÖRYHMÄ 20.9.2011 Työnhaun verkkokurssit Timo Rautavirta Erikoistyövoimaneuvoja, JobCafé 1 Työnhaun verkkokurssit - taustaa 90-luvun lama: ryhmämuotoisia palveluja otettiin

Lisätiedot

Keski-Suomen Opin ovi - te teitte sen! Keski-Suomen Opin ovi hankkeen päätösseminaari Jyväskylä

Keski-Suomen Opin ovi - te teitte sen! Keski-Suomen Opin ovi hankkeen päätösseminaari Jyväskylä Keski-Suomen Opin ovi - te teitte sen! Keski-Suomen Opin ovi hankkeen päätösseminaari 27.11.2012 Jyväskylä Projektipäällikkö Auli Ryhänen Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti, JAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu

Lisätiedot

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Kokeilun kuvaus Kokeilu alkoi TAMKissa 4.4.2019 pidetyllä työpajalla. Osallistujia oli TAMKissa 11 ja

Lisätiedot

Työn opinnollistamisen levittäminen, prosessin kehittäminen ja henkilöstön valmentaminen ammattikorkeakoulussa Case Laurea-ammattikorkeakoulu

Työn opinnollistamisen levittäminen, prosessin kehittäminen ja henkilöstön valmentaminen ammattikorkeakoulussa Case Laurea-ammattikorkeakoulu Työn opinnollistamisen levittäminen, prosessin kehittäminen ja henkilöstön valmentaminen ammattikorkeakoulussa Case Laurea-ammattikorkeakoulu Johanna Lahti Pauliina Nurkka www.laurea.fi Työn opinnollistaminen

Lisätiedot

Hankkeen toiminta. ESR-koordinaattori Sanna Laiho. Uudenmaan ELY-keskus

Hankkeen toiminta. ESR-koordinaattori Sanna Laiho. Uudenmaan ELY-keskus Hankkeen toiminta ESR-koordinaattori Sanna Laiho Uudenmaan ELY-keskus 28.5.2013 Ohjausryhmä tai erillinen asiantuntijaryhmä (1) Lump Sum hankkeen neuvotteluvaiheessa harkitaan tapauskohtaisesti, tullaanko

Lisätiedot

KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005

KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005 19.8.2004 Sivu 1/5 KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005 OPTIMA OPPIMISYMPÄRISTÖ -KOULUTUSOHJELMA II Tavoite Hankkeen tavoitteena on edelleen aktivoida ja tukea verkko-opetuksen käynnistämistä

Lisätiedot

#amisosaa Ammatillisen koulutuksen DIGITALISAATIO nyt- seminaari

#amisosaa Ammatillisen koulutuksen DIGITALISAATIO nyt- seminaari #amisosaa Ammatillisen koulutuksen DIGITALISAATIO nyt- seminaari 16.5.2017 klo 11.00-12.00 Tampere Merja Paloniemi, Oulun seudun ammattiopisto OSAO #amisosaa-suomi100 OSAO Merja Paloniemi 16.5.2017 2 Merja

Lisätiedot

Ohjataan yhdessä! Mari Tuomikoski Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

Ohjataan yhdessä! Mari Tuomikoski Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto z Ohjataan yhdessä! Mari Tuomikoski Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Ajankohtaista Pohjois-Pohjanmaan työllisyystilanteesta Lokakuu 2016 Lokakuu 2015 Työttömyysaste 13,8% 14,6% TE-toimiston asiakkaita 48

Lisätiedot

Teematyöskentely ryhmissä Hakeutuminen ja opiskelijaksi ottaminen

Teematyöskentely ryhmissä Hakeutuminen ja opiskelijaksi ottaminen Oma polku osaamiseen -seminaari 3.-4.5.2018 Teematyöskentely ryhmissä Hakeutuminen ja opiskelijaksi ottaminen Action Grant 2017 - Support to the European Quality Assurance in Vocational Education and Training

Lisätiedot

Ohjaamoja kehittämässä

Ohjaamoja kehittämässä Ohjaamoja kehittämässä Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Satakunnan verkostoitumisseminaari 15.4.2016 Helsinki Ohjaamo-toimintamallin taustaa ja suuntaviivoja Eurooppalainen yhteistyö 2007-2015 Suuntaviivoja

Lisätiedot

MAAHANMUUTTAJIEN OHJAAMINEN KORKEAKOULUIHIN, KORKEAKOULUISSA JA TYÖELÄMÄÄN

MAAHANMUUTTAJIEN OHJAAMINEN KORKEAKOULUIHIN, KORKEAKOULUISSA JA TYÖELÄMÄÄN MAAHANMUUTTAJIEN OHJAAMINEN KORKEAKOULUIHIN, KORKEAKOULUISSA JA TYÖELÄMÄÄN Presentation Name / Firstname Lastname 24/05/2019 1 MAAHANMUUTTAJIEN OHJAAMINEN KORKEAKOULUIHIN, KORKEAKOULUISSA JA TYÖELÄMÄÄN

Lisätiedot

Digitaalisuus osana opintojen-ohjausta. Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu 16.8.

Digitaalisuus osana opintojen-ohjausta. Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu 16.8. Digitaalisuus osana opintojen-ohjausta Virpi Riissanen ja Mari Martinmaa Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu 16.8.2017 Aikataulu klo 13:15 aloitus klo 13:30 learning cafe 10min. sähköisen opinto-ohjauksen

Lisätiedot

TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU

TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU TAMPERE3 TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS: VERKKOPALVELU NDE-verkkopalvelun toiminnot (tahtotila) OSAAMISYHTEISÖ KAUPPAPAIKKA Markkinointi & myynti Kehittynyt hakutoiminto Koulutustuotteet (sis. videot) Räätälöity

Lisätiedot

Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa

Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa 1- vaihe Tammi 2010 touko 2011, toteutuma sekä 2-vaiheen suunnitelma Raahen ammattiopisto Aija Keski-Korsu Sisältö Osallistuminen

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaa Elinikäisen ohjauksen yhteistyöryhmä. kokous

Pohjois-Pohjanmaa Elinikäisen ohjauksen yhteistyöryhmä. kokous Pohjois-Pohjanmaa Elinikäisen ohjauksen yhteistyöryhmä kokous 16.5.2018 Tapahtuman esitysmateriaalit ja tallenteet: https://bit.ly/2ir a8mr TET työelämään tutustuminen rekrytointikokeilu työkokeilu Työpaikalla

Lisätiedot

Digiohjausta kaikille! Digiohjaus omaopettajan ja opettajatuutorin työssä I työpaja Hanna Ylönen, Oamk

Digiohjausta kaikille! Digiohjaus omaopettajan ja opettajatuutorin työssä I työpaja Hanna Ylönen, Oamk Digiohjausta kaikille! 2018-2020 Digiohjaus omaopettajan ja opettajatuutorin työssä I työpaja 25.9.2018 Hanna Ylönen, Oamk TERVETULOA Digiohjaus omaopettajan ja opettajatuutorin työssä I - TYÖPAJAAN! Digiohjaus-työpajojen

Lisätiedot

Työssäoppimisen ohjausprosessin kehittäminen. koulutuspalvelujen tilaajan ja. palveluiden tuottajan. näkökulmista

Työssäoppimisen ohjausprosessin kehittäminen. koulutuspalvelujen tilaajan ja. palveluiden tuottajan. näkökulmista Työssäoppimisen ohjausprosessin kehittäminen Työssäoppimisen ohjausprosessin koulutuspalvelujen tilaajan ja kehittäminen koulutuspalvelujen palveluiden tuottajan tilaajan ja palveluiden tuottajan näkökulmista

Lisätiedot

Arvioitava aihealue: Palvelu Padat Verkkopalveluiden ja työssäoppimisen kehittäminen yhteistyössä työelämän kanssa

Arvioitava aihealue: Palvelu Padat Verkkopalveluiden ja työssäoppimisen kehittäminen yhteistyössä työelämän kanssa Oppimisympäristöhankkeet Itsearviointiraportti versio 28.2.2012 Arvioitava aihealue: Palvelu Padat Verkkopalveluiden ja työssäoppimisen kehittäminen yhteistyössä työelämän kanssa 1. Itsearvioinnin kohde

Lisätiedot

LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa

LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa 1.2.2009-31.12.2011 Toimintalinja 3: Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis-, innovaatio- ja palvelujärjestelmien kehittäminen Tilannekatsaus

Lisätiedot

Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma

Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma Uraohjausta opintoihin integroituneena! Hankkeen tavoitteena on luoda Pohjois-Savon alueen ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen yhteinen koulutusprosessiin

Lisätiedot

Aikuisten tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittäminen Suomessa

Aikuisten tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittäminen Suomessa Aikuisten tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittäminen Suomessa Riittääkö nopat? Haasteena yliopisto-opintojen napakka eteneminen -seminaari 11.3.2013 Lappeenranta Projektipäällikkö Auli Ryhänen

Lisätiedot

AMK-valintakoe. syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto

AMK-valintakoe. syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto Infotilaisuus opinto-ohjaajille 30.8.2019 Marko Borodavkin & Susanna Lepola www.ammattikorkeakouluun.fi Ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Etäopetuspäivä t, Oph,

Etäopetuspäivä t, Oph, Sairastuneen oppilaan koulunkäynnin järjestäminen etäopetuksen avulla Vakiinnuttaa etäopetus yhtenä mahdollisuutena turvata koulunkäynti pitkien poissaolojen aikana Mahdollistaa sairastuneelle oppilaalle

Lisätiedot

Pedagoginen mentorointi (4 op)

Pedagoginen mentorointi (4 op) Pedagoginen mentorointi (4 op) 2012 Esittelyt ja alkutunnelmia Kuka olen, mistä ja millaisesta opistosta tulen ja mitä siellä teen työkseni? Tuntemukset tällä hetkellä/odotukset tälle koulutukselle? Miten

Lisätiedot

Koulutusorganisaatioiden verkostoituminen Esitys Ydinosaajat-hankkeen päätösseminaarissa

Koulutusorganisaatioiden verkostoituminen Esitys Ydinosaajat-hankkeen päätösseminaarissa Koulutusorganisaatioiden verkostoituminen Esitys Ydinosaajat-hankkeen päätösseminaarissa 25.4.2017 Virve Antinoja Ydinosaajat-hankkeen projektipäällikkö Projektin hallinta ja verkostosuhteet työpaketin

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS ELO-TOIMINTAAN JA OHJAAMO- TOIMINTAMALLIIN. Itä-Suomen ohjaushenkilöstön koulutuspäivät

TILANNEKATSAUS ELO-TOIMINTAAN JA OHJAAMO- TOIMINTAMALLIIN. Itä-Suomen ohjaushenkilöstön koulutuspäivät TILANNEKATSAUS ELO-TOIMINTAAN JA OHJAAMO- TOIMINTAMALLIIN Itä-Suomen ohjaushenkilöstön koulutuspäivät 6.-7.11.2014 Kimmo Tiainen, Pohjois-Savon ELY-keskus 10.11.2014 1 ELINIKÄISEN OHJAUKSEN OHJAUS- JA

Lisätiedot

Laadullinen ennakointi JEDU

Laadullinen ennakointi JEDU Laadullinen ennakointi JEDU Ennakointitietojen hyödyntäminen hannu.simi@jedu.fi GSM 040 3120 441 1 Koulutus ja työmarkkinat - kysyntä ja tarjonta Yritykset Oppilaitokset Peruskoulutus 2. asteen koulutus

Lisätiedot

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Tietotunti 7.11. klo 12 ja 17 Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Sosiaalinen media Sosiaalinen media (lyhennetään arkikielessä some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä,

Lisätiedot

Kestävän kehityksen opintokokonaisuus

Kestävän kehityksen opintokokonaisuus Kestävän kehityksen opintokokonaisuus Kestävä kehitys Tampereen yliopistossa Tampereen yliopisto on yhteiskunnallisesti vaikuttava sivistysyhteisö, joka kouluttaa maailmaa ymmärtäviä maailman muuttajia.

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 25.4.2018 TOIMINTASUUNNNITELMA 2018 2019 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN ENSIMMÄISEN VUODEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE Huhtikuu 2016 Vastausprosentti: 74,8 % Oppilaitos ja opiskelijahuolto Sivu 1 / 8 Oppilaitos ja opiskelijahuolto

Lisätiedot

Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti

Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti Iloa ohjaukseen, voimaa verkostosta -seminaari Lappeenranta 8.6.2010 Projektisuunnittelija Anna-Kaisa Tiihonen Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Tabletit ja pilvipalvelu opettajan työkaluina lukiossa Hanna Naalisvaara ja Sari Tapola, Digabi - kouluttajat (luokka 41084)

Tabletit ja pilvipalvelu opettajan työkaluina lukiossa Hanna Naalisvaara ja Sari Tapola, Digabi - kouluttajat (luokka 41084) Lauantai 29.11.2014 pajat Klo13:00-13:45 Paja 1 Paja 2 Paja 3 Paja 4 Paja 5 Paja 6 Digabi - ohjelmistoihin tutustuminen Jussi Tyni, Digabi - kouluttaja (luokka 41032) Moodle työpaja sähköinen koe Tentti

Lisätiedot

Viisaan liikkumisen Viksu-työkalu Työpaikkojen liikkumisen ohjauksen t&k:n parhaita paloja webinaari

Viisaan liikkumisen Viksu-työkalu Työpaikkojen liikkumisen ohjauksen t&k:n parhaita paloja webinaari Viisaan liikkumisen Viksu-työkalu Työpaikkojen liikkumisen ohjauksen t&k:n parhaita paloja webinaari 8.3.2018 Minna Aittasalo Dosentti, terveystieteiden tohtori, erikoistutkija UKK-instituutti, Tampere

Lisätiedot

Maaseutuverkostopalvelujen kv-ajankohtaiskatsaus

Maaseutuverkostopalvelujen kv-ajankohtaiskatsaus Maaseutuverkostopalvelujen kv-ajankohtaiskatsaus Helsinki 22.1.2019 Verkostoasiantuntija Juha-Matti Markkola Maaseutuverkostopalvelut Sivu 1 1.2.2019 Ajankohtaista Euroopan maaseutuverkostosta ENRD:n LAG

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN ENSIMMÄISEN VUODEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE Huhtikuu 2017 Vastausprosentti: 81,1 % I Oppilaitos ja opiskelijahuolto Sivu 1 / 8 I Oppilaitos ja opiskelijahuolto

Lisätiedot

JEP Juonneopetuksen edistämisen projekti

JEP Juonneopetuksen edistämisen projekti JEP Juonneopetuksen edistämisen projekti Pedagoginen muutos - juonneopetuksen implementointi JEP esittely vk 10/2009 Mira Pihlaja, projektipäällikkö JEPin kesto ja toimijat Projekti kestää 36 kk eli 1.10.2008-30.9.2011.

Lisätiedot

Vertaistukea ja tietoista orientoitumista kandidaatintyöhön

Vertaistukea ja tietoista orientoitumista kandidaatintyöhön Vertaistukea ja tietoista orientoitumista kandidaatintyöhön Jussi Maunuksela Fysiikan laitos, PL 35 (katuosoite Survontie 9C), 40014 Jyväskylän yliopisto s-posti: jussi.o.maunuksela@jyu.fi 11.8.2017 Vaasa

Lisätiedot

Tutkijoille tukea UEF:in kirjastosta

Tutkijoille tukea UEF:in kirjastosta Tutkijoille tukea UEF:in kirjastosta Koko kylä kasvattaa! Avoin ja eettinen tiede asiantuntijatyössä seminaari, 16.11.2018 Tomi Rosti, tietoasiantuntija Taustaa 50 % Tutkijoille tukea UEF:in kirjastosta

Lisätiedot

AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto

AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto AMK-valintakoe syksyn 2019 yhteishaussa ja Ammattikorkeakouluun.fi -sivusto Avoin webinaari 17.5.2019 Marko Borodavkin, Kirsi Talman ja Susanna Lepola www.ammattikorkeakouluun.fi Ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä Tietoturva ja tietosuoja verkko-ohjauksessa

Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä Tietoturva ja tietosuoja verkko-ohjauksessa Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä 10.2.2017 Tietoturva ja tietosuoja verkko-ohjauksessa Vastaa kysymykseen verkossa: https://goo.gl/syeltw 1 Tietoturvasta ja tietosuojasta huolehtiminen Tietoturva

Lisätiedot

KIVININET 30.10 Rajatonta kasvua Kaakossa

KIVININET 30.10 Rajatonta kasvua Kaakossa KIVININET 30.10 Rajatonta kasvua Kaakossa Mikko Härkönen, TEM mikko.harkonen@tem.fi MIKÄ TEAM FINLAND? Team Finland verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, maakuvaa, yritysten kansainvälistymistä

Lisätiedot

Aikuisohjauksen kehittämisen satoa OpinTori-projektinpäätösseminaari Oulu

Aikuisohjauksen kehittämisen satoa OpinTori-projektinpäätösseminaari Oulu Aikuisten tieto-, neuvonta-ja ohjauspalvelujen kehittäminen Suomessa Aikuisohjauksen kehittämisen satoa OpinTori-projektinpäätösseminaari 19.3.2013 Oulu Projektipäällikkö Auli Ryhänen Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti,

Lisätiedot

Maaseutuverkostopalvelujen tuki kv-hanketoiminnalle

Maaseutuverkostopalvelujen tuki kv-hanketoiminnalle Maaseutuverkostopalvelujen tuki kv-hanketoiminnalle Ikaalinen 22.9.2016 Juha-Matti Markkola Maaseutuverkostopalvelut Sivu 1 23.9.2016 Apua hankepartnereiden etsintään - Euroopan maaseutuverkostoyksikön

Lisätiedot

Elinikäisen ohjauksen toimintasuunnitelma Pohjois-Karjalassa

Elinikäisen ohjauksen toimintasuunnitelma Pohjois-Karjalassa Elinikäisen ohjauksen toimintasuunnitelma Pohjois-Karjalassa 2016-2019 14.10.2016 Koulutusasiantuntija Paula Hiltunen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus Mitä on elinikäinen ohjaus ja ELO-toiminta? Erilaisissa

Lisätiedot

LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa

LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa 1.2.2009-31.12.2011 Toimintalinja 3: Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis-, innovaatio- ja palvelujärjestelmien kehittäminen Tilannekatsaus

Lisätiedot

Opintojen ohjaus. Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala

Opintojen ohjaus. Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala Opintojen ohjaus Opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala Taustaa Opintojen ohjaaminen on strategisesti yksi kriittisimmistä prosesseistamme. Laadukkaalla ohjausprosessilla

Lisätiedot

Ohjaajakoulutus ENORSSI-SEMINAARI ROVANIEMI VS. SAVONLINNA JA TAVOITTEET VS. TOTEUTUS

Ohjaajakoulutus ENORSSI-SEMINAARI ROVANIEMI VS. SAVONLINNA JA TAVOITTEET VS. TOTEUTUS Ohjaajakoulutus ENORSSI-SEMINAARI ROVANIEMI VS. SAVONLINNA 7.-8.9.2017 JA 18.-20.4.2018 TAVOITTEET VS. TOTEUTUS Lukuvuosi 2017-2018 Toiminnan tavoite 1. Ohjaajakoulutusten suunnittelu ja toteuttaminen

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa

Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä 11.4.2017 Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa Vastaa kysymykseen verkossa: https://goo.gl/srtqag 1 Verkkoneuvotteluvälineiden ja tuettujen

Lisätiedot

Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta. opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut

Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta. opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut Kaukaa viisaaksi! yleistä Itä-Suomen yliopistosta yleistä avoimesta yliopistoopiskelusta opintojen suunnittelusta ohjaus- ja neuvontapalvelut ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO Monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto

Lisätiedot

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus Turun Ammattikorkeakoulu Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju - erikoistumiskoulutus Ajankohta 05.09.2019-25.09.2020 Päivämäärät ovat alustavia Missä Joukahaisenkatu 3, Turku. Hinta 1500 (alv 0%),

Lisätiedot

Elinikäisen ohjauksen alueellisesta yhteistyöstä

Elinikäisen ohjauksen alueellisesta yhteistyöstä Elinikäisen ohjauksen alueellisesta yhteistyöstä Antti Laitinen, LAITURI-projekti Salmia 12.11.2013 Kanta-Hämeen ELO 13.11.2013 Päijä-Hämeen ELO Elinikäisen ohjauksen määritelmä Elinikäiseen oppimiseen

Lisätiedot

Elinikäinen ohjaus ajankohtaista

Elinikäinen ohjaus ajankohtaista Elinikäinen ohjaus ajankohtaista 25.11.2016 Teea Oja Asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus p. 0295 038 385 teea.oja@ely-keskus.fi @TeeaOjaELY in Twitter Elinikäisellä ohjauksella tarkoitetaan erilaisia

Lisätiedot

Nuorten ohjaamo matalan kynnyksen asiointipiste Lapin ELO Jatkuvan oppimisen ja ohjauksen yhteistyöryhmä 23.8.2015 Kehittämispäällikkö Tarja

Nuorten ohjaamo matalan kynnyksen asiointipiste Lapin ELO Jatkuvan oppimisen ja ohjauksen yhteistyöryhmä 23.8.2015 Kehittämispäällikkö Tarja Nuorten ohjaamo matalan kynnyksen asiointipiste Lapin ELO Jatkuvan oppimisen ja ohjauksen yhteistyöryhmä 23.8.2015 Kehittämispäällikkö Tarja Saarelainen Rovaniemen kaupunki 040-3548086 tarja.saarelainen@rovaniemi.fi

Lisätiedot

Maaseutuverkostopalvelujen kv-ajankohtaiskatsaus

Maaseutuverkostopalvelujen kv-ajankohtaiskatsaus Maaseutuverkostopalvelujen kv-ajankohtaiskatsaus Helsinki 27.3.2018 Verkostoasiantuntija Juha-Matti Markkola Maaseutuverkostopalvelut Sivu 1 5.7.2018 Ajankohtaista Euroopan maaseutuverkostosta Sivu 2 5.7.2018

Lisätiedot

Maija Alahuhta, Merja Jylkkä, Nina Männistö, Oamk

Maija Alahuhta, Merja Jylkkä, Nina Männistö, Oamk Maija Alahuhta, Merja Jylkkä, Nina Männistö, Oamk Haavahoidon erikoistumiskoulutuksen valtakunnalliseen verkostoon kuuluu Salla Seppänen (koordinointi), Päivi Virkki Savonia-amk, Ansa Iivanainen, Mamk,

Lisätiedot

MINNO Innovaatioprojekti 2014 Loppukatselmus. Simanitas Promootiovideo hankkeelle Lapinlahden Lähde

MINNO Innovaatioprojekti 2014 Loppukatselmus. Simanitas Promootiovideo hankkeelle Lapinlahden Lähde MINNO Innovaatioprojekti 2014 Loppukatselmus Simanitas Promootiovideo hankkeelle Lapinlahden Lähde 6.11.2014 Mikä MINNO on? - Metropolian kaikkien alojen opiskelijoiden opintoihin kuuluva, pakollinen 10op

Lisätiedot

AVOKUNTOUTUSVERKOSTON TAPAAMINEN klo

AVOKUNTOUTUSVERKOSTON TAPAAMINEN klo AVOKUNTOUTUSVERKOSTON TAPAAMINEN 30.10.2018 klo 12.00-16.00 Ryhmämuotoisen etäkuntoutuksen käytännön toteutus Nettisivut: Facebook: Avokuntoutusverkosto (suljettu ryhmä) AVOKUNTOUTUSVERKOSTO Kaikkien avo-

Lisätiedot

Uusi osaaja-verkostolle suunnattu täydennyskoulutus

Uusi osaaja-verkostolle suunnattu täydennyskoulutus Uusi osaaja-verkostolle suunnattu täydennyskoulutus InnoOmnia tarjoaa vuonna 2011 seuraavat koulutuskokonaisuudet uusi osaajaverkostolle opetushallituksen rahoittamana maksuttomana täydennyskoulutuksena.

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS 2016 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmien toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden

Lisätiedot

Elinikäinen ohjaus. Keskisuomalaisia askelmerkkejä eteenpäin

Elinikäinen ohjaus. Keskisuomalaisia askelmerkkejä eteenpäin Elinikäinen ohjaus Keskisuomalaisia askelmerkkejä eteenpäin 27.11.2012 Tästä on hyvä jatkaa Maakunnallinen ohjauksen kehittämisryhmä Syntyi OpinOven strategiaryhmän pohjalta MYR:n OSAT työryhmän alatyöryhmä

Lisätiedot

PEPPI-JÄRJESTELMÄKOKONAISUUDEN TILANNEKATSAUS. Opetuksen johtoryhmä Tuija Vänttinen

PEPPI-JÄRJESTELMÄKOKONAISUUDEN TILANNEKATSAUS. Opetuksen johtoryhmä Tuija Vänttinen PEPPI-JÄRJESTELMÄKOKONAISUUDEN TILANNEKATSAUS Opetuksen johtoryhmä Tuija Vänttinen 31.8.2017 PEPPI-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTOVAIHEESSA ASETETUT TAVOITTEET Opiskelijoiden palvelut opiskelijalähtöiset palvelut:

Lisätiedot

Hankkeen viestintäsuunnitelma

Hankkeen viestintäsuunnitelma Ydinosaajat Suurhankkeiden osaamisverkosto Pohjois-Suomessa (S20136) 15. elokuuta 2016 / 1 Hankkeen viestintäsuunnitelma 1. Hankkeen kuvaus Ydinosaajat-hankkeessa luodaan malli koulutusorganisaatioiden

Lisätiedot

Laadukas verkkototeutus - valmennus

Laadukas verkkototeutus - valmennus 19.3.2018 Laadukas verkkototeutus - valmennus Laatukriteerit osa 2: tehtävät ja sisällöt 19.3.2018 klo 14-15 Valmennusohjelma - valmennuspilotti Pilottitoteutusten opettajille (60 toteutusta) ilmoittautuneita

Lisätiedot

EkoKymenlaakso-projektin ORY

EkoKymenlaakso-projektin ORY EkoKymenlaakso-projektin ORY 7.6.2011 Projektisuunnitelman mukaiset tehtävät Muut asiat: Muutoshakemus 1: Ohjausryhmän hyväksyttävänä Jätettiin ELY-keskukseen 23.5.2011 Budjettimuutos ja Kymenlaakson ilmasto-

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Ville Laitinen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2

Lisätiedot

ELO -toiminnan organisoitumisen vaihe alueilla

ELO -toiminnan organisoitumisen vaihe alueilla ELO -toiminnan organisoitumisen vaihe alueilla Opin ovi klinikka, Tampere 19.11.2013 Mervi Sirviö LAITURI projekti Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia Alueellisten ELO - ryhmien kyselyn vastausten yhteenvetoa

Lisätiedot

Turvallisuustietolaatikko verkossa

Turvallisuustietolaatikko verkossa Turvallisuustietolaatikko verkossa TURVALLISEMPI HUOMINEN Valtakunnallinen paikallisen turvallisuussuunnittelun Seminaari Hyvinkäällä 22.-23.1.2013 Jarno Kivistö paloinsinööri Taustaa hankkeelle Sisäasiainministeriö

Lisätiedot

Ohjaamopäivät Verkko-Ohjaus

Ohjaamopäivät Verkko-Ohjaus Ohjaamopäivät 16.-17.3.2016 Verkko-Ohjaus Marko Kilpeläinen verkkopalvelusuunnittelija Ohjauksen verkko-palvelu Ohjauksen verkko-palvelu tulee koostumaan useammasta yhteen liitetystä elementistä: 1. Tieto-

Lisätiedot

Konkreettiset toimet Vastuut Aikataulu

Konkreettiset toimet Vastuut Aikataulu JANE TYÖSKENTELY Konkreettiset toimet Vastuut Aikataulu Järjestöasiain neuvottelukunta TVK + JANE: JANEn kokoukset Tutustumisvierailut kokousten yhteydessä Kokouksissa yhteistä työskentelyä JANEn työvaliokunta

Lisätiedot

Sopimusten Verkkopankki

Sopimusten Verkkopankki Sopimusten Verkkopankki & pilvipalvelun edut ja haasteet Sopima Oy Hiilikatu 3, FI-00180, Helsinki, Finland info@sopima.com, www.sopima.com 1 Sisältö Sopima Oy lyhyesti Sopimusten Verkkopankki Miksi ja

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE)

KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE) ELINIKÄINEN OPPIMINEN JA OHJAUS KAAKKOIS-SUOMEN ELO - TILAISUUDET SYKSY 2015 (KOOSTE) VARAATHAN KALENTERIISI AJANKOHDAT! OHJELMAT SAA MYÖHEMMIN. 20.8.2015 YHTEISTYÖSSÄ ASIAKKAAN PARHAAKSI! Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous 8.3.2016 Vapaamuotoinen palaute ELO-kyselyyn Kokouksien järjestelyt hyviä Asiat ovat sujuneet

Lisätiedot

Laadukas verkkototeutus - valmennus. Laatukriteerit osa 4: vuorovaikutus klo

Laadukas verkkototeutus - valmennus. Laatukriteerit osa 4: vuorovaikutus klo Laadukas verkkototeutus - valmennus Laatukriteerit osa 4: vuorovaikutus 13.11.2018 klo 14-15 13.11.2018 Webinaari 13.11: Vuorovaikutus Marjo: yhteisöllisyys ja sitä tukevat välineet verkko-opetuksessa

Lisätiedot

Verkkoviestintäkartoitus

Verkkoviestintäkartoitus Verkkoviestintäkartoitus 9.2.2015 Minna Helynen minna.helynen@tampere.fi http://www.tyollisyysportti.fi/seutunuotta https://www.facebook.com/seutunuotta @seutunuotta http://takuullatekemista.blogspot.fi/

Lisätiedot