Ohje kalastuslain siirtymäkaudelle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohje kalastuslain siirtymäkaudelle"

Transkriptio

1 Kalastusalueesta kalatalousalueeksi Johdanto Kalastuslain (379/2015) mukaan kalastusalueet korvataan kalatalousalueilla. Siirtymäkaudella, joka loppuu , kalastusalueet jatkavat toimintansa ja hoitavat osan kalatalousalueille laissa säädetyistä tehtävistä. Uudet kalatalousalueet kokoontuvat ensimmäisen kerran vuoden 2019 alussa ELY keskuksen kutsumana. Tämä muistio sisältää ohjeita kalastusalueen toiminnan lopettamisesta ja siirtymävaiheen asioista. Ohje voi myöhemmin täydentyä ja tarkentua. Päivitetty ohje pidetään saatavilla netissä osoitteessa ahven.net/kalatalousalueet Kalastusalueen toiminta Kalastusaluetoiminnan päättyminen Kalastusalueen tulee jatkaa toimintaansa asti. Tänä aikana se hoitaa uuden kalastuslain määräämät tehtävät, jotka ovat: Kalavarojen käyttöön ja hoitoon liittyvä tiedottaminen Kalastuksenvalvonnan järjestäminen Kalastuksen sekä kalakantojen hoitotoimenpiteiden seurantatietojen kerääminen Viehekalastuksesta kertyneiden korvausvarojen jako vesialueen omistajille, sekä muut ELY keskuksen tulosohjaukseen sekä lakiin perustuvat tehtävät. Lisäksi kalastusalueet hoitavat sopimuksiin tai sitoumuksiin perustuvat tehtävänsä, kunnes nämä voidaan siirtää perustettavan kalatalousalueen hoidettavaksi. Kalastusalueen toiminta jatkuu purkamiseen asti omien ohjesääntöjen mukaan. Kalastusalueen ei tule soveltaa uuden kalastuslain säännöksiä kalatalousalueen toiminnasta. Kalastusalueen virallinen purkaminen tapahtuu kalastusalueen kokouksessa. Viimeinen kokous voidaan pitää vuoden 2018 lopussa tai 2019 alussa, kuitenkin niin, että viimeinen tilinpäätös voidaan kokouksessa hyväksyä eikä suuria kustannuksia ole sen jälkeen odotettavissa. Tarkempi ajankohta valitaan kalastusalueen vuosirytmiin sopivalla tavalla. Vuoden 2018 aikana on kalastusalueen on valmistauduttava alueen purkamiseen. Näitä tehtäviä ovat: Kalastusalueen isännöitsijä ja hallitus varmistavat, että kalastusalueen saamiset (esim. lupatulot) on maksettu kalastusalueen tilille. Isännöitsijä tai hallitus käy läpi kalastusalueen voimassa olevat sopimukset ja laatii niistä luettelon. Luetteloon tehdään jokaisen sopimuksen osalta merkintä, 1) onko se suoraan kalastuslain 131 mukaan uudelle kalatalousalueelle siirrettävä, 2) onko se siirrettävä johonkin toiseen kalatalousalueeseen, kuin mihin enin osa lakkautettavasta kalastusalueesta kuuluu, tai 3) onko sopimuksen siirrossa epäselvyyksiä, joita täytyy selvittää ELY keskuksen kanssa.

2 Isännöitsijä luetteloi myös muut siirrettävät saatavat, kuten Aluehallintovirastoon tehdyt omistajakorvausvarojen talletukset, ja merkitsee luetteloon saatavan tai talletuksen erääntymisajankohdan. Hallitus palauttaa vanhaan kalastuslakiin perustuvat omistajakorvausvarat (kalastuksenhoitomaksu ja viehekalastusmaksupalautukset) ELY keskukselle. Palautukset tehdään noudattaen ELY keskukselta tulevaa ohjeistusta. Isännöitsijä huolehtii siitä, että kalastusalueen arkisto on järjestyksessä niin, että se voidaan siirtää kalatalousalueelle tai kansallisarkistoon. Noudatetaan kalastusalueiden arkistointiohjetta. Kalastusalueen vuosikokouksessa 2018 päätetään sääntömääräisten asioiden lisäksi seuraavista asioista: Päätetään isännöitsijän tehtävien hoitamisesta vuonna 2019 sekä kalastusalueen lakkauttamiseen liittyvät tehtävät. Päätetään työstä maksettava korvaus. Kalastusalueen sopimukset päätetään siirtää kalatalousalueelle hallituksen valmisteleman luettelon mukaisesti. Päätetään hakea tarvittaessa ELY keskukselta päätös siirtämisestä, jos jonkun sopimuksen siirtäminen on kalastuslain 131 :n valossa epävarmaa. Jo tässä vaiheessa voidaan myös päättää kalastusalueen varallisuuden siirtämisestä kalatalousalueelle. Päätös on toimeenpantavissa vasta vuonna 2019 sen jälkeen, kun kalatalousalue on avannut itselleen pankkitilin. Kalastusalueen toiminta vuonna 2019 Kalastusalueiden kalastuslain mukaisten tehtävien hoito päättyy Vuoden 2019 puolella kalastusalueen toiminta rajoittuu toiminnan lopettamiseen ja tehtävien siirtoon liittyviin asioihin. Tehtäviä hoidetaan vuonna 2018 valittu selvitysmies (selvitysmiehenä voi toimia esimerkiksi isännöitsijä). Huolehditaan laskuista, tilinpäätöksestä ja kalastusalueen viimeisen kokouksen järjestämisestä. Irtisanotaan palvelusopimukset, liittymät, vakuutukset. Huolehditaan viimeisistä ALVpalautushakemuksista mahdollisimman ajoissa. Arvonlisäveroilmoitus on annettava jokaiselta verokaudelta arvonlisäverovelvollisuuden päättymiseen saakka, vaikka varsinaista toimintaa ei olisi enää ollut. Lisätietoja verohallinnon verkkosivuilta Vuoden alussa on järjestettävä kalastusalueen viimeinen kokous, jossa hyväksytään vuoden 2018 tilinpäätös, myönnetään vastuuvapaudet ja päätetään kalastusalueen purkamisesta. Selvitysmies tekee lopettamisilmoituksen verohallintoon. Viimeisen kokouksen asiat Kalastusalue päättää alueensa purkautumisesta ohjesääntönsä mukaisesti. Kokouksen tulee olla erittäin hyvin valmisteltu. Useimpien kalastusalueiden ohjesäännössä lukee: "Mikäli kalastusalueen rajat muutetaan tai alue purkautuu, päättää kalastusalueen kokous, miten kalastusalueen omaisuus jaetaan tai käytetään."

3 Päätösvalta omaisuuden käytöstä tai jaosta koskee omia varoja (mukaan lukien raha varat, kalusto ja muu irtain omaisuus, sijoitukset ja saatavat) muttei kalastuslain mukaan kalastuksenhoitomaksuina, viehekalastusmaksuina tai kalastonhoitomaksuina kertyneitä varoja, joita kalastusalueelle on tullut vesien omistajille jaettavaksi. Jos vesienomistajat ovat (valtakirjalla tai muulla vastaavalla) luovuttaneet omistajakorvauksiaan tai viehekalastuspalautuksiaan kalastusalueelle vapaasti tai määritettyyn käyttöön, tulee nämä varat siirtää kalatalousalueelle samoilla ehdoilla, kuin ne on luovutettu kalastusalueelle. Viimeinen kokous kannattaa pitää keväällä 2019 siten, että siinä voidaan hyväksyä vuoden 2018 tilinpäätös ja myöntää vastuuvapaus hallitukselle ja muille vastuullisille toimijoille. Kokouskutsussa ilmoituksessa mainitaan, että kokous päättää kalastusalueen purkautumisesta ja omaisuuden käytöstä (mikäli tästä ei päätetty jo 2018). Kokouksen asiasisältö Päätetään kalastusalueen purkamisesta Päätetään omien varojen käytöstä tai luovuttamisesta (mikäli tästä ei päätetty jo 2018) Todetaan sopimusten, sitoumusten, oikeuksien ja velvollisuuksien siirtyminen kalatalousalueelle, siltä osin, kuin vuonna 2018 on jäänyt käsittelemättä (luettelo pöytäkirjan liitteeksi) Viimeisen toimintavuoden 2018 tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Hyväksytään vuonna 2018 valitun selvitysmiehen toimet kokoukseen asti ja päätetään jäljellä olevista tehtävistä (Esimerkiksi veroilmoitus, purkamisilmoitus, palvelusopimusten irtisanominen, varallisuuden siirtäminen kalatalousalueelle ja pankkitilin päättäminen). Päätetään selvitysmiehen loppuselvityksen muodosta. Loppuselvityksestä on käytävä ilmi, miten varoja on käytetty. Asioiden hoitaminen purkamispäätöksen jälkeen Kalastusalueen juoksevien asioiden hoitaminen vuonna 2019 on varmistettava sopimalla asioiden hoitamisesta isännöitsijänä toimivan henkilön tai yhteisön kanssa erikseen. Kalastusalueen viimeisen kokouksen jälkeen hoidettavat asiat: Maksettava viimeiset laskut Toimitettava arkisto kalatalousalueelle (pysyvästi säilytettävät asiakirjat voidaan siirtää Kansallisarkistoon) Arvonlisäverotukseen liittyvät velvoitteet Tehdään toiminnan lopettamisilmoitus verohallintoon. Jos hallinnassa on kiinteistöjä tai huoneisto osakkeita, verohallintoon lähetettävään ilmoitukseen pitää liittää selvitys siitä, kenelle nämä siirtyvät (Y4 lomakkeen lisätiedot kohta). Tiedot välittyvät samalla Y4 lomakkeella arvonlisäverollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin että työnantajarekisteriin.

4 Maksetaan jäljellä oleva oma pääoma kalastusalueen päättämälle taholle (kalatalousalueelle). Annetaan kalatalousalueelle loppuselvitys, josta käy ilmi mihin rahaa on käytetty vuonna 2019 (tilinpäätöksen ja luovutushetken välinen erotus) Lopetetaan kalastusalueen pankkitilit Loppuselvitys Kalastusalueen rahankäytöstä vuonna 2019 on tarpeen tehdä erillinen selvitys, josta käy ilmi varojen käyttö tilinpäätöksen jälkeen. Jos kalastusalueen varat ja velat siirretään suoraan kalatalousalueelle, on mahdollista myös avata kalatalousalueen kirjanpito ikään kuin jatkamaan suoraan kalastusalueen tilejä. Vuosikokous tekee siinä tapauksessa päätöksen, että kalastusalueen vuoden 2019 kirjanpito hoidetaan kalatalousalueen kirjapidon kautta. Loppuselvitys voi olla muodoltaan vastaavankaltainen kuin tilinpäätös, mutta käsittää vain vuoden 2019 ensimmäiset kuukaudet. Loppuselvitys annetaan kalatalousalueelle ja kalastusalueen hallituksen jäsenille tarkastettavaksi. Lisäksi selvitysmies huolehtii että kalastusalueen jäsenet voivat halutessaan tutustua selvitykseen. Loppuselvityksestä ei vaadita tilintarkastusta tai muuta hyväksymismenettelyä. Muut huomioitavat asiat Jos kalastusalueella on ollut nimissään esimerkiksi vesitalouslupia (kunnostushankkeita, kunnossapitovelvoitteita ym.) täytyy lupien siirtämisestä tehdä päätös ja luvanmyöntäjälle on ilmoitettava luvanhaltijan vaihdoksesta. Jos kalastusalueella on meneillään olevia hankkeita, on näiden hoitamisesta annettava kalatalousalueelle riittävät ohjeet. Jos hanke on saanut valtiolta avustusta, antaa ELY keskus ohjeita avustuksen käytöstä. Ks. Hankeavustusten osalta tarkemmat ohjeet kohdasta Erilliskysymykset. Jos kalastusalueella on meneillään olevia oikeuskäsittelyjä (hakemuksia, valituksia ym.), näiden asianosaisuus siirtyy kalastuslain 131 mukaan uudelle kalatalousalueelle. Kalastusalueen on huolehdittava siitä, että kalatalousalueelle annetaan riittävät tiedot asian käsittelyvaiheesta ja mahdollisista tulossa olevista määräpäivistä. Jos on epäselvyyttä siitä, mille kalatalousalueelle asianosaisuus siirtyy, on asiasta keskusteltava ELY keskuksen kanssa. Erilliskysymyksiä Kalastusalueen omaisuuden käyttö ja luovuttaminen Kalastusalueen oman omaisuuden (omat rahavarat ja omaisuus) käytöstä päättää kalastusalueen kokous alueen sääntöjen mukaisesti. Kalastusalueen päätökset omien varojen käytöstä tai siirtämisestä on kirjattava tarkasti kokouksen pöytäkirjaan.

5 Omaisuus on mahdollista esimerkiksi lahjoittaa yleishyödylliseen tarkoitukseen, joka vastaa kalastusalueen tarkoitusta. Perustettava kalatalousalue on sopiva vastaanottaja. Kalatalousalue tai muu yleishyödyllinen yhteisö voi vastaanottaa lahjoituksia ilman lahjaveroa. Kalastusalueen omaisuuteen voi sisältyä erilaista kalustoa, kuten vene, toimistokoneita ym. Kaluston käyttöarvo on useimmiten parempi kuin käytetyn tavaran myyntihinta. Kalusto siirretään mahdollisuuksien mukaan lahjana kalatalousalueelle. Omaisuuteen voi sisältyä myös sijoituksia, kuten osakkeita. Kalatalousalueelle siirrettävä omaisuus sekä sopimukset, sitoumukset oikeudet ja velvoitteet listataan mahdollisimman tarkasti. Listaan merkitään myös aluehallintovirastoon tehdyt talletukset ja ajankohdat, milloin ne on mahdollista hakea takaisin kalatalousalueelle (kalastuslain mom). Jos kalastusalueella on tilillään jakamattomia vanhaan kalastuslakiin perustuvia omistajakorvauksia ja viehekalastuspalautuksia, nämä varat on kalastuslain 132 mukaan luovutettava ELYkeskukselle. ELY keskus lähettää kevään 2018 aikana ohjeen kalastusalueille korvausten siirrosta. Uuteen kalastuslakiin perustuvat jakamattomat omistajakorvaukset siirretään suoraan uudelle kalatalousalueelle. Jos vesienomistajat ovat (valtakirjalla tai muulla vastaavalla) luovuttaneet omistajakorvauksiaan tai viehekalastuspalautuksiaan kalastusalueelle vapaasti tai määritettyyn käyttöön, tulee nämä varat siirtää kalatalousalueelle samoilla ehdoilla, kuin ne on luovutettu kalastusalueelle. Sopimukset ja sitoumukset Kalastusalueen oikeudet, sopimukset, sitoumukset ja velvoitteet siirtyvät lakisääteisesti sille kalatalousalueelle, jonka alueeseen enin osa lakkaavasta kalastusalueesta kuuluu. Epäselvyyksiä sopimuksia vastaanottavasta kalatalousalueesta voi tulla, jos vanha kalastusalue tulee jaetuksi niin, että osa alueesta tulee kuulumaan toiseen kalatalousalueeseen ja osa toiseen. Pinta ala ratkaisee, mille kalatalousalueelle sitoumukset ym. pääosin siirretään. Pyrkimyksenä tulee lain mukaan olla kaikkien sitoumusten siirtäminen samalle kalatalousalueelle. Pääsäännöstä on poikettava, jos sopimukset ovat sidoksessa alueeseen, joka tulee sisältymään toiseen kalatalousalueeseen, kuin mihin sopimukset pääsääntöisesti siirretään. Esimerkiksi vesienomistajien kanssa tehdyt tehtävienhoitosopimukset (selvittelysopimukset) on siirrettävä sille kalatalousalueelle, johon kyseinen vesialue tulee kuulumaan. Samoin on meneteltävä, jos kalastusalueella on sopimuksia tai velvoitteita, jotka liittyvät tietyn kohteen hoitoon, kunnostuksiin tai kunnossapitoon (veneenlaskuluiskat, kalankäsittelypaikat ym). Sopimusten siirtäminen pääsäännöstä poikkeavasti toiseen kalatalousalueeseen, kuin mihin enin osa kalastusalueesta kuuluu, voidaan tehdä sopimalla. Jos siirtoon liittyy epäselvyyksiä, ja kalatalousalueet eivät keskenään pääse asiasta sopimukseen, on ELY keskuksen tehtävä päätös, mihin sopimus siirretään. Kalastusalueen hallintoon kuuluvat sopimukset (palvelusopimukset, isännöintisopimus, mahdolliset toimitilavuokrasopimukset) tulee käydä läpi ja arvioida, onko ne tarkoituksenmukaista siirtää,

6 ja mikä on oikea kalatalousalue. Jos sopimusten siirtäminen ei ole tarkoituksenmukaista, selvitetään sopimuksen irtisanomisehdot. Kalastusalueen hankeavustukset Kalastuslain (131 ) mukaan kalastusaluetta koskevat oikeudet, sopimukset, sitoumukset ja velvoitteet siirtyvät sille kalatalousalueelle, jonka alueeseen enin osa lakkaavasta kalastusalueesta kuuluu. Uudella kalatalousalueella on siis se oikeus, joka kalastusalueella oli. Jos kalastusalueen hanke on toteutettu ja alue on toimittanut maksatushakemuksen KEHAkeskukseen vuoden 2018 aikana, alueen ei tarvitse tehdä mitään lisätoimia. KEHA keskus maksaa avustuksen kalastusalueen tilille. On toivottavaa, että kalastusalue tekee maksatushakemuksen heti hankkeen päätyttyä. Mikäli hankkeen toteutus ja maksatus siirtyvät vuoden 2019 puolelle, oikeus avustuksen saamiseen siirtyy kalatalousalueelle. Samalla kalatalousalueelle siirtyy hankkeeseen liittyvät velvollisuudet. Vuonna 2019 hankeavustusten maksatuksen hakijan eli kalatalousalueen on maksuhakemuksen yhteydessä osoitettava, että juuri sillä on oikeus ko. maksuun, eli sen on osoitettava, että alkuperäisen avustuksen saajan (lakanneen kalastusalueen) oikeudet ovat uudistuksen yhteydessä siirtyneet maksua hakevalla kalatalousalueelle. Tätä varten ELY keskus tekee kalastusalueista ja kalatalousalueista selvityksen, josta käy ilmi, miten kalastusalueiden vesialueet ovat siirtyneet kalatalousalueille. ELY keskus toimittaa tiedot KEHA keskukseen, jolloin kalatalousalueen ei tarvitse erikseen ilmoittaa asiasta maksatushakemuksen yhteydessä. Kalatalousalue voi jättää maksatushakemuksen, jossa se viittaa ELY keskuksen tekemään selvitykseen. Mikäli kalatalousalueet eivät pääse sopimukseen siitä, mille kalatalousalueelle hanke ja siihen liittyvät toimet ja avustukset siirtyvät, ELY keskus voi päättää asiasta. Kalastusalueen hankkeiden, jotka ovat saaneet ELY keskukselta avustusta, osalta on syytä tarkastella myös hankkeen sijaintia ja siirtää hankkeeseen liittyvät oikeudet ja velvollisuudet sillä kalatalousalueelle, jonka alueella hanke toteutetaan. Oikeuksien siirtymisen ohella on tärkeää hankkeiden jatkuvuuden varmistaminen ja siihen liittyen kirjanpidon asianmukainen säilyttäminen ja hankkeiden tositeaineiston siirtäminen uudelle kalatalousalueelle. Kalastusalueen isännöitsijän tai selvitysmiehen on huolehdittava, että toiminta ja hankeavustuksiin liittyvät päätökset, hakemukset, tositteet, hankkeen kirjanpito sekä muu materiaali siirtyy kalatalousalueelle. Kalastusalueen ja uuden kalatalousalueen on myös varmistettava, että avustusta saaneen hankkeen talouskirjanpito on valtionavustusviranomaisen tarkastettavissa hankkeen koko toiminta ajalta. Kalatalousalueen hallituksen ja toiminnanjohtajan on muistettava, että myös velvollisuudet ja sitoumukset siirtyvät, joten esimerkiksi avustuksen mahdollinen takaisinperintä kohdistuu seuraajaan eli uuteen kalatalousalueeseen. Asiakirjojen arkistointi Kalastusalueen, kuten myös tulevan kalatalousalueen, on arkistoiva asiakirjansa arkistointiohjeen mukaisesti. Vastuu arkistosta kuuluu kalastusalueen isännöitsijälle, jollei kalastusalueen hallituk

7 sen kokouksessa ole muuta päätetty. Isännöitsijä vastaa asiakirjojen hoidosta, säilyttämisestä ja käytettäväksi asettamisesta siihen saakka kunnes ne siirretään arkistoon tai hävitetään. Kalastusalueen pysyvästi säilytettäväksi määrätyt asiakirjat toimitetaan Kansallisarkiston maakunnallisiin toimipaikkoihin. Pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja ovat kalastusalueen ohjesääntö, kokousasiakirjat liitteineen, alueen tekemät päätökset liitteineen sekä kalastukseen ja kalavesiin liittyvät selvitykset. Kansallisarkiston maakunnallisiin toimipisteisiin asiakirjat ja selvitykset toimitetaan arkistointiin tarkoitetuissa arkistokoteloissa (ei kansioissa). Asiakirjat laitetaan koteloihin aikajärjestyksessä niin, että viimeisin asiakirja on päällimmäisenä ja vanhin alimmaisena. Koteloon päällimmäiseksi laitetaan luettelo kotelossa olevista asiakirjoista. Kalastusalueen arkistosta saa asiakirjoja hävittää vain säilytysaikojen mukaisesti. Hävittämistä toimeenpantaessa on huolehdittava siitä, ettei hävitettäviä asiakirjoja joudu sivullisten käsiin ja ettei salassa pidettävien asiakirjojen sisältö (esim. henkilötiedot) tule asiattomien tietoon. Hävittäminen voidaan toimeenpanna esim. polttamalla tai luovuttamalla asiakirjat paperinkeräysyritykselle, jolloin hävittämisestä tehdään sopimus. Hävittämisen toteuttaa isännöitsijä tai muu henkilö, jolle tehtävä on erikseen annettu. Selvitysmies lähettää tai vie ohjeen mukaisesti arkistoidut asiakirjat Kansallisarkiston maakunnalliseen toimipaikkaan, kun kalastusalueen toiminta on päättynyt. Maakunta arkistoon siirrettävien asiakirjojen tulee olla järjestetty, kunnostettu ja luetteloitu arkistointia koskevien säännösten mukaan. Asiakirjojen siirto tulee toteuttaa siten, että samalla kertaa siirretään kaikki arkistoon menevät asiakirjat. Tuleva kalatalousalue tarvitsee tietoa kalavesistään ja kalastuksesta. Selvitysmiehen tai isännöitsijän on kuitenkin syytä ottaa kopiot selvityksistä tai antaa ne tiedostoina kalatalousalueen käyttöön. Alkuperäiset selvitykset menevät arkistoitavaksi. Kansallisarkiston arkistointiohje tulee muuttumaan vuoden 2018 lopussa. Kalastusalueiden asiakirjojen arkistoinnista annetaan tuolloin uusi ohje. Ohjeen muuttumisesta huolimatta kalastusalueen (isännöitsijän) on syytä käydä vuoden 2018 aika kaikki kalastusalueen asiakirjat läpi ja hävittää turhat asiakirjat sekä järjestellä loput asiakirjat nykyisen ohjeen mukaisesti. Kalastuksenvalvonta Kalastusalueen toimivalta kalastuslain mukaisten tehtävien hoitamiseen päättyy Tämän jälkeen kalastusalueen antama valtuutus kalastuksenvalvonnan suorittamiseen ei ole enää voimassa. Kalatalousalue antaa uudet valtuutukset kalastuksenvalvojille ensimmäisessä yleiskokouksessa tai myöhemmin hallituksen toimesta. Jos kalastuksenvalvontaa on tarkoitus suorittaa vuoden 2019 alussa, ennen kuin kalatalousalue on järjestäytynyt voi kalastusalue tai kalastuksenvalvoja pyytää, että ELY keskus valtuuttaa kalastuksenvalvojan määräajaksi valvomaan kalastusta tietyllä alueella.

8 Kalatalousalueen toiminnan käynnistäminen Kalatalousalueen ensimmäisen kokouksen kokouskutsu ELY keskus huolehtii kalatalousalueen ensimmäisen yleiskokous koolle kutsumisesta. Kutsutapana on ilmoitukset sanomalehdissä ja virallisessa lehdessä. Tieto kokouksesta levitetään myös mm. yhteistyöryhmien ja kalastusalueiden kautta. Kalatalousalueen ensimmäinen yleiskokous Kalatalousalueen yleiskokouksessa on osallistujan näytettävä oikeutensa osallistua. Tämä tapahtuu toteamalla edustettava yhteisö ja näyttämällä yhteisön antama valtakirja. Vesialueen omistajien (osakaskuntien, yksityisvesien omistajien ja yhteenliittymien) osalta vaaditaan lisäksi tieto vesialueen kiinteistörekisteritunnuksesta, jotta edustettavan vesialueen hehtaarimäärä ja sitä kautta määrittyvä äänimäärä voidaan todeta. Yksityisveden omistaja ottaa mukaansa lainhuutotodistuksen ja, jos kiinteistö on usean omistajan yhteisomistuksessa tai kuolinpesän omistuksessa, valtakirjan kaikilta muilta omistajilta. Ensimmäisessä yleiskokouksessa valitaan kalatalousalueelle hallitus ja voidaan mahdollisesti myös hyväksyä kalatalousalueen säännöt, valtuuttaa kalastuksenvalvojat, päättää hallituksen jäsenten palkkioista jne. Kalatalousalueen on vuoden 2019 aikana tehtävä kokouspäätökset myös mm. talousarviosta, toimintasuunnitelmasta, tilintarkastajan valinnasta ja omistajakorvausten jaosta. Kalatalousalue joutuu todennäköisesti vuoden 2019 aikana järjestämään kaksi yleiskokousta. Kalatalousalueen hallituksen toiminta ensimmäisen yleiskokouksen jälkeen Toiminnanjohtajan valinta Sopimusten solmiminen toiminnanjohtajan, kalastuksenvalvojien + mahdollisten muiden kanssa Y tunnuksen hakeminen Pankkitilin avaaminen Mahdollinen alv rekisteröityminen, työnantajavelvoitteet Liittymät, palvelusopimukset, vakuutukset Sääntöjen valmistelu, ellei ohjesääntöjä ole jo hyväksytty yleiskokouksessa Tiedottaminen vesienomistajille siirtyneistä tehtävienhoito / selvittelysopimuksista/ valtakirjoista Valmistellaan yleiskokoukselle tarvittavat päätökset käyttö ja hoitosuunnitelman laatimisen aloittamiseksi.

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Kalastusaluepäivät Mikkeli Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Kalastusaluepäivät Mikkeli Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry Kalastusalueiden toiminnan lopetus Kalastusaluepäivät Mikkeli 7.2.2018 Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry Loppuuko toiminta? Kalastuslain mukaan kalastusalueet korvataan kalatalousalueilla

Lisätiedot

Kohti kalatalousaluetoimintaa. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto

Kohti kalatalousaluetoimintaa. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto Kohti kalatalousaluetoimintaa Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto Kalastusalueen lakisääteiset tehtävät siirtymäkaudella Kalastusalueet hoitavat 2016-2018 kalastuslain

Lisätiedot

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakipäivät

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakipäivät Kalastusalueiden toiminnan lopetus Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakipäivät 1.-2.12.2016 Esitelmän sisältö Kalastusalueet lakkautetaan, tilalle kalatalousalueet Siirtymäsäännökset

Lisätiedot

Kalastusalueen perunkirjoitus Miten toiminta ajetaan hallitusti alas? Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Lapin kalatalouspäivät 2016

Kalastusalueen perunkirjoitus Miten toiminta ajetaan hallitusti alas? Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Lapin kalatalouspäivät 2016 Kalastusalueen perunkirjoitus Miten toiminta ajetaan hallitusti alas? Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Lapin kalatalouspäivät 2016 Lyhyesti Kalastusalueet korvataan kalatalousalueilla Siirtymäsäännökset

Lisätiedot

Kalatalousalue tulee, oletko valmis

Kalatalousalue tulee, oletko valmis Kalatalousalue tulee, oletko valmis Pohjanlahden kalastusaluepäivät Seinäjoki 19.10.2017 Tässä esitelmässä Kalastusalueet & niiden toiminta siirtymäkaudella (2016-2018) Kalatalousalueen toiminnan käynnistyminen

Lisätiedot

Kalastusalueet kalastuslain siirtymävaiheessa. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakikoulutus Tampere 8.12.2015

Kalastusalueet kalastuslain siirtymävaiheessa. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakikoulutus Tampere 8.12.2015 Kalastusalueet kalastuslain siirtymävaiheessa Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakikoulutus Tampere 8.12.2015 Kalastuslaki 129 : Kalastusalueet hoitavat kalatalousalueelle säädettyjä

Lisätiedot

Kalastusalueen toiminnan purkaminen

Kalastusalueen toiminnan purkaminen Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen alueen kalastusaluepäivä 23.11.2018, UKK-instituutti, Tampere Kalastusalueen toiminnan purkaminen Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Sisältö 1. Hallittu

Lisätiedot

UUTEEN KALASTUSLAKIIN SIIRTYMINEN

UUTEEN KALASTUSLAKIIN SIIRTYMINEN UUTEEN KALASTUSLAKIIN SIIRTYMINEN tilannekatsaus TOIMEENPANO Yhteistyö Mukana kalastusjärjestöt, tutkimus, yhteistyöryhmät ja hallinto Oppiminen Uusi säädöksiä ja toimintatapoja Tieto ja tiedotus Seurantaa,

Lisätiedot

LÄNTISEN PIEN-SAIMAAN KALASTUSALUEEN YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS 2018

LÄNTISEN PIEN-SAIMAAN KALASTUSALUEEN YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS 2018 LÄNTISEN PIEN-SAIMAAN KALASTUSALUEEN YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS 2018 Aika: Perjantaina 28.12.2018, klo 18:00 Paikka: Lappeenrannan kaupungintalo, 1-kerros, Villimiehenkatu 1, 53101 Lappeenranta. Kaupungintalon

Lisätiedot

Ajankohtaista kalataloudesta. Etelä-Karjalan kalatalouskeskus Joutseno VESA KARTTUNEN KALATALOUDEN KESKUSLIITTO

Ajankohtaista kalataloudesta. Etelä-Karjalan kalatalouskeskus Joutseno VESA KARTTUNEN KALATALOUDEN KESKUSLIITTO Ajankohtaista kalataloudesta Etelä-Karjalan kalatalouskeskus 24.4.2018 Joutseno VESA KARTTUNEN KALATALOUDEN KESKUSLIITTO Esityksen sisältö Kalatalouden yleistilanne Kalatalousalueet ja osakaskunnat Käyttö-

Lisätiedot

Kalatalousalueiden 1. kokous

Kalatalousalueiden 1. kokous Kalatalousalueiden 1. kokous Mikko Koivurinta Varsinais-Suomen ELY-keskus Kalatalouspalvelut Rannikon kalatalousaluepäivät 31.10.2018 Turku Kalastuslain toimeenpanon aikataulu 2018-2020 2018 ELY-keskus

Lisätiedot

UUSI KALASTUSLAKI PARANTAA KALAKANTOJEN ELINVOIMAISUUTTA JA KALASTUKSEN EDELLYTYKSIÄ

UUSI KALASTUSLAKI PARANTAA KALAKANTOJEN ELINVOIMAISUUTTA JA KALASTUKSEN EDELLYTYKSIÄ UUSI KALASTUSLAKI PARANTAA KALAKANTOJEN ELINVOIMAISUUTTA JA KALASTUKSEN EDELLYTYKSIÄ 1 Lain tavoitteet Tavoitteena selkeä ja tietoon perustuva kalastuksen järjestäminen, jolla edistetään 1. kalavarojen

Lisätiedot

Kutsu Vammalan seudun kalastusalueen vuosikokoukseen klo Ellivuori resort Hotelli ESITYSLISTA

Kutsu Vammalan seudun kalastusalueen vuosikokoukseen klo Ellivuori resort Hotelli ESITYSLISTA Kutsu Vammalan seudun kalastusalueen vuosikokoukseen 13.11.2018 klo 18.00 Ellivuori resort Hotelli 1. KOKOUKSEN AVAUS ESITYSLISTA Kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja Esko Piranen avaa kokouksen. Avauksen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta.

ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta. ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta. 2 Säätiön tarkoitus Säätiön tarkoituksena on

Lisätiedot

A) Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat

A) Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat KUTSU YHTIÖKOKOUKSEEN JA ASIALISTA 2.11.2018 Oy Porvoo International College Ab:n osakkeenomistajat OY PORVOO INTERNATIONAL COLLEGE AB:N YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS Aika: ti 4.12.2018 klo 13.00 Paikka: Porvoo

Lisätiedot

Uuden kalastuslainsäädännön jalkauttaminen

Uuden kalastuslainsäädännön jalkauttaminen Uuden kalastuslainsäädännön jalkauttaminen Toiminnanjohtaja Markku Myllylä Kalatalouden Keskusliitto Kalastusaluepäivä Jämsä 18.11.2015 Yleiskalastusoikeudet Nykyinen kalastuksenhoitomaksu (24 ) ja läänikohtainen

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

Kalastonhoitomaksuihin liittyvät menettelyt

Kalastonhoitomaksuihin liittyvät menettelyt Kalastonhoitomaksuihin liittyvät menettelyt Mari Nykänen, Pohjois-Savon ELY-keskus Roni Selén, Maa- ja metsätalousministeriö Koulutustilaisuus 7.12.2015, Tampere Rahoituksen käytön tavoite Maksujen jaolla

Lisätiedot

Säännöt, käyttö- ja hoitosuunnitelmat ja rahoitus. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät Polvijärvi

Säännöt, käyttö- ja hoitosuunnitelmat ja rahoitus. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät Polvijärvi Säännöt, käyttö- ja hoitosuunnitelmat ja rahoitus Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 16.3.2018 Polvijärvi Kalatalousaluejakopäätökset julki joulukuussa 2017, valitusaika päättyi 19.1.2018. Päätöksiin

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Miksi säännöt tulisi uudistaa?

Miksi säännöt tulisi uudistaa? Miksi säännöt tulisi uudistaa? Sisältö 1. Mitä laki sanoo osakaskunnista... 1 2. Lain kanssa ristiriidassa olevat kohdat säännöissä... 2 1) osakaskunnan nimi ja kotipaikka sekä osakaskunnalle kuuluva yhteinen

Lisätiedot

Kalastusalueiden toiminnan päättäminen ja kalastuslain ajankohtaiset asiat

Kalastusalueiden toiminnan päättäminen ja kalastuslain ajankohtaiset asiat Kalastusalueiden timinnan päättäminen ja kalastuslain ajankhtaiset asiat Kalastusalueiden viimeiset hetket Hannu Sal ELY-keskus Järvi-Sumen kalataluspalvelut Kalastusalueen lppu ja kalatalusalueen alku

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT

PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT 1 PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT 1. YLEINEN PÄÄTÖKSENTEKO 1 Osakaskunnan nimi Pyötsaaren maaosakaskunta 2 Kotipaikka Haminan Kaupunki 3 Yhteinen alue Haminan kaupungissa sijaitsevan Vepsun saaren ja

Lisätiedot

Yhtiöjärjestys on hyväksytty varsinaisessa yhtiökokouksessa ja merkitty kaupparekisteriin

Yhtiöjärjestys on hyväksytty varsinaisessa yhtiökokouksessa ja merkitty kaupparekisteriin 1 Yhtiöjärjestys on hyväksytty varsinaisessa yhtiökokouksessa 9.5.2016 ja merkitty kaupparekisteriin 20.5.2016. 1 KÖYLIÖN-SÄKYLÄN SÄHKÖ OY YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön toiminimi on Köyliön-Säkylän Sähkö Oy

Lisätiedot

Yhdistyksistä yleisesti

Yhdistyksistä yleisesti Yhdistyksistä yleisesti YHDISTYS Yhdistyslaki 503/89 Rekisteröimättömän yhdistyksen puolesta tehdyn toimen aiheuttamasta velvoitteesta vastaavat toimeen osallistuneet henkilökohtaisesti ja yhteisvastuullisesti.

Lisätiedot

Osakaskunnan päätöksenteko

Osakaskunnan päätöksenteko Osakaskunnan päätöksenteko Sisältö Osakaskunnan rooli ja osakkaan oikeudet Kokouksen/hoitokunnan toimivalta Kokouksen laillisuus Äänestysmenettely Muutoksenhaku Mistä osakaskunta voi päättää? Pyyntirajoitukset

Lisätiedot

Kalastusalueiden toiminnan päättäminen ja muut ajankohtaiset asiat

Kalastusalueiden toiminnan päättäminen ja muut ajankohtaiset asiat Kalastusalueiden timinnan päättäminen ja muut ajankhtaiset asiat Pirkkalan kalastusalueen kkus Hannu Sal ELY-keskus Järvi-Sumen kalataluspalvelut Mitä täytyy hitaa vunna 2018 Kalastusalueen varsinainen

Lisätiedot

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008 Sisällysluettelo Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Tarkoitus ja sen toteuttaminen 2 Jäsenyyttä koskevat

Lisätiedot

UUSI KALASTUSLAKI PARANTAA KALAKANTOJEN ELINVOIMAISUUTTA JA KALASTUKSEN EDELLYTYKSIÄ

UUSI KALASTUSLAKI PARANTAA KALAKANTOJEN ELINVOIMAISUUTTA JA KALASTUKSEN EDELLYTYKSIÄ UUSI KALASTUSLAKI PARANTAA KALAKANTOJEN ELINVOIMAISUUTTA JA KALASTUKSEN EDELLYTYKSIÄ 1 LAIN TAVOITTEET Tavoitteena selkeä ja tietoon perustuva kalastuksen järjestäminen, jolla edistetään 1. kalavarojen

Lisätiedot

Valtuutetun on pidettävä valtuuttajalle kuuluvat raha- ja muut varat erillään omista varoistaan.

Valtuutetun on pidettävä valtuuttajalle kuuluvat raha- ja muut varat erillään omista varoistaan. YLEISIÄ OHJEITA VALTUUTETULLE Seuraavat ohjeet perustuvat edunvalvontavaltuutuksesta annetun lain (648/2007) säännöksiin sellaisina kuin ne lain voimaan tullessa 1.11.2007 olivat. Valtuutetun on oma-aloitteisesti

Lisätiedot

Kalatalousalueiden rajat on vahvistettu, toiminta alkaa 2019

Kalatalousalueiden rajat on vahvistettu, toiminta alkaa 2019 Kalatalousalueiden rajat on vahvistettu, toiminta alkaa 2019 Etelä-Savon kalastusaluepäivä 7.2.2018 Kalastusbiologi Teemu Hentinen, ELY-keskus Järvi-Suomen kalatalouspalvelut Kalatalousalueiden rajat karttapalvelussa

Lisätiedot

S ÄÄ N N ÖT. Kalastuskunnan osakkaalla on valta luovuttaa toiselle henkilölle oikeutensa kalastaa

S ÄÄ N N ÖT. Kalastuskunnan osakkaalla on valta luovuttaa toiselle henkilölle oikeutensa kalastaa Heinolan maalaiskunnan Siltasen kalastuskunnan S ÄÄ N N ÖT Siltasen jakokunnan yhteinen kalavesi sijaitsee Ala-Rääveli ja Imjärvi-nimisissä järvissä ja on pinta-alaltaan noin 170 hehtaaria. Sanotun kalaveden

Lisätiedot

Edunvalvojan tehtävä

Edunvalvojan tehtävä Edunvalvojan tehtävä Sisältö Edunvalvojan tärkeimmät tehtävät... 3 Edunvalvojan oikeus palkkioon... 5 Edunvalvonnan tarpeen uudelleen arviointi... 5 Edunvalvojan tehtävän päättyminen... 6 Holhousviranomainen...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 185. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 185 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen, puh. 09 816

Lisätiedot

Suonteen kalastusalueen vuosikokous. 26.4.2013 klo 12.00

Suonteen kalastusalueen vuosikokous. 26.4.2013 klo 12.00 Suonteen kalastusalueen vuosikokous 26.4.2013 klo 12.00 PÄYTÄKIRJA SUONTEEN KALASTUSALUEEN VARSINAINEN VUOSIKOKOUS AIKA: Perjantai 26.4.2013 alkaen klo 12.00 PAIKKA: Lamminmäen tila, Joutsa 1. Kokouksen

Lisätiedot

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta.

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 1(6) LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatterista kiinnostuneiden henkilöiden

Lisätiedot

1. Johdanto. Keskiveden nostoa koskevissa hankkeissa on perustettava vesioikeudellinen yhteisö, mikäli hakijoita on enemmän kuin yksi (VL 6:9)

1. Johdanto. Keskiveden nostoa koskevissa hankkeissa on perustettava vesioikeudellinen yhteisö, mikäli hakijoita on enemmän kuin yksi (VL 6:9) 1. Johdanto Uudessa vesilaissa (VL, 587/2011) yhteisön ja yhtiön käsitteet on korvattu vesioikeudellisen yhteisön käsitteellä hanketyypistä riippumatta (VL 12 luku) Vesioikeudellinen yhteisö voidaan muodostaa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 18.08.2014 Sivu 1 / 1 2651/00.04.01/2014 Kaupunginhallitus 185 16.6.2014 93 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816 52204 Riikka Kiljander-Kiiskinen,

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

Kalatalousalueiden käyttö- ja hoitosuunitelma

Kalatalousalueiden käyttö- ja hoitosuunitelma Kalatalousalueiden käyttö- ja hoitosuunitelma Rovaniemellä 20.11.2018 Kalle Torvinen Lapin ELY - keskus 24 Kalatalousalueiden tehtävät Kalatalousalueen tehtävät ovat: 1) kalavarojen kestävän käytön ja

Lisätiedot

Hallituksen tehtävät ja vastuut. AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen

Hallituksen tehtävät ja vastuut. AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen Hallituksen tehtävät ja vastuut AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen Agenda Hallituksen asema Hallituksen tehtävät Mitä hallitus ei saa tehdä Vastuu Pelisäännöt Toimintaohjeita

Lisätiedot

OJITUSYHTEISÖ. Peruskuivatus kuntoon - Raisio Sallmén Ari

OJITUSYHTEISÖ. Peruskuivatus kuntoon - Raisio Sallmén Ari OJITUSYHTEISÖ Peruskuivatus kuntoon - Raisio 4.4.2019 23.10.2018 OJITUSYHTEISÖT Lähes jokaiseen ojaan tai puroon joka on perattu, on viranomaisten toimesta perustettu ojitusyhteisö perkauksen yhteydessä,

Lisätiedot

UUDEN KALASTUSLAIN TOIMEENPANO. Kalastusneuvos Eija Kirjavainen Maa- ja metsätalousministeriö

UUDEN KALASTUSLAIN TOIMEENPANO. Kalastusneuvos Eija Kirjavainen Maa- ja metsätalousministeriö UUDEN KALASTUSLAIN TOIMEENPANO Kalastusneuvos Eija Kirjavainen Maa- ja metsätalousministeriö Kalataloushallinnon strategia Toiminta-ajatus Strategiset päämäärät Kalataloushallinto turvaa kalakantojen elinvoimaisuuden,

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Suonteen kalastusalueen vuosikokous. 25.4.2014 klo 12.00 PÄYTÄKIRJA

Suonteen kalastusalueen vuosikokous. 25.4.2014 klo 12.00 PÄYTÄKIRJA Suonteen kalastusalueen vuosikokous 25.4.2014 klo 12.00 PÄYTÄKIRJA SUONTEEN KALASTUSALUEEN VARSINAINEN VUOSIKOKOUS AIKA: Perjantai 25.4.2014 alkaen klo 12.00 PAIKKA: Lamminmäen tila, Joutsa 1. Kokouksen

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN.

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN. YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY SÄÄNNÖT 1 Rek.n:ro 138.504 (27.5.2014) Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä

Lisätiedot

Pohjana OAJn mallisääntö/käsitelty hallituksessa ja

Pohjana OAJn mallisääntö/käsitelty hallituksessa ja Pohjana OAJn mallisääntö/käsitelty hallituksessa 17.2.2016 ja 21.3.2018 OAJn Kanta-Hämeen alueyhdistys ry OAJ Kanta-Häme TALOUSSÄÄNTÖ Yleisiä määräyksiä 1 Alueyhdistyksen hallinnossa, varojen hoidossa,

Lisätiedot

yhteisen vesialueiden osakaskunta kunnan yhteinen vesialue. Jakokunta käsittää Yhteisen alueen kiinteistörekisteritunnus on

yhteisen vesialueiden osakaskunta kunnan yhteinen vesialue. Jakokunta käsittää Yhteisen alueen kiinteistörekisteritunnus on 1 YHTEISTEN VESIALUEIDEN OSAKASKUNTA OSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT 1. YLEINEN PÄÄTÖKSENTEKO 1 Osakaskunnan nimi yhteisen vesialueiden osakaskunta 2 Kotipaikka kunta 3 Yhteinen alue kunnan yhteinen vesialue. Jakokunta

Lisätiedot

Säätiön nimi on Rengon Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Hämeenlinna.

Säätiön nimi on Rengon Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Hämeenlinna. 1 (6) RENGON SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Rengon Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Hämeenlinna. 2 Säätiön tarkoitus Säätiön tarkoituksena on Kanta-Hämeen ja Riihimäen

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN AUTOMOBIILIKLUBI HAK RY 1 (5)

HELSINGIN SEUDUN AUTOMOBIILIKLUBI HAK RY 1 (5) HELSINGIN SEUDUN AUTOMOBIILIKLUBI HAK RY 1 (5) SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Helsingin Seudun Automobiiliklubi HAK ry, ruotsiksi Helsingforsnejdens Automobilklubb HAK rf, sen kotipaikka Helsinki ja toimialue

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot

Veneenlaskuverkoston rakentamishankkeiden rahoitusmahdollisuudet

Veneenlaskuverkoston rakentamishankkeiden rahoitusmahdollisuudet Veneenlaskuverkoston rakentamishankkeiden rahoitusmahdollisuudet Kalastonhoitomaksuvarat 7.12.2015 Kalastuksenhoitomaksuvarat (1952-) Kertymä vuosittain noin 5,5 M palautus kalatalouden käyttöön kalastusalueiden

Lisätiedot

YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT

YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT 8 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva Suomen kunta; 3) yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot;

Lisätiedot

Säätiön nimi on Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Kuortane.

Säätiön nimi on Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Kuortane. 1 (6) KUORTANEEN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka 2 Säätiön tarkoitus Säätiön nimi on Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja kotipaikka Kuortane. Säätiön tarkoituksena on säästäväisyyden

Lisätiedot

Kalastusalueiden toiminnan purkaminen ja kalatalousalueen alku

Kalastusalueiden toiminnan purkaminen ja kalatalousalueen alku Kalastusalueiden timinnan purkaminen ja kalatalusalueen alku POHJOIS-SAVON KALASTUSALUEPÄIVÄ 31.10.2018 Hannu Sal ELY-keskus Järvi-Sumen kalataluspalvelut Kalastusalueen timinnan päättyminen viimeiset

Lisätiedot

YHTIÖJÄRJESTYS. (ei muutosta) 2 Toimiala

YHTIÖJÄRJESTYS. (ei muutosta) 2 Toimiala Nykyinen OMNIA KOULUTUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS Muutosehdotukset OMNIA KOULUTUS OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Toiminimi ja kotipaikka Yhtiön toiminimi on Omnia koulutus Oy ja kotipaikka Espoo. 1 Toiminimi ja kotipaikka

Lisätiedot

Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018

Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018 Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018 Uusien kalatalousalueiden rahoituksen periaatteet ja hakuaika Hankeavustusten periaatteet ja hakuaika Omistajakorvausten

Lisätiedot

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua.

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua. HÄMEENLINNAN ELÄKKEENSAAJAT RY Taloussääntö Yleisiä määräyksiä 1 Yhdistyksen hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöstä tehtäessä on noudatettava yhdistyslain, kirjanpitolain ja -asetuksen

Lisätiedot

SOPIMUS SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA

SOPIMUS SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA SOPIMUS SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA [pp.kk.2016] 1. Osapuolet Tämän sopimuksen Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkamisesta (jäljempänä Sopimus ) ovat laatineet jäljempänä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki. 1 PÄIJÄT-HÄMEEN TUTKIMUSSEURA R.Y:N SÄÄNNÖT Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki. Tarkoitus 2 Seuran tarkoituksena on toimia Päijät-Hämeeseen kohdistuvan

Lisätiedot

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Uuden kuntalain ja järjestämislain näkökulmasta Kuntien sote forum 27.1.2015 Kaupunginlakimies Tiina Mikkola Hallituksen esitys kuntalaiksi vp. 268/2014 Järjestämislakia

Lisätiedot

2 Kokouksen puheenjohtajan valinta ja sihteerin kutsuminen Puheenjohtajaksi valittiin aa Olli Hyvönen ja sihteeriksi kutsuttiin Mirja Kopsa.

2 Kokouksen puheenjohtajan valinta ja sihteerin kutsuminen Puheenjohtajaksi valittiin aa Olli Hyvönen ja sihteeriksi kutsuttiin Mirja Kopsa. 1(5) Aika 23.2.2009 klo 10.00 Paikka Interavanti Oyj, Mannerheimintie 118, 00270 Helsinki Läsnä 22 osakasta edustaen yhteensä 9 169 259 osaketta ja ääntä, joka on 94,5 % yhtiön koko äänimäärästä (9 703

Lisätiedot

Talousohjesääntö. KuPS ry

Talousohjesääntö. KuPS ry Talousohjesääntö KuPS ry 1 Sisällysluettelo OHJESÄÄNNÖN TARKOITUS... 2 Hallituksen talouteen liittyvät tehtävät... 2 Lisäksi hallitus huolehtii seuraavista asioista... 2 Puheenjohtajan talouteen liittyvät

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ 1 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA... 3 2.1 Seuran vuosikokoukset... 3 2.2 Seuran johtokunta... 3 2.3 Seuran joukkueet... 4 2.3.1 Joukkueen taloudenhoitajan

Lisätiedot

Kymin Nikkarit säännöt

Kymin Nikkarit säännöt Kymin Nikkarit SÄÄNNÖT 1(6) Kymin Nikkarit säännöt Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN AVAUS Airiston kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja Olavi Sahlstén toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen.

1 KOKOUKSEN AVAUS Airiston kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja Olavi Sahlstén toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. Aika: 29.4. 2009 kello 18:00 Paikka: Merimaskun koulu, Iskolantie 9 Merimasku 1 KOKOUKSEN AVAUS Airiston kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen.

Lisätiedot

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere.

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoitus on vastustaa

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Zürichin Suomi-koulun säännöt

Zürichin Suomi-koulun säännöt Zürichin Suomi-koulun säännöt I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Zürichin Suomi-koulu (Finnische Schule Zürich) ja sen kotipaikka on Zürich, Sveitsi.

Lisätiedot

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET. Taloudenhoitajakoulutus / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET. Taloudenhoitajakoulutus / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET Taloudenhoitajakoulutus 9.2.2018 / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. YHDISTYKSEN KIRJANPITO Kirjanpitolaki: kahdenkertainen kirjanpito perustana kaksipuoleiset

Lisätiedot

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa.

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 1. pykälä Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 2. pykälä Seuran tarkoituksena on vaalia suvun perinteitä, kerätä suvusta

Lisätiedot

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunta PL 60 04301 Tuusula

Lisätiedot

VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT ( ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti.

VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT ( ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti. Kh 5.5.2014 91 liite 3 VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT (28.11.2013 ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti. 3 Säätiön tarkoituksena on edistää Vihdin

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY

ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY 1 ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY S Ä Ä N N Ö T 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Seinäjoen

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt

Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt 1 Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt NIMI, TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Äänekoski ja toiminta-alueena

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. I. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja toiminnallinen laatu

SÄÄNNÖT. I. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja toiminnallinen laatu Maatutkarengas ry Rek.nro 162.070 Ensirek.pvm 24.11.1994 SÄÄNNÖT I. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja toiminnallinen laatu Yhdistyksen nimi on Maatutkarengas ry ja sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA

KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA Pohjois-Kirkkonummen yhteisten Kokouskutsu ja esityslista 1 (2) KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA Pohjois-Kirkkonummen yhteisten vesialueiden osakaskunnan osakkaat kutsutaan vuoden 2015 sääntömääräiseen vuosikokoukseen

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 19.3.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO

1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO 1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO AINEJÄRJESTÖSSÄ Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KOKOUS vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden

Lisätiedot

Lakinäkökulmaa kalastuksen järjestämiseen

Lakinäkökulmaa kalastuksen järjestämiseen Lakinäkökulmaa kalastuksen järjestämiseen Vesa Vanninen Varsinais-Suomen ELY-keskus Simpelejärven kuhaseminaari 7.10.2017 Valtion alueellinen kalataloushallinto uudistui v. 2015 alusta lähtien 1.1.2020

Lisätiedot

VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS

VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 VAPO OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 Yhtiön nimi on Vapo Oy ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 2 Yhtiön toimialana on harjoittaa turveteollisuutta, mekaanista metsäteollisuutta, energian, kasvualustojen ja turvejalosteiden

Lisätiedot

Ulkoilureitit. Ulkoilureittiin kuuluvaksi sen liitännäisalueena katsotaan ulkoilureitin käyttäjien lepoa ja virkistymistä varten tarvittavat alueet.

Ulkoilureitit. Ulkoilureittiin kuuluvaksi sen liitännäisalueena katsotaan ulkoilureitin käyttäjien lepoa ja virkistymistä varten tarvittavat alueet. Ulkoilulaki 606/73 ULKOILUREITTI Arvo Vitikainen 2016 Ulkoilureitit Jos yleisen ulkoilutoiminnan kannalta on tärkeätä saada johdetuksi ulkoilijain kulkeminen kiinteistön kautta eikä siitä aiheudu huomattavaa

Lisätiedot

2. VALITAAN KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJA JA SIHTEERI

2. VALITAAN KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJA JA SIHTEERI 1 Kutsu Vammalanseudun kalastusalueen vuosikokoukseen 20.11.2014 klo 18.00 Hotelli Ellivuori ESITYSLISTA 1. KOKOUKSEN AVAUS Kalastusalueen hallituksen puheenjohtaja Esko Piranen avaa kokouksen. Avauksen

Lisätiedot

5 JÄSENMAKSUT Yhdistyksen vuosikokous vahvistaa vuotuisen jäsenmaksun varsinaisille jäsenille. Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksuvelvollisuutta.

5 JÄSENMAKSUT Yhdistyksen vuosikokous vahvistaa vuotuisen jäsenmaksun varsinaisille jäsenille. Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksuvelvollisuutta. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Kymenlaakson Ekonomit ry ja sen kotipaikka on Kotkan kaupunki. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. Yhdistys on Suomen Ekonomit - Finlands

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI 1 Yhdistyksen nimi on Huoltoupseeriyhdistys ry. KOTIPAIKKA 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toimintaalueeseen kuuluu Suomen

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Kokoustyypit. Timo Reko

Kokoustyypit. Timo Reko Kokoustyypit Timo Reko timo.reko@msl.fi Kokoustyypit Sääntömääräiset kokoukset, joita on joko yksi tai kaksi vuodessa (syys- ja kevätkokous). Sääntömääräiset kokoukset käyttävät ylintä valtaa. Ylimääräiset

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Säätiön nimi on Helsingin Sanomain Säätiö sr ja kotipaikka Helsinki.

Säätiön nimi on Helsingin Sanomain Säätiö sr ja kotipaikka Helsinki. 1 Säätiön nimi on Helsingin Sanomain Säätiö sr ja kotipaikka Helsinki. 2 Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea korkeatasoista tieteellistä tutkimustyötä, erityisesti pitäen silmällä suomalaisen tutkimustyön

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

YLEISAVUSTUS. 1 Avustuksen hakeminen

YLEISAVUSTUS. 1 Avustuksen hakeminen AVUSTUSOHJESÄÄNNÖT 1 (6) YLEISAVUSTUS 1 Avustuksen hakeminen Yleisavustusta voidaan myöntää Jyväskylän ammattikorkeakoulussa koulutusalajärjestöinä tai vastaavassa asemassa toimiville rekisteröidyille

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka SÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry ja sitä kutsutaan näissä säännöissä yhdistykseksi.

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry Säännöt. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry.

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry Säännöt. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki. Yhdistys voi kuulua jäsenenä erilaisiin toimialansa järjestöihin. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi OOPPERAKOULUTUKSEN KUMMIT Kotipaikka Helsinki Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen

Lisätiedot