WLAN verkon käyttöönotto ja tietoturvallisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "WLAN verkon käyttöönotto ja tietoturvallisuus"

Transkriptio

1 WLAN verkon käyttöönotto ja tietoturvallisuus

2 2 Ohjeet langattoman WLAN-verkon käyttöönottoon Tärkeää tietoa tietoturvasta! Älä konfiguroi tietoturva-asetuksia langattomalla sovittimella. Jos kirjoitat jonkin asetuksen tai kirjaimen väärin, katkeaa hallintayhteys ja joudut resetoimaan laitteen kaikki asetukset tehdasasetuksiin Reset-painikkeella. Jos mahdollista, käytä verkkokorttia ja kaapelia langattomien tietoturva-asetusten tekoon. Laitteissa on oletusarvoisesti langattoman verkon mahdollistava WLAN-ominaisuus aktiivisena ilman tietoliikenteen salausta. Verkon nimeksi on asetettu ZyXEL. Langattoman verkon toiminta on hyvä testata oletusasetuksilla ennen tietoturva-asetusten käyttöönottoa. Lue huolellisesti alla olevat ohjeet, jotta saat langattomasta verkostasi tietoturvallisen. Jos et tarvitse langatonta verkkoa, kytke WLAN-ominaisuus kokonaan pois päältä. Suositeltava tietoturvataso: Salauksen voit tehdä allamainitulla OTIST toiminnolla tai määrittää allaolevat käsin Määritä langattomalle verkolle uusi nimi ja piilota se Ota käyttöön WPA-PSK salaus Ota käyttöön langattomien sovittimien MAC osoitteiden suodatus Katso tarkemmat ohjeet sivulta 2. Minimi tietoturvataso: Määritä langattomalle verkolle uusi nimi ja piilota se Ota käyttöön WPA-PSK salaus Katso tarkemmat ohjeet sivulta 6. Lisätietoa langattoman verkon tietoturvasta WLAN on nimensä mukaisesti langaton, radioteitse tietoa siirtävä, verkko ja se on ilman tietoliikenteen salausta ja muita turvamekanismeja tietoturvaton. Kuka tahansa verkon kantaman sisäpuolella, jolla on langaton verkkokortti, pääsee kirjautumaan suojaamattomaan langattomaan verkkoosi ja siten mahdollisesti käsiksi kaikkiin verkkoon liitettyihin tietokoneisiisi. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää ottaa langattoman tukiaseman tietoturva-asetukset käyttöön, jotta luvattomat verkkovierailut sekä tietomurtoyritykset voidaan estää. Piilotetun verkkonimen (ESSID), WPA-PSK salauksen sekä MAC suodatuksen avulla saadaan aikaiseksi jo hyvin tietoturvallinen langaton verkko. Lisää aiheesta sivulla x EAP RADIUS käyttäjätunnistuksella MACosoitteen suodatus WEP salaus min. 128-bit jaetulla avaimella Piilotettu Yksilöllinen yksilöllinen verkkonimi verkkonimi (ESSID) (ESSID) Langattoman verkon tietoturvallisuuden portaat. WPA-PSK TKIP salaus jaetulla avaimella WPA2-PSK AES salaus jaetulla avaimella

3 3 ZyXEL:in langattomien tukiasemien konfigurointi tapahtuu kaikissa malleissa hyvin samankaltaisesti. Laitteen mallista riippuen konfigurointiruuduissa saattaa olla ominaisuuksista johtuvia eroavaisuuksia. Tehdyt muutokset talletetaan aina painamalla Apply-painiketta. SUOSITELTAVA LANGATTOMAN VERKON TIETOTURVATASO Liitä tietokoneesi tukiasemaan verkkokaapelilla Liitä tietokoneesi verkkokortti verkkokaapelilla (RJ45) tukiasemasi tai reitittimesi Ethernet - porttiin (LAN). Nopein ja helpoin tapa asettaa yksilölliset tietoturva-asetukset ja salaus langattomaan verkkoon on OTIST-toiminto kun sekä tukiasema että langaton sovitin tukevat OTIST toimintoa. Laitteiden ominaisuudet löytyvät ZyXEL:in internet-sivuilta laitteen teknisistä tiedoista. OTIST:in käyttö One-Touch Intelligent Security Technology (OTIST) OTIST mahdollistaa sen, että ZyXEL -tukiasema tai langaton reititin määrittää oman SSID:n ja turvallisuusasetukset (WPA-PSK) langattomiin sovittimiin, jotka tukevat OTIST:ia ja ovat peittoalueella. Langattomissa sovittimissa täytyy myös olla OTIST otettuna käyttöön. Tämä korvaa ennalta määritetyt asetukset langattomissa sovittimissa. OTIST-asetusten määrittäminen OTIST-toiminto aktivoidaan joko OTIST- tai Reset- painiketta painamalla kolmen sekunnin ajan. Voit aktivoida toiminnon myös web-hallinnan kautta. Toiminto on aktivoitava samanaikaisesti langattomasta sovittimesta ja tukiasemasta Langattoman sovittimen OTIST-toiminnon aktivoiminen Avaa ZyXEL wireless adapter utilityn Adapter-valikko ja määritä OTIST-avain (Setup Key), jossa on oltava kahdeksan ASCII-merkkiä. Oletusavain on Valitse OTIST (One-Touch Intelligent Security Technology) ja paina Start. Prosessi kestää kolmisen minuuttia. Prosessin onnistuminen edellyttää että myös tukiasemassa OTIST on tällä hetkellä aktivoitu. Tällöin langattomat sovittimet, joissa on otettu OTIST samanaikaisesti käyttöön, etsivät ja yrittävät kommunikoida tukiaseman kanssa.

4 4 Tarvittaessa kirjaudu sisään tukiaseman hallintaliittymään Reitittimen ja tukiaseman asetukset määritellään Internet-selaimella esim. Microsoft Internet Explorer. Internet-selaimen osoiteriville kirjoitetaan osoitteeksi tai tukiasemasta riippuen. Tarkista laitteesi IP-osoite englanninkielisestä pika-asennusoppaasta. salasanaksi kirjoitetaan: 1234 Jollet pääse hallintaan, tarkista koneen IP -asetukset. Voit määrittää koneelle IP - asetukset manuaalisesti. Tietokoneen IP:ksi on asetettava ja aliverkon peitteeksi Yhdyskäytäväksi on asetettava ADSL-reitittimen IP-osoite Tehtyäsi laitteelle kaikki tarvittavat asetukset, määritetään tietokone hakemaan IPosoitteet automaattisesti ja poistetaan Yhdyskäytävä. Sisäänkirjautumisen jälkeen valitaan Advanced Setup ja jatketaan hallintaan klikkaamalla Apply

5 5 Tukiaseman OTIST toiminnon aktivointi web hallinnan kautta Avaa vasemmalla olevasta päävalikosta Network ja valitse Wireless LAN. Siirry OTISTvälilehdelle ja määritä OTIST-avain (Setup Key), jossa on oltava kahdeksan ASCII-merkkiä. Oletusavain on Paina Start salataksesi verkkosi siirtämät tiedot OTIST avaimen avulla. Käynnistä OTISTtoiminto langattomista verkkokorteista samaan aikaan. OTIST-toiminnon käsittely tukiaseman ja langattomien verkkokorttien välillä kestää noin kolme minuttia. Langattoman verkon asennus on nyt valmis. Jollet käytä OTIST toimintoa, voit tehdä asetukset myös käsin.

6 6 Käsin tehtävät asetuksia Verkkonimen muuttaminen ja piilottaminen Avaa vasemmalla olevasta päävalikosta Network ja valitse Wireless LAN. Anna langattomalle verkolle uusi nimi (ESSID). Laita tämän jälkeen Hide ESSID valintaan rasti. Valitse Security Mode alasvetovalikosta WPA2-PSK. Jos langaton sovittimesi ei tue WPA2-PSK salausta, valitse WPA-PSK. Mikäli langaton sovittimesi ei tue WPA2- tai WPA-PSK salausta, katso ohjeet WEP salauksen käyttöönottoon sivulta 6. Kirjoita kohtaan Pre-Shared Key haluamasi salausavain. Salausavaimen on oltava 8-63 merkkiä pitkä, ei suoraan sanakirjasta oleva merkkiyhdistelmä. Voit käyttää myös numeroita ja erikoismerkkejä. Tarvitset WPA2-PSK salausavainta jotta saat langattoman verkkoyhteyden toimimaan. Salausavain on syötettävä tietokoneen langattoman verkon asetuksiin. Tallenna asetukset painamalla Apply-painiketta. Siirry sivulle 7.

7 7 LANGATTOMAN VERKON MINIMI TIETOTURVATASO, WEP-salaus Mikäli langaton sovittimesi ei tue WPA2- tai WPA-PSK salausta, käytetään verkossa WEP salausta. Avaa vasemmalla olevasta päävalikosta Network ja valitse Wireless Lan. Anna langattomalle verkolle uusi nimi (ESSID). Valitse tämän jälkeen Security Mode alasvetovalikosta kohta Static WEP. Kirjoita sitten WEP Keykenttään tarkalleen 13-merkkinen salausavain. Riippuen langattoman sovittimen tukemasta salaustasosta, voit käyttää myös 5- merkkiä pitkää salausavainta (40/64bit salaus), 13-merkkiä pitkää salausavainta (128bit salaus) tai 29-merkkiä pitkää salausavainta (256bit salaus). Tarvitset WEP salausavainta jotta saat langattoman verkkoyhteyden toimimaan. Salausavain on syötettävä tietokoneen langattoman verkon asetuksiin.

8 8 MAC-osoitteiden suodatuksen käyttöönotto Voit lisätä langattoman verkkosi tietoturvaa aktivoimalla MAC-osoitteiden suodatuksen. Langattoman sovittimen MAC-osoite on tiedettävä. Voit tarkistaa sen allaolevan ohjeen mukaan. Avaa vasemmalla olevasta päävalikosta Network ja valitse Wireless LAN. Siirry MAC Filter-välilehdelle. Aktivoi MAC-suodatus laittamalla rasti Active MAC Filter - ruutuun. Syötä haluamiesi langattomien sovittimien MAC-osoitteet listaan. Nyt ainoastaan listaan syötetyt langattomat sovittimet voivat ottaa yhteyden langattomaan verkkoon. Tallenna asetukset painamalla Apply-painiketta ja poistu hallintaliittymästä oikean yläkulman Logout-painikkeella.

9 9 Tietokoneesi langattoman sovittimen MAC osoitteen saat selville seuraavalla tavalla: Windows 7, Vista, Windows XP, Windows 2000 ja Windows ME Paina Windows- ja r-näppäimiä yhtäaikaa > Kirjoita CMD ja hyväksy painamalla Enternäppäintä. Kirjoita IPCONFIG /ALL ja paina Enter-näppäintä. tai Käynnistä (Start) > Suorita (Run) > Kirjoita CMD ja hyväksy painamalla Enter-näppäintä. Kirjoita IPCONFIG /ALL ja paina Enter näppäintä. Rivillä Fyysinen osoite (Physical Address) on langattoman sovittimen yksilöllinen MAC-osoite muodossa 00-A0-C5-A1-B2-C3 tai 00:13:49:A1:C2:B3. Windows 98 Käynnistä (Start) > Suorita (Run) > Kirjoita CMD ja hyväksy painamalla Enter-näppäintä. Kirjoita WINIPCFG ja paina Enter-näppäintä. Valitse alasvetovalikosta verkkosovitin ja napsauta All painiketta. Rivillä Fyysinen osoite (Physical Address) on langattoman sovittimen yksilöllinen MAC-osoite muodossa 00-A0-C5-A1-B2-C3 tai 00:13:49:A1:C2:B3. LISÄTIETOA TEKNIIKASTA JA TUKIASEMIEN WLAN-ASETUKSISTA Langattoman verkon WLAN-standardi b (g) käyttää noin 2.4 GHz taajuusaluetta, joka on altis ulkopuolisille sähköisille häiriöille. Esimerkiksi mikroaaltouunit ja monet tutkat käyttävät samaa taajuusaluetta. Tämän vuoksi langattomissa tukiasemissa on mahdollista valita taajuus eli kanava, jolla verkko toimii parhaiten. ETSI määräysten mukaan Suomessa on käytettävissä 13 eri kanavaa, jotka menevät osittain päällekkäin toistensa kanssa. Mikäli samassa tilassa halutaan käyttää useampaa langatonta verkkoa, tulee eri verkkojen kanavat määritellä niin, etteivät ne ole päällekkäin. Kolmen eri verkon tilanteessa tulee käyttää kanavia 1, 7 ja 13. Kaikki tilat ovat yksilöllisiä yksittäisenkin langattoman verkon rakentamisen kannalta. Väliseinät, ikkunat, huonekalut sekä sähköiset häiriöt esim. muuntajat, koneet, loisteputket jne. heikentävät signaalia. Parhaiten toimivan langattoman verkon saavuttaa vain kokeilemalla eri kanavia sekä kokeilemalla eri sijoituspaikkoja. Ominaisuus Selite Arvot (suositus lihavoituna) Active Wireless LAN Määrittelee langattoman verkon käytettävyyden Rasti = WLAN käytössä Tyhjä = WLAN ei käytössä ESSID Langattoman verkon nimi esim. Koti54Verkko Hide ESSID Verkkonimen piilottaminen Yes = Piilotettu No = Ei piilotettu Channel ID Kanavan valinta (1 13) Mikäli verkossa on ongelmia, kokeile toista kanavaa. RTS/CTS Treshold Ready To Send / Clear To Send langattoman verkon tiedonsiirtohäiriöiden korjaamiseen. Määritellään, kuinka ison datakehyksen Rasti = käytössä Tyhjä = ei käytössä

10 10 Fragmentation Treshold jälkeen tukiasema ja työasema tarkistavat siirtoluvan seuraavalle kehykselle. IP-kehyksen pilkkominen oletusta pienempiin osiin. Laajan ja häiriöisen verkon ongelmien korjaamiseen. Rasti = käytössä Tyhjä = ei käytössä WEP Encryption WEP-salaus Disable = ei käytössä 64-bit = 5 merkkiä pitkä avain 128-bit = 13 merkkiä pitkä avain 256-bit = 29 merkkiä pitkä avain Merkit voivat olla 0-9 ja A-F (esim ABCD) WPA-PSK Wi-Fi Protected Access, salaus jaetulla avaimella 8 63 merkkiä pitkä jaettu salausavain, käyttää TKIP-salausta WPA WPA2-PSK WPA2 Wifi-Protected Access, vaatii Radius-palvelimen tunnistusta varten Wi-Fi Protected Access 2, salaus jaetulla avaimella Wi-Fi Protected Access 2, vaatii Radius-palvelimen tunnistusta varten WPA vaatii Radius-palvelimen verkkoon kirjautumisen varmistamikseksi ja salausavainten vaihtoon. Käyttää TKIPsalausta merkkiä pitkä jaettu salausavain, käyttää AES-salausta WPA2 vaatii Radiuspalvelimen verkkoon kirjautumisen varmentamiseksi ja salausavainten vaihtoon. Käyttää AESsalausta Loppusanat Langattoman verkkosi asennus on nyt valmis. Lisätietoja laitteista ja niiden ominaisuuksista sekä täydelliset englanninkieliset manuaalit löytyy internetissä osoitteista ja Langattoman verkkosi asennus on nyt valmis.

11 Muistiinpanoja: 11

12 12 Lisätietoja laitteista ja niiden ominaisuuksista sekä täydelliset englanninkieliset manuaalit löydät osoitteesta: Tuki ZyXEL-tuotteilla on ilmainen käyttöönottotuki, joka on voimassa kolme kuukautta ostopäivästä. Käyttöönottojakson jälkeen tuki on maksullinen. Käyttöönottotuki palvelee numerossa (09) arkisin klo (3 kk ostopäivästä). Käyttöönottojakson jälkeen tuki palvelee numerossa arkisin klo (0,95 /min + pvm). Huolto ZyXEL-tuotteilla on kahden vuoden korjaamotakuu. Epäillessäsi ZyXEL-laitetta vialliseksi ota yhteyttä ZyXEL-huoltoon joko puhelimitse (09) tai sähköpostilla takuu@zyxel.fi. Seuraavat tiedot on esitettävä takuuta varten: Tuotenumero (esim. ES-1124) Sarjanumero (yleensä laitteen pohjassa) Kattava vikakuvaus Laitteen ostokuitti tai sen kopio ZyXEL Communications Pasilanraitio 9 B, Helsinki Puh. (09)

6. Langattoman modeemin asennus

6. Langattoman modeemin asennus 6.1 Langattoman modeemin asetukset Cisco EPC3825 Huom! Langattoman verkon käyttöön liittyviä asetuksia voi muuttaa vain sellaiselta tietokoneelta, joka on liitetty laitteeseen verkkokaapelilla. Nyt olet

Lisätiedot

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta WDS- VERKON RAKENTAMINEN OSA 1: JOHDANTO WDS- tekniikalla voidaan jatkaa langatonta verkkoa käyttämällä tukiasemia siltana, jolloin verkkoa

Lisätiedot

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS WL54AP2 Langattoman verkon laajennusohje WDS Näitä ohjeita seuraamalla saadaan langaton lähiverkko laajennettua yksinkertaisesti kahden tai useamman tukiaseman verkoksi. Tukiasemien välinen liikenne(wds)

Lisätiedot

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla WDS- verkko luodaan 2.4G tukiasemien välillä Laite 1 (TW- EAV510 tai TW- EAV510 AC): - Tähän

Lisätiedot

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ. Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ. Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO TW- EAV510 V2 LAITTEEN ja TW- LTE REITITTIMEN VÄLILLÄ Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla Laite 1 TW- EAV510 v2: - Tähän laitteeseen tulee ulkoverkon

Lisätiedot

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MERKKIVALOT... 3 3 TAKAPANEELIN KUITULIITÄNTÄ... 4 4 ETUPANEELIN LIITTIMET JA LED-PAINIKE... 4 5 OIKEAN SIVUPANEELIN RESET-PAINIKE...

Lisätiedot

RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille

RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille Tämä opas antaa tietoa laitteen liittämisestä langattomaan verkkoon infrastruktuuritilassa. Infrastruktuuritilassa

Lisätiedot

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO KAHDEN TW- EAV510 V2 LAITTEEN VÄLILLÄ

TW- EAV510 v2: WDS- TOIMINTO KAHDEN TW- EAV510 V2 LAITTEEN VÄLILLÄ TWEAV510 v2: WDSTOIMINTO KAHDEN TWEAV510 V2 LAITTEEN VÄLILLÄ Alla kaksi vaihtoehtoista ohjetta WDSverkon luomiseksi Ohje 1: WDSyhteys käyttää WPAsalausta. Tässä ohjeessa WDSyhteys toimii vain, kun tukiasema

Lisätiedot

Verkkoasetusten ohjeet

Verkkoasetusten ohjeet Älyvaraajan ohjaus 1 Älyvaraajan liittäminen kodin internet-reitittimeen... 2 1.1 Älyvaraajan liittäminen internetiin Ethernet-kaapelilla... 2 1.2 Älyvaraajan liittäminen internetiin langattomasti WPS

Lisätiedot

Zyxel Prestige 660HW-61

Zyxel Prestige 660HW-61 Zyxel Prestige 660HW-61 Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa ta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita laitteen lisäasetuksista

Lisätiedot

Tekninen Tuki. Access Point asennusohje

Tekninen Tuki. Access Point asennusohje Access Point asennusohje Langattoman signaalin kantoaluetta on kätevä laajentaa Access Pointia ja ns. siltausta käyttämällä. Access Pointin pohjassa on WAN MAC Address (MAC osoite). Kirjoita tämä ylös

Lisätiedot

Welho Laajakaista. Langattoman modeemin asennus Scientific Atlanta EPR2325

Welho Laajakaista. Langattoman modeemin asennus Scientific Atlanta EPR2325 Welho Laajakaista Langattoman modeemin asennus Scientific Atlanta EPR2325 1 7.1 Langaton (WLAN) -tekniikka Langattomasta lähiverkosta on paljon hyötyä: pääset eroon ikävistä johtosotkuista ja voit käyttää

Lisätiedot

asennus - ja käyttöohje

asennus - ja käyttöohje asennus - ja käyttöohje DNA Welho Modeemi Cisco EPC3825 Thomson 750/770/870 Tervetuloa DNA-asiakkaaksi! Onnittelut hyvästä valinnasta ja mukavia hetkiä uuden laajakaistasi parissa. Muistathan tutustua

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Русский Norsk Dansk Polski Magyar Čeština Svenska Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Lisätiedot

D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1

D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1 D-Link DSL-G604T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 0.1 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

KUITUTALON LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ. Pikaopas: Inteno EG500

KUITUTALON LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ. Pikaopas: Inteno EG500 KUITUTALON LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ Pikaopas: Inteno EG500 Tervetuloa DNA:n asiakkaaksi! Onnittelut hyvästä valinnasta ja mukavia hetkiä uuden laajakaistasi parissa. Tämä asennusohje auttaa sinua

Lisätiedot

Kuitupäätelaitteen käyttöohje CTS FWRIII-3015

Kuitupäätelaitteen käyttöohje CTS FWRIII-3015 1 JOHDANTO CTS FWRIII-3015 on valokuituyhteyksiin tarkoitettu päätelaite. Laite toimitetaan valmiiksi asennettuna ja kytkettynä. Voit käyttää internetiä joko langattomasti tai verkkokaapelin välityksellä.

Lisätiedot

WLAN-laitteen asennusopas

WLAN-laitteen asennusopas 1 WLAN-laitteen asennusopas Ohje Inteno DG200 käyttöön WLAN-tukiasemana Tässä ohjeessa WLAN ja WIFI tarkoittavat samaa asiaa. 2 1. Myyntipaketin sisältö: -Inteno-modeemireititin (malli DG200) -Virtajohto

Lisätiedot

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 P-870HN-51b pikaopas Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 Esittely P-870HN on monipuolinen ja nykyaikainen VDSL2-reititin, jossa yhdistyvät nopea Internet-yhteys,

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

Siemens Speedstream 6515

Siemens Speedstream 6515 Siemens Speedstream 6515 Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa ta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita laitteen lisäasetuksista

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET Käyttöohje 1 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET KAAPELIMODEEMI CISCO EPC 3825 2 1. EPC3825 takapaneeli 1 2 3 4 5 6 7 1 POWER Virtaliitin 2 ON / OFF Virtakytkin 3 USB USB-liitäntä, vaihtoehtona Ethernet-liitännälle

Lisätiedot

DI-624+ AirPlus G+ 2.4GHz langaton

DI-624+ AirPlus G+ 2.4GHz langaton Tämän tuotteen asennuksen voi suorittaa käyttäen mitä tahansa uudehkoa selainta, esim. Internet Explorer 6:ta tai Netscape Navigator 6.2.3:a. DI-624+ AirPlus G+ 2.4GHz langaton laajakaistareititin Ennen

Lisätiedot

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3)

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3) LANGATON VIERAILIJAVERKKO 1(7) LANGATTOMAN VIERAILIJAVERKON KÄYTTÖ Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia tarjoaa vierailijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön suojatun langattoman verkon

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Welho ADSL. WLAN-modeemin Asennusohje. A-Link RoadRunner 24AP(i+)

Welho ADSL. WLAN-modeemin Asennusohje. A-Link RoadRunner 24AP(i+) Welho ADSL WLAN-modeemin Asennusohje A-Link RoadRunner 24AP(i+) Pakkaus sisältää: - ADSL modeemi - Pika-asennusohje - Antenni - Puhelinkaapeli - Virtalähde - Verkkokaapeli Liittimien kytkeminen/selitys

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

Langaton Tampere kotikäyttäjän liittyminen

Langaton Tampere kotikäyttäjän liittyminen Sivu 1/12 Langaton Tampere kotikäyttäjän liittyminen Tässä ohjeessa kerrotaan, miten saat itsellesi Langattoman Tampereen tunnuksen ja liitettyä tukiasemasi siihen sekä miten teet kannettavan tietokoneesi

Lisätiedot

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

D-Link DSL-G624T. Langattoman verkkoyhteyden käyttöönotto ja suojaus

D-Link DSL-G624T. Langattoman verkkoyhteyden käyttöönotto ja suojaus D-Link DSL-G624T Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa ta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita laitteen lisäasetuksista

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 Käyttöopas AE6000 Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 a Sisällys Tuotteen yleiskatsaus Ominaisuudet 1 Asennus Asennus 2 Langattoman verkon määrittäminen Wi-Fi-asetusten automaattinen määritys 3 Langattoman

Lisätiedot

ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE

ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE 2 ERICSSON HM410DP ASENNUSOHJE... 3 KAAPELEIDEN KYTKENNÄT...3 ASETUKSET JA KONFIGUROINTI...4 TIETOKONEEN ASETUKSET...4 HM410:N KONFIGUROINTI...4 CONFIGURATION WIZARD... 6 Reititetty

Lisätiedot

A-Link Roadrunner 24 AP

A-Link Roadrunner 24 AP suous A-Link Roadrunner 24 AP Tämä ohje on laadittu helpottamaan uuden langattoman verkkosi käyttöönottoa suousta. Ohjeen avulla saat luotua otettua käyttöön suotun langattoman verkkoyhteyden. Ohjeita

Lisätiedot

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Русский Norsk Dansk Polski Magyar Čeština Svenska Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Näkymä modeemista edestä tai ylhäältä. MO251V2 Sweex langaton ADSL 2/2+ Modeemi/reititin 54 Mbps Liite A

Suomenkielinen versio. Johdanto. Näkymä modeemista edestä tai ylhäältä. MO251V2 Sweex langaton ADSL 2/2+ Modeemi/reititin 54 Mbps Liite A MO251V2 Sweex langaton ADSL 2/2+ Modeemi/reititin 54 Mbps Liite A Johdanto Älä altista Sweex langatonta ADSL 2/2+ modeemia/reititintä 54 Mbps Liite A äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Langattoman verkon ohje (kannettavat tietokoneet ym. päätelaitteet) ohje opiskelijoille, henkilökunnalle

Langattoman verkon ohje (kannettavat tietokoneet ym. päätelaitteet) ohje opiskelijoille, henkilökunnalle Langattoman verkon ohje (kannettavat tietokoneet ym. päätelaitteet) ohje opiskelijoille, henkilökunnalle Lapin yliopiston opiskelijoiden käytettävissä on langaton verkko (WLAN), joka toimii yliopiston

Lisätiedot

Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA:n kirjallista suostumusta.

Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA:n kirjallista suostumusta. DNA KOTIMOKKULA E960 KÄYTTÖOPAS Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja HUAWEI ovat Huawei Technologies Co Ltd tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Asennusohje. 1. Laitteen asentaminen. 2. Ohjelmiston asentaminen. Käyttöpaneelisivu

Asennusohje. 1. Laitteen asentaminen. 2. Ohjelmiston asentaminen. Käyttöpaneelisivu Asennusohje. Laitteen asentaminen. Ohjelmiston asentaminen Käyttöpaneelisivu . Laitteen asentaminen 0 cm (4.0 inches) 33 cm (3 inches) 0 cm (7.9 inches) 0 cm (7.9 inches) 3 89,6 0 50 5 80 Virtalähde 0-7

Lisätiedot

ADSL Wireless N Router

ADSL Wireless N Router Asennusohje v.1.5 ADSL Wireless N Router 1 ETUPANEELIN MERKKIVALOT JA SIVUPANEELIN WLAN-PAINIKE PWR Vihreä Virta kytketty LAN 1,2,3 Vihreä Palaa: LAN-liitäntä on kytketty Vilkkuu: Laite lähettää/vastaanottaa

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

NBG-4115 pikaopas Oletusasetukset

NBG-4115 pikaopas Oletusasetukset NBG-4115 pikaopas Oletusasetukset LAN-portit: LAN1~LAN2 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 Laitteen käyttöönotto Kytkentä 2 Laitteen käyttöönotto Avaa Internet-selain ja yhdistä osoitteeseen 192.168.1.1

Lisätiedot

Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tässä oppaassa kerrotaan, miten laite yhdistetään

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

TW- EAV510: WDS- TOIMINTO KAHDEN TW- EAV510 LAITTEEN VÄLILLÄ

TW- EAV510: WDS- TOIMINTO KAHDEN TW- EAV510 LAITTEEN VÄLILLÄ TWEAV510: WDSTOIMINTO KAHDEN TWEAV510 LAITTEEN VÄLILLÄ Alla kaksi vaihtoehtoista ohjetta WDSverkon luomiseksi Ohje 1: WDSyhteys käyttää WPAsalausta. Tässä ohjeessa WDSyhteys toimii vain, kun tukiasema

Lisätiedot

HUOM: Jos saat punaisen tekstin: Incorrect New Password. Kirjoitit salasanat eri tavalla. Yritä uudelleen

HUOM: Jos saat punaisen tekstin: Incorrect New Password. Kirjoitit salasanat eri tavalla. Yritä uudelleen Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas... 1 Laitteen ensimmäinen käyttöönotto... 1 USB-tulostimen tai muistitikun jakaminen GlobeSurferin avulla... 3 dyndns (dynaaminen

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

CD-ROM-levy (sisältää ajurit, käsikirjan ja takuutodistuksen) Jos pakkauksesta puuttuu jokin yllämainituista, ota yhteys jälleenmyyjääsi.

CD-ROM-levy (sisältää ajurit, käsikirjan ja takuutodistuksen) Jos pakkauksesta puuttuu jokin yllämainituista, ota yhteys jälleenmyyjääsi. Tämä tuote toimii seuraavien käyttöjärjestelmien kanssa: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM langaton USB-väyläinen verkkokortti Ennen kuin aloitat Sinulla täytyy olla

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

TW- WLAN 802.11ac SOVITTIMEN ASENNUSOHJE

TW- WLAN 802.11ac SOVITTIMEN ASENNUSOHJE TW- WLAN 802.11ac SOVITTIMEN ASENNUSOHJE Copyright TeleWell Oy Tekniset tiedot: - - - - - - - Yhteensopiva IEEE 802.11b/g/n/ac - standardien kanssa Taajuusalueet 2.4 GHz ja 5 GHz Maksiminopeus: 300 Mbps

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB V2 Copyright Pikaohje Pakkauksen sisältö. 1 USB-sovittimen asennus Windows Xp.... 2 Windows Vista..... 6 Mac OS X..... 10 Wlan-tukiasemaan yhdistäminen Windows XP / Vista...

Lisätiedot

WiFi-asetusopas. Infrastruktuuritila

WiFi-asetusopas. Infrastruktuuritila WiFi-asetusopas uu Johdanto WLAN-tiloja on kaksi: infrastruktuuritila yhteyden muodostamiseksi tukiaseman kautta ja ad-hoc-tila suoran yhteyden muodostamiseksi WLAN-yhteensopivalla laitteella (kuten kannettavalla

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Ohjeet laajakaistaverkon käyttöön ottamiseksi Tietokone kytketään huoneistossa olevaan ATK-rasiaan

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoyhteydellä. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Jos haluat määrittää langattoman

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800 Pikaopas WiFi-kantamanlaajennin AC750 Malli EX3800 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP]

HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP] HOWTO: Tulospalveluohjelman asetusten määrittely verkkokäytössä 1/5 HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP] Kaksi tietokonetta saa kytkettyä keskenään

Lisätiedot

DSL-LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ. Pikaopas

DSL-LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ. Pikaopas DSL-LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ Pikaopas Tervetuloa DNA:n asiakkaaksi! Onnittelut hyvästä valinnasta ja mukavia hetkiä uuden laajakaistasi parissa. DNA:n laajakaistan käyttöönotto on helppoa ja nopeaa:

Lisätiedot

Suomenkielinen versio

Suomenkielinen versio LW311 Sweex langaton LAN-korttiväylän sovitin 300 Mbps Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 300 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Tietokoneet ja verkot. Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005. Kilpailijan numero. Server 2003 Administrator. XP pro Järjestelmänvalvojan

Tietokoneet ja verkot. Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005. Kilpailijan numero. Server 2003 Administrator. XP pro Järjestelmänvalvojan Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005 Kilpailijan numero allekirjoitus nimen selvennys Kirjoita työn edetessä tähän selvällä käsialalla Server 2003 Administrator XP pro Järjestelmänvalvojan Langattoman

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Ohjeet laajakaistaverkon käyttöön ottamiseksi Voidaksesi käyttää taloyhtiön laajakaistaverkkoa

Lisätiedot

KAAPELILAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ. Pikaopas

KAAPELILAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ. Pikaopas KAAPELILAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ Pikaopas Tervetuloa DNA:n asiakkaaksi! Onnittelut hyvästä valinnasta ja mukavia hetkiä uuden laajakaistasi parissa. Pikaohje modeemin asennukseen ➀ Kytke modeemi kuvassa

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N600

WiFi-kantaman laajennin N600 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N600 Malli WN2500RP Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Laajentimen esittely..................................... 4 Etupaneeli.........................................

Lisätiedot

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA510v3 (c) ADSL 3G/4G Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas Mokkula käyttää normaalikokoista SIM-korttia. Irrota oikean kokoinen SIM-kortti kehyksestä ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa

Lisätiedot

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas Finnish B525 LTE CPE Pikaopas 1 Tuotteen yleiskuvaus Virran merkkivalo Wi-Fi /WPS-merkkivalo Signaalinvoimakkuuden merkkivalo LAN1-3, LAN4/WAN-portti USB-portti Palauta-painike WPS-painike Verkon tilan

Lisätiedot

Palvelin. Internet. Jäspi Älyvaraaja - yhdistämisen pikaohje

Palvelin. Internet. Jäspi Älyvaraaja - yhdistämisen pikaohje Jäspi Älyvaraaja - yhdistämisen pikaohje Kuva 1. Kuvaus yhteydestä Älyvaraajan ja päätelaitteen välillä. Jäspi älyvaraaja on yhdistettävä verkkoon, jotta laite saa yhteyden palvelimeen ja käyttöliittymää

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2011 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Pikaopas WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri Pikaohje Pikaohje Myyntipaketin sisältö 1. TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & palomuuri 2. AC-DC sähköverkkomuuntaja 3. RJ-11 puhelinjohto ja suomalainen

Lisätiedot

TeleWell TW-EA515 (b)

TeleWell TW-EA515 (b) TeleWell TW-EA515 (b) ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA515 (b) Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta seuraten. Laajennetun

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET Käyttöohje 1 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJEET KAAPELIMODEEMI TECHNICOLOR TC7230 2 1. TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue huolella tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti. Älä yritä avata modeemia, sisällä

Lisätiedot

ASENNUS - JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS - JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS - JA KÄYTTÖOHJE DNA Welho Modeemi Cisco EPC3825/EPC3828D Thomson 750/770/870 Technicolor TC7200 Tervetuloa DNA-asiakkaaksi! Onnittelut hyvästä valinnasta ja mukavia hetkiä uuden laajakaistasi parissa.

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows 7

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows 7 Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: ADSL/ADSL2/ADSL2+ Käyttöjärjestelmä: Windows 7 Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa

Lisätiedot

TeleWell TW-EA716. ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin. Pikaohje. Copyright Easytel Oy Finland

TeleWell TW-EA716. ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin. Pikaohje. Copyright Easytel Oy Finland TeleWell TW-EA716 ADSL modeemi Palomuuri 4 porttinen 10/100 Mbps kytkin Pikaohje Copyright Easytel Oy Finland Pikaohje Huomautus! Lisäohjeita on englanninkielisessä ohjekirjassa. Paketin sisältö 1. TW-EA716

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

eduroamin käyttöohje Windows

eduroamin käyttöohje Windows eduroamin käyttöohje eduroamissa liitytään verkkoon käyttäen 802.1x:ää. Tätä varten tarvitaan suplikantti ja tietokoneissa voidaan käyttää Windowsin tai Linuxin oma suplikanttia. eduroamiin voidaan myös

Lisätiedot

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi Tämä on yleis asennusopas Foscam ip-kameroille. Asennustapoja on useita, tämä lienee perinteisin. Toimii niin tavallisilla kuin P2P (Plug and Play) kameroilla. Pakkauksen sisältö: IP kamera Virtalähde

Lisätiedot

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin LW056V2 Langaton Sweex LAN-korttiväyläsovitin 54 Mbps Johdanto Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 54 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Network Video Recorder. Pika-asennusohje

Network Video Recorder. Pika-asennusohje Network Video Recorder Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti sisältää Tarkasta paketin sisältö huolellisesti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos jokin osista puuttuu tai on vahingoittunut,

Lisätiedot

WiFi-asetusopas. Mallinumero SP 212/SP 213 -sarja

WiFi-asetusopas. Mallinumero SP 212/SP 213 -sarja WiFi-asetusopas Mallinumero SP 212/SP 213 -sarja Johdanto WLAN-tiloja on kaksi: infrastruktuuritila yhteyden muodostamiseksi tukiaseman kautta ja ad-hoc-tila suoran yhteyden muodostamiseksi WLAN-yhteensopivalla

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. AC1200 WiFi-reititin Malli R6100 Asennusopas

Pakkauksen sisältö. AC1200 WiFi-reititin Malli R6100 Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 WiFi-vahvistimen esittely................................. 4 Etu- ja sivupaneeli...................................

Lisätiedot

Asennus. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli WN3000RPv3

Asennus. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli WN3000RPv3 Asennus WiFi-kantaman laajennin N300 Malli WN3000RPv3 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Tuki Kiitos, että valitsit NETGEAR-tuotteen. Kun olet asentanut laitteen, rekisteröi tuotteesi laitteen pohjaan merkityn sarjanumeron avulla osoitteessa

Lisätiedot

ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN

ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN VERSIO 1.0 JIPPII GROUP OYJ 1 DOKUMENTIN TARKOITUS Tervetuloa Saunalahden ADSL-liittymän käyttöönottoon opastavaan ohjeeseen! Tämän

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Moniprotokollainen sisäinen monitoimitulostuspalvelin (Ethernet) ja langaton monitoimitulostuspalvelin

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Moniprotokollainen sisäinen monitoimitulostuspalvelin (Ethernet) ja langaton monitoimitulostuspalvelin Moniprotokollainen sisäinen monitoimitulostuspalvelin (Ethernet) ja langaton monitoimitulostuspalvelin VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS Tässä Verkkokäyttäjän oppaassa on hyödyllistä tietoa Brotherlaitteen kiinteiden

Lisätiedot