Haunisten altaan käyttö uimaranta- ja virkistysalueena

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Haunisten altaan käyttö uimaranta- ja virkistysalueena"

Transkriptio

1 Raision kaupunki Yhteenveto vaihtoehtojen 1 ja 2 maankäytön yleissuunnittelusta ja uimarantojen toteuttamisesta

2 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITEET Kaavatilanne Vedenkäsittely 3 2 MONIPUOLISEEN VAPAA-AJANKESKUKSEEN LIITTYVÄT MAANKÄYTÖN YLEISSUUNNITELMAT Maankäytön yleissuunnitelma, Ve Maankäytön yleissuunnitelma Ve Toimintojen vertailu taulukossa Pinta-ala vertailu Allasvesikierron järjestelyt 8 3 UIMARANTASUUNNITELMAT Yleistä uimarantojen suunnittelusta Uimasyvyydet Esteettömyyden periaatteet uimarannalla Itärannalla sijaitseva vaihtoehto, Ve Etelärannalla sijaitseva vaihtoehto Ve Vedenkäsittely Veden pinnan taso 13 4 YHTEYSTIEDOT 13 5 LIITTEET 14

3 2 1 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITEET Työn tarkoituksena oli tutkia Raision kaupungin toimeksiantona kahden vaihtoehtoisen uimaranta- ja toiminta-alueen maakäyttö- ja virkistystoimintamahdollisuuksia Haunisten altaan rannoilla. Suunnittelun kohteeksi valikoituivat kaupungin aikaisemmin tekemien selvitysten pohjalta oheisessa kartassa esitetyt kaksi kohdetta. Kuvat yllä: Vasemman puoleisessa kuvassa Haunisten altaan itärannalla sijaitseva VE1 ja oikean puoleisessa kuvassa altaan etelärannalla sijaitseva VE2. Raision kaupunki oli jo tämän työn alkaessa asettanut tavoitteelliset ja vaiheittain toteutettavat toimenpide-ehdotukset Haunisten altaan virkistyskäytölle. Vaiheet jakautuivat seuraavasti: I - vaihe: esteetön uimaranta II vaihe: Ympärivuotinen uinti- ja virkistys 2015 III vaihe: Monipuolinen vapaa-ajan keskus 2020 Tämän työn alussa tutkittiin ja vertailtiin monipuolisen vapaa-ajankeskuksen toimintoihin liittyviä maankäyttömahdollisuuksia vaihtoehtoisilla sijaintipaikoilla. (ve 1 ja ve 2) Vertailussa ei ole huomioitu hankkeiden kysyntään perustuvia toteuttamismahdollisuuksia vaan tässä yhteydessä on painotuttu tutkimaan maankäytön, altaan vesienkäsittelyn ja kunnallistekniikan mahdollisuuksia.

4 3 1.1 Kaavatilanne Ote Raision oikeusvaikutteisesta yleiskaavasta Haunisten allasta ympäröiviä kaavamääräyksiä: V, virkistys- ja viheralue vi, alueelle saa sijoittaa virkistyspalveluita Kehitettävä uimaranta Ulkoilureitti (musta palloviiva) Suunniteltu ulkoilureitti (punainen palloviiva) Maisemallisesti arvokas alue (Raisionjokilaakso) Alueelle on laadittu oikeusvaikutteinen yleiskaava, jossa Haunisten altaan ympäristö on kauttaaltaan V-aluetta. Raision kaupungin kolmivaiheisen toteuttamisohjelman III vaihe (monipuolinen vapaa-ajan keskus 2020) edellyttäisi toteutuakseen yleiskaavamuutosta, sillä keskuksen toimintoihin on alustavasti suunniteltu mm. hotellia, mökkimajoitusta ja viljelypalstoja. Toteuttamisohjelman vaiheet I ja II eivät lähtökohtaisesti sisällä sellaista rakentamista tai toimintamuotoja, jotka olisivat ristiriidassa yleiskaavan kanssa. Kaava mahdollistaa siten uimarannan rakentamisen ja kehittämisen tässä raportissa esitetyissä kohteissa. Molemmista uimarantavaihtoehdoista on laadittu yleissuunnitelmatasoiset luonnokset uimarantatoimintojen sijoittumisesta. Suunnitelmat käsitellään tarkemmin kappaleessa 3 Uimarantasuunnitelmat. 1.2 Vedenkäsittely Veden laadun parantaminen uimarantakäyttöön aloitetaan ensivaiheessa johtamalla lisävettä Härjänruopan pohjavedestä. Veden laatua tullaan parantamaan lisäksi hapettamalla vettä vesisuihkujen avulla. Näillä menetelmillä veden laatu paranee hitaasti. Pohjaveden riittävyys on myös epävarmaa johtuen mm. suotautumisesta ja haihtumisesta, joten veden riittävyyttä tullaan seuraamaan mm. mittaamalla vedenpinnan korkeustasoa. Ensivaiheen uimarantasuunnittelua ja vesienkäsittelyä on käsitelty yksityiskohtaisemmin kappaleessa 3 Uimarantasuunnitelmat, kohta 3.6 Vedenkäsittely. Mahdollisesti myöhemmin tarvittavia veden parannusjärjestelyjä ovat lisävedenpumppaus Raisionjoesta, pintavalutus ja allasvesikiertojärjestely joita on yksityiskohtaisemmin käsitelty kappaleessa 2 Maankäytön yleissuunnitelmat, kohta 2.5 Allasvesikierron järjestelyt.

5 2 MONIPUOLISEEN VAPAA-AJANKESKUKSEEN LIITTYVÄT MAANKÄYTÖN YLEISSUUNNITELMAT Maankäytön yleissuunnitelma, Ve 1 Suunnitelmassa alueelle on sijoitettu aluevaraukset seuraaville toiminnoille: - hotelli-ravintola ja tanssilava m2 - mökkimajoitus m2 - leirintäalue m2 - puutarhamökkialue m2 - uimaranta-alue 8100 m2 Varsinaiset uimarantatoiminnot sijoittuvat Raision kaupungin omistamille maille, mutta muut toiminnot sijoittuvat osin yksityisille maille. Mikäli ajoneuvojen saapuminen alueelle ohjataan nykyistä katuverkostoa pitkin, reitti kiertää pohjoisesta Ruskon kunnan kautta Ahopellontieltä. Vaihtoehtoista saapumisreittiä voisi suunnitella Kuninkojan suunnalta Saunamäentieltä, mutta tällöin tulee huomioida liikenteen johtaminen nykyisen asuinalueen lävitse. Molemmissa vaihtoehdoissa joudutaan rakentamaan uutta tieyhteyttä n m. Raision keskustan suunnalta tuleville on rakennettavissa kevyenliikenteen yhteys Kuninkaanväylältä, joka vaatii uutta kevytväylää n.600 m Maastonmuodot mahdollistavat em. toimintojen sijoittumisen alueelle melko luontevasti. Rakentamista rajoittavia korkeita kallioita ei juuri ole ja reilusti tilaa vaativille mökki- ja leirintäalueille löytyy suhteellisen helposti rakennettavissa olevat alueet. Olemassa olevan puuston avulla toimintoja voidaan erotella toisistaan kapeilla metsävyöhykkeillä. P-alue, leikki- ja pelikentät sijoittuvat välittömästi rantavallien taakse. Alueen vesihuolto on liitettävissä itään noin 300 m päähän uimarannasta Saunamäentiellä Raision Kuninkojan alueen nykyiseen verkostoon. Jätevesien johtamisessa varaudutaan pumppaamoon. Alueen kuivatus- ja hulevedet puretaan maastoon.

6 5 Karttakuva vasemmalla: Kaaviomaisessa kartassa on esitetty monipuolisen vapaaajankeskuksen maankäyttömuotojen sijoittuminen ja tilantarve VE 1:ssä. 2.2 Maankäytön yleissuunnitelma Ve2 Suunnitelmassa alueelle on sijoitettu aluevaraukset seuraaville toiminnoille: - mökkimajoitus m2 - leirintäalue m2 - puutarhamökkialue m2 - uimaranta-alue m2 Toiminnot sijoittuvat pääasiallisesti Raision kaupungin omistamille maille. Alueelle saavutaan Ohikulkutien suunnalta Allastien kautta. Tieyhteys on helposti saavutettavissa ja alueen saavutettavuus on siten hyvä. Lisääntyvä käyttö edellyttäisi vanhan tien perusparantamista ja uuden tien rakentamista noin 400 m matkalta. Korkea kalliomäki rajoittaa III-vaiheen hotelli- ja mökkirakentamista ja muiden virkistystoimintojen sijoittumista. Eri toiminnoille soveltuvaa pinta-alaa on käytettävissä melko vähän ja uimarannalle jäävä alueen osa on suhteellisen kapea ja aurinkoisuuden suhteen epäsuotuisa. Kulttuurimaisemat ja kalliomäet tekevät lähimaisemasta kiinnostavan ja tarjoavat hyviä toimintaympäristöjä esim. kalliokiipeilylle ja viljelytoiminnalle. Pieni niemeke padon ja uimarannan välillä tarjoaa mielekkäitä paikkoja oleskelulle ja leikille. Suurilla käyttäjämäärillä niemen pinta-ala jää kuitenkin pieneksi eikä kalliomaaston kasvillisuuden kulutuskestävyys ole riittävä.

7 Leirinnälle, puutarhamökeille ja osin myös mökeille varatut alueet sijoittuvat padon riskialueelle, eivätkä siksi ole suositeltavia. Myös P-alue sijoittuu suoraan padon taakse. Alueen vesihuolto on liitettävissä nykyiseen verkostoon Allastiellä uuden ja perusparannettavan tieyhteyden kautta n.400 m päässä. Jätevesien johtamisessa varaudutaan pumppaamoon. Alueen kuivatus- ja hulevedet puretaan maastoon. 6 Karttakuva vasemmalla: Kaaviomaisessa kartassa on esitetty monipuolisen vapaaajankeskuksen maankäyttömuotojen sijoittuminen ja tilantarve VE 2:ssä.

8 7 2.3 Toimintojen vertailu taulukossa VE 1 VE 2 Saapuminen ja saavutettavuus Maastonmuodot Patoihin liittyvät riskit Ajoyhteys Ruskon kunnan kautta, saavutettavuudessa heikkouksia. Kevyenliikenteen saavutettavuus hyvä. Mahdollistavat toimintojen sijoittumisen melko luontevasti. Alueella ei ole padoksi luokiteltua maavallia. Ajoneuvo- ja kevytliikenne Ohikulkutien kautta, hyvä saavutettavuus. Rajoittavat toimintojen sijoittumista ja kokoa voimakkaasti. Osa toiminnoista välittömästi padon takana Uimarannan sijainti suhteessa muihin toimintoihin Sijaitsee keskeisesti muiden toimintojen edustalla Sijaitsee hieman muista toiminnoista sivussa Ympäristön tarjoamat mahdollisuudet Kunnallistekniikka Kehittämismahdollisuudet Metsäinen ympäristö, loivat maastonmuodot. Uimaranta edullisesti länsiauringon puolella. Liittyminen Kuninkojan kunnallistekniikkaan n. 300m päähän. Uutta tai täysin uusittavaa ajotieyhteyttä m. Vaiheittainen toteutus mahdollinen, alueena kehitettävissä sekä uimarantakäyttöön että virkistys- ja matkailualueeksi, liitettävissä liikenneyhteyksillä Kuninkaanväylään Kehittäminen matkailukohteeksi edellyttää yleiskaavamuutosta Kulttuurimaisema, kalliomäet ja kallioniemeke tuovat vaihtelua maisemakuvaan. Toisaalta topografia rajoittaa rakentamista. Uimarannan sijainti auringon suhteen ei ole ihanteellinen. Liittyminen Haunisen alueen - kunnallistekniikkaan n.400m päähän. Uutta tai täysin uusittavaa ajotieyhteyttä 400m. Alueen toteutettavuus uimarannaksi melko hyvä, kehittäminen monipuoliseksi vapaa-ajankeskukseksi haastavampaa. Kehittäminen matkailukohteeksi edellyttää yleiskaavamuutosta

9 8 2.4 Pinta-ala vertailu Maankäyttömuoto Luontevasti soveltuvien maaalueiden pinta-ala/ve1 Luontevasti soveltuvien maaalueiden pinta-ala /VE2 Hotelli/ravintola Mökkimajoitus Leirintäalue Puutarhapalsta-alue Esteetön uimaranta-alue 8 100, josta rantahiekkaa , josta rantahiekkaa 3400 Yhteensä (m2) Allasvesikierron järjestelyt Vesien käsittelyn yleiset periaatteet on esitetty liitteenä olevassa piirustuksessa allasvesikierron järjestelyt (1:5000). Prosessi on seuraava: pumppaus pintavalutus allasselkeytys virtauksen ohjaus patojärjestelyin purkujärjestelyt uimarannan hapetuskiertojärjestelyt Vettä pumpataan Raisionjoesta olemassa olevan pumppaamon pumppujen avulla pintavalutuskentälle. Nykyisten pumppujen tuotot ovat olleet suoraan altaaseen nykyjärjestelyin 360 m 3 /h ja 1440 m 3 /h. Vesi pumpataan viereisen mäen päälle. Tarkempi tuotto voidaan määrittää, kun pumpputiedot ja linjan geometria on määritetty tarkemmin. Vesi johdetaan pintavalutuksella kohti Haunisten allasta. Vesi valuu

10 Hauniseen suotopadon, laskeutusaltaan ja suotopadon läpi. Tarvittaessa suotopatojen luiskiin lisätään fosforin kanssa reagoiva saostusmateriaali. Kartalla näkyvä kolmas pato estää veden virtauksen ja ohjaa sen toisen suotopadon läpi, jolloin Hauniseen syntyy halutunlainen virtaamakierto. Padot mitoitetaan huoltoliikenteen mitoituksella Molemmille uimarantavaihtoehdoille voidaan sijoittaa paikalliset, veden kierrätykseen perustuvat hapetusjärjestelyt. Siinä kahden pumpun pumppaamo sijoitetaan rantaluiskaan ja molemmille pumpuille rakennetaan oma purkuputki rannalle. Purkuputket käännetään rannalla pystyyn ja putken suu varustetaan roiskelevyllä ja nostetaan 2-3 m korkeuteen maanpinnasta. Purkupaikka sovitetaan uimarannalle maisemallisesti soveltuvaan kohtaan ja maisemoidaan mm kiveyksin. Vesi ohjataan Haunisten altaasta takaisin Raisionjokeen hyödyntäen olemassa olevaa vedenotto/purkujärjestelmää. Suunnitelmat ovat samanlaiset molemmille vaihtoehdoille, VE1 ja VE2, veden kierrätyksen sijaintia lukuun ottamatta. 9 3 UIMARANTASUUNNITELMAT Työssä laadittiin lisäksi yleiskaavan mukaiset Raision kaupungin omistamille maaalueille soveltuvat yleissuunnitelmatasoiset uimarantasuunnitelmat vaihtoehtokohteille VE1 ja VE2. Uimarantojen varustetaso ja rannalle valittavat toiminnot määritellään tarkemmin jatkosuunnittelun aikana. Tässä työssä suunnittelun ohjenuorana ovat olleet esteettömyys sekä hyvä varustetaso. 3.1 Yleistä uimarantojen suunnittelusta Uimarantojen suunnittelusta ja rakentamisesta on annettu ohjeita RT-kortissa RT Ohjeessa määritellään sekä hyvin tai vaatimattomammin varustettujen uimarantojen varustelun taso sekä kiinnitetään huomiota turvallisuuteen ja esteettömyyteen. Uimarantoja käsitellään myös opetusministeriön liikuntapaikkajulkaisussa nro 90 Uimarantaopas. Seuraavat uimarantojen suunnittelua koskevat ohjeet ovat em. RT- kortin mukaisia. Vähimmäisvarustetason mukaan uimarannalle tulee päästä autolla niin, että auton voi jättää kohtuullisen lähelle pysäköintipaikalle. Huolto- ja pelastusajoneuvolla on päästävä rannalle asti ja niitä varten tulee olla opastus päätieltä. Ranta-alueen hiekkarannan suositeltava vähimmäisleveys on 5 10 m. Hiekka-aineksen tulee olla luonnonmateriaalia, ei murskattua kiviainesta. Vesirajan alapuolinen pohja-alue tulee kunnostaa esim. täyttömenetelmällä, jossa pohja peitetään suodatinkankaalla ja täytetään hiekkaisella maa-aineksella. Jätteiden keräyspisteitä tulee olla riittävästi. Valaistusta ei kesäkautena uimarannoilla tarvita, mutta talviuintipaikoille on valaistus toteutettava. Uimaranta varustetaan vähintään pelastusrenkailla, ilmoitustaululla ja opastemerkinnöillä. Pelastusvene tai lauta on suositeltava.

11 3.2 Uimasyvyydet Raision kaupunki Kaikkein pienemmille lapsille osoitetaan erillinen rajattu kahluualue, jonka maksimisyvyys on 50 cm. Pohjan tulee olla tasainen ja hiekkapohjainen. Jos alue on rajattu muusta rannasta, rajauksen tulee olla sellainen, ettei sen ali pääse syvempään osaan, eikä rakenteessa saa olla sellaisia kohtia, joihin voi tarttua kiinni. Rajaavana elementtinä voi toimia esim. laituri, jonka osalta on varmistettu, ettei sen alle pääse luiskahtamaan. Uimataidottomien veteen totutteluun ja alkeisuimaopetukseen soveltuu loiva hiekkaranta. Matalan alueen suositeltava syvyys on alle 0,8 metriä. Laituriin voidaan asentaa opetustanko. Opetuskäyttöön tarkoitetun laiturin ja opetuskaiteen tulee ulottua niin pitkälle, että laituria on syvyysalueella 0,8 1,5 m noin 10 metrin pituudelta. Mikäli laiturilta hyppääminen halutaan sallia, veden syvyyden tulee olla vähintään kaksi metriä, kun laituri on likimain veden pinnan tasolla. Uimaranta-alue olisi hyvä varustaa syvyysmerkinnöin. Taulukkoon on koottu uimarannan suunnittelussa huomioitavia mittoja: 10 Uima-alueet Lasten kahluu- ja vesileikkialue Uimataidottomien alue, alkeisopetus Jatko-opetus, Hyppysyvyys Laiturit Syvyys max. 50 cm max. 0,8 m 0,8 1,5 m min. 2 m min leveys 120 cm 3.3 Esteettömyyden periaatteet uimarannalla Esteettömällä uimarannalla on otettu huomioon kaikkien tasapuolinen mahdollisuus käyttää uimarantaa uimiseen tarkoitettuna liikuntapaikkana. Autopaikoista rantaa lähinnä olevat varataan liikuntaesteisille, joille rakennetaan lisäksi tasainen kovapohjainen kulkutie rantaan, pukuhuoneisiin, WC:hen sekä mahdolliselle kioskille. 3.4 Itärannalla sijaitseva vaihtoehto, VE1 Esteettömän uimarannan yhteyteen on suunniteltu: - hyppylaituri, - pienten lasten uinti, - inva-luiska - talviuintipaikka - onginta/oleskelualue - leikkikenttä - beachvolley ym. kentät, - sauna-, suihku- ja kioskirakennus

12 - wc Raision kaupunki Haunisten allasta kiertävä luontopolku/ virkistysreitti kulkee uimarannan läpi ja se on esitetty pinnoitettavaksi esim. puurakenteina (tasoina). Vaihtoehtoinen, esteetön reitti hyödyntää alueen muuta sisäistä väyläverkostoa ja P-aluetta. Uimaranta sijoittuu mahdollisten muiden toimintojen edustalle ja on alueen muiden toimintojen kannalta hyvin saavutettavissa. Käytettävissä oleva maa-alue mahdollistaa toimintojen melko vapaan sijoittamisen ja sommittelun. Vaiheittainen toteutus on helposti suunniteltavissa. Ensimmäisenä voidaan toteuttaa esim. talviuinnin ja pienten lasten uinnille varatut rantaosuudet, jotka on karttakuvassa rajattu poijuin. 11 Kuva: VE1. Ote uimarantasuunnitelmasta. Rantaviiva noudattaa laskettua vedenpinnan tasoa. Nykyinen rantaviiva näkyy ohuena viivana suunnitellun hiekkarannan alueella.

13 Etelärannalla sijaitseva vaihtoehto VE2 Uimarannan yhteyteen on suunniteltu: - hyppylaituri, - beachvolley kentät, - pienten lasten uinti, - inva-luiska, - talviuintipaikka - lasten leikkipaikka - sauna-, suihku- ja kioskirakennus - wc Varsinainen uimaranta sijoittuu muista toiminnoista hieman sivuun. Esteettömyyden toteuttaminen ja yhteydet esim. P-alueelta vaativat tarkkaa korkeuserojen miettimistä. Kuva: VE2. Ote uimarantasuunnitelmasta. Rantaviiva noudattaa laskettua vedenpinnan tasoa. Veden laskeminen tuo rannalle sijoittuville toiminnoille lisätilaa nykyisin varsin kapealla rantakaistalla. Hiekkaranta-alueet sijoittuvat vedenlaskun jälkeen paljastuvalle kuivalle maalle.

14 Vedenkäsittely Vesien käsittelyn yleiset periaatteet on esitetty liitteenä olevassa vedenkäsittely piirustuksessa. Altaaseen johdetaan uutta vettä tekemällä liitos Härjänruopalta tulevaan pohjavesiputkeen. Vedenottolupa on vuosikeskiarvona 1000 m 3 /d, mutta hetkellisesti voidaan vettä ottaa 2016 m 3 /d m 3 /d on melko pieni vesimäärä suhteutettuna Haunisten altaan kokoon, joten kyseisen vesimäärän johtamisella on vain vähäinen vaikutus Haunisten altaan veden laatuun lyhyellä aikajänteellä. Härjänruopan pohjaveden nitraattipitoisuus on korkea, happipitoisuus, ph ja lämpötila ovat alhaisia. Laatutietojen perusteella Härjänruopan kokonaistyppipitoisuus on huomattavasti Haunisten altaan kokonaistyppipitoisuutta korkeampi, kun taas kokonaisfosforipitoisuus on Härjänruopan vedenottamolla matalampi. Myös happipitoisuus, ph ja lämpötila ovat Härjänruopan vedenottamolla matalampia, mikä on normaalia verrattaessa pohjavettä pintaveteen. Myös näistä laatutekijöistä johtuen pohjaveden johtaminen Haunisten altaaseen ei muuta merkittävästi sen vedenlaatua. Molemmille uimarantavaihtoehdoille voidaan sijoittaa paikalliset, pohjaveden kierrätykseen perustuvat hapetusjärjestelyt. Siinä kahden pumpun pumppaamo sijoitetaan rantaluiskaan ja molemmille pumpuille rakennetaan oma paineputki rannalle. Paineputket käännetään rannalla pystyyn ja putken suu varustetaan roiskelevyllä ja nostetaan 2-3 m korkeuteen maanpinnasta. Paineputken vesisuihkua voidaan käyttää uimarannalla esim. alle käveltävänä suihkuna, Altaaseen rakennetaan purkuputki säätelemään altaan pinnan korkeutta. Purkuputki rakennetaan Padon numero 2 yhteyteen, jo olemassa olevia putkirakenteita hyväksi käyttäen. Putket katkaistaan Raision jokeen laskevan ojan kohdalla, ja vesi johdetaan ojan kautta Raision jokeen. Purku altaasta toteutetaan ylivuotokaivon avulla. 3.7 Veden pinnan taso Uimarantojen suunnittelun lähtökohtana on oletettu, että vedenpintaa lasketaan tasolle noin +30,0. Veden pinnan laskemisen myötä vesiraja siirtyy n metriä nykyistä kauemmaksi. Uusi muodostuva rantavyöhyke rakennetaan uimarannan hietikoksi ja hyödynnetään kokonaisuudessaan osana virkistysaluetta. Uimarantojen uimasyvyydet rakennetaan maanmuokkauksella eri uima-alueisiin ja toimintoihin soveltuviksi. 4 YHTEYSTIEDOT Suunnittelutyön tekijänä on toiminut Pöyry Finland Oy, yhteyshenkilönä ins. Arto Muhonen, p , arto.muhonen@poyry.com. Raision kaupungin edustajana työssä on toiminut Marja Uusitalo.

15 14 5 LIITTEET Yleissuunnitelma Maankäytön yleissuunnitelma, VE1. 1:2500 Maankäytön yleissuunnitelma, VE2, 1:2500 Allasvesikierron järjestelyt, VE1 ja 2 1:5000 Uimarantasuunnitelma Esteettömän uimarannan yleissuunnitelma, VE1. 1:1000, Esteettömän uimarannan yleissuunnitelma, VE2, 1:1000 Vedenkäsittely VE1 ja VE2 Kustannusarvio, VE 1 Kustannusarvio, VE 2

Haunisten allas Raision kaupunki Maankäytön yleissuunnitelma ve 1 luonnos 1:2500 Pöyry Finlad Oy

Haunisten allas Raision kaupunki Maankäytön yleissuunnitelma ve 1 luonnos 1:2500 Pöyry Finlad Oy 66 4 1:5 100 m2 614 m2 1:6 57 100 58 3 1 17 5 3:2 10 m2 Haunisten allas Raision kaupunki Maankäytön yleissuunnitelma ve 1 luonnos 1:00 Pöyry Finlad Oy 012 4 18 6 7 tanssi P 10: 2 m2 19 8: 90 m2 60 7 at

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS Neulaniemen rakennemallien kuvaus VE1 Vuoristotie Malli pohjautuu kahteen tieyhteyteen muuhun kaupunkirakenteeseen. Savilahdesta tieyhteys

Lisätiedot

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS LIITE 5 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto Yhdyskuntatekniikka 82120192/1 Itä-Immanen Vaihe 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 03.10.2008

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Tilanvaraussuunnitelma Päivämäärä 7.12.2016 Viite 1510030125 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Päivämäärä 7.12.2016 Laatija

Lisätiedot

ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen

ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen 28.2.2018 Sumipa Oy 1 YLEISTÄ Suunnitelma perustuu ranta-asemakaavan muutosehdotukseen 1.3.2018. Korttelit

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

Linikkalanlammi (Forssa)

Linikkalanlammi (Forssa) Linikkalanlammi (Forssa) Forssan keskustan tuntumassa, Lamminrannan kaupunginosassa sijaitseva Linikkalanlammi on pinta-alaltaan 4,6 hehtaaria ja rantaviivaa puistomaisemissa kertyy noin yhden kilometrin

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Asikkalan kunta Asiakirjatyyppi Vesihuollon yleissuunnitelma Päivämäärä [Month, year] Viite LUONNOS 10.1.2012 ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA LUONNOS ASIKKALAN KUNTA

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET VIRKISTYSALUEET OSA I SAARISTO JA RANNIKKO TAAJAMARAKENTEEN ULKOPUOLISET ALUEET Loviisan kaupunki Arkkitehtitoimisto syksy 2007

Lisätiedot

http://sr512201/webmap/content/result.htm

http://sr512201/webmap/content/result.htm Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 ASUINPIENTALOJEN KORTTELIALUE 1.04 ERILLISPIENTALOJEN KORTTELIALUE. 3.01 LIIKERAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLE SAADAAN RAKENTAA KASVIHUONERAKENNUKSIA SEKÄ TÄHÄN TARKOITUKSEEN

Lisätiedot

PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke

PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke SUUNNITELMASELOSTUKSEN LIITE A 101006179-T02A 14.8.2017 PORIN KAUPUNKI Harjunpäänjoen alaosan ja Sunniemen vesitaloushanke Harjunpäänjoen alaosan vaihtovesi- ja kuivatuspumppaus Sisältö 2 1 YLEISTÄ 3 2

Lisätiedot

PIISPANPORTTI, EKEN KORTTELI LEIKKIPUISTOVAIHTOEHTOJEN TARKASTELUT ULLA LOUKKAANHUHTA AAPO PIHKALA

PIISPANPORTTI, EKEN KORTTELI LEIKKIPUISTOVAIHTOEHTOJEN TARKASTELUT ULLA LOUKKAANHUHTA AAPO PIHKALA PIISPANPORTTI, EKEN KORTTELI LEIKKIPUISTOVAIHTOEHTOJEN TARKASTELUT 13.11.2013 ULLA LOUKKAANHUHTA AAPO PIHKALA LEIKKIPUISTOVAIHTOEHDOT - VAIHTOEHTO 1: METSÄ, 1260 M2 - VAIHTOEHTO 2: KALLIONREUNA, 760 M2

Lisätiedot

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1.

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS 26.1.2012 Ramboll Finland Oy, Kotipaikka Espoo, Y-tunnus 0101197-5,

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

Alueen nykytila. Osayleiskaavan vaikutukset. Sulan osayleiskaava, hulevesien yleispiirteinen hallintasuunnitelma

Alueen nykytila. Osayleiskaavan vaikutukset. Sulan osayleiskaava, hulevesien yleispiirteinen hallintasuunnitelma Alueen nykytila Suunnittelualue on Sulan osayleiskaava-alue, joka on pinta-alaltaan n. 510 hehtaaria. Alueesta noin hieman alle 200 ha on asemakaavoitettu asumisen ja työpaikkojen alueiksi. Kaavoittamattomat

Lisätiedot

LIITE 4. Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita.

LIITE 4. Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita. 1. JOHDANTO Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita. AK- ja AKR -alueiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on n. 64

Lisätiedot

Ympäristöpalvelut. Yleinen uimaranta tai uimala (Terveydensuojelulain 13 :n mukainen ilmoitus, myös kuluttajaturvallisuuslain mukaisia tietoja)

Ympäristöpalvelut. Yleinen uimaranta tai uimala (Terveydensuojelulain 13 :n mukainen ilmoitus, myös kuluttajaturvallisuuslain mukaisia tietoja) Viranomainen vastaanottanut ilmoituksen / 20 Ilmoituksen aihe Dnro VLK/ / Vastaanottaja Päätöstiedot / 20 Työtilan tai toiminnon, josta voi aiheutua terveyshaittaa, sijoittuminen asuinrakennukseen tai

Lisätiedot

Höljäkän kylän keskustan osayleiskaava

Höljäkän kylän keskustan osayleiskaava 1 NURMEKSEN KAUPUNKI Höljäkän kylän keskustan osayleiskaava YLEISKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET Kehittämistavoitemerkinnät ja niihin liittyvät määräykset: Alueen tiivistämis-/eheyttämistarve. Alueen lisärakentaminen

Lisätiedot

UIMAVESIPROFIILI RANTAKYLÄN UIMAPAIKKA

UIMAVESIPROFIILI RANTAKYLÄN UIMAPAIKKA 3.12.2012 UIMAVESIPROFIILI RANTAKYLÄN UIMAPAIKKA SISÄLLYS 1. YHTEYSTIEDOT 1.1 Uimarannan omistaja ja yhteystiedot 1.2 Uimarannan päävastuullinen hoitaja ja yhteystiedot 1.3 Uimarantaa valvova viranomainen

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Varstakadun, Luhtikujan, Lyhdekujan, Suvitien, Sormulanraitin ja Puutossalmentien kevyen liikenteen väylän katusuunnitelmaluonnoksien

Lisätiedot

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS 2.9.2015 2 TOIMEKSIANTO JA SELVITYSALUEEN SIJAINTI Toimeksiannosta olemme laatineet alikulkuselvityksen Harsun työpaikkaalueen kaavaluonnoksen perusteella. Toimeksiantajana

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS LENTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUUNTAMONTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 17.5.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 799 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE LINTURINNE/5 KORTTELIT 860 osa ja

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 849/10.03.01.00/2013 390 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv historia Kaupunginvaltuusto 2.9.2013

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut. Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015

Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut. Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015 Yhdyskuntatekniikka Lausunto Dnro: Kaavoitus- ja liikennejärjestelmäpalvelut Anna Hakamäki 11.11.2015 718/11.01.00/2015 Kirkkonummen kunnan rakennus- ja ympäristölautakunta Lausunto Perikunta c/o Christian

Lisätiedot

LIITE. Vanha Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AKR ja AO alueita.

LIITE. Vanha Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AKR ja AO alueita. 1. JOHDANTO Vanha Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AKR ja AO alueita. AKR- alueiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on n. 60 000 m2 ja AO

Lisätiedot

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO SUUNNITTELUPERIAATTEET Kauppatorin liikenteellinen ratkaisu perustuu valitun verkkovaihtoehtoon 2, Alueen kokonaisuudessa hahmottuu kolme osa-aluetta: asema-aukio,

Lisätiedot

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE Vastaanottaja Iitin kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 27.11.2013 Viite 82144450 IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILUALUE Päivämäärä 27.11.2013 Laatija Hyväksyjä

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Porttipuiston kauppakeskuksen tontin. alustava hulevesiselvitys. Vantaa, Helsinki

Porttipuiston kauppakeskuksen tontin. alustava hulevesiselvitys. Vantaa, Helsinki Porttipuiston kauppakeskuksen tontin alustava hulevesiselvitys Vantaa, Helsinki Maaliskuu 2008 Porttipuiston kauppakeskus, Vantaa, Helsinki 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN LÄHTÖKOHDAT... 3 2 HULEVESIMÄÄRÄT...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b 7 LAUSUNTO PORVARINLAHDEN ETELÄRANNAN LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISESITYKSESTÄ SEKÄ HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMASTA Kslk 2007-56, Ylk 2 9.1.2007 Karttaruudut L6,

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA. Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka. Yleissuunnitelma. Työ: E25011. Tampere 30.11.2011

SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA. Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka. Yleissuunnitelma. Työ: E25011. Tampere 30.11.2011 SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka Yleissuunnitelma Työ: E25011 Tampere 30.11.2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

OHJE JÄTEVESIEN KÄSITTELY VIEMÄRIVERKOSTON ULKOPUOLELLA. Miksi jätevesien käsittely vaatii tehostamista?

OHJE JÄTEVESIEN KÄSITTELY VIEMÄRIVERKOSTON ULKOPUOLELLA. Miksi jätevesien käsittely vaatii tehostamista? JÄTEVESIEN KÄSITTELY VIEMÄRIVERKOSTON ULKOPUOLELLA Miksi jätevesien käsittely vaatii tehostamista? Haja-asutusalueiden jätevesien vaikutus kohdistuu pääosin lähiympäristöön. Maahan johdetut jätevedet voivat

Lisätiedot

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI Lopen sininen retkeilyreitti 3 km Lopen sininen reitti lähtee Tauluntien varressa olevalta pysäköintialueelta. Reitti kulkee aluksi kapeaa polkua pitkin mäntymetsikön

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 390 15.12.2014 Asianro 849/10.03.01.00/2013 9 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista historia

Lisätiedot

Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3

Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3 Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3 17.12.2016 Ksu Kelluva rantaraitti Selvityskohde sijaitsee Tuusulan kunnan alueella Tuusulanjärven eteläpäässä. Suunniteltu rantaraitti sijaitsee Gustavelundin

Lisätiedot

UIMAVESIPROFIILI OULUNTULLI - KALLIOMONTTU, KEMPELE

UIMAVESIPROFIILI OULUNTULLI - KALLIOMONTTU, KEMPELE UIMAVESIPROFIILI 26.4.2016 OULUNTULLI - KALLIOMONTTU, KEMPELE Kalliomonttu on uimarannaksi kunnostettu vanha kalliolouhosalue. Vesi louhos montussa on pohjasta tihkuvaa kirkasta pohjavettä, joka pitää

Lisätiedot

KAUKJÄRVEN RANTA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA, VASTINEET

KAUKJÄRVEN RANTA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA, VASTINEET KAUKJÄRVEN RANTA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA, VASTINEET 1 (17) Kaavoittajan vastine-esitykset ehdotusvaiheen palautteeseen: LAUSUNNOT: Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskukset Ei vastinetta. KAUKJÄRVEN RANTA-ALUEEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015.

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015. Kunnanhallitus 7.12.2015 154 LIITE 94 MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT Päiväys 16.11.2015. Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 22.6.2015 Luonnos nähtävänä

Lisätiedot

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen kaupunki/ Kaavoitus 2013 1 KAUPUNGINLAHDENRANTA LIIKENNE ALUEEN LIIKENTEELLINEN SIJOITTUMINEN Yhdyskuntarakenne vaikuttaa sekä liikkumistarpeisiin

Lisätiedot

Suunnitelma laskeutusaltaan sijoittamisesta ja mitoittamisesta

Suunnitelma laskeutusaltaan sijoittamisesta ja mitoittamisesta SUUNNITELMA 1 (4) Suunnitelma laskeutusaltaan sijoittamisesta ja mitoittamisesta Lähtökohdat suunnitelmalle Suunnitelma altaasta Lemminkäiselle on myönnetty lupa maanläjitykseen Kajaaniin tilalle Mustalahti

Lisätiedot

Uimavesidirektiivin. Suomessa. Johtaja Jari Keinänen Sosiaali- ja terveysministeriö. Jätevedet ja hygienia -iltaseminaari, 14.1.

Uimavesidirektiivin. Suomessa. Johtaja Jari Keinänen Sosiaali- ja terveysministeriö. Jätevedet ja hygienia -iltaseminaari, 14.1. Uimavesidirektiivin toimeenpano Suomessa Johtaja Jari Keinänen Sosiaali- ja terveysministeriö Jätevedet ja hygienia -iltaseminaari, Direktiivi i uimaveden laadun hallinnasta (2006/6/EY) Direktiivin toimeenpano

Lisätiedot

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 NAKKILAN TAAJAMAOSAYLEISKAAVAN Tarkistaminen ja laajentaminen 2010 SATAKUNNAN ALUESUUNNITTELUN YHTEISTYÖRYHMÄ 20.1.2011 * KAAVOITUSARKKITEHTI SUSANNA ROSLÖF Satakunnan

Lisätiedot

Alueellinen hulevesisuunnitelma 1.4.2014 Leena Sänkiaho Pöyry Finland Oy

Alueellinen hulevesisuunnitelma 1.4.2014 Leena Sänkiaho Pöyry Finland Oy Alueellinen hulevesisuunnitelma 1.4.2014 Leena Sänkiaho Pöyry Finland Oy 2.4.2014 Leena Sänkiaho, Pöyry Finland Oy 1 Suunnittelun lähtökohdat Valuma-aluelähtöinen selvitys Yleiskaavataso Asemakaavatasoisissa

Lisätiedot

PÄLKÄNE, LUOPIOISTEN KIRKONKYLÄ RAJALANNIEMI ETELÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS 2.4.2007 MA-ARKKITEHDIT

PÄLKÄNE, LUOPIOISTEN KIRKONKYLÄ RAJALANNIEMI ETELÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS 2.4.2007 MA-ARKKITEHDIT PÄLKÄNE, LUOPIOISTEN KIRKONKYLÄ RAJALANNIEMI ETELÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS 2.4.2007 MA-ARKKITEHDIT Rajalanniemen eteläosan asemakaavan muutos 1 LÄHTÖKOHTIA Kaavahankkeen perustiedot on esitetty

Lisätiedot

TIIRAN UIMARANTAPROFIILI Nurmijärven kunta

TIIRAN UIMARANTAPROFIILI Nurmijärven kunta TIIRAN UIMARANTAPROFIILI Nurmijärven kunta 2 Tiiran uimarantaprofiili SISÄLLYS 1. YHTEYSTIEDOT 1.1 Uimarannan omistaja ja yhteystiedot 1.2 Uimarannan päävastuullinen hoitaja ja yhteystiedot 1.3 Uimarantaa

Lisätiedot

Juankoski Nuottiniemen alueen muinaisjäännösinventointi 2009

Juankoski Nuottiniemen alueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Juankoski Nuottiniemen alueen muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: FCG Finnish Consulting Group Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Maastokartta... 3 Muinaisjäännökset...

Lisätiedot

Uusia mahdollisuuksia lasten LUISTELUALUEIDEN. toteuttamiseen

Uusia mahdollisuuksia lasten LUISTELUALUEIDEN. toteuttamiseen Uusia mahdollisuuksia lasten LUISTELUALUEIDEN toteuttamiseen 1 Lisää luistelupaikkoja! Lasten perinteiset talviliikuntamahdollisuudet ovat supistumassa pakkaspäivien vähentyessä. Valtakunnalliset jääurheiluliitot

Lisätiedot

UIMAVESIPROFIILI UIMALAITOS, LIEKSA

UIMAVESIPROFIILI UIMALAITOS, LIEKSA UIMAVESIPROFIILI UIMALAITOS, LIEKSA SISÄLLYS 1. YHTEYSTIEDOT 1.1 Uimarannan omistaja ja yhteystiedot 1.2 Uimarannan päävastuullinen hoitaja ja yhteystiedot 1.3 Uimarantaa valvova viranomainen ja yhteystiedot

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Ylöjärven kaupunki. Kolmenkulman hulevesisuunnitelman täydentäminen. Raportti

Ylöjärven kaupunki. Kolmenkulman hulevesisuunnitelman täydentäminen. Raportti Ylöjärven kaupunki Kolmenkulman hulevesisuunnitelman Raportti 7.12.2015 7.12.2015 1 (5) Sisältö 1 JOHDANTO... 2 1.1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 SUUNNITTELUALUE JA SEN NYKYTILA... 2 2.1

Lisätiedot

Sekaviemäreistä luopumisen vaikeus kokemuksia sekaviemäriverkoston eriyttämisen yleissuunnittelusta

Sekaviemäreistä luopumisen vaikeus kokemuksia sekaviemäriverkoston eriyttämisen yleissuunnittelusta Sekaviemäreistä luopumisen vaikeus kokemuksia sekaviemäriverkoston eriyttämisen yleissuunnittelusta Vesihuoltopäivät 2016 Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko, Aulanko sali, klo 11:00 11:20 Pertti Leppänen,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY

ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 8.3.2018 ASEMAKAAVAN MUUTOS 23:9 KUULOJA FORTUM WASTE SOLUTIONS OY KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Ramboll Finland Oy

Lisätiedot

LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ

LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ LIITE 13 HAVAINNEKUVA LIITE 14 ASEMAKAAVAN SEURANTALOMAKE LIITE 15 VASTINEET KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLOAIKANA SAATUIHIN

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA. KARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavamuutos koskee kirkonkylän tilaa: RASTIAINEN

KARVIAN KUNTA. KARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavamuutos koskee kirkonkylän tilaa: RASTIAINEN KARVIAN KUNTA KARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavamuutos koskee kirkonkylän tilaa: RASTIAINEN 230-405-1-6 KUNNAN KAAVATUNNUS 230YKAM22014 26.5.2015 Aluearkkitehti Ilmari Mattila 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN Uimarantojen turvallisuussuunnitelma

AKAAN KAUPUNGIN Uimarantojen turvallisuussuunnitelma AKAAN KAUPUNGIN Uimarantojen turvallisuussuunnitelma Arajärven leirikeskus/ uimaranta Luttusten uimaranta Sataman uimaranta Tipurin uimaranta Suunnitelman laatinut Akaan Turva 15.7.2012 1 Sisältö: VELVOLLISUUS

Lisätiedot

Hämeenlinnan Myllyojan Kankaisten ja Siirin uomaosuuksien parannussuunnitelma

Hämeenlinnan Myllyojan Kankaisten ja Siirin uomaosuuksien parannussuunnitelma Hämeenlinnan Myllyojan Kankaisten ja Siirin uomaosuuksien parannussuunnitelma Janne Ruokolainen Raportti nro 6/2015 Sisällys 1 Kohteen yleiskuvaus ja hankkeen tavoitteet... 2 2 Toimenpiteet... 2 2.1 Joutsiniementien

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

Pekka Makkonen Versokuja 4 D Kuopio

Pekka Makkonen Versokuja 4 D Kuopio SKVY Oy LAUSUNTO Pekka Makkonen Versokuja 4 D 70150 Kuopio 24.11.2015 Juuan kunta Ympäristölautakunta Poikolantie 1 83900 JUUKA Yleistä Juuan rengasvesiosuuskunta teki vuonna 2011 päätöksen vesihuoltosuunnitelman

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

PISPALAN KEVÄTLÄHTEET

PISPALAN KEVÄTLÄHTEET FCG Finnish Consulting Group Oy Tampereen kaupunki 1 (1) PISPALAN KEVÄTLÄHTEET MAASTOTYÖ Kuva 1 Lähteiden sijainti kartalla Pispalan kevätlähteiden kartoitus suoritettiin 20.4.2011, 3.5.2011 ja 27.5.2011.

Lisätiedot

Hulevesien hallinnan suunnittelu yleis- ja asemakaavatasolla

Hulevesien hallinnan suunnittelu yleis- ja asemakaavatasolla Hulevesien hallinnan suunnittelu yleis- ja asemakaavatasolla Olli Jaakonaho, Uudenmaan ELY-keskus SEMINAARI HULEVESIEN HALLINNASTA VANTAANJOEN VALUMA ALUEELLA KAAVOITUS, RAKENTEET, TOIMIVUUS JA HUOLTO

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Uponor-mökkituotteet. Toimintaperiaate. Mökeille ja rantasaunoille:

Uponor-mökkituotteet. Toimintaperiaate. Mökeille ja rantasaunoille: Uponor-mökkituotteet Toimintaperiaate Uponor-mökkituotteet on suunniteltu erityisesti pienten pesuvesimäärien käsittelyyn matalavarusteisilla kesämökeillä ja rantasaunoilla. Mökeille ja rantasaunoille:

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Sarvvikinportin (ent. Kurkiranta) asemakaava (hanke 34500), osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen ja hyväksyminen MRL 62 :n ja 63 :n mukaisesti

Lisätiedot

2016 Kortteli 14 rakennuspaikka 5. Tenon Osman ranta-asemakaavan muutos. Kortteli 14 rakennuspaikka 5 KAAVASELOSTUS

2016 Kortteli 14 rakennuspaikka 5. Tenon Osman ranta-asemakaavan muutos. Kortteli 14 rakennuspaikka 5 KAAVASELOSTUS Utsjoki Tenon Osman ranta-asemakaavan muutos Kortteli 14 rakennuspaikka 5 KAAVASELOSTUS 14.4.2016 Seitap Oy 2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava

Lisätiedot

KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS

KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS Kouvolan kaupunki Yhdyskuntatekniset palvelut OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS Pvm. 18.7.2018 Täyd. Diaari 1857/10.02.01/2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Saarijärven kaupunki Asiakirjatyyppi Viemäröinnin yleissuunnitelma Päivämäärä 13.07.2015 Viite 1510020093 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI HEIKKILÄNMUTKAN VIEMÄRÖINNIN YLEISSUUNNITELMA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI

Lisätiedot

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus MRL 72 mukaan rannoille ei saa rakentaa ilman asemakaavaa tai rakentamisen ohjaamiseen tarkoitettua yleiskaavaa. Silloin kun kaavaa ei ole, rakentamiseen

Lisätiedot

Juha Laasonen 26.8.2013

Juha Laasonen 26.8.2013 1 (6) LOHIJÄRVEN MAAPADON MÄÄRÄAIKAISTARKASTUS V.. PTL 19.2 MUKAINEN YHTEENVETO EDELLISEN MÄÄRÄAIKAISTARKASTUKSEN JÄLKEEN TEHDYISTÄ TÖISTÄ, TARKASTUKSISTA JA MITTAUKSISTA SEKÄ ALUSTAVA ARVIO PADON KUNNOSTA

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi:

Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi: Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi: Asialista 1. Yleistä 2. Toteutusvaiheet 2017-2019 3. Käyttö- ja jätevesi Vesijohtolinjat (VJ) Jätevesilinjat (JV) Käyttö- ja jätevesi urakan aikana 4. Hulevesi

Lisätiedot

KIINTEISTÖN HALTIJA Nimi Jakeluosoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelinnumero Sähköpostiosoite TIEDOT KIINTEISTÖSTÄ Kiinteistön osoite Kiinteistön rek.n:o Kiinteistön valmistumisvuosi Peruskorjausvuodet

Lisätiedot

Marseuddenin osayleiskaavan muutos. Kiinteistöjen rajautuminen rantaan. Kiinteistöjen omarantaisuus

Marseuddenin osayleiskaavan muutos. Kiinteistöjen rajautuminen rantaan. Kiinteistöjen omarantaisuus Marseuddenin osayleiskaavan muutos Kiinteistöjen rajautuminen rantaan Kiinteistöjen omarantaisuus Marseuddenin niemen rakennetut kiinteistöt ovat omarantaisia ja suuri osa niistä rajoittuu rannan suunnassa

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma KOKEMÄEN KAUPUNKI Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma Työ: 21893YV Tampere 27.9.2007 AIRIX Ympäristö Oy Muut toimistot: PL 453 KAARINA 33101 TAMPERE ESPOO Puh. 010 241 4000 OULU Fax 010 241

Lisätiedot

RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU

RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU FCG Finnish Consulting Group Oy Ylöjärven kaupunki RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU Raportti -P13571 12.5.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 12.5.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Lähtökohdat...

Lisätiedot

Mansikkaniemen asemakaava

Mansikkaniemen asemakaava Mansikkaniemen asemakaava 26.6.2018 IISALMEN KAUPUNKI PL 10, 74101 Iisalmi Puh. (017) 272 31 WWW.IISALMI.FI Hankkeen eteneminen Alueen kaavoitus on käynnistynyt seurakuntayhtymän aloitteesta 2017. KV päätös

Lisätiedot

Engelinrannan hulevesien hallinta

Engelinrannan hulevesien hallinta Engelinrannan hulevesien hallinta Alustavat tulokset 24.11.2015 Hämeenlinna When infrastructure counts. Lähtökohdat 2 Sibeliuksenkadun hulevesiviemäri tulvii linjaautoaseman kohdalla, ongelma ratkaistava

Lisätiedot

Diaarinumero (Viranomainen täyttää) VAPAUTUSHAKEMUS VESIJOHTOON JÄTEVESIVIEMÄRIIN SADEVESIVIEMÄRIIN LIITTYMISESTÄ OHJEITA: Täyttäkää kaikki kohdat huolellisesti. Jokaisesta vesipisteitä tai viemärin sisältävästä

Lisätiedot

Rassi P., Alanen A., Kanerva T. & Mannerkoski I. (toim.) 2001: Suomen lajien uhanalaisuus Ympäristöministeriö & Suomen ympäristökeskus,

Rassi P., Alanen A., Kanerva T. & Mannerkoski I. (toim.) 2001: Suomen lajien uhanalaisuus Ympäristöministeriö & Suomen ympäristökeskus, 64 Valtatie 8 välillä Raisio-Nousiainen LÄHTEET LÄHTEET Biota BD Oy 2003: Raision liito-oravaselvitys Brusila Heljä. Vt 8 Raisio-Nousiainen. Muinaisjäännösinventointi 2004. Turun maakuntamuseo. Matinkainen

Lisätiedot

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006 Naantalin kaupunki sivu 1 (6) ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006 NAANTALI, ITÄTAMMISTON ASEMAKAAVAN LAATIMINEN (AK-259) Aloite Aloitteen kaavan laatimisesta on tehnyt maanomistaja.

Lisätiedot

TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS

TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS 6.9.2018 7.9.2018 TAPIOLA, LÄNSITUULENAUKIO KUNNALLISTEKNINEN TARKASTELU, ALUSTAVA SELVITYS 1. Selvityksen tausta Tämä kunnallistekninen tarkastelu liittyy Tapiolan keskuksen (Raitinlukko ja Länsituulenaukio,

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus VAALAN KUNTA ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx Kaavaehdotus xx Hyväksymispäivämäärät: Kunnanhallitus xx / xx Kunnanvaltuusto xx / xx Selostus koskee 25.3.2015

Lisätiedot

Mökkipaketti 2. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet. Ohjeversio 08/11

Mökkipaketti 2. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet. Ohjeversio 08/11 Mökkipaketti 2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Ohjeversio 08/11 1 Sisältö 1 Käyttötarkoitus... 3 2 Asentaminen... 4 2.1 Imeytyskaivon asentaminen... 5 3 Huolto... 6 2 1 Käyttötarkoitus Mökkipaketti

Lisätiedot

KESKEISET PERIAATTEET

KESKEISET PERIAATTEET NUMMI-PUSULA IKKALA KAAVARUNKO Luonnos 9.3.2009 KESKEISET PERIAATTEET 1 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Suunnittelualue käsittää Ikkalan kylätaajaman keskeisen ydinalueen. Suunnittelualueella sijaitsee

Lisätiedot

Uimarantojen ja uimapaikkojen kartoitus ja hoitoluokitus

Uimarantojen ja uimapaikkojen kartoitus ja hoitoluokitus Tekninen lautakunta 103 21.12.2016 Uimarantojen ja uimapaikkojen kartoitus ja hoitoluokitus 594/10.05.03/2016 Tekninen lautakunta 21.12.2016 103 Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi 12.12.2016: Liikuntapaikkojen

Lisätiedot

Loma- ja matkailualue. Alueelle saa rakentaa loma- ja vapaa-ajanviettoa palvelevia rakennuksia.

Loma- ja matkailualue. Alueelle saa rakentaa loma- ja vapaa-ajanviettoa palvelevia rakennuksia. Sääksjärven ranta-asemakaava l ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: R-1 Loma- ja matkailualue. Alueelle saa rakentaa loma- ja vapaa-ajanviettoa palvelevia rakennuksia. Rakennusten ulkonäkö ja massoittelu

Lisätiedot

JOKILAAKSON TARINA MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA, KAUKALAHDEN RADAN ETELÄPUOLI, ESPOO

JOKILAAKSON TARINA MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA, KAUKALAHDEN RADAN ETELÄPUOLI, ESPOO JOKILAAKSON TARINA MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA, KAUKALAHDEN RADAN ETELÄPUOLI, ESPOO 05.02.2019 Rakeisuuskaavio 1 / 7 500 VAIHTOEHTO 1 1 Maankäyttösuunnitelma 1 / 4 000 VAIHTOEHTO 1 2 VAIHTOEHTO 1 KAUKALAHDEN

Lisätiedot