Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4072/ /2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 97 08.10.2015. 97 Asianro 4072/11.01.00/2015"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) 97 Asianro 4072/ /2015 Päätös ympäristölupahakemuksesta / T:mi Metallivälitys Räsänen, Romuliike, Kaatopaikantie 316, Kuopio Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut T:mi Metallivälitys Räsänen on jättänyt ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristölupahakemuksen, joka koskee metalliromun varastointia ja käsittelyä Kuopion jätekeskuksen alueella, osoitteessa Kaatopaikantie 316, Kuopio (kiinteistö ). Metallivälitys Räsäsellä on toiminnalle voimassaoleva ympäristölupa Haminalahden kylässä Kiviharjun varastoalueella, palstalla nro 60. Hakemus koskee toiminnan siirtymistä uudelle toimipaikalle. Toiminta ei muutu aiemmasta. Ympäristölupa esitetään myönnettävän. Vaikutusten arviointi - Esitys Asia Luvan hakija myöntää ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan T:mi Metallivälitys Räsäselle seuraavasti: Päätös ympäristölupahakemuksesta T:mi Metallivälitys Räsänen Putkinotkontie KUOPIO Y-tunnus: yhteyshenkilö: Pasi Räsänen, p , sähköposti: pasi@metallivalitys.fi Toiminta ja sen sijainti Romuliike Kaatopaikantie 316, Kuopio (kiinteistö ) Luvan hakemisen peruste ja lupaviranomaisen toimivalta Toiminta on lupavelvollinen ympäristönsuojelulain 27 ja ympäristönsuojelulain liitteen 1 taulukon 2 kohdan 13 f mukaan. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on toimivaltainen lupaviranomainen toiminnan ympäristölupa-asiassa valtioneuvoston asetuksen ympäristönsuojelusta :n 2 perusteella.

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (2) Hakemuksen vireilletulo ja täydennykset Toimintaa koskevat luvat ja sopimukset Ympäristön kaavoitustilanne ja maankäyttö Lupahakemus on jätetty ympäristö- ja rakennuslautakunnalle Hakemusta on täydennetty kuvauksella vastaanotettavien jätteiden käsittelystä sekä yleisölle tarkoitetulla tiivistelmällä hakemuksesta ja tiedoilla hiekan- ja öljynerottimesta. Lupahakemuksesta on neuvoteltu Pöytäkirja on liitetty asiakirjoihin. T:mi Metallivälitys Räsäsellä on vuokrasopimus Jätekukko Oy:n hallitsemalla, Kuopion kaupungin Hiltulanlahden kylässä sijaitsevalla tilalla Kukkola Rno 34:3 olevan varastoalueen vuokraamisesta. Vuokra-aika alkaa ja päättyy Sopimuksen mukaan vuokra-aikaa voidaan jatkaa jälkeen. Kuopion keskeisen kaupunkialueen yleiskaavassa (Kuopion kaupunginhallituksen päätös ja Kuopion Hallinto-oikeuden päätös ) toiminnan sijoituspaikka on merkitty kaatopaikka-alueeksi (EK). Alueella ei ole asemakaavaa. Laitoksen lähiympäristö on metsävaltaista. Lähialueelle sijoittuu maaainesten ottoa sekä Pelastusopiston harjoitusalue. Lähimmät asuinkiinteistöt sijaitsevat noin 1 kilometrin etäisyydellä jätekeskuksen luoteis-, lounais- ja eteläpuolella ja lähimmät vapaa-ajan asunnot noin 2 kilometrin päässä jätekeskuksen kaakkoispuolella. Laitoksen lähialueella ei sijaitse ympäristövaikutuksille herkkiä kohteita, kuten kouluja, sairaaloita tai päiväkoteja. Alueella ei ole arvokkaita maisema- tai luontokohteita, Natura 2000-verkostoon kuuluvia alueita eikä muita luonnonsuojelualueita. Lähimmät Natura-alueet ja luonnonsuojelualueet ovat Matkusjärven lehto, Etelä-Kuopion lehdot ja lammet/vanuvuori, Haminavuori, Korsumäki-Keinälänniemi ja Korsumäen letot. Ne ovat yli kolmen kilometrin päässä laitosalueesta. Laitosalue ei sijaitse tärkeällä eikä muullakaan vedenhankintaan soveltuvalla pohjavesialueella.

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (3) Alueen ympäristön tila Hepomäen ja Heinälamminrinteen ilmanlaatua on seurattu mittausten avulla vuosina Ilmanlaatua on mitattu kahdella lähialueen asuinkiinteistöllä sekä Pelastusopiston harjoitusalueen ja Jätekukko Oy:n jätekeskuksen alueella. Mittaustuloksia on hengitettävien hiukkasten (PM 10), haisevien rikkiyhdisteiden (TRS), aromaattisten hiilivetyjen (VOC) ja polyaromaattisten hiilivetyjen (PAH) pitoisuuksista. Alueen ilmanlaatuun vaikuttavat nykyisellään lähinnä Jätekukko Oy:n Heinälamminrinteen jätekeskuksen toiminnat, kuten kaatopaikka ja jätemateriaalien murskaustoiminnat, Pelastusopiston harjoitusalueen savukaasupäästöt, alueella toimivien kivenlouhimoiden pölypäästöt sekä asfalttiaseman päästöt. Parhaimmillaan alueen ilmanlaatua voi luonnehtia hyväksi. Huonoimmillaan ilmanlaatu voi lyhytaikaisesti luokittua välttäväksi. Hepomäen ja Heinälamminrinteen alueen melutilannetta on selvitetty vuonna 2006 yhteismeluselvityksellä, jota on sen jälkeen täydennetty uusien ympäristölupahakemusten yhteydessä. Vuodesta 2008 lähtien alueen melutilannetta on seurattu myös yhteismelumittauksin, joiden järjestämisestä on vastannut Kuopion kaupungin ympäristönsuojelupalvelut. Hepomäen ja Heinälamminrinteen melutilanteeseen vaikuttavat alueen nykyisistä toiminnoista keskeisimmin kivenlouhimot ja murskaamot. Vähäisempää merkitystä alueen melutilanteeseen on asfalttiasemalla, Jätekukko Oy:n jätteenkäsittelytoiminnoilla ja Pelastusopiston harjoitusalueen toiminnoilla. Nykyisellään alueen pohjois-, koillis- ja itäosissa tuntikohtaiset keskiäänitasot ovat lähimmillä asuinkiinteistöillä 55 dba:n tuntumassa ja lähimpien loma-asuntokiinteistöjen alueella 45 dba:n tuntumassa. Hepomäen ja Heinälamminrinteen pinta- ja pohjavesien laatua on seurattu yhteistarkkailussa vuodesta 2007 lähtien. Heinälamminrinteen ympäristön pintavesien (purot ja joet) laatu on alueen pintavesien tarkkailutulosten perusteella pääosin melko hyvä. Jätekukko Oy:n jätekeskuksen ja Silmäsuon vanhan kaatopaikan alapuolisissa sekä vähäisemmässä määrin Pelastusopiston harjoitusalueen alapuolisissa ojissa on havaittavissa lieviä em. toimintojen vaikutuksia. Muutoin alueen pintavesiä kuormittaa maa- ja metsätalous sekä haja-asutus. Haminalahden vedenlaadussa on havaittavissa vielä merkkejä Silmäsuon vanhan kaatopaikan kuormituksesta. Alueen pohjavedet ovat pohjavesien laadun seurantatulosten perusteella hyvälaatuisia, lukuun ottamatta aivan Jätekukko Oy:n jätekeskuksen, Silmäsuon vanhan kaatopaikan ja Pelastusopiston harjoitusalueen läheisiä alueita, missä on paikoin havaittavissa kaatopaikkojen suotovesien vaikutuksia ja Pelastusopiston harjoitusalueen vesipäästöjen vaikutuksia.

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (4) Kuvaus laitoksen toiminnasta Vastaanotettavat jätteet ja niiden käsittely Laitoksella vastaanotetaan, välivarastoidaan ja käsitellään mekaanisesti metalliromua. Laitoksella ei vastaanoteta romuajoneuvoja eikä sähkö- ja elektroniikkaromua. Lyijyakkuja lukuun ottamatta laitoksella ei vastaanoteta myöskään vaarallista jätettä. Käsiteltävän romun määrä on enimmillään tonnia vuodessa. Laitoksen toimintaan kuuluu jätteiden vastaanotto, luokitus, punnitus, lajittelu, puhdistus, leikkaus, välivarastointi ja toimittaminen edelleen asianmukaiset luvat omaaviin vastaanotto- ja käsittelypaikkoihin. Laitoksella käytettäviä koneita ovat pyöräkuormaaja, kouralla ja magneetilla varustettu nosturi, nokkaleikkuri, polttoleikkuri ja kuorma-auto. Laitoksen työkoneita huolletaan ja tankataan paikan päällä. Laitoksella varastoidaan polttoöljyä 1,5 m 3 valuma-altaallisessa kaksoisvaippasäiliössä. Huoltamisen yhteydessä syntyvät jätteet, kuten moottori- ja hydrauliikkaöljyt, välivarastoidaan laitoksen lukittavassa teräskontissa. Toiminta-alue on aidattu ja portti on lukittava. Alueella on kameravalvonta. Vastaanotettava jäte varastoidaan pääasiassa ulkona kasoissa. Varastointialue on pinnoitettu ja varustettu I-luokan öljynerottimella. Laitoksen toiminnasta aiheutuva liikenne on noin 5 kuorma-autoa ja 10 henkilöautoa vuorokaudessa. Kaikki tuleva ja lähtevä liikenne ohjataan jätekeskuksen vaa an kautta. Laitos on toiminnassa arkisin klo Laitoksella vastaanotetaan ja varastoidaan seuraavia jätteitä: Jätelaji jätetunnus 1 maksimivarastointi määrä (t/a) rauta ja teräs käytetyt katalyytit lyijyakut * 60 puu kupari alumiini lyijy sinkki loppuun käytetyt renkaat sekalaiset metallit kaapelit yhteensä = valtioneuvoston asetus jätteistä (179/2012) liite 4, jäteluettelo: yleisimmät jätteet sekä vaaralliset jätteet * = luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Vastaanotettava jäte varastoidaan ulkona kasoissa lukuun ottamatta lyijyakkuja, jotka välivarastoidaan vedenpitävissä akunkeräyslaatikoissa pressuhallissa. Esikäsitelty metalliromu toimitetaan materiaalihyödyntämiseen terästehtaille ja tukkuliikkeille. Metalliromun seassa laitoksella vastaanotetaan pieniä määriä puutavaraa, esim. runkolautoja. Puu lajitellaan ja toimitetaan hyödynnettäväksi Kuopion jätekeskukselle. Romumetalleja voidaan vastaanottaa myös esim. vanhojen työkoneiden muodossa, jolloin metalliromun lisäksi laitokselle tulee renkaita, akkuja ja katalysaattoreita. Em. jätteitä ei käsitellä vaan ne toimitetaan eteenpäin luvat omaaville jatkokäsittelijöille. Käsittelyalue Romut käsitellään ulkona tiiviillä asfaltilla päällystetyllä kentällä. Kentän rakenne on seuraava: asfaltti AB 16/ mm kantava kerros murskeesta 150 mm betoni- ja tiilimurske + lasi 1500 mm Koneiden huolto- ja tankkauspaikan rakenne on: tiivis asfalttibetoni ABT 16/ mm kantava kerros murskeesta 150 mm betoni- ja tiilimurske + lasi min.1500 mm Jätteiden varastointi- ja käsittelyalue sekä koneiden huolto- ja tankkausalue profiloidaan siten, että alueelta ei pääse valumavesiä ympäristöön eikä ympäristön valumavesiä toiminta-alueelle. Toiminta-alueen valumavedet johdetaan hiekanerotuskaivon kautta hälytyksellä varustettuun I-luokan öljynerottimeen. Öljynerottimelta vedet johdetaan näytteenotto-/sulkuventtiilikaivon kautta Jätekukon jätevesien kanssa samoihin linjoihin. Tiedot käytettävistä kemikaaleista, energiasta, vedenhankinnasta ja viemäröinnistä Työkoneita varten laitoksella varastoidaan polttoöljyä 1,5 m 3 valumaaltaallisessa kaksoisvaippasäiliössä. Polttoöljyä käytetään noin litraa vuodessa. Työkoneiden huoltamisen yhteydessä syntyvät jäteöljyt välivarastoidaan laitoksen lukittavassa teräskontissa. Moottori- ja hydrauliikkaöljyjätettä syntyy noin 200 litraa vuodessa. Syntyvät jätteet toimitetaan edelleen asianmukaisen luvan omaavaan vastaanottopaikkaan. Sähkön kulutus on vuodessa noin KWh. Sähköä käytetään valaistukseen, lämmitykseen ja sähkötyökaluihin. Energian säästöön on panostettu mm. led-valaistuksella, ilmalämpöpumpulla ja vaihtoehtoisilla työtavoilla.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) Ympäristökuormitus ja sen rajoittaminen Laitoksella käytetään vettä pääasiassa sosiaalitiloissa. Veden vuotuinen kulutus on hakijan mukaan vähäistä. Vesi tulee laitosalueelle Jätekukon linjaa pitkin Kuopion Vedeltä. Jätevedet ohjataan öljynerotuskaivon kautta jätekeskuksen muiden jätevesien kanssa samoihin linjoihin. Piha-alueen puhtaat hulevedet johdetaan alueen ympärysojaan. Yrityksen käyttämä tekniikka koneiden ja laitteiden osalta soveltuu parhaalla mahdollisella tavalla romumetallin käsittelyyn. Laitoksella noudatetaan romukauppiaille sovelletun ISO ympäristöjärjestelmän ja sovelletun ISO-9003 laatujärjestelmän mukaisesti toimintaohjeita romun vastaanotosta, tarkastuksesta, käsittelystä ja varastoinnista sekä ohjeita öljynerotinkaivon seurannasta. Lisäksi henkilökuntaa koulutetaan säännöllisesti. Melua aiheutuu lähinnä materiaalin lastauksen ja kuormien purkamisen yhteydessä sekä kuorma-autoista, työkoneista ja romunkäsittelylaitteista. Romun käsittelyn äänet eivät ole jatkuvia tai pitkäkestoisia. Kuljetusvälineistä ja kuormauskalustosta syntyy tavanomaisia liikenteen päästöjä ilmaan. Toiminnasta voi syntyä myös vähäisiä pölypäästöjä. Jätevedet kerätään hallitusti ja johdetaan öljynerottimen kautta käsittelyyn. Varastoalue on pinnoitettu siten, että toiminnasta ei aiheudu päästöjä maaperään. Lajiteltavat metallit eivät sisällä ympäristölle haitallisia aineita kuten esimerkiksi öljyä. Toiminta sijoittuu ympäristöön, jolla on jo ympäristölupa jätteiden vastaanotolle, välivarastoinnille ja käsittelylle, joten toiminnalla ei ole merkittävää vaikutusta yleiseen viihtyisyyteen, ihmisten terveyteen, luontoon eikä rakennettuun ympäristöön. Laitoksen toiminnan ja sen ympäristövaikutusten tarkkailu Laitokselle ei ole suunniteltu jatkuvaa ja säännöllistä tarkkailua päästöistä ympäristöön. Jätteenkäsittelyn seuranta- ja tarkkailusuunnitelma on olennainen osa laitoksella noudatettavaa romukaupan laatu- ja ympäristöjärjestelmää. Järjestelmän sisäisiä auditointeja tehdään vuosittain. Poikkeukselliset tilanteet ja ympäristöriskit sekä niihin varautuminen Toiminnanharjoittajan mukaan toimintaan ei liity merkittäviä onnettomuusriskejä. Suurimmat ympäristöriskit liittyvät polttoaineiden varastointiin ja käsittelyyn. Öljyvahingon varalta laitoksella on varattu riittävä määrä imeytysmateriaalia ja koneiden huolto ja tankkaus tehdään tiivisasfalttisella huoltoalueella. Ilkivallan torjumiseksi jätekeskuksen alueelle on asennettu kameravalvonta. Tulipalojen varalta polttoleikkauskaluston läheisyyteen on sijoitettu sammutuskalustoa.

7 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Ympäristöasioiden hallinta Yrityksellä on sertifioitu romukauppiaille sovellettu laatujärjestelmä (ISO 9003) ja sertifioitu romukauppiaille sovellettu ympäristöjärjestelmä (ISO 14001). Vakuus T:mi Metallivälitys Räsänen esittää vakuuden suuruudeksi euroa. Vakuuden määrä on perusteltu sillä, että alueella käsitellään pääsääntöisesti arvokkaita materiaaleja, jotka ovat jälleenmyyntiarvoltaan positiivisia. Lupahakemuksen käsittely Muistutukset ja lausunnot Hakemuksesta on kuulutettu Kuopion kaupungin ilmoitustaululla Lisäksi hakemuksen vireilläolosta on tiedotettu päivätyllä kirjeellä jätekeskuksen viereisten kiinteistöjen omistajille ja haltijoille. Hakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia tai mielipiteitä. Hakemuksesta on pyydetty lausunto Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuollolta. Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuolto toteaa antamassaan lausunnossa seuraavaa: Toiminnan uusi sijoituspaikka jätekeskuksen yhteydessä on parempi kuin nykyinen. Toiminnassa ja ympäristöluvassa tulee kiinnittää huomiota mm. seuraaviin asioihin: Toiminnasta ei saa aiheutua maaperän eikä pohjaveden pilaantumista. Maaperä suojauksen tulee olla riittävä. Romu on käsiteltävä ja varastoitava siten, että maaperään, pohjaveteen tai alueelta johdettaviin valumavesiin ei pääse ympäristölle tai terveydelle haitallisia aineita kuten raskasmetalleja tai öljyjä. Metalliromu tulee varastoida järjestelmällisesti tätä varten varatuilla paikoilla. Toiminnassa muodostuvat jätteet tulee kerätä ja varastoida järjestelmällisesti tätä varten varatuilla paikoilla oleviin jäteastioihin tai lavoille. Jätteet tulee toimittaa käsittelypaikkoihin säännöllisesti. Vaaralliset jätteet tulee varastoida tiivispohjaisessa, valuma-altaalla varustetussa katetussa varastossa tai muuten vastaavalla tavalla siten, että jätteitä ei pääse maaperään tai pinta- tai pohjavesiin. Vaaralliset jätteet tulee toimittaa käsiteltäväksi asianmukaisen käsittelyluvan omaavaan paikkaan. Työkoneiden tankkaus sekä huoltotyöt tulee tehdä siten, että maaperään ei joudu öljyjä tai muita ympäristölle tai terveydelle vaarallisia kemikaaleja. Tankkauspaikalla ja koneiden huoltopaikalla tulee olla öljyhiilivetyjä pidättävä maaperäsuojaus. Työkoneiden tankkausalue tulee viemäröidä öljynerottimen kautta. Ulkopuoliset valumavedet alueella tulee johtaa hallitusti niin, että ne eivät kerry metalliromujen ja jätteiden varastointipaikoille. Vaikka hakemusasiakirjojen mukaan metalliromun käsittely ei aiheuta merkittävää melua, on lupaehdoissa syytä ottaa huomioon myös mahdollinen meluhaitta. Lupaehtoihin on syytä kirjata samat meluun liittyvät lupamääräykset kuin muillakin alueella toimivilla yrityksillä. Onnettomuuksista ja häiriötilanteista, joissa ympäristöön pääsee poikkeuksellisen paljon tai poikkeuksellisia päästöjä, jätteitä tai aineita tai aiheutuu muita ympäristö-

8 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) vaikutuksia, on ilmoitettava viipymättä Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Toiminnanharjoittajan tulee osallistua Hepomäen ja Heinälamminrinteen alueen ympäristöhaittojen yhteisseurantaan ympäristönsuojelulain mukaisten valvontaviranomaisten ja toiminnanharjoittajien erikseen sopimalla tavalla. Toiminnasta, päästöistä, jätteistä ja käyttötarkkailusta tulee pitää kirjaa, joka tulee pyydettäessä esittää valvontaviranomaisille. Toiminnan pysyvästä lopettamisesta tai pitkäaikaisesta keskeytyksestä tai olennaisesta muuttamisesta tai toiminnanharjoittajan vaihtumisesta on ilmoitettava viipymättä Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Lopetettaessa toiminta tulee Kuopion kaupungin alueelliselle ympäristönsuojelulle esittää selvitys niistä ympäristönsuojelutoimista, joita alueella tehdään. Toiminnanharjoittajan on asetettava riittävä vakuus asianmukaisen jätehuollon, seurannan, tarkkailun ja toiminnan lopettamisessa tai sen jälkeen tarvittavien toimien varmistamiseksi. Kun otetaan huomioon ympäristölainsäädännön vaatimukset ja lupaviranomaisten antamat määräykset, niin ympäristöluvan myöntämiselle ei ole estettä. Hakijan kuuleminen lausuntojen ja muistutusten johdosta Ympäristö- ja rakennuslautakunnan ratkaisu Jätteiden vastaanotto ja käsittely Hakijalle on annettu mahdollisuus vastineen antamiseen hakemuksesta annetun lausunnon johdosta. Hakija on antamassa vastineessa hyväksynyt lausunnossa esitetyt asiat. myöntää T:mi Metallivälitys Räsäselle ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan. Sen lisäksi, mitä lupahakemuksessa on esitetty, toiminnassa tulee noudattaa seuraavia lupamääräyksiä: 1. Laitoksella saa ottaa vastaan ja käsitellä ympäristölupahakemuksen mukaisia jätejakeita vuosittain yhteensä enintään tonnia. (YSL 58 ) Perustelu: Määräyksessä todetut vastaanotettavat jätteet ja suurin sallittu varastointimäärä ovat hakemuksessa esitetyn mukaiset.

9 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) 2. Toiminta kiinteistöllä on järjestettävä niin, ettei romujen ja jätteiden käsittelystä ja varastoinnista aiheudu ympäristön roskaantumista eikä muutakaan haittaa tai vaaraa ympäristölle tai pohjavedelle. Romuja saa käsitellä ja varastoida vain niille varatulla pinnoitetulla alueella. Alue ja rakenteet on pidettävä kunnossa niin, että alueen maaperään ei pääse haitallisia aineita. Toiminta-alueen vedet on kerättävä ja johdettava öljynerotuskaivoon. Öljynerotuskaivo on varustettava sulkuventtiilillä niin, että vahinkotilanteessa vesien pääsy jätevesilinjastoon voidaan estää. (YsL 7 ja 52, JäteL 13 ) Perustelu: Toiminta-alueen tiiviit rakenteet ja öljynerotin estävät alueen maaperän ja pohjaveden pilaantumisen. 3. Vaaralliset jätteet, kuten akut, öljyt yms. tulee varastoida tiiviissä, kullekin jätejakeelle soveltuvissa astioissa, tiiviillä alustoilla siten, että jätteitä tai kemikaaleja ei pääse maaperään tai pinta- tai pohjaveteen. Vaaralliset jätteet tulee toimittaa paikkaan, jolla on voimassa oleva lupa kyseisten jätteiden vastaanottoon ja käsittelyyn. Vaarallisten jätteiden sekä hiekanerotuskaivolietteen kuljetuksista ja siirrosta on laadittava siirtoasiakirja, joka on mukana jätteiden siirron aikana ja luovutetaan jätteiden vastaanottajalle. Siirtoasiakirja on säilytettävä kolmen vuoden ajan. (YsL 7, 16, 17, 52 ja 58, JäteL 13 ja 121 ) Perustelu: Määräyksellä varmistetaan, ettei vaarallisista jätteistä aiheudu terveys- tai ympäristöhaittoja ja että muodostuvat vaaralliset jätteet toimitetaan käsiteltäväksi asianmukaiseen käsittelypaikkaan. Kemikaalien varastointi ja käsittely 4. Toiminnassa tarvittavat polttoaineet tulee varastoida hyväkuntoisessa, kiinteästi valuma-altaallisessa säiliössä tai kaksoisvaippasäiliössä. Säiliö on varustettava lapon- ja ylitäytönestolla. (YsL 7, 16, 17 ja 52 ) Perustelu: Lupamääräyksellä varmistetaan, että polttoaineiden varastoinnista ei aiheudu ympäristö- ja terveyshaittaa. 5. Työkoneiden tankkaus sekä tilapäiset huoltotyöt tulee tehdä siten, että maaperään ei joudu öljyjä tai muita ympäristölle tai terveydelle vaarallisia kemikaaleja. Tankkauspaikka ja koneiden huoltopaikka tulee olla päällystetty kemikaaleja läpäisemättömällä pinnoitteella, esimerkiksi tiiviillä asfalttibetonilla. Työkoneiden tankkaus- ja huoltoalueen valumavedet tulee ohjata öljynerottimen kautta jätekeskuksen jätevesilinjastoon. (YsL 7, 16, 17, 52 )

10 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Perustelu: Työkoneiden tankkaus- ja huoltopaikoilla maaperän pilaantuminen on usein todennäköisintä. Tämän vuoksi tankkaus ja huolto on tehtävä huolellisesti ja alueella, missä polttonesteet eivät suoraan pääse maaperään. Meluntorjunta 6. Toiminnasta aiheutuva melu ei saa yhdessä alueen muiden toimintojen kanssa ylittää klo 7-22 välisenä aikana asuinkiinteistöjen piha-alueilla A- painotettua keskiäänitasoa 55 db ja loma-asumiseen käytettävillä alueilla sekä virkistysalueilla A-painotettua keskiäänitasoa 45 db. Onnettomuustilanteisiin varautuminen Mikäli melu on impulssimaista, tulee mittaustuloksiin lisätä 5 db ennen niiden vertaamista em. raja-arvoihin. (YsL 49 ja 52, VNp 993/1992) Perustelu: Lupamääräyksessä on annettu raja-arvo melutasolle, joka toiminnasta saa aiheutua ilman, että se aiheuttaisi terveyshaittaa ympäröivälle asutukselle tai loma-asutukselle tai virkistysalueilla, joita käytetään aktiivisesti virkistäytymiseen. Ympäröiville alueille aiheutuvan meluhaitan arvioinnissa on otettava huomioon myös muiden melulähteiden vaikutus. Melutasoja arvioitaessa on otettava huomioon melun mahdollinen impulssimaisuus ennen tulosten vertaamista määräyksen mukaisiin raja-arvoihin. 7. Laitosalueella tulee olla alkusammutuskalustoa, imeytysainetta, muovisäkkejä ja keräilyvälineitä vuotojen leviämisen estämistä ja keräämistä varten. (YsL 16 ja 52 ) Perustelu: Alkusammutuskaluston ja imeytysaineen avulla voidaan ehkäistä ja vähentää onnettomuuksista aiheutuvia haitallisia terveys- ja ympäristövaikutuksia ja ympäristön pilaantumisen vaaraa. 8. Häiriötilanteissa ja muissa poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa on aiheutunut tai uhkaa aiheutua määrältään tai laadultaan tavanomaisesta poikkeavia päästöjä ilmaan, vesistöön tai maaperään, on viivytyksettä ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin tällaisten päästöjen estämiseksi, päästöistä aiheutuvien vahinkojen torjumiseksi ja tapahtuman toistumisen estämiseksi. Kyseisistä tilanteista on ilmoitettava viivytyksettä Kuopion alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. (YsL 52 ja 134 ) Perustelu: Lupamääräys on tarpeen, jotta poikkeuksellisissa tilanteissa pystytään arvioimaan nopeasti mahdolliset ympäristö- ja terveysriskit sekä tarvittavat toimenpiteet. 9. Toiminnanharjoittajan tulee laatia kirjalliset toimintaohjeet ja kouluttaa henkilökuntaa poikkeuksellisten tilanteiden varalle. (YSL 6, 7 ja 52 ) Perustelu: Toiminnanharjoittajan on oltava riittävästi selvillä toimintansa riskeistä, niiden ympäristövaikutuksista ja haitallisten vaikutusten vähentämismahdollisuuksista. Poikkeuksellisiin tilanteisiin varautumalla voidaan ehkäis-

11 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (11) tä ja vähentää onnettomuuksista aiheutuvia haitallisia terveys- ja ympäristövaikutuksia ja ympäristön pilaantumisen vaaraa. Paras käyttökelpoinen tekniikka ja ympäristön kannalta paras käytäntö 10. Toiminnanharjoittajan tulee seurata aktiivisesti toimialan parhaan käyttökelpoisen tekniikan ja parhaiden käyttökelpoisten käytäntöjen sekä energia- ja materiaalitehokkuuden kehittymistä. Toiminnassa tulee mahdollisimman tehokkaasti hyödyntää ja soveltaa tällaisia tekniikoita ja käytäntöjä. Toiminta on suunniteltava niin, että jätteitä syntyy mahdollisimman vähän ja että syntyvät jätteet uudelleenkäytetään, kierrätetään tai hyödynnetään mahdollisimman suurelta osin. (YsL 8 ja 20, JL 8 ja 13 ) Perustelu: Ympäristönsuojelulaki ja jätelaki edellyttävät, että toiminnassa sovelletaan parasta käyttökelpoista tekniikkaa ja ympäristön kannalta parasta käytäntöä. Toiminnassa tulee lisäksi pyrkiä mahdollisimman hyvään energiaja materiaalitehokkuuteen. Jätelaki puolestaan edellyttää, että ehkäistään jätteiden syntyä ja jätteet uudelleenkäytetään, kierrätetään ja hyödynnetään tehokkaasti aineena tai energiana. Vastaava hoitaja 11. Luvan haltijan on nimettävä laitoksen toiminnasta vastaava hoitaja, jonka nimi ja yhteystiedot on ilmoitettava Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Vastaava hoitaja vastaa siitä, että toiminnassa noudatetaan asetettuja ympäristönsuojeluvaatimuksia. Vastaavan hoitajan vaihtuessa on uudet yhteystiedot toimitettava tiedoksi alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. (JäteL 141 ) Perustelu: Jätelain mukaan jätteiden käsittelylaitoksen tai -paikan asianmukaista hoitoa, käyttöä, käytöstä poistamista ja niihin liittyvää toiminnan seurantaa ja tarkkailua varten on määrättävä näistä tehtävistä vastuussa oleva hoitaja. Päästöjen, ympäristövaikutusten ja laitoksen käytön tarkkailu 12. Laitosalueen päällysteiden kunto tulee tarkistaa säännöllisesti ja mahdolliset vauriot on korjattava viipymättä. (YsL 7, 16, 17, 52 ja 62 ) Perustelu: Jätteiden varastointi- ja käsittelyalueen sekä työkoneiden tankkaus- ja huoltoalueen pintapäällysteet suojaavat maaperän pilaantumiselta. Ympäristön pilaantumisen ennaltaehkäisy edellyttää päällysteiden tarkastuksia ja välitöntä vaurioiden korjaamista

12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) 13. Öljynerottimen hälytys on yhdistettävä jatkuvasti seurattavissa olevaan valvontaan tai hälytysjärjestelmään. Erottimen täyttymistä on tarkkailtava säännöllisesti. Hiekanerotuskaivo sekä öljynerotin on tarkastettava vähintään kerran vuodessa sekä tyhjennettävä tarvittaessa. (YsL 7, 52, 58, ja 62, JäteL 13 ) Perustelu: Määräyksellä varmistetaan, että toiminnasta ei aiheudu haittaa ympäristölle tai ihmisten terveydelle. Öljynerottimen toimivuus ja öljyisten vesien pääsyn ennaltaehkäisy ympäristöön edellyttää hiekan- ja öljynerottimen säännöllistä tarkkailua ja tyhjentämistä sekä öljynerottimen hälytyksen nopeaa havaitsemista. Polttoainevuotojen nopealla havaitsemisella voidaan estää ja vähentää ympäristön pilaantumista. Laitoksen toiminnasta tulee pitää kirjaa. Kirjanpidosta tulee ilmetä valtioneuvoston asetuksen 179/ :n mukaiset tiedot jätteistä tiedot hiekanerotuskaivon ja öljynerottimen tyhjennyksistä ja niiden tarkkailusta poikkeuksellisia päästöjä tai jätteitä aiheuttaneet tilanteet sekä niiden kesto ja syy suunnitteilla olevat muutokset laitoksessa ja sen toiminnassa Toiminnan muutokset tai lopettaminen Vakuus Yhteenveto kirjanpidosta tulee toimittaa vuosittain helmikuun loppuun mennessä Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. (YsL 62, JäteL , Vna 179/2012) Perustelu: Määräys on tarpeen valvonnan kannalta. 15. Toiminnan pysyvästä lopettamisesta tai pitkäaikaisesta keskeytyksestä tai olennaisesta muuttamisesta tai toiminnanharjoittajan vaihtumisesta on ilmoitettava viipymättä alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. (YsL 170 ) Perustelu: Määräys on tarpeen valvonnan kannalta. 16. Lopetettaessa toiminta tulee alueellisille ympäristönsuojelupalveluille esittää selvitys lopettamisen yhteydessä toteutettavista ympäristönsuojelutoimista. Tällaisia toimia ovat mm. alueella olevien rakenteiden purkaminen, jätteiden poiskuljettaminen alueelta sekä alueen maaperää koskevat tutkimukset ja tarvittaessa maaperän kunnostus. (YsL 94 ) Perustelu: Toiminnanharjoittaja on vastuussa ympäristövaikutuksista, niiden torjunnasta ja tarkkailusta myös toiminnan päätyttyä. Määräyksellä voidaan varmistua, että alueelle ei jää toiminnasta peräisin olevia jätteitä, eikä toiminta ole aiheuttanut maaperän pilaantumista.

13 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (13) 17. T:mi Metallivälitys Räsäsen on asetettava jätteen hyödyntämis- ja käsittelytoimintaa varten euron suuruinen vakuus ja toimitettava vakuutta koskevat asiakirjat Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille ennen toiminnan aloittamista. Vakuus voidaan asettaa pankkitalletuksena, pankkitakauksena, takausvakuutuksena tai vastaavana muuna hyväksyttävänä vakuutena. Ympäristönsuojelupalvelut voi tarvittaessa tarkistaa vakuuden määrän, mikäli se on tarpeen jätteiden käsittelykustannusten muutoksen tms. seikkojen vuoksi. (YSL 59 ) Perustelu: Jätteen käsittelytoiminnan harjoittajalle on asetettava toiminnan laajuus, luonne ja toimintaa varten annetut määräykset huomioon ottaen riittävä vakuus asianmukaisen jätehuollon sekä toiminnan lopettamisen jälkeen tarvittavien toimien varmistamiseksi. Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut katsoo, että euron vakuus on riittävä. Luvan myöntämisen edellytykset ja yleiset perustelut lupapäätökselle Päätöksen määräysten ja hakemuksen tietojen mukaisesti toimittaessa laitoksen toiminnasta ei aiheudu terveydellistä haittaa muuta merkittävää ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa maaperän tai pohjaveden pilaantumista erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella kohtuutonta rasitusta naapurustossa. Romuliikkeen toiminnan järjestäminen tämän päätöksen mukaisesti edistää romumetallien hyötykäyttöä. Toiminta edistää näin omalta osaltaan alueellisen jätesuunnitelman tavoitteita ja on jätelain periaatteiden mukaista. Laitos sijaitsee Kuopion jätekeskuksen alueella. Sijoituspaikkaa voidaan pitää toimintaan soveliaana, eikä se ole yleiskaavan vastainen. Ympäristön pilaantuminen voidaan estää annetuilla määräyksillä. Lupapäätöksessä on otettu huomioon ympäristöhaittojen ennaltaehkäiseminen ja että toimintaa harjoitetaan ottaen huomioon varovaisuus ja huolellisuus. Lisäksi lupapäätöksessä on otettu huomioon, mitä luonnonsuojelulaissa sekä vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä annetussa laissa sekä tulvariskien hallinnassa annetussa laissa ja niiden nojalla on säädetty. Toiminnan tekniset ratkaisut sekä päästöjen rajoittamista ja jätteiden syntyä ehkäisevät ratkaisut ovat sen tasoisia, että niiden voidaan katsoa täyttävän toimialan parhaan käyttökelpoisen tekniikan ja käytännön vaatimukset.

14 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (14) Yrityksellä on sertifioitu laatujärjestelmä ja ympäristöasioiden hallintajärjestelmä. Niiden käyttö osaltaan edistää tavoitteita, joilla ehkäistään päästöjen ja jätteiden muodostumista. Laatujärjestelmään ja ympäristöasioiden hallintajärjestelmään liittyen laitoksella on toimintaohjeet romun vastaanotosta, käsittelystä ja varastoinnista, ympäristön tarkkailusta ja öljynerotinkaivojen seurannasta. Toimintaohjeita voidaan hyödyntää tämän luvan mukaisessa kirjanpidossa ja raportoinnissa. Vastaus lausuntoon Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuollon lausunto on otettu huomioon lupamääräyksiä annettaessa. Toiminnanharjoittajalta ei ole edellytetty osallistumista Hepomäen ja Heinälamminrinteen alueen toiminnanharjoittajien ympäristöhaittojen yhteisseurantaan, koska käsittely- ja varastoalueiden hulevedet johdetaan öljynerottimen kautta Jätekukko Oy:n jätevesilinjastoon ja Jätekukko Oy on mukana Hepomäen ja Heinälamminrinteen alueen jäte-, pinta- ja pohjavesien yhteistarkkailussa. Romuliikkeen toiminnasta aiheutuvat muut päästöt on arvioitu vähäisiksi. Luvan voimassaolo ja lupamääräysten tarkistaminen Sovelletut säännökset Käsittelymaksu ja sen määräytyminen Tämä päätös on voimassa toistaiseksi. Toiminnalle on haettava uusi lupa, mikäli toiminnassa tapahtuu oleellisia muutoksia. Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla tämän luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai tästä luvasta poikkeavia säännöksiä, on asetusta tämän luvan estämättä noudatettava. Lupa raukeaa, jos toimintaa tai sen aloittamisen kannalta olennaisia toimia ei ole aloitettu viiden vuoden kuluessa luvan lainvoimaiseksi tulosta tai toiminta on ollut keskeytyneenä yhtäjaksoisesti vähintään viisi vuotta tai toiminnanharjoittaja ilmoittaa, ettei toimintaa aloiteta tai toiminta on keskeytetty pysyvästi. Ympäristönsuojelulaki (YsL) 6, 7, 8, 16, 17, 20, 27, 34, 42-44, 48, 49, 51-53, 58, 59-61, 62, 88-89, 94, 134, 170 ja 190 Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojelusta (713/2014)2 kohta 12 f Jätelaki (JäteL) 8, 13, 88, 118, 119, 120, 121 ja 141 Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992) Valtioneuvoston asetus jätteistä (179/2012) Kuopion kaupunginn ympäristönsuojeluviranomaisen taksa, hyväksytty / 122 Päätöksestä peritään 4 100,00 euroa. Käsittelymaksu perustuu jätteiden ammattimaista tai laitosmaista hyödyntämistä tai käsittelyä koskevan ympäristöluvan käsittelymaksuun

15 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Muutoksenhaku Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. Valitusosoitus on liitteenä. Viiteaineisto * 4072/2015 Sijaintikartta Valmistelija Jutta Mikkonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi ympäristöjohtajan päätösehdotuksen.

16 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (16)

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/VEIKKO LEHTI OY Veikko Lehti Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee paperin/pahvin siirtokuormausaseman toimintaa ja hiekanerotuskaivojätteiden

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Osuuskauppa Keskimaa

Lisätiedot

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI

TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Ympäristölautakunta 23 13.06.2018 Ympäristölupa asfaltti-, betoni- ja tiilimurskeen hyödyntämiseen 383/11.01.00/2017 Ympäristölautakunta 23 ASIA Ilmari Sippola hakee Ulvilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselta

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 16/2015 1 (7) 363 Helsingin kaupungin rakennusviraston ympäristölupahakemus rengasrouheen käyttämiseksi tulvasuojarakenteessa HEL 2015-009557 T 11 01 00 00 Päätös Hakija

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab

Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 250 21.03.2006 3 Ymp 17808-2005 (235) Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab Ympkaalk 250 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 14.3.2006/Fredrik

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Ympla 16.6.2016 89 Riihimäen Metallikaluste Oy:lle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2009 (Ympla 29.10.2009 151, Dnro 740/2009). Ympäristöluvan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) 13 Kuusakoski Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2014-012351 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Kuusakoski Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lisätiedot

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014. Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014. Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014 KEURUUN KAUPUNKI PÄÄTÖS Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014 Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014 42700 KEURUU ASIA Autopurkaamon ympäristölupa, Mänttä-Vilppula HAKIJA Martikainen S & V

Lisätiedot

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY YMPA 6.10.2010, 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY Sellueriste Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee sellueristeen valmistusta keräyspaperista Porin

Lisätiedot

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU VAASAN HALLINTO-OIKEUS Valitus ympäristöluvasta/ Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoittelurata/liedon Rakennus- ja ympäristölautakunta 101/25.6.2008 (Ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on toimivaltainen lupaviranomainen kyseisessä asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 5 a perusteella.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on toimivaltainen lupaviranomainen kyseisessä asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 5 a perusteella. TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 59 23.01.2007 6 Ymp 10756-2004 (235) Ympäristölupahakemus / Oritur Oy SEO, Tuontiväylä Tiivistelmä: - Ympkaalk 59 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LIITE 8 TARKISTAMISEKSI. Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA

LIITE 8 TARKISTAMISEKSI. Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA ORIMATTILAN KAUPUNKI Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI Annettu julkipanon jälkeen 10.7.2015 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 71 :n mukaisesta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilönä Paavo Latva-Rasku ja Markku Turja 0400-017620 LAITOKSEN TOIMINTA JA SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE

LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilönä Paavo Latva-Rasku ja Markku Turja 0400-017620 LAITOKSEN TOIMINTA JA SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Ympäristölupahakemus / Simpsiönvuori Oy 443/11.01.00.01/2015 Ympla 124 Valmistelija: Ympäristöinsinööri Mirva Korpi Ympäristöinsinööri: Ympäristölautakunta tekee seuraavan päätöksen: ASIA Simpsiönvuori

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1/2018 Lupajaosto 27.02.2018 Loimijoentie 74 Lupajaosto Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 23.2.2018 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus nautakasvattamon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 06.10.2016 Sivu 1 / 1 1137/2013 11.01.00 88 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, Ekokem-Palvelu Oy:n ympäristölupahakemus koskien Juvanmalmin jätteenkäsittelylaitoksen toiminnan

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 14 Asianro 1217/11.01.00/2012 Lausunto ympäristölupahakemuksesta / Ekokem-Palvelut Oy, teollisuusjätteen käsittelykeskus, Sorsasalo Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA

OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Oy Shell Ab Ilmailu

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012. Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012

Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012. Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012 Liite Kerimäen kunnan rakennuslautakunnan päätökseen 1.10.2012 KERIMÄEN KUNTA PÄÄTÖS Rakennuslautakunta Annettu julkipanon jälkeen 4.10.2012 ASIA YMPÄRISTÖLUPA VIREILLETULO 27.6.2012 Päätös Kerimäen kunnan

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

HE 51/2002 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia,

HE 51/2002 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia, Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia, jotta se vastaisi sanamuodoltaan voimassa olevaa lakia tarkemmin

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4.

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 4.6.2019 Miltä osin valvoja voi päättää laitoksen tarkkailusta? 2 YSL 62 Seuranta- ja tarkkailumääräykset

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 241 19.04.2005 1 Ymp 1451-2005 (235, 662) Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos Ympkaalk 241 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuuden ympäristöasiat Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuudesta mahdollisesti vaadittavia ilmoituksia ja lupia Meluilmoitus Ympäristönsuojelulaki 527/2014 Jätehuoltosuunnitelma Jätelaki 646/2011

Lisätiedot

Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy

Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 71 24.11.2016 Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy OULYMP 71 LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, jäteasfaltin käyttö tierakenteissa, Kaakkois- Suomen ELY-keskus, Ruokolahti

Ympäristölupahakemus, jäteasfaltin käyttö tierakenteissa, Kaakkois- Suomen ELY-keskus, Ruokolahti IMATRAN KAUPUNKI 1(6) Ympäristölupahakemus, jäteasfaltin käyttö tierakenteissa, Kaakkois- Suomen ELY-keskus, Ruokolahti Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 819 12.11.2002 6 Ymp 8535-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205) Ympkaalk 819 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille.

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille. Ymp.ltk 16.3.2010 Liite nro 1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Ympäristölupamääräysten PL 6 tarkistamisesta 44201 Suolahti Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 632 3318 Pvm 23.3.2010 Dnro

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS: SOUTH WEST KARTING FIN RY. YMPLTK 44 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 39 :n mukaisesta South West Karting FIN ry:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee moottoriurheiluradalle myönnetyn

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 15.9.2003 Kokouspvm 11.9.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2014 ASIA Kymenlaakson Jäte Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Keltakankaan jätekeskuksen jätteiden

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE Puh. (03) 2420 111 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Länsi-Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Joutsan Kuljetus Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden käsittelyn

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.12.2013 Sivu 1 / 1 1137/11.01.00/2013 Ympäristölautakunta 25 21.3.2013 114 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekokem-Palvelut Oy:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee hiekanpesu-

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 17.2.2003 Kokouspvm 13. 2.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Ilmoituksenvaraisen toiminnan luvanvaraisuus YSL LIITE 4 YSL 89 :n muutos UUSI HANKE Olennainen muutos TOIMINTAKOKONAISUUS

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (39) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (39) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (39) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00 15:55 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee maankaatopaikkatoimintaa.

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee maankaatopaikkatoimintaa. 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Rakennuslautakunta / Ympäristönsuojelu Rak.ltk 26.11.2014 73 LIITE 3 Vapaudenkatu 8 B 98100 KEMIJÄRVI Puh. 0400-217931 Annettu julkipanon jälkeen 1.12.2014 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

PÄÄTÖS. No YS 301. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS. No YS 301. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS Helsinki 17.2.2006 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2005 Y 345 12 No YS 301 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 609 03.09.2002 4 Ymp 7812-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2) Ympkaalk 609 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 19 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Vuosaaren voimalaitosten ympäristöluvasta Nro 170/2014/1 HEL 2014-013602 T 03 01 01 Päätös Asia tulisi

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Ympäristöluvat dataa. huomaa aluehallintouudistus

Ympäristöluvat dataa. huomaa aluehallintouudistus Ympäristölupa Tärkein ympäristönsuojelulainsäädännön ennakkovalvontainstrumentti kuuluu hallinnollisiin ohjauskeinoihin on yksilöllinen hallintopäätös korostaa mm. ennalta varautumisen periaatetta Ympäristöluvat

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2015 1 (5) 193 TeliaSonera Finland Oyj:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Höyläämötie 4-8 sekä Valimotie 3 ja 5 HEL 2015-009643 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus

Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 368 28.05.2002 1 Ymp 3118-2002 (235) Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus Ympkaalk 368 Ympäristönsuojelutoimisto 16.5.2002/EP 1. ASIA Oy

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI

NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI KU-YK 69/12.5.2015 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 18.5.2015 ASIA. Päätös ympäristönsuojelulain 71 :n mukaisesta

Lisätiedot