Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (39) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3."

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00 15:55 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tiia Laitinen, varapuheenjohtaja, Toimi kokouksen puheenjohtajana Markus Jukarainen Tiina Kainulainen Jouko Hänninen Sakari Pääkkö Anna-Kaisa Eskelinen Muut saapuvilla olleet Jukka Pulkkinen Minna Kukkonen Lea Pöyhönen, ympäristöjohtaja Ilkka Korhonen, rakennustarkastaja Hannu Kirjavainen, ympäristöterveyspäällikkö Riitta Lappalainen, ympäristötarkastaja Pirjo Pääkkönen, viestintäsihteeri kaupunginhallituksen edustaja Maaningan edustaja esittelijä esittelijä pöytäkirjanpitäjä Asiat Allekirjoitukset Tiia Laitinen puheenjohtaja Pirjo Pääkkönen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Kuopiossa, (valtuusto-virastotalo, Suokatu 42), Jouko Hänninen Sakari Pääkkö

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Julkinen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Kuopiossa, (ympäristö- ja rakennuslautakunnan toimisto, Suokatu 42) sekä Suonenjoen kaupungin tekninen osasto, Sairaalapolku 3), Pirjo Pääkkönen Pöytäkirjanpitäjä Muutoksenhakukiellot Kuntalain 91 :n mukaan ei oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta voi tehdä :ien osalta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitukset seuraava valitusosoitus :n 97 osalta liite V

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Julkinen Käsitellyt asiat Nro Liite/ viite* Otsikko Sivu 1 92 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle / ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätös / / Rönöntie 3c / rakennuslupa ja aloittamisoikeus ennen päätöksen lainvoimaisuutta Lausunto Savo-Pielisen jätelautakunnalle / jätehuoltomääräysten uudistaminen 5 96 Siilinjärven ympäristöterveyspalveluiden vuoden 2016 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelmaehdotus / lausunnon antaminen 6 97 * Päätös ympäristölupahakemuksesta / T:mi Metallivälitys Räsänen, Romuliike, Kaatopaikantie 316, Kuopio * Toimintasääntömuutos/ympäristö ja rakennuslautakunta Talousarvion 2016 valmistelutilanne Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna Muutoksenhaku 97 Liite V valitusosoitus ympäristölupapäätökseen / ympäristö- ja rakennuslautakunta 38

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätösehdotus Puheenjohtaja Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Pöytäkirjantarkastajat Päätösehdotus Päätös Valitaan pöytäkirjantarkastajat. Vuorossa ovat lautakunnan jäsenet Olli Luhtala ja Sakari Pääkkö. Valittiin Jouko Hänninen ja Sakari Pääkkö.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Asianro 5977/ /2015 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle / ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätös / / Rönöntie 3c / rakennuslupa ja aloittamisoikeus ennen päätöksen lainvoimaisuutta Rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen rakennusvalvonta Tiivistelmä Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt ympäristö- ja rakennuslautakuntaa antamaan lausuntonsa Jyrki ja Mervi Niskasen valituksessa esitetyistä vaatimuksista ja niiden perusteluista sekä aloittamisoikeutta koskevan valituksen osalta mennessä että rakennusluvan osalta mennessä. Rakennustarkastaja Ilkka Korhonen ja lautakunnan puheenjohtaja Pirjo Lind ovat antaneet lausunnon ympäristö- ja rakennuslautakunnan puolesta aloittamisoikeuden osalta (jaetaan liiteaineistona). Vs. tarkastusarkkitehti Risto Räty on , (lupatunnus R) myöntänyt rakennusluvan omakotitalon, pihakatoksen, laiturin, maalämpökaivon ja aidan/muurin rakentamiseen kiinteistölle osoitteeseen Rönöntie 3c, Kuopio. Päätöksen yhteydessä on myönnetty myös MRL 144 :n mukainen rakennustöiden aloittamisoikeus ennen päätöksen lainvoimaisuutta euron vakuutta vastaan käyttöönottokatselmukseen saakka. Luvan hakija on toimittanut vakuuden rakennusvalvontaan. Päätöksellään ympäristö- ja rakennuslautakunta hylkäsi Mervi ja Jyrki Niskasen tekemän oikaisuvaatimuksen ja piti vs. tarkastusarkkitehdin päätöksen kokonaisuudessaan voimassa. Asiasta on valitettu edelleen Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka pyytää ympäristö- ja rakennuslautakunnan lausuntoa asiaan. Lausuntopyyntö Itä-Suomen hallinto-oikeus: Vastaanottajaa kehotetaan oheisen valituksen johdosta: 1. Antamaan lausuntonsa valituksessa esitetyistä vaatimuksista ja niiden perusteluista sekä aloittamisoikeutta koskevan valituksen että rakennusluvan osalta. 2. Liittämään asiakirjoihin alkuperäisenä tai jäljennöksenä kaikki asiassa kertyneet asiakirjat, joita ovat ainakin: rakennuslupahakemus maankäyttö- ja rakennusasetuksen 49 :n mukaisine liitteineen selvitys kuulemisesta pyydetyt lausunnot.

7 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Mikäli rakentamista varten on myönnetty poikkeaminen, tarvitaan myös poikkeamishakemus liitteineen sekä poikkeamispäätös. 4. Mikäli rakentaminen perustuu voimassa olevaan kaavaan, tarvitaan myös: kaavakartta tai ote siitä värillisenä mittakaavatietoineen ja hyväksymismerkintöineen kaavamerkinnät ja -määräykset kokonaisuudessaan kaavaselostus, josta ilmenevät kaavan tavoitteet ja perustelut tieto siitä milloin kaava on vahvistettu (jos rakennuslain aikainen kaava). 5. Laatimaan luettelon lausunnon liitteenä olevista asiakirjoist, jotta asianosainen saa myöhemmin vastinepyynnön yhteydessä tietoonsa hallintooikeudessa olevan oikeudenkäyntiaineiston. Aloittamisoikeutta koskevan valituksen osalta lausunto sekä edellä pyydetyt asiakirjat on palautettava hallinto-oikeudelle viimeistään Rakennusluvan osalta lausunto on palautettava viimeistään Vaikutusten arviointi - Valitus Asianajaja Seppo Karvinen Jyrki ja Mervi Niskasen asiamiehenä (jaetaan liiteaineistona) Esitys antaa seuraavan lausunnon hallintooikeudelle. Todetaan, että lautakunta ottaa kantaa vain valituksessa esitettyihin uusiin tai tarkennusta vaativiin näkökohtiin, joita ei ole aiemmin käsitelty vs. tarkastusarkkitehdin päätöksessä tai ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätöksessä. Todetaan, että rakennusvalvonnalla on lupakäsittelyvaiheessa ollut arkistosta käytössään naapurin tontille myönnetyt rakennusluvat ja vahvistetut pääpiirustukset, joista valituksenalaisen hankkeen vaikutuksia naapurien asemaan on tarkasteltu. Kopiot naapurin rakennuslupapäätöksistä ja asemapiirustuksista ja toimitetaan tämän lausunnon liitteenä hallinto-oikeuteen. Asemakaavan mukaisuus Valituksessa kritisoidaan edelleen rakennusvalvonnan tulkintaa siitä, että valituksenalaisessa rakennusluvassa omakotitalo ja talousrakennus on tulkittu yhdeksi rakennukseksi ja että tämä on vaikuttanut keskikorkeuden laskentaan ja olisi siten kaavamääräyksen h=7 vastainen.

8 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 94 Rakennustarkastaja on selventänyt asiaa vastauksessaan Jyrki Niskasen tietopyyntöön seuraavasti: Rakennusvalvonnan rakennusrekisteristä ei saa suoraan tietoa siitä onko kysymyksessä pelkkä pientalo vai sellainen johon liittyy autokatos tai varasto, koska ne on tilastoitu yhdeksi rakennukseksi. Asian tutkiminen edellyttäisi rakennuslupa-arkiston piirustusten läpikäyntiä. Samassa yhteydessä rakennustarkastaja on toimittanut valittajalle summittaisesti karttaohjelman/ilmakuvan perusteella löytämiään esimerkkejä vastaavanlaisista tapauksista. Rakennusvalvonta tilastoi rakennukset lupapäätösten yhteydessä väestörekisterikeskuksen järjestelmään MRL 147 :n ja väestötietolain nojalla. Tiedot rekisteröidään valtakunnalliseen rakennus- ja huoneistorekisteriin noudattaen tilastokeskuksen rakennusluokitusta Rakennusluokitus on JHSstandardi (JHS 186). Tilastokeskuksen rakennuksen määritelmä (Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakennus- ja asuntotuotanto [verkkojulkaisu]. ISSN= Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: ]. Saantitapa: kuuluu seuraavasti: Rakennuksella tarkoitetaan erillistä, sijaintipaikalleen kiinteästi rakennettua tai pystytettyä, omalla sisäänkäynnillä varustettua rakennelmaa, joka sisältää eri toimintoihin tarkoitettua katettua ja yleensä ulkoseinien tai muista rakennelmista (rakennuksista) erottavien seinien rajoittamaa tilaa. Rakennuksiksi ei lueta myöskään kevytrakenteisia katoksia, kioskeja yms., jotka eivät sisällä umpinaisin seinin erotettuja tiloja, eikä siirrettävissä olevia matkailuvaunuja, laivoja yms. Tilastokeskuksen määritelmästä ilmenee, että yhdeksi rakennukseksi katsotaan erillinen, katetun tilan sisällä oleva eri toimintoihin tarkoitettua tilaa sisältävä rakennelma. Valituksessa viitataan rakennuksen oikeudelliseen määritelmään ja väitetään, että teknisellä määritelmällä ei ole ko. asiassa merkitystä. Kuitenkin juuri rakennuksen teknisiä ominaisuuksia tarkastelemalla rakennus saadaan rekisteröityä valtakunnalliseen rekisteriin oikein tiedoin. Oikeudellinen määritelmä on tarpeen luvanvaraisuutta harkittaessa, jolla ei asian tässä vaiheessa ole merkitystä, koska hanke on kiistatta rakennusluvan varainen. Väite siitä, että rakennusvalvonnan käsitys katoksella yhdistetyn omakotitalon ja talousrakennuksen tulkitsemisesta yhdeksi rakennukseksi on lainvastainen ja keinotekoinen, ja että rakennus tulkittaisiin kaikissa rekistereissä erillisiksi rakennuksiksi, on perusteeton. Silloin kun asunto kytkeytyy rakenteellisesti ja toiminnallisesti autosuojalla teknisiin tiloihin ja autotalliin ja lisäksi kyseiset tilat palvelevat toiminnaltaan asuinrakennusta, katsotaan vastaavat kokonaisuudet muodostavan yhden rakennuksen. Kysymyksessä on vakiintunut hallintokäytäntö. Myös valittajan väite rakennuksen keskimääräisestä korkeuden tulkinnasta on perusteeton, koska asemakaavassa oleva määräys h=7 ei rajoita rakennuksen korkeutta, vaan määräys mahdollistaa, että osa rakennusta on korkeampi kuin suurin sallittu keskikorkeus.

9 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 94 Korkeusasema ja maantäytöt Valittajan mukaan rakennushanke on kaavamääräyksen t=6 vastainen, koska terassi ja katos on suunniteltu rakennettavaksi 2 metrin etäisyydelle rajasta, vaikka t=6 alueella etäisyys tulisi olla 5 metriä. Asemakaavamääräyksen mukaan t=6 alueelle saa sijoittaa talousrakennuksia. Varsinaisia rakennusalueen ylityksiä ei ole, asuinrakennuksen terassia koskeva rakenne ulottuu vähäisesti t=6 alueelle ja kattamattomat terassirakenteet ulottuvat suurelta osin t=6 alueelle. Rakennusvalvonta tulkitsee kattamattomat terassirakenteet lähellä maanpintaa oleviksi rakenteiksi, joiden hyväksyminen perustuu harkintaan. Selvennykseksi todetaan, että Kuopion kaupungin rakennusjärjestyksen 19 mukaan rakennus saa ulottua asemakaavassa määrätyn rakennusalan rajan yli, ellei asemakaavassa toisin määrätä, seuraavasti: 1) rakennuksen perustusrakenteet ja kellarin rakenteet maanpinnan alapuolella, 2) katokset, räystäät, parvekkeet, avokuistit, portaat ja muut vastaavat rakennusosat 1,8 metriä ja 3) ulkoseinän lisäeristys, porrasaskelmat, ovipielet, syöksytorvet, tekniset laitteet ja muut vastaavat rakennusosat harkinnan mukaan. Ylityksestä ei saa aiheutua vähäistä suurempaa haittaa ympäristölle tai tontin naapureille ja sen tulee sopeutua kaupunkikuvaan. Kuopion kaupungin rakennusjärjestyksen ( ) 17 :ssä säädetään rakennuksen korkeusasemasta seuraavasti: 17 Rakennuksen korkeusasema, perustaminen ja terveellisyys Rakennuksen korkeusasema tulee sopeutua olemassa olevan ympäristön rakennusten, maaston ja katupinnan korkeusasemiin. Asuin- ja työtilojen lattiataso on rakennettava yleensä vähintään 50 senttimetriä ympäröivää maanpintaa korkeammalle ja vähintään 1,5 metriä keskivedenpinnan korkeutta ylemmäksi. Kallaveden rannalle rakennettaessa on alimman lattiatason korkeusaseman oltava N m tai sen yläpuolella. (Korkeusjärjestelmän muutos alkaen N2000-järjestelmäksi N ). Liikuntarajoitteisille on suunniteltava uudisrakennukseen esteetön pääsy, elleivät maasto-olosuhteet sitä estä. Uudisrakennuspaikalla on rakennuttajan tehtävä pohjatutkimus sekä MRA 49 pykälän mukainen selvitys rakennuspaikan perustamis- ja pohjaolosuhteista sekä terveellisyydestä. Rakennusvalvontaviranomainen voi rakennuslupa-asiakirjan arvioimiseksi edellyttää luvan hakijalta, että tontin kulmapisteiden ja suunnitellun rakennuksen nurkkapisteiden sijainti ja korkeusasema merkitään tontille ennen lupapäätöksen tekemistä. Rakennuksen perustamisessa on kiinnitettävä erityistä huomiota hule- ja perustusten kuivatusvesien poisjohtamiseen rakennuksen läheisyydestä. Salaoja- ja alussorastuksesta tulee hankkia selvitys soran laadun ja vähäisen kapilaarisuuden varmistamiseksi. Lämpimän rakennuksen koko alapohja on lämmöneristettävä kauttaaltaan.

10 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 94 Korkeusjärjestelmä N43 on muuttunut alkaen N2000-järjestelmäksi. Vanhojen rakennuslupien korkeudet eivät ole vertailukelpoisia nykyisen korkeusjärjestelmän kanssa, vaan ne on muunnettava lisäämällä vanhoihin korkeuslukemiin + 38 cm. Tämä on voinut vaikuttaa tulkintaerimielisyyksiin piirustusten korkeuslukemia vertailtaessa. Valittajien tontilla on suoritettu Kuopion kaupungin kiinteistönmuodostusyksikön toimesta korkeusasemien virallinen tarkistusmittaus (jaetaan liiteaineistona). Se osoittaa, että ko. tontin rakennus ja osa sen viereisistä maanpinnoista on rakennettu n. 30 cm korkeammalle kuin lupaasiakirjoissa on esitetty ja lupapäätöksessä on ollut sallittua. Näin ollen oikaisuvaatimuksen kohdat, joissa on verrattu tonttien ja rakennusten välisiä korkeusasemia tai maantäyttöjä, ovat perusteettomia. Lupapäätöstä tehdessään rakennusvalvonta on muodostanut näkemyksensä olevan tilanteen, tontin voimassa olevien rakennuslupien mukaisen tilanteen ja kantakartan keskimääräisen 1 m:n korkeuskäyrästön pohjalta. Erityistapauksessa on ollut käytettävissä myös laserkeilausaineisto. Näiden kaikkien neljän lähtötietoaineiston korkeustiedot ovat keskenään erilaisia sekä korkeuksiensa että sijaintinsa osalta. Lähimpänä rajaa, valittajien autotallin nurkkakorko on rakennusluvassa +86,68. Pöyry Oy:n mittauslukema on +87,03 ja tarkistusmittaus näyttää lukemaa +87,13. Näiden perusteella maanpintaa on nostettu myönnetystä luvasta huomattavasti ylemmäs. Tarkistusmittaus osoittaa myös sen, että yksityisen toimijan (Pöyry Oy) mittauslukemat eivät ole täysin luotettavia. Korkeusasemien oikeellisuutta on tarkistettu laserkeilausaineiston pohjalta (jaetaan liiteaineistona). Yksittäiset lasermittauspisteet on esitetty sinisillä numeroilla. Rakennusluvassa olevat pisteet on esitetty mustilla luvuilla. Kantakartan 1 m:n korkeuskäyrät näkyvät punaisina viivoina. Rakennusluvassa olevat käyrät on esitetty mustilla katkoviivoilla. Piirros osoittaa, että valituksenalaisen lupapäätöksen korkeusasemat ja käyrät vastaavat hyvin kantakartan aineistoa. Asian selkeyttämiseksi on laadittu liite, johon on piirretty 1 m:n korkeuskäyrät: kantakartan korkeuskäyrät (punainen), voimassa olevan rakennusluvan korkeuskäyrät (sininen) ja rakennusluvan asemapiirroksessa esitetyt korkeuskäyrät (vihreä). Piirros osoittaa, että vihreät käyrät ei oleellisesti poikkea punaisista. Valittajien oman lupahakemuksen siniset käyrät poikkeavat huomattavasti enemmän todellisuudesta, mutta nekin ovat vielä vaadittavan tarkkuuden rajoissa. Em. seikat huomioon ottaen rakennusvalvonta on katsonut, että rakennusluvan korkeusasemat on esitetty riittävän virheettömästi. Laserkeilausaineiston (jaetaan liiteaineistona), sinisellä merkityt korkeusluvut rajalla osoittavat, että maanpinta nousee rajalta uudisrakennuksen nurkkapisteisiin n. 40 cm. Kolmen metrin matkalla se on hyvän rakennustavan mukainen kallistus, jotta hulevedet valuvat pois sokkelista ja kosteusvaurioriski pienenee. Toisen rajanaapurin puolella maata on nostettu 1,2 m, minkä johdosta on päästy lähelle naapurin korkeusasemaa.

11 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 94 Valittajat ovat puuttuneet kellari-termiin, jota rakennusvalvonta on käyttänyt pääosin maan alla sijaitsevasta kerroksesta. On kiistatonta, että tontin voimassa olevissa rakennusluvissa (1968, 1991, 2009, 2014) on kerros vahvistettu kellariksi. Valittajien väite tämän tulkinnan vääryydestä ja lainvastaisuudesta on mitätön, koska asia on ratkaistu lainvoimaisilla rakennusluvilla. Naapurin lattiapintojen korkeusasemat on vaadittu vain pääkerrosten osalta. Leikkauspiirustuksia on vaadittu vain yksi, koska korkeusasemat ilmenevät julkisivupiirustuksista. Pintavaaitusta ei pientalon lupahakemusvaiheessa vaadita. Kuten on tullut esille, korkeusasemien tutkiminen asemapiirroksesta ei ole yksiselitteistä. Siksi rakennuslupapäätös ja kaupunkikuvatyöryhmän lausunto perustuvat rakennuspaikalla käyntien lisäksi merkittävältä osin julkisivupiirustuksiin ja kolmiulotteisiin mallinnuksiin. Ko. lupakäsittelyssä julkisivupiirroksiin on poikkeuksellisesti vaadittu esitettäviksi naapurirakennusten tarkat julkisivut sekä kaksi erillistä kolmiulotteista mallinnusta. Ne ovat helposti ymmärrettäviä. Rakennusluvanluvan hakija ja rakennusvalvonta ovat yrittäneet päästä molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun ennen rakennuslupapäätöksen tekemistä: naapurin huomioimiseksi luvan hakija olisi ollut valmis laskemaan talonsa korkeutta jopa 700 mm ja tehnyt tästä ehdotuksen päivätyissä piirustuksissa (jaetaan liiteaineistona). Vaikka matalalle suunniteltu ehdotus sisälsi kohtuuttomia myönnytyksiä (mm. kosteusvaurioriski ja ikkunat lähes katutasossa) eikä se muodostanut hyvää kaupunkikuvaa, on se toimitettu naapuritontin omistajille rakennusvalvonnan välityksellä. Koska he eivät ole hyväksyneet ehdotusta, on tilanteesta tullut vaikutelma, että korkeusasema ei ole naapureille rakentamisen vastustamisen todellinen syy. Palomääräykset Tarkennetaan valittajien käsitystä oman rakennuksensa palo-osastoinnin ja valituksenalaisen rakennushankkeen palo-osastoinnista seuraavasti. Pientalojen vähimmäisetäisyys toisistaan on 8 m silloin kun vastakkaiset ulkoseinät eivät ole osastoivia. Kun ulkoseinien välinen etäisyys on 4 8 m, ulkoseinien yhteenlaskettu osastointivaatimus on EI 30. Arvioitaessa ulkoseinien yhteenlaskettua palonkestävyyttä otetaan huomioon niiden epäsymmetrinen rakenne ja ikkunoiden vaikutus. Jos rakennukset ovat 4 metriä lähempänä toisiaan, on EI-30 luokan osastointi toteutettava. Normaaleja osastoimattomia ulkoseiniä käytettäessä rakennuksen etäisyys tontin rajasta pitää olla vähintään 4m, jotta 8 metrin etäisyysvaatimus kohdistuisi molemmille tonteille tasapuolisena. Mikäli asemakaava sallii, että rakennukset rakennetaan tontin rajalla 4m lähemmäksi toisiaan, tulee ne erottaa osastoivin rakentein. Naapurin myönnetyssä autotallia ja lasikuistia koskevassa rakennusluvassa on esitetty autotallin osalta rajaa vasten palo-osastointi EI-30 ja lasikuistin osalta on lupaehto; Lasikatos osastoitava naapurin rajaa vasten EI-30 rakentein. Katoksen rakenne- ja osastointisuunnitelmat esitettävä tarkastusinsinöörin hyväksyttäväksi. Kysymyksessä on tonttien välisestä rajasta alle

12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 94 neljän metrin etäisyydelle ulottuvista rakenteista, jossa paloosastointivaatimus on EI-30. Vastaava osastointi on myös valituksenalaisessa luvassa, jolloin saavutetaan yhteensä EI-60 luokan palonkestoaika rakenteille, jotka sijaitsevat alle 8 metrin päässä toisistaan. Tämä ratkaisu on kiistatta valtakunnallisten määräysten mukainen. toteaa, että valitus tulee perusteettomana hylätä edellä mainituin perustein ja toistaa vs. tarkastusarkkitehdin päätöksessä esitetyt perustelut ( ) ja lisäksi ympäristö- ja rakennuslautakunta toistaa oikaisuvaatimusasiassa antamassa päätöksessään ( ) esittämänsä asiat. Liitteet /2015 Lausunto aloittamisoikeudesta /2015 Valitus /2015 Korkeusasemien virallinen tarkistusmittaus /2015 Laserkeilausaineisto /2015 Rakennusvalvonnan selvitys korkeuskäyristä /2015 Luvan hakijan ehdotus / julkisivupiirustus Valmistelija Risto Räty puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi rakennustarkastajan päätösehdotuksen.

13 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Asianro 5131/ /2015 Lausunto Savo-Pielisen jätelautakunnalle / jätehuoltomääräysten uudistaminen Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut Savo-Pielisen jätelautakunta on pyytänyt jätelautakunnan toimialueen kuntien ympäristönsuojeluviranomaisilta mennessä lausuntoa koko toimialuetta koskevien kunnallisten jätehuoltomääräysten uudistamisesta. Savo-Pielisen jätelautakunta toimii 16 kunnan yhteisenä jätehuoltoviranomaisena ja hyväksyy kunnalliset jätehuoltomääräykset. Jätehuoltomääräykset ovat jätelain (646/2011) 91 :n nojalla annettavia paikallisia säännöksiä, jotka sitovat kuntalaisia. Jätelautakunnalla on vireillä määräysten uudistaminen vastaamaan nykylainsäädännön vaatimuksia ja jätehuollon kehittymistä. Jätehuoltomääräykset koskevat kunnan vastuulle kuuluvia jätteitä, kuten asumisessa syntyviä jätteitä ja julkisessa hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyviä jätteitä sekä osin myös elinkeinotoiminnan jätteitä. Jätehuoltomääräyksiä annetaan mm. jätteiden lajittelusta, keräyksestä, kuljetuksesta, hyödyntämisestä ja roskaantumisen ehkäisemisestä. Määräyksillä varmistetaan toimiva jätehuolto, josta ei aiheudu ympäristö- tai terveyshaittaa. Lisäksi määräyksillä edistetään jätehuollon etusijajärjestyksen huomioon ottamista esimerkiksi entistä laajemmilla lajitteluvelvoitteilla ja huomioidaan eri kiinteistöjen erilaiset palvelutarpeet. Biojätteen ja kartongin keräysvelvoitetta ollaan laajentamassa siirtymäajan jälkeen koskemaan asuinkiinteistöjä, joilla on vähintään 5 asuinhuoneistoa (aiemmin 10). Myös lasille ja metallille on tulossa keräysvelvoite koskien asuinkiinteistöjä, joilla on vähintään 20 asuinhuoneistoa (aiemmin erilliskeräys on ollut vapaaehtoista). Uutena aiotaan aloittaa muovin erilliskeräys siirtymäajan jälkeen suurimmissa taajamissa koskien yli 40 asuinhuoneiston kiinteistöjä. Muovin materiaalihyötykäyttö on kehittymässä. Jätteen keräysvelvoitteissa on huomioitu tuleva sekajätteen kattava energiahyötykäyttö. Sekajätteen joukkoon ei tule vähäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta palamatonta materiaalia, jotta jäte saadaan hyödynnettyä energiana rakenteilla olevassa Riikinnevan ekovoimalassa. Saostus- ja umpisäiliölietteiden tyhjentämisestä ja omatoimisesta käsittelystä annetaan aikaisempaa kattavammat säännökset. Uutta on pienimuotoisen yhteisen käsittelyn mahdollistaminen muutaman naapurikiinteistön kesken. Käsitellyn lietteen voi levittää peltoon säädetyin edellytyksin, kun asiasta ilmoitetaan jätehuoltoviranomaiselle. Määräykset koskevat myös jätteiden kuljetuksia. Määräysten uudistamisen yhteydessä muutetaan jätehuollon perusnoutoalue jätelain 35 :n mukaiseksi kiinteistöittäiseksi (kiinteistökohtaiseksi) jätteenkuljetusalueeksi. Jätteenkuljetukset hoidetaan jatkossa kiinteistöittäisellä kuljetusalueella samoin kuin nyt perusnoutoalueella ja poikkeamamaksulla myös kiinteistöittäisen kuljetusalueen ulkopuolella aina, kun jäteautolla voidaan turvallisesti ajaa keräyspaikkaan. Perusnoutoalueeseen eli kiinteistöittäiseen kuljetusalueeseen kuuluvaan tieverkkoon ei tehdä muutoksia.

14 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 95 Jätehuoltomääräyksistä on lisäksi laadittu perustelumuistio, jossa avataan säännösten perusteita ja annetaan soveltamisohjeita käytännön tilanteisiin. Perustelumuistio toimii jätehuoltomääräysten soveltamisen tukena. Vaikutusten arviointi - Esitys Lautakunta esittää lausuntonaan jätehuoltomääräyksistä seuraavaa: Yhtenäisten jätehuoltomääräysten uudistaminen edistää jätelain toimeenpanoa koko toimialueella. Lautakunta esittää jätehuoltomääräyksiin muutamia tarkennuksia ja lisäyksiä seuraavasti: 2 luku 9 Kiinteistöjen yhteinen jäteastia; 1 mom; kohtuullisesti saavutettavaa aluekeräyspistettä. Kohtuullista matkan pituuden määrittelyä olisi hyvä selventää määräysten perusteluissa suhteutettuna etäisyyteen vapaa-ajan kiinteistöltä vakituiseen asuntoon nähden. 4 luku 20 Kompostointi, 3 mom; Kompostorissa on oltava riittävästi tilavuutta kutakin kompostoria käyttävää taloutta (2-5 kiinteistöä) kohti. Määräyksiin tai perusteluihin tulisi tarkentaa kompostorin tilavuusvaatimus taloutta/henkilömäärää kohti. 5 luku 27 Jäteastioiden tyhjennysväli, 1 mom; Kartongin ja muovin osalta esitetään pisimmäksi tyhjennysväliksi myös kesäaikana (viikot 18-40) 8 viikkoa, vastaava tyhjennysväli kuin talviaikana. 7 mom; Jätteet, joiden säilyttäminen kiinteistöllä voi aiheuttaa ympäristölle tai terveydelle haittaa. Määräyksissä tulisi myös nimetä ko. jätteet (vaarallinen jäte ja biojäte). 5 luku 29 Kunnossapito ja pesu. Jäteastian haltijan on huolehdittava jäteastian korjauksesta, kunnossapidosta ja puhdistamisesta siltä osin kuin em. toimenpiteet eivät sisälly veloituksettomina palveluina jätetaksaan. Määräyksissä tulisi selventää milloin ko. toimenpiteet sisältyvät veloituksettomina jätetaksaan. 6 luku 32 Keräyspaikan suojaaminen. Määräyksiin esitetään lisättäväksi kunnan toissijaisen jätehuollon järjestämisvelvollisuuden perusteella myös elinkeinotoiminnan jätteiden keräyspaikan suojaaminen. Lisäksi lautakunta pitää tärkeänä, että jätehuoltomääräyksistä tulisi laatia selkokielinen lyhennelmä kuntalaisten käyttöön.

15 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 95 Liitteet /2015 Kunnalliset jätehuoltomääräykset_luonnos /2015 Kunnallisten jätehuoltomääräysten perustelut_luonnos Valmistelija Riitta Lappalainen puh Tuula-Anneli Kinnunen puh Pirkko Nevalainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi ympäristöjohtajan päätösehdotuksen.

16 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Asianro 6790/ /2015 Siilinjärven ympäristöterveyspalveluiden vuoden 2016 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelmaehdotus / lausunnon antaminen Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut Siilinjärven ympäristöterveyslautakunta pyytää lausuntoa Siilinjärven ympäristöterveyspalveluiden vuoden 2016 talousarvioehdotuksesta ja vuosien taloussuunnitelmaehdotuksesta yhteistoiminta-alueen kunnilta sekä Kuopiolta mennessä. Kuopion kaupungin ja Siilinjärven kunnan välisen eläinlääkintähuollon sopimuksen 11.6 mukaisesti Siilinjärven kunnan ympäristöterveyslautakunta tekee Kuopion kaupunkia kuultuaan Siilinjärven kunnanhallitukselle ympäristöterveyslautakunnan toimintaa koskevan talousarvio- ja taloussuunnitelmaesityksen. Talousarvioon kirjataan toiminnalliset tavoitteet ja niiden edellyttämät määrärahat ja osoitetaan rahoitustarpeen kattaminen sopijapuolten ja muilla tuloilla. Talousarvio suunnitelma on laadittava siten, että edellytykset ympäristöterveyspalveluiden tehtävien, sisältäen sopimuksen mukaiset tehtävät, hoitamiseen turvataan. Talousarvion ja suunnitelman hyväksyy Siilinjärven kunnanvaltuusto. Talousarvio 2016 on eläinlääkintähuollon osalta laadittu tuotteistuksen mukaisesti (kustannuspaikka 5610). Vaikutusten arviointi - Esitys esittää lausuntonaan seuraavaa: Kuopion kaupunki pitää hyvänä, että eläinlääkintähuollon kustannukset on ehdotuksessa pystytty pitämään kurissa ja kokonaiskustannukset ovat hieman alhaisemmat kuin talousarviovuonna Talousarvio 2016 numero-osassa ei ole arvioitu ollenkaan muita yhteistoimintakorvauksia (kustannuspaikka 3115), jotka muodostavat suurimman osan toimintatuotoista. Tiilikauden tulos on näin ollen vuoden 2016, 2017 ja 2018 osalta arvioitu lähes 1 milj. huonommaksi kuin vuoden 2015 talousarviossa. Talousarviota tulee täydentää tältä osin.

17 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 96 Talousarvio 2016 kuntaosuustaulukossa Siilinjärven osalta on pieneläinpäivystys (5611) mukana taulukossa. Muiden kuntien osalta taulukko ei sisällä pieneläinpäivystyksestä aiheutuneita kuluja. Toiveena on, että Siilinjärven osalta pieneläinpäivystyksen kustannuksia ei merkittäisi kuntaosuustaulukkoon. Talousarviotekstissä on kuitenkin syytä mainita, että pieneläinpäivystyskustannukset eivät sisälly talousarvioon. Useissa kunnissa pieneläinpäivystyksen kulut ovat kuitenkin merkittävä osa eläinlääkintähuollon kokonaiskustannuksista. Valmistelija Hannu Kirjavainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi ympäristöjohtajan päätösehdotuksen.

18 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Asianro 4072/ /2015 Päätös ympäristölupahakemuksesta / T:mi Metallivälitys Räsänen, Romuliike, Kaatopaikantie 316, Kuopio Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut T:mi Metallivälitys Räsänen on jättänyt ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristölupahakemuksen, joka koskee metalliromun varastointia ja käsittelyä Kuopion jätekeskuksen alueella, osoitteessa Kaatopaikantie 316, Kuopio (kiinteistö ). Metallivälitys Räsäsellä on toiminnalle voimassaoleva ympäristölupa Haminalahden kylässä Kiviharjun varastoalueella, palstalla nro 60. Hakemus koskee toiminnan siirtymistä uudelle toimipaikalle. Toiminta ei muutu aiemmasta. Ympäristölupa esitetään myönnettävän. Vaikutusten arviointi - Esitys Asia Luvan hakija myöntää ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan T:mi Metallivälitys Räsäselle seuraavasti: Päätös ympäristölupahakemuksesta T:mi Metallivälitys Räsänen Putkinotkontie KUOPIO Y-tunnus: yhteyshenkilö: Pasi Räsänen, p , sähköposti: pasi@metallivalitys.fi Toiminta ja sen sijainti Romuliike Kaatopaikantie 316, Kuopio (kiinteistö ) Luvan hakemisen peruste ja lupaviranomaisen toimivalta Toiminta on lupavelvollinen ympäristönsuojelulain 27 ja ympäristönsuojelulain liitteen 1 taulukon 2 kohdan 13 f mukaan. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on toimivaltainen lupaviranomainen toiminnan ympäristölupa-asiassa valtioneuvoston asetuksen ympäristönsuojelusta :n 2 perusteella.

19 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 97 Hakemuksen vireilletulo ja täydennykset Toimintaa koskevat luvat ja sopimukset Ympäristön kaavoitustilanne ja maankäyttö Lupahakemus on jätetty ympäristö- ja rakennuslautakunnalle Hakemusta on täydennetty kuvauksella vastaanotettavien jätteiden käsittelystä sekä yleisölle tarkoitetulla tiivistelmällä hakemuksesta ja tiedoilla hiekan- ja öljynerottimesta. Lupahakemuksesta on neuvoteltu Pöytäkirja on liitetty asiakirjoihin. T:mi Metallivälitys Räsäsellä on vuokrasopimus Jätekukko Oy:n hallitsemalla, Kuopion kaupungin Hiltulanlahden kylässä sijaitsevalla tilalla Kukkola Rno 34:3 olevan varastoalueen vuokraamisesta. Vuokra-aika alkaa ja päättyy Sopimuksen mukaan vuokra-aikaa voidaan jatkaa jälkeen. Kuopion keskeisen kaupunkialueen yleiskaavassa (Kuopion kaupunginhallituksen päätös ja Kuopion Hallinto-oikeuden päätös ) toiminnan sijoituspaikka on merkitty kaatopaikka-alueeksi (EK). Alueella ei ole asemakaavaa. Laitoksen lähiympäristö on metsävaltaista. Lähialueelle sijoittuu maaainesten ottoa sekä Pelastusopiston harjoitusalue. Lähimmät asuinkiinteistöt sijaitsevat noin 1 kilometrin etäisyydellä jätekeskuksen luoteis-, lounais- ja eteläpuolella ja lähimmät vapaa-ajan asunnot noin 2 kilometrin päässä jätekeskuksen kaakkoispuolella. Laitoksen lähialueella ei sijaitse ympäristövaikutuksille herkkiä kohteita, kuten kouluja, sairaaloita tai päiväkoteja. Alueella ei ole arvokkaita maisema- tai luontokohteita, Natura 2000-verkostoon kuuluvia alueita eikä muita luonnonsuojelualueita. Lähimmät Natura-alueet ja luonnonsuojelualueet ovat Matkusjärven lehto, Etelä-Kuopion lehdot ja lammet/vanuvuori, Haminavuori, Korsumäki-Keinälänniemi ja Korsumäen letot. Ne ovat yli kolmen kilometrin päässä laitosalueesta. Laitosalue ei sijaitse tärkeällä eikä muullakaan vedenhankintaan soveltuvalla pohjavesialueella.

20 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 97 Alueen ympäristön tila Hepomäen ja Heinälamminrinteen ilmanlaatua on seurattu mittausten avulla vuosina Ilmanlaatua on mitattu kahdella lähialueen asuinkiinteistöllä sekä Pelastusopiston harjoitusalueen ja Jätekukko Oy:n jätekeskuksen alueella. Mittaustuloksia on hengitettävien hiukkasten (PM 10), haisevien rikkiyhdisteiden (TRS), aromaattisten hiilivetyjen (VOC) ja polyaromaattisten hiilivetyjen (PAH) pitoisuuksista. Alueen ilmanlaatuun vaikuttavat nykyisellään lähinnä Jätekukko Oy:n Heinälamminrinteen jätekeskuksen toiminnat, kuten kaatopaikka ja jätemateriaalien murskaustoiminnat, Pelastusopiston harjoitusalueen savukaasupäästöt, alueella toimivien kivenlouhimoiden pölypäästöt sekä asfalttiaseman päästöt. Parhaimmillaan alueen ilmanlaatua voi luonnehtia hyväksi. Huonoimmillaan ilmanlaatu voi lyhytaikaisesti luokittua välttäväksi. Hepomäen ja Heinälamminrinteen alueen melutilannetta on selvitetty vuonna 2006 yhteismeluselvityksellä, jota on sen jälkeen täydennetty uusien ympäristölupahakemusten yhteydessä. Vuodesta 2008 lähtien alueen melutilannetta on seurattu myös yhteismelumittauksin, joiden järjestämisestä on vastannut Kuopion kaupungin ympäristönsuojelupalvelut. Hepomäen ja Heinälamminrinteen melutilanteeseen vaikuttavat alueen nykyisistä toiminnoista keskeisimmin kivenlouhimot ja murskaamot. Vähäisempää merkitystä alueen melutilanteeseen on asfalttiasemalla, Jätekukko Oy:n jätteenkäsittelytoiminnoilla ja Pelastusopiston harjoitusalueen toiminnoilla. Nykyisellään alueen pohjois-, koillis- ja itäosissa tuntikohtaiset keskiäänitasot ovat lähimmillä asuinkiinteistöillä 55 dba:n tuntumassa ja lähimpien loma-asuntokiinteistöjen alueella 45 dba:n tuntumassa. Hepomäen ja Heinälamminrinteen pinta- ja pohjavesien laatua on seurattu yhteistarkkailussa vuodesta 2007 lähtien. Heinälamminrinteen ympäristön pintavesien (purot ja joet) laatu on alueen pintavesien tarkkailutulosten perusteella pääosin melko hyvä. Jätekukko Oy:n jätekeskuksen ja Silmäsuon vanhan kaatopaikan alapuolisissa sekä vähäisemmässä määrin Pelastusopiston harjoitusalueen alapuolisissa ojissa on havaittavissa lieviä em. toimintojen vaikutuksia. Muutoin alueen pintavesiä kuormittaa maa- ja metsätalous sekä haja-asutus. Haminalahden vedenlaadussa on havaittavissa vielä merkkejä Silmäsuon vanhan kaatopaikan kuormituksesta. Alueen pohjavedet ovat pohjavesien laadun seurantatulosten perusteella hyvälaatuisia, lukuun ottamatta aivan Jätekukko Oy:n jätekeskuksen, Silmäsuon vanhan kaatopaikan ja Pelastusopiston harjoitusalueen läheisiä alueita, missä on paikoin havaittavissa kaatopaikkojen suotovesien vaikutuksia ja Pelastusopiston harjoitusalueen vesipäästöjen vaikutuksia.

21 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 97 Kuvaus laitoksen toiminnasta Vastaanotettavat jätteet ja niiden käsittely Laitoksella vastaanotetaan, välivarastoidaan ja käsitellään mekaanisesti metalliromua. Laitoksella ei vastaanoteta romuajoneuvoja eikä sähkö- ja elektroniikkaromua. Lyijyakkuja lukuun ottamatta laitoksella ei vastaanoteta myöskään vaarallista jätettä. Käsiteltävän romun määrä on enimmillään tonnia vuodessa. Laitoksen toimintaan kuuluu jätteiden vastaanotto, luokitus, punnitus, lajittelu, puhdistus, leikkaus, välivarastointi ja toimittaminen edelleen asianmukaiset luvat omaaviin vastaanotto- ja käsittelypaikkoihin. Laitoksella käytettäviä koneita ovat pyöräkuormaaja, kouralla ja magneetilla varustettu nosturi, nokkaleikkuri, polttoleikkuri ja kuorma-auto. Laitoksen työkoneita huolletaan ja tankataan paikan päällä. Laitoksella varastoidaan polttoöljyä 1,5 m 3 valuma-altaallisessa kaksoisvaippasäiliössä. Huoltamisen yhteydessä syntyvät jätteet, kuten moottori- ja hydrauliikkaöljyt, välivarastoidaan laitoksen lukittavassa teräskontissa. Toiminta-alue on aidattu ja portti on lukittava. Alueella on kameravalvonta. Vastaanotettava jäte varastoidaan pääasiassa ulkona kasoissa. Varastointialue on pinnoitettu ja varustettu I-luokan öljynerottimella. Laitoksen toiminnasta aiheutuva liikenne on noin 5 kuorma-autoa ja 10 henkilöautoa vuorokaudessa. Kaikki tuleva ja lähtevä liikenne ohjataan jätekeskuksen vaa an kautta. Laitos on toiminnassa arkisin klo Laitoksella vastaanotetaan ja varastoidaan seuraavia jätteitä: Jätelaji jätetunnus 1 maksimivarastointi määrä (t/a) rauta ja teräs käytetyt katalyytit lyijyakut * 60 puu kupari alumiini lyijy sinkki loppuun käytetyt renkaat sekalaiset metallit kaapelit yhteensä = valtioneuvoston asetus jätteistä (179/2012) liite 4, jäteluettelo: yleisimmät jätteet sekä vaaralliset jätteet * = luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi

22 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 97 Vastaanotettava jäte varastoidaan ulkona kasoissa lukuun ottamatta lyijyakkuja, jotka välivarastoidaan vedenpitävissä akunkeräyslaatikoissa pressuhallissa. Esikäsitelty metalliromu toimitetaan materiaalihyödyntämiseen terästehtaille ja tukkuliikkeille. Metalliromun seassa laitoksella vastaanotetaan pieniä määriä puutavaraa, esim. runkolautoja. Puu lajitellaan ja toimitetaan hyödynnettäväksi Kuopion jätekeskukselle. Romumetalleja voidaan vastaanottaa myös esim. vanhojen työkoneiden muodossa, jolloin metalliromun lisäksi laitokselle tulee renkaita, akkuja ja katalysaattoreita. Em. jätteitä ei käsitellä vaan ne toimitetaan eteenpäin luvat omaaville jatkokäsittelijöille. Käsittelyalue Romut käsitellään ulkona tiiviillä asfaltilla päällystetyllä kentällä. Kentän rakenne on seuraava: asfaltti AB 16/ mm kantava kerros murskeesta 150 mm betoni- ja tiilimurske + lasi 1500 mm Koneiden huolto- ja tankkauspaikan rakenne on: tiivis asfalttibetoni ABT 16/ mm kantava kerros murskeesta 150 mm betoni- ja tiilimurske + lasi min.1500 mm Jätteiden varastointi- ja käsittelyalue sekä koneiden huolto- ja tankkausalue profiloidaan siten, että alueelta ei pääse valumavesiä ympäristöön eikä ympäristön valumavesiä toiminta-alueelle. Toiminta-alueen valumavedet johdetaan hiekanerotuskaivon kautta hälytyksellä varustettuun I-luokan öljynerottimeen. Öljynerottimelta vedet johdetaan näytteenotto-/sulkuventtiilikaivon kautta Jätekukon jätevesien kanssa samoihin linjoihin. Tiedot käytettävistä kemikaaleista, energiasta, vedenhankinnasta ja viemäröinnistä Työkoneita varten laitoksella varastoidaan polttoöljyä 1,5 m 3 valumaaltaallisessa kaksoisvaippasäiliössä. Polttoöljyä käytetään noin litraa vuodessa. Työkoneiden huoltamisen yhteydessä syntyvät jäteöljyt välivarastoidaan laitoksen lukittavassa teräskontissa. Moottori- ja hydrauliikkaöljyjätettä syntyy noin 200 litraa vuodessa. Syntyvät jätteet toimitetaan edelleen asianmukaisen luvan omaavaan vastaanottopaikkaan. Sähkön kulutus on vuodessa noin KWh. Sähköä käytetään valaistukseen, lämmitykseen ja sähkötyökaluihin. Energian säästöön on panostettu mm. led-valaistuksella, ilmalämpöpumpulla ja vaihtoehtoisilla työtavoilla.

23 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 97 Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) Ympäristökuormitus ja sen rajoittaminen Laitoksella käytetään vettä pääasiassa sosiaalitiloissa. Veden vuotuinen kulutus on hakijan mukaan vähäistä. Vesi tulee laitosalueelle Jätekukon linjaa pitkin Kuopion Vedeltä. Jätevedet ohjataan öljynerotuskaivon kautta jätekeskuksen muiden jätevesien kanssa samoihin linjoihin. Piha-alueen puhtaat hulevedet johdetaan alueen ympärysojaan. Yrityksen käyttämä tekniikka koneiden ja laitteiden osalta soveltuu parhaalla mahdollisella tavalla romumetallin käsittelyyn. Laitoksella noudatetaan romukauppiaille sovelletun ISO ympäristöjärjestelmän ja sovelletun ISO-9003 laatujärjestelmän mukaisesti toimintaohjeita romun vastaanotosta, tarkastuksesta, käsittelystä ja varastoinnista sekä ohjeita öljynerotinkaivon seurannasta. Lisäksi henkilökuntaa koulutetaan säännöllisesti. Melua aiheutuu lähinnä materiaalin lastauksen ja kuormien purkamisen yhteydessä sekä kuorma-autoista, työkoneista ja romunkäsittelylaitteista. Romun käsittelyn äänet eivät ole jatkuvia tai pitkäkestoisia. Kuljetusvälineistä ja kuormauskalustosta syntyy tavanomaisia liikenteen päästöjä ilmaan. Toiminnasta voi syntyä myös vähäisiä pölypäästöjä. Jätevedet kerätään hallitusti ja johdetaan öljynerottimen kautta käsittelyyn. Varastoalue on pinnoitettu siten, että toiminnasta ei aiheudu päästöjä maaperään. Lajiteltavat metallit eivät sisällä ympäristölle haitallisia aineita kuten esimerkiksi öljyä. Toiminta sijoittuu ympäristöön, jolla on jo ympäristölupa jätteiden vastaanotolle, välivarastoinnille ja käsittelylle, joten toiminnalla ei ole merkittävää vaikutusta yleiseen viihtyisyyteen, ihmisten terveyteen, luontoon eikä rakennettuun ympäristöön. Laitoksen toiminnan ja sen ympäristövaikutusten tarkkailu Laitokselle ei ole suunniteltu jatkuvaa ja säännöllistä tarkkailua päästöistä ympäristöön. Jätteenkäsittelyn seuranta- ja tarkkailusuunnitelma on olennainen osa laitoksella noudatettavaa romukaupan laatu- ja ympäristöjärjestelmää. Järjestelmän sisäisiä auditointeja tehdään vuosittain. Poikkeukselliset tilanteet ja ympäristöriskit sekä niihin varautuminen Toiminnanharjoittajan mukaan toimintaan ei liity merkittäviä onnettomuusriskejä. Suurimmat ympäristöriskit liittyvät polttoaineiden varastointiin ja käsittelyyn. Öljyvahingon varalta laitoksella on varattu riittävä määrä imeytysmateriaalia ja koneiden huolto ja tankkaus tehdään tiivisasfalttisella huoltoalueella. Ilkivallan torjumiseksi jätekeskuksen alueelle on asennettu kameravalvonta. Tulipalojen varalta polttoleikkauskaluston läheisyyteen on sijoitettu sammutuskalustoa.

24 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 97 Ympäristöasioiden hallinta Yrityksellä on sertifioitu romukauppiaille sovellettu laatujärjestelmä (ISO 9003) ja sertifioitu romukauppiaille sovellettu ympäristöjärjestelmä (ISO 14001). Vakuus T:mi Metallivälitys Räsänen esittää vakuuden suuruudeksi euroa. Vakuuden määrä on perusteltu sillä, että alueella käsitellään pääsääntöisesti arvokkaita materiaaleja, jotka ovat jälleenmyyntiarvoltaan positiivisia. Lupahakemuksen käsittely Muistutukset ja lausunnot Hakemuksesta on kuulutettu Kuopion kaupungin ilmoitustaululla Lisäksi hakemuksen vireilläolosta on tiedotettu päivätyllä kirjeellä jätekeskuksen viereisten kiinteistöjen omistajille ja haltijoille. Hakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia tai mielipiteitä. Hakemuksesta on pyydetty lausunto Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuollolta. Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuolto toteaa antamassaan lausunnossa seuraavaa: Toiminnan uusi sijoituspaikka jätekeskuksen yhteydessä on parempi kuin nykyinen. Toiminnassa ja ympäristöluvassa tulee kiinnittää huomiota mm. seuraaviin asioihin: Toiminnasta ei saa aiheutua maaperän eikä pohjaveden pilaantumista. Maaperä suojauksen tulee olla riittävä. Romu on käsiteltävä ja varastoitava siten, että maaperään, pohjaveteen tai alueelta johdettaviin valumavesiin ei pääse ympäristölle tai terveydelle haitallisia aineita kuten raskasmetalleja tai öljyjä. Metalliromu tulee varastoida järjestelmällisesti tätä varten varatuilla paikoilla. Toiminnassa muodostuvat jätteet tulee kerätä ja varastoida järjestelmällisesti tätä varten varatuilla paikoilla oleviin jäteastioihin tai lavoille. Jätteet tulee toimittaa käsittelypaikkoihin säännöllisesti. Vaaralliset jätteet tulee varastoida tiivispohjaisessa, valuma-altaalla varustetussa katetussa varastossa tai muuten vastaavalla tavalla siten, että jätteitä ei pääse maaperään tai pinta- tai pohjavesiin. Vaaralliset jätteet tulee toimittaa käsiteltäväksi asianmukaisen käsittelyluvan omaavaan paikkaan. Työkoneiden tankkaus sekä huoltotyöt tulee tehdä siten, että maaperään ei joudu öljyjä tai muita ympäristölle tai terveydelle vaarallisia kemikaaleja. Tankkauspaikalla ja koneiden huoltopaikalla tulee olla öljyhiilivetyjä pidättävä maaperäsuojaus. Työkoneiden tankkausalue tulee viemäröidä öljynerottimen kautta. Ulkopuoliset valumavedet alueella tulee johtaa hallitusti niin, että ne eivät kerry metalliromujen ja jätteiden varastointipaikoille. Vaikka hakemusasiakirjojen mukaan metalliromun käsittely ei aiheuta merkittävää melua, on lupaehdoissa syytä ottaa huomioon myös mahdollinen meluhaitta. Lupaehtoihin on syytä kirjata samat meluun liittyvät lupamääräykset kuin muillakin alueella toimivilla yrityksillä.

25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 97 Onnettomuuksista ja häiriötilanteista, joissa ympäristöön pääsee poikkeuksellisen paljon tai poikkeuksellisia päästöjä, jätteitä tai aineita tai aiheutuu muita ympäristövaikutuksia, on ilmoitettava viipymättä Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Toiminnanharjoittajan tulee osallistua Hepomäen ja Heinälamminrinteen alueen ympäristöhaittojen yhteisseurantaan ympäristönsuojelulain mukaisten valvontaviranomaisten ja toiminnanharjoittajien erikseen sopimalla tavalla. Toiminnasta, päästöistä, jätteistä ja käyttötarkkailusta tulee pitää kirjaa, joka tulee pyydettäessä esittää valvontaviranomaisille. Toiminnan pysyvästä lopettamisesta tai pitkäaikaisesta keskeytyksestä tai olennaisesta muuttamisesta tai toiminnanharjoittajan vaihtumisesta on ilmoitettava viipymättä Kuopion kaupungin alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. Lopetettaessa toiminta tulee Kuopion kaupungin alueelliselle ympäristönsuojelulle esittää selvitys niistä ympäristönsuojelutoimista, joita alueella tehdään. Toiminnanharjoittajan on asetettava riittävä vakuus asianmukaisen jätehuollon, seurannan, tarkkailun ja toiminnan lopettamisessa tai sen jälkeen tarvittavien toimien varmistamiseksi. Kun otetaan huomioon ympäristölainsäädännön vaatimukset ja lupaviranomaisten antamat määräykset, niin ympäristöluvan myöntämiselle ei ole estettä. Hakijan kuuleminen lausuntojen ja muistutusten johdosta Ympäristö- ja rakennuslautakunnan ratkaisu Jätteiden vastaanotto ja käsittely Hakijalle on annettu mahdollisuus vastineen antamiseen hakemuksesta annetun lausunnon johdosta. Hakija on antamassa vastineessa hyväksynyt lausunnossa esitetyt asiat. myöntää T:mi Metallivälitys Räsäselle ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan. Sen lisäksi, mitä lupahakemuksessa on esitetty, toiminnassa tulee noudattaa seuraavia lupamääräyksiä: 1. Laitoksella saa ottaa vastaan ja käsitellä ympäristölupahakemuksen mukaisia jätejakeita vuosittain yhteensä enintään tonnia. (YSL 58 ) Perustelu: Määräyksessä todetut vastaanotettavat jätteet ja suurin sallittu varastointimäärä ovat hakemuksessa esitetyn mukaiset.

26 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) Toiminta kiinteistöllä on järjestettävä niin, ettei romujen ja jätteiden käsittelystä ja varastoinnista aiheudu ympäristön roskaantumista eikä muutakaan haittaa tai vaaraa ympäristölle tai pohjavedelle. Romuja saa käsitellä ja varastoida vain niille varatulla pinnoitetulla alueella. Alue ja rakenteet on pidettävä kunnossa niin, että alueen maaperään ei pääse haitallisia aineita. Toiminta-alueen vedet on kerättävä ja johdettava öljynerotuskaivoon. Öljynerotuskaivo on varustettava sulkuventtiilillä niin, että vahinkotilanteessa vesien pääsy jätevesilinjastoon voidaan estää. (YsL 7 ja 52, JäteL 13 ) Perustelu: Toiminta-alueen tiiviit rakenteet ja öljynerotin estävät alueen maaperän ja pohjaveden pilaantumisen. 3. Vaaralliset jätteet, kuten akut, öljyt yms. tulee varastoida tiiviissä, kullekin jätejakeelle soveltuvissa astioissa, tiiviillä alustoilla siten, että jätteitä tai kemikaaleja ei pääse maaperään tai pinta- tai pohjaveteen. Vaaralliset jätteet tulee toimittaa paikkaan, jolla on voimassa oleva lupa kyseisten jätteiden vastaanottoon ja käsittelyyn. Vaarallisten jätteiden sekä hiekanerotuskaivolietteen kuljetuksista ja siirrosta on laadittava siirtoasiakirja, joka on mukana jätteiden siirron aikana ja luovutetaan jätteiden vastaanottajalle. Siirtoasiakirja on säilytettävä kolmen vuoden ajan. (YsL 7, 16, 17, 52 ja 58, JäteL 13 ja 121 ) Perustelu: Määräyksellä varmistetaan, ettei vaarallisista jätteistä aiheudu terveys- tai ympäristöhaittoja ja että muodostuvat vaaralliset jätteet toimitetaan käsiteltäväksi asianmukaiseen käsittelypaikkaan. Kemikaalien varastointi ja käsittely 4. Toiminnassa tarvittavat polttoaineet tulee varastoida hyväkuntoisessa, kiinteästi valuma-altaallisessa säiliössä tai kaksoisvaippasäiliössä. Säiliö on varustettava lapon- ja ylitäytönestolla. (YsL 7, 16, 17 ja 52 ) Perustelu: Lupamääräyksellä varmistetaan, että polttoaineiden varastoinnista ei aiheudu ympäristö- ja terveyshaittaa. 5. Työkoneiden tankkaus sekä tilapäiset huoltotyöt tulee tehdä siten, että maaperään ei joudu öljyjä tai muita ympäristölle tai terveydelle vaarallisia kemikaaleja. Tankkauspaikka ja koneiden huoltopaikka tulee olla päällystetty kemikaaleja läpäisemättömällä pinnoitteella, esimerkiksi tiiviillä asfalttibetonilla. Työkoneiden tankkaus- ja huoltoalueen valumavedet tulee ohjata öljynerottimen kautta jätekeskuksen jätevesilinjastoon. (YsL 7, 16, 17, 52 )

27 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (39) 97 Perustelu: Työkoneiden tankkaus- ja huoltopaikoilla maaperän pilaantuminen on usein todennäköisintä. Tämän vuoksi tankkaus ja huolto on tehtävä huolellisesti ja alueella, missä polttonesteet eivät suoraan pääse maaperään. Meluntorjunta 6. Toiminnasta aiheutuva melu ei saa yhdessä alueen muiden toimintojen kanssa ylittää klo 7-22 välisenä aikana asuinkiinteistöjen piha-alueilla A- painotettua keskiäänitasoa 55 db ja loma-asumiseen käytettävillä alueilla sekä virkistysalueilla A-painotettua keskiäänitasoa 45 db. Onnettomuustilanteisiin varautuminen Mikäli melu on impulssimaista, tulee mittaustuloksiin lisätä 5 db ennen niiden vertaamista em. raja-arvoihin. (YsL 49 ja 52, VNp 993/1992) Perustelu: Lupamääräyksessä on annettu raja-arvo melutasolle, joka toiminnasta saa aiheutua ilman, että se aiheuttaisi terveyshaittaa ympäröivälle asutukselle tai loma-asutukselle tai virkistysalueilla, joita käytetään aktiivisesti virkistäytymiseen. Ympäröiville alueille aiheutuvan meluhaitan arvioinnissa on otettava huomioon myös muiden melulähteiden vaikutus. Melutasoja arvioitaessa on otettava huomioon melun mahdollinen impulssimaisuus ennen tulosten vertaamista määräyksen mukaisiin raja-arvoihin. 7. Laitosalueella tulee olla alkusammutuskalustoa, imeytysainetta, muovisäkkejä ja keräilyvälineitä vuotojen leviämisen estämistä ja keräämistä varten. (YsL 16 ja 52 ) Perustelu: Alkusammutuskaluston ja imeytysaineen avulla voidaan ehkäistä ja vähentää onnettomuuksista aiheutuvia haitallisia terveys- ja ympäristövaikutuksia ja ympäristön pilaantumisen vaaraa. 8. Häiriötilanteissa ja muissa poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa on aiheutunut tai uhkaa aiheutua määrältään tai laadultaan tavanomaisesta poikkeavia päästöjä ilmaan, vesistöön tai maaperään, on viivytyksettä ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin tällaisten päästöjen estämiseksi, päästöistä aiheutuvien vahinkojen torjumiseksi ja tapahtuman toistumisen estämiseksi. Kyseisistä tilanteista on ilmoitettava viivytyksettä Kuopion alueellisille ympäristönsuojelupalveluille. (YsL 52 ja 134 ) Perustelu: Lupamääräys on tarpeen, jotta poikkeuksellisissa tilanteissa pystytään arvioimaan nopeasti mahdolliset ympäristö- ja terveysriskit sekä tarvittavat toimenpiteet. 9. Toiminnanharjoittajan tulee laatia kirjalliset toimintaohjeet ja kouluttaa henkilökuntaa poikkeuksellisten tilanteiden varalle. (YSL 6, 7 ja 52 )

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 97 08.10.2015. 97 Asianro 4072/11.01.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 97 08.10.2015. 97 Asianro 4072/11.01.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) 97 Asianro 4072/11.01.00/2015 Päätös ympäristölupahakemuksesta / T:mi Metallivälitys Räsänen, Romuliike, Kaatopaikantie 316, Kuopio Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 50 08.05.2014. 50 Asianro 315/10.03.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 50 08.05.2014. 50 Asianro 315/10.03.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 50 Asianro 315/10.03.00/2014 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle / ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätös 20.2.2014 17 / 7-39-14 / Omakotitie 13 / talousrakennus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11 12.02.2015. 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 11 12.02.2015. 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 11 Asianro 7103/10.03.00.03/2014 Oikaisuvaatimus / Vs. tarkastusarkkitehti Saara Revon päätös 24.11.2014 943 / 12-14-2 / Hiihtäjäntie 15 / jätekatos Vs. rakennustarkastaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4728/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4728/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (1) 49 Asianro 4728/10.03.00.00/2018 Oikaisuvaatimukset / 297-32-193-4 / Puustilantie 10 / Tarkastusarkkitehdin rakennuslupapäätös 21.5.2018 393, D 18-416-R / kaksi

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Viite: THao:n lähete , 6316/18, asia 01732/18/4122

NAANTALIN KAUPUNKI 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Viite: THao:n lähete , 6316/18, asia 01732/18/4122 NAANTALIN KAUPUNKI 1 Turun hallinto-oikeus PL 32 20101 Turku Viite: THao:n lähete 15.11.2018, 6316/18, asia 01732/18/4122 Asia: Lausunnon antaja: Valittaja: Lausunto valitukseen päätöksestä, joka koskee

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 82/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 82/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 62 Asianro 82/00.02.03/2015 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2015 Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut Itä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2888/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2888/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 53 Asianro 2888/10.03.00/2013 Oikaisuvaatimus / rakennustarkastaja Esa Koposen päätös 26.11.2012 1067 / osittaiset loppukatselmukset 26.3.2013 ja 2.4.2013 / 8-49-12

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8411/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8411/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 13 Asianro 8411/10.03.00.00/2014 Oikaisuvaatimus / Vs. tarkastusarkkitehti Saara Revon päätös 24.11.2014 946 / 19-17-2 / Mustikkatie 21 / Jäte-pyöräkatos, entisen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4021/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4021/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (1) 47 Asianro 4021/10.03.00.00/2018 Oikaisuvaatimus / 297-34-163-34 / Katajalehdonkatu 8 / Rakennustarkastajan rakennuslupapäätös 23.4.2018 272, D 18-254-R Rakennustarkastaja

Lisätiedot

Jätelautakunnan tavoittaa tarvittaessa myös sähköpostitse:

Jätelautakunnan tavoittaa tarvittaessa myös sähköpostitse: Tiedote 1 (6) Porvoon alueellinen jätelautakunta Rihkamatori B 06100 Porvoo Kunnan järjestämään jätehuoltoon siirtyminen Porvoon alueellinen jätelautakunta toimii jätelain (646/2011) mukaisena jätehuoltoviranomaisena

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 )

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 ) Rakennuslautakunta 31 17.06.2015 Rakennuslautakunta 37 26.08.2015 Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyyntö rakennuslautakunnan päätöksestä 31, 17.6.2015 (5.kaupunginosan korttelin 57 tontti 15, Mäntymäentie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 84 03.09.2015. 84 Asianro 5977/10.03.00.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 84 03.09.2015. 84 Asianro 5977/10.03.00.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 84 Asianro 5977/10.03.00.00/2015 Oikaisuvaatimus / vs. tarkastusarkkitehti Risto Rädyn päätös 6.8.2015 57 / rakennuslupa ja aloittamisoikeus ennen päätöksen lainvoimaisuutta/

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1 / Pohjolankatu 18 / käyttövesiputkiston korjaustyö Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 315/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 315/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 17 Asianro 315/10.03.00/2014 Oikaisuvaatimus / valvonta-arkkitehti Risto Rädyn päätös 31.12.2013 1121 (lupatunnus 13-1053-R) / 7-39-14 / Omakotitie 13 / talousrakennus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Jätehuoltomääräykset 2015. 21.5.2015 Esittäjän nimi 1

Jätehuoltomääräykset 2015. 21.5.2015 Esittäjän nimi 1 Jätehuoltomääräykset 2015 21.5.2015 Esittäjän nimi 1 Jätehuoltomääräykset Jätelain (646/2011) 91 :n mukaisesti kunta voi antaa lain täytäntöön panemiseksi tarpeellisia paikallisista oloista johtuvia, kuntaa

Lisätiedot

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi.

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi. RAKENNUSVALVONTA 2015 RANTA-ALUEELLA SIJAITSEVAN VAPAA-AJAN ASUNNON KÄYTTÖTARKOIITUKSEN MUUT- TAMINEN VAKITUISEKSI ASUNNOKSI I YLEISTÄ Vapaa-ajanasunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi tulisi ensisijaisesti

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Toiminnan suunnittelu ja talousarvion 2019 valmistelutilanne

Toiminnan suunnittelu ja talousarvion 2019 valmistelutilanne Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2018 1 (1) 19 Asianro 7662/02.02.00/2018 Toiminnan suunnittelu ja talousarvion 2019 valmistelutilanne Yleistä toiminnan ja talouden suunnittelusta Palvelupäällikkö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (16) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (16) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (16) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 59 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut Kuopion

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:10 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 17.9.2008 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 17.9.2008 klo 16.30 17.05 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Kohtala Paavo Hautamäki

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 887/10.03.00.03/2016 77 Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Rakennustarkastaja Petri Ojanen 9.11.2016: Raision

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU VAASAN HALLINTO-OIKEUS Valitus ympäristöluvasta/ Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoittelurata/liedon Rakennus- ja ympäristölautakunta 101/25.6.2008 (Ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Vastaanottajaa kehotetaan oheisen valituksen johdosta:

Vastaanottajaa kehotetaan oheisen valituksen johdosta: ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS Puijonkatu 29 A, 2. krs, PL 1744,70101 KUOPIO Puhelin 029 5642500 Faksi 029 5642501 Sähköposti ita-suomi.hao@oikeus.fi Joensuun rakennus- ja ympäristö lautakunta Muuntamontie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 14 Asianro 1217/11.01.00/2012 Lausunto ympäristölupahakemuksesta / Ekokem-Palvelut Oy, teollisuusjätteen käsittelykeskus, Sorsasalo Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA Ympäristölautakunta 4.3.2014 16 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Rakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL 125

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LUPA- JA VALVONTAMAKSU (MRL 145 ) 1 Yleistä Luvan haltija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastusja valvontatehtävistä sekä muista

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 76 08.08.2013. 76 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 76 08.08.2013. 76 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) 76 Asianro 1749/10.03.00/2013 Lausunto Kuopion hallinto-oikeudelle / ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätös 13.6.2013 63 / rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:05-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

55 14.04.2015. Rakennuspaikka ÖVERBY, 257-496-0002-0207 Asentajantie 3, 02400 KIRKKONUMMI

55 14.04.2015. Rakennuspaikka ÖVERBY, 257-496-0002-0207 Asentajantie 3, 02400 KIRKKONUMMI Rakennus- ja ympäristölautakunta 55 14.04.2015 Oikaisuvaatimus 15-4-OIK viranhaltijapäätöksestä 23.2.2015 72 / Rakennuslupahakemus 15-22-B / Överby 496-2-207, 496-4-113-M-601 ja 496-2-112-M-603 / Konewatt

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Varikkokatu 2, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 4.6.2019 Miltä osin valvoja voi päättää laitoksen tarkkailusta? 2 YSL 62 Seuranta- ja tarkkailumääräykset

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi. Kuva muistokivestä ja sijaintikartta:

Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi. Kuva muistokivestä ja sijaintikartta: Rakennuslautakunta 38 01.08.2018 Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi 263/12.04.00/2018, 49/10.03.00.08/2017 Rakennuslautakunta 01.08.2018 38 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen

Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 24 Asianro 7006/02.05.00/2014 Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 71 12.04.2016 126 14.06.2016 Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet 687/10.03.00.16/2015

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

LIITE 4. Lisätietopyyntö Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie Kerava. Hakemus 11030/ /2015

LIITE 4. Lisätietopyyntö Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie Kerava. Hakemus 11030/ /2015 LIITE 4 1 Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie 8 04260 Kerava Hakemus 11030/14.06.02/2015 Mehiläinen Oy:n sekä Mediverkko-yhtiöiden poikkeuslupahakemus Olemme vastaanottaneet edustamanne Mehiläinen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:30 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET

SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET SIIKAISTEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Tavoite Ympäristönsuojelumääräysten tavoitteena on paikalliset olosuhteet huomioon

Lisätiedot

Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle rakennuslautakunnan päätökseen kohdistuneen valituksen johdosta

Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle rakennuslautakunnan päätökseen kohdistuneen valituksen johdosta Rakennuslautakunta 10 04.02.2014 Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle rakennuslautakunnan päätökseen 3.12.2013 107 kohdistuneen valituksen johdosta 1389/10.03.00.04.00/2013 RAKLA 10 Liitteet Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan.

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan. Puumala Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) 48 Poikkeamislupa / Barthelet Philippe ja Ritva PuuDno-2015-315 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Barthelet2015.pdf (Salassa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Lausunto Perämeren Jätelautakunnan jätehuoltomääräysten luonnoksesta

Lausunto Perämeren Jätelautakunnan jätehuoltomääräysten luonnoksesta Ympäristöjaosto 103 19.11.2015 Lausunto Perämeren Jätelautakunnan jätehuoltomääräysten luonnoksesta 409/14.06/2015 Ympäristöjaosto 19.11.2015 103 Valmistelu: ympäristöpäällikkö Risto Pöykiö Liitetiedostolla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuuden ympäristöasiat Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuudesta mahdollisesti vaadittavia ilmoituksia ja lupia Meluilmoitus Ympäristönsuojelulaki 527/2014 Jätehuoltosuunnitelma Jätelaki 646/2011

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

133 14.10.2015 160 09.12.2015

133 14.10.2015 160 09.12.2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 133 14.10.2015 160 09.12.2015 Vastine Turun hallinto-oikeudelle rakennuslupaa koskevassa asiassa, lupa 2014-662, rakennuspaikka Ihantolantie

Lisätiedot