Helsingin joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma C-osa. Helsingin bussiliikenteen infrastruktuurin toimenpide-esitykset.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma C-osa. Helsingin bussiliikenteen infrastruktuurin toimenpide-esitykset. www.hsl."

Transkriptio

1 Helsingin joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma C-osa Helsingin bussiliikenteen infrastruktuurin toimenpide-esitykset

2

3 Helsingin joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma C-osa Helsingin bussiliikenteen infrastruktuurin toimenpide-esitykset HSL Helsingin seudun liikenne

4 HSL Helsingin seudun liikenne Opastinsilta 6 A PL 100, HSL00520 Helsinki puhelin (09) Lisätietoja: Marko Suni, puhelin marko.suni@hsl.fi Copyright: Ilmakuvat, Kaupunkimittausosasto, Helsinki 2009 Kansikuva: HSL / Lauri Eriksson Edita Prima Oy Helsinki 2011

5 Työn tausta Joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelman A- ja B-osat valmistuivat vuonna 2009 Helsingin kaupungin HKL-liikelaitoksen toimesta. A-osassa käsiteltiin erityyppisiä luotettavuutta parantavia kehittämistoimenpiteiden kokonaisuuksia ja luotiin teoreettinen viitekehys luotettavuuden parantamiselle. B-osassa (julkaisu HKL D: 14/2009) käsiteltiin erityisesti bussiliikenteen infrastruktuurin parantamistoimenpiteitä. B-osa kattoi noin 2/3 Helsingin bussiliikenteen reittikaduista. Sitä on nyt täydennetty tekemällä tämä C-osa, jossa on käsitelty loput esille nousseista Helsingin bussiliikenteen infrastruktuurin parantamistarpeista. Infrastruktuuriin liittyvät toimet ovat keskeinen aihepiiri, jota liikenteen tilaaja pyrkii yhteistyössä kuntien kanssa parantamaan joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämiseksi. Näillä toimenpiteillä voidaan vähentää ruuhkien vaikutuksia joukkoliikenteelle ja tarjota siten joukkoliikennepalvelu luotettavammin. C-osassa esitetään useita toimenpidekortteja toimenpiteistä, jotka toteuttamalla joukkoliikenteen liikennöinti olisi sujuvampaa ja siten luotettavampaa. Pääosin toimenpiteet ovat nk. keskisuuria (raportin toimenpideluokka B), jotka edellyttävät suunnittelua ja vielä mahdollisten muiden ratkaisujen selvittämistä. Toimenpidekortit toimivat muistilistana ja ajatusten herättäjänä sekä kaupunkisuunnitteluviraston että HSL:n suunnittelijoille. On todennäköistä, ettei kaikkia toimenpidekortteja toteuteta. Ne toimivat kuitenkin liikennesuunnittelijalle listana, jossa joukkoliikenteen nykytilanteen ongelmia on esitelty. On tärkeää tunnistaa nykyisen liikenneverkon ongelmia. Näin myös uusia alueita suunniteltaessa voidaan päätyä aiempaa toimivampiin liikenteellisiin ratkaisuihin. Toimenpidekortit ovat enemmänkin ideakortteja kuin lopullisia suunnitelmia toimenpiteen toteuttamiseksi. Korteissa on arvioitu ainoastaan toimenpiteen rakentamiskustannukset sekä mahdolliset hyödyt liikennöintikustannuksissa. Kustannukset on siksi arvioitu melko yleisellä tasolla. Tarkemmassa suunnittelussa kustannukset voivat muuttua paikoin merkittävästikin, kun esimerkiksi maaperää tai johtojen siirtoja aletaan tutkia. Matkustajien aikakustannuksia tai -säästöjä ja toimenpiteiden vaikutuksia muulle liikenteelle ei ole arvioitu lainkaan. Siksi hyödyt voivat matkustajien aikasäästöjen vuoksi olla korteissa arvioituja suurempia tai vastaavasti muulle liikenteelle aiheutuvien haittojen vuoksi merkittävästi arvioituja pienempiä.

6 Toimenpidekortit tuovat keskusteluun suuren määrän erilaisia kehittämisajatuksia. Tavanomaisesti tämän työvaiheen arvioinnin tekee nopeasti yksittäinen suunnittelija. Tarkemmin tutkittaviksi otetaan sen jälkeen vain osa toimenpiteistä. Raportin kautta yksittäiset toimenpiteet tulevat kuitenkin myös julkiseen keskusteluun. Työtä on ohjannut HSL:ssä Marko Suni. Konsulttina on toiminut WSP Finland Oy, jossa työhön ovat osallistuneet Simo Airaksinen, Johanna Wallin, Aino Lehto, Minna Raatikka, Cecilia Halsti ja Ritva Anttila.

7 Sisällysluettelo 1 Tausta-aineisto Toimenpidekortit Yksikkökustannukset ja hyötyjen arviointi Toimenpidekortit... 12

8

9 9 1 Tausta-aineisto Toimenpidekortit on tehty seuraavan aineiston perusteella: - Ongelmakartoitus kaukoliikenteen sisääntuloväylillä kehittämisehdotuksia (Linjaautoliiton kirje Helsingin KSV:lle ) - Seudun bussiliikenteen toimintaedellytysten kehittämissuunnitelma (YTV 3/2009, SEBU). Työssä on esitetty merkittävästi kehittämiskohteita. Luotettavuuden kehittämisohjelmassa kehittämiskohteille on laadittu konkreettiset toimenpiteet. Lisäksi aiempia toimenpide-ehdotuksia on merkittävästi konkretisoitu. - Vuoden 2004 kuljettajakyselyn tulokset. Kuljettajien mainitsemien kohteiden tilanne on tarkistettu ja laadittu kohteille konkreettiset toimenpide-ehdotukset. - Joukkoliikenteen nopeuttaminen keskeisenä kilpailukykytekijänä, erityisesti liite 1 (JONO, LVM 53/2007). SEBU:ssa (YTV 3/2009) on käsitelty vain toimenpiteet, jotka ovat tulleet esille vähintään kahdesti. JONO:ssa puolestaan kuljettajakyselyt koottiin ja yksittäinen kohde esitettiin vain kerran, vaikka olisikin saanut useita mainintoja. Sinänsä hyvän menetelmän vuoksi, osaa kohteista ei ole huomioitu SEBU:ssa. - Linja-autoliiton pääkaupunkiseudun bussiliikenteen toimintaedellytyksiä parantavat infrahankkeet ( , kyse on siis eri toimenpiteistä kuin päivätyssä kirjeessä) - Joukkoliikennefoorumin keskustelun seikat ( foorumin keskustelu ei ole kattavaa, mutta toisaalta sisältää ajankohtaisimpia näkökulmia parannuskohteista) - Seppo Haatajan tunnistamien ongelmakohteiden analysointi, toimenpiteiden muodostaminen, toimenpidekorttien tekeminen ja kustannusten sekä hyötyjen arviointi (HKL B: 12/2009) - Helsingin poikittaisen joukkoliikenteen kehittämissuunnitelman (HKL C: 3/2007) ja HSL-alueen Poikittaisen joukkoliikenteen kehittämissuunnitelman yhteydessä tehtyjen matkakorttijärjestelmän matka-aikatarkastelut. 2 Toimenpidekortit Infrastruktuuriin liittyvät parannustoimenpiteet on jaettu toimenpidekoreihin toimenpiteen koon ja vaikuttavuuden perusteella: A. Pienet toimenpiteet, jotka eivät vaadi erityistä rakentamista tai suunnittelua, esimerkiksi liikennemerkkien siirto, kaistamaalaukset ja puiden oksien karsinta (toimenpidekortit tehdään myöhemmin). B. Varsinaista rakentamista ja suunnittelua vaativat pienet toimenpiteet, kuten pysäkkijärjestelyt ja reunakivien siirrot C. Kalliimmat rakenteelliset ratkaisut, jotka vaativat erillisen budjetin (ei siis toteuteta vuosittaisilla infrastruktuuriin liittyvillä määrärahoilla)

10 10 Toimenpiteet on edelleen jaettu pääotsikoihin: Liittymät Yleiset parannukset Valo-ohjaus Kääntöpaikat Pysäkit Aikataulu- ja reittimuutokset Muut Toimenpidekortit on järjestetty säteittäisten ja poikittaisten suuntien muodostamiksi kokonaisuuksiksi. 3 Yksikkökustannukset ja hyötyjen arviointi Luotettavuuden kehittämisohjelman infratoimenpiteiden kustannuksia on arvioitu Infran Hankeosalaskentapohjan yksikkökustannuksilla vuodelta Yksikkökustannukset ovat karkeita ja suuntaa-antavia, eikä niissä ole huomioitu maaperäolosuhteita, johtosiirtoja tai työmaiden perustamiskustannuksia. Rapal on julkaissut uuden version Fore-kustannuslaskentaohjelmasta Fore 1.5 julkaisun myötä päivittyivät myös Holassa käytettävät hankeosamallit ja Rolassa käytettävä rakennusosahinnasto Uudet mallit perustuvat rakennusosahinnastoltaan Maarakennuskustannusindeksin lokakuun 2010 pistelukuun (Maku 2005 = 122,1 ja Maku 2000 = 141,0). Rakennusosahinnasto perustuu INFRA 2006 Määrämittausohjeen versioon 2.1. Hankeosanimikkeistö, jota Holassa käytetään, perustuu Hankeosanimikkeistöön, versio 2010/1. (Rapal Oy 2009) Luotettavuuden kehittämisohjelman yksikkökustannuksia on päivitetty Fore-ohjelman Hankeosa- ja Rakennusosa-ohjelmien (HOLA ja ROLA) avulla. Uudet yksikkökustannukset ovat vuodelta 2010 ja kustannukset on arvioitu investointikustannusten avulla. Yksikkökustannukset ovat suuntaa-antavia ja esimerkiksi hankekoko muuttaa yksikkökustannuksia. Kaikki isommat toimenpiteet täytyy päivittää rakennusosalaskennalla (ROLA), kun tarkempi suunnittelu on tehty. Kustannuksissa ei ole huomioitu maaperäolosuhteita eikä johtosiirtoja.

11 11 Päivitetyt yksikkökustannukset on esitetty alla. Rakennuskustannukset [eur/työmaa] HOLA Työmaatehtävät 20% HOLA Työmaatehtävät min 2,000 [eur/kpl] HOLA Bussikaistan rakentaminen [m] 700 [eur/m] HOLA Kiihdytyskaistan pidentäminen [m] 700 [eur/m] HOLA Kiertoliittymän rakentaminen [kpl] 500,000 [eur/kpl] HOLA Kiihdytyskaistan rakentaminen [m] 700 [eur/m] ROLA Reunakivilinjauksen muotoilu [m] 140 [eur/m] HOLA Kääntymiskaistan rakentaminen [m2] 133 [eur/m2] ROLA Liikennevalopylväiden siirtäminen [kpl] 500 [eur/kpl] HOLA Kadun leventäminen [m] 133 [eur/m] ROLA Ajoratamerkinnät, maalatut [m] 12 [eur/m] HOLA Kadun kaventaminen saarekkeen avulla [m] 80 [eur/m] ROLA Liikennemerkin siirtäminen [kpl] 150 [eur/kpl] ROLA Lisäkilven asentaminen [kpl] 100 [eur/kpl] ROLA Keski-saarekkeen poistaminen [kpl] 300 [eur/kpl] ROLA Liikennevalot, joukkoliikenteen ohjaus [kpl] 10,250 [eur/kpl] ROLA Kaivonkannen nostaminen [kpl] 1,800 [eur/kpl] ROLA Päällysteen korjaaminen [m] 160 [eur/m] HOLA Hidasterakenne [kpl] 3,200 [eur/kpl] ROLA Päällystäminen [kpl] 115 [eur/m] POIS Nuolivihreän asentaminen [kpl] 25,000 [eur/liittymä] ROLA Valo-ohjauksen asentaminen [kpl] 2,500 [eur/kpl] ROLA Liikennevalot, kaksihaarainen, taajamassa 37,000 [eur/kpl] ROLA Liikennevalot, suojatie kaksihaarainen 35,000 [eur/kpl] ROLA Liikennevalot, kolmihaarainen, taajamassa 57,000 [eur/kpl] ROLA Liikennevalot, nelihaarainen, taajamassa 93,000 [eur/kpl] HOLA Pysäkkialueen pidentäminen [m2] 50 [eur/m2] HOLA Pysäkkiniemekkeen rakentaminen [m2] 50 [eur/m2] ROLA Pysäkkikatoksen siirto [kpl] 1,000 [eur/kpl] HOLA Kevyen liikenteen yhteyden rakentaminen [m] 200 [eur/m] ROLA Valaistuksen parantaminen [kpl] 900 [eur/kpl] ROLA Puuston raivaaminen [m2] 10.0 [eur/m2] Kunkin toimenpiteen kustannuksiin on lisätty työmaakustannuksia 20 prosenttia, kuitenkin vähintään euroa. Aiempaan B-osaan nähden toimenpiteiden kustannuksiin on lisätty työmaakustannukset. Lisäksi kustannusarviot ovat jonkin verran yläkantissa niissä tilanteissa, joissa vaihteluväli on arvioitu suureksi. Hankekustannuksia on jonkin verran päivitetty aiempien toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Kustannusarviot on tehty erittäin karkeista lähtökohdista. Tästä syystä todelliset kustannukset saattavat poiketa esitetyistä joskus huomattavastikin. Edellä mainituista syistä johtuen aikaisemman B-osan ja tämän C-osan rakentamiskustannusarviot eivät ole täysin vertailukelpoisia keskenään. Kustannuslaskelmat ovat suuntaa antavia ja auttavat tekemään karkeaa hankkeiden toteuttamisedellytysten arviointia ja priorisointia

12 12 4 Toimenpidekortit Työssä esitettyjen kaikkien toimenpiteiden toteuttamisen on arvioitu maksavan noin miljoonaa euroa. Vuosittaisiksi liikennöintikustannussäästöiksi on arvioitu olevan 1,6 4,4 miljoonaa euroa. KESKUSTA sivu B201 Pysäkit Melkonkatu (1052 ja 1053) 18 B202 Valo-ohjaus Kampin terminaali / Salomonkadun tunneli 19 A203 Liittymät Kansakoulukatu ja Fredrikinkatu 20 B204 Pysäkit Töölön sairaala (1313), pohjoiseen 21 PACIUKSENKADUN JA PITÄJÄNMÄENTIEN SUUNTA B205 Pysäkit Töölön tulli, länteen 22 B206 Pysäkit Töölön tulli, itään 23 B207 Pysäkit Tukholmankatu 24 A208 Pysäkit Munkkiniemen puistotie, Munkkiniemen aukio, itään 25 B209 Liittymät Paciuksenkatu, Huopalahdentie 26 B210 Yleiset parannukset Ramsaynranta, Meilahdentie-Munkkiniemen aukio -väli 27 A211 Liittymät Paciuksenkatu, Huopalahdentie 28 A212 Pysäkit Laajalahden aukio 29 B213 Valo-ohjaus Pitäjänmäentie, Valimotie, itään (suunta 1) 30 B214 Valo-ohjaus Pitäjänmäentie, Valimotie, länteen (suunta 2) 31 C215 Yleiset parannukset Pitäjänmäentie, Kaupintie-Turkismiehentie -väli, keskustasta 32 B216 Valo-ohjaus Kaupintie, Pitäjänmäentie, länteen 33 MANNERHEIMINTIEN SUUNTA A217 Liittymät Postikatu, Mannerheimintie 34 B218 Kääntöpaikat Elielinaukio 35 B219 Liittymät Mannerheimintie / Karamzininkatu 36 C220 Valo-ohjaus Cygnaeuksenkatu, Eteläinen ja Pohjoinen Hesperiankatu, pohjoiseen 37 A221 Liittymät Mannerheimintie, Helsinginkatu 38 A222 Liittymät Mannerheimintie, Runeberginkatu 39 A223 Pysäkit Töölön kisahalli (etelään) 40 B224 Valo-ohjaus Mannerheimintie, Nordenskiöldinkatu 41 B225 Pysäkit Kansaneläkelaitos (pohjoiseen) 42 A226 Pysäkit Kansaneläkelaitos (etelään) 43 B227 Ajoratamaalaukset Mannerheimintie, Nordenskiöldinkatu-Reijolankatu -väli, pohjoiseen 44 C228 Valo-ohjaus Mannerheimintie välillä Topeliuksenkatu-Nordenskiöldinkatu 45 A229 Liittymät Töölön tulli, Mannerheimintie, etelään 46 B230 Liittymät Topeliuksenkatu, Tukholmankatu-Mannerheimintie -väli, pohjoiseen 47 B231 Liittymät Topeliuksenkatu, Mannerheimintie-Tukholmankatu -väli, etelään 48

13 13 B232 Valo-ohjaus Mannerheimintie, Töölön tulli-kuusitie -väli, pohjoiseen 49 B233 Pysäkit Tilkanvierto (1927 ja 1929), pohjoiseen 50 B234 Yleiset parannukset Mannerheimintie, Korppaanmäentie-Hakaniementie -väli, pohjoiseen 51 B235 Pysäkit Mannerheimintie, Ruskeasuon varikko (keskustaan) 52 B236 Pysäkit Kivihaka, länteen 53 C237 Pysäkit Hämeenlinnanväylä, Kaarelantie, Kalannintie ja Kappatie 54 VIHDINTIEN SUUNTA B238 Pysäkit Ruskeasuon varikko, länteen 55 B239 Yleiset parannukset Vihdintie, Kauppalantie, länteen 56 B240 Liittymät Vihdintie, Lapinmäentie, länteen 57 B241 Yleiset parannukset Vihdintie, itään 58 C242 Yleiset parannukset Lapinmäentie 59 C243 Yleiset parannukset Vihdintie, Pitäjänmäentie-Kaupintie -väli, pohjoiseen 60 C244 Yleiset parannukset Vihdintie, Kaupintie-Pitäjänmäki -väli, etelään 61 C245 Liittymät Vihdintie, Kaupintie, miolemmat suunnat 62 C246 Yleiset parannukset Vihdintie, Kaupintie-Ruosilantie -väli, pohjoiseen 63 C247 Yleiset parannukset Vihdintie, Ruosilantie-Kaupintie, etelään 64 C248 Yleiset parannukset Vihdintie, Ruosilantie-Helsingin raja, pohjoiseen 65 C249 Yleiset parannukset Vihdintie, Helsingin raja-ruosilantie, etelään 66 HELSINGIN- JA STURENKADUN SUUNTA C250 Pysäkit Ooppera (2185), Helsinginkatu, länteen 67 B251 Yleiset parannukset Helsinginkatu, Mäntymäentie-Vauhtitie -väli, itään 68 C252 Yleiset parannukset Sturenkatu, Helsinginkatu-Aleksis Kivenkatu -väli, koilliseen 69 C253 Pysäkit Sturenkatu, Roineentie (0263) ja Elimäenkatu (2155), koilliseen 70 C254 Yleiset parannukset Sturenkatu, Vanajantie-Hämeentie -väli, koilliseen 71 B255 Pysäkit Sturenkatu, Kangasalantie (3051) 72 B256 Liittymät Sturenkatu, Hämeentie, keskustaan 73 B257 Valo-ohjaus Sturenkatu-Porvoonkatu-Viipurinkatu 74 A258 Pysäkit Sturenkatu, Puijonkatu, Elimäenkatu (2154) 75 C259 Yleiset parannukset Sturenkatu, Mäkelänkatu-Porvoonkatu -väli 76 C260 Yleiset parannukset Sturenkatu, Porvoonkatu-Helsinginkatu, keskustaan 77 C261 Liittymät Helsinginkatu, Vauhtitie, keskustaan 78 C262 Liittymät Helsinginkatu, Mäntymäentie keskustaan 79 B263 Liittymät Sturenkatu, Hämeentie 80 FLEMINGINKADUN SUUNTA B265 Aikataulu- ja reittimuutokset Linja 51, Fleminginkatu 81 B266 Pysäkit Franzeninkatu (2142), Fleminginkatu 8 82

14 14 NORDENSKIÖLDINKADUN JA RATAPIHANTIEN SUUNTA B267 Yleiset parannukset Nordenskiöldinkatu, länteen 83 B268 Yleiset parannukset Reijolankatu, Nordenskiöldinkatu, itään 84 B269 Liittymät Nordenskiöldinkatu, Veturitie, itään 85 B270 Yleiset parannukset Pasilankatu, pohjoiseen 86 B271 Pysäkit Pasilan asema, länteen 87 B272 Valo-ohjaus Ratapihantie, Pasilansilta 88 B273 Pysäkit Junailijankuja, molemmat suunnat 89 ALEKSIS KIVEN KADUN JA TEOLLISUUSKADUN SUUNTA C274 Yleiset parannukset Teollisuuskatu, molemmat suunnat 90 C275 Yleiset parannukset Aleksis Kiven katu, Fleminginkatu-Sturenkatu -väli 91 MÄKELÄNKADUN JA TUUSULANVÄYLÄN SUUNTA A276 Liittymät Mäkelänkatu, Hämeentie, keskustaan 92 B 277 Yleiset parannukset Mäkelänkatu, Päijänteentie-Hämeentie -väli, keskustaan 93 B278 Pysäkit Päijänteentie (2416), keskustaan 94 B279 Liittymät Mäkelänkatu, Lohjantie 95 B280 Pysäkit Mäkelänkatu, Hattulantie, Mäkelänrinne ja pyöräilystadion 96 B281 Liittymät Mäkelänkadun ja Sturenkadun, Kumpulantien ja Hakamäentien liittymät 97 B 282 Yleiset parannukset Mäkelänkatu, Hakamäentie-Sofianlehdonkatu -väli 98 B283 Liittymät Sofianlehdonkatu, Vähäkyröntie 99 B284 Liittymät Koskelantie, Mäkelänkatu, molemmat suunnat 100 B285 Liittymät Käskynhaltijantie, Pakilantie, Tuusulanväylä, itäinen ramppi 101 C286 Yleiset parannukset Vanha Tuusulantie, Yhdyskunnantie, Tapaninkyläntie -väli, molemmat suunnat 102 C287 Yleiset parannukset Tuusulanväylä, Kehä III -Kehä I -väli 103 B288 Liittymät Otto Brandtin tie 104 HÄMEENTIEN JA KUSTAA VAASAN TIEN SUUNTA A289 Liittymät Rautatientori, Kaivokatu 105 B290 Yleiset parannukset Liisankatu, Unioninkatu-Snellmaninkatu -väli 106 B291 Yleiset parannukset Pitkäsilta, Siltasaarenkatu, Hakaniemenranta, Siltavuorenpenger 107 A292 Pysäkit Hakaniemi (2063) 108 C293 Valo-ohjaus Hämeentie kauppahallin kohdalla 109 B294 Kääntöpaikat Hakaniemen taukopysäköinti 110 A295 Pysäkit Hakaniemi, keskustaan 111 A296 Yleiset parannukset Hämeensilta/Siltasaarenkatu/Toinen linja 112 B297 Valo-ohjaus Hämeentie, Hakaniemi-Vilhonvuori -väli 113 B298 Yleiset parannukset Hämeentie 114 B299 Pysäkit Vilhonvuori, keskustaan 115 B300 Valo-ohjaus Hämeentie, Helsinginkatu, keskustaan 116 A301 Yleiset parannukset Hämeentie, Lautatarhankatu 117 C302 Yleiset parannukset Hämeentie ja Kustaa Vaasantie (etelään) 118

15 15 C303 Valo-ohjaus Hämeentie ja Kustaa Vaasan tie, pohjoiseen 119 C304 Yleiset parannukset Hermannin rantatie, Kyläsaarenkatu-Hämeentie, pohjoiseen 120 B305 Pysäkit Kumpulan kampus (Hämeentie, pohjoiseen) 121 A306 Liittymät Hämeentien ja Arabiankadun risteys, etelään 122 B307 Yleiset parannukset Hämeentie, Arabiankatu-Muotoilijankatu, molemmat suunnat 123 C308 Yleiset parannukset Kustaa Vaasan tie, pohjoiseen 124 C309 Valo-ohjaus Kustaa Vaasan tie ja Valtimontie, pohjoiseen 125 C310 Yleiset parannukset Lahdenväylä välillä Kehä III-Kehä I, keskustaan 126 A311 Yleiset parannukset Väino Auerin katu, molemmat suunnat 127 HAAGA JA POHJOINEN SUURPIIRI B312 Pysäkit Haagan tori (1643), pohjoiseen 128 B313 Yleiset parannukset Haagan Urheilutie, Isonnevantie, molemmat suunnat 129 B314 Yleiset parannukset Tunnelitie, Metsäläntie-Kauppalantie -väli 130 C315 Yleiset parannukset Näyttelijäntie (1663), pohjoiseen 131 B316 Pysäkit Lassila, molemmat suunnat 132 B317 Liittymät Postintaival, Metsäläntie, etelästä itään 133 B318 Yleiset parannukset Asemasepäntie, Veturitie-Tuusulanväylä itäinen ramppi -väli, itään 134 B319 Valo-ohjaus Kirkkoherrantie, Oulunkyläntie, keskustaan 135 B320 Liittymät Rajametsäntie, Pakilantie 136 B321 Pysäkit Maunulan pysäkki (2236) B322 Liittymät Pirjontie (Pirkkolantie), Pakilantie 138 A323 Valo-ohjaus Pakilantie, Kehä I:n pohjoisramppi, etelään 139 B324 Yleiset parannukset Viskaalintie 140 KOSKELAN- JA KÄPYLÄNTIEN SUUNTA B325 Pysäkit Kalervonkatu (3060) 141 A326 Pysäkit Olympiakylä 142 B327 Yleiset parannukset Koskelantie, länteen 143 B328 Pysäkit Joukolanpuisto, Intiantie, länteen 144 B329 Pysäkit Käpyläntie, Väinölänkuja (3090), keskustaan 145 B330 Yleiset parannukset Koskelantie, Valtimontie-Käpyläntie -väli 146 KEHÄ I:N SUUNTA A331 Liittymät Kehä I, Kivikonlaita 147 B332 Pysäkit Klaukkalan puisto, länteen 148 A333 Pysäkit Kehä I, Sysimiehentie 149 B334 Yleiset parannukset Kehä I, Hämeenlinnanväylä, länteen 150 B335 Liittymät Kehä I, Kantelettarentie, molemmat suunnat 151 C336 Pysäkit Kehä I, Konalantie itään, Vihdintie itään 152

16 16 PIHLAJAMÄENTIEN SUUNTA B337 Liittymät Rapakiventie, Graniittitie, Meripihkantie, molemmat suunnat 153 B338 Pysäkit Meripihkatie (3224 ja 3245), keskustaan 154 C339 Valo-ohjaus Pihlajamäentie, Meripihkantie, keskustasta 155 B340 Pysäkit Pihlajamäentie, Pihlajistontie, keskustaan 156 B341 Yleiset parannukset Rapakivenkaari, Rapakivenkuja, itään 157 B342 Liittymät Latokartanontie keskustaan, Kehä I eteläinen ramppi, keskustaan 158 B343 Yleiset parannukset Latokartanonkaari, Pihlajanmäentie 159 A344 Liittymät Lahdenväylä, Pihlajamäentie 160 MALMIN- JA PUKINMÄENKAAREN SUUNTA C345 Pysäkit Malmin asema 161 B346 Liittymät Latokartanontie, Kirkonkyläntie, länteen 162 B347 Liittymät Latokartanontie, Kirkonkyläntie, etelään 163 B348 Pysäkit Malmintorin pysäkki, Kirkonkyläntie 164 B349 Pysäkit Malmin sairaala (3266) 165 B350 Pysäkit Paavolantie, molemmat suunnat 166 A351 Liittymät Soidintie, Vilppulantie 167 B352 Liittymät Pikkalankatu, Malminkaari, etelään 168 B353 Yleiset parannukset Malminkaari, Eskolantie, etelään 169 B354 Yleiset parannukset Malminkaari, Eskolantie, pohjoiseen 170 B355 Liittymät Kehä I, Malminkaari, länteen 171 B356 Liittymät Kirkonkyläntie, Laulurastaantie 172 B357 Liittymät Kirkonkyläntie, Tapaninkyläntie 173 A359 Liittymät Karhusuontie, Pukinmäenkaari 174 A360 Liittymät Karhusuontie, Tapaninvainiontie 175 SUUTARILAN- JA TATTARIHARJUNTIEN SUUNTA B361 Pysäkit Tattariharjuntie, Latokartanontie 176 B362 Pysäkit Raetie 177 B363 Pysäkit Raetie, Usvatie 178 B364 Liittymät Tattariharjuntie, tullivuorentie 179 C 365 Liittymät Yrttimaantie, Suutarilantie 180 B367 Liittymät Kiertotähdentie 181 B368 Liittymät Tapulikaupungintie, Suuntimotie 182 B369 Liittymät Jakomäentie, Suurmetsäntie 183 B370 Pysäkit Somerikkopolku 184 A371 Liittymät Somerikkotie, Kuussillantie 185 A372 Kääntöpaikat Tapanilan päätepysäkki 186

17 17 LINNANRAKENTAJAN- JA LAAJASALONTIEN SUUNTA B373 Yleiset parannukset Laivalahdenkaari/Herttoniemenranta, molemmat suunnat 187 B374 Yleiset parannukset Linnanrakentajantie, Laivalahdenportti, keskustasta 188 C375 C376 C377 Yleiset parannukset Yleiset parannukset Valo-ohjaus Linnanrakentajantie sekä Laivalahdenkadun, Insinöörikadun ja Itäväylän liittymät, keskustaan Linnanrakentajantie sekä Laivalahdenkadun, Insinöörikadun ja Itäväylän liittymät, keskustaan Linnanrakentajantie, Abraham Wetterin tie keskustasta, Kerttulinkujan suojatievalot molempiin suuntiin ja Kaivolahdenkadun valot, keskustaan A378 Yleiset parannukset Yliskyläntie (4090), keskustaan 192 B379 Liittymät Linnanrakentajantie, Abraham Wetterin tie, keskustaan 193 B380 Pysäkit Linnanrakentajantie, Kaivolahdenkatu ja Tuoriniemi 194 B381 Liittymät Linnanrakentajantie, Abraham Wetterin tie, keskustaan 195 B382 Liittymät Abraham Wetterin tie, Sahaajankatu, itään 196 B383 Yleiset parannukset Jollaksentie, Isonsarvastontie ja Takilatie, molemmat suunnat 197 A384 Yleiset parannukset Gunillantie, Svanströmintie-Gunillanpolku -väli 198 B385 Pysäkit Santahamina, molemmat suunnat 199 ITÄVÄYLÄN SUUNTA B386 Liittymät Siilitie, Viikintie, länteen 200 B387 Liittymät Viikintie, Tilanhoitajankaari, Malmille 201 B388 Valo-ohjaus Tilanhoitajankaari, Viikintie, molemmat suunnat 202 B389 Aikataulu- ja reittimuutokset Viilatintie, Tulppatie, Laippatie 203 B390 Yleiset parannukset Alakiventie 204 B392 Liittymät Karpalotie, Kurkimäentie, länteen 205 B393 Liittymät Leikosaarentie, Meri-Rastilan tie, Kallahdenraitti, Halkaisijantie, molemmat suunnat B394 Pysäkit Itäväylä, Mellunmäentie (4542), Malmille/keskustaan 207 B395 Liittymät Marjaniementie, Tulisuontie, molemmat suunnat 208 A396 Pysäkit Porslahdentie, Punakiventien (4637), etelään 209 A397 Pysäkit Itäväylä, Linnanherrantie (4351), keskustasta 210 A398 Liittymät Rusthollarintie, Klaavuntie, länteen 211 B399 Liittymät Rusthollarintie, Rättärinpolku-Rantakartanontie -väli

18 18 B201. PYSÄKIT, MELKONKATU (1052 JA 1053) P - Kadunvarsipysäköinti vaikeuttaa pysäkille ajamista. - Vaikeuttaa linjoja 20N, 65A, 66A ja Bussi on ajettava pysäkin kärkeen eteläsuunnan pysäkillä, usein suojatiehen kiinni, jotta bussi on kiveyksen vieressä. - Pysäköinnin kieltäminen ennen pysäkkejä (1052 ja 1053) - Pysäkin (1053) siirtäminen olemaan heti Nahkahousuntien risteyksen jälkeen. - Toimenpide-ehdotukset korvaa mahdollinen bussiliikenteen siirto Itälahdenkadulle. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. Ajoittain, jos kaksi bussia on peräkkäin (joko saapumassa Lauttasaareen tai lähtemässä päätepysäkiltä), voi toinen bussi joutua jonottamaan pysäkille pääsyä. - Liikenneturvallisuus paranee ja muu liikenne sujuvoituu, kun bussi mahtuu aina kiveyksen viereen. - Pysäkin siirto on liikennöinnin rytmin kannalta parempi ja ympäristöystävällisempi, koska joka tapauksessa bussin nopeus on risteyksessä alhainen. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2012

19 19 B202. VALO-OHJAUS, KAMPIN TERMINAALI / SALOMONKADUN TUNNELI - Kampin terminaalin tunnelissa vihreä vaihe on eri aikaan vastakkaisissa suunnissa, mikä hidastaa jonkin verran joko terminaaliin saapumista tai lähtemistä. - Hidastaa Länsiväylän suunnan linjoja Valo-ohjauksen muuttaminen siten, että vastakkaisissa suunnissa voi olla samanaikaisesti vihreä vaihe. Sisään tultaessa kääntyvällä liikenteellä on oma ryhmittymiskaista, mikä parantaa jo turvallisuutta. Muun kuin bussiliikenteen määrä on niin vähäinen, että turvallisuushaitta on melko vähäinen. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu sekä luotettavuus paranee. - Aikasäästöt 3 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2011

20 20 A203. LIITTYMÄT, KANSAKOULUKATU JA FREDRIKINKATU - Risteys tukossa ruuhka-aikoina. - Vaikeuttaa linjoja 14, 14B. - Toteutetaan Kampin alueen liikennesuunnitelma, jonka mukaan Fredrikinkatu kaksisuuntaistetaan koko matkaltaan. - Runeberginkatu ruuhkautuu ruuhka-aikoina. Liikennesuunnitelmassa on esitetty, että etelästä päin tulisi yksi kaista. Voi olla, että Runeberginkadun liikenteen jonoutuessa jono ulottuu Fredrikinkadulle. - Tutkitaan mahdollisuutta, jossa etelästä tultaessa olisi kaksi kaistaa: 1) vasemmalle Runeberginkadulle kääntymiskaista ja 2) suoraan pohjoiseen sekä Kansakoulukadulle oikealle kääntyvien kaista. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu sekä luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikana 10 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt: /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: liikennesuunnitelman toteutumisen yhteydessä

21 21 B204. PYSÄKIT, TÖÖLÖN SAIRAALA (1313), POHJOISEEN - Pysäkki sijaitsee ennen liikennevaloja. Tämän vuoksi busseille voidaan antaa vasta varsin myöhään liikennevaloetuus. Pysäkillä olevat bussit pidentävät turhaan vihreää, mistä on haittaa muulle liikenteelle. - Vaikeuttaa linjoja 14, 14B, 18 - Siirretään pysäkki Sibeliuksenkadun pohjoispuolelle. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. Valoetuudesta muulle liikenteelle aiheutuvat haitat vähenevät. - Aikasäästöt 5 sekuntia/ lähtö - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2013

22 22 B205. PYSÄKIT, TÖÖLÖN TULLI, LÄNTEEN - Töölön tullin pysäkillä ei ole levennystä. - Kohdassa on runsaasti bussiliikennettä. - Vaikeuttaa linjoja 58, , 280, 290, , muut vakio- ja pikavuorot. - Pysäkkilevennyksen rakentaminen. KUSTANNUSARVIO: Suurimmat hyödyt ovat muulle liikenteelle, mutta myös bussiliikenne sujuvoituu. - Risteyksen toimivuus paranee ja kapasiteetti kasvaa. - Parantaa myös Reijolankadun ja Tullinpuomin liikenteen toimivuutta ja kapasiteettia. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 10 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 5 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2014

23 23 B206. PYSÄKIT, TÖÖLÖN TULLI, ITÄÄN - Töölön tullin pysäkki on juuri ennen liikennevaloja. Valoissa odottavat ajoneuvot estävät pysäkkilevennykselle pääsyn. - Vaikeuttaa linjaa Ongelma pienenee, jos Tukholmankadulle rakennetaan joukkoliikennekaista. - Siirretään pysäkki lännemmäksi samaan kohtaan kuin raitiovaunupysäkki. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 75 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 25 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2014

24 24 B207. PYSÄKIT, TUKHOLMANKATU - Sekä paikallis- että kaukoliikenne käyttävät samaa ajoratapysäkkiä. - Vilkas ajoratapysäkki soveltuu huonosti vilkkaalle kadulle. - Pitkämatkaisen liikenteen pysäkkitoiminnot ovat paikallisliikennettä pidemmät. - Vaikeuttaa linjoja 58, 194, 195, 206, 212, 213, 504, 505, 506, Lohjan ja Veikkolan suunnan liikenne (280,290) sekä Turun, Porin ja Rauman suunnan pikavuorot. - Uuden pysäkin rakentaminen R-kioskin eteen. Uutta pysäkkiä käyttäisi pitkämatkainen liikenne. Nykyinen pysäkki jäisi paikallisliikenteelle. KUSTANNUSARVIO: Sekä kauko- että paikallisliikenteelle syntyy aikasäästöjä, kun pysäkille pääsy sujuvoituu. - Koko liikenteen toimivuus paranee huomattavasti Tukholmankadulla. - Pysäkin alta poistuu 4-5 pysäköintipaikkaa. - Aikasäästöt ruuhka-aikana 10 sekuntia, muuna aikana 5 sekuntia. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt ruuhka-aikana /vuosi ja muuna aikana /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2012

25 25 A208. PYSÄKIT, MUNKKINIEMEN PUISTOTIE, MUNKKINIEMEN AUKIO, ITÄÄN - Munkkiniemen puistotien ja Munkkiniemen aukion pysäkkien väli on noin 60 metriä. Suunnitteluohjeessa pysäkkien minimiväliksi on suositeltu 300 metriä. - Vaikeuttaa linjoja 53, Poistetaan linjalta Munkkiniemen aukion pysäkki. KUSTANNUSARVIO: Liikennevaloetuudet voidaan järjestää tehokkaammin vihreän pidennyksellä tai aiennuksella, kun pysäkki on risteyksen jälkeen. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 10 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 5 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2012

26 26 B209. LIITTYMÄT, PACIUKSENKATU, HUOPALAHDENTIE P - Kääntyminen Paciuksenkadulta Ramsaynrantaan on lyhyen vihreän vuoksi ruuhkainen. - Vaikeuttaa linjoja 194, 195, 503, 504, 505 ja 506. (Sebu) - Sallitaan busseille vasemmalle kääntyminen myös suoraan Munkkiniemen puistotielle jatkavien kaistalta. Valo-ohjausta ei muilta osin muuteta. - Ratkaisu on joustavin, koska Munkkiniemen puistotielle jatkavien määrä ei ole merkittävä ja suunnalle riittää vasemmalle kääntyvien vihreä aika. - Järjestely edellyttää kaistamerkintöjen, määräysmerkkien ja opastetaulujen uusimisen ja Ramsaynrannan keskisaarekkeiden uudelleen muotoilua (20 m). - Vaihtoehtoinen ratkaisu olisi, että suoraan ajavien vihreää aikaa lyhennetään vasemmalle kääntyvien vihreän ajan pituiseksi. Pääosin tästä on enemmän haittaa kuin vaiheiden säilyttäminen nykyisellään. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenteen sujuvuus paranee merkittävästi. Ruuhka-aikoina aikasäästöt ovat 1-3 valokiertoa eli noin 2-5 min. Vaikutusta lieventää se, että useat kuljettajat nykytilanteessa kiilaavat vasemmalle kääntyvien jonon väliin. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt /vuosi (3,5 min: /vuosi). TOTEUTUSAJANKOHTA: 2011

27 27 B210. YLEISET PARANNUKSET, RAMSAYNRANTA, MEILAHDENTIE MUNKKINIEMEN AUKIO-VÄLI P - Osuus on ruuhkainen, eikä välillä ole joukkoliikennekaistaa (Sebu s. 41 ja 47). - Vaikeuttaa linjoja 194, 195, 503, 504, 505 ja Joukkoliikennekaista Ramsaynrantaan idän suuntaan (noin 200 metriä). Toimenpide vaatii vähäistä katualueen leventämistä, koska katu on nykyisellään noin yhdeksän metriä leveä johtuen pysäköinnille varatusta tilasta kadun reunassa. Pysäköinti sallitaan edelleen ruuhka-aikojen ulkopuolella. - Mahdollisuuksien mukaan rakennetaan joukkoliikennekaista siten, että bussit voivat käyttää suoraan ajamiseksi Meilahden sillalle oikealle kääntyvien kaistaa. KUSTANNUSARVIO: Kaistan ansiosta bussit pääsevät ruuhka-aikana jonojen ohi Munkkiniemen pysäkille ja edelleen Paciuksenkadulle. Aikasäästö arviolta 20 sekuntia/lähtö ruuhka-aikoina. Sekä aamu- että iltaruuhkassa suunta on ruuhkainen. Muuna aikana ei aikasäästöä, koska pysäköinti sallitaan edelleen. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2012

28 28 A211. LIITTYMÄT, PACIUKSENKATU, HUOPALAHDENTIE P - Liittymä on Helsingin ruuhkaisimpia, mikä heijastuu negatiivisesti bussiliikenteen sujuvuuteen. Raitioliikenteen liikennevaloetuudet heijastuvat myös negatiivisesti bussiliikenteeseen. Risteys on erillisohjattu, minkä vuoksi valot eivät vaikuta toimivan aina toivotulla tavalla. Vaikeuttaa kaikkia linjoja 14, 18, 52, 52A, 53, 58, 194, 195, 206, 212, 213, 280, 290, 503, 504, 505, 506 ja pikavuoroja. (Sebu, liite 1, toimenpide 3) - Keskustaan päin Huopalahdentieltä tultaessa on sallittu kääntyminen kaikelle liikenteelle kolmea kaistaa pitkin. Vaikeuttaa linjoja 14, 18, 52A, 206, 212, 213, 280 ja 290 sekä pikavuorot. (Linjaautoliiton kirje). - Tilanne parantuu, kun LIJ2014:n myötä kaikille linjoille voidaan tarjota liikennevaloetuuksia. - Ongelma on haastava: oikeanpuoleisinta kaistaa käyttää merkittävä määrä suoraan Ramsaynrantaan ja oikealle Munkkiniemen puistotielle ajavia. Useissa tilanteissa busseille on edullista käyttää keskikaistaa -> ei toimenpide-ehdotusta, mutta tiedostetaan ongelma. KUSTANNUSARVIO: - Kortista ei aiheudu uusia kustannuksia. - Kortista ei aiheudu suoria vaikutuksia. LIJ2014:n myötä etuudet vaikuttavat aikanaan positiivisesti. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2014

29 29 A212. PYSÄKIT, LAAJALAHDEN AUKIO - Pysäkki sijaitsee oikealle kääntyvien kaistalla. - Vaikeuttaa linjoja 52,53,58. - Päätepysäkin siirto Munkkiniemen puistotien etelälaidalle, jossa on pysäkkisyvennys. - Tarvittaessa voidaan myös rajoittaa kadunvarsipysäköintiä. KUSTANNUSARVIO: Muun liikenteen sujuvuus paranee. - Linjojen 52 ja 58 liikennöinti helpottuu, kun pysäkillä ei ole edessä päätepysäkillä odottavaa bussia. - Aikasäästöt ruuhka-aikana 1 sekuntia. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2012

30 30 B213. VALO-OHJAUS, PITÄJÄNMÄENTIE, VALIMOTIE, ITÄÄN (SUUNTA 1) - Pitäjänmäentieltä vasemmalle sivusuuntaan kääntymisestä aiheutuu viiveitä. - Vaikeuttaa linjaa Valoetuuksien tarjoaminen linjalle 54. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 30 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 15 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2012

31 31 B214. VALO-OHJAUS, PITÄJÄNMÄENTIE, VALIMOTIE, LÄNTEEN (SUUNTA 2) - Valimotien, Pitäjänmäentien ja Kutomotien tasoliittymässä Valimotieltä ja Kutomotieltä on vihreä vaihe yhdessä vaiheessa. Oikealle kääntyville ei ole vihreää, kun Pitäjänmäentieltä vasemmalle kääntyville on vihreä. - Vaikeuttaa linjaa Vihreän nuolivalon lisääminen oikealle kääntyville Valimotien suunnasta. Vihreä aika pidentyy silloin, kun on Pitäjänmäentieltä Valimotielle kääntyvien vihreä aika. Valoetuuksilla voidaan tarjota paremmin vihreää vaihetta linjalle 54. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 30 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 15 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2012

32 32 C215. YLEISET PARANNUKSET, PITÄJÄNMÄENTIE, KAUPINTIE-TURKISMIEHENTIE -VÄLI, KESKUSTASTA - Liikenne ruuhkautuu ruuhka-aikoina. - Vaikeuttaa linjoja 39, , 290, 360, 539, Bussikaistan rakentaminen. Asemakaava näyttäisi antavan mahdollisuuden vielä neljännen kaistan rakentamiseen kadun eteläpuolelle. Edellyttäisi kuitenkin vanhan puurivistön kaatamista (vaihtoehto 1). - Vaihtoehtona on Pitäjänmäenkaaren toteutus Konalantieltä radan yli Pajamäentien liittymään henkilöautoliikenteen ohjaamiseksi (vaihtoehto 2). KUSTANNUSARVIO: (vaihtoehto 1) - Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 60 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 10 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. - Vaihtoehto 1 on todennäköisesti toteuttamiskelvoton, koska puurivin siirtäminen aiheuttaisi liian suuren maisemallisen haitan. Vaihtoehto 2 on puolestaan erittäin kallis. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2015

33 33 B216. VALO-OHJAUS, KAUPINTIE, PITÄJÄNMÄENTIE, LÄNTEEN - Ruuhka-aikoina liittymässä liikenne jonoutuu, mistä aiheutuu busseille viiveitä. - Vaikeuttaa linjoja 54, 54B, Jokeri-valojen asentaminen liittymään ja linjojen liittäminen Helmi-järjestelmään. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 15 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 3 sekuntia/lähtö. - Pitäjänmäentien suunnan bussiliikenteelle aiheutuu toimenpiteestä vähäisiä viiveitä. Linjojen 54, 54B ja 512 lähtöjen määrä on kuitenkin sen verran pieni, että hyödyt ovat suuremmat. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2013

34 34 A217. LIITTYMÄT, POSTIKATU, MANNERHEIMINTIE - Liittymän tukkeutuminen ajoneuvoista. - Vaikeuttaa linjoja 18 ja 21 V suunnassa 2. - Risteysruudukko. KUSTANNUSARVIO: Hyödyttää sekä bussiliikennettä että muuta liikennettä. Hyöty arviolta 3 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista 1850 /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2010

35 35 B218. KÄÄNTÖPAIKAT, ELIELINAUKIO P - Purkulaitureita käytetään pysäköintipaikkoina, Helb:n bussit melko vähän, mutta muiden liikennöitsijöiden kuljettajat (kuljettajakysely 2004). - Lähtölaiturista peruutettaessa peruuttavalla bussilla ei ole väistämisvelvollisuutta (= etuajo-oikeus). Silloin tällöin esiintyy tilanteita, että takaa tuleva ei noudata väistämisvelvollisuuttaan, minkä seurauksena on aiheutunut vakava vaaratilanne. Peruuttaminen on toisinaan kuin venäläistä rulettia. - Lisätään terminaalialueen alkuun merkintä Poikkeavat väistämissäännöt. - Tutkitaan mahdollisuudet muuttaa terminaalialue yksityisalueeksi. KUSTANNUSARVIO: Luotettavuus parantuu. - Riski epäselviin peruutusonnettomuuksiin vähenee, kun on selvästi merkitty, että alueella on normaalista poikkeavat väistämissäännöt. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2011

36 36 B219. LIITTYMÄT, MANNERHEIMINTIE/ KARAMZININKATU P - Keskustaan päin ajettaessa vasemmalle kääntyvien jono on ajoittain erittäin pitkä. - Hidastaa linjoja 194, 195, , 315, 345, , Tutkitaan mahdollisuuksia lisätä vasemmalle kääntyvien vihreää aikaa tai - Tutkitaan mahdollisuutta sallia kääntyminen vasemmalle myös keskimmäiseltä kaistalta. Tällöin keskikaista muuttuisi sekakaistaksi. - Vastaanottavia kaistoja on heti suojatien jälkeen kaksi. Nykytilanteessa bussilla nopein keino on ohittaa jono ja asettua keskikaistalle odottamaan, että joku antaa tilaa. Toisin sanoen mahdollistettaisiin nopeimman kaltainen nykyinen ajotapa. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu sekä luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikana 15 sekunti/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt: /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2014

37 37 C220. VALO-OHJAUS, CYGNAEUKSENKATU, ETELÄINEN JA POHJOINEN HESPERIANKATU, POHJOISEEN - Liikennevaloista aiheutuu viiveitä busseille varsinkin ruuhkan vastasuunnassa, jossa ei ole hyvää vihreää aaltoa. - Vaikeuttaa linjoja 40, 42, 43, 63, , 290, , , vakio- ja pikavuorot. - Liikennevalo-ohitusten rakentaminen. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 15 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 10 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2014

38 38 A221. LIITTYMÄT, MANNERHEIMINTIE, HELSINGINKATU - Mannerheimintien ja Helsinginkadun liittymässä kaistat ovat liian ahtaita busseille. Bussi ei mahdu ajamaan henkilöauton kanssa rinnakkain Helsinginkadulle käännyttäessä keskustasta päin. Vaikeuttaa vakio- ja pikavuoroja (Sebu s. 49). - Sisempää kaistaa on mahdollista hieman loiventaa leikkaamalla kevyen liikenteen kaistasta hieman pois. KUSTANNUSARVIO: Bussit mahtuvat kulkemaan omalla kaistallaan, mikä parantaa liikenneturvallisuutta ja bussiliikenteen luotettavuutta. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2010

39 39 A222. LIITTYMÄT, MANNERHEIMINTIE, RUNEBERGINKATU P - Keskustaan mentäessä bussikaista on liian kapea juuri ennen risteystä. Mannerheimintie kaartuu risteyksen alkaessa. - Useat kuljettajat ajavat siten, että takarengas koskettaa reunakiveystä. Vaihtoehtoisesti risteyksessä on ajettava jonkin verran limittäin viereisen kaistan kanssa (esitetty myös kuljettajakyselyissä vuonna 2004). - Vaikeuttaa linjoja 40, 42, 43, 63, , , ja vakio- ja pikavuorot Turun, Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän suunnista. - Reunakivilinjausta muutetaan siten, että ajo bussikaistalla helpottuu. Reunakivilinjausta siirretään noin neljän metrin matkalta 0,5-1,0 metriä jalkakäytävää supistaen. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. Arvioitu aikasäästö 2 sekuntia/lähtö. - Eniten kustannuksia säästyy renkaiden kulumisessa. - Kevyen liikenteen turvallisuus parantuu, vaikka jalkakäytävää supistetaan. Jalkakäytävä jää edelleen riittävän leveäksi. Turvallisuus kuitenkin paranee, koska bussit eivät aja enää reunakiven päältä. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2011

40 40 A223. PYSÄKIT, TÖÖLÖN KISAHALLI (ETELÄÄN) P - Pysäkki on jaettu kahtia. Pysäkkitolpat ja -merkit eivät ole aivan alueen päässä. (Esitetty myös kuljettajakyselyissä vuonna 2004). Vaikeuttaa linjoja 40, 42, 43, 63, , , ja vakio- ja pikavuorot Turun, Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän suunnista. - Pysäkki muutetaan yhdeksi pysäkiksi. Bussien määränpäänä on kaikilla linjoilla keskusta, joten pääsääntöisesti matkustajalle ei ole merkitystä, mihin bussiin nousee. - Pysäkkimerkki sijoitetaan pysäkin keskustan puoleiseen päätyyn. Tieliikenneasetuksen mukaan pysäkkialue osoitetaan ensisijaisesti katumerkinnöin (ts. 12 metrin sääntö ei päde). KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. Pysäkkialueen käyttö tehostuu. - Arvioitu aikasäästö 2 sekuntia/lähtö. - Liikennöintikustannussäästöt /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2011

41 41 B224. VALO-OHJAUS, MANNERHEIMINTIE, NORDENSKIÖLDINKATU Kuva päiväliikenteen tilanteesta - Pohjoiseen: Töölön kisahallin pysäkillä pysähtyessään bussit pysähtyvät Sallinkadun valoihin, josta voivat lähteä 31 sekunnissa. Bussit joutuvat pysähtymään Nordenskiöldinkadun valoihin. Nordenskiöldinkadun valoista on vihreä aalto Reijolankadun valoihin, mikä ei hyödytä busseja, koska pysähtyvät Kansaneläkelaitoksen pysäkillä. - Etelään: Reijolankadun valoista ensimmäisillä ajoneuvoilla on vihreä aalto Nordenskiöldinkadun valoihin, mikä ei hyödytä busseja, koska pysähtyvät pysäkillä. Nordenskiöldinkadun jälkeen on vihreä aalto Töölön kisahallin pysäkille. - (esitetty myös kuljettajakyselyissä vuonna 2004). Vaikeuttaa linjoja 40, 42, 43, 63, , , ja vakiovuorot Turun, Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän suuntiin bussia/arkivrk. - Tutkitaan mahdollisuuksia kytkeä yhteen valot bussiliikenteen kannalta paremmin. - LIJ 2014:n myötä mahdollista saada valoetuudet kaikille linjoille, mikä helpottaa tilannetta. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. - Arvioitu aikasäästö noin sekuntia/lähtö (yksi - kaksi valokiertoa). - Liikennöintikustannussäästöt /vuosi ja matkustajien aikakustannussäästöt 0,9-1,8 milj. /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA:

42 42 B225. PYSÄKIT, KANSANELÄKELAITOS (POHJOISEEN) P - Kansaneläkelaitoksen kohdalla on vain yksi pysäkki, jolla bussit jonottavat ruuhka-aikoina. Pysäkin jälkeen on liikennevalot, jotka estävät pysäkiltä lähtövalmiina olevien bussien poistumisen pysäkiltä (esitetty myös kuljettajakyselyissä vuonna 2004). - Vaikeuttaa linjoja 40, 42, 43, 63, , , ja vakiovuorot Turun, Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän suuntiin. - Kahden bussin pysäkin teoreettinen kapasiteetti on 50 bussia/h. Pidemmät pysäkit eivät käytännössä ole toimivia, koska matkustajien pitäisi kulkea melko pitkiä matkoja busseihin. Pysäkkiä käyttää 103 bussia/iht. - Minimivaihtoehto: Pysäkkialueen jakaminen kahdeksi pysäkiksi. - Parempi vaihtoehto: Pysäkkialueen jatkaminen. Tämä edellyttää jonkin verran muun liikenteen kaistan geometrian muutosta sekä jalkakäytävän vähäistä kaventamista siltä kohtaa, jossa nykyisin ei ole pysäkkiä (jalkakäytävä on nykyisin kapeampi pysäkin kohdalla kuin muulla kohtaa katua). KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. Vaihtelu ruuhkatunnin sisällä on merkittävää jonoutumisesta riippuen. - Arvioitu aikasäästö noin 5 sekuntia/lähtö. (Aikasäästö on todellisuudessa ruuhka-aikana arviolta 10 sekuntia/lähtö, mutta tässä on korostettu hankkeen kannattavuutta jo hyvin pienillä aikasäästöillä.) - Liikennöintikustannussäästöt /vuosi ja matkustajien aikakustannussäästöt /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2011

43 43 A226. PYSÄKIT, KANSANELÄKELAITOS (ETELÄÄN) P NYKYTILANTEEN ONGELMAT : - Pysäkkitolppa ja -merkki ovat pysäkkialueen keskellä. Mahdolliset bussiin nousevat matkustajat odottavat bussia merkin kohdalla. Kun busseja tulee useita peräkkäin, matkustaja pysäyttää ensimmäisen bussin, jolloin ensimmäinen bussi pysähtyy matkustajan kohdalle. Siten ensimmäinen bussi jää pysäkin puoliväliin ja kolmas bussi ei enää mahdu pysäkille. Uusien liikennejärjestelyjen myötä muu liikenne ei pääse kunnolla ohittamaan jonoa, mistä syntyy ruuhkaa. Pysäkkialueesta käytetään tällöin vain puolet. (Esitetty myös kuljettajakyselyissä vuonna 2004). - Vaikeuttaa linjoja 40, 42, 43, 63, , , ja vakiovuorot Turun, Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän suunnista. - Jos bussi pysähtyy pysäkin kärkeen, on lähtöviiste niin jyrkkä, ettei pysäkiltä pääse lähtemään ilman vasemmalla kaistalla käyntiä. - Pääosa matkustajista on poistuvia ja bussien päätepysäkki on keskustassa. Siten nousevalle matkustajalle ei ole pääsääntöisesti merkitystä, mihin bussiin nousee. - Pysäkkisyvennystä pidennetään ja lähtöviistettä loivennetaan. - Pysäkkimerkki sijoitetaan pysäkin keskustan puoleiseen päätyyn. Tieliikenneasetuksen mukaan pysäkkialue osoitetaan ensisijaisesti katumerkinnöin (ts. 12 metrin sääntö ei päde). KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. Pysäkkialueen käyttö tehostuu. - Arvioitu aikasäästö yksi sekunti/lähtö. (Aikasäästö on todellisuudessa ruuhka-aikana suurempi, mutta tässä on korostettu hankkeen kannattavuutta jo hyvin pienillä aikasäästöillä.) - Liikennöintikustannussäästöt /vuosi ja matkustajien aikakustannussäästöt /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2010

44 44 B227. AJORATAMAALAUKSET, MANNERHEIMINTIE, NORDENSKIÖLDINKATU- REIJOLANKATU -VÄLI, POHJOISEEN - Muut ajoneuvot ryhmittyvät joukkoliikennekaistalle etukäteen, kun ajavat suoraan Tukholmankadun liittymän jälkeen pohjoiseen. - Vaikeuttaa linjoja 40, 42, 43, 63, , , sekä vakio- ja pikavuorot - Kokeillaan bussikaistan maalaamista punaisella massalla. Menetelmä on käytössä ainakin Lontoossa ja Ruotsin Lundissa. Vaihtoehtoisesti voidaan maalata myös jollain muulla värillä. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu sekä luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikana 2 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt: /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2014

45 45 C228. VALO-OHJAUS, MANNERHEIMINTIE VÄLILLÄ TOPELIUKSENKATU- NORDENSKIÖLDINKATU P - Jatkuvat, kokopäiväiset joukkoliikennekaistat puuttuvat Reijolankadun ja Tukholmankadun väliltä. Tämän vuoksi joukkoliikennekaistoja väärinkäytetään niillä kohdin, joilla kaistoja on. Osin tämä aiheutuu liian aikaisesta ryhmittäytymisestä. Mannerheimintiellä kulkee bussivuoroa ruuhkatunnissa/suunta. Mannerheimintietä liikennöivät linjat 40, 42, 43, 63, , , ja vakio- ja pikavuorot - Topeliuksenkadun ja Tukholmankadun välillä henkilöautot ryhmittyvät joukkoliikennekaistalle päin Mannerheimintietä. (Sebu luku 4.5. Joukkoliikennetoimenpiteitä , s ) - Tukholmankadun ja Reijolankadun liikennejärjestelyjen muutoksilla on parannettu muun liikenteen sujuvuutta bussiliikenteen kustannuksella. Kantakaupungissa joukkoliikenteen sujuvuus tulisi olla ensi sijalla. - Mannerheimintielle pohjoisesta tultaessa ennen Tukholmankatua ja etelästä tultaessa ennen Reijolankatua toteutetaan busseille ennakkovalot. Vihreän vaiheen alussa ja lopussa busseille annetaan lisävihreää. Vastaavasti muun liikenteen vihreää aikaa lyhennetään, jotta väliosuus ei ruuhkaudu. Ennakkovalojen toimintaperiaate on selostettu raportin A-osan luvussa 6.1. KUSTANNUSARVIO: Mannerheimintien bussien aikasäästö keskimäärin 5 sekuntia/lähtö ja ruuhka-aikoina 30 sekuntia/lähtö. Nykyisten kaistajärjestelyjen vuoksi bussit eivät useasti ehdi ensimmäisten vihreän aikana alueelta pois. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2012

46 46 A229. LIITTYMÄT, TÖÖLÖN TULLI, MANNERHEIMINTIE, ETELÄÄN - Ruuhka-aikoina suoraan Mannerheimintietä etelään ajavat siirtyvät oikealle kaistalle jo Topeliuksenkadun kohdalla. - Vaikeuttaa linjoja 40, 42, 43, 63, , , sekä vakio- ja pikavuorot - Töölön tullin pysäkille ajo sallituksi oikealle Topeliuksenkadulle kääntyvien kaistalta. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu sekä luotettavuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikana 3 sekuntia/lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt: /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2014

47 47 B230. LIITTYMÄT, TOPELIUKSENKATU, TUKHOLMANKATU-MANNERHEIMINTIE -VÄLI, POHJOISEEN - Topeliuksenkadulta Mannerheimintielle käännyttäessä bussi ei mahdu kulkemaan omalla kaistallaan. Sen vuoksi bussi ja henkilöauto eivät mahdu kulkemaan samanaikaisesti rinnakkain. - Vaikeuttaa linjoja 39, 39A, 41, 45, Jalkakäytävän kaventaminen ja kaarresäteen kasvattaminen siinä määrin kuin mahdollista (arviolta noin 0,5-0,7 m) - Kaistamerkintöjen muuttaminen siten, että bussikaista on leveämpi kaarteen kohdalla KUSTANNUSARVIO: Bussit mahtuvat kulkemaan omalla kaistallaan, mikä parantaa liikenneturvallisuutta ja bussiliikenteen luotettavuutta. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2010

48 48 B231. LIITTYMÄT, TOPELIUKSENKATU, MANNERHEIMINTIE TUKHOLMANKATU -VÄLI, ETELÄÄN - Katuosuudella on ikään kuin kaksi kaistaa, mutta risteyksen keskisaarekkeen ja reunakiveyksen muodon perusteella yksi kaista. - Vaikeuttaa linjoja 39, 41, 45, Kadun leventäminen on mahdotonta kallion vuoksi. Vastakkaisen suunnan kaistojen siirto siten, että keskisaareketta voitaisiin siirtää sen verran, että pohjoisesta tultaessa mahtuisi kaksi kapeaa kaistaa. KUSTANNUSARVIO: Bussiliikenne nopeutuu ja luotettavuus paranee. Myös muun liikenteen sujuvuus paranee. - Aikasäästöt ruuhka-aikoina 15 sekuntia/ lähtö ja muina aikoina 5 sekuntia/ lähtö. - Arvioidut liikennöintikustannussäästöt linjatunneista /vuosi. TOTEUTUSAJANKOHTA: 2014

HSL HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE Joukkoliikennesuunnitteluosasto 29.4.2011 Lauri Räty RAITIOLINJAN 8 KEHITTÄMISOHJELMA. (Liikennöintikustannussäästö+

HSL HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE Joukkoliikennesuunnitteluosasto 29.4.2011 Lauri Räty RAITIOLINJAN 8 KEHITTÄMISOHJELMA. (Liikennöintikustannussäästö+ HSL HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE Joukkoliikennesuunnitteluosasto 29.4.2011 Lauri Räty RAITIOLINJAN 8 KEHITTÄMISOHJELMA Toimenpide 1 Itämerenkadun ryhmittymiskaistojen poistaminen 2 Ruoholahden metroaseman

Lisätiedot

Kartat VANTAA ESPOO HELSINKI. Maps. LAAJASALO Sarvastonkaari 23, 00840 HELSINKI LEPPÄVAARA Vanha maantie, 02650 ESPOO

Kartat VANTAA ESPOO HELSINKI. Maps. LAAJASALO Sarvastonkaari 23, 00840 HELSINKI LEPPÄVAARA Vanha maantie, 02650 ESPOO Kartat Maps ALA-MALMI Lallintie 12, 00700 HELSINKI CITY / NARINKKATORI Narinkka, 00100 HELSINKI TÖÖLÖ Urheilukatu 7, 00250 HELSINKI KALLIO Helsinginkatu 23, 00510 HELSINKI KONTULA Rintinpolku, 00940 HELSINKI

Lisätiedot

LIIKENNEVALOJEN SUUNNITTELU JA RAKENTAMINEN TEHTÄVÄT VUONNA 2010 RISTEYS. 216 Eteläespa/ 602 Linnanrakentajantie / 257 Tehtaankatu.

LIIKENNEVALOJEN SUUNNITTELU JA RAKENTAMINEN TEHTÄVÄT VUONNA 2010 RISTEYS. 216 Eteläespa/ 602 Linnanrakentajantie / 257 Tehtaankatu. LIIKENNEVALOJEN SUUNNITTELU JA RAKENTAMINEN TEHTÄVÄT VUONNA 2010 9.8.2013 Kohteita listalla RISTEYS TOIMENPIDE SUUNNITTELU HANKINTA Risteysnumero Risteysnimi AJANKOHTAISET HANKEET Piirustus Työsuunnitelma

Lisätiedot

Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti

Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti 2020 (AHT) (IHT) Yleistä 2 Mäkelänkadun toimivuustarkasteluissa on käytetty nykyistä liikenneverkkoa täydennettynä Hämeentien eteläosan

Lisätiedot

NORDENSKIOLDINKADUN KATUSUUNNITELMA (piirrokset 29866_1 ja 29866_2)

NORDENSKIOLDINKADUN KATUSUUNNITELMA (piirrokset 29866_1 ja 29866_2) HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY MUISTUTUS PL 81 00531 HELSINKI pj@hepo.fi 23.6.2011 www.hepo.fi Epävirallinen muistutus alueen katu- ja liikennesuunnittelijoille Helmer Berndtson Kaisa Lahti Marek Salermo

Lisätiedot

HSL-alueen poikittaisliikenteen kehittämissuunnitelma 2012-2022. 23.8.2011 Ville Lehmuskoski

HSL-alueen poikittaisliikenteen kehittämissuunnitelma 2012-2022. 23.8.2011 Ville Lehmuskoski HSL-alueen poikittaisliikenteen kehittämissuunnitelma 2012-2022 23.8.2011 Ville Lehmuskoski Projektin tavoitteet Vastata ennustettuun poikittaisliikenteen kysynnän merkittävään kasvuun Linjaston kehittäminen

Lisätiedot

Nähtävilläoloaika 6. - 19.7.2011, piirrokset 29866_1 ja 29866_2 sekä selostus

Nähtävilläoloaika 6. - 19.7.2011, piirrokset 29866_1 ja 29866_2 sekä selostus HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY MUISTUTUS PL 81 00531 HELSINKI pj@hepo.fi 19.7.2011 www.hepo.fi Helsingin kaupunki, Kirjaamo Yleisten töiden lautakunta PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTUTUS NORDENSKIOLDINKADUN

Lisätiedot

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi.

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi. Pyörätie Pyörätiellä tarkoitetaan polkupyöräliikenteelle tarkoitettua, liikennemerkillä osoitettua, ajoradasta rakenteellisesti erotettua tien osaa taikka erillistä tietä. Pyörätie voidaan osoittaa joko

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Suj/12 1 JOUKKOLIIKENNELAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Suj/12 1 JOUKKOLIIKENNELAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Suj/12 1 12 LAUSUNTO VALTUUSTOALOITTEESTA (MOLANDER) KOSKIEN TALOUSARVIOON VARATTAVAA RAHAA JOUKKOLIIKENTEEN NOPEUTTAMISTOIMENPIDEIDEN JA AIKATAULURAKENTEEN MUUTTAMISEN SELVITTÄMISEKSI

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

Joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma B-osa

Joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma B-osa Joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma B-osa SUY D: 14/2009 WS Ilmakuvat: Kaupunkimittausosasto, Helsinki 2009 Alkusanat Liikenteen tilaajan toimenpiteet joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämiseksi

Lisätiedot

LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO

LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO LIDL LIIKENTEELLISET TARKASTELUT -VANTAANLAAKSO SISÄLTÖ Ajouratarkastelut Liikenteelliset toimivuustarkastelut Yhteenveto AJOURATARKASTELUT VANTAANLAAKSO Suunnitelman mukainen järjestely mahdollistaa toimivan

Lisätiedot

JOKERI - 0 RUNKOLINJAN NOPEUTTAMISTOIMENPITEET. Taustatietoa

JOKERI - 0 RUNKOLINJAN NOPEUTTAMISTOIMENPITEET. Taustatietoa 1 Liite 1. JOKERI - 0 RUNKOLINJAN NOPEUTTAMISTOIMENPITEET Taustatietoa 19.11.2013 MATKUSTAJAMÄÄRÄT LINJOILLA 58 JA 58B 2 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 Munkkivuoren ostosk. Ulvilantie 11 Professorintie

Lisätiedot

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen tavoite: vähittäiskaupan suuryksikkö 10 000 12 000 k-m2 (hypermarket) toimintatilat lapsille ja lapsiperheille

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/3 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/3 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/3 1 a 3 LINJA-AUTOKAISTOJEN VOIMASSAOLOAIKOJEN PIDENTÄMINEN Kslk 2009-791 hankenro 0856 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta päättänee esittää kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2015 1 (5) 409 Lapinmäentien alustava liikennesuunnitelma HEL 2015-012907 T 08 00 00 Hankenro 4229_2 Päätös päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen 6525-1

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

Porvoon ja Lohjan joukkoliikenneselvitys. Riikka Kallio

Porvoon ja Lohjan joukkoliikenneselvitys. Riikka Kallio Porvoon ja Lohjan joukkoliikenneselvitys Riikka Kallio 26.11.2018 Työn tavoitteet Yleistavoite Pääkaupunkiseutu on joukkoliikenteellä hyvin saavutettavissa Joukkoliikenne on houkutteleva ja kilpailukykyinen

Lisätiedot

JOULUKUUSIPAIKAT 2017

JOULUKUUSIPAIKAT 2017 1 JOULUKUUSIPAIKAT 2017 Kaup. osa 01 32. Liisanpuistikko, Liisankatu Maurinkatu Kruununhaka 163. Senaatintori Kruununhaka Kaup. osa 03. 145. Kauppatori Kaartinkaupunki Kaup. osa 04. 22. Lapinlahden puistikko

Lisätiedot

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Tarkastelussa Lappeenrannan Mustolan asemakaava-alueen liikenteellinen toimivuus ja liiketilan kasvun vaikutukset nykyisen ja vuoden

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

NURMIJÄRVI OJAKKALANTIEN JA HELSINGINTIEN LIITTYMÄN LIIKENNEVALORATKAISU

NURMIJÄRVI OJAKKALANTIEN JA HELSINGINTIEN LIITTYMÄN LIIKENNEVALORATKAISU NURMIJÄRVI OJAKKALANTIEN JA HELSINGINTIEN LIITTYMÄN LIIKENNEVALORATKAISU MUISTIO 30.11.2010 1-1 Päivämäärä 30/11/2010 Laatija Čapek Karel, Nyberg Johanna Tarkastaja Hyväksyjä SISÄLTÖ 1. TYÖN LÄHTÖKOHDAT

Lisätiedot

HELSINKI SUUNNITTELEE 2005:3. Liikenteen sujuvuus Helsingissä vuonna 2005

HELSINKI SUUNNITTELEE 2005:3. Liikenteen sujuvuus Helsingissä vuonna 2005 HELSINKI SUUNNITTELEE 25:3 Liikenteen sujuvuus Helsingissä vuonna 25 Sujuvuus huonontunut iltaruuhkassa vuodesta 23 Henkilöautoliikenteen sujuvuus on edellisestä mittausajankohdasta, vuoden 23 keväästä,

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Lahdenväylä (vt 4) Jokiniementien vaihtopysäkki Aluevaraussuunnitelma

Lahdenväylä (vt 4) Jokiniementien vaihtopysäkki Aluevaraussuunnitelma Lahdenväylä (vt 4) Jokiniementien vaihtopysäkki Aluevaraussuunnitelma 2 3 Suunnittelun lähtökohtia 4 Lahdenväylän pysäkit, esiselvitys 1998 Valtatie 4 ja sen rinnakkaistiet välillä Kehä III Koivukylänväylä,

Lisätiedot

VOIMALANTIE 5-6 VANTAA Asemakaavan muutos nro LIIKENNE SUUNNITTELUALUE

VOIMALANTIE 5-6 VANTAA Asemakaavan muutos nro LIIKENNE SUUNNITTELUALUE SUUNNITTELUALUE MAANKÄYTTÖSUUNNITELMAT 1.VAIHE Murata Electronics Oy:n laajennus noin 8500 kem2 Voimalantie 6:n alueelle Muratan työntekijöiden pysäköinti, noin 500 autopaikkaa. Nykyisin autopaikkoja on

Lisätiedot

Matkanopeudet HSL-alueella 2011

Matkanopeudet HSL-alueella 2011 Matkanopeudet HSL-alueella Matkanopeudet HSL-alueella HSL Helsingin seudun liikenne HSL Helsingin seudun liikenne Opastinsilta A PL HSL puhelin (9) 4 www.hsl.fi Lisätietoja: Marko Vihervuori puhelin 9

Lisätiedot

Kaupunginhallitus : Kadut, liikenneväylät ja radat 2013 yhteensä 109,507 miljoonaa euroa

Kaupunginhallitus : Kadut, liikenneväylät ja radat 2013 yhteensä 109,507 miljoonaa euroa Liite lsp:n asiaan nro 2/24.4.2012 Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, liikennesuunnitteluosasto Liikenneinvestointien talousarvioehdotus vuodeksi 2013 sekä investointiohjelmaehdotus vuosiksi 2014-17

Lisätiedot

Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8)

Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8) Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8) 1 Yleistä Tarkastelualue sijaitsee Tuusulassa Vantaan rajalla. Kuva 1: tarkastelualueen sijainti (www.tuusula.fi) Kelatien alue on pienteollisuusaluetta ja alueen toteutunut

Lisätiedot

Liikenteen sujuvuus Helsingissä vuonna 2009

Liikenteen sujuvuus Helsingissä vuonna 2009 Helsinki suunnittelee 2009:12 Liikenteen sujuvuus Helsingissä vuonna 2009 2 Liikenteen sujuvuus parantunut aamulla ja huonontunut iltapäiväliikenteessä usealla reitillä vuodesta 2007 Henkilöautoliikenteen

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin. Ohjeet on tehty viimeisten tietojen mukaan,

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

JOULUKUUSIPAIKAT 2016

JOULUKUUSIPAIKAT 2016 JOULUKUUSIPAIKAT 2016 1. Isokaari 19 vastapäätä Lauttasaari 2. Särkiniementie Perttulantie Lauttasaari 3. Laajalahden aukio, Munkkiniemen puistotien päässä Munkkiniemi 4. Ulvilantie Professorintie Munkkiniemi

Lisätiedot

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA. Varkaus

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA. Varkaus Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA Varkaus Toimenpide-ehdotukset liikenneympäristön turvallisuuden parantamiseksi Toimenpide-ohjelman muodostaminen Kärkikohteiden

Lisätiedot

Kuva 1. Liikenneturvallisuusselvityksen kohde

Kuva 1. Liikenneturvallisuusselvityksen kohde Liikenneturvallisuusselvitys 1 (5) 25.4.2013 Vihdin kunta Jarkko Riipinen PISTEEN KIERTOLIITTYMÄN ALUE, LIIKENNETURVALLISUUSSELVITYS Suunnittelukohde Suunnittelukohde sijaitsee Vihdin kunnassa, Nummelan

Lisätiedot

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy 27.11.2014

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy 27.11.2014 LIITE 6 Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut Strafica Oy 27.11.2014 Kantasataman lopputilanne 6.11.2014 2 Liikenne-ennuste Keväällä 2014 laadittua liikenne-ennustetta päivitettiin

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu

Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu 1 / 5 MUISTIO Hannu Sainio 30.8.2017 Linja-autoasema ja Paasikiventien siirto, liikennetarkastelu 1. Lähtökohdat Tässä selvityksessä tarkastellaan linja autoaseman asemakaavoitusta varten linjaautojen

Lisätiedot

Luokka 5, seurattava ja edistettävä 93 YLEISET PARANNUKSET, MYYRMÄEN ASEMA. (Suunnitelma tehty) NYKYTILANTEEN ONGELMAT: TOIMENPIDE EHDOTUS:

Luokka 5, seurattava ja edistettävä 93 YLEISET PARANNUKSET, MYYRMÄEN ASEMA. (Suunnitelma tehty) NYKYTILANTEEN ONGELMAT: TOIMENPIDE EHDOTUS: Luokka 5, seurattava ja edistettävä (Suunnitelma tehty) 93 YLEISET PARANNUKSET, MYYRMÄEN ASEMA Selkeä purkulaituri puuttuu. Taukopysäköintipaikka riittämätön. Taksit/muu pysäköinti pois. (kuljettaja) Asemalta

Lisätiedot

Aamuruuhkan analysointi Asematie Tunnelitie - Kauniaistentie

Aamuruuhkan analysointi Asematie Tunnelitie - Kauniaistentie Aamuruuhkan analysointi Asematie Tunnelitie - Kauniaistentie Kauniaisten kaupunki Yhdyskuntatoimi Page 1 Sisältö Työn lähtökohdat Nykytilanneanalyysi Toimenpiteet; 1 - Bussikaistan pidentäminen ja avaaminen

Lisätiedot

Helsinginkadun itäpää (suunnitelma 2013-002235)

Helsinginkadun itäpää (suunnitelma 2013-002235) HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY KOMMENTTI 1 (5) PL 1301 00101 HELSINKI www.hepo.fi 30.9.2013 Helsingin kaupunki Kirjaamo Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki KOMMENTTI HELSINGINKADUN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (8) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (8) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (8) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI RUNKOBUSSILINJAN 500 LIIKENNESUUNNITELMAT Hankenro 0856_3 HEL 2013-014658 SISÄLLYS Liikennesuunnitelmat kommentoitavana 7. 18.9.2015 Yhteenveto

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/1 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 25.3.2010

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/1 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 25.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/1 1 a 1 TILANNEKATSAUS HANKKEESTA JENKA - JOUKKOLIIKENTEEN LIIKENNEVALOETUUDET JOKAISEEN KAUPUNKIIN Kslk 2008-40 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta päättänee merkitä

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO 27221 17.11.2015 Suunnittelukohde Meritie sijaitsee Vihdin Nummelan taajamassa. Se on yksi pääsisääntuloväylä keskustaan. Meritiellä on kaksi

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/2 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA Kaupunkisuunnittelulautakunta päättänee merkitä selvityksen

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/2 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA Kaupunkisuunnittelulautakunta päättänee merkitä selvityksen HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/2 1 b 2 SELVITYS LIIKENNEVALOJEN TOIMINTAPERIAATTEISTA PAINONAPEILLA VARUSTETUILLA VALO-OHJATUILLA SUOJATEILLÄ HELSINGISSÄ Kslk 2010-1434 hankenro 0912_2 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta

Lisätiedot

Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto projekti-insinööri Antti Haukka

Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto projekti-insinööri Antti Haukka Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto 6.4.2017 projekti-insinööri Antti Haukka Rakentamisaikataulu 2 Lohkot 3 KESKUSTA KESKUSTA, v. 2017 alkavat työt 04/2017 Pirkankatu (Pyynikintori) Itsenäisyydenkatu

Lisätiedot

Veturitien työnaikaiset järjestelyt Liikenteelliset vaikutukset ja liikenteen toimivuusanalyysi

Veturitien työnaikaiset järjestelyt Liikenteelliset vaikutukset ja liikenteen toimivuusanalyysi Veturitien työnaikaiset järjestelyt Liikenteelliset vaikutukset ja liikenteen toimivuusanalyysi 28.3.2013 Alkusanat Keski-Pasilan kehittämiseen liittyen Veturitie Länsi-Pasilan kohdalla linjataan nykyiseltä

Lisätiedot

SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS

SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS 28.3.2013 TARKASTELUALUEEN NYKYISET VUOROKAUSILIIKENNEMÄÄRÄT KAAVA-ALUEEN LIIKENNE-ENNUSTE Rakentuneella kaavaalueella 2 800 asukasta (sis. nykyiset asukkaat)

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti palauttaa Vallilanlaakson joukkoliikennekatua koskevan asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti palauttaa Vallilanlaakson joukkoliikennekatua koskevan asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti 18.12.2008 palauttaa Vallilanlaakson joukkoliikennekatua koskevan asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen uudelleen valmisteltavaksi seuraavasti: Tiedelinjan liikennöintiä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen Genimap Oy, lupa L4377 Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii Mika Räsänen Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tehtävä Tehtävänä on tarkastella liittymän toimivuutta

Lisätiedot

X = Y = X = Y =

X = Y = X = Y = X = 6674100 X = 6674100 Y = 25488750 Y = 25488650 X = 6674050 Y = 25488650 Y = 25488700 X = 6674000 NS Y = 25488800 X = 6674000 1 Kaupunkitekniikan keskus Ramboll Finland Oy / Markku Lindroos 12.9.2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (8) 66 Helsinginkadun pyörä- ja raitiotiejärjestelyt HEL 2013-002235 T 08 01 02 hankenro 0926_8 Päätös päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että

Lisätiedot

Tehot irti liikennejärjestelmästä älyliikenteellä. Älyliikenne tulee oletko valmis? VTT:n seminaari Tutkimusprofessori Risto Kulmala, VTT

Tehot irti liikennejärjestelmästä älyliikenteellä. Älyliikenne tulee oletko valmis? VTT:n seminaari Tutkimusprofessori Risto Kulmala, VTT Tehot irti liikennejärjestelmästä älyliikenteellä Älyliikenne tulee oletko valmis? VTT:n seminaari 2.11.2010 Tutkimusprofessori Risto Kulmala, VTT 2 Rakentaminen Ylläpito Hoito Operointi Lähde: The Big

Lisätiedot

Auto 1 Espoon asema/ menot Auto 1/1 klo 8:00 ja toinen kierros n.9:30 1/2 klo 8:15 ja toinen kierros n. 9:45 1/3 klo 8:30 ja toinen kierros n.

Auto 1 Espoon asema/ menot Auto 1/1 klo 8:00 ja toinen kierros n.9:30 1/2 klo 8:15 ja toinen kierros n. 9:45 1/3 klo 8:30 ja toinen kierros n. Auto 1 Espoon asema/ menot Auto 1/1 klo 8:00 ja toinen kierros n.9:30 1/2 klo 8:15 ja toinen kierros n. 9:45 1/3 klo 8:30 ja toinen kierros n. 10:00 Espoon asema/ 46 päätepysäkki, virastotalojen puoli

Lisätiedot

Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE

Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE MUISTIO 22.2.2005 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUALUE JA MENETELMÄT 2 2 TOIMIVUUS

Lisätiedot

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen tavoite: vähittäiskaupan suuryksikkö 10 000 12 000 k-m2 (hypermarket) toimintatilat lapsille ja lapsiperheille

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä 231 VÄISTÄMISVELVOLLISUUS RISTEYKSESSÄ Mitat (mm): d suuri 1 350 normaali 900 pieni 600 Yleistä Merkillä osoitetaan, että risteykseen tulevan ajoneuvon on väistettävä ajoneuvoja ja raitiovaunuja, jotka

Lisätiedot

Kaupunginhallitus : Kadut, liikenneväylät ja radat 2012 yhteensä 87,77 miljoonaa euroa

Kaupunginhallitus : Kadut, liikenneväylät ja radat 2012 yhteensä 87,77 miljoonaa euroa Liite lsp:n asiaan nro 1. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, liikennesuunnitteluosasto Liikenneinvestointien talousarvioehdotus vuodeksi 2012 sekä investointiohjelmaehdotus vuosiksi 2013-16 Kaupunkisuunnittelulautakunta

Lisätiedot

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma Liite 1 - Linjakortit LUONNOS 4.2.2015 HSL Helsingin seudun liikenne Sisällys KOILLIS-HELSINGIN LINJASTO... 3 Linja 57... 4 Linja 68... 5 Linja 69... 6 Linja 70...

Lisätiedot

SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU)

SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU) SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU) Hankkeen tavoitteet ja yleisesittely Hankkeen suunnittelualue on Suurlohjankatu välillä Laurinkatu Kauppakatu (mukaan lukien Laurintien länsipuoleinen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2010 1 301 VETURITIEN JA PASILAN SILLAN LIIKENNESUUNNITELMAT Kslk 2010-318 Karttaruutu G4/S2-4, hankenro 0870 Esityslistan asia Lsp/2 Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti

Lisätiedot

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma

Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma Linjakortit LUONNOS 21.12.2014 KOILLIS-HELSINGIN LINJASTO KOILLIS-HELSINGIN YÖLINJASTO KALASATAMAN LINJASTO KORSON JA KOIVUKYLÄN SUUNNAN YÖLINJAT HSL Helsingin seudun

Lisätiedot

Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu

Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu Tarkasteluperiaatteet Tarkastelussa arvioidaan Terholan liikekiinteistön rakentamisen vaikutuksia Pohjoisväylän ja Hesingintien liittymän toimivuuteen.

Lisätiedot

Helsinginkadun katusuunnitelmaluonnokseen katuvälillä Kaarlenkatu - Hämeentie, saatu palaute.

Helsinginkadun katusuunnitelmaluonnokseen katuvälillä Kaarlenkatu - Hämeentie, saatu palaute. Vuorovaikutusmuistio 1 (5) Katu- ja puisto-osasto, Ismo Rantanen Helsinginkadun katusuunnitelmaluonnokseen katuvälillä Kaarlenkatu - Hämeentie, saatu palaute. Tähän muistioon on kerätty tiivistelmä suunnittelun

Lisätiedot

Helsingin poikittaislinjojen kehittämissuunnitelma

Helsingin poikittaislinjojen kehittämissuunnitelma Helsingin poikittaislinjojen kehittämissuunnitelma 1 560 suunnittelualue 500, 510 2 Työn aikataulu Lähtötietojen keruu ja läpikäynti Linjastoluonnoksen laatiminen Linjastoluonnos kommentoitavana 9.12.

Lisätiedot

Pasilan silta joukkoliikennekaduksi Liikenteelliset vaikutukset ja yhteiskuntataloudelliset hyödyt

Pasilan silta joukkoliikennekaduksi Liikenteelliset vaikutukset ja yhteiskuntataloudelliset hyödyt Pasilan silta joukkoliikennekaduksi Liikenteelliset vaikutukset ja yhteiskuntataloudelliset hyödyt 28.3.2013 Alkusanat Pasilan taso on Helsingin keskustasta lukien ensimmäinen ja samalla yksi tärkeimmistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2015 1 (6) 207 Hietalahdenrannan, Telakkakadun ja Eiranrannan liikennesuunnitelma HEL 2014-002239 T 08 00 00 Hankenro 0923_12 Esitys päätti esittää kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Raide-Jokerin liikennesuunnitelmat nykyisillä katualueilla

Raide-Jokerin liikennesuunnitelmat nykyisillä katualueilla 1 (5) Raide-Jokerin liikennesuunnitelmat nykyisillä katualueilla HEL 2016-123380 Hankenro 4724_4 Piirustukset 6621-0, 6625-1, 6627-1, 6629-2, 6631-32, 6633-1, 6638-2 Paaluväli 15 180-16 300: Pitäjänmäentien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 2 Tyynenmerenkadun lisäkaistan liikennesuunnitelma (a-asia) HEL 2014-002343 T 08 00 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijä Lähtökohdat päättää hyväksyä liikennesuunnitteluosaston

Lisätiedot

Outlet-kylän asemakaava Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymien toimivuustarkastelu

Outlet-kylän asemakaava Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymien toimivuustarkastelu Outlet-kylän asemakaava Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymien toimivuustarkastelu Humppilan kunta 12.2.2015 Page 1 Sisältö Työn lähtökohdat Tarkastelut Nykytilanne vuonna 2015 Outlet-kylä

Lisätiedot

Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007. WSP Finland Oy

Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007. WSP Finland Oy Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007 WSP Finland Oy 1. TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Työn tarkoituksena oli tutkia eri liittymäratkaisujen liikenteellistä toimivuutta Turvesuonkadun

Lisätiedot

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1(10) 15.11.2010 MUISTIO PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1. Yleistä Painokankaan-Karanojan osayleiskaava-alue (kuva 1) sijaitsee valtatien 10, Orsitien ja valtatien 3 eteläpuolella. Alueen toteutuneen

Lisätiedot

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1).

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1). Mutkakadun kiertoliittymän toimivuustarkastelu Toimivuustarkastelussa tutkittiin Mutkakadun ja Snellmaninkadun liittymän muuttamista kiertoliittymäksi ennusteen 2014 ja vuoden 2025 iltahuipputunnin liikennemäärillä.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 41/2014 1 (5) 2 Helsinginkatu välillä Kaarlenkatu Vaasanpolku, katusuunnitelmien hyväksyminen, Alppiharju, Harju, nrot 30206/1 ja 30206/2 Pöydälle 09.12.2014 HEL 2014-011939

Lisätiedot

Tammelan stadion, asemakaava nro 8570 Liikenteelliset selvitysaineistot ja

Tammelan stadion, asemakaava nro 8570 Liikenteelliset selvitysaineistot ja Tammelan stadion, asemakaava nro 8570 Liikenteelliset selvitysaineistot 31.8.2015 ja 26.2.2016 Kuva: Google maps Tammelan stadion, asemakaava nro 8570 Liikenteellinen selvitysaineisto 31.8.2015 Tammelan

Lisätiedot

Tilien nimet. VMY Kap Hornin katu 3 talotoimikunta

Tilien nimet. VMY Kap Hornin katu 3 talotoimikunta Tilien nimet Vuoralaistoimikunnat Heka-Jakomäki vuokralaistoimikunta Heka-Kannelmäki vuokralaistoimikunta Heka-Kansanasunnot vuokralaistoimikunta Heka-Kantakaupunki vuokralaistoimikunta Talotoimikunnat

Lisätiedot

Keskinopeustavoitteen validointi lokakuu 2018

Keskinopeustavoitteen validointi lokakuu 2018 Keskinopeustavoitteen validointi lokakuu 2018 Keskinopeus lokakuu 2018 Linjan keskinopeus 23,2 km/h (kesäkuussa vastaava 22,8 km/h) Linjan matka-aika ruuhka-aikaan on 64 min Linjan kiertoaika ruuhka-aikaan

Lisätiedot

RAJAKADUN LIIKENNESUUNNITELMA RAPORTTI 24.5.2013

RAJAKADUN LIIKENNESUUNNITELMA RAPORTTI 24.5.2013 RAJAKADUN LIIKENNESUUNNITELMA RAPORTTI 24.5.2013 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 LÄHTÖKOHDAT 1 1.1 Suunnittelualue ja työn tavoitteet... 1 1.2 Liikennemäärät... 2 1.3 Joukkoliikenne,

Lisätiedot

HENKILÖAUTOJEN KESKIKUORMITUS HELSINGISSÄ VUONNA 2004

HENKILÖAUTOJEN KESKIKUORMITUS HELSINGISSÄ VUONNA 2004 HENKILÖAUTOJEN KESKIKUORMITUS HELSINGISSÄ VUONNA 24 Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Liikennesuunnitteluosasto Muistio 21.6.24 / Tuija Hellman 1 Johdanto Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluosasto

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (6) STURENKADUN JA ALEKSIS KIVEN KADUN LIIKENNESUUNNITELMA Hankenro 0926_14 HEL 2014-002242 SISÄLLYS Liikennesuunnitelma kommentoitavana Kerrokantasi-verkkopalvelussa

Lisätiedot

Suupohjantien ja Kantatie 67:n liittymän n toimivuustarkastelut 18.6.2010.2010

Suupohjantien ja Kantatie 67:n liittymän n toimivuustarkastelut 18.6.2010.2010 Suupohjantien ja Kantatie 67:n liittymän n toimivuustarkastelut 18.6.2010.2010 Yleistä tarkasteluista Toimivuustarkastelut pohjautuvat nykytilanteen liikennelaskentaan tarkasteltavasta liittymästä sekä

Lisätiedot

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma Mikko Jokinen Trafix Oy 9.8.2017 LIITE 10 n liikenteellinen toimivuustarkastelu Liikennemäärät Tarkastelussa Kisapuiston liikennemäärinä on käytetty Lappeenrannan kaupungin arviota,

Lisätiedot

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu

Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Mikko Yli-Kauhaluoma 9.8.2017 Mikko Jokinen Trafix Oy LIITE 10 Lappeenrannan Kisapuiston liikenteellinen toimivuustarkastelu Liikennemäärät Tarkastelussa Kisapuiston liikennemäärinä on käytetty Lappeenrannan

Lisätiedot

LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS

LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS MUISTIO 16.10.2007 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUALUE 2 1.1 Tarkastelukohde ja liikennemäärät... 2 1.2 Liittymäjärjestelyt... 3

Lisätiedot

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA

VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA VT 6 TAAVETTI LAPPEENRANTA 14.02.2017 TAAVETIN JA LAPPEENRANNAN VÄLI ON VILKKAASTI LIIKENNÖITY JA RUUHKAINEN Valtatie 6:n osuudella Taavetti Lappeenranta liikennöi päivittäin noin 9 000 autoa Tästä poikkeuksellisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (5) 2 Liikenteen kehitys Helsingissä vuonna 2016 (a-asia) HEL 2017-003541 T 08 00 00 Hankenumero 0861_3 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut Yleistä

Lisätiedot

OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat

OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat 1 Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Liikennesuunnitteluosasto 25.8.2016 OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat Johdanto Rakennusvalvontaviraston

Lisätiedot

Pyöräliikenteen tavoiteverkon 2025 toteutusohjelma

Pyöräliikenteen tavoiteverkon 2025 toteutusohjelma Pyöräliikenteen tavoiteverkon 2025 toteutusohjelma MANNERHE MI NI T EI NI KATU MECHELNI MANNERHE M I NI T EI NI KATU MECHELNI RUNEBERG NI KATU TOPELU I KSENKATU HELSNIGNIKATU STURENKATU H M EENT EI PY

Lisätiedot

VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA

VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA TOIMIVUUSTARKASTELUT LIITE: LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT NYKYTILANTEESSA Sami Iikkanen, Jukka Räsänen 20.5.2014 LISÄTARKASTELUJEN TARKOITUS Lisätarkastelut

Lisätiedot

Esisuunnitelma raitiolinjasta Itä-Pasila Arabia

Esisuunnitelma raitiolinjasta Itä-Pasila Arabia Esisuunnitelma raitiolinjasta Itä-Pasila Arabia Antero Alku, DI Janne Peltola, tekn. yo Jonas Wahlbeck, tekn. yo 19.12.2008 Tulevaisuudessa suora raitiolinja Pasilan asemalta Kumpulan ja Arabian korkeakouluihin

Lisätiedot

Luokka 1, kiireellinen 1 PYSÄKKI, RAJATORPANTIE. (helppo toteuttaa, suuret hyödyt) NYKYTILANTEEN ONGELMAT: TOIMENPIDE EHDOTUS:

Luokka 1, kiireellinen 1 PYSÄKKI, RAJATORPANTIE. (helppo toteuttaa, suuret hyödyt) NYKYTILANTEEN ONGELMAT: TOIMENPIDE EHDOTUS: Luokka 1, kiireellinen (helppo toteuttaa, suuret hyödyt) 1 PYSÄKKI, RAJATORPANTIE Pysäkki: Iskostie (V1598) Myyrmannin apteekin kohdalla väärin pysäköidyt autot aiheuttavat joka päivä ongelmia. Autot pysäköidään

Lisätiedot

Talman TM2-asemakaavaalueen kiertoliittymien (2 kpl) suunnittelu ensivaiheen tasoliittymäratkaisuina

Talman TM2-asemakaavaalueen kiertoliittymien (2 kpl) suunnittelu ensivaiheen tasoliittymäratkaisuina Talman TM2-asemakaavaalueen kiertoliittymien (2 kpl) suunnittelu ensivaiheen tasoliittymäratkaisuina Liikenteen toimivuustarkastelut ja liittymäsuunnitelmat Työn lähtökohdat ja sisältö 2 Työssä tutkittiin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (5) 253 Kaupunkisuunnittelulautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee Käpylän liikenneturvallisuutta (basia) HEL 2013-001440 T

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

Yksityinen Kiireellisimmät 6 Pirkkalankylä: Anian rantatie välillä Reipintie-Kierikantie

Yksityinen Kiireellisimmät 6 Pirkkalankylä: Anian rantatie välillä Reipintie-Kierikantie TOIMENPIDEOHJELMA, PIRKKALA Nro Kohdekuvaus Toimenpidekuvaus Kust. ( ) HEVAvähpidelk. Koivisto: Varuskunnantie Nopeusrajoituksen alentaminen 80 => 60 40 0,02 68 3003//0 - /700 km/h myös Lempäälän suuntaan,

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä

Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä Kävelyn ja pyöräilyn sääntöjä 7.5.2015, Helsinki Mikko Karhunen, Liikenne- ja viestintäministeriö Määritelmiä TLL 2 Määritelmiä Tieliikennelainsäädännössä tarkoitetaan: 5) suojatiellä jalankulkijoiden

Lisätiedot