Sisällysluettelo. 60 Ympäristöviraston sekä kaavoitus- ja ympäristölautakunnan toimintaja talousraportti huhtikuu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo. 60 Ympäristöviraston sekä kaavoitus- ja ympäristölautakunnan toimintaja talousraportti huhtikuu 2015 3"

Transkriptio

1 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Sisällysluettelo Sivu 60 Ympäristöviraston sekä kaavoitus- ja ympäristölautakunnan toimintaja talousraportti huhtikuu Nuotanvetäjäpatsaan sijainti 4 62 Merimaskun kirkonkylän Postimäen tilan asemakaavamuutos 9 63 Herrankukkaron asemakaava Santalantien rakennustapaohjeet Merisalin asemakaavamuutos , Nunnakatu 1b Viranhaltijapäätökset / Maankäyttö Lausunto vesilain mukaisesta Matalahden kunnostushakemuksesta Tiili- ja betonijätteen hyötykäyttö kiinteistöllä / Suominen Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätökset / Ympäristönsuojelu 33

2 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Aika kello 18:00-19:05 Paikka Kaupunginhallituksen neuvotteluhuone Osallistujat Jaanto Martti puheenjohtaja Salo Osmo varapuheenjohtaja Erholtz Elisabeth jäsen Eura Juha Minna Teikari-Euran varajäsen Kanerva Jarkko jäsen Lindgren Heikki jäsen Malmikare Jaana Leena Salon varajäsen Masalin Jarmo jäsen Saarinen Juhani jäsen Saksi Anita jäsen Seppälä Saara jäsen Suonpää Kimmo tekninen johtaja Junttila Kirsti kaupunginarkkitehti Sahlström Mika kaavoitusarkkitehti Taipaleenmäki Marjut ympäristöpäällikkö Lehikoinen Elise maankäyttöpäällikkö Porthén Saila pöytäkirjanpitäjä Laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Käsitellyt asiat Allekirjoitukset Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Osmo Salo ja Saara Seppälä. Martti Jaanto puheenjohtaja Saila Porthén pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Naantalissa. kuuta 20 Osmo Salo Saara Seppälä

3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Ympäristöviraston sekä kaavoitus- ja ympäristölautakunnan toiminta- ja ta lousra port ti huhtikuu 2015 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Talouspäällikkö Pirjo Kankaristo : Kaupunginhallitus on käsitellyt talousarvion raportointeja ja päät tä nyt, että virastopäälliköt laativat 2, 4, 6 ja 8 kuukauden toi min ta ra portit, jotka toimitetaan kaupunginhallitukselle ja lautakunnille tiedoksi. Virastopäällikön 4 kuukauden toiminta- ja talousraportti sekä tiedot kaa voitus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutumista ajalta tam mi-huh ti kuu 2015 on liitteenä. LIITE B1, KAAVYMP MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta merkitsee virastopäällikön huh ti kuun toiminta- ja talousraportin sekä lautakunnan ta louden toteutumat ajalta tammi-huhtikuu 2015 tiedoksi. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Nuotanvetäjäpatsaan sijainti 479/ /2014 Kaupunginvaltuusto Valtuutettu Juhani Saarinen luki ja jätti valtuuston kokouksessa seuraavan seit se män valtuutetun allekirjoittaman aloitekirjelmän: "Kalastuksella saaristossa on monisatavuotiset perinteet, talvinuotan vedolla kulttuuri on ollut voimakkainta Rymättylässä. Ensimmäisen maailmansodan aikainen ruokapula johti silakan ky syn nän voimakkaaseen kasvuun. Silakan kysynnän kasvun myö tä nuottakuntien lukumäärä pitäjässä lisääntyi ja samassa suh tees sa saaliin määrä, ja näin kalastus ja eritoten talvinuottaus toi vaurautta Rymättylään. Vuonna 1965 Rymättylän kunta ja seurakunta päättivät asettaa yh tei sen historiatoimikunnan pitäjänhistorian aikaansaamiseksi. Asian toteuttamisvaiheessa esille nousi ajatus nuotanvetäjäpatsaan aikaansaamiseksi kunnioittamaan nuotanvetäjien työ tä, työtä, jossa muutamat jopa menettivät henkensä. Hanke toteutui, patsas pystytettiin kunnantalon mäelle, omalle maal le, tien varteen jossa liikenne oli kohtuu vilkasta. Tietä käyt ti vät kunnantalolla asioivat kuntalaiset, kunnantaloa katsomaan tulleet turistit ja muut ohikulkijat. Vaan eipä kulje enää, kunnantalo on muussa käytössä ja näin ollen kulkijoita täl lä tieosuudella kovin vähän. Voidaan yhtyä laulun sanoihin: ky lä tie on hiljainen, niin hiljainen. Esitän, että Naantalin kaupunki selvittää löytyisikö nuotanvetäjäpatsaalle sille arvonmukainen uusi näkyvämpi sijoituspaikka. Yksi vaihtoehdoista voisi olla Rymättylän sisääntuloväylän Viluntien varressa oleva Rymättylän Osuuspankin tontti." KAUPUNGINVALTUUSTO: Valtuustoaloite merkittiin vastaanotetuksi.

5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus VS. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus lähettää valtuustoaloitteen sivistysvirastolle se kä ympäristövirastolle valmis tel ta vak si ja mah dol lisia toimen pi teitä var ten. KAUPUNGINHALLITUS: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila :: Vs. kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Nuotanvetäjäpatsas on taiteilija Raimo Äijälän kilpailun tuloksena tekemä veis tos. Se on pystytetty vuonna 1977 Rymättylän entisen kunnantalon edus tal le kirkon ja Kirkkolahden suuntaan loivasti viet tävään rinteeseen. Alue on asemakaavassa kunnantalon tontin istu tusaluetta. Patsaan näkyvyys kun nan ta lon mäellä on vuosien mittaan estynyt patsaan jää tyä runsaan puuston varjoon. Nyt on noussut esiin patsaan mahdollinen siirtäminen uu teen paik kaan. Paikaksi on esitetty valtuustoaloitteessa yhtenä vaihtoehtona Rymättylän Osuus pan kin tonttia. Alue on ehkä hieman vaatimaton ja pinta-alaltaan riittämätön näyttävälle patsaal le, joka tarvitsee katseen koh teeksi laajempaa "ulap paa". Museojohtaja Anne Sjöström ja kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila ovat pitäneet katsel muksen alueella ja pohtineet eri vaihtoehtoja patsaan tilanteen pa ran ta mi sek si. Katselmuksen johtopäätöksenä esitämme: Vaihtoehto 1 / Patsas pidetään nykyisellä paikallaan nk. kunnantalon mäellä ja alueen puustoa karsitaan vähitellen näkyvyyden paran ta mi sek si. Alue on tällä hetkellä nur mikkoaluetta, mutta patsaan lähesty mistä voisi pa rantaa avaa mal la polkualueen nurmik koalueen poikki. Nykyi sellä paikal la patsaan si jain ti kertoo nuotanvedon perinteen arvos tuksesta kunnan elin kei nohistoriassa ja entisen kunnantalon pitkäaikaisesta roolista juuri nuotta ka lastuksen kulta-aikoina.

6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Vaihtoehto 2 / Patsas siirretään seurakuntakeskuksen ja hautausmaan väliselle peltoalu eelle pysäköinti alueen ja leikkialueen itäpuolelle. Alue on osittain seurakuntakeskuksen tontin istutusaluetta osittain puistoaluetta. Alue on seurakuntayhtymän omistuksessa ja siinä risteää maanalainen vesijohto ja vie märilinja. Alue on alavaa ja patsaan sijoittami nen edellyttäisi alueen muok kaa mis ta puistomaiseen suuntaan nostamalla maastoa näky vyyden saa vut ta mi sek si. Patsas näkyisi Rymättyläntieltä ja Viluntiel tä, mutta alue saat taa olla patsaalle liian avoin. Liitteenä on kartta patsaan sijainnista ja kuva nykytilanteesta. LIITE B1, KAAVYMP KAUPUNGINARKKITEHTI: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström : Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan näkemyksen mukaan nuo tan ve tä jä pat sas pidetään nykyisellä pai kallaan kuitenkin si ten, että patsaan näkyvyyttä lisätään puustoa vähentä mällä ja ym pä ris töä muokataan patsaan lähestymis tä avartamalla. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Keskustelun jälkeen kaavoitus- ja ympäristölautakunta päätti yk si mie li ses ti palauttaa asian uudelleen valmisteluun. Valtuustoaloite nuotanvetäjäpatsaan sijoittamiseksi näkyvämmälle paikalle Ry mät ty län kirkonkylässä on ollut aiemmin kaavoitus- ja ym pä ris tö lau takun nan käsittelyssä Valmistelutyötä on jatkettu. Uuden selvitystyön yhteydessä sijoituspaikkaa on mietitty näkyvyyden ja lähes ty mi sen kannalta. Samalla on arvioitu kirkonkylän keskustan liik ku misen haasteita. Myös patsaan syntyhistorialla sekä silakanpyynnin kult tuu rihis to rial la on merkityksensä, jotka antavat oman näkökulman patsaan si joitta mi seen. Toteutusmahdollisuuksia ohjaa osaltaan myös patsaan siirtokustannukset, maan omis tus ja sijoituspaikan tekniset haasteet.

7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Vaihtoehtoja ovat yhdessä käyneet katselmoimassa patsaan tehnyt taiteilija Rai mo Äijälä sekä kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Katselmoinnin pohjal ta saaduin evästyksin on päädytty kahteen vaihtoehtoon, aiemman sel vitys työn vaihtoehto 1, nykyinen paikka ja vaihtoehto 2 pankkirakennuksen ja Vi lun tien välinen nurmikaista. Vaihtoehto 1 / Patsas pidetään nykyisellä paikallaan nk. kunnantalon mäellä ja alueen puustoa ja oksistoa karsitaan näkyvyyden parantamiseksi. Alue on täl lä hetkellä nurmikkoaluetta. Patsaan lähestymistä voidaan kehittää raken ta mal la kävelypolku patsaalle ja lisäämällä kävelysilta Taipaleentien kui va tus ojan yli. Hanke on ajankohtainen, koska Vanhatien pientareiden korjaustyöt aloi tetaan syksyllä Urakassa rakennetaan mm. sorapintainen kävelytie kirkon pysäköintialueelta Vanhatien - Taipaleentien risteykseen kirkon por tille. Kävelyliikenteen yhteys paranee samalla kohti patsasta. Vaihtoehto 2 / Patsas siirretään näkyvämmälle paikalle Rymättylän Osuuspan kin tontille pankkirakennuksen ja Viluntien väliselle nurmikaistalle kirkon ky län liikekeskustaan. Uusi paikka avautuu laajemmin ympäristöönsä. Pank ki ra ken nus muodostaa teokselle taustan ja olemassa oleva tukimuuri jä sen tää perustasoa. Toisaalta Viluntien varren pysäköintialueiden autot supis ta vat näkyvyyttä sekä kevyenliikenteen yhteyksien puute luo haasteensa pat saan saavutettavuuteen. Ennen perustustöitä alueella tulee tehdä maaperätutkimus, jotta tiedetään pe rus tus olo suh teet ja perustustapa. Patsaan siirto- ja perustuskustannukset ovat noin kolminkertaiset vaihtoehto yhteen verrattuna. Kustannusarvio esiteltiin kokouksessa. Tarpeelliset sopimukset laaditaan maanomistajan ja kaupungin välillä. Tarkem pi sijoituspaikka määritellään erillisen katselmuksen yhteydessä. Liitteenä on kartta patsaan vaihtoehtoisista sijoituspaikoista sekä suun ni telma Rymättylän keskustan liikennejärjestelyistä. LIITE A1, KAAVYMP LIITE B2, KAAVYMP Kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström esitteli asiaa kokouksessa.

8 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: KOKOUSKÄSITTELY: Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan näkemyksen mukaan nuo tan ve tä jä pat sas pidetään nykyisellä paikallaan kuitenkin si ten, että patsaan näkyvyyttä li sä tään puustoa vähentämällä ja ym pä ris töä muokataan patsaalle pää se mi sek si. Keskustelun jälkeen maankäyttöpäällikkö muutti pää tös eh dotuk sen sa kuulumaan seuraavasti: Jatketaan kakkosvaihtoehdon selvittämistä maanomistajan kans sa ja selvitetään vaihtoehdon toteuttamisesta syntyviä kus tan nuk sia sekä tehdään tarkempi kustannusarvio mo lemmis ta vaihtoehdoista. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön muutettu päätösehdotus hyväksyttiin.

9 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Merimaskun kirkonkylän Postimäen tilan asemakaavamuutos 981/ /2013 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström : Vireilletulo Merimaskun kirkonkylän Postimäen tilan asemakaavan muutos on tullut vireil le maanomistajan aloitteesta. Vireilletulosta on kuulutettu kaa voi tus katsauk ses sa Suunnittelualue ja tavoitteet Tehtävänä on laatia asemakaavan muutos Merimaskun kirkonkylän taa jamaan, Postipellon kiinteistölle. Alue on voimassa olevassa asemakaavassa va rat tu maatalousalueeksi (MT). Asemakaavan muutos koskee osaa Me rimas kun kirkonkylän asemakaavaa ak -12. Tarkoituksena on muuttaa asemakaavaa siten, että se sallii täydentävää asuin ra ken ta mis ta alueelle. Asemakaavassa tutkitaan eri tehokkuuksien mukai sia ratkaisuja sekä näiden sopivuutta Merimaskun kirkonkylän taa jamaan. Suunnittelun lähtökohdat Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (VAT) ovat osa Maankäyttö- ja ra ken nus lain mukaista alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää. Niiden tehtä vä nä on varmistaa valtakunnallisesti merkittävien seikkojen huomioon otta mi nen maakuntien ja kuntien kaavoituksessa sekä valtion viranomaisten toi min nas sa. VAT-tavoitteista seuraavat kokonaisuudet koskevat suun nit telu aluet ta: Toimiva aluerakenne, eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elin ym päris tön laatu, kulttuuri- ja luonnonperintö sekä virkistyskäyttö ja luon non varat. Merimaskun kirkko Kirkko tarhoineen kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kult tuu ri ym pä ris töi hin (RKY).

10 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Maakuntakaava Turun seudun kehyskuntien maakuntakaavassa (vahvistettu ) suun nit te lu alue on taajamatoimintojen aluetta (A), Valtakunnallisesti, maakun nal li ses ti tai seudullisesti merkittävät asumisen ja muiden taa ja ma toimin to jen alueet, joka sisältää asuinalueiden lisäksi paikallisia pal ve lu keskuk sia, työpaikka-alueita ja ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomia, pie neh köjä teollisuusalueita sekä seututeitä pienempiä liikenneväyliä, lä hi vir kis tysaluei ta sekä erityisalueita. Naantalin maankäytön kehityskuva 2035 Maankäytön kehityskuvassa (vahvistettu ) suunnittelualue on mää ri tel ty kauempana sijaitsevaksi seudullisesti merkittäväksi keskukseksi, jon ka omavaraisuutta tuetaan. Yleiskaava Suunnittelualue kuuluu Merimaskun yleiskaavassa (vahvistettu ) taa ja ma toi min to jen alueeseen (C) ja on osana yleiskaavassa määriteltyä kirkon ky län kulttuuri-maisemaa. Asemakaava Suunnittelualue kuuluu Merimaskun kirkonkylän asemakaavassa (vah vis tettu ) maatalousalueeseen (MT). Maanomistus Asemakaavan muutosalue on yksityisessä maanomistuksessa. Rakennettu ympäristö Postimäen asemakaava-alue sijaitsee Merimaskun kirkosta luoteeseen. Aluet ta rajaavat kirkonkylän taajaman asuinrakennukset, peltoaukeat ja urhei lu kent tä. Suunnittelualueen eteläkulmasta noin 60 m:n etäisyydellä kaakkoon sijaitsee kirkonkylän urheilukentän paineviemärin pumppaamo, jonka kaut ta jätevedet johdetaan. Vesijohtolinja sijaitsee Killaistentien lou nais reunal la suunnittelualueen vieressä. Suunnittelualueella ei sijaitse rakennuksia. Suunnittelualue on avointa maise ma ti laa, entistä peltoa, jota tällä hetkellä hoidetaan niittynä. Maanpinnan

11 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta ny kyi nen korkeus vaihtelee noin +4,0 ja +8,0 m välillä päivätty OAS on liitteenä. LIITE A1, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila esitteli asiaa kokouksessa. MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström : Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi päivätyn Merimaskun kirkonkylän Postimäen tilan ase ma kaa va muu tok sen osallistumis- ja arviointisuunnitelman, OAS:n. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin Merimaskun kirkonkylän Postimäen asemakaavamuutoksen maankäyt tö luon nok set Maankäyttöluonnokset on laadittu Merimaskun kirkonkylän asemakaavan (vah vis tet tu ) maatalousalueille (MT), tiloille Postipelto ja Rintala Kaavoitusaloite koskee vain Pos tipel lon tilaa. Maankäyttöluonnoksissa on tutkittu rakennuspaikkojen lu kumää rää ja tonttitehokkuuksia huomioiden Merimaskun kirkonkylän ra kennet tu ympäristö sekä varsinkin Merimaskun kirkon läheisyys. Kirkko kuuluu kirkkotarhoineen valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kult tuuri ym pä ris töi hin (RKY). Suunnittelualueen rakennustyyppi kaikissa vaih toeh dois sa on erillispientalo, joiden enimmäiskerrosluku on kaksi. Liitteenä on maankäyttöluonnokset. LIITE A3, KAAYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Asemakaavaluonnos Ympäristöviraston maankäyttöosastolla on laadittu Merimaskun kir kon ky-

12 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta län Postimäen asemakaavan muutosluonnos, jossa on esitetty maankäytön pe ri aat teet maankäyttöluonnosten sekä maanomistajien kanssa käytyjen neu vot te lui den pohjalta. Maankäyttöosasto on tiedustellut Rintala tilan maanomistajan ha luk kuut ta osallistua asemakaavamuutokseen. Maanomistaja ei halua osallis tua asemakaavamuutokseen, joten Rintalan tila on rajattu pois ase ma kaava luon nok ses ta. Postipellon maanomistajien kanssa käydyssä neuvottelussa Pos ti pel lon tilan kokonaiskerrosalaksi määriteltiin enimmillään 500 k-m². Ase ma kaa va luon nok ses sa tontteja muodostetaan Postipellon tilalle kaksi, tont ti koh tai nen rakennusoikeus on 200 k-m² (asuinrakennus) ja 50 k-m² (talous ra ken nus). Tonttien pinta-alat ovat noin m². Asemakaavamuutosalueen luoteisosan tilat Mäkilä ja Marjala (sama maanomistaja) ovat ase ma kaa va muu tos alu eella. Asemakaavamuutos edellä mainituilla tiloilla on tekninen muutos. Asema kaa van käyttötarkoitusalueet muodostetaan kiinteistörajojen mukaisiksi. Näi den ti lo jen rakennusoikeutta eikä olemassa olevia ase ma kaa va mää räyksiä muu te ta. Suunnittelualuetta rajaavat Killaisten- ja Niittyvahdintie on rakennettu. Vesi- ja viemärijohto kulkee Niittyvahdintietä, johon voidaan suun nit te lu alueel ta liittyä. Asemakaavamuutoksesta tehdään kaavoitussopimus ja kaava-hankkeen laati mi ses ta ja käsittelystä muodostuvat kustannukset peritään suun nit te lu alueen Postipelto maanomistajilta. Liitteenä on päivätty asemakaavaluonnos. LIITE A4, KAAYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Kokouksessa asiaa esitteli kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää, että päivä tys tä Me ri mas kun kirkonkylän Postimäen asemakaavan muu tok sen val mis te lu ai neis tos ta varataan osallisille maankäyt tö- rakennusasetuksen 30 :n mukainen ti lai suus mie li piteen esittämiseen.

13 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström : KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin. Merimaskun kirkonkylän Postimäen tilan asemakaavamuutoksen val mis telu ai neis to pidettiin nähtävillä MRA 30 :n mukaisessa tarkoituksessa välisenä aikana. Asemakaavan muutosluonnoksesta ei tullut lausun to ja tai mielipiteitä. Asemakaavamuutoksesta on tehty kaavoitussopimus. Liitteenä on päivätty asemakaavaehdotus ja asemakaavan se lostus. LIITE A2, KAAYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A3, KAAYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Kokouksessa asiaa esitteli kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää esittää kau pun kisuun nit te lu jaos tol le ja edelleen kaupunginhallitukselle, että päivätty Merimaskun kirkonkylän Postimäen asema kaa va eh do tus asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n se kä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti julki ses ti nähtäville. Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydetään lausunnot seuraa vil ta viranomaisilta: Varsinais-Suomen liitto, Var sinais-suo men ELY- keskus / ympäristö ja luonnonvarat ja Varsi nais-suo men aluepelastuslaitos. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

14 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Herrankukkaron asemakaava 781/ /2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Suunnittelualue Asemakaava laaditaan Rymättylän alueelle Airismaan saaren pohjoisosaan Kir veen rauman sal men ran nalle. Suunnittelualueelta on matkaa Rymättylän taa ja ma kes kuk seen noin 5 km ja Naantalin kaupunki keskukseen noin 25 km. Alueen pinta-ala on noin viisi hehtaaria. Alueella toimii matkailualan yritys, joka harjoittaa yrityksille suunnattua ko kous-, majoi tus- ja harras tetoimintaa. Alueelle on rakennettu yritystoiminnan edellyttämiä edustustilo ja, sauna- ja majoitusra kennuksia yhteensä 25 kpl. Rakennelmia ja katoksia alueella on noin 520 k-m². Rakennusoikeuslaskel ma täydentyy luonnosvaiheeseen mennessä. Maanomistus Pääosan suunnittelualueesta omistaa Rymättylän Herrankukkaro Oy. Muut alu eet ovat myös yksityises sä omistuksessa. Suunnittelualueeseen kuuluva ve si alue on Saarlan kylän yhteistä vesialuetta, osakaskunta on järjestäytymätön. Maakuntakaava Herrankukkaron asemakaavan tulee toteuttaa Varsinais-Suomen maakuntakaavan (Turun seudun ke hyskunnat) tavoitteita, joita ovat Saariston rengastiehen tukeutuva kehittämis vyöhyke ja Herrankukka ron valtakunnallisesti /maa kun nal li ses ti /seudullisesti merkittävä retkeily-/matkailutoimintojen alue/koh de. Airismaa-Aaslan osayleiskaavan laajennus ja tarkistus Alueella on voimassa Airismaa-Aaslan osayleiskaavan laajennus ja tarkistus, jossa suunnittelualue on merkitty matkailupalvelujen alueeksi ja loma-asun to alu eeksi. Matkailupalveluiden alueet (RM) ja loma-asun to alue (RA) lii ken ne yhteyksineen sekä yksi tyinen satama-alue ja ympäristöarvoja si säl tä vä maa- ja metsätalousvaltainen alue on mer kit ty ase ma kaavoitetta-

15 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta vaksi alu eek si. Asemakaavoituksen tavoitteet Kaupungin tavoitteena on saariston elinkeinotoiminnan tukeminen ja rengastien matkai lun edistämi nen. Herrankukkaron kaavoituksen tavoitteena on innovatiivisen matkailuyri tyksen kehittymisen tur vaaminen mm. mahdollistamalla tilojen palvelukyvyn parantamisen. Samalla tavoitteena on pyrkiä sovittamaan saariston matkailuyrityksen toiminta ympäröi vän asutuksen ja loma-asutuksen sekä luonnonympäristön edel lyt tä mään toimintatapaan. Laaditut ja laadittavat selvitykset Airismaa-Aaslan osayleiskaavoituksen yhteydessä laadittiin aluetta koskeva mai se ma sel vi tys ja liiken neselvitys sekä suunnittelualuetta ja sen lähiympäristöä koskeva meluselvi tys ja melumallinnus. Luon toselvityksen osalta tukeuduttiin ai emmin Herrankukkaron asemakaavaa varten laadittuun selvityk seen. Kaa vaehdotuksen yhteydessä meluselvitystä täydennettiin vielä yhdellä mallin nuksella, jossa me lulähde sijoitettiin idemmäksi suunnittelualueella. Liitteenä päivätty osallistumis- ja arviointisuunnitelma. LIITE A1, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) KOKOUSKÄSITTELY: Juhani Saarinen poistui kokouksesta esteellisenä tämän asiankäsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. KAUPUNGINARKKITEHTI: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta merkitsee tiedoksi Herrankukkaron ase makaavan osal listumis- ja ar viointisuunnitelman. Suun ni tel ma asetetaan nähtäville kaavan valmistelu vaiheen eli luon nos vai heen nähtävilläolon yh teydessä. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Kaupunginarkkitehdin ehdotus hyväksyttiin.

16 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Kaavoitustyön ohjausryhmä Herrankukkaron asemakaavan valmistelutyötä on jatkettu ohjausryhmällä, jo ka on muodostunut suunnittelualueen maanomistajien edustajista, kaupun gin edustajista ja konsultin edustajana arkkitehti Arja Sippola. Maanomis ta jat, joille Airismaa-Aaslan osayleiskaavassa oli osoitettu RM-alu etta, Pentti-Oskari Kangas, Kari-Oskari Kangas ja Juhani Saarinen ovat olleet oh jaus ryh mäs sä mukana. Kaupungilta työryhmään on kuulunut kau pun ginark ki teh ti Kirsti Junttila (pj), rakennustarkastaja Juha Kuokkanen, tar kastus in si nöö ri Lauri Granberg ja suunnitteluavustaja Eeva Rytkölä. Työryhmä on kokoontunut , ja Suunnittelualueella oli pi det ty aloituskokous ja rakennustarkastajien palaveri Maanomistus Kaava-alueen maanomistus jakautuu kolmen yksityisen maanomistajan osal le. Herrankukkaron aluekokonaisuus on suunnittelun käynnistyessä käsit tä nyt neljä rantaan rajoittuvaa erillistä kiinteistöä, joille jokaiselle si joittuu nykyisiä matkailua palvelevia rakennuksia (kokoontumis-, koulutus- ja ma joi tus ti lo ja sekä sauna- ja huoltorakennuksia). Nyt tilat on yhdistetty yhdek si tilaksi. Herrankukkaron ranta-alueella on vesijättöä, jonka lunastus on käynnistetty. Suun nit te lu alu ee seen kuuluva vesialue on Saarlan kylän yhteisen ve si osuuskun nan omistuksessa. Osayleiskaavassa osoitetut muut rakentamattomat RM-alu eet ovat Her ran kuk ka rol la vuokralla ja Juhani Saarisen omis tuk sessa Asemakaavaan kytkettävä RA-kortteli on muussa yksityisomistuksessa. Suunnittelutyössä huomioitua Herrankukkaron alueelta tehdään luontoselvityksen täydennys ai emmin vuonna 2006 laaditun luontoselvityksen ( FCG / Marja Nuot tajär vi) täydennyksenä koskien liito-oravia, lepakoita ja vii ta sam ma koita, te ki jä nä luontoselvittäjä Ville Vasko. Pohjois-eteläsuuntainen 20 kv:n sähkölinja rajaa Her ran kuk ka ron kiin teis tön länsiosaltaan. Linjan alla olevat majoitusrakennukset pure taan. Etelämpänä linja sijoittuu suunnittelualueelle ja sille on va rat-

17 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta tu 20 m le veä varoalue. Tämän ja Rymättyläntien väliin on maa kun takaa vas sa osoi tet tu suurjännitelinjan varaus. Sitä ei ase ma kaa va karttaan ole merkitty, mut ta alueelle ei ole osoitettu rakentamista. ELY-keskuksen kanssa on neuvoteltu toisesta alueen ete lä osaan sijoit tu vas ta liittymästä. Se sijoittuisi nykyisen metsäajotien liittymän koh dal le palvelemaan RM4 korttelia sen eteläpuolelta. Tätä liit tymää ei yleiskaavassa ole esitetty. Lisäys perustellaan siten, että väl tyttäi siin ajo neu vo lii ken teen tuomisesta alueen eteläosaan jyrkän rin nealu een kautta. Varsinaista katurakentamista alueelle ei osoiteta vaan ai noas taan ajo-yh tey det. Alueen rakennetun ympäristön täydentäminen Airismaa-Aaslan osayleiskaavassa on suunnittelualueen rakennusoikeus osoi tet tu tarkasti neljään eri toimintoon jakautuen. Kaavaluonnoksessa nouda te taan osayleiskaavan rakennusoikeuksia. Alueen päärakennuksena tähän as ti ollut alkuperäinen kalastajatorppa ja sitä ym pä röi vä pihapiiri ra ken nuksi neen halutaan säilyttää ja suojella kaavassa. Sa moin Rantaterassin ym päris tö saunoineen halutaan säilyttää. Oleellinen uusi rakennus muodostuu auditoriomaisesta tilasta, johon ih misiä toivotaan mahtuvan henkeä. Se sijaitsee alueen sisääntulon lähei syy des sä alueen keskiosassa. Majoitustiloiksi on kaavaa esitetty pienimittakaavaisina yksiköinä ka las taja mök ke jä ja mummonmökkejä. Kaikkiaan rakennusoikeutta kaavaluonnos mahdollistaa RM/s-alueelle 2880 k-m². Kokonaisrakennusoikeudesta osoitetaan 200 km² saunoiksi, 600 k-m² kokoontumis- ja koulutustiloiksi, 180 k-m² huoltotiloiksi ja 1900 k-m² majoitustiloiksi. Suurin kerrosluku on II. Autopaikkoja on va ratta va 1 ap/ 5 majoituspaikkaa ja 1 ap/ 3 työpaikkaa kohti. Kaava-alueesta iso osa on merkitty merkinnällä MY, joka korostaa ym pä ris tö ar vo ja. (sl-1) merkintä osoittaa Keltamataran (luonnonsuojelukohde) si joit tu mi sesta kaava-alueella. (sm)-merkintä osoittaa muinaismuistoalueen. Kaava-alueen etelälaitaan RM-alueelle sijoittuu osayleiskaavan mukaisesti 4 loma-asuntorakennusta, kukin 125 kem².

18 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Asuntolaiva on alusrekisterissä, mutta sille halutaan virallinen paikka kaava-alu eel la. Alueen kaavamerkintä on (W / lvl) Vesialueen osa, jolle saa sijoit taa venelaitureita ja matkailualuksen. Laivalla on tällä hetkellä ti la päinen rakennuslupa. Laivasta on tullut merkittävä imagollinen tekijä alueelle. Liitteenä on kaavakartta, havainnekuva ja päivitetty osallistumisja arviointisuunnitelma. LIITE A17, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A18, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A19, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää, että päivä tys tä Her ran kuk ka ron asemakaavaluonnoksen val mis te lu aineis tos ta varataan osal li sil le maankäyttö- ja ra ken nus ase tuksen 30 :n mukainen tilaisuus mie li pi teen esittämiseen. Näh tävil le asetettavaan valmisteluaineistoon liitetään päi vi tet ty osal lis tu mis- ja arviointisuunnitelma OAS. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin. Herrankukkaron asemakaavaluonnos on pidetty nähtävillä. Pa laut tee na on saatu määräaikaan mennessä yksi pyydetty lausunto, jonka jät ti Caruna Oy. Lausunnossa todetaan, että ehdotusvaiheessa pyydetään myös lausunto. Liitteenä on Caruna Oy:n lausunto LIITE A4, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) ELY-keskus ilmoitti, ettei anna kaavaluonnoksesta var si nais ta lausuntoa. Kaa vas ta on pidetty neuvottelu tiistaina , jossa kaa van läh tö koh tia ja kaavaluonnosta on käsitelty. ELY:n liikennevastuualue on ottanut kantaa uuden liittymän osalta: Var si-

19 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta nais-suo men ELY-keskus katsoo, ettei se voi hyväksyä asemakaavassa esitet tyä eteläisempää (ympyröity alla punaisella) uutta liittymää Rymättylä Han ka maantielle 1890 (Luotojentie). Syynä on huono liikenneturvallisuus. Maan tien päätulosuunnasta vasemmalle kääntyminen sijaitsisi alamäessä ja ul ko kur vis sa ollen erityisesti liukkaalla kelillä vaarallinen. Yhteydet kaavan eteläiselle rakennuspaikalle voidaan järjestää tur val li semmal la tavalla joko kaava-alueen sisällä tai kaava-alueen eteläpuolelta to teutet ta val la tieyhteydellä. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen palaute on liitteenä. LIITE A5, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Vastineet tuodaan seuraavaan kokoukseen. Herrankukkaron asemakaavasta pi det tiin viranomaiskokous pai kan päällä, jossa muun muassa todet tiin selvitysten riittävyys. KOKOUSKÄSITTELY: Juhani Saarinen poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian kä sit te lyn ja pää tök sen teon ajaksi. MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi Her ran kuk ka ron ase ma kaa van valmisteluvaiheen näh tä vil läolos ta saadun palautteen. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

20 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Santalantien rakennustapaohjeet 339/ /2013 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Santalantien asemakaava on saanut lainvoiman syksyllä Kaa va määräyk sis sä todetaan, että alueella noudatetaan kaupunginhallituksen hy väk symiä rakennustapaohjeita. Suurin osa korttelialueista on Kultaranta Golf Oy:n omistuksessa. Alueen ra ken ta mi ses sa on tavoitteena noudattaa yhtenäistä rakennustapaa. Isokylän ai kai sem pien alueiden tapaan tavoitteena on modernin yksinkertainen ilme il man koristeellisia yksityiskohtia. Osa tonteista on mahdollisesti saman toimi jan valmistamia yhtenäisen ulkoasun omaavia rakennuksia Maasto on alueella vaihtelevaa ja näin ollen suunnittelun am mat ti tai toi suuteen tulee kiinnittää huomiota. Rakentaminen sijoittuu metsäalueiden ja golf aluei den lomaan hyvinkin väljästi sijoittuviin kortteleihin. Rakennustapaohjeet on laatinut arkkitehti Jouni Lehtonen Schauman Ark kiteh deis ta. Liitteenä ovat rakennustapaohjeet sekä kaavaote. LIITE A20, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A21, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää asettaa Santalantien rakennustapaohjeet osallisten arvioitaviksi. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin. Santalantien rakennustapaohjeet on pidetty julkisesti nähtävillä

21 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Asiasta ei ole jätetty palautetta. Liitteenä on rakennustapaohjeet. LIITE A6, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää esittää kau pun kisuun nit te lu jaos tol le ja edelleen kaupunginhallitukselle, että kau pun gin hal li tus hyväksyy Santalantien päivätyt ra ken nus ta pa oh jeet. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

22 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Merisalin asemakaavamuutos , Nunnakatu 1b 376/ /2015 Kaupunginhallitus Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen: Naantalin kaupungin omistamalla tontilla sijaitsee ravintola Me ri sa li. Voimassa olevassa asemakaavassa ko. tontti on huvi- ja vapaa-ajan toimintoja palvelevien rakennusten korttelialuetta. Sen ko ko nais raken nus oi keus on 270 k-m². Ote voimassa olevasta asemakaavasta on liit teenä. LIITE A7, KH Alueen sallittu rakennusoikeus on tällä hetkellä ylitetty 76 k-m²:llä. Kaupun ki on käynnistämässä kiinteistössä kunnostustyön, jonka perusteella kiin teis tön rakennusoikeus kasvaisi 26 k-m²:ä nykyisestään. Koska ase makaa vas sa ei ole käyttämätöntä rakennusoikeutta, vaan tontin ra ken nus oi keuden ylitys olisi hankkeen jälkeen 100 k-m², hankkeen toteuttaminen edel lyttää asemakaavan muutamista ja rakennusoikeuden osoittamista hanketta var ten. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus päättää käynnistää asemakaavamuutoksen vä lit tö mäs ti. Muutosalue käsittää Merisalin tontin KAUPUNGINHALLITUS: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen Merisalin kiinteistöä koske van asemakaavamuutoksen käynnistämisestä. Ravintola Merisali toimii vuokraamassaan rakennuksessa kaupungin omista mal la tontilla Voimassa olevassa asemakaavassa ko. tontti on hu vi- ja vapaa-ajan toimintoja palvelevien rakennusten korttelialuetta. Sen ko ko nais ra ken nus oi keus on 270 k-m². Kaavamuutoksen tarkoituksena on

23 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja ympäristölautakunta mah dol lis taa ravintolatilojen laa jen ta mi nen. Voimassa oleva asemakaava Alue kuuluu Naantalin Vanhankaupungin asemakaavaan (Ak-51) vuodelta Tontilla oleva Merisalin ravintolarakennus on kaavassa suojeltu. Raken nus on valmistunut vuonna 1899 kylpylän seurustelu- ja ko koon tu mis tilak si. Tontilla on rakennusala, jolla on 270 k-m² rakennusoikeutta kerrosluvulla I 1/2. Kaavamerkintä on (Yv1) Huvi- ja vapaa-ajantoimintoja palvelevien ra ken nus ten korttelialue. Naantalin Vanhakaupunki on luokiteltu Valtakunnallisesti merkittäväksi raken ne tuk si ympäristöksi (RKY 2009). Nyt kyseessä oleva rakennus sijaitsee kes kei sel lä paikalla puutalokaupungin rakennetulla ranta-alueella ja ra kennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas. Se on kaupunkikuvallisesti erittäin mer kit tä vä lähestyttäessä kaupunkia meren suunnasta. Hakemuksen kohteena oleva laajennus Haettu laajennus käsittää ravintolan keittiön sekä WC-tilojen laajennuksen ole van katoksen alle avokuistin osalle. Hakijana olevan Naantalin kaupungin teettämistä suunnitelmista on pyy detty Varsinais-Suomen maakuntamuseon lausunto ja Vanhankaupungin toimi kun nan lausunto. Suunnitelmat on laatinut arkkitehtitoimisto AD.CE Suun nit te lu Oy / arkkit Paula Markkula. Alueen sallittu rakennusoikeus on tällä hetkellä ylitetty 76 k-m²:llä. Kaupun gin käynnistämällä kiinteistön laajennuksella rakennusoikeus kasvaisi 26 k-m²:ä nykyisestään. Koska asemakaavassa ei ole käyttämätöntä ra kennus oi keut ta, vaan tontin rakennusoikeuden ylitys olisi hankkeen jälkeen 100 k-m², hankkeen toteuttaminen edellyttää asemakaavan muuttamista ja raken nus oi keu den osoittamista hanketta varten. Rakennuksen toimintaa on aiemmin laajennettu soittokatoksella ja jä te aitauk sel la sekä terassialueella, jotka kaikki ovat tontin ulkopuolella. Näin ollen kaavamuutoksella on tutkittava myös tontin laajentamista ja mah dol lisen jätetilan rakennusoikeuden varaamista suunnitelmaan. Liitteenä on ote asemakaavasta, Merisalin aiotun laajennuksen suunnitelmat se kä Maakuntamuseon ja Vanhankaupungin toimikunnan lausunnot suun nitel mis ta sekä kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

24 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaavoitus- ja ympäristölautakunta LIITE A7, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A8, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A9, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A10, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A11, KAAVYMP (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää asettaa Merisalin kaa va muu tok sen osallistumis- ja arviointisuunnitelman, raken nuk sen laajennusta kos ke vat luonnokset ja niistä saadut lau sun not valmisteluaineistona nähtäville se kä varata osal li sille maankäyttö- rakennusasetuksen 30 :n mukainen ti lai suus mie li pi teen esittämiseen. Samassa yhteydessä kuulutetaan kaa va muu tok sen vireilletulosta. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

25 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Viranhaltijapäätökset / Maankäyttö Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Toimistosihteeri Sanna Sydänmaanlakka : Viranhaltijapäätökset Maankäyttöpäällikkö 11/2015 Osoitenumeroiden vahvistaminen 12/2015 Fakta-kuntarekisterin laajennuksena Maaomaisuuden kirjanpito-osan käyttöön otto Viranhaltijapäätöspöytäkirjat olivat nähtävillä kokouksessa. MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ: Lautakunta merkitsee viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päättää ol la käyttämättä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta vi ranhal ti ja pää tös pöy tä kir jas sa 11/2015 ilmenevään päätökseen. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Maankäyttöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

26 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Lausunto vesilain mukaisesta Matalahden kunnostushakemuksesta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Ympäristöpäällikkö Marjut Taipaleenmäki : Etelä-Suomen aluehallintovirasto, asian dnro ESAVI/1405/2015 Lausuntopyyntö Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Naantalin kaupungin ym pä ris tönsuo je lu vi ran omai sen lausuntoa vesilain mukaisesta hakemuksesta. Ha kemus koskee Matalahden kunnostamista. Lausuntoa pyydetään men nes sä. Lausuntopyyntö oli esityslistan liitteenä. Hankkeen alue Matalahti sijaitsee Naantalin Luonnonmaan saaren länsiosassa. Matalahti on noin 18 hehtaarin suuruinen matala merenlahti. Lahden ja merialueen yh dis tää noin 500 metriä pitkä salmi, jonka leveys on keskimäärin met riä. Suualueelta lahden pohjukkaan on matkaa noin 1,5 kilometriä. Tiheä järviruokokasvillisuus on vallannut laajoja alueita salmesta ja lahdesta, ja lahti on kasvamassa umpeen. Vesisyvyys lahdessa on enimmillään noin kak si metriä. Matalahden valuma-alueen pinta-ala on 4,6 km 2. Valuma-alueella on metsäi siä kallioalueita, peltoa, golfkenttä sekä haja- ja loma-asutusta. Lahteen las kee kaksi suurempaa ojaa, joista toinen laskee lahden pohjoisosaan golfken täl tä ja toinen lahden itäosaan. Itäosaan laskevan ojan sivuhaaran var rella sijaitsee vuosina ( ) toiminut Naantalin kaupungin Iilijärven kaa to paik ka. Matalahden veden laatua ei ole säännöllisesti tarkkailtu, mutta yksittäisiä tut ki muk sia on tehty luvun alussa lahden tilaa on tutkittu ja lahti on to det tu reheväksi. Vuonna 1988 (Ympäristöhallinnon Hertta-tietokanta) vesi on luokiteltu reheväksi sekä fosfori- että typpipitoisuuksien osalta. Vuonna 2014 Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy:n tekemän tut kimuk sen tulosten perusteella vesi on laadultaan tyypillistä rannikon matalille ja reheville alueille. Matalahden sedimenttien laadusta ei ole aiempaa tutkimustietoa. Vuonna 2014 on tutkittu (Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy) Ma ta lahden pohjan sedimenttejä. Sedimenttien haitallisten aineiden laatukriteerien

27 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta pe rus teel la arvioidaan massojen läjityskelpoisuus mereen. Myös maalle lä jitet täes sä on otettava huomioon aineiden pitoisuudet ja varmistettava, ett eivät haitta-aineet pilaa ympäristöä. Pohja on pääosin saviainesta, jonka seassa on kasvijätettä tai mustaa ha peton ta eloperäistä ainetta. Sedimenttien tutkimustulosten haitta-aineiden pitoi suu det ovat suurimmassa osassa tutkimuspisteistä haitattomalla tasolla. Kah des sa pisteessä pitoisuudet (kromi, sinkki, kadmium) ovat tasolla, jolla lä jit tä mi nen mereen harkitaan tapauskohtaisesti ja yhdessä pisteessä pi toisuu det (nikkeli) ovat tasolla, jolla mereen läjittäminen on haitallista. Hakemuksen mukaan kaikki ruoppausmassat läjitetään suunnitelman mukai ses ti maa-alueille. Hankkeen kuvaus ja arvio hankkeen vaikutuksista Naantalin West End Oy ja Naantalin kaupunki hakevat lupaa Luonnonmaan län si ran nal la sijaitsevan Matalahden kunnostukseen. Hankkeesta on laadittu eril li nen kunnostussuunnitelma (Suunnittelutoimisto T. Meisalmi ). Matalahden kunnostuksen tarkoituksena on ruoppaamalla syven tää Matalahtea veneilyn helpottamiseksi ja veden vaihtuvuuden pa ran tami sek si. Tavoitteena on tehdä mereltä lahden suualueelta alkava ja lahden itä osaan ulottuva noin 10 metriä leveä ja 2,5 metriä syvä alue, johon lah den avoim mal le osuudelle tehdään väylän molemmin puolin noin kaksi met riä le veät luiskat. Lisäksi matalia alueita on tarkoitus paikoin syventää noin 0,5 met riä, jotta alueet eivät jää kuiville meriveden ollessa matalalla. Sa mal la pois te taan ruovikkoa. Kunnostusalueita on yhteensä seitsemän. Ruoppausmassoja syntyy yhteensä noin m 3. Massat läjitetään maalle ran nan tuntumaan kuudelle rannan eri osissa sijaitseville läjitysalueille. Kunnostus tehdään kohteesta riippuen joko pitkäpuomisella kaivinkoneella ran nal ta kaivamalla tai uivalla kaivinkoneella. Massat pumpataan lä ji tysalueil le tai massat kuormataan proomuun, josta ne puretaan läjitysalueille. Työt on tarkoitus tehdä varhaiskeväällä tai myöhään syksyllä tai olo suh teiden salliessa talvella. Hakijoiden mukaan syventämällä lahtea parannetaan veden vaihtuvuutta lah del la ja pysäytetään lahden umpeenkasvu. Myös veneilyn edellytykset pa ra ne vat. Hakijoiden arvion mukaan hankkeesta ei aiheudu haittaa ka lastol le. Hank kees ta aiheutuu veden hetkellistä samentumista kunnostustöiden ai ka na. Hakemuksessa ei ole esitetty suunnitelmaa hankkeen toteuttamisen jälkeen

28 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta teh tä väs tä vesistötarkkailusta. Alueen kaavoitus ja hanketta koskevat suostumukset Hankealueella on voimassa Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien oi keus vaikut tei nen osayleiskaava. Osalla alueista on voimassa olevia asemakaavoja ja rantakaava. Yleiskaavassa Matalahden alue on vesialuetta (W). Ruoppaus mas so jen läjitysalueet 1 ja 2 sijoittuvat Santalantien asemakaavassa va ra tuil le urheilu- ja virkistyspalvelujen alueille, jotka on tarkoitettu golfkent tää varten (VU-3) sekä maa- ja metsätalousalueelle, jolla on erityisiä ym pä ris tö ar vo ja (MY-1). Läjitysalue 3 sijaitsee Kultaranta Golf Oy:n asema kaa va-alu eel la ja on varattu urheilu- ja virkistyspalvelujen alueeksi (VU-2). Läjitysalueet 4 ja 5 (osa) sijaitsevat osayleiskaavan rantaan ra joit tuval la maa- ja metsätalousvaltaisella alueella (M-1). Läjitysalueesta 5 osa sijait see loma-asuntoalueella (RA-3). Läjitysalue 6 sijaitsee osayleiskaavan ran taan rajoittuvalla maa- ja metsätalousvaltaisella alueella (M-1). M-1 -alueil la maisemaa muuttavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman mai sema työ lu paa. Hankealueen vesialueen omistavat yksityiset ja yhteisen vesialueen osa kaskun nat. Hankealueella on kaksi yhteisen vesialueen osakaskuntaa, joista toinen on järjestäytynyt Haijaisten kalastusosakaskuntana. Hakemuksen liit teenä on vesialueen omistajien ja osakkaiden suostumuksia. Rannan maa-alueet ovat yksityisten maanomistajien, Kultaranta Golf Oy:n, Naan ta lin seurakuntayhtymän ja Naantalin kaupungin omistuksessa. Kiinteistöjen omistajat, joiden kiinteistölle ruoppausmassoja sijoitetaan, ovat antaneet suostumuksensa hankkeelle ja ruoppausmassojen si joit ta miseen kiinteistölleen. Esityslistan liitteenä oli sijaintikartta ja suunnitelmakartta. Oheismateriaalina lautakunnan pöytäkunnalle oli Matalahden kun nos tussuun ni tel ma (Suunnittelutoimisto T. Meisalmi ). Hakemusasiakirjat olivat nähtävillä kokouksessa. YMPÄRISTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää antaa Ete lä-suomen aluehallintovirastolle Matalahden kun nos ta mis hank keesta seuraavan lausunnon: Lautakunta katsoo, että Matalahden kunnostaminen ruop paa-

29 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta mal la on tarpeen, koska lahti on kasvamassa umpeen ja ny kyisel lään veden vaihtuvuus on heikkoa. Hankkeesta koituu hyötyä yleiselle ja yksityiselle edulle lahden ja rantakiinteistöjen vir kis tys käyt tö mah dol li suuk sien parantumisena. Naantalin kau pun ki on myös kaavaratkaisuillaan pyrkinyt kehittämään han ke alu een ja sen ympäristön käyttöä erilaisiin vir kis tys tarkoi tuk siin. Lupamääräyksissä tulisi ottaa huomioon mm. seuraavaa: Työt on tehtävä siten ja sellaisena aikana, että vesialueelle ja sen käytölle aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa ja häi riötä. Töitä ei saa tehdä lintujen pesimäaikana eikä vesistön virkis tys käyt tö ai ka na Ruoppausmassat tulee sijoittaa hakemuksessa osoitettuihin paik koi hin ja tulvarajan yläpuolelle siten, että massat eivät pää se missään tilanteessa kulkeutumaan takaisin vesistöön. Mas sat on maisemoitava ympäristöön sopivalla tavalla, ja mai se moin nis ta tulisi tehdä maisemointisuunnitelma. Ruopattava aines on hienojakoista, joten ruoppauksesta ai heutuu työn aikaista samentumista ja samalla voi ravinteita irrota ve teen. Tämän vuoksi tulee antaa määräykset työn aikana ja työn jälkeen tehtävästä vesistötarkkailusta. Töiden aloittamisesta ja hankkeen valmistumisesta on il moitet ta va myös Naantalin kaupungin ym pä ris tön suo je lu vi ranomai sel le. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Ympäristöpäällikön ehdotus hyväksyttiin.

30 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Tiili- ja betonijätteen hyötykäyttö kiinteistöllä / Suominen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Ympäristönsuojelutarkastaja Saila Porthén : Asia Tiili- ja betonimurskeen hyödyntäminen maarakennuksessa kohteessa Västä rä kin ku ja, Naantali, kiinteistötunnus Hakemus Sami Suominen on (täydennetty ) jättänyt Naantalin ym pä ris tön suo je lu vi ran omai sel le hakemuksen, joka koskee tiili- ja be to nimurs keen hyödyntämistä kiinteistöllä Kiinteistöltä on purettu van ha mökki. Puretun 1950-luvulla rakennetun mökin kattotiiliä, sokkelia ja piipun tiiliä on tarkoitus hyötykäyttää kiinteistön maapohjan vah vis ta mises sa. Kiinteistölle tullaan rakentamaan uudisrakennus. Tiili- ja betonijäte käy te tään hakemuksen liitteenä olevassa kartassa osoitettuun paikkaan. Tiili -ja betonimursketta arvioidaan olevan yhteensä noin 4-5 tonnia. Lainsäädäntö Jätteen laitos- tai ammattimaiseen hyödyntämiseen tai käsittelyyn on oltava ym pä ris tön suo je lu lain (527/2014) 27 :n mukaan ympäristölupa. Käy tännös sä maarakentamisessa jätteiden pienimuotoisen hyötykäytön ylärajana on pidetty tonnia. Suuremman jätemäärän hyödyntäminen edellyttää ym pä ris tö lu paa. Hakemusasiakirjat olivat nähtävillä kokouksessa. Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan ratkaisu YMPÄRISTÖPÄÄLLIKKÖ: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä esitetyn suun ni tel man tiili- ja betonimurskeen käytöstä. Hakemuksen mu kai ses ti mursketta voidaan kertaluonteisesti käyttää kiinteis töl lä maarakentamisessa kohteessa Västäräkinkuja, kiinteis tö tun nus , ilman ympäristölupaa, koska käyttö tässä tapauksessa ei ole tulkittavissa ympäristönsuojelulain tar koit ta mak si jätteen laitos- tai ammattimaiseksi hyö dyn tä misek si.

Nuotanvetäjäpatsaan sijainti

Nuotanvetäjäpatsaan sijainti Kaupunginvaltuusto 47 09.06.2014 Kaupunginhallitus 292 16.06.2014 Kaavoitus- ja 112 11.12.2014 ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 61 10.06.2015 Nuotanvetäjäpatsaan sijainti 479/00.07.01/2014

Lisätiedot

Herrankukkaron asemakaava

Herrankukkaron asemakaava Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 103 13.11.2014 45 23.04.2015 Herrankukkaron asemakaava 781/10.03.01/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 13.11.2014 103 Kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b

Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b Kaupunginhallitus 214 25.05.2015 Kaavoitus- ja 65 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 77 20.08.2015 Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b 376/10.03.01/2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Herrankukkaron asemakaava

Herrankukkaron asemakaava Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 103 13.11.2014 45 23.04.2015 63 10.06.2015 Herrankukkaron asemakaava 781/10.03.01/2014 Kaavoitus- ja

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Nuotanvetäjäpatsaan sijainti

Nuotanvetäjäpatsaan sijainti Kaupunginvaltuusto 47 09.06.2014 Kaupunginhallitus 292 16.06.2014 Kaavoitus- ja 112 11.12.2014 ympäristölautakunta Kaavoitus- ja 61 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 96 22.10.2015

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Herrankukkaron asemakaava

Herrankukkaron asemakaava Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 103 13.11.2014 45 23.04.2015 63 10.06.2015 98 22.10.2015 Herrankukkaron

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 35 26.01.2015 Kaupunginhallitus 173 04.05.2015 Isopaasin ranta-asemakaavan muutos 730/10.03.06/2014 Kaupunginhallitus 26.01.2015 35 Maanmittausinsinööri Birit Keva 3.12.2014: Maanomistaja

Lisätiedot

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 528 14.12.2015 Kunnanhallitus 149 11.04.2016 Kunnanhallitus 332 05.09.2016 Kunnanhallitus 7 16.01.2017 Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kaavatoimikunta AIKA 01.02.2018 kello 16:15-17:15 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus sivu 1/8

Naantalin kaupunki Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus sivu 1/8 Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus sivu 1/8 O A S Ak 343 Merimaskun kirkonkylän Postimäen tilan asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos

Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos Kaupunginhallituksen 42 30.10.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 412 20.11.2017 Kaupunginhallituksen 49 17.09.2018 konsernijaosto Kaupunginhallitus 329 01.10.2018 Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 42 29.05.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 28.08.2018 Kaupunginhallitus 264 03.09.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 90 06.11.2018 Kaupunginhallitus 352 12.11.2018 Kankaanpään

Lisätiedot

O A S. Ak 347. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Naavakuja asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO:

O A S. Ak 347. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Naavakuja asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO: Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus 5.3.2015 sivu 1/7 O A S Ak 347 Naavakuja asemakaavamuutos eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisistä tiedoista, josta käy ilmi kaavoitushankkeen peruslähtökohdat

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52. Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014 Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.521/2014 KAUPHALL 27.10.2014 397 Kaavoitusinsinööri Seppo Reiskanen

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

KYLPYLÄRAKENNUKSEN JA -LAIVAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (303)

KYLPYLÄRAKENNUKSEN JA -LAIVAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (303) 21.01.2009 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto / kaavoitus sivu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLPYLÄRAKENNUKSEN JA -LAIVAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (303) SUUNNITTELUALUE JA -TILANNE Kylpylärakennuksen

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot

Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kaavoitus- ja 11 25.01.2017 rakennuslautakunta Kunnanhallitus 4 30.01.2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 43 29.03.2017 Kirkonkylän asemakaavan muutos; Kortteli 58 40/10.02.03/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.8.2016 LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos

Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallituksen 25 25.09.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 344 02.10.2017 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 54 18.12.2017 Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos 444/10.03.06/2017 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Ak-330 Kemmolan asemakaava

Ak-330 Kemmolan asemakaava Ympäristövirasto / TL 12.03.2013 sivu 1/7 Ak-330 Kemmolan asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisestä tiedosta,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 14.11.2017 Sisällysluettelo Sivu 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Naantalin kaupungin äänestysaluejako

Naantalin kaupungin äänestysaluejako Kaupunginhallitus 144 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 38 24.04.2017 Naantalin kaupungin äänestysaluejako 187/00.00.00/2016 Kaupunginhallitus 18.04.2017 144 Kaupunginlakimies Turo Järvinen: Naantalin kaupungin

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019 Kaupunkirakennelautakunta 62 09.04.2019 Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/10.02.03/2019 KRAKLK 09.04.2019 62 Joensuun Botania Oy on hakenut kaupungilta Botanian alueen asemakaavan

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola koskeva ranta-asemakaavaehdotus (Pikku-Mateen ranta-asemakaava 3)

Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola koskeva ranta-asemakaavaehdotus (Pikku-Mateen ranta-asemakaava 3) Ympäristölautakunta 37 31.03.2015 Ympäristölautakunta 67 18.08.2015 Kaupunginhallitus 252 24.08.2015 Kaupunginhallitus 340 16.11.2015 Kaupunginvaltuusto 75 07.12.2015 Kankaanpään kaupungin Karhoismajan

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola Suunnittelutarveratkaisu, Pitkätie 277 1280/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 411 Villähde Koivurinne 3:64 10771 Osoite Pitkätie 277 15560

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavan 49/ROYK Ala-Rääveli-Keskinen mitoitusperiaatteet sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Rantaosayleiskaavan 49/ROYK Ala-Rääveli-Keskinen mitoitusperiaatteet sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma Elinvoimalautakunta 27 13.09.2017 Rantaosayleiskaavan 49/ROYK Ala-Rääveli-Keskinen mitoitusperiaatteet sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma 228/10.02.04/2017 Elvoltk 13.09.2017 27 Asian aiemmat käsittelyt:

Lisätiedot

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puheenjohtajiston työryhmä 6 15.02.2017 Kaupunginhallitus 3 20.02.2017 Kaupunginhallitus 3 10.04.2017 Kaupunginhallitus 5 26.06.2017 Vaihto määräalat tiloista 408-404-11-199, 408-404-8-98, 408-404-9-240

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 29 12.03.2015 Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon 114/10.05.01/2015 Kaavoitus-

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.10.2015 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Eurakoski 428 KIINTEISTÖT 6:40, 6:84 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija

Lisätiedot

Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46

Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46 Kunnanhallitus 81 15.04.2019 Kunnanhallitus 95 13.05.2019 Kaava- ja maapoliittinen 6 22.05.2019 työryhmä Kunnanhallitus 123 03.06.2019 Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46 2004/55.551/2019

Lisätiedot

Taajama-alueiden osayleiskaavan muutos 270/10.02.03/2014

Taajama-alueiden osayleiskaavan muutos 270/10.02.03/2014 Tekninen lautakunta 39 02.09.2014 Tekninen lautakunta 2 18.02.2015 Tekninen lautakunta 15 16.04.2015 Tekninen lautakunta 23 03.06.2015 Kaupunginhallitus 114 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 23 15.06.2015

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta Ympäristölautakunta 105 17.12.2015 Ympäristölautakunta 9 26.01.2016 Kaupunginhallitus 47 01.02.2016 Kaupunginhallitus 109 14.03.2016 Kaupunginvaltuusto 33 21.03.2016 Kaupunginhallitus 184 23.05.2016 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(13) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 504. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis-

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

59/ /2013. Valmistelijana on toiminut tekninen johtaja Pirkko Tuuttila.

59/ /2013. Valmistelijana on toiminut tekninen johtaja Pirkko Tuuttila. Kunnanhallitus 204 27.05.2013 Kunnanhallitus 110 30.03.2015 Kunnanhallitus 262 22.06.2015 Valtuusto 80 12.08.2015 Kunnanhallitus 431 12.10.2015 Kunnanhallitus 184 08.05.2017 Asemakaavan muutos korttelissa

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Osallistumis ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl.

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl. RAKENNETUN 107 25.09.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 334 01.10.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 130 29.10.2018 Omakoti- ja rivitalotonttien alemyyntikampanja 631/10.1003.100303/2018 RAKYMP 107 Raahen

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ETELÄINEN RANTATIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, laatimisen käynnistäminen ja luonnosvaiheen nähtävilläolo sekä lausunnon antaminen luonnosvaiheesta

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, laatimisen käynnistäminen ja luonnosvaiheen nähtävilläolo sekä lausunnon antaminen luonnosvaiheesta Tekninen lautakunta 50 08.05.2018 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, laatimisen käynnistäminen ja luonnosvaiheen nähtävilläolo sekä lausunnon antaminen luonnosvaiheesta 103/513/2018 TEKN 08.05.2018

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Tiealueet MT ja MT (Vanhatie) sekä MT (Virastotie) asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Tiealueet MT ja MT (Vanhatie) sekä MT (Virastotie) asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 83 27.02.2017 Kunnanhallitus 97 13.03.2017 Kunnanhallitus 303 21.08.2017 Valtuusto 110 25.10.2017 asemakaavan muutos / OAS /Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen 15/10.02.03/2017 Khall 27.02.2017

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan pitäminen nähtävillä 4

Sisällysluettelo. 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan pitäminen nähtävillä 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 Keskusvaalilautakunta 12.04.2019 Sisällysluettelo Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan pitäminen nähtävillä

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Kirkonseudun ja Saarenalueen asemakaavan muutos Niskan alueella / OAS / Päivitetty OAS Pyhäjokitalo hankekaava / Luonnos / Ehdotus

Kirkonseudun ja Saarenalueen asemakaavan muutos Niskan alueella / OAS / Päivitetty OAS Pyhäjokitalo hankekaava / Luonnos / Ehdotus 124 14.04.2014 10 16.01.2017 36 30.01.2017 285 10.07.2017 Kirkonseudun ja Saarenalueen asemakaavan muutos Niskan alueella / OAS / Päivitetty OAS Pyhäjokitalo hankekaava / Luonnos / Ehdotus 7/10.02.03/2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.11.2013 Vähä-Väkkärän ranta-asemakaavan osittainen muutos Porin kaupunki Rankun kylä Sopukka RN:o 6:68 Svälsö RN:o 6:70 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan pitäminen nähtävillä 4

Sisällysluettelo. 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan pitäminen nähtävillä 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 Keskusvaalilautakunta 24.05.2019 Sisällysluettelo Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Pöytäkirjantarkastajien valinta ja pöytäkirjan pitäminen nähtävillä

Lisätiedot

LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS

LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 07.11.2018 1(5) LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS 07.11.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa Kaupunginhallitus 294 19.09.2016 Kaupunginhallitus 303 26.09.2016 Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa 542/05.11.03/2016 Kaupunginhallitus 19.09.2016 294 Hallintojohtaja Riitta

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit 1000 1038, 1041 1046 ja 1068) II- vaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot