SOSIAALISEN MEDIAN LINJAUKSET HENKILÖSTÖLLE:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOSIAALISEN MEDIAN LINJAUKSET HENKILÖSTÖLLE:"

Transkriptio

1 SOSIAALISEN MEDIAN LINJAUKSET HENKILÖSTÖLLE:

2 ROVANIEMEN KAUPUNGIN TYÖNTEKIJÄNÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA Rovaniemen kaupunkina haluamme kannustaa työntekijöitämme aktiivisuuteen sosiaalisessa mediassa. Työntekijämme voivat käyttää työajalla sosiaalista mediaa, kun se liittyy oleellisesti työtehtäviin tai työtä koskevaan tiedon seurantaan ja keskusteluun. Sosiaalisen median käytöllä tuetaan osaltaan muun muassa Rovaniemen kaupungin tavoitteita asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien, osallisuuden ja vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Sosiaalinen media on nykypäivänä entistä enemmän osa jokaisen työtä. Olemalla läsnä somessa myös työntekijän roolissa, seuraamalla kaupunkia ja työtä koskevaa keskustelua pysymme ajan tasalla siitä, mistä ihmiset puhuvat. Jakamalla ajankohtaista tietoa ja vastaamalla myös somessa kysymyksiin, tulee kaupungista entistä vuorovaikutteisempi ja helposti lähestyttävä. Samalla tärkeä tieto leviää laajemmin, kun sitä on meistä useampi levittämässä. Sosiaalinen media ei ole varsinaisesti kaupungin palvelukanava, mutta tuo lisäarvoa muun viestinnän tueksi tavoittaa ihmisiä, jotka sosiaalisessa mediassa kaupunkiin liittyvistä asioista puhuvat tai hakevat vastauksia kysymyksiinsä. Kun somessa vastaa yhden kysymykseen, voi vastaus parhaimmillaan tavoittaa satoja, ellei jopa tuhansia muita ihmisiä.

3 Oma-aloitteinen viestintä ja asioista tiedottaminen myös henkilöstön omissa profiileissa ja keskusteluryhmissä on tehokas keino aikaansaada ja ylläpitää haluttua julkisuuskuvaa sekä jakaa tietoa. Somessa toimiessa on kuitenkin hyvä tiedostaa muutamia asioita, joita tässä ohjeessa avataan tarkemmin. Tarjoamme samalla vinkkejä somen käyttöönottoon ja käytössääntöihin työroolissa. Sosiaalisen median linjaukset on laatinut viestintäyksikkö yhteistyössä henkilöstöyksikön ja tietohallinnon kanssa. Linjaukset kertovat kaupungin toimintaperiaatteet sosiaalisen median käytössä ja ohjaavat työntekijöiden toimintaa sosiaalisessa mediassa. Toimialoilla voi olla erillisiä, tämän ohjeen pohjalta laadittuja tarkempia ohjeita omasta toiminnastaan sosiaalisessa mediassa. ROVANIEMEN KAUPUNKI SOSIAALISESSA MEDIASSA Kaupungilla on käytössään useita eri sosiaalisen median kanavia. Kaupunki/ konsernitasoiset tilit löytyvät mm. Facebookista, Twitteristä, Youtubesta, Vimeosta, Instagramista ja LinkedInista. Näitä hallinnoidaan viestintäyksikön toimesta. Lisäksi yksiköillä on omia tilejään samoissa palveluissa ja käytössä on myös muitakin yhteisöpalveluita, kuten WhatsApp ja Snapchat. Kaupungin viralliset päivittäisviestinnän pääkanavat ovat Rovaniemi.fi-internetsivut ja Lanssi-intranetsivut. Sosiaalisen median palvelut täydentävät virallisia viestintäpalveluita ja -kanavia, eivät korvaa niitä. Sosiaalisen median kanavilta voidaan ohjata ihmisiä virallisen tiedon lähteelle, kuten kaupungin verkkosivuille.

4 NÄIN OTAT SOMEN HALTUUN OSANA TYÖTÄSI 1. Tutustu sosiaalisen median kanaviin - ne ovat osa kaupunkilaisten, sidosryhmien ja muun henkilöstön viestintää tänä päivänä. Tutustu myös eri some-kanavien käyttöehtoihin: ottaessasi kanavat käyttöösi, hyväksyt niiden käyttöehdot. 2. Käytä sellaisia some-kanavia työhösi liittyen, mikä tuntuu itsestäsi luontevimmalta. Voit hyödyntää sosiaalista mediaa osana työtäsi myös toimimalla kaupungin some-kanavien ylläpitäjänä. 3. Aloita kevyemmin, etsi itsellesi kiinnostavimmat areenat ja ota oppia muilta. Kukaan ei ole super-somettaja aloittaessaan - eikä välttämättä vielä vuosienkaan päästä. 4. Avaa omat profiilit henkilökohtaisella sähköpostillasi. Työtehtäviä varten avattavassa asiantuntijaprofiilissa voi käyttää työsähköpostiosoitetta. 5. Ole yksi persoona ja oman alasi asiantuntija somessa. Oman, henkilökohtaisen tilisi alla voi jakaa sisältöä sekä yksityiselämään että työhön liittyen. Tee oma roolimäärittelysi eri kanavillesi ja kerro siitä profiileissasi myös muille. 6. Aloita seuraamalla - sekä työhösi liittyviä keskusteluja että muita tahoja eri kanavilla. Muista, että kaikkia toisten tekemiä some-julkaisuja ei tarvitse lukea. Keskity siihen, mikä tuntuu sinusta tärkeältä ja kiinnostavalta. 7. Jaa uutisia ajankohtaisista asioista, myös kaupungin some-tileiltä omille kanavillesi. Suosi keskustelunavauksia ja uusien näkökulmien esiin tuomista julistamisen sijaan. 8. Tykkää ja kommentoi löytämiäsi kiinnostavia toisten jakamia sisältöjä. Voit myös kysyä mielipiteitä erilaisiin asioihin kaupunkilaisilta ja osallistua keskusteluihin eri ryhmissä. 9. Vastaa, jos sinulta kysytään jotakin. Jos et osaa vastata, kerro selvittäväsi asian ja palaa siihen myöhemmin. Jos et tiedä vastausta kysymykseen, pyydä apua kollegalta. 10. Osallistu työhösi liittyviin keskusteluihin ja tuo niihin lisätietoa mukaan esimerkiksi linkeillä. 11. Rutinoi sosiaalinen media osaksi työarkeasi: seuraa, jaa tietoa ja osallistu päivittäin. Lomalla ei tarvitse somettaa ja sen voi kertoa some-kanavilla julkaisuina. 12. Some-viestintä kehittyy jatkuvasti - vain olemalla somessa itse läsnä, pysyt kehityksessä mukana. Kehity ja kehitä, myös työkavereiden kanssa hyviä (ja huonoja) kokemuksia toisillenne jakaen.

5 VINKIT SISÄLLÖN JAKAMISEEN JA JULKAISUIHIN SOME-KANAVILLA 1. Jaa uutisia ja tuoreita artikkeleita linkkeinä kaupungin verkkosivuilta tai mediasta. 2. Lisää linkkien yhteyteen alkuun oma johdantosi, jolla herätät ihmisten kiinnostuksen. 3. Jaa muuta tietoa omaan alaasi ja työhösi ilittyen: linkkejä, kuvia, videoita, sitaatteja. 4. Jaa kaupungin some-kanavilla tehtyjä julkaisuja eteenpäin omiin profiileihisi: uudelleentwiittaa Twitterissä, jaa LinkedInissä ja Facebookissa. 5. Tee julkaisuja tapahtumista, seminaareista ja muista julkisista tilaisuuksista, joihin osallistut. 6. Käytä kaupunkia koskevissa julkaisuissasi hashtageja eri kanavilla: #rovaniemi #roikaupunki #cityofrovaniemi 7. Seuraa erityisesti Twitterissä ja Instagramissa näitä samoja hashtageja: tykkää, kommentoi ja jaa löytämääsi kiinnostavaa sisältöä eteenpäin myös omille kanavillesi. 8. Seuraa kaupungin yhtiöiden ja kaupungin toimialojen some-tilejä ja tykkää sekä jaa myös näiden julkaisuja. 9. Voit kertoa julkaisuissasi myös oman työsi tekemisestä esimerkiksi kuvien avulla, muistaen kuitenkin julkisuuden. 10. Ole somessa oma itsesi ja puhu myös työasioistasi julkaisuissasi omalla persoonallisella tavallasi.

6

7 SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTÖSSÄÄNNÖT KAUPUNGIN HENKILÖSTÖLLE 1. Käyttäydy hyvin ja ole reilu muita kohtaan. Älä kiroile. 2. Muista, että edustat työnantajaasi myös yksityisissä some-profiileissasi ja vapaaajallasi. Työsopimuslain mukaan työntekijän tulee olla lojaali työnantajaansa kohtaan, ja tämän tulee voida luottaa työntekijään. 3. Kerro profiileissasi, että edustat kaupunkia, jos osallistut työtäsi koskevaan keskusteluun. 4. Päätä itse, ketä seuraat eri kanavilla ja ketä hyväksyt kaveriksi. Muista, että some-verkostosi on muille käyttäjille pääsääntöisesti julkista tietoa ja osa somessa näkyvää mainekuvaasi. 5. Puhu totta ja jaa paikkansa pitävää tietoa, myös muiden sisältöä eteenpäin jakaessasi. Kun jaat muiden sisältöjä eteenpäin, sisällytä omaan päivitykseesi mukaan alkuperäinen julkaisija. Muista, että jokaisesta jakamastasi ja tekemästäsi julkaisusta jää verkkoon jälki. 6. Älä jaa mitään sisäistä tai luottamuksellista tietoa - jos et ole varma tiedon julkisuudesta, jätä se jakamatta. Salassapitovelvollisuus koskee myös somen yksityisiä profiileita.

8 7. Julkaise some-kanavilla vain sellaista materiaalia, kuvia tai videoita, joihin sinulla tai kaupungilla on oikeudet. Jos et ole varma asiasta, varmista asia viestintäyksiköstä. 8. Jos lupaat somessa jotakin, pidä lupauksesi. 9. Kunnioita toisten mielipiteitä ja vastaa kysymyksiin tai kommentteihin asiallisesti. Kevyemmät kommentit voi kuitata myös tykkäämällä niistä. Muista, että reagointi on osa sosiaalisen median käyttöä. Tarkista kuitenkin kriittisten kommentoijien profiili ennen vastaamista ja selvitä, mistä on kyse. 10. Varo provosoitumasta haastavissa keskusteluissa, mutta tarjoa faktaa myös haastaviin keskusteluihin. Voit myös kysyä kehittämisehdotuksia kriitikoilta. Voit lopettaa keskustelun siinä vaiheessa, kun olet tuonut riittävästi esiin faktaa. 11. Jos tarvitset apua haastavien keskustelijoiden kanssa, käy asia ensin läpi toimialajohtajan kanssa ja tarvittaessa ota yhteys viestintäyksikköön. Jos esimies on itse mukana kanavalla, missä keskustelu on käynnissä, voi hän tarvittaessa osallistua keskusteluun myös. 12. Jos törmäät kaupunkia koskevaan laajempaan kriittiseen tai erityisen negatiiviseen keskusteluun some-kanavilla, joihin olisi syytä puuttua tarkemmin, kerro tästä esimiehellesi ja viestintäyksikköön. 13. Jos teet itse virheen tai mokan somessa, älä poista julkaisuasi, vaan korjaa asia ja pahoittele asiaa julkisesti. Korjaa moka mahdollisimman nopeasti ja avoimesti. Kerro mokasta myös toimialajohtajalle ja viestintäyksikölle. 14. Kirjoitusvirheisiin ei kaadu maailma: jos et pysty korjaamaan tehtyä julkaisua ja siihen on jo ehditty reagoimaan toisten toimesta, voit tehdä oikaisun vastaamalla omaan julkaisuusi. Jos huomaat virheen heti julkaisun tehtyäsi, voit poistaa sen ja tehdä julkaisun uudelleen. 15. Toisten kommentteja, kriittisiäkään, ei kannata poistaa omasta profiilista, elleivät ne sisällä henkilökohtaisia loukkauksia tai sopimatonta kielenkäyttöä. Jos poistat kommentteja kanavillasi, kerro poistamisen syyt.

9 TYÖ- JA YKSITYISMINÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA 1. Määrittele ensin itsellesi, missä roolissa ja miksi käytät eri sosiaalisen median kanavia. 2. Oma ammatillinen eli asiantuntijaprofiilisi on kuin työminäsi: verkostoituu, kerää ja jakaa tietoa, tutustuu ihmisiin, tulee tunnetuksi asiantuntijana, tekee töitä yhdessä. 3. Jokainen yksilö on vapaa-ajallaankin yhteisönsä viestijä ja maineen lähettiläs. Edustat yhteisöäsi myös omissa henkilökohtaisissa some-profiileissa. 4. Rajaa kuitenkin avoimuutesi siihen, mikä tuntuu oikealta, ja kunnioita muiden asettamia yksityisyyden rajoja. 5. Tee sosiaalisessa mediassa selväksi, milloin mielipiteesi kaupungin asioista ovat omiasi eivätkä kaupungin. 6. Kun käsittelet sosiaalisessa mediassa kaupungin asioita, on korrektia näyttää, että edustat kaupunkia. 7. Jos olet epävarma, onko sanomasi varmasti kaupungin linjan mukainen tai asian lopullinen laita, kerro tilanne. 8. Esimerkiksi keskeneräisistä asioista on hyvä kertoa täsmällisestikin, mutta sano samalla, että asia on kesken ja se voi muuttua. Näin et lupaa liikaa. 9. Avaa työminälläsikin pieni pala itsestäsi kontakteillesi. Verkko on sosiaalinen paikka, kyse on ihmisistä. Ole töissäkin aito, avoin, oma itsesi. 10. Mielenkiinnon kohteet ja verkostot voivat ammattilais- ja yksityisminällä erota paljonkin. Voit silloin käyttää esimerkiksi jonkin some-kanavan profiilia (kuten Twitteriä) työverkostoihin ja toisen kanavan profiilia (kuten Facebookia) sukulaisten ja lähimpien ystävien kanssa.

10 LINJAUKSET OMIIN MIELIPITEISIIN SOSIAALISESSA MEDIASSA Sosiaalisessa mediassa voi toisaalta tuoda esiin myös henkilökunnan, johtajien ja organisaatioprofiilin rosoisempia, kriittisempiä ja inhimillisempiä puolia, jotka eivät aina aivan suoraan tuntuisi vahvistavan virallista viestiämme. Ideaalitilanne olisi kuitenkin, että yksityis- ja työroolisi mielipiteet ja käytös eivät ole kovasti ristiriidassa. Vaikka henkilökohtaisiin mielipiteisiin on oikeus, niiden esittäminen voi olla ongelmallista, jos ne vahingoittavat työnantajaa tai työyhteisöä. Työntekijän on työsopimuslain mukaan toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan vaadittavan menettelyn kanssa. Jos työntekijä kohdistaa valheellisen, vahingoittavan tai halventavan viestinsä yksittäiseen ihmiseen, voidaan tekoa arvioida myös rikoslain kunnianloukkauspykälien valossa. Hyvä neuvo onkin: Kunnioita työtovereitasi ja työnantajaasi. Miellä suljettukin sosiaalisen median ryhmä mieluummin kahvipöytäkeskusteluksi, jossa yleisö on usein laajempi kuin miltä tuntuu. Yksityisellä Facebook-sivuilla tai Twitter-tilillä olevan viestin voi käyttää jopa journalistisen jutun lähteenä, jos aihe on yhteiskunnallisesti merkittävä. Perustuslain mukaan jokaisella on sananvapaus lojaliteettivelvoite ei siis kiellä kaikkea. Työntekijällä on oikeus ilmaista mielipiteensä sosiaalisessa mediassa kirjallisesti tai suullisesti, aivan kuten kenellä tahansa luonnollisella henkilöllä. Asiallinen, faktoihin pohjautuva keskustelu ja kritisointi työnantajaa koskevissa asioissa on siis sallittua. Muista kuitenkin oma roolisi työnantajamielikuvan luonnissa.

11 TIETOTURVA-VINKIT TYÖNTEKIJÖIDEN SOMEN KÄYTTÖÖN 1. Avaa omat, henkilökohtaiset some-profiilit henkilökohtaisella sähköpostiosoitteellasi. Avattaessa sosiaalisen median palveluja yksityiskäyttöön ei saa käyttää kaupungin sähköpostiosoitteita. Työsähköpostiosoitetta voi käyttää ainoastaan työtehtäviä varten avatussa asiantuntijaprofiilissa. 2. Lataa käyttöösi vain virallisia sovelluksia. 3. Käytä eri salasanoja eri kanavissa. 4. Yhteisö- ja pikaviestipalveluissa (esim. Snapchat ja WhatsApp) ei tule välittää yksityisiä, salassa pidettäviä tai luottamuksellisia tietoja. Työasioista keskusteluun tulee käyttää ensisijaisesti sähköpostia ja puhelinta. 5. Harkitse, käytätkö julkaisuissasi paikkatietoja. Näistä voi sekä tulkita asioita että käyttää tietoa väärin. 6. Kaikkien kanssa ei tarvitse kaveerata: varmista kontaktipyynnöt eri kanavilla ennen kuin hyväksyt ne. Muista kuitenkin, että esimerkiksi Twitterissä kuka tahansa voi seurata ketä tahansa. 7. Ottaessasi käyttöön uuden some-kanavan, hyväksyt kanavat käyttöehdot.

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille Hengitysliitto on somessa aktiivinen Hengitysliiton löydät seuraavista sosiaalisen median kanavista tunnuksella Hengitysliitto Viestintätiimi vastaa

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN

TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN ETELÄ-POHJANMAAN LIITTO Julkaisuvuosi 2015 www.epliitto.fi 1. YLEISOHJEET... 3 2. ESIINNY OMANA ITSENÄSI... 3 3. HENKILÖKOHTAISEN MIELIPITEEN ILMAISEMINEN...

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille. OVOn tehopäivä

Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille. OVOn tehopäivä Sosiaalisen median ohjeistus joukkueille OVOn tehopäivä 22.1.2017 OVON UUSILLA NETTISIVUILLA SOME- SISÄLLÖT OVAT ENTISTÄ NÄKYVÄMMÄSSÄ ROOLISSA OVOn some-kanavat Facebook Olarin Voimistelijat OVO Team OVO

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Joroisten kunnan sosiaalisen median ohje

Joroisten kunnan sosiaalisen median ohje Joroisten kunnan sosiaalisen median ohje Tämän ohjeen tarkoituksena on opastaa sosiaalisen median käyttöä Joroisten kunnan eri toiminnoissa sekä ohjata henkilöstöä toimimaan sosiaalisessa mediassa vastuullisesti

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA APTEEKIN JA ASIANTUNTIJAN TYÖKALUNA

SOSIAALINEN MEDIA APTEEKIN JA ASIANTUNTIJAN TYÖKALUNA SOSIAALINEN MEDIA APTEEKIN JA ASIANTUNTIJAN TYÖKALUNA SOSIAALINEN MEDIA APTEEKIN JA ASIANTUNTIJAN TYÖKALUNA Sosiaalinen media on tärkeä ja keskeinen väline ihmisten ja organisaatioiden välisessä kanssa

Lisätiedot

Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille

Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille Helmikuu 2018 15.2.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi 15.2.2018 2 www.pirkanmaa2019.fi Pirkanmaan maakunta- ja soteuudistuksen valmistelijat sosiaalisessa mediassa Miksi

Lisätiedot

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Mitä on sosiaalinen media? Miten olet itse käyttänyt sosiaalista mediaa? Kuva: SPR Aineistopankki

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille 16.9.2014 Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Some on vuorovaikutusta Kuuntelemista, oppimista ja jakamista Keskusteleva äänensävy Viestitään samanaikaisesti

Lisätiedot

Verohallinnon sosiaalisen median ohje henkilöstölle v18 SOSIAALISEN MEDIAN OHJE HENKILÖSTÖLLE 1

Verohallinnon sosiaalisen median ohje henkilöstölle v18 SOSIAALISEN MEDIAN OHJE HENKILÖSTÖLLE 1 Verohallinnon sosiaalisen median ohje henkilöstölle 2018 372v18 SOSIAALISEN MEDIAN OHJE HENKILÖSTÖLLE 1 SOSIA A LISEN M ED IA N OH J E H EN K ILÖSTÖLLE 2 1 5 + 1 KOHDAN SOMEOHJE VEROHALLINTOLAISELLE Sosiaalinen

Lisätiedot

Sosiaalinen media ja työntekijä. Jaana Paanetoja OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti STTK-seminaari

Sosiaalinen media ja työntekijä. Jaana Paanetoja OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti STTK-seminaari Sosiaalinen media ja työntekijä Jaana Paanetoja OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti STTK-seminaari 21.9.2017 Mistä puhutaan? Mitä tietoja voi / saa jakaa? Mitä ei ehkä kannata julkaista? Virheellisen

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on tärkeää? Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

Sosiaalinen media Lions-toiminnassa. Thorleif Johansson

Sosiaalinen media Lions-toiminnassa. Thorleif Johansson Sosiaalinen media Lions-toiminnassa Thorleif Johansson Lionit sosiaalisessa mediassa Google: http://www.google.com/profiles/lionsclubsorg Voimmeko jatkaa menemättä sinne? YouTube: http://www.youtube.com/...

Lisätiedot

Sosiaalinen media suunnittelijan apuna. Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto

Sosiaalinen media suunnittelijan apuna. Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto Sosiaalinen media suunnittelijan apuna Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto 14.6.2016 Kyllä musta tuntuu, että se on niin, ettei me ehkä sitä somea enää päästä karkuun. Sitten jos ei me itse mennä sinne,

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys

Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys TYY 2017 Frida Pessi 20.12.2017 Viestintä eli kommunikaatio Sanomien siirtämistä Merkitysten tuottamista Mutta myös yhteisen ymmärryksen tuottamista (yhteisöllisyys)

Lisätiedot

Tiedottaminen, mediayhteydet ja sosiaalisen median hyödyntäminen

Tiedottaminen, mediayhteydet ja sosiaalisen median hyödyntäminen Tiedottaminen, mediayhteydet ja sosiaalisen median hyödyntäminen Jan Södersved, BirdLife Suomi ry Viestintätyöpaja 14.11.2015 Viestintää Verkkosivut Esitteet Lehdet ja muut julkaisut Sähköpostilistat Mediatiedotus

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

Turvallisesti netissä

Turvallisesti netissä Turvallisesti netissä Reilun somen säännöt: 1. Erottele tieto ja mielipide. Esitä tietona vain sellaista, mikä on totta. Erota oma pohdintasi, kantasi ja arvelusi tiedosta. 2. Perustele väitteesi. Tuo

Lisätiedot

Ohje sosiaalisen median käyttöön 2019 Hattulan kunta

Ohje sosiaalisen median käyttöön 2019 Hattulan kunta Ohje sosiaalisen median käyttöön 2019 Hattulan kunta 1 Sosiaalinen media työkäytössä... 1 1.1 Mitä on sosiaalinen media?... 1 1.2 Millaisia kanavia sosiaalisesta mediasta löytyy?... 2 1.3 Hattulan kunnan

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma Liedon Pallo Simo Lamminen 2016

Viestintäsuunnitelma Liedon Pallo Simo Lamminen 2016 Viestintäsuunnitelma Liedon Pallo Simo Lamminen 2016 Sisällys Liedon pallo... 3 Arvot... 3 Iloisuus:... 3 Luotettavuus:... 3 Menestys:... 3 Yhteisöllisyys... 3 Sisäinen viestintä... 3 Sidosryhmät... 3

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook

Tietotunti klo 12 ja 17. Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Tietotunti 7.11. klo 12 ja 17 Aiheena sosiaalisen median sovellukset: Instagram, Twitter, WhatsApp ja Facebook Sosiaalinen media Sosiaalinen media (lyhennetään arkikielessä some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä,

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Sosiaalinen Media = SoMe

Sosiaalinen Media = SoMe Sosiaalinen Media = SoMe Digityöpaja, 28.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa

Lisätiedot

Khall liite 1 Kh 26.1.2016

Khall liite 1 Kh 26.1.2016 1 Khall liite 1 Kh 26.1.2016 Luonnos 31.12.2015 SUOMUSSALMEN KUNNAN SOSIAALISEN MEDIAN OHJEET Tämä ohje sisältää Suomussalmen kunnan ja kuntakonsernin yhteisöjen toimintaperiaatteet sosiaalisen median

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

KELAA, MITEN ONNISTUT SOMESSA

KELAA, MITEN ONNISTUT SOMESSA 2. 4. 7. SEURAA KESKUSTELUJA ja tutustu yleisöösi. 3. ETSI KIINNOSTAVIA SEURATTAVIA, joiden avulla tutustut parhaisiin somekäytäntöihin. 5. TEE SOME- VIESTINNÄSTÄ OSA PÄIVÄÄSI. Mittaa tuloksia, jotta tiedät,

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA 0 SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN 5.-9. LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE 24.10-10.11.2017 TIIVISTELMÄ RAPORTISTA SOFIA AHONEN, KULTTUURITOIMEN HARJOITTELIJA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI 1 1

Lisätiedot

Sosiaalisen median suosituksia

Sosiaalisen median suosituksia Sosiaalisen median suosituksia Sosiaaline n media on ihmisiä vuorovaik utuksessa ver kossa. Nämä Espoon kaupungin suositukset on tarkoitettu helpottamaan sosiaalisen median (some) käyttöönottoa ja hyödyntämistä.

Lisätiedot

Ota hyödyt irti Yammerista. Viksujen tapaaminen Marja Keränen ja Asta Ruodemäki

Ota hyödyt irti Yammerista. Viksujen tapaaminen Marja Keränen ja Asta Ruodemäki Viksut 18.3.2015 Aamukahvit 9.15-9-30 Viestinnän ajankohtaisasiat/ Miikka Kimari 9.30-10.00 Painotyöt,Yliopistopaino / Ilpo Viitala 10.00-10.45 Tiedeviestintä ja mediayhteydet / Liisa Harjula ja Anitta

Lisätiedot

Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa

Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa Verkko-ohjaaja hankkeen koulutuspäivä 11.4.2017 Verkko-ohjauksen välineet ja niiden tietoturva vertaistuutoroinnissa Vastaa kysymykseen verkossa: https://goo.gl/srtqag 1 Verkkoneuvotteluvälineiden ja tuettujen

Lisätiedot

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Suomen Ladun koulutus Salo 25.4.2014 Piritta Seppälä Viestintä-Piritta www.viestintapiritta.fi keskiviikkona 2. huhtikuuta 2014 Kuka Viestintä-Piritta? keskiviikkona

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS Eveliina Toivonen 21.3.2016 VALMENNUKSEN SISÄLTÖ 1. Sosiaalinen media yleisesti 2. Sosiaalisen median kanavat 3. Käyttöönotto 4. Sosiaalisen median suunnitelma 5. Sisältömarkkinointi

Lisätiedot

Rakkaudesta Vantaaseen työntekijä- ja asukaslähettiläät digiajan airueina

Rakkaudesta Vantaaseen työntekijä- ja asukaslähettiläät digiajan airueina Rakkaudesta Vantaaseen työntekijä- ja asukaslähettiläät digiajan airueina Ulla Ruuskanen Kuntien verkkoviestijöiden tapaaminen 22.9.2017 25.9.2017 1 Agenda Tausta Tasavertainen dialogi Mitä lähettilyys

Lisätiedot

TAMMELAN KUNTA. Sosiaalisen median ohje

TAMMELAN KUNTA. Sosiaalisen median ohje TAMMELAN KUNTA Sosiaalisen median ohje SISÄLLYS 1 Sosiaalisen median määritelmä... 3 2 Sosiaalisen median hyödyt ja mahdollisuudet... 3 3 Tavoitteet, resursointi ja päätös... 4 4 Käyttöönotto... 5 5 Ylläpito...

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Cocomms lyhyesti Vahvuuksiamme ovat yritys-, talous-, terveys- ja lääke-

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ

YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ 24.04.2018 (dia 1) YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ Miten viestimme tehokkaasti ja turvallisesti? Järjestötreffit, Kansalaistoiminnan keskus Lohja, 24.4.2018 24.04.2018 (dia 2) ESITTELY Erno Haapalehto,

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohje 2018

Sosiaalisen median ohje 2018 Sosiaalisen median ohje 2018 Miten teet hyvän ja mielenkiintoisen somejulkaisun? Julkaisun tulee olla mielenkiintoinen ja sen tulee herättää lukijan kiinnostus Lisää julkaisuihin kuvia, videoita tai linkkejä.

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN OHJE. Viestintäyksikkö.

SOSIAALISEN MEDIAN OHJE. Viestintäyksikkö. SOSIAALISEN MEDIAN OHJE Viestintäyksikkö www.hämeenlinna.fi 1 HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN SOSIAALISEN MEDIAN OHJE Ohje Hämeenlinnan kaupungin henkilöstölle työssä käytettävien sosiaalisen median kanavien käyttöön.

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖPOLITIIKKA

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖPOLITIIKKA 1 PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI 11.1.2011 PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖPOLITIIKKA Mikä on sosiaalinen media Sosiaalinen media on vaikutuskanava, joka yhdistää sisällöt ja ihmiset käytännöllisesti

Lisätiedot

Löytyykö somesta tukea imetykseen? Silja Varjonen

Löytyykö somesta tukea imetykseen? Silja Varjonen Löytyykö somesta tukea imetykseen? Silja Varjonen Sosiaalisen median käyttö Suomessa 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 16-24v 25-34v 35-44v 45-54v 55-64v 65-74v 75-89v Seuraa jotain yhteisöpalvelua ainakin

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 2 Facebook-sivun julkaisut 2013-3-8 1 Mitä opit tänään Mitä laaja tutkimus kertoo erilaisten julkaisujen saamasta palautteesta Miten luot sisältöstrategian Facebook-sivullesi

Lisätiedot

SOME. Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa. S.E.V.I. Consulting Group Oy

SOME. Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa. S.E.V.I. Consulting Group Oy SOME Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa TIEDONLÄHDE Facebookista on tullut uusi Google: kuluttajien ensisijainen tiedonlähde on monesti sosiaalinen media Kuluttajat muodostavat mielipiteensä

Lisätiedot

Paimion kaupungin ohjeistus sosiaalisen median käytön tehostamiseen. Älä twittaa kintaalla

Paimion kaupungin ohjeistus sosiaalisen median käytön tehostamiseen. Älä twittaa kintaalla Paimion kaupungin ohjeistus sosiaalisen median käytön tehostamiseen Älä twittaa kintaalla Sisällys Miksi meidänkin kannattaa olla somessa?... 2 Visio... 2 Sosiaalisen median käytön tavoitteet Paimion kaupungissa...

Lisätiedot

NU SKIN LIIKETOIMINTA ON SOSIAALISTA NU SKININ OHJEET SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN

NU SKIN LIIKETOIMINTA ON SOSIAALISTA NU SKININ OHJEET SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN NU SKIN LIIKETOIMINTA ON SOSIAALISTA NU SKININ OHJEET SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN 1 SUORAMYYNTIÄ VOI AJATELLA ALKUPERÄISENÄ 'SOSIAALISENA VERKOSTONA' Liiketoimintamallimme perustuu kahdenkeskeisiin myyntitapahtumiin

Lisätiedot

Rovaniemen Palloseura Sosiaalisen median käy4ö

Rovaniemen Palloseura Sosiaalisen median käy4ö Rovaniemen Palloseura Sosiaalisen median käy4ö Yleistä sosiaalisesta mediasta Sosiaalinen media on 6etoverkkoja hyödyntävä vuorovaiku4einen ja käy4äjälähtöinen vies6nnän muoto Sosiaalisessa mediassa luodaan

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA

SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA MMA-risteily 3.10.2015 Martti Kuusanmäki COO & FOUNDER martti@duunitori.fi 050 413 7667 kuusanmaki MARTTI KUUSANMÄKI COO & FOUNDER +358 50 413 7667 martti@duunitori.fi @kuusanmaki

Lisätiedot

Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa. Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille

Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa. Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille Somepulssi 2016 Live-lähetykset somessa Kysely sosiaalisesta mediasta ja live-lähetyksistä aktiivisille somenkäyttäjille Somepulssi-kyselystä Somepulssi 2016 -kyselyssä kartoitettiin sosiaalisen median

Lisätiedot

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA 5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA Modernin kasvuyrityksen johto ja HR yritys- ja työnantajabrändin lähettiläinä @RANTANENSUSANNA EMPLOYEE EXPERIENCE AGENCY EMINE WWW.EMINE.FI SISÄLTÖ

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Kuntapäättäjät ja media 2016

Kuntapäättäjät ja media 2016 Kuntapäättäjät ja media Kantahämäläiset kuntapäättäjät ovat kriittisempiä paikalliseen ja maakunnalliseen mediaan kuin kollegansa muualla maassa, ja ovat hieman laiskempia somettajia Kantahämäläiset kuntapäättäjät

Lisätiedot

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä

Palveluverkkotyöryhmä. Viestintä + Palveluverkkotyöryhmä Viestintä + Sisältö n Ymmärrämmekö sidosryhmiä? n Ymmärretäänkö meitä? n Mistä sidosryhmät saavat tietoa palveluverkkoasioista ja keneltä? n Mikä voi mennä pieleen jos viestintävastuu

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohje

Sosiaalisen median ohje LUONNOS Sosiaalisen median ohje pvm ja käsittelyelin www.nurmijarvi.fi 1 Nurmijärven kunnan sosiaalisen median ohje Sisällys sivu 1. Johdanto 1 2. Mitä on sosiaalinen media? 2 3. Miten kunta voi hyödyntää

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Mitä on osaaminen ja osaamisen kehittäminen työssä? Työpaikoilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja työpaikalla

Lisätiedot

Paranna työnhakutaitojasi netissä!

Paranna työnhakutaitojasi netissä! Paranna työnhakutaitojasi netissä! te-palvelut.fi/jobitti CV-netti anna työnantajan löytää sinut Laita oma työnhakuilmoitus nettiin ilmaiseksi. CV-netin käyttöön tarvitset vain verkkopankkitunnukset ja

Lisätiedot

Tutkija, maailma tarvitsee sinua!

Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Tutkija, maailma tarvitsee sinua! Yleistajuistamisen perusteet VNK-SELVITYSTOIMINNAN VIESTINTÄ- JA HYÖDYNTÄJÄDIALOGIN KOULUTUSTYÖPAJA 17.11. LIISA MAYOW, KASKAS MEDIA Mitä jos maailman kaikki ongelmat

Lisätiedot

Mahtispalautteen antaminen

Mahtispalautteen antaminen Opettajan vinkit Tekniset asiat 1. Luo luokkasi oman ope-tilisi kautta, täyttämällä luokan tiedot ja lisäämällä oppilaat yksitellen. Paina save and lock settings. Huomaathan, että sen ja tulosta QR-koodit.

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttäjän opas

Sosiaalisen median käyttäjän opas Sosiaalisen median käyttäjän opas Lisää asiakkaita sosiaalisen median avulla 66% * kuluttajista sanoo, että he käyvät ravintolan sosiaalisen median sivuilla ennen kuin menevät sinne syömään Haluamme auttaa

Lisätiedot

KRIISIVIESTINTÄ TAPAHTUMISSA TAPIO REINEKOSKI HYYN VIESTINTÄASIANTUNTIJA AALTO-YLIOPISTON VIESTINNÄN ERITYISASIANTUNTIJA 2017

KRIISIVIESTINTÄ TAPAHTUMISSA TAPIO REINEKOSKI HYYN VIESTINTÄASIANTUNTIJA AALTO-YLIOPISTON VIESTINNÄN ERITYISASIANTUNTIJA 2017 KRIISIVIESTINTÄ TAPAHTUMISSA TAPIO REINEKOSKI HYYN VIESTINTÄASIANTUNTIJA 2015 17 AALTO-YLIOPISTON VIESTINNÄN ERITYISASIANTUNTIJA 2017 VIIKON PROJEKTI KAHDESSA TUNNISSA PARAS TILAISUUS TEHDÄ MAINETYÖTÄ

Lisätiedot

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin @amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi Lisää visuaalisuutta viestijän työkalupakkiin Miksi kertoa visuaalisesti? Lisää ymmärrystä Auttaa muistamaan On helpompi jakaa oma idea muille

Lisätiedot

Kuntapäättäjät ja media 2016

Kuntapäättäjät ja media 2016 Kuntapäättäjät ja media Uusmaalaiset kuntapäättäjät ovat kriittisempiä paikalliseen ja maakunnalliseen mediaan kuin kollegansa muualla maassa, mutta ovat ahkeria somettajia Uusmaalaiset kuntapäättäjät

Lisätiedot

vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa

vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa vaikuttavaa sosiaalisen median käyttöä - itse ja organisaationa Akavan Erityisalat -webinaari Viestintä-Piritta Piritta Seppälä 8.3.2016 www.viestintapiritta.fi #Viestintäpiritta PIRITTA SEPPÄLÄ Sosiaalisen

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Tuloksellinen somemarkkinointi Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Valmentajaesittely Yhteiskuntatieteiden maisteri, MBA, Johdon ja esimiesten työnohjaaja MIF, Certified Progress Coach ja tiedottaja MTi Kristiina

Lisätiedot

Sosiaalinen media työelämässä

Sosiaalinen media työelämässä Sosiaalinen media työelämässä 6.6.2014 Sosiaalinen media Yhtä selkeää määritelmää ei ole olemassa Kuka tahansa voi tuottaa sisältöä, muokata sitä, kommentoida, jakaa eteenpäin Sisältöä voi ainoastaan valvoa

Lisätiedot

Miten teidän yhdistyksessänne viestitään?

Miten teidän yhdistyksessänne viestitään? Viestintä Pohditaan hetki Jos ihmisille ei kerrota yhdistyksestä, miten he voivat liittyä jäseniksi Jos jäsenet eivät tiedä, mitä yhdistys milloinkin tekee, miten he voisivat tulla toimintaan mukaan? Miten

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

Miksi tiedottaa (median kautta)?

Miksi tiedottaa (median kautta)? Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

työvälineenä Työsuojelutoimijoiden verkostotapaaminen, Eeva Penttilä

työvälineenä Työsuojelutoimijoiden verkostotapaaminen, Eeva Penttilä Sosiaalinen media verkoston työvälineenä Mitä on sosiaalinen media? Sosiaalinen media tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä, joissa jokaisella käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on mahdollisuus olla aktiivinen

Lisätiedot

Viestinnän visuaalisuus kuntalaisten palveluissa Maarit Pedak, VTT & KTM Helsingin yliopisto Politiikan ja viestinnän koulutusohjelma

Viestinnän visuaalisuus kuntalaisten palveluissa Maarit Pedak, VTT & KTM Helsingin yliopisto Politiikan ja viestinnän koulutusohjelma Viestinnän visuaalisuus kuntalaisten palveluissa 15.5.2019 Maarit Pedak, VTT & KTM Helsingin yliopisto Politiikan ja viestinnän koulutusohjelma Visuaalinen kommunikaatio toimii itsenäisesti viestinnän

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttöohje

Sosiaalisen median käyttöohje Sosiaalisen median käyttöohje 2 (5) Sisällysluettelo Esipuhe... 3 Taustaa... 3 Sosiaalisen median tukemat ydintoiminnot ja tavoitteet... 4 Osallistumisen periaatteet... 4 Koulutus... 5 Tietoturvallisuus...

Lisätiedot

Luottamushenkilöt 23.10.15 Hyvinkää

Luottamushenkilöt 23.10.15 Hyvinkää Luottamushenkilöt 23.10.15 Hyvinkää Media ja edunvalvonta Kari Klemm KLEMM.IT Julkisuus on päivän sana * Media * Mediassa * Median kanssa Media(kin) on muutoksen kourissa *runsaat 2000 toimittajaa irtisanottu

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Sopimukselliset velvoitteet, Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on

Lisätiedot

julkaiseminen verkossa

julkaiseminen verkossa julkaiseminen verkossa SuPerin webmastereiden koulutuspäivä Viestintä-Piritta Piritta Seppälä Vuosi 2015 www.viestintapiritta.fi viestintä-pirittan piritta @piritta Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ

VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ VAIKUTTAVAA VIESTINTÄÄ Parasta Lapsille ry @marjukkak @taru69myth 1. TAVOITE JA SISÄLLÖT KUNTOON MITÄ JA MIKSI? KENELLE MISSÄ, MILLOIN? tavoite vastaanottaja välineet MITEN? viestin sisältö ja formaatti,

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet 1 Taustaa Kaupungin toimintamallin arvioinnin ja henkilöstön kanssa käsiteltyjen Kunta10 - työhyvinvointikyselyn tulosten pohjalta kaupungissa on havaittu

Lisätiedot

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5. 5.6.2018 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW? European Sustainable Development

Lisätiedot

Viestintä ja EU-näkyvyys. Noora Vahervaara EUSA-rahastojen hallinnointikoulutus

Viestintä ja EU-näkyvyys. Noora Vahervaara EUSA-rahastojen hallinnointikoulutus Viestintä ja EU-näkyvyys Noora Vahervaara 21.5.2019 EUSA-rahastojen hallinnointikoulutus Viestinnästä puhutaan paljon - miksi se on tärkeää? Viestintä lisää toiminnan ymmärrettävyyttä, hyväksyttävyyttä

Lisätiedot

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä 8.2.2010 Paasitorni Verkostot sihteerin ja assistentin työssä ammatilliset yhdistykset kollegat muissa yrityksissä henkilökohtaiset kontaktit

Lisätiedot

viestintä2020! koulutus vuorovaikutus keskustelu some media sanomamme työyhteisö 2o2o

viestintä2020! koulutus vuorovaikutus keskustelu some media sanomamme työyhteisö 2o2o SUOMEN EV.LUT. KIRKKOπ koulutus vuorovaikutus keskustelu some viestintä2020! media sanomamme työyhteisö 2o2o Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viestintäohjelma vuoteen 2020 Viestinnän kivijalka on kirkon

Lisätiedot

Facebook. Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja

Facebook. Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja Facebook Facebook Hyödyt Tavoittaa massoja Paljon tietoa Sovellukset usein erotettu muusta Facebookista, mutta käyttävät silti Facebookin tietoja Haitat Moni mieltää vapaa-ajan viettopaikaksi Sivustojen

Lisätiedot

Mitä huomioida viestittäessä tietosuojakysymyksistä. Irene Leino, yritysvastuuasioidenpäällikkö, Suomen UNICEF

Mitä huomioida viestittäessä tietosuojakysymyksistä. Irene Leino, yritysvastuuasioidenpäällikkö, Suomen UNICEF Mitä huomioida viestittäessä tietosuojakysymyksistä lapsille ja nuorille Irene Leino, yritysvastuuasioidenpäällikkö, Suomen UNICEF 17.6.2019 Esityksen sisältö Lapsen oikeudet ja yksityisyyden suoja Lapsiin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEUDUN. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi.

JYVÄSKYLÄN SEUDUN. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi. JYVÄSKYLÄN SEUDUN Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi. Lomakkeella voit lisätä tapahtuman tapahtumiin, harrasteisiin tai molempiin. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

Lisätiedot