Tampereen yliopiston kirjasto Humanistis-kasvatustieteellinen osasto Eeva Väyrynen HUMANIKAN TOIMINTAKERTOMUS 2005

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen yliopiston kirjasto Humanistis-kasvatustieteellinen osasto Eeva Väyrynen HUMANIKAN TOIMINTAKERTOMUS 2005"

Transkriptio

1 Tampereen yliopiston kirjasto Humanistis-kasvatustieteellinen osasto Eeva Väyrynen HUMANIKAN TOIMINTAKERTOMUS 2005 Humanikan kolmantena toimintavuotena uusia tiloja ja varustusta kehitettiin, tutkittiin kirjaston käyttöä ja palvelunlaatua sekä kohdistettiin erityistä huomiota kokoelmatyöhön. Palvelujen käytössä ja suoritteiden määrässä tapahtui jonkin verran muutoksia. Henkilökunnan osaamista kehitettiin ja työyhteisön toimivuuteen ja hyvinvointiin kiinnitettiin huomiota. Palvelujen käyttö vakiintuu Syksyllä 2005 toteutetun kirjastonpalvelunlaatukyselyn tulosten mukaan Humanikalle annettujen yleisarvosanojen keskiarvo 8.4 kohosi hieman verrattuna kyselyyn vuonna 2002, jolloin Humanika sijaitsi vielä Pyynikillä (keskiarvo 8.2). Osastokirjaston vastaajien osuus oli lähes kaksinkertaistunut keskuskampukselle muuton jälkeen, sillä nyt kaikista vastaajista 20.4 % ilmoitti käyttävänsä kirjaston toimipisteistä pääsääntöisesti Humanikaa, kun Pyynikin osuus vuonna 2002 oli 10,8 %. Tästä voidaan päätellä, että Humanika on lunastanut odotukset toimia oppimiskeskuksena myös muiden tiedekuntien käyttäjille. Paikallislainojen määrä (49 620) kasvoi 4 % edelliseen vuoteen verrattuna. Itsepalveluautomaattien käyttö kuitenkin laski 11 %. Palautusten ja varattujen kirjojen päivittäinen toimitus sisäisessä postissa pääkirjaston ja Humanikan välillä oli edelleen vilkasta. Asiakkaiden toivoma maksupääte (pankkikorttilaite) saatiin käyttöön lainaustoimistossa Lähetettyjen kaukolainojen ja kopioiden määrä (508 kpl) pysyi samalla tasolla kuin edellisenä vuonna (506 kpl). Yhteislainaus Kuopion varastokirjaston kanssa aloitettiin keväällä Aukioloajat pysyivät ennallaan, mutta kirjastokäyntien määrä (117296) laski 23 % edelliseen vuoteen verrattuna. Kulku kirjastoon 3. kerroksesta tietokonekeskuksen kautta oli mahdollista vielä keväällä 2004, ja kirjastoon tulijoiden määrä sitä kautta v tilastoon saatettiin arvioida liian suureksi. Toisaalta se, että pääsy oppimiskeskukseen tietokonekeskuksen kautta ei enää ole mahdollista, saattaa vähentää kävijöiden määrää. Hissin käyttörajoitus (vain henkilökunnan käyttöön), Tieto-Pinnin kerrosten hahmottaminen ja suuntaopasteiden puutteet laitososassa ja piha-alueella aiheuttavat kävijöille suunnistusongelmia.

2 Tilojen ja varustuksen viimeistelyä Oppimiskeskushankevaroilla uusittiin kesällä 2005 ryhmätyöhuoneiden vanhentuneet työasemat (6 kpl), päivitettiin joitakin työasemia ja hankittiin kaksi työasemaa vielä vapaille pöydille 3. kerroksen oppimiskeskukseen. Mikroluokka 1:n (B 3161) työasemat varustettiin kuulokkein, jotta niitä voidaan paremmin käyttää myös kielten opiskelussa. Mikroluokkaa vuokrattiin myös muille laitoksille opetuskäyttöön. Humanikassa oli vuoden lopussa asiakaskäytössä kaikkiaan 96 työasemaa, joista 81 kpl on tarkoitettu tiedonhakuun ja kirjallisten töiden tekemiseen ja joiden käyttö edellyttää kirjautumista peruspalvelutunnuksella ja salasanalla. Ohjelmistovalikoima parani, kun SPSS 13 for Windows ohjelmalisenssien määrää lisättiin tuntuvasti, ja ohjelma saatiin käyttöön jo 46 työasemalle. Kopiointia ja tulostusta helpottamaan hankittiin keväällä 3. kerroksen oppimiskeskukseen kopiokone/tulostin, jotta tulosteita ei enää tarvitse noutaa 2. kerroksesta. Syksyllä vaihdettiin 1. kerroksen kopiokone/tulostin värilaitteeksi. Vuoden alussa langaton UTAPAC-vierailijaverkko laajeni Humanikan tiloihin. Asiakkaiden käytössä olevat laitteet Humanikassa 2005 Tamcat-päätteet krs 9 e-lehtimikrot 1. krs 5 yleisöpääte 1. krs 1 mikroluokat 3. krs 32 ryhmätyöhuoneet krs 6 oppimiskeskus 3. krs 31 2.krs 11 1.krs 1 yhteensä 96 Lisäksi asiakaskäytössä on kaksi skanneria (3. krs), kaksi lainausautomaattia ja kolme kopiokone/tulostin -laitetta sekä kaksi tietokonekeskuksen info-asemaa (2. krs). Henkilökunnan käytössä on 19 työasemaa. Käsikirjaston ikkunapöytien eteen hankittiin 4-jalkaiset jakkarat nojailujakkaroiden tilalle. Ryhmätyöhuoneisiin hankittiin ilmoitustaulut. Lehtikokoelman seinustan avohyllyköt 1. kerroksessa muutettiin ovellisiksi kaapistoiksi sanomalehtien säilytystä varten. Näin saatiin lisätilaa lehtivarastoon (B 1145). Lainaussalissa toisen Tamcatpäätepöytäryhmän pöydänjalat vaihdettiin istumakorkeuteen. Ryhmätyöhuoneiden käyttöä tutkittiin Samaan aikaan kirjaston palvelunlaatukyselyn kanssa tehtiin ryhmätyöhuoneiden käyttöselvitys Attilan, Humanikan ja Tertion ryhmätyötiloissa. Selvitys tehtiin pyytämällä ryhmätyöhuoneiden käyttäjiä täyttämään palautelomake. Suurin osa palautteista, joita tuli yhteensä 74 kappaletta, tuli Humanikasta (56 kpl). Humanikassa käyttäjiä oli useammista laitoksista ja pääaineista kuin muissa kirjaston yksiköissä.

3 Kyselyn perusteella näyttää siltä, että Humanikan tiloista on hyötyä keskuskampuksen kaikkien oppiaineiden ja laitosten opiskelijoille, ei ainoastaan humanisteille ja kasvatustieteilijöille. Tässä kasvatustieteen opiskelijoiden kommentti: Ryhmätyötilat ovat tärkeitä. On myös hyvä, että tilassa on tietokone, koska yleisissä mikroluokissa ei voi muita häiritsemättä tehdä ryhmätyötä. Käytämme Humanikan ryhmätyötiloja, koska ne ovat hyvin äänieristettyjä ja ilmastoituja sekä rauhallisia (Myös muiden tarjoamiin tiloihin verrattuna) Lähes puolet Humanikan vastaajista käyttää tiloja säännöllisesti viikoittain. Tiedonhankinnan opetus ja tietopalvelu Tiedonhankinnan opetustuntien ja osanottajien määrät laskivat 17 % edelliseen vuoteen verrattuna. Opetusryhmien koko puolestaan kasvoi selvästi. Avoin yliopisto ei tilannut opetusta lainkaan. Opetusta tilaavien laitosten määrärahatilanteella lienee vaikutusta tilanteeseen. Uuden opetusohjelman mukaan myös humanistisessa tiedekunnassa tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetus on integroitava pääaineen opintoihin tai sisällytettävä muihin opintoihin. Räätälöityä opetusta uusille opiskelijoille ja proseminaariryhmille annettiin 17 oppiaineelle yhteensä 124,5 tuntia (149 tuntia v. 2004) ja osanottajia oli yhteensä 760 (914). Syyslukukaudella järjestettiin kasvatustieteen proseminaariin sisältyvä tiedonhakutekniikan kurssi (kesto 8 h) kolmelle ryhmälle. Nelli-esittely järjestettiin avoimena koulutuksena maaliskuussa kolme kertaa. Tiedonhaun kertauskurssi graduntekijöille (kesto 3 h) järjestettiin huhtikuussa avoimena koulutuksena kolmelle ryhmälle. Humanikaa esiteltiin lisäksi ulkopuolisille ryhmille ja vieraille, joita kävi yhteensä 82 henkilöä. Räätälöidystä tiedonhaun opetuksesta kerättiin palaute entiseen tapaan. Palautteiden mukaan n. 90 % opiskelijoista on pitänyt opetusta joko välttämättömänä tai erittäin hyödyllisenä. Opetusten ajoituksessa onnistuttiin erittäin hyvin, sillä kevätlukukauden osallistujista 97 % ja syyslukukauden osallistujista 95 % vastasi, että ajankohta oli sopiva. Tuntimäärään oli tyytyväisiä 70 % vastaajista. Verkkoaineiston laajuus on tullut monelle yllätyksenä ja tuntimäärä ei usein riitä kaikkien relevanttien aineistojen omaksumiseen. Tiedonhaun kertauskurssit tutkielmavaiheessa koettiin erittäin hyödyllisiksi varsinkin tietokantojen nopeiden muutosten takia. Kommentteja annettiin paljon, ja niissä toivottiin erityisesti lisää aikaa opetukseen. Kiitoksia hyvästä ja tarpeellisesta opetuksesta annettiin runsaasti. Tietopalvelupäivystys oppimiskeskuksessa oli avoinna kaksi tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa. Keskikesällä ja pyhävapaiden yhteydessä tietopalvelu on ollut suljettu. Suurin osa (74 %) tiedonhaun ja tietokantojen käytön neuvonnasta sekä lyhyet tiedonhaut (yhteensä 633 kpl) tehtiin lainaustoimistossa. Suoritteiden määrä kasvoi 8 %.

4 Aineiston hankinta Humanikan kokoelmat karttuivat pääasiassa ostoin ja lahjoituksin, mutta myös kokoelmasiirtojen kautta. Monografiakartunta oli 4371 nidettä, mikä on 764 nidettä (15 %) vähemmän kuin vuonna Ostoja näistä oli 1298 nidettä. Pääkirjaston muuttoprojektista ja hyllyluokitusuudistuksesta johtuen Humanikalle tarjottiin poistettavaa aineistoa, jota valittiin kokoelmiin tarpeen mukaan. Kaksoiskappaleiden ja vanhentuneen aineiston karsintaa jatkettiin. Samalla jatkettiin takautuvaa tallennusta korttiluettelosta. Työtä riittää, sillä kortistoon luetteloitua aineistoa on vielä n nimekettä. Aikakaus- ja sanomalehtiä saapui 379 nimekettä, joista ostoina 300 nimekettä (315 nimekettä v. 2004). Elektronisiin lehtipaketteihin siirtyminen ei ole toivotulla tavalla kompensoinut painettujen lehtien kokoelmaa, mutta toki laajentanut sitä huomattavasti. Syksyllä selvitettiin pääkirjastossa tehdyn historian hankinnan ja tietokantatyön määrä ja mahdollisuus siirtää se Humanikan vastuulle v alusta. Muutoksesta tehtiin päätös johtoryhmässä joulukuussa. Uudet verkkoaineistot Humanikan tieteenaloille kirjasto hankki vuonna 2005 seuraavat uudet elektroniset aineistot:: - Early English Books Online (EEBO) - Keesing's Record of World Events - HistoryE-Book Project - LRC: Literature Resource Center - Ebrary - MOT-sanakirjastoon lisäyksenä venäjän kieli Uudet aineistot laajentavat huomattavasti erityisesti vanhemman englanninkielisen kirjallisuuden kokoelmia, mutta myös tiedonlähdevalikoimaa. Ebraryn teoksen valikoimaan sisältyy runsaasti uutta tutkimuskirjallisuutta myös Humanikan aloilta.

5 Kokoelma- ja tietokantatyö Palvelunlaatukyselyissä nousi kokoelmien saatavuus ja ajantasaisuus asiakkaan kannalta tärkeimpien palveluiden joukkoon. Tulosten mukaan Humanikan asiakkaiden odotusten ja kokemusten välinen kuilu on hieman madaltunut. Tähän vaikuttanee se, että osastokirjaston kokoelmarakenne muuttui selvästi uusiin tiloihin muuton myötä, kun pääkirjaston ja Humanikan aineistojen tieteenalajako selkeytettiin. Kokoelmatyöhön ja kokoelmien arviointiin kiinnitettiin vuoden aikana erityistä huomiota. Humanika valittiin yliopistokirjastojen neuvoston kokoelmakarttahankkeen pilottitutkimukseen, joka kohdistui ensimmäisessä vaiheessa historian alan kokoelmiin. Kansalliskirjaston ja Tampereen yliopiston kirjaston historian kokoelmia vertailtiin atkluetteloiden pohjalta. Tuloksia esiteltiin marraskuussa Helsingissä järjestetyssä seminaarissa ( Kokoelmakartoituksen tavoitteena on hankkia faktatietoa kirjastojen kokoelmista sekä kansallisia että kansainvälisiä tarpeita varten tieteenaloittain, aihealueittain ja painopistealueittain. Tavoitteena on myös tietämyksen lisääminen kirjaston omista kokoelmista. Kartoitus jatkuu vuonna Kokoelmatyöhön liittyi myös selvitys v lähetetyistä kaukolainoista. Tarkoituksena oli kartoittaa, minkä alan kirjallisuutta ja mitä lehtiä Humanikan kokoelmista pyydetään sekä minkä tyyppisistä kirjastoista pyyntöjä tulee. Selvityksen teki informaatiotutkimuksen valtionhallinnon harjoittelija. Kaukolainoja lähetettiin 481 kappaletta. Eniten pyyntöjä tuli yliopistokirjastoista (46 %). Seuraavaksi eniten lainoja lähetettiin yleisiin kirjastoihin (36 %). Pyynnöistä yli puolet kohdistui ulkomaisiin monografioihin (60 %). Lainoista 42 % oli kasvatustieteellistä aineistoa, historiaa 16 %, kielitiedettä 22 % ja kirjallisuustiedettä 19 %. Aikakauslehtikokoelmaan kohdistui 60 pyyntöä, joista vain 4 kpl kotimaisiin nimekkeisiin. Pyynnöt jakaantuivat melko tasan kasvatustieteellisten ja humanististen tieteiden alojen lehtien kesken. Historian avokokoelmissa toteutettiin kesällä 2005 käyttäjien toivomuksesta tarkempi hyllyjako luokassa Amerikan historia 983. Nidekohtaiset tiedot korjattiin tietokantaan ja samalla tarkistettiin kaksoiskappaleiden tarpeellisuus ja luetteloitiin takautuvasti korttiluetteloitu aineisto. Informaatiotutkimuksen valtionhallinnon harjoittelijat osallistuivat työhön. Tietokantaan luetteloitujen tietueiden lukumäärä oli 3 648, mikä on 12 % (489 kpl) vähemmän kuin edellisenä vuonna. Lahjoitukset Humanika sai kokoelmiinsa lahjoituksia yksityishenkilöiltä, joista arvokkain oli rouva Tellervo Oksmanin yliopiston kirjastolle lahjoittama Raamattu vuodelta Teos sijoitettiin esille vitriiniin Humanikan 2. kerroksessa. Henkilöstö ja osaaminen Vakinaisten virkojen määrä (8) pysyi ennallaan. Virkajärjestelyjen seurauksena Humanikaan perustettu kirjastosihteerin virka julistettiin avoimeksi ja tehtävään valittiin lukien tradenomi Marko Rinne.

6 Informaatiotutkimuksen opiskelijoita työskenteli ruuhka-apulaisina asiakaspalvelussa ja tietokantatehtävissä. Kolme informaatiotutkimuksen opiskelijaa suoritti kolmen kuukauden valtionhallinnon harjoittelujakson, joiden lisäksi yksi työharjoittelija työskenteli kirjastoavustajan tehtävissä koko vuoden ajan. Yksi työntekijä oli kolmen kuukauden ajan vuorotteluvapaalla. Vuoden aikana yksikössä tehtiin kaikkiaan 11 henkilötyövuotta. Henkilökunta osallistui työajalla koulutukseen yhteensä 74 päivää. Työtehtäviin liittyvän täydennyskoulutuksen lisäksi henkilöstökoulutukseen sisältyi uuden palkkausjärjestelmän käyttöönottokoulutus ja osallistuminen kirjaston Kaikukoulutusohjelmaan. Oslossa elokuussa järjestettyyn kansainväliseen IFLA-kongressiin World Library and Information Congress "Libraries - A voyage of discovery Oslossa ja sen yhteydessä esitetyn posterin tuottamiseen osallistui kolme työntekijää. Konferenssissa esitettiin Tampereen yliopiston kirjaston posteri Promoting Learning and Research at the Tampere University Library: Design of Three New Library Buildings; Digital Learning Material for Virtual Learning. Myös IFLAn satelliittikonferensseihin The Physical Library and Beyond - Library as Place and the Library in Cyberspace Järvenpäässä ja 9th IFLA ILDS Conference Tallinnassa osallistui kumpaankin yksi Humanikan työntekijä. Yhteistyö Hämeenlinnan yksikön kanssa Hallinnollisten asioiden lisäksi yhteistyötä on tehty mm. kaukopalvelun laskutus-asioissa ja informaatikko on antanut tietokantojen käytön koulutusta Hämeenlinnan yksikön henkilökunnalle. Osaston yhteinen kehittämis- ja opintomatka tehtiin Oulun yliopistoon Matkalla tutustuttiin Oulun yliopiston kirjastolaitoksen yksiköihin ja Suomen kielen, informaatiotutkimuksen ja logopedian laitoksen informaatiotutkimuksen jaokseen. Matkaan osallistui 9 Humanikan työntekijää. Laitosyhteistyö ja tiedotus Tiedekuntakahvit humanistisen tiedekunnan johdolle järjestettiin Paikalla oli yhteensä 12 osanottajaa. Kasvatustieteiden tiedekuntakahvit tarjottiin ja paikalla oli 13 osanottajaa. Tapaamisissa esiteltiin informaatiolukutaitohanketta ja tiedonhaun opetusta, verkkoaineistoja, Nelliä, Palettia, kurssikirjatilannetta ja aineiston hankintaa. Tapaaminen laitosten kirjastoyhdyshenkilöiden ja Humanikan väen kesken järjestettiin Tilaisuudessa oli paikalla 11 vierasta. Tiedonhaun koulutus, käyttäjäkyselyn tulokset, aineistonhankinta ja kurssikirjatilanne olivat tapaamisen teemoina. Tietokonekeskuksen, ylikirjastonhoitajan ja mikrotuen kanssa keskusteltiin mm. Humanikan tietotekniikkatuesta Toimintasuunnitelman mukaisesti järjestettiin ensimmäiset laitosesittelyt Humanikan henkilökunnalle. Historiatieteen ja Taideaineiden laitosten johtajat vierailivat joulukuussa Humanikassa ja kertoivat laitoksen opetuksen ja tutkimuksen painopisteistä.

7 Humanikan englanninkielinen esite valmistui elokuussa ja suomenkielinen esite päivitettiin. Humanikan englanninkielisiä verkkosivuja täydennettiin ja verkkosivujen ajantasaisuudesta huolehdittiin. Vieraita Humanikassa vieraili 3 henkilöä Tallinnan Yliopiston Akateemisesta Kirjastosta Silvi Metsarin johdolla Humanikaan tutustui Taidolla tietoon seminaarin yhteydessä Erling Oeltz Montanan yliopistosta ja Simon Xalter Tübingenin yliopistosta kirjaston senioriklubin kevättapaaminen Humanikassa Humanikaan tutustui 16 henkilön ryhmä Tempus projektiin sisältyvällä kroatialaisten kirjastonhoitajien Suomen opintomatkalla. Näyttelyt Harold Pinter. Näyttely kirjallisuuden Nobel palkitun Harold Pinterin Humanikan kokoelmissa olevasta tuotannosta ja häntä koskevista tutkimuksista. Samalla esiteltiin Literature Resource Center tietokantaa Tampereen yliopiston kirjasto 80 vuotta näyttely.

Terveystieteiden. kokoelmat ja palvelut

Terveystieteiden. kokoelmat ja palvelut Terveystieteiden osastokirjasto Tertion tilat, kokoelmat ja palvelut 18.8.20118 Terveystieteiden osastokirjasto Tertio Lääkärinkatu 1 Arvo-rakennusrakennus Avoinna: ma-to 9-17 pe 9-16 Oppimiskeskus: 24/7

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO Humanistis-kasvatustieteellinen osasto TOIMINTAKERTOMUS Eeva Väyrynen

TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO Humanistis-kasvatustieteellinen osasto TOIMINTAKERTOMUS Eeva Väyrynen Humanistis-kasvatustieteellinen osasto TOIMINTAKERTOMUS 2003 1 Yleistä Vuosi 2003 oli osaston historiassa suurten muutosten vuosi. Kasvatus- ja kielitieteiden osastokirjaston toiminta Pyynikintie 2:ssa

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON KIRJASTO

HELSINGIN YLIOPISTON KIRJASTO HELSINGIN YLIOPISTON KIRJASTO Tuija Korhonen 1 KAIKKIEN KIRJASTO SUOMEN SUURIN YLIOPISTOKIRJASTO. PALVELEMME YLI 40 000 OPISKELIJAN JA TYÖNTEKIJÄN KANSAINVÄLISTÄ TIEDEYHTEISÖÄ NELJÄLLÄ KAMPUKSELLA JA VERKOSSA.

Lisätiedot

Vastausten määrä: 68 Tulostettu :23:50

Vastausten määrä: 68 Tulostettu :23:50 Vastausten määrä: 68 Tulostettu 7.5.2010 14:23:50 Poiminta 1.1 Minkä erikoiskirjaston / tutkimuslaitoksen palveluja arvioit (valitse yksi vaihtoehto) = 12 (Museoviraston kirjasto) 1.1 Minkä erikoiskirjaston

Lisätiedot

Toimintakertomus 2006: Humanika

Toimintakertomus 2006: Humanika Humanistis-kasvatustieteellinen osasto 1 Toimintakertomus 2006: Humanika 20.3.2007 Eeva Väyrynen Kirjaston käyttö...1 Kirjastoaineiston hankinta ja kartunta...1 Elektroninen aineistovalikoima laajeni...2

Lisätiedot

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2006

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2006 AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2006 Ammattikorkeakoulujen toinen yhteinen kirjaston asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin 14.3.-13.4.2006 lähes samansisältöisenä kuin vuonna 2004. Vastausten

Lisätiedot

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista Neljäs valtakunnallinen amk-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely järjestettiin keväällä 2010. KTAMKn vastauksia kertyi 330 kappaletta.

Lisätiedot

Tampereen yliopiston kirjasto Eeva Väyrynen

Tampereen yliopiston kirjasto Eeva Väyrynen 3.4.22 1 Oppimiskeskuspalvelut : selvitys käyttäjäkyselystä maaliskuussa 22 Selvityksen tavoitteet ja toteutustapa... 1 Opiskeluympäristö... 1 Oppimiskeskuspalveluiden käyttö... 4 Neuvonta ja palvelujen

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti, hammaslääketiede, lääketiede, ravitsemustiede, ergonomia, kansanterveystiede, liikuntalääketiede 6.9.2012, palvelupäällikkö Tuulevi Ovaska Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Lisätiedot

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista Viides valtakunnallinen amk-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely järjestettiin keväällä 2013. KTAMKn vastauksia kertyi 282 kappaletta.

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007: Humanika Eeva Väyrynen

Toimintakertomus 2007: Humanika Eeva Väyrynen Humanistis-kasvatustieteellinen osasto 1 Toimintakertomus 2007: Humanika 5.3.2008 Eeva Väyrynen ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Tasainen toimintavuosi...1

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston kirjasto

Jyväskylän yliopiston kirjasto Page 1 of 23 Kysely tiedonhankinnan opetuksesta, marraskuu 2005 Vastaa seuraaviin kysymyksiin tiedonhankinnan opetuksen tilanteen kartoittamiseksi maamme yliopistoissa syksyllä 2005, kun Suomen yliopistoissa

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Työttömät Painettu sana ei koskaan kuole, jos sillä on lukijansa. Kiitos Suomalaiselle Kirjastolle. Vastaajat Vastaajia 19, joista naisia

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti 4.9.2012, Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta tietoasiantuntija Heikki Laitinen heikki.laitinen@uef.fi Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjasto osana yliopistoyhteisöä

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Ammattikorkeakoulukirjastot I TAUSTATIEDOT 1.3 Asema kpl % Osuus % 1 amk-opiskelija 8965 77.2 2 amk-opettaja 1312 11.3 3 muu henkilökunn.

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti 6.9.2012, farmasia, hoitotiede, terveyden biotieteet tietoasiantuntija Heikki Laitinen heikki.laitinen@uef.fi Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjasto osana yliopistoyhteisöä

Lisätiedot

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi Kirjastopalvelut Toimintakertomus www.ylojarvi.fi Lainaus, kävijät ja aukiolotunnit Ylöjärven kirjaston kokonaislainaus oli 676 562 ja se nousi hieman edellisestä vuodesta. Yksiköistä kirjastoauto ja pääkirjasto

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Kansallisen käyttäjäkyselyn tulosten visualisointia Tampereen tulokset

Kansallisen käyttäjäkyselyn tulosten visualisointia Tampereen tulokset Kansallisen käyttäjäkyselyn tulosten visualisointia Tampereen tulokset Mikko Sauna-aho, Tampereen kaupunginkirjasto 1/19 SISÄLLYS 1. Käyttäjäryhmät... 2. Kirjaston palvelut...5. Kirjasto asiointiympäristönä...7.

Lisätiedot

Asiakaskyselyn tuloksia

Asiakaskyselyn tuloksia Asiakaskyselyn tuloksia Ratamo-kirjastojen (,, ja ) sekä Lopen kirjaston yhteinen asiakaskysely Tässä raportissa tarkastellaan 5.-8..0 järjestetyn asiakaskyselyn tuloksia n kirjaston näkökannalta. Jakaumat

Lisätiedot

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta Tiedonhaku opiskelun osana CHEM 15.9.2016 Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta virpi.palmgren@aalto.fi Tietoaineistot opiskeluun Elektroniset tiedelehdet 66 000 Painetut tiedelehdet 800

Lisätiedot

Varastokirjasto - ei varasto vaan kirjasto. STKS:n seminaari 20.1.2011

Varastokirjasto - ei varasto vaan kirjasto. STKS:n seminaari 20.1.2011 Varastokirjasto - ei varasto vaan kirjasto STKS:n seminaari 20.1.2011 Taustaa Varastokirjasto perustettiin Kuopioon 1989 helpottamaan yliopistokirjastojen tilaongelmia (-> useita komiteanmietintöjä tilaongelmista

Lisätiedot

Kokoelmien tärkeyden keskiarvot toimipisteittäin

Kokoelmien tärkeyden keskiarvot toimipisteittäin Palvelunlaatukysely: Kokoelmapalvelut Kokoelmapalvelujen tärkeys Palvelunlaatukyselyssä toimintojen tärkeyttä mitattiin arvoasteikolla, jossa erittäin tärkeä sai arvon, jokseenkin tärkeä arvon ja ei ollenkaan

Lisätiedot

Energiankulutuksen, erityisesti sähkönkulutuksen vähentäminen Materiaalinkulutuksen vähentäminen Sähköisten palveluiden kehittäminen

Energiankulutuksen, erityisesti sähkönkulutuksen vähentäminen Materiaalinkulutuksen vähentäminen Sähköisten palveluiden kehittäminen Ympäristöohjelman päätavoitteet: Energiankulutuksen, erityisesti sähkönkulutuksen Materiaalinkulutuksen Sähköisten palveluiden kehittäminen Tämä ympäristöohjelma on osa Tampereen yliopiston ympäristösuunnitelmaa,

Lisätiedot

OPPIMISKESKUSHANKE Väliraportti Sisällys. TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO Eeva Väyrynen

OPPIMISKESKUSHANKE Väliraportti Sisällys. TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO Eeva Väyrynen 1 TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO Eeva Väyrynen OPPIMISKESKUSHANKE Väliraportti 19.10.2001 Sisällys 1. Hankkeen tavoitteet ja käynnistys... 2 Tavoitteet... 2 Rahoitus... 2 2. Oppimisympäristön kehittäminen...

Lisätiedot

Palvelunlaatukysely: Tamcat-tietokanta ja kirjojen löytäminen hyllystä

Palvelunlaatukysely: Tamcat-tietokanta ja kirjojen löytäminen hyllystä Palvelunlaatukysely: Tamcat-tietokanta ja kirjojen löytäminen hyllystä Tamcat-tietokannan tärkeys Palvelunlaatukyselyssä toimintojen tärkeyttä mitattiin arvoasteikolla, jossa erittäin tärkeä sai arvon,

Lisätiedot

Painetun aineiston saatavuus Suomessa. Viikki Pentti Vattulainen

Painetun aineiston saatavuus Suomessa. Viikki Pentti Vattulainen Painetun aineiston saatavuus Suomessa Viikki 2.11.2011 Pentti Vattulainen Säädöspohjaisia tehtäviä: kokoelmat Vapaakappalekirjastot Yleisten kirjastojen keskuskirjasto Maakuntakirjastot Varastokirjasto

Lisätiedot

Tule tule hyvä tieto!

Tule tule hyvä tieto! Tule tule hyvä tieto! Jyväskylän kirjastojen ja kaupungin opetuspalvelujen suunnitelma informaatiolukutaidon edistämisestä IV Valtakunnalliset koulukirjastopäivät Kuopiossa 25.-26.4.2012 - Koulukirjastot

Lisätiedot

Case: Elektronisten aineistojen käytön tehostaminen - HY:n kirjastojen posterikampanja

Case: Elektronisten aineistojen käytön tehostaminen - HY:n kirjastojen posterikampanja Case: Elektronisten aineistojen käytön tehostaminen - HY:n kirjastojen posterikampanja STKS:n Kausijulkaisupäivä 12.9.08 Tiina Äärilä HY:n kirjastopalveluiden koordinointiyksikkö Yliopiston e-aineistot

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Lauri Sinisalo Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä mieltä olet

Lisätiedot

KIRJASTON PALVELUHINNASTO 2018

KIRJASTON PALVELUHINNASTO 2018 KIRJASTO 1 (6) KIRJASTON PALVELUHINNASTO 2018 Hinnat euroina LAINAUSTOIMINTA Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle 5,00 Saapumisilmoitus postitse 1,20 Myöhästymismaksu, kurssikirjat ja tutkimuskirjat Myöhästymismaksu,

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA

KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA Kokoelmapolitiikka on voimassa 29.8.2011 alkaen. 1. KOKOELMAPOLITIIKAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Kokoelmapolitiikan yhtenä tarkoituksena on olla apuna kirjaston

Lisätiedot

Yliopistojen kysely 2010

Yliopistojen kysely 2010 Yliopistojen kysely 2010 1 Taustatiedot 1.1 Arvioin seuraavan kirjaston palveluja (valitse yksi vaihtoehto) -> valmis valikko kirjastoista / organisaatioista 1.2 Kirjaston toimipiste, jonka palveluja arvioin

Lisätiedot

Kansallisarkiston kirjasto

Kansallisarkiston kirjasto Kansallisarkiston kirjasto Valtakunnallinen arkistoalan, asiakirjadiplomatiikan sekä heraldiikan ja sigillografian tieteellinen erikoiskirjasto. Kansallisarkiston kirjasto palvelee kokoelmillaan ensisijaisesti

Lisätiedot

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek TÄRKEYS = Palvelujen tärkeys minulle TOIMIVUUS = Miten kirjasto on onnistunut Kirjaston käyttäjäkysely 2013

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Ylöjärven kaupunki Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Tulosten yhteenveto Ylöjärven kaupunki 2 Raportti Ylöjärven kaupunginkirjaston asiakaskyselyn tuloksista Kirjastolaki edellyttää, että kunnat arvioivat

Lisätiedot

Human Resource Development Project at the University of Namibia Library Elise Pirttiniemi, Projektipäällikkö 11.5.2012

Human Resource Development Project at the University of Namibia Library Elise Pirttiniemi, Projektipäällikkö 11.5.2012 Human Resource Development Project at the University of Namibia Library Elise Pirttiniemi, Projektipäällikkö 11.5.2012 Helsingin yliopiston kirjasto http://www.helsinki.fi/library/ Elise.Pirttiniemi@helsinki.fi

Lisätiedot

FinElibin e-kirjojen käyttöä selvittävä kysely: Case Oulu Kari Tossavainen

FinElibin e-kirjojen käyttöä selvittävä kysely: Case Oulu Kari Tossavainen FinElibin e-kirjojen käyttöä selvittävä kysely: Case Oulu 5.10.2016 Kari Tossavainen Opiskelijoita 14 221 (kyselyyn vastasi 90 opiskelijaa) = 0,6 % Vastanneiden tiedekunta: humanistinen 43,2%, kasvatustieteellinen

Lisätiedot

AMKIT-konsortion asiakastyytyväisyyskyselyn 13.3.-13.4.2006 keskeisiä tuloksia

AMKIT-konsortion asiakastyytyväisyyskyselyn 13.3.-13.4.2006 keskeisiä tuloksia AMKIT-konsortion asiakastyytyväisyyskyselyn 13.3.-13.4.2006 keskeisiä tuloksia Jari Tyrväinen, tietopalvelupäällikkö, AMKIT-konsortion laaturyhmä puheenjohtaja Ammattikorkeakoulujen kirjastopäivät 16.-17.8.2006

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Juho Niemelä. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Juho Niemelä. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Juho Niemelä Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

Päivi Jokitalo. Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut. Kirjastojen käyttäjäkysely

Päivi Jokitalo. Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut. Kirjastojen käyttäjäkysely Päivi Jokitalo. Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen käyttäjäkysely Tämän päivän sisällöt : Kirjastojen käyttäjäkysely erikoiskirjastojen vastaukset 2010 kyselyn kehittäminen jatkossa

Lisätiedot

Kirjastojen esimerkkejä kokoelmapolitiikan laadinnasta ja muuttumisesta. Turun yliopiston kirjasto

Kirjastojen esimerkkejä kokoelmapolitiikan laadinnasta ja muuttumisesta. Turun yliopiston kirjasto Kirjastojen esimerkkejä kokoelmapolitiikan laadinnasta ja muuttumisesta Turun yliopiston kirjasto Alku Ei ollut mitään aiempaa kirjattua kokoelmapolitiikkaa Kirjavat käytännöt eri tieteenalojen yksiköissä

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Kulttuuriala Julkinen Minna Koivisto & Anna Tarvainen-Illi Opiskelijakunta JAMKO 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

Euroopan yhteisöjen virallinen lehti

Euroopan yhteisöjen virallinen lehti L 192/16 FI 20.7.2002 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 1313/2002, annettu 19 päivänä heinäkuuta 2002, yhteisön työvoimaa koskevan otantatutkimuksen järjestämisestä annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 577/98

Lisätiedot

Kuiluanalyysi kertoo, kuinka hyvin tarkasteltu organisaatio on onnistunut vastaamaan vastaajien odotuksiin.

Kuiluanalyysi kertoo, kuinka hyvin tarkasteltu organisaatio on onnistunut vastaamaan vastaajien odotuksiin. 7/2013 Nokian kaupunginkirjaston tuloksia Kirjastojen kansallisessa käyttäjäkyselyssä 2013 Kirjastojen yhteinen kysely toteutettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Kyselyä koordinoi kirjastosektorien yhteinen

Lisätiedot

Elämäni parhaimpia kokemuksia opiskelijan vaihtoraportista

Elämäni parhaimpia kokemuksia opiskelijan vaihtoraportista Uudet opiskelijat/ Johdatus akateemisiin opintoihin 1op to 1.9.2011 Elämäni parhaimpia kokemuksia opiskelijan vaihtoraportista Uudet opiskelijat/ Johdatus akateemisiin opintoihin 1op To 1.9.2011 Kansainvälistymismahdollisuudet

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto tai ota esite Mitä ovat Tutcat ja Volter? Tutcat sisältää TTY:n,TuKKK:n

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala Julkinen Paavo Nisula Opiskelijakunta JAMKO 2 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä

Lisätiedot

KOKEMUKSIA KOKOELMAKARTASTA. International Seminar on Collection Mapping 29.11.2005 Harri Ahonen Kansalliskirjasto/Kokoelmapalvelut

KOKEMUKSIA KOKOELMAKARTASTA. International Seminar on Collection Mapping 29.11.2005 Harri Ahonen Kansalliskirjasto/Kokoelmapalvelut KOKEMUKSIA KOKOELMAKARTASTA International Seminar on Collection Mapping 29.11.2005 Harri Ahonen Kansalliskirjasto/Kokoelmapalvelut Aikataulu ja tilannekatsaus Kokoelmien kartoitus ja kuvailu aloitettu

Lisätiedot

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2010- Vaasan yliopisto Vaasan ammattikorkeakoulu ÅA i Vasa Åbo Akademi Tritonia, Vaasan tiedekirjasto 2001- ja oppimiskeskus 2004-2010- 3 yliopistoa

Lisätiedot

Ei ainoastaan kielitieteelle! Fenno-Ugrica kokoelma historiantutkimuksen tukena

Ei ainoastaan kielitieteelle! Fenno-Ugrica kokoelma historiantutkimuksen tukena Ei ainoastaan kielitieteelle! Fenno-Ugrica kokoelma historiantutkimuksen tukena Jussi-Pekka Hakkarainen Projektipäällikkö Kansalliskirjasto - Tutkimuskirjasto 14.11.2013, Kansalliskirjasto, Auditorio 1

Lisätiedot

FSD2806. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot Koodikirja

FSD2806. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot Koodikirja FSD806 Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot 00 Koodikirja YHTEISKUNTATIETEELLINEN TIETOARKISTO c Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 0 Tämän koodikirjan viittaustiedot: Kirjastojen

Lisätiedot

E-kirjat Helsingin yliopiston kirjastossa

E-kirjat Helsingin yliopiston kirjastossa E-kirjat Helsingin yliopiston kirjastossa FinELibin aineistopäivä 9.3.2011 Marja Hirn ja Seija Karvanen www.helsinki.fi/yliopisto 1 Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmapolittiisen ohjelman linjauksia

Lisätiedot

Hankinta- ja kokoelmayhteistyö Lapin korkeakoulukirjastossa

Hankinta- ja kokoelmayhteistyö Lapin korkeakoulukirjastossa Hankinta- ja kokoelmayhteistyö Lapin korkeakoulukirjastossa Esitys Kaukopalvelupäivillä Oulussa 16.5.2013 Outi Vaattovaara Lapin korkeakoulukirjasto Taustaa Perustettu 2010, yksi Lapin korkeakoulukonsernin

Lisätiedot

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Porin tiedekirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Tietoa kirjastosta Porin tiedekirjasto on kaikille avoin tekniikan, kauppa- ja yhteiskuntatieteiden, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Opiskelijat Tökkikää päättäjiä, että saatte myös lauantaiaukiolot :). Vastaajat Vastaajia 32, joista naisia lähes 88 % ja miehiä yli 12

Lisätiedot

Palveluksessasi 24/7. www.savonia.fi/kirjasto

Palveluksessasi 24/7. www.savonia.fi/kirjasto Palveluksessasi 24/7 www.savonia.fi/kirjasto Tekijä: Anne Mikkanen Iisalmen kampuskirjasto Savonia-amk:n kirjasto- ja tietopalvelut Iisalmessa Iisalmen kampuskirjasto Kuopiossa Microkadun kampuskirjasto

Lisätiedot

Taideyliopiston kirjaston toimintasuunnitelma 2015 2017

Taideyliopiston kirjaston toimintasuunnitelma 2015 2017 TOIMINTASUUNNITELMAN TAUSTAT Luova ja energinen taideorganisaatio edellyttää kirjastoa, joka elää innovatiivisesti ajassa mukana sekä huomioi kehysorganisaationsa ja sen edustamien taiteen alojen pitkän

Lisätiedot

KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA

KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA KUVATAIDEAKATEMIAN KIRJASTON KOKOELMAPOLITIIKKA 1. KOKOELMAPOLITIIKAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Kokoelmapolitiikan tarkoituksena on olla tukena Kuvataideakatemian kirjaston kokoelmien kehittämisessä ja laadun

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala Julkinen Iina Mustalampi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä mieltä olet saamastasi

Lisätiedot

FSD2802. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot Koodikirja

FSD2802. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot Koodikirja FSD2802 Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot 2008 Koodikirja TIETOARKISTO Tämän koodikirjan viittaustiedot: Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot 2008 [koodikirja].

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

YLIOPISTOKIRJASTOJEN KOKOELMARAKENTEITA

YLIOPISTOKIRJASTOJEN KOKOELMARAKENTEITA YLIOPISTOKIRJASTOJEN KOKOELMARAKENTEITA Elokuu 2006 Koonnut Kokoelmakartta-projekti/ VP TKK:n kirjaston kokoelmat (pääkirjasto) Muut TKK:n e-julkaisut (ja julkaisutoiminta) Mf- Mikrokortit Ref-kirjat Kur-kirjat

Lisätiedot

OPINTOKYSELY 2014. Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely

OPINTOKYSELY 2014. Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely OPINTOKYSELY 2014 Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely Inkubio on saanut ensimmäiset uuden kandidaattiohjelman mukaiset opiskelijat fuksien myötä ja korkeakoulun päässä sorvataan paraikaa maisteriuudistusta.

Lisätiedot

KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY. Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen

KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY. Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen KANSALLINEN KOKOELMAKARTTA SUOMEN PROJEKTIN TAUSTOITUS JA YLEISESITTELY Helsinki, 29.11.2005 Vuokko Palonen Kokoelmakartta yliopistokirjastojen verkoston strategiassa n Strategian (2002-) keskeisiä tavoitteita

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala Julkinen Niina Lampi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYS Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä mieltä olet

Lisätiedot

FSD2802. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot Koodikirja

FSD2802. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot Koodikirja FSD2802 Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot 2008 Koodikirja TIETOARKISTO Tämän koodikirjan viittaustiedot: Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: erikoiskirjastot 2008 [koodikirja].

Lisätiedot

Kysely AMK-kirjastojen henkilöstölle: tulokset

Kysely AMK-kirjastojen henkilöstölle: tulokset Kysely AMK-kirjastojen henkilöstölle: tulokset AMKIT-konsortion koulutusryhmä pj. (Haaga-Helia) Ryhmän jäsenet: Nina Hyvönen (Stadia), Maija Koponen (Ramk), Tarja Koskimies (Seamk) ja Jari Tyrväinen (Piramk)

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen Paavo Nisula Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYS Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä... 4 5. Mitä mieltä olet

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Jani Tervo Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Palvelulaatukysely: Henkilökunta

Palvelulaatukysely: Henkilökunta Palvelulaatukysely: Henkilökunta Henkilökunnan tärkeys Eri muuttujien tärkeyttä mitattiin palvelunlaatukyselyssä arvoasteikolla, jossa erittäin tärkeä sai arvon, jokseenkin tärkeä arvon ja ei ollenkaan

Lisätiedot

Kokoelmien käytöstä dialogiseen tiedonhankintaan - tiedonhaun opetuksen vaiheita Oulun yliopiston kirjastossa

Kokoelmien käytöstä dialogiseen tiedonhankintaan - tiedonhaun opetuksen vaiheita Oulun yliopiston kirjastossa Kokoelmien käytöstä dialogiseen tiedonhankintaan - tiedonhaun opetuksen vaiheita Oulun yliopiston kirjastossa Ritva Toropainen & Riitta Juutistenaho & Tapani Kemppainen & Anna-Liisa Kärnä & Jaana Suorajärvi

Lisätiedot

SUJUVA OPINTOPOLKU LUKIOLAISESTA AKATEEMISEKSI ASIANTUNTIJAKSI

SUJUVA OPINTOPOLKU LUKIOLAISESTA AKATEEMISEKSI ASIANTUNTIJAKSI SUJUVA OPINTOPOLKU LUKIOLAISESTA AKATEEMISEKSI ASIANTUNTIJAKSI Millaista yhteistyötä lukion henkilökunta toivoo yliopistojen kanssa? Loppukysely hankkeen yhteistyölukioiden henkilökunnalle Hankeraportti

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja, luottamuksellinen Linda Holma Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Helsingin yliopiston kirjasto 1

Helsingin yliopiston kirjasto 1 Helsingin yliopiston kirjasto 1 TIETEELLINEN TIETO KUULUU KAIKILLE Suomessa tieteelliset kirjastot ovat avoinna kaikille ja tarjoavat esteettömän pääsyn tieteellisen tiedon lähteille. Helsingin yliopiston

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS

TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS 2004 Taitto ja kansi: Maaret Young Tampereen Yliopistopaino Oy Juvenes Print Tampere 2005 SISÄLLYS Esipuhe... 4 Toiminnan arviointia ja laadun varmistusta...

Lisätiedot

HUMANIKA toimintakertomus 2008

HUMANIKA toimintakertomus 2008 Tampereen yliopiston kirjasto 1 HUMANIKA toimintakertomus 2008 Palvelua ja palautetta Asiakaspalautteiden kirjaamisen ja seurannan tehostamiseksi otettiin käyttöön kirjaston yhteinen asiakaspalautejärjestelmä.

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014

JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 JUPINAVIIKOT KEVÄT 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Tekniikan ala Julkinen Sanna Johansson Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO 10TUJohdantoU10T... 3 10TUPalautteiden tiivistelmäu10t... 4 10TU5.

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti SoTe-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti SoTe-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti SoTe-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja Sami Jussinmäki Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTON. Eeva Väyrynen. Tampere 2000. (muokattu 4.5.2001)

TAMPEREEN YLIOPISTON. Eeva Väyrynen. Tampere 2000. (muokattu 4.5.2001) TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTO Eeva Väyrynen TAMPEREEN YLIOPISTON KIRJASTON TILOJEN KEHITTÄMINEN OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ Tampere 2000 (muokattu 4.5.2001) Eeva Väyrynen 8.8.2000, muokattu 13.9.2000; 4.5.2001

Lisätiedot

FSD2805. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: yleiset kirjastot 2010. Koodikirja

FSD2805. Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: yleiset kirjastot 2010. Koodikirja FSD80 Kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely: yleiset kirjastot 00 Koodikirja YHTEISKUNTATIETEELLINEN TIETOARKISTO c Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 0 Tämän koodikirjan viittaustiedot: Kirjastojen

Lisätiedot

Tieto haltuun -hanke. Tietopalvelujen ja tiedonhankinnan kehittäminen verkostoituvassa lukio-opetuksessa. Heidi Hongisto projektisuunnittelija

Tieto haltuun -hanke. Tietopalvelujen ja tiedonhankinnan kehittäminen verkostoituvassa lukio-opetuksessa. Heidi Hongisto projektisuunnittelija Tieto haltuun -hanke Tietopalvelujen ja tiedonhankinnan kehittäminen verkostoituvassa lukio-opetuksessa Heidi Hongisto projektisuunnittelija Yleistä 2-vuotinen OPHn rahoittama hanke (2008/2009-2010) Kohteena

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

Palveluksessasi 24/7.

Palveluksessasi 24/7. Palveluksessasi 24/7 www.savonia.fi/kirjasto Tekijä: Anne Mikkanen Microkadun kampuskirjasto Opistotien omatoimikirjasto Savonia-ammattikorkeakoulun kirjasto- ja tietopalvelut Iisalmessa Iisalmen kampuskirjasto

Lisätiedot

Kirjaston ja lukioiden yhteistyöpalaveri. Torstai Lohjan kaupunginkirjasto

Kirjaston ja lukioiden yhteistyöpalaveri. Torstai Lohjan kaupunginkirjasto Kirjaston ja lukioiden yhteistyöpalaveri Torstai 29.9.2016 Lohjan kaupunginkirjasto Melina Aremaa esittäytyy Aloitin pedagogisena informaatikkona 1.7.2016 Koulutus: lastentarhanopettaja, kirjasto- ja tietopalvelualan

Lisätiedot

Sote-uudistusta odotellessa kirjasto- ja tietopalveluiden käyttö ja tarve yliopistollisessa sairaalassa

Sote-uudistusta odotellessa kirjasto- ja tietopalveluiden käyttö ja tarve yliopistollisessa sairaalassa Sote-uudistusta odotellessa kirjasto- ja tietopalveluiden käyttö ja tarve yliopistollisessa sairaalassa Big Data, tekoäly, sote, tietosuoja-asetus... Tutustutaan yhdessä! BMF ry:n kevätseminaari Tieteiden

Lisätiedot

Kongressijäerjestäjäkysely 2013

Kongressijäerjestäjäkysely 2013 Kongressijäerjestäjäkysely 23 kuviot Finland Convention Bureau Taloustutkimus Oy, 8.3.2 Christel Nummela T-65, FCB, Delegaattitutkimus 23, Kuviot, CN 2..22 2 Sisällysluettelo dia Kongressivieraiden määrän

Lisätiedot

TIEDONHALLINTATAITOJEN OPETUS OSANA YLIOPISTO-OPETUSTA. TieVie-hankkeen esittelyä Eija Suikkanen Turun yliopiston kirjasto

TIEDONHALLINTATAITOJEN OPETUS OSANA YLIOPISTO-OPETUSTA. TieVie-hankkeen esittelyä Eija Suikkanen Turun yliopiston kirjasto TIEDONHALLINTATAITOJEN OPETUS OSANA YLIOPISTO-OPETUSTA TieVie-hankkeen esittelyä Eija Suikkanen Turun yliopiston kirjasto Hankkeeni lähtökohta kirjasto ja yliopisto tänään tiedonlähteiden määrä kasvanut,

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Eveliina Rautava Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014

JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 JUPINAVIIKOT SYKSY 2014 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimitietoja Lauri Sinisalo Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 3 Palautteiden tiivistelmä...

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston kirjaston kokoelmaohjelma. Hyväksytty kirjaston johtoryhmässä Päivitetty

Itä-Suomen yliopiston kirjaston kokoelmaohjelma. Hyväksytty kirjaston johtoryhmässä Päivitetty Itä-Suomen yliopiston kirjaston kokoelmaohjelma Hyväksytty kirjaston johtoryhmässä 10.4.2013 Päivitetty 21.11.2018 Sisältö Kirjaston tehtävä... 1 Kokoelmatyön periaatteet... 1 Aineiston valinta ja hankinta...

Lisätiedot

Vastausten määrä: 597 Tulostettu 16.4.2010 12:11:33

Vastausten määrä: 597 Tulostettu 16.4.2010 12:11:33 Vastausten määrä: 597 Tulostettu 16.4.2010 12:11:33 Poiminta kaikki vastaukset ovat mukana Taustasi Mitä kirjastosektoria edustat? yliopistokirjasto (ml. Kansalliskirjasto) 160 27% ammattikorkeakoulukirjasto

Lisätiedot

KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op)

KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op) KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op) 15.1.2014 31.5.2015 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi 2 KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta Tiedonhaku opiskelun osana CHEM 8.9.2015 Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta virpi.palmgren@aalto.fi Miten CHEM-A100 -kurssin kirjaston osuus sisältää - Tiedonhaku oppimisen osana -luento

Lisätiedot

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot