CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT,"

Transkriptio

1 CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, Kohdeyhtiö Liikevaihto (EUR m) Päivämäärä Henkilöstö Kuvaus SIA Cramo ja Cramo Kaliningrad OOO 6,3 (2016) 43 Cramon Latviassa ja Kaliningradissa toimivien yhtiöiden SIA Cramon ja Cramo Kaliningrad OOO:n myynti AS Storent Investmentsille. Kauppa sisältää yhtiöiden kaikki varat ja vastuut. Myynti on linjassa Cramon uuden strategian kanssa, jonka tavoitteena on saavuttaa johtava asema Cramon kaikilla markkinoilla Cramon Tanskan koneja laitevuokraustoiminnot Just Pavillon A/S Kurottaja- ja Kuljetuspalvelu Parviainen Oy 20 (2016) 80 DKK 27 n/a (2016) 3 (2015) 23 Cramon Tanskan kone- ja laitevuokraustoimintojen myynti Loxam A/S:lle. Kaupassa siirtyvät kaikki kone- ja laitevuokraukseen Tanskassa sisältyvät toiminnot, mukaan lukien vuokrakoneet ja - laitteet, varasto, asiakassopimukset ja toimipisteiden vuokrasopimukset. Cramo keskittyy siirtokelpoisiin tiloihin ja myynti on linjassa Cramon uuden strategian kanssa, jonka tavoitteena on saavuttaa johtava asema Cramon kaikilla markkinoilla. Loxam on Euroopan suurin kone- ja laitevuokrausalan yritys. Cramo vahvistaa siirtokelpoisten tilojen tarjontaansa Tanskassa ostamalla Just Pavillon A/S:n liiketoiminnan, johon sisältyvät Just Pavillon A/S:n siirtokelpoiset tilat, asiakassopimukset ja muu omaisuus. Just Pavillonin tuotevalikoima käsittää 360 siirtokelpoista tilaa, joita käytetään lähinnä kouluina ja toimistoina. Cramo vahvistaa logistiikka- ja kurottajapalveluitaan ostamalla kurottajapalveluita tarjoavan Kurottaja- ja Kuljetuspalvelu Parviainen Oy:n liiketoiminnan. Kurottaja- ja Kuljetuspalvelu Parviainen Oy on Suomen suurin yksityinen kurottajapalveluita tarjoava yritys, jonka toiminta on keskittynyt Etelä-Suomeen. Yrityskaupan myötä saatavat laitteet täydentävät Cramon omaa palveluvalikoimaa ja tukevat logistiikkapalveluita MDS Raumsysteme GmbH - - Cramo jatkaa asemansa vahvistamista Saksan siirtokelpoisten tilojen markkinoilla ostamalla MDS Raumsysteme GmbH:n siirtokelpoisten tilojen vuokrauskaluston.

2 MDS on yksi Lounais-Saksan siirtokelpoisten tilojen vuokraajista ja sillä on vahva asema teollisuussegmentissä. MDS:n vuokrakalusto käsittää yhteensä 179 siirtokelpoista tilaa. Järjestely vahvistaa Cramon asemaa erityisesti teollisuussegmentissä Saksassa Visby Hyresmaskiner AB SEK 20 (2013) - Cramo vahvistaa asemaansa Gotlannin saaren alueella ssa ostamalla Visby Hyresmaskiner AB:n ( VHM ) koko liiketoiminnan ja kaluston. Samalla yritys muutetaan Cramon yrittäjävetoiseksi toimipisteeksi. Vuonna 1998 perustetulla, Visbyn keskustassa sijaitsevalla VHM:lla on vahva asema paikallisilla vuokrausmarkkinoilla. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman vuokrakoneita ja -laitteita rakennusliikkeille ja urakoitsijoille Gotlannin saaren alueella. Kauppa mahdollistaa Cramon liiketoiminnan kasvattamisen Gotlannin alueella Vuokra-Pekat Oy 4.8 (2014) 20 Cramo ostaa kone- ja vuokrausyhtiö Vuokra- Pekat Oy:n, joka on vahva paikallinen yleislaitevuokraamo Etelä-Suomessa. Yhtiön erityisosaamisaluetta on vuokrausliitännäinen pölynhallinta, jolla alueella on myös markkinajohtaja Suomessa. Valikoimassa on hyvä tarjonta etenkin yleiskalustoa ja runkovaiheen kalustoa. Yrityskauppa vahvistaa Cramon markkinaasemaa kone- ja laitevuokrauksessa sekä vuokrausliitännäisten palvelujen tarjonnassa C/S RaumCenter GmbH 4.0 (2013) 21 Cramo ostaa siirtokelpoisten tilojen vuokrausyhtiö C/S RaumCenter GmbH.n Saksassa, joka on yksi Rein-Main alueen merkittävimmistä siirtokelpoisten tilojen vuokrausyrityksistä. Yrityksen ydinliiketoimintaa ovat korkealaatuisten siirtokelpoisten tilaratkaisujen vuokraaminen erityyppisille yritys- ja julkisyhteisöasiakkaille. Yhtiön kalusto muodostuu noin 900 siirtokelpoisesta tilasta. Yrityskauppa tarjoaa Cramolle erinomaisen jalansijan yhtiön siirtokelpoisten tilojen liiketoiminnan perustamiseksi ja edelleen kasvattamiseksi Saksan markkinoilla OptiRent 2,8 (2013) 4 Cramo ostaa kotimaisessa yksityisomistuksessa olevan maanrakennuskoneiden vuokraukseen erikoistuneen OptiRentin koko osakekannan.

3 Cramo ja Ramirent perustavat yhteisyrityksen Venäjällä ja Ukrainassa 52 (2012) 400 (2012) OptiRent on alansa markkinajohtaja Suomessa alle 10 tonnisten maanrakennuskoneiden vuokraajana. Oston myötä Cramo perustaa maansiirtokoneille uuden palveluyksikön Vantaalle, johon yhdistetään yhtiöiden maanrakennukseen erikoistuneet toiminnot Cramo ja Ramirent perustavat yhteisyrityksen joka toimii toiminimen ja brändin Fortrent alla Venäjällä ja Ukrainassa. Fortrent on johtava kone- ja laitevuokrauspalvelujen tarjoaja Venäjän ja Ukrainan markkinoilla ja sillä on 22 toimipistettä. Yrityksen operatiivisen toiminnan pääkonttori on Pietarissa. Fortrentin omistajuus ja hallinta on jaettu Cramon ja Ramirentin kesken tasan 50/50. Cramo maksoi toteutuksen yhteydessä noin 9,2 miljoonaa euroa käteisenä Ramirentille Lambertsson AS ja Kranpunkten AS vuokraustoiminnot Cramo Production Oy:n siirtokelpoisten tilojen valmistusliiketoiminta sekä Cramo Finland Oy:n räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoim inta Yhteensä 130 milj NOK Yhteensä 31,0 (2011) 37 Cramo AS hankki Lambertsson AS:n ja Kranpunkten AS:n kaikki vuokraustoiminnot Norjassa. Lambertsson on Norjan viidenneksi suurin kone- ja laitevuokrausyhtiö, jonka ydinliiketoimintaa on ovat työmaatilat, työkalut sekä väliaikaisen sähköistyksen asennukseen tarvittavat koneet ja laitteet. Kranpunkten on alansa johtava yhtiö henkilönostinten vuokrauksessa. Molemmat hankitut yhtiöt toimittavat merkittävässä määrin vuokrauskalustoa Peabille, mutta myös Norjan rakennusteollisuudessa toimiville yrityksille. Yritysoston myötä Cramo ja Peab allekirjoittivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen koskien Norjan ja Pohjoismaiden toimintoja. 160 Cramo Production Oy:n siirtokelpoisten tilojen valmistusliiketoiminnan sekä Cramo Finland Oy:n räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokrausliiketoiminnan myynti MB rahastojen hallinnoimille Profipri Oy:lle ja Randum Oy:lle. Liiketoimintojen myynti noudattaa Cramon strategiaa, jonka mukaan valmistuskapasiteetin omistaminen ei kuulu konsernin ydinliiketoimintaan ja on jatkoa Cramon aikaisemmalle,vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä Suomessa toteutetulle räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen portfolion myynnille. Cramo jatkaa vakioitujen siirtokelpoisten tilojen hankintaa valmistusliiketoimintaa jatkavalta yhtiöltä.

4 Tidermans Hyrmaskiner AB ja Tidermans Hyrmec AB ( Tidermans ) Stavdal Utleiesenter AS Theisen Baumaschinen AG 14,2 (2010) 7,3 (2010) 85,7 (2009) MB Rahastolla on erinomaiset resurssit kehittää siirtokelpoisten tilojen valmistustoimintaa ja räätälöityjen siirtokelpoisten tilojen vuokraustoimintaa eteenpäin. 63 Cramo Sverige AB hankki koko ruotsalaisen kone- ja laitevuokrausyhtiön Tidermans Hyrmaskiner AB:n sekä Tidermans Hyrmec AB:n osakekannan ( Tidermans ). Tidermans on johtava vuokrausalan toimija Länsi-sa (toimipisteet Göteborgissa ja Falkenbergissä). 25 Norjalaisen Stavdal Utleiesenter AS:n koko osakekannan osto. Stavdal Utleiesenter AS on erikoistunut laitteiden ja rakennuskoneiden vuokrauspalveluihin ja yhtiöllä on suuri asiakaskunta pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä vakaa jalansija Oslon alueella. 274 Saksalaisen vuokrauskonserni Theisen Baumaschinen AG:n koko osakekannan osto. Theisen-konsernilla toimintaa Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Unkarissa. Theisen-konserni kuuluu Saksan kolmen suurimman kone- ja laitevuokrausyhtiön joukkoon. Theisenin kalusto koostuu pääosin maanrakennuskoneista, nostimista ja työkaluista. Yrityskauppa vahvistaa Cramon johtavaa markkina-asemaa Euroopan kone- ja laitevuokrausmarkkinoilla Lemminkäinenkonserni - - Lemminkäisen Talonrakentamisen neljän toimipisteen rakennuskonekalusto, torninosturit ja työmaatilat on ulkoistettu Cramolle. Yhteistyösopimus solmittu työmaapalveluiden tuottamisesta Lemminkäiselle. Olemassa olevia, osapuolten välisiä ulkoistamissopimuksia jatkettiin Peab - 15 Cramo Finland hankkii suurimman osan Lambertsson Oy:n vuokrauskalustosta, joka on Peabin vuokrausliiketoiminta Suomen markkinoilla. Peab ja Cramo Finland allekirjoittivat yksinomaiset viisivuotiset sopimukset Suomessa. Peab ssa hankki Cramo Entreprenadsmaskinerin liiketoiminnan, joka on Cramon raskaan vuokrauskaluston palveluliiketoiminta ssa.

5 Nordic Crane Group AS 100 MNOK - Cramo AS (Norja) solmi viisivuotisen sopimuksen Skandinavian johtavan mobiilinostureiden toimittajan kanssa. Sopimus kattaa kaikki Pohjoismaat Osana sopimusta Cramo AS osti Nordic Crane Bergen AS:ltä HEgo Maskinutleie AS:n Bergenissä. Bergen on Cramolle tärkeä investointialue Lemminkäinen Talo Oy Keskija Lounais- Suomi Lemminkäinen Talo Oy Itä- ja Pohjois-Suomi Cramo Finlandin timanttiporaus ja -sahaus sekä lattiapalveluliiketoiminta Lidingö Hyrcenter, ZAO Cramo Rentakran, Venäjä - 10 Lemminkäinen Talo Oy Keski- ja Lounais- Suomen koko rakennuskonekalusto ja kalustovarikot Turussa ja Tampereella on myyty Cramo Finlandille. Kauppaan liittyy yhteistyösopimus, jonka mukaan Lemminkäinen Talo Oy Keski- ja Lounais-Suomi vuokraa kaikki tarvitsemansa rakennuskaluston Cramolta seuraavan viiden vuoden ajan. - - Lemminkäinen Talo Oy Itä- ja Pohjois- Suomeen fuusioituvan Savocon Oy:n rakennuskonekalusto on myyty Cramo Finlandille. Kauppaan liittyy yhteistyösopimus, jonka mukaan Lemminkäinen Talo Oy Itä- ja Pohjois-Suomi vuokraa kaikki tarvitsemansa rakennuskaluston Cramolta seuraavan viiden vuoden ajan. Cramo toimittaa Lemminkäinen Talon työmaille Itä- ja Pohjois-Suomessa myös työmaatilat. 3,7 45 Cramo Finlandin koko timanttiporaus ja sahaus sekä lattiahiontaliiketoiminnan myynti Kuusakoski Oy:lle. Kuusakoski Oy on pohjoisen Euroopan johtava teollinen kierrättäjä ja yksi maailman suurimmista kierrätysmetallien jalostajista ja toimittajista. Liiketoiminnan myynti on linjassa Cramon strategian kanssa, jonka mukaan se keskittyy vuokraukseen ja siihen liittyviin palveluihin. 0,7 2 Lidingö Hyrcenterin vuokraustoimintojen osto, käsittäen koko vuokrauskaluston ja siihen liittyvät tuotteet, toimipisteen vuokrasopimuksen sekä kaksi työntekijää. Yritys on keskittynyt liiketoiminnassaan pääasiassa työkaluihin ja omaa vahvan aseman Itä-Tukholman alueella. - - Cramo lunastaa Rentakranin koko vähemmistöosuuden yhteisyrityksestään Cramo Rentakranista Moskovassa. Cramo käyttää sopimuksenmukaista optiotaan ja lunastaa 25 prosentin osakeosuuden Rentakranilta.

6 MSE A/S, Tanska JM Byggholt AS, Norja Pohjolan Teline Oy, Suomi Hyrmaskiner I Bollnäs AB, Kranab AB, Techniline spol.s.r.o., Tsekin tasavalta 0,6 0 Tanskalaisen rakennusyhtiö MSE A/S:n koneja laitekanta siirtyy ulkoistamissopimuksen myötä Cramolle. Kauppaan liittyy yhteistyösopimus, joka tekee Cramosta MSE A/S:n ensisijaisen vuokrauskaluston toimittajan vähintään seuraavan viiden vuoden ajan. Sopimus antaa Cramolle vahvan jalansijan Lolland/Falsterissa ja käyttöön hyvin hoidetun vuokrauskaluston. n.a. 12 JM Byggholtin vuokraustoimintojen osto, sopimus sisältää vuokrauskaluston ja 12 työntekijää Kauppaan liittyy myös seitsemän vuoden yhteistyösopimus, joka tekee Cramosta JM Byggholtin ensisijaisen vuokrauskaluston 1,0 1,1 7,2 yli 8 toimittajan 10 Pohjolan Teline Oy:n koko osakekannan osto. Yhtiö tarjoaa telinepalveluita Kemi-Tornio - alueen teollisuusyrityksille Yrityskauppa vahvistaa Cramon markkinaasemaa Pohjois-Suomen alueella etenkin teollisuuden yrityksissä ja on tärkeä päänavaus teollisuuden telinetoimituksiin. n.a. Hyrmaskiner I Bollnäs AB:n koko osakekannan osto. Vuokrausyhtiö toimii "Tidermans" -tuotemerkin alla. Yhtiö on keskittynyt pääasiassa rakennuskoneiden vuokraukseen toimipisteessään Bollnäsissä Keski-ssa Yritysosto on tärkeä askel Cramon vahvistaessa paikallista asemaansa ja parantaessaan suurempien asiakkaidensa palvelutasoa alueella. 15 Kranabin koko osakekannan osto. Kranab vuokraa nostinkalustoa Tukholman alueella yhdestä toimipisteestä. Yhtiöllä on nykyaikainen, monipuolinen ja hyvin ylläpidetty vuokrauskalusto ja erinomaisia referenssejä erityisesti suuremmista projekteista. Kranabin toiminnot integroidaan Cramobrändin alle, jonka jälkeen Cramosta tulee Tukholman ja koko n suurin nostinkalustoa vuokraava yhtiö. yli 70 Technilinen koko osakekannan osto. Techniline on johtava konevuokrauspalvelujen tuottaja Tsekin tasavallassa, minkä lisäksi toimintaa on Slovakiassa. Technilinen asiakaskunta koostuu johtavista kansallisista ja kansainvälisistä rakennus- ja teollisuusyrityksistä, joita se palvelee nykyaikaisella kalustolla. Cramo saavuttaa markkinajohtajuuden Tsekin nopeasti kasvavilla ja pitkälle kehittyneillä konevuokrausmarkkinoilla ja samalla aloittaa

7 SIA Tapeks Noma, Latvia Kumla Lift AB ja Hyrcenter i Skövde AB, Skanska Danmark, Tanska Rakennusosakeyhtiö Hartela, Suomi ZAO Cramo Rentakran, Venäjä toiminnan uudella markkina-alueella Slovakiassa. 4,0 70 SIA Tapeks Noman koko osakekannan osto. Tapeks Noma tarjoaa asiakkailleen monipuolisia vuokrauspalveluja 16 toimipisteessä eri puolilla Latviaa. Yritysoston jälkeen Cramosta tulee toiseksi suurin vuokrauspalvelujen tarjoaja Latvian markkinoilla. Kauppaan liittyy myös Cramon ja Tapeks Groupin välinen operatiivista ja markkinointiyhteistyötä koskeva sopimus. Tapeks Group -konserni on Latvian johtava rakennuskoneiden ja -laitteiden tukkukauppias. 3,15 11 Kahden vuokrausyhtiön, Kumla Lift AB:n ja (arvio Hyrcenter i Skövde AB:n koko osakekannan vuodelle osto. 2007) Molemmat yhtiöt ovat erikoistuneet nostinkaluston vuokraukseen. Toiminnot sijaitsevat Kumlassa ja Skövdessä ssa. n.a. n.a. Skanskan Tanskan vuokraustoimintojen osto, kauppa sisältää koko henkilöstön, olemassa olevat koneet ja laitteet sekä ulkoiset vuokraussopimukset. Cramon arvion mukaan yritysosto lisää konsernin vuotuista vuokrauksen volyymiä vähintään sadalla miljoonalla Tanskan kruunulla. Kauppaan liittyy myös kaikki Pohjoismaat kattava yhteistyösopimus Cramon ja Skanskan välillä. Yritysosto Tanskassa vahvistaa Cramon tavoitetta jatkaa aktiivisena toimijana melko sirpaleisen markkinan yhdentymisessä. n.a. 0 Cramo ja Hartela ovat sopineet työmaatilojen ulkoistamisesta. Sopimuksen ensimmäisessä vaiheessa Cramo sitoutuu ostamaan kaikki Hartelan työmaatilat. Kaiken kaikkiaan sopimus kattaa noin 200 työmaatilaa. Sopimus on Cramolle strategisesti tärkeä, sillä se on yksi ensimmäisiä ulkoistamispalvelusopimuksia alallamme Suomessa. n.a. 20 Cramo ja ZAO Rentakran perustivat yhteisen yhtiön Venäjälle. Cramo omistaa uudesta yhtiöstä 75 % ja ZAO Rentakran 25 %. Uusi yhtiö vuokraa korkealaatuisia rakennuskoneita ja nostimia sekä toimittaa niihin liittyviä palveluita rakennusyhtiöille ja teollisuudelle. Sen toiminta käynnistyy välittömästi Rentakranin toimipisteissä Moskovassa, Jekaterinburgissa ja Krasnodarissa.

8 Oskarin Vuokrakone Oy, Suomi JM-Alltrans Oy, Suomi Cramo Nederland B.V., Alankomaat Göby AB, Jyväskylän Konevuokraamo Oy, Suomi Kongsberg Maskinutleie AS, Norja Hamar Liftutleie AS, Norja 0,8 Uusi yhtiö laajentaa nopeasti toimintaansa myös muihin Venäjän suurkaupunkeihin asiakkaidensa myötä. Järjestely toteuttaa Cramon aiemmin määrittämää strategiaa laajentaa toimintaa Itä- Euroopassa. 7 Oskarin Vuokrakone Oy:n vuokraus- ja myyntiliiketoiminnan osto. Yhtiöllä on toimipisteet Jämsässä ja Jyväskylässä sekä dealer-toimipiste Mäntässä. Liiketoimintakauppa vahvistaa Cramon markkina-asemaa Keski-Suomessa. n.a. 3 JM-Alltrans Oy:n vuokrausliiketoiminnan osto. Yhtiö keskittyy pienten maanrakennuskoneiden vuokraukseen pääkaupunkiseudulla Yhtiöllä on yksi vuokrauspiste Kirkkonummella Liiketoimintakauppa vahvistaa Cramon markkina-asemaa pääkaupunkiseudulla pienten 12,7 3,5 maanrakennuskoneiden vuokrausmarkkinoilla ja vahvistaa edelleen sen kannattavaa kasvua. 90 Cramo AB:n kokonaan omistaman tytäryhtiön Cramo Nederland B.V:n, myynti Jaston Groep B.V:lle (Jaston). Jaston on Alankomaissa toimiva rakennustelinevuokraukseen keskittynyt yhtiö. Yritysmyynti on linjassa Cramon strategian kanssa, jonka mukaan se panostaa nykyiselle ydinmarkkina-alueelleen Pohjoismaissa, sekä Keski- ja Itä-Euroopan nopeasti kasvaville vuokrauspalvelumarkkinoille. 12 ssa Sundsvallin alueella toimivan vuokrauspalveluyhtiön Göby AB:n koko osakekannan osto Göby on erikoistunut työmaatilojen, työlavojen sekä sähköistykseen liittyvien koneiden ja laitteiden vuokraukseen. Göbyn noin 500 työmaatilaa ovat hyväkuntoisia ja yhtiöllä on laaja asiakaskunta. Yritysosto on osa Cramon kasvustrategiaa mainituilla tuotealueilla ja se vahvistaa yhtiön markkina-asemaa ssa. n.a. 5 Jyväskylän Konevuokraamo Oy:n vuokrausliiketoiminnan osto. Yhtiöllä on yksi vuokrauspiste Jyväskylässä. Liiketoimintakauppa vahvistaa Cramo Oyj:n markkina-asemaa Jyväskylän markkinoilla ja vahvistaa edelleen sen kannattavaa kasvua. 0,65 1,9 2 Norjalaisen Kongsberg Maskinutleie AS:n koko osakekannan osto. Yritysosto vahvistaa Cramon markkina-asemaa Kongsbergin ja Drammenin alueella Norjassa. 5 Norjalaisen Hamar Liftutleie AS:n koko osakekannan osto. Yhtiö keskittyy henkilönostimiin.

9 UAB Aukstumines Sistemos, Liettua Maropol Sp.zo.o., Puola Cramo Holding BV, Säve Sp.zo.o., Puola 2,2 1,7 (2005) 267 (2005) 1,0 (2004) Yritysosto vahvistaa Cramon markkina-asemaa Norjan kone- ja laitevuokrauksen markkinoilla erityisesti Ostlandetin alueella. Osana Cramo-konsernia yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet jatkaa kasvuaan tarjoamalla asiakkailleen yhä monipuolisempia vuokrauspalveluja. 31 Liettualaisen UAB Aukstumines Sistemosin koko osakekannan osto. Yhtiöllä on kolme vuokrauspistettä ja se on erikoistunut vaativien nostinlaitteiden ja työlavojen toimittamiseen rakennus- ja asennusyrityksille sekä teollisuudelle. Yritysoston seurauksena Cramo saavuttaa voimakkaasti kasvavilla Baltian konevuokrausmarkkinoilla markkinajohtajan aseman nyt myös Liettuassa. Samalla tehty kauppa vahvistaa Cramon erityisosaamista vaativien nostinratkaisujen toimittajana Keski- ja Itä-Euroopassa. 17 Puolalaisen henkilönostimien vuokraukseen keskittyneen Maropol Sp.zo.o:n koko osakekannan osto Yhtiöllä on kolme vuokrauspistettä Puolassa sekä yksi Tsekin tasavallassa Cramo Holding BV:n koko osakekannan osto Yhtiö on Euroopan johtavia vuokrausyrityksiä. Yritysoston tuloksena syntyy yksi Euroopan suurimmista vuokrausalan yrityksistä. 12 Puolalaisen henkilönostimien vuokraukseen keskittyneen Säve Sp.zo.o:n koko osakekannan osto

CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, 2005-2010

CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, 2005-2010 CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, 2005-2010 Kohdeyhtiö 24.6.2010 Lemminkäinen Talo Oy Keskija Lounais- 12.4.2010 Lemminkäinen Talo Oy Itä- ja Pohjois- 22.12.2009 Cramo Finlandin timanttiporaus

Lisätiedot

CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT,

CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, 2005-2016 Kohdeyhtiö Liikevaihto (EUR m) Päivämäärä Henkilöstö Kuvaus 1.4.2016 Kurottaja- ja Kuljetuspalvelu Parviainen Oy 3 (2015) 23 Cramo vahvistaa logistiikka-

Lisätiedot

CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT,

CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, 2005-2017 Kohdeyhtiö Liikevaihto (EUR m) Päivämäärä Henkilöstö Kuvaus 14.7.2017 Loxam A/S 20 (2016) 80 13.6.2017 Just Pavillon A/S DKK 27 (2016) n/a Cramon Tanskan

Lisätiedot

CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, 2005-2015

CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, 2005-2015 CRAMON TÄRKEIMMÄT YRITYSOSTOT JA -MYYNNIT, 2005-2015 Kohdeyhtiö Liikevaihto (EUR m) Päivämäärä Henkilöstö Kuvaus 13.2.2015 Visby Hyresmaskiner AB SEK 20 (2013) - Cramo vahvistaa asemaansa Gotlannin saaren

Lisätiedot

CRAMO OYJ. Yhtiökokous Vesa Koivula POWERING YOUR BUSINESS

CRAMO OYJ. Yhtiökokous Vesa Koivula POWERING YOUR BUSINESS CRAMO OYJ Yhtiökokous 23.4.2008 Vesa Koivula POWERING YOUR BUSINESS Markkinat 2007 Rakentaminen kasvoi kaikilla Cramon markkina-alueilla Tanskaa lukuunottamatta Ruotsissa noin 7 % Suomessa noin 5 % Norjassa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja 18.5.2005 Ramirent - konserni lyhyesti Ramirent on johtava rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraukseen keskittynyt yritys, joka toimii Suomen,

Lisätiedot

SHAPE & SHARE CRAMO OYJ

SHAPE & SHARE CRAMO OYJ SHAPE & SHARE CRAMO OYJ Varsinainen yhtiökokous 2018 Leif Gustafsson, toimitusjohtaja Helsinki, 28.3.2018 VAHVA ASEMA VUOKRAUS- MARKKINOILLA #2 Euroopassa #1 #2 Pohjoismaissa (Siirtokelpoiset tilat) in

Lisätiedot

CRAMO OYJ. PÖRSSISÄÄTIÖN PÖRSSI-ILTA Helsinki 26.11.2012. Martti Ala-Härkönen Talous- ja rahoitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS

CRAMO OYJ. PÖRSSISÄÄTIÖN PÖRSSI-ILTA Helsinki 26.11.2012. Martti Ala-Härkönen Talous- ja rahoitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS CRAMO OYJ PÖRSSISÄÄTIÖN PÖRSSI-ILTA Helsinki 26.11.2012 Martti Ala-Härkönen Talous- ja rahoitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS Cramo-konserni lyhyesti Tuotteet Kohderyhmä Tunnusluvut 2011 Toimipisteverkosto

Lisätiedot

Yhtiökokous. Vesa Koivula 18.4.2007

Yhtiökokous. Vesa Koivula 18.4.2007 Yhtiökokous Vesa Koivula 18.4.2007 Konsernituloslaskelma *1-12/2005 luvut ovat pro forma -tietoja 1-12/ 1-12/ Muutos EUR (1 000) 2006 2005 % LIIKEVAIHTO 402 425 334 302 20,4 % Liiketoiminnan muut tuotot

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2005

Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2005 Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2005 Kari Kallio, toimitusjohtaja Ramirent-konserni lyhyesti Ramirent on yksi Euroopan johtava konevuokraamo. Tällä hetkellä Ramirentillä on 270 (223) toimipistettä yhdessätoista

Lisätiedot

Katsaus Q3 tulokseen ja Cramon kasvustrategia

Katsaus Q3 tulokseen ja Cramon kasvustrategia Katsaus Q3 tulokseen ja Cramon kasvustrategia Toimitusjohtaja Vesa Koivula Sijoitus Invest 07 15.11.2007 Katsaus Q3 tulokseen 2 Cramo-konserni lyhyesti Historia Perustettu 1953 Osake listattuna Helsingin

Lisätiedot

CRAMO OYJ KAUPPA 2010 SEMINAARI Vesa Koivula Toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS

CRAMO OYJ KAUPPA 2010 SEMINAARI Vesa Koivula Toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS CRAMO OYJ KAUPPA 2010 SEMINAARI 30.9.2009 Vesa Koivula Toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS 1 Sisältö Cramo-konserni lyhyesti Liiketoimintaympäristön muutokset Toimenpiteet kilpailukyvyn turvaamiseksi

Lisätiedot

Ramirent ostaa Stavdal AB:n. 8. huhtikuuta 2019

Ramirent ostaa Stavdal AB:n. 8. huhtikuuta 2019 1 Ramirent ostaa Stavdal AB:n 8. huhtikuuta 2019 Ramirent ostaa Stavdal AB:n ja nousee Ruotsin johtavaksi konevuokrausyhtiöksi 2 Ramirent ostaa konevuokrausyhtiö Stavdalin, joka toimii 11 kaupungissa Ruotsissa

Lisätiedot

Vakaa kehitys jatkui. Osavuosikatsaus tammi maaliskuu /4/2019

Vakaa kehitys jatkui. Osavuosikatsaus tammi maaliskuu /4/2019 Vakaa kehitys jatkui 2 2019 kohokohdat LIIKEVAIHTO 163,0 (167,5) miljoonaa euroa, laskua -2,7 % tai -0,7 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla VERTAILUKELPOINEN LIIKETULOS (EBIT) 17,3 (21,2) miljoonaa

Lisätiedot

konevuokraus kasvaa tuomalla tehokkuutta työmaille

konevuokraus kasvaa tuomalla tehokkuutta työmaille Sijoitusmessut 2016 konevuokraus kasvaa tuomalla tehokkuutta työmaille Tapio Kolunsarka, toimitusjohtaja, Ramirent oyj Ramirent on johtava konevuokrausratkaisujen tarjoaja Markkinajohtaja kahdeksassa maassa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Ramirent -konserni lyhyesti Ramirent on johtava rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraukseen keskittynyt yritys, joka toimii Suomen, Ruotsin,

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu klo 9.00

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu klo 9.00 CRAMOLLA VAHVA ALKUVUOSI - OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2007 Liikevaihto 107,3 (83,6) milj. euroa, kasvua 28,4 % Liikevoitto ennen yrityshankinnoista aiheutuneita aineettomien hyödykkeiden poistoja (EBITA)

Lisätiedot

Ramirentin vuosi Kari Kallio, toimitusjohtaja Yhtiökokous , Pörssisali

Ramirentin vuosi Kari Kallio, toimitusjohtaja Yhtiökokous , Pörssisali Ramirentin vuosi 2007 Kari Kallio, toimitusjohtaja Yhtiökokous 9.4.2008, Pörssisali Ramirent lyhyesti Pohjoismaiden sekä Keski- ja Itä- Euroopan johtava konevuokraamo Liikevaihto 634 Me (2007) Yli 3.600

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Ramirent - konserni lyhyesti Ramirent on johtava rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraukseen keskittynyt yritys, joka toimii Suomen, Ruotsin,

Lisätiedot

VUOSI- KERTOMUS 2006 CRAMO OYJ

VUOSI- KERTOMUS 2006 CRAMO OYJ VUOSI- KERTOMUS 2006 CRAMO OYJ SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO SIVU Tietoja osakkeenomistajille 2 Vuosi 2006 lyhyesti 3 Cramo lyhyesti 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Toimintaympäristö 8 Liiketoiminta

Lisätiedot

Terveydenhuollon kasvava ammattilainen

Terveydenhuollon kasvava ammattilainen Terveydenhuollon kasvava ammattilainen Orion jakautuu 1.7.2006 Orion konserni Uusi Orion Oyj Oriola KD Oyj Orion Pharma Orion Diagnostica KD Oriola Lääkkeiden ja diagnostisten testien T&K, valmistus ja

Lisätiedot

CRAMO OYJ Sijoitus-Invest 2010. Vesa Koivula toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS

CRAMO OYJ Sijoitus-Invest 2010. Vesa Koivula toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS CRAMO OYJ Sijoitus-Invest 2010 Vesa Koivula toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS Yhteenveto Q3/2010 Vahvistuneet markkinat, kannattavuus parani Toisen vuosineljäksen lopulla alkanut markkinakäänne jatkui

Lisätiedot

YIT:n maantieteellinen laajentuminen

YIT:n maantieteellinen laajentuminen 1 YIT:n maantieteellinen laajentuminen Hannu Leinonen Toimitusjohtaja Tilaisuus, analyytikoille, sijoittajille ja medialle 30.5.2008 2 Sisältö Maantieteellisen laajentumisen strategian toteuttaminen YIT:n

Lisätiedot

01 June 2015. Subject/Place/Occasion

01 June 2015. Subject/Place/Occasion Palveluyritys Missiomme on tukea asiakkaitamme ja toimittajatehtaitamme ja tuottaa niille lisäarvoa Välitämme ihmisistä Enemmän kuin laajan tuotevalikoiman toimittaminen: Tukea jokapäiväiseen työhön Yksinkertaiset

Lisätiedot

LIIKETOIMINTAKATSAUS 1 9/2017

LIIKETOIMINTAKATSAUS 1 9/2017 LIIKETOIMINTAKATSAUS 1 9/2017 HEINÄ-SYYSKUU 2017 Liikevaihto 191,9 (184,8) milj. euroa; kasvua 3,8 %; kasvu paikallisissa valuutoissa 4,0 %. Orgaaninen liikevaihdon kasvu 5,5 % Vertailukelpoinen EBITA-liikevoitto

Lisätiedot

15,9 % (11,4 %); 15,7 % (8,4 %) 110,7 (94,0) milj. EUR investointien jälkeen -23,1 (-11,5) milj. EUR kasvoi 64,1 % ja oli 0,32 (0,20) EUR

15,9 % (11,4 %); 15,7 % (8,4 %) 110,7 (94,0) milj. EUR investointien jälkeen -23,1 (-11,5) milj. EUR kasvoi 64,1 % ja oli 0,32 (0,20) EUR 362,6 (338,7) milj. EUR, kasvua 7,0 % tai 10,1 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla kasvoi 40,9 % ja oli 48,4 (34,4) milj. EUR tai 13,4 % (10,2 %) liikevaihdosta 15,7 % (8,4 %) 15,9 % (11,4 %); 110,7

Lisätiedot

Kannattavuus parani, liikevaihto ennätystasolla

Kannattavuus parani, liikevaihto ennätystasolla Kannattavuus parani, liikevaihto ennätystasolla Esitys yhtiökokoukselle 2013 26.3.2013 Toimitusjohtaja Magnus Rosén Vuoden 2012 Pääkohdat Liikevaihto kasvoi 714,1 (649,9) milj. euroon, kasvu 9,9 % ja 7,7

Lisätiedot

Jakelutoiminta kansainvälistymisen toisena tukijalkana?

Jakelutoiminta kansainvälistymisen toisena tukijalkana? Jakelutoiminta kansainvälistymisen toisena tukijalkana? Erkki Järvinen toimitusjohtaja CMD, Kansainvälistymisstrategia Taustaa 2 n kansainvälistymisen keihäänkärjiksi valitut toimialat: Lehtijakelutoiminta

Lisätiedot

KESKO OSTAA ONNISEN 1

KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN Velaton kauppahinta noin 369 milj. euroa Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto 10/2014-9/2015 1,4 mrd euroa, käyttökate 39 milj. euroa Onninen toimii Suomessa,

Lisätiedot

CRAMO KONSERNIESITTELY

CRAMO KONSERNIESITTELY CRAMO KONSERNIESITTELY Cramo-konserni lyhyesti Yhtiö Cramo palveluyritys, joka tarjoaa kone- ja laitevuokrauspalveluja sekä vuokraa ja myy siirtokelpoisia tiloja Suomi Asiakkaat Rakennusteollisuus Muut

Lisätiedot

YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008

YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008 YIT-konserni Osavuosikatsaus 1-6/2008 Hannu Leinonen Konsernijohtaja Analyytikko- ja sijoittajatilaisuus 25.7.2008 1 Sisältö Osavuosikatsaus 1-6/2008 Strategisia askeleita kaudella Näkymät vuodelle 2008

Lisätiedot

MAGNUS ROSÉN, TOIMITUSJOHTAJA YHTIÖKOKOUS

MAGNUS ROSÉN, TOIMITUSJOHTAJA YHTIÖKOKOUS MAGNUS ROSÉN, TOIMITUSJOHTAJA YHTIÖKOKOUS 17.3.2016 Liikevaihto kasvoi 635,6 milj. euroon, kasvua 3,6 % tai 6,0 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla EBITA 66,8 (65,8) milj. EUR tai 10,5 % (10,7 %)

Lisätiedot

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy

Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio. Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Uponorin ja KWH-yhtymän yhdyskuntateknisen liiketoiminnan suunniteltu fuusio Jyri Luomakoski, Uponor Oyj Peter Höglund, KWH-yhtymä Oy Sopimuksen pääkohdat Uponor ja KWH-yhtymä ovat julkistaneet aikeensa

Lisätiedot

Q3/2009 Osavuosikatsaus Sijoittajaesitys. 11.11.2009 Franciska Janzon Viestintäjohtaja

Q3/2009 Osavuosikatsaus Sijoittajaesitys. 11.11.2009 Franciska Janzon Viestintäjohtaja Q3/2009 Osavuosikatsaus Sijoittajaesitys 11.11.2009 Franciska Janzon Viestintäjohtaja Ramirent lyhyesti Johtava laitevuokrausyritys Pohjoismaissa, Keski- ja Itä-Euroopassa Symbolimme Toiseksi suurin yritys

Lisätiedot

Toinen vahvan kehityksen vuosi

Toinen vahvan kehityksen vuosi Toinen vahvan kehityksen vuosi Tanskan konevuokrausliiketoiminnan myynti vaikutti lukuihin 2018 kohokohdat Liikevaihto ja vertailukelpoinen kannattavuus paranivat 2 LIIKEVAIHTO 711,7 (685,5) miljoonaa

Lisätiedot

kohti parempaa kannattavuutta

kohti parempaa kannattavuutta Tampere-talo sijoitusmessut kohti parempaa kannattavuutta Tapio Kolunsarka, toimitusjohtaja 4.4.2017 Johtava markkina-asema konevuokrauksessa Itämeren ympärillä Markkinajohtaja 8 maassa liikevaihto 665

Lisätiedot

CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2015 KANNATTAVAA KASVUA LÄPI VUODEN, VAHVA KASSAVIRTA

CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2015 KANNATTAVAA KASVUA LÄPI VUODEN, VAHVA KASSAVIRTA TILINPÄÄTÖSTIEDOTE /2015 / CRAMO OYJ / MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2015 KANNATTAVAA KASVUA LÄPI VUODEN, VAHVA KASSAVIRTA 10-12/2015 keskeiset tapahtumat (vertailutiedot

Lisätiedot

Pörssi-illat maaliskuu 2011 Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä

Pörssi-illat maaliskuu 2011 Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä 1 Stockmann-konserni lyhyesti Kansainvälinen vähittäiskaupan yritys, joka on perustettu vuonna 1862 Kolme liiketoimintayksikköä: tavarataloryhmä, Lindex

Lisätiedot

YIT:n tapahtumia. Hannu Leinonen Toimitusjohtaja. Ylimääräinen yhtiökokous

YIT:n tapahtumia. Hannu Leinonen Toimitusjohtaja. Ylimääräinen yhtiökokous 1 YIT:n tapahtumia Hannu Leinonen Toimitusjohtaja Ylimääräinen yhtiökokous 6.10.2008 Itävalta Latvia Liettua Norja Puola Romania Ruotsi Saksa Suomi Tanska Tshekki Unkari Venäjä Viro 2 Sisältö Osavuosikatsaus

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2008 Kari Kallio, toimitusjohtaja 15.8.2008 1 15.8.2008 Osavuosikatsaus 1-6/2008 2008 Ramirent Ramirent lyhyesti Pohjoismaiden sekä Keski- ja Itä- Euroopan johtava konevuokraamo

Lisätiedot

2017 vahvan parannuksen vuosi

2017 vahvan parannuksen vuosi Yhtiökokous 218 217 vahvan parannuksen vuosi Tapio Kolunsarka, Toimitusjohtaja 15.3.217 Saanko esitellä Ramirentin johtoryhmän Pierre BRORSSON, EVP ja CFO Øyvind EMBLEM, EVP, Norja ULRIKA DUNKER EVP, HENKILÖSTÖ

Lisätiedot

YHTIÖKOKOUS 2011. Toimitusjohtaja Magnus Rosén. 7.4.2011, Pörssisali, Helsinki

YHTIÖKOKOUS 2011. Toimitusjohtaja Magnus Rosén. 7.4.2011, Pörssisali, Helsinki YHTIÖKOKOUS 2011 Toimitusjohtaja Magnus Rosén 7.4.2011, Pörssisali, Helsinki TULEVAISUUTTA KOSKEVAT LAUSUMAT Tämän esityksen aikana esitetään useita tulevaisuuteen suunnattuja lausumia. Ne ovat lausumia,

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Kari Kallio

Osavuosikatsaus Kari Kallio Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2007 Kari Kallio Toimitusjohtaja Sisältö Ramirent-konserni lyhyesti Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2007 Markkinat ja näkymät vuodelle 2007 Liitteet Tuloslaskelma, tase ja rahavirtalaskelma

Lisätiedot

RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE OSAVUOSIKATSAUS

RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE OSAVUOSIKATSAUS RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE 7.8.2003 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2003 30.6.2003 Ramirent-konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 80,7 (34,1) ME, kasvua 137% verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Lisätiedot

2007 Tilinpäätöstiedote 15.2.2008 klo 9.00

2007 Tilinpäätöstiedote 15.2.2008 klo 9.00 CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2007 VAHVAA KASVUA KANNATTAVASTI Liikevaihto 496,4 (402,4) milj. euroa, kasvua 23,4 % EBITA-liikevoitto 96,0 (72,8) milj. euroa, kasvua 31,8 %; liikevoitto (EBIT) 91,8

Lisätiedot

CRAMO OYJ. Sijoitus-Invest 09 POWERING YOUR BUSINESS

CRAMO OYJ. Sijoitus-Invest 09 POWERING YOUR BUSINESS CRAMO OYJ Sijoitus-Invest 9 POWERING YOUR BUSINESS Sisällysluettelo Cramo konserni lyhyesti ja markkinakatsaus Osavuosikatsaus Q3/29 Konsernin tulos Liiketoimintasegmentit Toimenpiteet kilpailukyvyn takaamiseksi

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2008 Kari Kallio, toimitusjohtaja 9.5.2008 Sisältö Ramirent-konserni lyhyesti Strategia Taloudelliset tavoitteet Osavuosikatsauksen 1-3/2008 pääkohdat Markkinanäkymät Vuoden 2008

Lisätiedot

LIIKETOIMINTAKATSAUS 1-3/2017

LIIKETOIMINTAKATSAUS 1-3/2017 HYVÄ ALKU VUODELLE LIIKETOIMINTAKATSAUS 1-3/2017 TAMMI-MAALISKUU 2017 LIIKETOIMINTAKATSAUS /2017 / CRAMO OYJ Liikevaihto 162,9 (155,4) milj. euroa; kasvua 4,8 %; kasvu paikallisissa valuutoissa 5,2 % EBITA-liikevoitto

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE SWECO Tiedotus

LEHDISTÖTIEDOTE SWECO Tiedotus SWECO Tiedotus 2003-12-03 RUOTSALAINEN KONSULTTIYRITYS SWECO OSTAA PIC ENGINEERING OYJ:N SWECO ostaa Suomen toiseksi suurimman suunnittelu- ja konsulttiyrityksen PIC Engineering Oyj:n koko osakekannan.

Lisätiedot

Yhtiökokous Magnus Rosén, toimitusjohtaja

Yhtiökokous Magnus Rosén, toimitusjohtaja Yhtiökokous 2014 26.3.2014 Magnus Rosén, toimitusjohtaja @ Ramirent 2014 2013: Vahva rahavirtojen kasvu tuki vahvaa tasetta Liikevaihto oli 647,3 (714,1) milj. euroa, laskua 9,4 % EBITA 92,1 (100,6) milj.

Lisätiedot

YHTIÖKOKOUS 2012. Toimitusjohtaja Magnus Rosén. 28.3.2012, Scandic Marina Congress Center, Helsinki

YHTIÖKOKOUS 2012. Toimitusjohtaja Magnus Rosén. 28.3.2012, Scandic Marina Congress Center, Helsinki YHTIÖKOKOUS 2012 Toimitusjohtaja Magnus Rosén 28.3.2012, Scandic Marina Congress Center, Helsinki TULEVAISUUTTA KOSKEVAT LAUSUMAT Tämän esityksen aikana esitetään useita tulevaisuuteen suunnattuja lausumia.

Lisätiedot

Q3/2009 Osavuosikatsaus. 11.11. 2009 Toimitusjohtaja Magnus Rosén

Q3/2009 Osavuosikatsaus. 11.11. 2009 Toimitusjohtaja Magnus Rosén Q3/29 Osavuosikatsaus 11.11. 29 Toimitusjohtaja Magnus Rosén Tammi-syyskuu lyhyesti Liikevaihto aleni -29, % 376,3 (53,1) :oon; -22,4 % paikallisessa valuutassa Liikevoitto 32,4 (99,4) ; liikevoittomarginaali

Lisätiedot

43,3 (32,2) milj. EUR, kasvua 34,5 % investointien jälkeen -1,3 (9,7) milj. EUR

43,3 (32,2) milj. EUR, kasvua 34,5 % investointien jälkeen -1,3 (9,7) milj. EUR 169,2 (165,1) milj. EUR, kasvua 2,5 % ja 3,3 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla 22,2 (25,3) milj. EUR tai 13,1 % (15,3 %) liikevaihdosta ja uudelleenorganisointikulut 20,4 milj. EUR 14,2 (24,8) milj.

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu klo 9.00

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu klo 9.00 CRAMOLLA VAHVA ALKUVUOSI - OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2007 Liikevaihto 223,7 (180,3) milj. euroa, kasvua 24,0 % Liikevoitto ennen yrityshankinnoista aiheutuneita aineettomien hyödykkeiden poistoja (EBITA)

Lisätiedot

RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE (5)

RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE (5) RAMIRENT OYJ PÖRSSITIEDOTE 20.10.2003 1(5) OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2003-30.9.2003 Ramirent-konsernin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 126,5 (58,1) ME, kasvua 118% verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Lisätiedot

VUOSI- KERTOMUS 2006 CRAMO OYJ

VUOSI- KERTOMUS 2006 CRAMO OYJ VUOSI- KERTOMUS 2006 CRAMO OYJ SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO SIVU Tietoja osakkeenomistajille 2 Vuosi 2006 lyhyesti 3 Cramo lyhyesti 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Toimintaympäristö 8 Liiketoiminta

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus Liite 4 Toimitusjohtajan katsaus Juha Varelius, toimitusjohtaja 12.3.2013 Lähes 1000 huippuosaajaa Kansainvälistyvä pörssiyhtiö 14 toimipistettä, seitsemässä eri maassa TUKHOLMA SUOMI (5) OSLO MOSKOVA

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote Kari Kallio

Tilinpäätöstiedote Kari Kallio Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2006 Kari Kallio Toimitusjohtaja Sisältö Ramirent-konserni lyhyesti Tilinpäätös 2006 Markkinat ja näkymät vuodelle 2007 Liitteet Tuloslaskelma ja tase Tunnuslukuhistoria 10

Lisätiedot

kohti parempaa kannattavuutta

kohti parempaa kannattavuutta yhtiökokous 2017 kohti parempaa kannattavuutta Tapio Kolunsarka, toimitusjohtaja 16.3.2017 esittelyssä Ramirentin johtoryhmä olemme sitoutuneet luomaan tuloksia sekä arvoa osakkeenomistajille yhtiökokous

Lisätiedot

Ibero Liikelahjat osaksi Wulff-konsernia

Ibero Liikelahjat osaksi Wulff-konsernia Ibero Liikelahjat osaksi Wulff-konsernia Wulff-Yhtiöt on ostanut 28.9.2008 Ibero Liikelahjat Oy:n koko osakekannan Progift Oy:ltä. Yrityskauppa vahvistaa Wulff-konsernin liikelahjamyyntiä ja asemaa liikelahjamarkkinoilla.

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2006 Kari Kallio, toimitusjohtaja Sisältö Ramirent-konserni lyhyesti Osavuosikatsaus 1-6/2006 Markkinat ja näkymät vuodelle 2006 Liitteet Tunnuslukuhistoria 10 suurinta osakkeenomistajaa

Lisätiedot

RAMIRENT SIJOITUSKOHTEENA

RAMIRENT SIJOITUSKOHTEENA RAMIRENT SIJOITUSKOHTEENA Pörssisäätiön sijoitusilta 21.11.2013 Tomi Lindell Sijoittajaviestintä Ramirent lyhyesti Johtava konevuokraamo Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä- Euroopassa, liikevaihto 714 miljoonaa

Lisätiedot

Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen

Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Pörssi-ilta Tampereella 7.3.2013 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

CRAMO OYJ. VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Vesa Koivula Toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS

CRAMO OYJ. VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Vesa Koivula Toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS CRAMO OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 13.4.2010 Vesa Koivula Toimitusjohtaja POWERING YOUR BUSINESS Cramo Oyj - Varsinainen Yhtiökokous 13.4.2010 Cramon vuosi 2009 Näkymät vuodelle 2010 2 Cramon vuosi 2009

Lisätiedot

CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE PARANEVA KANNATTAVUUS, VAHVA KASSAVIRTA

CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE PARANEVA KANNATTAVUUS, VAHVA KASSAVIRTA TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2013 / CRAMO OYJ / FOR A GREAT DAY AT WORK CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2013 PARANEVA KANNATTAVUUS, VAHVA KASSAVIRTA 1-12/2013 keskeiset tapahtumat (vertailutiedot edellisvuoteen

Lisätiedot

Kannattavasti kasvava YIT

Kannattavasti kasvava YIT 1 14.11. 2007 YIT OYJ Kannattavasti kasvava YIT Sijoitus - Invest 14.11.2007 klo 11.30-11.50 Konsernijohtaja Hannu Leinonen 15.11.2007 klo 15.30-15.50 Varatoimitusjohtaja Sakari Toikkanen 2 14.11. 2007

Lisätiedot

RAKENTAJAIN KONEVUOKRAAMON OSAVUOSIKATSAUS VAHVA TULOSKUNTO JATKUU

RAKENTAJAIN KONEVUOKRAAMON OSAVUOSIKATSAUS VAHVA TULOSKUNTO JATKUU OSAVUOSIKATSAUS 1 (17) RAKENTAJAIN KONEVUOKRAAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.9.2006 - VAHVA TULOSKUNTO JATKUU - Liikevaihto 285,8 (58,1) milj. euroa, kasvua edellisvuoden pro forma -liikevaihtoon (241,9 milj.

Lisätiedot

2008 Tilinpäätöstiedote 11.2.2009 klo 9.00

2008 Tilinpäätöstiedote 11.2.2009 klo 9.00 CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2008 HYVÄ SUORITUS HAASTAVASSA TOIMINTAYMPÄRISTÖSSÄ Liikevaihto 579,8 (496,4) milj. euroa, kasvua 16,8 %; kasvu paikallisissa valuutoissa 19,5 % EBITA-liikevoitto 102,2

Lisätiedot

CRAMON TULOS TAVOITTEIDEN MUKAINEN - OSAVUOSIKATSAUS

CRAMON TULOS TAVOITTEIDEN MUKAINEN - OSAVUOSIKATSAUS CRAMON TULOS TAVOITTEIDEN MUKAINEN - OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.9.2008 Liikevaihto 436,5 (352,7) milj. euroa, kasvua 23,8 %, kolmannella neljänneksellä kasvua 20,7 % EBITA-liikevoitto 82,3 (69,8) milj. euroa,

Lisätiedot

TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013. 26.3.2014 Johanna Lamminen

TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013. 26.3.2014 Johanna Lamminen TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013 26.3.2014 Johanna Lamminen Gasum lyhyesti Gasum on suomalainen luonnonkaasujen osaaja. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, ja siirtää ja toimittaa sitä energiantuotantoon, teollisuudelle,

Lisätiedot

VUOKRAUSTOIMIALAN ESIKUVA - TERVETULOA CRAMO-KONSERNIIN. Huhtikuu 2011 / 1

VUOKRAUSTOIMIALAN ESIKUVA - TERVETULOA CRAMO-KONSERNIIN. Huhtikuu 2011 / 1 VUOKRAUSTOIMIALAN ESIKUVA - TERVETULOA CRAMO-KONSERNIIN Huhtikuu 2011 / 1 Cramo-konserni lyhyesti Tuotteet Kohderyhmä Tunnusluvut 2010 Toimipisteverkosto Henkilöstö Vuokrattavan kaluston määrä Cramo tarjoaa

Lisätiedot

2 364, ,1. 6,3 Tapaturmataajuus, LTIFR huollettavaa kohdetta 15,6. 12 maata. Listattu Nasdaq Helsingissä 93 % ISO 14001

2 364, ,1. 6,3 Tapaturmataajuus, LTIFR huollettavaa kohdetta 15,6. 12 maata. Listattu Nasdaq Helsingissä 93 % ISO 14001 Caverion lyhyesti Caverion Life Cycle Solutions for Buildings and Industries Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille

Lisätiedot

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin.

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Pörssisäätiön kiinteistöaamu 19.9.2012 1 Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2006 Kari Kallio

Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2006 Kari Kallio Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2006 Kari Kallio toimitusjohtaja Sisältö Ramirent-konserni lyhyesti Osavuosikatsaus 1-9/2006 Markkinat ja näkymät vuodelle 2006 Liitteet Tuloslaskelma ja tase Tunnuslukuhistoria

Lisätiedot

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT PÄÄSIVU YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT Osaamisen taustalla liki 100 vuoden kokemus 1914 Viipurissa Donuard Kuschakoff perusti Karjalan Lumppu- ja Romuliikkeen 1948 Pariisin rauhansopimus:

Lisätiedot

Oriola KD Oyj yhtiökokous 2010

Oriola KD Oyj yhtiökokous 2010 Oriola KD Oyj yhtiökokous 2010 Toimitusjohtajan katsaus Eero Hautaniemi 7.4.2010 Oriola KD 2006 2010 Liike Vaihto Me 2000 Pörssilistaus Uusi strategia Toiminnan tehostamisen aloittaminen Toiminnan tehostamisen

Lisätiedot

vahva liikevaihdon kasvu ja parantunut tuloskertymä

vahva liikevaihdon kasvu ja parantunut tuloskertymä Osavuosikatsaus tammimaaliskuu vahva liikevaihdon kasvu ja parantunut tuloskertymä Tapio Kolunsarka, toimitusjohtaja Pierre Brorsson, talousjohtaja 9.5. 17 avainluvut Liikevaihto 164,6 (146,0) milj. EUR,

Lisätiedot

Fondia Oyj Leena Hellfors, Tj

Fondia Oyj Leena Hellfors, Tj 18.3.2010 Fondia Oyj Leena Hellfors, Tj Mikä Fondia? 1. Fondian historia 2. Fondian strategia 3. Fondia sijoituskohteena 4. Fondian vuosi 2018 5. Taloudelliset tavoitteet 6. Asiakkaamme ja Fondiaanit Fondian

Lisätiedot

Mikä on rakennuskoneala ja mitkä ovat sen näkymät?

Mikä on rakennuskoneala ja mitkä ovat sen näkymät? Mikä on rakennuskoneala ja mitkä ovat sen näkymät? Pekka Pajakkala Asiakasjohtaja VTT, Kiinteistöt ja rakentaminen 13.12.21 12.12.21 2 Rakennuskoneala ja sen ennakointi - mitä haluttiin Määritellä markkina

Lisätiedot

CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE

CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2012 VAHVA KASSAVIRTA, TULOSTAVOITTEET SAAVUTETTIIN 1-12/2012 keskeiset tapahtumat (vertailutiedot edellisvuoteen suluissa): - Liikevaihto 688,4 (679,9) milj. euroa;

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Kari Kallio

Osavuosikatsaus Kari Kallio Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2007 Kari Kallio Toimitusjohtaja Sisältö Ramirent-konserni lyhyesti Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2007 Markkinat ja näkymät vuodelle 2007 Liitteet Tuloslaskelma ja tase Tunnuslukuhistoria

Lisätiedot

SanomaWSOY kohti tulevaa

SanomaWSOY kohti tulevaa SanomaWSOY kohti tulevaa Hannu Syrjänen toimitusjohtaja Capital Markets Day 2 Esityksen runko Keskeisiä strategisia tavoitteitamme Toimenpiteitä Taloudelliset tavoitteet Uudet liiketoimintamahdollisuudet

Lisätiedot

Fondia Oyj Leena Hellfors, Tj

Fondia Oyj Leena Hellfors, Tj 18.3.2010 Fondia Oyj Leena Hellfors, Tj Mikä Fondia? 1. Fondian historia 2. Fondian strategia 3. Fondia sijoituskohteena 4. Fondian vuosi 2018 5. Taloudelliset tavoitteet 6. Asiakkaamme ja Fondiaanit Fondian

Lisätiedot

Yhtiökokous 2010 Toimitusjohtaja Magnus Rosén

Yhtiökokous 2010 Toimitusjohtaja Magnus Rosén Yhtiökokous 2010 Toimitusjohtaja Magnus Rosén CEO review / 2010 Ramirent TILIKAUSI 2009 2 2009: TERVE RAHAVIRTA JA VAHVISTUNUT TALOUDELLINEN ASEMA VAIKEASSA YMPÄRISTÖSSÄ Liikevaihto laski 29 % ja oli 503

Lisätiedot

Uusi pyyhintäkuitukankaiden globaali markkinajohtaja

Uusi pyyhintäkuitukankaiden globaali markkinajohtaja Uusi pyyhintäkuitukankaiden globaali markkinajohtaja Petri Rolig toimitusjohtaja 4.8.2011 4.8.2011 1 Uusi pyyhintäkuitukankaiden globaali markkinajohtaja Suominen on allekirjoittanut sopimuksen Ahlstrom

Lisätiedot

Oriola KD Venäjän kasvaville lääkkeiden vähittäis ja tukkukauppamarkkinoille. Eero Hautaniemi, toimitusjohtaja 17.3.2008

Oriola KD Venäjän kasvaville lääkkeiden vähittäis ja tukkukauppamarkkinoille. Eero Hautaniemi, toimitusjohtaja 17.3.2008 Oriola KD Venäjän kasvaville lääkkeiden vähittäis ja tukkukauppamarkkinoille Eero Hautaniemi, toimitusjohtaja 17.3.2008 Merkittävä strateginen hanke Oriola KD:lle Oriola KD Oyj on allekirjoittanut sopimuksen,

Lisätiedot

CRAMON OSAVUOSIKATSAUS

CRAMON OSAVUOSIKATSAUS OSAVUOSIKATSAUS 2012 / CRAMO OYJ / POWERING YOUR BUSINESS CRAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.9.2012 KANNATTAVUUS PARANEE 1-9/2012 keskeiset tapahtumat (vertailutiedot edellisvuoteen suluissa): Liikevaihto

Lisätiedot

Pääomasijoittaja johdon kumppanina. Pääomasijoitusinfo Toimitusjohtaja Juha Tukiainen

Pääomasijoittaja johdon kumppanina. Pääomasijoitusinfo Toimitusjohtaja Juha Tukiainen Pääomasijoittaja johdon kumppanina Pääomasijoitusinfo 6.9.2017 Toimitusjohtaja Juha Tukiainen MB Rahastot johtava suomalainen pääomasijoittaja / Vuonna 1988 perustettu riippumaton suomalainen pääomasijoittaja

Lisätiedot

KESKEISET TUNNUSLUVUT (M ) 4-6/14 4-6/13 Muutos % 1-6/14 1-6/13 Muutos % 1-12/13

KESKEISET TUNNUSLUVUT (M ) 4-6/14 4-6/13 Muutos % 1-6/14 1-6/13 Muutos % 1-12/13 CRAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2014 HAASTAVA ALKUVUOSI, TEHOSTAMISTOIMET KÄYNNISSÄ 4-6/2014 keskeiset tapahtumat (vertailutiedot edellisvuoteen suluissa): Liikevaihto 159,8 (160,1) milj. euroa; muutos

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Q / CRAMO OYJ / POWERING YOUR BUSINESS

OSAVUOSIKATSAUS Q / CRAMO OYJ / POWERING YOUR BUSINESS OSAVUOSIKATSAUS 2012 / CRAMO OYJ / POWERING YOUR BUSINESS 1 OSAVUOSIKATSAUS 2012 / CRAMO OYJ / POWERING YOUR BUSINESS CRAMON OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2012 LIIKEVAIHTO JA TULOS KASVOIVAT 1-3/2012 keskeiset

Lisätiedot

CRAMON VuOkRAus- konsepti käyttöön

CRAMON VuOkRAus- konsepti käyttöön CRAMON Vuokrauskonsepti käyttöön VUOSIKERTOMUS 2011 Lisätehoa yrityksenne toimintaan Hankkeesta ei koskaan pidä kieltäytyä kaluston puutteen takia. Cramo tarjoaa vuokrausratkaisut talonrakentamiseen, maa-

Lisätiedot

KANNATTAVA KASVU JATKUI

KANNATTAVA KASVU JATKUI KANNATTAVA KASVU JATKUI LIIKETOIMINTAKATSAUS /2018 / CRAMO OYJ HEINÄ SYYSKUU 2018 Liikevaihto 197,9 (191,9) milj. euroa; kasvua 3,1 %; kasvu paikallisissa valuutoissa 7,5 %. Orgaaninen liikevaihdon kasvu

Lisätiedot

yitgroup.com/fi Enemmän elämää kestävissä kaupungeissa

yitgroup.com/fi Enemmän elämää kestävissä kaupungeissa yitgroup.com/fi Enemmän elämää kestävissä kaupungeissa 1912 1920 1950 1960 1970 1987 1995 2000 2013 2015 Allmänna Ingeniörsbyrån Ab (AIB) perustaa konttorin Helsinkiin. Suomalaiset liikemiehet perustavat

Lisätiedot

09.12.2014 Ylimääräinen yhtiökokous

09.12.2014 Ylimääräinen yhtiökokous 09.12.2014 Ylimääräinen yhtiökokous Hallituksen täydentäminen Hallitus ehdottaa, että hallitusta täydennetään uudella jäsenellä ja että uudeksi hallituksen jäseneksi valitaan KTM, CEFA Saga Forss (s. 1969).

Lisätiedot

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen

Tikkurila. 150 vuotta värien voimaa. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Tikkurila 150 vuotta värien voimaa Toimitusjohtaja Erkki Järvinen Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat johdon näkemyksiin ja yleistä

Lisätiedot

KASVUN VUOSI CRAMO OYJ

KASVUN VUOSI CRAMO OYJ KASVUN VUOSI CRAMO OYJ VUOSIKERTOMUS 2007 POWERING YOUR BUSINESS SISÄLLYSLUETTELO 3 SISÄLLYSLUETTELO SIVU STRATEGIA JA TÄRKEIMMÄT TAPAHTUMAT Tietoja osakkeenomistajille 5 Cramo lyhyesti 6 Vuoden 2007 tärkeimmät

Lisätiedot

ORGAANINEN LIIKEVAIHTO KASVOI JA KANNATTAVUUS PARANI VUONNA 2017

ORGAANINEN LIIKEVAIHTO KASVOI JA KANNATTAVUUS PARANI VUONNA 2017 ORGAANINEN LIIKEVAIHTO KASVOI JA KANNATTAVUUS PARANI VUONNA 2017 TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2017 / CRAMO OYJ LOKA-JOULUKUU 2017 Liikevaihto 196,7 (192,9) milj. euroa; kasvua 2,0 %; kasvu paikallisissa valuutoissa

Lisätiedot

KONE- JA LAITEVUOKRAUS 1-3/2018

KONE- JA LAITEVUOKRAUS 1-3/2018 LIIKETOIMINTAKATSAUS /2018 / CRAMO OYJ VAHVA ENSIMMÄINEN VUOSINELJÄNNES MOLEMMILLE DIVISIOONILLE KBS INFRA OSA CRAMOA 1. MAALISKUUTA ALKAEN TAMMI-MAALISKUU Liikevaihto 175,3 (162,9) milj. euroa; kasvua

Lisätiedot

CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2014 TULOS PARANI LOPPUVUONNA

CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2014 TULOS PARANI LOPPUVUONNA CRAMON TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2014 TULOS PARANI LOPPUVUONNA 10-12/2014 keskeiset tapahtumat (vertailutiedot edellisvuoteen suluissa): Liikevaihto 180,6 (175,1) milj. euroa; kasvua 3,1 %. Liikevaihdon

Lisätiedot

Cramo. - johtava eurooppalainen konevuokrauskonserni

Cramo. - johtava eurooppalainen konevuokrauskonserni Cramo - johtava eurooppalainen konevuokrauskonserni Cramo Group pähkinänkuoressa Cramo Group perustettiin 3. tammikuuta 2006, kun kaksi Euroopan johtavaa vuokrausyritystä, Rakentajain Konevuokraamo ja

Lisätiedot