Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Koneautomaation sv - kaikki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Koneautomaation sv - kaikki"

Transkriptio

1 Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Koneautomaation sv - kaikki TAUSTAKYSYMYKSET 1. Mikä on sukupuolesi? 2. Mikä on ikäsi? 3. Mikä on kansalaisuutesi?

2 4. Mitkä ovat aikaisemmat suorittamasi tutkinnot? Voit valita useampia vaihtoehtoja. 5. Missä yksikössä opiskelet tällä hetkellä? 20. Suuntautumisvaihtoehto (Kone- ja tuotantotekniikka, Oulu)

3 28. Kummassa opiskelet? INFO: Nuorten amk-tutkintoon johtava koulutus: - Kelpoisuusvaatimuksena yleinen tai alakohtainen hakukelpoisuus - Toteutetaan päiväopiskeluna - ASIOn ryhmätunnuksen kuudes merkki N Aikuisten amk-tutkintoon johtava koulutus: - Kelpoisuusvaatimuksena tutkinnon lisäksi yleensä työkokemusta ja/tai korkeakouluopintoja - Voidaan toteuttaa päiväopiskeluna tai monimuoto-opiskeluna - ASIOn ryhmätunnuksen kuudes merkki A 29. Monesko lukuvuosi (mukaan lukien kuluva lukuvuosi) sinulla on menossa läsnäolevana nykyisessä koulutusohjelmassasi?

4 OAMK OPISKELUPAIKKANA 30. Mitkä seuraavista tekijöistä vaikuttivat opiskelupaikan valintaasi? Valitse 1-3 tärkeintä tekijää. Avoimet vastaukset: Muu, mikä - aikaisempi työkokemus alalta - Soveltuvuus keksintöjen tuottamiseen 31. Mitkä seuraavista tekijöistä vaikuttivat opiskelupaikan valintaasi? Valitse 1-3 tärkeintä tekijää. Ei vastauksia. 32. Mitkä tietolähteet olivat Sinulle tärkeitä opiskelupaikkaa hakiessasi? Valitse 1-3 tärkeintä tekijää.

5 Avoimet vastaukset: Muu, mikä - Ei mitkään - Internetin tietolähteet - ei voi muistaa enää 33. Mitkä tietolähteet olivat Sinulle tärkeitä opiskelupaikkaa hakiessasi? Valitse 1-3 tärkeintä tekijää. Ei vastauksia. 34. Vastaavatko omat kokemuksesi opiskelusta ja Oulun seudun ammattikorkeakoulusta sitä mielikuvaa, joka sinulla oli ennen opintojen aloittamista? 35. Miten kokemuksesi opiskelusta ja Oulun seudun ammattikorkeakoulusta eroavat siitä mielikuvasta, joka sinulla oli ennen opintojen aloittamista?

6 Vastaajien määrä: 11 Avoimet vastaukset: Mielikuva ennen opintojen aloittamista oli parempi, koska - luulin koulutusta vaativammaksi - työhistoriaa ja aikaisemmin hankittua ammattitaitoa ei huomioida mitenkään! - luulin kaikkien opettajien olevan alansa ammattilaisia ja osaavan opettaa. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole. - näin olin kuullut - luulin koulua käytännönläheisemmäksi - en tiennyt kirjallisen tuotoksen tasovaatimuksista - ajattelin koulutuksen olevan käytännönläheisempää ammattikorkeakoulussa Avoimet vastaukset: Mielikuva ennen opintojen aloittamista oli huonompi, koska - Tampere oli eka vaihtoehto - opiskeuluaikana oli vähemmän vapaita yhteisiä projekteja, kuten esim. student formula ym. 36. Suosittelisitko Oamkia opiskelupaikkaa etsivälle? Avoimet vastaukset: En, miksi? - EN ole itse tyytyväinen koulupaikkaan - Joustamaton ja opiskelijaa motivatoimaton organisaatio. - Opinto tarjonnassa ei oteta huomioon vanhemmuuden tuomia velvoitteita Avoimet vastaukset: Kyllä, miksi? - Oulu yleisesti ottaen hyvä paikka asua. Oamk kouluna hyvä siinä missä muutkin. - mukava ilmapiiri - monipuoliset mahdollisuudet - tarjolla paljon koulutusohjelmia ja suuntautumisia - hyvä sijainti, laadukas opetus - Yleisesti ottaen hyvä koulu. - sijainti, miljöö - helppoa - Miksei? - Helposti sisäistettävä ja laadukas opiskelijaympäristö/opiskelijakaupunki, suht halvat asunnot ja lyhyet välimatkat - Laadukas koulutus, hyvät, uudet ja ajantasalla olevat työkalut ja samalla myös työtilat, henkilökunta ammattitaitoista, joustavuus lukujärjestyksissä (opettajan kanssa voi sopia tuntien siirtämisestä parempaan ajankohtaan), kansainvälisyys (vaihto-opiskelu), hyvä ellei loistava yhteneväisyys tekniikan puolella. - Jos tulee pohjoisesta ja haluaa lukea konetekniikkaa niin ei sitä kauempaa kannata hakea. Oamkilla on suuren koulun edut. - lienee parhaita amk-kouluja keski- ja pohjoissuomessa - Hyvät valmiudet työelämään. - Ihan ok - Looginen koulu - Konepuolen opinnot sopivan laajoja ja ajan tasalla - Kyllä täällä on joitakin hyviäkin opettajia. - Toimiva kokonaisuus ja hyvät opiskeluolosuhteet.

7 - olen tyytyväinen täällä opiskeluun - Laadukas opetus verrattuna moniin pienempiin AMK:n - Miksi ei - Hyvä koulu, teetetään paljon harjoituksia ja llisiä tehtäviä, joista oppii - hyviä elämyksiä ja hyvä paikkakunta - Oamkin koulutustarjonta ja opetuksen laatu ovat hyviä. - Hyvät puitteet opiskeluun. - laadukasta/korkeatasoista opetusta - Rento paikka - Rentoa opiskelua - ok opetus - Hyvä kokemus 37. Arvioi yksikköäsi opiskelupaikkana osittain osittain Opettajien ja opiskelijoiden yhteistyö toimii 0% 0% 5% 25% 67,5% 2,5% 40 4,7 Opiskeluryhmässäni on hyvä yhteishenki 2,5% 2,5% 0% 17,5% 65% 12,5% 40 4,8 Opiskelijoiden lainen osaamisen lähtötaso huomioidaan 5% 10% 22,5% 32,5% 25% 5% 40 3,8 Olen tyytyväinen opetuksen tasoon 2,5% 7,5% 7,5% 45% 35% 2,5% 40 4,1 Olen motivoitunut opiskeluun 5% 2,5% 17,5% 22,5% 35% 17,5% 40 4,3 Opiskelupaikkavalintani on onnistunut 0% 5% 7,5% 25% 45% 17,5% 40 4,6 Opetuksessa huomioidaan ulkomaisten opiskelijoiden monikulttuurinen tausta 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0 2,5% 4,6% 10% 27,9% 45,4% 9,6% 240 4,4 OPINTOJEN SISÄLTÖ Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat jättää vastaamatta seuraaviin kysymyksiin. Muille vuosikursseille kysymykset ovat pakollisia. 38. Arvioi oman koulutusohjelmasi opintoja

8 osittain osittain Opinnot rakentuvat mielekkäistä osaamiskokonaisuuksista Opintojen työmäärä jakaantuu sopivasti lukuvuosille 2,5% 2,5% 12,5% 47,5% 32,5% 2,5% 40 4,1 5% 5% 10% 40% 37,5% 2,5% 40 4,1 Opinnoissa on riittävästi joustavuutta 5% 7,5% 20% 32,5% 30% 5% 40 3,9 Ammatillista osaamista kehittäviä opintoja on riittävästi 0% 7,5% 35% 25% 27,5% 5% 40 3,9 Yleistä työelämäpätevyyttä kehittäviä opintoja on riittävästi (esim. viestintä- ja vuorovaikutus, ongelmanratkaisu-, kehittämis- ja 2,5% 2,5% 15% 25% 35% 20% 40 4,5 organisaatio-osaaminen) 3% 5% 18,5% 34% 32,5% 7% 200 4,1 39. Arvioi toteutussuunnitelmaa osittai n osittai n en osaa sanoa Toteutussuunnitelma edisti oppimisen suunnittelua ja oppimistani 7,5% 7,5% 7,5% 37,5% 17,5% 2,5% 20% Mitä kehitettävää oman koulutusohjelmasi opinnoissa on? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 23 - Mielestäni pitäisi saada enemmän käytännönläheisiä ammatti aineita. Matematiikan ja fysiikan opiskelumäärää vähentää. - Säänölliset yritysvierailut alueen tuotantolaitoksiin antaisivat paremman kuvan tulevaisuuden sijoittautumisesta työelämään, lisäää motivaatiota.? Voisivat olla vapaaehtoisia, yhteisiä koulutusohjelmien kanssa vuoden fysiikan opetus on edelliseltä vuosituhannelta, ja erottuu muista matemaattispainotteisista aineista huonoudellaan - -> metodit, opetusasenne ja opetustilanne uusiksi TAI opettaja uusiksi!? - tutustumisia tehtaisiin. Lukio pohjalta tulevilla ei ole tarpeeksi tietoa/taito alan käytännön asioihin - Siirto-opiskelijoille ei ole järjestetty mitään ohjausta. - Soisin näkeväni vieläkin enemmän käytännön töitä opinnoissa. - Perusaineet, kuten fysiikka ja matematiikka voisi hieman enemmän suuntautua omalle alalleni.? Yleisesti kaikkien aineiden opettajien pitäisi teettää oppilaiden tyytyväisyyskyselyitä useammin, että opetuksen laatu ja suunta pysyisi tasaisena.? Opinto-ohjaus hieman loistaa poissaolollaan. - Mataali tulisi olla ajantasaista ja joidenkin aineiden opettajien ammattitaidon voi kyseenalaistaa perustellusti - Harjoitustöiden laajuutta pitäisi pienentää oikeasti eikä vain propagandajulisteiden mainosteksteissä. Toisena vaihtoehtona harjoitustöiden päällekkäisyyttä työkuormituksen tasaamiseksi.??

9 Tunneille pitäisi saada enemmän oikeaa sisältöä, muutakin kuin kirjan kopiointia paplle käsin. - Koulutusohjelma kaipaa lisää joustavuutta. Nykyisin siinä on pakollisissa kursseissa liikaa yleistä höpinää. Esim. tietokoneen käyttöä ei nykyisin tarvitse käydä niin perusteellisesti läpi, tai niille jotka tarvitsevat enemmän harjoitusta voisi olla omat kurssit siihen. Valinnaisissa olisi paljon mielenkiintoisia ja työelämässä hyödyllisiä kursseja, mutta niitä ei voi ottaa tarpeeksi, koska perusopinnoissa käydyt turhat tai liian laajat kurssit vievät niin paljon aikaa.?? - Huomioitava opiskelijan aikaisempi koulutus/ ammattitausta.? -> Mitä hyötyä on esim. valmistustekniikan hitsaus laboraatiosta sellaiselle joka on työskennellyt aikaisemmin 15 v. ammattihitsaajana? - kuitenkin laboraatioissa läsnäolo pakollista.?? Ennen koulutuksen aloittamista kertynyttä työkokemusta ei? saa hyväksiluettua.?? Esim: 16 vuoden työkokemusta metallialalta ei oikeuttanut edes hyväksilukemaan pakollisia harjoituspisteitä. Suoritettava pakollinen harjoittellu kesä aikaan. - Opetuksessa ei esitellä usein uusimpia teknologioita tai- innovaatioita. Ammattiopinnoissa pitäisi huomioida se, että valmistumme työelämään, jossa tekniikka on jatkuvassa kehityksessä. - Opinnoista osa voisi olla enemmän käytännönläheisiä, esim. valmistustekniikka, jossa laboratorioissa käytettäviin laitteisiiin voitaisiin tutustua teorian lisäksi käytännön kautta ennen tunteja, joissa täytyy tehdä työselostus. On joskus melko haastavaa tehdä esim. esitehtäviä koneistustavasta, johon liittyvää konetta ei välttämättä ole ikinä edes nähnyt. - Ouluun tarvittaisiin konetekniikan alalle koulutusvalinta, joka perehtyisi syvemmälle mekaniikkaan, lujuuslaskentaan yms. pnteiseen konetekniikkaan. Nyt koneautomaation valinta on tätä lähinnä, mutta meillä on todella paljon opintopisteitä sähkön, antureiden, ohjeilmoinnin yms puolella. Tuollaiset kurssit kuuluisivat enemmän valinnaisiin. Koulutuslinja, joka olisi puhtaasti mekanisiin suuntautunut olisi tervetullut. - osa kursseista saisi olla käytännönläheisempiä, koska ne ovat hankalia oppia teoriassa. - Valinnan vapautta ei nyt hirveästi ole, kurssit 4. vuonna oikeastaan ainoat. Ei ole oikein kerrottu että onko mahdollista käydä yliopiston puolella joillain kursseilla joita ei ehkä tarjota täällä? Olisi hyvä tapa laajentaa vaihtoehtoja. - osa opettajista on huonoja sekä osa kurssien sisällöistä vanhanaikaisia/turhia - Kurssien järjestystä voisi hieman muuttaa. Enemmän matematiikan ja fysiikan, lähinnä dvaattojen ja integraalien, sovellusta ammattiaineissa - Saisi toteuttaa opintoja oman elämäntilanteen suomilla mahdollisuuksilla - Osa opettajista ikäänkuin salaa tietoa, joista olisi hyötyä työelämässä. Pitää kysellä ja anoa että saisi tietoa lisää. Joillakin opettajilla taas on asenneongelma opettamiseen, joka ei edistä oppimista ollenkaan vaan pitää opiskelijat vain läpi pääsyn asenteella jatkossa. - Opetuksen taso vaihtelee paljon kurssilta toiselle. Osa opettajista on hyviä ja todella asiansa osaavia, osa tuntuu taasen olevan aivan yhtä hukassa kuin oppilaatkin. - OMAN OPISKELUN SUUNNITTELU 41. Oletko tehnyt henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS)? 42. Arvioi ehopsin käyttöä

10 Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat jättää vastaamatta seuraavaan kysymykseen. Muille vuosikursseille kysymys on pakollinen. Vastaajien määrä: 10 osittain osittain Olen päivittänyt ehopsiani säännöllisesti 20% 40% 10% 20% 10% 0% 10 2,6 ehopsin käyttäminen on hyödyllistä opintojen etenemisen kannalta 20% 30% 20% 10% 20% 0% 10 2,8 20% 35% 15% 15% 15% 0% 20 2,7 43. Arvioi HOPSin käyttöä Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat jättää vastaamatta seuraavaan kysymykseen. Muille vuosikursseille kysymys on pakollinen. Vastaajien määrä: 1 osittain osittain Olen päivittänyt HOPSiani säännöllisesti 0% 100% 0% 0% 0% 0% 1 2 Hopsin käyttäminen on hyödyllistä opintojen etenemisen kannalta 0% 100% 0% 0% 0% 0% 1 2 0% 100% 0% 0% 0% 0% Oletko hakenut opintojen hyväksilukemista? 45. Arvioi hyväksilukemiskäytänteitä Vastaajien määrä: 12

11 osittai n osittai n en osaa sanoa Hyväksilukemisen paatteet ovat selkeät 8,3% 0% 8,3% 25% 41,7% 8,3% 8,3% 12 3,9 46. Mitkä asiat helpottaisivat oman opiskelusi suunnittelua? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 24 - Ennen lukuvuoden alkua käytäisiin läpi sen vuoden opiskeltavat aineet. - Henkilökohtainen suunnittelu asiantuntijan kanssa. - Joku selkeä kaavio siitä mitä tulisi opiskella toisena, kolmantena ja neljäntenä vuonna. Toisen vuoden opiskelijana ei ole edes vielä minkäänlaista käsitystä miten tutkintoni etenee kohti valmistumista. Kaiketi tämä selviää Asiosta(?). Tietoisku em. asioista ei hattaisi. - Tiedotustilaisuuksia ja infoa tulevista valinnoista sun muusta opintoihin liittyvästä sais olla enemmän. Meille 2. vuotisille ei ole tänä vuonna kerrottu vapaavalintaisista oikeastaan yhtään mitään. - Infotilaisuudet olisivat mielestäni hyviä, joissa esim. käytäisiin läpi vuoden tarjontaa ja yleensäki enemmän tarjolla olevista vapaasti valittavista opinnoista. Enemmän ehkä valinnan vapautta ja henkilökohtaista neuvontaa ja opintojen suunnittelu apua henkilökohtaisella tasolla. - Opinto-ohjaaja, joka olisi motivoitunut auttamaan nuoria pääsemään tavoitteisiinsa. - 1.&2. vuoden opinnot ovat muodostuneet pakollisista kursseista (ei valinnan vaikeutta kun kaikki pakko käydä) On todella hankalaa, että lukujärjestykset muuttuvat jatkuvasti, podeiden mukaan ja lukujärjestyksen tulevat liian myöhään.?? Pitää rakentaa jokin selkeä sapluuna, että jos valitsee kurssin, joka sopii kalentin, se myös sopii sinne seuraavalla podilla. Esim. kursseille pitäisi laittaa aina tietty koodi, esim. numero 1. kurssi olisi lukujärjestyksessä tällä paikalla ja opiskelija tietäisi, että siihen paikkaan ei voi valita toista 1. kurssia. Näin saataisiin lukujärjestyksistä helpompia suunnitella ja ne palvelisivat opiskelijoita, jotka eivät käy koulua yhden ja saman ryhmän kanssa. - Tieto tulevasta - Tunneilla voisi jakaa enemmän tietoa esim. valinnaisten aineiden rakenteesta ja sisällöstä. - Pakollinen opinto-ohjauksen kurssi. Opinto-ohjauksessa voisi ottaa huomioon opiskelijan halukkuuden ja sopivuuden tulevaa ammattia/työtehtävää varten. - Lukujärjestykset pitäisi tulla paljon aiemmin. - Joustavuutta!!!!? mahdollisuus suorittaa opintoja myös kesäisin! Kaikki eivät halua olla kesäisin pakollisessa kesätyössä.? Nopeuttaakseen valmistumista olisi suotavaa olla mahdollisuus kesäopintoihin.? - Olisi hyvä jos näkisi lukujärjestykset pitemmäksi aikaa kerrallaan. Nykyisin haittaa pahasti suunnittelua, kun seuraavan lukujärjestyksen saa vasta paripäivää ennen jakson vaihtumista. Alusta asti selkeyttäisi toimintaa jos tietäisi tarkemmin milloin on mikäkin kurssi. Siis opintojen alussa näkisi jo että mikä kurssi on kolmannen vuoden keväällä... Pystyisi helposti nopeuttaa valmistumista kun kävisi hieman enemmän kursseja jo alusta asti. - Tiedon saaminen. - Valmistuminen olisi helposti siirrettävissä jo neljännenen vuoden syksyyn mikäli neljännen vuoden opintoja jaksotettaisiin painottumaan syksyyn tai jo 3 vuoden keväälle. nyt opintoja on tuntia viikossa 4 vuoden syksyllä. - Informaatiotunnit. - ehops-järjestelmän parempi esittely ja sen käyttämisen opettaminen koululla. Itse en koulun puolesta tiedä aiheesta juuri mitään muuta, kuin että se on olemassa. - Keskustelu tuokiot - Saisi suunnitella itse oman lukujärjestyksen - Lukujärjestykset voisi tulla aikaisemmin. - ASIO:ssa olisi mahdollista verrata suoraan omia opintoja(suoritettuja) ja ohjelmaan kuuluvia (jotka pitää käydä) ja näin saada selvä listä kursseista jotka on pakko suorittaa ja joita on mahdollista suorittaa. - Olisi tietenkin helpompi palastella kaikki ammattiin vaikuttavat opinnot itselle sopivaksi, jotta voi työskennellä oman jaksamisen mukaan eikä kasaannu liikaa töitä kerralla. Pari podia ovat olleet minulla aivan liian tiukkoja ja opettajat kasaavat harjoitustöitä aina sinne loppuun vaikka niitä pitäisi aloitella hyvissä ajoin. OPINTOJEN ETENEMINEN

12 47. Oletko ollut poissaolevana opintojesi aikana? (Lukukaudella tarkoitetaan syyslukukautta tai kevätlukukautta. Lukuvuodessa on kaksi lukukautta.) Avoimet vastaukset: Kyllä, montako lukukautta Mikä oli syynä poissaololle? Vastaajien määrä: 11 Avoimet vastaukset: Muu syy, mikä - Opiskelijavaihto 49. Arvioi kuinka paljon käytät aikaa opiskeluun (lähiopetustunnit ja itsenäinen työskentely) keskimäärin viikoittain

13 50. Oletko työskennellyt Oamkin opintojen ohessa viimeisen vuoden (12 kk) aikana? 51. Ovatko opintosi edenneet opintosuunnitelman mukaisessa aikataulussa?

14 52. Mitkä seuraavista tekijöistä ovat vaikuttaneet siihen, että opintosi eivät ole edenneet opintosuunnitelman mukaisessa aikataulussa? Voit valita useampia vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 15

15

16 Avoimet vastaukset: Vaikeudet tiettyjen oppiaineiden opiskelussa (esim. kielet, matematiikka tms.), missä aineissa? - Fysiikka - ammattiaineet - Mekaniikkasuunnittelu, lujuusoppi - Lähes puhtaasti kirjalliset kuten valmistustekniikka - Statiikka, Fysiikka - Koneenpiirustus - Kielet Avoimet vastaukset: Muu syy, mikä - Opetuksen laatu tietyssä aineessa. - Saamattomuus harkkatöiden parissa ;) 53. Arvioi opiskeluun liittyvää jaksamistasi osittain osittain Tunnen hukkuvani opintoihini liittyvään työmäärään Tunnen itseni haluttomaksi opinnoissani ja ajattelen usein lopettaa opiskelun Minulla on usein riittämättömyyden tunteita opinnoissani Nukun usein huonosti laisten opiskeluasioiden takia Minusta tuntuu, että olen menettämässä kiinnostukseni opiskelua kohtaan 15% 15% 30% 32,5% 5% 2,5% 40 3,1 25% 42,5% 12,5% 10% 10% 0% 40 2,4 12,5% 20% 25% 27,5% 12,5% 2,5% 40 3,2 35% 42,5% 12,5% 10% 0% 0% % 17,5% 20% 25% 5% 2,5% 40 2,7 Pohdin alituiseen, onko opiskelullani merkitystä 30% 20% 17,5% 22,5% 10% 0% 40 2,6 Murehdin opiskeluasioita paljon myös vapaa-aikana Ennen odotin saavani opinnoissani paljon enemmän aikaan kuin nyt Opiskelujen paine aiheuttaa ongelmia läheisissä ihmissuhteissani 15% 25% 25% 30% 5% 0% 40 2,9 20% 25% 27,5% 12,5% 12,5% 2,5% 40 2,8 37,5% 37,5% 12,5% 7,5% 5% 0% 40 2,1 24,4% 27,2% 20,3% 19,7% 7,2% 1,1% 360 2,6 54. Mitä muuta haluaisit kertoa opintojesi etenemiseen vaikuttavista tekijöistä? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 11 - Ei tämä ole kuin työtä muodossa, oma vastuu pitää tunnistaa. - Etätehtävien/kotitehtävien tekemisessä vaikeuksia, koska koulupäivän jälkeen kotona pyrkii olemaan miettimättä kouluasioita, ja keskittyä ihmissuhteisiin, henkilökohtaisiin taitoihin ja viihteeseen - Tähän mennessä kaikki läpi menemättömät kurssit ovat vain harjoitustöiden palautusta vaille.. - Liiallinen työmäärä saa yrittämään siitä missä aita on matalin ja oppiminen jää heikoksi. - Välillä opinnot kasaantuvat esim. kevätlukukaudella harjoitustyöt.

17 - Mielestäni koulun kannattaisi kannustaa aikataulua nopeampaan valmistumiseen, koska se onnistuisi helposti jos olisi enemmän tietoa koulutuksesta. Nykyisin opettajat "kieltävät" ottamasta ylimääräisiä kursseja jo opintojen alkuvaiheessa. - Työtilanteen heikkeneminen ja vaikeudet löytää koulutusta vastaavaa kesätyötä heikentävät motivaatiota. - Eniten opintojeni edistymiseeni on vaikuttanut motivaationi ja keskittymiskykyni. - Vaikka tentteihin yrittää lukea kunnolla, ne menevät joskus silti penkin alle. - Työmäärään hukkuminen on vain sen takia että olin vuoden vaihdossa ja joudun nyt käymään 3 ja 4 vuoden kursseja yhtäaikaa. Ei mahdoton, mutta aiheuttaa paljon töitä, ja luultavasti tämän takia opinnäytetyö viivästyy.?? Kiinostus laskee, nyt on hieman parantunut kun on tullut 3 ja 4 vuonna koko ajan enemmän ja enemmän omaan alaan liittyviä opintoja. - Vaihtoon lähtiessä sain aika huonot lähtötiedot että mitä minun kannattaisi opiskella vaihdon aikana. Laadin listan kursseista, jotka sopivat minulla mutta jotka linjanjohtaja hyväksyi eivät olleet sitten aivan parhaimmasta päästä mutta saimpahan kokemusta mitä täällä suomesta ei saa mistään. OPETUSJÄRJESTELYT JA TIEDOTTAMINEN 55. Arvioi opetusjärjestelyjä ja tiedottamista

18 osittain osittain Lukuvuoden aikataulu (lukuvuoden kesto, jaksotus / podit) on opintojeni etenemisen 0% 5% 12,5% 12,5% 60% 10% 40 4,6 kannalta toimiva Saan tietoa ryhmäkohtaisista työjärjestyksistä hyvissä ajoin Oman ryhmäni työjärjestyksen mukaisesti eteneminen sopii minulle Opintojaksoja toteutetaan riittävästi niin, että voin valmistua suunnitellussa aikataulussa Tenttimismahdollisuuksia on riittävästi, jotta voin valmistua suunnitellussa aikataulussa Olen tarvittaessa voinut suorittaa opintojani oman ryhmäni etenemisjärjestyksestä poiketen ASIOn opintojaksoilmoittautumisjärjestelmä on toimiva 5% 17,5% 10% 22,5% 30% 15% % 5% 17,5% 12,5% 42,5% 17,5% 40 4,4 2,5% 7,5% 5% 32,5% 42,5% 10% 40 4,4 5% 2,5% 17,5% 20% 47,5% 7,5% 40 4,3 10% 5% 17,5% 17,5% 40% 10% % 5% 5% 27,5% 42,5% 10% 40 4,2 Löydän Oivasta tarvitsemani tiedot 12,5% 10% 25% 27,5% 25% 0% 40 3,4 Olen saanut riittävästi tietoa opintotuen ajankohtaisista asioista Olen saanut riittävästi tietoa opiskelijoiden terveyspalveluista Olen saanut riittävästi tietoa lupa-asioista (viisumi, oleskelulupa, jatkettu oleskelulupa jne.) Olen saanut riittävästi tietoa asumisesta Suomessa Olen saanut riittävästi tietoa työnhausta Suomessa Olen saanut riittävästi tietoa verotuksesta Suomessa 2,5% 7,5% 25% 20% 42,5% 2,5% ,5% 15% 22,5% 22,5% 22,5% 0% 40 3,2 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0 7% 8% 15,8% 21,5% 39,5% 8,3% Oletko suorittanut opintoja toisesta yksiköstä?

19 57. Miksi et ole suorittanut toisen yksikön opintoja? Voit valita useampia vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 35 Avoimet vastaukset: Muu syy, mikä? - En ole oma-alotteisesti hakenut tietoa kysesistä mahdollisuuksista, koska en vielä nähnyt tarvetta niille. Luulen, että suoritan niitä vasta viimeisellä opiskeluvuotenani. 58. Arvioi opetukseen varattuja tiloja ja laitteita osittain osittain Lähiopetukseen varatut tilat ovat toimivat 5% 5% 10% 12,5% 57,5% 10% 40 4,4 Itsenäiseen opiskeluun varattuja tiloja on riittävästi Itsenäiseen opiskeluun tarvittavia välineitä / laitteita / ohjelmia on käytettävissä riittävästi 5% 25% 20% 15% 25% 10% 40 3,6 5% 20% 15% 25% 30% 5% 40 3,7 5% 16,7% 15% 17,5% 37,5% 8,3% 120 3,9 59. Miten opetusjärjestelyjä ja tiedottamista pitäisi parantaa? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 16 - Atk-luokat auki. - Hiljaista tilaa saisi olla enemmän. Kirjastokin on aika meluisa paikka suuren osan päivää. - Asion tiedotukset voisivat myös näkyä oppilaitoksen käytävällä korostuneemmin.? Vaihto-opiskeluun liittyvien oppilaitoksen edustajia voisi enemmän käydä pitämässä esittelyitä koululla. - Enemmän tiloja. Tietokoneita ole koskaan tarpeeksi vapaana. - Tiedottaminen: Kaikki toiminnot kirjastosta sähköpostiin pitäisi olla YHDEN palvelun takana, eikä hajautettuna

20 (Asio, Optima, webmail jne) (toimi lukiossa (Kainuussa Wilma) ja toimisi täälläkin).? Luokkien viihtyisyyttä saisi lisättyä pienentämällä vetoisuutta/ilmastoinnin puhallusta (vilu iskee ja pitää olla takki mukana tunneilla) - Lukujärjestykset olisi hyvä olla yleisesti nähtävissä jo ennen lopullista versiota ilman, että niitä joutuu etsimään jonkin "salaisen" osoitteen takaa. Joskus harvoin on ollut turhan ahdas opetustila (ts. vähän paikkoja), mutta yleensä riittävän kokoinen. - Hyvin monessa luokassa on edessä ttäin kiusallinen "tolppa" jonka läpi vedetään piuhoja katosta lattiaan joka estää näkyvyyttä joko taululle taikka valkokankaalle riippuen kumpaa kyseinen opettaja käyttää ja kummalla laidalla luokkaa istuu. - Toimivat atk-laitteistot olisivat todella suuri helpotus.? Koneet, ohjelmistot js tulostimet eivät toimi tai toimivat huonosti.? It-tukeen yhteyden ottaminen ei auta. Helpdeskiin laitetut tukipyynnöt suljetaan yhteyttä ottamatta.? Joten helpompaa on olla pyytämättä apua it-tukihenkilöiltä. - Lukujärjestykset ajoissa julki. - Keskusradiota voisi käyttää useammin. Tenttipäivistä pitäisi olla tieto ainakin pari viikkoa ennen tenttejä. - Välineistö, esim tietokoneet ja ohjelmat välillä huonoja. - Koululle lisenssit joilla saa opiskelussa tarvittavat ohjelmat kotiinkin tai toimivat tietokoneet ja ohjelmat koululle. Vanhimpien ohjelmien vaihto nykyaikaisilla käyttöjärjestelmillä toimivaksi (osa vaatii vielä MS-DOSin, osa 32-bittisen järjestelmän, osa XP:n) - enemmän atk-tiloja ryhmätöiden tekemiseen. - Konepuolella voisi olla myös oma ATK-tila josta löytyisivät tarpeelliset CAD/ym-ohjelmat. Tällä hetkellä ne ovat vain osassa ATK-luokista jotka ovat usein varattuja. - Itsenäiseen opiskeluun ei ole hirveästi tiloja, ellei käytä löuokkia. Toisaalta jos niitä käyttää niin on tiloja. Silti toivoisin "Opiskelijoiden olohuonetta" takaisin. Se oli hyvä hyvä tila jossa pystyi rauhassa opiskelemaan hieman (pöydät ja tuolit) ja juomaan ei ylihintaista kahvia, tai vain ottamaan torkut hyppytunnin aikana. - Olisi menty niinkuin ennenkin että ne kurssit käydään mitä sille vuodelle on tarkoitettu, nyt joku voi jopa jäädä jonkin kurssin ulkopuolelle koska pitää tietää puoli vuotta aiemmin että mitä opiskelee. Ei yksiköiden tarvitse olla kaikkien paskaa mitä sote ja liiketalous on. OHJAUS- JA TUKIPALVELUT 60. Oletko saanut riittävästi ohjausta seuraaviin? En ole Olen En ole tarvinnut Suomalaiseen opiskelukulttuuriin sopeutuminen 0% 0% 0% 0 Henkilökohtaisen opintosuunnitelman laadinta ja päivitys Vaihtoehtoisten ja vapaasti valittavien opintojen valitseminen 40% 25% 35% 40 27,5% 67,5% 5% 40 Hyväksilukemisen hakeminen 12,5% 45% 42,5% 40 Opinnoissa viivästyminen (esim. rästiin jääneet opinnot) 25% 45% 30% 40 Opiskelutaidot 30% 42,5% 27,5% 40 Henkilökohtaiset asiat 22,5% 27,5% 50% 40 Urasuunnittelu 47,5% 15% 37,5% 40 Harjoittelu 25% 60% 15% 40 Opinnäytetyö 27,5% 45% 27,5% 40 Työelämään siirtyminen 50% 17,5% 32,5% 40 30,8% 39% 30,3% 400

21 61. Jos vastasit johonkin edellä mainitusta/mainituista kohdista "En ole", ole hyvä ja tarkenna miksi et ole saanut riittävästi ohjausta? Voit valita useampia vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 29 Avoimet vastaukset: Muu, mikä? - Asiasta ei ole puhuttu 4 vuoden aikana kertaakaan - turhemmista asioista(hops jne) puhutaan jatkuvasti, mutta käytännössä tärkeistä asioista kuten urasta, opinnäytetyöstä tai opiskelutaidoista 62. Mistä muista asioista koet tarvitsevasi lisää ohjausta? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 5 - Voiko em. asioihin vaikuttaa? En ole ollut tietoinen kuka hoitaa esim. urasuunnittelua, onko se jokin henkilökohtainen palvelu? - Olisi hyvä jos joku katselisi perään kyselemättä. - Urasuunnittelu: Kaikki eivät ole kiinnostuneita metalliteollisuudesta = muitakin uravaihtoehtoja voisi esitellä koneautomaatio-linjalla opiskeleville? Opinnäytetyö: Muissa yksiköissä voidaan aloittaa jo ekana vuonna, meillä aiheesta ei ole edes kerrottu/ohjattu vielä? Työelämään siirtyminen: Asiasta ei puhuta muuten kuin ohimennen ("harjoitelkaa kanssakäymistaitoja", "harkoitelkaa kieliä", "sitten kun olette työelämässä..." tms)'? - Kesken opiskelujen uuteen opinahjoon siirryttyä tarvitaan kunnon perehdytys talon tavoille! - Työelämään siirtymisestä ja urasuunnittelusta ei ole lainkaan ollut puhetta. Opettajatuutorin ohjaus INFO: Musiikin ja tanssin koulutusohjelmat: opiskelijat arvioivat suuntautumisvaihtoehtovastaavan ohjausta Viestinnän koulutusohjelma: 1. ja 2. vuoden opiskelijat arvioivat opettajatuutorin ohjausta ja myöhempien vuosikurssien opiskelijat suuntautumisvaihtoehtovastaavan ohjausta 63. Onko opettajatuutorisi kutsunut sinut keskustelemaan opintojesi etenemisestä edellisen 12 kuukauden aikana?

22 64. Arvioi opettajatuutorisi ohjausta Vastaajien määrä: 14 osittain osittain Ohjaus on tukenut opintojeni edistymistä 0% 14,3% 7,1% 21,4% 42,9% 14,3% 14 4,4 Opettajatuutorini antama ohjaus on tärkeää 0% 0% 21,4% 21,4% 35,7% 21,4% 14 4,6 Olen tyytyväinen saamaani ohjaukseen 0% 14,3% 7,1% 21,4% 42,9% 14,3% 14 4,4 0% 9,5% 11,9% 21,4% 40,5% 16,7% 42 4,4 Opinto-ohjaajan ohjaus INFO: Musiikin ja tanssin koulutusohjelmat: opiskelijat arvioivat suuntautumisvaihtoehtovastaavan ohjausta 65. Oletko käynyt keskustelemassa opinnoistasi opinto-ohjaajasi kanssa? 66. Arvioi opinto-ohjaajasi ohjausta Vastaajien määrä: 11

23 osittain osittain Ohjaus on tukenut opintojen edistymistä 0% 18,2% 18,2% 18,2% 45,5% 0% 11 3,9 Opinto-ohjaajan antama ohjaus on tärkeää 9,1% 9,1% 9,1% 0% 54,5% 18,2% 11 4,4 Olen tyytyväinen saamaani ohjaukseen 0% 9,1% 0% 45,5% 45,5% 0% 11 4,3 3% 12,1% 9,1% 21,2% 48,5% 6,1% 33 4,2 67. Miten opintojen ohjausta tulisi kehittää? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 13 - Nykyinen malli hyvä. - Säänölliset tapaamiset ja seurantaa opiskelijan ja oppilaitoksen välillä. - eos. ryhmäharjoituksia/keskusteluja koska yksittäisten oppilaiden haastattelu vaikuttaa hitaalta - lukuvuosittain voitaisiin järjestää 1-2 kertaa tapaaminen jonkinlaisen opinto-ohjaajan kanssa jolloin käytäisiin läpi opiskelun sujumista ja muutenki niiden etenemistä, jossa sitten voitaisiin keskustella kysesistä asioista ja saadaisiin neuvoa jos siihen tarvetta olisi. Tapaaminen olisi kuiten hyvä olla rennon oloinen että opiskelijat eivät kokisi asiaa mitenkään rasitteeksi vaan päin vastoin. - Kuten edellä, peräänkatsomista saisi harrastaa - Vanhempien vuosikurssien oppilaat voisivat pitää esitelmän heidän työharjoitteluista/ kesätöistä alan yrityksissä.? - Useammin ohjaustuokioita! - Hyvissä ajoin tulisi kertoa mahdollisuuksista opintojen suorittamiseen nopeammassa aikataulussa kuin opintosuunnitelmassa. Tämä on mahdollista eikä rasitustaso ole vielä kovinkaan suuri. Itse olen tehnyt opintojen lisäksi 40 tuntia viikossa töitä. - Tämän hetkinen mahdollisuus käydä OPO:n luona siihen tarkoitetussa tilassa on hyvä. - Onko koululla opinto-ohjaaja? - Opintojen ohjauksessa pitää ajatella miten tuleva ammatti otetaan huomioon opinnoissa. - Enemmän henkilökohtaista - Yhteisiä tunteja voisi olla muulloinkin kuin vain ensimmäisenä vuotena niin tulisi porukkahenkeä lisää Oulun korkeakoululiikunta 68. Oletko käyttänyt Oulun korkeakoululiikunnan palveluja? 69. Miksi et ole käyttänyt Oulun korkeakoululiikunnan palveluja? Voit valita useampia vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 26

24 Avoimet vastaukset: Muu, mikä? - Oma-alotteisuuden puute - Liikuntapaikat liian kaukana kotoa, koulu kestää liian pitkään illalla. - Olen mukana seuratoiminnassa 70. Arvioi korkeakoululiikunnan palveluja. Vastaajien määrä: 14 osittain osittain Korkeakoululiikunta on edistänyt hyvinvointiani 0% 0% 0% 28,6% 21,4% 50% 14 5,2 Korkeakoululiikunta on edistänyt opintojani 0% 0% 7,1% 42,9% 21,4% 28,6% 14 4,7 Olen tyytyväinen korkeakoululiikunnan palveluihin 0% 0% 21,4% 7,1% 21,4% 50% % 0% 9,5% 26,2% 21,4% 42,9% 42 5 KANSAINVÄLISTYMISMAHDOLLISUUDET 71. Arvioi kansainvälistymiseen liittyviä asioita Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat jättää vastaamatta seuraavaan kysymykseen. Muille vuosikursseille kysymys on pakollinen.

25 osittain osittain Englanninkielisiä opintoja on tarjolla riittävästi 2,5% 12,5% 7,5% 17,5% 57,5% 2,5% 40 4,2 Monikulttuurisuuden näkökulma on sisällytetty hyvin opintoihin Opettajien kielitaito vieraalla kielellä opettamiseen on riittävä Opinnoissa on riittävästi mahdollisuuksia tehdä kirjallisia töitä ja muita tehtäviä englanniksi Opinnoissa käytetään riittävästi vieraskielistä kirjallisuutta ja opetusmataalia 5% 17,5% 12,5% 32,5% 27,5% 5% 40 3,8 5% 2,5% 10% 22,5% 50% 10% 40 4,4 5% 10% 15% 25% 37,5% 7,5% ,1% 10,3% 20,5% 15,4% 41% 7,7% 39 4 Vieraiden kielten tarjonta on riittävää 0% 2,5% 12,5% 20% 47,5% 17,5% 40 4,7 Opintoni kehittävät valmiuksia toimia kansainvälistä osaamista vaativissa tehtävissä Saan kansainvälisyysosaamista opinnoissani myös ilman vaihtoon lähtöä 0% 12,5% 12,5% 40% 32,5% 2,5% % 12,5% 17,5% 37,5% 20% 2,5% 40 3,5 Ulkomaisia opettajia on riittävästi 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0 4,1% 10% 13,5% 26,3% 39,2% 6,9% 319 4,1 72. Oletko ollut ulkomailla opiskelija- tai harjoitteluvaihdossa? 73. Miksi et ole ollut ulkomailla opiskelija- tai harjoitteluvaihdossa? Voit valita useampia vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 36

26 Avoimet vastaukset: Muu syy, mikä? - Opintojen eteneminen suunnitellusti. Pelkään, että vaihdossa oleminen viivästyttää opintojani. - ei vielä ajankohtainen - ei vielä ajankohtaista

27 - Olen ollut töissä 8 vuotta ympäri maailmaa - Ei ole vielä ajankohtaista - Liian moni pakollinen kurssi olisi jäänyt väliin, lähden vasta neljännen vuoden keväällä (jos lähden) 74. Oletko tulevaisuudessa kiinnostunut lähtemään ulkomaan vaihtoon? Vastaajien määrä: Arvioi opiskelijavaihtoasi ulkomailla Vastaajien määrä: 4 osittain osittain Ulkomaanjakso sopi hyvin silloiseen opintojeni vaiheeseen 0% 0% 0% 25% 50% 25% 4 5 Sain riittävästi ohjausta ulkomaanjaksoa varten 0% 0% 25% 0% 50% 25% 4 4,8 Kieliopintojen ajoitus tuki kansainväliseen vaihtoon osallistumistani Olen tyytyväinen siihen, miten ulkomailla suorittamani opinnot sisällytettiin tutkintooni Opintojen jatkaminen ulkomaanjakson jälkeen onnistui hyvin 0% 0% 0% 25% 50% 25% 4 5 0% 0% 25% 0% 50% 25% 4 4,8 0% 0% 0% 25% 50% 25% 4 5 Ulkomaanjakso kehitti ammatillisia valmiuksiani 0% 0% 0% 25% 0% 75% 4 5,5 0% 0% 8,3% 16,7% 41,7% 33,3% Mitä muuta haluaisit sanoa kansainvälistymismahdollisuuksista? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 11 - Kansainvälistymismahdollisuudet pitäisi jollakin tapaa ottaa osaksi pakollisia opintoja - Vanhoja oppilaita olisi kiva jututtaa - Vastaus aikasemmin eli, vaihto-opiskelupaikkojen edustajat voisivat pitää esittelyn omasta paikastaan ja maasta missä se sijaitsee. - Hienoa olisi osallistua laisiin infotilaisuuksia joissa olisi läsnä paikalla maista ja paikoista johon pystyy vaihtoon lähtemään jotta saisi enemmän tuntumaan paikasta ja vähän lähemmin kontaktia kyseisiin oppilaitoksiin/maihin/paikkoihin. - Ulkomaisia opettajia voisi hyödyntää (esim opettajavaihto). He antaisivat paljon enemmän/todenmukaisempaa näkemystä kansainvälisestä toiminnasta, ja edellyttäisivät vieraalla kielellä kommunikointia.? Englanti 1 kurssilla vieraili saksalainen amk opettaja, koin vierailun hyödylliseksi, mutta turhan lyhyeksi - Hyvä lisä niille jotka ovat kiinnostuneita!

28 - Vierailevat opettajat hyvä. - Lisää - lisää - KAnnattaa lähteä vaikka vähän epäröisikin. Parasta aikaa elämässä - Englanninkielen kursseja on hyvin, mutta englanninkielisiä kursseja ammattiaineista ei. OPISKELIJAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET 77. Tiedän osittain osittain Opiskeluoikeusaikani 2,5% 5% 0% 15% 47,5% 30% 40 4,9 Läsnä- / poissaolevaksi ilmoittautumisen käytänteet 0% 5% 2,5% 10% 45% 37,5% 40 5,1 Arvosanan korottamismahdollisuuteni 0% 0% 0% 20% 47,5% 32,5% 40 5,1 Arvioinnin oikaisemisen menettelytavat 5% 15% 15% 25% 30% 10% 40 3,9 Hyväksilukemisen paatteet 5% 10% 10% 20% 37,5% 17,5% 40 4,3 Vilpistä aiheutuvat seuraamukset 7,5% 12,5% 5% 17,5% 32,5% 25% 40 4,3 3,3% 7,9% 5,4% 17,9% 40% 25,4% 240 4,6 78. Arvioi seuraavien asioiden toteutumista osittain osittain Saan tietoon opintosuoritusteni arviointiperusteet 5% 2,5% 5% 25% 50% 12,5% 40 4,5 Saan arvioinnin kolmen viikon kuluessa tenttipäivästä tai sovitusta suorituksen 5% 7,5% 10% 20% 45% 12,5% 40 4,3 palautuspäivämäärästä 5% 5% 7,5% 22,5% 47,5% 12,5% 80 4,4 79. Oletko opiskelussasi joutunut arvoiseen asemaan?

29 80. Missä tilanteissa olet joutunut arvoiseen asemaan opiskelussasi? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 2 - Ylioppilastaustaiselta oppilaalta oletetaan menestystä matemaattisissa/luonnontieteellisissä aineissa, mutta vastavuoroisesti käytännönläheisissä aineissa miltei ilkutaan taitojen puutetta (valmistustekniikka: koneiden käyttö) - Mielipiteideni vuoksi olen joutunut palauttamaan samoja papereita useaan kertaan samalle opettajalle ennen kuin ovat kelvanneet. Tästä johtuen olen joutunut ravaamaan laboratorioissa huomattavasti enemmän kuin olisi tarvittu. OPINNÄYTETYÖ 81. Onko opinnäytetyösi valmis? 82. Arvioi seuraavien asioiden toteutumista Ei vastauksia. 83. Mihin opinnäytetyön vaiheeseen/-iin olisit tarvinnut lisää tukea? Voit valita useampia vaihtoehtoja.

30 Ei vastauksia. HARJOITTELU INFO: Liiketalouden yksikkö: kysymykset liittyvät vain ammattiharjoitteluun Sosiaali- ja terveysalan yksikkö: kysymykset liittyvät yksikön ulkopuoliseen harjoitteluun 84. Oletko suorittanut opintoihisi sisältyvää harjoittelua (kokonaan/osia)? 85. Oletko suorittanut harjoittelun Vastaajien määrä: Arvioi seuraavien asioiden toteutumista Vastaajien määrä: 33

31 osittain osittain Harjoittelupaikka löytyi / järjestyi helposti 9,1% 3% 9,1% 33,3% 30,3% 15,2% 33 4,2 Harjoittelu(t) oli(vat) sopivaan aikaan opinnoissani 0% 0% 3% 15,2% 57,6% 24,2% 33 5 Harjoittelu lisäsi opiskelumotivaatiotani 3% 3% 24,2% 21,2% 33,3% 15,2% 33 4,2 Harjoittelun työtehtävät vastasivat koulutusohjelman/opintojakson tavoitteita Harjoittelupaikan ohjaajalta saamani ohjaus tuki hyvin työtehtävieni suorittamista Ammattikorkeakoulun antama ohjaus harjoitteluprosessin aikana oli riittävää 12,1% 6,1% 21,2% 15,2% 39,4% 6,1% 33 3,8 15,2% 3% 18,2% 21,2% 30,3% 12,1% 33 3,8 24,2% 12,1% 12,1% 27,3% 18,2% 6,1% 33 3,2 Harjoittelu kehitti ammatillista osaamistani 9,1% 6,1% 12,1% 24,2% 27,3% 21,2% 33 4,2 10,4% 4,8% 14,3% 22,5% 33,8% 14,3% 231 4,1 87. Oliko sinulla nimetty ohjaaja harjoittelupaikastasi? Ei vastauksia. 88. Arvioi seuraavien asioiden toteutumista harjoittelussa Ei vastauksia. 89. Oliko sinulla nimetty harjoittelun ohjaaja ammattikorkeakoulusta? Ei vastauksia. 90. Miten/missä arvioit harjoitteluasi harjoittelun päätyttyä? Voit valita useampia vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 32

32 91. Mitä muuta haluaisit kertoa harjoittelustasi? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 7-1. vuoden opiskelijan on mahdoton saada kunnon kesätöitä tai juuri mitään kesätöitä ilman suhteita yrityksiin. - vastasi meneillään olevaa koulutusta - Harjoittelupaikan hakeminen osoittautui hankalammaksi mitä odotin. Alueelliset mahdollisuudet olivat runsaat, mutta niistä piti ottaa huomattavasti enemmän selvää itsenäisesti. Harjoittelupaikan saaminen ei selvästikkään ole sidottu siihen mitä mittejä tai referenssejä omaat. Täysin nolla-työkokemuksen omaavat saivat harjoittelupaikan itseni sijasta, vaikka arvion oman CV:ni huomattavan runsaammaksi kuin em. - Vaikeaa löytää harjoittelupaikkaa, etenkin Oulun alueelta. - harjoittelupaikan saanti on nykyään tosi vaikeaa. Pitää tyytyä melkein siihen mitä saa jos ei ole suhteita - Töissä tehtalla. Opin kyllä teräksen tuotannosta, mutta en saanut tehdä insinöörin töitä. - Olisi mukavaa jos koulun kautta olisi tarjolla enemmän harjoittelupaikkoja. Tällä hetkellä ainakin konepuolella harjoittelupaikat perustuvat lähinnä kesätyöpaikkoihin, joiden saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. TYÖELÄMÄVALMIUDET 92. Oletko tehnyt opintoihisi liittyen yhteistyötä (esim. kehittämistehtäviä, projekteja tai harjoitustöitä) yritysten, julkisten organisaatioiden tai järjestöjen kanssa? Voit valita useamman vaihtoehdon. Avoimet vastaukset: Muulla tapaa, miten? - Useita omia projekteja, ideoiden kehittelyä ym. 93. Miksi et ole tehnyt yhteistyötä? Voit valita useampia vaihtoehtoja. Vastaajien määrä: 29

33 Avoimet vastaukset: Muu syy, mikä? - Sopivia yhteistyötarjouksia ei ole tullut 94. Arvioi opintojesi kehittämiä työelämävalmiuksia Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat jättää vastaamatta seuraavaan kysymykseen. Muille vuosikursseille kysymys on pakollinen. osittai n osittai n en osaa sanoa Olen saanut työelämäkontakteja opintojeni aikana 17,5% 7,5% 10% 37,5% 15% 7,5% 5% 40 3,3 Opintoni kehittävät työelämässä tarvittavia yhteistyötaitoja Opintoni kehittävät valmiuksia toimia laisissa kehittämistehtävissä, esim. projekteissa 0% 0% 10% 12,5% 62,5% 10% 5% 40 4,5 0% 0% 2,5% 12,5% 65% 17,5% 2,5% 40 4,9 Opintoni kehittävät valmiuksia toimia yrittäjänä 5% 10% 17,5% 35% 20% 10% 2,5% 40 3,8 Opintoni kehittävät tutkimuksellisia valmiuksia (mm. tiedonhaku, -käsittely, ja soveltaminen) Opetuksessa saadut tiedot ja taidot vastaavat työelämän tarpeita 0% 2,5% 5% 32,5% 27,5% 25% 7,5% 40 4,4 0% 0% 15% 37,5% 30% 7,5% 10% 40 3,9 3,8% 3,3% 10% 27,9% 36,7% 12,9% 5,4% 240 4,1 95. Miten opintoja pitäisi mielestäsi kehittää, jotta valmistuvien työelämävalmiudet olisivat entistä paremmat? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 10 - Pitäisi ottaa enemmän esimerkkiä alan yrityksistä opetukseen liittyen. Puhuttaisiin enemmän yritysten toiminnasta - em. yritysvierailut toivottavia. - Kansainvälistä kokemusta ja kielitaitoa pitäisi kehittää ensimmäisestä vuodesta asti, projektitoimintaa vasta toisena vuonna - tutustumisia, käytännönläheisempiä töitä - Työelämässä olevien ihmisten pitämiä oppitunteja taikka jonkinmoisia käytännön esitelmiä olisi mukava nähä, jotta saisi jonkinlaista tuntumaan että mitä se oikeasti sitten on kun koulusta valmistuu.

34 - Enemmän käytännönläheistä tietoa työtehtävien todellisesta luonteesta työpaikoilla, esim. kertomuksia, esitelmiä jne. - Käytetyt ohjelmat ja opetusmataali tulisi olla yrityksissä käytössä olevia ja ajanmukaisia. nyt asia ei kaikilta osin ole näin. - Enemmän yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa - Opettajien tulisi käydä työelämäjaksoilla muutaman vuoden välein päivittämässä tietonsa ja käytäntönsä. - Ottakaa sellaisia opettajia, jotka ovat oikeasti tehneet elämässään töitä niin ei tule virheellistä tietoa. Nytkin on opettajia jotka eivät tiedä kuin teoriassa mitä tapahtuu missäkin niin ei se motivoi itseäkään. OPISKELIJAKUNTA OSAKO 96. Oletko opiskelijakunta OSAKOn jäsen? INFO: Hankkiessaan opiskelijakortin opiskelija liittyy samalla OSAKOn jäseneksi. 97. Miksi et ole opiskelijakunta OSAKOn jäsen? Voit valita useamman vaihtoehdon. Vastaajien määrä: Miksi olet opiskelijakunta OSAKOn jäsen? Voit valita useamman vaihtoehdon. Vastaajien määrä: 36

35 Avoimet vastaukset: Saan paikallisia opiskelijaetuja, mitä? - Alennusta ruoasta - alennuksia joissain ravintoloissa - palveluntarjoajien alennuksia hyödyketuotteista - ruoka - Halpa ruoka koulun ravintolassa. - Olut on joissakin paikoissa halvempaa - jotain alennuksia jostain - urheilu - Hanaoluesta alennus Avoimet vastaukset: Muu syy, mikä? - Ei ole syytä miksi en kuuluisi - tapahtumat 99. Arvioi seuraavia asioita osittai n osittai n en osaa sanoa Koen, että voin vaikuttaa opiskeluuni liittyviin asioihin Tiedän yksikössäni toimivista tiimeistä, joihin voisin osallistua opiskelijajäsenenä 0% 15% 7,5% 40% 32,5% 0% 5% 40 3,8 5% 15% 17,5% 22,5% 32,5% 0% 7,5% 40 3,4 Tiedän OSAKOn toiminnan tarkoituksen 0% 15% 5% 32,5% 37,5% 5% 5% 40 3,9 Olen tyytyväinen OSAKOn järjestämiin tapahtumiin 5% 7,5% 7,5% 12,5% 52,5% 2,5% 12,5% 40 3,7 Olen tyytyväinen OSAKOn opiskelijaetuihin 0% 7,5% 0% 15% 62,5% 5% 10% 40 4,2 Olen tyytyväinen OSAKOn näkyvyyteen 0% 0% 5% 25% 55% 2,5% 12,5% 40 4,1 Olen tyytyväinen OSAKOn tiedottamiseen 2,5% 0% 5% 15% 60% 7,5% 10% 40 4,2 1,8% 8,6% 6,8% 23,2% 47,5% 3,2% 8,9% 280 3,9

36 Opiskelijatuutorointi 100. Tunnetko oman ryhmäsi opiskelijatuutorin? 101. Arvioi opiskelijatuutorin toimintaa Vastaajien määrä: 17 osittain osittain Opiskelijatuutorini on ollut aktiivinen 0% 12,5% 18,8% 6,3% 56,3% 6,3% 16 4,3 Opiskelijatuutorini on auttanut minua opintoihin liittyvissä asioissa Opiskelijatuutorini on järjestänyt / ollut mukana järjestämässä vapaa-ajan toimintaa ryhmälleni 6,3% 12,5% 25% 18,8% 25% 12,5% 16 3,8 6,7% 6,7% 6,7% 26,7% 40% 13,3% 15 4,3 Opiskelijatuutorini antama tuki on tärkeää 6,7% 20% 6,7% 6,7% 53,3% 6,7% 15 4 Olen tyytyväinen saamaani tukeen 0% 0% 13,3% 33,3% 40% 13,3% 15 4,5 Opiskelijatuutorini on vaikuttanut myönteisesti ryhmähengen muodostumiseen Opiskelijatuutorointia tulisi olla koko opintojen ajan 0% 6,7% 6,7% 13,3% 66,7% 6,7% 15 4,6 6,7% 0% 13,3% 33,3% 26,7% 20% 15 4,3 Olen saanut hyvin tukea englanniksi 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0 3,7% 8,4% 13,1% 19,6% 43,9% 11,2% 107 4, Mitä muuta palautetta haluaisit antaa opiskelijakunta OSAKOlle? Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 5 - jatkakaa n malliin - Joku uusi toimintapa, jolla voisi 'liimata' koko Tekniikan yksikön yhdeksi suureksi yhteisöksi.? OSAKO:n edustajat/ toimijat eivät näy tarpeeksi opiskelijoiden keskuudessa - istuvat toimistossa hiljaa ja etäisesti = hankala lähestyä. - Muitakin bileitä kun "baaribileitä" - bileet ja oikea asia tulisi laittaa selkeästi viesteihin. Bile viestit tulisi pystyä estämään jotenkin järkevästi, että välttyisi turhalta spämmiltä. Esim postituslistat. - Yhteistyöprojekteja yritysten kanssa opintojen aikana enemmän. Esim. tuotekehitys projekti tai vast.

37 YLEINEN PALAUTE KYSELYYN VASTAAMISESTA 103. Ole hyvä ja arvioi vielä kyselyyn vastaamista yleisesti. Vapaa palaute. Vastaajien määrä: 19 - Opetuksen tasoon kiinnitettävä enemmän huomiota ja kuunnella opiskelioiden meilipiteitä opetuksen tasosta. - Käsittääkseni on vielä paljon kehitettävää OAMK:n toiminnassa. Yksilöiden toimintaan ja valvontaan, jotta kokonaisuus toimisi. Onnea tähän työhön.? Hyvä kysely, toivottavasti siitä on apua. - ok. - Toivottavasti näistä palautetteista otetaan oppia oikeasti. - Kysely oli juuri sellainen mitä toivoin. Ottaa tasaisesti kantaa kaikkeen mikä liittyy koulutukseeni ja sen ympärillä oleviin asioihin, PAITSI kouluruokailuun ja kouluun kulkemiseen. - Lisää tämmösiä!!! Elikkä kun saataisiin enemmän palaute kyselyjä niin voitaisiin seurata tarkemmin ja paremmin vaikutuksia ja hyötyjä. Tämmösen yksittäisen kyselyn jälkeen jää aina lievästi skeptinen olo että onko tällä merkitystä vai ei. Jatkuvalla statistiikan seuraamisella ja esittelyllä yleisellä tasolla saataisiin "turvallisempi" olotila, että mielipide kyselyillä on jotain merkitystä. - rasti ruutuun järjestelmä on nopea tarkistaa/analysoida, mutta kysymysten muotoilua ja vastausvaihtoehtoja voisi muuttaa - Hyvä kysely - Hyvä ja selkeä kysely. - Laaja ja monipuolinen kysely. - Ihan hyvä kysely, kaikki tuli varmasti kysyttyä. - pöö - Liian pitkä...? - Joihinkin kohtiin olisin halunnut selittää vastaustani enemmän. Mielestäni osittain - osittain on aika lailla sama asia.. Näitä voisi kehittää. - Pitkät tekstit puuduttavaa luettavaa. - vaihtoehto "En osaa sanoa" pitäisi olla useimmissa kysymyksissä - Turhan pitkä ja silti pinnallinen kysely - ihan jees - Ihan sopiva kysely jos se tehdään opetuksen lomassa.

Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Ei ole vielä valinnut suuntautumisvaihtoehtoa - kaikki

Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Ei ole vielä valinnut suuntautumisvaihtoehtoa - kaikki Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Ei ole vielä valinnut suuntautumisvaihtoehtoa - kaikki TAUSTAKYSYMYKSET 1. Mikä on sukupuolesi? 2. Mikä on ikäsi? 3. Mikä on kansalaisuutesi? 4. Mitkä

Lisätiedot

Opiskelijakysely 2012 - Kone- ja tuotantotekniikan ko Tuotannon ja logistiikan sv - kaikki

Opiskelijakysely 2012 - Kone- ja tuotantotekniikan ko Tuotannon ja logistiikan sv - kaikki Opiskelijakysely 2012 - Kone- ja tuotantotekniikan ko Tuotannon ja logistiikan sv - kaikki TAUSTAKYSYMYKSET 1. Mikä on sukupuolesi? 2. Mikä on ikäsi? 3. Mikä on kansalaisuutesi? 4. Mitkä ovat aikaisemmat

Lisätiedot

Hyvinvointiteknologian_ko_ilman avoimia

Hyvinvointiteknologian_ko_ilman avoimia Hyvinvointiteknologian_ko_ilman avoimia Tervetuloa vastaamaan opiskelijapalautekyselyyn! TAUSTAKYSYMYKSET Sukupuoli mies,% nainen,% Ikä ,% Kansalaisuus suomalainen,% muu,% Aikaisemmat loppuun

Lisätiedot

Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Auto- ja kuljetusteknikan sv kaikki

Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Auto- ja kuljetusteknikan sv kaikki Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Auto- ja kuljetusteknikan sv kaikki TAUSTAKYSYMYKSET 1. Mikä on sukupuolesi? 2. Mikä on ikäsi? 3. Mikä on kansalaisuutesi? 4. Mitkä ovat aikaisemmat

Lisätiedot

Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Tuotantotalouden sv - kaikki

Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Tuotantotalouden sv - kaikki Opiskelijakysely 2012 Kone- ja tuotantotekniikan ko Tuotantotalouden sv - kaikki TAUSTAKYSYMYKSET 1. Mikä on sukupuolesi? 2. Mikä on ikäsi? 3. Mikä on kansalaisuutesi? 4. Mitkä ovat aikaisemmat suorittamasi

Lisätiedot

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijabarometri 2007

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijabarometri 2007 Turun ammattikorkeakoulun opiskelijabarometri 2007 Turun ammattikorkeakoulun opiskelija! Kyselyyn vastaamalla olet mukana kehittämässä opetusta ja mielekästä oppimisympäristöä. Kysely on anonyymi, joten

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU AIKUISKOULUTUS

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU AIKUISKOULUTUS AIKUISKOULUTUS OPISKELIJAPALAUTEKYSELYIDEN TULOKSET 2009 Tyytyväisyysindeksi on saatu laskemalla täysin ja osittain vastausten prosenttiosuudet yhteen. Jos tyytyväisyysindeksi on alle 50 %, se on merkitty

Lisätiedot

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 1. Y1 OPPILAITOS -Toimiala / yksikkö 2. Y2. Ikä 3. S0 Valmistutko tänä kevään? 4. S 1a Millaisen arvioit elämäntilanteesi olevan 4 kuukauden kuluttua valmistumisesi

Lisätiedot

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016

Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 Kysely 1.vuoden opiskelijoille 2016 1. Mistä sait tietoa Helsingin Konservatorion ammatillisesta koulutuksesta? 2. Miksi hait Helsingin Konservatorion ammatilliseen koulutukseen? (tärkeimmät syyt) Vastaajien

Lisätiedot

Inkubion opintokysely 2015 * Required

Inkubion opintokysely 2015 * Required Inkubion opintokysely 2015 * Required 1. Sukupuoli * Mies Nainen 2. Vuosikurssi * 1 After the last question in this section, skip to question 5. 2 After the last question in this section, skip to question

Lisätiedot

OPINTOKYSELY 2014. Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely

OPINTOKYSELY 2014. Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely OPINTOKYSELY 2014 Tämä on Inkubion vuoden 2014 opintokysely Inkubio on saanut ensimmäiset uuden kandidaattiohjelman mukaiset opiskelijat fuksien myötä ja korkeakoulun päässä sorvataan paraikaa maisteriuudistusta.

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 0-0 n tulokset..0 Heikki Miettinen Lukion. vuosikurssin palvelukykykysely 0-0 Vastaukset Opiskelijat Vastaukset Vastaus% Espoo 0 0 % Helsinki, kaupungin lukiot %

Lisätiedot

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 13.9.2012 Seinäjoki

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 13.9.2012 Seinäjoki Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 13.9.2012 Seinäjoki 1 Kyselyn toteuttaminen Valmistu töihin! -Seinäjoen raportissa käsitellään sekä Tamperelaisten että Seinäjokelaisten nuorten vastauksia.

Lisätiedot

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 8.11.2012 Lahti

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 8.11.2012 Lahti Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 8.11.2012 Lahti 1 Kyselyn toteuttaminen Valmistu töihin! Lahden alueen kyselyn kohderyhmänä olivat Lahdessa opiskelevat nuoret. Vastaajat opiskelevat ammattikorkeakoulussa

Lisätiedot

ALOITUSKYSELY Kysytään viimeistään yhden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma on hyväksytty.

ALOITUSKYSELY Kysytään viimeistään yhden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma on hyväksytty. OPISKELIJAPALAUTEKYSYMYKSET 2018 1(6) Vastausasteikko: (5) täysin samaa mieltä (4) jokseenkin samaa mieltä (3) osin samaa osin eri mieltä (2) jokseenkin eri mieltä (1) täysin eri mieltä Punaisella kirjoitettuja

Lisätiedot

OPINTO-OHJAUS OPINTO-OHJAUS JA OPISKELIJATUUTOROINTI - KASVOT JA KANSSAKULKIJAT

OPINTO-OHJAUS OPINTO-OHJAUS JA OPISKELIJATUUTOROINTI - KASVOT JA KANSSAKULKIJAT OPINTO-OHJAUS OPINTO-OHJAUS JA OPISKELIJATUUTOROINTI - KASVOT JA KANSSAKULKIJAT ESITYKSEN SISÄLTÖ Tässä esityksessä keskitytään kuvaamaan opiskelijatuutoritoimintaa opinto-ohjauksen osana. TAMKin OPINTO-OHJAUS

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Ohjaus ja opiskelija. Oped-Exon päätösseminaari 7.12.2006. Arto Hiltunen Oped-Exon päätösseminaari 7-8.12.2006 Hämeenlinna

Ohjaus ja opiskelija. Oped-Exon päätösseminaari 7.12.2006. Arto Hiltunen Oped-Exon päätösseminaari 7-8.12.2006 Hämeenlinna Ohjaus ja opiskelija Oped-Exon päätösseminaari 7.12.2006 Kuinka paljon olet saanut ohjausta opintoihisi? 0,70 % 7,70 % 29,20 % 44,70 % 17,70 % Erittäin vähän Vähän Sopivasti Riittävästi Erittäin paljon

Lisätiedot

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon?

Miksi lähtisin vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Miksi en lähtisi vaihtoon? Kysely Bastian Fähnrich Kansainvälisyys- ja kulttuurisihteeri 2008: N = 35 opiskelijaa (Oulainen) 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu) yhteensä = 95 - uusia kokemuksia

Lisätiedot

AmAk Opettajakysely - Perusraportti

AmAk Opettajakysely - Perusraportti AmAk Opettajakysely - Perusraportti 1. Yksikkö? 2. Osaamisala? 3. Kuinka monta Ammattiakatemian opiskelijaa on ollut ryhmässäsi? 4. Montako opiskelijaa on ryhmässäsi kokonaisuudessaan? (numeerinen vastaus)

Lisätiedot

Kieli- ja viestintäopinnot ja valmentavat kieliopinnot Karelia ammattikorkeakoulussa Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu

Kieli- ja viestintäopinnot ja valmentavat kieliopinnot Karelia ammattikorkeakoulussa Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu 1 Kieli- ja viestintäopinnot ja valmentavat kieliopinnot Karelia ammattikorkeakoulussa 2019 Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu 2 Sisältö - Miksi opiskella kieliä? - Miksi opiskelisin

Lisätiedot

OHJAUS- JA HOPS-PROSESSI YMPÄRISTÖTEKNOLOGIAN KOULUTUSOHJELMASSA

OHJAUS- JA HOPS-PROSESSI YMPÄRISTÖTEKNOLOGIAN KOULUTUSOHJELMASSA OHJAUS- JA HOPS-PROSESSI YMPÄRISTÖTEKNOLOGIAN KOULUTUSOHJELMASSA Mikkelin ammattikorkeakoulun pedagogisen strategian mukaan ohjauksen tavoitteena on edistää opiskelijoiden sitoutumista opiskeluunsa, tukea

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Kotimainen kirjallisuus

Kotimainen kirjallisuus Kotimainen kirjallisuus Kysely lähetettiin 80 kotimaisen kirjallisuuden alumnille, joista 27 vastasi. Vastausprosentti oli 34 %. Vastaajista 89 % on naisia. Vastaajien keski-ikä on 35 vuotta. Opintojen

Lisätiedot

Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka. 4,1 3,9 2,8 1,1 1,3 1,1 3,9 4,1 4,5 4,5 4,1

Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka. 4,1 3,9 2,8 1,1 1,3 1,1 3,9 4,1 4,5 4,5 4,1 Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka ka ka ka. 1 Opiskeluryhmissäni on ollut hyvä yhteishenki. 4,2 4,2 3,9 4,1 2 Opiskeluryhmissäni vallitsee

Lisätiedot

OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2009 Savonia-ammattikorkeakoulu. Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue Amk-tutkinto-opiskelijat. Raportti 14.6.

OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2009 Savonia-ammattikorkeakoulu. Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue Amk-tutkinto-opiskelijat. Raportti 14.6. OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2009 Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue Amk-tutkinto-opiskelijat Raportti 14.6.2010 Heikki Likitalo, Liiketalous, Kuopio Sisällysluettelo 1. Kyselyn

Lisätiedot

HOPS ja opintojen suunnittelu

HOPS ja opintojen suunnittelu HOPS ja opintojen suunnittelu Hanna-Mari Kivinen, 8.12.2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Fysiikan laitos Mikä ihmeen HOPS? HOPS eli Henkilökohtainen OPintoSuunnitelma HOPS kuuluu 1.8.2005

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016 RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2015-2016 Lukujärjestyksen suunnittelu Palauta mieleesi omat esivalintasi. Ne eivät näy Wilmassa, joten sinun on pitänyt laittaa ne itsellesi ylös. Jos tarvitset oman valintakorttisi,

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8.

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8. Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille Hyväksytty 1.0/27.8.2009 Johtoryhmä Opetussuunnitelma 2.0/24.06.2010 2 (20) Sisällysluettelo 1 Tietoa Ammattiopisto

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen raportti. Niina Lampi & Juha Salmi. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala. Julkinen raportti. Niina Lampi & Juha Salmi. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Sosiaali- ja terveysala Julkinen raportti Niina Lampi & Juha Salmi Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO 10TUSISÄLLYSLUETTELOU10T... 2 10TUJohdantoU10T...

Lisätiedot

2. Sain riittävästi tietoa opinnoista ja ammattialasta oppilaitokselta, jossa opiskelen.

2. Sain riittävästi tietoa opinnoista ja ammattialasta oppilaitokselta, jossa opiskelen. OPISKELIJAPALAUTEKYSELYT 2018 1(7) Opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksen 415/2018 ja päätöksen mukaiset opiskelijapalautekyselyt, jotka otetaan käyttöön 1.7.2018 alkaen. Vastausasteikko: (5) täysin

Lisätiedot

Valmis tutkinto työelämävalttina - VALTTI. Toimenpiteet ja toiveet Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Diakonia ammattikorkeakoulun Oulun yksikkö

Valmis tutkinto työelämävalttina - VALTTI. Toimenpiteet ja toiveet Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Diakonia ammattikorkeakoulun Oulun yksikkö Valmis tutkinto työelämävalttina - VALTTI Toimenpiteet ja toiveet Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Diakonia ammattikorkeakoulun Oulun yksikkö PROJEKTISTA TIEDOTTAMINEN Kuusi yksikköä (15.4 Raahen tekniikan

Lisätiedot

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun uusien opiskelijoiden (syksyllä 2011 aloittaneet) tulokysely

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun uusien opiskelijoiden (syksyllä 2011 aloittaneet) tulokysely Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun uusien opiskelijoiden (syksyllä 2011 aloittaneet) tulokysely Tutkimusraportin tiivistelmä Sara Rönkkönen Opinto- ja opiskelijapalvelut (OOP) Aalto-yliopiston

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Alex Vinter. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Liiketalouden ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Alex Vinter. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Liiketalouden ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Alex Vinter Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 4 Palautteiden

Lisätiedot

Mihin meitä viedään? #uusilukio yhteistyötä rakentamassa

Mihin meitä viedään? #uusilukio yhteistyötä rakentamassa Mihin meitä viedään? #uusilukio yhteistyötä rakentamassa Valtakunnalliset Vapaan sivistystyön päivät 2018 Sivistys, kulttuuri ja seikkailu Tiina Silander Uusi lukio tukee ja innostaa! Lukiouudistus on

Lisätiedot

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten?

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten? TULOHAASTATTELULOMAKE Tämän lomakkeen tarkoituksena on helpottaa opiskelusi aloitusta ja suunnittelua. Luokanvalvojasi keskustelee kanssasi lomakkeen kysymyksistä ja perehdyttää Sinut ammatillisiin opintoihin.

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2014 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Miten kurssit tehdään Eirassa?

Miten kurssit tehdään Eirassa? Miten kurssit tehdään Eirassa? Peruskoulussa sinun pitää olla tunneilla, tehdä kurssiin kuuluvat tehtävät ja osallistua loppukokeisiin. Verkkokurssit (suomen kielen kirjoituskurssi s2kki2v ja s2klu2v)

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (5) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina valmistuneille

Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina valmistuneille Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina 2005-2007 valmistuneille TAUSTATIEDOT 1) Sukupuoli nmlkj mies nmlkj nainen 2) Opintojen aloitusvuosi 3) Valmistumisvuosi 4) Millä perusteella valitsit opiskelupaikkasi?

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

2016 syksyn Klassikan opiskelijakysely - 1. opintovuosi YHTEENVETO

2016 syksyn Klassikan opiskelijakysely - 1. opintovuosi YHTEENVETO /.. : syksyn Klassikan opiskelijakysely -. opintovuosi YHTEENVETO Vastauspäivät:. -.. Tarkasteltavat kyselyt ( kpl): Kysely Vastauksia. opintovuoden opiskelijoiden kysely syksy Yhteensä: Perustiedot. Sukupuoli....

Lisätiedot

Välittämisen ilmapiiri (VIP) toiminta osana opiskelijoiden hyvinvointia

Välittämisen ilmapiiri (VIP) toiminta osana opiskelijoiden hyvinvointia Välittämisen ilmapiiri (VIP) toiminta osana opiskelijoiden hyvinvointia INSSI foorumi 17.3.2010 Joni Ranta Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Tausta ja tavoitteet Suomessa tapahtuneet traagiset ampumatapaukset

Lisätiedot

Opinto-ohjaus ja työelämätaidot

Opinto-ohjaus ja työelämätaidot Opinto-ohjaus ja työelämätaidot Aikuisten perusopetus 2018 Lisää ohjausta luku- ja kirjoitustaidon koulutus, aikuisten perusopetukseen valmistava koulutus, nykyinen aikuisten perusopetus yhdistyvät oppivelvollisuusiän

Lisätiedot

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Urapalvelut/ Susan Blomberg Yliopisto tukee opiskelijoidensa työharjoittelua myöntämällä harjoittelutukea tutkintoon sisällytettävään

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille Kysely Europassin käyttäjille Kyselyn tuloksia Kyselyllä haluttiin tietoa Europass-fi nettisivustolla kävijöistä: siitä, miten vastaajat käyttävät Europassia, mitä mieltä he ovat Europassista ja Europassin

Lisätiedot

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2016. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala (tekniikka) Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT 2016. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala (tekniikka) Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2016 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti ICT-ala (tekniikka) Julkinen Raportti ei sisällä nimi- ja tunnistetietoja Katja Väärälä Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Sisällys SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita!

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden 2013 aikana 359 Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta

Lisätiedot

Oppilaitoksestani oli helppo saada tietoa! Oppilaitoksen antama ennakkotieto oli riittävää ja todellisuutta vastaavaa!

Oppilaitoksestani oli helppo saada tietoa! Oppilaitoksen antama ennakkotieto oli riittävää ja todellisuutta vastaavaa! Oppilaitoksestani oli helppo saada tietoa! 2 2 1 1 Eri Eos Samaa Oppilaitoksen antama ennakkotieto oli riittävää ja todellisuutta vastaavaa! 2 2 1 1 Eri Eos Samaa Kurssiopas sisältää riittävästi tietoa

Lisätiedot

AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta

AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta M/S Mariella 4.5.2017 Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry Maiju Korhonen #AMIS2016 Mikä on AMIS-tutkimus? Miten aineistonkeruu toteutettiin? Mitkä

Lisätiedot

LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille

LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille LUVA on suomenkielisen lukion suorittamiseen valmentava lukuvuosi maahanmuuttajille ja vieraskielisille nuorille. LUVAn aikana opiskellaan mm. suomea

Lisätiedot

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 30.5.2012 Oulu

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 30.5.2012 Oulu Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 30.5.2012 Oulu 1 Kyselyn toteuttaminen Valmistu töihin! -Oulun seudun kyselyn kohderyhmänä olivat paikalliset yliopistossa ja ammattiopistossa opiskelevat nuoret.

Lisätiedot

INSSI hanke Oppimisprosessiryhmä Opinto ohjauksen työryhmä

INSSI hanke Oppimisprosessiryhmä Opinto ohjauksen työryhmä INSSI hanke Oppimisprosessiryhmä Opinto ohjauksen työryhmä Opiskelijan ohjauksen nykytila insinöörikoulutuksessa 23.10.2012 Jari Kurtelius /KAMK & Lassi Salminen/KyAMK 1 Tutkimuksen tavoitteena oli: selvittää

Lisätiedot

Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012

Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012 Valmistu töihin! Kuopion opiskelijakyselyn tulokset 23.4.2012 1 Kyselyn toteuttaminen Valmistu töihin! -kyselyn kohderyhmänä olivat Savon ammattija aikuisopistossa sekä Savonia ammattikorkeakoulussa opiskelevat

Lisätiedot

Jatko-opintoja englannista kiinnostuneille

Jatko-opintoja englannista kiinnostuneille Jatko-opintoja englannista kiinnostuneille Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v.) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v.) Yliopistossa keskitytään enemmän teoriaan, amk:ssa käytäntöön mm. erilaisten työelämäprojektien

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

TAKAISIN SATEESEEN Onnistunut palaaminen oman koulutusohjelman opintoihin kv-vaihdon jälkeen. Janne Hopeela Riitta Vihuri

TAKAISIN SATEESEEN Onnistunut palaaminen oman koulutusohjelman opintoihin kv-vaihdon jälkeen. Janne Hopeela Riitta Vihuri TAKAISIN SATEESEEN Onnistunut palaaminen oman koulutusohjelman opintoihin kv-vaihdon jälkeen Janne Hopeela Riitta Vihuri Taustaa Oma ja opiskelijoiden kokemus siitä, että vaihdon jälkeen oman koulutusohjelman

Lisätiedot

Mun tulevaisuus! Nuorisokyselyn ensimmäiset tulokset

Mun tulevaisuus! Nuorisokyselyn ensimmäiset tulokset Mun tulevaisuus! Nuorisokyselyn ensimmäiset tulokset Kyselyn tavoite selvittää nuorten tulevaisuuden suunnitelmia ammattiin, opiskeluun sekä opintojen sisältöihin ja oppimisympäristöihin (Mun koulu!) liittyviä

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakouluopintojen. Sari Mettiäinen

Virtuaaliammattikorkeakouluopintojen. Sari Mettiäinen Virtuaaliammattikorkeakouluopintojen keskeyttäminen Sari Mettiäinen 6.5.009 Miksi tällainen kysely? Arviolta noin 9 % VirtuaaliAMK:n opintojaksoille vuonna 008 hyväksytyistä opiskelijoista jäi ilman opintosuoritusta

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

25.-26.5.2010. LitM, opinto-ohjaaja Riitta Aikkola

25.-26.5.2010. LitM, opinto-ohjaaja Riitta Aikkola 25.-26.5.2010 LitM, opinto-ohjaaja Riitta Aikkola Vaasan AMK henkilöstöä noin 240 ja opiskelijoita noin 3500 seuraavilla koulutusaloilla: Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala

Lisätiedot

Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa. - kulma Copyright VirtuaaliAMK 1

Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa. - kulma Copyright VirtuaaliAMK 1 Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa - opiskelijan näkökulman kulma 6.11.2006 Copyright VirtuaaliAMK 1 Virtuaalinen opiskelijaliikkuvuus suomalaisissa ammattikorkeakouluissa

Lisätiedot

Opintojen ohjaus. Elina Late, ohjausvastaava Orientoivat

Opintojen ohjaus. Elina Late, ohjausvastaava Orientoivat Opintojen ohjaus Elina Late, ohjausvastaava Orientoivat 29.8.2017 Opiskelu yliopistossa Yliopisto-opintoihin kuuluu olennaisena osana akateeminen vapaus ja toisaalta myös vastuu omista opinnoista ja niiden

Lisätiedot

AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA

AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA OPISKELUPAIKAN VALINTA ON ISO PÄÄTÖS, MUTTA LOPPUELÄMÄÄSI SE EI LUKITSE. UNELMA-AMMATIIN VOI PÄÄTYÄ MONTAA ERI REITTIÄ JA MINKÄ IKÄISENÄ TAHANSA. KATSO ARMANIN TARINA TÄSTÄ

Lisätiedot

Ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijakyselyt 2013 alkaen

Ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijakyselyt 2013 alkaen mod. 1 Ohjaus ja neuvonta 1 (5) Taustakysymykset: Kysymyksien arviontiasteikko, ellei kysymyksessä ole toisin esitetty ja vastauksen painoarvo oppilaitos Täysin samaa mieltä. 5 sukupuoli Jokseenkin samaa

Lisätiedot

SUUNTA ON SELVÄSTI YLÖSPÄIN

SUUNTA ON SELVÄSTI YLÖSPÄIN OPPIMATERIAALEJA PUHEENVUOROJA 62 RAPORTTEJA TUTKIMUKSIA Jaana Niemimäki SUUNTA ON SELVÄSTI YLÖSPÄIN Turun ammattikorkeakoulun opiskelijabarometri 2010 TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN PUHEENVUOROJA 62 Turun

Lisätiedot

Teknillistieteellisten alojen opintoprosessien seuraaminen, arviointi ja kehittäminen

Teknillistieteellisten alojen opintoprosessien seuraaminen, arviointi ja kehittäminen Teknillistieteellisten alojen opintoprosessien seuraaminen, arviointi ja kehittäminen Peda-forum 21.5.2008 Opintojenseuranta hanke 2005-2008 Opintoprosessien seurantahanke Mukana kaikki teknillistieteelliset

Lisätiedot

Ulkomaan jakson raportti

Ulkomaan jakson raportti Ulkomaan jakson raportti Kauneudenhoitoala Zolero www.zolero.co.uk Bishop Street 146C Londonderry Pohjois-Irlanti 5 viikkoa Työpaikalla minulle aluksi esiteltiin kauneushoitolaa, jonka yhteydessä oli myös

Lisätiedot

Opetussuunnitelman rakenteesta opiskelija näkee opintojen sijoittumisen eri lukuvuosille.

Opetussuunnitelman rakenteesta opiskelija näkee opintojen sijoittumisen eri lukuvuosille. 1 OPETUSSUUNNITELMAN KÄYTTÖOHJE 1. Miksi opiskelijan tulee tutustua jo heti opintojen alussa koulutusohjelmansa sisältöön ja rakenteeseen? Opiskelijan tulee ymmärtää koulutusohjelmansa rakenne ja sen merkitys

Lisätiedot

Kehityskeskustelulomake

Kehityskeskustelulomake Kehityskeskustelulomake Täytetty: PERUSTIEDOT Henkilötiedot Nimi: Syntymäaika: Osoite: Puhelin: E-mail: Huoltajan yhteystiedot: Opiskelu Ryhmänohjaajan/luokanvalvojan nimi: Mitkä asiat ovat hyvin elämässäsi

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO Kysely huoltajille, muskarit ja karuselli RTF Report - luotu 27.05.2015 15:49 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Käpylä muskarit ja karuselliopetus 74 54 42 Yhteensä 74 54 42 Perustiedot 1. Lapseni

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan talotekniikkaa!

Tervetuloa opiskelemaan talotekniikkaa! Tervetuloa opiskelemaan talotekniikkaa! Talotekniikan insinöörikoulutus tarjoaa sinulle mielenkiintoiset ja monipuoliset työmahdollisuudet sekä hyvät valmiudet ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen. 20.6.2017

Lisätiedot

146 27% % % % 100% 22% 75 25% 73 24% Kolmannen vuoden opiskelijat

146 27% % % % 100% 22% 75 25% 73 24% Kolmannen vuoden opiskelijat Tampereen yliopisto / Opintopalvelut 22.5.2012 Ulkomailla opiskelu ja harjoittelu,, &. Lopussa 2012 erilliskysymykset. Osallistuminen opiskeluun tai -harjoitteluun ulkomailla 180 11 2 146 27% 80 1 Olen

Lisätiedot

Insinööri. Sairaanhoitaja. TAMKista oikeaan ammattiin. Tradenomi. Fysioterapeutti Sosionomi Röntgenhoitaja Musiikkipedagogi Muusikko

Insinööri. Sairaanhoitaja. TAMKista oikeaan ammattiin. Tradenomi. Fysioterapeutti Sosionomi Röntgenhoitaja Musiikkipedagogi Muusikko TAMKista oikeaan ammattiin Insinööri Bioanalyytikko Fysioterapeutti Sosionomi Röntgenhoitaja Musiikkipedagogi Muusikko Kätilö Rakennusarkkitehti Medianomi Rakennusmestari Restonomi Sairaanhoitaja Ensihoitaja

Lisätiedot

Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä

Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus 20..2007 Opetusministeriö Kohderyhmä: TYÖELÄMÄ Ammattiin opiskelevat määrätietoisia tekijöitä Ammatillinen koulutus kiinnostaa yhä useampaa nuorta. Ammatilliseen

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI Joustavasti verkossa Opiskelijan info verkko-opiskelusta 1. eriveria, mikä se on? 2. Mitä on verkko-opiskelu? 3. Miksi verkko-opiskelua? 4. Mistä opinnot löytyvät? 5. Mitä opintoja? 6. Miten verkossa opiskellaan?

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN

RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN RIIHIMÄEN LUKION KURSSITARJOTIN 2016-2017 LUKUJÄRJESTYKSEN SUUNNITTELU Palauta mieleesi omat esivalintasi. Ne eivät näy Wilmassa, joten sinun on pitänyt laittaa ne itsellesi ylös. Jos tarvitset oman valintakorttisi,

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO. Opinto-ohjaajien LUMA-päivä 1.2.2013. Jouni Pursiainen Dekaani

OULUN YLIOPISTO. Opinto-ohjaajien LUMA-päivä 1.2.2013. Jouni Pursiainen Dekaani OULUN YLIOPISTO Opinto-ohjaajien LUMA-päivä 1.2.2013 Jouni Pursiainen Dekaani OULUN YLIOPISTO OULUN YLIOPISTO Perustettu 1958 16 000 opiskelijaa ja 2 800 työntekijää 6 tiedekuntaa, tulevaisuudessa noin

Lisätiedot

Liite 11. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen!

Liite 11. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen! Liite 11 N2 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen! Olet osallistumassa narkolepsiaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssin toiselle jaksolle.

Lisätiedot

Mikä on ammatillinen tutkinto?

Mikä on ammatillinen tutkinto? Mikä on ammatillinen tutkinto? Tässä oppaassa on kerrottu lyhyesti ja selkeästi, mitä ammatillinen tutkinto tarkoittaa. Kainuun ammattiopisto Opintie 3, 87100 Kajaani p. (08) 61 651 www.kao.fi Mikä on

Lisätiedot

E S I K A T S E L U. Taustatiedot. Ohjaaminen, henkilökohtaistaminen ja ilmapiiri. Päättökysely syksy kevät Sukupuoli.

E S I K A T S E L U. Taustatiedot. Ohjaaminen, henkilökohtaistaminen ja ilmapiiri. Päättökysely syksy kevät Sukupuoli. Page 1 of 5 E S I K A T S E L U Päättökysely syksy 2013 - kevät 2014 Taustatiedot Sukupuoli Nainen Mies Äidinkieli Suomi Ruotsi Venäjä Muu Ikäryhmä Alle 18 vuotta 18-24 vuotta Yli 24 vuotta Koulutustausta

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN ENSIMMÄISEN VUODEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE Huhtikuu 2015 Vastausprosentti: 49,9 % Vertailuryhmä: Kaikki koulutusalat kaikki oppilaitokset Lukuvuoden

Lisätiedot

Uusi ohjausosaaminen ja oma ohjaustyö osana kokonaisuutta - HOPS ja kehityskeskustelut

Uusi ohjausosaaminen ja oma ohjaustyö osana kokonaisuutta - HOPS ja kehityskeskustelut Uusi ohjausosaaminen ja oma ohjaustyö osana kokonaisuutta - HOPS ja kehityskeskustelut TÄNÄÄN 2.10. Henna/Irma Yhteisestä prosessista Missä kehyksessä opetuutori ohjaa? Mikä merkitys HOPS/kehityskeskusteluilla

Lisätiedot

Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa

Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa Ohjeet opiskelijalle Vaihtoehdoissa A ja B opiskelija harjoittelee joko

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan LVI-talotekniikkaa!

Tervetuloa opiskelemaan LVI-talotekniikkaa! Tervetuloa opiskelemaan LVI-talotekniikkaa! Talotekniikan insinöörikoulutus tarjoaa sinulle mielenkiintoiset ja monipuoliset työmahdollisuudet sekä hyvät valmiudet ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen.

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto AIKUISKOULUTUKSEN LAATU- JA VAIKUTTAVUUS, OPISKELIJAPALAUTE KEVÄT 2015 Vastausprosentti: 43 % Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet Sivu 1 / 10 Koulutuksen sisällöt ja

Lisätiedot

Lisäopetuksen. opetussuunnitelma

Lisäopetuksen. opetussuunnitelma Lisäopetuksen opetussuunnitelma Sivistyslautakunta 14.10.2010 88 www.nurmijarvi.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Lisäopetuksen järjestämisen lähtökohdat ja opetuksen laajuus... 3 2. Lisäopetuksen tavoitteet...

Lisätiedot

Poluttamo oma digipolku oppimiseen

Poluttamo oma digipolku oppimiseen Poluttamo oma digipolku oppimiseen Omnian AMK-polkukokeilu Jarmo Aho 9.11.2018 Ammatillisista opinnoista korkeakouluun teknisillä aloilla Ammatilliset opiskelijat eivät ole tasasuhtaisessa asemassa kaksoistutkinnon

Lisätiedot

TIES406 Tietotekniikan opintojen aktivointi

TIES406 Tietotekniikan opintojen aktivointi TIES406 Tietotekniikan opintojen aktivointi Auri Kaihlavirta 1.6.2011 1. Tapaaminen 1.6. klo 16-18 Varajohtajan terveiset Kurssin esittely Tavoite Läsnäolo Suoritustavat Esittäytyminen HOPS 1 Opintojen

Lisätiedot

OPAL: Laatuvertailun tulokset

OPAL: Laatuvertailun tulokset Laatuvertailun tulokset 1 / 6 15.1.2015 12:41 OPAL: Laatuvertailun tulokset Takaisin Koulutuksia Opiskelijoita Kansallinen, ESR, Ammatillinen, Nonstop, Rintamakoulutus, , Päättymispäivämäärä

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto AIKUISKOULUTUKSEN LAATU JA VAIKUTTAVUUS, OPISKELIJAPALAUTE kevät 2017 Vastausprosentti: 42,4 % 1. Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet 1. Sivu 1 / 10 1. Koulutuksen sisällöt

Lisätiedot

Tervetuloa! Tänään tapahtuu seuraavanlaista:

Tervetuloa! Tänään tapahtuu seuraavanlaista: Tervetuloa! Tänään tapahtuu seuraavanlaista: Opiskelijakyselyn tulosten yhteenveto Kehitysehdotuksien puintia Vapaamuotoista keskustelua (kysymyksiä, vastauksia, neuvoja, murheita) Kiva, että olet tullut

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely Espoo. Joulukuu 2016

Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely Espoo. Joulukuu 2016 Pääkaupunkiseudun lukio-opiskelua koskeva kysely 016 Espoo Joulukuu 016 Tutkimuksen taustat Pääkaupunkiseudun opetustoimien palvelukykykysely perustuu kaupunkien yhteiseen voimassa olevaan koulutuksen

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja

JUPINAVIIKOT 2015. Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja JUPINAVIIKOT 2015 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Matkailu- ja ravitsemisala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Ilona Palonen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO Contents

Lisätiedot

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen Johdatus akateemisiin opintoihin 1 op, kaikille yhteiset luennot Henkilökohtainen opintojen suunnittelu eli HOPS Urapalvelut opintojen alkuvaiheessa uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen 4.9.2012 Yliopisto-opiskelun

Lisätiedot