OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2009 Savonia-ammattikorkeakoulu. Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue Amk-tutkinto-opiskelijat. Raportti 14.6.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2009 Savonia-ammattikorkeakoulu. Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue Amk-tutkinto-opiskelijat. Raportti 14.6."

Transkriptio

1 OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2009 Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue Amk-tutkinto-opiskelijat Raportti Heikki Likitalo, Liiketalous, Kuopio

2 Sisällysluettelo 1. Kyselyn rakenne ja toteutus 3 2. OPM:n tuloksellisuusmittarien kysymykset 4 3. Savonia-amk:n oman lähtökyselyn kysymykset Opiskelun toteutus Opintojen aikana kehittyneet valmiudet Kehittämiskohteet 7 4. Koulutusohjelmien tulokset Kulttuuriala Tilanne työmarkkinoilla ennen opiskelua ja valmistumisen jälkeen OPM:n tulostavoiteväittämät Opetuksen toteutus Valmiuksien kehittyminen Kehittämiskohteet Liiketalouden ala Tilanne työmarkkinoilla ennen opiskelua ja valmistumisen jälkeen OPM:n tulostavoiteväittämät Opetuksen toteutus Valmiuksien kehittyminen Kehittämiskohteet Matkailu- ja ravitsemisala Tilanne työmarkkinoilla ennen opiskelua ja valmistumisen jälkeen OPM:n tulostavoiteväittämät Opetuksen toteutus Valmiuksien kehittyminen Kehittämiskohteet 29

3 3 1 Kyselyn rakenne ja toteutus OPALA ja lähtökysely on valmistuvan opiskelijan kannalta yksi kysely, jossa ovat valtakunnallisen OPALA-kyselyn ja Savonia-ammattikorkeakoulun lisäkysymykset. OPALA:n aineisto siirtyy suoraan Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ylläpitämään järjestelmään. Kun opiskelija on hakemassa tutkintotodistusta, opintotoimisto kehottaa opiskelijaa vastaamaan kyselyyn ja lähettää opiskelijalle henkilökohtaisen sähköpostilinkin vastaamista varten. Tämä menettely on antanut hyvän tuloksen. Yksiköiden vastaamisprosentit vuosien kyselyissä ovat taulukossa 1. Taulukko 1. Vastaamisaktiivisuus yksiköittäin Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalueen yksiköiden tiedot on lihavoitu. Vuosi 2009 Yksikkö Opiskelijoita Vastauksia Vastausosuus (%) Vastausosuus 2008 Vastausosuus 2007 HyvIi % 86 % 89 % TeWa % 88 % 78 % TeKu % 89 % 89 % MusiTA % 94 % 79 % LiIi % 83 % 80 % Luva % 79 % 93 % LiKu % 88 % 77 % Marata % 88 % 89 % LiWa % 86 % 90 % KuMu % 73 % 63 % HyviKu % 79 % 81 % Pelo % 45 % 74 % AMK % 83 % 81 % Vastausaktiivisuus laski koko ammattikorkeakoulussa vuodesta 2008 selvästi. Osaamisalueen yksiköistä vain LiIi:ssä ja KuMu:ssa vastausosuus oli suunnilleen sama kuin vuonna Muissa yksiköissä osuus laski peräti prosenttiyksikköä. Koko ammattikorkeakoulua koskevassa raportissa, joka on julkaistu SERPA:ssa, tarkastelu on jo tehty pääosin yksiköittäin. Tämän takia tässä raportissa on ensin koko osaamisalueen ja ammattikorkeakoulun suppea vertailu ja sen jälkeen osaamisalueen yksiköiden koulutusohjelmien tarkastelu. Yksiköiden tulokset ovat taulukkoina, joihin on usein liitetty mukaan koko amk:n tieto vertailupohjaksi. Sanallista kuvausta taulukoiden perusteella ei ole.

4 4 2 Opetusministeriön tuloksellisuusmittarien kysymykset OPALA-kyselyssä on neljä OPM:n tuloksellisuusmittareihin liittyvää väittämää Opetus ammattikorkeakoulussa on ollut asiantuntevaa Ammattikorkeakoulun opintoihin liittyvät neuvonta- ja ohjauspalvelut ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Työharjoittelun aikana saamani ohjaus on ollut riittävää Työtehtäväni työharjoittelun aikana ovat tukeneet oppimista. Kuvion 1 mukaan osaamisalue eroaa näiden väittämien osalta kokonaisuutena vain vähän koko ammattikorkeakoulun tuloksista. Kuvio 1. OPM:n tulostavoiteväittämien (1 = Täysin eri mieltä 4 = Täysin samaa mieltä) jakaumat ja keskiarvot amk:ssa ja osaamisalueella..

5 5 3 Savonia-amk:n omat lähtökysymykset OPALA-kysymysten lisäksi kyselyssä kysyttiin mielipidettä opintojen aikana saaduista valmiuksista ja opetuksen toteutukseen liittyviä asioita. 3.1 Opetuksen toteutus Tulokset opetuksen toteutukseen liittyvistä väittämistä ovat amk:n ja osaamisalueen osalta ovat kuviossa 3. Kuvio 3. Opetuksen toteutukseen liittyvien väittämien (1 = Täysin eri mieltä 4 = Täysin samaa mieltä) jakaumat ja keskiarvot amk:ssa ja osaamisalueella. Erot koko amk:n ja osaamisalueen välillä ovat osa-alueella pienet. Mielipiteet hajoavat eniten tyytyväisyydessä opinnäytetyön ohjaukseen.

6 6 3.2 Opintojen aikana kehittyneet valmiudet Tähän kysymysryhmään kuuluvien väittämien jakaumat kaikkien koko amk:ssa ja osaamisalueella ovat kuviossa 2. Erot koko ammattikorkeakouluun ovat pienet. Kuvio 2. Valmiuksiin liittyvien väittämien (1 = Täysin eri mieltä 4 = Täysin samaa mieltä) jakaumat ja keskiarvot amk:ssa ja osaamisalueella. Erot koko amk:n ja osaamisalueen välillä ovat tälläkin osa-alueella pienet.

7 7 3.3 Kehittämiskohteet Kyselyn lopuksi vastaajilla oli mahdollisuus valita 1-3 tärkeimpänä pitämäänsä kehittämiskohdetta opetuksen toteuttamisessa opintojen neuvonnassa ja ohjauksessa sekä tukipalveluissa. Tilanne osaamisalueen ja koko amk:n vastaajien joukossa näkyy kuvioissa 4, 5 ja 6. Kuvio 4. Opetukseen liittyvät kehittämiskohteet osaamisalueella ja amk:ssa. Osuus (%) vastaajista, Verrattuna koko aineiston tulokseen pienempi osuus osaamisalueen opiskelijoista mainitsi kehittämiskohteena opettajien opetustaidon ja ammattiosaamisen. Sen sijaan opettajien ja opiskelijoiden yhteistyössä on osaamisalueella enemmän kehittämistä kuin keskimäärin. Tilat ja välineet mainitsi kehittämiskohteena joka viides osaamisalueen vastaaja. Koko amk:ssa osuus on pienempi.

8 8 Kuvio 5. Ohjaukseen ja neuvontaan liittyvät kehittämiskohteet osaamisalueella ja amk:ssa. Osuus (%) vastaajista. Tässä ryhmässä on osaamisalueella keskimääräistä enemmän kehittämistä sisäisessä tiedotuksessa. Sen sijaan vapaasti valittavat opinnot saivat vähemmän mainintoja kuin keskimäärin. Muilta osin erot ovat pienet.

9 9 Kuvio 6. Tukipalveluihin liittyvät kehittämiskohteet SaBu:ssa ja amk:ssa. Osuus (%) vastaajista. Kehittämistä on vastaajien selvästi eniten työelämä- ja yritysyhteistyössä sekä ura- ja rekrytointitoiminnassa. Osuudet ovat korkeat koko aineistossa ja vielä korkeammat osaamisalueella. Tietoverkkopalvelut mainittiin kehittämiskohteena osaamisalueella selvästi harvemmin kuin keskimäärin.

10 10 4 Koulutusohjelmien tulokset 4.1 Kulttuuriala Kulttuurialan tuloksien analyysia on haitannut SYMSI:ssä ollut sekaannus opiskelijoiden yksikkötiedoissa. Joillakin MusiTA:n opiskelijoilla on ollut yksikkönä KuMu ja joillakin KuMu:n opiskelijoilla MusiTA. Ennen amk:n raportin kirjoittamista virhettä korjattiin. Tätä raporttia tehdessä ilmeni, että neljällä MusiTA:n ja kolmella KuMu:n opiskelijalla oli vielä väärä yksikkötieto. Tämä on korjattu tämän raportin yhteydessä Tilanne työmarkkinoilla ennen koulutusta ja valmistumisen jälkeen Taulukossa 2 näkyy KuMu:n ja MusiTA:n koulutusohjelmien vastaajien työtilanne ennen koulutusta. Taulukko 2. Vastaajien työtilanne ennen koulutusta koulutusohjelmittain. KuMu ja MusiTA. Olin ammatillisessa koulutuksessa Muotoilun ko KuMu Viestinnän ko Musiikin ko MusiTA Tanssinopettajan ko Olin lukiossa Olin muussa koulutuksessa Olin työssä Olin työtön Muu tilanne Yhteensä Kulttuurialan vastaajat arvioivat työelämäyhteyksien kehittymistä opintojen aikana taulukon 3 mukaisesti. Taulukko 3. Ammattikorkeakoulu on eri tavoin tukenut työelämäyhteyksieni kehittymistä. KuMu:n ja MusiTA:n koulutusohjelmat. Muotoilun ko (n=64) KuMu Viestinnän ko (n=12) Musiikin ko (n=11) MusiTA Tanssinopettajan ko (n=10) Täysin eri mieltä Osittain eri mieltä Osittain samaa mieltä Täysin samaa mieltä Yhteensä

11 11 Taulukossa 4 on vastaajien näkemys valmistumisen jälkeisen työn luonteesta. OPALA-kyselyssä ei tarkemmin kysytä työllistymisestä. Työllistymisastetta voinee kuitenkin arvioida karkeasti vertaamalla tähän kysymykseen vastanneiden lukumäärää vastaajien kokonaismäärään. Taulukko 4. Valmistumisen jälkeisen työn luonne. KuMu:n ja MusiTA:n koulutusohjelmat. Suoritustason tehtävä Muotoilun ko (n=64) KuMu Viestinnän ko (n=12) Musiikin ko (n=11) MusiTA Tanssinopettajan ko (n=10) Asiantuntijatehtävä Esimiestehtävä Yrittäjä Yhteensä OPM:n tulostavoiteväittämät Taulukko 5. OPM:n tulostavoiteväittämien keskiarvot koulutusohjelmittain. KuMu ja MusiTA Työtehtäväni työharjoittelun aikana ovat tukeneet oppimista Työharjoittelun aikana saamani ohjaus on ollut riittävää Ammattikorkeakoulun opintoihin liittyvät neuvonta- ja ohjauspalvelut ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Opetus ammattikorkeakoulussa on ollut asiantuntevaa ja korkeatasoista Muotoilun ko (n=64) KuMu Viestinnän ko (n=12) Musiikin ko (n=11) MusiTA Tanssinopettajan ko (n=10) AMK (n=704) 3,4 3,5 2,9 3,8 3,3 3,0 3,1 2,3 3,3 3,0 2,7 3,3 3,5 2,3 2,9 2,6 3,0 3,0 3,1 2,9

12 Opetuksen toteutus Taulukko 6. Opetuksen toteutukseen liittyvien väittämien keskiarvot koulutusohjelmittain (1=Täysin eri mieltä...4=täysin samaa mieltä). KuMu ja MusiTA. Opinnot kehittivät työelämässä tarvittavia yhteistyö- ja ryhmätyötaitojani Ilmapiiri on ollut opiskeluun kannustava Olen tyytyväinen oppilaitoksen antamaan opinnäytetyön ohjaukseen Opetusjärjestelyt ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Muotoilun ko (n=64) KuMu Viestinnän ko (n=12) Musiikin ko (n=11) MusiTA Tanssinopettajan ko (n=10) AMK (n=704) 3,0 3,5 3,5 3,1 3,3 2,8 2,8 3,5 2,9 3,1 2,8 3,1 3,9 2,9 3,0 2,8 3,3 3,2 2,7 3, Valmiuksien kehittyminen opiskelun aikana Taulukko 7. Eräiden valmiuksien kehittyminen opintojen aikana. Väittämien keskiarvot koulutusohjelmittain (1=Täysin eri mieltä...4=täysin samaa mieltä. KuMu ja MusiTA. Opinnot antoivat riittävät edellytykset oman alani kehityksen seuraamiseen ja ajan tasalla pysymiseen Olen saavuttanut koulutuksen aikana hyvät valmiudet työelämään Olen tyytyväinen suorittamani tutkinnon sisältöön Pystyin haluamallani tavalla osallistumaan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaan Olen tyytyväinen saamiini tietoihin yrittäjyydestä Olen tyytyväinen saamiini valmiuksiin toimia kansainvälisissä tehtävissä Muotoilun ko (n=64) KuMu Viestinnän ko (n=12) Musiikin ko (n=11) MusiTA Tanssinopettajan ko (n=10) AMK (n=704) 2,9 2,9 3,2 3,6 3,1 2,8 3,2 3,3 3,1 3,0 2,9 3,1 3,1 3,1 2,9 2,6 2,5 3,0 2,3 2,7 2,7 2,4 2,0 1,9 2,6 2,1 2,4 2,5 2,1 2,5

13 Kehittämiskohteet Kyselyn lopuksi vastaajilla oli mahdollisuus valita 1-3 tärkeimpänä pitämäänsä kehittämiskohdetta opetuksen toteuttamisessa, opintojen neuvonnassa ja ohjauksessa sekä tukipalveluissa. Valintojen lukumäärät ovat taulukoissa 8, 9 ja 10. Taulukko 8. Opetuksen toteuttamiseen liittyvät kehittämiskohteet koulutusohjelmittain. KuMu ja MusiTA. Muotoilun ko (n=64) KuMu Viestinnän ko (n=12) Musiikin ko (n=11) MusiTA Tanssinopettajan ko (n=10) Opetussisällöt Opetuksen eteneminen ja asioiden järjestys Opettajien opetustaito Opetusmenetelmät Opettaja opiskelija yhteistyö Tilat ja välineet Oppimateriaalit Taulukko 9. Ohjaukseen ja neuvontaan liittyvät kehittämiskohteet koulutusohjelmittain. KuMu ja MusiTA. Muotoilun ko (n=64) KuMu Viestinnän ko (n=12) Musiikin ko (n=11) MusiTA Opettajien ammattiosaaminen Tanssinopettajan ko (n=10) Sisäinen tiedotus Opinnäytetöiden ohjaus Opintojen ohjaus / opettajatuutorointi Harjoittelun ohjaus Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma Vapaasti valittavat opinnot Opiskelijatuutorointi

14 14 Taulukko 10. Tukipalveluihin liittyvät kehittämiskohteet koulutusohjelmittain. KuMu ja MusiTA. Työelämäyhteydet / yritysyhteistyö Ura- ja rekrytointitoiminta Kansainvälinen toiminta Tutkimus- ja kehitystoiminta Muotoilun ko (n=64) KuMu Viestinnän ko (n=12) Musiikin ko (n=11) MusiTA Tanssinopettajan ko (n=10) Tietoverkkopalvelut Opintotoimistopalvelut Kirjastopalvelut

15 Liiketalouden ala Tilanne työmarkkinoilla ennen koulutusta ja valmistumisen jälkeen Taulukossa 11 on liiketalouden alan koulutusohjelmien vastaajien työtilanne ennen koulutusta yksiköittäin. Taulukko 11. Vastaajien työtilanne ennen koulutusta koulutusohjelmittain liiketalouden yksiköissä. Koulutusohjelma LiWa (n=32) Olin ammatillisessa koulutuksessa Degree Programme in International Business Liiketalouden ko. Tietojenkäsittelyn ko Olin lukiossa Olin muussa koulutuksessa Olin työssä Olin työtön Muu tilanne Yhteensä LiKu (n=88) Olin ammatillisessa koulutuksessa Olin lukiossa Olin muussa koulutuksessa Olin työssä Olin työtön Muu tilanne Yhteensä LiIi (n=29) Olin ammatillisessa koulutuksessa 1 Olin muussa koulutuksessa 1 Olin työssä 16 Toimin yrittäjänä 2 Olin työtön 3 Muu tilanne 6 Yhteensä 29

16 16 Liiketalouden vastaajat arvioivat työelämäyhteyksien kehittymistä opintojen aikana taulukon 12 mukaisesti. Taulukko 12.Ammattikorkeakoulu on eri tavoin tukenut työelämäyhteyksieni kehittymistä. Liiketalouden koulutusohjelmat yksiköittäin. Koulutusohjelma LiWa (n=32) Degree Programme in International Business (n=5) Liiketalouden ko. (n=23) Tietojenkäsittelyn ko (n=4) Täysin eri mieltä Osittain eri mieltä Osittain samaa mieltä Täysin samaa mieltä Yhteensä LiKu (n=88) (n=4) (n=69) (n=15) Täysin eri mieltä Osittain eri mieltä Osittain samaa mieltä Täysin samaa mieltä Yhteensä LiIi (n=29) (n=29) Täysin eri mieltä 0 Osittain eri mieltä 5 Osittain samaa mieltä 20 Täysin samaa mieltä 4 Yhteensä 29

17 17 OPALA-kyselyssä ei tarkemmin kysytä työllistymisestä. Työllistymisastetta voinee kuitenkin arvioida karkeasti vertaamalla tähän kysymykseen vastanneiden lukumäärää vastaajien kokonaismäärään. Taulukko 13. Valmistumisen jälkeisen työn luonne. Liiketalouden koulutusohjelmat yksiköittäin. Koulutusohjelma LiWa (n=32) Degree Programme in International Business (n=5) Liiketalouden ko. (n=23) Tietojenkäsittelyn ko (n=4) Suoritustason tehtävä Asiantuntijatehtävä Esimiestehtävä Yrittäjä Yhteensä LiKu (n=88) (n=4) (n=69) (n=15) Suoritustason tehtävä Asiantuntijatehtävä Esimiestehtävä Yrittäjä Yhteensä LiIi (n=29) (n=29) Suoritustason tehtävä 14 Asiantuntijatehtävä 3 Esimiestehtävä 1 Yrittäjä 1 Yhteensä 19

18 OPM:n tulostavoiteväittämät Taulukko 14. OPM:n tulostavoiteväittämien keskiarvot liiketalouden yksiköiden koulutusohjelmissa. Koulutusohjelma LiWa (n=32) Työtehtäväni työharjoittelun aikana ovat tukeneet oppimista Työharjoittelun aikana saamani ohjaus on ollut riittävää Ammattikorkeakoulun opintoihin liittyvät neuvonta- ja ohjauspalvelut ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Opetus ammattikorkeakoulussa on ollut asiantuntevaa ja korkeatasoista Degree Programme in International Business (n=5) Liiketalouden ko. (n=23) Tietojenkäsittelyn ko (n=4) AMK 2,6 3,5 3,0 3,3 3,0 3,3 3,3 3,0 3,2 3,2 3,3 2,9 3,0 3,2 3,0 2,9 LiKu (n=88) (n=4) (n=69) (n=15) AMK Työtehtäväni työharjoittelun aikana ovat tukeneet oppimista Työharjoittelun aikana saamani ohjaus on ollut riittävää Ammattikorkeakoulun opintoihin liittyvät neuvonta- ja ohjauspalvelut ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Opetus ammattikorkeakoulussa on ollut asiantuntevaa ja korkeatasoista 3,3 3,1 3,4 3,3 3,3 3,0 3,5 3,0 3,0 3,1 3,1 2,9 2,0 3,1 3,0 2,9 LiIi (n=29) (n=29) AMK Työtehtäväni työharjoittelun aikana ovat tukeneet oppimista Työharjoittelun aikana saamani ohjaus on ollut riittävää Ammattikorkeakoulun opintoihin liittyvät neuvonta- ja ohjauspalvelut ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Opetus ammattikorkeakoulussa on ollut asiantuntevaa ja korkeatasoista 2,9 3,3 3,3 3,0 3,1 2,9 2,9 2,9

19 Opetuksen toteutus Taulukko 15. Opetuksen toteutukseen liittyvien väittämien keskiarvot liiketalouden yksiköiden koulutusohjelmissa (1=Täysin eri mieltä...4=täysin samaa mieltä). Koulutusohjelma LiWa (n=32) Opinnot kehittivät työelämässä tarvittavia yhteistyöja ryhmätyötaitojani Ilmapiiri on ollut opiskeluun kannustava Olen tyytyväinen oppilaitoksen antamaan opinnäytetyön ohjaukseen Opetusjärjestelyt ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Degree Programme in International Business (n=5) Liiketalouden ko. (n=23) Tietojenkäsittelyn ko (n=4) AMK 3,0 3,4 3,3 3,3 3,0 3,3 3,3 3,1 3,4 3,0 3,3 3,0 3,0 3,2 3,8 3,0 LiKu (n=88) (n=4) (n=69) (n=15) AMK Opinnot kehittivät työelämässä tarvittavia yhteistyöja ryhmätyötaitojani Ilmapiiri on ollut opiskeluun kannustava Olen tyytyväinen oppilaitoksen antamaan opinnäytetyön ohjaukseen Opetusjärjestelyt ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä 3,0 3,4 3,3 3,3 2,8 3,3 3,2 3,1 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0 3,1 3,0 LiIi (n=29) (n=29) AMK Opinnot kehittivät työelämässä tarvittavia yhteistyöja ryhmätyötaitojani Ilmapiiri on ollut opiskeluun kannustava Olen tyytyväinen oppilaitoksen antamaan opinnäytetyön ohjaukseen Opetusjärjestelyt ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä 3,3 3,3 3,1 3,1 3,1 3,0 3,0 3,0

20 Valmiuksien kehittyminen opiskelun aikana Taulukko 16a. Eräiden valmiuksien kehittyminen opintojen aikana. Väittämien keskiarvot LiWa:ssa ja LiKu:ssa. (1=Täysin eri mieltä...4=täysin samaa mieltä). Koulutusohjelma LiWa (n=32) Opinnot antoivat riittävät edellytykset oman alani kehityksen seuraamiseen ja ajan tasalla pysymiseen Olen saavuttanut koulutuksen aikana hyvät valmiudet työelämään Olen tyytyväinen suorittamani tutkinnon sisältöön Pystyin haluamallani tavalla osallistumaan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaan Olen tyytyväinen saamiini tietoihin yrittäjyydestä Olen tyytyväinen saamiini valmiuksiin toimia kansainvälisissä tehtävissä Degree Programme in International Business (n=5) Liiketalouden ko. (n=23) Tietojenkäsittelyn ko (n=4) AMK 3,0 3,0 3,5 3,1 3,2 3,3 3,3 3,0 3,2 3,0 3,3 2,9 2,8 2,7 2,8 2,7 3,2 3,2 3,3 2,6 3,2 2,8 3,0 2,5 LiKu (n=88) (n=4) (n=69) (n=15) AMK Opinnot antoivat riittävät edellytykset oman alani kehityksen seuraamiseen ja ajan tasalla pysymiseen Olen saavuttanut koulutuksen aikana hyvät valmiudet työelämään Olen tyytyväinen suorittamani tutkinnon sisältöön Pystyin haluamallani tavalla osallistumaan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaan Olen tyytyväinen saamiini tietoihin yrittäjyydestä Olen tyytyväinen saamiini valmiuksiin toimia kansainvälisissä tehtävissä 3,0 3,1 3,2 3,1 3,0 3,1 3,1 3,0 2,3 3,1 3,1 2,9 2,3 2,7 2,7 2,7 3,0 2,7 2,3 2,6 2,8 2,4 2,7 2,5

21 21 Taulukko 16b. Eräiden valmiuksien kehittyminen opintojen aikana. Väittämien keskiarvot LiIi:ssä. (1=Täysin eri mieltä...4=täysin samaa mieltä). LiIi (n=29) Opinnot antoivat riittävät edellytykset oman alani kehityksen seuraamiseen ja ajan tasalla pysymiseen Olen saavuttanut koulutuksen aikana hyvät valmiudet työelämään Olen tyytyväinen suorittamani tutkinnon sisältöön Pystyin haluamallani tavalla osallistumaan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaan Olen tyytyväinen saamiini tietoihin yrittäjyydestä Olen tyytyväinen saamiini valmiuksiin toimia kansainvälisissä tehtävissä Liiketalouden ko.(n=29) AMK 3,0 3,1 3,0 3,0 2,9 2,9 2,7 2,7 2,9 2,6 2,6 2,5

22 Kehittämiskohteet Kyselyn lopuksi vastaajilla oli mahdollisuus valita 1-3 tärkeimpänä pitämäänsä kehittämiskohdetta opetuksen toteuttamisessa, opintojen neuvonnassa ja ohjauksessa sekä tukipalveluissa. Valintojen lukumäärät ovat taulukoissa 17 a ja b, 18 ja 19. Taulukko 17a. Opetuksen toteuttamiseen liittyvät kehittämiskohteet LiWa:ssa ja LiKu:ssa. Koulutusohjelma LiWa (n=32) Degree Programme in International Business (n=5) Liiketalouden ko. (n=23) Tietojenkäsittelyn ko (n=4) Yhteensä Opetussisällöt Opettajien opetustaito Opetuksen eteneminen ja asioiden järjestys Opetusmenetelmät Opettaja opiskelija yhteistyö Oppimateriaalit Opettajien ammattiosaaminen Tilat ja välineet LiKu (n=88) (n=4) (n=69) (n=15) Opetusmenetelmät Opetussisällöt Opettajien opetustaito Opetuksen eteneminen ja asioiden järjestys Opettaja opiskelija yhteistyö Tilat ja välineet Opettajien ammattiosaaminen Oppimateriaalit

23 23 Taulukko 17b. Opetuksen toteuttamiseen liittyvät kehittämiskohteet LiIi:ssä. LiIi (n=29) Liiketalouden ko. Opetussisällöt 17 Opetusmenetelmät 16 Opetuksen eteneminen ja asioiden järjestys 13 Opettajien opetustaito 11 Opettaja opiskelija yhteistyö Opettajien ammattiosaaminen Oppimateriaalit 4 Tilat ja välineet 1 8 7

24 24 Taulukko 18. Ohjaukseen ja neuvontaan liittyvät kehittämiskohteet koulutusohjelmittain liiketalouden yksiköissä. Koulutusohjelma LiWa (n=32) Opintojen ohjaus / opettajatuutorointi Degree Programme in International Business (n=5) Liiketalouden ko. (n=23) Tietojenkäsittelyn ko (n=4) Yhteensä Sisäinen tiedotus Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma Opinnäytetöiden ohjaus Harjoittelun ohjaus Vapaasti valittavat opinnot Opiskelijatuutorointi LiKu (n=88) (n=4) (n=69) (n=15) Sisäinen tiedotus Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma Vapaasti valittavat opinnot Opinnäytetöiden ohjaus Opintojen ohjaus / opettajatuutorointi Harjoittelun ohjaus Opiskelijatuutorointi LiIi (n=29) Opinnäytetöiden ohjaus Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma Opintojen ohjaus / opettajatuutorointi Vapaasti valittavat opinnot (n=29) Harjoittelun ohjaus 6 6 Opiskelijatuutorointi 5 5 Sisäinen tiedotus 4 4

25 25 Taulukko 19. Tukipalveluihin liittyvät kehittämiskohteet koulutusohjelmittain liiketalouden yksiköissä.. Koulutusohjelma LiWa (n=32) Työelämäyhteydet / yritysyhteistyö Degree Programme in International Business (n=5) Liiketalouden ko. (n=23) Tietojenkäsittelyn ko (n=4) Yhteensä Ura- ja rekrytointitoiminta Tutkimus- ja kehitystoiminta Kansainvälinen toiminta Tietoverkkopalvelut Opintotoimistopalvelut Kirjastopalvelut LiKu (n=88) (n=4) (n=69) (n=15) Työelämäyhteydet / yritysyhteistyö Ura- ja rekrytointitoiminta Tutkimus- ja kehitystoiminta Kansainvälinen toiminta Tietoverkkopalvelut Kirjastopalvelut Opintotoimistopalvelut LiIi (n=29) Työelämäyhteydet / yritysyhteistyö (n=29) Ura- ja rekrytointitoiminta Tutkimus- ja kehitystoiminta 9 9 Kansainvälinen toiminta 4 4 Tietoverkkopalvelut 2 2 Kirjastopalvelut 0 0 Opintotoimistopalvelut 0 0

26 Matkailu- ja ravitsemisala Tilanne työmarkkinoilla ennen koulutusta ja valmistumisen jälkeen Taulukossa 20 on Maratan koulutusohjelmien vastaajien työtilanne ennen koulutusta. Taulukko 20. Vastaajien työtilanne ennen koulutusta koulutusohjelmittain Maratassa. Olin ammatillisessa koulutuksessa Matkailun ko (n=23) Marata Hotelli- ja ravintolaalan ko (n=25) 3 0 Olin lukiossa 3 8 Olin muussa koulutuksessa 4 0 Olin työssä Olin työtön 1 2 Muu tilanne 2 3 Yhteensä Maratan vastaajat arvioivat työelämäyhteyksien kehittymistä opintojen aikana taulukon 21 mukaisesti. Taulukko 21..Ammattikorkeakoulu on eri tavoin tukenut työelämäyhteyksieni kehittymistä. Maratan koulutusohjelmat. Matkailun ko (n=23) Marata Hotelli- ja ravintolaalan ko (n=25) Täysin eri mieltä 2 0 Osittain eri mieltä 5 4 Osittain samaa mieltä Täysin samaa mieltä Yhteensä 23 25

27 27 OPALA-kyselyssä ei tarkemmin kysytä työllistymisestä. Työllistymisastetta voinee kuitenkin arvioida karkeasti vertaamalla tähän kysymykseen vastanneiden lukumäärää vastaajien kokonaismäärään. Taulukko 22. Valmistumisen jälkeisen työn luonne. Maratan koulutusohjelmat. Suoritustason tehtävä Matkailun ko (n=23) Marata Hotelli- ja ravintolaalan ko (n=25) Asiantuntijatehtävä 1 0 Esimiestehtävä 0 3 Yrittäjä OPM:n tulostavoiteväittämät Taulukko 23. OPM:n tulostavoiteväittämien keskiarvot Maratan koulutusohjelmittain. Työtehtäväni työharjoittelun aikana ovat tukeneet oppimista Työharjoittelun aikana saamani ohjaus on ollut riittävää Ammattikorkeakoulun opintoihin liittyvät neuvonta- ja ohjauspalvelut ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Opetus ammattikorkeakoulussa on ollut asiantuntevaa ja korkeatasoista Matkailun ko (n=23) Marata Hotelli- ja ravintolaalan ko (n=25) AMK (n=704) 3,1 3,2 3,3 3,0 2,7 3,0 2,8 2,6 2,9 2,8 2,5 2,9

28 Opetuksen toteutus Taulukko 24. Opetuksen toteutukseen liittyvien väittämien keskiarvot Maratan koulutusohjelmissa (1=Täysin eri mieltä...4=täysin samaa mieltä). Opinnot kehittivät työelämässä tarvittavia yhteistyö- ja ryhmätyötaitojani Ilmapiiri on ollut opiskeluun kannustava Olen tyytyväinen oppilaitoksen antamaan opinnäytetyön ohjaukseen Opetusjärjestelyt ovat tukeneet hyvin opintojeni edistymistä Matkailun ko (n=23) Marata Hotelli- ja ravintolaalan ko (n=25) AMK (n=704) 3,2 2,9 3,3 3,0 2,7 3,1 2,9 2,9 3,0 3,0 2,8 3, Valmiuksien kehittyminen opiskelun aikana Taulukko 25. Eräiden valmiuksien kehittyminen opintojen aikana. Väittämien keskiarvot Maratan koulutusohjelmissa (1=Täysin eri mieltä...4=täysin samaa mieltä. Opinnot antoivat riittävät edellytykset oman alani kehityksen seuraamiseen ja ajan tasalla pysymiseen Olen saavuttanut koulutuksen aikana hyvät valmiudet työelämään Olen tyytyväinen suorittamani tutkinnon sisältöön Pystyin haluamallani tavalla osallistumaan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaan Olen tyytyväinen saamiini tietoihin yrittäjyydestä Olen tyytyväinen saamiini valmiuksiin toimia kansainvälisissä tehtävissä Matkailun ko (n=23) Marata Hotelli- ja ravintolaalan ko (n=25) AMK (n=704) 3,0 2,7 3,1 2,4 2,5 3,0 2,3 2,4 2,9 3,0 2,9 2,7 2,4 2,6 2,6 2,6 2,4 2,5

29 Kehittämiskohteet Taulukko 26. Opetuksen toteuttamiseen liittyvät kehittämiskohteet Maratan koulutusohjelmissa. Matkailun ko (n=23) Marata Matkailun ko (n=25) Opetussisällöt Opettajien opetustaito Opetusmenetelmät 9 12 Opetuksen eteneminen ja asioiden järjestys Opettaja opiskelija yhteistyö Opettajien ammattiosaaminen Oppimateriaalit 4 4 Tilat ja välineet 2 5 Taulukko 27. Ohjaukseen ja neuvontaan liittyvät kehittämiskohteet Maratan koulutusohjelmissa. Vapaasti valittavat opinnot Matkailun ko (n=23) Marata Matkailun ko (n=23) 14 9 Sisäinen tiedotus Opinnäytetöiden ohjaus Opintojen ohjaus / opettajatuutorointi 7 10 Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma 5 11 Harjoittelun ohjaus 6 7 Opiskelijatuutorointi 3 4

30 30 Taulukko 28. Tukipalveluihin liittyvät kehittämiskohteet Maratan koulutusohjelmissa. Työelämäyhteydet / yritysyhteistyö Ura- ja rekrytointitoiminta Kansainvälinen toiminta Tutkimus- ja kehitystoiminta Matkailun ko (n=23) Marata Matkailun ko (n=23) Tietoverkkopalvelut 4 4 Kirjastopalvelut 4 0 Opintotoimistopalvelut 1 0

OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2008 Savonia-ammattikorkeakoulu. Savonia Business Amk-tutkinto-opiskelijat. Raportti

OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2008 Savonia-ammattikorkeakoulu. Savonia Business Amk-tutkinto-opiskelijat. Raportti OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2008 -ammattirkeaulu Amk-tutkinto-opiskelijat Raportti 15.6.2009 Heikki Likitalo, Liiketalous, Kuopio Pentti Mäkelä, Liiketalous, Kuopio Sisällysluettelo 1 Kyselyn rakenne ja toteutus...

Lisätiedot

OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu. Amk-tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Raportti 27.3.

OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu. Amk-tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Raportti 27.3. OPALA ja LÄHTÖKYSELY 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk-tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat Raportti 27.3.2011 Työryhmä Jorma Honkanen, Tekniikka Varkaus Heikki Likitalo, Liiketalous,

Lisätiedot

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2009 Liiketoiminta- ja kultturiosaamisen osaamisalue LiI, LiKu, LiWa, Marata, KuMu, MusiTA

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2009 Liiketoiminta- ja kultturiosaamisen osaamisalue LiI, LiKu, LiWa, Marata, KuMu, MusiTA OPISKELUKYSELY KEVÄT Liiketoiminta- ja kultturiosaamisen osaamisalue LiI, LiKu, LiWa, Marata, KuMu, MusiTA Raportti 5.8. Heikki Likitalo 2 Sisällysluettelo 1. Kyselyn toteutus ja raportin rakenne 3 2.

Lisätiedot

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Raportti 1.6.

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Raportti 1.6. OPISKELUKYSELY KEVÄT 2010 Savonia-ammattikorkeakoulu Amk- tutkinto-opiskelijat Ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat Raportti 1.6.2010 Mittarityöryhmä Jorma Honkanen Heikki Likitalo Tuula Peura TeWa LiKu TeKu

Lisätiedot

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2009 Liiketoiminta- ja kultturiosaamisen osaamisalue LiI, LiKu, LiWa, Marata, KuMu, MusiTA

OPISKELUKYSELY KEVÄT 2009 Liiketoiminta- ja kultturiosaamisen osaamisalue LiI, LiKu, LiWa, Marata, KuMu, MusiTA OPISKELUKYSELY KEVÄT Liiketoiminta- ja kultturiosaamisen osaamisalue LiI, LiKu, LiWa, Marata, KuMu, MusiTA Raportti 5.8. Heikki Likitalo 2 Sisällysluettelo 1. Kyselyn toteutus ja raportin rakenne 3 2.

Lisätiedot

RAPORTTI OPALA-PÄÄTTÖKYSELYSTÄ Kajaanin AMK Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen OPALA-päättökysely

RAPORTTI OPALA-PÄÄTTÖKYSELYSTÄ Kajaanin AMK Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen OPALA-päättökysely RAPORTTI OPALA-PÄÄTTÖKYSELYSTÄ Kajaanin AMK 15.3.2010 Rekrytointipalvelut/PV Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen OPALA-päättökysely OPALA-kysely toteutetaan opintojen loppuvaiheessa ja se kuvaa opiskelijoiden

Lisätiedot

Keväällä 2010 valmistuneista kyselyyn vastanneista opiskelijoista oli työllistynyt 59,6 % ja syksyllä 2010 valmistuneista 54,2 %.

Keväällä 2010 valmistuneista kyselyyn vastanneista opiskelijoista oli työllistynyt 59,6 % ja syksyllä 2010 valmistuneista 54,2 %. Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen Päättökysely Kysely toteutetaan opintojen loppuvaiheessa ja se kuvaa opiskelijoiden käsityksiä koulutuksesta sekä heidän työtilanteestaan valmistumisvaiheessa. Kysely

Lisätiedot

Aloituskysely syksyllä 2009 Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue: KuMu, LiKu, LiWa, Marata ja MusiTa. Raportti

Aloituskysely syksyllä 2009 Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue: KuMu, LiKu, LiWa, Marata ja MusiTa. Raportti Aloituskysely syksyllä 2009 Liiketoiminta- ja kulttuurialan osaamisalue: KuMu, LiKu, LiWa, Marata ja MusiTa Raportti 3.2.2010 HEIKKI LIKITALO PENTTI MÄKELÄ 2 Sisällysluettelo 1 Kyselyn rakenne ja raportointi...

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU AIKUISKOULUTUS

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU AIKUISKOULUTUS AIKUISKOULUTUS OPISKELIJAPALAUTEKYSELYIDEN TULOKSET 2009 Tyytyväisyysindeksi on saatu laskemalla täysin ja osittain vastausten prosenttiosuudet yhteen. Jos tyytyväisyysindeksi on alle 50 %, se on merkitty

Lisätiedot

VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2009 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE

VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2009 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2009 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE - KYSELYN TOTEUTUS - KÄSITYKSET AMK-TUTKINNOSTA JA KOULUTUKSESTA - AMK-TUTKINNON TUOTTAMA OSAAMINEN - TYÖLLISTYMISEEN

Lisätiedot

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Kysely vuoden 2011 aikana AMKtutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Kyselyn toteutus ja vastaajat Vuoden 2011 aikana JAMKissa suoritettiin

Lisätiedot

SAVONIAN KYSELYT 2011

SAVONIAN KYSELYT 2011 SAVONIAN KYSELYT 2011 Opiskelija- ja toimeksiantajakyselyt 13.6.2011 Mittarityöryhmä Jorma Honkanen Heikki Likitalo Pentti Mäkelä Tuula Peura aportti Heikki Likitalo Sisällysluettelo SAVONIAN KYSELYT...

Lisätiedot

Opiskelukyselyn tulokset kulttuurin tulosalueella 2008 Viestinnän koulutusohjelma

Opiskelukyselyn tulokset kulttuurin tulosalueella 2008 Viestinnän koulutusohjelma Opiskelukyselyn tulokset kulttuurin tulosalueella 2008 Viestinnän koulutusohjelma Savonia-ammattikorkeakoulu Vastuualue/Toiminta-alue: Kuopion Muotoiluakatemia Prosessin omistaja: Koulutuspäällikkö Heikki

Lisätiedot

ALKUKYSELY VUONNA 2010 ALOITTANEILLE Savonia-ammattikorkeakoulu

ALKUKYSELY VUONNA 2010 ALOITTANEILLE Savonia-ammattikorkeakoulu 1 ALKUKYSELY VUONNA 2010 ALOITTANEILLE Savonia-ammattikorkeakoulu Raportti 4.5.2011 Mittarityöryhmä Heikki Likitalo Jorma Honkanen Tuula Peura Raportti Heikki Likitalo 2 Sisällysluettelo I Amk tutkintoa

Lisätiedot

Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali

Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali Koonti terveydenhoitaja (AMK) koulutuksen tilastoista ammattikorkeakouluittain Vuonna 2010 tutkinnon suorittaneista työlliset 2011 Vuonna 2010 tutkinnon

Lisätiedot

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijabarometri 2007

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijabarometri 2007 Turun ammattikorkeakoulun opiskelijabarometri 2007 Turun ammattikorkeakoulun opiskelija! Kyselyyn vastaamalla olet mukana kehittämässä opetusta ja mielekästä oppimisympäristöä. Kysely on anonyymi, joten

Lisätiedot

AIKUISKOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2017

AIKUISKOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2017 1 AIKUISKOULUTUKSEN VALMISTUVIEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE 2017 Vastausprosentti 50,0 % 1. Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet 2. Opetusmenetelmät ja työtavat 2 eri eri Ei Koulutuksessa käytetyt opetusmenetelmät

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto AIKUISKOULUTUKSEN LAATU- JA VAIKUTTAVUUS, OPISKELIJAPALAUTE KEVÄT 2015 Vastausprosentti: 43 % Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet Sivu 1 / 10 Koulutuksen sisällöt ja

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto AIKUISKOULUTUKSEN LAATU- JA VAIKUTTAVUUS, OPISKELIJAPALAUTE 2016 Vastausprosentti: 50 % 1. Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet Sivu 1 / 10 1. Koulutuksen sisällöt ja

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto AIKUISKOULUTUKSEN LAATU JA VAIKUTTAVUUS, OPISKELIJAPALAUTE kevät 2017 Vastausprosentti: 42,4 % 1. Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet 1. Sivu 1 / 10 1. Koulutuksen sisällöt

Lisätiedot

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Kysely vuoden 2012 aikana AMKtutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Kyselyn toteutus ja vastaajat Vuoden 2012 aikana JAMKissa suoritettiin

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto AIKUISKOULUTUKSEN LAATU- JA VAIKUTTAVUUS, OPISKELIJAPALAUTE kevät 2016 Vastausprosentti: 46,0 % Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet Sivu 1 / 11 Koulutuksen sisällöt

Lisätiedot

E S I K A T S E L U. Taustatiedot. Ohjaaminen, henkilökohtaistaminen ja ilmapiiri. Päättökysely syksy kevät Sukupuoli.

E S I K A T S E L U. Taustatiedot. Ohjaaminen, henkilökohtaistaminen ja ilmapiiri. Päättökysely syksy kevät Sukupuoli. Page 1 of 5 E S I K A T S E L U Päättökysely syksy 2013 - kevät 2014 Taustatiedot Sukupuoli Nainen Mies Äidinkieli Suomi Ruotsi Venäjä Muu Ikäryhmä Alle 18 vuotta 18-24 vuotta Yli 24 vuotta Koulutustausta

Lisätiedot

LIITE 1. Väittämäkohtaiset tarkastelut koulutusohjelmittain

LIITE 1. Väittämäkohtaiset tarkastelut koulutusohjelmittain LIITE 1 Väittämäkohtaiset tarkastelut koulutusohjelmittain 1. Minulla on riittävästi aikaa itsenäiseen työskentelyyn (tentteihin luku, kotitehtävät, tiedonhankinta jne.) 2. Opetus jakaantuu tasaisesti

Lisätiedot

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta. Kysely vuoden 2013 aikana AMK-tutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta. Kysely vuoden 2013 aikana AMK-tutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Kysely vuoden 2013 aikana AMK-tutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Kyselyn toteutus ja vastaajat Vuoden 2013 aikana JAMKissa suoritettiin

Lisätiedot

Opintojen tutkimus- ja palautetiedon hyödyntäminen ammattikorkeakoulussa

Opintojen tutkimus- ja palautetiedon hyödyntäminen ammattikorkeakoulussa Opintojen tutkimus- ja palautetiedon hyödyntäminen ammattikorkeakoulussa Korkeakoulujen KOTA -seminaari 17.9.2014 Ismo Kinnunen Oulun ammattikorkeakoulu Kehittämisen ja päätöksenteon tulee perustua tosiasioihin.

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017 Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017 Lääketieteellinen tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

Jyväskylän yliopistosta vuonna 2011 valmistuneiden maistereiden uraseuranta - tilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen (syksy 2016)

Jyväskylän yliopistosta vuonna 2011 valmistuneiden maistereiden uraseuranta - tilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen (syksy 2016) Jyväskylän yliopistosta vuonna 11 valmistuneiden maistereiden uraseuranta - tilanne viisi vuotta valmistumisen jälkeen (syksy 16) kohtaiset tiedot (Kyselyn vastausprosentti: 4 valmistuneista) Vastaajien

Lisätiedot

OPAL: Laatuvertailun tulokset

OPAL: Laatuvertailun tulokset 1 / 6 5.4.2016 10:14 OPAL: Laatuvertailun tulokset Takaisin Koulutuksia Opiskelijoita Kansallinen, ESR, Ammatillinen, Nonstop, Rintamakoulutus, , Päättymispäivämäärä 01.01.2015 jälkeen, Päättymispäivämäärä

Lisätiedot

OPAL: Laatuvertailun tulokset

OPAL: Laatuvertailun tulokset Laatuvertailun tulokset 1 / 6 15.1.2015 12:41 OPAL: Laatuvertailun tulokset Takaisin Koulutuksia Opiskelijoita Kansallinen, ESR, Ammatillinen, Nonstop, Rintamakoulutus, , Päättymispäivämäärä

Lisätiedot

Opinnot antavat sinulle valmiuksia toimia erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Opinnot antavat sinulle valmiuksia toimia erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntija- ja esimiestehtävissä. OPETUSSUUNNITELMA, johtaminen ja liiketoimintaosaaminen Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa sinulle vankan kehittämisosaamisen. Syvennät johtamisen ja liiketoiminnan eri osa-alueiden

Lisätiedot

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 1. Y1 OPPILAITOS -Toimiala / yksikkö 2. Y2. Ikä 3. S0 Valmistutko tänä kevään? 4. S 1a Millaisen arvioit elämäntilanteesi olevan 4 kuukauden kuluttua valmistumisesi

Lisätiedot

Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle

Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto koulutuskuntayhtymän hallitukselle Anne Mähönen 15.9.2016 SISÄLTÖ OPISKELIJAPALVELUT... 1 1. Tiedätkö, kuinka saat tarvittaessa

Lisätiedot

Harjoittelu, opinnäytetyöt ja projektityöt

Harjoittelu, opinnäytetyöt ja projektityöt Harjoittelu, opinnäytetyöt ja projektityöt Yrittäjien teemailta 25.1.2011 Riitta Rissanen vararehtori (K) Savonia-ammattikorkeakoulu Ammattikorkeakoulun tehtävä: 1. Ammattikorkeakoulun tehtävänä on työelämäsuuntautuneen

Lisätiedot

Sijoittumisseuranta 2013 Vuonna 2012 maisteriksi valmistuneiden tilanne ja mielipiteet vuoden 2013 lopulla

Sijoittumisseuranta 2013 Vuonna 2012 maisteriksi valmistuneiden tilanne ja mielipiteet vuoden 2013 lopulla Sijoittumisseuranta 13 Vuonna 12 maisteriksi valmistuneiden tilanne ja mielipiteet vuoden 13 lopulla Jyväskylän yliopisto - koko aineisto (kyselyn vastausprosentti 4 %) Jari Penttilä Jyväskylän yliopisto/työelämäpalvelut

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä Kasvatustieteiden tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä Kasvatustieteiden tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017 Kasvatustieteiden tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

Arkkitehdit, maisemaarkkitehdit maisterit työelämässä 2014

Arkkitehdit, maisemaarkkitehdit maisterit työelämässä 2014 Arkkitehdit, maisemaarkkitehdit ja taiteen maisterit työelämässä 2014 Vuosina 2010, 2011 ja 2012 valmistuneet Emilia Keijonen Kesäkuu 2014 Johdanto Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa korkeakoulusta valmistuneiden

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016 Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma 19.3.2009 Pirkko Laurila Osaamisen ja sivistyksen asialla Tutkinnon perusteiden ja koulutuksen järjestäjän opetussuunnitelman hierarkia Laki ja asetukset Ammatillisen

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016 Lääketieteellinen tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

Tradenomit työmarkkinoilla

Tradenomit työmarkkinoilla Tradenomit työmarkkinoilla Uudistu ja uudista 2011 Johanna Tuovinen asiamies, koulutus-, työvoima- ja elinkeinopolitiikka Tradenomiliitto TRAL ry Minkälaista osaamista tarvitaan? Yleinen osaaminen korostuu

Lisätiedot

Uraseuranta 2018 tuloksia vuonna 2013 valmistuneiden uraseurannasta

Uraseuranta 2018 tuloksia vuonna 2013 valmistuneiden uraseurannasta Opintopalvelut Suunnittelija Outi Suorsa Uraseuranta 18 tuloksia vuonna 13 valmistuneiden uraseurannasta Uraseuranta 18 toteutettu syksyllä 18 valtakunnallisena kysely lähetetty kaikille vuonna 13 päättyvän

Lisätiedot

Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina valmistuneille

Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina valmistuneille Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina 2005-2007 valmistuneille TAUSTATIEDOT 1) Sukupuoli nmlkj mies nmlkj nainen 2) Opintojen aloitusvuosi 3) Valmistumisvuosi 4) Millä perusteella valitsit opiskelupaikkasi?

Lisätiedot

Koulutukseeni liittyvät työelämäsuhteet ovat tiiviit 1. KOULUTUSOHJELMA OPPIMISYMPÄRISTÖ JA TYÖSKETELYILMAPIIRI Tiedonkulku on toimivaa Opiskeluympäristö on viihtyisä ja toimiva Opiskelijoita kohdellaan

Lisätiedot

AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta

AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta M/S Mariella 4.5.2017 Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry Maiju Korhonen #AMIS2016 Mikä on AMIS-tutkimus? Miten aineistonkeruu toteutettiin? Mitkä

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012. Kasvatustieteiden tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012. Kasvatustieteiden tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012 Kasvatustieteiden tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

Ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijakyselyt 2013 alkaen

Ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijakyselyt 2013 alkaen mod. 1 Ohjaus ja neuvonta 1 (5) Taustakysymykset: Kysymyksien arviontiasteikko, ellei kysymyksessä ole toisin esitetty ja vastauksen painoarvo oppilaitos Täysin samaa mieltä. 5 sukupuoli Jokseenkin samaa

Lisätiedot

MTI-valmistumiskysely

MTI-valmistumiskysely MTI-valmistumiskysely Arvoisa vastaaja, Tähän kyselyyn vastaavat kaikki vuosina 2011-2015 metsätalousinsinööriksi valmistuneet. Vastauksesi antaa arvokasta tietoa metsätalousinsinöörikoulutuksen kehittämistyöhön.

Lisätiedot

SUUNTA ON SELVÄSTI YLÖSPÄIN

SUUNTA ON SELVÄSTI YLÖSPÄIN OPPIMATERIAALEJA PUHEENVUOROJA 62 RAPORTTEJA TUTKIMUKSIA Jaana Niemimäki SUUNTA ON SELVÄSTI YLÖSPÄIN Turun ammattikorkeakoulun opiskelijabarometri 2010 TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN PUHEENVUOROJA 62 Turun

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8.

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8. Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille Hyväksytty 1.0/27.8.2009 Johtoryhmä Opetussuunnitelma 2.0/24.06.2010 2 (20) Sisällysluettelo 1 Tietoa Ammattiopisto

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTOSTA V. 2007 VALMISTUNEIDEN URASEURANTAKYSELYN TULOKSIA. Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Kesäkuu 2013

TAMPEREEN YLIOPISTOSTA V. 2007 VALMISTUNEIDEN URASEURANTAKYSELYN TULOKSIA. Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Kesäkuu 2013 TAMPEREEN YLIOPISTOSTA V. 7 VALMISTUNEIDEN URASEURANTAKYSELYN TULOKSIA Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Kesäkuu 13 Kyselyn toteutus ja kohderyhmä Vuonna 12 uraseurantakysely toteutettiin

Lisätiedot

OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULUN TUTKIMUS- JA KEHITYSTYÖN JULKAISUT

OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULUN TUTKIMUS- JA KEHITYSTYÖN JULKAISUT epooki 6/2010 OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULUN TUTKIMUS- JA KEHITYSTYÖN JULKAISUT Margit Leskinen Työelämäyhteistyö opinnoissa Oulun seudun ammattikorkeakoulun Liiketalouden yksikössä opiskelijan silmin

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Kasvatustieteiden tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä Kasvatustieteiden tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016 Kasvatustieteiden tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

MTI -valmistumiskyselyn alustavia tuloksia 2015

MTI -valmistumiskyselyn alustavia tuloksia 2015 MTI- opetuksen tulevaisuus yhdessä tehden Metsätalousinsinöörien AMK- opetuksen kehittämisseminaari 29.10.2015 Tutkija Eila Lautanen, TTS Esityksen sisältö 1. Tutkimuksen toteutus 1. vastaajajoukon kuvaus

Lisätiedot

Sijoittumisseuranta kysely vuonna 2011 tutkinnon suorittaneille. Koonti FUAS-ammattikorkeakouluista valmistuneiden vastauksista

Sijoittumisseuranta kysely vuonna 2011 tutkinnon suorittaneille. Koonti FUAS-ammattikorkeakouluista valmistuneiden vastauksista Sijoittumisseuranta kysely vuonna 2011 tutkinnon suorittaneille Koonti FUAS-ammattikorkeakouluista valmistuneiden vastauksista Huhtikuu 2013 2/12 SISÄLLYS JOHDANTO... 3 KYSYMYKSIÄ OPINNOISTA... 3 TYÖMARKKINATILANNE...

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017 Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017 Teknillinen tiedekunta Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta Arkkitehtuurin tiedekunta Saatteeksi Tässä

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja.

JUPINAVIIKOT Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. JUPINAVIIKOT 2018 Ohjausta ja opetusta koskeva raportti Musiikin ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Ville Laitinen Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017 Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017 L u o n n o n t i e t e e l l i n e n t i e d e k u n t a B i o k e m i a n j a m o l e k y y l i l

Lisätiedot

Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka. 4,1 3,9 2,8 1,1 1,3 1,1 3,9 4,1 4,5 4,5 4,1

Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka. 4,1 3,9 2,8 1,1 1,3 1,1 3,9 4,1 4,5 4,5 4,1 Kuopio yht. 871 (Asteikko 1-5) 1. v. yht / 373 2. v: yht / 300 3. v.: yht. / 198 Yht. 871 Kysymys ka ka ka ka. 1 Opiskeluryhmissäni on ollut hyvä yhteishenki. 4,2 4,2 3,9 4,1 2 Opiskeluryhmissäni vallitsee

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2012 valmistuneiden tilanne syksyllä 2017 H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ja yksilöllisyyden mahdollistaminen koulutuksen järjestäjän opetussuunnitelman toimeenpanossa 17.4.

Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ja yksilöllisyyden mahdollistaminen koulutuksen järjestäjän opetussuunnitelman toimeenpanossa 17.4. Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ja yksilöllisyyden mahdollistaminen koulutuksen järjestäjän opetussuunnitelman toimeenpanossa 17.4.2015 Opetusneuvos, M. Lahdenkauppi Tutkintojärjestelmän kehittämisen

Lisätiedot

Kotimainen kirjallisuus

Kotimainen kirjallisuus Kotimainen kirjallisuus Kysely lähetettiin 80 kotimaisen kirjallisuuden alumnille, joista 27 vastasi. Vastausprosentti oli 34 %. Vastaajista 89 % on naisia. Vastaajien keski-ikä on 35 vuotta. Opintojen

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v. 2006 valmistuneiden tilanne syksyllä 2011 Lääketieteellinen tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto ja toimipaikkakohtainen vertailu

Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto ja toimipaikkakohtainen vertailu Opiskelijakysely toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille Tulosyhteenveto ja toimipaikkakohtainen vertailu Anne Mähönen 29.8.2016 SISÄLTÖ TAUSTATIEDOT... 1 1. Sukupuoli... 1 2. Olen... 1 3. Tutkinto...

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2009 valmistuneiden tilanne syksyllä 2014. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2009 valmistuneiden tilanne syksyllä 2014. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2009 valmistuneiden tilanne syksyllä 2014 Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN koulutusohjelma MATKAILUN koulutusohjelma

HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN koulutusohjelma MATKAILUN koulutusohjelma AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO PÄIVÄOPISKELU HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN MATKAILUN 210 op / Restonomi (AMK) / Bachelor of Hospitality Management / 2012 2015 HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN MATKAILUN 210 op / Restonomi

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v valmistuneiden tilanne syksyllä 2011

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v valmistuneiden tilanne syksyllä 2011 Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v. 2006 valmistuneiden tilanne syksyllä 2011 K a s v a t u s t i e t e i d e n t i e d e k u n t a Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen Tradenomi (Ylempi AMK) Master of Business Administration

Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen Tradenomi (Ylempi AMK) Master of Business Administration Tradenomi (Ylempi AMK) Master of Business Administration Koulutusohjelman tuottama tutkinto Tradenomi (Ylempi AMK) on ylempi korkeakoulututkinto, joka tuottaa saman pätevyyden julkisen sektorin virkaan

Lisätiedot

Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin

Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin YHDESSÄ Tutkinnon perusteista OPSiin, HOPSiin ja HOJKSiin AMISTO 2.1.2014 Anu Raudasoja HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu 1.1.2014 YHDESSÄ Teemat: 1. Tutkinnon perusteista OPSiin 2. OPSista HOPSiin

Lisätiedot

Työelämään sijoittuminen

Työelämään sijoittuminen Työelämään sijoittuminen Farmasian tiedekunnassa vuonna 2009 farmaseutin tutkinnon suorittaneiden uraseurantakysely 2014 ja vertailu vuonna 2007 valmistuneiden kyselyyn 2012. Materiaalin tuottanut Helsingin

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012. Teknillinen tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012. Teknillinen tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012 Teknillinen tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän mielipiteistään

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä Lääketieteellinen tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012 Lääketieteellinen tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

Tutkinto: Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration

Tutkinto: Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration 1 of 5 8.6.2010 12:39 Tutkinto: Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma

Lisätiedot

ALOITUSKYSELY Kysytään viimeistään yhden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma on hyväksytty.

ALOITUSKYSELY Kysytään viimeistään yhden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma on hyväksytty. OPISKELIJAPALAUTEKYSYMYKSET 2018 1(6) Vastausasteikko: (5) täysin samaa mieltä (4) jokseenkin samaa mieltä (3) osin samaa osin eri mieltä (2) jokseenkin eri mieltä (1) täysin eri mieltä Punaisella kirjoitettuja

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen

Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 2012-2013. Vantaan tulokset 26.3.2013 Heikki Miettinen Pääkaupunkiseudun lukioiden palvelukyky 0-0 n tulokset..0 Heikki Miettinen Lukion. vuosikurssin palvelukykykysely 0-0 Vastaukset Opiskelijat Vastaukset Vastaus% Espoo 0 0 % Helsinki, kaupungin lukiot %

Lisätiedot

OHJAUS- JA HOPS-PROSESSI YMPÄRISTÖTEKNOLOGIAN KOULUTUSOHJELMASSA

OHJAUS- JA HOPS-PROSESSI YMPÄRISTÖTEKNOLOGIAN KOULUTUSOHJELMASSA OHJAUS- JA HOPS-PROSESSI YMPÄRISTÖTEKNOLOGIAN KOULUTUSOHJELMASSA Mikkelin ammattikorkeakoulun pedagogisen strategian mukaan ohjauksen tavoitteena on edistää opiskelijoiden sitoutumista opiskeluunsa, tukea

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012. H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012. H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012 H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU Esityksen aihe JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU Mirja Immonen, koulutuspäällikkö 1 PERUSTIETOJA 2010 Opiskelijamäärä 8490, tutkinto opiskelijoita 6789 Suoritetut tutkinnot v. 2010 yhteensä 1634 Amk tutkintoja

Lisätiedot

Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma

Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma Tutkinto: Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration Yrittäjyyden ja

Lisätiedot

VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2010 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE:

VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2010 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE: VUOSI VALMISTUMISESTA -SIJOITTUMISSEURANTA JAMKISSA VUONNA 2010 AMK-TUTKINNON SUORITTANEILLE: - KYSELYN TOTEUTUS - KÄSITYKSET AMK-TUTKINNOSTA JA KOULUTUKSESTA - AMK-TUTKINNON TUOTTAMA OSAAMINEN - TYÖLLISTYMISEEN

Lisätiedot

Opinto-ohjaus ja työelämätaidot

Opinto-ohjaus ja työelämätaidot Opinto-ohjaus ja työelämätaidot Aikuisten perusopetus 2018 Lisää ohjausta luku- ja kirjoitustaidon koulutus, aikuisten perusopetukseen valmistava koulutus, nykyinen aikuisten perusopetus yhdistyvät oppivelvollisuusiän

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016 Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016 Teknillinen tiedekunta Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta Arkkitehtuurin tiedekunta Saatteeksi Tässä

Lisätiedot

1( 12) Yhteishakuun kuuluva koulutus

1( 12) Yhteishakuun kuuluva koulutus Opetushallitus.. Kalenterivuosi S ( ) Yht.. N Yht.. N Yht.. N Yht.. N Yhteishakuun kuuluva koulutus Automaatiotekniikan ko ammatillinen perustutkinto/kouluast. tutkinto ammatti- tai erikoisammattitutkinto

Lisätiedot

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut Tohtoreiden uraseurannan tulokset Urapalvelut Aarresaaren uraseuranta Aarresaari-verkosto on suomalaisten yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden yhteistyöverkosto, johon kuuluu 12 yliopistoa Aarresaari

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen tiedonkeruu 2013 ja ajankohtaisia asioita. Kota-seminaari 21.08.2013 Kaisu Piiroinen

Ammattikorkeakoulujen tiedonkeruu 2013 ja ajankohtaisia asioita. Kota-seminaari 21.08.2013 Kaisu Piiroinen Ammattikorkeakoulujen tiedonkeruu 2013 ja ajankohtaisia asioita Kota-seminaari 21.08.2013 Kaisu Piiroinen Esityksessä Ajankohtaisia kysymyksiä Tiedonkeruu teknisesti aikataulu uusi tiedonkeruu tiedonkeruun

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä Taloustieteiden tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä Taloustieteiden tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2007 valmistuneiden tilanne syksyllä 2012 Taloustieteiden tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän

Lisätiedot

1( 13) Yhteishakuun kuuluva koulutus

1( 13) Yhteishakuun kuuluva koulutus Opetushallitus.. Kalenterivuosi S ( ) Yht.. N Yht.. N Yht.. N Yht.. N Yhteishakuun kuuluva koulutus Automaatiotekniikan ko ammatillinen perustutkinto/kouluasteen tutkinto/... ylioppilastutkinto ja ammatillinen

Lisätiedot

Koulutukseeni liittyvät työelämäsuhteet ovat tiiviit 1. KOULUTUSOHJELMA OPPIMISYMPÄRISTÖ JA TYÖSKETELYILMAPIIRI Tiedonkulku on toimivaa Opiskeluympäristö on viihtyisä ja toimiva Opiskelijoita kohdellaan

Lisätiedot

Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa

Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa Kysely huoltajille Kysely Luovin ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoiden huoltajille

Lisätiedot

Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa

Kysely huoltajille Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa Kysely huoltajille 2019 Kysely toteutettiin Webropol-kyselynä helmi-maaliskuussa 2019 Kyselyyn vastasi yhteensä 227 huoltajaa Kysely huoltajille Kysely Luovin ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoiden

Lisätiedot

Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU

Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU Oulun ammattikorkeakoulu KULTTUURIALAN AMK-TUTKINNOT, KEVÄÄN 2017 YHTEISHAKU AMK-tutkintoon johtava koulutus Kulttuurialan Medianomi (AMK) Musiikkipedagogi (AMK) Tanssinopettaja (AMK) Luonnonvara-alan

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v valmistuneiden tilanne syksyllä Teknillinen tiedekunta

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v valmistuneiden tilanne syksyllä Teknillinen tiedekunta Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta v. 2006 valmistuneiden tilanne syksyllä 2011 Teknillinen tiedekunta Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä ja heidän mielipiteistään

Lisätiedot

1( 12) Yhteishakuun kuuluva koulutus

1( 12) Yhteishakuun kuuluva koulutus Opetushallitus.. Lukuvuosi S ( ) Yht.. N Yht.. N Yht.. N Yht.. N Yhteishakuun kuuluva koulutus Automaatiotekniikan ko ammatillinen perustutkinto/kouluast. tutkinto ammatti- tai erikoisammattitutkinto ylioppilastutkinto

Lisätiedot

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a

Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a Tutkinnon suorittaneiden ura- ja työmarkkinaseuranta vuonna 2011 valmistuneiden tilanne syksyllä 2016 H u m a n i s t i n e n t i e d e k u n t a Saatteeksi Tässä annetut tiedot valmistuneiden työllistymisestä

Lisätiedot

ARVIOINTI ARVIOINNIN OPPAASSA

ARVIOINTI ARVIOINNIN OPPAASSA ARVIOINTI ARVIOINNIN OPPAASSA Ammatillinen peruskoulutus 21.3.2013 Arvioinnin opas, sisältö Luvut A ja B samansisältöisiä: Arvioinnin suunnittelu Arvioinnista tiedottaminen Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

Lisätiedot

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta

Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Vuosi valmistumisesta - sijoittumisseuranta Kysely vuoden 2014 aikana AMK-tutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suorittaneille Kyselyn toteutus ja vastaajat Vuoden 2014 aikana JAMKissa suoritettiin

Lisätiedot

Vammaisten valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus opetussuunnitelman perusteiden toimeenpano

Vammaisten valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus opetussuunnitelman perusteiden toimeenpano Vammaisten valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus opetussuunnitelman perusteiden toimeenpano 3. 4.12.2009, Helsinki Liisa Metsola Ammattikoulutuksen kehittäminen-yksikkö Liiisa.metsola@oph.fi Opetussuunnitelman

Lisätiedot

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Liiketalouden perustutkinto

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Liiketalouden perustutkinto VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT Liiketalouden perustutkinto Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Haapajärven ammattiopisto Hyväksytty: 2 Sisällys JOHDANTO... 3 4. VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT...

Lisätiedot

Tampereen yliopistosta vuonna 2009 valmistuneiden uraseurannan tuloksia. Tampereen yliopisto Työelämäpalvelut Tammikuu 2015

Tampereen yliopistosta vuonna 2009 valmistuneiden uraseurannan tuloksia. Tampereen yliopisto Työelämäpalvelut Tammikuu 2015 Tampereen yliopistosta vuonna 29 valmistuneiden uraseurannan tuloksia Tampereen yliopisto Työelämäpalvelut Tammikuu 21 Kyselyn toteutus ja kohderyhmä Vuonna 214 uraseurantakysely toteutettiin vuonna 29

Lisätiedot