ULVILAN VOIMISTELU JA LIIKUNTA RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ULVILAN VOIMISTELU JA LIIKUNTA RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ"

Transkriptio

1 1 ULVILAN VOIMISTELU JA LIIKUNTA RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ SISÄLTÖ 1. PERUSTEET VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA PANKKITILI JA KÄTEISKASSA TILINPÄÄTÖS JA TILINTARKASTUS VALMENNUSJOUKKUEEN TALOUDEN PERUSTEET KIRJANPITO, TOSITTEET JA LASKUT VOIMISTELIJAN MAKSUT VOIMISTELUN LOPETTAMINEN KULUKORVAUKSET JA MUUT MAKSUT VARAINHANKINTA VAPAAEHTOISTYÖNTEKIJÖIDEN KIITOKSET JA MUISTAMISET PERUSTEET Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry on yleishyödyllinen yhdistys ja sen toimintaa säätelevät Suomen lait ja asetukset sekä yhdistyksen omat säännöt. Yleishyödyllisyyden kriteerit (Tuloverolaki 1535/92, 22): - Yhdistys tai säätiö toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi aineellisessa, henkisessä, siveellisessä tai yhteiskunnan mielessä. - Yhdistyksen tai säätiön toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin - Yhdistys tai säätiö ei tuota toimintaan osallistuville taloudellista etuja osinkona, voittoosuutena eikä kohtuullista suurempana palkkana tai muuna hyvityksenä. Seuran kaikki rahaliikenne on kirjanpitolain mukaan kirjattava. Tilikausi on 12 kuukautta ( ). Seuran Y-tunnus on , yhdistysrekisteritunnus on Y-tunnusta käytetään seuran sekä joukkueiden kaikissa talousasiakirjoissa.

2 2. VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA 2 Seuran korkein päättävä elin on yhdistyksen vuosikokous, joka on keväällä (ennen maaliskuuta). Seuran täysi-ikäiset jäsenet ovat äänioikeutettuja vuosikokouksessa. Vuosikokous määrää jäsenmaksut, vahvistaa seuran toimintasuunnitelman ja talousarvion. Lisäksi valitaan puheenjohtaja, johtokunnan jäsenet ja toiminnantarkastaja varamiehineen. Vuosikokous käsittelee edellisen vuoden toiminta- ja tilikertomuksen sekä vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää johtokunnalle vastuuvapauden. Seuran johtokunnalla on vastuu seuran taloudesta ja talouden seurannasta mukaan lukien valmennusjoukkueiden talouden seuranta. Johtokunta mm. valmistelee, toimeenpanee ja valvoo seuran kokouksien päätökset, suunnittelee ja kehittää seuran kokonaistoimintaa, vahvistaa pankkitilien käyttöoikeudet ja on vastuussa, että edellisen vuoden toiminta- ja tilinpäätös on toiminnantarkastajalla tarkastettavana vähintään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta. Seuran johtokuntaa jättää seuran veroilmoituksen huhtikuun loppuun mennessä. Valmennusjoukkueet vastaavat oman taloutensa pyörittämisestä. Joukkueet ovat velvollisia toimimaan seuran johtokunnan päätöksien mukaisesti. 3. PANKKITILI JA KÄTEISKASSA Valmennusjoukkueiden pankkitilit ovat osa seuran kirjanpitoa. Rahaliikenne (sekä seuran että joukkueiden) hoidetaan seuran nimissä ja seuran Y-tunnuksella perustettujen erillisten pankkitilien kautta. Johtokunnan kokouksissa myönnetään tai poistetaan joukkueiden tilinkäyttöoikeudet. Jokaisessa joukkueessa tulee ainakin olla yksi tilinkäyttöikeudet hallitseva henkilö. Yleisesti tämä henkilö on joukkueen johtaja (JoJo). Joukkue kerää tilille tulevat varat, esim. talkoo-, sponsori- ym. tulot sekä kuukausimaksut ja mahdolliset vaate- ja varustehankintoihin tarvittavat varat. Tiliasioissa yhteyshenkilönä on seuran talousvastaava. Rahaliikenne hoidetaan pankkitilin kautta. Käteiskassa lasketaan, täsmätään ja tilitetään aina tilikauden päätteeksi. 4. TILINPÄÄTÖS JA TILINTARKASTUS UVL:n tilikauden pituus on 12 kk ( ) Johtokunta tekee tilinpäätöksen ja vuosibudjetin vuosikokouksen hyväksyttäväksi. Lisäksi hyväksytetään seuran toimintasuunnitelma seuraavalle kaudelle. Tilinpäätös, tilit ja muut asiakirjat on jätettävä toiminnantarkastajalle vähintään kaksi (2) viikkoa ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan on annettava kirjallinen lausunto johtokunnalle viimeistään viikkoa ennen vuosikokousta.

3 Tilikauden päättymisen jälkeen tilikauden tositteet on säilytettävä kuusi (6) vuotta ja kirjanpitokirjat vähintään kymmenen (10) vuotta. Pyydettäessä ne on esitettävä seuran toiminnantarkastajalle. Joukkueiden kirjanpitoaineiston säilyttää tilintarkastuksen jälkeen seuran talousvastaava VALMENNUSJOUKKUEEN TALOUDEN PERUSTEET Kaikki valmennusjoukkueiden rahat ja omaisuus, jotka on kerätty tai hankittu eri menetelmillä, ovat seuran omaisuutta. Valmennusjoukkueille kerätyt rahat ovat joukkuekohtaisia. Varat eivät saa olla korvamerkittyjä. Voimistelijan siirtyessä seurasta toiseen tai harrastuksen loppuessa rahat eivät siirry voimistelijan mukana. Valmennusjoukkueen lopettaessa toimintansa kokonaan joukkueen tilillä olevat rahat siirretään seuran tilille. Valmennusjoukkueiden varainhankintatapoja voivat mm. olla - mainos- ja sponsoritulot - kuukausimaksut, jotka kerätään joukkueen vanhemmilta - myyjäiset Seuran rahatilanteen mukaan joukkueet velvoitetaan ajoittain osallistumaan myyntikampanjaan esim. sukkamyynti. Tähän myyntitapahtumaan joukkueet on velvoitettu osallistumaan. Seura määrittää osuuden, joka joukkueen myyntituotosta maksetaan seuran tilille, loppuosuuden joukkue saa omalle tililleen. Osuus määritellään tapauskohtaisesti. JoJon on tehtävä rahankäyttösuunnitelma, sillä yhdistystoiminnassa ei pyritä keräämään voittoa. Varainhankintaa ei saa harjoittaa ilman tarkoitusta. Valmennusjoukkueiden tilikauden tulos vaikuttaa seuran tilikauden tulokseen. Toistuva positiivinen tulos saattaa johtaa lisäselvityksiin verottajan toimesta. Valmennusjoukkueet suunnittelevat tulevan vuoden talousarvion ja toimittavat ne seuran johtokunnalle määräaikaan mennessä. Joukkueiden tilinpäätös on toimitettava seuran talousvastaavalle 15.1 mennessä. Jos valmennusjoukkue on kerännyt yhteistä kuukausimaksua ja saa yllättäen ylimääräistä rahaa (uusi sponsori, yllättävä talkootyö jne) on mahdollista palauttaa maksettuja kuukausimaksuja ylimääräisinä. Maksu on palautettava yhtenäisinä kaikille voimistelijoille. Toimintakauden päätyttyä joukkueen varat siirtyvät seuraavan toimintakauden pohjakassaksi.

4 6. KIRJANPITO, TOSITTEET JA LASKUT 4 Kirjanpitotositteen on oltava alkuperäinen (voi olla myös skannattu), tilikausittain juoksevasti numeroitu ja aikajärjestyksessä arkistoitu. Menotositteeseen on kirjattava asiasisältö ja tapahtuma-aika edellisten lisäksi. Kaikkia kuluja vastaan on oltava tosite. 7. VOIMISTELIJAN MAKSUT Valmennusjoukkueessa voimistelijoiden kuukausi-ja valmennus- ja leirimaksut ovat yhteneväiset (kaikki maksavat yhtä paljon). Voimistelijalta perittävät erilliset maksut (esim. vaatteet ja varusteet) perustuvat todelliseen kuluun ja voivat näin ollen olla eriävät. Voimistelijan vanhemman tekemä talkootyö tai muu varainhankinta ei saa vaikuttaa voimistelijan maksun suuruuteen. Mikäli voimistelija vaihtaa toiseen joukkueeseen, maksaa hän maksunsa siirtymisestä lähtien uuteen joukkueeseen. Voimistelijan maksamat maksut eivät siirry vanhasta joukkueesta uuteen joukkueeseen. Valmennusjoukkueiden tulee vanhempainpalaverissa sopia joukkueen kuukausi- tms. maksujen määrästä. Myös pitkäaikaisloukkaantuneiden (yli 2 kk) voimistelijoiden maksuista ja mahdollisista helpotuksista tulee sopia joukkueen kesken. 8. VOIMISTELUN LOPETTAMINEN Jos voimistelija lopettaa harrastuksen kesken kauden hänen maksamaa valmennusmaksua ei palauteta. Mikäli joukkueen lopettaminen johtuu seuran toiminnasta eli seura ei pysty tarjoamaan voimistelijalle hänen ikäkaudelle olevaa joukkuetta vanhan joukkueen lopettaessa voidaan valmennusmaksusta tehdä seuraava palautus: - syyskaudella maksettu vuoden valmennusmaksun ja kevään valmennusmaksun erotus - kevätkaudella maksua ei palauteta. Harrastepuolella liikuntamaksua ei palauteta harrastajan lopettaessa harrastuksensa. Jos seuran harrasteryhmä joudutaan lopettamaan seurasta johtuvista syistä niin, liikuntamaksusta palautetaan syyskaudella vuoden liikuntamaksun ja kevään liikuntamaksun erotus. Kevätkaudella maksua ei palauteta. Jäsenmaksua ei palauteta missään tapauksessa. 9. KULUKORVAUKSET JA MUUT MAKSUT Seuran matkalasku-pohja löytyy nettisivujen materiaalipankista. Seuraa korvaa harrasteryhmissä ohjaajalle ohjaamiseen liittyviä kuluja (esim. tarrat, musiikkihankinta, puhelinkulut). Ennen hankintaa ohjaajan on sovittava asia johtokunnan kanssa, vuosikatto on 30. Kulukorvausta vastaan on oltava tosite, joka toimitetaan talousvastaavalle. Seuraa maksaa ohjaajalle tai valmentajalle yhden tai kaksi koulutusta vuodessa. Maksuun sisältyvät koulutuksen osallistumismaksu, mutta ei matka- eikä majoituskuluja.

5 Seura maksaa jokaisen valmennusjoukkueen yhden kilpailun maksun kaudessa (eli yksi kilpailu sekä kevät että syyskaudella). Seura maksaa leirille osallistuvalle valmennusjoukkueen yhdelle valmentajalle leirin osallistumismaksun. Muiden kyseisen joukkueen valmentajien osallistumismaksun maksavat joukkueen vanhemmat, tästä osallistumisesta täytyy olla kaikkien vanhempien kirjallinen suostumus (esim. tekstiviesti) VARAINHANKINTA Verottomia tulonlähteitä ovat mm. kausi- ja kuukausimaksut, yhdistyksen omissa tapahtumissa järjestetyt arpajaiset, myyjäiset ja tarjoilumyynti (buffet). Edustusasuissa olevien mainosten tulot sekä kausijulkaisussa tai muissa yhteisön toimintaa välittömästi palvelevissa julkaisuissa (mm. kevätnäytöksen käsiohjelma) saadut mainostulot. Joukkueen tekemä talkootyö tai hyödykemyynti on ns. harmaata aluetta. Verovapaana varainhankintana voidaan pitää pienimuotoisten, satunnaisten tai kertaluontaisten talkoiden tekemistä yksityishenkilölle tai yrityksille. Talkootyöllä voidaan kerätä rahaa seuraavin ehdoin: - Korvauksen saaja on yleishyödyllinen yhdistys ei yksityishenkilö. - Talkootyön hyöty kohdistetaan koko joukkueelle, ei työn suorittajalle, eikä korvaavaa summaa laskuteta talkoisiin osallistumattomilta. - Talkootyöstä saadut varat laitetaan aina joukkueen pankkitilille, joukkueen vanhemmat päättävät yhteisesti rahojen käytöstä. - Työn on oltava ns. jokamiehen työtä (ei vaadi ammattitaitoa). - Työ tehdään ilman työnjohtoa ja valvontaa. - Työ on tilapäistä ja satunnaista. - Työ ei kilpaile yritystoiminnan kanssa. Yleishyödylliset yhdistykset harjoittavat varainhankintana tavanomaisten kulutustavaroiden myyntiä. Hyödykemyynnin veronalaisuus arvioidaan kokonaisarviointina elinkeinotoiminnan tunnusmerkkien perusteella. Seuran ohjeen mukaan hyödykemyynnin ehdot ovat: - Ulosmyyntihinta on ylihintaa eli voidaan tulkita, että myytävä tuote ei kilpaile kaupasta löytyvän vastaavan tavaran kanssa. - Myynti tapahtuu talkootyönä joukkueen toimesta, ei palkattua henkilökuntaa. - Myynti kohdistuu myyjän lähipiiriin (perhe, naapurit, tuttavat, työkaverit). - Ei pysyvää myyntipaikkaa. - Tuotteiden ostoon liittyy ostajan kannalta arvioituna tukemistarkoitus. - Saadut tulot käytetään yleishyödyllisesti koko joukkueen hyväksi. - Myyntikampanjat järjestetään satunnaisesti ja ovat lyhytkestoisia.

6 6 11. VAPAAEHTOISTYÖNTEKIJÖIDEN KIITOKSET JA MUISTAMISET Yleishyödyllisten yhteisöjen ja julkisyhteisöjen vapaaehtoistoiminnassa on tapana muistaa esimerkiksi vuosittain vapaaehtoistyöntekijöitä työstä, jota he tekevät vastikkeetta yhteisön hyväksi. Vapaaehtoistyöntekijöille tai yleishyödyllisen yhteisön jäsenille muistamisena tai kiitollisuuden osoituksena annettavat arvoltaan vähäiset tavaralahjat ovat saajalleen verovapaita silloin, kun niitä ei ole sovittu korvaukseksi työn tekemisestä. Vapaaehtoistyöntekijän verovapaana arvoltaan vähäisenä tavaralahjana voidaan pitää hänelle kiittämistarkoituksessa annettua lahjaa, jos - henkilö on tehnyt vapaaehtoistyötä yleishyödyllisen yhteisön tai julkisyhteisön hyväksi, - lahjaa ei ole sovittu vastikkeeksi vapaaehtoistyön tekemisestä, - henkilö ei ole saanut valita lahjaa vapaasti, - lahja on saatu muuna kuin rahana tai siihen verrattavana suorituksena, ja - sen arvo on enintään 100 euroa. Tavaralahjan laadulla ei ole merkitystä. Vapaaehtoistyöntekijälle voidaan antaa kiitokseksi esimerkiksi huppari, t-paita, verryttelyasu, elokuvalippuja, muistoesine, kukkakimppu, jne. Kiitoslahjana pidetään myös arvoltaan vähäistä lahjaa, jonka vapaaehtoistyöntekijä on voinut valita yhteisön päättämästä valikoimasta. Jos vapaaehtoisille annetaan muutamia kiitoslahjoja vuodessa, näiden yhteenlaskettu arvo henkilöä kohden voi olla korkeintaan 100 euroa. Sen sijaan vähäistä arvokkaammat tavaralahjat sekä vapaavalintaiset lahjakortit ja muut rahaan verrattavat suoritukset (esimerkiksi osakkeet ja rahasto-osuudet) ovat veronalaisia. Veronalaisena etuna pidetään arvosta riippumatta myös esinelahjaa, jonka vapaaehtoistyöntekijä saa valita vapaasti. Tilaisuudesta, jonka yleishyödyllinen yhteisö tai julkisyhteisö järjestää vapaaehtoistyöntekijöilleen kiitokseksi tehdystä työstä, ei muodostu vapaaehtoisille veronalaista etua. Verovapauden edellytyksenä on kuitenkin se, että tällaiset tilaisuudet ovat satunnaisia ja kustannuksiltaan vähäisiä, ja että tilaisuus ei ole ennalta sovittu korvaus työn tekemisestä. Lähde: eishyodyllisten_yhteisojen_ja_julkisyh(42693)

TALOUSOHJESÄÄNTÖ MUURAMEN SYKE RY

TALOUSOHJESÄÄNTÖ MUURAMEN SYKE RY TALOUSOHJESÄÄNTÖ MUURAMEN SYKE RY SISÄLTÖ 1. PERUSTEET 2. VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA, TILINPÄÄTÖS JA TILINTARKASTUS 3. PANKKITILI JA KÄTEISKASSA 4. VALMENNUSJOUKKUEEN TALOUDEN PERUSTEET 5. KIRJANPITO,

Lisätiedot

Yhdistysrekisteritunnus on ja Syke on merkitty yhdistysrekisteriin

Yhdistysrekisteritunnus on ja Syke on merkitty yhdistysrekisteriin TALOUSOHJESÄÄNTÖ MUURAMEN SYKE RY SISÄLTÖ 1. PERUSTEET 2. VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA, TILINPÄÄTÖS JA TOIMINNANTARKASTUS 3. PANKKITILI JA KÄTEISKASSA 4. VALMENNUSJOUKKUEEN TALOUDEN PERUSTEET 5. KIRJANPITO,

Lisätiedot

Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö

Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö Kaarinan Pojat ry on urheiluseurana yleishyödyllinen yhdistys ja sen toimintaa säätelevät Suomen lait ja asetukset sekä yhdistyksen omat säännöt. Tuloverolain (1535/92)

Lisätiedot

Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö

Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö Kaarinan Pojat ry:n talousohjesääntö Kaarinan Pojat ry on urheiluseurana yleishyödyllinen yhdistys ja sen toimintaa säätelevät Suomen lait ja asetukset sekä yhdistyksen omat säännöt. Tuloverolain (1535/92)

Lisätiedot

/ Alma V-S piiri Täyskäsi. Ohjeita vapaaehtoisille maksettavista korvauksista, annettavista eduista & ennakkoperinnästä

/ Alma V-S piiri Täyskäsi. Ohjeita vapaaehtoisille maksettavista korvauksista, annettavista eduista & ennakkoperinnästä 030218 / Alma V-S piiri Täyskäsi Ohjeita vapaaehtoisille maksettavista korvauksista, annettavista eduista & ennakkoperinnästä Ohjeen tausta Sisältö pohjautuu Verohallinnon maaliskuussa 2017 julkaisemaan

Lisätiedot

Yhdistysten yritystoiminta verotuksen näkökulmasta. Seinäjoki

Yhdistysten yritystoiminta verotuksen näkökulmasta. Seinäjoki Yhdistysten yritystoiminta verotuksen näkökulmasta Seinäjoki 27.10.2018 Yleishyödyllisyyden edellytykset tuloverotuksessa Yleishyödyllisyydestä säädetään verotuksessa tuloverolain (TVL) 22 :n 1 momentissa

Lisätiedot

/ Alma V-S piiri Täyskäsi. Ohjeita vapaaehtoisille maksettavista korvauksista, annettavista eduista & ennakkoperinnästä

/ Alma V-S piiri Täyskäsi. Ohjeita vapaaehtoisille maksettavista korvauksista, annettavista eduista & ennakkoperinnästä 020219 / Alma V-S piiri Täyskäsi Ohjeita vapaaehtoisille maksettavista korvauksista, annettavista eduista & ennakkoperinnästä Ohjeen tausta Sisältö pohjautuu Verohallinnon heinäkuussa 2018 julkaisemaan

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ 1 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA... 3 2.1 Seuran vuosikokoukset... 3 2.2 Seuran johtokunta... 3 2.3 Seuran joukkueet... 4 2.3.1 Joukkueen taloudenhoitajan

Lisätiedot

Urheiluseuran varainhankinnan perusteet

Urheiluseuran varainhankinnan perusteet Urheiluseuran varainhankinnan perusteet 1. Käsitteet yleishyödyllisyys yleishyödyllisen yhteisön elinkeinotoiminta, liiketoiminta 2. Tulovero Yleishyödyllinen yhteisö on verovelvollinen saamastaan elinkeinotulosta.

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2016 TALOUSOHJE

Tikkakosken Tikka ry 2016 TALOUSOHJE Tikkakosken Tikka ry:n hallitus 27.1.2016 Sisällys Yleishyödyllisen yhdistyksen talous 2 Vastuunjako talousasioissa 2 Seuran tilinpäätös ja tilintarkastus 3 Pankkitilit ja käteiskassat 3 Tositteet ja laskut

Lisätiedot

Yleishyödyllisen yhdistyksen ja säätiön tilinpäätös- ja verokysymyksiä Helmikuu 2011. SYS Audit Oy Jukka Sorjonen, KHT

Yleishyödyllisen yhdistyksen ja säätiön tilinpäätös- ja verokysymyksiä Helmikuu 2011. SYS Audit Oy Jukka Sorjonen, KHT Yleishyödyllisen yhdistyksen ja säätiön tilinpäätös- ja verokysymyksiä Helmikuu 2011 SYS Audit Oy Jukka Sorjonen, KHT 1 Yleishyödyllisyys n Yhteisö on yleishyödyllinen (TVL 22 ), jos se toimii yksinomaan

Lisätiedot

Äänekosken voimistelu- ja urheiluseura Huima ry. Talousohjesääntö (14.3.2016)

Äänekosken voimistelu- ja urheiluseura Huima ry. Talousohjesääntö (14.3.2016) Äänekosken voimistelu- ja urheiluseura Huima ry. Talousohjesääntö (14.3.2016) Sisällysluettelo 1 Seuran talouden perusteita... 3 2 Vastuunjako talousasioissa... 4 3 Pankkitilit ja käteiskassat... 4 4 Seuran

Lisätiedot

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto Rahastonhoitajakoulutus 15.1.2014 Seuran toimisto Sisältö Vuoden 2013 tilinpäätösaineiston kokoaminen Ikäluokan taloudenhoito Rahastonhoitajan toimenkuva Ikäluokan kirjanpidon perusteet Vuoden 2014 kuukausittaisen

Lisätiedot

1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO

1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO 1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO AINEJÄRJESTÖSSÄ Talouskoulutus 9.2.2018/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KOKOUS vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden hallitukselle

Lisätiedot

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Palkat ja kulukorvaukset 1.3 Kirjanpito 1.4 Juniorijaosto 1.5 Joukkueet 1.6 Tilinpäätös 1.7 Talousarvio 1.8 Omaisuuden

Lisätiedot

Talouskoulutus 19.4.2011

Talouskoulutus 19.4.2011 Talouskoulutus 19.4.2011 Laatii yhdessä joukkueenjohtajan kanssa joukkueen budjetin kauden alkaessa. Seuraa budjetin toteutumista kauden aikana ja informoi joukkueenjohtajaa rahatilanteesta. Huolehtii

Lisätiedot

Vastuunjako talousasioissa

Vastuunjako talousasioissa Pallokissat, Kuopio ry:n talousohjesääntö Pallokissat, Kuopio ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka toimintaa säätelevät Suomen lait ja asetukset sekä yhdistyksen omat säännöt. Yleishyödyllisenä yhteisönä

Lisätiedot

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka NuPS Hockey ry Taloussääntö Matti Sillantaka TALOUSASIAT Seuran talous Seura maksaa toiminnan yhteiset kulut. Tällaisia ovat mm. valmennus- ja toiminnanjohtajan kulut, maalivahtikoulun valmennus ja jäät,

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Juniorijaosto 1.3 Joukkueet 1.4 Tilinpäätös 1.5 Talousarvio 1.6 Omaisuudenhoito 2. Joukkueiden taloudenhoidon tehtävät

Lisätiedot

Liite 6 Talousohjesääntö

Liite 6 Talousohjesääntö Liite 6 Sisällys 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta... 3 1.1 Tehtävät ja vastuut... 3 1.1.1 Hallitus... 3 1.1.2 Toiminnanjohtaja... 3 1.1.3 Joukkueet... 3 1.2 Toimintasuunnitelman ja talousarvion tekeminen...

Lisätiedot

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Seuran varainhankinnan pelisäännöt Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä joukkue/ryhmäkohtaisesta varainhankinnasta

Lisätiedot

Yhdistyksen taloushallinnon perusteet. Arto Bäckström Asiantuntija, yhdistyshallinto FinFami ry

Yhdistyksen taloushallinnon perusteet. Arto Bäckström Asiantuntija, yhdistyshallinto FinFami ry Yhdistyksen taloushallinnon perusteet Arto Bäckström Asiantuntija, yhdistyshallinto FinFami ry Taloushallinto pitää sisällään Rahaliikenteen ja kirjanpidon Budjetoinnin (tavoitteet ja allokointi) Seurannan

Lisätiedot

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. ENNAKONPIDÄTYS Yhdistys on velvollinen toimittamaan suorittamastaan palkasta

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET. Taloudenhoitajakoulutus / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET. Taloudenhoitajakoulutus / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET Taloudenhoitajakoulutus 9.2.2018 / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. YHDISTYKSEN KIRJANPITO Kirjanpitolaki: kahdenkertainen kirjanpito perustana kaksipuoleiset

Lisätiedot

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan

Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Miten mukaan Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry:n toimintaan Tässä on lyhyt info, miten pääset mukaan liikkujaksi, harrastajaksi, valmennusryhmään, ohjaajaksi tai seuratoimintaan. Seuran toimintakausi on

Lisätiedot

Talousohjesääntö. KuPS ry

Talousohjesääntö. KuPS ry Talousohjesääntö KuPS ry 1 Sisällysluettelo OHJESÄÄNNÖN TARKOITUS... 2 Hallituksen talouteen liittyvät tehtävät... 2 Lisäksi hallitus huolehtii seuraavista asioista... 2 Puheenjohtajan talouteen liittyvät

Lisätiedot

Vastuun toiminnasta kantaa aina seura. Joukkue ei ole juridinen yksikkö, vaan osa seuraa

Vastuun toiminnasta kantaa aina seura. Joukkue ei ole juridinen yksikkö, vaan osa seuraa TALOUSPELISÄÄNNÖT 2015-2016 1) SEURAN TALOUS Titaani-Juniorit ry (seura) on yleishyödyllinen juniorikasvatustyötä tekevä, voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys ja sen varainkeruuta, -hallintaa

Lisätiedot

Hallitus hyväksynyt

Hallitus hyväksynyt TALOUS- JA TOIMINTAOHJE 2018 Hallitus hyväksynyt 20.2.2018 Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Joukkueiden taloussuunnitelma ja talouden seuranta... 1 3. Kulukorvaukset ja matkalaskut... 3 4. Varainkeruu... 4

Lisätiedot

Puotinkylän Voimistelu- ja Urheiluseura Valtti ry.

Puotinkylän Voimistelu- ja Urheiluseura Valtti ry. Puotinkylän Voimistelu- ja Urheiluseura Valtti ry. Liikuntapalveluiden tuotteistaminen yhdistyksessä sekä vapaaehtoistoiminta niiden tuottamisessa Liikuntakoordinaattori Sampo Hulkkonen Puotinkylän Valtti

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET PALKKIOIDEN MAKSU. OAJ/SOOL/TJS järjestökurssi / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET PALKKIOIDEN MAKSU. OAJ/SOOL/TJS järjestökurssi / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KIRJANPIDON PERUSTEET PALKKIOIDEN MAKSU OAJ/SOOL/TJS järjestökurssi 9.-10.2.2019 / RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. YHDISTYKSEN KIRJANPITO Kirjanpitolaki: kahdenkertainen

Lisätiedot

Hallitus hyväksynyt

Hallitus hyväksynyt TALOUS- JA TOIMINTAOHJE 2019 Hallitus hyväksynyt 22.1.2019 Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Joukkueiden taloussuunnitelma ja talouden seuranta... 1 3. Kulukorvaukset ja matkalaskut... 3 4. Varainkeruu... 4

Lisätiedot

SuLVI:n puheenjohtajapäivät 5.2.2016 Rav. Arthur, Helsinki

SuLVI:n puheenjohtajapäivät 5.2.2016 Rav. Arthur, Helsinki Yhdistyksen hallintoon vaikuttavia lakeja, sääntöjä ja näkökohtia. Kokemuksia ja mielipiteiden vaihtoa, toivoo Yrjö Määttänen 1 Yhdistyksen hallintoon vaikuttavia lakeja, sääntöjä ja näkökohtia. Kokemuksia

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

Rahastonhoitajana yhdistyksessä

Rahastonhoitajana yhdistyksessä Rahastonhoitajana yhdistyksessä Sisältö Rahastonhoitaja Yhdistyksen toiminta: lait ja säännöt Rahastonhoitaja on yksi keskeisistä toimijoista Rahastonhoitajan tehtävät ja vastuut Talousarvio Kirjanpito

Lisätiedot

Tulorekisteri yhdistysten näkökulmasta: ohjeita aivovammayhdistyksille

Tulorekisteri yhdistysten näkökulmasta: ohjeita aivovammayhdistyksille Tulorekisteri yhdistysten näkökulmasta: ohjeita aivovammayhdistyksille Tulorekisteri ja yhdistysrekisterin uudistus Tulorekisteri on sähköinen tietokanta. Tulorekisteri sisältää kattavat palkka-, eläke-

Lisätiedot

VJS talousohjeistus joukkueille

VJS talousohjeistus joukkueille VJS talousohjeistus joukkueille Jokainen VJS:n joukkue on velvollinen huolehtimaan joukkueensa 1. budjetoinnista 2. maksuliikenteestä 3. pankkitilistä ja omaisuudesta 4. toimintamaksujen ja muiden maksujen

Lisätiedot

TALOUS- JA TOIMINTAOHJE

TALOUS- JA TOIMINTAOHJE TALOUS- JA TOIMINTAOHJE Hallitus hyväksynyt 22.03.2016 Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Joukkueiden taloussuunnitelma ja talouden seuranta... 1 3. Kulukorvaukset ja matkalaskut... 3 4. Varainkeruu... 4 1 1.

Lisätiedot

Tilinpäätös ja sen laatiminen

Tilinpäätös ja sen laatiminen Tilinpäätös ja sen laatiminen Kirjanpito Yhdistys on aina kirjanpitovelvollinen. Kirjanpidon tehtävänä on antaa oikea ja riittävä kuva tuottojen ja kustannusten syntymisestä, toiminnan tuloksesta ja yhdistyksen

Lisätiedot

Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry

Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry www.pwc.com Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry Urheilujuridiikan päivä Juha Laitinen Yleishyödyllinen yhteisö (TVL 22 ) 1) Toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi -

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 1. YLEISTÄ SSuL:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöksen laatimisessa noudatetaan yhdistyslain,

Lisätiedot

LePyn talousohje. Kausimaksut

LePyn talousohje. Kausimaksut LePyn talousohje Kausimaksut Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan LePylle vuosittaisen kausimaksun, jonka suuruuden päättää seuran hallitus. Kausimaksuilla seura rahoittaa suurimmat menoeränsä, kuten

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen KIRKON KESKUSHALLINNON SÄÄNTÖKOKOELMA KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ I Yleisiä säännöksiä 1 Taloussäännön soveltaminen Kirkon eläkerahaston talouden hoidosta säädetään tarkemmin kirkkojärjestyksessä,

Lisätiedot

Talousohjesääntö HYVINKÄÄN PALLOSEURA

Talousohjesääntö HYVINKÄÄN PALLOSEURA 2019 Talousohjesääntö HYVINKÄÄN PALLOSEURA 2019 Sisällys 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje... 2 1.1 Hallitus... 2 1.2 Seuran toiminnanjohtaja... 2 1.3 Joukkueet... 2 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta...

Lisätiedot

Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä varainhankinnasta sekä seuran talousohjeita.

Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä varainhankinnasta sekä seuran talousohjeita. RYHMIEN VARAINHANKINTA- JA TALOUSOHJEET 1. Seuran varainhankinnan pelisäännöt Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä varainhankinnasta sekä seuran talousohjeita.

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Yhdistyksen talouden ja toiminnan suunnittelu, seuranta ja raportointi. Teija Liukkaala

Yhdistyksen talouden ja toiminnan suunnittelu, seuranta ja raportointi. Teija Liukkaala Yhdistyksen talouden ja toiminnan suunnittelu, seuranta ja raportointi Teija Liukkaala Yhdistyksen taloudenhoito Jokainen yhdistys on kirjanpitovelvollinen Yhdistyksen taloutta tulee suunnitella ja seurata

Lisätiedot

YLEISHYÖDYLLISTEN YHTEISÖJEN JA JULKISYHTEISÖJEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN ENNAKKOPERINTÄKYSYMYKSIIIN

YLEISHYÖDYLLISTEN YHTEISÖJEN JA JULKISYHTEISÖJEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN ENNAKKOPERINTÄKYSYMYKSIIIN 1 Helsinki 12.10.2016 KANSALAISAREENAN LAUSUNTO VEROHALLINNOLLE LUONNOKSESTA VEROHALLINNON OHJEEKSI YLEISHYÖDYLLISTEN YHTEISÖJEN JA JULKISYHTEISÖJEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN ENNAKKOPERINTÄKYSYMYKSIIIN Ohjeistus

Lisätiedot

1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO

1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO 1. TALOUSHALLINNON VASTUUNJAKO AINEJÄRJESTÖSSÄ Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry YHDISTYKSEN KOKOUS vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Taloushallinto-ohjeet

Salon Palloilijat ry Taloushallinto-ohjeet 1 (11) ry Taloushallinto-ohjeet Dokumentin tila: Omistaja: Hyväksyjä: Säilytys: Hyväksytty Talousvastaava (tai ry:n Puheenjohtaja) Johtokunta Sähköiset versiot puheenjohtajalla, paperiversiot toimistolla.

Lisätiedot

MARTTAYHDISTYKSEN TOIMINTARYHMÄN OHJE

MARTTAYHDISTYKSEN TOIMINTARYHMÄN OHJE MARTTAYHDISTYKSEN TOIMINTARYHMÄN OHJE Tämän ohjeen tarkoituksena on säännöissä olevan lyhyen ohjeen lisäksi kertoa tarkemmin toimintaryhmästä, mikä se on, miten se toimii ja mitä se tarkoittaa yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen talousvastaava ja puheenjohtaja ovat yhteisvastuussa talouden hoidon tehtävien asianmukaisesta hoitamisesta.

Yhdistyksen talousvastaava ja puheenjohtaja ovat yhteisvastuussa talouden hoidon tehtävien asianmukaisesta hoitamisesta. 1 1 Yleistä Sen lisäksi, mitä yhdistyslaissa, yhdistyksen säännöissä ja muissa ohjesäännöissä ja työjärjestyksissä on sanottu, noudatetaan :n taloudenhoidossa tämän talousohjesäännön määräyksiä. 2 :n kokonaistalous

Lisätiedot

Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007

Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007 Yhdistyskoulutus Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007 Talousarvio = suunnitelma yhdistyksen tilikauden varojen hankinnasta ja käytöstä Yhdistyksen kokous hyväksyy talousarvion. Säännöt määräävät

Lisätiedot

Esimerkki 3. Sivu 1. Sivu 2

Esimerkki 3. Sivu 1. Sivu 2 Esimerkki 3 Esimerkissä on kuvattu, kuinka muu kuin tuloverolain 22 :n mukainen yleishyödyllinen yhteisö täyttää veroilmoituslomakkeen 6C. Yhdistys on kaveriporukan perustama Harrastus ry, joka on sääntöjen

Lisätiedot

TALOUSOHJESÄÄNTÖ PÄIVITETTY

TALOUSOHJESÄÄNTÖ PÄIVITETTY Yleistä Talousohjesääntö on tehty seuran ja joukkueiden taloustoiminnan ja varainhankinnan pelisäännöiksi. Kaikki muutokset tähän talousohjesääntöön hyväksyy seuran johtokunta. Mikäli talousohjesääntöä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y.

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 3 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Luolajan koulun vanhempainyhdistys ry Vuosikokous Säännöt rekisteröity

Luolajan koulun vanhempainyhdistys ry Vuosikokous Säännöt rekisteröity Luolajan koulun vanhempainyhdistyksen säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimenä on Luolajan koulun vanhempainyhdistys, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen kotipaikkana

Lisätiedot

Vapaaehtoisten ateriat, kiitokset ja muistamiset Verohallinnon uudessa ohjeessa

Vapaaehtoisten ateriat, kiitokset ja muistamiset Verohallinnon uudessa ohjeessa Vapaaehtoisten ateriat, kiitokset ja muistamiset Verohallinnon uudessa ohjeessa Petri Manninen Ylitarkastaja Henkilöverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Verohallinto VEROLAINSÄÄDÄNTÖ Suomen verolainsäädäntö

Lisätiedot

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 12.3.2012 1(5) Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry ja sen kotipaikka on Masku 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Pienoisvenekerho

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti.

Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti. 1 SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toimialue 2 Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Uskonto 10, matikka 4?

Uskonto 10, matikka 4? Uskonto 10, matikka 4? - Kimpan hyvä taloudenhoito, tilinavaus ja kirjanpito Johanna Heinonen Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry Kimpan hyvä taloudenhallinta Kimpalle avataan tili, jonne osakkaat

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) Karateseura Honbu ry yhdistyksen kokoukseen 17.5.09 hyväksymät säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Karateseura Honbu ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus on edistää

Lisätiedot

Mikkelin Palloilijat ry Talousohjesääntö juniorijoukkueille

Mikkelin Palloilijat ry Talousohjesääntö juniorijoukkueille juniorijoukkueille 1 Versiohistoria 1.0 16.11.2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa käyttöönotettavaksi. 1.1 28.12.2017 LO Täsmennetty käteiskassan käyttöä ja muutettu kirjanpitomateriaalin toimitusta

Lisätiedot

Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS

Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS 1 Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS Tilikausi: 01.01.2010-31.12.2010 Kotipaikka: Espoo Laatija: Samuli Suonpää Tämä tilinpäätös on allekirjoitettava ja säilytettävä paperilla 31.12.2020 asti.

Lisätiedot

Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry

Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT Vastuuvalmentaja seura nimeää Valmentaja seura nimeää Maalivahtivalmentaja seura nimeää Joukkueenjohtaja vanhempainkokous nimeää ja seura hyväksyy

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lieksan Taitoluistelijat ry ja sen kotipaikka on Lieksa.

1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lieksan Taitoluistelijat ry ja sen kotipaikka on Lieksa. Lieksan taitoluistelijat ry SÄÄNNÖT 20.3.1998 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lieksan Taitoluistelijat ry ja sen kotipaikka on Lieksa. 2. Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

TKO äly ry:n talousohjesääntö

TKO äly ry:n talousohjesääntö TKO äly ry:n talousohjesääntö 1 Yleistä Sen lisäksi, mitä yhdistyslaissa, yhdistyksen säännöissä ja muissa yhdistyksen ohjesäännöissä ja työjärjestyksissä on sanottu, noudatetaan TKO äly ry:n taloudenhoidossa

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu

Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu Puhutaan rahasta! Jenni Kallionsivu www.rahaarattaisiin.fi Varainhankinnan tarpeet ja tavoitteet 62% Varainhankintaa osana työtään tekevien järjestötyöntekijöiden määrän kasvu vuodesta 2011 vuoteen 2016

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Luku 1 Nimi ja kotikunta

Luku 1 Nimi ja kotikunta Suomi - Afganistanin Akatemia AFA ry:n säännöt Luku 1 Nimi ja kotikunta 1. Yhdistyksen nimi Suomeksi Suomi Afganistan Akatemia AFA ry Englanniksi Academy of Finland Afghanistan AFA Dariksi Akademi Finland

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

TALOUSOHJE SISÄLLYSLUETTELO. Hyväksytty hallituksen kokouksessa

TALOUSOHJE SISÄLLYSLUETTELO. Hyväksytty hallituksen kokouksessa TALOUSOHJE Hyväksytty hallituksen kokouksessa 9.1.2018 SISÄLLYSLUETTELO VAPAAEHTOISTEN KULUJEN KORVAUS... 2 Aktiivivapaaehtoisille maksettavat kulukorvaukset SPR-tapahtumissa ja tilaisuuksissa... 2 Koulutus...

Lisätiedot

Suomen kahvakuula ry:n säännöt

Suomen kahvakuula ry:n säännöt Suomen kahvakuula ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen kahvakuula ry ja sen kotipaikka on Laukaa. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 28.3.2007. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

Uskonto 10, matikka 4?

Uskonto 10, matikka 4? Uskonto 10, matikka 4? - Kimpan hyvä taloudenhoito, tilinavaus ja kirjanpito Johanna Heinonen Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry Kimpan hyvä taloudenhallinta Kimpalle avataan tili, jonne osakkaat

Lisätiedot

Pienen yhdistyksen toiminnantarkastus. Eeva-Kaisa Rouhiainen Wanhain Toimijain Yhdistys

Pienen yhdistyksen toiminnantarkastus. Eeva-Kaisa Rouhiainen Wanhain Toimijain Yhdistys Pienen yhdistyksen toiminnantarkastus Eeva-Kaisa Rouhiainen Wanhain Toimijain Yhdistys Sisältö Ainejärjestö Toiminnantarkastus Toimitettava materiaali Toiminnantarkastuskertomus Muistilista Lopuksi Ainejärjestö

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa

HPK-Juniorijääkiekko ry. Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa HPK-Juniorijääkiekko ry Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa 9.8.2017 Tietotoimisto.fi Joukkueiden kirjanpito tehdään Tietotoimisto.fi ohjelmalla (https://www.tietotoimisto.fi/) Tunnukset ohjelmaan

Lisätiedot

FINANSSI RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ. 1 Yleistä

FINANSSI RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ. 1 Yleistä FINANSSI RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ 1 Yleistä Sen lisäksi, mitä yhdistyslaissa, yhdistyksen säännöissä ja muissa ohjesäännöissä ja työjärjestyksissä on sanottu, noudatetaan Finanssi ry:n taloudenhoidossa tämän

Lisätiedot

Yritystoiminta Pia Niuta KIRJANPITO

Yritystoiminta Pia Niuta KIRJANPITO KIRJANPITO Kirjanpito On tietojärjestelmä, jossa ylläpidetään tietoa yrityksen tai yhteisön taloudellisesta toiminnasta. On sitä, että kerätään ja järjestetään tositteet, rekisteröidään niiden tiedot tietyn

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

VETY-hanke VAPAAEHTOISTYÖ yleishyödyllisessä yhteisössä Vapaaehtoistoiminnan lainsäädäntö ja verotus Jenni Sademies,

VETY-hanke VAPAAEHTOISTYÖ yleishyödyllisessä yhteisössä Vapaaehtoistoiminnan lainsäädäntö ja verotus Jenni Sademies, VETY-hanke VAPAAEHTOISTYÖ yleishyödyllisessä yhteisössä Vapaaehtoistoiminnan lainsäädäntö ja verotus Jenni Sademies, 13.11.2013!"#$%&%!'('')*+,-.+/0%/1)-.*/02/11-.)..3%/*+)-.0..3%4%5336'7(786-.)7278%9-)::3+/.6).67.%;/%4%

Lisätiedot

TALOUSOHJE SISÄLLYSLUETTELO. Hyväksytty hallituksen kokouksessa

TALOUSOHJE SISÄLLYSLUETTELO. Hyväksytty hallituksen kokouksessa TALOUSOHJE Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.1.2019 SISÄLLYSLUETTELO VAPAAEHTOISTEN KULUJEN KORVAUS... 2 Aktiivivapaaehtoisille maksettavat kulukorvaukset SPR-tapahtumissa ja tilaisuuksissa... 2 Koulutus...

Lisätiedot

- Hallitus kokoontuu säännöllisesti, käsittelemään sihteerin lähettämän asialistan pohjalta käsiteltäviä asioita

- Hallitus kokoontuu säännöllisesti, käsittelemään sihteerin lähettämän asialistan pohjalta käsiteltäviä asioita Mäntyharjun Virkistys ry Talousohjesääntö 1. Organisaatio- ja toimintaohje Mäntyharjun Virkistyksen jaostot ja näissä toimivat joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Mäntyharjun Virkistyksen (MäVi) ry:n

Lisätiedot

Yhdistyksen kirjanpito ja talous. Yhdistyskoulutus - AYY 3.12.2014

Yhdistyksen kirjanpito ja talous. Yhdistyskoulutus - AYY 3.12.2014 Yhdistyksen kirjanpito ja talous Yhdistyskoulutus - AYY 3.12.2014 Agenda Yhdistyksen taloudenhoito Yhdistyksen kirjanpitovelvollisuus Verotus Tilinpäätöksen laatiminen ja toiminnantarkastus Taloudenhoidon

Lisätiedot

Kylätalot käyttöön. Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa?

Kylätalot käyttöön. Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa? Kylätalot käyttöön Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa? Anna Kulmakorpi 9.10.2013 Kylätalo-opas idea Kylätalot kuntoon hankkeesta, tarve kyselyn pohjalta toteutus 2011 KyläNyt-hankkeessa,

Lisätiedot

WARRANTTI RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ. 1 Yleistä

WARRANTTI RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ. 1 Yleistä WARRANTTI RY:N TALOUSOHJESÄÄNTÖ 1 Yleistä Sen lisäksi, mitä yhdistyslaissa, yhdistyksen säännöissä ja muissa ohjesäännöissä ja työjärjestyksissä on sanottu, noudatetaan Warrantti ry:n taloudenhoidossa

Lisätiedot

TALOUSPROSESSI TALOUSARVIO (1/2)

TALOUSPROSESSI TALOUSARVIO (1/2) TALOUSPROSESSI TALOUSARVIO (1/2) Yhdistys hankkii tuloja joita se käyttää toiminta-ajatuksen toteuttamiseen Talousprosessin runkona on talousarvio ja siihen liittyvä toimintasuunnitelma. Talousprosessi

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue.

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. Lahden Formula K-kerhon säännöt Lahden Formula K-kerho r.y. 1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry

TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry 1 / 11 TILINPÄÄTÖS Suomen Muinaismuistoyhdistys ry Y-tunnus: 01.01.2016-31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2016-31.12.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

UAZ FINLANDin säännöt. UAZ FINLAND on nimenä yhdistyksellä, jonka kotipaikka on Oulun kaupunki ja jonka kielenä on suomi.

UAZ FINLANDin säännöt. UAZ FINLAND on nimenä yhdistyksellä, jonka kotipaikka on Oulun kaupunki ja jonka kielenä on suomi. UAZ FINLANDin säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli UAZ FINLAND on nimenä yhdistyksellä, jonka kotipaikka on Oulun kaupunki ja jonka kielenä on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Äänekosken voimistelu- ja urheiluseura Huima ry. Talousohjesääntö ( )

Äänekosken voimistelu- ja urheiluseura Huima ry. Talousohjesääntö ( ) Äänekosken voimistelu- ja urheiluseura Huima ry. Talousohjesääntö (12.10.2016) Sisällysluettelo 1 Seuran talouden perusteita... 3 2 Vastuunjako talousasioissa... 4 3 Pankkitilit ja käteiskassat... 4 4

Lisätiedot