Versio 2017D ( )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Versio 2017D ( )"

Transkriptio

1 20700 TURKU Versio 2017D ( ) WEBI Korjattu läheterivien myyntihintojen käsittelyä Webi-synkronoinnissa. Jos lähetteellä on tuotenumerottomia rivejä samoilla tuotenimillä mutta eri myyntihinnoilla, hinnat säilyvät nyt Webi-synkronoinnin yli. Uudet Webissä luodut asiakkaat synkronoituvat nyt myös yksittäisen lähetteen synkronoinnissa. Huom. yksittäisten lähetteiden synkronointi ei ole suositeltava toimintatapa. Korjattu Webissä tallennettujen palkkatapahtumien kuvausten ja pitkien vapaatekstirivien tulostuminen useammalle riville. Korjattu Webi-synkronoinnin palkkalajien siirron toimintaa tilanteessa, jossa ei löydy yhtään henkilöä, jonka palkkalajeja voisi päivittää Webiin. OSTOLASKUT Lisätty hakukenttä ostolaskun hyväksyjien valintaan. TUOTTEET Korjattu tilanne, jossa omien tuotteiden käyttöyksikkö jää oletuksena tyhjäksi, jos toimittajia on vain yksi. LASKUTUS Päivitetty laskun ja lähetteen loppusumman veron laskentaa vastaamaan verottajan ohjeistusta, jotta summat aina täsmäävät. Lisäksi on korjattu pyöristysvirheitä laskun loppusumman laskennassa. KASSA Maksukortinlukija-integraatiota on laajennettu. Nyt Ecom tukee myös Note Shot Oy:n Notecard-lukijaa.

2 20700 TURKU ASIAKKAAT Korjattu asiakkaan haun listan järjestäminen osoitteen mukaan. PROJEKTIT Projektiraportoinnin kohdistuspäivä. Yksittäisille laskuille, lähetteille ja ostolaskuille voi määritellä erillisen kohdistuspäivän, jonka mukaan kohdistuminen projektiraportoinnin kausille tapahtuu. Jos kohdistuspäivää ei ole määritelty, kohdistus tapahtuu normaalisti laskupäivän mukaan kuten ennenkin. Projektien erittelyraportissa kohdistuspäivä näkyy laskun/lähetteen päivämäärän vieressä oikealla puolella. Muissa projektien raporteissa laskun jne. päiväyksenä näkyy kohdistuspäivä, jos sellainen on määritelty, tai normaali laskupäivä, jos erillistä kohdistuspäivää ei ole. Projektin maksupostien "Tee lähetteet"-toiminto kopioi nyt projektin kohde- ja organisaatiedot lähetteelle. Projektitiedot Exceliin -raportti pystyy tulostamaan entistä suurempia datamääriä ja varmuuden vuoksi tarkistaa, ettei maksimirivimäärä ylity. MAVENTA Korjattu Maventan Payslip-palvelun rekisteröinti, kun yrityksen nimessä on ääkkösiä. YLEISET Sähköpostin otsikoksi tulee automaattisesti käytetyn tulosteen otsikko, eli "Lasku-12345", "Lähete-23456", jne. Sähköpostin vastaanottajakenttä on nyt oletuksena tyhjä ja se pitää syöttää/valita erikseen, jotta ei huomaamattaan lähetä sähköpostia väärälle vastaanottajalle. Sähköpostin lähetykseen lisätty tuki tunnistautumisen ja salauksen käyttöön käyttäjän itse määrittelemän SMTP-palvelimen eli lähtevän postin palvelimen kanssa. Ohjelmiston päivitys käsittelee käytössä/lukossa olevat tiedostot paremmin. Päiväkirjojen tulostuksesta korjattu Floating point division by zero -virhe. Tulostuksen esikatselusta korjattu Access violation -virhe, kun painetaan ESC-näppäintä. Korjattu tuoterivien kopiointi ja liittäminen ohjelmanosasta toiseen tilanteessa, jossa ensimmäinen rivi on tyhjä. Postinumerot/postitoimipaikat on pa ivitetty.

3 20700 TURKU Versio 2017C ( ) OSTOLASKUT Korjattu Maventasta tulleiden ostolaskujen kulujen automaattinen kohdistus projekteille lähetenumeron perusteella.

4 Versio 2017B ( ) ASENNUS BDE:n asennusohjelma (IASENNA) päivittää asetukset nyt myös Windowsin rekisteriin. YLEISET Sähköpostin lähetysikkunan edellisten vastaanottajien historialistalta pystyy nyt poistamaan sähköpostiosoitteita klikkaamalla osoitteen oikeassa laidassa poista-nappia. Ecomin rekisteröintiä on selkiytetty varsinkin "Kone vaihdettu"-tapauksissa. Ohje / Tietoja -ikkunaan puhelinneuvonnan aukioloajaksi korjattu nykyinen "arkisin klo ". Vaihdettu entisen Sonera Connectorin nimi ja osoite. Uusi nimi on "Telia ecenter Connector" ja osoite Postinumerot/postitoimipaikat on päivitetty. Ecom kirjoittaa virhetilanteissa vianselvitystä helpottavaa lokia DATACL\ecom_errors.log. LÄHETTEET Korjattu lähetteen kopiointia. Nyt yhteensä-summat eivät enää kopioidu uudelle lähetteelle, jos ei kopioi rivejä. OSTOLASKUT Ostolaskuja voi hakea nyt myös sellaisten tuotenumeroiden perusteella, joita ei löydy tuoterekisteristä. Jos kirjoitat Ostolaskut / Haku -ikkunan Tuotesuodatus-kenttään "S 12345", hakuun tulee kaikki sellaiset ostolaskut, joilta löytyy joltain tuoteriviltä tuoteala S ja tuotenumero Jos kirjoitat Tuotesuodatus-kenttään pelkän tuotealan, esim. S, niin haku etsii sellaiset ostolaskut, joilla on jollekin tuoteriville merkitty tuoteala S, mutta tuotenumero on tyhjä. WEBI Korjattu muokattavana olevan Webi-käyttäjän tietojen päivittyminen, kun painetaan "Päivitä Webiin". Aiemmin avoinna ollut käyttäjä ei päivittynyt, ennen kuin oli "poistuttu" vaihtamalla toiseen käyttäjään.

5 Versio 2017A ( ) ASENNUS Asennusohjelma tekee Ecomin asennuskansion alle C2B kansion, johon oletuksena muodostetaan laskujen maksuaineisto. Ostolaskuoletuksien maksutileihin tehdään vientitiedosto pankkiohjelmaan oletuksena Ecomin asennuskansion alakansioon C2B. Nämä helpottavat pankkiohjelman uusia käyttöönottoja/asetusmäärityksiä, ei vaikuta jo olemassaoleviin pankkiyhteysasetuksiin. YLEISET Tuotteen avainhakuun on lisätty mahdollisuus suodattaa hakutuloksiin vain aktiiviset tuotteet. Ecomin aloitusnäkymän Tilastoikkunassa Myynti -graafissa saa näkyviin myynnin numeroin ja muutosprosentin, kun vie hiiren graafin päälle. KASSA Kun jo olemassa olevalta riviltä mennään tuotehakuun muuttamaan rivin tuotetta, niin hakuikkunaan haetaan valmiiksi valitun rivin tuote. LÄHETTEET / LASKUTUS Haku -ikkunan alla näytettävä lisätieto (valitun rivin kohde, merkki, viitteenne tai viitteemme -kenttien teksti ei näy kokonaan) ei enää jää näkyviin, kun haku -ikkuna suljetaan. Kun esikatselusta tallentaa laskun/lähetteen tai tulostaa sen pdf -tulostimelle, niin tiedoston nimeen tulee mukaan lasku-/lähetenumero. Lähetteen ja laskun kopioinnissa voi valita kopioidaanko rivit / vapaa tekstit / dokumentit.

6 Riveille on lisätty painike Näytä tuotteen tiedot, joka näyttää rivin tuotteen tuoterekisterissä. Kun lähetteelle/laskulle pudotetaan siihen kohdistettuja töitä, niin myös vapaa tekstiin tehdään päivämäärämerkinnät, jos Kopioi päivämäärä lähetteelle/laskulle -valinta on päällä. Perusoletuksissa voi määritellä onko palkkalaji oletuksena laskutettava, kun laskulle tai lähetteelle pudotetaan siihen kohdistettuja töitä. LASKUTUS Maksukehotukset saa esikatseluun yksittäin. Ominaisuutta kannattaa käyttää, jos haluaa lähettää maksumuistuksia esikatselusta sähköpostilla asiakkaille.

7 Edellisen versiossa lisättyä maksumuistutusten Maventa-lähetystä kannattaa hyödyntää. Maksumuistutuksia ei tarvitse postittaa itse. Englanninkieliseen laskulomakkeeseen on lisätty puuttuvat omat tilinumerotiedot. MAVENTA OSTOLASKUT Ostoreskontran kirjanpitoaineistoon on lisätty siirtotiedosto Procountor -ohjelmalle. Sekä Myynti- että Ostoreskontran Procountor-siirtotiedoston saa nyt muodostettua kuukausittaiseen kirjanpitoaineistoon (kauden päätös) asettamalla valinnan ensin Osto- ja Myyntireskontraoletuksiin. Kauden päätöksen jälkeen aineistot löytyvät KIRJANPITO -kansiosta. Ostolaskun (Webi hyväksyntä -välilehti) hyväksyntätiedot siirtyvät myös ostolaskuhistoriaan, kun kausi päätetään ostoreskontrassa. Lisätty toimittajakohtainen tuotenumero muunnos Maventan kautta noudettaviin ostolaskuihin. Tämä mahdollistaa toimittajan tuotenumeron linkityksen oman tuoterekisterin tiettyyn tuotteeseen. Lisäksi saadaan merkittyä toimittajalta siirtyvä tuote automaattisesti Ei laskuteta tilaan, jolloin ne tuotteet, joita ei haluta jatkossa eteenpäin laskuttaa eivät jatkossa tipu laskulle (esim.ostolaskulla oleva laskutuslisä, vakuutusmaksu jne.). Määritykset tehdään Toimittajatietoihin (Ohjelmat Asiakkat ja toimittajat Toimittajat) lisäämällä tuotteet ja linkitykset kerran ja jatkossa ne siirtyvät automaattisesti ostolaskulle kyseisellä numerolla (kts.kuva).

8 Jos Maventa -ostolaskun sisäänluvussa aineistosta puuttuu laskutettava määrä CHARGERD, mutta toimitettu määrä DELIVERED löytyy, niin laskurivin määrä otetaan siitä. Mavennan ostolaskujen noudon kautta tulleet maksumuistutukset näytetään käyttäjälle. Ostolaskuhakuun on lisätty näkyviin hyväksynnän kommentti. Tämä helpottaa ostoreskontranhoitajan tarkastuksia ja jatkotoimenpiteitä. Tiliöintihakua on helpotettu. Tiliöinnin hakuikkunassa voi syöttää alkuun halutun määrän numeroita tilinumeron alusta hakutekstiin, esimerkiksi 7 muut hakee kaikista 7 -alkuisista tilinumeroista tilejä joiden nimessä on teksti muut.

9 Ostovelat raportin Saaja -valinta toimii nyt kirjainkoosta riippumatta. Ostolaskun Saaja -kenttään on lisätty tyhjennyspainike, jolla saa tyhjennetty saajan ilman että ostolaskun muita tietoja poistetaan. Ominaisuutta voidaan käyttää esim. kun skannauspalvelusta on tullut saajan nimi väärin, mutta muut tiedot ovat oikein. PROJEKTI Projektiseurannan ostolaskut -alasivulla näkyy ostolaskun Oma viite. Projektihakuun on lisätty suodatus päivämäärän mukaan. WEBI Webiin viedään palkkalajeista myös tiedot Laskutettava ja Päiväkohtainen.

10 Versio 2016D ( ) YLEISET Verkkoasennuksen ecverkko.ini -ohjaustiedosto on poistettu Windows-kansiosta käyttöoikeusongelmien vuoksi. Ohjaustiedot tulevat nyt Ecomin asennuskansion ecom.ini -tiedostoon. Jos netdir.ini -ohjaustiedostossa on kansio jota ei ole olemassa, niin ohjelma antaa virheen, eikä käytä tätä asetusta. LÄHETTEET / LASKUTUS Hakuun on lisätty suodatus tuotenumeron mukaan, jolla voi hakea ne lähetteet/laskut, joissa on riveillä valittu tuote. Jos haussa valitun rivin kohde, merkki, viitteenne tai viitteemme -kenttien teksti ei näy kokonaan, niin ne näytetään haku -ikkunan alla. LÄHETTEET Läheteraporttien Lähetetila -valinnat tallennetaan käyttäjäkohtaisesti. Tekstiviestin lähetykseen on lisätty valintana myyjä -tieto. LASKUTUS Jos laskusta on jo tulostettu kuva Maventaa varten ja laskua muutetaan tämän jälkeen, niin Maventa kuva poistetaan ja käyttäjää kehotetaan tulostamaan lasku uudestaan Maventaa varten. Maksukehotukset näytetään taulukkomuodossa ennen tulostusta tai Mavennan tulostuspalveluun lähetystä, josta voi vielä valita mitkä lähetetään ja asettaa lasku tai asiakas maksukehotuskieltoon. MAVENTA Maksukehotukset voi nyt lähettää asiakkaille Mavennan tulostuspalvelun kautta. OSTOLASKUT Ostolaskujen tulostus on kokonaan uudistettu. Ostolaskuhakuun on lisätty suodatus nimetyn hyväksyjän mukaan. Ostolaskuhaku ei enää aiheuta virhettä, jos esim. tietokannan lisätarkistuksen kautta on rekisteriin tullut tyhjä ostolasku. Mavennan kautta tulleen ostolaskun hyvitysrivien määrän etumerkki on korjattu. TARJOUSLASKENTA Tarjouksen kohteen pituutta on kasvatettu 100 merkkiin.

11 Tuotteen nimi otetaan JCAD Quantumin siirtotiedostosta, jos tuotetta ei löydy tuoterekisteristä. TUOTTEET Tuotehaun hakuavaimesta on mahdollista poistaa käytöstä ennakoiva tekstinsyöttö. Tuotetarra-arkkiin saa tulostettua viivakoodin myös EAN muotoisena. Tukkurin ovt -muotoisen hinnaston sisäänajosta tehdään merkintä toimittajan hinnastolokiin. Toimittajakohtaisista tuotepoistoista tehdään merkintä toimittajan hinnastolokiin. WEBI Kun lähete siirretään ensimäistä kertaa Webiin, niin Webin lähetteelle antama id -numero tallennetaan. Jos sama lähete menee uudestaan Webiin, niin se ei enää saa uutta id -numeroa.

12 Versio 2016C ( ) YLEISET Puhelinneuvonta -ohjelma (Helpdesk.exe) osaa hakea asiakaspalvelun toimittamat lisenssit ohjelmaan. Puhelinneuvonta -ohjelman asetuksiin on lisätty kirjanpidon aineistokansio (oletus c:\ecom\kirjanpito) ja onko ecom.exe:n muuttumisen tarkistus käytössä (oletus kyllä). Postinumerot /postitoimipaikat on päivitetty. Vanhat tietokannan lukkotiedostot poistetaan automaattisesti, aina kun ohjelma käynnistetään. Esikatselun sähköpostilähetys tarkistaa että lähettäjän osoite on validi. TIEDOSTOPILVI Jos tiedostopilven lisenssiä ei ole maksettu, niin ohjelma ei enää anna virheilmoitusta, vaan näyttää mihin asti se on voimassa. HINNASTOPALVELU Lisätty asetuksiin valinta päivitetäänkö tuotetiedot Ecom Webiin siirron jälkeen. Lisätty mahdollisuus valita toimittajat, joiden hinnastot näytetään palvelussa. ASENNUS Kun sisäänkirjautumisikkunasta päivittää ohjelman ja varmuuskopioita ei ole otettu, niin varmuuskopioinnin käynnistys sulkee ohjelman, jotta kopiointi onnistuu. PERUSOLETUKSET Perusoletuksiin on lisätty yrityksen sähköpostiosoite. Sähköposti tulostetaan lasku- ja lähetelomakkeille vasempaan ylänurkkaan omiin tietoihin. ASIAKKAAT Asiakasoletuksiin on lisätty asiakashinnastojen tuonti Excelistä. TOIMITTAJAT Kun Maventa -ostolaskujen asetuksiin lisää tuotealan, niin sille annetaan oletuksena viimeisin prioriteettinumero, jotta se ei jää antamatta. KASSA Kassapäiväkirja arkistoidaan pdf -tiedostona kirjanpito -kansioon tai jos tilitoimistona on Ecom Tilit

13 Oy, niin ne siirretään Ecomin arkistopalveluun. Kassapäiväkirjasta tehdään Tikon muotoinen siirtotiedosto, jolla kassatapahtumat voidaan viedä suoraan kirjanpito-ohjelmaan. TARVIKETARJOUS Hinnattomien tulosteiden vapaateksti tulostuu koko lomakkeen leveydelle. LÄHETTEET / LASKUTUS Kun tuotehausta valitaan tuote, jonka käyttö- ja myyntiyksikkö eroaa, niin määrän syöttöikkunasta voi valita haluaako oletuksena syöttää käyttö- vai myyntiyksikössä. Valinta toimii myös kun varastonseuranta on käytössä. LÄHETTEET Lähetteisiin tulostettavaa viivakoodia lähetenumerosta on pidennetty. MAVENTA Maventa tiedonsiirto -ohjelma näyttää palvelimen virheilmoitukset käyttäjäystävällisemmin ja kehottaa yrittämään hetken kuluttua uudestaan. Maventa tiedonsiirto -ohjelmaan on lisätty tulostuspalvelun asetuksiin valinta tulostetaanko värillisenä vai mustavalkoisena (oletus). OSTOTILAUKSET Ostotilaus riveille on lisätty sama Ctrl -toiminto mitä tarjouksen tuotteissa ja lasku-/läheteriveillä, jolla saa näkyviin eri toimittajien ostohinnat tuotteelle. OSTOLASKUT Syötetyn BIC koodin pituus tarkistetaan (aina 8 tai 11 merkkiä). Tuoteala ja tuotenumero näkyy riveillä sinisenä, jos tuotetta ei löydy tuoterekisteristä. Finvoice laskujen luku ei enää pysähdy virheeseen, jos aineistossa on rivejä jotka sisältävät pelkästään välilyöntejä. Ostolasku tulosteeseen IBAN muotoinen tilinumero vanhan kansallisen muodon sijasta. Saajatiedot voi tuoda ohjelmaan Excel taulukosta. Ostolaskurivien kohdistuksessa, kun haetaan lähetettä (tai laskua), niin haku menee uusimpaan lähetteeseen oletuksena.

14 PROJEKTI Massasyötössä palkkatapahtuman kohdistuksessa, kun haetaan lähetettä (tai laskua), niin haku menee uusimpaan lähetteeseen oletuksena. Projektihakuun on lisätty suodatus organisaatio/osasto/yksikö tiedon mukaan. Projektihaku muistaa avoin/kesken/päättynyt valinnan. TUOTTEET Tuotekuvien ja -dokumenttien poistoon on lisätty mahdollisuus poistaa vain ne tiedostolinkit, jotka eivät toimi (tiedostoa ei löydy). Tuotteen toimittajat -alasivulta aukaistavan tarkat hintatiedot -ikkunaan on lisätty kenttä käyttöyksiköitä ja sen oletusarvoksi 1. Tuotetarroihin on lisätty tuonti tiedostosta.

15 Versio 2016B ( ) ECOM TIEDOSTOPILVI Ecom Tiedostopilvi on lisäpalvelu kaikille Ecomin käyttäjille. Sen avulla voit tallentaa tärkeät liitetiedostot varmaan talteen aitoon pilvipalveluun, jossa ne ovat kaikkien Ecom -käyttäjien saatavilla koska tahansa myös Ecom Webistä. OLETUKSET Henkilön liittämistä henkilöryhmään on muutettu. Kun ohjelma kysyy kopioidaanko oletuspalkkalajit ja vastataan kyllä, ohjelma kysyy "Poistetaanko olemassa olevat palkkalajit?", jos niitä on jo määritelty. Perusoletusten henkilöryhmien oletuspalkkalajeja on muutettu. Kun lisää tai poistaa oletuspalkkalajin jostain ryhmästä, niin ohjelma kysyy "Poistetaanko / lisätäänkö palkkalaji kaikilta henkilöryhmään kuuluvilta henkilöiltä?". LASKUTUS Pankkisiirrolliseen laskulomakkeeseen tulostetaan pankkisiirtoon sama asiakasnimi kuin laskun yläosaankin. OSTOLASKUT Ostolaskun voi hyväksyä pikanäppimellä F1 ja hylätä F2 painikkeella. Ostolaskuhakuun on lisätty tila näkyviin. Saajatiedot saa raportoitua Exceliin. Saajan hakuun on lisätty suodattava hakutapa. PROJEKTI Projektin Työt -välilehdeltä aukeavaan Palkkatapahtumat -ikkunaan on lisätty suodatus päivämäärän ja palkkalajin mukaan. WEBI Webin käyttöönottovelhon ohjetekstejä on päivitetty.

16 Versio 2016A ( ) YLEISET Tuoterivien kopiointi Tuoterivien kopiointi ja liittäminen eri ohjelmien välillä on nyt mahdollista. Tuoterivejä voi kopioida ohjelman sisällä esimerkiksi laskusta toiseen tai kopioimalla rivejä kokonaan ohjelmasta toiseen esimerkiksi lähetteeltä ostotilausohjelmaan. Se tapahtuu valitsemalla ensin ne rivit, jotka halutaan kopioida. Se tapahtuu painamalla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla kopioi rivit leikepöydälle -valintaa. Ohjelma kopioi kaikki rivit leikepöydälle. Tämän jälkeen valitaan kohde, mihin kopioitavat rivit halutaan liittää ja valitaan taas rivitietojen kohdalla hiiren oikean painikkeen alta liitä tuoterivejä leikepöydältä. Tässä vaiheessa voi vielä valita, mitkä rivit haluaa kopioida mukaan. Tämä ominaisuus on käytössä seuraavien ohjelmanosien kesken ja niiden sisällä: Tarjouslaskenta (LVI) Tarjouslaskenta (Sähkö) Tarviketarjous Lähetteet Laskutus Kassa Ostotilaus Ostolaskut Varastotapahtumien syöttö Inventaarilista Tuotetarrat Palkkatapahtumien seurantaosa tilastoikkunan osaksi Pääikkunan vasemmassa reunassa olevaan tilastoikkunaan on lisätty palkkatapahtumien massasyöttö. Ikkunassa näytetään montako palkkatapahtumaan odottaa hyväksyntää käyttäjän massasyötössä ja moniko palkkatapahtuma on merkitty keskeneräiseksi. Kaksi uutta tilastoikkunaa päätauluun Uudet tilastoikkunat palkkatapahtumista ja lähetteiden laskutuksesta. Molemmat vaativat, että käyttäjätunnukset ovat käytössä ja näkyvät oletuksena Pääkäyttäjä -ryhmälle. CTRL -painikkeen alla olevaan hintatietoihin varoitus

17 Tuoteriveiltä Ctrl -näppäimellä näytettävään toimittajien hinta ikkunaan on lisätty varoitus, jos kerroin käyttöyksikön ja myyntiyksikön välistä muunnosta varten eroaa eri toimittajilta (toimittajille raportoitava virhetilanne). Tuotehaku Tuotehaun hakuavaimen muistia on muutettu siten, että kun muistista ehdotetaan hakuavainta, niin ehdotettua hakuavainta vastaava rivi haetaan tuotteista. ASENNUS Kun ohjelmistoa päivitetään, niin asennusohjelma tarkistaa onko ecom.exe tiedosto varattu ja ilmoittaa, jos asennusta ei voida suorittaa. Kun ohjelmistoa päivitetään ja WebiService -palvelu on käynnissä, niin asennus kehottaa pysäyttämään palvelun. Asennus suoritetaan kuitenkin normaalisti loppuun. ASIAKKAAT Osoitetarrat ja joukkokirjeet -ohjelmanosaan on korjattu tilanne, jossa tulostettavia asiakkaita rajataan summarajalla. LÄHETTEET / LASKUTUS Katetiedot selkeästi näkyviin Laskutus- ja myyntireskontraoletuksiin on lisätty tavoitekate ja värikoodit eri katetasoille. Lähetteellä ja laskulla näkyy nyt kokonaiskate ja rivikate. Lisäksi riveillä näkyy kate värikoodilla. Jos värikoodeja ei halua käyttää, niin kaikki värit voi asettaa oletuksissa valkoisiksi. Katetiedot saa pois näkyvistä käyttöoikeuksien kautta. Henkilöhakuikkunaa parannettu Lähete- ja laskutusohjelmassa saa henkilötietojen haussa henkilöt aakkosjärjestykseen ja henkilöhakua voi suorittaa nimien mukaan. Ominaisuus on käytössä myyjä-, työnjohtaja- ja työntekijätietojen hakuikkunoissa. Ohjelmahakuun personointia Tiettyjen ohjelmaikkunoiden alkuun on lisätty mahdollisuus tallentaa valitut suodatukset oletukseksi, jolloin on mahdollista esim. oletuksena aina näyttää haussa avoimet lähetteet/laskut. Lähete- ja laskuhakuun on lisätty mahdollisuus valita useita tiloja, jonka mukaan hakua suodatetaan. Tuotehaun kohdistusta Kun jo olemassa olevalta riviltä mennään tuotehakuun muuttamaan rivin tuotetta, niin hakuikkunaan haetaan valmiiksi valitun rivin tuote.

18 Tuotetta myydään myyntiyksikössä oletuksena. Jos tuotehaussa valitaan tuote, jolla on eri myynti- ja käyttöyksikkö, niin oletuksena määrä syötetään nyt myyntiyksikössä eikä käyttöyksikössä - myös jos varasto on käytössä. LÄHETTEET Lähetenumero tulostetaan myös viivakoodina lähetelomakkeisiin. Lähetehakuun on lisätty suodatus organisaatio/osasto/yksikö tiedon mukaan. Kun ostolaskulta tuodaan tuoterivi, jonka projektinumero eroaa lähetteen projektinumerosta, niin nyt myös lähetteelle tulee rivin projektinumeroksi alkuperäinen ostolaskurivin projektinumero. Webiin lukitun lähetteen poisto varmistetaan vielä lisäkysymyksellä. Läheteraportin tila valintaan on lisätty Ei laskuteta (kulua projektille). Aikaisemmin ei projektilähetteet tulostuneet raporttiin mukaan. Lähetteiden laskutukseen on lisätty mahdollisuus suodattaa näkyviin vain valitun asiakkaan lähetteet. Jos lähetteiden laskutuksessa ei ole valittuna Lisää laskuriville viittaus lähetteeseen/tarjoukseen, niin viittaus tehdään omaan käyttöön tarkoitettuun muistioon. LASKUTUS Kun myynnin kausi päätetään kirjanpitoa varten, niin KIRJANPITO -kansioon tehdään siirtotiedosto Procountor -ohjelmalle. Laskutusoletuksiin valinta tehdäänkö kauden päättämisen yhteydessä siirtotiedostot Tikoniin ja Procountoriin. Laskuttamattomat OVT -ostolaskut -raportin Tulosta myös projektilähetteelle kohdistetut -valinnan toiminta on korjattu. Finvoice laskun vapaatekstirivin pituus on kasvatettu 100 merkistä 200 merkkiin. OSTOLASKUT Ostolaskuhakuun on lisätty mahdollisuus suodattaa hakua saajan nimen mukaan. Ostolaskuoletuksiin valinta: tehdäänkö kauden päättämisen yhteydessä siirtotiedosto Tikoniin. Sisäänluettavaan Maventa ostolaskuun on lisätty RF viitteen käsittely, joka luetaan jos kansallinen viitenumero puuttuu. Sisäänluettavaan finvoice 2.0 ostolaskuun on muutettu laskurivin määrän käsittelyä. Sisäänluettavaan Onnisen verkkolaskuun on lisätty viitetietojen käsittely. Maventa ja finvoice ostolaskujen sisään lukuun on korjattu alkuperäisten ostolaskunumeroiden

19 päällekkäisyys tarkistus. Nimetyn hyväksyjän valinta ei enää salli, jos yhtäkään käyttäjätunnusta ei ole valittuna. PROJEKTI Projektioletuksien valinta Näytä työnjohtajille muiden työnjohtajien palkat on siirretty käyttäjätunnuksien käyttäjäryhmien asetuksiin. Henkilön palkkatapahtumat raporttiin on lisätty Määrä -kenttään pyöristys. Linkki Ecom3 palkanlaskennan projektien vientiin on korjattu yli 50 merkkiä pitkien kohteiden käsittely. Jos ostolaskun rivit on kohdistettu myyntiin, mutta niitä ei ole vielä laskutettu, niin projektin ostolaskut -sivulla sarakkeessa Laskutettu näytetään teksti Kohdistettu. TARJOUSLASKENTA (LVI) Normitunnin automaattinen tallennus on poistettu, kun rivillä annetaan normitunti tuotteelle, jolta se puuttuu. TUOTTEET Tuotteen varastotapahtumista saa avattua tapahtumaan liittyvän ostotilauksen, ostolaskun, lähetteen, laskun tai kassalaskun. WEBI Projektin asiakasnumero viedään Webiin. Webin käyttöönottovelhoon on päivitetty ohjetekstit. Webin käyttöönottovelho vaatii, että vähintään yksi käyttäjä on Ecom järjestelmänvalvoja. Jos käytössä ei ole Ecom Plus lisenssiä, niin Webin käyttöönottovelho varoittaa tästä, kun aloitetaan tekemään palkkatapahtuma-asetuksia. Korjattu läheterivin ostohinnan muuttuminen, kun läheterivin ostohinnaksi on annettu nolla. Webiservicen toiminnallisuutta on parannettu.

20 Versio 2015B ( ) YLEISET Ecomin käyttäjätunnuksien hallintaa on kehitetty siten, että työaseman lisenssien hallinta on jäänyt tarpeettomaksi. Käyttäjäkohtaisia käyttöoikeuksia hallitaan nykyään käyttäjätunnuksilla eikä lisensseillä. Pääikkunan vasemmassa reunassa olevaan Tilasto -ikkunaan on lisätty automaattinen alennustiedostojen tuonti ohjelmaan. Tiedoston voi raahata esim. sähköpostista, selaimen latauksista, resurssienhallinnasta tai sitten hakea painikkeella. Tilasto -ikkunan Myynti -grafiikkaan on lisätty myyjän valinta. Tilasto -ikkunan Lähete -statistiikkaan on lisätty myyjän ja työnjohtajan valinta. Ecomin varmuuskopiointi on uudistettu. Kopiot menevät nyt aikaleimalla nimettyyn zip -tiedostoon, jolloin uusi varmuuskopio ei mene vanhan päälle. Helpdesk -ohjelmasta on varmuuskopiointi otettu pois. Tuotehakuun on lisätty hakuavaimen muisti, jolloin voi valita listasta viimeksi käytettyjä hakuavaimia. POP ja Säästöpankkien BIC -koodien muutokset on kirjattu ohjelmaan. HINNASTOPALVELU Jos tukkurin hinta- tai tuotetiedostossa on usean tuotealan tietoja, niin kaikki tuotetiedot luetaan ohjelmaan riippumatta siitä, minkä alan hinnastosta on kyse. ASENNUS Ecom työaseman asennuksesta (tasenna.exe) on poistettu lisenssien kopiointi työasemaan, koska käyttöoikeuksia hallitaan nykyään käyttäjätunnuksilla eikä lisensseillä. PERUSOLETUKSET Henkilöiden vientiin Ecom3 palkanlaskentaan on lisätty siirrettävien henkilöryhmien valinta, jolloin esim. toisen työnantajan palveluksessa olevat henkilöt voidaan rajata pois siirrosta. Henkilöihin on lisätty hakutoiminto. ASIAKKAAT Asiakasrekisteriin on lisätty YTJ.fi -painike, jolla voi hakea yrityksen y-tunnusta ja muita tietoja YTJ.fi -palvelusta. Asiakasoletuksien asiakashinnastoihin on lisätty muistio, hinnaston haku ja hinnaston kopiointi sekä kaksinkertaistettu hinnaston nimen pituus. Asiakkaalle lisätty valinta kopioidaanko asiakashinnaston muistio laskulle/lähetteelle sisäiseen muistioon. Kun lisää asiakkaalle hinnastoa, niin hinnastot on nyt lajiteltu aakkosjärjestykseen.

21 KASSA Kun valitsee Päätä kausi kassapäiväkirjan tulostuksessa, niin ohjelma varoittaa ja kehottaa ottamaan varmuuskopion ennen päätöstä. Tulostetun kassalaskun muokkaaminen varmistaa, että halutaan muuttaa jo tulostettua laskua. LÄHETTEET / LASKUTUS Asiakkaan nimen perästä saa painikkeella haettua ytj.fi -palvelusta asiakkaan voimassa olevat rekisteritiedot. Lähete- ja laskuhakuun on lisätty suodatus päivämäärän mukaan. Lähete- ja laskuhakuun on lisätty suodatus, jolla voi rajata näkyviin vain ne laskut/lähetteet, joihin on tippumassa töitä tai tuotteita ostolaskuilta. Suodattava tuotehakuun on lisätty käyttöyksiköllisen määrän kysyminen, kun tuotteella on eri myynti- ja käyttöyksikkö. Jos tuotehaussa valitaan tuote, jolla on eri myynti- ja käyttöyksikkö, niin oletuksena määrä syötetään nyt myyntiyksikössä eikä käyttöyksikössä. Veroton loppusumma on lisätty näkyviin lähete-/laskuhakuun. Excel -vientiin on lisätty työmaa, työnjohtajanumero ja työntekijänumero sekä asiakkaan osoitetiedot. Käyttäjäryhmän asetuksiin on lisätty valinta näytetäänkö katetiedot läheteohjelmassa. LÄHETTEET Lähetehakuun on lisätty tilan mukaan suodatukseen Ei laskuteta (kulua projektille). Tekstiviestin lähetyksessä on henkilöt muutettu aakkosjärjestykseen ja listasta voi hakea henkilöä syöttämällä kirjaimia nimen alusta. LASKUTUS Blanko laskulomake lisätty englanniksi käännettynä. Myynninseuranta raporttiin on lisätty mahdollisuus tulostaa per asiakas. Lisäksi listan voi lajitella asiakasnumeron, myynnin tai katteen mukaan. MAVENTA OSTOTILAUKSET Uusi tila Tarjouspyyntö lähetetty, joka valitaan avoimelle tilaukselle automaattisesti, kun tulostaa tarjouspyynnön. Ostotilausriveillä määrä näytetään enintään kolmella desimaalilla, muokkaus kuitenkin näyttää kaikki desimaalit.

22 OSTOLASKUT Ostoreskontran käyttöönottoon maksutilien syöttö on yhdenmukaistettu ostolaskuoletuksien kanssa (IBAN tilinumerot, maksusanoman tyypin valinta). Ostoreskontran käyttöönottoon on lisätty mahdollisuus yksinkertaistettuun käyttöönottoon päivämäärärajalla, jolloin valittua päivämäärää vanhemmat laskut siirretään suoraan historiaan riippumatta siitä onko ne maksettu vai ei. Finvoice ostolaskulta luetaan sisään rivin tilausnumero. PROJEKTI Projektioletuksiin on lisätty valinta otetaanko laskuttamattomien lähetteiden tulot mukaan projektin tuloihin. Palkkatapahtumien massasyöttö näyttää työnjohtajalle pudotettavat palkkatapahtumat esikatseluun, josta voi valita mitkä tapahtumat pudotetaan. Palkkatapahtumien massasyöttö / Näytä historia: palkkatapahtumat saa avattua muokkausta varten. Palkkatapahtumien massasyöttöön on lisätty mahdollisuus palauttaa kaikki palkkatapahtumat odottamaan massasyöttöön pudottamista, jos esim. työnjohtaja poimii väärän työnjohtajan palkkatapahtumat omaan massasyöttöön. Linkki Ecom3 palkanlaskentaan on lisätty palkkatapahtumien vientiin valinta Henkilön oltava aktiivisena palkanlaskennassa. Laske projekti -painike ei aikaisemmin päivittänyt alaprojektien toteumia, jos ensimmäisen alaprojektin alaprojektinumero oli tyhjä. Kun tiedonantovelvollisuus -projektin tilaksi muuttaa Päättynyt, niin päättymispäivä kopioidaan Ilmoitusvelvollisuus päättynyt -kenttiin, jos urakka- tai työntekijätiedoista on ilmoitusvelvollinen. Kun tiedonantovelvollisuus -projektille lisää henkilöt, joilla on palkkatapahtumia projektilla, niin työskentelyn aloituspäivämääräksi tulee henkilön ensimmäisen palkkatapahtuman päivämäärä. Projektitiedot Exceliin raporttiin on korjattu alaprojektien osaston/organisaation/yksikön tulostuminen. Projektitiedot Exceliin raporttiin on lisätty Työt -välilehdelle henkilön henkilöryhmä ja sen nimi. Projektin ostolaskuissa näkyy rivillä Laskutettu, jos ostolaskulla on rivejä ja ne kaikki on siirretty lähetteelle tai laskulle. Projektihakuun on lisätty suodatus kohteen mukaan. Projektin maksupostitulosteeseen on lisätty mukaan päivämäärä. Projektin kohteen pituus on kaksinkertaistettu. TARJOUSLASKENTA Tarjouslaskennan raporttiin Tarjousten perustiedot on lisätty mahdollisuus ottaa tulosteeseen

23 mukaan tarjouksen veroton tai verollinen hinta. TARJOUSLASKENTA (Sähkö) TARJOUSLASKENTA (LVI) Tunnuslukujen työajassa näytetään tunnit ilman lisäprosenttia ja lisäprosentin kanssa. Vanhoihin tarjouksiin tämän saa näkyviin päivittämällä hinnat kaikkiin posteihin. TUOTTEET Tuotetiedot Exceliin on lisätty varastosaldot ja varastotapahtumat. WEBI Webi synkronointi ohittaa lähetteen, joka on toisella käyttäjällä muokattavana. Webi synkronointi numeroi aina Webissä luodut uudet lähetteet riippumatta mitä on valittu synkronoitavaksi. Jos Webiin lukittua lähetettä muokataan Ecomissa, niin ohjelma päivittää ainoastaan ko. lähetteen Webistä, jotta siirto menee mahdollisimman nopeasti. Kun tällaisen lähetteen muutokset hyväksyy, niin ohjelma kysyy palautetaanko lähete takaisin Webiin heti. Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet -ikkunasta voi synkronoida käyttäjätunnukset Ecom Webiin. Webin käyttöönottoon on tehty velho elikkä wizardi. WebiServiceen voi ajastaa useita noutoaikoja palkkatapahtumien noutoon pilkulla eroteltuna, esim: FetchSalaryEventsAt=1600,1830,2100

24 Versio 2015A ( ) YLEISET Lisätty Kassavirtalaskelman muodostaminen Exceliin. Ecom Monipankkiohjelmasta saa suoraan pankkitilien saldot laskelmaan (vaatii pankkiohjelman päivittämisen). POP ja Säästöpankkien BIC -koodien muutokset on päivitetty. Esikatselun sähköpostilähetykseen on lisätty SMTP -palvelinlistaukseen operaattorin nimi helpottamaan valintaa. Listalta valitaan oman internet palveluntarjoajan nimi, jonka avulla lähetys onnistuu. HINNASTOPALVELU Palvelusta ladatut pdf -dokumentit avataan automaattisesti latauksen jälkeen, jolloin niihin voi heti tutustua. Ohje -valikkoon on lisätty OVeT -palvelusta ladatut dokumentit, jotta dokumentteihin pääsee käsiksi (kun käsikirjat siirtyivät nettisivuille, niin näitä ei enää saanut auki suoraan ohjelmasta). ASENNUS Lisenssiehdot hyväksytään rastittamalla ne ennen asennusta. Versiotarkistus poistettu asennuksesta, koska asennus onnistuu 2007A versiosta lähtien. Mikäli yrityksellä on käytössään aikaisempi versio, kannattaa silloin olla yhteydessä Ecomin puhelintukeen. Vanhemmat versiot päivitetäänsilloin DataRebuild -ohjelmalla. PERUSOLETUKSET Henkilöt -sivulle on lisätty tietojen vienti Exceliin. KASSA Kassapäiväkirjan alkusaldon tallennusta on muokattu kauden päätösajossa. LÄHETTEET / LASKUTUS Jos ostolaskulta pudotetaan myyntihinnattomia tuotteita, niin pudotuksen jälkeen näytetään hinnoittelu -ikkuna, jossa voi myyntihinnoitella nämä tuotteet. Saman myyntihinnoitteluikkunan saa auki myös rivien yläpuolelta Euro -painikkeella. Dokumentin lisäykseen ohje Maventa liitetiedostoista. Laskuttamattomat OVT-ostolaskut raporttiin on lisätty valinta Tulosta myös projektilähetteelle kohdistetut, joka ei oletuksena ole päällä. Aikaisemmin projektilähetteelle kohdistetut rivit olivat aina mukana raportissa.

25 Laskuttamattomat työt raporttiin on lisätty päivämäärärajaus ja valinta Tulosta myös projektilähetteelle kohdistetut. Tuotenimen pituus on kaksinkertaistettu 100 merkkiin vapaa teksti -riveillä, koska silloin on käytettävissä koko lomakkeen leveys. Asiakkaan vaihto ei enää tyhjennä alkuperäistä vapaa teksti-osiota, jos asiakastiedoissa on valittu muistion kopiointi asiakastiedoista. LÄHETTEET Laskuta lähetteitä -ikkunassa saa lajiteltua lähetteet valitun sarakkeen mukaan. LASKUTUS Laskulomakkeelle on kasvatettu viitenumeron pituutta, jotta rahoitusyhtiöiden kaavalla muodostetut viitenumerot näkyvät aina kokonaan laskulla. MAVENTA Laskutusoletuksien Maventa asetuksiin on lisätty valinta Salli laskun lähettäminen asiakkaan sähköpostiosoitteeseen. Jos valinta on päällä, asiakkaalle on annettu sähköpostiosoite ja asiakas ei voi vastaanottaa laskuja sähköisesti, niin Maventa lähettää laskun sähköpostilla tulostuspalvelun sijasta. OSTOTILAUKSET SALOKin Web Connector osoite on päivitetty. Vain avoimen ostotilauksen numeroa voi muuttaa. Rexel verkkokauppaintegraatio leikepöydän kautta Excelin sijasta. Verkkokauppaintegraatiot Excelin kautta eivät enää vaadi Excel asennusta työasemaan. OSTOLASKUT Ostolaskurivillä näytetään Kohdistettu -sarakkeessa lasku-/lähetenumeron perässä kohteen nimi. Jos kustannuspaikat eivät ole käytössä, niin Kustannuspaikka -sarake piilotetaan ostolaskuriveillä, jotta saadaan lisää tilaa Kohdistettu -sarakkeeseen. Alt+J näppäimellä saa siirrettyä kursorin Saajan nro -kenttään. Ostolaskurivien kohdistus lähetteelle/laskulle on uusittu. Ostolaskuhakuun on lisätty suodatus, jolla löytää ne ostolaskut joiden rivejä ei ole vielä kohdistettu tai ne ostolaskut jotka on kohdistettu myyntiin, mutta ei ole laskutettu. Saajan ostolaskunumeron duplikaattitarkistukseen on lisätty saajan nimi mukaan, jotta ohjelma ei

26 varoita eri saajien samasta ostolaskunumerosta. Ostolasku riveille on lisätty sama Ctrl -toiminto mitä tarjouksen tuotteissa ja lasku-/läheteriveillä, jolla saa näkyviin eri toimittajien ostohinnat tuotteelle. Ostolaskuoletuksiin on lisätty valinta Kohdista tuoterivit projektilähetteille, joka on oletuksena pois päältä. PROJEKTI Projektihaun tilasuodatus on muutettu niin, että nyt on mahdollisuus suodattaa näkyviin yhtä aikaa useampia tiloja. Projektin ostolaskuihin on lisätty Hyväksyntä -sarake. Kun projekteja selaa, niin ostolaskuista on uusimmat laskut näkyvissä ylimpänä. Projektin tiedonantovelvollisuuden työntekijätietoihin on lisätty näkyviin työnantaja. Maksupostien Selite -kenttien pituus on kaksinkertaistettu 100 merkkiin. Maksuposti -raporttiin on Selite2 -kenttä siirretty omalle rivilleen. Projekti menee suoraan muokkaustilaan, kun maksuerätaulukon Tila -saraketta klikkaa. Maksupostien vienti Exceliin on lisätty. Maksupostien tuonti Excelista on lisätty. Palkkatapahtumien vientiin Ecom3 palkanlaskentaan on lisätty kustannuspaikka. TARJOUSLASKENTA Tarjouksen yhteissumman pyöristyspainikkeen toiminto on uusittu. TARJOUSLASKENTA (Sähkö) Urakkahinnoittelukerroin näkyviin postin työt -sivulle. TARJOUSLASKENTA (LVI) Työn lisä -prosentin voi asettaa kerralla kaikkiin postin riveihin tai sitten niihin riveihin, joissa ei vielä ole lisää. TUOTTEET Tuotetietojen siirto Excelistä / tekstitiedostosta on lisätty painon ja tilavuuden tuonti.

27 Versio 2014B ( ) YLEISET Rakennusalan tiedonantovelvollisuusohjelman vaatimat muutokset osto- ja myyntilaskuihin sekä projektiseurantaan vaadittavat lisäykset. Myös linkit Ecom arkistopalveluun, jonka kautta raportoidaan tiedot verottajalle. Ecomin tuki Trust Laskutuspalveluille on päättynyt Ecom 2014B-versiossa. Puhelinneuvontasovellusta (Helpdesk.exe) on kehittynyt Ecomin asiakaspalvelun tehostamiseksi. Ikkunat -Valikon alta löytyvä - Palauta kaikkien ikkunoiden alkuperäiset koot ja paikat toiminto nollaa myös projektiseurannan massasyötön sarakkeet. Pikapainikkeiden kopiointi ohjelmasta toiseen -toimintoa on kehitetty. Veronumero on lisätty henkilötietoihin. Veronumeron ja henkilötunnuksen tuonti henkilötietojen yhteydessä Ecom palkanlaskennasta. Veronumeron ja henkilötunnuksen vienti henkilötietojen yhteydessä Ecom palkanlaskentaan. HINNASTOPALVELU Sähköinfon tiedostolataus on päivitetty versioon 1.2. Uutena toimintona Ecom OveT-palveluun on lisätty ruotsinkieliset hinnastot. Päivitä nimitiedot -valinta palautettu takaisin, jolloin ohjelmaisto päivittää jo olemassa olevien tuotteiden nimitiedot vain silloin, kun rasti on päällä. Poikkeuksena ne tuotteiden nimitietojen päivitykset, jotka päivittävät vain tuotteiden nimitietoja, päivittävät nimet automaattisesti, kun sellainen tieto on valittu. ASIAKKAAT Ecomiin on tullut uusi laskutusosoitteen muuntotyökalu, jolla voi kerralla vaihtaa saman laskutusosoitteen usealle asiakkaalle esim. jos isännöintiyrityksen osoite vaihtuu. Toimittajan alennusryhmän mukaisten alennusten vienti Exceliin-raporttia on muokattu otsikkojen osalta. Suodattava asiakashaku hakee nyt myös tietoa postinumerosta ja postiosoitteesta. Eräpäivämäärä on lisätty uudestaan näkyviin asiakkaan alla näkyviin laskutietoihin. MAVENTA Maventa -ostolaskut alasivulle (ohjelmat, OVT, Ecom-Maventa -valikosta) on lisätty prioriteettijärjestykseen mahdollisuus estää tuotealan haku muilta kuin listatuilta tuotealoilta. Maventa -ostolaskut alasivulle on lisätty mahdollisuus muuntaa saapuvassa aineistossa oleva tuoteryhmä -tieto tuotealaksi (LVIS alalla ZZ3 = sähkötarvikkeet, ZZ5 = LVI tarvikkeet).

28 KASSA Kassalaskun tulosteisiin on lisätty uusi lomake: Tyhjä:ei tuotenumeroa (A4). TARVIKETARJOUS Lomake-editoriin on lisätty rtf -tarjousten muokkauksesta puuttuneet avainsanat. Uusi tuloste Tuotemyynti työnjohtajittain. LÄHETTEET / LASKUTUS Töiden pudotuksessa on nyt mahdollista estää sellaisen palkkatapahtuman laskutus, jota ei haluta laskuttaa. Töiden pudotuksessa henkilön veronumero lisätään läheteriville, jos myös henkilön nimi eritellään riveille. Töiden pudotuksessa tulee rivin ostohinta päivittyy suoraan palkkatapahtuman nettohinnan mukaan. Lähetteen ja laskun yhtäaikaiseen muokkaamiseen liittyvät ongelmat on korjattu. Fax-numero on nyt otettu pois oletuksista lähete-/laskulomakkeiden omista tiedoista. Tulostus tekee merkinnän muutoshistoriaan. Mahdollisuus muuttaa rivin Kulua projektille -tekstitietoa myös historiasta. Työmaa -tieto (työmaanumero/työmaa-avain) lisätty laskun ja lähetteen perustietoihin ja lomakkeisiin. Ostohintojen päivitysrutiinia on kehitetty sellaisten tuotteiden osalta, joita ei ole päivitetty Ecomin tuoterekisteriin. LÄHETTEET Kun lähetteen tiedot lähetetään tekstiviestinä, niin viestin vastaanottajalla näkyvä lähettäjän nimi voidaan valita. Maksipituus on 11 merkkiä ja sallitut merkit ovat A..Z, a..z ja 0..9 (sms -standardi rajoittaa). Uusi tuloste Tuotemyynti työnjohtajittain lähetteistä. Hinnallisiin lähetelomakkeisiin lisätty euro -merkki Yhteensä tekstiin. LASKUTUS Maksukehotukset on nyt käännetty myös ruotsiksi ja englanniksi. Asiakasrekisteriin voi nyt valita halutun kielen, jos se poikkeaa yrityksen valitsemasta oletuskielestä. Uusi tuloste Tuotemyynti työnjohtajittain. Lähetteen työnjohtaja näkyy nyt myös laskulla ja sitä on mahdollisuus muuttaa tarvittaessa. Laskulomakkeeseen on lisätty eräpäivämäärä viitenumeron ja laskun loppusumman viereen, jolloin maksamiseen liittyvät tiedot löytyvät samasta paikasta maksamista helpottamaan.

29 MAVENTA Maventa-rajapinta on päivitetty uusimpaan V1.1 versioon. Tämän seurauksena yhteysongelmista aiheutuneet häiriöt poistuvat ostolaskujen vastaanoton yhteydessä. OSTOTILAUKSET LVI-Dahlin toimitustavat päivitetty ja noudettavissa ohjelmaan Ecomin palvelimelta. Lähetenumeron hakuikkunan asiakassuodatusta on kehitetty. OSTOLASKUT Ostolaskun syöttö-kenttiä on järjestelty uudelleen syötön kannalta loogisempaan järjestykseen. Lisäksi näppäimistön käyttöä on muokattu niin, että ohjelmaa voi käyttää kätevästi myös ilman hiirtä. Alt+[alleviivattu kirjain] pikavalinnat on lisätty ostolaskukenttiin, mikä mahdollistaa siirtymisen suoraan kentästä toiseen. Ostolaskun hyväksyntä- toiminto myös Rivit -sivulle. Ecomin kirjanpitoaineistojen siirtotiedostoon on lisätty toinen vaihtoehtoinen siirtotiedosto, joka siirtää myös kustannuspaikkaerittelyn. Siirtotiedostomuotona on käytetty Tikon ohjelmiston siirtotiedostomuotoa. TeApps-muotoinen sähköinen maksukehotus ei enää aiheuta virhettä Maventa sisäänluvussa. Ostolaskujen tiliöinnissä näkyy erikseen, että kuinka paljon laskun summasta on vielä tiliöimättä. Jos saajarekisteristä tulee kaksi oletustiliä ja poistaa toisen näistä, niin ohjelma siirtää jäljelle jääneen laskun loppusumman jäljellä jääneen tiliöintirivin tiliöinnin summaksi. Tuoterivien päivitys varastoon ehdottaa varastotapahtuman päivämääräksi ostolaskun päivämäärää. Lisäksi tapahtuman selitteeseen tulee rivin ostohinta. Tiedonantovelvollisuuteen liittyvä projektin urakka on lisätty ostolaskun tietoihin. Maventa -ostolaskuista luetaan työmaa-avain/työmaanumero (HEADER/HEADER_INFO, DELIVERY_PARTY/CUSTOMER_INFORMATION/SITE tai HEADER/ORDER_INFORMATION/ORDER_REFERENCE). Finvoice -ostolaskuista luetaan työmaa-avain/työmaanumero (InvoiceDetails/DefinitionDetails). Saajatietoihin on lisätty rakennusalan tiedonantovelvollisuuden vaatimat lisätiedot. PROJEKTI Projektihakuun on lisätty uusia kenttiä: Projektin tila, Tyyppi, Lopetuspvm ja Ilmoitusvelvollisuus. Projektien hakuikkunassa projekteja vio nyt suodattaa Projektin Tilan, Tyypin ja Ilmoitusvelvollisuuden mukaan. Projektitiedot Exceliin -raporttiin on lisätty mahdollisuus valita päättyneet projektit halutulta aikaväliltä. Projektitiedot Exceliin raporttiin on lisätty maksupostit-aslavälilehdelle Pvm-kenttä.

30 Projektiin on lisätty rakennusalan tiedonantovelvollisuuden vaatimat työmaa- ja urakkatiedot. TARJOUSLASKENTA (LVI) Tuotteiden ja töiden kytkennässä mahdollisuus antaa tuotteeseen suoraan normituntimäärä työkytkennän sijasta. Jos tarjousriville lisää tuotteen, johon ei ole normituntia kytketty ja se annetaan käsin, niin ohjelma tallentaa normituntimäärän automaattisesti tuotteelle. Tarjousrivin lisätoimintoihin on lisätty mahdollisuus tallentaa annettu normituntimäärä. TUOTTEET Tuotteen lisäys tai numeron muutos ei enää anna virheilmoitusta, jos uudella tuotteella on siihen numeroon viittaavia alatauluja jäänyt tietokantaan. Tuotetietojen poistotoiminto poistaa kaikki poistettavaan tuotteeseen liittyvät tiedot, kun tuote poistetaan. Varastotapahtumien syöttöön on lisätty mahdollisuus muuttaa kerralla kaikkien tapahtumien aikaleimaa. WEBI Tuotteen ostohinta ei enää katoa, jos tuotenrumeroton tai tuoterekisteristä puuttuva läheterivi käy Webissä. Ostohinta ei enää muutu tuoterekisterin ostohinnaksi, jos rivin hinta on tullut suoraan ostolaskulta tai annettu käsin.

31 Puntarikatu 3 Faksi (02) Kotipaikka Turku Kaarina asiakaspalvelu@ecom.fi Versio 2014A ( ) YLEISET Koska käsikirjat on siirretty internettiin, niin Ecomin pääikkunan Ohje -valikkoon on lisätty kohta Uudet ominaisuudet, joka avaa muutoshistorian omalta koneelta. Sisäänkirjautumisikkunan Käsikirjat -painike avaa käsikirjat internetistä. LASKUTUS IBAN muotoillaan välilyönneillä laskulomakkeeseen. Laskutusoletuksiin on mahdollista antaa laskun vapaa tekstin rivin maksimi merkkimäärä. LÄHETTEET Webi -painikeella käynnistettävä lähetteiden synkronointi Webiin sulkeutuu nyt automaattisesti, kun synkronointi on tehty. Vapaa teksti rivitetään tulosteille eikä enää katkaista, jos se ei mahdu riville. TARVIKETARJOUS Tulosteeseen Kustannusarvio, ei rivikohtaisia hintoja ei tulosteta verollista loppusummaa, jos rivit ovat verottomia. Lisäksi lomake -editoriin on lisätty käännökset Hinta yhteensä -teksteille. PROJEKTI Lisätty painike, jolla saa uuden maksupostin olemassa olevien maksupostien väliin. Projektin tulosprosentti on palautettu takaisin näkyviin. OSTOLASKUT Maksuun poiminnassa on yhdistetty OK -painikkeen ja Tulosta -painikkeen toiminnot yhdeksi painikkeeksi. Ostolaskun kopiointi tyhjentää riveiltä kohdistustiedot.

32 Puntarikatu 3 Faksi (02) Kotipaikka Turku Kaarina asiakaspalvelu@ecom.fi Versio 2013C ( ) YLEISET Ohjelmien pikavalintoihin lisätty painikkeen värin valinta. Henkilötietoihin on lisätty Aktiivinen -valinta. Henkilö hauissa epäaktiiviset näkyvät punaisena ja ne voi suodattaa kokonaan pois näkyvistä. Nimen päivitys: EC Tilit Oy Ecom Tilit Oy. Esikatselun sähköpostilähetykseen on lisätty muistio, johon voi tallentaa allekirjoituksen. Kassalaskulla, lähetteellä, laskulla ja tarjouksessa tuoteriveillä Ctrl -painike näyttää tuotteen toimittajien hinnat. Tähän näkymään on lisätty hinnan päivämäärä. Tarjouslaskenta-, tarviketarjous-, lähete- ja laskuhakuun on lisätty suodatus asiakkaan mukaan. Pääikkunan Ikkuna -valikon kohta Palauta kaikkien ikkunoiden alkuperäiset koot ja paikat poistaa pelkästään ikkunoiden koko- ja sijaintitiedot eikä enää mitään käyttäjän tekemiä asetuksia. Ohjelmaosien avautumista on nopeutettu. Näkyy varsinkin lähete-, laskutus- ja ostolaskuhistoriassa, jos on paljon tapahtumia. Postinumerot/postitoimipaikat on päivitetty. Tilasto -ikkunan lähetteistä on korjattu projektilähetteiden aiheuttama vääristymä. Rivin korvaus/lisäys -kysymyksen saa pois ainoastaan perusoletuksista eikä enää itse kysymyksestä. Multien lisenssit aina data-kansiosta. Siedettävät värit, kun etäyhteydellä on käytössä vain 256 väriä. Elektroskandia Suomi Oy LVISNet Rexel Finland Oy. Kaikki sanomat päivitetty versioon XML 2.0 (tilaus, tilausvahvistus ja ostolasku). Merkittävin muutos on vastaanotettavassa ostolaskusanomassa, joka voi nyt sisältää laskun kuvan pdf -liitteenä. Vanhoja Ecom Inhouse -sanomia ei enää tueta. Ostolaskut tiliöidään automaattisesti saaja -tietojen mukaan. Jos saajalta ei tiliöintiä löydy, käytetään ovt -oletustiliä. ASIAKKAAT Laskutusoletusten Maventa -verkkolaskuosoitekentän pituutta on kasvatettu, jotta osoitteet voi tallentaa myös muodossa verkkolaskuosoite/osastotunnus@operaattori.

33 Puntarikatu 3 Faksi (02) Kotipaikka Turku Kaarina asiakaspalvelu@ecom.fi Asiakkaalle on lisätty valinta: Asiakkaalle ei tehdä maksukehotuksia. Asiakasoletukset / Asiakasalennukset (oman katteen mukaan) on lisätty alennustaulukon kopiointi. Asiakashakuun on lisätty ryhmä näkyviin ja suodatus ryhmän mukaan. Asiakastietojen vienti Exceliin on lisätty myyntikiellossa/vanhentunut ja myyntitili. Asiakastietojen tuonti Excelistä on lisätty myyntitili. Finvoice-osoite -kenttä auki, kun Trust on käytössä, mutta finvoice ei. TOIMITTAJAT Solar Suomi pois OVT-yhteystavoista. Toimittajahakuun on lisätty ryhmä näkyviin ja suodatus ryhmän mukaan. KASSA Riveille uusi painike Lisää rivi väliin [Alt+Ins]. Vain avoimen kassalaskun numeroa voi muuttaa. Kassapäiväkirja myös esikatseluun. Kassamyyntiraportit myös esikatseluun. Kassamyyntiraporttiin on lisätty valinnainen maksutapaerittely. TARVIKETARJOUS Riveille uusi painike Lisää rivi väliin [Alt+Ins]. LÄHETTEET / LASKUTUS Riveille uusi painike Lisää rivi väliin [Alt+Ins]. Oma alasivu ostolaskuja varten. Linkit ostolaskuihin tehdään automaattisesti kun riveille pudotetaan tuotteita ostolaskuilta. Asiakaskohtaisesti voidaan valita laskutusoletuksista poiketen tuleeko tuotemalli nimen perään vai ei. Ohjelma varoittaa, jos alennusprosentiksi syötetään alle 0% tai yli 100%. Töiden pudotus tuoteriveille: jos palkkalajiin ei ole kytketty tuotetta, niin rivi näytetään punaisena mahdollisuus tehdä palkkalaji-/tuotekytkentä, jos sitä ei ole vielä tehty Projekti -sivulle lisätty tieto vaikuttaako rivi projektin kuluihin. Aikaisemmin kun pudotettiin töitä riveille, niin ohjelma nollasi ostohinnan, jotta kulu ei tullut projektille tuplasti. Tämä johti siihen, että katetiedot eivät pitäneet paikkaansa. Nyt ostohintaa ei nollata kun töitä pudotetaan, vaan riville

34 Puntarikatu 3 Faksi (02) Kotipaikka Turku Kaarina asiakaspalvelu@ecom.fi tehdään merkitä Ei kulua projektille. LÄHETTEET Kun luo uuden lähetteen, ja samalle asiakkaalle on olemassa avoin Webiin lukittu lähete, niin ohjelma ei enää ehdota sen muokkausta uuden lähetteen sijasta. Tekstiviestiin on lisätty madollisuus ottaa Merkki -kenttä mukaan viestiin. Lähetteen tulostukseen on lisätty asiakastietoihin puhelinnumero. Lähetteen laskutukseen on lisätty mahdollisuus kopioida myös dokumentit laskulle. LASKUTUS Suoritukset -sivulle on lisätty tieto lähetetyistä maksukehotuksista. Laskun voi merkata siirretyksi perintään, jolloin se ei enää tule perintälistalle maksukehotuksien yhteydessä. Lisäksi voi merkata, ettei laskusta tehdä maksukehotuksia lainkaan. Uusi Perintäraportti, johon tulostuu erääntyneet laskut, jotka on siirretty perintään tai asiakas/lasku on merkitty maksukehotuskieltoon. Laskun tulostus / Tulostettavien valinta: lisätty valinta Näytä myös laskutetut. Uudet laskulomakkeet: Blanko, ilman tuotenumeroa ja Blanko+pankkisiirto, ilman tuotenumeroa. Laskulle muutettu laskumerkintä Ostaja on veronmaksuvelvollinen (Avl 8 c ) verovelvollisuus. Käännetty Kun tekee ensimmäisen laskun ja pankkitilinumerot puuttuvat oletuksista, niin ohjelma kysyy pankkitilejä. Nyt pankkitilit lisätään myös suoritustileiksi ja ostoreskontran maksutileiksi. Laskuja ei voi enää lähettää Itellan e-kirjeenä. MAVENTA Lisätty rivialennuksiin pyöristys Itellan tulostuspalvelun vaatimusten mukaan. Odottavan myyntilaskun poisto poistaa myös tiedoston, joka sisältää tiedot laskun mukana menevistä liitteistä. OSTOTILAUKSET Riveille uusi painike Lisää rivi väliin [Alt+Ins]. Tuki SALOK tilausvahvistuksille. Jos rivin vahvistettu summa on suurempi kuin tilauksen summa, niin vahvistettu summa näkyy punaisena. Jos rivin vahvistettu summa on pienempi kuin tilauksen summa, niin vahvistettu summa näkyy

35 Puntarikatu 3 Faksi (02) Kotipaikka Turku Kaarina asiakaspalvelu@ecom.fi vihreänä. Jos rivin vahvistettu määrä on sama kuin tilattu määrä, niin vahvistettu määrä näkyy vihreänä. Jos rivin vahvistettu määrä on pienempi kuin tilattu määrä, niin vahvistettu määrä näkyy sinisenä. Jos rivin vahvistettu määrä on suurempi kuin tilattu määrä, niin vahvistettu määrä näkyy punaisena. OSTOLASKUT Ostolaskuhakuun on lisätty suodatus tuotenumeron mukaan, jolla voi hakea ne ostolaskut, joissa on riveillä valittu tuote. Tilien alv% muutosajo ei enää herjaa kauden päättämisestä, jos ennen voimaan astumista on pelkästään maksuja. Saaja -rekisterin IBAN -kenttää on pidennetty 35 merkkiin. PROJEKTI Projektin tietoihin on lisätty tyyppi. Projektityypit voi asettaa itse projektioletuksissa. Projektin alaprojekteihin on lisätty lopetuspäivämäärä ja tieto onko alaprojekti kesken. Kun kausilaskuja laskuttaa, niin jos tuoterekisteristä puuttuu myyntihinta tuotteelle, mutta hinta on annettu kausilaskulla, niin ei enää herjaa puuttuvasta hinnasta. Kausilaskujen laskutukseen on lisätty valinta yhdistetäänkö asiakkaan kausilaskut samalle laskulle/lähetteelle (ei enää kysy muokataanko avointa laskua/lähetettä). Palkkatapahtumien vientiin Ecom3 palkanlaskentaan on lisätty mahdollisuus uusinta siirtoon. Palkkatapahtumien vientiin Ecom3 palkanlaskentaan on lisätty uusi valinta, jolla voidaan rajata vienti vain niihin palkkatapahtumiin, joiden palkkalaji löytyy palkanlaskennasta. Palkkalajien tuontia Ecom3 palkanlaskennasta on muutettu: jos palkanlaskennassa ei ole arvoa palkkalajille, niin Ecomissa syötettyä henkilökohtaista arvoa palkkalajille ei enää poisteta. Maksuposteihin on lisätty päivämäärä sarake. Projektin kopiointiin on lisätty valinta kopioidaanko myös arviot uudelle projektille. Mahdollisuus tuoda tarjouslaskennasta arviot projektille. Lisäksi tarjouksen posteista voidaan luoda alaprojektit ja maksupostit. Projektin kuluihin otetaan vain ne lasku ja läheterivit, joissa merkintä Kulua projektille. Kun massasyöttöön tuodaan palkkatapahtumia tuntisyötöstä/webistä ja lähetteellä ei ole kustannuspaikkaa, niin kustannuspaikka tulee henkilön tiedoista. Massasyöttöön on lisätty uudet lajittelut: Projektinro/alaprojekti ja Kohdistus.

Versio 2015A (28.10.2014)

Versio 2015A (28.10.2014) Hämeenkatu 26 B Faksi (02) 27 67 170 Kotipaikka Turku 20700 TURKU asiakaspalvelu@ecom.fi www.ecom.fi Versio 2015A (28.10.2014) YLEISET Lisätty Kassavirtalaskelman muodostaminen Exceliin. Ecom Monipankkiohjelmasta

Lisätiedot

Versio 2017A ( )

Versio 2017A ( ) Versio 2017A (8.12.2016) ASENNUS Asennusohjelma tekee Ecomin asennuskansion alle C2B kansion, johon oletuksena muodostetaan laskujen maksuaineisto. Ostolaskuoletuksien maksutileihin tehdään vientitiedosto

Lisätiedot

Versio 2015B (22.05.2015)

Versio 2015B (22.05.2015) Versio 2015B (22.05.2015) YLEISET Ecomin käyttäjätunnuksien hallintaa on kehitetty siten, että työaseman lisenssien hallinta on jäänyt tarpeettomaksi. Käyttäjäkohtaisia käyttöoikeuksia hallitaan nykyään

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Käyttäjätunnusten käyttö...3 1. Käyttäjätunnukset ja salasanat...3 1.1 Käyttäjätunnuksien teko...4

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys Fivaldi ostolaskujen kierrätys 1 Sisältö Fivaldi ostolaskujen kierrätys... 1 1. Yleistä... 3 2. Palvelunhallinta... 3 3. Perusasetukset... 5 4. Laskun tallentaminen... 8 5. Laskun käsittely... 13 6. Laskun

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Plusseminaari 15.11.2012 UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Page 1 ASP Uuden yrityksen perustaminen Asetusten kopiointi valitusta yrityksestä Aikaisemmin samasta kannasta kuin mistä otettiin käyttäjien

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6

Balanssi laskutus Oikeudet muutoksiin pidätetään. 18.2.2009 1/6 18.2.2009 1/6 Balanssista on kaksi erilaista laskutusohjelmatuotetta, Balanssi Easy laskutus ja Balanssi laskutus. Alla olevassa taulukossa on tuotteiden ominaisuudet ja eroavaisuudet. Merkkien selitykset:

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

OVeT hinnastopalvelu (Sähkö)

OVeT hinnastopalvelu (Sähkö) OVeT hinnastopalvelu (Sähkö) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Automaattinen tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista...2 2 Ecom OVeT-palveluun valittavat tiedostot...2

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

1 Projektiraportit. 1.1 Projektikohtaiset raportit

1 Projektiraportit. 1.1 Projektikohtaiset raportit 1 Projektiraportit 1.1 Projektikohtaiset raportit Suoraan yksittäiseen valittuun projektiin liitetyt raportit saa esille painamalla halutun projektin kohdalla tulostus-painiketta, jonka jälkeen ohjelma

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Tarviketarjous. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Tarviketarjous. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Tarviketarjous Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom Tarviketarjous...3 1.1 Tarviketarjouksen teko rivikohtaisin tiedoin...3 1.2 Tarviketarjous kassaohjelmiston aputyökaluna...4

Lisätiedot

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40 Visma.net Approval Versiosaate 1.40 Nimi ja ikoni Uusi nimi: Visma.net Approval Visma.net Approval Centerin uusi nimi on lyhennys Visma.net Approval. Nimi otettiin käyttöön, koska se soveltuu paremmin

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Visma Nova Verkkolaskut -lisenssin (WEI). Voit ulkoistaa maksuhuomautusten ja perinnän käsittelyn Visma Duetto Oy:n

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Lähettäjän perustiedot

1 Yleistä. 2 Lähettäjän perustiedot 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Lähettäjän perustiedot... 3 3 Palkansaajat Henkilön perustiedot... 5 4 Palkkalaskelmien lähetys... 6 5 Lähetetyn palkkalaskelman tarkistus... 8 6 Visma Verkkopalkan löytyminen

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

HTML muotojen lisäksi.

HTML muotojen lisäksi. Sivu 1(5) ProCountor-version 5.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä ProCountorin käyttöliittymää on edelleen parannettu. Näkymien toimintoja on pyritty yhtenäistämään ja painikkeita on ryhmitelty paremmin

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tähän käsikirjaan on koottu Ecomiin liittyviä yleisiä aiheita ja toimintatapoja, joiden opiskelemisesta on hyötyä kaikille Ecomin käyttäjille. 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 30.3.2011 1 Käännetyn alv:n käsittely...1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Ecom hinnastopalvelu, Sähköala merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

Ecom hinnastopalvelu, Sähköala merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ecom hinnastopalvelu, Sähköala 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin. Kaikkien

Lisätiedot

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY

Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Laatija: Staria Oyj Ostolaskujen käsittelyohje versio 0.1 Hyväksyjä: Jukka Suonvieri 18.08.2010 OSTOLASKUJEN KÄSITTELY Jeeves eattest ostolaskujen kierrätys Tarkastettavista/hyväksyttävistä ostolaskuista

Lisätiedot

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista Ecom Ovet hinnastopalvelu on tehty palvelemaan Ecomin LVI-, Kylmä-

Lisätiedot

OVeT hinnastopalvelu (LVI)

OVeT hinnastopalvelu (LVI) OVeT hinnastopalvelu (LVI) Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Automaattinen tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista...2 2 Tiedostojen valinta Ecom OVeTista...2

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

Maestro Sähköpostilähetys

Maestro Sähköpostilähetys Maestro Sähköpostilähetys Maestrossa on toiminut sähköpostin lähetysmahdollisuus käyttäen SMTP-protokollaa. Tällöin sähköposti lähtee suoraan Maestrosta eikä käytä käyttäjän sähköpostitiliä. Elisan asiakkaiden

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi Käsikirja Oppaan päiväys: 10.4.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Laskujen välitys / Perustiedot / Välitystavat... 4 2.1 Laskut asiakkaan sähköpostiin... 4 2.2 Laskujen lähetys tulostuspalveluun... 7 3 Yrityksen oletusvälitystapa... 9 4 Yritysrekisteri...

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja Visma Business AddOn Tuotetarrat Käsikirja Oppaan päiväys: 30.8.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 1 (8) Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 2 (8) Sisällys 1 Yleistä...

Lisätiedot

Varasto. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Varasto. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Varasto Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Varasto-oletusten läpikäynti...3 1.1 Varastopaikat...4 2 Varastotapahtumien syöttö jo käytössä olevaan Ecomin ohjelmistoon...4

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Muutosluettelo versioon Korjattu ongelma, jossa kaikki laskujen liitteet eivät lähteneet Apixin kautta.

Muutosluettelo versioon Korjattu ongelma, jossa kaikki laskujen liitteet eivät lähteneet Apixin kautta. Sivu 1 / 5 2.0.9.1 Asiakirjat Korjattu kirjoitusvirhe Asiakirjaryhmien-hallinnasta. Kassa Paranneltu kassan toimintaa maksettaessa kortilla. Laskutus ja myyntireskontra Korjattu ongelma, jossa kaikki laskujen

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Tikon etasku integraatio

Tikon etasku integraatio 2018 1 (18) Tikon etasku integraatio 2018 2018 2 (18) 1 Liittymäaineisto... 3 2 Lisenssit... 3 3 Toiminnon kuvaus... 3 4 Käyttöönotto... 4 4.1 SFTP-tunnukset... 4 4.2 Hakemisto... 4 4.3 Siirtoasetus...

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Tikon Kirjanpito Tikon Kirjanpito

Tikon Kirjanpito Tikon Kirjanpito 27.11.2017 1 (16) Tikon Kirjanpito etasku 27.11.2017 2 (16) 1 Liittymäaineisto... 3 2 Lisenssit... 3 3 Toiminnon kuvaus... 3 4 Käyttöönotto... 4 4.1 SFTP-tunnukset... 4 4.2 Hakemisto... 4 4.3 Siirtoasetus...

Lisätiedot

V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E E S P O O P U H w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0

V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E E S P O O P U H w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0 V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E 5 0 2 6 0 0 E S P O O P U H 020 7 6 1 4 4 7 0 w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0 581206-7 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöoikeudet

Lisätiedot

ProCountorin version 3.2 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 3.2 uudet ominaisuudet Sivu 1(7) ProCountorin version 3.2 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Finvoice-verkkolaskuja on nyt mahdollista lähettää ja vastaanottaa myös Ålandsbankenin kautta. Kirjanpidon vertailuraporttia on uudistettu.

Lisätiedot

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna.

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna. 18.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja taloudenhoitaja KEVYT TUOTEPALIKKA Kevyt tuotepalikka on luotu organisaatioille avuksi erilaisten tuotteiden ja palveluiden laskuttamista varten. Se ei ole tilausjärjestelmä,

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

PANKKIPALVELUT. Päivittäinen käyttö. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy

PANKKIPALVELUT. Päivittäinen käyttö. Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta Copyright TIKON Oy PANKKIPALVELUT Päivittäinen käyttö 4.4.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Maksuaineiston lähetys pankkiin Tikon Ostoreskontra Tikon Palkanlaskenta Linkki Yksittäismaksun syöttäminen Maksujen tilan seuranta Konekielisen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Merit Aktivasta voi lähettää maksumuistutuksia sähköpostitse. Tai maksumuistutukset voi tulostaa PDF:ksi ja siitä edelleen paperille ja postittaa itse. Viesti

Lisätiedot

1PROJEKTISEURANTA. Henkilökohtaisten palkkalajien syöttö projektiin

1PROJEKTISEURANTA. Henkilökohtaisten palkkalajien syöttö projektiin 1PROJEKTISEURANTA Henkilökohtaisten palkkalajien syöttö projektiin 1 1 Henkilökohtainen palkkalajien syöttötaulu Ecomin projektiseurannassa on erillinen toiminta, jonka avulla palkansaajat voivat syöttää

Lisätiedot

Visma Econet 7.30. Uudet ominaisuudet ja muutokset

Visma Econet 7.30. Uudet ominaisuudet ja muutokset Visma Econet 7.30 Uudet ominaisuudet ja muutokset Visma Duetto-liittymä Visma Econet Pro 7.30 -versiossa Maksuhuomautusten ja perinnän ulkoistaminen, www.vismaduetto.fi Euromääräiset laskut Palvelun aktivointi

Lisätiedot

1 Visma Econet Pro Arkistointi

1 Visma Econet Pro Arkistointi 1 Visma Econet Pro Arkistointi 1.1 Arkistointiajo Visma Econet Pro:n on lisätty ominaisuus, jolla tietokannassa olevista tiedoista voidaan ajaa arkistointiajo. Arkistointi luo määriteltyyn hakemistoon

Lisätiedot

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty

Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys. Päivitetty Basware P2P (Alusta) OSTA-laskujen manuaalinen tilaustäsmätys Päivitetty 30.10.2017 1 Tilaustäsmäytys (automaattinen/manuaalinen) OSTA-tilauksellisille laskuille on oma laskutyyppi Tilauksellinen lasku,

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 1.6.2012 1 Käännetyn alv:n käsittely... 1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3 Visma Approval Center Versiosaate 1.3 Visma Approval Center - Versiosaate 1.3 Kaikkia koskettavat kehitykset Muutokset käyttöliittymän välilehdissä Tarkastajat ja hyväksyjät näkevät ylävalikon jatkossa

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla.

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Sisältö Lähetykset Tee lähetys: Luo uusi lähetys............ Lähetä tilaus: Tänne tallennetut lähetykset saapuvat odottamaan

Lisätiedot

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2

Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje. Sisällys. Päivitetty YLEISTÄ... 2 Sisäinen laskutus ja sisäiset lähetteet Käyttöohje Päivitetty 20.9.2012 Sisällys YLEISTÄ... 2 KÄYTTÖ MYYMÄLÖIDEN VÄLISTEN TAVARANSIIRTOJEN YHTEYDESSÄ... 2 PÄÄLLE LAITETTAVAT ASETUKSET... 2 ASIAKKAALLE

Lisätiedot

Tilikartan uuden version käyttöönotto

Tilikartan uuden version käyttöönotto Syyskuu 2011 1 (10) Tilikartan uuden 1. Yleistä... 1 2. Liikekirjurin version tunnistaminen... 3 3. Tapahtumien lukitus ja noudot... 4 4. Raporttien tulostaminen ennen uuden a... 4 5. Varmistukset ennen

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 4.5.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma Larppa-laskutusohjelma on tarkoitettu pienen yrityksen laskujen tulostamiseen ja arkistointiin. Ohjelma tarvitsee Microsoft Excel ohjelman toimiakseen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Tikon lisenssin haku

Tikon lisenssin haku Marraskuu 2014 1 (11) lisenssin haku Lisenssin haku -ohje Marraskuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 Muuttunut lisenssiavaimen toimituskäytäntö... 3 Milloin lisenssiavainta tarvitaan... 3 Kuka

Lisätiedot

Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku".

Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon Finvoice-laskujen luku. Visma Econet ja Finvoice laskut Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku". Muodostettu Finvoice-laskuaineisto

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa

Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa Oppaan päiväys: 27.4.2012. Asiakasneuvonta: Helpdesk: kirjautuminen Visma Econet infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Visma Econet Pro: 0600-39-7261

Lisätiedot

TIKON siivoukset. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TIKON siivoukset. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TIKON siivoukset 22.5.2017 1 KUUKAUSITTAIN TEHTÄVIÄ TOIMENPITEITÄ Tiliotteiden arkistoiminen Tiliotteiden poistaminen Tapahtumien lukitseminen Tyhjien kausien poistaminen Laskureskontran nollalaskujen

Lisätiedot