Tikon lisenssin haku

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tikon lisenssin haku"

Transkriptio

1 Marraskuu (11) lisenssin haku Lisenssin haku -ohje

2 Marraskuu (11) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 Muuttunut lisenssiavaimen toimituskäytäntö... 3 Milloin lisenssiavainta tarvitaan... 3 Kuka voi hakea lisenssiavaimen... 3 Mitkä lisenssiavaimet voi hakea Lisenssiavaimen haku Aditron asiakassivulta... 4 Lisenssiavaimen haku... 4 Lisenssitietojen kopiointi ja tallennus tiedostoksi Lisenssiavaimen käyttö... 8 in ohjelma-asennuksessa... 8 Lisenssiavaimen päivitys olemassa olevaan -versioon Lisenssitietojen tarkistus... 9 Lisenssiavaimen sisällön tarkistus... 9 Käyttäjälukumäärä-raportin tulostus in lisenssiin liittyvät ohjelmailmoitukset Lisenssiavainta ei ole Lisenssin ja asennuspaketin versionumerot eivät täsmää Aktiivisia käyttäjätunnuksia on lisenssin käyttäjämääriä enemmän Saman käyttäjätunnuksen käyttäminen eri työasemilta... 11

3 Marraskuu (11) lisenssin haku 1 Yleistä Muuttunut lisenssiavaimen toimituskäytäntö versiosta alkaen Aditro ei ole enää lähettänyt lisenssiavainta postitse tai sähköpostilla vaan asiakkaat noutavat oman lisenssiavaimensa itse Aditron asiakassivujen kautta. Jos lisenssiavaimen haku ei onnistu Aditron asiakassivujen kautta, pyydämme asiakkaita ottamaan yhteyttä Aditron asiakaspalveluun (https://asiakassivut.aditro.com), joka: opastaa lisenssin hakuun liittyvissä ongelmissa muodostaa lisenssiavaimen ja toimittaa sen asiakkaalle, asiakkaan kanssa sovitulla tavalla, jos asiakkaalla ei ole nettiä käytettävissä Aditron asiakassivujen Lisenssin haku -toiminnallisuus on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka vastaavat itse omista ohjelma-asennuksista ja versiopäivityksistä omassa laiteympäristössään. Huom! Aditron SaaS-/pilvipalveluasiakkaat (aik. ASP-asiakkaat) eivät toiminnallisuutta tarvitse, koska ohjelma-asennuksista ja versiopäivityksistä vastaa Aditron pilvipalvelu! Milloin lisenssiavainta tarvitaan Lisenssiavainta tarvitaan siinä vaiheessa, kun: Kuka voi hakea lisenssiavaimen aiotaan suorittaa -ohjelmien uusasennus aiotaan suorittaa -ohjelmien uuden version päivitys on hankittu uusia in lisenssituotteita, jotka päivitetään käytössä olevaan versioon on hankittu lisää in käyttäjälisenssejä, jotka päivitetään käytössä olevaan versioon. Lisenssiavaimen voi hakea käyttäjä, jonka rooliksi on Aditron asiakastietoihin määritelty: Main user Support contact person Mitkä lisenssiavaimet voi hakea Lisenssiavaimen voi hakea in 3 viimeisimmälle pääversiolle. Jos on tarvetta vielä vanhemman version lisenssiavaimelle eikä lisenssiavain ole enää asiakkaalla tallessa, asiakkaan tulee ottaa yhteyttä in asiakaspalveluun (https://asiakassivut.aditro.com).

4 2 Lisenssiavaimen haku Aditron asiakassivulta Lisenssiavaimen haku Marraskuu (11) in lisenssiavain muodostetaan ja haetaan Aditron asiakassivuilta, kohdasta Sovellukset Lisenssin haku. Lisenssin haku -toiminto avaa näytölle näkymän, jonka kautta haetaan valitulle yritykselle valitun version lisenssiavain: Yritys-kenttä o Kentässä näkyy yrityksen lisenssinimi. o Jos käyttäjällä on oikeus hakea lisenssiavain useammalle kuin yhdelle yritykselle, yritys valitaan nuolipainikkeesta avautuvasta pudotusvalikosta. Versionumero-kenttä o Kentän pudotusvalikosta valitaan se versionumero, jonka lisenssiavain halutaan hakea. o Pudotusvalikosta on valittavissa 3 viimeisintä pääversiota. Lisenssinimi o Tässä kohdassa näytetään viimeksi muodostetun lisenssin lisenssinimi. o Jos tietoa ei näy, valitulle yritykselle ei vielä ole muodostettu lisenssiä. o in asennusohjelma kysyy lisenssinimitietoa.

5 Marraskuu (11) Nykyinen lisenssiavain o Tässä kohdassa näytetään viimeksi muodostetun lisenssin lisenssiavain. o Jos tietoa ei näy, valittuna olevalle yritykselle ei vielä ole muodostettu lisenssiä. o Lisenssiavainta tarvitaan aina, kun tehdään in uusasennus tai jokin päivityksistä (version, sovelluslaajennuksen tai käyttäjämäärien päivitys). Hae lisenssiavain -painike o Painikkeella haetaan valitulle yritykselle valitun version lisenssiavain. o Haetun lisenssin tiedot tulostuvat Versionumero-kentän alapuolelle Lisenssinimi ja Nykyinen lisenssiavain -kohtaan. o Lisenssisisällön kertovan lisenssilistan voi tulostaa Näytä lisenssin tiedot - painikkeella. Näytä lisenssin tiedot -painike o Painikkeella voi tulostaa Hae lisenssiavain -painikkeella muodostetun ja ruudulla näkyvän lisenssin Lisenssilistan. o Ruudulle tulostuva Lisenssilista kertoo lisenssin sisällön. o Lisenssilistan voi tulostaa paperille tai tallentaa tiedostoksi. o Painike aktivoituu vasta, kun lisenssi on ensin muodostettu Hae lisenssiavain - painikkeella.

6 Marraskuu (11)

7 Lisenssitietojen kopiointi ja tallennus tiedostoksi Marraskuu (11) Lisenssiavaimen ja -nimen voi kopioida Lisenssin haku -ikkunasta Windowsin leikepöydälle: maalaamalla valitun lisenssitiedon hiirellä valitsemalla hiiren 2. painikkeella avautuvasta valikosta Kopioi/Copy tai näppäinyhdistelmällä Ctrl+C Huom! Jos haluaa kopioida sekä Lisenssinimen että -avaimen Windowsin leikepöydän kautta, kumpikin tieto on kopioitava erikseen edellä kerrotulla tavalla. Windowsin leikepöydälle kopioidun lisenssitiedon voi: joko liittää suoraan vastaavaan lisenssitietokenttään valitsemalla hiiren 2. painikkeella avautuvasta valikosta Liitä/Paste tai näppäinyhdistelmällä Ctrl+V tai tallentaa tiedostoksi myöhempää käyttöä varten, liittämällä lisenssitiedot edellä kerrotulla tavalla esimerkiksi Muistio/Notepad- tai Word-dokumentille ja tallentamalla dokumentin. Lisenssitiedot voi tallentaa myöhempää käyttöä varten myös tallentamalla Näytä lisenssin tiedot -painikkeella ruudulle tulostetun Lisenssilistan tiedostoksi.

8 Marraskuu (11) 3 Lisenssiavaimen käyttö in ohjelma-asennuksessa in asennusohjelma kysyy lisenssiavainta. Asennusohjelmaa käytetään silloin, kun: suoritetaan -ohjelmien uusasennus suoritetaan -ohjelmien versiopäivitys. Kun tarvittavan lisenssiavaimen tiedot on haettu ja kopioitu Aditron asiakassivujen kautta Windowsin leikepöydälle, lisenssiavaimen voi siirtää/liittää leikepöydältä esimerkiksi näppäinyhdistelmällä Ctrl+V: joko suoraan vastaavaan in asennusohjelman lisenssitietokenttään tai tallentaa se ensin esimerkiksi Muistio/Notepad- tai Word-tiedostoksi, josta lisenssiavain kopioidaan tai syötetään asennusohjelmaan. Huom! Jos haluaa kopioida sekä Lisenssinimen että -avaimen Windowsin leikepöydän kautta, kumpikin tieto on kopioitava erikseen edellä kerrotulla tavalla. Lisenssiavaimen päivitys olemassa olevaan -versioon Uuden lisenssiavaimen voi päivittää käytössä olevaan versioon silloin, kun: on hankittu uusia in lisenssituotteita on hankittu lisää in käyttäjälisenssejä. Tällöin on erityisen tärkeää muistaa, että lisenssiavain haetaan: vasta, kun Aditro on ehtinyt päivittää asiakkaan tuotetiedot asiakasrekisteriin oikean version (= käytössä olevan) tiedoilla. Kun tarvittavan lisenssiavaimen tiedot on haettu ja kopioitu Aditron asiakassivujen kautta Windowsin leikepöydälle, lisenssiavaimen voi siirtää/liittää leikepöydältä esimerkiksi näppäinyhdistelmällä Ctrl+V suoraan in Tikolis.ini -tiedostoon. Lisenssiavaimen päivitys Tikolis.ini -tiedostoon: Avataan Tikowin\Yhtbin -kansiossa oleva Tikolis.ini -tiedosto Korvataan Tikolis.ini -tiedostossa olevan lisenssiavain asiakassivujen kautta haetulla päivitetyllä lisenssiavaimella o joko liittämällä Windowsin leikepöydälle kopioitu lisenssiavain aiemman lisenssiavaimen päälle o tai syöttämällä tai kopioimalla esimerkiksi Muistio/Notepad- tai Wordtiedostoon tallennettu lisenssiavain vanhan lisenssiavaimen päälle. Käynnistetään uusi Muuntoajo-ohjelma ja kirjaudutaan TIKO-käyttäjänä ohjelmaan. Suljetaan Muuntoajo-ohjelma heti kirjautumisen jälkeen, mikä riittää aktivoimaan uuden lisenssiavaimen.

9 Marraskuu (11) 4 Lisenssitietojen tarkistus Lisenssiavaimen sisällön tarkistus Lisenssiavaimen sisällön voi tarkistaa myös -ohjelmien kautta. Esimerkiksi: Käyttäjälukumäärä-raportin tulostus Sovellusten versionumero näkyy o sekä -ohjelmien avauksessa, Käyttäjätunnus-kentän yläpuolella o että Ohje - Tietoja -näkymässä Lisenssiavaimen sisällön voi tarkistaa kaikkien -ohjelmien kautta, toiminnolla Ohje - Tietoja - Lisenssitiedot. Lisenssiavaimen sisältämien pääsovellusten käyttäjälisenssien sekä etäkäyttäjälisenssien määrät voi tarkistaa Ylläpidon Käyttäjät-taulun kautta tulostettavan Käyttäjälukumäärä-raportin avulla TIKO-käyttäjä voi tulostaa Käyttäjälukumäärä-raportin. Raportin voi tulostaa: joko ohjelman ehdottamana silloin, kun yhden tai useamman -pääsovelluksen käyttäjämäärät ylittyvät ja TIKO-käyttäjä on poistumassa käyttäjien ylläpidosta tai milloin tahansa. Raportti tulostetaan vanhan Ylläpidon kautta seuraavasti: Kirjaudutaan ohjelmaan TIKO -pääkäyttäjätunnuksella. Yrityksen avaus -ikkunassa ei avata yritystä vaan siirrytään Peruuta -painikkeella eteenpäin. Pääikkunasta siirrytään Ylläpito - Parametrit - Käyttäjät-tauluun. Käyttäjät-taulussa valitaan toiminto Tulosta - Tulosta Käyttäjämäärät. Raportti tulostetaan uuden Ylläpidon kautta seuraavasti: Kirjaudutaan ohjelmaan TIKO-pääkäyttäjätunnuksella. Yrityksen avaus -ikkunassa ei avata yritystä vaan siirrytään Peruuta -painikkeella eteenpäin. Siirrytään näytön alalaidassa käynnissä olevaan Ylläpito-sovellukseen tai käynnistetään sovellus valikkovalinnalla Ylläpito Ylläpito-sovellus, jos sovellus ei ole käynnissä. Siirrytään Asetukset - Järjestelmäasetukset - Käyttäjät-tauluun. Käyttäjät-taulussa raportti tulostetaan Ohjattu tulostus -kuvakkeen avulla niin, että Raportin tyyppi -kentässä valitaan Käyttäjämäärät-vaihtoehto. Käyttäjälukumäärä-raportilla näytetään sekä käyttäjät että pääkäyttäjät, koska käyttäjämääriin lasketaan kaikki muut käyttäjät paitsi TIKO-käyttäjä.

10 5 in lisenssiin liittyvät ohjelmailmoitukset Lisenssiavainta ei ole Marraskuu (11) ia ei voi asentaa eikä in pääversioita päivittää, jos asennuksen yhteydessä ei ole käytettävissä asiakas- ja versiokohtaista lisenssiavainta. Asennusohjelma kysyy lisenssitiedot, jotka on syötettävä niille varattuihin kenttiin. Asennuksen yhteydessä on annettava: Lisenssinimi Lisenssiavain Lisenssin ja asennuspaketin versionumerot eivät täsmää Jos asennuksen yhteydessä annetun lisenssiavaimen versionumero on eri kuin asennuspaketin edellyttämä versionumero, asennus keskeytyy ja ohjelma antaa huomautuksen keskenään ristiriidassa olevista versionumeroista. Aktiivisia käyttäjätunnuksia on lisenssin käyttäjämääriä enemmän Kaikkien pääsovellusten käynnistykseen on lisätty lisenssitiedoissa olevan käyttäjämäärän tarkistaminen. Ohjelma laskee in käyttäjä- ja pääkäyttäjätiedoista aktiiviset käyttäjä- ja etäkäyttäjätunnusten lukumäärät ja vertaa lukumääriä lisenssitietoihin. Etäkäyttäjätunnuksiksi laskee ne käyttäjätunnukset, joilla on rasti Käyttäjät-taulun Etäkäyttö-kentässä. Jos käynnistettävässä sovelluksessa on aktiivisia käyttäjä- tai etäkäyttäjätunnuksia enemmän kuin vastaavia käyttäjälisenssejä, ohjelmaa ei voi käyttää. Jos ohjelmaan kirjautuva on TIKOkäyttäjä tai pääkäyttäjä, he saavat esimerkiksi tällaisen ilmoituksen: Aktiivisia kirjanpidon käyttäjiä on 10 mutta lisenssejä vain 7. Muuta käyttäjätiedot lisenssiä vastaaviksi ja käynnistä ohjelma uudelleen. Huomautuksen jälkeen ohjelma päästää vain Ylläpito-ohjelmaan, jossa TIKO-käyttäjä tai pääkäyttäjä pääsee ainoastaan käyttäjien ja pääkäyttäjien ylläpitoon, jossa TIKO-käyttäjä ja pääkäyttäjät pääsevät joko poistamaan ylimääräiset käyttäjät tai lisäämään ylimääräisille käyttäjätunnuksille Ei käytössä -rastin. Jos ohjelmaan kirjautuja on peruskäyttäjä, hänelle ohjelma huomauttaa: Aktiivisia kirjanpidon käyttäjiä on enemmän kuin lisenssejä. Pyydä TIKO- tai pääkäyttäjää muuttamaan käyttäjätietoja. Kun käyttäjätietoja on muutettu ja käyttäjä-/pääkäyttäjäylläpito suljetaan, laskee kaikkien sovellusten aktiivisten käyttäjien määrän ja vertaa tietoja lisenssin käyttäjämääriin. Jos aktiivisia käyttäjätunnuksia on edelleen enemmän kuin käyttäjälisenssejä, taulua suljettaessa ohjelma antaa TIKO-käyttäjälle huomautuksen: Aktiivisia käyttäjiä on enemmän kuin lisenssejä. Tulostetaanko tiedot käyttäjä- ja lisenssimääristä?

11 Pääkäyttäjälle ohjelma huomauttaa: Marraskuu (11) Aktiivisia käyttäjiä on enemmän kuin lisenssejä. Muutetaanko käyttäjämääriä? Em. huomautukset voivat tulla käyttäjien ylläpidosta poistuttaessa, vaikka ao. sovellukseen olisikin päästy normaalisti, koska käyttäjätiedoissa käyttäjälisenssien määrä voi ylittyä jonkun toisen -sovelluksen osalta, jota ei ole vielä yritetty käynnistää. Saman käyttäjätunnuksen käyttäminen eri työasemilta -ohjelmissa on estetty saman käyttäjätunnuksen käyttäminen yhtä aikaa samassa sovelluksessa eri työ-asemilta. Jos sillä käyttäjätunnuksella, jolla on jo kirjauduttu ohjelmaan, yritetään kirjautua samaan ohjelmaan esimerkiksi toiselta työasemalta tai ao. ohjelmasta on aiemmin poistuttu sulkematta ohjelmaa normaalisti, ohjelma ilmoittaa: Jos ohjelmasta on viimeksi poistuttu työasemalta sulkematta ohjelmaa normaalisti tai sovelluksen suoritus on kaatunut, voit kirjautua takaisin sovellukseen valitsemalla Kyllä/Yes Kun valitaan vaihtoehto Ei/No, ohjelma pyytää käyttäjätunnusta uudelleen. Tällöin ohjelmaan päästäkseen on valittava sellainen käyttäjätunnus, jolla ei sillä hetkellä ole kirjauduttu ohjelmaan. Kyllä/Yes -vaihtoehto valitaan silloin, kun tiedetään, että käyttäjä on aikaisemmin poistunut ohjelmasta sulkematta ohjelmaa normaalisti. Jos joku toinen käyttäjä on kirjautunut ohjelmaan toiselta työasemalta samalla käyttäjätunnuksella ja valitaan vaihtoehto Kyllä/Yes, ohjelman suoritus keskeytyy toisella työasemalla ja ao. työaseman käyttäjä saa ilmoituksen: Sovelluksen suoritus keskeytetään, koska toinen käyttäjä on käynnistänyt sovelluksen samalla käyttäjätunnuksella toiselta työasemalta. Ohjelman käyttöoikeus käyttäjätunnuksella xxxx on siirtynyt työasemalle yyyyy

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN 1 OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN Sisällysluettelo Tuotevalikoima... 2 Verkkokauppaan kirjautuminen... 3 Tuotteet... 3 Tuotteiden hakeminen... 3 Tuotteen tiedot... 5 Miten asiakas on aikaisemmin tilannut

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje 11 Laskutusjärjestelmällä voidaan muodostaa erilaisia laskuja asiakkaille. Laskujen erilaista käyttäytymistä järjestelmässä ohjaa perustiedoissa olevat laskutyypit. Laskutyypin perustiedoissa on kerrottu,

Lisätiedot

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja Visma Monipankki Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 10.10.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle 27.4. 2015 OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle Tämä ohje on niille kouluttajille, jotka aktivoivat koulutusten väli- ja päättöpalautteita ja tarvittaessa kommentoivat palautteita Jos oppilaitoksesi

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

Sisällysluettelo Sivu 2/93

Sisällysluettelo Sivu 2/93 KÄYTTÖOHJE Ver. 2.0 Sisällysluettelo Sivu 2/93 Sisällysluettelo 1 Alkusanat...6 2 Asennus...7 3 Jaetut asetukset...8 3.1 Yritys...8 3.2 Asiakkaat...9 3.3 Yleiset asetukset...10 3.4 Tarjouslaskenta 1 &

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu...

1. Käyttöönotto... 3. 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3. 1.2. Sähköpostiasetukset... 3. 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... Käyttäjän opas 1. Käyttöönotto... 3 1.1. Omien tietojen muuttaminen ja lisenssin syöttäminen... 3 1.2. Sähköpostiasetukset... 3 1.3. Laskun tiedot ja ulkoasu... 4 1.4. Yrityksen logo... 5 1.5. Viitenumero...

Lisätiedot

Visma L7 ÄlyALV. Käsikirja

Visma L7 ÄlyALV. Käsikirja Visma L7 ÄlyALV Käsikirja Oppaan päiväys: 11.12.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: kirjautuminen Visma L7 infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Puhelintuki Visma L7: 0107 562 120 Visma Software Oy pidättää

Lisätiedot

Readme 6.4 versio 1/18

Readme 6.4 versio 1/18 Readme 6.4 versio 1/18 Sisällys Tärkeää... 3 Yleiset järjestelmävaatimukset... 4 Asennus... 5 Yhden käyttäjän järjestelmä:... 5 Usean käyttäjän järjestelmä:... 5 Linux ja Macintosh OS X -palvelinasennus...6

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

Tikon myyntilaskutus

Tikon myyntilaskutus Toukokuu 2013 1 (79) Käyttöohje 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (79) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Toiminnot... 4 1.1. Laskun tallennus... 4 1.1.1. Yleistä... 4 1.1.2. Laskun tallennusnäyttö...

Lisätiedot

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Ostotilaus Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostotilaus...3 1.1 Ostotilausoletukset...3 1.1 Ostotilauksen perusoletukset...4 1.2 Toimitusosoitteet oletuksina...4

Lisätiedot

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 6 2. Asennus... 6 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6 3. Käyttöönotto... 6 3.1. Yrityksen tiedot... 6 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot

versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi

versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Henix-ostoreskontraohjelman käyttöohje versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Tämä ohje sisältää kuvauksen Henix-ostoreskontraohjelman toimittajista, ostolaskujen

Lisätiedot

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA Laskutus ja myyntireskontra Sisällys 1 Sisällys YLEISTÄ... 6 MYYNTIRESKONTRA KOKONAISUUTENA... 7 LASKUTUKSEN PERUSTIETOJEN ASETTAMINEN... 8 YLEISTÄ... 8 KASSA-ALENNUSTEN KÄYTTÖ

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio 16.12.2008

Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio 16.12.2008 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 1 (27) Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio 16.12.2008 Olemme julkaisseet Lemonsoft-ohjelmista uuden version. Uuteen versioon on toteutettu lukuisia uusia ominaisuuksia,

Lisätiedot

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 23/01/15 VERSION 5.0 VERSIO HISTORIA Versio päivämäärä Kuka Muutoksien kuvaus Approved By 5.0 23/01/15 KH Käännetty ENG -> FIN V5.0 23/01/15 UD0011PAGE 2 SISÄLTÖ Versio historia...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot