Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku".

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku"."

Transkriptio

1 Visma Econet ja Finvoice laskut Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku". Muodostettu Finvoice-laskuaineisto voidaan lähettää pankkiin joko Visma Econet 2000 Monipankki -ohjelmalla tai muulla pankkiohjelmalla. Ainakin Nordea tarjoaa sähköisten laskujen välittämisen lisäksi myös laskujen tulostuspalvelua. Tästä pitää sopia pankin kanssa erikseen. Tarkempia tietoja saat pankista. Asetukset Yritystiedot Finvoice-laskulle tulevat yrityksen yleiset asetukset poimitaan yritystiedoista (Asetukset Perusasetukset Yritystiedot). Yritystietoihin on tullut kenttä Kotipaikka, jota Finvoice-laskut käyttävät. Tarkista Y- tunnus ja yleinen sähköpostiosoite sekä mahdollinen kotisivu, jos haluat kyseiset tiedot laskulle. Verkkolaskuasetukset Aineistossa käytettävä maksutili määritetään myynnin yleisissä asetuksissa (Asetukset Myynnin asetukset Yleiset oletusarvot) Yleinen maksutapa -kenttään. Maksutili tulee Finvoice-laskun virtuaaliviivakoodiin ja maksutietoon. Finvoice-laskun alaosaan tulevat pankkitilit otetaan laskutuksen asetuksista (Asetukset Myynnin asetukset Pankkitilit laskulomakkeelle). Myynnin asetusten Yleiset oletusarvot ruudun Verkkolasku-välilehdellä määritetään verkkolaskuasetukset. Lähettäjän tunnus ja operaattori -tietoja käytetään laskun ohjaukseen (nk. SOAP osa). Lähettäjän tunnus on esimerkiksi yrityksen Y-tunnus tai IBAN-tilinumero, pankin pitäisi ilmoittaa mitä tietoa käytetään lähettäjän tunnuksena kun aineiston

2 lähetyksestä sovitaan. Operaattori-kenttään (lähettäjän intermediator tieto) merkitään yleensä pankin SWIFT/BIC-tunnus (esim Nordealla NDEAFIHH). Polku ja tiedosto -kentillä ohjataan tiedoston muodostuminen. Jos käytät Econet 2000 Monipankkia Finvoice-aineistojen lähettämiseen, ohjaa Finvoice-tiedosto Monipankin Data-kansioon. Tiedoston nimet voit tarkistaa Monipankin tiedonsiirron valinnasta Nimet-painikkeella, kun olet oikean tilin kohdalla. Esimerkiksi Nordealla lähtevän Finvoice-laskutiedoston nimi on MERFL01.01 ja noudetussa MERFN01.01 (ostoreskontraan lukeminen). Viitteemme, Viitteenne, Tilauksenne, Laskun selitys -kenttien avulla voit ohjata miten Econet täyttää Finvoice-laskulle tulevat lisätiedot. Käytettävissä on laskuotsikon Lisätiedot kentät tai Lisätiedot välilehden Lisätietokentät. Laskun selitys kentäksi voidaan poimia jokin laskuotsikon Lisätiedot kenttä tai kaikki lisätietokentät. Voit testata kenttien käyttäytymistä Finvoice laskutusikkunan Näytä-painikkeella. Laskuriville myös -määrityksen avulla voidaan valita mitkä laskurivin Info-painikkeen taakse syötetyt lisäselityskentät (Memo1, Memo2, Memo3) laitetaan aineistoon mukaan. Kentät laitetaan laskuriville normaalin laskurivin selityksen perään välilöynnillä eroteltuina. Laskutuksen asetukset Finvoice-lasku ohjataan asiakkaalle verkkolaskuosoitteen avulla. Asetukset määritellään Asiakaskortilla. Yleiset-välilehti: tarkista asiakkaan Y-tunnus. Vastaanottava järjestelmä tunnistaa laskuttajan yleensä Y-tunnuksen perusteella. Lisätiedot-välilehti: kohta Laskukanava. Merkitse kohta Verkkolasku ja valitse tyypiksi "Finvoice verkkolasku" jos lähetät laskut pankkiin. Verkko-osoite: laita tähän asiakkaan ilmoittama verkkolaskuosoite. Joko IBAN tilinumero tai muu asiakkaan verkkolaskuosoite (jos asiakkaan operaattorina on Elma tai muu verkkolaskuoperaattori). Jos käytät pankin tulostuspalvelua, niin tarkista mitä tieto tähän kenttään tulee (Nordealla laitetaan teksti "tuloste"). OVT-tunnus: voidaan syöttää jos asiakas on sen ilmoittanut. Se voi olla ison organisaation osastojen erottamiseen tarkoitettu tieto (OVT-tunnus ja laajennusosa). Tämä OVT-tunnus laitetaan Finvoice laskun tietoihin. Operaattori: asiakkaan ilmoittama operaattorin tunnus (laskun vastaanottajan intermediator tieto), pankkien kohdalla se on pankin SWIFT/BIC-tunnus (esim Nordealla NDEAFIHH) tai verkkolaskuoperaattorin ilmoittama muu tunnus (välittäjän tunnus, yleensä operaattorin OVT-tunnus).

3 Jos käytät pankin tulostuspalvelua Finvoice-laskuille, niin tarkista tällöin laskun ohjauksessa käytettävät tiedot pankista. Esimerkiksi Nordea on ilmoittanut että paperille tulostettavien laskujen verkkolaskuosoitetiedot pitäisi täyttää seuraavasti: verkkolaskuosoitteeksi laitetaan "tuloste" ja operaattoriksi Nordea (NDEAFIHH). Finvoice-aineiston muodostus Yleensä vain osalla asiakkaista on oikea verkkolaskuosoite (Finvoice tai muu), joten muodosta aineisto alla kuvatussa järjestyksessä. Jos yritetään tulostaa normaalisti yksittäistä laskua, kun asiakkaalle on merkitty verkkolasku käyttöön, niin ohjelma huomauttaa tästä, mutta voidaan silti tulostaa. Massalaskutus tulostaa kaikki laskut. Käsittelyjärjestys: 1. Muodosta ensin Finvoice-aineisto. Ohjelma muuttaa laskujen tilan aineiston muodostuksessa Laskutetuksi. 2. Tee tämän jälkeen normaali laskujen tulostus, jolloin Econet käsittelee loput laskutusvalmiit laskut. Jotta vahingossa tulostettujen verkkolaskujen poiminta olisi helppoa, voit valita verkkolaskuasiakkaille sellaisen laskulomakkeen, joka erottuu helposti muiden tulostettujen joukosta. Muodosta aineisto: Finvoice-painikkeella siirrytään aineiston muodostukseen. Näkymässä on aluksi laskutusvalmiit laskut. Lasku-ikkunassa määritetyt poimintaehdot periytyvät Finvoicelaskuikkunaan: esimerkiksi aikaväli. Verkkolaskuasiakkaat-rasti: näyttää laskut vain asiakkailta, joille on määritelty verkkolaskuasetukset asiakaskortilla. Näin voidaan siis ensin muodostaa aineisto Finvoice -asiakkaille, ja sitten tehdä normaali laskutulostus. Tarvittaessa voit myös poimia Finvoice aineistoon laskut yksitellen merkitsemällä halutun laskun valintaruutu.

4 Laskunumero näkyy punaisena: Jos laskunumero näkyy punaisena, eivät kyseiset laskut mene aineistoon mukaan. Palaa laskujen käsittelyyn ja tee tarvittavat korjaukset. Alla esimerkkejä tilanteista: Laskussa on pyöristys: Finvoice-laskuissa ei ole paikkaa pyöristyksille. Ota pyöristys pois käytöstä. Laskukohtainen alennus: Finvoice ei tunne. Jaa alennus laskuriveille. Rahti: Finvoice ei tunne. Laita rahti laskuriviksi (tms). Finvoice-aineiston muodostus käynnistetään Laskuta-painikkeella. Ohjelma muodostaa valituista laskuista Finvoice-aineiston. Ruudulle avautuu aineiston muodostuksen päätteeksi Siirtoaineistot-ikkuna, josta voit tarvittaessa tulostaa siirtoaineiston listauksen. Tarkempia lisätietoja saat Tee Finvoice-laskut -ruudun Avusta-painikkeesta. Vanhojen Finvoice-laskuerien uudelleenmuodostus Econetin muodostaessa laskuista Finvoice-aineiston, ohjelma päivittää näille laskuille eränumeron. Tämän tiedon avulla voidaan sama erä muodostaa myöhemmin uudestaan tai tarkistaa mitkä laskut erään meni. Laskuerän numero tulee näkyviin aineiston muodostuksen jälkeiseen yhteenvetolistaan. Vanhojen aineistojen osalta nämä tiedot löytyvät Asetukset Perusasetukset Siirtoaineistot-valinnasta. Laita rasti "Tulosta uudelleen", jonka jälkeen Erä-valintalistasta voidaan valita haluttu vanha laskuerä. Kysymyksiä ja vastauksia Asiakkaan operaattorina muu kuin pankki Jos verkkolasku on matkalla muulle operaattorille pankin kautta, niin tiedot voidaan syöttää seuraavasti (Tieke viittaa sivuilta löytyvään yleiseen verkkolaskuosoitteistoon). Asiakaskortin "Operaattori" kenttään tulee Tieken sivuilta löytävä asiakkaan operaattorin "Välittäjän tunnus" (esimerkiksi Baswaren välittäjän tunnus, eli operaattorin oma OVT-tunnus). Tämä tieto tulee SOAP-ohjauskehyksesssä olevaan vastaanottajan Intermediator kenttään. Asiakkaan Verkkolaskuosoitteeksi tulee Verkkolaskuosoite Tieken sivuilta (Basware käyttää verkkolaskuosoitteena asiakkaan OVT-tunnusta, muodostetaan yrityksen Y-tunnuksesta) Asiakaskortin Laskukanava kohtaan merkitään Verkkolasku-rasti, valitaan valintalistasta "Finvoice verkkolasku", ja asiakkaan omaan OVT-tunnus kenttään voidaan syöttää asiakkaan OVT-tunnus (tulee Finvoice-laskun kenttiin).

5 Monipankki Huom: Joissain tilanteissa asiakaskortin operaattori-kenttään ei tule laskun vastaanottavan operaattorin tunnus vaan pankin oma SWIFT/BIC tunnus. Näin tehdään esimerksi silloin kun lähettäjän pankkina on OP ja asiakkaan operaattorina on TietoEnator. Operaattori-kenttään laitetaan tällöin OKOYFIHH (lisätietoja tästä löytyy Tieken sivuilta operaattorin toimintaohjeiden kohdalta). Finvoice-aineistoista pitää sopia erikseen pankkien kanssa. Aineistot lähetetään normaalisti tiedonsiirron valinnoista. Lähetettävän tiedoston nimi on muotoa MERFL01.01 (Nordea) ja noudetun Finvoice-aineiston nimi on muotoa MERFN01.01 (Nordea). Jos Finvoice-lähetysvalinnat eivät näy tiedonsiirron valinnoissa (Nordea, OP, Sampo), niin tarkista, että käyttöoikeuksissa käyttäjille on annettu näihin oikeudet. Uudet palvelut eivät tule automaattisesti käyttäjälle näkyviin, jos käyttöoikeudet ovat käytössä. Finvoice-aineistoja voidaan katsoa Aineistot-ruudun valinnoilla. Ostoreskontra ja Finvoice-laskujen luku Finvoice-laskut voidaan noutaa pankista Econet 2000 Monipankilla tai muulla pankkiohjelmalla. Monipankki tallettaa saapuneet laskut Data-kansioon ja tiedoston nimi on muotoa MERFN01.01 (Nordea). Ostoreskontra tunnistaa toimittajan Y-tunnuksella. Ostolaskun tiliöinti päätellään toimittajan tiedoista ja yleisistä asetuksista. Econet ei käytä tällä hetkellä laskun tiliöintiehdotusta. Ostoreskontra ja virtuaaliviivakoodi Käyttö: Finvoice-lasku voidaan syöttää sisään myös laskun lopussa olevan virtuaaliviivakoodin avulla aivan kuin lasku olisi luettu viivakoodilukijalla. Toimittaja tunnistetaan tällöin pankkitilin perusteella. 1. Avaa Finvoice-lasku selaimeen ja näpäytä hiirellä laskun lopussa oleva pitkä virtuaaliviivakoodi-numerosarja valituksi (kaksoisnäpäytys valitsee). 2. Kopioi se leikepöydälle Ctrl + C (tai ylämenun Edit / Copy valinnalla). 3. Paina ostolaskujen syötössä Uusi ja liitä viivakoodi johonkin ostolaskuotsikon kenttään ja paina Enter. Huom: kentän vanhan sisällön pitää olla valittuna tai kohdistimen pitää olla kentän alussa, muuten viivakoodia ei tunnisteta.

6 Finvoice-laskun tulostus ja selain (Internet Explorer) Huomioi ainakin seuraavat seikat: tulostuksen ohjaus tapahtuu Pankkiyhdistyksen julkaisemalla tulostusmallilla (Finvoice.xsl) tarkista selaimen asetuksista paperin koko (File / Page Setup) tarkista myös selaimen marginaalit kohdasta: File / Page Setup: esimerkiksi vasen: 8 ja oikea: Ylä: 14, ala 12 mm. Tulostus asettuu sen mukaan kuinka iso teksti on valittu selaimessa oletuskooksi (View / Text size). Esimerkiksi Pienempi (Smaller) on varsin hyvä laskun tulostuksessa. Erikoistilanteita tulostuksessa Joissain tilanteissa laskun otsikko-osan tiedot eivät näy tulostuksessa oikean kenttäotsikon kohdalla vaan tiedoissa on siirtymä. Ruudulla laskua esikatseltaessa kentät näyttävät olevan kohdallaan. Tämä johtuu yleensä siitä että jossain kentässä on pitkä teksti, joka ei tulostuksessa mahdu riville. Pankkiyhdistyksen tyylitiedosto ei katkaise pitkää tekstiä tulostuksessa. Tässä tilanteessa voidaan kokeilla käyttää vielä pienempää tekstityyppiä ja marginaaleja.

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja Visma Monipankki Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 10.10.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

Visma Econet Pro ja Visma AutoInvoice Käyttöönotto-opas

Visma Econet Pro ja Visma AutoInvoice Käyttöönotto-opas i (15) Visma Econet Pro ja Visma AutoInvoice Käyttöönotto-opas (Econet Pro ver. 6.80 lähtien) Tämä ohjemateriaali on tehty Microsoft Word -ohjelmalla. Ohjemateriaalin ja siihen liittyvän muun materiaalin

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

Rekisterit YRITYSREKISTERI

Rekisterit YRITYSREKISTERI Rekisterit YRITYSREKISTERI 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yleistä... 3 Ylävalikko... 4 Toiminnot... 4 Tietue... 4 _Perustiedot... 4 Yritysryhmät välilehti... 5 Postitusryhmät välilehti... 7 Perustiedot

Lisätiedot

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.62

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.62 Versioseloste, versio 5.62 Oppaan päiväys: 24.3.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400 316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET...6 1 LISENSSIEHDOT...7 2 ASENNUS...8

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje 11 Laskutusjärjestelmällä voidaan muodostaa erilaisia laskuja asiakkaille. Laskujen erilaista käyttäytymistä järjestelmässä ohjaa perustiedoissa olevat laskutyypit. Laskutyypin perustiedoissa on kerrottu,

Lisätiedot

Tikon myyntilaskutus

Tikon myyntilaskutus Toukokuu 2013 1 (79) Käyttöohje 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (79) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Toiminnot... 4 1.1. Laskun tallennus... 4 1.1.1. Yleistä... 4 1.1.2. Laskun tallennusnäyttö...

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA Laskutus ja myyntireskontra Sisällys 1 Sisällys YLEISTÄ... 6 MYYNTIRESKONTRA KOKONAISUUTENA... 7 LASKUTUKSEN PERUSTIETOJEN ASETTAMINEN... 8 YLEISTÄ... 8 KASSA-ALENNUSTEN KÄYTTÖ

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Luku I Tivax versio 4.5 päivitys 1. Sisältö. Päivityksen... asennus Tietokannan... päivitys. Muutokset... versiossa 4.5.10.

Sisällysluettelo. Luku I Tivax versio 4.5 päivitys 1. Sisältö. Päivityksen... asennus Tietokannan... päivitys. Muutokset... versiossa 4.5.10. Sisältö I Sisällysluettelo Luku I Tivax versio 4.5 päivitys 1 1 Asennus... 1 Päivityksen... asennus 1 Tietokannan... päivitys 5 2 Muutokset... 5 Muutokset... versiossa 4.5.13.86 5 Muutokset... versiossa

Lisätiedot

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto D.O.it Osteopaatin ohjelmisto Versio 1.7 Copyright 2009-2014 Ere Maijala Sisällysluettelo JOHDANTO...3 YLEISTÄ D.O.IT:N KÄYTÖSTÄ...3 TOIMINNOT...3 ETUSIVU...3 ASIAKKAAT...4 Lapset ja muut huollettavat...4

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2012 1 (57) Käyttöohje 6.1.2 SP1 Copyright Aditro 2012 Toukokuu 2012 2 (57) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Järjestelmävaatimukset... 5 1.1. Sovellusversion päivitys... 7 1.2. Internet Explorer

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Visma Econet Pro Versioseloste Versio 5.80

Visma Econet Pro Versioseloste Versio 5.80 Versioseloste Versio 5.80 Oppaan päiväys: 4.9.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 9 1 LISENSSIEHDOT... 10 2 ASENTAMINEN... 11 2.1 ASENTAMINEN

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

PANKKIYHTEYS. Käyttäjän ohje 19.12.2011. Copyright OY SAMLINK AB

PANKKIYHTEYS. Käyttäjän ohje 19.12.2011. Copyright OY SAMLINK AB PANKKIYHTEYS Käyttäjän ohje OY SAMLINK AB PANKKIYHTEYS 2 (19) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Pankkiyhteys... 3 2 Tiliotepalvelu... 7 3 Lähtevät maksut... 8 4 Saapuvat viitemaksut (ent. Konekielinen

Lisätiedot

versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi

versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Henix-ostoreskontraohjelman käyttöohje versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Tämä ohje sisältää kuvauksen Henix-ostoreskontraohjelman toimittajista, ostolaskujen

Lisätiedot

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO Hinnastojen käsittely Sisällys i Sisällys HINNASTOJEN PÄIVITTÄMISESTÄ YLEISESTI... 1 YLEISTÄ... 1 HINNASTOJEN MUOTO... 1 OSTOHINNAT HINNASTOSSA TULEVILLE TUOTTEILLE...

Lisätiedot