CR-V Soichiro Honda Honda Motor Europe Finland

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CR-V Soichiro Honda Honda Motor Europe Finland"

Transkriptio

1 CR-V Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva autosta. Jotkut esitteessä mainitut yksityiskohdat saattavat erota Suomessa myytyjen autojen varusteista. Hae viimeisin päivitys osoitteesta Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, HELSINKI Puhelin: CR-V/12/06/TH11065Fi

2 unelmani on lentää Unelmani on lentää. Se oli kaikki mitä vain kymmenen vuoden ikäinen Soichiro Honda ajatteli nähdessään ensimmäisen lentokoneensa. Hän ei pystynyt maksamaan lentokentän sisäänpääsymaksua, joten hän katseli puusta täysin haltioissaan, kun kaksitasoinen lentokone kierteli ja kaarteli hänen yläpuolellaan. Yhdeksänkymmentä vuotta myöhemmin Honda Motor Company esitteli ensimmäisen suihkukoneensa. Kuten kaikki perustajamme ideat, Honda Jet on aivan uudenlaisen ajattelun luomus. Sijoittamalla moottorit siipien saavutettiin kaksinkertaiset edut, koneen polttoainetalous parani ja matkustamosta saatiin tilava. Jos liki 90 vuotta käytettiin ajattelua Hondan uuteen lentokoneeseen, voitte vain kuvitella paljonko ajateltiin uutta Honda CR-V:tä. Hämmästyttääkö uutuus sinua yhtä paljon kuin ensimmäinen versio 11 vuotta sitten, jää sinun päätettäväksesi.

3 03 04 sisällysluettelo 05: : muotoilukonsepti 07: : muotoilu 11: : muotoilun yksityiskohdat 13: : sisätilat 15: : tavaratila 17: : sisätilojen muunneltavuus 19: : sisätilojen yksityiskohdat 21: : satelliittinavigointi ja hands-free 23: : tekniikka & suorituskyky 25: : aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä (CMBS) 29: : kääntyvät ajovalot (AFS) 31: : perävaunun vakautusjärjestelmä (TSA) 33: : real time neliveto 35: : 2.0 i-vtec bensiinimoottori 37: : 2.2 i-ctdi dieselmoottori 39: : turvallisuus 46: : huolehdimme sinusta 47: : eri varustetasot 51: : lisävarusteet ja tarvikkeet 55: : sanasto 27: : mukautuva vakionopeussäädin (ACC)

4 05 innovaatio Vuonna 1969 jättimäinen pallo muutti työntekijöiden etiikan Hondan tehtailla. Vietettiin vuosittaista urheilujuhlaa Sayaman tehtaalla, kun läpimitaltaan kuuden metrin kokoinen pallo ilmestyi osana työntekijöiden paraatia. Kun yhtiömme perustaja Soichiro Honda näki omituisen esineen, hän huudahti: Tämä on mahtavaa! Tämä on unelmien urheilujuhla. Tämä tapahtuma synnytti Hondan Ideakilpailun, lempinimeltään I-Conin. Koska perustajamme rakasti ajatusta työntekijöidensä luovuudesta, hän järjesti jokaiselle tehtaalle täydellisesti varustellun työpisteen, jossa voitiin kehittää ideoita I-Coniin. Vuosien mittaan näillä työpisteillä ovat syntyneet mm. kannettava moottoripyörä ja Oval Wheeler, kulkuneuvo jossa on ovaalinmuotoiset pyörät. Keksintöjen ohella I-Con on luonut erityisen hengen työntekijöiden pariin: uskon toteuttaa ideat joiden kehittämisestä he aikaisemmin vain unelmoivat. Uusi CR-V on yksi tällainen idea.

5 07 08 enemmän kuin vain upea muoto Urheilullinen ajettavuus on saavutettu täysin uudella korin muodolla. Sen takia CR-V:n virtaviivaiset, aerodynaamiset linjat ovat paljon enemmän kuin tyylikäs muotoilutyö. Nopeasti laskeva keula ja lyhyet ylitykset auttavat ilmavirtaa kulkemaan auton yli niin, että se mahdollistaa paremman suorituskyvyn, alentaa melua ja vähentää polttoaineenkulutusta. Mutta kun kyseessä on Honda, pelissä on paljon enemmän kuin miellyttävä ulkonäkö. Hyvän ja urheilullisen hallittavuuden saavuttamiseksi alensimme auton painopistettä 35 mm ja levensimme raideväliä. Huomaat muutoksen vaikutuksen heti kun lähdet liikkeelle.

6 09 10 muotoiltu sopimaan elämääsi Kaikella mitä teemme on tarkoitus. Ja koska haluamme, että muotoilulla on suuri merkitys, on jokaiseen CR-V:n linjojen pienimpäänkin yksityiskohtaan hyvä syy. Ensinnäkin kori on tehty kevyestä suurlujuusteräksestä jonka kestävyys on vertaansa vailla. Tämän jatkeena on ainutlaatuinen jousitus, joka takaa hyvän tuntuman kaarreajossa ja uusi jarrujärjestelmä, joka pysäyttää sinut turvallisesti. Jotkut muotoiluelementit ovat Hondaa parhaimmillaan, kuten tasainen alusta tai virtaviivaiset tuulilasinpyyhkijät. Molemmat alentavat ilmanvastusta ja pienentävät siten polttoaineenkulutusta. Ymmärtääksesi uudelleen muotoillun takaluukun edut, sinun on ajettava CR-V:llä. Silloin huomaat, kuinka paljon suurempi takaikkuna parantaa näkyvyyttä ja luo samalla ohjaamoon vielä enemmän tilan tuntua.

7 kokonaisuus on yksi iso yksityiskohta Tiedämme hyvin, että täydellisyys ei toteudu laboratoriossa tai kilparadalla. Siksi käytämme tehtaallamme Iso-Britanniassa robotteja autojemme hitsauksessa, maalaamisessa ja kokoonpanossa. Mutta kun siirrytään kaikkein tärkeimpiin yksityiskohtiin, luotamme koneiden sijasta ihmiseen. On kyseessä sitten uusi upea panoraamakatto, jykevät puskurit, pyöränaukot täyttävät 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, melutasoa alentavat pyyhkijän sulat ja ovenkahvat ne kaikki asennetaan käsin. Yksityiskohtien viimeistely tekee CR-V:stä todellisen Hondan. 1. Ikkunat korostavat CR-V:n uutta muotoilulinjaa. 4. Aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä (CMBS) käyttää jäähdyttäjän säleikköön sijoitettua tutkaa havaitsemaan, milloin auto on liian lähellä, ja voi vähentää kolarin seurauksia (Executive advance -mallissa). 7. Tuulilasinpyyhkimet on suunniteltu ohjaamaan ilmavirta tuulilasin yli. Samalla ilmavirta painaa pyyhkimiä lasiin, millä varmistetaan että vesi pyyhkiytyy pois lasilta kaikissa nopeuksissa. 2. Sadetunnistin käynnistää pyyhkijät automaattisesti. Sinun ei tarvitse edes liikauttaa sormeasi. 5. Sinulla on peruutuskameran myötä toinen silmäpari. Se auttaa sinua näkemään, mitä auton takana tapahtuu, projisoimalla kuvan navigaatiojärjestelmän ruudulle ja tekee peruuttamisesta helpompaa ja turvallisempaa. 8. Panoraamakatto tuo lisää valoa CR-V:n ohjaamoon. 3. Uudet kirkkaat takavalojen lasit parantavat niiden näkyvyyttä ja ovat osa vahvaa muotokieltä. 6. Pysäköintianturit ympäri autoa auttavat pysäköimään entistä ahtaampiin väleihin. Etäisyyden esteeseen pienentyessä äänimerkki tihenee ja infojärjestelmän näytöstä näkee, mikä osa autoa on kyseessä.

8 13 14 hallinta ei ole koskaan ollut yhtä rentouttavaa Uudessa CR-V:ssä kaikki on suunniteltu korostamaan ajokokemusta. Se on läksy, jonka olemme oppineet Formula 1 -autoista. Niillä kilpaillessa sekunnin murto-osa voi ratkaista sen nouseeko palkintokorokkeella korkeimmalle vai toiseksi korkeimmalle askelmalle. Tämän tietäen kehitimme CR-V:stä auton, jota voi kontrolloida intuitiolla kaikki on juuri siellä missä pitääkin. Korkealla sijaitseva istuin parantaa näkyvyyttä ja auttaa sinua hallitsemaan tilannetta. Joka suuntaan säädettävän ohjauspylvään ansiosta ratti on juuri oikealla kohdalla, pysäköit sitten kaupungissa tai ajat vauhdikkaasti maantiellä. Pyrkiessämme vaistonvaraiseen hallintaan, siirsimme vaihteenvalitsimen lähemmäksi kuljettajaa ja muotoilimme käsijarrukahvan uudelleen niin, että keskikonsolissa on enemmän tilaa. Nojaa taaksepäin ja rentoudu uudet istuimet ovat kookkaat ja mukavat..

9 15 16 mitä elämä matkaasi heittääkään Koska kyseessä on Honda CR-V, se tarjoaa paljon enemmän kuin vain tilaa. Takaistuimet taittuvat eteenpäin kätevällä ratkaisullamme, jossa tarvitaan vain yksi käden liike. Sen jälkeen tilaa on kahdelle maastopyörälle, joten viikonloppumatkasta tulee sellainen nautinto kuin pitääkin. Suunnitteletko pidempää matkaa? Silloin kaksitasoinen tavaratila pääsee oikeuksiinsa siinä on hylly 330 millimetrin korkeudella tilan lattiasta kätkien arvotavarat alleen. Eikä sinun tarvitse huolehtia, että mielivillapaitasi sisältävän laukun päällä on kolme muuta. Jos tarvitset sitä, vedät vain laukun pois, sillä hyllyn ansiosta laukut ovat helposti käsillä.

10 17 18 rentouttavaa mukavuutta Kun suunnittelimme uutta CR-V:tä, kysyimme itseltämme: Kuinka paljon tilaa ihmiset tarvitsevat? Mitä he haluavat kuljettaa? Onko CR-V perheauto? Työkalu? Vai vapaa-ajan auto? Tulimme siihen päätelmään, että ihmiset haluavat auton, joka sopii kaikkialle. Tuloksen voi kokea CR-V:ssä. Takaistuimen selkänojat taittuvat toisistaan riippumatta ja kaikissa takaistuimissa on ISOFIXkiinnikkeet lastenistuinta varten. Koko takaistuin liukuu 150 mm, millä voidaan kasvattaa tavaratilaa entisestään. Lukuisten istuinvariaatioiden avulla rakensimme auton, joka sopii kaikkiin tilanteisiin ja kaikkiin tarpeisiin.

11 kurkistus sisätiloihin Suunnittelimme CR-V:n kuljettamaan helposti viisi matkustajaa. Huomaat sen oitis, kun nouset autoon. Nahkapäällysteinen ohjauspyörä, jossa on audion säätimet ja vakionopeussäätimen katkaisimet, luo tunteen siitä, että kaikki on hallittavissa sormenpäillä. Samalla se lisää turvallisuutta, kun kättä ei tarvitse irrottaa ratista esim. radiokanavaa etsiessä. Mittariston sininen valaistus pääsee oikeuksiinsa pimeässä, koska silmän ei tarvitse tottua erikseen pimeään tiehen mittareita tarkasteltuaan. Keskikonsoliin olemme sijoittaneet 12-voltin virtapistokkeen, kaksi säilytyslokeroa ja navigointijärjestelmällä varustetuissa versioissa MP3 -soittimen liitännän. 1. Keskustelupeilin avulla edessä istuvat näkevät kerralla kaikki takamatkustajat. 4. Ajaminen on entistäkin helpompaa mukautuvan vakionopeussäätimen avulla. 7. Executiven tehokas ja tarkka hipaisunäytöllä varustettu navigointijärjestelmä on helppo käyttää. Se lisää mukavuutta ja turvallisuutta. 2. Korkeatasoiset materiaalit ja muotoilu tuovat sisustukseen käsityön leiman. 5. Edustusautotason etuistuimet tarjoavat hyvän tuen erikokoisille vartaloille, mikä varmistaa korkeatasoisen mukavuuden. 8. Uusi käsijarrukahvan muotoilu lisää tilaa ja mukavuutta. Keskikonsolissa on mukitelineet, tilaa 24 cd-levylle, kätketty 12-voltin virtapistoke ja MP3- soittimen kytkentämahdollisuus. 3. Hipaisukosketuksella toimiva LCD-näyttö antaa kaiken tarpeellisen tiedon ja näyttää kameran avulla näkymän auton takaa. 6. Monipuolinen informaationäyttö pitää sinut tietoisena, mitä CR-V:ssäsi ja sen ulkopuolella tapahtuu. 9. Tavaratilan verhon ja välihyllyn yhdistelmä auttaa kuorman lastauksessa ja järjestämisessä sekä piilottaa ne uteliaiden katseilta.

12 21 22 anna auton löytää tie Turvallisuutesi on tärkeysjärjestyksemme kärjessä. Siksi kehitimme Executive - malliimme helppokäyttöisen navigaattorin. Kun olet tallentanut päämääräsi, satelliittinavigoinnin edistyksellinen tekniikka tekee tien löytämisestä lastenleikkiä. Suuri 6,5 tuuman hipaisunäyttöruutu on sijoitettu aivan eteesi kojelautaan, joten sen katsominen ei häiritse ajamista. Entä etsitkö ravintolaa? Etsi mieleinen järjestelmän DVD:lle sijoitetuista kahdesta miljoonasta kiinnostuksen kohteesta. Yhdessä Bluetoothia käyttävän hands-free-järjestelmän kanssa mainio ateria on vain lyhyen ajomatkan päässä. Käyttämällä ääniohjausjärjestelmää voit varata pöydän irrottamatta käsiäsi kertaakaan ohjauspyörästä.

13 23 tekniikka & suorituskyky Hondan Japanissa omistamat Suzukan ja Motegin kilparadat ovat autourheilumaailmassa legendaarisia. Mutta niitä ei käytetä vain kilparatoina, vaan insinöörimme vievät säännöllisesti uusimmat automme sinne testatakseen niiden suorituskykyä ja luotettavuutta. Meille kilparadat ovat valtavia ulkolaboratorioita, joilla voimme rasittaa uusinta tekniikkaamme äärimmilleen. Tuloksena on moottoreita ja tekniikkaa, joihin kilpailuperinteemme on vaikuttanut. Siirrämme kilparadoilla saadut opit autoihin, joita valmistamme arkiajoon.

14 25 26 Havaitsee edessäolevan ajoneuvon mikroaaltotutkan avulla Äänimerkki ja varoitusvalo toiminnot CMBS Turvavyön kiristimet 1) Lähestyy 2) Lähestyy edelleen 3) Törmäys todennäköinen Varoitusääni Vilkkuu Varoitusääni Vilkkuu Kevyt jarrutus Nykii kevyesti kuljettajan turvavyötä Varoitusääni Vilkkuu Voimakas jarrutus Kiristää voimakkaasti etuturvavyöt Edessä oleva ajoneuvo CMBS aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä Tutka auttaa havaitsemaan, kun törmäys edellä ajavaan on väistämätön. CMBS on kytketty turvavöiden kiristimiin ja se kehottaa valo- ja äänimerkein kuljettajaa estämään törmäystä. Järjestelmä voi myös jarruttaa automaattisesti alentaakseen auton nopeutta. Ensimmäinen varoitus Kun vaikuttaa siltä, että on riski törmäykseen tai välimatka edellä ajavaan on liian lyhyt, järjestelmä varoittaa äänellä ja inforuutuun syttyy BRAKE-teksti. Tämä hälyttää kuljettajan tekemään jotain törmäyksen estämiseksi. Toinen varoitus Mikäli välimatka edellä ajavaan lyhenee edelleen, CMBS jarruttaa kevyesti ja nykäisee pari kolme kertaa kuljettajan turvavyötä kireämmälle. Vielä tässä vaiheessa on mahdollisuus välttää törmäys. Kolmas varoitus Tässä vaiheessa törmäys on väistämätön. Järjestelmä aloittaa voimakkaan jarrutuksen ja kytkee hätäjarrutustehostimen päälle. Samaan aikaan turvavöiden kiristimet toimivat alentaen törmäyksessä matkustajiin kohdistuvia voimia.

15 27 28 ACC mukautuva vakionopeussäädin Tiedämme, että pitkät matkat saattavat olla puuduttavia. Tehdäksemme niistä rentouttavampia, kehitimme Executive Advancen vakiovarusteisiin kuuluvan mukautuvan vakionopeussäätimen. Tutka seuraa koko ajan välimatkaa edellä ajavaan pitäen sen turvallisena. Mikäli väli lyhenee, järjestelmä alentaa nopeutta ja jarruttaa tarvittaessa kevyesti. Kun edellä ajava siirtyy pois tai kiihdyttää, järjestelmä nostaa nopeuden alkuperäiseksi. Kuljettaja säätää nopeuden ja säilytettävän välimatkan. Kun lähestytään edellä ajavaa, nopeus laskee automaattisesti sellaiseksi, että välimatka säilyy säädetyn pituisena. Jos tie edessä tyhjenee, auton vauhti kiihtyy automaattisesti säädettyyn nopeuteen ja pitää koko ajan kuljettajan valitseman välimatkan edellä ajavaan.

16 29 30 AFS kääntyvät ajovalot Kääntyvät ajovalot (AFS), jotka ovat vakiovaruste CR-V Executive Advanced -versiossa, ovat jälleen esimerkki Hondan kehittämästä ajamista helpottavasta teknologiasta. Oletko koskaan ajanut yöllä kapeaa pikkutietä, ihmetellen mitä yllätyksiä on seuraavan mutkan takana? AFS:llä varustetulla CR-V:llä nuo ajat ovat ohi. Ajovalot toimivat toisistaan riippumatta. Vasemmalle käännyttäessä vasen ajovalo kääntyy tien suuntaan ja oikealle käännyttäessä oikea laajentaen näin näkökenttääsi. 1. Ilman kääntyviä ajovaloja 2. Kääntyvien ajovalojen kanssa

17 31 32 Ilman TSA:ta TSA:n kanssa TSA perävaunun vakautusjärjestelmä Koska CR-V:n vetokyky on kasvanut jo 2000 kiloon (diesel), insinöörimme käyttivät luovaa ajattelua lisätäkseen turvallisuutta perävaunua vedettäessä. Tuloksena on perävaunun vakautusjärjestelmä (TSA), joka vähentää luistomahdollisuutta kaistanvaihdoissa tai kun tuuli heiluttaa perävaunua. Lisääntynyt suuntavakavuus saavutetaan käyttämällä Hondan ajonvakautusjärjestelmää (VSA). Järjestelmä seuraa koko ajan yhdistelmän kiertymistä pitääkseen sen suorassa. Mikäli havaitaan kiemurtelua, järjestelmä käyttää jarruja ja kaasua saadakseen yhdistelmän taas vakaaksi. TSA:n ollessa toiminnassa jarruvalot palavat varoittaen muuta liikennettä. Koska perävaunun liikehdintä heiluttaa myös vetoautoa, TSA vakauttaa sekä perävaunun että vetoauton lisäten omalta osaltaan turvallisuutta.

18 33 34 katumaasturin jämäkkyys henkilöauton ajettavuus Uskomme, että olet yhtä autosi kanssa etkä vain aja sitä. Tämä pätee urheiluautoihimme, joten miksei se olisi totta myös CR-V:n kohdalla. Saadaksemme auton reagoimaan herkemmin kuljettajan toiveisiin, laskimme CR-V:n painopistettä 35 millimetrillä. Se ei ehkä kuulosta paljolta, mutta yhdessä 18-tuumaisten pyörien ja leveämmän raidevälin kanssa vaikutus on melkoinen. Ajettavuus on tasolla, johon on totuttu paljon urheilullisemmissa autoissa. Älä siis anna Real Time -nelivetojärjestelmän hämätä. Hyvissä olosuhteissa käytetään vain etuvetoa. Näin auto on erinomaisen ketterä ja polttoaineenkulutus pysyy kiitettävän pienenä. Vasta kun järjestelmä huomaa pyörien luistavan, se siirtää voimaa huomaamattomasti ja portaattomasti takapyörille, mikä lisää suuntavakavuutta ja pitoa.

19 35 36 kilparadalle rakennettu Uskomme, että testaaminen ääriolosuhteissa tuottaa parhaan tuloksen. Löydät todisteen siitä uuden CR-V:n konepellin alta: 2,0 litran i-vtec moottori. Alun perin formula 1 autoomme kehitetty VTECteknologia löysi nopeasti tiensä tuotantoautoihimme. Todistaaksemme väitteemme kilpateknologian siirtämisestä liikenteeseen olemme valmistaneet 15 vuoden aikana yli 15 miljoonaa VTEC-tekniikalla varustettua moottoria. Moottorin salaisuus on tietokoneen elektronisesti ohjaama venttiilien ajoitus. Sen tuloksena moottori käyttää aina äärimmäisen vähän polttoainetta tarjoamaansa suorituskykyyn nähden. Uuden i-vtecmoottorin kulutus on 1,8-litraisen moottorin tasolla, vaikka tehoa on enemmän kuin monessa kaksilitraisessa. Niinpä kaasupoljinta painaessasi pääset osalliseksi F1-perinteistämme.

20 37 38 voiko vihasta olla hyötyä? Emme ole koskaan hyväksyneet jämähtämistä paikalleen. Uuden i-ctdi dieselmoottorin tarina alkoi vihasta. Hondan pääinsinööri, Kenichi Nagahiro, vihasi dieseleitä. Mutta sitten herra Nagahiro kehitti palkitun VTEC-moottorin. Ja seuraavaksi moottorit formula 1 -autoihimme. Voisitko ikinä pitää dieselistä? häneltä kysyttiin. Vain jos se on paras, oli vastaus. Niinpä hän aloitti täysin tyhjästä. Tuloksena on kevyt 2,2-litrainen i-ctdi-moottori. Tämän moottorin saa myös uuteen CR-V:hen. Lisätäksemme moottorin rakenteen jäykkyyttä käytämme vallankumouksellista valumetodia. Sen tuloksena syntyy yksi markkinoiden hiljaisimmista ja hienostuneimmista dieselmoottoreista. Itse asiassa moottorin vahvan väännön, nopean reagoinnin ja mahtavan kiihtyvyyden ansiosta et tuskin edes huomaa ajavasi dieseliä.

21 39 esittelyssä Polar II Sallikaa meidän esitellä törmäystestinukkemme, Polar II. Kehitimme Polar II:n, koska ei ollut olemassa testinukkea jalankulkijatörmäyksiä varten. Mielestämme turvallisuus ei tarkoita vain auton matkustajia, vaan autojemme pitää olla turvallisia myös muille liikenteessä. Polar II auttoi meitä suunnittelemaan yksityiskohtia, kuten törmäysenergiaa vaimentavat puskurit tai kokoon painuvat konepellin saranat, jotka molemmat pienentävät jalankulkijan loukkaantumisriskiä törmäystilanteessa. Polar II on nukke, joka on hyvin inhimillinen. Se mittaa loukkaantumistasoa kahdeksasta vartalon kohdasta, ja on auttanut meitä nostamaan CR-V:n jalankulkijaturvallisuuden luokkansa kärkitasolle.

22 41 42 vakiona mielenrauha Me olemme sitoutuneet turvallisuuteen. Eivätkö lähes kaikki autonvalmistajat sano niin? Totta. Mutta meillä on taustaa väitteemme todisteeksi. Tochigissa sijaitseva testikeskuksemme on maailman suurin sisätiloihin rakennettu törmäyslaboratorio. Ja kaikki siellä keräämämme tieto ei ole vain meitä varten. Olemme julkaisemassa tutkimuksiemme tulokset lisätäksemme mahdollisimman monen auton turvallisuutta. Nämä panostukset huomioon ottaen on ilmiselvää, että uudessa CR-V:ssä on kattava turvavarustelu vakiona. Siihen kuuluvat vakionopeussäädin, lukkiutumattomat jarrut (ABS), suoran jarrutuksen kaikissa olosuhteissa varmistava elektroninen jarruvoiman jako (EBD) ja yllätyksiä vähentävä ajonvakautusjärjestelmä (VSA). Näiden yhteisvaikutuksesta CR-V etenee turvallisesti lähes kaikissa mahdollisissa olosuhteissa, niin lumella jäisellä tiellä kuin sateellakin.

23 43 44 turvallisuus koetuksella Olemme aina halukkaita pistämään teknologiamme testiin. Olemme tehneet kaiken mahdollisen suojellaksemme sinua mahdollisessa törmäyksessä. Kaikilla istuimilla on kolmepistevyöt ja takana löytyy ISOFIX-kiinnikkeet. Tämän lisäksi olemme ympäröineet sinut turvatyynyillä, mikä tarkoittaa etu- ja sivuturvatyynyjä sekä turvaverhoja. Etuistuimien pääntuet eivät ole ainoastaan mukavia, vaan mikäli autoosi törmätään takaapäin, pääntuet liikkuvat eteenpäin estäen niskavammoja.

24 46 yksilöi Eikö ole hienoa, kun on valinnanvaraa? Mahdollisuus painottaa omaa persoonallisuuttasi, omaa elämäntapaasi? Hondalla valinnat johtivat yhtiön nykyiseen kukoistukseensa. Aikanaan vuonna 1963 Honda valmisti vain moottoripyöriä. Mutta Soichiro Honda päätti tehdä ensimmäisen autonsa. Hän teki valinnan, ja toteutti unelmansa. Hän suunnitteli urheiluauton, S500:n. Vuonna 1965 hän vei ideansa toiselle tasolle, kilparadalle. Kehityksen jälkeen Honda RA272 nousee voittoon Meksikon GP:ssä, joka on vasta auton 11. kilpailu. Se kertoo siitä, miten pitkälle valinnat voivat sinut viedä. Ja nyt on sinun vuorosi. Kun olet valinnut sinua eniten miellyttävän värin, huomaat CR-V:n tarjoavan runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Varustetason mukaan autossa on joko nahka- tai kangasverhoilu, tavallinen tai panoraamakatto. Valinta on sinun. Me teimme CR-V:stä todellisen Hondan. Nyt on sinun vuorosi tehdä siitä täsmälleen mielesi mukainen.

25 47 48 Comfort Saatavana 2.0 i-vtec tai 2.2 i-ctdi moottorilla. Kuvan automaattivaihteisto ei saatavana Comfort -malliin. Elegance Saatavana 2.0 i-vtec tai 2.2 i-ctdi moottorilla

26 49 50 Elegance Plus Saatavana 2.0 i-vtec tai 2.2 i-ctdi moottorilla Executive Saatavana 2.0 i-vtec tai 2.2 i-ctdi moottorilla Saatavana myös Executive Advanced -malli, jossa CMBS, AFS, ACC (katso sivut 26-30)

27 51 52 räätälöi unelmasi Sydämeltään todella monipuolisena CR-V tuntee olevansa yhtä hyvin kotonaan kaupungissa kuin maantiellä. Itsevarmana, pystyvänä ja tyylikkäänä tämä katseidenkääntäjä yhdistää katumaasturin käytännöllisyyden henkilöauton ajettavuuteen. Jotta auto vastaisi täsmälleen persoonallisuuttasi ja toiveitasi, Honda tarjoaa laajan valikoiman alkuperäisiä lisävarusteita, joilla voit räätälöidä CR-V:stä unelmiesi auton. Valikoimaa löytyy ulkonäköä edelleen kohentavista varusteista huippuluokan audioihin ja elektroniikkaan tai älykkääseen tavarankuljetusjärjestelmään. Hondan alkuperäisten lisävarusteiden avulla olet valmis kaikille matkoille. terävä Aero Pack Lisää CR-V:si dynaamisuutta muotoilusarjalla, johon kuuluvat aerodynaamiset etu- ja takapuskuri sekä takaluukun spoileri Sivuputket Täydellisesti integroidut sivuputket lisäävät CR-V:si tyylikkyyttä Etukulmien ja perän pysäköintianturit Monipuolinen ja -käyttöinen auto on yleensä kohtuullisen kokoinen. Pysäköintianturien avulla saat CR-V:si mahtumaan vaivattomasti tiukimpiinkin pysäköintipaikkoihin. valmis Astinlaudat Katumaasturi on vähän muita autoja korkeampi, niinpä alumiininen astinlauta auttaa tavaroita kattotelineeseen laitettaessa. Oven suojalistat Kauniisti koriin yhdistyvät ovien suojalistat eivät ainoastaan tarjoa lisäsuojaa, vaan antavat CR-V:n ulkonäölle viimeisen silauksen. Ylä- ja alasäleikkö Asentamalla CR-V:si ylä- ja alasäleikköön hunajakennomaisesti muotoillut säleiköt, saat autosi näyttämään entistä urheilullisemmalta. Etusumuvalopaketti Etusumuvalopaketin avulla sinut huomataan, kun se on tärkeintä. taitava Suojalevyt Eteen, sivuille ja taakse asennettavat suojalevyt eivät vain anna autollesi jykevämpää ilmettä, vaan tarjoavat samalla lisäsuojaa alustakomponenteille. Kromattu sumuvalon kehys Lisäämällä sumuvaloille kromatut kehykset, saat ne sopimaan entistä huomaamattomammin CR-V:n muotoihin..

28 räätälöi unelmasi Alkuperäisten lisävarusteiden valikoima kattaa kaiken mukavuudesta ja käytännöllisyydestä hyötyyn sekä turvallisuuteen. Niiden avulla voit lisätä ajonautintoa ja CR-V:si näyttävyyttä x 7.0J Kevytmetallivanne Phantom muotoilu, Kaiser hopeaväri 2. Täysin automaattinen irrotettavalla päällä varustettu vetokoukku tarjoaa 2000 kilon vetokyvyn moottorista ja vaihteistosta riippuen. 3. Bluetooth - puhelinjärjestelmä on yksinkertainen, turvallinen ja kaikkein käytännöllisin järjestelmä puheluiden hoitamiseksi tien päällä. 4. Honda tarjoaa myös kompaktin navigaattorin, jossa on Hondan aloitusruutu ja suojalevy. Lisäominaisuuksia ovat liikenneviestijärjestelmä (TMC), Bluetooth ja lisävarusteita mm. MP3:n käyttämiseen x 7.5J Kevytmetallivanne Opus muotoilu, himmeäkromiväri. 6. & 7. Pysäköintianturien kanssa peruutuskamera täydentää täydellisen järjestelmän, jolla peruuttaa ahtaimpiin paikkoihin. Samalla kun pysäköintianturit antavat varoitusäänen, peruutuskameran avulla näet mitä CR-V:si takana on (ainoastaan autoihin, joissa on alkuperäinen satelliittinavigaattori). 8. CR-V:n ipod -adapteri auttaa sinua nauttimaan koko digitaalisesta musiikkikokoelmastasi auton audion kautta, kun voit kytkeä ipodisi suoraan CR-V:n audiojärjestelmään. ipod on Apple Computer Incin tavaramerkki, joka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja monessa muussa maassa x 7.5J Kevytmetallivanne Onyx muotoilu, kirkkaaksi koneistettu ulkokehä, helmiäismustat sisäosat. 10. Helposti asennettava lastenistuin tarjoaa lapselle mukavuutta ja suojaa. Hondan alkuperäisistä lisävarusteista löytyy täydellinen sarja lastenistuimia kaikenikäisille. Kaikki istuimet täyttävät EU:n viimeisimmät vaatimukset. 11. Helposti asennettavat ja irrotettavat mallikohtaiset aurinkosuojat tarjoavat mukavuutta takamatkustajille. 12. Hondan koiraverkko auttaa pitämään nelijalkaisen ystäväsi tavaratilassa. Ylempi ja alempi koiraverkko ovat erikseen saatavissa

29 55 56 tämä on ASIMO (lyhennys sanoista Advanced Step in Innovative Mobility eli edistyksellinen askel innovatiivisessa liikkumisessa) Hän ei ole ainoastaan hurmaava, vaan myös johtaa keinotekoisen älyn maailmaa. Ainutlaatuisilla kyvyillään tasapainossa, kätevyydessä, kasvojen ja äänen tunnistuksessa, hän edustaa visiotamme kehittää tekniikkaa joka menee kauas tavanomaisen työmme ulkopuolelle. Osa ASIMOssa kehitetystä tekniikasta on jo löytämässä tiensä autoihimme. MUKAUTUVA VAKIONOPEUSSÄÄDIN (ACC) Mukautuva vakionopeussäädin (ACC) on suunniteltu siten, että kuljettaja voi valita haluamansa turvavälin CR-V:nsä ja edellä kulkevien autojen välille. Järjestelmä vähentää automaattisesti nopeutta ja tarvittaessa jopa hidastaa hivenen säilyttääkseen säädetyn välimatkan. Kun tie edessä on jälleen vapaa, CR-V nostaa automaattisesti nopeuden kuljettajan valitsemaksi. AKTIIVINEN TÖRMÄYKSEN VAROITUSJÄRJESTELMÄ (CMBS) Aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä (CMBS) auttaa kuljettajaa välttämään mahdollisen törmäyksen toiseen ajoneuvoon. Järjestelmän ensisijainen tehtävä on varoittaa, mutta mikäli törmäys on väistämätön, järjestelmä vähentää sen vaikutuksia. Järjestelmän silmänä on CR-V:n etusäleikön taakse sijoitettu tutka. Se mittaa jatkuvasti etäisyyttä edellä olevaan ajoneuvoon. Mikäli etäisyys on liian pieni, järjestelmä väläyttää varoitusvaloa infopaneelissa ja antaa varoitusäänen. Mikäli kuljettaja ei tee mitään nopeuden alentamiseksi, järjestelmä kiristää pari kertaa hänen turvavyötään ja alkaa varovasti jarruttaa. Kun järjestelmän mielestä törmäys on väistämätön, eikä kuljettaja ole vieläkään ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin, etuistuimien turvavyöt kiristyvät ja järjestelmä jarruttaa autoa voimakkaasti. Tämän automaattisen toiminnon avulla pyritään pienentämään törmäysnopeutta, minkä myötä vauriot alenevat ja loukkaantumisriski vähenee. LUKKIUTUMATTOMAT JARRUT (ABS) & ELEKTRONINEN JARRUVOIMAN JAKO (EBD) CR-V:n lukkiutumattomat jarrut (ABS) varmistavat, että vaikka jarruttaisit kuinka voimakkaasti tahansa säilytät auton ohjattavuuden. Järjestelmän anturit kertovat, mikäli pyörä on lukkiutumaisillaan. Silloin järjestelmä vähentää pyörän jarrupainetta pyörän aivan lukkiutumisen rajalla. CR-V:ssä käytetään nelikanavajärjestelmää, mikä säätää jokaista pyörää erikseen. Lukkiutumattomien jarrujen antureita hyödyntävä elektroninen jarruvoiman jako (EBD) varmistaa suurimman mahdollisen jarrutusvoiman etu- ja taka-akselille. HÄTÄJARRUTUSTEHOSTIN Tutkimukset osoittavat, että yli 90 prosenttia autoilijoista ei paina riittävästi jarrua hätätilanteessa. Hätäjarrutustehostin seuraa jatkuvasti jarrupolkimen käyttöä, ja mikäli poljinta painetaan nopeasti, hätäjarrutustehostin nostaa lukkiutumattomien jarrujen paineen maksimitasolle lyhentäen jarrutusmatkaa. Hätäjarrutustehostin toimii vain tarvittaessa ja kytkeytyy heti pois päältä kun jarrupoljin päästetään ylös. AJOVAKAUDENHALLINTA- JÄRJESTELMÄ (VSA) VSA pitää CR-V:n kuljettajan toivomassa suunnassa nopeissa tai jyrkissä kaarteissa ja liukkaalla tarkkaillen ja korjaten mahdollista ylitai aliohjautuvuutta. Järjestelmä seuraa koko ajan auton nopeutta, kaasupolkimen asentoa, yksittäisten pyörien nopeutta, ohjauspyörän kulmaa ja sivuttaiskiihtyvyyttä havaitakseen yli- tai aliohjautuvuuden. Tarvittaessa VSA vähentää automaattisesti moottorin vääntöä ja käyttää lukkiutumattomia jarruja yksittäisillä pyörillä vakauttaakseen auton liikkeen. Järjestelmä reagoi niin nopeasti, että alkava yli- tai aliohjautuvuus korjataan useimmiten ennen kuin kuljettaja on ehtinyt sitä edes havaita. PERÄVAUNUN HALLINTAJÄRJESTELMÄ (TSA) CR-V:ssä esitellään uusi perävaunun hallintajärjestelmä (TSA), joka toimii yhdessä VSA:n kanssa ja on suunniteltu lisäämään turvallisuutta perävaunua vedettäessä. Anturit, jotka ovat yleensä VSA:n käytössä, on annettu myös TSA:n hyödynnettäväksi. Järjestelmä käyttää auton jarruja, mikäli se havaitsee perävaunun ylimääräistä heilahtelua vakauttaen näin sekä perävaunun että CR-V:n. REAL TIME NELIVETO Tavalliset nelivetojärjestelmät ovat koko ajan toiminnassa, vaikka niitä ei tarvita ja tämä nostaa polttoainelaskuja. CR-V:n Real Time nelivetojärjestelmä on erilainen. Hyvällä kelillä auto toimii kuin tavallinen etuvetoinen. Kuitenkin tien muuttuessa liukkaaksi ja etupyörien luistaessa, Real Time neliveto siirtää välittömästi voimaa takapyörille nopeasti ja sulavasti kuljettajan sitä edes huomaamatta. Ainoa asia, minkä kuljettaja havaitsee, on CR- V:n vakaa eteneminen kaikilla keleillä. KÄÄNTYVÄT AJOVALOT (AFS) Auttaakseen kuljettajaa näkemään, CR-V:n kääntyvät ajovalot (AFS) näyttävät tien sisäkaarteen puolen. Ajovalot toimivat toisistaan riippumatta niin, että vasen ajovalo kääntyy vasemmalle kääntyvissä kaarteissa ja oikea ajovalo oikealle kääntyvissä. Tämä auttaa kuljettajaa havaitsemaan mahdolliset esteet aikaisemmin ja lisää näin turvallisuutta. Kääntyvillä ajovaloilla varustetuissa CR-V-malleissa on aina kaasupurkausvalot, joiden valoteho on suurempi kuin tavallisissa halogeenivaloissa. ADVANCED COMPATIBILITY ENGINEERING (ACE) CR-V:n advanced compatibility engineering (ACE) -rakenne vähentää ja jakaa törmäysenergiaa laajalle alueelle pitäen matkustamon mahdollisimman ehjänä parantaen turvallisuutta. Lisäksi ACE tasoittaa erikokoisten autojen törmäysenergian eroa. CR-V:n rakenne vähentää voimia auttaen myös kaikkein pienimpien autojen matkustajia selviämään törmäyksestä lievemmin vammoin. KAKSIVAIHEISESTI TOIMIVAT ETUTURVATYYNYT Etuturvatyynyt tekevät monipuolisen analyysin olosuhteista ennen aktivoitumistaan. Anturit havaitsevat myös käyttävätkö kuljettaja ja matkustaja turvavyötä. Kumpikin etuturvatyyny on varustettu kaksivaiheisella laukaisimella, joka määrää laukeamisajan ja - voimakkuuden tilanteen mukaan. Keulatörmäyksessä anturit määrittelevät nopeasti sen voimakkuuden. Mikäli törmäys ei ole kovin voimakas, laukaistaan turvatyynyt vähän hitaammin, etteivät ne lisää mahdollisia vammoja. Voimakkaammassa törmäyksessä tai mikäli edessä istuva ei käytä turvavyötä, otetaan käyttöön molemmat vaiheet, jolloin turvatyyny täyttyy nopeammin. SIVUTURVATYYNYT Jotta vartalon yläosa olisi hyvin suojassa sivutörmäyksessä, CR- V:ssä on etuistuimien selkänojan ulompiin pehmusteisiin sijoitetut sivuturvatyynyt. AKTIIVISET PÄÄNTUET CR-V:n etuistuimissa on innovatiiviset aktiiviset pääntuet, jotka vähentävät mahdollisia niskavammoja takaapäin tulevissa törmäyksissä. Tällaisissa onnettomuuksissa matkustaja painuu istuimen selkänojaa vasten. Selkänojaan kohdistuva paine välitetään mekaanisesti työntämään pääntukea ylös- ja eteenpäin, mikä pienentää matkustajan pään ja pääntuen väliä. Tämä vähentää päähän, niskaan ja selkärankaan kohdistuvia voimia, mikä puolestaan alentaa loukkaantumisriskiä. PUHETUNNISTUKSELLA TOIMIVA SATELLIITTINAVIGAATTORI* Satelliitteihin linkitetty DVDpohjainen navigaattori antaa ohjeet käännös käännökseltä puheena sekä kartalla aina määränpäähän saakka. DVD sisältää myös paljon muuta tietoa, kuten huoltoasemat, ravintolat ja vastaavat, mikäli tarvitset niitä vieraalla paikkakunnalla. Järjestelmä tunnistaa 550 käskyä, jotka kattavat myös audion ja ilmastointilaitteen toiminnan. Kuljettaja voi siis tehdä säädöt ja antaa ohjeet irrottamatta käsiään ohjauspyörästä. EDISTYKSELLINEN 5-NOPEUKSINEN AUTOMAATTIVAIHTEISTO CR-V:n hienostunut viisivaihteinen automaattivaihteisto varmistaa tasaiset ja nopeat vaihdot. Automaattiasennossa elektroniikkayksikkö säätää vaihtotapahtuman sopimaan eri kuljettajien tyyliin. Vaihteisto sovittaa toimintansa moottorin Drive-by-Wire järjestelmän kanssa huolehtiakseen sujuvasta etenemisestä. ALUSTARAKENTEET Jämäkästä rakenteesta huolimatta jousituksen geometria ja hienosäätö on tehty erinomaista mukavuutta ja ajettavuutta silmällä pitäen. Etujoustintuet on suunniteltu tarjoamaan pitkä joustovara ja huippuluokan kestävyys joka pääsee oikeuksiinsa huonokuntoisilla kaduilla. Takajousituksessa käytetään monivarsitukia täydellisen tasapainon, mukavuuden ja hallinnan saavuttamiseksi. Rakenne vähentää auton nyökkimistä kiihdytyksissä ja jousien sekä iskunvaimentimien erottaminen vähentää sivuttaisvoimien vaikutusta kovassa kaarreajossa. Paksut etuja takakallistuksenvaimentimet vähentävät kallistelua nopeassa kaarreajossa. MELUNVAIMENNUS Urbaani ympäristö on oivallinen paikka auton äänieristeiden ja tärinänvaimennuksen testaamiseen. Erilaiset kadun pinnat, mukulakivet ja terävät kuopat ovat tehokkaita tapoja erottaa todelliset premiumluokan autot sellaisista, jotka haluaisivat kuulua niiden joukkoon. Moottorin tasapainoakseleista ja jousituksen kiinnikkeistä alkaen aina tuulilasinpyyhkijöiden muotoiluun Honda on liittänyt melun- ja värinän vaimennuksen osaksi moottorin ja alustan perusrakennetta. Tämän ansiosta CR-V:llä ajaminen on jännittävyytensä lisäksi myös miellyttävää. 2,0 LITRAN i-vtec MOOTTORI i-vtec on viimeisin versio Hondan legendaaristen moottorien sarjassa. Älykäs tekniikka tunnistaa moottorin kuormituksen ja vastaa kuljettajan toiveisiin sen perusteella juuri oikealla voiman määrällä, joka tarjotaan välittömästi ja tarkasti. 2,2 LITRAN i-ctdi MOOTTORI Dieselmoottorimme on ainutlaatuinen. Se on hiljainen ja puhdas ja se tarjoaa sellaista voimaa sekä hienostuneisuutta, että se aloittaa uuden aikakauden dieselteknologiassa. Valmistuksessa käytetään vallankumouksellista valutekniikkaa, jonka ansiosta olemme luoneet 2,2 litran alumiiniturbodieselin, joka on kevyt, erittäin vahva ja tehokas.

30 58 nollapäästöt ikuinen unelma Kaikki mitä me teemme Hondalla seuraa yksinkertaista periaatetta: Teemme sen tulevaisuus mielessämme. Polttomoottorin keksiminen on aiheuttanut ympäristölle paljon vahinkoa. Mutta me käytämme viimeisintä teknologiaa ja edistyksellistä ajattelua vähentääksemme moottoriemme ympäristövaikutuksia. Unelmamme on valmistaa moottoreita, jotka eivät saastuta lainkaan. Ja koska uskomme mahdottomien unelmien olevan sitä varten, että niistä tehtäisiin totta, kehitimme polttokennon. Siinä käytetään vetyä ja palotapahtumasta muodostuu vettä. Vesi on niin puhdasta, että San Franciscon pormestari joi sitä koeajettuaan polttokennoautoamme. Polttokenno on kuitenkin vasta alkua. Hondalla kaikki perustuu uskomiseen. Uskomme, että tulevaisuudessa valmistamme autoja, jotka eivät vahingoita ympäristöä lainkaan. Olemme varmoja, että meillä on voimaa tehdä haaveestamme totta. Tätä me kutsumme unelmien voimaksi: Power of Dreams.

CR-V. Alkuperäiset lisävarusteet. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi CR-V/12/06/TH11066Fi

CR-V. Alkuperäiset lisävarusteet. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi CR-V/12/06/TH11066Fi Alkuperäiset lisävarusteet CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

UUSI SANKARI HYBRIDIEN

UUSI SANKARI HYBRIDIEN CR-Z VISION IMPOSSIBLE Soichiro Honda uskoi unelmiinsa. Hän aloitti uransa autokorjaamon harjoittelijana ja rakensi ensimmäisen Hondan vuonna 1948. Se oli yksinkertainen kaksitahtimoottorilla varustettu

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet FR-V

Alkuperäiset lisävarusteet FR-V Alkuperäiset lisävarusteet FR-V Räätälöi oma unelma-autosi Tilaa tarjoavalla ja urheilullisella muotoilullaan FR-V yhdistää dynamiikan älykkääseen mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Voit räätälöidä FR-V:si

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

Civic 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-ovinen A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi Uusi Honda CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Civic. 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic. 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-ovinen A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Sedan & Tourer Ensivaikutelma on tärkein 02 03 Uusi vuosimallin 2009 Accord Sedan ei ole upea auto vain kokonsa ja ylellisen sisustuksensa ansiosta. Se säteilee ympärilleen tarjoamaansa

Lisätiedot

Ajattele, jos auton voisi kehittää kiltiksi ja huomaavaiseksi.

Ajattele, jos auton voisi kehittää kiltiksi ja huomaavaiseksi. Ajattele, jos auton voisi kehittää kiltiksi ja huomaavaiseksi. Ei vain kuljettajaa, vaan koko maailmaa kohtaan. Kuinka sellainen laite käyttäytyisi? Ensinnäkin se pyrkisi suojelemaan matkustajia, jalankulkijoita

Lisätiedot

Uusi Honda Civic. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010

Uusi Honda Civic. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 Uusi Honda Civic Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

Insight. Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme.

Insight. Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme. Insight Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme. Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Autojen varustelu vaihtelee mallikohtaisesti.

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

Honda Civic 5d lisävarusteet

Honda Civic 5d lisävarusteet Honda Civic 5d lisävarusteet Eleganssia Sisätilat Pukeudu parhaimpiisi ja vie Honda Civicisi kaupunkikierrokselle. Hondan urheilullista luonnetta korostavat Tee itse oma unelma-autosi lisävarusteet vetävät

Lisätiedot

Civic Type R. Without racing there is no Honda Soichiro Honda

Civic Type R. Without racing there is no Honda Soichiro Honda Civic Type R Without racing there is no Honda Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

FR-V. Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda

FR-V. Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Uusi Civic Sedan. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010

Uusi Civic Sedan. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 Uusi Civic Sedan Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Civic Sedan. We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

Civic Sedan. We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention. Civic Sedan We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Accord. Sedan ja Tourer. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Accord 05/11/TH11104FI

Accord. Sedan ja Tourer. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Accord 05/11/TH11104FI Accord Sedan ja Tourer Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

Honda Civic Sedan Lisävarusteet

Honda Civic Sedan Lisävarusteet Honda Civic Sedan Lisävarusteet Räätälöi oma unelma-autosi Ajaessasi Honda Civic Sedanilla, ajat yhdellä tämän hetken edistyksellisimmistä autoista. Autosi tarjoaa sinulle ylellisyyttä, joka on yhdistetty

Lisätiedot

Avensis Varusteet. Lisävarusteluettelo. Lastenistuimet x x x 10, 11

Avensis Varusteet.  Lisävarusteluettelo. Lastenistuimet x x x 10, 11 www.toyota.fi Avensis Varusteet Lisävarusteluettelo Sedan Farmari Liftback Sivu Erikoisvanteet x x x, 3 HomeLink x x x 7 Kattoteline ja kiinnikkeet x x 8, 9 Koiraverkko x 9 Kumimatot x x x Kylkilistat

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

VOLVO XC90 quick guide

VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

Honda Jazz Lisävarusteet

Honda Jazz Lisävarusteet Laatu Honda Jazz Lisävarusteet Honda Jazzia ajaessasi tiedät olevasi laatuautossa. Siksi myös jokaisen lisävarusteen suunnittelussa on painotettu tyylikästä muotoilua ja toimivaa tekniikkaa. Honda tietää

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

Honda CR-V Lisävarusteet

Honda CR-V Lisävarusteet Laatu Honda CR-V Lisävarusteet Honda CR-V:tä ajaessasi tiedät olevasi laatuautossa. Jokaisen lisävarusteen suunnittelussa on painotettu tyylikästä muotoilua ja toimivaa tekniikkaa. Honda tietää asiakkaidensa

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 Hätäaputoiminnolla* varustettu Ford SYNC Liikkuva toimisto Ford SYNC tarjoaa mahdollisuuden käyttää useimpia MP3-soittimia, Bluetooth -varustettuja puhelimia ja USB-asemia ääniohjauksella

Lisätiedot

JAZZ. Special Edition. Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan

JAZZ. Special Edition. Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan JAZZ Special Edition Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset

Lisätiedot

Civic Hybrid 01 02 JOHDANTO MIKSI HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMINEN TEKEE MEIDÄT TODELLA ONNELLISIKSI Vaikka jokin asia onkin vakava, miksi emme voisi olla siitä onnellisia? Hondalla olemme aina nähneet

Lisätiedot

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Vaikeimmat talviolosuhteet vaativat innovatiivisen ja ehdottoman lähestymisen

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

www.toyota.fi Yaris Varusteet

www.toyota.fi Yaris Varusteet www.toyota.fi Yaris Varusteet Tilausnumero E2FIN /2006 Sisältö 04 Muotoilu ja mukavuus 08 Äänentoisto, Hands Free ja navigointi 0 Turvallisuus ja suojaus 6 Kuljetus ja säilytysratkaisut 9 Varusteluettelo

Lisätiedot

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrak -avolava-auto ihastuttaa uudenaikaisella muotoilullaan Tehokkaat uudet Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorit

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Nopeimmin koskaan myynyt Hyundai-malli Euroopassa saa lisää hienostuneisuutta sisälle ja ulos Parantunut voimansiirto

Lisätiedot

Turvavyöpinnarit Mitä tapahtuu törmäystestissä, kun turvavyötä ei käytetä

Turvavyöpinnarit Mitä tapahtuu törmäystestissä, kun turvavyötä ei käytetä Testiraportti Turvavyöpinnarit Mitä tapahtuu törmäystestissä, kun turvavyötä ei käytetä ADAC Ajoneuvoturvallisuus Sivu 1 / 18 Yhteenveto... 3 1. Testin tavoite... 7 2. Testin valmistelu ja testausmenetelmä...

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 TURVALLISIN PAIKKA MAANTIELLÄ Jokainen valmistamamme Mazda sisältää laajan valikoiman älykkäitä

Lisätiedot

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Pidä pelivaraa JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Sisältö 3 Jalan ja pyörällä 4 Omilla teillä 5 Ajo pyöräkaistalla 6 Risteyksissä tarkkana 6 Opettele väistämissäännöt 7 Liikennemerkin mukaan 8 Kääntyvä väistää

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA CITROËN C4 ULKOMUODOLTAAN VAHVA UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA Citroën C4:n vankka ulkomuoto antaa ensi silmäyksellä vaikutelman jämäkkyydestä ja laadusta. Sen keula uusittuine ajovaloineen on heti

Lisätiedot

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto iq:n lisävarusteet Lisävarustehakemisto Voimakasta tyyliä Bluetooth Hands Free -järjestelmä 14 Erillinen polkupyöräteline 06 Hansikaslaukku 11 Murtohälytin 14 Nahkasisustus 11 Navigointijärjestelmä 15

Lisätiedot

Jazz. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda

Jazz. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda Jazz Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster TCe 125 S&S 4x4 Jubileum+

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Pakettiauto

Nissan e-nv200 Pakettiauto Nissan e-nv200 Pakettiauto Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. 30.05.14 Hinnat Pakettiauto Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta.

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 9 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 51,520.04 17" kevytmetallivanteet, 9-puolaiset (225/50 R17) LED-ajovalot 8 turvatyynyä, sis. kuljettajan

Lisätiedot

Honda ottaa käyttöön uudet tiukat ympäristötavoitteet ja lanseeraa uuden sloganin

Honda ottaa käyttöön uudet tiukat ympäristötavoitteet ja lanseeraa uuden sloganin Uusi Civic Sedan Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2015 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

AUTOLAMPUT. Philips on kaikkien isoimpien autonvalmistajien valinta. Laaja valikoima 12 V:n ja 24 V:n polttimoita kaikkiin käyttötarkoituksiin

AUTOLAMPUT. Philips on kaikkien isoimpien autonvalmistajien valinta. Laaja valikoima 12 V:n ja 24 V:n polttimoita kaikkiin käyttötarkoituksiin Autovalojen edelläkävijä vuodesta 1914 Palkittu autolamppujen valmistaja! Philips on kaikkien isoimpien autonvalmistajien valinta Jo sadan vuoden ajan Philips on ollut ajoneuvovalaistuksen edelläkävijä.

Lisätiedot

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO Uusi FORD FOCUS Uusi FORD MONDEO Uusi FORD MONDEO Uusi Ford Mondeo tekee vaikutuksen ajo-ominaisuuksillaan ja ulkonäöllään. Vuoden 2015 alussa tuleva täysin uusi Ford Mondeo on täydellinen yhdistelmä innovatiivista

Lisätiedot

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit,

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, sähkösäätöiset ajovalot, kuljettajan turvatyyny, etuturvavöiden

Lisätiedot

NAUTI ERILAISESTA AJOKOKEMUKSESTA

NAUTI ERILAISESTA AJOKOKEMUKSESTA CITROËN C5 NAUTI ERILAISESTA AJOKOKEMUKSESTA Citroën C5 erottuu edukseen. Sen linjakas keula Citroën-tunnuksin samoin kuin LED-huomiovalot korostavat sen tyylikkyyttä ja antavat sille dynaamisen ilmeen.

Lisätiedot

TERVETULOA DS- MAAILMAAN

TERVETULOA DS- MAAILMAAN DS 3 SISÄLTÖ TERVETULOA DS-MAAILMAAN KIEHTOVA HISTORIA POIKKEUKSELLINEN DS-MALLISTO TEKNOLOGIA JA EKOTEHOKKUUS DS 3 LUMOAA DS 3 VANGITSEE KATSEEN UUSI AINUTLAATUINEN ILME DYNAAMISUUS MUKAVUUS YKSILÖLLISYYS

Lisätiedot

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA METALLI Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA Uudet FEIN-hiomakoneet FEIN ErgoGrip-kahvalla väsymättömään hiontaan. Pidon lisääminen lisää turvallisuutta,

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

COROLLAN UUSI AIKAKAUSI

COROLLAN UUSI AIKAKAUSI UUSI HYBRID COROLLAN UUSI AIKAKAUSI Auris on ollut 12 vuoden ajan mallistomme sydämessä, ja nyt on tullut aika hyvästellä Auris mallinimenä. Auris on nyt saanut uuden vieläkin tunnistettavamman nimen Corolla

Lisätiedot

Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Jazz 05/11/TH11103FI

Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Jazz 05/11/TH11103FI Jazz Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. Hinnat Combi, Evalia Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV 24%

Lisätiedot

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit NISSAN VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit 27.08.2018 Tarkistathan haluamasi ajoneuvon tarkan saatavuustilanteen lähimmältä jälleenmyyjältäsi. Hinnastossa on saattanut tapahtua muutoksia sen julkistamisen

Lisätiedot

Uusi Honda FR-V. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda FR-V. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda FR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

SUORITUSKYKYÄ TARPEEN MUKAAN

SUORITUSKYKYÄ TARPEEN MUKAAN CITROËN C-CROSSER HIENOSTUNUTTA VOIMAA Tyylikäs ja yksilöllinen, vahva ja kestävä. Citroën C-Crosser ansaitsee monia vastakkaisiltakin vaikuttavia määrityksiä. Se on todella uudenlainen maasturi. Citroën

Lisätiedot

HUOMAA UUSI SÄHKÖISTEN DESIGNLÄMMITTIMIEN STANDARDI

HUOMAA UUSI SÄHKÖISTEN DESIGNLÄMMITTIMIEN STANDARDI Asiakirja on laadittu mahdollisimman huolellisesti. Sitä ei saa toisintaa edes osittain ilman Rettig ICC:n nimenomaista kirjallista lupaa. Rettig ICC ei ole vastuussa mistään tässä asiakirjassa esitetyn

Lisätiedot

MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI

MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI CITROËN C8 MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI Citroën C8 kutsuu sinut ja koko perheesi mukavalle automatkalle. C8 on täysikokoinen tila-auto, joka tarjoaa muhkeat sisätilat mutta joka on yhtä vaivaton ajaa kuin mikä

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

TRANSPORTER CRAFTER CADDY

TRANSPORTER CRAFTER CADDY TRANSPORTER CRAFTER CADDY Tuottava. Turvallinen. Vakiovarusteltu ammattikäyttöön. Pegabus Transporter Toimivuutta monelle matkalle Pegabus Transporterin jokainen yksityiskohta on suunniteltu tarjoamaan

Lisätiedot

Insight Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi INSIGHT/05/12/TH11112FI

Insight Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi INSIGHT/05/12/TH11112FI Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta. Yksityiskohdat, värit,

Lisätiedot

NISSAN JUKE ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET

NISSAN JUKE ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET NISSAN JUKE ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET USKALLA EROTTUA VALITSE VÄRISI KIRKAS ORANSSI KIILTÄVÄN- MUSTA HOPEAN- HARMAA KIILTO- VALKOINEN VOIMAKAS PUNAINEN KIRKAS ORANSSI Viimeistele oma JUKEsi räätälöidyllä

Lisätiedot

UUSI BERLINGO MULTISPACE

UUSI BERLINGO MULTISPACE UUSI BERLINGO MULTISPACE 2 MODERNI ILMEIKÄS MUOTOILU Uusi Citroën Berlingo Multispace on sympaattisen näköinen tilaihme, jonka ulkomuoto on uudistuneen keulan ansiosta entisestään vahvistunut. Uudelleen

Lisätiedot

Uusi Honda Civic. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010

Uusi Honda Civic. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 Uusi Honda Civic Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Finland lehdistötiedote 14.1.2016 IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Company, Etelä-Korean suurin autonvalmistaja, on esitellyt vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävän

Lisätiedot

caradofeeling Enjoy the good times

caradofeeling Enjoy the good times Osa kuvissa näkyvistä ajoneuvoista on varustettu lisävarusteilla, joita saa voimassa olevan hinnaston mukaisesti lisähintaan. Teksteissä voi olla varusteita, joiden lisähinnasta ei ole erillistä mainintaa.

Lisätiedot

Volkswagen Passat Variant Highline 2,0 TDI PowerDiesel Purkaamo Auto-osix 103 kw DSG-aut. Ruponkuja 2 PIHTIPUDAS Puhelin:

Volkswagen Passat Variant Highline 2,0 TDI PowerDiesel Purkaamo Auto-osix 103 kw DSG-aut. Ruponkuja 2 PIHTIPUDAS Puhelin: Puhelin: 040 4849 255 Sivu 1 (5) Volkswagen Passat Variant Highline 2,0 TDI PowerDiesel 103 kw DSG-aut. vm.2005 Tunnistenro: 20814 Lisätieto: Merkki ja malli: Volkswagen Passat Variant Highline 2,0 TDI

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour smart fortwo ja forfour (C/W453) Käyttövoima

Lisätiedot

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot