Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda"

Transkriptio

1 Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Autojen varustelu vaihtelee mallikohtaisesti. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva autosta. Jotkut esitteessä mainitut yksityiskohdat saattavat erota Suomessa myytyjen autojen varusteista. Jos haluat lisätietoja, ota yhteys Honda-jälleenmyyjään. Tekniset tiedot löytyvät esitteestä Värit ja tekniset tiedot. Hae viimeisin päivitys osoitteesta Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, HELSINKI Puhelin: ACCORD/05/08/TH11085Fi

2 01 02 SISÄLTÖ sisältö 03 MUOTOILU 09 EDISTYKSELLISTÄ TEKNIIKKAA 11 SUORITUSKYKY 13: : i-vtec -moottori 15: : i-dtec -moottori 19 SISÄTILAT 21: : ohjaamon mukavuus 25: : matkustamon mukavuus 27 TURVALLISUUS 31 MUOTOILUN YKSITYISKOHDAT 33 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 41 LISÄVARUSTEET 47 SANASTO 49 POWER OF DREAMS

3 03 04 MUOTOILU JOKA TAVALLA EDISTYKSELLINEN Edistyksellinen on ollut Hondan insinöörien perusajatus uutta Accordia suunniteltaessa. Tavoitteena on, että jokainen esteettinen edistysaskel parantaa samalla myös auton ominaisuuksia. Esimerkiksi ajovaloista pyörän aukkoihin jatkuvat linjat ovat merkittävä osa uuden Accordin aerodynaamista muotoilua, vähentävät melua ja takapäätä nostavaa virtausta, mikä puolestaan parantaa auton ajettavuutta. Kun asetut ohjauspyörän taakse, aistit matkustamon hiljaisuuden, joka on syntynyt alhaisemman ilmanvastuksen ja kaikkialla käytettävien korkeatasoisten äänieristysmateriaalien yhdistelmänä. Ulkonäön, suorituskyvyn, tekniikan ja turvallisuuden täydellisen tasapainon myötä uusi Accord tarjoaa todella edistyksellisen ajonautinnon.

4 05 06 MUOTOILU KOKEMUKSEN ARVO Kokemus on laatua, jota Hondan suunnittelijat ja muotoilijat haluavat sisällyttää jokaiseen projektiin. Hondalla uskotaan vahvasti, että kokemuksen kautta pystytään antamaan enemmän sisältöä ja keskittymään siihen, mitä tarvitaan ja halutaan kuljettajalle ja matkustajille antaa. Tämän ajattelun myötä on syntynyt Hondan filosofia valmistaa autoja, jotka ovat enemmän kuin niiden osien summa. Hondalla on aina uskottu, että ratkaisut toimivat parhaiten kokonaisuutena. Yksittäin uuden Accordin tekniset ratkaisut ovat ainutlaatuisia, mutta yhdessä ne antavat sinulle mahdollisuuden tuntea, mitä edistyksellinen ajaminen parhaimmillaan on.

5 07 08 MUOTOILU

6 09 10 EDISTYKSELLISTÄ TEKNIIKKAA MITÄ ENEMMÄN SILMIÄ, SEN PAREMPI Uudessa Accordissa on valtavasti edistyksellistä tekniikkaa. Kaistavahti eli englanniksi Lane Keeping Assist System (LKAS) on yksi näistä ainutlaatuisista innovaatioista. Sisätaustapeilin tyveen sijoitettu kamera seuraa kaiken aikaa tiemerkintöjä. Kaistavahti laskee, kuinka paljon ohjausvoimaa tarvitaan auton palauttamiseksi omalle kaistalle ja auttaa äänimerkin kera kuljettajaa saamaan auton takaisin toivottuun suuntaan. Toinen turvallisuutta ja ajomukavuutta lisäävä varuste on mukautuva vakionopeussäädin eli Active Cruise Control (ACC). Jäähdyttäjän säleikköön sijoitetun tutkan avulla uusi Accord jarruttaa tai hidastaa vauhtia, mikäli edellä ajava auto hidastaa nopeuttaan. Kun tie on vapaa, nopeutesi palautuu automaattisesti valitsemallesi tasolle. Voit myös valita välimatkan edellä ajaviin ohjauspyörään sijoitetun katkaisimen avulla. CMBS (Collision Mitigation Braking System) eli aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä tulee vaaratilanteessa välittömästi avuksesi. Äänisignaali ja kojelaudassa syttyvä valomerkki varoittavat sinua uhkaavasta vaarasta ja nopeuttasi tiputetaan törmäyksen välttämiseksi. Kuten kaikki Hondan varusteet, myös tämä toimii vain yhdessä sinun kanssasi. Me lisäämme vain tietä seuraavia silmiä, jotta matkasi olisi turvallisempaa ja nautittavampaa. Kaistavahti (LKAS) Pieni kamera seuraa tiemerkintöjä ja pitää vähäisillä ohjaustehostimen säädöillä sinut turvallisesti omalla kaistallasi. Collision Mitigation Braking System (CMBS) eli Aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä Toimii kolmessa vaiheessa: 1. Varoitus: Äänimerkki kuuluu ja sana BRAKE (jarruta) syttyy monitoiminäyttöön, kun autosi ja edellä ajavan väli jää lyhyemmäksi kuin ennalta määritetty turvaväli 2. Valmistelut: CMBS jarruttaa kevyesti ja kiristää kuljettajan turvavyötä, mikäli autojen väli lyhenee entisestään. Varoitusääni ja -valo ovat edelleen päällä. 3. Toiminta: Mikäli törmäys on väistämätön, turvavyöt kiristyvät automaattisesti suojaten edessä istuvia mahdollisimman tehokkaasti ja jarrut vähentävät nopeutta pienentääkseen törmäyksen vaikutusta.

7 11 12 SUORITUSKYKY EDISTYKSELLISTÄ AJOMUKAVUUTTA Erittäin miellyttävän ajettavuuden ja mukavuuden kehittäminen vaatii tavallisuudesta poikkeavaa luovuutta. Siirtämällä polttoainetankki ja moottori alemmaksi ja keskemmälle saimme vähennettyä korin kallistelua. Uusi kaksoistukivarsilla toteutettu jousitus edessä, monitukivarsijousitus takana ja entistäkin jäykempi kori tarkoittavat käytännössä, että Accordisi reagoi toiveisiisi välittömästi. Uudenlaiset iskunvaimentimet reagoivat tilanteen mukaan, joko dynaamisesti tai urheilullisesti tai ylellisen mukavasti. VSA (ajonhallintajärjestelmä) laskee käytettävän voiman, hidastuvuuden ja pidon estäen autoa lähtemästä luistoon antaen sinulle täyden hallinnan. Luistonestojärjestelmä (TCS) ja elektroninen jarruvoiman jako (EBD) toimivat yhteistyössä varmistaen, että autosi on kaiken aikaa menossa juuri sinne minne toivot. Olipa tie tai sää millainen hyvänsä, pidämme tilanteen ja auton painopisteen muutokset kurissa sormea nostamatta kehittyneen elektroniikan avulla. Jopa vetäessäsi perävaunua voit luottaa siihen, että TSA (perävaunun hallintajärjestelmä) pitää senkin kulun vakaana. Viimeisimpänä uutuutena on sähköinen ohjaustehostin, jolla hallitset kaikkia edellä mainittuja järjestelmiä. Kaiken kaikkiaan Accord suo sinulle vakaan ja täsmällisen ajettavuuden, jonka ansiosta etenet tiellä turvallisesti. TSA Perävaunun kanssa ajettaessa moni tekijä voi aiheuttaa epävakautta perävaunun pitkittäisessä nivelakselissa. Ongelmia voi esiintyä kaistaa vaihdettaessa, navakalla tuulella tai jos perävaunun kuorma on epätasapainoinen. Perävaunun hallintajärjestelmä TSA (Trailer Stability Assist) on kehitetty parantamaan raskaiden kuljetusten turvallisuutta. Se toimii yhdessä VSA-ajovakaudenhallintajärjestelmän kanssa, joka pitää ajoneuvon kuljettajan hallinnassa. Antureiden avulla järjestelmä ennakoi vaaratilanteet ajoneuvon liikkeiden perusteella ja estää perävaunun heilahtelun säätelemällä jokaista pyörää erikseen. Järjestelmä pienentää myös moottorin vääntöä turvalliselle ja vakaalle tasolle. Lisäksi jarruvalojen vilkkuminen järjestelmän aktivoituessa varoittaa takana ajavia automaattisesti.

8 13 14 SUORITUSKYKY i-vtec, MOOTTORI VAI PALA TEKNOLOGIAA Vuosien kehityksen ja testaamisen tuloksena On syntynyt uusi i-vtecmoottorien sukupolvi. Honda näkee moottorit paljon merkittävämpänä osana autoa kuin eteenpäin vievänä voimanlähteenä. Moottorimme ovat osa hienostunutta tekniikkaa, joka on suunniteltu antamaan mahdollisimman suuri ajamisen nautinto. Voit valita mieleisesi kahdesta i-vtec bensiinimoottorista. Mikäli kaipaat todella paljon suorituskykyä ja voimaa, valintasi on 2,4-litrainen i-vtec. Vaikka tehoa on tarjolla täydet 201 hevosvoimaa, automaattimallimme yhdistetty keskikulutus on vain 8,6 l/100 km. Moottori tarjoaa hyvän taloudellisuuden ja alhaiset päästöt kiitettävän suorituskyvyn kanssa. Kasvattamalla imuventtiilien läpimittaa ja optimoimalla nokkaakselien nousu ja ajoitus, on kasvatettu aina tärkeää imu- ja pakoilman määrää. Voit valita myös kaksilitraisen moottorin, joka tarjoaa parhaan tasapainon voiman ja polttoaineenkulutuksen kesken yhdistetyn kulutuksen ollessa ainoastaan 7,2 l/100 km (Comfort Sedan) Molempien moottorien yhteydessä on uudelleen suunniteltu kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto, jossa on nyt myös vaihtamisvalo. Valo auttaa kuljettajaa ajamaan mahdollisimman taloudellisesti. Viisivaihteinen automaattivaihteisto, jonka ratissa on siivekkeillä toimiva käsivalintamahdollisuus, varmistaa rennot kilometrit. Valitsemalla S- ohjelman, vaihteisto toimii urheilullisemmin ja siivekkeiden avulla voit käyttää vaihteistoa tehokkaasti oman valintasi mukaan. Kaasupolkimen kick-downtoiminnon avulla automaattivaihteisto antaa tarpeen mukaan ylimääräisen suorituskykyannoksen. 2.0 i-vtec performance and torque Max Power: 156PS/6,300rpm Max Torque: 192Nm/4,100rpm Power(PS) NE(rpm) Torque(Nm) 2.4 i-vtec performance and torque Power(PS) NE(rpm) Max Power: 201PS/7,000rpm Max Torque: 234Nm/4,500rpm Torque(Nm)

9 15 16 SUORITUSKYKY Max Power: 150PS/4,000rpm Max Torque: 350Nm/2,000rpm Power(PS) 2.2 i-vtec performance and torque NE(rpm) Torque(Nm) TALOUDELLISUUDEN EI TARVITSE MERKITÄ KOMPROMISSEJA i-dtec on dieseltekniikkamme seuraava perinteitä rikkova askel ja yksi ensimmäisistä moottoreista, joka on suunniteltu täyttämään Euro5 vaatimukset. Sen rakenne kertoo sitoutumisestamme aina vain puhtaampien ja edistyksellisempien moottorien kehittämiseen. Uusi 2,2-litrainen kevytmetallinen moottori on puhtaampi, hienostuneempi ja hiljaisempi kuin edeltäjänsä. Silti se tarjoaa runsaasti suorituskykyä 150 hevosvoimallaan ja 350 Nm:iin kasvaneella väännöllään. Uudet monivaiheisesti toimivat ruiskutussuuttimet sopeuttavat moottorin jatkuvasti ajotilanteeseen ruiskuttaen pienen määrän polttoainetta vielä pääannoksen jälkeen. Ne tekevät i-dtec:stä hienostuneemman ja hiljaisemman kuin perinteiset dieselmoottorit, minkä ansiosta kuljettaja voi nauttia miellyttävästä matkanteosta. Uusi moottori on esimerkki Hondan sitoutumisesta uusimman käytännöllisen ja päästöjä alentavan tekniikan kehittämiseen.

10 17 18 SUORITUSKYKY

11 19 20 SISÄTILAT KUINKA MONIMUTKAINEN AJATTELU VOI TARKOITTAA HELPOMPAA AJAMISTA? Aina siitä lähtien, kun valmistimme ensimmäisen kilpa-automme, ohjaamonsuunnittelussa on pyritty yhteen yksinkertaiseen päämäärään kokonaisvaltaiseen ajokokemukseen. Nahkapäällysteiseen korkeus- ja etäisyyssuunnassa säädettävään ohjauspyörään on koottu lähes kaikki ajon tarvitsemasi katkaisimet. Niitä ovat mielestämme audion säätimet, vakionopeussäädin, Bluetooth, ja edistyksellinen ääniohjautuva järjestelmä, joka huomioi jopa auton melutason. Kymmenkaiuttiminen Bosen audiojärjestelmä kuuden levyn CDsoittimella on sijoitettu ohjaamoon luomaan oikeaa Accordilla ajoon sopivaa tunnelmaa. Mukavuutesi varmistavat korkeatasoisella nahalla verhoillut istuimet. Huomaat rentoutuvasi, kun painat selkäsi istuimeen, joka tukee sitä kiitettävästi. Tämä kokonaisvaltaisen mukavuuden ja ergonomian yhdistelmä auttaa sinua keskittymään kaikkein tärkeimpään tiehen.

12 21 22 SISÄTILAT LÖYDÄ, NÄE, KOMMUNIKOI Edistyksellinen DVD-satelliittinavigaattori välittää sinulle kaiken aikaa myös ajan tasalla olevaa tietoa liikenteestä. Innovatiivisen ääniohjausjärjestelmän ansiosta voit pyytää neuvoa reitistä yksinkertaisesti kysymällä ääneen englanniksi. Tämä onnistuu, koska navigaattorisi tunnistaa äänesi. Navigaattori ohjaa sinua sekä äänen että kuvan avulla, missä ikinä oletkin ja mihin tahansa oletkaan menossa. Nopeusmittarin alapuolelle sijoitettu monitoiminäyttö puolestaan pitää sinut ajan tasalla auton sisä- ja ulkopuolen tapahtumista. Ohjauspyörään sijoitettujen katkaisimien avulla voit nopeasti katsoa eri näyttöjä, joista selviävät polttoaineenkulutus, ulkolämpötila, jäljellä oleva matka, seuraava huolto ja paljon muuta. Bluetooth langaton matkapuhelinyhteys suo sinulle mahdollisuuden puhua auton etukaiuttimien ja mikrofonin kautta. Näkökenttääsi laajentaa peruutuskamera, joka auttaa sinua näkemään pysäköidessä, mitä auton takana on.

13 23 24 SISÄTILAT MUUTAMME ÄLYKKÄÄT IDEAT MUKAVUUDEKSI Kuvittele istuin, joka tuntee ja muistaa sinut, jonka muistissa ovat mieleisimmän ajoasentosi säädöt. Yhdellä napin painalluksella muistilla varustettu kuljettajan istuin säätyy täydelliseen asentoon matkan aloittamiseksi. Takana on istuin, jonka epäsymmetrisesti jaettu selkänoja tarjoaa monta ratkaisua parhaaseen tilankäyttöön. Matkustamon hiljaisuuteen vaikuttavia yksityiskohtia ovat muun muassa kelluva apurunkorakenne ja äänieristetyt matot, joiden avulla matkanteko on hiljaisempaa. Samaan aikaan edistyksellinen kaksoisilmastointi on integroitu satelliittinavigaattoriin, jotta se saa tiedon auringon asennosta autoon nähden ja voi tämän tiedon avulla säätää itsensä kaikki tämä jotta sinä saavuttaisit täydellisen mukavuuden.

14 25 26 SISÄTILAT KUINKA TILA SUUNNITELLAAN? Uudessa Accord Tourer -mallissa on 406 litran tavaratila, jonka käyttömukavuus ja muunneltavuus ovat vertaansa vailla. Kuormattavuusratkaisumme perustuu enemmän tehokkaaseen suunnitteluun kuin tilan kokoon. Takaistuin voidaan taittaa kätevästi alas tai työntää taaksepäin siten, että saadaan lisää jalkatilaa. Lisäksi takaistuin on jaettavissa osiin, mikä lisää kuljetusmahdollisuuksia ja istumapaikkavaihtoehtoja. Yksiotteisen mekanismin avulla takaistuimet voidaan kääntää alas myös erikseen, jolloin tavaratilan lattiasta tulee täysin tasainen. Tavaratilassa on lastin kiinnikkeet, kuormaverkko, näkösuoja ja piilolokero arvoesineitä varten.

15 27 28 TURVALLISUUS KUINKA IDEOIDEN VIRTA MUUTETAAN LUJIKSI RATKAISUIKSI? Voidaksemme taata parhaan mahdollisen turvallisuuden, rakensimme maailman ainoan turvalaboratorion, missä törmäyksiä voidaan tehdä missä kulmassa tahansa. Jatkuvan rajun testauksen ja analysoinnin tulokset näkyvät uudessa Accordissa. Edistyksellinen ACE-turvakori (Advanced Compatibility Engineering) on nyt tehty 42 prosenttisesti suurlujuusteräksestä, joka auttaa pitämään törmäysenergian matkustamon ulkopuolella. Ja luja kori pysyy törmäyksen sattuessa paremmin muodossaan suojaten sinua ja matkustajia vahingoittumiselta.

16 29 30 TURVALLISUUS KONTROLLOITUA TURVALLISUUTTA Väistämättömän törmäyksen sattuessa Accordin kattava turvavarustus suojaa sinua. Etu- ja sivuturvatyynyjä ohjaa älykäs SRSjärjestelmä (Supplemental Restraint System), joka tunnistaa törmäyksen suunnan ja voimakkuuden ja käyttää turvatyynyjä sen mukaan. Kolmipiste ELR-turvavyöt (Emergency Locking Retractor), joissa on esikiristimet ja voimanrajoittimet, pitävät sinut ja etumatkustajan tiukasti istuimissa. Aktiiviset pääntuet liikkuvat eteenpäin törmäyksen tullessa takaapäin suojaten niskaa ja vähentäen siten niskavamman todennäköisyyttä. Olemme ajatelleet myös sitä, kuka matkustaa kuljettajan vieressä. Turvatyyny voidaan kytkeä lastenistuimen yhteydessä pois käytöstä. Lisäksi takaistuimelle lastenistuimen kiinnityspisteen lähistölle on sijoitettu lukko, jonka avulla pääsee hätätilanteessa tavaratilaan. Virta-avain sijoitetaan lukkoon ja käännetään, niin takaluukku aukeaa.

17 31 32 MUOTOILUN YKSITYISKOHDAT 1 & 2. PERUUTUSKAMERA Näet taakse rekisterikilven kehykseen sijoitetun kameran avulla, jonka 138 x 91 asteen kuva näkyy satelliittinavigoinnin näytöllä 3. ETUSUMUVALOT Lisäävät näkyvyyttä kaikkein vaikeimmissa sääolosuhteissa. 4. PYSÄKÖINTIANTURIT EDESSÄ JA TAKANA Neljä anturia sekä etu- että takapuskurissa varoittavat äänimerkin välityksellä, mikäli jokin esine tai vastaava on liian lähellä. 5. ETUSÄLEIKKÖ Uusi muotoilu korostaa tyylikästä kokonaisuutta PERUUTETTAESSA SISÄÄN JA ALAS KÄÄNTYVÄT ULKOTAUSTAPEILIT Ulkotaustapeilit saa ahtaassa paikassa tai pysäköitäessä koria vasten, lisäksi oikea peili säätyy näyttämään alas, kun kytketään peruutusvaihde, jolloin auto on helpompi sijoittaa juuri haluttuun paikkaan. 7. ULKOTAUSTAPEILIT INTEGROIDUIN LED- SUUNTAVALOIN Auttavat muita kuljettajia huomaamaan aiemmin aikeesi kääntyä tai vaihtaa kaistaa. 8. SADETUNNISTIN Kytkee tuulilasinpyyhkimet ja säätää niiden nopeutta tarpeen mukaan pitäen koko ajan tuulilasin puhtaana. 9. AJOVALOJEN PESURIT Ajovalot puhdistetaan korkeapainesuihkulla, mikä parantaa näkyvyyttä huonoissa olosuhteissa. 10. KAASUPURKAUSVALOT (HID) High Intensity Discharge Xenon ajovalot ovat kirkkaammat, tehokkaammat ja kestävät pidempään. Ne myös lisäävät näkyvyyttä yöllä ja kuluttavat vähemmän energiaa. 11. KAKSOISPAKOPUTKET Kilpa-autojen tyyliset pakoputket korostavat urheilullista tyyliä

18 33 34 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT Kojelaudassa on helppokäyttöinen 7 tuuman näyttö Löydät tarkan sijainnin yhdysrakenteisten Euroopan karttojen ja GPS-järjestelmän ansiosta Anna sijainti selkeitä ajo-ohjeita varten Erilaisten kohdevaihtoehtojen ansiosta löydät parhaan reitin Helpot ja selkeät valikkokohdat Yhteys Bluetooth -palveluihin varmistaa turvalliset puhelut KÄTEVÄSTI SIJOITETTU Vanha sanonta toteaa, että perillepääsy on puoli voittoa. Me Hondalla uskomme kuitenkin, että jokaisen matkan pitää olla ilo, mistä matkan etenemistä aktiivisesti seuraava satelliittinavigaattori on oiva todiste. Valitsimen avulla voit helposti selailla eri valikoita. Voit katsella matkan etenemistä, säätää radion voimakkuutta tai valita sopivan lämpötilan ohjaamoon. Uusi Bluetooth tarjoaa täydellisen käytön helppouden ja joustavuuden. Kytkemällä Bluetooth -puhelimen yhteys muodostuu automaattisesti, kun käynnistät auton. Puhelimen tiedot voidaan helposti siirtää auton järjestelmään, jolloin voit tarkastella niitä satelliittinavigaattorin näytön kautta. Järjestelmän avulla jopa puhelinsiirrot ja numeroiden uudelleenvalinnat sujuvat yksinkertaisesti ja turvallisesti.

19 35 36 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 1. SATELLIITTINAVIGAATTORIN NÄYTTÖRUUTU Reagoi äänikomentoihin parhaan reitin löytämiseksi. 2. MONITOIMINÄYTTÖ LCD-monitoiminäytön avulla pääset lukuisiin valikoihin, joista selviävät auton kulutus, matkan aikana käytetty polttoaine, hetkellinen kulutus, kuinka pitkälle polttoaine riittää ja turvavöiden käyttö. 3. KORKEALUOKKAINEN ÄÄNENTOISTO Yhdistää kymmenen kaiutinta mukaan lukien sub-wooferin, nopeuden mukaan tapahtuvan äänenvoimakkuuden säädön ja erillisen vahvistimen. 4. SÄHKÖLÄMMITTEISET ETUISTUIMET Kuljettajan ja etumatkustajan istuimessa on kaksivaiheinen lämmitys. 5. MUISTILLA VARUSTETTU ISTUIN Kahden ohjelmoitavan muistipaikan ansiosta kaksi ajajaa voi sijoittaa istuimeen mielisäätönsä yhdellä napin painalluksella. 6. AJONHALLINTAJÄRJESTELMÄ (VSA) Vakiovarusteisiin kuuluva ajovakauden hallintajärjestelmä, joka ehkäisee auton luisumista KAISTAVAHTI (LKAS) Kaistavahdin katkaisimet on sijoitettu kätevästi ohjauspyörään. 8. AKTIIVINEN TÖRMÄYKSEN VAROITUSJÄRJESTELMÄ (CMBS) Varoitusjärjestelmä arvioi törmäyksen todennäköisyyden ja auttaa kuljettajaa välttämään sen. 9. IPOD ADAPTERI Keskihansikaslokeroon sijoitettuun liittimeen voit kytkeä ipod, MP3 tai vastaavan USB-kaapelilla varustetun soittimen ja käyttää sitä Accordin audiojärjestelmän avulla. 10. KOKOONTAITETTAVA AVAIN Helppo tapa kuljettaa avaintasi, jossa on kolme nappia joilla lukitset tai avaat auton tai avaat takaluukun. 11. SÄÄDETTÄVÄ OHJAUSPYÖRÄ Ohjauspyörän laaja korkeus- ja etäisyyssäätö auttavat sinua parhaan mahdollisen ajoasennon löytämisessä. 12. BLUETOOTH Voit käyttää matkapuhelintasi turvallisesti ajon aikana

20 37 38 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 1. MUKITELINEET EDESSÄ JA TAKANA Lisää tilaa, johon kuuluvat erikokoisten astioiden säilytykseen soveltuvat kaksoismukitelineet. 2. AURINKOLASIKOTELO Pidä aurinkolasit turvallisessa paikassa ulottuvillasi. 7. KESKIKYYNÄRNOJA Säädettävän kyynärnojan alta löytyy tilava säilytyslokero. 8. JÄÄHDYTETTÄVÄ HANSIKASLOKERO Juomat pysyvät toiveesi mukaan lämpiminä tai kylminä ilmastointilaitteen avulla. 3. KULJETTAJAN ISTUIMEN LEHTITASKU Kuljettajan istuimen selkänojassa on kätevä verkkotasku. 4. TAVARATILA Voit kuormata ja kuljettaa runsaan määrän tavaraa 406 litran kokoisessa tavaratilassa. Mikäli tarvitset vielä enemmän tilaa, käännät vain takaistuimen selkänojan eteenpäin jolloin tavaratila kasvaa merkittävästi. 5. ALUMIINISET POLKIMET Erikoispolkimet antavat hyvän tuntuman. 6. RAITISILMAKANAVAT TAAKSE Tehokkaan lämmitys- ja tuuletusjärjestelmän mukavuus korostuu viileää ilmaa taakse välittävien suulakkeiden avulla SÄHKÖINEN KATTOLUUKKU Tuo matkustamoon lisää valoa ja tilan tuntua yhdellä napin painalluksella. 10. AUTOMAATTIVAIHTEISTON SIIVEKKEET Ohjauspyörään sijoitetut vaihteiston siivekkeet auttavat kuljettajaa vaihtamaan irroittamatta käsiään ohjauspyörästä (automaattivaihteiston yhteydessä) 11. MATKUSTAJAN TURVATYYNYN KYTKIN Poistamalla käytöstä matkustajan sivuturvatyynyt varmistat lapsen turvallisuuden etumatkustajan istuimella. 12. NÄKÖSUOJA Tavaratilan päälle voidaan vetää näkösuoja, jos kuorma halutaan kätkeä uteliailta katseilta

21 39 40 LISÄVARUSTEET RÄÄTÄLÖI UNELMASI Yksilöi oma Accordisi lisäämällä persoonallisia varusteita sen mukavuuteen, suorituskykyyn ja ajettavuuteen. Täydellisen lisävarustevalikoiman löydät osoitteesta: MUOTOILUSARJA Kilpa-autoilu on osa perinnettämme. Sen takia muotoilijamme lisäävät mielellään autoihimme niin paljon urheilullisuutta kuin mahdollista ja sitä voi lisätä vielä jälkeenpäin etu-, takaja helmaspoilerit sisältävän muotoilusarjan avulla, joka tekee Accordista vielä rataautomaisemman. Kuvan autossa 18-tuumaiset sigmakevytmetallivanteet. Korin takaosan muotoilu parantaa turvallisuutta ja luo tyylikkään vaikutelman (mallissa on urheilullinen takapuskuri ja -spoileri) Vauhdikas etupuskuri tekee Accordista entistä urheilullisemman (mallissa on lisävarusteena saatava urheilullinen etusäleikkö)

22 41 42 LISÄVARUSTEET Takaosan alaspoilerit luovat tyylikkään vaikutelman uuteen Accordiin (mallissa on takaosan alaspoilerit) Vauhdikas etupuskuri tekee uudesta Accordista entistä urheilullisemman (mallissa on lisävarusteena saatava urheilullinen etusäleikkö)

23 43 44 LISÄVARUSTEET 1. HONDAN KOMPAKTI SATELLIITTINAVIGAATTORI Reitti on selvä kompaktin kannettavan navigaattorin avulla. Euroopan kartat ja englanninkielinen ääniohjausmahdollisuus kuuluvat vakiovarusteisiin. 2. VAIHDEKEPIN NUPPI 6MT Nahkapäällysteisellä vaihdekepin nupilla saat paremman otteen ja kilpa-automaista tunnelmaa TUUMAISET QUARTZ KEVYTMETALLIVANTEET TUUMAISET SIGMA KEVYTMETALLIVANTEET TUUMAISET DELTA KEVYTMETALLIVANTEET 9. LATTIAMATOT ELEGANCE Suojaavat lattioita ja pitävät matkustamon tyylikkäämpänä. 3. NÄYTTÖRUUDUT TAAKSE Takaistuimesta voi tehdä todellisen viihdekeskuksen. Seitsemän tuuman näyttöruudut tulevat pelaamisen mahdollistavilla USB-kytkennöillä varustetun DVD-soittimen kanssa. Kuulokkeet takaavat puolestaan rauhan muille autossa olijoille KYNNYSLISTA Lisää autoosi ylimääräinen annos tyyliä kiillotetuilla teräksisillä kynnyslistoilla SISUSTUSPAKETTI Lisää ohjaamon urheilullista tunnelmaa harjatusta teräksestä valmistetuilla paneeleilla ja ovikatkaisimilla

24 45 46 LISÄVARUSTEET TOURER 1 & 2. TAVARATILAN MATTO Tuftattu käännettävä matto, jonka kääntöpuoli on kumipintainen ja reunat nupukkia (Black tai Grayge). 3. TAVARATILAN POHJALEVY 4. KUORMAVERKKO 5. KUORMAHIHNAT Säädettävät hihnat estävät irrallisten matkatavaroiden liukumisen tavaratilassa. 6. TAVARAVERKKO Kiinnitettävä verkko laukkujen, kirjojen ja vastaavankokoisten tavaroiden turvalliseen säilytykseen TAKALUUKUN KYNNYSUOJAMATTO Honda-logolla varustettu matto suojaa takapuskuria, kun tavaroita lastataan ja puretaan. 8. LATTIALEVY YLEMPI JA ALEMPI Suojaa tavaratilan pohjan alla olevaa tilaa ja tuo lisää säilytystilaa. 9. LATTIALEVY ALEMPI Suojaa tavaratilan pohjan alla olevaa tilaa ja tuo lisää säilytystilaa. 10. KOIRAVERKKO JA TAVARATILAN JAKAJA Tämän lisävarusteen avulla voit hyödyntää tavaratilaa mahdollisimman tehokkaasti edellyttää koiraverkon asentamista. 11. VÄLIVERKKO Pikalukolla kiinnitettävä verkko, joka pitää matkatavarat turvallisesti paikoillaan

25 47 48 SANASTO ABS Anti-lock Braking System eli lukkiutumattomat jarrut estävät pyöriä lukkiutumasta kun jarrutetaan voimakkaasti tai tehdään hätäjarrutus. Näin auto ei lähde luistamaan märällä tai liukkaalla kelillä ja sen ohjattavuus säilyy koko jarrutuksen ajan. Mukautuva vakionopeussäädin (ACC) ACC käyttää jäähdyttäjän säleikköön sijoitetulta tutkalta saamaansa tietoa välimatkasta edellä ajavaan ja vertaa sitä oman auton nopeuteen. Sen lisäksi, että ACC säilyttää asetetun nopeuden, se pystyy automaattisesti säätelemään oman auton nopeutta ja välimatkaa edessä samalla kaistalla ajavaan. Näin se vähentää pääteillä kuljettajan tehtäviä lisäten mukavuutta ja turvallisuutta. ACC toimii vain, kun seuraavat ehdot täyttyvät: - oman auton nopeus on asetettu 30 ja 180 km/h välille - ACC on kytketty käyttöön Edistyksellinen turvallisuussuunnittelu (ACE) Accordiin on suunniteltu innovatiivinen runkorakenne vähentämään edestä matkustajiin kohdistuvia voimia nokkakolarissa. Accordin Advanced Compatibility Engineering (ACE) turvasuunnittelu hajottaa ja vähentää törmäysvoimia levittäen ne laajalle alalle ja pitäen ne siten pääosin ohjaamon ulkopuolella, mikä lisää matkustajien turvallisuutta. Lisäksi ACE:n törmäysvoimia hajottava vaikutus vähentää erikokoisten ajoneuvojen vaikutusta suojaten myös mahdollisesti kevyempää vastapuolta. Aerodynamiikka Aerodynamiikalla tarkoitetaan auton korin kykyä halkoa ilmaa tai siis vastusta, kun auto on liikkeessä. Mitä alhaisempi ilmanvastuskerroin (Cd) on, sitä aerodynaamisempi korin muoto on. Hyvä aerodynaaminen muoto pienentää polttoaineenkulutusta, vähentää melua ja pitää auton paremmin tiessä. Kun ilmanvastuskerroin kerrotaan auton otsapinta-alalla saadaan auton ilmaa vastustava määrä. Bluetooth Bluetooth Hands Free - puhelinjärjestelmän avulla kuljettaja voi soittaa ja vastaanottaa puheluita irrottamatta käsiään ohjauspyörästä. Ohjauspyörän katkaisimien avulla käytettävät auton kaiuttimet ja mikrofonit takaavat, että puhuminen on turvallista ajon aikana. Hätäjarrutustehostin Jos joudut tekemään hätäjarrutuksen, järjestelmä havaitsee nopean polkimen liikkeen ja välittää jarruille automaattisesti täyden jarrupaineen, mikä tehostaa jarrutusta ja lyhentää jarrutusmatkaa. Aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä (CMBS) CMBS on suunniteltu erityisesti varoittamaan kuljettajaa mahdollisesta törmäyksestä ja mikäli kolari on väistämätön vähentämään sen vaikutuksia jarruttamalla automaattisesti. Järjestelmän silmänä on Accordin jäähdyttäjänsäleikköön sijoitettu tutkan vastaanotin. Se lähettää jatkuvasti signaalia ja arvioi sen palautumista. Jos järjestelmä havaitsee tiellä auton tai muun esteen, se mittaa välimatkan ja lähestymisnopeuden. Mikäli lähestymisnopeus vaikuttaa liian suurelta, järjestelmä varoittaa kuljettajaa vilkuttamalla kojelaudassa valoa ja antamalla äänimerkin. Mikäli kuljettaja ei reagoi alentaakseen nopeutta, järjestelmä nykäisee pari kertaa kuljettajan turvavyötä ja jarruttaa kevyesti. Kun törmäys on järjestelmän mielestä väistämätön eikä kuljettaja ole vieläkään ryhtynyt toimiin sen estämiseksi, järjestelmä kiristää etuturvavyöt ja jarruttaa voimakkaasti. Tämä automaattinen toiminto on suunniteltu vähentämään törmäysnopeutta ja sen kautta pienentämään ajoneuvojen vaurioita ja loukkaantumisriskiä. CO 2 Pakokaasuista etenkin hiilidioksidin uskotaan olevan yksi syy niin sanottuun kasvihuoneilmiöön. Mitä alhaisemmat CO2-päästöt, sitä parempi ympäristölle. Yhteispaineruiskutus Yhteispaineruiskutusdieselmoottorissa on tila, johon korkeapuristeinen polttoaine kerätään lähelle sylinterikantta. Tämän ansiosta polttoaine saadaan ruiskutettua palotilaan erittäin nopeasti hyvin suurella paineella. Lisäksi paineistuksen ansiosta polttoaine on hyvin hienojakoista, minkä vuoksi se palaa tehokkaammin. Näin moottori kuluttaa vähemmän, on hiljaisempi ja sen päästöt ovat alhaisemmat. Kaksoistukivarsijousitus Tällä jousituksella saadaan pyörien liikettä ajon aikana kontrolloitua mahdollisimman hyvin. Tuloksena on auton tarkka ja ennustettava käytös sekä vähäisempi korin kallistelu jarrutuksissa ja kaarteissa. Kaksoistukivarsia käytetään hyvin paljon kilpa-autoissa. Elektroninen jarruvoiman jako (EBD) Tämä järjestelmä toimii yhdessä lukkiutumattomien jarrujen kanssa analysoiden auton painonjakaumaa ja automaattisesti tasaa jarrupainetta eteen ja taakse niin, että auton suuntavakavuus säilyy jarrutuksen aikana. Elektroninen kaasupoljin (ETCS tai Drive-by-wire) Mekaaninen linkki kaasupolkimen ja moottorin välilä on korvattu anturilla, joka huomioi kaasupolkimen liikkeet ja syöttää saamansa ohjeet suoraan moottorin ohjausjärjestelmään. Tämän ansiosta reagointi on nopeampaa ja joustavampaa ja auton kulutus alenee. Ergonomia Ergonomia on työtilan, tässä tapauksessa auton ohjaamon, suunnitteluun sovellettu tieteenala. Tavoitteena on maksimoida työntekijän mukavuus ja turvallisuus. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa hallintalaitteiden ja mittarien sijoittamista niin, että niitä on mahdollisimman helppo käyttää ja seurata. Ergonomiaan kuuluu istuin, jonka pitää estää kuljettajaa väsymästä tai tuntemasta oloaan epämukavaksi. Mukautuva logiikka Accordin viisivaihteiseen automaattiin on rakennettu älykäs järjestelmä. Kun vaihteistoa käytetään täysautomaattisena, mukautuva logiikka tunnistaa kuljettajan ajotyylin ja tien rakenteen. Vaihteisto valitsee niiden mukaan välityksen miellyttävään etenemiseen. Järjestelmän ylivoimaisuus tulee esiin etenkin mäkisellä ja mutkaisella tiellä. Kaasupurkausvalot (HID) Kaasupurkausvaloissa käytetään polttimon sijasta sinetöityä kaasupurkauslamppua, jossa on ksenon kaasua. Sähköinen lataus kulkee kaasun läpi ja tuottaa tasaisen valkoisen valon, jonka voimakkuus on paljon suurempi kuin halogeenivalossa, minkä ansiosta valoteho ja näkyvyys ovat paremmat. i-dtec Hondan uusi i-dtec-moottori, jossa I tarkoittaa älykästä (intelligent) on uuden sukupolven dieselmoottori, jossa käytetään viimeisintä yhteispaineruiskutus- ja muuttuvasiipisen ahtimen tekniikkaa. Sen ansiosta uusi moottori on merkittävästi hiljaisempi, hienostuneempi ja tehokkaampi sekä samalla taloudellisempi kuin perinteiset dieselit. i-vtec Yhdistämällä VTEC ja VTC saadaan tehokkaampi moottori, enemmän suorituskykyä ja samalla pienempi kulutus ja vähäisemmät päästöt. Kaistavahti (LKAS) Järjestelmä tunnistaa tien reunaviivat sisätaustapeilin juureen asennetun C- MOS-kameran avulla. Sen jälkeen järjestelmä laskee optimiohjausvoiman, jolla auto pysyy keskellä kaistaa ja välittää tuon voiman ohjauspyörälle pitääkseen auton kaistalla. Jatkuva varoitusääni alkaa soida, mikäli auto on ylittämässä kaistamerkinnän. Kaistavahti (Lane Keep Assist System) on toiminnassa, kun seuraavat ehdot täyttyvät: -tiellä on kaistamerkintä vasemmassa ja oikeassa reunassa (merkinnät ovat selvät ja näkyvät) -ajetaan moottoritiellä tai vastaavalla -kuljettaja pitää kiinni ohjauspyörästä; mikäli järjestelmä ei tunne kuljettajan ohjaavan, se kytkeytyy pois toiminnasta -suuntamerkki ei ole kytkettynä -kuljettajan ohjausvoima ei osoita tarkoituksellista kaistanvaihtoa Vääntövoima Vääntövoimalla tarkoitetaan vääntävää tai pyörittävää voimaa. Esimerkiksi kun kiristät ristikkoavaimella pyörän pulttia, käytät vääntövoimaa. Mitä ulompaa ristikkoavainta pidät kiinni, sitä enemmän voimaa käytät. Moottorin alhaisilla käyntinopeuksilla vääntövoima on kyky vastata välittömästi ja voimakkaasti kuljettajan toiveisiin. Moottorin käyntinopeuden kasvaessa vääntövoiman merkitys vähenee tehon kasvaessa tärkeämmäksi. VTC Variable Timing Control). Muuttaa imupuolen nokka-akselin ajoitusta kampiakseliin nähden eri moottorin käyntinopeuksilla ja rasituksilla. Tällä tavalla optimoidaan sylintereihin menevä ilma/polttoaineseos, mikä lisää vääntöä ja suorituskykyä niin, että 90 % suurimmasta vääntömomentista on käytössä jo käyntinopeudella 3000 r/min (bensiinimoottorit). VTEC (Variable Valve Timing ja Lift Electronic Control). Muuttaa venttiilin aukeamismäärää ja sen kestoa jokaisella tahdilla kaikissa sylintereissä. Tuloksena on paras mahdollinen palaminen kautta koko käyntinopeusalueen. Sen myötä polttoaineenkulutus ja päästöt alenevat, vaikka moottori on voimakkaampi kuin ilman tätä järjestelmää. Muuttuvasiipinen ahdin Ahtimissa käytetään siipiä painamaan ilmaa sylintereihin. Tämä kasvattaa ilman happipitoisuutta, parantaa palamista ja lisää voimaa. Uudessa i-dtec-moottorissa käytettävässä ahtimessa on kääntyvät siivet, joiden kulma riippuu siitä, kuinka voimakkaasti painat kaasupoljinta. Mitä enemmän painat, sitä enemmän ilmavirtaa kasvatetaan. Näin saadaan nopea, pehmeä kiihtyvyys, josta on poistettu lähes kokonaan turboviive. Vehicle Stability Assist (VSA) VSA eli suomennettuna ajovakaudenhallintajärjestelmä auttaa pitämään Accordin oikeassa suunnassa kaikissa olosuhteissa, sillä se korjaa mahdollisen alitai yliohjautuvuuden. Järjestelmä tarkkailee kaiken aikaa auton nopeutta, kaasupolkimen asentoa, yksittäisten pyörien nopeutta, ohjauspyörän kulmaa, pitkittäisiä ja sivuttaisia g-voimia ja havaitsee välittömästi uhkaavan yli- tai aliohjautuvuuden. Tarvittaessa VSA automaattisesti leikkaa moottorin tehoa ja käyttää ABS-järjestelmää jarruttaen tilanteen mukaan yksittäisiä pyöriä, kunnes tilanne on korjattu. Järjestelmä reagoi niin nopeasti, että uhkaava tilanne on yleensä ohi ennen kuin kuljettaja on edes huomannut, että sellainen on syntymässä. Satelliittinavigaattori ääniohjauksella Satelliitteihin linkitetty DVD-pohjainen navigaattori antaa ohjeet käännös käännökseltä puheena sekä kartalla aina määränpäähän saakka. DVD sisältää myös paljon muuta tietoa, kuten huoltoasemat, ravintolat ja vastaavat, mikäli tarvitset niitä vieraalla paikkakunnalla. Järjestelmä tunnistaa 550 käskyä, jotka kattavat myös audion ja ilmastointilaitteen toiminnan. Kuljettaja voi siis tehdä säädöt ja antaa ohjeet irrottamatta käsiään ohjauspyörästä. Perävaunun hallintajärjestelmä (TSA) TSA tekee työtä yhdessä ajonvakautuksen (VSA) kanssa ja on suunniteltu lisäämään turvallisuutta perävaunua vedettäessä. Lukuisten ajonvakautuksen anturien avulla TSA havaitsee heti, mikäli perävaunu on aloittamassa heiluriliikkeen, ja estää sen ikään kuin ennakolta vetoauton pyöriä jarruttaen.

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Civic. 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic. 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-ovinen A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Civic 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-ovinen A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

UUSI SANKARI HYBRIDIEN

UUSI SANKARI HYBRIDIEN CR-Z VISION IMPOSSIBLE Soichiro Honda uskoi unelmiinsa. Hän aloitti uransa autokorjaamon harjoittelijana ja rakensi ensimmäisen Hondan vuonna 1948. Se oli yksinkertainen kaksitahtimoottorilla varustettu

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Sedan & Tourer Ensivaikutelma on tärkein 02 03 Uusi vuosimallin 2009 Accord Sedan ei ole upea auto vain kokonsa ja ylellisen sisustuksensa ansiosta. Se säteilee ympärilleen tarjoamaansa

Lisätiedot

Accord. Sedan ja Tourer. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Accord 05/11/TH11104FI

Accord. Sedan ja Tourer. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Accord 05/11/TH11104FI Accord Sedan ja Tourer Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

Insight. Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme.

Insight. Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme. Insight Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme. Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Autojen varustelu vaihtelee mallikohtaisesti.

Lisätiedot

Honda Civic 5d lisävarusteet

Honda Civic 5d lisävarusteet Honda Civic 5d lisävarusteet Eleganssia Sisätilat Pukeudu parhaimpiisi ja vie Honda Civicisi kaupunkikierrokselle. Hondan urheilullista luonnetta korostavat Tee itse oma unelma-autosi lisävarusteet vetävät

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi Uusi Honda CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

HePon ryhmäajokoulutus Ajomuodostelmat

HePon ryhmäajokoulutus Ajomuodostelmat HePon ryhmäajokoulutus 9.4.2011 Ajomuodostelmat Peesaus Edellä ajavaan etäisyys 30 cm Kovissa nopeuksissa parikin metriä jo auttaa Älä aja renkaat limittäin Pidä veto koko ajan päällä Älä kiihdytä ja rullaa

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Ennakoi.Tiedät kyllä miksi. Förutse. Du vet nog varför.

Ennakoi.Tiedät kyllä miksi. Förutse. Du vet nog varför. Ennakoi.Tiedät kyllä miksi. Förutse. Du vet nog varför. Matti Järvinen 29.1.2008 Liikenneturvallisuustavoite 800 12 edellisen kk:n aikana kuolleet 700 600 500 400 Tavoite: alle 250 tieliikennekuolemaa

Lisätiedot

CR-V Soichiro Honda Honda Motor Europe Finland

CR-V Soichiro Honda Honda Motor Europe Finland CR-V Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat

Lisätiedot

Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k , TP02S-D EVTEK

Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k , TP02S-D EVTEK Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k0201291, TP02S-D EVTEK 12.1.2004 Asko Kippo Automaatiotekniikka EVTEK AUTOMAATTIVAIHTEISTO Tiivistelmä Vaihteisto on auton tärkein osa moottorin ja korin rinnalla. Tässä raportissani

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

M{ZD{ CX _15R1_CX3_V3_COVERS.indd /05/ :22:22

M{ZD{ CX _15R1_CX3_V3_COVERS.indd /05/ :22:22 M{ZD{ CX-3 3 4 5 6 7 8 9 LAADUN TUNTU 10 11 12 13 MZD CONNECT OSAA MYÖS SUOMEA *MZD Connect on edistyksellinen Bluetooth@ -tieto/ viihdejärjestelmä. Voit yhdistää älypuhelimesi osaksi autoa; yhteystiedot,

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi)

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) q LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI LÄPI! Se sisältää tärkeää tietoa turvallisuudesta. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) KÄÄNNÖS ALKUPERÄISESTÄ OHJEESTA TUOTTEEN KUVAUS 1 1. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) SÄHKÖPOLKUPYÖRÄT

Lisätiedot

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan voimansiirtolinjaan liittyvät parametrit. Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Johdanto

Lisätiedot

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu LEHDISTÖTIEDOTE 15.04.2013 PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu Peugeot on piirtänyt jo vuosikymmenten ajan nimensä vahvasti autourheilun historiaan. Nimeä ovat olleet mukana kaivertamassa myös monet suomalaiskuljettajat

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

Käyttöetu. Autoveroton ohjehinta, (alv 22%)

Käyttöetu. Autoveroton ohjehinta, (alv 22%) Mazda6 Business ohjehinta,, n lisähinta SDN 2.2TD LP Classic Business 4d UG1 610 445 21 900,00 6 038,16 27 938,16 450,00 125,59 575,59 147 SDN 2.2TD MP Elegance Business 4d UH1 630 465 23 278,00 6 422,68

Lisätiedot

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX SÄHKÖINEN AJOPÄIVÄKIRJA Tähän esitteeseen on koottu vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät

Lisätiedot

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE Kiitos, että hankit ilmastointilaitteemme. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolella ennen ilmastointilaitteen käyttöä. SISÄLTÖ Kauko-ohjaimen käsittely...2

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT auttaa kuljettajaa ylläpitämään tasaisen ja polttoainetta säästävän ajovauhdin. Järjestelmä säätelee nopeutta automaattisesti ja pitää sen kuljettajan valitsemana.

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Finland lehdistötiedote 14.1.2016 IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Company, Etelä-Korean suurin autonvalmistaja, on esitellyt vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävän

Lisätiedot

NISSAN MICRA SHIFT_. Johdanto Ihastu - ja rakastu Mitä se kätkee sisäänsä? Katujen tähti Täydellisen viimeistelty ja aina askelen edellä Tulosta Sulje

NISSAN MICRA SHIFT_. Johdanto Ihastu - ja rakastu Mitä se kätkee sisäänsä? Katujen tähti Täydellisen viimeistelty ja aina askelen edellä Tulosta Sulje NISSAN MICRA SHIFT_ TRENDIKKÄÄSTI MATKAAN SE ON YKSINKERTAISESTI TYYLIKÄS JA NOPEA KATUJEN UUSI TÄHTI ON SYTTYNYT. 2 3 IHASTU JA RAKASTU KURVAILE TYYLILLÄ: MICRA ELLE ON TÄYDELLINEN ASUSTEESI KAUPUNGIN

Lisätiedot

KANNUSTAA LIIKKUMAAN

KANNUSTAA LIIKKUMAAN XACT Xact 3 XACT Monipuolisesta ja ergonomisesta Xact-oppilastuolista on nyt saatavana kaksi kokoa Xact ja Xact Start. Se tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää koko koulussa, aina esikoululuokista opettajainhuoneeseen,

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

FR-V. Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda

FR-V. Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE Kuvittele lattia, joka tuo luonnon kauneuden ja alkuperäisyyden tiloihisi. Lattia, joka säteilee lämpöä, valoa ja rauhaa. Ajattele täydellistä

Lisätiedot

Saab varastontyhjennyskampanja 2011

Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab VM94-98 Osanumero Tuote Automalli Vuosimalli Moottorit ja niiden osat Vaihteistot 4611984

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

VOLVO XC90 quick guide

VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrak -avolava-auto ihastuttaa uudenaikaisella muotoilullaan Tehokkaat uudet Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorit

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

Honda Motor Europe Finland

Honda Motor Europe Finland UUSI CIVIC These specification details do not apply to any particular product which is supplied or offered for sale. The manufacturers reserve the right to vary their specifications, including colours,

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

XF g/km l/100km XF SPORTBRAKE. Urheilullinen korisarja. JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014

XF g/km l/100km XF SPORTBRAKE. Urheilullinen korisarja. JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014 JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014 mallivuosi 2015 Ohjehinta alv 24% Arvioitu autovero Kokonaishinta CO2 Vapaa autoetu 2014 Käyttöetu 2014 EU-kulutus yhd. XF g/km l/100km 2.2 i4 Td 163 Business

Lisätiedot

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet Autoclip 223 Nauti luonnosta, vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa, lähde vaikka lomalle! Stigan robottiruohonleikkurit pitävät huolen nurmikostasi itsenäisesti, uskomattomalla lopputuloksella. Autoclip

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA CITROËN C4 ULKOMUODOLTAAN VAHVA UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA Citroën C4:n vankka ulkomuoto antaa ensi silmäyksellä vaikutelman jämäkkyydestä ja laadusta. Sen keula uusittuine ajovaloineen on heti

Lisätiedot

Dacia Stepway. Dacia Sandero.

Dacia Stepway. Dacia Sandero. 2014-03 Dacia. Dacia Sandero. Lisävarustehinnasto. www.dacia.fi Keskity oleelliseen. Keskikyynärnoja 8201371987 161 Pysäköintitutka taakse 8201322684 294 Hälytin 8201302687 350 Roiskeläppäsarja, yleismalli,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

Unleash the Potential

Unleash the Potential Unleash the Potential HEVOSTEN KILPAKÄRRYT STAR MASTER ja PRO STAR MASTER Voimakkaasti nostattavat jenkkikärryt Star Master on voimakkaasti nostattava, ns. jenkkikärry jossa hevosen nostatus ja kärryn

Lisätiedot

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista Umpikoria pidetään yleensä vääntöjäykkänä. Avattavilla sivuseinillä varustettua umpikoria on kuitenkin pidettävä vääntöherkkänä päällirakenteena. 317 025 Scania voi valmistella ajoneuvon päällirakennetta

Lisätiedot

Äänellä vauhtia robottiin

Äänellä vauhtia robottiin Äänellä vauhtia robottiin Tehtävä Rakentaa ja ohjelmoida Lego Mindstorms NXT-sarjalla robotti, joka väistää esteitä ja kulkee sitä nopeampaa mitä kovempi ääni sen lähistöllä on. Robotti tunnistaa esteet

Lisätiedot

SCANIA LINJA-AUTOT. Esittelyssä Scania Citywide

SCANIA LINJA-AUTOT. Esittelyssä Scania Citywide SCANIA LINJA-AUTOT Esittelyssä Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Valmiina kohtaamaan kaupungin haasteet Nykyisin yli puolet maapallon väestöstä asuu kaupungeissa. Ja kaupungistumiskehitys jatkuu kiihtyvällä

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN.

KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN. KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN. Hi Forcen HTWP21 sarjan sähkökäyttöiset hydrauliikkapumput on suunniteltu käyttämään

Lisätiedot

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa.

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Golf Comfort Plus -varuste-etu vähintään 1.889,08 1) Golf Comfort Plus. Suomalaisten suosikkiauto Golf Comfort Plus on varustetasoltaan ylivertainen.

Lisätiedot

Tekniset tiedot. 1.8 Hybrid Premium. Hyödynnä Toyota-koodi 1HBFkqD. Lisätiedot: Tiedot tulostettu Malli 1.8 Hybrid Premium ,35

Tekniset tiedot. 1.8 Hybrid Premium. Hyödynnä Toyota-koodi 1HBFkqD. Lisätiedot: Tiedot tulostettu Malli 1.8 Hybrid Premium ,35 Hyödynnä Toyota-koodi 1HBFkqD 1.8 Hybrid Premium Malli 1.8 Hybrid Premium 32 119,35 Ulkovärit Verhoilut Rakentamasi auton lisävarusteet Platinum Bronze (1G2) Musta osanahkaverhoilu (FC20) Tavaratilan suojapohja

Lisätiedot

UUSI SUKUPOLVI JOKA MULLISTAA SÄHKÖLÄMMITYKSEN

UUSI SUKUPOLVI JOKA MULLISTAA SÄHKÖLÄMMITYKSEN UUSI SUKUPOLVI JOKA MULLISTAA SÄHKÖLÄMMITYKSEN LIDKÖPINGS VÄRMELEDNINGSINDUSTRI LIDKÖPINGS VÄRMELEDNINGSINDUSTRI VUODESTA 1922 LÄHTIEN 2 LIDKÖPINGS VÄRMELEDNINGSINDUSTRI LVI on erittäin arvostettu tuotemerkki

Lisätiedot

Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoon tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä pikaopas läpi, jotta opitte nopeasti ja helposti joitakin tavallisimmista toiminnoista.

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

HDENIQ Energiatehokas ja älykäs raskas ajoneuvo. Tilannekatsaus

HDENIQ Energiatehokas ja älykäs raskas ajoneuvo. Tilannekatsaus HDENIQ Energiatehokas ja älykäs raskas ajoneuvo Tilannekatsaus TransEco tutkijaseminaari 3.11.2011 Kimmo Erkkilä, VTT Petri Laine, VTT Hannu Kuutti, VTT Micke Bergman, VTT Paula Silvonen, VTT 2 Sisältö

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 Hinnasto 2.2.2006 SLK Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi www.esikuva.fi Maailma tarvitsee esikuvia - Mercedes-Benz. Hinnasto 2.2.2006 SLK Malli Moottori/cm³

Lisätiedot

Portaaton vaihteisto yleisesti. Ajotavat / asetukset. Ajaminen eri työtehtävissä

Portaaton vaihteisto yleisesti. Ajotavat / asetukset. Ajaminen eri työtehtävissä 1 2 Hydrauliikka PowerShift vaihteisto 3 Portaaton vaihteisto yleisesti 4 Ajotavat / asetukset 5 Ajaminen eri työtehtävissä Perinteinen hydrauliikka - Kiinteätilavuuksinen hammaspyöräpumppu Pumpun tuotto

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Vaikeimmat talviolosuhteet vaativat innovatiivisen ja ehdottoman lähestymisen

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER

MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER M{ZD{ Mx-5 MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER Täysin uusi MX-5 säilyttää ikonisen arvonsa maailman suositumpana avo-urheilu autona. Neljännen sukupolven MX-5 sisältää kaikki parannukset mitä voi toivoa suorituskyvyn,

Lisätiedot

TERVETULOA DS- MAAILMAAN

TERVETULOA DS- MAAILMAAN DS 3 SISÄLTÖ TERVETULOA DS-MAAILMAAN KIEHTOVA HISTORIA POIKKEUKSELLINEN DS-MALLISTO TEKNOLOGIA JA EKOTEHOKKUUS DS 3 LUMOAA DS 3 VANGITSEE KATSEEN UUSI AINUTLAATUINEN ILME DYNAAMISUUS MUKAVUUS YKSILÖLLISYYS

Lisätiedot

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä mittaava pistorasiakytkin sisäkäyttöön 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen

Lisätiedot

Kuvittele täydellinen tilaratkaisu. Me teimme sen.

Kuvittele täydellinen tilaratkaisu. Me teimme sen. www.kia.fi UUSI MONIKÄYTTÖINEN KIA VENGA Kuvittele täydellinen tilaratkaisu. Me teimme sen. Jokainen meistä rakastaa avaruutta. Miksi emme siis ottaisi tilasta kaikkea irti? Moderni Kia Venga tekee sen

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Toimistovalaisimet FI

Toimistovalaisimet FI Toimistovalaisimet FI PRANA+sarja LED LATTIA JA RIPUSTUSVALAISIMET PRANA+sarjan ylävalo liikuteltava VALAISINPÄÄ SUORA VALO HIGHTECHTUNNISTIN KIRKKAUS TILANNEOHJAUS TUNABLE WHITE TOIMINTO VALON VÄRIN mukautukseen

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Tällä ohjelmoitavalla laitteella saat hälytyksen, mikäli lämpötila nousee liian korkeaksi.

Tällä ohjelmoitavalla laitteella saat hälytyksen, mikäli lämpötila nousee liian korkeaksi. Lämpötilahälytin Tällä ohjelmoitavalla laitteella saat hälytyksen, mikäli lämpötila nousee liian korkeaksi. Laite koostuu Arduinokortista ja koekytkentälevystä. Hälyttimen toiminnat ohjelmoidaan Arduinolle.

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Uusi Dacia Logan MCV

Uusi Dacia Logan MCV Uusi Dacia Logan MCV Perhefarmari mukana arjen askareissa. Moderni muotoilu, tilava matkustamo, luotettavaa lujuutta jo ensisilmäyksellä Uudessa Logan MCV -perhefarmarissa on kaikkea mitä tarvitset, sekä

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI

MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI CITROËN C8 MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI Citroën C8 kutsuu sinut ja koko perheesi mukavalle automatkalle. C8 on täysikokoinen tila-auto, joka tarjoaa muhkeat sisätilat mutta joka on yhtä vaivaton ajaa kuin mikä

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot