Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda"

Transkriptio

1 Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Autojen varustelu vaihtelee mallikohtaisesti. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva autosta. Jotkut esitteessä mainitut yksityiskohdat saattavat erota Suomessa myytyjen autojen varusteista. Jos haluat lisätietoja, ota yhteys Honda-jälleenmyyjään. Tekniset tiedot löytyvät esitteestä Värit ja tekniset tiedot. Hae viimeisin päivitys osoitteesta Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, HELSINKI Puhelin: ACCORD/05/08/TH11085Fi

2 01 02 SISÄLTÖ sisältö 03 MUOTOILU 09 EDISTYKSELLISTÄ TEKNIIKKAA 11 SUORITUSKYKY 13: : i-vtec -moottori 15: : i-dtec -moottori 19 SISÄTILAT 21: : ohjaamon mukavuus 25: : matkustamon mukavuus 27 TURVALLISUUS 31 MUOTOILUN YKSITYISKOHDAT 33 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 41 LISÄVARUSTEET 47 SANASTO 49 POWER OF DREAMS

3 03 04 MUOTOILU JOKA TAVALLA EDISTYKSELLINEN Edistyksellinen on ollut Hondan insinöörien perusajatus uutta Accordia suunniteltaessa. Tavoitteena on, että jokainen esteettinen edistysaskel parantaa samalla myös auton ominaisuuksia. Esimerkiksi ajovaloista pyörän aukkoihin jatkuvat linjat ovat merkittävä osa uuden Accordin aerodynaamista muotoilua, vähentävät melua ja takapäätä nostavaa virtausta, mikä puolestaan parantaa auton ajettavuutta. Kun asetut ohjauspyörän taakse, aistit matkustamon hiljaisuuden, joka on syntynyt alhaisemman ilmanvastuksen ja kaikkialla käytettävien korkeatasoisten äänieristysmateriaalien yhdistelmänä. Ulkonäön, suorituskyvyn, tekniikan ja turvallisuuden täydellisen tasapainon myötä uusi Accord tarjoaa todella edistyksellisen ajonautinnon.

4 05 06 MUOTOILU KOKEMUKSEN ARVO Kokemus on laatua, jota Hondan suunnittelijat ja muotoilijat haluavat sisällyttää jokaiseen projektiin. Hondalla uskotaan vahvasti, että kokemuksen kautta pystytään antamaan enemmän sisältöä ja keskittymään siihen, mitä tarvitaan ja halutaan kuljettajalle ja matkustajille antaa. Tämän ajattelun myötä on syntynyt Hondan filosofia valmistaa autoja, jotka ovat enemmän kuin niiden osien summa. Hondalla on aina uskottu, että ratkaisut toimivat parhaiten kokonaisuutena. Yksittäin uuden Accordin tekniset ratkaisut ovat ainutlaatuisia, mutta yhdessä ne antavat sinulle mahdollisuuden tuntea, mitä edistyksellinen ajaminen parhaimmillaan on.

5 07 08 MUOTOILU

6 09 10 EDISTYKSELLISTÄ TEKNIIKKAA MITÄ ENEMMÄN SILMIÄ, SEN PAREMPI Uudessa Accordissa on valtavasti edistyksellistä tekniikkaa. Kaistavahti eli englanniksi Lane Keeping Assist System (LKAS) on yksi näistä ainutlaatuisista innovaatioista. Sisätaustapeilin tyveen sijoitettu kamera seuraa kaiken aikaa tiemerkintöjä. Kaistavahti laskee, kuinka paljon ohjausvoimaa tarvitaan auton palauttamiseksi omalle kaistalle ja auttaa äänimerkin kera kuljettajaa saamaan auton takaisin toivottuun suuntaan. Toinen turvallisuutta ja ajomukavuutta lisäävä varuste on mukautuva vakionopeussäädin eli Active Cruise Control (ACC). Jäähdyttäjän säleikköön sijoitetun tutkan avulla uusi Accord jarruttaa tai hidastaa vauhtia, mikäli edellä ajava auto hidastaa nopeuttaan. Kun tie on vapaa, nopeutesi palautuu automaattisesti valitsemallesi tasolle. Voit myös valita välimatkan edellä ajaviin ohjauspyörään sijoitetun katkaisimen avulla. CMBS (Collision Mitigation Braking System) eli aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä tulee vaaratilanteessa välittömästi avuksesi. Äänisignaali ja kojelaudassa syttyvä valomerkki varoittavat sinua uhkaavasta vaarasta ja nopeuttasi tiputetaan törmäyksen välttämiseksi. Kuten kaikki Hondan varusteet, myös tämä toimii vain yhdessä sinun kanssasi. Me lisäämme vain tietä seuraavia silmiä, jotta matkasi olisi turvallisempaa ja nautittavampaa. Kaistavahti (LKAS) Pieni kamera seuraa tiemerkintöjä ja pitää vähäisillä ohjaustehostimen säädöillä sinut turvallisesti omalla kaistallasi. Collision Mitigation Braking System (CMBS) eli Aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä Toimii kolmessa vaiheessa: 1. Varoitus: Äänimerkki kuuluu ja sana BRAKE (jarruta) syttyy monitoiminäyttöön, kun autosi ja edellä ajavan väli jää lyhyemmäksi kuin ennalta määritetty turvaväli 2. Valmistelut: CMBS jarruttaa kevyesti ja kiristää kuljettajan turvavyötä, mikäli autojen väli lyhenee entisestään. Varoitusääni ja -valo ovat edelleen päällä. 3. Toiminta: Mikäli törmäys on väistämätön, turvavyöt kiristyvät automaattisesti suojaten edessä istuvia mahdollisimman tehokkaasti ja jarrut vähentävät nopeutta pienentääkseen törmäyksen vaikutusta.

7 11 12 SUORITUSKYKY EDISTYKSELLISTÄ AJOMUKAVUUTTA Erittäin miellyttävän ajettavuuden ja mukavuuden kehittäminen vaatii tavallisuudesta poikkeavaa luovuutta. Siirtämällä polttoainetankki ja moottori alemmaksi ja keskemmälle saimme vähennettyä korin kallistelua. Uusi kaksoistukivarsilla toteutettu jousitus edessä, monitukivarsijousitus takana ja entistäkin jäykempi kori tarkoittavat käytännössä, että Accordisi reagoi toiveisiisi välittömästi. Uudenlaiset iskunvaimentimet reagoivat tilanteen mukaan, joko dynaamisesti tai urheilullisesti tai ylellisen mukavasti. VSA (ajonhallintajärjestelmä) laskee käytettävän voiman, hidastuvuuden ja pidon estäen autoa lähtemästä luistoon antaen sinulle täyden hallinnan. Luistonestojärjestelmä (TCS) ja elektroninen jarruvoiman jako (EBD) toimivat yhteistyössä varmistaen, että autosi on kaiken aikaa menossa juuri sinne minne toivot. Olipa tie tai sää millainen hyvänsä, pidämme tilanteen ja auton painopisteen muutokset kurissa sormea nostamatta kehittyneen elektroniikan avulla. Jopa vetäessäsi perävaunua voit luottaa siihen, että TSA (perävaunun hallintajärjestelmä) pitää senkin kulun vakaana. Viimeisimpänä uutuutena on sähköinen ohjaustehostin, jolla hallitset kaikkia edellä mainittuja järjestelmiä. Kaiken kaikkiaan Accord suo sinulle vakaan ja täsmällisen ajettavuuden, jonka ansiosta etenet tiellä turvallisesti. TSA Perävaunun kanssa ajettaessa moni tekijä voi aiheuttaa epävakautta perävaunun pitkittäisessä nivelakselissa. Ongelmia voi esiintyä kaistaa vaihdettaessa, navakalla tuulella tai jos perävaunun kuorma on epätasapainoinen. Perävaunun hallintajärjestelmä TSA (Trailer Stability Assist) on kehitetty parantamaan raskaiden kuljetusten turvallisuutta. Se toimii yhdessä VSA-ajovakaudenhallintajärjestelmän kanssa, joka pitää ajoneuvon kuljettajan hallinnassa. Antureiden avulla järjestelmä ennakoi vaaratilanteet ajoneuvon liikkeiden perusteella ja estää perävaunun heilahtelun säätelemällä jokaista pyörää erikseen. Järjestelmä pienentää myös moottorin vääntöä turvalliselle ja vakaalle tasolle. Lisäksi jarruvalojen vilkkuminen järjestelmän aktivoituessa varoittaa takana ajavia automaattisesti.

8 13 14 SUORITUSKYKY i-vtec, MOOTTORI VAI PALA TEKNOLOGIAA Vuosien kehityksen ja testaamisen tuloksena On syntynyt uusi i-vtecmoottorien sukupolvi. Honda näkee moottorit paljon merkittävämpänä osana autoa kuin eteenpäin vievänä voimanlähteenä. Moottorimme ovat osa hienostunutta tekniikkaa, joka on suunniteltu antamaan mahdollisimman suuri ajamisen nautinto. Voit valita mieleisesi kahdesta i-vtec bensiinimoottorista. Mikäli kaipaat todella paljon suorituskykyä ja voimaa, valintasi on 2,4-litrainen i-vtec. Vaikka tehoa on tarjolla täydet 201 hevosvoimaa, automaattimallimme yhdistetty keskikulutus on vain 8,6 l/100 km. Moottori tarjoaa hyvän taloudellisuuden ja alhaiset päästöt kiitettävän suorituskyvyn kanssa. Kasvattamalla imuventtiilien läpimittaa ja optimoimalla nokkaakselien nousu ja ajoitus, on kasvatettu aina tärkeää imu- ja pakoilman määrää. Voit valita myös kaksilitraisen moottorin, joka tarjoaa parhaan tasapainon voiman ja polttoaineenkulutuksen kesken yhdistetyn kulutuksen ollessa ainoastaan 7,2 l/100 km (Comfort Sedan) Molempien moottorien yhteydessä on uudelleen suunniteltu kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto, jossa on nyt myös vaihtamisvalo. Valo auttaa kuljettajaa ajamaan mahdollisimman taloudellisesti. Viisivaihteinen automaattivaihteisto, jonka ratissa on siivekkeillä toimiva käsivalintamahdollisuus, varmistaa rennot kilometrit. Valitsemalla S- ohjelman, vaihteisto toimii urheilullisemmin ja siivekkeiden avulla voit käyttää vaihteistoa tehokkaasti oman valintasi mukaan. Kaasupolkimen kick-downtoiminnon avulla automaattivaihteisto antaa tarpeen mukaan ylimääräisen suorituskykyannoksen. 2.0 i-vtec performance and torque Max Power: 156PS/6,300rpm Max Torque: 192Nm/4,100rpm Power(PS) NE(rpm) Torque(Nm) 2.4 i-vtec performance and torque Power(PS) NE(rpm) Max Power: 201PS/7,000rpm Max Torque: 234Nm/4,500rpm Torque(Nm)

9 15 16 SUORITUSKYKY Max Power: 150PS/4,000rpm Max Torque: 350Nm/2,000rpm Power(PS) 2.2 i-vtec performance and torque NE(rpm) Torque(Nm) TALOUDELLISUUDEN EI TARVITSE MERKITÄ KOMPROMISSEJA i-dtec on dieseltekniikkamme seuraava perinteitä rikkova askel ja yksi ensimmäisistä moottoreista, joka on suunniteltu täyttämään Euro5 vaatimukset. Sen rakenne kertoo sitoutumisestamme aina vain puhtaampien ja edistyksellisempien moottorien kehittämiseen. Uusi 2,2-litrainen kevytmetallinen moottori on puhtaampi, hienostuneempi ja hiljaisempi kuin edeltäjänsä. Silti se tarjoaa runsaasti suorituskykyä 150 hevosvoimallaan ja 350 Nm:iin kasvaneella väännöllään. Uudet monivaiheisesti toimivat ruiskutussuuttimet sopeuttavat moottorin jatkuvasti ajotilanteeseen ruiskuttaen pienen määrän polttoainetta vielä pääannoksen jälkeen. Ne tekevät i-dtec:stä hienostuneemman ja hiljaisemman kuin perinteiset dieselmoottorit, minkä ansiosta kuljettaja voi nauttia miellyttävästä matkanteosta. Uusi moottori on esimerkki Hondan sitoutumisesta uusimman käytännöllisen ja päästöjä alentavan tekniikan kehittämiseen.

10 17 18 SUORITUSKYKY

11 19 20 SISÄTILAT KUINKA MONIMUTKAINEN AJATTELU VOI TARKOITTAA HELPOMPAA AJAMISTA? Aina siitä lähtien, kun valmistimme ensimmäisen kilpa-automme, ohjaamonsuunnittelussa on pyritty yhteen yksinkertaiseen päämäärään kokonaisvaltaiseen ajokokemukseen. Nahkapäällysteiseen korkeus- ja etäisyyssuunnassa säädettävään ohjauspyörään on koottu lähes kaikki ajon tarvitsemasi katkaisimet. Niitä ovat mielestämme audion säätimet, vakionopeussäädin, Bluetooth, ja edistyksellinen ääniohjautuva järjestelmä, joka huomioi jopa auton melutason. Kymmenkaiuttiminen Bosen audiojärjestelmä kuuden levyn CDsoittimella on sijoitettu ohjaamoon luomaan oikeaa Accordilla ajoon sopivaa tunnelmaa. Mukavuutesi varmistavat korkeatasoisella nahalla verhoillut istuimet. Huomaat rentoutuvasi, kun painat selkäsi istuimeen, joka tukee sitä kiitettävästi. Tämä kokonaisvaltaisen mukavuuden ja ergonomian yhdistelmä auttaa sinua keskittymään kaikkein tärkeimpään tiehen.

12 21 22 SISÄTILAT LÖYDÄ, NÄE, KOMMUNIKOI Edistyksellinen DVD-satelliittinavigaattori välittää sinulle kaiken aikaa myös ajan tasalla olevaa tietoa liikenteestä. Innovatiivisen ääniohjausjärjestelmän ansiosta voit pyytää neuvoa reitistä yksinkertaisesti kysymällä ääneen englanniksi. Tämä onnistuu, koska navigaattorisi tunnistaa äänesi. Navigaattori ohjaa sinua sekä äänen että kuvan avulla, missä ikinä oletkin ja mihin tahansa oletkaan menossa. Nopeusmittarin alapuolelle sijoitettu monitoiminäyttö puolestaan pitää sinut ajan tasalla auton sisä- ja ulkopuolen tapahtumista. Ohjauspyörään sijoitettujen katkaisimien avulla voit nopeasti katsoa eri näyttöjä, joista selviävät polttoaineenkulutus, ulkolämpötila, jäljellä oleva matka, seuraava huolto ja paljon muuta. Bluetooth langaton matkapuhelinyhteys suo sinulle mahdollisuuden puhua auton etukaiuttimien ja mikrofonin kautta. Näkökenttääsi laajentaa peruutuskamera, joka auttaa sinua näkemään pysäköidessä, mitä auton takana on.

13 23 24 SISÄTILAT MUUTAMME ÄLYKKÄÄT IDEAT MUKAVUUDEKSI Kuvittele istuin, joka tuntee ja muistaa sinut, jonka muistissa ovat mieleisimmän ajoasentosi säädöt. Yhdellä napin painalluksella muistilla varustettu kuljettajan istuin säätyy täydelliseen asentoon matkan aloittamiseksi. Takana on istuin, jonka epäsymmetrisesti jaettu selkänoja tarjoaa monta ratkaisua parhaaseen tilankäyttöön. Matkustamon hiljaisuuteen vaikuttavia yksityiskohtia ovat muun muassa kelluva apurunkorakenne ja äänieristetyt matot, joiden avulla matkanteko on hiljaisempaa. Samaan aikaan edistyksellinen kaksoisilmastointi on integroitu satelliittinavigaattoriin, jotta se saa tiedon auringon asennosta autoon nähden ja voi tämän tiedon avulla säätää itsensä kaikki tämä jotta sinä saavuttaisit täydellisen mukavuuden.

14 25 26 SISÄTILAT KUINKA TILA SUUNNITELLAAN? Uudessa Accord Tourer -mallissa on 406 litran tavaratila, jonka käyttömukavuus ja muunneltavuus ovat vertaansa vailla. Kuormattavuusratkaisumme perustuu enemmän tehokkaaseen suunnitteluun kuin tilan kokoon. Takaistuin voidaan taittaa kätevästi alas tai työntää taaksepäin siten, että saadaan lisää jalkatilaa. Lisäksi takaistuin on jaettavissa osiin, mikä lisää kuljetusmahdollisuuksia ja istumapaikkavaihtoehtoja. Yksiotteisen mekanismin avulla takaistuimet voidaan kääntää alas myös erikseen, jolloin tavaratilan lattiasta tulee täysin tasainen. Tavaratilassa on lastin kiinnikkeet, kuormaverkko, näkösuoja ja piilolokero arvoesineitä varten.

15 27 28 TURVALLISUUS KUINKA IDEOIDEN VIRTA MUUTETAAN LUJIKSI RATKAISUIKSI? Voidaksemme taata parhaan mahdollisen turvallisuuden, rakensimme maailman ainoan turvalaboratorion, missä törmäyksiä voidaan tehdä missä kulmassa tahansa. Jatkuvan rajun testauksen ja analysoinnin tulokset näkyvät uudessa Accordissa. Edistyksellinen ACE-turvakori (Advanced Compatibility Engineering) on nyt tehty 42 prosenttisesti suurlujuusteräksestä, joka auttaa pitämään törmäysenergian matkustamon ulkopuolella. Ja luja kori pysyy törmäyksen sattuessa paremmin muodossaan suojaten sinua ja matkustajia vahingoittumiselta.

16 29 30 TURVALLISUUS KONTROLLOITUA TURVALLISUUTTA Väistämättömän törmäyksen sattuessa Accordin kattava turvavarustus suojaa sinua. Etu- ja sivuturvatyynyjä ohjaa älykäs SRSjärjestelmä (Supplemental Restraint System), joka tunnistaa törmäyksen suunnan ja voimakkuuden ja käyttää turvatyynyjä sen mukaan. Kolmipiste ELR-turvavyöt (Emergency Locking Retractor), joissa on esikiristimet ja voimanrajoittimet, pitävät sinut ja etumatkustajan tiukasti istuimissa. Aktiiviset pääntuet liikkuvat eteenpäin törmäyksen tullessa takaapäin suojaten niskaa ja vähentäen siten niskavamman todennäköisyyttä. Olemme ajatelleet myös sitä, kuka matkustaa kuljettajan vieressä. Turvatyyny voidaan kytkeä lastenistuimen yhteydessä pois käytöstä. Lisäksi takaistuimelle lastenistuimen kiinnityspisteen lähistölle on sijoitettu lukko, jonka avulla pääsee hätätilanteessa tavaratilaan. Virta-avain sijoitetaan lukkoon ja käännetään, niin takaluukku aukeaa.

17 31 32 MUOTOILUN YKSITYISKOHDAT 1 & 2. PERUUTUSKAMERA Näet taakse rekisterikilven kehykseen sijoitetun kameran avulla, jonka 138 x 91 asteen kuva näkyy satelliittinavigoinnin näytöllä 3. ETUSUMUVALOT Lisäävät näkyvyyttä kaikkein vaikeimmissa sääolosuhteissa. 4. PYSÄKÖINTIANTURIT EDESSÄ JA TAKANA Neljä anturia sekä etu- että takapuskurissa varoittavat äänimerkin välityksellä, mikäli jokin esine tai vastaava on liian lähellä. 5. ETUSÄLEIKKÖ Uusi muotoilu korostaa tyylikästä kokonaisuutta PERUUTETTAESSA SISÄÄN JA ALAS KÄÄNTYVÄT ULKOTAUSTAPEILIT Ulkotaustapeilit saa ahtaassa paikassa tai pysäköitäessä koria vasten, lisäksi oikea peili säätyy näyttämään alas, kun kytketään peruutusvaihde, jolloin auto on helpompi sijoittaa juuri haluttuun paikkaan. 7. ULKOTAUSTAPEILIT INTEGROIDUIN LED- SUUNTAVALOIN Auttavat muita kuljettajia huomaamaan aiemmin aikeesi kääntyä tai vaihtaa kaistaa. 8. SADETUNNISTIN Kytkee tuulilasinpyyhkimet ja säätää niiden nopeutta tarpeen mukaan pitäen koko ajan tuulilasin puhtaana. 9. AJOVALOJEN PESURIT Ajovalot puhdistetaan korkeapainesuihkulla, mikä parantaa näkyvyyttä huonoissa olosuhteissa. 10. KAASUPURKAUSVALOT (HID) High Intensity Discharge Xenon ajovalot ovat kirkkaammat, tehokkaammat ja kestävät pidempään. Ne myös lisäävät näkyvyyttä yöllä ja kuluttavat vähemmän energiaa. 11. KAKSOISPAKOPUTKET Kilpa-autojen tyyliset pakoputket korostavat urheilullista tyyliä

18 33 34 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT Kojelaudassa on helppokäyttöinen 7 tuuman näyttö Löydät tarkan sijainnin yhdysrakenteisten Euroopan karttojen ja GPS-järjestelmän ansiosta Anna sijainti selkeitä ajo-ohjeita varten Erilaisten kohdevaihtoehtojen ansiosta löydät parhaan reitin Helpot ja selkeät valikkokohdat Yhteys Bluetooth -palveluihin varmistaa turvalliset puhelut KÄTEVÄSTI SIJOITETTU Vanha sanonta toteaa, että perillepääsy on puoli voittoa. Me Hondalla uskomme kuitenkin, että jokaisen matkan pitää olla ilo, mistä matkan etenemistä aktiivisesti seuraava satelliittinavigaattori on oiva todiste. Valitsimen avulla voit helposti selailla eri valikoita. Voit katsella matkan etenemistä, säätää radion voimakkuutta tai valita sopivan lämpötilan ohjaamoon. Uusi Bluetooth tarjoaa täydellisen käytön helppouden ja joustavuuden. Kytkemällä Bluetooth -puhelimen yhteys muodostuu automaattisesti, kun käynnistät auton. Puhelimen tiedot voidaan helposti siirtää auton järjestelmään, jolloin voit tarkastella niitä satelliittinavigaattorin näytön kautta. Järjestelmän avulla jopa puhelinsiirrot ja numeroiden uudelleenvalinnat sujuvat yksinkertaisesti ja turvallisesti.

19 35 36 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 1. SATELLIITTINAVIGAATTORIN NÄYTTÖRUUTU Reagoi äänikomentoihin parhaan reitin löytämiseksi. 2. MONITOIMINÄYTTÖ LCD-monitoiminäytön avulla pääset lukuisiin valikoihin, joista selviävät auton kulutus, matkan aikana käytetty polttoaine, hetkellinen kulutus, kuinka pitkälle polttoaine riittää ja turvavöiden käyttö. 3. KORKEALUOKKAINEN ÄÄNENTOISTO Yhdistää kymmenen kaiutinta mukaan lukien sub-wooferin, nopeuden mukaan tapahtuvan äänenvoimakkuuden säädön ja erillisen vahvistimen. 4. SÄHKÖLÄMMITTEISET ETUISTUIMET Kuljettajan ja etumatkustajan istuimessa on kaksivaiheinen lämmitys. 5. MUISTILLA VARUSTETTU ISTUIN Kahden ohjelmoitavan muistipaikan ansiosta kaksi ajajaa voi sijoittaa istuimeen mielisäätönsä yhdellä napin painalluksella. 6. AJONHALLINTAJÄRJESTELMÄ (VSA) Vakiovarusteisiin kuuluva ajovakauden hallintajärjestelmä, joka ehkäisee auton luisumista KAISTAVAHTI (LKAS) Kaistavahdin katkaisimet on sijoitettu kätevästi ohjauspyörään. 8. AKTIIVINEN TÖRMÄYKSEN VAROITUSJÄRJESTELMÄ (CMBS) Varoitusjärjestelmä arvioi törmäyksen todennäköisyyden ja auttaa kuljettajaa välttämään sen. 9. IPOD ADAPTERI Keskihansikaslokeroon sijoitettuun liittimeen voit kytkeä ipod, MP3 tai vastaavan USB-kaapelilla varustetun soittimen ja käyttää sitä Accordin audiojärjestelmän avulla. 10. KOKOONTAITETTAVA AVAIN Helppo tapa kuljettaa avaintasi, jossa on kolme nappia joilla lukitset tai avaat auton tai avaat takaluukun. 11. SÄÄDETTÄVÄ OHJAUSPYÖRÄ Ohjauspyörän laaja korkeus- ja etäisyyssäätö auttavat sinua parhaan mahdollisen ajoasennon löytämisessä. 12. BLUETOOTH Voit käyttää matkapuhelintasi turvallisesti ajon aikana

20 37 38 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 1. MUKITELINEET EDESSÄ JA TAKANA Lisää tilaa, johon kuuluvat erikokoisten astioiden säilytykseen soveltuvat kaksoismukitelineet. 2. AURINKOLASIKOTELO Pidä aurinkolasit turvallisessa paikassa ulottuvillasi. 7. KESKIKYYNÄRNOJA Säädettävän kyynärnojan alta löytyy tilava säilytyslokero. 8. JÄÄHDYTETTÄVÄ HANSIKASLOKERO Juomat pysyvät toiveesi mukaan lämpiminä tai kylminä ilmastointilaitteen avulla. 3. KULJETTAJAN ISTUIMEN LEHTITASKU Kuljettajan istuimen selkänojassa on kätevä verkkotasku. 4. TAVARATILA Voit kuormata ja kuljettaa runsaan määrän tavaraa 406 litran kokoisessa tavaratilassa. Mikäli tarvitset vielä enemmän tilaa, käännät vain takaistuimen selkänojan eteenpäin jolloin tavaratila kasvaa merkittävästi. 5. ALUMIINISET POLKIMET Erikoispolkimet antavat hyvän tuntuman. 6. RAITISILMAKANAVAT TAAKSE Tehokkaan lämmitys- ja tuuletusjärjestelmän mukavuus korostuu viileää ilmaa taakse välittävien suulakkeiden avulla SÄHKÖINEN KATTOLUUKKU Tuo matkustamoon lisää valoa ja tilan tuntua yhdellä napin painalluksella. 10. AUTOMAATTIVAIHTEISTON SIIVEKKEET Ohjauspyörään sijoitetut vaihteiston siivekkeet auttavat kuljettajaa vaihtamaan irroittamatta käsiään ohjauspyörästä (automaattivaihteiston yhteydessä) 11. MATKUSTAJAN TURVATYYNYN KYTKIN Poistamalla käytöstä matkustajan sivuturvatyynyt varmistat lapsen turvallisuuden etumatkustajan istuimella. 12. NÄKÖSUOJA Tavaratilan päälle voidaan vetää näkösuoja, jos kuorma halutaan kätkeä uteliailta katseilta

21 39 40 LISÄVARUSTEET RÄÄTÄLÖI UNELMASI Yksilöi oma Accordisi lisäämällä persoonallisia varusteita sen mukavuuteen, suorituskykyyn ja ajettavuuteen. Täydellisen lisävarustevalikoiman löydät osoitteesta: MUOTOILUSARJA Kilpa-autoilu on osa perinnettämme. Sen takia muotoilijamme lisäävät mielellään autoihimme niin paljon urheilullisuutta kuin mahdollista ja sitä voi lisätä vielä jälkeenpäin etu-, takaja helmaspoilerit sisältävän muotoilusarjan avulla, joka tekee Accordista vielä rataautomaisemman. Kuvan autossa 18-tuumaiset sigmakevytmetallivanteet. Korin takaosan muotoilu parantaa turvallisuutta ja luo tyylikkään vaikutelman (mallissa on urheilullinen takapuskuri ja -spoileri) Vauhdikas etupuskuri tekee Accordista entistä urheilullisemman (mallissa on lisävarusteena saatava urheilullinen etusäleikkö)

22 41 42 LISÄVARUSTEET Takaosan alaspoilerit luovat tyylikkään vaikutelman uuteen Accordiin (mallissa on takaosan alaspoilerit) Vauhdikas etupuskuri tekee uudesta Accordista entistä urheilullisemman (mallissa on lisävarusteena saatava urheilullinen etusäleikkö)

23 43 44 LISÄVARUSTEET 1. HONDAN KOMPAKTI SATELLIITTINAVIGAATTORI Reitti on selvä kompaktin kannettavan navigaattorin avulla. Euroopan kartat ja englanninkielinen ääniohjausmahdollisuus kuuluvat vakiovarusteisiin. 2. VAIHDEKEPIN NUPPI 6MT Nahkapäällysteisellä vaihdekepin nupilla saat paremman otteen ja kilpa-automaista tunnelmaa TUUMAISET QUARTZ KEVYTMETALLIVANTEET TUUMAISET SIGMA KEVYTMETALLIVANTEET TUUMAISET DELTA KEVYTMETALLIVANTEET 9. LATTIAMATOT ELEGANCE Suojaavat lattioita ja pitävät matkustamon tyylikkäämpänä. 3. NÄYTTÖRUUDUT TAAKSE Takaistuimesta voi tehdä todellisen viihdekeskuksen. Seitsemän tuuman näyttöruudut tulevat pelaamisen mahdollistavilla USB-kytkennöillä varustetun DVD-soittimen kanssa. Kuulokkeet takaavat puolestaan rauhan muille autossa olijoille KYNNYSLISTA Lisää autoosi ylimääräinen annos tyyliä kiillotetuilla teräksisillä kynnyslistoilla SISUSTUSPAKETTI Lisää ohjaamon urheilullista tunnelmaa harjatusta teräksestä valmistetuilla paneeleilla ja ovikatkaisimilla

24 45 46 LISÄVARUSTEET TOURER 1 & 2. TAVARATILAN MATTO Tuftattu käännettävä matto, jonka kääntöpuoli on kumipintainen ja reunat nupukkia (Black tai Grayge). 3. TAVARATILAN POHJALEVY 4. KUORMAVERKKO 5. KUORMAHIHNAT Säädettävät hihnat estävät irrallisten matkatavaroiden liukumisen tavaratilassa. 6. TAVARAVERKKO Kiinnitettävä verkko laukkujen, kirjojen ja vastaavankokoisten tavaroiden turvalliseen säilytykseen TAKALUUKUN KYNNYSUOJAMATTO Honda-logolla varustettu matto suojaa takapuskuria, kun tavaroita lastataan ja puretaan. 8. LATTIALEVY YLEMPI JA ALEMPI Suojaa tavaratilan pohjan alla olevaa tilaa ja tuo lisää säilytystilaa. 9. LATTIALEVY ALEMPI Suojaa tavaratilan pohjan alla olevaa tilaa ja tuo lisää säilytystilaa. 10. KOIRAVERKKO JA TAVARATILAN JAKAJA Tämän lisävarusteen avulla voit hyödyntää tavaratilaa mahdollisimman tehokkaasti edellyttää koiraverkon asentamista. 11. VÄLIVERKKO Pikalukolla kiinnitettävä verkko, joka pitää matkatavarat turvallisesti paikoillaan

25 47 48 SANASTO ABS Anti-lock Braking System eli lukkiutumattomat jarrut estävät pyöriä lukkiutumasta kun jarrutetaan voimakkaasti tai tehdään hätäjarrutus. Näin auto ei lähde luistamaan märällä tai liukkaalla kelillä ja sen ohjattavuus säilyy koko jarrutuksen ajan. Mukautuva vakionopeussäädin (ACC) ACC käyttää jäähdyttäjän säleikköön sijoitetulta tutkalta saamaansa tietoa välimatkasta edellä ajavaan ja vertaa sitä oman auton nopeuteen. Sen lisäksi, että ACC säilyttää asetetun nopeuden, se pystyy automaattisesti säätelemään oman auton nopeutta ja välimatkaa edessä samalla kaistalla ajavaan. Näin se vähentää pääteillä kuljettajan tehtäviä lisäten mukavuutta ja turvallisuutta. ACC toimii vain, kun seuraavat ehdot täyttyvät: - oman auton nopeus on asetettu 30 ja 180 km/h välille - ACC on kytketty käyttöön Edistyksellinen turvallisuussuunnittelu (ACE) Accordiin on suunniteltu innovatiivinen runkorakenne vähentämään edestä matkustajiin kohdistuvia voimia nokkakolarissa. Accordin Advanced Compatibility Engineering (ACE) turvasuunnittelu hajottaa ja vähentää törmäysvoimia levittäen ne laajalle alalle ja pitäen ne siten pääosin ohjaamon ulkopuolella, mikä lisää matkustajien turvallisuutta. Lisäksi ACE:n törmäysvoimia hajottava vaikutus vähentää erikokoisten ajoneuvojen vaikutusta suojaten myös mahdollisesti kevyempää vastapuolta. Aerodynamiikka Aerodynamiikalla tarkoitetaan auton korin kykyä halkoa ilmaa tai siis vastusta, kun auto on liikkeessä. Mitä alhaisempi ilmanvastuskerroin (Cd) on, sitä aerodynaamisempi korin muoto on. Hyvä aerodynaaminen muoto pienentää polttoaineenkulutusta, vähentää melua ja pitää auton paremmin tiessä. Kun ilmanvastuskerroin kerrotaan auton otsapinta-alalla saadaan auton ilmaa vastustava määrä. Bluetooth Bluetooth Hands Free - puhelinjärjestelmän avulla kuljettaja voi soittaa ja vastaanottaa puheluita irrottamatta käsiään ohjauspyörästä. Ohjauspyörän katkaisimien avulla käytettävät auton kaiuttimet ja mikrofonit takaavat, että puhuminen on turvallista ajon aikana. Hätäjarrutustehostin Jos joudut tekemään hätäjarrutuksen, järjestelmä havaitsee nopean polkimen liikkeen ja välittää jarruille automaattisesti täyden jarrupaineen, mikä tehostaa jarrutusta ja lyhentää jarrutusmatkaa. Aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä (CMBS) CMBS on suunniteltu erityisesti varoittamaan kuljettajaa mahdollisesta törmäyksestä ja mikäli kolari on väistämätön vähentämään sen vaikutuksia jarruttamalla automaattisesti. Järjestelmän silmänä on Accordin jäähdyttäjänsäleikköön sijoitettu tutkan vastaanotin. Se lähettää jatkuvasti signaalia ja arvioi sen palautumista. Jos järjestelmä havaitsee tiellä auton tai muun esteen, se mittaa välimatkan ja lähestymisnopeuden. Mikäli lähestymisnopeus vaikuttaa liian suurelta, järjestelmä varoittaa kuljettajaa vilkuttamalla kojelaudassa valoa ja antamalla äänimerkin. Mikäli kuljettaja ei reagoi alentaakseen nopeutta, järjestelmä nykäisee pari kertaa kuljettajan turvavyötä ja jarruttaa kevyesti. Kun törmäys on järjestelmän mielestä väistämätön eikä kuljettaja ole vieläkään ryhtynyt toimiin sen estämiseksi, järjestelmä kiristää etuturvavyöt ja jarruttaa voimakkaasti. Tämä automaattinen toiminto on suunniteltu vähentämään törmäysnopeutta ja sen kautta pienentämään ajoneuvojen vaurioita ja loukkaantumisriskiä. CO 2 Pakokaasuista etenkin hiilidioksidin uskotaan olevan yksi syy niin sanottuun kasvihuoneilmiöön. Mitä alhaisemmat CO2-päästöt, sitä parempi ympäristölle. Yhteispaineruiskutus Yhteispaineruiskutusdieselmoottorissa on tila, johon korkeapuristeinen polttoaine kerätään lähelle sylinterikantta. Tämän ansiosta polttoaine saadaan ruiskutettua palotilaan erittäin nopeasti hyvin suurella paineella. Lisäksi paineistuksen ansiosta polttoaine on hyvin hienojakoista, minkä vuoksi se palaa tehokkaammin. Näin moottori kuluttaa vähemmän, on hiljaisempi ja sen päästöt ovat alhaisemmat. Kaksoistukivarsijousitus Tällä jousituksella saadaan pyörien liikettä ajon aikana kontrolloitua mahdollisimman hyvin. Tuloksena on auton tarkka ja ennustettava käytös sekä vähäisempi korin kallistelu jarrutuksissa ja kaarteissa. Kaksoistukivarsia käytetään hyvin paljon kilpa-autoissa. Elektroninen jarruvoiman jako (EBD) Tämä järjestelmä toimii yhdessä lukkiutumattomien jarrujen kanssa analysoiden auton painonjakaumaa ja automaattisesti tasaa jarrupainetta eteen ja taakse niin, että auton suuntavakavuus säilyy jarrutuksen aikana. Elektroninen kaasupoljin (ETCS tai Drive-by-wire) Mekaaninen linkki kaasupolkimen ja moottorin välilä on korvattu anturilla, joka huomioi kaasupolkimen liikkeet ja syöttää saamansa ohjeet suoraan moottorin ohjausjärjestelmään. Tämän ansiosta reagointi on nopeampaa ja joustavampaa ja auton kulutus alenee. Ergonomia Ergonomia on työtilan, tässä tapauksessa auton ohjaamon, suunnitteluun sovellettu tieteenala. Tavoitteena on maksimoida työntekijän mukavuus ja turvallisuus. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa hallintalaitteiden ja mittarien sijoittamista niin, että niitä on mahdollisimman helppo käyttää ja seurata. Ergonomiaan kuuluu istuin, jonka pitää estää kuljettajaa väsymästä tai tuntemasta oloaan epämukavaksi. Mukautuva logiikka Accordin viisivaihteiseen automaattiin on rakennettu älykäs järjestelmä. Kun vaihteistoa käytetään täysautomaattisena, mukautuva logiikka tunnistaa kuljettajan ajotyylin ja tien rakenteen. Vaihteisto valitsee niiden mukaan välityksen miellyttävään etenemiseen. Järjestelmän ylivoimaisuus tulee esiin etenkin mäkisellä ja mutkaisella tiellä. Kaasupurkausvalot (HID) Kaasupurkausvaloissa käytetään polttimon sijasta sinetöityä kaasupurkauslamppua, jossa on ksenon kaasua. Sähköinen lataus kulkee kaasun läpi ja tuottaa tasaisen valkoisen valon, jonka voimakkuus on paljon suurempi kuin halogeenivalossa, minkä ansiosta valoteho ja näkyvyys ovat paremmat. i-dtec Hondan uusi i-dtec-moottori, jossa I tarkoittaa älykästä (intelligent) on uuden sukupolven dieselmoottori, jossa käytetään viimeisintä yhteispaineruiskutus- ja muuttuvasiipisen ahtimen tekniikkaa. Sen ansiosta uusi moottori on merkittävästi hiljaisempi, hienostuneempi ja tehokkaampi sekä samalla taloudellisempi kuin perinteiset dieselit. i-vtec Yhdistämällä VTEC ja VTC saadaan tehokkaampi moottori, enemmän suorituskykyä ja samalla pienempi kulutus ja vähäisemmät päästöt. Kaistavahti (LKAS) Järjestelmä tunnistaa tien reunaviivat sisätaustapeilin juureen asennetun C- MOS-kameran avulla. Sen jälkeen järjestelmä laskee optimiohjausvoiman, jolla auto pysyy keskellä kaistaa ja välittää tuon voiman ohjauspyörälle pitääkseen auton kaistalla. Jatkuva varoitusääni alkaa soida, mikäli auto on ylittämässä kaistamerkinnän. Kaistavahti (Lane Keep Assist System) on toiminnassa, kun seuraavat ehdot täyttyvät: -tiellä on kaistamerkintä vasemmassa ja oikeassa reunassa (merkinnät ovat selvät ja näkyvät) -ajetaan moottoritiellä tai vastaavalla -kuljettaja pitää kiinni ohjauspyörästä; mikäli järjestelmä ei tunne kuljettajan ohjaavan, se kytkeytyy pois toiminnasta -suuntamerkki ei ole kytkettynä -kuljettajan ohjausvoima ei osoita tarkoituksellista kaistanvaihtoa Vääntövoima Vääntövoimalla tarkoitetaan vääntävää tai pyörittävää voimaa. Esimerkiksi kun kiristät ristikkoavaimella pyörän pulttia, käytät vääntövoimaa. Mitä ulompaa ristikkoavainta pidät kiinni, sitä enemmän voimaa käytät. Moottorin alhaisilla käyntinopeuksilla vääntövoima on kyky vastata välittömästi ja voimakkaasti kuljettajan toiveisiin. Moottorin käyntinopeuden kasvaessa vääntövoiman merkitys vähenee tehon kasvaessa tärkeämmäksi. VTC Variable Timing Control). Muuttaa imupuolen nokka-akselin ajoitusta kampiakseliin nähden eri moottorin käyntinopeuksilla ja rasituksilla. Tällä tavalla optimoidaan sylintereihin menevä ilma/polttoaineseos, mikä lisää vääntöä ja suorituskykyä niin, että 90 % suurimmasta vääntömomentista on käytössä jo käyntinopeudella 3000 r/min (bensiinimoottorit). VTEC (Variable Valve Timing ja Lift Electronic Control). Muuttaa venttiilin aukeamismäärää ja sen kestoa jokaisella tahdilla kaikissa sylintereissä. Tuloksena on paras mahdollinen palaminen kautta koko käyntinopeusalueen. Sen myötä polttoaineenkulutus ja päästöt alenevat, vaikka moottori on voimakkaampi kuin ilman tätä järjestelmää. Muuttuvasiipinen ahdin Ahtimissa käytetään siipiä painamaan ilmaa sylintereihin. Tämä kasvattaa ilman happipitoisuutta, parantaa palamista ja lisää voimaa. Uudessa i-dtec-moottorissa käytettävässä ahtimessa on kääntyvät siivet, joiden kulma riippuu siitä, kuinka voimakkaasti painat kaasupoljinta. Mitä enemmän painat, sitä enemmän ilmavirtaa kasvatetaan. Näin saadaan nopea, pehmeä kiihtyvyys, josta on poistettu lähes kokonaan turboviive. Vehicle Stability Assist (VSA) VSA eli suomennettuna ajovakaudenhallintajärjestelmä auttaa pitämään Accordin oikeassa suunnassa kaikissa olosuhteissa, sillä se korjaa mahdollisen alitai yliohjautuvuuden. Järjestelmä tarkkailee kaiken aikaa auton nopeutta, kaasupolkimen asentoa, yksittäisten pyörien nopeutta, ohjauspyörän kulmaa, pitkittäisiä ja sivuttaisia g-voimia ja havaitsee välittömästi uhkaavan yli- tai aliohjautuvuuden. Tarvittaessa VSA automaattisesti leikkaa moottorin tehoa ja käyttää ABS-järjestelmää jarruttaen tilanteen mukaan yksittäisiä pyöriä, kunnes tilanne on korjattu. Järjestelmä reagoi niin nopeasti, että uhkaava tilanne on yleensä ohi ennen kuin kuljettaja on edes huomannut, että sellainen on syntymässä. Satelliittinavigaattori ääniohjauksella Satelliitteihin linkitetty DVD-pohjainen navigaattori antaa ohjeet käännös käännökseltä puheena sekä kartalla aina määränpäähän saakka. DVD sisältää myös paljon muuta tietoa, kuten huoltoasemat, ravintolat ja vastaavat, mikäli tarvitset niitä vieraalla paikkakunnalla. Järjestelmä tunnistaa 550 käskyä, jotka kattavat myös audion ja ilmastointilaitteen toiminnan. Kuljettaja voi siis tehdä säädöt ja antaa ohjeet irrottamatta käsiään ohjauspyörästä. Perävaunun hallintajärjestelmä (TSA) TSA tekee työtä yhdessä ajonvakautuksen (VSA) kanssa ja on suunniteltu lisäämään turvallisuutta perävaunua vedettäessä. Lukuisten ajonvakautuksen anturien avulla TSA havaitsee heti, mikäli perävaunu on aloittamassa heiluriliikkeen, ja estää sen ikään kuin ennakolta vetoauton pyöriä jarruttaen.

Civic Sedan. We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

Civic Sedan. We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention. Civic Sedan We only have one future and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Civic. 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic. 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-ovinen A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Civic 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-ovinen A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

UUSI SANKARI HYBRIDIEN

UUSI SANKARI HYBRIDIEN CR-Z VISION IMPOSSIBLE Soichiro Honda uskoi unelmiinsa. Hän aloitti uransa autokorjaamon harjoittelijana ja rakensi ensimmäisen Hondan vuonna 1948. Se oli yksinkertainen kaksitahtimoottorilla varustettu

Lisätiedot

Jazz. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda

Jazz. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda Jazz Think for yourself and don t follow in other people s footsteps Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Civic Hybrid 01 02 JOHDANTO MIKSI HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMINEN TEKEE MEIDÄT TODELLA ONNELLISIKSI Vaikka jokin asia onkin vakava, miksi emme voisi olla siitä onnellisia? Hondalla olemme aina nähneet

Lisätiedot

Honda Jazz Lisävarusteet

Honda Jazz Lisävarusteet Laatu Honda Jazz Lisävarusteet Honda Jazzia ajaessasi tiedät olevasi laatuautossa. Siksi myös jokaisen lisävarusteen suunnittelussa on painotettu tyylikästä muotoilua ja toimivaa tekniikkaa. Honda tietää

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet FR-V

Alkuperäiset lisävarusteet FR-V Alkuperäiset lisävarusteet FR-V Räätälöi oma unelma-autosi Tilaa tarjoavalla ja urheilullisella muotoilullaan FR-V yhdistää dynamiikan älykkääseen mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Voit räätälöidä FR-V:si

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Sedan & Tourer Ensivaikutelma on tärkein 02 03 Uusi vuosimallin 2009 Accord Sedan ei ole upea auto vain kokonsa ja ylellisen sisustuksensa ansiosta. Se säteilee ympärilleen tarjoamaansa

Lisätiedot

CR-V. Alkuperäiset lisävarusteet. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi CR-V/12/06/TH11066Fi

CR-V. Alkuperäiset lisävarusteet. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi CR-V/12/06/TH11066Fi Alkuperäiset lisävarusteet CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan

Lisätiedot

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 TURVALLISIN PAIKKA MAANTIELLÄ Jokainen valmistamamme Mazda sisältää laajan valikoiman älykkäitä

Lisätiedot

Accord. Sedan ja Tourer. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Accord 05/11/TH11104FI

Accord. Sedan ja Tourer. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Accord 05/11/TH11104FI Accord Sedan ja Tourer Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

Honda Civic Sedan Lisävarusteet

Honda Civic Sedan Lisävarusteet Honda Civic Sedan Lisävarusteet Räätälöi oma unelma-autosi Ajaessasi Honda Civic Sedanilla, ajat yhdellä tämän hetken edistyksellisimmistä autoista. Autosi tarjoaa sinulle ylellisyyttä, joka on yhdistetty

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Insight. Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme.

Insight. Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme. Insight Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme. Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Autojen varustelu vaihtelee mallikohtaisesti.

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

Civic Type R. Without racing there is no Honda Soichiro Honda

Civic Type R. Without racing there is no Honda Soichiro Honda Civic Type R Without racing there is no Honda Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 9 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 51,520.04 17" kevytmetallivanteet, 9-puolaiset (225/50 R17) LED-ajovalot 8 turvatyynyä, sis. kuljettajan

Lisätiedot

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi Uusi Honda CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

U u s i H o n d a A c c o r d

U u s i H o n d a A c c o r d Uusi Honda Accord SISÄLTÖ 2 3 Muotoilu 5 Sisätilat 13 Tekniikka 23 Turvallisuus 29 Suorituskyky 33 Yksityiskohdat 43 Mallisto 49 Lisävarusteet 55 Sanasto 65 MUOTOILU 4 5 Laajentaa aina rajoja. Honda Accord

Lisätiedot

Ajattele, jos auton voisi kehittää kiltiksi ja huomaavaiseksi.

Ajattele, jos auton voisi kehittää kiltiksi ja huomaavaiseksi. Ajattele, jos auton voisi kehittää kiltiksi ja huomaavaiseksi. Ei vain kuljettajaa, vaan koko maailmaa kohtaan. Kuinka sellainen laite käyttäytyisi? Ensinnäkin se pyrkisi suojelemaan matkustajia, jalankulkijoita

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

Honda Civic 5d lisävarusteet

Honda Civic 5d lisävarusteet Honda Civic 5d lisävarusteet Eleganssia Sisätilat Pukeudu parhaimpiisi ja vie Honda Civicisi kaupunkikierrokselle. Hondan urheilullista luonnetta korostavat Tee itse oma unelma-autosi lisävarusteet vetävät

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO Uusi FORD FOCUS Uusi FORD MONDEO Uusi FORD MONDEO Uusi Ford Mondeo tekee vaikutuksen ajo-ominaisuuksillaan ja ulkonäöllään. Vuoden 2015 alussa tuleva täysin uusi Ford Mondeo on täydellinen yhdistelmä innovatiivista

Lisätiedot

Uusi Honda FR-V Lisävarusteet

Uusi Honda FR-V Lisävarusteet Korkea laatu Uusi Honda FR-V Lisävarusteet Honda FR-V edustaa muotoilun ja tekniikan huippua, ja myös lisävarusteet valmistetaan samalla laadulla. Hondan suunnittelijat tietävät, että uuden auton ostajalle

Lisätiedot

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

Uusi Honda FR-V. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda FR-V. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda FR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster TCe 125 S&S 4x4 Jubileum+

Lisätiedot

Uusi Civic Sedan. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010

Uusi Civic Sedan. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 Uusi Civic Sedan Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit,

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, sähkösäätöiset ajovalot, kuljettajan turvatyyny, etuturvavöiden

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

Ajoneuvotekniikka ja liikenneturvallisuus Autojoukkojen Kilta 8.4.2015. Tapio Heiskanen Yhteyspäällikkö Onnettomuustutkijalautakunnan jäsen

Ajoneuvotekniikka ja liikenneturvallisuus Autojoukkojen Kilta 8.4.2015. Tapio Heiskanen Yhteyspäällikkö Onnettomuustutkijalautakunnan jäsen Ajoneuvotekniikka ja liikenneturvallisuus Autojoukkojen Kilta 8.4.2015 Tapio Heiskanen Yhteyspäällikkö Onnettomuustutkijalautakunnan jäsen 76 vuotta liikenneturvallisuustekoja Liikenneturva on julkisoikeudellinen

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Sivu 1 (7) Arvioitu autovero. Kokonaishinta

Sivu 1 (7) Arvioitu autovero. Kokonaishinta Sivu 1 (7) Kokonais Autoedun verotusarvot Polttoaineen kulutus ja päästöt EU yhd. Vapaa Käyttöetu CO 2 g/km l/100 km i10 1.0 Classic Business 10163,81 1755,26 11919 365 215 108 4,7 1.0 Business 11522,76

Lisätiedot

www.toyota.fi Yaris Varusteet

www.toyota.fi Yaris Varusteet www.toyota.fi Yaris Varusteet Tilausnumero E2FIN /2006 Sisältö 04 Muotoilu ja mukavuus 08 Äänentoisto, Hands Free ja navigointi 0 Turvallisuus ja suojaus 6 Kuljetus ja säilytysratkaisut 9 Varusteluettelo

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 Hätäaputoiminnolla* varustettu Ford SYNC Liikkuva toimisto Ford SYNC tarjoaa mahdollisuuden käyttää useimpia MP3-soittimia, Bluetooth -varustettuja puhelimia ja USB-asemia ääniohjauksella

Lisätiedot

Honda ottaa käyttöön uudet tiukat ympäristötavoitteet ja lanseeraa uuden sloganin

Honda ottaa käyttöön uudet tiukat ympäristötavoitteet ja lanseeraa uuden sloganin Uusi Civic Sedan Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

UUSI LEGEND. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

UUSI LEGEND. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi UUSI LEGEND Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva autosta.

Lisätiedot

JAZZ. Special Edition. Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan

JAZZ. Special Edition. Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan JAZZ Special Edition Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset

Lisätiedot

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Nopeimmin koskaan myynyt Hyundai-malli Euroopassa saa lisää hienostuneisuutta sisälle ja ulos Parantunut voimansiirto

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Insight Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi INSIGHT/05/12/TH11112FI

Insight Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi INSIGHT/05/12/TH11112FI Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta. Yksityiskohdat, värit,

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Pakettiauto

Nissan e-nv200 Pakettiauto Nissan e-nv200 Pakettiauto Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. 30.05.14 Hinnat Pakettiauto Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. Hinnat Combi, Evalia Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV 24%

Lisätiedot

Honda CR-V Lisävarusteet

Honda CR-V Lisävarusteet Laatu Honda CR-V Lisävarusteet Honda CR-V:tä ajaessasi tiedät olevasi laatuautossa. Jokaisen lisävarusteen suunnittelussa on painotettu tyylikästä muotoilua ja toimivaa tekniikkaa. Honda tietää asiakkaidensa

Lisätiedot

CR-V Soichiro Honda Honda Motor Europe Finland

CR-V Soichiro Honda Honda Motor Europe Finland CR-V Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

Today the Insight. Tomorrow the FCX Clarity, our hydrogen-powered saloon car that emits nothing but water.

Today the Insight. Tomorrow the FCX Clarity, our hydrogen-powered saloon car that emits nothing but water. Today the Insight. Tomorrow the FCX Clarity, our hydrogen-powered saloon car that emits nothing but water. Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta.

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Uusi Honda Civic. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010

Uusi Honda Civic. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 Uusi Honda Civic Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto iq:n lisävarusteet Lisävarustehakemisto Voimakasta tyyliä Bluetooth Hands Free -järjestelmä 14 Erillinen polkupyöräteline 06 Hansikaslaukku 11 Murtohälytin 14 Nahkasisustus 11 Navigointijärjestelmä 15

Lisätiedot

TALOUDELLINEN AJOTAPA. Ennakoiva ajotapa

TALOUDELLINEN AJOTAPA. Ennakoiva ajotapa TALOUDELLINEN AJOTAPA Ennakoiva ajotapa Mitä voi tehdä 10 sekunnin aikana? Ennakoiva autoilija ajattelee liikenteessä siten, että hän miettii omaa tilannettaan 10 sekunnin päähän. Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Lisätiedot

Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Jazz 05/11/TH11103FI

Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Jazz 05/11/TH11103FI Jazz Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle LÖYDÄ TÄYSIN UUSI SUKUPOLVI Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Uusi TX-sukupolvi:

Lisätiedot

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19 UUSI RENAULT TWINGO Suositushinnasto 6.6.05 VERSIO HV CO G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Twingo SCe 70 S&S Expression 70 95 5v manuaali 55,7 94,8 90 5 45 Twingo

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015 Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015 - Sandero 1.2 16V 75 75 5-v man 135 Sandero 7 865,61 2 133,47 9 999,08 195 375 Sandero TCe 90 Jubileum 90 5-v man 116 Jubileum 9 835,98 2 163,17 11 999,15

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit 14.09.2017 14-09-2017 NV400 VAN ETUVETO HINNASTO Autoveroton Arvioitu Kokonais- Tavaratila CO2 Kokonais- ohjehinta sis. alv autovero hinta Moottori

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015

JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015 JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015 ENNAKKOHINNAT 11.12.2015 Autoveroton ohjehinta (alv 24%) Arvioitu autovero EU-kulutus 2016 Kokonaishinta CO 2 yhdistetty g/km l/100km Vapaa autoetu 2016 Käyttöetu

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 8.4.2015

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 8.4.2015 Jubileum juhlamallisto! - Sandero 1.2 16V 75 75 5-v man 135 Sandero 7 865,61 2 133,47 9 999,08 195 375 Sandero TCe 90 Jubileum 90 5-v man 116 Jubileum 9 835,98 2 163,17 11 999,15 225 405 Sandero Stepway

Lisätiedot

UUDEN DACIA SANDERON JA STEPWAYN MYYNTI KÄYNNISTYNYT

UUDEN DACIA SANDERON JA STEPWAYN MYYNTI KÄYNNISTYNYT Lehdistötiedote 9.1.2013 UUDEN DACIA SANDERON JA STEPWAYN MYYNTI KÄYNNISTYNYT Dacia Sanderon ja Stepwayn ennakkomyynti on käynnistynyt. Uusi Sandero on tulevana viikonloppuna nähtävillä seuraavilla jällenmyyjillä/paikkakunnilla:

Lisätiedot

M{ZD{ CX _15R1_CX3_V3_COVERS.indd /05/ :22:22

M{ZD{ CX _15R1_CX3_V3_COVERS.indd /05/ :22:22 M{ZD{ CX-3 3 4 5 6 7 8 9 LAADUN TUNTU 10 11 12 13 MZD CONNECT OSAA MYÖS SUOMEA *MZD Connect on edistyksellinen Bluetooth@ -tieto/ viihdejärjestelmä. Voit yhdistää älypuhelimesi osaksi autoa; yhteystiedot,

Lisätiedot

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 CIBES PARALLEL Parallel-porrashissi on kehitetty erittäin huolellisesti ja kaikki yksityiskohdat huomioiden, mikä näkyy sen ulkonäössä, toiminnallisessa ergonomiassa

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 22 / 9 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 83,442.09 18" kevytmetallivanteet, 235/65R18 renkailla Mukautuva kaistavahti Mukautuva vakionopeussäädin

Lisätiedot

M{ZD{ 3 MAZ3_203958_002AUTMN_COVER_13R1_V3.indd /12/ :33:14

M{ZD{ 3 MAZ3_203958_002AUTMN_COVER_13R1_V3.indd /12/ :33:14 M{ZD{ 3 4 5 6 7 8 9 10 TAVANOMAISUUTTA UHMAAVAA TEKNOLOGIAA 12 13 MZD CONNECT JA KAIKKI YHTEYDET TOIMIVAT - JOPA SUOMEN KIELELLÄ Kaikkiin 7" kosketusnäytöllä varustettuihin malleihin on saatavilla integroitu

Lisätiedot

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit

NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit NISSAN Alusta Single Cab Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit 14.9.2017 14.9.2017 NISSAN Alusta Single Cab Hinta ilman ALV Autoveroton Arvioitu Kokonais- Varuste- CO2 Kokonais- veroja 24 % ohjehinta sis.

Lisätiedot

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa Yhteenveto Moottori S 63 AMG L 4Matic 278275,41 EUR Erikoismalli & varustepaketit 70690,61 EUR Väri (040) Musta Vanteet Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa 3741,66 EUR Somiste-elementit (729) Sisustuksen

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

Avensis Varusteet. Lisävarusteluettelo. Lastenistuimet x x x 10, 11

Avensis Varusteet.  Lisävarusteluettelo. Lastenistuimet x x x 10, 11 www.toyota.fi Avensis Varusteet Lisävarusteluettelo Sedan Farmari Liftback Sivu Erikoisvanteet x x x, 3 HomeLink x x x 7 Kattoteline ja kiinnikkeet x x 8, 9 Koiraverkko x 9 Kumimatot x x x Kylkilistat

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet

Renault KADJAR Lisävarusteet Renault KADJAR Lisävarusteet Ulkovarustelu Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 583 947 Astinlaudat ja

Lisätiedot

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference OP Quick start K FINLNI 7-07-2008 8:30 Pagina FordKa Pikaopas Owner s handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.309 PP K FIN 22-07-2008 :37 Pagina S MNU

Lisätiedot

NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO

NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot HINNAT PAKETTIAUTO Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt, g/km Hinta ilman veroja, ALV

Lisätiedot

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista.

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. F I A T 5 0 0 P I K A O P A S Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalojen hallinta

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet. Jazz

Alkuperäiset lisävarusteet. Jazz Alkuperäiset lisävarusteet Jazz 02 03 RÄÄTÄLÖI UNELMASI Istu ala las, ren ento toud u ja lähde aje jelu lull lle. Kom ompa pakt kti, mut ta vii dell llek ekin kav eruk ukse sell lle riit ittä tävä vän

Lisätiedot

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin Tervetuloa kyytiin Korosta yrityskuvaasi Tutustu Scania Touringiin. Tämä näyttävästi muotoiltu monikäyttöinen linja-auto on suunniteltu täyttämään niin linja- kuin tilausliikenteen vaatimukset myös pitkillä

Lisätiedot

kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet

kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet Škoda-ensiapupakkaus. (000 093 108F) 24 225 Tavaraverkko Octavia Combiin (5E9 071 195) 139 15 litran sähkötoiminen kylmälaukku. Tarvittaessa voit kytkeä kylmälaukun

Lisätiedot

LISÄVARUSTEHINNASTO. SISÄLLYSLUETTELO ulkovarusteet kevytmetallivanteet sisusta ja mukavuus suojaus kuljetus

LISÄVARUSTEHINNASTO. SISÄLLYSLUETTELO ulkovarusteet kevytmetallivanteet sisusta ja mukavuus suojaus kuljetus LISÄVARUSTEHINNASTO SISÄLLYSLUETTELO ulkovarusteet kevytmetallivanteet sisusta ja mukavuus suojaus kuljetus 11-2013 STYLE PACK Sisältää: kromipaketin, taiteltavan laukun, kynnyslistat, tekstiilimattosarjan,

Lisätiedot

Lehdistötiedote 2015 Geneve Motor Show 3.3.2015 RENAULT KADJAR, VIETTELEVÄN VOIMAN CROSSOVER

Lehdistötiedote 2015 Geneve Motor Show 3.3.2015 RENAULT KADJAR, VIETTELEVÄN VOIMAN CROSSOVER Lehdistötiedote 2015 Geneve Motor Show 3.3.2015 RENAULT KADJAR, VIETTELEVÄN VOIMAN CROSSOVER Renault Kadjar Capturin ja Koleoksen väliin sijoittuva crossover esiteltiin ulkokuvissa helmikuussa, mutta Geneven

Lisätiedot