Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda"

Transkriptio

1 Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Autojen varustelu vaihtelee mallikohtaisesti. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva autosta. Jotkut esitteessä mainitut yksityiskohdat saattavat erota Suomessa myytyjen autojen varusteista. Jos haluat lisätietoja, ota yhteys Honda-jälleenmyyjään. Tekniset tiedot löytyvät esitteestä Värit ja tekniset tiedot. Hae viimeisin päivitys osoitteesta Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, HELSINKI Puhelin: ACCORD/05/08/TH11085Fi

2 01 02 SISÄLTÖ sisältö 03 MUOTOILU 09 EDISTYKSELLISTÄ TEKNIIKKAA 11 SUORITUSKYKY 13: : i-vtec -moottori 15: : i-dtec -moottori 19 SISÄTILAT 21: : ohjaamon mukavuus 25: : matkustamon mukavuus 27 TURVALLISUUS 31 MUOTOILUN YKSITYISKOHDAT 33 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 41 LISÄVARUSTEET 47 SANASTO 49 POWER OF DREAMS

3 03 04 MUOTOILU JOKA TAVALLA EDISTYKSELLINEN Edistyksellinen on ollut Hondan insinöörien perusajatus uutta Accordia suunniteltaessa. Tavoitteena on, että jokainen esteettinen edistysaskel parantaa samalla myös auton ominaisuuksia. Esimerkiksi ajovaloista pyörän aukkoihin jatkuvat linjat ovat merkittävä osa uuden Accordin aerodynaamista muotoilua, vähentävät melua ja takapäätä nostavaa virtausta, mikä puolestaan parantaa auton ajettavuutta. Kun asetut ohjauspyörän taakse, aistit matkustamon hiljaisuuden, joka on syntynyt alhaisemman ilmanvastuksen ja kaikkialla käytettävien korkeatasoisten äänieristysmateriaalien yhdistelmänä. Ulkonäön, suorituskyvyn, tekniikan ja turvallisuuden täydellisen tasapainon myötä uusi Accord tarjoaa todella edistyksellisen ajonautinnon.

4 05 06 MUOTOILU KOKEMUKSEN ARVO Kokemus on laatua, jota Hondan suunnittelijat ja muotoilijat haluavat sisällyttää jokaiseen projektiin. Hondalla uskotaan vahvasti, että kokemuksen kautta pystytään antamaan enemmän sisältöä ja keskittymään siihen, mitä tarvitaan ja halutaan kuljettajalle ja matkustajille antaa. Tämän ajattelun myötä on syntynyt Hondan filosofia valmistaa autoja, jotka ovat enemmän kuin niiden osien summa. Hondalla on aina uskottu, että ratkaisut toimivat parhaiten kokonaisuutena. Yksittäin uuden Accordin tekniset ratkaisut ovat ainutlaatuisia, mutta yhdessä ne antavat sinulle mahdollisuuden tuntea, mitä edistyksellinen ajaminen parhaimmillaan on.

5 07 08 MUOTOILU

6 09 10 EDISTYKSELLISTÄ TEKNIIKKAA MITÄ ENEMMÄN SILMIÄ, SEN PAREMPI Uudessa Accordissa on valtavasti edistyksellistä tekniikkaa. Kaistavahti eli englanniksi Lane Keeping Assist System (LKAS) on yksi näistä ainutlaatuisista innovaatioista. Sisätaustapeilin tyveen sijoitettu kamera seuraa kaiken aikaa tiemerkintöjä. Kaistavahti laskee, kuinka paljon ohjausvoimaa tarvitaan auton palauttamiseksi omalle kaistalle ja auttaa äänimerkin kera kuljettajaa saamaan auton takaisin toivottuun suuntaan. Toinen turvallisuutta ja ajomukavuutta lisäävä varuste on mukautuva vakionopeussäädin eli Active Cruise Control (ACC). Jäähdyttäjän säleikköön sijoitetun tutkan avulla uusi Accord jarruttaa tai hidastaa vauhtia, mikäli edellä ajava auto hidastaa nopeuttaan. Kun tie on vapaa, nopeutesi palautuu automaattisesti valitsemallesi tasolle. Voit myös valita välimatkan edellä ajaviin ohjauspyörään sijoitetun katkaisimen avulla. CMBS (Collision Mitigation Braking System) eli aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä tulee vaaratilanteessa välittömästi avuksesi. Äänisignaali ja kojelaudassa syttyvä valomerkki varoittavat sinua uhkaavasta vaarasta ja nopeuttasi tiputetaan törmäyksen välttämiseksi. Kuten kaikki Hondan varusteet, myös tämä toimii vain yhdessä sinun kanssasi. Me lisäämme vain tietä seuraavia silmiä, jotta matkasi olisi turvallisempaa ja nautittavampaa. Kaistavahti (LKAS) Pieni kamera seuraa tiemerkintöjä ja pitää vähäisillä ohjaustehostimen säädöillä sinut turvallisesti omalla kaistallasi. Collision Mitigation Braking System (CMBS) eli Aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä Toimii kolmessa vaiheessa: 1. Varoitus: Äänimerkki kuuluu ja sana BRAKE (jarruta) syttyy monitoiminäyttöön, kun autosi ja edellä ajavan väli jää lyhyemmäksi kuin ennalta määritetty turvaväli 2. Valmistelut: CMBS jarruttaa kevyesti ja kiristää kuljettajan turvavyötä, mikäli autojen väli lyhenee entisestään. Varoitusääni ja -valo ovat edelleen päällä. 3. Toiminta: Mikäli törmäys on väistämätön, turvavyöt kiristyvät automaattisesti suojaten edessä istuvia mahdollisimman tehokkaasti ja jarrut vähentävät nopeutta pienentääkseen törmäyksen vaikutusta.

7 11 12 SUORITUSKYKY EDISTYKSELLISTÄ AJOMUKAVUUTTA Erittäin miellyttävän ajettavuuden ja mukavuuden kehittäminen vaatii tavallisuudesta poikkeavaa luovuutta. Siirtämällä polttoainetankki ja moottori alemmaksi ja keskemmälle saimme vähennettyä korin kallistelua. Uusi kaksoistukivarsilla toteutettu jousitus edessä, monitukivarsijousitus takana ja entistäkin jäykempi kori tarkoittavat käytännössä, että Accordisi reagoi toiveisiisi välittömästi. Uudenlaiset iskunvaimentimet reagoivat tilanteen mukaan, joko dynaamisesti tai urheilullisesti tai ylellisen mukavasti. VSA (ajonhallintajärjestelmä) laskee käytettävän voiman, hidastuvuuden ja pidon estäen autoa lähtemästä luistoon antaen sinulle täyden hallinnan. Luistonestojärjestelmä (TCS) ja elektroninen jarruvoiman jako (EBD) toimivat yhteistyössä varmistaen, että autosi on kaiken aikaa menossa juuri sinne minne toivot. Olipa tie tai sää millainen hyvänsä, pidämme tilanteen ja auton painopisteen muutokset kurissa sormea nostamatta kehittyneen elektroniikan avulla. Jopa vetäessäsi perävaunua voit luottaa siihen, että TSA (perävaunun hallintajärjestelmä) pitää senkin kulun vakaana. Viimeisimpänä uutuutena on sähköinen ohjaustehostin, jolla hallitset kaikkia edellä mainittuja järjestelmiä. Kaiken kaikkiaan Accord suo sinulle vakaan ja täsmällisen ajettavuuden, jonka ansiosta etenet tiellä turvallisesti. TSA Perävaunun kanssa ajettaessa moni tekijä voi aiheuttaa epävakautta perävaunun pitkittäisessä nivelakselissa. Ongelmia voi esiintyä kaistaa vaihdettaessa, navakalla tuulella tai jos perävaunun kuorma on epätasapainoinen. Perävaunun hallintajärjestelmä TSA (Trailer Stability Assist) on kehitetty parantamaan raskaiden kuljetusten turvallisuutta. Se toimii yhdessä VSA-ajovakaudenhallintajärjestelmän kanssa, joka pitää ajoneuvon kuljettajan hallinnassa. Antureiden avulla järjestelmä ennakoi vaaratilanteet ajoneuvon liikkeiden perusteella ja estää perävaunun heilahtelun säätelemällä jokaista pyörää erikseen. Järjestelmä pienentää myös moottorin vääntöä turvalliselle ja vakaalle tasolle. Lisäksi jarruvalojen vilkkuminen järjestelmän aktivoituessa varoittaa takana ajavia automaattisesti.

8 13 14 SUORITUSKYKY i-vtec, MOOTTORI VAI PALA TEKNOLOGIAA Vuosien kehityksen ja testaamisen tuloksena On syntynyt uusi i-vtecmoottorien sukupolvi. Honda näkee moottorit paljon merkittävämpänä osana autoa kuin eteenpäin vievänä voimanlähteenä. Moottorimme ovat osa hienostunutta tekniikkaa, joka on suunniteltu antamaan mahdollisimman suuri ajamisen nautinto. Voit valita mieleisesi kahdesta i-vtec bensiinimoottorista. Mikäli kaipaat todella paljon suorituskykyä ja voimaa, valintasi on 2,4-litrainen i-vtec. Vaikka tehoa on tarjolla täydet 201 hevosvoimaa, automaattimallimme yhdistetty keskikulutus on vain 8,6 l/100 km. Moottori tarjoaa hyvän taloudellisuuden ja alhaiset päästöt kiitettävän suorituskyvyn kanssa. Kasvattamalla imuventtiilien läpimittaa ja optimoimalla nokkaakselien nousu ja ajoitus, on kasvatettu aina tärkeää imu- ja pakoilman määrää. Voit valita myös kaksilitraisen moottorin, joka tarjoaa parhaan tasapainon voiman ja polttoaineenkulutuksen kesken yhdistetyn kulutuksen ollessa ainoastaan 7,2 l/100 km (Comfort Sedan) Molempien moottorien yhteydessä on uudelleen suunniteltu kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto, jossa on nyt myös vaihtamisvalo. Valo auttaa kuljettajaa ajamaan mahdollisimman taloudellisesti. Viisivaihteinen automaattivaihteisto, jonka ratissa on siivekkeillä toimiva käsivalintamahdollisuus, varmistaa rennot kilometrit. Valitsemalla S- ohjelman, vaihteisto toimii urheilullisemmin ja siivekkeiden avulla voit käyttää vaihteistoa tehokkaasti oman valintasi mukaan. Kaasupolkimen kick-downtoiminnon avulla automaattivaihteisto antaa tarpeen mukaan ylimääräisen suorituskykyannoksen. 2.0 i-vtec performance and torque Max Power: 156PS/6,300rpm Max Torque: 192Nm/4,100rpm Power(PS) NE(rpm) Torque(Nm) 2.4 i-vtec performance and torque Power(PS) NE(rpm) Max Power: 201PS/7,000rpm Max Torque: 234Nm/4,500rpm Torque(Nm)

9 15 16 SUORITUSKYKY Max Power: 150PS/4,000rpm Max Torque: 350Nm/2,000rpm Power(PS) 2.2 i-vtec performance and torque NE(rpm) Torque(Nm) TALOUDELLISUUDEN EI TARVITSE MERKITÄ KOMPROMISSEJA i-dtec on dieseltekniikkamme seuraava perinteitä rikkova askel ja yksi ensimmäisistä moottoreista, joka on suunniteltu täyttämään Euro5 vaatimukset. Sen rakenne kertoo sitoutumisestamme aina vain puhtaampien ja edistyksellisempien moottorien kehittämiseen. Uusi 2,2-litrainen kevytmetallinen moottori on puhtaampi, hienostuneempi ja hiljaisempi kuin edeltäjänsä. Silti se tarjoaa runsaasti suorituskykyä 150 hevosvoimallaan ja 350 Nm:iin kasvaneella väännöllään. Uudet monivaiheisesti toimivat ruiskutussuuttimet sopeuttavat moottorin jatkuvasti ajotilanteeseen ruiskuttaen pienen määrän polttoainetta vielä pääannoksen jälkeen. Ne tekevät i-dtec:stä hienostuneemman ja hiljaisemman kuin perinteiset dieselmoottorit, minkä ansiosta kuljettaja voi nauttia miellyttävästä matkanteosta. Uusi moottori on esimerkki Hondan sitoutumisesta uusimman käytännöllisen ja päästöjä alentavan tekniikan kehittämiseen.

10 17 18 SUORITUSKYKY

11 19 20 SISÄTILAT KUINKA MONIMUTKAINEN AJATTELU VOI TARKOITTAA HELPOMPAA AJAMISTA? Aina siitä lähtien, kun valmistimme ensimmäisen kilpa-automme, ohjaamonsuunnittelussa on pyritty yhteen yksinkertaiseen päämäärään kokonaisvaltaiseen ajokokemukseen. Nahkapäällysteiseen korkeus- ja etäisyyssuunnassa säädettävään ohjauspyörään on koottu lähes kaikki ajon tarvitsemasi katkaisimet. Niitä ovat mielestämme audion säätimet, vakionopeussäädin, Bluetooth, ja edistyksellinen ääniohjautuva järjestelmä, joka huomioi jopa auton melutason. Kymmenkaiuttiminen Bosen audiojärjestelmä kuuden levyn CDsoittimella on sijoitettu ohjaamoon luomaan oikeaa Accordilla ajoon sopivaa tunnelmaa. Mukavuutesi varmistavat korkeatasoisella nahalla verhoillut istuimet. Huomaat rentoutuvasi, kun painat selkäsi istuimeen, joka tukee sitä kiitettävästi. Tämä kokonaisvaltaisen mukavuuden ja ergonomian yhdistelmä auttaa sinua keskittymään kaikkein tärkeimpään tiehen.

12 21 22 SISÄTILAT LÖYDÄ, NÄE, KOMMUNIKOI Edistyksellinen DVD-satelliittinavigaattori välittää sinulle kaiken aikaa myös ajan tasalla olevaa tietoa liikenteestä. Innovatiivisen ääniohjausjärjestelmän ansiosta voit pyytää neuvoa reitistä yksinkertaisesti kysymällä ääneen englanniksi. Tämä onnistuu, koska navigaattorisi tunnistaa äänesi. Navigaattori ohjaa sinua sekä äänen että kuvan avulla, missä ikinä oletkin ja mihin tahansa oletkaan menossa. Nopeusmittarin alapuolelle sijoitettu monitoiminäyttö puolestaan pitää sinut ajan tasalla auton sisä- ja ulkopuolen tapahtumista. Ohjauspyörään sijoitettujen katkaisimien avulla voit nopeasti katsoa eri näyttöjä, joista selviävät polttoaineenkulutus, ulkolämpötila, jäljellä oleva matka, seuraava huolto ja paljon muuta. Bluetooth langaton matkapuhelinyhteys suo sinulle mahdollisuuden puhua auton etukaiuttimien ja mikrofonin kautta. Näkökenttääsi laajentaa peruutuskamera, joka auttaa sinua näkemään pysäköidessä, mitä auton takana on.

13 23 24 SISÄTILAT MUUTAMME ÄLYKKÄÄT IDEAT MUKAVUUDEKSI Kuvittele istuin, joka tuntee ja muistaa sinut, jonka muistissa ovat mieleisimmän ajoasentosi säädöt. Yhdellä napin painalluksella muistilla varustettu kuljettajan istuin säätyy täydelliseen asentoon matkan aloittamiseksi. Takana on istuin, jonka epäsymmetrisesti jaettu selkänoja tarjoaa monta ratkaisua parhaaseen tilankäyttöön. Matkustamon hiljaisuuteen vaikuttavia yksityiskohtia ovat muun muassa kelluva apurunkorakenne ja äänieristetyt matot, joiden avulla matkanteko on hiljaisempaa. Samaan aikaan edistyksellinen kaksoisilmastointi on integroitu satelliittinavigaattoriin, jotta se saa tiedon auringon asennosta autoon nähden ja voi tämän tiedon avulla säätää itsensä kaikki tämä jotta sinä saavuttaisit täydellisen mukavuuden.

14 25 26 SISÄTILAT KUINKA TILA SUUNNITELLAAN? Uudessa Accord Tourer -mallissa on 406 litran tavaratila, jonka käyttömukavuus ja muunneltavuus ovat vertaansa vailla. Kuormattavuusratkaisumme perustuu enemmän tehokkaaseen suunnitteluun kuin tilan kokoon. Takaistuin voidaan taittaa kätevästi alas tai työntää taaksepäin siten, että saadaan lisää jalkatilaa. Lisäksi takaistuin on jaettavissa osiin, mikä lisää kuljetusmahdollisuuksia ja istumapaikkavaihtoehtoja. Yksiotteisen mekanismin avulla takaistuimet voidaan kääntää alas myös erikseen, jolloin tavaratilan lattiasta tulee täysin tasainen. Tavaratilassa on lastin kiinnikkeet, kuormaverkko, näkösuoja ja piilolokero arvoesineitä varten.

15 27 28 TURVALLISUUS KUINKA IDEOIDEN VIRTA MUUTETAAN LUJIKSI RATKAISUIKSI? Voidaksemme taata parhaan mahdollisen turvallisuuden, rakensimme maailman ainoan turvalaboratorion, missä törmäyksiä voidaan tehdä missä kulmassa tahansa. Jatkuvan rajun testauksen ja analysoinnin tulokset näkyvät uudessa Accordissa. Edistyksellinen ACE-turvakori (Advanced Compatibility Engineering) on nyt tehty 42 prosenttisesti suurlujuusteräksestä, joka auttaa pitämään törmäysenergian matkustamon ulkopuolella. Ja luja kori pysyy törmäyksen sattuessa paremmin muodossaan suojaten sinua ja matkustajia vahingoittumiselta.

16 29 30 TURVALLISUUS KONTROLLOITUA TURVALLISUUTTA Väistämättömän törmäyksen sattuessa Accordin kattava turvavarustus suojaa sinua. Etu- ja sivuturvatyynyjä ohjaa älykäs SRSjärjestelmä (Supplemental Restraint System), joka tunnistaa törmäyksen suunnan ja voimakkuuden ja käyttää turvatyynyjä sen mukaan. Kolmipiste ELR-turvavyöt (Emergency Locking Retractor), joissa on esikiristimet ja voimanrajoittimet, pitävät sinut ja etumatkustajan tiukasti istuimissa. Aktiiviset pääntuet liikkuvat eteenpäin törmäyksen tullessa takaapäin suojaten niskaa ja vähentäen siten niskavamman todennäköisyyttä. Olemme ajatelleet myös sitä, kuka matkustaa kuljettajan vieressä. Turvatyyny voidaan kytkeä lastenistuimen yhteydessä pois käytöstä. Lisäksi takaistuimelle lastenistuimen kiinnityspisteen lähistölle on sijoitettu lukko, jonka avulla pääsee hätätilanteessa tavaratilaan. Virta-avain sijoitetaan lukkoon ja käännetään, niin takaluukku aukeaa.

17 31 32 MUOTOILUN YKSITYISKOHDAT 1 & 2. PERUUTUSKAMERA Näet taakse rekisterikilven kehykseen sijoitetun kameran avulla, jonka 138 x 91 asteen kuva näkyy satelliittinavigoinnin näytöllä 3. ETUSUMUVALOT Lisäävät näkyvyyttä kaikkein vaikeimmissa sääolosuhteissa. 4. PYSÄKÖINTIANTURIT EDESSÄ JA TAKANA Neljä anturia sekä etu- että takapuskurissa varoittavat äänimerkin välityksellä, mikäli jokin esine tai vastaava on liian lähellä. 5. ETUSÄLEIKKÖ Uusi muotoilu korostaa tyylikästä kokonaisuutta PERUUTETTAESSA SISÄÄN JA ALAS KÄÄNTYVÄT ULKOTAUSTAPEILIT Ulkotaustapeilit saa ahtaassa paikassa tai pysäköitäessä koria vasten, lisäksi oikea peili säätyy näyttämään alas, kun kytketään peruutusvaihde, jolloin auto on helpompi sijoittaa juuri haluttuun paikkaan. 7. ULKOTAUSTAPEILIT INTEGROIDUIN LED- SUUNTAVALOIN Auttavat muita kuljettajia huomaamaan aiemmin aikeesi kääntyä tai vaihtaa kaistaa. 8. SADETUNNISTIN Kytkee tuulilasinpyyhkimet ja säätää niiden nopeutta tarpeen mukaan pitäen koko ajan tuulilasin puhtaana. 9. AJOVALOJEN PESURIT Ajovalot puhdistetaan korkeapainesuihkulla, mikä parantaa näkyvyyttä huonoissa olosuhteissa. 10. KAASUPURKAUSVALOT (HID) High Intensity Discharge Xenon ajovalot ovat kirkkaammat, tehokkaammat ja kestävät pidempään. Ne myös lisäävät näkyvyyttä yöllä ja kuluttavat vähemmän energiaa. 11. KAKSOISPAKOPUTKET Kilpa-autojen tyyliset pakoputket korostavat urheilullista tyyliä

18 33 34 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT Kojelaudassa on helppokäyttöinen 7 tuuman näyttö Löydät tarkan sijainnin yhdysrakenteisten Euroopan karttojen ja GPS-järjestelmän ansiosta Anna sijainti selkeitä ajo-ohjeita varten Erilaisten kohdevaihtoehtojen ansiosta löydät parhaan reitin Helpot ja selkeät valikkokohdat Yhteys Bluetooth -palveluihin varmistaa turvalliset puhelut KÄTEVÄSTI SIJOITETTU Vanha sanonta toteaa, että perillepääsy on puoli voittoa. Me Hondalla uskomme kuitenkin, että jokaisen matkan pitää olla ilo, mistä matkan etenemistä aktiivisesti seuraava satelliittinavigaattori on oiva todiste. Valitsimen avulla voit helposti selailla eri valikoita. Voit katsella matkan etenemistä, säätää radion voimakkuutta tai valita sopivan lämpötilan ohjaamoon. Uusi Bluetooth tarjoaa täydellisen käytön helppouden ja joustavuuden. Kytkemällä Bluetooth -puhelimen yhteys muodostuu automaattisesti, kun käynnistät auton. Puhelimen tiedot voidaan helposti siirtää auton järjestelmään, jolloin voit tarkastella niitä satelliittinavigaattorin näytön kautta. Järjestelmän avulla jopa puhelinsiirrot ja numeroiden uudelleenvalinnat sujuvat yksinkertaisesti ja turvallisesti.

19 35 36 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 1. SATELLIITTINAVIGAATTORIN NÄYTTÖRUUTU Reagoi äänikomentoihin parhaan reitin löytämiseksi. 2. MONITOIMINÄYTTÖ LCD-monitoiminäytön avulla pääset lukuisiin valikoihin, joista selviävät auton kulutus, matkan aikana käytetty polttoaine, hetkellinen kulutus, kuinka pitkälle polttoaine riittää ja turvavöiden käyttö. 3. KORKEALUOKKAINEN ÄÄNENTOISTO Yhdistää kymmenen kaiutinta mukaan lukien sub-wooferin, nopeuden mukaan tapahtuvan äänenvoimakkuuden säädön ja erillisen vahvistimen. 4. SÄHKÖLÄMMITTEISET ETUISTUIMET Kuljettajan ja etumatkustajan istuimessa on kaksivaiheinen lämmitys. 5. MUISTILLA VARUSTETTU ISTUIN Kahden ohjelmoitavan muistipaikan ansiosta kaksi ajajaa voi sijoittaa istuimeen mielisäätönsä yhdellä napin painalluksella. 6. AJONHALLINTAJÄRJESTELMÄ (VSA) Vakiovarusteisiin kuuluva ajovakauden hallintajärjestelmä, joka ehkäisee auton luisumista KAISTAVAHTI (LKAS) Kaistavahdin katkaisimet on sijoitettu kätevästi ohjauspyörään. 8. AKTIIVINEN TÖRMÄYKSEN VAROITUSJÄRJESTELMÄ (CMBS) Varoitusjärjestelmä arvioi törmäyksen todennäköisyyden ja auttaa kuljettajaa välttämään sen. 9. IPOD ADAPTERI Keskihansikaslokeroon sijoitettuun liittimeen voit kytkeä ipod, MP3 tai vastaavan USB-kaapelilla varustetun soittimen ja käyttää sitä Accordin audiojärjestelmän avulla. 10. KOKOONTAITETTAVA AVAIN Helppo tapa kuljettaa avaintasi, jossa on kolme nappia joilla lukitset tai avaat auton tai avaat takaluukun. 11. SÄÄDETTÄVÄ OHJAUSPYÖRÄ Ohjauspyörän laaja korkeus- ja etäisyyssäätö auttavat sinua parhaan mahdollisen ajoasennon löytämisessä. 12. BLUETOOTH Voit käyttää matkapuhelintasi turvallisesti ajon aikana

20 37 38 SISÄTILOJEN YKSITYISKOHDAT 1. MUKITELINEET EDESSÄ JA TAKANA Lisää tilaa, johon kuuluvat erikokoisten astioiden säilytykseen soveltuvat kaksoismukitelineet. 2. AURINKOLASIKOTELO Pidä aurinkolasit turvallisessa paikassa ulottuvillasi. 7. KESKIKYYNÄRNOJA Säädettävän kyynärnojan alta löytyy tilava säilytyslokero. 8. JÄÄHDYTETTÄVÄ HANSIKASLOKERO Juomat pysyvät toiveesi mukaan lämpiminä tai kylminä ilmastointilaitteen avulla. 3. KULJETTAJAN ISTUIMEN LEHTITASKU Kuljettajan istuimen selkänojassa on kätevä verkkotasku. 4. TAVARATILA Voit kuormata ja kuljettaa runsaan määrän tavaraa 406 litran kokoisessa tavaratilassa. Mikäli tarvitset vielä enemmän tilaa, käännät vain takaistuimen selkänojan eteenpäin jolloin tavaratila kasvaa merkittävästi. 5. ALUMIINISET POLKIMET Erikoispolkimet antavat hyvän tuntuman. 6. RAITISILMAKANAVAT TAAKSE Tehokkaan lämmitys- ja tuuletusjärjestelmän mukavuus korostuu viileää ilmaa taakse välittävien suulakkeiden avulla SÄHKÖINEN KATTOLUUKKU Tuo matkustamoon lisää valoa ja tilan tuntua yhdellä napin painalluksella. 10. AUTOMAATTIVAIHTEISTON SIIVEKKEET Ohjauspyörään sijoitetut vaihteiston siivekkeet auttavat kuljettajaa vaihtamaan irroittamatta käsiään ohjauspyörästä (automaattivaihteiston yhteydessä) 11. MATKUSTAJAN TURVATYYNYN KYTKIN Poistamalla käytöstä matkustajan sivuturvatyynyt varmistat lapsen turvallisuuden etumatkustajan istuimella. 12. NÄKÖSUOJA Tavaratilan päälle voidaan vetää näkösuoja, jos kuorma halutaan kätkeä uteliailta katseilta

21 39 40 LISÄVARUSTEET RÄÄTÄLÖI UNELMASI Yksilöi oma Accordisi lisäämällä persoonallisia varusteita sen mukavuuteen, suorituskykyyn ja ajettavuuteen. Täydellisen lisävarustevalikoiman löydät osoitteesta: MUOTOILUSARJA Kilpa-autoilu on osa perinnettämme. Sen takia muotoilijamme lisäävät mielellään autoihimme niin paljon urheilullisuutta kuin mahdollista ja sitä voi lisätä vielä jälkeenpäin etu-, takaja helmaspoilerit sisältävän muotoilusarjan avulla, joka tekee Accordista vielä rataautomaisemman. Kuvan autossa 18-tuumaiset sigmakevytmetallivanteet. Korin takaosan muotoilu parantaa turvallisuutta ja luo tyylikkään vaikutelman (mallissa on urheilullinen takapuskuri ja -spoileri) Vauhdikas etupuskuri tekee Accordista entistä urheilullisemman (mallissa on lisävarusteena saatava urheilullinen etusäleikkö)

22 41 42 LISÄVARUSTEET Takaosan alaspoilerit luovat tyylikkään vaikutelman uuteen Accordiin (mallissa on takaosan alaspoilerit) Vauhdikas etupuskuri tekee uudesta Accordista entistä urheilullisemman (mallissa on lisävarusteena saatava urheilullinen etusäleikkö)

23 43 44 LISÄVARUSTEET 1. HONDAN KOMPAKTI SATELLIITTINAVIGAATTORI Reitti on selvä kompaktin kannettavan navigaattorin avulla. Euroopan kartat ja englanninkielinen ääniohjausmahdollisuus kuuluvat vakiovarusteisiin. 2. VAIHDEKEPIN NUPPI 6MT Nahkapäällysteisellä vaihdekepin nupilla saat paremman otteen ja kilpa-automaista tunnelmaa TUUMAISET QUARTZ KEVYTMETALLIVANTEET TUUMAISET SIGMA KEVYTMETALLIVANTEET TUUMAISET DELTA KEVYTMETALLIVANTEET 9. LATTIAMATOT ELEGANCE Suojaavat lattioita ja pitävät matkustamon tyylikkäämpänä. 3. NÄYTTÖRUUDUT TAAKSE Takaistuimesta voi tehdä todellisen viihdekeskuksen. Seitsemän tuuman näyttöruudut tulevat pelaamisen mahdollistavilla USB-kytkennöillä varustetun DVD-soittimen kanssa. Kuulokkeet takaavat puolestaan rauhan muille autossa olijoille KYNNYSLISTA Lisää autoosi ylimääräinen annos tyyliä kiillotetuilla teräksisillä kynnyslistoilla SISUSTUSPAKETTI Lisää ohjaamon urheilullista tunnelmaa harjatusta teräksestä valmistetuilla paneeleilla ja ovikatkaisimilla

24 45 46 LISÄVARUSTEET TOURER 1 & 2. TAVARATILAN MATTO Tuftattu käännettävä matto, jonka kääntöpuoli on kumipintainen ja reunat nupukkia (Black tai Grayge). 3. TAVARATILAN POHJALEVY 4. KUORMAVERKKO 5. KUORMAHIHNAT Säädettävät hihnat estävät irrallisten matkatavaroiden liukumisen tavaratilassa. 6. TAVARAVERKKO Kiinnitettävä verkko laukkujen, kirjojen ja vastaavankokoisten tavaroiden turvalliseen säilytykseen TAKALUUKUN KYNNYSUOJAMATTO Honda-logolla varustettu matto suojaa takapuskuria, kun tavaroita lastataan ja puretaan. 8. LATTIALEVY YLEMPI JA ALEMPI Suojaa tavaratilan pohjan alla olevaa tilaa ja tuo lisää säilytystilaa. 9. LATTIALEVY ALEMPI Suojaa tavaratilan pohjan alla olevaa tilaa ja tuo lisää säilytystilaa. 10. KOIRAVERKKO JA TAVARATILAN JAKAJA Tämän lisävarusteen avulla voit hyödyntää tavaratilaa mahdollisimman tehokkaasti edellyttää koiraverkon asentamista. 11. VÄLIVERKKO Pikalukolla kiinnitettävä verkko, joka pitää matkatavarat turvallisesti paikoillaan

25 47 48 SANASTO ABS Anti-lock Braking System eli lukkiutumattomat jarrut estävät pyöriä lukkiutumasta kun jarrutetaan voimakkaasti tai tehdään hätäjarrutus. Näin auto ei lähde luistamaan märällä tai liukkaalla kelillä ja sen ohjattavuus säilyy koko jarrutuksen ajan. Mukautuva vakionopeussäädin (ACC) ACC käyttää jäähdyttäjän säleikköön sijoitetulta tutkalta saamaansa tietoa välimatkasta edellä ajavaan ja vertaa sitä oman auton nopeuteen. Sen lisäksi, että ACC säilyttää asetetun nopeuden, se pystyy automaattisesti säätelemään oman auton nopeutta ja välimatkaa edessä samalla kaistalla ajavaan. Näin se vähentää pääteillä kuljettajan tehtäviä lisäten mukavuutta ja turvallisuutta. ACC toimii vain, kun seuraavat ehdot täyttyvät: - oman auton nopeus on asetettu 30 ja 180 km/h välille - ACC on kytketty käyttöön Edistyksellinen turvallisuussuunnittelu (ACE) Accordiin on suunniteltu innovatiivinen runkorakenne vähentämään edestä matkustajiin kohdistuvia voimia nokkakolarissa. Accordin Advanced Compatibility Engineering (ACE) turvasuunnittelu hajottaa ja vähentää törmäysvoimia levittäen ne laajalle alalle ja pitäen ne siten pääosin ohjaamon ulkopuolella, mikä lisää matkustajien turvallisuutta. Lisäksi ACE:n törmäysvoimia hajottava vaikutus vähentää erikokoisten ajoneuvojen vaikutusta suojaten myös mahdollisesti kevyempää vastapuolta. Aerodynamiikka Aerodynamiikalla tarkoitetaan auton korin kykyä halkoa ilmaa tai siis vastusta, kun auto on liikkeessä. Mitä alhaisempi ilmanvastuskerroin (Cd) on, sitä aerodynaamisempi korin muoto on. Hyvä aerodynaaminen muoto pienentää polttoaineenkulutusta, vähentää melua ja pitää auton paremmin tiessä. Kun ilmanvastuskerroin kerrotaan auton otsapinta-alalla saadaan auton ilmaa vastustava määrä. Bluetooth Bluetooth Hands Free - puhelinjärjestelmän avulla kuljettaja voi soittaa ja vastaanottaa puheluita irrottamatta käsiään ohjauspyörästä. Ohjauspyörän katkaisimien avulla käytettävät auton kaiuttimet ja mikrofonit takaavat, että puhuminen on turvallista ajon aikana. Hätäjarrutustehostin Jos joudut tekemään hätäjarrutuksen, järjestelmä havaitsee nopean polkimen liikkeen ja välittää jarruille automaattisesti täyden jarrupaineen, mikä tehostaa jarrutusta ja lyhentää jarrutusmatkaa. Aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä (CMBS) CMBS on suunniteltu erityisesti varoittamaan kuljettajaa mahdollisesta törmäyksestä ja mikäli kolari on väistämätön vähentämään sen vaikutuksia jarruttamalla automaattisesti. Järjestelmän silmänä on Accordin jäähdyttäjänsäleikköön sijoitettu tutkan vastaanotin. Se lähettää jatkuvasti signaalia ja arvioi sen palautumista. Jos järjestelmä havaitsee tiellä auton tai muun esteen, se mittaa välimatkan ja lähestymisnopeuden. Mikäli lähestymisnopeus vaikuttaa liian suurelta, järjestelmä varoittaa kuljettajaa vilkuttamalla kojelaudassa valoa ja antamalla äänimerkin. Mikäli kuljettaja ei reagoi alentaakseen nopeutta, järjestelmä nykäisee pari kertaa kuljettajan turvavyötä ja jarruttaa kevyesti. Kun törmäys on järjestelmän mielestä väistämätön eikä kuljettaja ole vieläkään ryhtynyt toimiin sen estämiseksi, järjestelmä kiristää etuturvavyöt ja jarruttaa voimakkaasti. Tämä automaattinen toiminto on suunniteltu vähentämään törmäysnopeutta ja sen kautta pienentämään ajoneuvojen vaurioita ja loukkaantumisriskiä. CO 2 Pakokaasuista etenkin hiilidioksidin uskotaan olevan yksi syy niin sanottuun kasvihuoneilmiöön. Mitä alhaisemmat CO2-päästöt, sitä parempi ympäristölle. Yhteispaineruiskutus Yhteispaineruiskutusdieselmoottorissa on tila, johon korkeapuristeinen polttoaine kerätään lähelle sylinterikantta. Tämän ansiosta polttoaine saadaan ruiskutettua palotilaan erittäin nopeasti hyvin suurella paineella. Lisäksi paineistuksen ansiosta polttoaine on hyvin hienojakoista, minkä vuoksi se palaa tehokkaammin. Näin moottori kuluttaa vähemmän, on hiljaisempi ja sen päästöt ovat alhaisemmat. Kaksoistukivarsijousitus Tällä jousituksella saadaan pyörien liikettä ajon aikana kontrolloitua mahdollisimman hyvin. Tuloksena on auton tarkka ja ennustettava käytös sekä vähäisempi korin kallistelu jarrutuksissa ja kaarteissa. Kaksoistukivarsia käytetään hyvin paljon kilpa-autoissa. Elektroninen jarruvoiman jako (EBD) Tämä järjestelmä toimii yhdessä lukkiutumattomien jarrujen kanssa analysoiden auton painonjakaumaa ja automaattisesti tasaa jarrupainetta eteen ja taakse niin, että auton suuntavakavuus säilyy jarrutuksen aikana. Elektroninen kaasupoljin (ETCS tai Drive-by-wire) Mekaaninen linkki kaasupolkimen ja moottorin välilä on korvattu anturilla, joka huomioi kaasupolkimen liikkeet ja syöttää saamansa ohjeet suoraan moottorin ohjausjärjestelmään. Tämän ansiosta reagointi on nopeampaa ja joustavampaa ja auton kulutus alenee. Ergonomia Ergonomia on työtilan, tässä tapauksessa auton ohjaamon, suunnitteluun sovellettu tieteenala. Tavoitteena on maksimoida työntekijän mukavuus ja turvallisuus. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa hallintalaitteiden ja mittarien sijoittamista niin, että niitä on mahdollisimman helppo käyttää ja seurata. Ergonomiaan kuuluu istuin, jonka pitää estää kuljettajaa väsymästä tai tuntemasta oloaan epämukavaksi. Mukautuva logiikka Accordin viisivaihteiseen automaattiin on rakennettu älykäs järjestelmä. Kun vaihteistoa käytetään täysautomaattisena, mukautuva logiikka tunnistaa kuljettajan ajotyylin ja tien rakenteen. Vaihteisto valitsee niiden mukaan välityksen miellyttävään etenemiseen. Järjestelmän ylivoimaisuus tulee esiin etenkin mäkisellä ja mutkaisella tiellä. Kaasupurkausvalot (HID) Kaasupurkausvaloissa käytetään polttimon sijasta sinetöityä kaasupurkauslamppua, jossa on ksenon kaasua. Sähköinen lataus kulkee kaasun läpi ja tuottaa tasaisen valkoisen valon, jonka voimakkuus on paljon suurempi kuin halogeenivalossa, minkä ansiosta valoteho ja näkyvyys ovat paremmat. i-dtec Hondan uusi i-dtec-moottori, jossa I tarkoittaa älykästä (intelligent) on uuden sukupolven dieselmoottori, jossa käytetään viimeisintä yhteispaineruiskutus- ja muuttuvasiipisen ahtimen tekniikkaa. Sen ansiosta uusi moottori on merkittävästi hiljaisempi, hienostuneempi ja tehokkaampi sekä samalla taloudellisempi kuin perinteiset dieselit. i-vtec Yhdistämällä VTEC ja VTC saadaan tehokkaampi moottori, enemmän suorituskykyä ja samalla pienempi kulutus ja vähäisemmät päästöt. Kaistavahti (LKAS) Järjestelmä tunnistaa tien reunaviivat sisätaustapeilin juureen asennetun C- MOS-kameran avulla. Sen jälkeen järjestelmä laskee optimiohjausvoiman, jolla auto pysyy keskellä kaistaa ja välittää tuon voiman ohjauspyörälle pitääkseen auton kaistalla. Jatkuva varoitusääni alkaa soida, mikäli auto on ylittämässä kaistamerkinnän. Kaistavahti (Lane Keep Assist System) on toiminnassa, kun seuraavat ehdot täyttyvät: -tiellä on kaistamerkintä vasemmassa ja oikeassa reunassa (merkinnät ovat selvät ja näkyvät) -ajetaan moottoritiellä tai vastaavalla -kuljettaja pitää kiinni ohjauspyörästä; mikäli järjestelmä ei tunne kuljettajan ohjaavan, se kytkeytyy pois toiminnasta -suuntamerkki ei ole kytkettynä -kuljettajan ohjausvoima ei osoita tarkoituksellista kaistanvaihtoa Vääntövoima Vääntövoimalla tarkoitetaan vääntävää tai pyörittävää voimaa. Esimerkiksi kun kiristät ristikkoavaimella pyörän pulttia, käytät vääntövoimaa. Mitä ulompaa ristikkoavainta pidät kiinni, sitä enemmän voimaa käytät. Moottorin alhaisilla käyntinopeuksilla vääntövoima on kyky vastata välittömästi ja voimakkaasti kuljettajan toiveisiin. Moottorin käyntinopeuden kasvaessa vääntövoiman merkitys vähenee tehon kasvaessa tärkeämmäksi. VTC Variable Timing Control). Muuttaa imupuolen nokka-akselin ajoitusta kampiakseliin nähden eri moottorin käyntinopeuksilla ja rasituksilla. Tällä tavalla optimoidaan sylintereihin menevä ilma/polttoaineseos, mikä lisää vääntöä ja suorituskykyä niin, että 90 % suurimmasta vääntömomentista on käytössä jo käyntinopeudella 3000 r/min (bensiinimoottorit). VTEC (Variable Valve Timing ja Lift Electronic Control). Muuttaa venttiilin aukeamismäärää ja sen kestoa jokaisella tahdilla kaikissa sylintereissä. Tuloksena on paras mahdollinen palaminen kautta koko käyntinopeusalueen. Sen myötä polttoaineenkulutus ja päästöt alenevat, vaikka moottori on voimakkaampi kuin ilman tätä järjestelmää. Muuttuvasiipinen ahdin Ahtimissa käytetään siipiä painamaan ilmaa sylintereihin. Tämä kasvattaa ilman happipitoisuutta, parantaa palamista ja lisää voimaa. Uudessa i-dtec-moottorissa käytettävässä ahtimessa on kääntyvät siivet, joiden kulma riippuu siitä, kuinka voimakkaasti painat kaasupoljinta. Mitä enemmän painat, sitä enemmän ilmavirtaa kasvatetaan. Näin saadaan nopea, pehmeä kiihtyvyys, josta on poistettu lähes kokonaan turboviive. Vehicle Stability Assist (VSA) VSA eli suomennettuna ajovakaudenhallintajärjestelmä auttaa pitämään Accordin oikeassa suunnassa kaikissa olosuhteissa, sillä se korjaa mahdollisen alitai yliohjautuvuuden. Järjestelmä tarkkailee kaiken aikaa auton nopeutta, kaasupolkimen asentoa, yksittäisten pyörien nopeutta, ohjauspyörän kulmaa, pitkittäisiä ja sivuttaisia g-voimia ja havaitsee välittömästi uhkaavan yli- tai aliohjautuvuuden. Tarvittaessa VSA automaattisesti leikkaa moottorin tehoa ja käyttää ABS-järjestelmää jarruttaen tilanteen mukaan yksittäisiä pyöriä, kunnes tilanne on korjattu. Järjestelmä reagoi niin nopeasti, että uhkaava tilanne on yleensä ohi ennen kuin kuljettaja on edes huomannut, että sellainen on syntymässä. Satelliittinavigaattori ääniohjauksella Satelliitteihin linkitetty DVD-pohjainen navigaattori antaa ohjeet käännös käännökseltä puheena sekä kartalla aina määränpäähän saakka. DVD sisältää myös paljon muuta tietoa, kuten huoltoasemat, ravintolat ja vastaavat, mikäli tarvitset niitä vieraalla paikkakunnalla. Järjestelmä tunnistaa 550 käskyä, jotka kattavat myös audion ja ilmastointilaitteen toiminnan. Kuljettaja voi siis tehdä säädöt ja antaa ohjeet irrottamatta käsiään ohjauspyörästä. Perävaunun hallintajärjestelmä (TSA) TSA tekee työtä yhdessä ajonvakautuksen (VSA) kanssa ja on suunniteltu lisäämään turvallisuutta perävaunua vedettäessä. Lukuisten ajonvakautuksen anturien avulla TSA havaitsee heti, mikäli perävaunu on aloittamassa heiluriliikkeen, ja estää sen ikään kuin ennakolta vetoauton pyöriä jarruttaen.

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus VOLVO ENEMMÄN KUIN AUTO. ELÄMÄ ON TYÖTÄ, HAUSKANPITOA, HYVIÄ JA HUONOJA AJATUKSIA, LENKKEILYÄ, HILJATTAIN OSTETTUJA JOOGAMATTOJA, TULOSSA OLEVA PITKÄ VIIKONLOPPU, PAIKKA, JOSSA ET OLE KOSKAAN KÄYNYT, KASVAVIA

Lisätiedot

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ. UUSI NX 02 UUSI NX SISÄLTÖ UUSI NX Johdanto 04-07 Muotoilu 08-1 1 Ajodynamiikka 1 2-1 3 Ylelliset Sisätilat 1 4-1 7 Edistyksellinen Teknologia 1 8-2 1 Täyshybridi 22-23 F SPORT 24-25 Innovatiivista Turvallisuutta

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia SIMPLY CLEVER Uusi ŠKODA Octavia Nykyään vain harvat asiat saavat meidät aidosti hämmästymään, mutta juuri sen vuoksi innostumme niistä sitäkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaiken pitäisi

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015 Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave UUSI YARIS. ANNA HYVÄN FIILIKSEN NÄKYÄ MYÖS VARUSTELUSSA. Uuden Yarisin mukavuus ja varustelu

Lisätiedot

Uuden sukupolven Yaris

Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris on kompakti ja viihdyttävä matkaseuralainen. 2 Kuvan autot Style -varustetasolla. Tummennetut takaikkunat ei Suomen tuontiohjelmassa. 4.7 TOYOTA TOUCH & GO

Lisätiedot

Ammattilainen. Ammattilaisilta.

Ammattilainen. Ammattilaisilta. Citan. Tila-auto. Ammattilainen. Ammattilaisilta. Ammattilaisille. Mercedes-Benzin Citan on kevyiden pakettiautojen luokkaan sijoittuva malli, jolla on kaikki kovassa arkikäytössä tarvittavat ominaisuudet.

Lisätiedot

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008 BMW Motorrad Mallistolehti 2008 VUODEN MALLIEN TIEDOT JA HINNAT YLÖS JA ETEENPÄIN: MENESTYSTARINA JATKUU TARPEELLISTA TEKNIIKKAA VALINNAN VAPAUS VARUSTEITA SINULLE, JOKA ET TYYDY VÄHÄÄN BMW ROAD SHOW Tervetuloa

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

luonnostaan erinomainen.

luonnostaan erinomainen. opel Mokka luonnostaan erinomainen. SISÄLLYS Jos haluat ajaa ylellisesti kompaktiluokan autolla, on sinun muutettava ajattelutapaasi. Ajattele suuremmin. Ajattele Mokkaa. Tässä innovatiivisessa uudessa

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

Uusi Vito. Umpipakettiauto.

Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Tahtoo, osaa, tekee. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty juuri sinulle:

Lisätiedot

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 Audi A1 A1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 20 Audi A1 Sportback Tekniikka 42 Audi ultra 50 Audi connect 44 TFSI 52 Alusta ja ohjaus 46 TDI 53 Avustavat järjestelmät 48 MMI Multi

Lisätiedot

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima Luova suunnittelu: bd-ntwk Toteututus: Gutenberg Networks Tuotanto: Altavia Paris Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Painettu EU:ssa FI Huhtikuu 2010. Jälleenmyyjän leima www.peugeot.fi RCZ LUONNOKSESTA

Lisätiedot

UUSI OPEL Corsa Tosirakkautta. Hienostuneen tyylikäs ja hauska ajaa uusi Corsa on yhtä ylellinen kuin huomattavasti kalliimmat autot. Sen sisätilojen huippulaadukkaat materiaalit ja ominaisuudet tekevät

Lisätiedot

OWNER'S MANUAL. Operation Maintenance. Specifications OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Käyttö A030A01FC-GAT Huolto. Erittelyt

OWNER'S MANUAL. Operation Maintenance. Specifications OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Käyttö A030A01FC-GAT Huolto. Erittelyt OWNER'S MANUAL OMISTAJAN KÄSIKIRJA Käyttö A030A01FC-GAT Huolto Operation Maintenance Erittelyt Specifications HFC2072 Kaikki tämän kirjan tiedot olivat ajantasalla painatuksen ajankohtana. Hyundai pidättää

Lisätiedot

VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION

VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION Hyvä Volvon omistaja KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA Toivomme, että Teillä ja Volvollanne on monia nautinnollisia ajovuosia edessänne. Auto on suunniteltu Teidän

Lisätiedot

HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA.

HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivomme, että Teillä ja Volvollanne on monia nautinnollisia ajovuosia edessänne. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne turvallisuutta

Lisätiedot

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen Volkswagen 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa up! Volkswagen Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 4/2011 8 7 Bratislavassa valmistetaan sekä isoja että pieniä Volkswageneita.

Lisätiedot

Polttomoottori vastapainotrukit

Polttomoottori vastapainotrukit Polttomoottori vastapainotrukit 1.5 5.5 tonnia laatua luotettavuutta vastinetta rahalle laatua, luotettavuutta... asiakkaamme tietävät mitä he haluavat Kun kysyimme, mistä asiakkaat eniten pitävät Mitsubishi

Lisätiedot

CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ

CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ CITROËN BERLINGO CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ Perusteellisesti uudelleen suunniteltu Berlingo antaa jo ensi silmäyksellä varman mielikuvan yksilöllisestä, modernista ja vankasta tavara-autosta. Tunnusomainen

Lisätiedot

HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM

HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM KEVÄTTILAAJAN ETU SAAT 500 EURON ARVOSTA polttoainetta tai alkuperäisiä ajo- tai lisävarusteita, kun tilaat 2016 Lynx-

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT Kaikki tämän kirjan tiedot olivat ajan tasalla painatuksen ajankohtana. Hyundai pidättää itselleen kuitenkin oikeuden tehdä muutoksia ilman ennakkoilmoitusta,

Lisätiedot

ESIPUHE. Autosi huolletaan parhaiten valtuutetussa Chevrolet-huoltoliikkeessä, joka tuntee autosi parhaiten ja tarjoaa ensiluokkaista huoltopalvelua.

ESIPUHE. Autosi huolletaan parhaiten valtuutetussa Chevrolet-huoltoliikkeessä, joka tuntee autosi parhaiten ja tarjoaa ensiluokkaista huoltopalvelua. ESIPUHE Tämä ohjekirja opastaa sinua uuden henkilöautosi käytössä ja ylläpidossa. Se sisältää myös tärkeitä tietoja turvallisuudesta. Lukemalla ohjekirjan huolellisesti ja noudattamalla sen suosituksia

Lisätiedot

3 vuoden takuu ja valinnainen jatkoturva 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. 3 vuoden maalitakuu Huoltoväli 30 000 km

3 vuoden takuu ja valinnainen jatkoturva 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. 3 vuoden maalitakuu Huoltoväli 30 000 km NISSAN NV200 Johdanto Muotoilu Sisustus Muunneltavuus Tavaratila Suorituskyky NV200 Kylmäauto Turvallisuus Lisävarusteet ja mitat Viimeistely ja vaihtoehdot Tulosta Sulje 1 3 vuoden takuu ja valinnainen

Lisätiedot

KIA-YHTYMÄ Family-like Care Nauti ajoneuvostasi ja Family-like Care -kokemuksista!

KIA-YHTYMÄ Family-like Care Nauti ajoneuvostasi ja Family-like Care -kokemuksista! KIA-YHTYMÄ Kiitämme sinua Kia-ajoneuvon hankinnasta. Kia Motors on maailmanlaajuinen autovalmistaja, joka on keskittynyt valmistamaan tuotteita, jotka ovat korkealaatuisia ja tarjoavat erinomaisen vastineen

Lisätiedot

2 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. Etumatkaa. Volkswagen 60 vuotta Suomessa

2 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. Etumatkaa. Volkswagen 60 vuotta Suomessa Volkswagen 2 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa Volkswagen 60 vuotta Suomessa Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 2/2010 18 8 Volkswagen 60 vuotta Suomessa. Tervetuloa

Lisätiedot

Mercedes 02 2009. Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera

Mercedes 02 2009. Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera Mercedes 02 2009 Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera www.mercedes-benz.fi ISSN 1459-0239 209_mercedes.indd 1 1.6.2009 09:32:07

Lisätiedot