Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, HELSINKI Puhelin:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi"

Transkriptio

1 Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva autosta. Jotkut esitteessä mainitut yksityiskohdat saattavat erota Suomessa myytyjen autojen varusteista. Jos haluat lisätietoja, ota yhteys Honda-jälleenmyyjään. Tekniset tiedot löytyvät esitteestä Värit ja tekniset tiedot. Hae viimeisin päivitys osoitteesta Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, HELSINKI Puhelin: Civic/Hybrid/03/06/TH11063Fi

2 Esittely ja sisältö 2 Odota odottamatonta Sääntökirjan mukaan hybridit (autot joissa on bensiini- ja sähkömoottorin yhdistelmä) ovat uskomattoman taloudellisia. Ja tylsiä. Mutta me Hondalla heitimme sääntökirjan pois jo kauan sitten. Korvasimme sen innovaatioilla ja mielikuvituksella, ja tietenkin Power of Dreams -ajattelulla. Civic Hybrid jakaa innostavan ulkonäkönsä muiden uusien Civic-mallien kanssa, mutta sen lisänä tulee ilmiömäinen suorituskyky. Sekä sen tason mukavuus ja hienostuneisuus, jollaista on totuttu odottamaan vasta paljon kalliimmilta autoilta. Mukana on vielä huippuluokan taloudellisuus ja alhaiset päästöt. Civic Hybrid on erinomainen vaihtoehto niin bensiini- kuin dieselmoottorille. Itse asiassa uusi Civic Hybrid on kaikkea sitä, mitä et osannut odottaa hybridin olevan.. Muotoilu 3-6 Sisätilat 7-12 Turvallisuus Hybriditekniikka Ympäristö Muotoilun yksityiskohdat Sisätilojen yksityiskohdat Lisävarusteet Sanasto ja kysymyksiä & vastauksia 29-30

3 Muotoilu 4 Innovatiiviset linjat Mitä järkeä on tulevaisuuden tekniikassa, jos se sijoitetaan vanhanaikaisiin kuoriin? Ei mitään. Sen takia käytimme Civic Hybridissä uutta muotoilukonseptia, samaa kuin edistyksellisessä bensiinimallissamme. Suurissa selkeissä pinnoissa korostuvat korin maskuliininen voimakas alaosa. Korin yläosan dynaaminen linja kiertyy tavallista edemmäs sijoitetun tuulilasin ympärille. Edistyksellinen lähes yhtä linjaa oleva muoto ei pelkästään anna alhaista ilmanvastuskerrointa, vaan varmistaa myös hyvän suorituskyvyn ja korkeatasoisen turvallisuuden. Civic Hybridissä ei ole kompromisseja sen enempää ulkonäön kuin tekniikan suhteen. Innovaatioita on Civic Hybridissä kaikkialla, ei vain konepellin alla. Aerodynaamiset, korin väriset ulkopeilit toimivat myös suuntamerkkeinä. Jopa 15-tuumaiset kevytmetallivanteet on muotoiltu mahdollisimman aerodynaamisiksi.

4 Muotoilu 6 Jättää muut hybridit taakseen Emme tarkoita ainoastaan innostavaa ulkonäköä ja mahdollisuutta ajaa 1090km* tankkaamatta. Tarkoitamme luokkansa huippua olevaa aerodynamiikkaa Jopa 15-tuumaiset kevytmetallivanteet on suunniteltu aerodynaamisiksi. Jotain, mikä on tyypillisempää urheiluautoille kuin hybrideille. yhdistettynä kevyiden materiaalien käyttöön. Kuljettaja huomaa ne kaasupolkimen painallukseen saamastaan vastauksesta. Lisäksi tarjolla ovat ajo-ominaisuudet, joita osataan odottaa *Kaikki kulutuslukemat perustuvat vuosimallin 2006 arvioihin. Käytettävissä vain vertailuarvoina. Todellinen kulutus voi vaihdella. vasta paljon urheilullisemmilta autoilta.

5 Sisätilat 8 Dual Zone -kojelauta helpottaa hallintaa Jos auton teknologia on yhtä innovatiivista kuin Civic Hybridissä, se ansaitsee kokonaisuuteen sopivan kojelaudan. Aloitimme kehittämällä aivan uuden konseptin - Dual Zone -kojelaudan. Kaikki mittarit on sijoitettu suoraan ohjauspyörän taakse helposti nähtäviksi. Tarvittavan tiedon saa nopeasti irrottamatta katsetta tiestä. Kaikki kytkimet ja katkaisimet ovat sormenpäiden ulottuvilla. Vakionopeudensäädin ja audion kytkimet ovat kätevästi ohjauspyörässä. Monitoiminäyttö antaa runsaasti tietoa, kuten hetkellisen polttoaineenkulutuksen, moottorin lämpötilan sekä keskikulutuksen. IMA-informaatiossa ovat virran kulku, akun lataustila ja tyhjäkäynninnäyttö, joka kertoo onko moottori sammuksissa auton ollessa pysähtynyt. Kaikki on suunniteltu niin, että ajaminen on vaivatonta, mukavaa ja erittäin turvallista. Innovaatioita ei ole tehty tyylin ja mukavuuden kustannuksella, vaan myös vakiovarustelu on korkeatasoinen. Kaikissa Civic Sedaneissa on vakiona automaatti-ilmastointi, sähköikkunat kaikissa ovissa sekä lämmitettävät istuimet ja peilit. Korkea laatu näkyy monissa yksityiskohdissa, kuten vaihdekepin nupissa sekä käsijarrun ja ovien kahvoissa käytetyssä teräksessä. Civic Hybridin erikoisvalmisteinen ilmastointilaite toimii myös auton ollessa pysähtynyt, jolloin bensiinimoottori yleensä sammuu.

6 Sisätilat 10 Mukautuva automaattivaihteisto Automaattivaihteiset autot ovat helppoja ajaa. Mutta joskus saatat toivoa, että auto olisi vähän sähäkämpi ja suorituskykyisempi. Me Hondalla olemme ottaneet sen huomioon. Uusi Civic Hybrid on aina varustettu CVT-vaihteistolla - Continuous Variable Transmission (portaaton vaihteisto). Mielesi mukaan voit valita tavallisen automaatin, joka varmistaa mukavan rennon liikkumisen. Tai vaihda S-asentoon, joka tarjoaa reippaammin voimaa jokaisella vaihdolla ja urheilullisemman käytöksen, kun liikut mutkaisilla teillä tai kaupungin vilinässä. Vakiona on korkeatasoinen audiojärjestelmä, jossa on CD-vaihtaja vakiona. Varustukseen kuuluu myös normaalia syvempi keskikyynärnoja, jonka sisällä olevaan lokeroon mahtuu 20 CD-levyä. Kyynärnoja liukuu pituussuunnassa, millä suodaan kuljettajalle paras mahdollinen ajomukavuus. Lisäksi keskikonsolissa on mukitelineet ja pieni kätkö arvotavaroille, kuten kännykälle tai kameralle.

7 Sisätilat 12 Ylellisyys vakiona Tila on ylellisyyttä, ja uudessa Civic Hybridissä sitä on runsaasti. Suuret sisätilat on saatu aikaan suunnittelemalla lattia tasaiseksi. Pakoputki kulkee lattian alla sen sijaan, että se veisi jalkatilaa. Olemme myös pienentäneet merkittävästi takaistuimen taakse sijoitettujen akkujen kokoa. Tuloksena on runsaasti niin jalka-, hartia- kuin pääntilaa. Tilaa on enemmän kuin tarpeeksi neljälle kookkaalle aikuiselle tai viiden hengen perheelle. Innovatiivisen suunnittelun ansiosta Civic Hybridissä on erinomaiset sisätilat. Tarjolla on tilava hansikaslokero sekä muki- ja pullotelineitä eri puolella matkustamoa. Aikaisempaa pienemmät akut tarkoittavat lisää tavaratilaa. Sinne mahtuu helposti pari settiä golfmailoja tai melkoinen lajitelma matkalaukkuja.

8 Aktiivinen turvallisuus 14 Turvallisuus jo geeneissä Turvallisuus ei ole pelkkiä rakenneratkaisuja tai varusteita. Me Auton aerodynaaminen muoto parantaa suuntavakavuutta. Hondalla näemme turvallisuuden laajana kokonaisuutena Monipuoliset istuimen säädöt puolestaan varmistavat, että jokaisessa automallissa, jonka suunnittelemme. Uusi Civic löydät aina miellyttävän ajoasennon. Tietenkin Civic Hybridissä Hybrid on hyvä esimerkki tästä ajattelusta. Uusi Dual Zone - ovat myös viimeisimmät varusteet kuten mm. lukkiutumattomat kojelauta tuo tärkeimmät tiedot kuljettajan näkökenttään niin, jarrut, elektroninen jarruvoiman jako, VSA-ajonvakautusjärjestelmä, että hänen ei tarvitse irrottaa katsettaan tiestä. etuturvavöiden kiristimet, etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, sivuturvaverhot ja ISOFIX-lastenistuimen kiinnitysmahdollisuus. VSA valvoo yliohjautuvuutta VSA valvoo aliohjautuvuutta

9 Passivinen turvallisuus 16 Testattu kaikissa tilanteissa Turvallisuus on Hondalle erittäin tärkeää. Niin tärkeää, että rakensimme maailman suurimman törmäystestikeskuksen Japanin Tochigiin. Siellä kaikki automme, mukaan lukien uusi Civic Hybrid, testataan törmäyksissä kaikista suunnista. Uudessa Civic Hybridissä on matkustajien turvana vahva teräskehikko, joka johtaa törmäysvoimat matkustamon ulkopuolelle. Siinä on myös erityisesti suunnitellut törmäysvyöhykkeet, jotka suojelevat matkustajia ja jalankulkijoita kolaritilanteessa. Vakiona ovat myös kaksivaiheisesti toimivat etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja sivuturvaverhot. Pääntuet liikkuvat eteenpäin, mikä vähentää niskavammoja mahdollisissa peräänajokolareissa.

10 Civic Hybrid tekniikka 18 Hybridi autoissa tekniikkaa ja ympäristöominaisuuksia on yleensä korostettu muotoilun ja ajo-ominaisuuksien kustannuksella. Civic Hybridissä asiat ovat toisin myytyä hybridiautoa todistavat, että Hondalla on tekniikka hallinnassa. Malliin haluttiin lisätä myös ominaisuudet, joista Honda tunnetaan muissa yhteyksissä. Toisin sanoen rohkea ja puhutteleva muotoilu sekä hyvä suorituskyky ja nautittavat ajo-ominaisuudet. Hyvää suorituskykyä Civic hybridin tekniikka perustuu uuden 1.3 litran i- VTEC moottorin ja avustavan sähkömoottorin IMA:n (Integrated Motor Assist) yhdistelmään. IMA järjestelmä tuottaa lähes saman tehokkaan suorituskyvyn kuin suurempi 1.6 litran moottori, mutta sen polttoainetalous on selvästi parempi ja päästöarvot alhaisemmat. Uusi Civic Hybrid ei ainoastaan säästä bensaa, vaan myös sen kiitettävän alhainen CO2 -päästö 109g/km* säästää ympäristöä. Civic Hybrid sammuttaa liikennevaloihin pysähtyessään automaattisesti moottorin ja säästää polttoainetta. Kun valot vaihtuvat ja painat kaasua, bensiinimoottori käynnistyy ja lähtee kuljettamaan autoa sähkömoottorin auttamana pehmeästi eteenpäin. Kun vauhti tasaantuu, siirrytään käyttämään pelkästään bensiinimoottoria. * Kaikki kulutus- ja päästölukemat perustuvat vuosimallin 2006 arvioihin. Käytettävissä vain vertailuarvoina. Todellinen kulutus voi vaihdella.

11 Civic Hybrid tekniikka 20 Kiihdytys Kun lähdet liikkeelle tai kiihdytät, sähkö- ja bensiinimoottori toimivat yhdessä antaen kahden moottorin voiman - näin saadaan täysi teho. Tasainen ajo Kaupunkiajossa tasaisella vauhdilla sähkömoottori kuljettaa autoa käyttäen akkuun varastoitua energiaa. Jarrutus Akut latautuvat, kun auto hiljentää vauhtiaan, rullaa alamäkeen tai jarrutetaan. Tällöin sähkömoottori lataa akun. Tyhjäkäynti Auton ollessa paikallaan moottori pysähtyy, mikä säästää polttoainetta ja energiaa. Unelmista tulee totta Uuden Civic Hybridin tekniikka on tyypillistä Hondaa. Yhtä aikaa inspiroivaa ja yksinkertaista. Kaksi voimanlähdettä työskentelee täydellisessä harmoniassa. Kuljettajan ei tarvitse tehdä mitään. Kaikki toimii automaattisesti. Käy koeajolla niin huomaat millaiselle tasolle Honda on hionut Civic Hybribin tekniikan. Kiihdytykset sujuvat erittäin joustavasti ja voimaa on tarjolla tasaisesti. IMAn akku on tehokas ja kompakti. Uudessa i-vtec moottorissa venttiileitä ohjataan nerokkaasti kolmessa eri vaiheessa. Moottorijarrutuksessa tai sähkömoottorilla ajettaessa venttiilit ovat kokonaan kiinni. Mutta Civic Hybrid ei ole ainoastaan uskomattoman innovatiivinen. Se on myös uskomattoman hauska ajaa. Mitä iloa tekniikasta muuten olisi?

12 Ympäristö 22 Tuntuuko sinusta, että voisit tehdä Ovatko nämä vain päiväunia? jotain ympäristön hyväksi? Me rakastamme tätä planeettaa yhtä paljon Yhdysvalloissa kaupalliseen käyttöön. Sen Isommat moottorit kehittävät enemmän voimaa ja Koska bensiinimoottoria ei tarvita auton ollessa kuin sinäkin. Ymmärrämme hyvin, että moottori muuttaa vedyn energiaksi. FCX on vääntöä, mutta ne kuluttavat myös enemmän paikallaan, se sammuu itsestään. Kaasupoljinta maailmanlaajuisesti autoja valmistavan yhtiön ehdottomasti maailman vihrein polttoainetta ja tuottavat enemmän päästöjä - painettaessa moottori käynnistyy automaattisesti on kannettava vastuunsa. Siksi valmistamme moottorikäyttöinen auto. ongelma jokaiselle, joka ei halua saastuttaa luontoa. uudelleen. Et ehkä huomaa IMAn toimintaa ajaessasi, mutta autoja tulevaisuus mielessämme. Meidän 3R-konseptimme periaatteet - reduce, Me emme tyydy vain leikkaamaan päästöjä. Honda on mukana projekteissa, joilla Yksi ratkaisu olisi tietenkin pienempi moottori, joka panet sen varmasti merkille polttoainekulujen re-use, recycle (vähennä, käytä uudelleen, poistetaan, neutralisoidaan ja korvataan tarjoaa saman suorituskyvyn. Se olisi järkevä, pienentymisenä. Todennäköisesti säästät yli 300 kierrätä) - ovat käytössä koko liikenteen aiheuttamia CO 2 -päästöjä. houkutteleva, taloudellinen mutta mahdoton. litraa ajaessasi kilometriä vuodessa - ja tuotantoprosessissamme. Olemme ottaneet Esimerkiksi kylvämme metsiä Iso-Britanniassa, Mahdoton ehkä tähän saakka, kunnes kehitettiin IMA (Integrated Motor Assist). Civic Hybridin konepellin alla on harhauttavasti tavallisen näköinen 1,3-litrainen kolmivaiheinen i-vtecmoottori. Siinä on älykäs venttilien ajoituksen ja noston ohjaus, minkä ansiosta polttoaine käytetään tehokkaammin, saadaan lisää tehoa ja vähennät pakokaasupäästöjä yli tonnin verran vuodessa*, verrattuna siihen että ajaisit tavallisella 1,6-litraisella bensiinimoottorilla varustetulla autolla. Civic Hybrid on yksi mailman taloudellisimmista hybridibensiiniautoista. Moottori on saanut palkintoja taloudellisuudestaan ja se on saanut International Engine of the Year -palkinnon vuosina myös teknisiä kehitysaskeleita, jotka vähentävät merkittävästi päästöjä. Kuten IMA (Integrated MotorAssist) ja moottoripyöriemme kulutuksen pienentäminen lähes kolmanneksella. Ja mitä tulee veneisiin, kun ostat Hondan ulkoperämoottorin, saat aina puhtaan nelitahtisen moottorin. vaihdamme kerosiinipolttimoita aurinkopaneeleihin Sri Lankassa ja lahjoitamme energiatehokkaita talouskoneita koteihin Yhdysvalloissa. Ja lisää projekteja on tulossa. vääntöä pitäen samalla kulutus ja CO 2 -päästöt 2003 ja 2004, sekä BP:n Green Fleet Awardin Meillä Hondalla matka ideasta toteutukseen on kurissa. autoalan innovatiivisuudesta. lyhyt. Esimerkiksi sopii hyvin käänteentekevä Tähän kaikkeen on päästy asentamalla innovatiivisesti sähkömoottori bensiinimoottorin ja vaihteiston väliin. Se kytkeytyy päälle, kun Tässä autossa on edistyksellistä moottoritekniikkaa, joka tarkoittaa säästöä sinulle ja vähemmän vahinkoa ympäristölle. Tätä me FCX polttokennoauto, joka jättää jälkeensa ainoastaan vettä. Se on ensimmäinen polttokenno auto, joka hyväksyttiin moottoria kuormitetaan voimakkaasti kutsumme energiatehokkuudeksi. kiihdytettäessä tai ylämäessä. Sähkömoottori antaa lisävoimaa, kunnes saavutetaan valittu * Kaikki kulutus- ja päästölukemat perustuvat vuosimallin 2006 arvioihin. Käytettävissä vain vertailuarvoina. Todellinen kulutus voi tasainen nopeus, jolloin se kytkeytyy pois päältä. vaihdella. Vauhdin hidastuessa tai jarruttaessa sähkömoottori toimii kuin generaattori ladaten takaistuimen taakse sijoitettuja akkuja. Ja sähkömoottori on vielä tätäkin älykkäämpi.

13 Muotoilun yksityiskohdat 24 Muotoja korostaen Tyyli ei ole vain Civic Sedanin muotoilun yleinen konsepti. Se löytyy myös jokaisesta yksityiskohdasta. Mistä kulmasta Civiciä katsotkin, huomaat pieniä muotoilijan oivalluksia, jotka korostavat auton puhtaita linjoja Aerodynaamiset ulkopeilit toimivat myös suuntamerkkeinä. 2. Kromatut oven kahvat korostavat hienostuneisuutta. 3. Uusi maski alentaa ilmanvastusta. 4. Ainoa mistä Hybridin tunnistaa ulkoapäin on merkki. 5. Kookkaat takavalot ovat tyylikkäät ja näkyvät hyvin. 6. Tehokkaat ajovalot. 7. Etusumuvalot kuuluvat vakiovarusteisiin. 8. Korkealle asennettu lisäjarruvalo parantaa liikenneturvallisuutta. 9. Mikroantenni. 10. Korin väriset suojalistat antavat autolle dynaamista ilmettä. 11. Kromattu pakoputken pää. 12. Tyylikkäät 15-tuumaiset alumiinivanteet ovat vakiovaruste ja alentavat muotoilunsa ansiosta ilmanvastusta.

14 Sisätilojen yksityiskohtia Kiillotetulla metallilla viimeistelty vaihdekepin nuppi. 2. Civic Hybrid -näyttö kertoo, milloin IMA auttaa tai sitä ladataan ja siitä voi seurata myös kulutusta. 3. Sisäkahvoissa on muuhun sisutukseen sointuva metalliviimeistely. 4. Auton audiolaitteistoa voi säätää irrottamatta otetta ohjauspyörästä. 5. Ilmastointilaite säätää matkustamon lämpötilan yhdellä hipaisulla ja toimii myös auton ollessa paikallaan polttomoottori pysähdyksissä. 6. Istuinlämmittimien katkaisimet löytyvät helposti keskikonsolista. 8. Kätevään keskikonsolin lokeroon mahtuu 20 CD-levyä. 9. Nahkaverhoiltu ohjauspyörä. 10. Virta-avain toimii myös varashälyttimen kauko-ohjaimena. 11. Sähkökäyttöisten ikkunannostimien ja säädettävien peilien katkaisimet on koottu kuljettajan oveen.

15 Lisävarusteita Luo omalle Civic Hybridillesi urheilullinen olemus laajalla lisävarustevalikoimallamme. Hienoilla helmaspoilereilla Civicisi muistuttaa Hondan menestyksestä kilparadoilla. 2. Easy-Fit polkupyörähissi Helposti käytettävä polkupyöräkiinnike pitää pyörän pystyssä ja vapauttaa kätesi nostamaan ja laskemaan pyörän. 3. Klassinen polkupyöräteline Perinteisellä polkupyörän kattotelineellä voit kuljettaa pyöräsi vaivattomasti. 4. Korosta Civic Sedanisi urheilullisuutta kauniisti työstetyillä 15- tuumaisilla kevytmetallivanteilla. 5. Kattoteline Ainoastaan viiden kilon painoinen alumiininen kattoteline on hyvä perusta Civicin kuljetusvarusteille. 6. Ski Box 320L Lukittava kattoboksi tarjoaa lisätavaratilaa, kun haluat pakata mukaan suksesi tai lumilautasi. 7. Top Box 350L Tukeva ja lukittava 350 litran kattoboksi on tarpeellinen, kun tarvitset lisää kuljetustilaa. 1. Jalkatilan valaistus. 2. Premium Concert Pack sisältää vahvistimen ja neljä kaiutinta. Järjestelmän maksimiteho on 270W. Paketti tarjoaa miellyttävän kuuntelunautinnon uuden bassojärjestelmän avulla. Tässä huippuluokan audiopaketissa on kaksi alhaisten taajuuksien kaiutinta taakse, jotka varmistavat korkeatasoisen soinnin kaikkein matalimmilla ja keskialueen alemmilla taajuuksilla. Basson tasapainottamiseksi etuoviin on asennettu kaksi kaksoiskartiokaiutinta - kaikki näkymättömiksi integroituina. Tuloksena on aito, puhdas ja kirkas sointi kaikilla taajuuksilla. 3. Bluetooth puhelinjärjestelmä Bluetooth puhelinjärjestelmä on turvallinen ja kätevä hands-free ratkaisu, jonka ansiosta voit hoitaa puhelusi myös ajon aikana CD:n vaihtaja. 5. Lisäkaiuttimien tekniset tiedot. 7. Premium Concert Pack sisältää vahvistimen ja neljä kaiutinta. Järjestelmän maksimiteho on 270W. Paketti tarjoaa miellyttävän kuuntelunautinnon uuden bassojärjestelmän avulla. Tässä huippuluokan audiopaketissa on kaksi alhaisten taajuuksien kaiutinta taakse, jotka varmistavat korkeatasoisen soinnin kaikkein matalimmilla ja keskialueen alemmilla taajuuksilla. Basson tasapainottamiseksi etuoviin on asennettu kaksi kaksoiskartiokaiutinta - kaikki näkymättömiksi integroituina. Tuloksena on aito, puhdas ja kirkas sointi kaikilla taajuuksilla. 6. Erikoismatot (musta). 7. Vakiomatot. 8. Erikoismatot (norsunluu).

16 Sanasto ja kysymyksiä & vastauksia 30 SANASTO ABS Lukkiutumattomat jarrut (Anti-lock Braking System) estävät pyöriä lukkiutumasta Ergonomia Ergonomia on tiede, jota käytetään muotoilussa ja työympäristön Kysymyksiä ja vastauksia Kysymys. Pitääkö minun ladata akkuja? Kysymys. Jos minulta loppuu bensiini, voiko ajaa hätäjarrutuksen aikana. Näin ne vähentävät kehittämisessä; tässä tapauksessa auton Vastaus. Ei koskaan. Järjestelmässä on ylivirtaussuoja, pelkillä akuilla? luiston vaaraa märällä, jäisellä tai irtonaisella pinnalla. Samalla auton ohjattavuus säilyy. Aerodynamiikka Aerodynamiikalla tarkoitetaan auton ilmanvastusta eli sen korin auton liikkuessa aiheuttamaa vastusta. Mitä alhaisempi on ilmanvastuskerroin (cd), sitä aerodynaamisempi on auton muoto. Hyvä aerodynamiikka alentaa kulutusta, vähentää melua ja pitää auton paremmin kiinni tiessä. Brake Assist Hätäjarrutustehostin (BAS = Brake Assist) reagoi terävään jarrupolkimen liikkeeseen ja nostaa jarrupaineen automaattisesti täydelle teholle, mikä lyhentää jarrutusmatkaa. ohjaamon suunnittelussa. Tavoitteena on saavuttaa matkustajille paras mahdollinen mukavuus ja turvallisuus. Yksinkertaisesti tämä tarkoittaa hallintalaitteiden ja mittariston sijoittamista niin, että niitä on helppo ja mukava käyttää. Edelleen istuimet suunnitellaan niin, että niissä ei väsy eikä puudu. Hybridi Hybridiksi kutsutaan autoja, joissa käytetään yhtä aikaa sekä bensiini- että sähkömoottoria. IMA IMA tarkoittaa Integrated Motor Assistia eli integroitua apumoottoria, joka on Hondan ainutlaatuinen hybriditekniikka. mikä tarkoittaa, että akuissa on aina vähintään 20 % niiden kapasiteetista. Akut latautuvat automaattisesti kun auton vauhti hidastuu, mennään alamäkeen tai jarrutetaan. Tämä tapahtuu kuljettajan tietämättä, mutta autoa ei todellakaan tarvitse kiinnittää päivän lopuksi sähkötolppaan. Kysymys. Poikkeaako Civic Hybridillä ajaminen muista autoista? Vastaus. Civic Hybridillä ajaminen todella muuttaa tottumuksia. Sillä ajaessa nimittäin ei tarvitse pysähtyä niin usein tankkaamaan ja samalla polttoainekulut pienenevät. Muuten ei tarvitse tehdä muuta kuin istuutua kuljettajan paikalle, säätää hallintalaitteet kohdalleen ja lähteä liikkeelle. Lukuun ottamatta Hybridmerkkiä, kukaan ei tiedä että ajat autolla, jossa on maailman edistyksellisintä tekniikkaa konepellin alla. Kysymys. Kuinka pitkälle pääsen Civic Hybridillä yhdellä tankillisella? Vastaus. Ei, vaan autossa täytyy aina olla bensiiniä. Civic Hybrid toimii sähköllä vasta, kun se kulkee yli 20 km/h nopeudella ja se tarvitsee bensiinimoottoria kiihdytyksiin sekä akkujen lataamiseen. Kysymys. Nousevatko käyttökustannukset, kun ajan Civic Hybridillä? Vastaus. Ei, ensimmäinen huolto on kilometrin tai vuoden kuluttua, riippuen siitä kumpi tulee ensin vastaan. Sen jälkeen seurataan normaalia huoltoohjelmaa ja IMA ei tarvitse mitään lisähuoltoa. * Kaikki kulutus- ja päästölukemat perustuvat vuosimallin 2006 arvioihin. Käytettävissä vain vertailuarvoina. Todellinen kulutus voi vaihdella. CO 2 Hiilidioksidi on yksi pakokaasujen myrkyllisistä aineista, ja sen uskotaan aiheuttavan kasvihuoneilmiötä. Mitä alhaisemmat CO 2 -päästöt ovat, sitä parempi ympäristön kannalta. EBD Elektroninen jarrupaineenjako (EBD = Electronic Brakeforce Distribution) toimii yhteistyössä ABS:ien kanssa analysoiden painon jakautumista eri pyörien kesken. EBD jakaa automaattisesti jarrupainetta etu- ja takapyörien kesken niin, että auton suunta Kaksoistukivarsijousitus Tämä jousitus antaa parhaan mahdollisen tarkkuuden pyörän liikkeiden ohjaamisessa ajon aikana. Tuloksena on täsmälliset ja nautittavat ajo-ominaisuudet sekä erittäin vähäiset korin liikkeet jarrutuksissa ja kaarteissa. Kilpa-autoissa käytetään yleensä kaksoistukivarsijousitusta. Teho Työn teon nopeuden mittana käytetään tehoa. Vääntö Vääntö on kiertävä tai vääntävä voima. Esimerkiksi kun kiristetään pultti Vastaus. Civic Hybrid on yksi mailman taloudellisimmista autoista. Sen yhdistetty EU-kulutus on ainoastaan 4,6 l/100 km, mikä tarkoittaa yli tuhatta (1090)* kilometriä ilman tankkausta. Rahassa tämä tarkoittaa kilpailijoihin nähden satojen eurojen säästöä, mikäli ajaa kilometriä vuodessa. Hiilidioksideja lähtee vastaavalla laskennalla noin tonni* vähemmän. Kysymys. Kuinka turvallinen Civic Hybrid on? Vastaus. Hondalla on erinomainen maine turvallisena autona. Niinpä myös Civic Hybridin vakiovarustukseen kuuluvat lukkiutumat jarrut (ABS), elektroninen jarruvoiman jako (EBD), kaksivaiheisesti toimivat etuturvatyynyt jne. Mutta Hondan filosofian mukaan eivät ainoastaan autossa olijat tarvitse turvaa, vaan Civic Hybrid, kuten kaikki Hondat, on valmistettu korkeiden laatuvaatimustemme mukaisesti. Mutta emme pidä mitään itsestäänselvyytenä. Niinpä myönnämme Civic Hybridille kolmen vuoden takuun ilman kilometrirajoituksia ja IMA-yksikölle kahdeksan vuoden/ kilometrin takuun. Sijoituksesi ympäristön hyväksi on myös sijoitus omaan turvallisuuteesi. säilyy niin suoralla kuin kaarteessa jarrutettaessa. jakoavaimella, käytetään vääntövoimaa. Mitä kauempaa jakoavainta pidetään kiinni, sitä enemmän vääntöä käytetään. Moottorilta täytyy ajatella myös jalankulkijoita. Niinpä Civic Hybridissä on törmäysvoimaa absorboivat etupuskuri, konepelti saranoineen, pyyhkijät ja etulokasuojat. Akut on kapseloitu turvallisesti takaistuimen taakse. toivotaan vääntöä ennen kaikkea käyntinopeusalueen alapäässä sekä alhaisilla nopeuksilla kiihdytettäessä. Nopeuden ja kierrosten noustessa väännön tarve vähenee tehon noustessa tärkeämmäksi.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ. UUSI NX 02 UUSI NX SISÄLTÖ UUSI NX Johdanto 04-07 Muotoilu 08-1 1 Ajodynamiikka 1 2-1 3 Ylelliset Sisätilat 1 4-1 7 Edistyksellinen Teknologia 1 8-2 1 Täyshybridi 22-23 F SPORT 24-25 Innovatiivista Turvallisuutta

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri

Lisätiedot

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015 Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave UUSI YARIS. ANNA HYVÄN FIILIKSEN NÄKYÄ MYÖS VARUSTELUSSA. Uuden Yarisin mukavuus ja varustelu

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus VOLVO ENEMMÄN KUIN AUTO. ELÄMÄ ON TYÖTÄ, HAUSKANPITOA, HYVIÄ JA HUONOJA AJATUKSIA, LENKKEILYÄ, HILJATTAIN OSTETTUJA JOOGAMATTOJA, TULOSSA OLEVA PITKÄ VIIKONLOPPU, PAIKKA, JOSSA ET OLE KOSKAAN KÄYNYT, KASVAVIA

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima Luova suunnittelu: bd-ntwk Toteututus: Gutenberg Networks Tuotanto: Altavia Paris Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Painettu EU:ssa FI Huhtikuu 2010. Jälleenmyyjän leima www.peugeot.fi RCZ LUONNOKSESTA

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia SIMPLY CLEVER Uusi ŠKODA Octavia Nykyään vain harvat asiat saavat meidät aidosti hämmästymään, mutta juuri sen vuoksi innostumme niistä sitäkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaiken pitäisi

Lisätiedot

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 Audi A1 A1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 20 Audi A1 Sportback Tekniikka 42 Audi ultra 50 Audi connect 44 TFSI 52 Alusta ja ohjaus 46 TDI 53 Avustavat järjestelmät 48 MMI Multi

Lisätiedot

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen Volkswagen 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa up! Volkswagen Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 4/2011 8 7 Bratislavassa valmistetaan sekä isoja että pieniä Volkswageneita.

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

Uusi Vito. Umpipakettiauto.

Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Tahtoo, osaa, tekee. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty juuri sinulle:

Lisätiedot

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008 BMW Motorrad Mallistolehti 2008 VUODEN MALLIEN TIEDOT JA HINNAT YLÖS JA ETEENPÄIN: MENESTYSTARINA JATKUU TARPEELLISTA TEKNIIKKAA VALINNAN VAPAUS VARUSTEITA SINULLE, JOKA ET TYYDY VÄHÄÄN BMW ROAD SHOW Tervetuloa

Lisätiedot

UUSI OPEL Corsa Tosirakkautta. Hienostuneen tyylikäs ja hauska ajaa uusi Corsa on yhtä ylellinen kuin huomattavasti kalliimmat autot. Sen sisätilojen huippulaadukkaat materiaalit ja ominaisuudet tekevät

Lisätiedot

luonnostaan erinomainen.

luonnostaan erinomainen. opel Mokka luonnostaan erinomainen. SISÄLLYS Jos haluat ajaa ylellisesti kompaktiluokan autolla, on sinun muutettava ajattelutapaasi. Ajattele suuremmin. Ajattele Mokkaa. Tässä innovatiivisessa uudessa

Lisätiedot

Aygo x-wave on saapunut! Uusi kangaskattoinen. Toyota Jousto on helppo tapa hankkia uusi auto Uuden rengasvalitsinpalvelun

Aygo x-wave on saapunut! Uusi kangaskattoinen. Toyota Jousto on helppo tapa hankkia uusi auto Uuden rengasvalitsinpalvelun Lehti Toyota-autoilijalle 1/2015 Uusi kangaskattoinen Aygo x-wave on saapunut! Toyota Jousto on helppo tapa hankkia uusi auto Uuden rengasvalitsinpalvelun avulla helposti uudet renkaat alle Tutustu uuteen

Lisätiedot

2 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. Etumatkaa. Volkswagen 60 vuotta Suomessa

2 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. Etumatkaa. Volkswagen 60 vuotta Suomessa Volkswagen 2 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa Volkswagen 60 vuotta Suomessa Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 2/2010 18 8 Volkswagen 60 vuotta Suomessa. Tervetuloa

Lisätiedot

PASSAT. Volkswagen. Hyvä, parempi, Etumatkaa. Uudet innovaatiot kuljettajan apuna. Vicky Rosti viihtyy punaisessa. Sakari Kuosmasen monitoimiauto

PASSAT. Volkswagen. Hyvä, parempi, Etumatkaa. Uudet innovaatiot kuljettajan apuna. Vicky Rosti viihtyy punaisessa. Sakari Kuosmasen monitoimiauto Volkswagen 4 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa Uudet innovaatiot kuljettajan apuna Vicky Rosti viihtyy punaisessa Sakari Kuosmasen monitoimiauto Hyvä, parempi, PASSAT Sisältö

Lisätiedot

CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ

CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ CITROËN BERLINGO CITROËN BERLINGO : HYVÄÄ TYÖTÄ Perusteellisesti uudelleen suunniteltu Berlingo antaa jo ensi silmäyksellä varman mielikuvan yksilöllisestä, modernista ja vankasta tavara-autosta. Tunnusomainen

Lisätiedot

Kierroksen edellä. Uudistunut Polo: maailmaa kuvittamassa. Golf-perhe kasvaa: uusi Sportsvan. elämysmaailma: Ihmeellinen Autostadt

Kierroksen edellä. Uudistunut Polo: maailmaa kuvittamassa. Golf-perhe kasvaa: uusi Sportsvan. elämysmaailma: Ihmeellinen Autostadt 2 2014 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Golf-perhe kasvaa: uusi Sportsvan Lotta Nieminen maailmaa kuvittamassa Volkswagenin elämysmaailma: Ihmeellinen Autostadt Uudistunut Polo: Kierroksen

Lisätiedot

Mercedes 02 2009. Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera

Mercedes 02 2009. Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera Mercedes 02 2009 Uudistunut S-sarja: Tiennäyttäjä Jussi T. Koski: Toisilla välähtää Koeajossa: E coupé Rügen: Itämeren Riviera www.mercedes-benz.fi ISSN 1459-0239 209_mercedes.indd 1 1.6.2009 09:32:07

Lisätiedot

Ylläksellä. Talviautoilua TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA

Ylläksellä. Talviautoilua TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA 1 2014 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA Talviautoilua Ylläksellä Volkswagen 1/2014 4 7 Lähivaloissa.

Lisätiedot

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Lehti Toyota-autoilijoille 2/2012 Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Täysiverinen urheiluauto GT86 saapuu Suomeen AUTOILIJAN ASIALL A 12 24 6 18 30

Lisätiedot

3 vuoden takuu ja valinnainen jatkoturva 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. 3 vuoden maalitakuu Huoltoväli 30 000 km

3 vuoden takuu ja valinnainen jatkoturva 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. 3 vuoden maalitakuu Huoltoväli 30 000 km NISSAN NV200 Johdanto Muotoilu Sisustus Muunneltavuus Tavaratila Suorituskyky NV200 Kylmäauto Turvallisuus Lisävarusteet ja mitat Viimeistely ja vaihtoehdot Tulosta Sulje 1 3 vuoden takuu ja valinnainen

Lisätiedot

TEKNOLOGIA PALVELUKSESSASI

TEKNOLOGIA PALVELUKSESSASI UUSI CITROËN C4 INSPIROIVA POSITIVE POWER KAIKKI LÄHELLÄ TEKNOLOGIA PALVELUKSESSASI Uuden Citroën C4:n pro ili on heti ensi silmäyksellä vankan ja vakaan näköinen. Sen tarkasti sovitetut korinosat ja kromikoristeet

Lisätiedot

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö Uusi Atego 4 25 Ohjaamot 6 11 Työskentely, käyttömukavuus 8 9 Varustus 10 11 Taloudellisuus, tekniikka 12 19 Moottoriteknologia 14 15 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

7.12.2006. Pyörivät Pyörät 2004-2006

7.12.2006. Pyörivät Pyörät 2004-2006 Pyörivät Pyörät 2004-2006 1 Sisällys Alkusanat... 3 BMW 330d... 4 BMW 330i... 6 BMW 530d Touring... 8 Buick Rendezvous CXL... 10 Chrysler 300C 2.7... 13 Lada 1600 SL... 15 Mercedes-Benz 250 TD... 17 Mercedes-Benz

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT Kaikki tämän kirjan tiedot olivat ajan tasalla painatuksen ajankohtana. Hyundai pidättää itselleen kuitenkin oikeuden tehdä muutoksia ilman ennakkoilmoitusta,

Lisätiedot

Polttomoottori vastapainotrukit

Polttomoottori vastapainotrukit Polttomoottori vastapainotrukit 1.5 5.5 tonnia laatua luotettavuutta vastinetta rahalle laatua, luotettavuutta... asiakkaamme tietävät mitä he haluavat Kun kysyimme, mistä asiakkaat eniten pitävät Mitsubishi

Lisätiedot

KONEINSINÖÖRIKILLAN LEHTI NRO 14.4 MOOTTORIEXRA. Moottoriextra

KONEINSINÖÖRIKILLAN LEHTI NRO 14.4 MOOTTORIEXRA. Moottoriextra KOLEHTI KONEINSINÖÖRIKILLAN LEHTI NRO 14.4 MOOTTORIEXRA Moottoriextra Lehden antimet 4 11 Toyota GT86: Talvi 86 12 15 Voimanallen tallissa 16 21 Tesla Model S: Alastoman naisen kera 21 25 BMW M4: Ei pienempi

Lisätiedot