Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, HELSINKI Puhelin:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi"

Transkriptio

1 Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva autosta. Jotkut esitteessä mainitut yksityiskohdat saattavat erota Suomessa myytyjen autojen varusteista. Jos haluat lisätietoja, ota yhteys Honda-jälleenmyyjään. Tekniset tiedot löytyvät esitteestä Värit ja tekniset tiedot. Hae viimeisin päivitys osoitteesta Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, HELSINKI Puhelin: Civic/Hybrid/03/06/TH11063Fi

2 Esittely ja sisältö 2 Odota odottamatonta Sääntökirjan mukaan hybridit (autot joissa on bensiini- ja sähkömoottorin yhdistelmä) ovat uskomattoman taloudellisia. Ja tylsiä. Mutta me Hondalla heitimme sääntökirjan pois jo kauan sitten. Korvasimme sen innovaatioilla ja mielikuvituksella, ja tietenkin Power of Dreams -ajattelulla. Civic Hybrid jakaa innostavan ulkonäkönsä muiden uusien Civic-mallien kanssa, mutta sen lisänä tulee ilmiömäinen suorituskyky. Sekä sen tason mukavuus ja hienostuneisuus, jollaista on totuttu odottamaan vasta paljon kalliimmilta autoilta. Mukana on vielä huippuluokan taloudellisuus ja alhaiset päästöt. Civic Hybrid on erinomainen vaihtoehto niin bensiini- kuin dieselmoottorille. Itse asiassa uusi Civic Hybrid on kaikkea sitä, mitä et osannut odottaa hybridin olevan.. Muotoilu 3-6 Sisätilat 7-12 Turvallisuus Hybriditekniikka Ympäristö Muotoilun yksityiskohdat Sisätilojen yksityiskohdat Lisävarusteet Sanasto ja kysymyksiä & vastauksia 29-30

3 Muotoilu 4 Innovatiiviset linjat Mitä järkeä on tulevaisuuden tekniikassa, jos se sijoitetaan vanhanaikaisiin kuoriin? Ei mitään. Sen takia käytimme Civic Hybridissä uutta muotoilukonseptia, samaa kuin edistyksellisessä bensiinimallissamme. Suurissa selkeissä pinnoissa korostuvat korin maskuliininen voimakas alaosa. Korin yläosan dynaaminen linja kiertyy tavallista edemmäs sijoitetun tuulilasin ympärille. Edistyksellinen lähes yhtä linjaa oleva muoto ei pelkästään anna alhaista ilmanvastuskerrointa, vaan varmistaa myös hyvän suorituskyvyn ja korkeatasoisen turvallisuuden. Civic Hybridissä ei ole kompromisseja sen enempää ulkonäön kuin tekniikan suhteen. Innovaatioita on Civic Hybridissä kaikkialla, ei vain konepellin alla. Aerodynaamiset, korin väriset ulkopeilit toimivat myös suuntamerkkeinä. Jopa 15-tuumaiset kevytmetallivanteet on muotoiltu mahdollisimman aerodynaamisiksi.

4 Muotoilu 6 Jättää muut hybridit taakseen Emme tarkoita ainoastaan innostavaa ulkonäköä ja mahdollisuutta ajaa 1090km* tankkaamatta. Tarkoitamme luokkansa huippua olevaa aerodynamiikkaa Jopa 15-tuumaiset kevytmetallivanteet on suunniteltu aerodynaamisiksi. Jotain, mikä on tyypillisempää urheiluautoille kuin hybrideille. yhdistettynä kevyiden materiaalien käyttöön. Kuljettaja huomaa ne kaasupolkimen painallukseen saamastaan vastauksesta. Lisäksi tarjolla ovat ajo-ominaisuudet, joita osataan odottaa *Kaikki kulutuslukemat perustuvat vuosimallin 2006 arvioihin. Käytettävissä vain vertailuarvoina. Todellinen kulutus voi vaihdella. vasta paljon urheilullisemmilta autoilta.

5 Sisätilat 8 Dual Zone -kojelauta helpottaa hallintaa Jos auton teknologia on yhtä innovatiivista kuin Civic Hybridissä, se ansaitsee kokonaisuuteen sopivan kojelaudan. Aloitimme kehittämällä aivan uuden konseptin - Dual Zone -kojelaudan. Kaikki mittarit on sijoitettu suoraan ohjauspyörän taakse helposti nähtäviksi. Tarvittavan tiedon saa nopeasti irrottamatta katsetta tiestä. Kaikki kytkimet ja katkaisimet ovat sormenpäiden ulottuvilla. Vakionopeudensäädin ja audion kytkimet ovat kätevästi ohjauspyörässä. Monitoiminäyttö antaa runsaasti tietoa, kuten hetkellisen polttoaineenkulutuksen, moottorin lämpötilan sekä keskikulutuksen. IMA-informaatiossa ovat virran kulku, akun lataustila ja tyhjäkäynninnäyttö, joka kertoo onko moottori sammuksissa auton ollessa pysähtynyt. Kaikki on suunniteltu niin, että ajaminen on vaivatonta, mukavaa ja erittäin turvallista. Innovaatioita ei ole tehty tyylin ja mukavuuden kustannuksella, vaan myös vakiovarustelu on korkeatasoinen. Kaikissa Civic Sedaneissa on vakiona automaatti-ilmastointi, sähköikkunat kaikissa ovissa sekä lämmitettävät istuimet ja peilit. Korkea laatu näkyy monissa yksityiskohdissa, kuten vaihdekepin nupissa sekä käsijarrun ja ovien kahvoissa käytetyssä teräksessä. Civic Hybridin erikoisvalmisteinen ilmastointilaite toimii myös auton ollessa pysähtynyt, jolloin bensiinimoottori yleensä sammuu.

6 Sisätilat 10 Mukautuva automaattivaihteisto Automaattivaihteiset autot ovat helppoja ajaa. Mutta joskus saatat toivoa, että auto olisi vähän sähäkämpi ja suorituskykyisempi. Me Hondalla olemme ottaneet sen huomioon. Uusi Civic Hybrid on aina varustettu CVT-vaihteistolla - Continuous Variable Transmission (portaaton vaihteisto). Mielesi mukaan voit valita tavallisen automaatin, joka varmistaa mukavan rennon liikkumisen. Tai vaihda S-asentoon, joka tarjoaa reippaammin voimaa jokaisella vaihdolla ja urheilullisemman käytöksen, kun liikut mutkaisilla teillä tai kaupungin vilinässä. Vakiona on korkeatasoinen audiojärjestelmä, jossa on CD-vaihtaja vakiona. Varustukseen kuuluu myös normaalia syvempi keskikyynärnoja, jonka sisällä olevaan lokeroon mahtuu 20 CD-levyä. Kyynärnoja liukuu pituussuunnassa, millä suodaan kuljettajalle paras mahdollinen ajomukavuus. Lisäksi keskikonsolissa on mukitelineet ja pieni kätkö arvotavaroille, kuten kännykälle tai kameralle.

7 Sisätilat 12 Ylellisyys vakiona Tila on ylellisyyttä, ja uudessa Civic Hybridissä sitä on runsaasti. Suuret sisätilat on saatu aikaan suunnittelemalla lattia tasaiseksi. Pakoputki kulkee lattian alla sen sijaan, että se veisi jalkatilaa. Olemme myös pienentäneet merkittävästi takaistuimen taakse sijoitettujen akkujen kokoa. Tuloksena on runsaasti niin jalka-, hartia- kuin pääntilaa. Tilaa on enemmän kuin tarpeeksi neljälle kookkaalle aikuiselle tai viiden hengen perheelle. Innovatiivisen suunnittelun ansiosta Civic Hybridissä on erinomaiset sisätilat. Tarjolla on tilava hansikaslokero sekä muki- ja pullotelineitä eri puolella matkustamoa. Aikaisempaa pienemmät akut tarkoittavat lisää tavaratilaa. Sinne mahtuu helposti pari settiä golfmailoja tai melkoinen lajitelma matkalaukkuja.

8 Aktiivinen turvallisuus 14 Turvallisuus jo geeneissä Turvallisuus ei ole pelkkiä rakenneratkaisuja tai varusteita. Me Auton aerodynaaminen muoto parantaa suuntavakavuutta. Hondalla näemme turvallisuuden laajana kokonaisuutena Monipuoliset istuimen säädöt puolestaan varmistavat, että jokaisessa automallissa, jonka suunnittelemme. Uusi Civic löydät aina miellyttävän ajoasennon. Tietenkin Civic Hybridissä Hybrid on hyvä esimerkki tästä ajattelusta. Uusi Dual Zone - ovat myös viimeisimmät varusteet kuten mm. lukkiutumattomat kojelauta tuo tärkeimmät tiedot kuljettajan näkökenttään niin, jarrut, elektroninen jarruvoiman jako, VSA-ajonvakautusjärjestelmä, että hänen ei tarvitse irrottaa katsettaan tiestä. etuturvavöiden kiristimet, etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, sivuturvaverhot ja ISOFIX-lastenistuimen kiinnitysmahdollisuus. VSA valvoo yliohjautuvuutta VSA valvoo aliohjautuvuutta

9 Passivinen turvallisuus 16 Testattu kaikissa tilanteissa Turvallisuus on Hondalle erittäin tärkeää. Niin tärkeää, että rakensimme maailman suurimman törmäystestikeskuksen Japanin Tochigiin. Siellä kaikki automme, mukaan lukien uusi Civic Hybrid, testataan törmäyksissä kaikista suunnista. Uudessa Civic Hybridissä on matkustajien turvana vahva teräskehikko, joka johtaa törmäysvoimat matkustamon ulkopuolelle. Siinä on myös erityisesti suunnitellut törmäysvyöhykkeet, jotka suojelevat matkustajia ja jalankulkijoita kolaritilanteessa. Vakiona ovat myös kaksivaiheisesti toimivat etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja sivuturvaverhot. Pääntuet liikkuvat eteenpäin, mikä vähentää niskavammoja mahdollisissa peräänajokolareissa.

10 Civic Hybrid tekniikka 18 Hybridi autoissa tekniikkaa ja ympäristöominaisuuksia on yleensä korostettu muotoilun ja ajo-ominaisuuksien kustannuksella. Civic Hybridissä asiat ovat toisin myytyä hybridiautoa todistavat, että Hondalla on tekniikka hallinnassa. Malliin haluttiin lisätä myös ominaisuudet, joista Honda tunnetaan muissa yhteyksissä. Toisin sanoen rohkea ja puhutteleva muotoilu sekä hyvä suorituskyky ja nautittavat ajo-ominaisuudet. Hyvää suorituskykyä Civic hybridin tekniikka perustuu uuden 1.3 litran i- VTEC moottorin ja avustavan sähkömoottorin IMA:n (Integrated Motor Assist) yhdistelmään. IMA järjestelmä tuottaa lähes saman tehokkaan suorituskyvyn kuin suurempi 1.6 litran moottori, mutta sen polttoainetalous on selvästi parempi ja päästöarvot alhaisemmat. Uusi Civic Hybrid ei ainoastaan säästä bensaa, vaan myös sen kiitettävän alhainen CO2 -päästö 109g/km* säästää ympäristöä. Civic Hybrid sammuttaa liikennevaloihin pysähtyessään automaattisesti moottorin ja säästää polttoainetta. Kun valot vaihtuvat ja painat kaasua, bensiinimoottori käynnistyy ja lähtee kuljettamaan autoa sähkömoottorin auttamana pehmeästi eteenpäin. Kun vauhti tasaantuu, siirrytään käyttämään pelkästään bensiinimoottoria. * Kaikki kulutus- ja päästölukemat perustuvat vuosimallin 2006 arvioihin. Käytettävissä vain vertailuarvoina. Todellinen kulutus voi vaihdella.

11 Civic Hybrid tekniikka 20 Kiihdytys Kun lähdet liikkeelle tai kiihdytät, sähkö- ja bensiinimoottori toimivat yhdessä antaen kahden moottorin voiman - näin saadaan täysi teho. Tasainen ajo Kaupunkiajossa tasaisella vauhdilla sähkömoottori kuljettaa autoa käyttäen akkuun varastoitua energiaa. Jarrutus Akut latautuvat, kun auto hiljentää vauhtiaan, rullaa alamäkeen tai jarrutetaan. Tällöin sähkömoottori lataa akun. Tyhjäkäynti Auton ollessa paikallaan moottori pysähtyy, mikä säästää polttoainetta ja energiaa. Unelmista tulee totta Uuden Civic Hybridin tekniikka on tyypillistä Hondaa. Yhtä aikaa inspiroivaa ja yksinkertaista. Kaksi voimanlähdettä työskentelee täydellisessä harmoniassa. Kuljettajan ei tarvitse tehdä mitään. Kaikki toimii automaattisesti. Käy koeajolla niin huomaat millaiselle tasolle Honda on hionut Civic Hybribin tekniikan. Kiihdytykset sujuvat erittäin joustavasti ja voimaa on tarjolla tasaisesti. IMAn akku on tehokas ja kompakti. Uudessa i-vtec moottorissa venttiileitä ohjataan nerokkaasti kolmessa eri vaiheessa. Moottorijarrutuksessa tai sähkömoottorilla ajettaessa venttiilit ovat kokonaan kiinni. Mutta Civic Hybrid ei ole ainoastaan uskomattoman innovatiivinen. Se on myös uskomattoman hauska ajaa. Mitä iloa tekniikasta muuten olisi?

12 Ympäristö 22 Tuntuuko sinusta, että voisit tehdä Ovatko nämä vain päiväunia? jotain ympäristön hyväksi? Me rakastamme tätä planeettaa yhtä paljon Yhdysvalloissa kaupalliseen käyttöön. Sen Isommat moottorit kehittävät enemmän voimaa ja Koska bensiinimoottoria ei tarvita auton ollessa kuin sinäkin. Ymmärrämme hyvin, että moottori muuttaa vedyn energiaksi. FCX on vääntöä, mutta ne kuluttavat myös enemmän paikallaan, se sammuu itsestään. Kaasupoljinta maailmanlaajuisesti autoja valmistavan yhtiön ehdottomasti maailman vihrein polttoainetta ja tuottavat enemmän päästöjä - painettaessa moottori käynnistyy automaattisesti on kannettava vastuunsa. Siksi valmistamme moottorikäyttöinen auto. ongelma jokaiselle, joka ei halua saastuttaa luontoa. uudelleen. Et ehkä huomaa IMAn toimintaa ajaessasi, mutta autoja tulevaisuus mielessämme. Meidän 3R-konseptimme periaatteet - reduce, Me emme tyydy vain leikkaamaan päästöjä. Honda on mukana projekteissa, joilla Yksi ratkaisu olisi tietenkin pienempi moottori, joka panet sen varmasti merkille polttoainekulujen re-use, recycle (vähennä, käytä uudelleen, poistetaan, neutralisoidaan ja korvataan tarjoaa saman suorituskyvyn. Se olisi järkevä, pienentymisenä. Todennäköisesti säästät yli 300 kierrätä) - ovat käytössä koko liikenteen aiheuttamia CO 2 -päästöjä. houkutteleva, taloudellinen mutta mahdoton. litraa ajaessasi kilometriä vuodessa - ja tuotantoprosessissamme. Olemme ottaneet Esimerkiksi kylvämme metsiä Iso-Britanniassa, Mahdoton ehkä tähän saakka, kunnes kehitettiin IMA (Integrated Motor Assist). Civic Hybridin konepellin alla on harhauttavasti tavallisen näköinen 1,3-litrainen kolmivaiheinen i-vtecmoottori. Siinä on älykäs venttilien ajoituksen ja noston ohjaus, minkä ansiosta polttoaine käytetään tehokkaammin, saadaan lisää tehoa ja vähennät pakokaasupäästöjä yli tonnin verran vuodessa*, verrattuna siihen että ajaisit tavallisella 1,6-litraisella bensiinimoottorilla varustetulla autolla. Civic Hybrid on yksi mailman taloudellisimmista hybridibensiiniautoista. Moottori on saanut palkintoja taloudellisuudestaan ja se on saanut International Engine of the Year -palkinnon vuosina myös teknisiä kehitysaskeleita, jotka vähentävät merkittävästi päästöjä. Kuten IMA (Integrated MotorAssist) ja moottoripyöriemme kulutuksen pienentäminen lähes kolmanneksella. Ja mitä tulee veneisiin, kun ostat Hondan ulkoperämoottorin, saat aina puhtaan nelitahtisen moottorin. vaihdamme kerosiinipolttimoita aurinkopaneeleihin Sri Lankassa ja lahjoitamme energiatehokkaita talouskoneita koteihin Yhdysvalloissa. Ja lisää projekteja on tulossa. vääntöä pitäen samalla kulutus ja CO 2 -päästöt 2003 ja 2004, sekä BP:n Green Fleet Awardin Meillä Hondalla matka ideasta toteutukseen on kurissa. autoalan innovatiivisuudesta. lyhyt. Esimerkiksi sopii hyvin käänteentekevä Tähän kaikkeen on päästy asentamalla innovatiivisesti sähkömoottori bensiinimoottorin ja vaihteiston väliin. Se kytkeytyy päälle, kun Tässä autossa on edistyksellistä moottoritekniikkaa, joka tarkoittaa säästöä sinulle ja vähemmän vahinkoa ympäristölle. Tätä me FCX polttokennoauto, joka jättää jälkeensa ainoastaan vettä. Se on ensimmäinen polttokenno auto, joka hyväksyttiin moottoria kuormitetaan voimakkaasti kutsumme energiatehokkuudeksi. kiihdytettäessä tai ylämäessä. Sähkömoottori antaa lisävoimaa, kunnes saavutetaan valittu * Kaikki kulutus- ja päästölukemat perustuvat vuosimallin 2006 arvioihin. Käytettävissä vain vertailuarvoina. Todellinen kulutus voi tasainen nopeus, jolloin se kytkeytyy pois päältä. vaihdella. Vauhdin hidastuessa tai jarruttaessa sähkömoottori toimii kuin generaattori ladaten takaistuimen taakse sijoitettuja akkuja. Ja sähkömoottori on vielä tätäkin älykkäämpi.

13 Muotoilun yksityiskohdat 24 Muotoja korostaen Tyyli ei ole vain Civic Sedanin muotoilun yleinen konsepti. Se löytyy myös jokaisesta yksityiskohdasta. Mistä kulmasta Civiciä katsotkin, huomaat pieniä muotoilijan oivalluksia, jotka korostavat auton puhtaita linjoja Aerodynaamiset ulkopeilit toimivat myös suuntamerkkeinä. 2. Kromatut oven kahvat korostavat hienostuneisuutta. 3. Uusi maski alentaa ilmanvastusta. 4. Ainoa mistä Hybridin tunnistaa ulkoapäin on merkki. 5. Kookkaat takavalot ovat tyylikkäät ja näkyvät hyvin. 6. Tehokkaat ajovalot. 7. Etusumuvalot kuuluvat vakiovarusteisiin. 8. Korkealle asennettu lisäjarruvalo parantaa liikenneturvallisuutta. 9. Mikroantenni. 10. Korin väriset suojalistat antavat autolle dynaamista ilmettä. 11. Kromattu pakoputken pää. 12. Tyylikkäät 15-tuumaiset alumiinivanteet ovat vakiovaruste ja alentavat muotoilunsa ansiosta ilmanvastusta.

14 Sisätilojen yksityiskohtia Kiillotetulla metallilla viimeistelty vaihdekepin nuppi. 2. Civic Hybrid -näyttö kertoo, milloin IMA auttaa tai sitä ladataan ja siitä voi seurata myös kulutusta. 3. Sisäkahvoissa on muuhun sisutukseen sointuva metalliviimeistely. 4. Auton audiolaitteistoa voi säätää irrottamatta otetta ohjauspyörästä. 5. Ilmastointilaite säätää matkustamon lämpötilan yhdellä hipaisulla ja toimii myös auton ollessa paikallaan polttomoottori pysähdyksissä. 6. Istuinlämmittimien katkaisimet löytyvät helposti keskikonsolista. 8. Kätevään keskikonsolin lokeroon mahtuu 20 CD-levyä. 9. Nahkaverhoiltu ohjauspyörä. 10. Virta-avain toimii myös varashälyttimen kauko-ohjaimena. 11. Sähkökäyttöisten ikkunannostimien ja säädettävien peilien katkaisimet on koottu kuljettajan oveen.

15 Lisävarusteita Luo omalle Civic Hybridillesi urheilullinen olemus laajalla lisävarustevalikoimallamme. Hienoilla helmaspoilereilla Civicisi muistuttaa Hondan menestyksestä kilparadoilla. 2. Easy-Fit polkupyörähissi Helposti käytettävä polkupyöräkiinnike pitää pyörän pystyssä ja vapauttaa kätesi nostamaan ja laskemaan pyörän. 3. Klassinen polkupyöräteline Perinteisellä polkupyörän kattotelineellä voit kuljettaa pyöräsi vaivattomasti. 4. Korosta Civic Sedanisi urheilullisuutta kauniisti työstetyillä 15- tuumaisilla kevytmetallivanteilla. 5. Kattoteline Ainoastaan viiden kilon painoinen alumiininen kattoteline on hyvä perusta Civicin kuljetusvarusteille. 6. Ski Box 320L Lukittava kattoboksi tarjoaa lisätavaratilaa, kun haluat pakata mukaan suksesi tai lumilautasi. 7. Top Box 350L Tukeva ja lukittava 350 litran kattoboksi on tarpeellinen, kun tarvitset lisää kuljetustilaa. 1. Jalkatilan valaistus. 2. Premium Concert Pack sisältää vahvistimen ja neljä kaiutinta. Järjestelmän maksimiteho on 270W. Paketti tarjoaa miellyttävän kuuntelunautinnon uuden bassojärjestelmän avulla. Tässä huippuluokan audiopaketissa on kaksi alhaisten taajuuksien kaiutinta taakse, jotka varmistavat korkeatasoisen soinnin kaikkein matalimmilla ja keskialueen alemmilla taajuuksilla. Basson tasapainottamiseksi etuoviin on asennettu kaksi kaksoiskartiokaiutinta - kaikki näkymättömiksi integroituina. Tuloksena on aito, puhdas ja kirkas sointi kaikilla taajuuksilla. 3. Bluetooth puhelinjärjestelmä Bluetooth puhelinjärjestelmä on turvallinen ja kätevä hands-free ratkaisu, jonka ansiosta voit hoitaa puhelusi myös ajon aikana CD:n vaihtaja. 5. Lisäkaiuttimien tekniset tiedot. 7. Premium Concert Pack sisältää vahvistimen ja neljä kaiutinta. Järjestelmän maksimiteho on 270W. Paketti tarjoaa miellyttävän kuuntelunautinnon uuden bassojärjestelmän avulla. Tässä huippuluokan audiopaketissa on kaksi alhaisten taajuuksien kaiutinta taakse, jotka varmistavat korkeatasoisen soinnin kaikkein matalimmilla ja keskialueen alemmilla taajuuksilla. Basson tasapainottamiseksi etuoviin on asennettu kaksi kaksoiskartiokaiutinta - kaikki näkymättömiksi integroituina. Tuloksena on aito, puhdas ja kirkas sointi kaikilla taajuuksilla. 6. Erikoismatot (musta). 7. Vakiomatot. 8. Erikoismatot (norsunluu).

16 Sanasto ja kysymyksiä & vastauksia 30 SANASTO ABS Lukkiutumattomat jarrut (Anti-lock Braking System) estävät pyöriä lukkiutumasta Ergonomia Ergonomia on tiede, jota käytetään muotoilussa ja työympäristön Kysymyksiä ja vastauksia Kysymys. Pitääkö minun ladata akkuja? Kysymys. Jos minulta loppuu bensiini, voiko ajaa hätäjarrutuksen aikana. Näin ne vähentävät kehittämisessä; tässä tapauksessa auton Vastaus. Ei koskaan. Järjestelmässä on ylivirtaussuoja, pelkillä akuilla? luiston vaaraa märällä, jäisellä tai irtonaisella pinnalla. Samalla auton ohjattavuus säilyy. Aerodynamiikka Aerodynamiikalla tarkoitetaan auton ilmanvastusta eli sen korin auton liikkuessa aiheuttamaa vastusta. Mitä alhaisempi on ilmanvastuskerroin (cd), sitä aerodynaamisempi on auton muoto. Hyvä aerodynamiikka alentaa kulutusta, vähentää melua ja pitää auton paremmin kiinni tiessä. Brake Assist Hätäjarrutustehostin (BAS = Brake Assist) reagoi terävään jarrupolkimen liikkeeseen ja nostaa jarrupaineen automaattisesti täydelle teholle, mikä lyhentää jarrutusmatkaa. ohjaamon suunnittelussa. Tavoitteena on saavuttaa matkustajille paras mahdollinen mukavuus ja turvallisuus. Yksinkertaisesti tämä tarkoittaa hallintalaitteiden ja mittariston sijoittamista niin, että niitä on helppo ja mukava käyttää. Edelleen istuimet suunnitellaan niin, että niissä ei väsy eikä puudu. Hybridi Hybridiksi kutsutaan autoja, joissa käytetään yhtä aikaa sekä bensiini- että sähkömoottoria. IMA IMA tarkoittaa Integrated Motor Assistia eli integroitua apumoottoria, joka on Hondan ainutlaatuinen hybriditekniikka. mikä tarkoittaa, että akuissa on aina vähintään 20 % niiden kapasiteetista. Akut latautuvat automaattisesti kun auton vauhti hidastuu, mennään alamäkeen tai jarrutetaan. Tämä tapahtuu kuljettajan tietämättä, mutta autoa ei todellakaan tarvitse kiinnittää päivän lopuksi sähkötolppaan. Kysymys. Poikkeaako Civic Hybridillä ajaminen muista autoista? Vastaus. Civic Hybridillä ajaminen todella muuttaa tottumuksia. Sillä ajaessa nimittäin ei tarvitse pysähtyä niin usein tankkaamaan ja samalla polttoainekulut pienenevät. Muuten ei tarvitse tehdä muuta kuin istuutua kuljettajan paikalle, säätää hallintalaitteet kohdalleen ja lähteä liikkeelle. Lukuun ottamatta Hybridmerkkiä, kukaan ei tiedä että ajat autolla, jossa on maailman edistyksellisintä tekniikkaa konepellin alla. Kysymys. Kuinka pitkälle pääsen Civic Hybridillä yhdellä tankillisella? Vastaus. Ei, vaan autossa täytyy aina olla bensiiniä. Civic Hybrid toimii sähköllä vasta, kun se kulkee yli 20 km/h nopeudella ja se tarvitsee bensiinimoottoria kiihdytyksiin sekä akkujen lataamiseen. Kysymys. Nousevatko käyttökustannukset, kun ajan Civic Hybridillä? Vastaus. Ei, ensimmäinen huolto on kilometrin tai vuoden kuluttua, riippuen siitä kumpi tulee ensin vastaan. Sen jälkeen seurataan normaalia huoltoohjelmaa ja IMA ei tarvitse mitään lisähuoltoa. * Kaikki kulutus- ja päästölukemat perustuvat vuosimallin 2006 arvioihin. Käytettävissä vain vertailuarvoina. Todellinen kulutus voi vaihdella. CO 2 Hiilidioksidi on yksi pakokaasujen myrkyllisistä aineista, ja sen uskotaan aiheuttavan kasvihuoneilmiötä. Mitä alhaisemmat CO 2 -päästöt ovat, sitä parempi ympäristön kannalta. EBD Elektroninen jarrupaineenjako (EBD = Electronic Brakeforce Distribution) toimii yhteistyössä ABS:ien kanssa analysoiden painon jakautumista eri pyörien kesken. EBD jakaa automaattisesti jarrupainetta etu- ja takapyörien kesken niin, että auton suunta Kaksoistukivarsijousitus Tämä jousitus antaa parhaan mahdollisen tarkkuuden pyörän liikkeiden ohjaamisessa ajon aikana. Tuloksena on täsmälliset ja nautittavat ajo-ominaisuudet sekä erittäin vähäiset korin liikkeet jarrutuksissa ja kaarteissa. Kilpa-autoissa käytetään yleensä kaksoistukivarsijousitusta. Teho Työn teon nopeuden mittana käytetään tehoa. Vääntö Vääntö on kiertävä tai vääntävä voima. Esimerkiksi kun kiristetään pultti Vastaus. Civic Hybrid on yksi mailman taloudellisimmista autoista. Sen yhdistetty EU-kulutus on ainoastaan 4,6 l/100 km, mikä tarkoittaa yli tuhatta (1090)* kilometriä ilman tankkausta. Rahassa tämä tarkoittaa kilpailijoihin nähden satojen eurojen säästöä, mikäli ajaa kilometriä vuodessa. Hiilidioksideja lähtee vastaavalla laskennalla noin tonni* vähemmän. Kysymys. Kuinka turvallinen Civic Hybrid on? Vastaus. Hondalla on erinomainen maine turvallisena autona. Niinpä myös Civic Hybridin vakiovarustukseen kuuluvat lukkiutumat jarrut (ABS), elektroninen jarruvoiman jako (EBD), kaksivaiheisesti toimivat etuturvatyynyt jne. Mutta Hondan filosofian mukaan eivät ainoastaan autossa olijat tarvitse turvaa, vaan Civic Hybrid, kuten kaikki Hondat, on valmistettu korkeiden laatuvaatimustemme mukaisesti. Mutta emme pidä mitään itsestäänselvyytenä. Niinpä myönnämme Civic Hybridille kolmen vuoden takuun ilman kilometrirajoituksia ja IMA-yksikölle kahdeksan vuoden/ kilometrin takuun. Sijoituksesi ympäristön hyväksi on myös sijoitus omaan turvallisuuteesi. säilyy niin suoralla kuin kaarteessa jarrutettaessa. jakoavaimella, käytetään vääntövoimaa. Mitä kauempaa jakoavainta pidetään kiinni, sitä enemmän vääntöä käytetään. Moottorilta täytyy ajatella myös jalankulkijoita. Niinpä Civic Hybridissä on törmäysvoimaa absorboivat etupuskuri, konepelti saranoineen, pyyhkijät ja etulokasuojat. Akut on kapseloitu turvallisesti takaistuimen taakse. toivotaan vääntöä ennen kaikkea käyntinopeusalueen alapäässä sekä alhaisilla nopeuksilla kiihdytettäessä. Nopeuden ja kierrosten noustessa väännön tarve vähenee tehon noustessa tärkeämmäksi.

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

UUSI SANKARI HYBRIDIEN

UUSI SANKARI HYBRIDIEN CR-Z VISION IMPOSSIBLE Soichiro Honda uskoi unelmiinsa. Hän aloitti uransa autokorjaamon harjoittelijana ja rakensi ensimmäisen Hondan vuonna 1948. Se oli yksinkertainen kaksitahtimoottorilla varustettu

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

Insight. Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme.

Insight. Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme. Insight Monet suunnittelevat hybridimalleja. Hondalla on jo kolme. Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Autojen varustelu vaihtelee mallikohtaisesti.

Lisätiedot

Honda Civic 5d lisävarusteet

Honda Civic 5d lisävarusteet Honda Civic 5d lisävarusteet Eleganssia Sisätilat Pukeudu parhaimpiisi ja vie Honda Civicisi kaupunkikierrokselle. Hondan urheilullista luonnetta korostavat Tee itse oma unelma-autosi lisävarusteet vetävät

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Sedan & Tourer Ensivaikutelma on tärkein 02 03 Uusi vuosimallin 2009 Accord Sedan ei ole upea auto vain kokonsa ja ylellisen sisustuksensa ansiosta. Se säteilee ympärilleen tarjoamaansa

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi Uusi Honda CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

Civic 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-ovinen A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

Civic. 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda

Civic. 5-ovinen. A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Civic 5-ovinen A car that is not fun to drive is not a car at all Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Accord. Sedan ja Tourer. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Accord 05/11/TH11104FI

Accord. Sedan ja Tourer. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Accord 05/11/TH11104FI Accord Sedan ja Tourer Tiedot eivät sovellu mihinkään määrättyyn tuotteeseen markkinoilla. Honda Motor Co. Ltd. pidättää itsellään oikeuden muuttaa varustusta tai teknisiä tietoja ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour smart fortwo ja forfour (C/W453) Käyttövoima

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

Saab varastontyhjennyskampanja 2011

Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab VM94-98 Osanumero Tuote Automalli Vuosimalli Moottorit ja niiden osat Vaihteistot 4611984

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

Viisas liikkuminen. Kestävät liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Viisas liikkuminen. Kestävät liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Viisas liikkuminen Kestävät liikkumisvalinnat Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tarja Jääskeläinen, päivitetty 20.10.2014 Valitse viisaasti liikenteessä Liikkumalla kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover

RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover 6.6.2013 RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover Captur on uusi kompakti crossover, jossa yhdistyy kolmen korimallityypin parhaat puolet; katumaasturin, tila-auton ja perinteisen henkilöauton. Renault

Lisätiedot

Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa. 20.01.2010 Heinikainen Olli

Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa. 20.01.2010 Heinikainen Olli Energian talteenotto liikkuvassa raskaassa työkoneessa 20.01.2010 Heinikainen Olli Esityksen sisältö Yleistä Olemassa olevat sovellukset Kineettisen energian palauttaminen Potentiaalienergian palauttaminen

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Nauti. Saabin talvitarjoukset.

Nauti. Saabin talvitarjoukset. Joulu Helmi 2010/2011 Nauti. Saabin talvitarjoukset. Saabin talvitarjoukset. Talvi lähenee ja Saab viettää pian ensimmäistä vuottaan itsenäisenä yhtiönä. Sitä pitää juhlistaa. Siksi tarjoamme useita uskomattomia

Lisätiedot

FR-V. Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda

FR-V. Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda Pursuing a unique identity is the thing that justifies Honda s existence. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat,

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Finland lehdistötiedote 14.1.2016 IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Company, Etelä-Korean suurin autonvalmistaja, on esitellyt vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävän

Lisätiedot

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet Autoclip 223 Nauti luonnosta, vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa, lähde vaikka lomalle! Stigan robottiruohonleikkurit pitävät huolen nurmikostasi itsenäisesti, uskomattomalla lopputuloksella. Autoclip

Lisätiedot

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA CITROËN C4 ULKOMUODOLTAAN VAHVA UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA Citroën C4:n vankka ulkomuoto antaa ensi silmäyksellä vaikutelman jämäkkyydestä ja laadusta. Sen keula uusittuine ajovaloineen on heti

Lisätiedot

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Vaikeimmat talviolosuhteet vaativat innovatiivisen ja ehdottoman lähestymisen

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

UUSI BERLINGO MULTISPACE

UUSI BERLINGO MULTISPACE UUSI BERLINGO MULTISPACE 2 MODERNI ILMEIKÄS MUOTOILU Uusi Citroën Berlingo Multispace on sympaattisen näköinen tilaihme, jonka ulkomuoto on uudistuneen keulan ansiosta entisestään vahvistunut. Uudelleen

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Tuote-esite Korkea laatu, matala asennuskorkeus ja omapaino Käyttöturvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat matalien Hiab Multilift XR-koukkulaitteiden tärkeimmät

Lisätiedot

INDUSTRIAL HYÖDYLLISTÄ TIETOA. Tutustu Firestonen etuihin. DURAFORCE-UTILITY R8000 UTILITY

INDUSTRIAL HYÖDYLLISTÄ TIETOA. Tutustu Firestonen etuihin. DURAFORCE-UTILITY R8000 UTILITY RENGASVALIKOIMA MAATALOUSVYÖRENKAAT 2015 HYÖDYLLISTÄ TIETOA Tutustu Firestonen etuihin. Italiassa suunnitellut ja Espanjassa valmistetut Firestonen eurooppalaiset maataloustuotteet vastaavat eurooppalaisten

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

KANNUSTAA LIIKKUMAAN

KANNUSTAA LIIKKUMAAN XACT Xact 3 XACT Monipuolisesta ja ergonomisesta Xact-oppilastuolista on nyt saatavana kaksi kokoa Xact ja Xact Start. Se tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää koko koulussa, aina esikoululuokista opettajainhuoneeseen,

Lisätiedot

CR-V Soichiro Honda Honda Motor Europe Finland

CR-V Soichiro Honda Honda Motor Europe Finland CR-V Ihmisen on tavoiteltava unelmiaan Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat

Lisätiedot

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen PRESS info P14901EN / Örjan Åslund 24. syyskuuta 2014 Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen Scania Citywide LE hybridivoimansiirrolla Uusia innovaatioita, joilla saavutetaan

Lisätiedot

Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote

Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote 23.5.2013 Vuoden 1963 jälkeen, jolloin Canter esiteltiin, on sitä myyty 3,7 miljoonaa kappaletta. Canter kärkenään

Lisätiedot

Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm

Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm Hiab XS 022 Kapasiteettiluokka 2,2 2,6 tm Tuote-esite Toimiva ja suorituskykyinen Hiab XS 022 helpottaa päivittäistä työtä Hiab XS 022 on pieni, kompakti ja joustava nosturi monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Lisätiedot

CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN

CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN Geneven kansainvälisen autonäyttelyn yhteydessä järjestettiin kysely näyttelyn kauneimmasta maailman ensiesittelyyn tuodusta uutuudesta.

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas RT Controller

Käyttöönotto-opas RT Controller Käyttöönotto-opas RT Controller Pikaopas RT-järjestelmän käyttöönottoa varten Aloitusopas RT Controller Versio 1.3 (090831) (Käytä tämän pikaoppaan kanssa opasta User Manual RT Controller, versio 2.1 tai

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI

MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI CITROËN C8 MATKUSTA TYYLIKKÄÄSTI Citroën C8 kutsuu sinut ja koko perheesi mukavalle automatkalle. C8 on täysikokoinen tila-auto, joka tarjoaa muhkeat sisätilat mutta joka on yhtä vaivaton ajaa kuin mikä

Lisätiedot

Dacia Stepway. Dacia Sandero.

Dacia Stepway. Dacia Sandero. 2014-03 Dacia. Dacia Sandero. Lisävarustehinnasto. www.dacia.fi Keskity oleelliseen. Keskikyynärnoja 8201371987 161 Pysäköintitutka taakse 8201322684 294 Hälytin 8201302687 350 Roiskeläppäsarja, yleismalli,

Lisätiedot

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO -ROLLAATTORIT Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO aktiivisen ihmisen rollaattori Rollaattoreita suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota rollaattorin painoon, laatuun, turvallisuuteen,

Lisätiedot

Kuvittele täydellinen tilaratkaisu. Me teimme sen.

Kuvittele täydellinen tilaratkaisu. Me teimme sen. www.kia.fi UUSI MONIKÄYTTÖINEN KIA VENGA Kuvittele täydellinen tilaratkaisu. Me teimme sen. Jokainen meistä rakastaa avaruutta. Miksi emme siis ottaisi tilasta kaikkea irti? Moderni Kia Venga tekee sen

Lisätiedot

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN.

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. TALENTO MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. Älykkyys tarkoittaa sopeutumiskykyä. Erilaisten tilanteiden hallintaa ja aina sopivan ratkaisun löytämistä. UUDESSA TALENTOS- SA on kaikki nämä ominaisuudet.

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

Tee jotain unohtumatonta.

Tee jotain unohtumatonta. GOAYGO-ESITE Tee jotain unohtumatonta. Sisältö 22 04 14 04 Ulkoasu Urheilullinen ja dynaaminen muotoilu 06 Sisätilat Tyylikäs ja tilava 08 Suorituskyky Vaivaton kaupungin kaduilla 12 Turvallisuus Suojaa

Lisätiedot

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Kokeile uutta ja innovatiivista! Puhdista missä ja milloin vain. Scrubbing Machines AINA LADATTU JA VALMIS KÄYTTÖÖN Uudentyyppisellä

Lisätiedot

HONDA PELAA VARMASTI.

HONDA PELAA VARMASTI. Lumilingot 2014-2015 HONDA PELAA VARMASTI. Honda-lumilinkojen perusominaisuuksiin kuuluvat varmatoimisuus, suuri suorituskyky ja helppo hallittavuus. Hondan ylistettyjä ominaisuuksia ovat leveä ja korkea

Lisätiedot

CLA-sarja. Shooting Brake

CLA-sarja. Shooting Brake CLA-sarja Shooting Brake Designed for urban hunting. Uusi CLA Shooting Brake Elämä suurkaupungissa on seikkailu. Talot ulottuvat pitkälle kohti taivasta. Uusia kortteleita syntyy pikavauhtia. Kaupunki

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

GUARANTEED TOUGH. PINOTTAVA SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ

GUARANTEED TOUGH. PINOTTAVA SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ GUARANTEED TOUGH. PINOTTAVA SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ Max 6 GUARANTEED TOUGH. UUSI TSTAK KESKENÄÄN LUKITTAVA PINOTTAVA SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ DEWALTIN UUSI TSTAK -VALIKOIMA ON AMMATTILAISEN TÄYDELLINEN KUMPPANI.

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 Hinnasto 2.2.2006 SLK Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi www.esikuva.fi Maailma tarvitsee esikuvia - Mercedes-Benz. Hinnasto 2.2.2006 SLK Malli Moottori/cm³

Lisätiedot

Toyotalle laatu ei ole vain lupaus, vaan myös elämäntapa

Toyotalle laatu ei ole vain lupaus, vaan myös elämäntapa Avensis Toyotalle laatu ei ole vain lupaus, vaan myös elämäntapa 02 Mikään ei ole niin täydellistä, ettei sitä voisi tehdä vielä paremmin. Tästä johtuen tavoittelemme jatkuvaa kehitystä kaikessa mitä teemme.

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä 11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä Euroopassa ensiesittelyssä oleva uusi Ford Ranger -avolava-auto häikäisee

Lisätiedot

SUORITUSKYKYÄ TARPEEN MUKAAN

SUORITUSKYKYÄ TARPEEN MUKAAN CITROËN C-CROSSER HIENOSTUNUTTA VOIMAA Tyylikäs ja yksilöllinen, vahva ja kestävä. Citroën C-Crosser ansaitsee monia vastakkaisiltakin vaikuttavia määrityksiä. Se on todella uudenlainen maasturi. Citroën

Lisätiedot

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu LEHDISTÖTIEDOTE 15.04.2013 PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu Peugeot on piirtänyt jo vuosikymmenten ajan nimensä vahvasti autourheilun historiaan. Nimeä ovat olleet mukana kaivertamassa myös monet suomalaiskuljettajat

Lisätiedot

Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti

Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti www.volkswagen.fi-sivustolla 09.06.2010 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti 2-ovinen Rakennettu auto - kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta

Lisätiedot

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrak -avolava-auto ihastuttaa uudenaikaisella muotoilullaan Tehokkaat uudet Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorit

Lisätiedot

HePon ryhmäajokoulutus Ajomuodostelmat

HePon ryhmäajokoulutus Ajomuodostelmat HePon ryhmäajokoulutus 9.4.2011 Ajomuodostelmat Peesaus Edellä ajavaan etäisyys 30 cm Kovissa nopeuksissa parikin metriä jo auttaa Älä aja renkaat limittäin Pidä veto koko ajan päällä Älä kiihdytä ja rullaa

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E.

Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E. Lehdistötiedote 13.1.2016 Renault Pro+ uutuudet Brysselin tavara-autonäyttelyssä Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E. Renault Kangoo Z.E:n toimintamatka

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

AVANTGARDISTINEN MUOTOILU

AVANTGARDISTINEN MUOTOILU NEW DS 5 SISÄLTÖ AVANTGARDISTINEN MUOTOILU S. 4 / HIENOSTUNEET YKSITYISKOHDAT S.14 TEKNOLOGIA S. 20 / DYNAAMINEN S. 26 / RUNSAASTI VALINNANVARAA S. 30 KÄYTÄNNÖLLISIÄ LISÄVARUSTEITA S. 34 / MUKAVAA MATKAA

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

CITROËN C5 CROSSTOURER

CITROËN C5 CROSSTOURER CITROËN C5 CROSSTOURER URHEILULLINEN JA TYYLIKÄS FARMARI Citroën C5 CrossTourerissa yhdistyvät hämmästyttävällä tavalla urheilullisuus ja tyylikkyys. Ylimääräisiä tyylipisteitä tuovat pyöräpesien koristekaaret,

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

UUSI NISSAN MICRA. Johdanto Muotoilu Sisustus Sisätilat Suorituskyky Tekniikka Turvallisuus Lisävarusteet Varustetasot ja mitat Tulosta Että päättää

UUSI NISSAN MICRA. Johdanto Muotoilu Sisustus Sisätilat Suorituskyky Tekniikka Turvallisuus Lisävarusteet Varustetasot ja mitat Tulosta Että päättää UUSI NISSAN MICRA UUSI NISSAN MICRA SOPII KAUPUNKIIN. KUUDES AISTISI KAUPUNGISSA NISSAN MICRA Miksi tehdä kaupungissa liikkumisesta hankalaa, kun MICRAn avulla se on helppoa? Olet ajoissa. Tunnet reitit.

Lisätiedot

FORD B-MAX Muokkaa se omaksesi Oman Ford B-MAXin värin ja verhoilun valinta on ratkaiseva, mutta myös nautinnollinen, hetki. Tiedät kyllä heti, mikä on oikein. 15" 12-puolainen pyöränsuojus (Vakiovaruste:

Lisätiedot

SNN-605 521405. www.volkswagen.fi-sivustolla 25.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo GTI 1,8 TSI 141 kw (192 hv) DSG-automaatti

SNN-605 521405. www.volkswagen.fi-sivustolla 25.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo GTI 1,8 TSI 141 kw (192 hv) DSG-automaatti SNN605 521405 www.volkswagen.fisivustolla 25.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo GTI 1,8 TSI 141 kw (192 hv) DSGautomaatti Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta (sis. alv 24%) Arvioitu autovero

Lisätiedot