KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (6) Terho Kylli

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (6) Terho Kylli"

Transkriptio

1 KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (6) VIIKKO 47/2014 Viikon aikana valmistuivat Lehtikuusentiellä luokka 1 4 B. Työt jatkuvat neljännessä siivessä luokissa 5-6 AB. Paraistentiellä ovat työn alla esikoulujen ja iltapäiväkerhojen neljännen kerroksen tilat. Lämmönjakohuoneessa purettiin vanhat öljysäiliöt. Lehtikuusentien kotiluokkien kokonaistilanne: Lehtikuusentie 17/30 1A 2A 3A 4A 5A 6A 7A 8A 9A 10A 11A 12A 13AC 1B 2B 3B 4B 5B 6B 7B 8B 9B 10B 11B 12B 13B 9C 10C 11C 12C VIIKKO 46/2014 Viikon aikana valmistuivat Lehtikuusentiellä luokat 9B ja 8B ja työn alla on kolmannen siiven neljä luokkaa 1-4B. Paraistentiellä valmistuivat luokat 8C ja 8D ja aloitettiin esikoulujen ja iltapäiväkerhojen neljännen kerroksen työt. Paraistentiellä ovat siis kaikki kotiluokat valmistuneet. Kotiluokkien kokonaistilanne (värilliset tehty) Lehtikuusentie 13/30 1A 2A 3A 4A 5A 6A 7A 8A 9A 10A 11A 12A 13AC 1B 2B 3B 4B 5B 6B 7B 8B 9B 10B 11B 12B 13B 9C 10C 11C 12C Paraistentie 11/11 1C 2C 3C 4C 5C 6C 7C 8C 2D 5D 8D VIIKKO 45/2014 Viikon aikana valmistuivat Lehtikuusentiellä luokat 7A ja 8A ja työn alla ovat luokat 9B, 8B. Ensi viikon alussa aloitetaan kolmannen siiven neljä luokkaa 1-4 B. Paraistentiellä valmistuivat 7C ja 6C ja työn alla ovat luokat 8C ja 8D. Ensi viikolla tiistaina aloitetaan esikoulujen ja iltapäiväkerhojen neljännen kerroksen työt. Kotiluokkien kokonaistilanne (värilliset tehty)

2 KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 2 (6) Lehtikuusentie 11/30 1A 2A 3A 4A 5A 6A 7A 8A 9A 10A 11A 12A 13AC 1B 2B 3B 4B 5B 6B 7B 8B 9B 10B 11B 12B 13B 9C 10C 11C 12C Paraistentie 9/11 1C 2C 3C 4C 5C 6C 7C 8C 2D 5D 8D VIIKKO 44/2014 VIIKKO 43/2014 VIIKKO 42/2014 VIIKKO 41/2014 Viikon aikana valmistuivat Lehtikuusentiellä luokat 4A ja 7B ja työn alla ovat luokat 7A ja 8A. Paraistentiellä valmistuivat luokat 1C, 2D ja 3C ja työn alla luokat 7C, 6C ja 8C. Ensi viikon alkupäivinä valmistuvat Lehtikuusentiellä luokat 4A ja 7B ja Paraistentiellä luokat 1C, 2D ja 3C. Seuraavat luokat ovat tai tulevat lähipäivinä työn alle ovat 7A, 8A ja 8B sekä Paraistentiellä 7C, 6C ja 8C. Viikon 45 alusta alkaen saadaan Lehtikuusentieltä useampi luokka yhtä aikaa työn alle, joten sinne urakoitsija voi lisätä kolmannen työryhmän ja kokonaisaikataulua saadaan myös Lehtikuusentiellä nopeutettua. Työmaakokous nro 3 pidettiin perjantaina 24. päivä lokakuuta. Syyslomaviikolla valmistuvat Lehtikuusentiellä 1A, 2A ja 3A ja Paraistentiellä luokat 2C, 4C, 5D ja 5C. Seuraavat luokat työn alla Lehtikuusentiellä 4A ja Paraistentiellä 1C, 2D, 3C ja 7C sekä edelleen erityisluokka 305 ja maalausterapia 406. Väistötilojen ansiosta voidaan töitä jatkaa suuremmalla työntekijämäärällä myös lomaviikon jälkeen, joten tilojen kunnostus nopeutuu huomattavasti. Pohjaviemärien kuvaukset tuottivat positiivisen yllätyksen: Paraistentien vuotta vanhat viemärit ovat erittäin hyvässä kunnossa. Ainoastaan ruokalan kohdalla oli tekniikka tunnelissa noin metrin pätkällä viemärissä yläreunassa halkeamia, joiden kautta on viemärikaasuja päässyt purkautumaan. Tämä kohta korjattiin saman tien. Myös Lehtikuusentien viemärit ovat kunnossa, eivät tosin niin hyvässä kunnossa kuin Paraistentien. Täten välitöntä viemäreiden kunnostustarvetta ei ole.

3 KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 3 (6) VIIKKO 40/2014 VIIKKO 39/2014 Lehtikuusentiellä on valmistunut luokka 9A. Paraistentiellä musiikkiluokka ja ip-kerholuokka ovat valmistuneet. Väistötilojen ansiosta työmaille voidaan lisätä vahvuutta siten, että syyslomaviikolta lähtien Paraistentiellä työskentelee neljä työryhmää (=8 työntekijää) ja Lehtikuusentiellä kaksi. Tiistaina oli info-tilaisuus henkilökunnalle ja vanhemmille. Seuraavat luokat työn alle syyslomaviikon alusta: - Lehtikuusentiellä 1A, 2A ja 3A. Seuraavana 4A - Paraistentiellä 2C, 4D, 5C, 4C, maalausterapia 406, erityisopetus 305 ja 2D. Seuraavana 7C Lehtikuusentiellä luokka 9C on valmistunut ja luokka 9A on työn alla, ja luokassa 3A työt on aloitettu. Paraistentiellä musiikkiluokka viimein valmistuu ensi viikon alussa ja lisäksi ipkerholuokka. Seuraava korjattava luokka on 2D. Lehtikuusentielle tuotu teräskontti, josta tehdään puhdastila, jossa puhdistetaan luokista työnajaksi poisviedyt pehmeät materiaalit ennen palauttamista luokkiin. Erityisopetusluokan 310 pölynäyte on tutkittu Työterveyslaitoksella eikä näytteessä ollut asbestikuituja. Työmaakokous nro 2 pidettiin keskiviikkona 1. päivä lokakuuta. Paraistentieltä siirtyivät luokat 1C, 2C ja 2D väistötiloihin Meilahteen perjantaista alkaen. Tämä järjestely nopeuttaa töitä, koska nyt voidaan ottaa useampi luokka yhtä aikaa korjausten alle. Ilmanpuhdistimien hankintaa on suunniteltu ja neuvoteltu kahden toimittajan kanssa vuokrattavista laitteista. Lehtikuusentiellä luokka 9C valmistuu ensi viikon alussa ja luokka 9A:n työt on aloitettu kuluvan viikon aikana. Paraistentiellä musiikkiluokan valmistuminen edelleen viivästyi, kun tilassa tehtäviä korjauksia tarkennettiin. Ip-kerholuokassa tehtiin lattian ja seinien pintakosteusmittaukset, joiden mukaan niistä ei löytynyt kohonneita kosteuspitoisuuksia. Mittaustulokset kirjataan huonekorttiin. Syyslomaviikolla tehtävää viemäreiden kuvausta varten oli katselmus molemmissa kiinteistöissä kuvausliikkeen ja LVI-suunnittelijan kanssa. Kuvausten vuoksi wc-tilojen käyttöä ja muutenkin vedenkäyttöä tulisi rajoittaa kuvausten aikana siten, että pääasiassa käytettäisiin Paraistentiellä ruokalan vieressä olevia wc-tiloja ja Lehtikuusentiellä vanhojen siipien wctiloja.

4 KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 4 (6) VIIKKO 38/2014 VIIKO 37/2014 Kuvausaikataulu on alustavasti: - Paraistentiellä ma-ti lokakuuta - Lehtikuusentiellä ke-to lokakuuta Lehtikuusentiellä luokka 10A on valmistunut ja luokka 10C valmistuu ensi viikon alkupuolella. Luokka 9C on työn alla. Paraistentiellä musiikkiluokka valmistuu ensi viikon alussa ja työt ovat käynnissä erityisopetusluokassa sekä 2. luokkalaisten ip-kerholuokassa. Ensimmäisten tilojen valmistuttua alkavat tarvittavat työvaiheet ja aikataulu selkeytyä: yksittäisen luokkatilan kokonaisaika on keskimäärin 6 työpäivää jakaantuen seuraaviin vaiheisiin: 1. vaihe, käyttäjien muutto (tavarat/pakkaamiset yms.) 2. vaihe, työtilan suojaus ja alipaineistuksen rakentaminen 3. vaihe, purkutyöt ja niiden jälkeen tehtävät katselmukset, jossa päätetään lopulliset toteutustavat 4. vaihe, varsinaiset rakennustyöt 5. vaihe, loppusiivous ja suojausten purku 6. vaihe, käyttäjien paluu Kuusi työpäivää on siis keskimääräinen työaika, joka vaihtelee tapauskohtaisesti. Luokkatiloja pyritään pitämään yhtä aikaa työn alla keskimäärin 2 kpl/koulu. Tässä vaiheessa on alkuperäistä aikataulua muutettava siten, että nyt keskitytään luokkahuoneiden kunnostustöihin. Täten syyslomallakin tehdään pelkästään luokkahuoneita. Luokkahuoneiden valmistuttua jatketaan töitä muissa tiloissa. LVI-suunnittelija on tekemässä syyslomalla tehtävää viemäriputkistokuvausta varten tutkimussuunnitelmia. Lisäksi Paraistentien juhlasalin (yläsali) ja alasalin alkuperäistä ilmanvaihdon toteutusta päästiin tutkimaan telineiltä, jotka oli asennettu katon lamppujen uusimistöitä varten. Viikon aikana on pidetty työmaakokous 1 sekä sisäilmatyöryhmän kokous. Lehtikuusentiellä luokan 10A työt ovat loppuvaiheessa ja luokka 10C on otettu työn alle. Paraistentiellä on vielä musiikkiluokan työt kesken. Viereinen puhdastila saadaan ensi viikon alussa valmiiksi, niin työt sitä mukaa pääsevät etenemään. Valvoja tekee vielä ensimmäisten tilojen osalta ikkuna- ja seinätiivistysten osalta tiiviyskokeet, jolla varmistetaan töiden onnistuminen. Työssä tarvittavat erikoismateriaalit kuten tiivistysnauhat, pintojen käsittelyaineet sekä korvausilmaventtiilit eivät ole ns. hyllytavaraa, joten niiden muutamankin päivän toimitusajat ovat haitanneet töiden etenemistä. Jatkossa tätä ongelmaa ei ole, kun tarvittavat materiaalit on tiedossa etukäteen.

5 KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 5 (6) VIIKKO 36/2014 Kävin Paraistentien koulun puolen sähköpääkeskuksen ja jakokeskukset läpi mahdollisten avonaisten läpivientien osalta. Isoja avonaisia läpivientejä ei löytynyt, mutta muutamia yksittäisen johdon läpivienti, joille tilataan tiivistys palokatko-yritykseltä. Päiväkotien sähkökeskukset tarkastetaan myöhemmin. Työt alkoivat maanantaina Lehtikuusentiellä luokasta 10A (296) ja Paraistentiellä musiikkiluokasta ja erityisluokasta ( ). Alun perin aikataulussa oli tarkoitus aloittaa molemmissa kouluissa kahdessa luokkatilassa yhtä aikaa, mutta se osoittautui liian haasteelliseksi tavoitteeksi: työmaan perustamisessa, töiden aloittamisessa ja mallitöiden sopimisessa sekä tarvikkeiden hankinnassa menee tämä ensimmäinen viikko. Jatkossa töiden toteuttamiselle löytyy rytminsä, jonka mukaan työt lähtenevät etenemään. Korjauksen alla olevissa tiloissa työntekijät suojautuvat huolellisesti. Sama suojaus koskee myös muita tiloissa kävijöitä. Molemmissa aloitetuissa tiloissa on tehty purkutyöt ja niiden jälkeen katselmuksissa on sovittu korjausten toteutustavat. Kummassakaan tilassa ei purkutöiden yhteydessä tullut esiin erityisiä ennakkotiedoista poikkeavia tai erityisen suuria vaurioita. Kalusteiden osaltahan sovittiin, että ne voivat jäädä korjattaviin tiloihin, jossa ne siivotaan tilan loppusiivouksen yhteydessä. Muiden materiaalien (paperit, kankaat, soittimet yms.) menetellään siten, että ne pakataan muuttolaatikoihin, joita on hankittu Paraistentielle 200 kpl, merkittään ja siirretään varastoon odottamaan puhdistusta. Materiaalien puhdistus tapahtuu erillisessä puhdastilassa, josta ne sitten siirretään valmistuneeseen tilaan. Paraistentiellä varastointitilana ja puhdastilana käytetään erityisopetustilaa , joka on täten koko työmaan ajan poissa koulukäytöstä. Lehtikuusentiellä ei vastaavaa tilaa löydy, joten sinne hanki-

6 KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 6 (6) taan varastokontit tätä varten. Valitettavasti vuokrattavia varastokontteja ei niin vain löydykään, mutta urakoitsija tekee parhaansa niiden vuokraamiseksi. Sovituista korjaustavoista tehdään täydennys työselitykseen. Allaskaappien osalta voitaneen jo etukäteen todeta, että ainakin vastaavissa luokissa kuin 10A tullaan kaappirungot purkamaan siten, että allastasot säilytetään ja kannatetaan säädettävillä terästolpilla. Vanhat kaappirungot ovat alaosastaan vaurioituneita ja niin rakennettuja, että niiden alaosia ei voi järkevällä tavalla uusia. Tämä vaatii käyttäjiltä allaskaapeissa aiemmin säilytettyjen tavaroiden uudelleensijoittamista. Paraistentien lisätutkimuksista saatiin alustavat versiot. Niiden perusteella otetaan ip-kerhon (142) tila seuraavaksi korjausten alle sekä kolmannen kerroksen OPV (305) pois käytöstä ja mahdollisimman pian korjauksen alle. Raportista saadaan lisätietoja, jotka voidaan huomioida korjaustöissä.

KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (5) Terho Kylli

KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (5) Terho Kylli KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (5) VIIKKO 45/2014 Viikon aikana valmistuivat Lehtikuusentiellä luokat 7A ja 8A ja työn alla ovat luokat 9B, 8B. Ensi viikon alussa aloitetaan kolmannen

Lisätiedot

KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (5) Terho Kylli

KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (5) Terho Kylli KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (5) VIIKKO 44/2014 VIIKKO 43/2014 VIIKKO 42/2014 VIIKKO 41/2014 Viikon aikana valmistuivat Lehtikuusentiellä luokat 4A ja 7B ja työn alla ovat luokat

Lisätiedot

KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (7) Terho Kylli

KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (7) Terho Kylli KIINTEISTÖMANAGEMENT J. JUHOLA OY VIIKKORAPORTTI 1 (7) VIIKKO 51/2014 Lehtikuusentiellä ovat valmistuneet luokat 12AB. Joululoman aikana valmistuvat luokat 11ABC. Lisäksi joululoman aikana tehdään 9+-luokkien

Lisätiedot

Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne Maija Lehtinen

Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne Maija Lehtinen Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne 21.3.2015 Maija Lehtinen Jousenkaaren koulu Valmistunut 1961 Peruskorjattu kahdessa vaiheessa 1996 ja 1998 21.3.2016 2 Kohdekohtainen sisäilmaryhmä Jousenkaaren koululle

Lisätiedot

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Maria Lähdemäki Projektipäällikkö Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala 9.5.2018 1 Tilanne loppuvuodesta

Lisätiedot

KORJAUSTYÖRAPORTTI, KESÄN 2015 KORJAUKSET

KORJAUSTYÖRAPORTTI, KESÄN 2015 KORJAUKSET 10.8.2015 Sivu 1/8 Tilaaja: Jyväskylän Tilapalvelu PL 193 40101 Jyväskylä Hanke: KORPILAHDEN YHTENÄISKOULU KORJAUSTYÖRAPORTTI, KESÄN 2015 KORJAUKSET Sivu 2/8 SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖTILANNE... 3 1.1 Hankkeen

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun vanhempainilta 4.2.2015. 4.2.2015 Tilakeskus/Sari Hildén

Käpylän peruskoulun vanhempainilta 4.2.2015. 4.2.2015 Tilakeskus/Sari Hildén Käpylän peruskoulun vanhempainilta Esityksen sisältö: Untamon tehdyt ja tulevat toimenpiteet Väinölän tehdyt ja tulevat toimenpiteet Peruskorjaukset Untamo 2014 tehdyt korjaukset Kesä: ikkunoiden avausmekanismien

Lisätiedot

TYÖMAAN TAPAHTUMIA A-osan vanhan puolen 1.krs:n sisäilmakorjaus on valmis ja tilat ovat käytössä.

TYÖMAAN TAPAHTUMIA A-osan vanhan puolen 1.krs:n sisäilmakorjaus on valmis ja tilat ovat käytössä. Lapin yliopisto, Sisäilma- ja vuosikorjaukset TYÖMAATIEDOTE VKO 02/ 2015 A-osa A-osan vanhan puolen 1.krs:n sisäilmakorjaus on valmis ja tilat ovat käytössä. Kulkujärjestelyjä ei ole A-osalla ei ole alkavia

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEMINAARIN KOULU

HÄMEENLINNAN SEMINAARIN KOULU HÄMEENLINNAN SEMINAARIN KOULU D OSAN VÄISTÖTILASUUNNITELMAN JA E OSAN SISÄYMPÄRISTÖN INFO-TILAISUUS 3.12.2018 D - OSA VÄISTÖTILASUUNNITELMA SUOMEN YLIOPISTOKIINTEISTÖT 3DESIGN / TEEMU PALOMÄKI / TILASUUNNITTELU

Lisätiedot

Ajankohtaiset sisäilma-asiat. Tila- ja asuntojaos Maija Lehtinen

Ajankohtaiset sisäilma-asiat. Tila- ja asuntojaos Maija Lehtinen Ajankohtaiset sisäilma-asiat Tila- ja asuntojaos 14.11.2016 Maija Lehtinen Aarnivalkean koulu 14.11.2016 Aarnivalkean koulu 14.11.2016 Kohdekohtaisia sisäilmakokouksia on pidetty kaksi Seuraava kohdekohtainen

Lisätiedot

Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti

Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti Sisäilmaparannuksen rakennuttaminen, CASE päiväkoti Teemu Alavenetmäki RI (AMK) Tampereen Tilakeskus Liikelaitos rakennuttajainsinööri Sisältö Suunnittelu Kilpailutus ja urakoitsijoiden valinta Rakentaminen

Lisätiedot

LAY F-siipi, korjaukset kellarin musiikkitiloissa. Hanna Keinänen, Vahanen Oy

LAY F-siipi, korjaukset kellarin musiikkitiloissa. Hanna Keinänen, Vahanen Oy LAY F-siipi, korjaukset kellarin musiikkitiloissa Hanna Keinänen, Vahanen Oy Miksi korjattiin? Käyttäjät ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta Sisäilma- ja kosteusteknisissä kuntotutkimuksissa

Lisätiedot

ISS Proko Oy 3.10.2013

ISS Proko Oy 3.10.2013 ISS Proko Oy 3.10.2013 LAPIN YLIOPISTO SISÄYMPÄRISTÖTYÖRYHMÄ SISÄYMPÄRISTÖTYÖRYHMÄN KOKOUS NRO 14 PÖYTÄKIRJA Aika: 3.10.2013 klo 9.30 Paikka: Lapin yliopisto, Fellin iso kabinetti Läsnä: Liite 1 1 Kokouksen

Lisätiedot

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Tiivistyskorjaukset 2015-2016 Koulusiiven julkisivukorjaukset 2017 Kysymykset ja vastaukset Tiivistystyöt

Lisätiedot

ISS Proko Oy

ISS Proko Oy ISS Proko Oy 14.2.2013 LAPIN YLIOPISTO SISÄILMARYHMÄ SISÄILMARYHMÄN KOKOUS NRO 9 PÖYTÄKIRJA Aika: 14.2.2013 klo 10.00 Paikka: Lapin yliopisto, Fellin iso kabinetti Läsnä: Liite 1 1 Kokouksen avaus Projektipäällikkö

Lisätiedot

LAY A-siipi, korjaukset YTHS

LAY A-siipi, korjaukset YTHS LAY A-siipi, korjaukset YTHS Katariina Laine, Vahanen Oy 1 Miksi korjattiin? Käyttäjät ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta Sisäilma- ja kosteusteknisissä kuntotutkimuksissa 29.10-1.11.2012

Lisätiedot

sisäympäristöasiantuntija kaupunginlakimies, pöytäkirjan laatija Jarmo Vakkila liikuntapäällikkö poissa terveystarkastaja, asiantuntija

sisäympäristöasiantuntija kaupunginlakimies, pöytäkirjan laatija Jarmo Vakkila liikuntapäällikkö poissa terveystarkastaja, asiantuntija SISÄILMATYÖRYHMÄ Aika klo 13.00-13.57. Paikka Sampolan palvelukeskus, kokoustila Sompio Läsnä Ulla Lignell Kristiina Pasula Mikko Raunio Mika Smirnov Iiris Laukkanen Hannele Koskinen Jussi Komokallio Jarno

Lisätiedot

Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus

Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus Yleisötilaisuus 2.12.2013 - Porlammin koulukeskus Miten asioissa edetty Kattopalkista löydetty ongelmia alkukesästä 2013 Kuntotutkimus valmistunut 27.8.2013 Raportti lähetetty terveydensuojelulle 27.8.2013

Lisätiedot

Outoja oireita ja mitä sitten tehdään?

Outoja oireita ja mitä sitten tehdään? Outoja oireita ja mitä sitten tehdään? Vaurioituneen rakennuksen tutkimisen ja korjaamisen periaatteet Heidi-Johanna Jokelainen, RI, rakennusterveysasiantuntija Rakennusterveystiimin päällikkö FCG Suunnittelu

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (11) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Hakunintie 42, 61360 MIETO. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2015

KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2015 18.3.2015 Sivu 1/8 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84 13101 Hämeenlinna Hanke: Tuomelan koulun peruskorjaus KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2015 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

ISS Proko Oy

ISS Proko Oy ISS Proko Oy 1.9.2015 LAPIN YLIOPISTO SISÄYMPÄRISTÖTYÖRYHMÄ SISÄYMPÄRISTÖTYÖRYHMÄN KOKOUS NRO 25 PÖYTÄKIRJA Aika: 1.9.2015 klo 13.00 Paikka: Lapin yliopisto, E-siipi, 3.krs, hallituksen kokoushuone Läsnä:

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 3/2018 Tarkastelujakso: 1.3.2018-31.3.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Siltasairaalan työmaalla purku-, maanrakennus- ja louhintatyöt ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti.

Siltasairaalan työmaalla purku-, maanrakennus- ja louhintatyöt ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti. Työmaatiedote 12.04.2018-16:00 Siltasairaala Työmaatiedote 6 Huhtikuu 2018 Siltasairaalan työmaalla purku-, maanrakennus- ja louhintatyöt ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti. Käynnissä olevia töitä

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Leppäkorven koulu, Korpikontiontie 5

Tutkimusraportti, Leppäkorven koulu, Korpikontiontie 5 HB Sisäilmatutkimus Oy 29.12.2011 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan kaupunki Tilakeskus / Ulla Lignell Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti, Leppäkorven

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE HELMIKUU 2015

KUUKAUSITIEDOTE HELMIKUU 2015 13.2.2015 Sivu 1/7 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84 13101 Hämeenlinna Hanke: Tuomelan koulun peruskorjaus KUUKAUSITIEDOTE HELMIKUU 2015 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan rakennuskohteen

Lisätiedot

Siltasairaalan työmaalla purku-, maanrakennus- ja louhintatyöt ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti.

Siltasairaalan työmaalla purku-, maanrakennus- ja louhintatyöt ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti. Työmaatiedote 09.05.2018-14:00 Siltasairaala Työmaatiedote 7 Toukokuu 2018 Aamun ensimmäinen räjäytysikkuna siirtyy ajalle 7.15-7.25 (entinen aika oli 7.40-7.50) ja se otetaan käyttöön ke 16.5.2018 alkaen.

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013 Krista Niemi 27.2.2013 Kosteudenhallinnalla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, joilla pyritään estämään haitallisen kosteuden kertyminen rakennukseen Kosteudenhallinnan tavoitteena on Estää kosteusvaurioiden

Lisätiedot

SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: Sivu 1 / 10

SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: Sivu 1 / 10 Sivu 1 / 10 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Tietoja tutkittavasta kohteesta... 2 2. Tiivistelmä tutkimuksesta... 2 3. Tutkimuksessa käytetyt mittauslaitteet ja -menetelmät... 3 4. Päähavaintoja

Lisätiedot

ANTTILAN KOULUN SANEERAUS. Korjauksen suunnittelu ja toteutus Mitä korjattiin ja miten onnistuttiin

ANTTILAN KOULUN SANEERAUS. Korjauksen suunnittelu ja toteutus Mitä korjattiin ja miten onnistuttiin ANTTILAN KOULUN SANEERAUS Korjauksen suunnittelu ja toteutus Mitä korjattiin ja miten onnistuttiin 1 Korjaushistoriaa Kiinteistössä on tehty eri konsulttien toimesta paikallisia kuntoarvioita / -tutkimuksia

Lisätiedot

SISÄILMAONGELMAT - MITEN PÄÄSEMME NÄISTÄ EROON KORJAUSRAKENTAMISELLA

SISÄILMAONGELMAT - MITEN PÄÄSEMME NÄISTÄ EROON KORJAUSRAKENTAMISELLA SISÄILMAONGELMAT - MITEN PÄÄSEMME NÄISTÄ EROON KORJAUSRAKENTAMISELLA, 040-5857534, e-mail, Hannu.Kaariainen@oamk.fi Yleisöosastokirjoituksia riittää, oheinen on 15.2.2016 Aamulehti 2 Mikä on hometalo Vaurioasteen

Lisätiedot

Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunta Sisäilmakorjaukset 1-4 kerroksissa Käyttäjäinfo

Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunta Sisäilmakorjaukset 1-4 kerroksissa Käyttäjäinfo Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunta Sisäilmakorjaukset 1-4 kerroksissa Käyttäjäinfo 10.12.2014 Hanna Tuovinen, Vahanen Oy Miksi korjataan? Käyttäjät ovat ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta

Lisätiedot

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY Kortepohjan koulu Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla 1 Yleistietoja rakennuksesta Kortepohjan koulu on valmistunut pääosin 1970-luvulla Kohde on rakennettu neljässä vaiheessa, joista ensimmäisessä

Lisätiedot

Pyydän tarjoustanne kylpyhuoneen muutostyöstä tässä tarjouspyynnössä ja liitteissä esitetyn mukaisesti.

Pyydän tarjoustanne kylpyhuoneen muutostyöstä tässä tarjouspyynnössä ja liitteissä esitetyn mukaisesti. KYLPYHUONEEN MUUTOSTYÖ Muutostyön kohde Pyydän tarjoustanne kylpyhuoneen muutostyöstä tässä tarjouspyynnössä ja liitteissä esitetyn mukaisesti. Muutostyön kohteen on vuonna 2003 valmistuneen kerrostaloasunnon

Lisätiedot

KASAVUOREN KOULU Kasavuorentie Kauniainen

KASAVUOREN KOULU Kasavuorentie Kauniainen Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen LIIKUNTASALIN LATTIAN KORJAUS Rakennusselostus 16.2.2017 Vain urakkalaskentaa varten Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Rakennuskohde ja sijainti... 3 1.2 Tilaaja... 3

Lisätiedot

TUHANSIEN TOIVEIDEN TALO PENTTI JANHONEN OY/ PENTTI JANHONEN

TUHANSIEN TOIVEIDEN TALO PENTTI JANHONEN OY/ PENTTI JANHONEN TUHANSIEN TOIVEIDEN TALO PENTTI JANHONEN OY/ PENTTI JANHONEN KUNTOTUTKIMUS 60-LUVUN RIVITALO KUNTOTUTKIMUS 2009 ULKOSEINIEN KUNTOTUTKIMUS RAKENNUKSEN ULKOPUOLEN KUIVATUSSUUNNITELMA PEREHTYMINEN TALON KORJAUS/HUOLTOHISTORIAAN

Lisätiedot

Näytesivut. 2.1. Märkätilat - Kylpyhuone ja asuntosauna

Näytesivut. 2.1. Märkätilat - Kylpyhuone ja asuntosauna 2 Seuraavaksi voidaan katsoa tulevaan ja nähdä, mitä remonttiin uppoavilla euroilla voidaan saada. Suunnittelijat antavat lähtökohdat onnistuneelle remontille. Asuntoosakeyhtiö hyväksyy suunnitelmat tietyin

Lisätiedot

Hämeensillan uudelleen rakentaminen

Hämeensillan uudelleen rakentaminen Hämeensillan uudelleen rakentaminen Info 1 Keskeisimmät osapuolet Tilaaja: Tampereen kaupunki, edustajana petri.kantola@tampere.fi, puh. 050 364 6095 Urakoitsija: Lemminkäinen Infra Oy, edustajat jari.humalajoki@lemminkainen.com,

Lisätiedot

Siltasairaalan työmaalla purku-, maanrakennus- ja louhintatyöt ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti.

Siltasairaalan työmaalla purku-, maanrakennus- ja louhintatyöt ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti. Työmaatiedote 14.06.2018-08:00 Siltasairaala Työmaatiedote 8 Kesäkuu 2018 Siltasairaalan työmaalla purku-, maanrakennus- ja louhintatyöt ovat jatkuneet suunnitelmien mukaisesti. Valmistuneita töitä ovat:

Lisätiedot

Kosteus- ja homevaurioiden tutkiminen ja korjaaminen Ympäristöopas 28: Kosteus- ja homevaurioituneen

Kosteus- ja homevaurioiden tutkiminen ja korjaaminen Ympäristöopas 28: Kosteus- ja homevaurioituneen Kosteus- ja homevaurioiden tutkiminen ja korjaaminen Ympäristöopas 28: Kosteus- ja homevaurioituneen rakennuksen Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus päivittyy kuntotutkimus Miia Pitkäranta FT [mikrobiologi],

Lisätiedot

HANKERAPORTTI KARHULAN KOULU, KORJAUKSET

HANKERAPORTTI KARHULAN KOULU, KORJAUKSET HANKERAPORTTI KARHULAN KOULU, KORJAUKSET Kotkan Kaupunki Tekniset Palvelut 16.4.2018 2 Sisällys 1. Taustatiedot, hankkeen tarkoitus ja tavoitteet 2. Hankeosapuolet 3. Hankkeen vaiheet ja aikataulu 4. Hankkeen

Lisätiedot

Opintien koulun korjauksien yleisohjeistus

Opintien koulun korjauksien yleisohjeistus Korjausohje 1 (6) Opintien koulun korjauksien yleisohjeistus Yleistiedot Tämä ohje on tehty Opintien koulun sisäilmakorjauksia varten. Ohje on yleispiirteinen ja suuntaa antava eikä poista suunnittelijan

Lisätiedot

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd 18 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 19 Putkiremontti voidaan nykyisin TOTEUTTAA useilla eri tavoilla. Yleisimmät näistä ovat perinteinen putkiremontti, sukitus ja pinnoitus tai edellisten yhdistelmä.

Lisätiedot

KOULUT TERVEIKSI- Koulu korjaamalla kuntoon?

KOULUT TERVEIKSI- Koulu korjaamalla kuntoon? KOULUT TERVEIKSI- Koulu korjaamalla kuntoon? Heidi Rosenblad Terveysvalvontapäällikkö Väinölän pikkukoulu 1950-luvun lopulla valmistunut kivirakenteinen kahteen tasoon rakennettu koulurakennus terveysvalvontapäällikkö

Lisätiedot

KALLION PELASTUSASEMA, VESI- JA VIEMÄRISANEERAUS HANKESUUNNITTELU, TÖIDEN VAIHEISTUS: YLEISTÄ:

KALLION PELASTUSASEMA, VESI- JA VIEMÄRISANEERAUS HANKESUUNNITTELU, TÖIDEN VAIHEISTUS: YLEISTÄ: HELSINGIN KAUPUNKI Muistio 1(7) KALLION PELASTUSASEMA, VESI- JA VIEMÄRISANEERAUS HANKESUUNNITTELU, TÖIDEN VAIHEISTUS: YLEISTÄ: - Pääosa rakennuksesta 3 ja 4 kerroksista. Torniosalla kerroksia on 7. - Kiinteistössä

Lisätiedot

Tehtaankadun ala-aste

Tehtaankadun ala-aste Sisäilmakorjaukset Opetusvirasto Hankenumero 8010429 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8010429 Osoite 1420 Sijainti 91-7-126-1 4372 Rakennustunnus (RATU) Kohdenumero Käyttäjä/toiminta Peruskoulu

Lisätiedot

LISÄKIRJE 1 TARJOUSPYYNTÖÖN

LISÄKIRJE 1 TARJOUSPYYNTÖÖN KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD YHDYSKUNTATOIMI Päivämäärä Rakennuttaminen ja tekninen suunnittelu 7.3.2017 1/1 LISÄKIRJE 1 TARJOUSPYYNTÖÖN KASAVUOREN KOULUKESKUS - LIIKUNTASALIN LATTIAN SANEERAUS

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille 24.9.2018 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus, Virpi Lehmusvaara, kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

Porvoon kaupunki

Porvoon kaupunki Linnajoen koulu R E M O N T T I - I N F O Linnajoen koulu Rakennettu vuonna 1971. Peruskorjauksia ja laajennustöitä mm. vuosina 1993, 2003 ja 2012. Rakennustekninen kuntotutkimus vuosina 2015 ja 2017.

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 1/2018 Tarkastelujakso: 1.1.2018-31.1.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

Kosteuskartoitusraportti

Kosteuskartoitusraportti Kosteuskartoitusraportti Työnumero: 6392 Aloituspäivä: 21.07.2014 Mittaaja: Jani Kärkkänen p.050-5936931, jani.karkkanen@priimax.fi, Sertifioitu rakenteiden kosteudenmittaaja: VTT-C-3137-24-08 Mittalaite:

Lisätiedot

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS Rivitalorakennukset 1-3 Kasarmirakennus J.Kekki Vahinkokartoittaja YLEISTÄ Kuuskajaskarin kiinteistöt Kolme puurunkoista lautaverhoiltua yhteen asuinkerrokseen

Lisätiedot

LAY D- ja E-siivet, korjaukset

LAY D- ja E-siivet, korjaukset D-siipi E-siipi LAY D- ja E-siivet, korjaukset Katariina Laine, Vahanen Oy Miksi korjattiin? Käyttäjät ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta Sisäilma- ja kosteusteknisissä kuntotutkimuksissa

Lisätiedot

Ilmanäytteet (mikrobi) Laihian keskuskoulu

Ilmanäytteet (mikrobi) Laihian keskuskoulu Ilmanäytteet (mikrobi) Laihian keskuskoulu Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: 1970 Koulurakennus Rakennusala: - Käyttötarkoitus: koulu Länsitie 64 Kerrosluku: 2 66400 Laihia Näytteenoton tilaaja: Laihian

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi 1/6 28.11.2012

Asiakirjatyyppi 1/6 28.11.2012 Asiakirjatyyppi 1/6 PALVELUKUVAUS Ojoisten Lasten talo, (päiväkoti, esikoulu, koulu ja neuvola) (elokuu 2013) Ylläpitosiivous Tuulikaapit Märkäeteiset Ovista ja ovenpielistä likaantuneiden kohtien pyyhintä

Lisätiedot

IDEN PERUSKORJAUKSET

IDEN PERUSKORJAUKSET TALOYHTIÖIDEN IDEN PERUSKORJAUKSET säästöjen etsiminen lisä- ja muutostöiden minimointi voiko urakoitsija olla mukana jo suunnitteluvaiheessa? aikataulutus lisärakentaminen yhtenä rahoituskeinona Säästöjen

Lisätiedot

Kosteusvaurioiden korjaaminen Tie terveelliseen asumiseen? 12.11.2013

Kosteusvaurioiden korjaaminen Tie terveelliseen asumiseen? 12.11.2013 Kosteusvaurioiden korjaaminen Tie terveelliseen asumiseen? 12.11.2013 Korjausneuvoja Rakennusterveysasiantuntija Tapio Rokkonen Hengitysliiton korjausneuvontapalvelut/itä-suomi 1 Hengitysliiton korjausneuvojat

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Raportti 2014 1(6) Lpk Ågeli Kivalterinpolku 3 00640 Helsinki PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Taustatietoja

Lisätiedot

JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA?

JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA? JulkisivuROADSHOW Lappeenrannassa: JULKISIVUKORJAUKSEN SUUNNITTELU TURHAA VAI TURVAA? Etelä-Karjalan Osuuspankin auditorio, 1.10.2014 Mikko Tarri, hallituksen puheenjohtaja Julkisivuyhdistys r.y. Julkisivusaneeraus.

Lisätiedot

Mahdollisissa vika-, häiriö- tai vauriotapauksissa pyydämme teitä olemaan yhteydessä ensisijaisesti louhintaurakoitsijaan.

Mahdollisissa vika-, häiriö- tai vauriotapauksissa pyydämme teitä olemaan yhteydessä ensisijaisesti louhintaurakoitsijaan. Työmaatiedote 26.11.2018-17:30 Siltasairaala Työmaatiedote 13 Marraskuu 2018 Siltasairaalan työmaalla ST-osan maanrakennustyöt ovat pääosin valmistuneet. Perustusten ja maanpaineseinien teko ovat jatkuneet

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt HANKESUUNNITELMA Haapajärven yläasteen korjaustyöt Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma Sisällysluettelo 1. Tarveselvitys... 2 2. Hankesuunnitelma... 2 2.1. Yleistä ja suunnittelun organisointi...

Lisätiedot

Pesutilakunnostus (täytetään myös pesutilailmoituskortti, liite 2) Muu muutostyö / korjaus lyhyesti (tarkemmin liitteissä):

Pesutilakunnostus (täytetään myös pesutilailmoituskortti, liite 2) Muu muutostyö / korjaus lyhyesti (tarkemmin liitteissä): HUONEISTON MUUTOSTYÖ TAI PESUTILAKUNNOSTUS RAKENNUSSUUNNITELMA JA OSAKKEEN OMISTAJAN SITOUMUS Päiväys / 20 Taloyhtiö Osoite Huoneisto Osakkeenomistaja Puhelin Sähköposti KORJAUSHANKKEEN SISÄLTÖ: Pesutilakunnostus

Lisätiedot

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 31.3.2016 Usean vuoden vireillä ollut yhtenäiskouluhanke saadaan päätökseen kesällä 2016. Kivijärven koulun vuosiluokan 1-6 ja Simpeleen

Lisätiedot

Nyt esitellään vuoden 2014 ensimmäiset projektien raportit, joita ovat:

Nyt esitellään vuoden 2014 ensimmäiset projektien raportit, joita ovat: 235/2014 103 Projektien väliraportit 03/2014 Päätösehdotus Kiinteistöjohtaja Kai Heinonen Päätös Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi investointiprojektien kolmannesvuosiraportit esittelyosan ja

Lisätiedot

Onko moduulisairaalasta sairaalan tilaongelmien ratkaisijaksi

Onko moduulisairaalasta sairaalan tilaongelmien ratkaisijaksi Onko moduulisairaalasta sairaalan tilaongelmien ratkaisijaksi Lähtötilanne Ksshp oli suunnittelemassa väistötiloja tulevien remonttien vuoksi syksyllä 2011 Lähtökohtana oli TTL:n raportin mukaiset remontit

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 9/2018 Tarkastelujakso: 1.9.2018-30.9.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

1:50 2. KERROKSEN LUOKAT PARIKAAPELISIIRTO PERIAATE- JA PISTESIJOITUSPIIRUSTUS

1:50 2. KERROKSEN LUOKAT PARIKAAPELISIIRTO PERIAATE- JA PISTESIJOITUSPIIRUSTUS LVIAS-SUUNNITTELU 2. KERROKSEN LUOKAT PARIKAAPELISIIRTO JMa/TuH JMa/TuH/AtH S02301.P000..\023xx\02301\Kiinteistö\\SAH\Tasot\AV-2210.dwg 2.krs pohja_sah.dwg 1.10.2014 AV- 2210 c , LVIAS-SUUNNITTELU 2. KRS

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi 1/6 25.1.2013

Asiakirjatyyppi 1/6 25.1.2013 Asiakirjatyyppi 1/6 PALVELUKUVAUS Ojoisten Lasten talo, (päiväkoti, esikoulu, koulu ja neuvola) (elokuu 2013) Ylläpitosiivous Tuulikaapit Märkäeteiset Ovista ja ovenpielistä likaantuneiden kohtien pyyhintä

Lisätiedot

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta Sisäilmakorjaukset, vaihe II Käyttäjäinfo

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta Sisäilmakorjaukset, vaihe II Käyttäjäinfo Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta Sisäilmakorjaukset, vaihe II Käyttäjäinfo 6.5.2015 Hanna Tuovinen, Vahanen Oy Korjausten tilanne Sisäilma- ja kosteusteknisissä ja ilmanvaihdon kuntotutkimuksia on

Lisätiedot

Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne. Tila- ja asuntojaosto Carl Slätis

Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne. Tila- ja asuntojaosto Carl Slätis Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne Tila- ja asuntojaosto 22.4.2013 Carl Slätis Asialista 22.4.2013 Tapiolan koulu / Miestentie Sisäilmaongelman laajuus Sisäilmaongelman hoitaminen Espoon kaupungilla

Lisätiedot

Valtion vesihuoltotyöt Laki vesihuollon tukemisesta 30.7.2004/686

Valtion vesihuoltotyöt Laki vesihuollon tukemisesta 30.7.2004/686 Akanojan ja Mäkikylän välisen jäteveden siirtolinjan ja pumppaamon toteutus Rakentamispäällikkö Juhani Leppikangas Valtion vesihuoltotyöt Laki vesihuollon tukemisesta 30.7.2004/686 Valtion vesihuoltotyössä

Lisätiedot

Kiimingin Jokirannan uusi koulu

Kiimingin Jokirannan uusi koulu Kiimingin Jokirannan uusi koulu Kuukausitiedote syyskuu 2019 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan rakennuskohteen työmaatilannetta sekä informoimaan kuntalaisia työmaalla tapahtuvista työvaiheista, laatu-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 79 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137 Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Juha Hovinen,

Lisätiedot

OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI:

OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI: OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI: Taloyhtiön tiedot: Taloyhtiön nimi: Isännöitsijän nimi: Osoite: Puhelin/sähköpostiosoite: Osakkaan tiedot: Nimi:

Lisätiedot

VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ

VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ VIRTAIN YHTENÄISKOULU HANKESUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ VALTUUSTOSEMINAARI 17.8.2017 Suunnittelutalo PPG Oy Työryhmä Hankesuunnitelman laatimiseen ovat osallistuneet: Rehtori Heikki Kangasluoma Rantatien koulu

Lisätiedot

KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN KATON KORJAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA

KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN KATON KORJAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN KATON KORJAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA 22.2.2017 SUUNNITTELIJAT, ASIANTUNTIJAT 0 RAKENNUSKOHTEEN TIEDOT 0.1 Rakennuskohde ja -paikka Kihniön kunta, Kihniön yhtenäiskoulu

Lisätiedot

Siivouspalvelukuvaus Liite 1

Siivouspalvelukuvaus Liite 1 1 Siivouspalvelukuvaus Liite 1 Asiakas Sopimuskohde / osoite Wiitaunioni; siivouspalvelut Miekkarinteen päiväkoti Isoahontie 18 44 500 VIITASAARI Siivottava pinta-ala 257,0 m2 Päivittäinen työaika 2,0

Lisätiedot

Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista. Pirkko Vuori, Verohallinto

Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista. Pirkko Vuori, Verohallinto Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista Pirkko Vuori, Verohallinto Tiedonantovelvollisuus urakoista Kuka on tiedonantovelvollinen? Kukin tilaaja ilmoittaa omat urakkatietonsa Ts. keneltä on tilannut

Lisätiedot

Yhteistoiminta viranomaisten, vakuutusyhtiöiden ja jvt- tekijän välillä. Alan erityispiirteiden huomiointi

Yhteistoiminta viranomaisten, vakuutusyhtiöiden ja jvt- tekijän välillä. Alan erityispiirteiden huomiointi Yhteistoiminta viranomaisten, vakuutusyhtiöiden ja jvt- tekijän välillä Alan erityispiirteiden huomiointi Yhteistoiminta viranomaisten, vakuutusyhtiöiden ja jvt- tekijän välillä Miten työmaa siirretään

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Juha Järvenpää 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Juha Järvenpää 27.2.2013 Juha Järvenpää 27.2.2013 Lähtötilanteen selvitys ja arvon määritys palkataan hankkeelle korjausrakentamiseen pätevöitynyt ammattilainen/pääsuunnittelija toimii rakennuttajan luottohenkilönä huolehtii tarvittavista

Lisätiedot

2771/ /2016 servtj

2771/ /2016 servtj Perussiivoukset 2016 COOR SERVICE MANAGEMENT Tarkistuspäivämäärä koulut Malm skola 2.8., 4.8., 8.8. Huomiot 2.8. paljon poikkeamia. Korjattu 8.8. mennessä. Tekstiilikalusteita vielä imuroimatta 2771/10.03.02/2016

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (12)

Kiinteistökatselmus 2 (12) Kiinteistökatselmus 2 (12) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikan Jurvassa osoitteessa kynttiläkuja 2, 61600 Jalasjärvi. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Huojennettu maksuluokka /h. Hinta liikuntakäytössä. Hinta sis. alv *) 24% sis. alv *)

Huojennettu maksuluokka /h. Hinta liikuntakäytössä. Hinta sis. alv *) 24% sis. alv *) Liikuntatilat Huojennettu maksuluokka liikuntakäytössä 24% liikuntakäytössä 10 % 10 % Päiväkotien, koulujen, oppilaitosten ja Pointin liikuntatilat: sis. alv *) 24% - alle 250 m² 7,00 7,70 8,68 20,00 22,00

Lisätiedot

Kuusitie 14, KLAUKKALA

Kuusitie 14, KLAUKKALA Isännöitsijätoimisto Lahex Oy ISA Kuusitie 14, 01840 KLAUKKALA www.lahex.fi Ilmoitus huoneiston kunnossapito- ja muutostöistä Huom! Muutostyötä ei tule ja saa aloittaa missään muodossa, ennen kuin taloyhtiö

Lisätiedot

Siivouspalvelujen palvelukuvaus. 1 x viikossa Kura-aikoina mattojen alta imurointi / pyyhintä, muuna aikana 1 x kuukaudessa

Siivouspalvelujen palvelukuvaus. 1 x viikossa Kura-aikoina mattojen alta imurointi / pyyhintä, muuna aikana 1 x kuukaudessa Siivouspalvelujen palvelukuvaus Kirkonkulman koulu, Vanhanpappilantie 87, 13300 Hämeenlinna Tuulikaapit Oven kahvojen pyyhintä Mattojen imurointi Kura-aikoina mattojen alta imurointi / pyyhintä, muuna

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 86 21.03.2016 Kaupunginhallitus 158 30.05.2016 Kaupunginhallitus 176 13.06.2016 Kaupunginhallitus 197 27.06.2016 Korvausvaade Hanhenpuiston asumisyksikön kustannuksista 821/10.03.02/2015

Lisätiedot

Seminaarin koulun, Ojoisten Lasten talon ja Kirkonkulman koulun perussiivouksen palvelukuvauksessa on seuraava kohta:

Seminaarin koulun, Ojoisten Lasten talon ja Kirkonkulman koulun perussiivouksen palvelukuvauksessa on seuraava kohta: 1 KYSYMYKSIIN Kiinteistönhoito- ja siivouspalvelut (Käikälä ja Tarvasmäki, Ojoinen sekä Seminaarin koulu) Tarjouspyyntö 15.2.2013 Hämeenlinnan kaupunki, Linnan Tilapalvelut -liikelaitos KYSYMYS 1 Sopimusluonnoksissa

Lisätiedot

Hyvät Keskuskoulun vanhemmat!

Hyvät Keskuskoulun vanhemmat! Hyvät Keskuskoulun vanhemmat! Lukuvuosi 2010-2011 on päättymäisillään. Kuluneeseen lukuvuoteen on mahtunut paljon erilaisia tapahtumia: syysjumalanpalvelus ja 1. luokkalaisten siunaaminen, Unicef-kävely,

Lisätiedot

Hankenumero Ahmon koulu Irtaimiston kustannusarvio. Kustannukset yhteensä suunnitelmavuosina

Hankenumero Ahmon koulu Irtaimiston kustannusarvio. Kustannukset yhteensä suunnitelmavuosina TALOUSARVIOESITYKSET Ahmon koulu 63242 Ahmontie 1 800 000 Hankkeeseen liittyvä henkilöstö eriteltynä 100 000 500 000 200 000 Ahmon koulun A-osan korjaussuunnittelu ja muiden tilojen sisäilmaongelmien selvittelyä

Lisätiedot

Kiinteistön käyttöönotto peruskorjauksen jälkeen tilaajan ja käyttäjän haasteet

Kiinteistön käyttöönotto peruskorjauksen jälkeen tilaajan ja käyttäjän haasteet 1 Kiinteistön käyttöönotto peruskorjauksen jälkeen tilaajan ja käyttäjän haasteet Tilakeskuksen investoinnit 2014 Kaupungintalokorttelien elävöittäminen 7 M Uudisrakentaminen 53 M Peruskorjaukset 115 M

Lisätiedot

Euran kunta Terveyskeskus-vanhainkodin peruskorjaus ja laajennus

Euran kunta Terveyskeskus-vanhainkodin peruskorjaus ja laajennus Euran kunta Terveyskeskus-vanhainkodin peruskorjaus ja laajennus Työmaaraportti nro 10 maaliskuu 2015 - huhtikuu 2015 Päiväys: 30.4.2015 Raportin laatija: Rantanen Markus SISÄLLYS 1 TYÖMAATILANNE JA AIKATAULU...

Lisätiedot

Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT. Työnumero: PJ Tilausnumero: Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115

Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT. Työnumero: PJ Tilausnumero: Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115 Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115 Osoite: Biokatu 6, 33100 Tampere Tilaaja/yhteyshenkilö: Kartoitus / mittaukset pvm: Timo Turunen puh. 050 568

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 22 03.05.2016 Sivistyslautakunta 29 30.05.2016 KOULUKESKUKSEN D-OSASSA ANNETTAVAN OPETUKSEN SIIRTYMINEN VÄISTÖTILOIHIN 11.8.2016 ALKAEN 139/12.01/2016 SIVLTK 22 (Asian valmistelijat

Lisätiedot

Kunnossapitovastuu juridiikkaa ja tekniikkaa

Kunnossapitovastuu juridiikkaa ja tekniikkaa Kunnossapitovastuu juridiikkaa ja tekniikkaa Kirsi Ruutu Lakimies, varatuomari Jari Hännikäinen Neuvontainsinööri Arto Kemppainen LVI asiantuntija Kuvat Vastuunjakotaulukko 2017 Yhtiön ja osakkaan kunnossapitovastuu

Lisätiedot

Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa

Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa Vuokranantajan muutostyöt - Vuokranantaja toteuttaa Vuokrakohteessa merkittäviä muutostöitä. - Vuokranantaja rakentaa Liitteen 1 pohjapiirustuksen

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015

KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015 29.7.2015 Sivu 1/9 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84 13101 Hämeenlinna Hanke: Tuomelan koulun peruskorjaus KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan rakennuskohteen

Lisätiedot

S I S Ä I L M A T U T K I M U S

S I S Ä I L M A T U T K I M U S Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 6.6.2011 S I S Ä I L M A T U T K I M U S Simonkallion Koulu Simonkalliontie 1, 01350 Vantaa 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot