ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2017 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2017 1"

Transkriptio

1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Laatimispvm Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta Aika klo 17:00 Paikka Orimattilan kirjasto, Lahdentie 65 Osanottajat Nimi Vahe Jussi Heikkinen Sanna Heinonen Esa Jussila Tuomo Papinaho Sirkka-Liisa Saarinen Niina Simola Arja Henriksson Aki Karjalainen Riitta Sivén Jade Ahvo Timo Taavila Arja Tehtävä Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen/Myrskylä Khe Nuorisovaltuutettu Sivistystoimenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Käsiteltävät asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 32 Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen 3 33 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 34 Taidekilpailu ja kulttuuripalkinto 5 35 Toimintakertomukset lukuvuonna Toimintasuunnitelmat lukuvuonna Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 9 38 Sivistystoimialan viranhaltijoiden päätökset Saapuneet kirjeet Muut asiat 24

2 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Sivhyval Päätös: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus toteamalla kokouksen osanottajat.

3 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Sivhyval Päätös: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan jäsenille on esityslistan mukana lähetetty sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan pidetyn kokouksen pöytäkirja monisteena. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta hyväksyy pidetyn kokouksen pöytäkirjan.

4 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Sivhyval Päätös: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta hyväksyy kokouksen työjärjestykseksi jäsenille toimitetun esityslistan ja ottaa käsiteltäväkseen kokouksen alussa mahdollisesti esitettävät asiat.

5 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Taidekilpailu ja kulttuuripalkinto 306/ /2017 Sivhyval Asian valmistelu ja tiedustelut: kulttuuripäällikkö Henrika Suna, puh Kaupunginhallituksen hyväksymässä Suomi 100 ja Orimat ti la 25 -juhlavuoden suunnitelmassa esitetään yhtenä juh la vuoden toimista taidekilpailua orimattilalaisille taiteilijoille Orimattilan 25-vuo tis re lie fis tä, joka kiinnitetään uuteen urheilutaloon sen val mistut tua. Toinen juhlavuoden kulttuuripalveluita koskeva toimi on kulttuu ri pal kin to jen jako. Kulttuuripäällikkö esittää, että taidekilpailu 25-vuotisreliefistä pi detään kevyenä kutsukilpailuna, johon kutsutaan kolme orimattilalaista ku van veis tä jää. Kilpailukutsut lähetetään taiteilijoille vuoden 2017 puo lel la ja aikaa kilpailuluonnoksen laadintaan annetaan kaksi kuukaut ta. Voittaja valitaan vuoden 2018 alkupuolella. Kaikille kolmelle kil pai li jal le maksetaan 1000 kilpailuluonnoksen laatimisesta ja voitta jak si valitulle lisäksi Kilpailun kokonaiskustannus 4000 va ra taan vuoden 2018 kulttuuripalveluiden budjettiin ta lous ar vio esityk sen yhteydessä. Voittajatyön lunastuksesta sovitaan erikseen taitei li jan kanssa kilpailun päätyttyä. Arvio taidehankinnan ko ko naiskus tan nuk ses ta on Prosenttiperiaatteen mukaan noin 1 % ra ken nus hank keen kokonaiskustannuksista tulisi käyttää taiteeseen, jo ka uuden urheilutalon kohdalla tarkoittaisi n panostusta tai de han kin toi hin. Taidekilpailun kokonaiskustannukset ovat siis varsin maltilliset urheilutalo-hankkeen kokonaisbudjettiin ja pro sent ti peri aat teen suosituksiin nähden. Kulttuuripalvelut valitsee kilpailuun kutsuttavat taiteilijat ja hankkii hei dän suostumuksensa kilpailuun. Kulttuuripalvelut määrittelee kilpai lun tarkoituksen, yksityiskohtaisen tehtävänannon ja tarkan ai katau lun. Kilpailutehtävä tulee laatia siten, että tehtävän val mis te le minen kilpailuajan puitteissa on kohtuullista. Lyhyen kilpailuajan vuoksi luon nok sen lisäksi taiteilijoilta vaaditun materiaalin tulee olla vä häinen eikä taiteilijalta voida edellyttää pienoismallia tai suurta määrää ha vain nol lis ta vaa materiaalia. Kulttuuripalvelut nimeää pal kin to lau takun nan jäsenet. Palkintolautakunta päättää arvosteluperusteista. Juhlavuoden kunniaksi jaettava kulttuuripalkinto jaetaan ori mat ti la laisel le kulttuuritoimijalle, joka on kuluneen vuoden aikana elävöittänyt ja rikastuttanut merkittävällä tavalla Orimattilan kulttuurielämää. Kulttuu ri pääl lik kö esittää, että kulttuuripalkinto jaetaan 500 stipendin muo dos sa ja luovutetaan valitulle toimijalle joulukadun avauksen yhtey des sä. Kulttuuripalkinnon saaja voi olla yhdistys, seura, säätiö,

6 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ yri tys tai yksityishenkilö ja edustaa mitä tahansa taiteen tai kulttuurin alaa. Kulttuuripalkinnon saajan valitsee yhteistyössä kult tuu ri pääl likkö, kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja, sivistystoimenjohtaja sekä yksi si vis tys- ja hyvinvointivaliokunnan jäsen. Sivistystoimenjohtaja: Päätös: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää hyväksyä Orimattilan 25-vuos tis re liefin taidekilpailun järjestämisen kevyenä kut su kil pai luna. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää hyväksyä kult tuu ri palkin non jaon esitetyssä muodossa ja valitsee sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan jäsenistä yhden henkilön kulttuuripalkinnon saajasta päättävään työryhmään.

7 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Toimintakertomukset lukuvuonna / /2017 Sivhyval Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Koulujen tulee laatia opetussuunnitelmaan liittyvän toimintasuunnitelman pohjalta toimintakertomuksensa kunkin lukuvuoden loppuun mennessä. Koulun toimintakertomus perustuu toimintasuunnitelmassa asetettuihin tavoitteisiin ja sen tarkoituksena on kuvailla ja arvioida kuluneen lukuvuoden työtä. Esiopetuksesta laaditaan lukuvuoden päätyttyä toimintakertomus ja toiminnan arviointi. Koulujen ja esiopetuksen toimintakertomukset ovat tutustumista varten nähtävinä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen Pedanet -sivuilla ja lukion kotisivuilla. Esimerkkinä koulujen toimintakertomuksesta on Pennalan koulun toimintakertomus lukuvuodelta Muiden peruskoulujen toimintakertomukset löytyvät vastaavasti koulujen kotisivuilta Pedanetista. Lukion vuosikertomus löytyy lukion kotisivuilta. Varhaiskasvatuksen esiopetuksen toimintakertomukset löytyvät yksiköiden kotisivuilta. (Pennalan koulu) (Erkko-lukio) (Esiopetus) Pennalan koulun rehtori Pauli Väntönen esittelee Pennalan koulun toimintakertomusta valiokunnan kokouksessa Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta merkitsee tiedoksi koulujen ja esiopetuksen toimintakertomukset lukuvuodelta Päätös:

8 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Toimintasuunnitelmat lukuvuonna / /2017 Sivhyval Sivistystoimenjohtaja: Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Perusopetusasetuksen 9 :n mukaan koulutuksen järjestäjän tulee laatia vuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista, opetuksen yhteyteen liittyvästä muusta toiminnasta, työajoista, koulun ulkopuolisesta opetuksesta sekä muista opetuksen kannalta tarpeellisista asioista. Näiden lisäksi lukioasetuksen 3 :n mukaan työsuunnitelman pitää sisältää määräykset koulutuksen järjestäjän yhteistyöstä muiden koulutuksen järjestäjien kanssa, koulutuksen hankkimisesta muulta koulutuksen järjestäjältä sekä muulta yhteisöltä tai säätiöltä sekä itsenäisestä opiskelusta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista. Opetuspalveluiden arviointiryhmä esitti peruskoulujen ja lukion laatuarviointiyhteenvetojen pohjalta kouluille yhteistä kehittämiskohdetta lukuvuodeksi Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päätti , että opetuspalveluiden painopistealue lukuvuodelle on oppimisen arvioinnin kehittäminen. Peruskoulujen, lukion sekä päivähoidossa tapahtuvan esiopetuksen toimintasuunnitelmat ovat nähtävillä yksiköiden kotisivuilla: Pennalan koulun rehtori Pauli Väntönen tulee Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan kokoukseen esittelemään Pennalan koulun toimintasuunnitelman vuodelle Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee tiedoksi koulujen ja esiopetuksen toimintasuunnitelmat lukuvuodelle Päätös:

9 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 265/ /2017, 294/02.00/2017 Sivhyval Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh , vs. talouspäällikkö Arja Taavila puh ja sivistys- ja hyvinvointitoimenjohtoryhmä Vuoden 2018 talousarvion laadintaa varten annetuissa kaupunginhallituksen ohjeissa todetaan, että käyttötalousmenojen raami on tiukka, verorahoituksen menojen kasvua pienemmästä kasvusta johtuen. Verotulojen ennakoidaan kasvavan 0,5 miljoonalla eurolla vuoteen 2017 verrattuna, mutta valtionosuuksiin kohdistuvat leikkaukset vähentävät verorahoituksen kokonaiskasvua. Talousarvion laadintaohjeissa on toimielinkohtaiset raamit. Sivistysja vapaa-aikalautakunnalle menojen ja tulojen raami on menot euroa euroa tulot euroa euroa toimintakate euroa euroa Palkkojen tarkastusvaraus vuoden 2018 talousarviossa on 1,5 %, jossa on varattu varsinaisten palkkojen tarkastukseen 1,1 % ja 0,4 % paikallisen palkkausjärjestelmän kehittämiseen. Kilpailukykysopimukseen sisältyvä julkisen sektorin lomarahojen leikkaus otetaan vakituisten osalta huomioon keskitetysti ja muiden osalta määrärahojen syöttövaiheessa. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan vuoden 2018 talousarvion perusteet Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan talousarvion laadinnan lähtökohtia ovat Orimattilan kaupunkistrategia 2020, palvelutoimintaa ohjaavat säädökset, normit ja saatu asiakaspalaute. Talousarvion laadinnan pohjana on kuluvan vuoden 2017 talousarvio ja sen toteutumaennuste. Elokuun lopun toteutumasta voi ennakoida talousarvion toteutuvan kokonaisuutena

10 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ pääpirteissään käyttösuunnitelman mukaisesti. Palkkojen toteutuma on 68,5 %, mikä vastaa lomarahojen maksatus (8,5 / 12,5 kk) huomioiden hieman yli ajankohdan tasaista kulutusta, jolloin palkkojen toteutuma olisi normaalisti 68 %. Merkittäviä poikkeamina loppuvuodelle 2017 ovat Opetuspalveluissa ennalta-arvaamattomana kulueränä kiintiöpakolaislasten tulo Orimattilaan loppukesästä Kaikkiaan maahanmuuttajalapsia on alakoulussa niin paljon, että Myllylän koulun perustettiin lukuvuodeksi valmistavan opetuksen ryhmä. Tämä lisää toimintakustannuksia arvioituna viidelle kuukaudelle euroa. Valmistavaan opetukseen saatava valtionosuus kattaa pääosin toiminnasta aiheutuvat kulut. Lisäksi koulujen tuntikehystä korotettiin lukuvuodelle , jonka kustannusvaikutus on viideltä kuukaudelta vuodelle euroa. Tuntikehyksen korotus joudutaan huomioimaan vuoden 2018 talousarviossa. Myös koulukuraattoripalvelut siirtyvät Orimattilan opetuspalveluiden alaisuuteen Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymältä, josta aiheutuu vuoden 2017 kolmelle viimeiselle kuukaudella noin euron kustannus. Varhaiskasvatuspalveluissa toiminnan laajeneminen syksyllä 2016 ennakoidusta, nostaa vuoden 2017 henkilöstökulujen toteutumaennustetta reilulla eurolla. Vuoden 2018 talousarvioesitys Toimintakulut Palveluverkkoon ei vuoden 2018 talousarviossa esitetä muutoksia. Palveluverkon osalta merkittävimmät muutokset tapahtuvat liikuntapalveluissa, kun uuden urheilutalon 1. vaihe valmistuu syksyllä Tämä lisää välillisesti kaupungin menoja, kun liikuntapalveluiden sisäiset menot kasvavat. Varhaiskasvatuksessa jatketaan yksityisen hoidon kuntalisän kehittämistä esittämällä korostusta yksityisen hoidon tukeen euroa vuoden 2018 alusta lähtien. Korotus suuntautuu osa-aikaisen hoidon mahdollistamiseen yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Päivähoidon hallintoon on varattu euron määräraha vuorohoidon työvuorosuunnitteluohjelman hankintaan ja ylläpitomaksuihin. Muut sivistys- ja hyvinvointipalveluiden tulosyksiköt osallistuvat myös hankintaan ja ylläpitomaksuihin ja ne on varattu yksikkökohtaisiin talousarvioihin. Näiden yksiköiden osuus on yhteensä noin euroa ja kulut eivät aiheuta kustannuslisäystä näille kustannuspaikoille. Varhaiskasvatuksessa toiminnan muutosta ohjaa uusi varhaiskasvatuslaki. Lain vaatimukset kohdistavat

11 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ kustannuspaineita henkilöstön pätevyysvaatimusten kasvaessa. Varhaiskasvatuksessa on täytetty ja muutettu auki tulleita hoitajien vakansseja lastentarhanopettajiksi. Vuorohoidon kysyntä on lisääntynyt vuosina 2016 ja 2017, jolloin Lintulan päiväkodissa tarjottu vuorohoito on lisääntynyt. Huoltajien tarpeeseen vastaamiseksi on jouduttu laajentamaan myös muiden päiväkotien aukioloaikoja. Tällä hetkellä avustajien määrää on myös jouduttu kasvattamaan lasten tuen tarpeiden takia. Lisäksi on huomioitu vuoden 2017 henkilöstökulujen kasvu sekä palkankorotukset. Varhaiskasvatuksen henkilöstömenot ovat kasvamassa 5,8 prosentilla vuonna Kustannusvaikutus tulosalueella on euroa. Opetuspalveluissa suurin muutos verrattuna vuoden 2017 talousarvioon, tulee tuntikehyksen muutoksen takia. Jo vuoden 2017 syksyllä tuntikehystä jouduttiin kasvattamaan yläkouluikäisten oppilaiden määrän kasvaessa. Yläkouluikäisten osuus suhteessa koko perusopetuksen oppilaisiin kasvaa edelleen vuonna 2018, jolloin tuntikehystä joudutaan edelleen kasvattamaan vuositasolla noin 60 vvh. Lukuvuoden tuntikehyksen korotus vaikuttaa vuoteen 2018 seitsemälle kuukaudelle ja lisää menoja euroa. Lukuvuodelle arvioitu noin 60 vhh tuntikehyksen korotustarve lisää opetuspalveluiden menoja euroa. Yhteensä tuntikehyksen korotusten vaikutus vuodelle 2018 on euroa. Valmistavan opetukseen on myös varauduttu ja sen kustannukset vuositasolla ovat euroa. Kolmen koulukuraattorin menot ovat vuositasolla euroa ja tämä määräraha on varattu opetuspalveluiden ja varhaiskasvatuspalveluiden yhteisiin menoihin. Perusopetuksen uuden opetussuunnitelman käyttöönoton jatkuminen edellyttää oppilaskohtaisten oppikirja- ja tarvikemäärärahojen korottamista. Alakoulun oppikirja- ja tarvikemäärärahaa on korotettu 10 eurolla 170 euroon, jonka kustannusvaikutus on euroa. Lisäksi koulujen kalustomäärärahoja on korotettu eurolla. Korotusten kustannusvaikutus on euroa. Opetuspalveluiden tulosalueelle on varattu myös euron määräraha koulukuljetusohjelmiston hankintaan. Kirjasto- ja kulttuuripalveluissa käyttötalousmenoihin on varattu kirjastolle määräraha kirjastojärjestelmän uusimiseen osana seudullista järjestelmähankintaa, joka on järjestelmähankinnan viimeinen vaihe. Omatoimikirjaston muutostyön yhteydessä kirjaston lastenosaston hyllyjä ei pystytty uusimaan täysimääräisesti, koska hyllyihin varatut määrärahat vuodelle 2017 eivät riittäneet. Hyllyjen hankintaan on varattu euron määräraha. Edellä mainitut hankinnat ovat kertaluonteisina.

12 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Kulttuuripalveluihin esitetään kaupunkitapahtumalle euron määrärahaa, jotta vuoden 2017 toimintaa voidaan jatkaa juhlavuodesta supistetulla konseptilla. Taidemuseon ja kirjaston markkinointia tehostetaan valoinfotauluinfotaululla, jonka kustannus on 5000 euroa. Orimattilan juhlavuoteen liittyvään taidekilpailuun varataan vuodelle 2018 palkintorahaa ja kutsukilpailun kustannukset ovat 4000 euroa. Kilpailu toteutetaan vuoden 2017 aikana. Nuorisopalveluiden kehittämistä jatketaan. Nuorten työpajan kehittämiseen on varauduttu tekemällä yhdessä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ja kaupungin työllisyysyksikön kanssa päällekkäisten toimintojen karsimista ja sitä kautta toiminnan tehostamista. Hyvinvointikuntayhtymä ottaa vastuulleen lainsäädännön mukaisesti sosiaalisen kuntoutuksen ja nuorten työpajalla voidaan keskittyä työ- ja yksilövalmennukseen ja kehittää pajan toimintaa kuntouttavasta toiminnasta työllistävään ja koulutukseen suuntautuvaan toimintaan. Nuorten työpajan toimintakonseptia muutetaan niin, että työpajan valmennusjaksot lyhenevät ja työnohjaukseen ja työtoimintaan liittyvät jaksot kasvavat. Henkilöstön osalta tavoitellaan yhden työvalmentajan lisäystä moottoripajaan, jolloin työpajan kokonaishenkilöstömäärä nousee 4 henkeen nuorten työpajan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Moottori- ja duunaripajan välineistöön, toimintaan ja tilavuokriin tarvitaan lisärahoitusta Samalla vastataan vuonna 2017 tehtyyn valtuustoaloitteeseen nuorten moottoripajasta. Nuorisopalveluille esitetään euroa kaupunkitapahtumaan yhdessä kulttuuripalveluiden kanssa. Toimintatuotot Päivähoitomaksujen tuotto on työllisyystilanteen vuoksi parantunut vuoden 2017 aikana ja kuluvalle vuodelle asetettu tulotavoite euroa ollaan saavuttamassa. Vuoden 2018 tulotavoitteeksi arvioidaan euroa. Luottotappioihin on varattu euron määräraha. Koulukuraattoreiden palkkarahat siirtyvät Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän Orimattilan maksuosuudesta pois ja kattavat kolmen kuraattorin toimintamenot opetus- ja varhaiskasvatuspalveluissa. Lisäksi koulukuraattoripalveluiden myynnistä on arvioitu saatavan tuloja naapurikunnilta noin euroa. Kotikuntakorvausten arvioidaan kääntyvän Orimattilalle positiiviseen suuntaan, jonka takia toimintatuottoja arvioidaan tulevan euroa lisää. Nuorten työpajan vuoden 2017 talousarvio muodostaa pohjan työpajan toiminnan laajentamiselle. Neljän työpajatyöntekijän henkilöstökulut voidaan kattaa vuoden 2017 talousarviomäärärahan puitteissa. Tulorahoitukseen esitetään kaupungin rahoitusosuuden

13 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ kasvattamista testamenttirahoituksen määrää lisäämällä eurosta euroon vuositasolla. Liikuntapalvelujen tuottojen arvioidaan myös kasvavan uuden urheilutalon myötä eurolla. Valmistavaan opetukseen saadaan valtionosuustuloja, jotka kattavat toiminnasta aiheutuvia kustannuksia. Nämä tulot eivät tule suoraan sivistys- ja hyvinvointitoimialalle. Kokonaisuudessaan toimintatuottojen arvioidaan kasvavan reilulla eurolla talousarvioraamissa määriteltyyn tulotavoitteeseen nähden. Yhteenveto Talousarvion laadintalomakkeessa on kuvattu sivistystoimen toiminta-ajatus, tehtävänkuvaus, toimintaympäristön muutokset, toiminnan painopistealueet ja niiden liittyminen kaupunkistrategiaan sekä jokaisella tulosalueelle valtuustoon nähden sitovat toiminnalliset tavoitteet, jotka ovat myös valiokunnan painopisteitä toiminnan kehittämisessä vuonna Lisäksi on selvitys riskien hallinnasta. Liite nro 11 Talousarvioesitys tulosalueittain menojen ja tulojen osalta sekä muutokset vuoden 2017 talousarvioon on esitetty liitteessä. Lisäksi on tulosaluekohtainen tuloslaskelma vuosilta Liite nro 12 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan vuoden 2018 talousarvioesityksen merkittävimmät muutokset verrattuna vuoden 2017 talousarvioon Toimintamenojen lisäykset Henkilöstökulut Tarvikkeet ym. Varhaiskasvatuspalv Opetuspalvelut Kirj. ja kultt.palv Liikunt. ja nuor.palv Toimintatuottojen lisäykset Varhaiskasvatuspalv

14 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Opetuspalvelut Liikunt. ja nuor.palv Kun otetaan huomioon vuodelle 2018 esitetyt toimintamenot ja toimintatuotot sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan talousarvioesitys on suhteessa annettuun raamiin seuraava: 2018 raami 2018 esitys menot euroa euroa tulot euroa euroa toimintakate euroa euroa Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan investointiesitykset vuodelle 2018 Sivistys- ja hyvinvointitoimen ja elinvoima- ja teknisen toimen osalta on tehty selkeämpi jako investointien esittämiseen. Sivistys- ja hyvinvointitoimiala tekee rakennushankkeisiin liittyen tarveselvitykset ja varaa investointiesityksiin niihin liittyvät irtaimistohankinnat. Rakennushankkeiden lisäksi sivistystoimen investoinneissa ovat mm. liikuntapaikkarakentamiseen liittyvät hankkeet ja toimintaympäristöihin liittyvät hankkeet. Vuodelle 2018 sivistys- ja hyvinvointipalveluiden investointeihin esitetään lähiliikuntapaikan rakentamista Orimattilan keskustaan (Skeittipuisto). Esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppimisympäristöjen kehittämiseen ja uusimiseen esitetään erillistä vuosittaista investointirahoitusta koko valtuustokaudelle. Rahoituslaskelman pohjana on käytetty Myllylän koulun laajennusosan kalusto- ja välinehankintoja, jolloin vuositalolla pystytään uudistamaan noin 7-9 oppimisympäristöä. Vuoden 2018 investointeihin esitetään urheilutalon 1. vaiheen kalustamiseen määrärahat. Määrärahaesitys sisältää liikuntapalveluiden ja opetuspalveluiden välineet ja laitteet sekä ammuntaan liittyvät maalitaulut. Lisäksi sivistys- ja hyvinvointitoimiala esittää, että kaupunginhallituksen alaiseen konsernipalveluiden toimintaan varataan investointirahaa urheilutalon 1. vaiheen siivousvälinehankintoihin ja elinvoima- ja teknisenvaliokunnan toimialan kiinteistöhuollon hankintoihin. Nämä investointiesitykset perustuvat urheilutalon hankesuunnitelmassa esitettyihin kustannuksiin, jotka kohdistuvat näille toimialoille. Esitysten lisäksi valiokunta pyytää elinvoima- ja teknistä valiokuntaa

15 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ täydentämään omaa investointiesitystään rakennusinvestointien osalta Pääkirjasto / kulttuuri- ja nuorisopalvelut -rakennusinvestointiesityksen, tekstin tarkentamisella samaksi kuin sivistys- ja hyvivointivaliokunnan esityksessä on. Hanke on kaupunginvaltuuston hyväksymässä Sivistystoimen kehittämisohjelma vuosille palveluverkon kehittämisesityksessä mukana. Liite nro 13 Henkilöstösuunnitelmat Tulosaluekohtaiset henkilöstösuunnitelmat vuosille ovat liitteenä. Henkilöstömäärissä ei tapahdu merkittävää muutosta. Nuorisotoimessa esitetään kahden etsivän nuorisotyöntekijän vakinaistamista, kun toimintaa on ollut nyt viiden vuoden ajan. Henkilöstön vakinaistaminen ei ole este toimintaan saatavalle valtioavustukselle. Liite nro 14 Tulosalueiden esimiehet ovat läsnä kokouksessa. Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta hyväksyy toimintamenoja ja toimintatuloja koskevan valiokunnan vuoden 2018 talousarvioesityksen. Valiokunta esittää kahden etsivän nuorisotyöntekijän työsuhteen vakinaistamista vuoden 2018 alusta alkaen. Lautakunta esittää myös palvelukeskuksen toimintaan kohdistuvien investointien toteuttamista liitteen nro 13 mukaisesti vuonna 2018 ja merkittäväksi taloussuunnitelmaan vuosien lautakunnan alaiseen toimintaan liittyvät investointiesitykset. Valiokuntaa pyytää konsernipalveluita ja elinvoima- ja teknistä toimialaa huomioimaan urheilutalon 1. vaiheen irtaimistoinvestoinnit omissa talousarvio/investointiesityksissään. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan vuoden 2018 talousarvioesityksen ja investointien hyväksymistä.

16 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Sivistystoimenjohtaja muutti esitystään valiokunnan asian käsittelyn yhteydessä: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta hyväksyy toimintamenoja ja toimintatuloja koskevan valiokunnan vuoden 2018 talousarvioesityksen. Valiokunta esittää kahden etsivän nuorisotyöntekijän työsuhteen vakinaistamista vuoden 2018 alusta alkaen. Lautakunta esittää myös palvelukeskuksen toimintaan kohdistuvien investointien toteuttamista liitteen nro 13 mukaisesti vuonna 2018 ja merkittäväksi taloussuunnitelmaan vuosien lautakunnan alaiseen toimintaan liittyvät investointiesitykset. Valiokuntaa pyytää konsernipalveluita ja elinvoima- ja teknistä toimialaa huomioimaan urheilutalon 1. vaiheen irtaimistoinvestoinnit omissa talousarvio/investointiesityksissään. Valiokunta esittää, että Orimattilan yhteiskoulun tilaratkaisut toteutetaan vuonna Valiokunta pyytää, että elinvoima- ja teknisen valiokunnan esitystä rakennnusinvestoinneista korjataan tältä osin, koska opppilaiden tilatarve yhteiskoulussa on akuutti syksystä 2018 lähtien. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan vuoden 2018 talousarvioesityksen ja investointien hyväksymistä. Päätös: Keskustelun yhteydessä Venla Avelin esitti, että sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan vuoden 2018 talousarvioesityksessä varaudutaan lähtien subjektiivisen päivähoito-oikeuden laajentamiseen. Esitystä kannatti Arja Simola. Puheenjohtaja totesi, että sivistystoimenjohtajan esitykseen on tehty kannatettu muutosesitys. Puheenjohtaja esitti äänestysmenettelyksi seraavaa: sivistystoimenjohtajan esityksen kannalla olevat äänestävät JAA ja kannatetun muutosesityksen puolesta äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: JAA: Jussila, Papinaho, Saarinen ja Vahe EI: Avelin, Simola Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta hyväksyi sivistystoimenjohtajan muutetun päätösesityksen. Valiokunta korjasi urheilutalon irtaimiston hankitaesitystä vuoden 2018 investointiesitykseen niin, että

17 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ urheilutaloon esitetään hankittavaksi 9 ampumataulua, jolloin irtaimistohankinnan investointiesitys vuodelle 2018 on euroa. Tiedoksi Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja Konsernipalvelut / Suikkanen ja Lempiäinen Elinvoima- ja tekniset palvelut / Määttä ja Huisko-Moilanen Sivhyval Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh , vs. talouspäällikkö Arja Taavila puh ja sivistys- ja hyvinvointitoimen johtoryhmä Kaupunginhallituksen kokouksen esittelytekstissä oli sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan toimialaan liittyvä lausuma Orimattilan kaupungin taloustyöryhmältä: Taloustyöryhmä on käsitellyt esityksiä kokouksessaan ja esittää kaupunginhallitukselle, että esitykset palautetaan valiokuntiin karsittavaksi talousarvio-ohjeen ja annetun raamin mukaiseksi mennessä. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan osalta koulukuraattorien 115 teur lisäys raamiin on hyväksyttävä. Perintövarojen käyttöön perustuva avustus tulee poistaa sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan euromääräisestä esityksestä (toimivalta kaupunginhallituksella). Kaupunginhallituksen päätöksessä todetaan: Kaupunginhallitus päättää palauttaa esitykset toimielimiin karsittavaksi seuraavasti: - Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta euroa - Elinvoima- ja tekninen valiokunta euroa - Kaupunginhallitus euroa Edelleen kaupunginhallitus päättää, että nuorten työpajan kustannuksiin osoitetaan perintövaroista euroa. Sivistys- ja hyvinvointitoimialan johtoryhmässä on käyty toimialan vuoden 2018 talousarvioesitystä läpi. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan talousarvioesitykseen vuodelle 2018 esitetään muutoksia ja on samalla arvioitu esitysten vaikutuksia.

18 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Toimintakulut Henkilöstökulut Tarvikkeet ym. Varhaiskasvatuspalv Vaikutuksia varhaiskasvatuspalveluihin: Työvuorosuunnitteluohjelmiston hankintaan ei varata euron määrärahaa. Henkilöstökuluja pyritään leikkaamaan tarkastelemalla päivähoitoryhmien kokoja nykyisen lainsäädännön puitteissa. Tätä tarkastelua tehdään jo nyt ja tarkastelua rajoittaa erityisen tuen velvoitteet suhteessa ryhmän lapsilukuun ja varhaiskasvatuksen lapsimäärän kasvu.yksiyisen hoidon osa-aikaisen hoidon kuntalisää ei esitetä korotettavaksi eurolla. Henkilöstökulut Tarvikkeet ym. Opetuspalvelut Vaikutuksia opetuspalveluihin: Tuntikehystä joudutaan leikkaamaan lukuvuodelta niin, että 53 vuosiviikkotuntia (vvh) leikataan syyslukukaudella Tällöin saadaan euron säästö vuoden 2018 aikana. Koko lukuvuoden tuntikehysvähennys on siis yhteensä 127 vhh, kun tuntikehyksen leikkauksen vaikutus lasketaan vuonna 2019 seitsemälle kuukaudelle. Tuntikehyksen leikkaus vaikuttaa kaikilla kouluilla samansuuntaisesti. Tuntikehyksen väheneminen kasvattaa ryhmäkokoja ja lisää pitkällä tähtäimellä oppilaiden tuen tarpeita. Yhdysluokkakouluissa joudutaan entistä enemmän opettamaan vuorolukuna, kun mahdollisuus jakotuntien käyttämiseen pienenee ratkaisevasti. Sama tapahtuu myös isommissa kouluissa. Tuntikehyksen leikkausta ei voida myöskään osoittaa tasaisesti kouluille, koska yläkouluoppilaiden osuus lisääntyy suhteessa kokonaisoppilasmäärään peruskoulussa. Tuntikehyksen vähennykset kohdistuvat siis suhteessa enemmän alakouluihin. Tuntikehyksen 127 vvh leikkaus verrattuna lukuvuoteen (3 879 vvh) tarkoittaa 3,2 prosentin leikkausta koulujen tuntikehykseen lukuvuonna ja tästä kohdistuu 53 vvh vuoteen Yli kolmen prosentin kokoinen tuntikehyksen vähennys tarkoittaa samalla laskennallisesti viiden henkilötyövuoden vähennystä opetuspalveluiden tulosalueella.

19 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Opetuspalveluiden tulosalueelta vähennetään yksi koulunkäyntiavustaja syksystä 2018 alkaen, josta kertyy euron säästö. Vuositasolla säästö on kokonaisuudessaan euroa. Opetuspalveluiden tulosalueella vähennetään myös sijais- ja määräaikaisen henkilöstön määrärahoja eurolla. Opetuspalveluiden tulosalueelta karsitaan pois myös koulujen oppimateriaali- ja tarvikerahan korotus sekä koulukuljetusohjelmiston hankinta. Tarvikerahan karsiminen osuu opetussuunnitelman käyttöönoton yhteyteen yläkouluissa ja heikentää mahdollisuuksia oppimateriaalien uusimiseen. Koulukuljetusten kehittäminen siirtyy eteenpäin. Kolmen koulukuraattorin palkkarahat sisältyy opetuspalveluiden talousarvioon ja kaupungin talousarvion kannalta vaikutus on kustannusneutraali. Henkilöstökulut Tarvikkeet ym. Kirjasto- ja kultt.palv Vaikutuksia kirjasto- ja kulttuuripalveluihin: Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden esityksestä karsitaan kirjaston hyllyjen hankinta , valoinfotaulu 5 000, kulttuurin tapahtumaraha ja taidepalkintorahoitus Esitykseen jätetään seudulliseen kirjastojärjestelmän hankintaan varattava määräraha euroa. Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden markkinoinnin tehostamista ei saada suunnitellulla tavalla liikkeelle. Taidekilpailun toteutus syö kulttuuripalveluiden rahoitusta sisältä päin ja kulttuuripalvelut eivät voi tuottaa ja osallistua esim. museoiden ja kulttuurin tapahtumatuotantoon yhtä laajasti kuin vuonna Henkilöstökulut Tarvikkeet ym. Nuorisopalvelut Vaikutuksia nuorisopalveluihin: Nuorisopalveluiden talousarvioesitystä karsitaan niin, että tapahtumaraha jää pois. Nuorisopalveluiden ja kulttuuripalveluiden vuoden 2017 kaltaista yhteistä kaupunkitapahtumaa ei tuoteta. Nuorisopalveluiden muut toimintamenojen lisäykset kohdistuivat

20 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ nuorten työpajaan, jossa oli varattu moottori- ja duunaripajan perustamiseen. Duunari- ja moottoripajaa ei perusteta. Yhteensä Henkilöstökulut Tarvikkeet ym. Esitys 2018 (19.9.) Kuraattorit Toimintakulujen kars Yhteensä Yhteensä karsinnat tuottavat henkilöstökuluihin euron ja tarvike ym. kuluihin euron vähennyksen, jolloin valiokunnan alaisen toiminnan menojen karsinta on yhteensä euroa. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan raami on korjattu menojen osalta lisäämällä siihen koulukuraattoreiden henkilöstökulut euroa. Tuloihin on sisällytetty kaupunginhallituksen perintävaroista osoittama euron avustus nuorten työpajalle. Tämä laskee tuloja alkuperäisestä talousarvioehdotuksesta eurolla. Opetuspalveluiden tulojen osalta on nostettu avustuksien ja muiden toimintatuotojen arviota eurolla. Kun otetaan huomioon vuodelle 2018 esitetyt toimintamenot ja toimintatuotot sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan talousarvioesitys on suhteessa annettuun raamiin seuraava: 2018 raami 2018 esitys menot euroa euroa tulot euroa euroa toimintakate euroa euroa Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää karsia hyväksymästään sivistys- ja hyvinvointitoimialan vuoden 2018 talousarvioesityksestä henkilöstökuluja euroa ja muita kuluja euroa. Toimintatuottoja lisätään euroa. Näillä toimintamenojen ja toimintatuottojen tarkastelulla päästään kaupunginhallituksen asettamaan euron lisäkarsintaan valiokunnan alaisissa toimintakuluissa. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää talousarviopäätöksen mukaisesti ja toimintamenojen euron

21 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Päätös: lisäkarsinnalla ja toimintatuottojejn lisäyksellä esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan vuoden 2018 talousarvion ja investointien hyväksymistä.

22 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Sivistystoimialan viranhaltijoiden päätökset Sivhyval Merkitään tiedoksi sivistystoimialan viranhaltijoiden päätökset mahdollista otto-oikeutta käyttämättä: Sivistystoimenjohtaja 87 / 2017 Koulukuljetuksen järjestäminen 88 / 2017 TVA-korvaukset opetuspalvelut 89 / 2017 Maksuvapautus iltapäivätoiminnassa 90 / 2017 Maksuvapautus iltapäivätoiminnassa 91 / 2017 Maksuvapautus iltapäivätoiminnassa 92 / 2017 Maksuvapautus iltapäivätoiminnassa 93 / 2017 Koulukuljetuksen järjestäminen 94 / 2017 Oppilaan koulutuspaikka Varhaiskasvatusjohtaja 2-3 / 2017 Erityisen tuen järjestäminen alle esiopetusikäiselle lapselle / h laajempi varhaiskasvatuspalvelu Myllylän päiväkodinjohtaja 1-2 / h laajempi varhaiskasvatuspalvelu Päivähoitoyksikkö Lilliputin päiväkodinjohtaja 1-4 / h laajempi varhaiskasvatuspalvelu Lintulan päiväkodinjohtaja 1 / h laajempi varhaiskasvatuspalvelu Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja 1 / 2017 Kulttuuripäällikön perhevapaan sijainen Päätös:

23 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Saapuneet kirjeet Sivhyval Merkitään valiokunnan tietoon saatetuiksi seuraavat kirjeet ja tiedonannot ja tehdään niitä mahdollisesti koskevat päätökset: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä/liikelaitos Verso Huomisen hyvinvointia lapsille ja perheille Päijät-Hämeessä Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Psykologi- ja kuraattoripalvelut uudelle opiskelijalle Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Varhaiskasvatuksen maksut laskevat Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote OKM:n talusarvioehdotus vuodelle 2018 Aluehallintovirasto / Maksatuspyyntö Orimattilan urheilutalo, liikuntahalli, vaihe 1 Opetus- ja kulttuuriministeriö / Uutinen Selvitys tuo uutta tietoa varhaiskasvatuksen henkilöistä ja lapsen tuen toteuttamisesta Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä / Tarkastuskertomus Luhtikylän koulu Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä / Tarkastuskertomus Orimattilan yhteiskoulu Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä / Sopimus Oppilashuollon toimintaa koskeva liikkeenluovutus Orimattilan kaupungille Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä / Kutsu Päätös:

24 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Muut asiat Sivhyval

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta 27 19.09.2017 Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan 2018 talousarvio ja vuosien 2019-2020 taloussuunnitelma 265/02.02.00/2017 Sivhyval 19.09.2017 27 Asian valmistelu ja

Lisätiedot

37 Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma

37 Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta 27 19.09.2017 Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta 37 17.10.2017 37 Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan 2018 talousarvio ja vuosien 2019-2020 taloussuunnitelma 265/02.02.00/2017,

Lisätiedot

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 91 20.09.2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan 2017 talousarvio ja vuosien 2018-2019 taloussuunnitelma 268/02.02.00/2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 91 Asian valmistelu:

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Saarenkoski Sanna Mölsä Jukka

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Saarenkoski Sanna Mölsä Jukka ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2/2017 1 Laatimispvm 1.2.2017 Aika 07.02.2017 klo 17:30 Paikka Osanottajat Sivistyspalvelukeskus Nimi Karjalainen Riitta Rönkkö Tero Jussila Tuomo Laatunen Kirsti Niklander

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Heikkinen Sanna Varapuheenjohtaja

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Heikkinen Sanna Varapuheenjohtaja ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta Aika 19.09.2017 klo 17:30-21:30 Paikka Sivistys- ja hyvinvointipalvelut, Pappilantie 2 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Vahe

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi

Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi Sivistyslautakunta 154 05.10.2017 Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien 2018-2021 taloussuunnitelmaksi SL 154 Selostus: Kaupunginhallitus on 3.7.2017 hyväksynyt vuoden 2018 talousarvion

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Saarenkoski Sanna. Mölsä Jukka. Sivistystoimenjohtaja

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Saarenkoski Sanna. Mölsä Jukka. Sivistystoimenjohtaja ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 20.09.2016 klo 17:30-20:40 Paikka Sivistyspalvelukeskus Osallistujat Nimi Karjalainen Riitta Jussila Tuomo Laatunen Kirsti

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) 47 19.8.2015 59 7.10.2015 65 Asianro 5638/02.02.00/2015 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2016 talousarvion laadinnan tilannekatsaus historia 19.8.2015 47

Lisätiedot

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus 114 23.10.2017 Kunnanhallitus 123 30.10.2017 Kunnanhallitus 135 06.11.2017 Kunnanhallitus 143 20.11.2017 VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2019-2022 TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma Saarenkoski Sanna. Mölsä Jukka. Sivistystoimenjohtaja

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Laatunen Kirsti Niklander Jorma Saarenkoski Sanna. Mölsä Jukka. Sivistystoimenjohtaja ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika 15.09.2016 klo 17:30-19:40 Paikka Koulutuskeskus Salpauksen tilat Koulutie 19 Osallistujat Nimi Karjalainen Riitta Jussila

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

4 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO 2018 JA TALOUSSUUNNITELMA JA INVESTOINNIT

4 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO 2018 JA TALOUSSUUNNITELMA JA INVESTOINNIT Sivistyslautakunta 75 26.09.2017 Sivistyslautakunta 82 09.10.2017 Sivistyslautakunta 4 30.10.2017 4 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO 2018 JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2020 JA INVESTOINNIT SIVLTK 75 Valmistelija:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN LAUTAKUNNAN TALOUSARVION VUODELLE 2016

LASTEN JA NUORTEN LAUTAKUNNAN TALOUSARVION VUODELLE 2016 Lasten ja nuorten lautakunta 88 29.09.2015 LASTEN JA NUORTEN LAUTAKUNNAN TALOUSARVION VUODELLE 2016 Lasten ja nuorten lautakunta 29.09.2015 88 Lasten ja nuorten lautakunnan talousarviota on valmisteltu

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: Sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh

Asian valmistelu ja tiedustelut: Sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Sivistys- ja 4 20.06.2017 hyvinvointivaliokunta Kaupunginhallitus 281 14.08.2017 Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta 21 19.09.2017 21 Koulukuraattoripalvelujen järjestäminen 218/12.01.03/2017 Sivhyval 20.06.2017

Lisätiedot

Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma

Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma Elinvoima- ja tekninen valiokunta 36 12.09.2017 Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma 2018-2022 Elinvoima- ja tekninen valiokunta 12.09.2017 36 Kaupunginhallitus on

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t.

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t. Kasvun ja oppimisen 56 25.10.2018 lautakunta Kaupunginhallitus 284 05.11.2018 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämäärärahaesitys 927/02.02.00/2017 KASVOPPI 25.10.2018 56 Kokoukseen tuotu esitys: lousarviomääräysten

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 14.4.2014 Voimaantulo: 1.6.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LAUTAKUNTA... 3 1 Toimiala... 3 2 Lautakunnan kokoonpano ja

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset

Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset Kunnanhallitus 336 12.12.2016 Valtuusto 117 21.12.2016 Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset KH 336 Vuoden 2016 taloudellisen toteutuman ennuste on laadittu ta

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 24 Yhteistyötoimikunta AIKA 23.11.2017 14:15-15:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi

Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi Sivistyslautakunta 154 05.10.2017 Sivistyslautakunta 167 19.10.2017 Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien 2018-2021 taloussuunnitelmaksi SL 154 Selostus: Kaupunginhallitus on

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma

Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma Elinvoima- ja tekninen valiokunta Elinvoima- ja tekninen valiokunta 36 12.09.2017 59 12.10.2017 Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma 2018-2022 294/02.00/2017 Elinvoima-

Lisätiedot

Kehyslähtötilanne v.2018 Sivistystoimen toimiala

Kehyslähtötilanne v.2018 Sivistystoimen toimiala Kehyslähtötilanne v.2018 Sivistystoimen toimiala Kirsi Hyvämäki 18.5.2017 1 SUORITTEET JA HINNAT 2016 PAVE Kootaan huhtikuussa KUNNAN STRATEGIA ja strategisten tavoitteiden läpikäynti VÄESTÖEN -NUSTEET

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Koulutuslautakunta 30.9. HALLINTO Toiminta-ajatus Hallinto luo hyvät edellytykset sivistyspalvelujen tuottamiselle,

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4. 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 66 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden mukaisesti.

Kasvun ja oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden mukaisesti. oppimisen lautakunta 66 29.09.2016 oppimisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2017 KASVOPPI 66 oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Lukion johtokunta 19.10.2010 Aika 19.10.2010 klo 18:00-19:00 Paikka Koulun ruokasali / kokoustilat Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo: johtosääntö muilta osin tulee voimaan 1.4.2012, mutta luottamushenkilöorganisaatiota koskevat muutokset

Lisätiedot

Talousarvioesitys 2017 ja ehdotus taloussuunnitelmaksi / Käyttötalousosa

Talousarvioesitys 2017 ja ehdotus taloussuunnitelmaksi / Käyttötalousosa Kaupunkirakennelautakunta 127 14.09.2016 Talousarvioesitys 2017 ja ehdotus taloussuunnitelmaksi 2018-2019/ Käyttötalousosa 362/02.02.02/2016 KARA 127 Valmistelijat: talouspäällikkö Hanna Ekholm-Kippo,

Lisätiedot

Varhaiskasvatuslain ja lasten päivähoidosta annetun asetuksen muutokset päivähoidossa

Varhaiskasvatuslain ja lasten päivähoidosta annetun asetuksen muutokset päivähoidossa Kasvatus- ja opetuslautakunta 14 27.01.2016 Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginvaltuusto 17 17.02.2016 Varhaiskasvatuslain ja lasten päivähoidosta annetun asetuksen muutokset päivähoidossa 1242/05.10.00/2013

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Sivistystoimen toimialan toiminta-ajatus... 1 2. Toimielimien

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimen tuottamat laadukkaat perus- ja hyvinvointipalvelut vaikuttavat merkittävällä ja positiivisella tavalla maaseutukaupungin asukkaiden elämänhallintaan ja laatuun sekä viihtyvyyteen.

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille

Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille Kaupunginhallitus 241 20.06.2016 Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille 2247/02.02.00/2016 KHALL 20.06.2016 241 Talouden tasapaino

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta 75 23.10.2014 ESITYS SIVISTYSTOIMEN VUODEN 2015 TALOUSARVIOKSI KUVLA 75

Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta 75 23.10.2014 ESITYS SIVISTYSTOIMEN VUODEN 2015 TALOUSARVIOKSI KUVLA 75 Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta 75 23.10.2014 ESITYS SIVISTYSTOIMEN VUODEN 2015 TALOUSARVIOKSI KUVLA 75 Sivistysjohtaja: Kaupunginkanslia on antanut hallintokunnille ohjeet vuoden 2015 talousarvion

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 9/ ( 11) Sivistyslautakunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 9/ ( 11) Sivistyslautakunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 ( 11) Aika 10.10.2018, klo 16:21-18:10 Paikka kaupungintalo, kokoushuone Brahe Käsitellyt asiat 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen)

Lisätiedot

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat Kunnanhallitus 106 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 08.06.2015 Kunnanvaltuusto 19 17.06.2015 TALOUSARVIORAAMI VUODELLE 2016 KHALL 106 Valmistelija: controller Kari Jahnsson Johtoryhmässä on päätetty esittää

Lisätiedot

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: talousjohtaja Tuija Ojala, puh

Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: talousjohtaja Tuija Ojala, puh Kaupunginhallitus 225 14.08.2017 Kaupunginhallitus 309 09.10.2017 Kaupunginhallitus 324 23.10.2017 Kaupunginhallitus 332 30.10.2017 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2019-2020 taloussuunnitelma Kh 14.08.2017

Lisätiedot

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit Elinvoima- ja tekninen 93 11.06.2019 valiokunta Kaupunginhallitus 232 17.06.2019 Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit 256/02.02.00/2018 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Maaliskuu Maaliskuu ennuste ennuste / ennuste / Käyttö % Muutos

Lisätiedot

Talousjohtaja tulee esittelemään talousarvion laadintavaihetta ja keskeiset tunnusluvut.

Talousjohtaja tulee esittelemään talousarvion laadintavaihetta ja keskeiset tunnusluvut. Kaupunginhallitus 217 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 44 10.11.2014 Kaupunginhallitus 243 24.11.2014 Kaupunginhallitus 256 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 54 15.12.2014 Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET Talouspalvelut 11.9.2017 Toimielimet ja valmistelevat viranhaltijat VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2019-2020 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET KÄYTTÖTALOUSOSA Kunnan toimintaa ja taloutta ohjataan

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 1/2018 1 (7) Aika, klo 17:33-20:09 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 2 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1 Laatimispvm 5.9.2019 Aika 13.09.2019 klo 09:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osanottajat Nimi Laatunen Kirsti Sikkilä Sari Heikkilä Emma Henttonen Raimo

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on Kaupunginhallitus 220 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 48 05.06.2017 Kaupunginhallitus 286 14.08.2017 Valiokuntien sekä eräiden muiden toimielinten vaali 208/00.00.01/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 220

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1 AIKA 08.11.2010 klo 17:00-19:00 Laajennettu kaupunginhallitus 08.11.2010 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Mölsä Tero pj. Koivunen

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet:

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi. Asiat Pöytäkirjan Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan sivistyslautakunnan jäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11/19.11.2013 Kokousaika Tiistai 19.11.2013 klo 19.00 21.46 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan

Lisätiedot

300 Sivistystoimen hallinto TA 2016 Tot. Erotus Tot. %

300 Sivistystoimen hallinto TA 2016 Tot. Erotus Tot. % 300 Sivistystoimen hallinto Toimintakulut -81526-8888 -72638 10,9 Henkilöstökulut -26726-5596 -21130 20,9 Palkat ja palkkiot -18800-3628 -15172 19,3 Henkilösivukulut -7926-1968 -5958 24,8 Eläkekulut -7160-1795

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen

Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen Kunnanhallitus 195 06.11.2017 Kunnanvaltuusto 39 13.11.2017 Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen 62/02.02.00/2016 Khall 06.11.2017 195 Valmistelija: hallintojohtaja Eija Hämäläinen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2016 Sivistyslautakunta. 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma, päivitys

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2016 Sivistyslautakunta. 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma, päivitys Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 30.11.2016 klo 17.00- Paikka Kunnanvirasto, sivistystoimisto Asiat 107 Opetussuunnitelman hyväksyminen, esiopetus 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma,

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on Kaupunginhallitus 220 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 48 05.06.2017 Valiokuntien sekä eräiden muiden toimielinten vaali 208/00.00.01/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 220 Orimattilan kaupungin 1.6.2017 voimaan

Lisätiedot

Suunnittelukehysten perusteet

Suunnittelukehysten perusteet Kaupunginhallitus 344 19.06.2017 Vuoden 2018 talousarvion ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelman suunnittelukehykset ja ohjeet liikelaitoksille 2875/02.02.00/2017 KHALL 19.06.2017 344 Talouden tasapaino

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Toimialan ajankohtaiset

Toimialan ajankohtaiset Toimialan ajankohtaiset 7.6. 2017 Taloustilanne Toukokuu/2017 Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVIST YS Sivistystoimiala Sivistystoimi ala TA 2017 TP 2016 (EUR) (EUR) 1000SIVISTYS Sivistystoimiala 1000SIVIST

Lisätiedot

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on

Orimattilan kaupungin voimaan tulleen hallintosäännön 3 lu vun 4 :n mukaan kau pun gil la on Kaupunginhallitus 220 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 48 05.06.2017 Kaupunginhallitus 286 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto 56 28.08.2017 Valiokuntien sekä eräiden muiden toimielinten vaali 208/00.00.01/2017

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta 30.11.2017 Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 10/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Lokakuu

Lisätiedot

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 x.xx.2013 xx ja tulee voimaan 1.1.2013 1.1.2014 Muutos KV 10.12.2012 134

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.8.2017 Talous- ja hallinto-osasto 26.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.8.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelmien hyväksyminen

Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelmien hyväksyminen Kunnanhallitus 197 19.11.2018 Valtuusto 36 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien 2020-2021 taloussuunnitelmien hyväksyminen 558/02.02.00/2018 Kunnanhallitus 19.11.2018 197 Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015 Siilinjärven kunta Muutostalousarvio 2015 Tuloslaskelma (ulkoinen, 1000 euroa) Muuto Muuto Muutos s s Muutos % TP 2013 TA 2014 TA 2015 TA 2015 euroa % MB-15/Ta-14 TOIMINTATULOT 19 489 18 856 18 920 18

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sivistystoimialan kuukausiraportti. Syyskuu 2017

Sivistystoimialan kuukausiraportti. Syyskuu 2017 Sivistystoimialan kuukausiraportti Syyskuu 2017 Talousraportti Syyskuu 2017 Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS Sivistystoimiala Sivistystoimiala Sivistystoimiala

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 4590/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 4590/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (1) 38 14.6.2016 50 24.8.2016 57 21.9.2016 67 26.10.2016 74 Asianro 4590/02.02.00/2016 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2017 talousarviolaadinnan tilannekatsaus

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 25.4.2018 Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/2018, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2017

Lisätiedot

Sari Heikkinen, jäsen. Anne Salovesi, jäsen. Ilona Taimela, jäsen. Riitta Jurvansuu, jäsen. Kirsi Myllymäki (rehtori), esittelijä, pöytäkirjanpitäjä

Sari Heikkinen, jäsen. Anne Salovesi, jäsen. Ilona Taimela, jäsen. Riitta Jurvansuu, jäsen. Kirsi Myllymäki (rehtori), esittelijä, pöytäkirjanpitäjä HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja JÄTKÄSAAREN PERUSKOULU JOHTOKUNTA 22.3.2018 Kokousaika to 22.3.2018 klo 18.15 19.15 Kokouspaikka Jätkäsaaren peruskoulu, Rionkatu 10, Ruokala Läsnä Jäsenet Reino Merilä, puh.joht.

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 16.10.2014 klo 18-19.58 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 80 Kokouksen avaaminen 81 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 82 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2016 Sivistyslautakunta Sivu 1 ( 8 ) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.9.2016 klo 16.00-18.15 Rautalammin lukio Anu Hotti Pirkko

Lisätiedot

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 14.02.2013 Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 Valmistelija: Sivistysjohtaja Eija Karhu Kauhavan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/2015 12 Kokousaika 12.3.2015 kello 18.00 18.52 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 4590/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 4590/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 38 14.6.2016 50 24.8.2016 57 21.9.2016 67 Asianro 4590/02.02.00/2016 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2017 talousarviolaadinnan tilannekatsaus historia

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Talous- ja hallinto-osasto 3.1.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

Palvelualueiden tarkemmat talousarviomuutokset ovat eriteltyinä oheisissa liitteissä.

Palvelualueiden tarkemmat talousarviomuutokset ovat eriteltyinä oheisissa liitteissä. Kunnanhallitus 144 23.06.2014 Vuoden 2014 talousarvion muutokset KHALL 144 Hallintojohtaja Kunnanvaltuusto on hyväksynyt 23.12.2013 130 talousarvion vuodelle 2014. Talousarvion hyväksymisen jälkeen kunnassa

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.7.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.7.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi Koulutuslautakunta 60 13.08.2014 Koulutuslautakunta 65 08.09.2014 Koulutuslautakunta 76 23.09.2014 Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi 395/02.01.00/2014 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö.

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö. Heinolan kaupunki Kunnallinen johtosääntö III/SIV Sivistystoimi Kaupunginvaltuuston 11.11.2013 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 17.2.2014 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 hyväksymä Sivistystoimen johtosääntö

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Talousarvion noudattamista koskevat ohjeet Talousarvion sitovuuden osalta kaupunginhallitus esittää noudatettavaksi

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot