VS Furniture: P.O. Box Tauberbischofsheim Germany Phone: Fax:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VS Furniture: P.O. Box 1420 97934 Tauberbischofsheim Germany Phone: +49-9341-88888 Fax: +49-9341-88830 vsexport@vs-furniture.com www.vs-furniture."

Transkriptio

1 Art-No , V , Sti VS Vereinigte Spezialmöbelfabriken GmbH & Co. KG Tauberbischofsheim Hochhäuser Straße 8 Tel: Fax: VS Furniture: P.O. Box Tauberbischofsheim Germany Phone: Fax:

2 Peruskuvasto

3 2 Peruskuvasto VS-International

4 Peruskuvasto 3 VS on yksi Euroopan johtavista koulukalusteiden valmistajista. Yritys on yli satavuotisen historiansa aikana toimittanut maailmalle lukuisia merkittäviä koulukalusteinnovaatioita. Laajasta tuotevalikoimasta löytyvät monipuoliset kalusteratkaisut ja kokonaisuudet erilasiin tarpeisiin. VS:n tuotteet kestävät helposti kansainvälisen vertailun, erityisesti mitä tulee laatuun, toiminnallisuuteen tai kestävyyteen. Voitte olla suoraan yhteydessä paikalliseen yhteistyökumppaniin, joka vastaa kysymyksiinne ammattitaitoisesti. Laadukkaiden tuotteiden ohella VS tarjoaa huomattavan valikoiman erilaisia palveluja, kuten suunnittelu- ja projektivalvonnan sekä asiakaspalvelun. Takaamme maailmanlaajuisen, markkinoiden kärkeen kuuluvan yhteistyökumppaniverkoston ja alan parhaisiin kuuluvat referenssit. Koulutuolit Koulupöydät Monitoimipöydät Opettajan pöydät Erikoispöydät Mediataulut Taulut Istuinelementit NetWork pöytäjärjestelmä Irtoseinät Liikutettavat kalusteet Kaapit Kaikki tiedot vastaavat painoonmenon aikaista tilaa. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

5 4 Peruskuvasto VS-International VS saksalaista laatua ja luotettavuutta. VS toimittaa kalusteiden kokonaisratkaisuja julkisille liikelaitoksille, yrityksille, pankeille ja kouluille. VS:n koulu- ja toimistokalusteet tunnetaan eri oppilaitoksissa kestävyydestään, laadukkuudestaan, modernista muotoilusta ja ergonomisesta mukavuudesta. Yrityksen yli satavuotisen toiminnan aikana lukuisat innovaatiot ovat saavuttaneet mainetta ja luoneet historiaa: tuotteet ovat saksalaista laatua - made in Germany. VS on moderni perheyhtiö, jonka toimi- ja tuotantopaikka on Tauberbischofsheim, ja se työllistää yli 950 työntekijää. Paikalliset, ammattitaitoiset yhteistyökumppanit huolehtivat kotimaassa henkilökohtaisesta ja yksilöllisestä neuvonnasta sekä myynnistä. Ulkomailla laatukalusteitamme myyvät vahvat kumppanit sekä omat tytäryhtiöt Ranskassa, USAssa ja Lähi-idässä. VS palkittiin vuonna 2005 MX Award for Manufacturing Excellence -palkinnolla kolmannen sukupolven perheyhtiönä. Yrityksen toimitusjohtaja on Prof. tri. Thomas Müller.

6 Peruskuvasto 5 Käsinkosketeltavaa pysyvyyttä. Vastuuntuntoista toimintaa. VS-yhtiön LIGNOdur -pöytälevy on hyvä käytännön esimerkki yritysfilosofiasta, jonka tärkein arvo on ympäristöystävällisyys ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitäminen. Valmistusmenetelmä perustuu pyökkipuusta ylijääneen puumateriaalin kiertokulkuun, jossa materiaali puristetaan kovaksi ja erittäin vahvaksi LIGNOdur-levyksi. Tuotannossa käytetään hyväksi omaa puuvoimalan prosessilämpöä sekä säännöstelyaltaan jäähdytysvettä. Siten säästetään energiaa ja vettä, tämän lisäksi tuotanto on ekotehokasta. Tuotantolaitosten katoille on asennettu aurinkokennoja korvaamaan fossiiliset energialähteet. Eri työvaiheiden tarkat laatukriteerit takaavat varmat prosessit. Lopputuloksena syntyy pitkäikäisiä pöytiä, jotka kestävät monta koululaissukupolvea. VS:n tuotteiden korkea laatu säästää luonnon resursseja. VS on UN Programm Global Compactin jäsen. Jäsenyys velvoittaa sekä meidät että toimittajamme esimerkilliseen toimintaan ja noudattamaan sekä tarkastamaan jatkuvasti eettisiä, sosiaalisia ja ekologisia standardeja. Yrityksen johdossa ja kaikissa operatiivisissa toiminnoissa on DIN ISO 9001 mukainen yhtäjaksoinen laaduntarkkailun ja DIN ISO mukainen ympäristöasioiden hallintaa koskeva järjestelmä, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2005 lähtien. Kaikki VS-tuotteet annetaan turvallisuuden ja ympäristönsuojelun osalta puolueettoman, ulkopuolisen instituutin testattaviksi. Tarkastettua turvallisuutta koskeva GS-merkintä sekä ympäristösertifikaatti vahingollisilta aineilta tarkastettu ja Greencard sertifioivat nämä yritykset valmistamaan ympäristöä suojelevia laatutuotteita.

7 6 Peruskuvasto VS-International

8 Peruskuvasto 7

9 8 Peruskuvasto VS-International cm 2 Tuoli: 31 Pöytä: 53 Istu mukavasti kuin ilmatyynyllä. Koululaisten tuoleissa PuntoSwing-LuPo, PantoMove-LuPo sekä LuPoGlide ja LuPoTurn on mukavat ilmatyynyistuimet, jonka materiaalina on rakenteellinen, liukumista estävä polypropyleeni. VS on kehittänyt tuolimallin kouluille ja sitä on testattu käytössä jo vuosien ajan. Kaksiosaisen istuimen ansiosta istuin muuttuu mukavaksi ilmatyynyksi. Tuolit tarjoavat pitkinäkin koulupäivinä laadukasta istumismukavuutta. Polypropyleeni on erityisen luja ja naarmuuntumaton materiaali, joka kestää pahimpiakin arkipäivän kolhuja. Siksi koulutuolit kestävät kauan. Polypropyleenituolit ovat myös paloturvallisia. Ympäristöä suojelevan ja täysin kierrätykseen soveltuvan materiaalin voi siirtää suoraan takaisin uusiokäyttöön. Polypropyleeniosat murskataan uusiokäyttöä varten uusien istuinten valmistamista varten. Hyvien ergonomisten ominaisuuksiensa lisäksi PantoSwing ja PantoMove saavat huippuarvosanoja erittäin hyvän istuinmukavuuden ja ekologisen edelläkävijyyden ansiosta. Ne tuovat myös väriä koulun toisinaan yksitoikkoiseen ilmeeseen. Väripaletissa on paljon valinnanvaraa, minkä ansiosta luokalle voidaan antaa oma, persoonallinen leima.

10 Peruskuvasto cm cm ,5 cm cm cm cm cm EU standardi CEN pren 1729 mukaiset tuolikoot. Oikeaoppinen istuminen ja ergonominen työskentely edellyttävät koulutuolien jatkuvaa sovittamista koululaisten kokoon. EU standardi CEN pren 1729 vaatii, että kehon koon ja istuinja työpöytäkorkeuden tulee olla oikeassa vastaavuussuhteessa toisiinsa. Sitä varten on määritetty kuusi sopivaa pöytä- ja tuolikorkeutta. Ratkaisevaa on kokojen säännöllinen tarkistus ja henkilökohtainen valinta. Koululaisten koot voivat erota huomattavasti toisistaan yhdessä luokkatasossa kehityksestä riippuen. Jokainen oppilas tarvitsee oikean, kokoonsa sopivan tuolin ja pöydän. Kaikki lapset ovat samanlaisia, muutamat heistä voivat vain olla muita isokokoisempia. Siksi monet koululaiset istuvat heille sopimattoman pöytä-tuoli -yhdistelmän ääressä. Seurauksena voi olla huono ryhti ja selkä- ja pääkivut. Nämä kuusi tuolikokoa ovat helposti erotettavissa toisistaan eriväristen merkkiensä avulla. Tuolikoossa 2 istumakorkeus on 31 cm ja tuolikoossa 7 korkeus on jopa 51 cm. Vastaavat pöytäkorkeudet ovat 52 cm:n ja 82 cm:n välillä. Tällä tarjonnalla sekä 120 cm pitkä oppilas että 195 cm pitkä oppilas löytävät yksilölliset ja sopivat istuma- ja työskentelyedellytykset.

11 10 Peruskuvasto VS-International PantoMove: koululaisen mukana kasvava tuoli. Koululaiset tarvitsevat tasapainoiseen kehitykseen liikettä. Lukujärjestys edellyttää kuitenkin koululaisilta pitkään ja hiljaa istumista. Ratkaisu on PantoMove-tuoli, joka mahdollistaa dynaamisen ja liikunnallisen istumisen. Luonnollista liikkumista ei jarruteta, vaan liikunta mukautuu tehokkaasti koulupäivään. Tässä tapauksessa mukautuu tuoli, ei koululainen. Tuolissa on portaaton korkeudensäätö (istuinkorkeus cm), jolloin korkeus voidaan sovittaa tarkalleen koululaisen kokoon. Lisäksi siinä on dynaaminen ja keinuva istuin. Kallistuminen eteen, taakse tai sivulle tukee erilaisia istumistapoja. Vaikutus: PantoMove seuraa kehon liikkeitä estämättä niitä ja samanaikaisesti se herättää halun muuttaa istumaryhtiä pysyvästi. Kun vertaillaan tuolia muihin jäykillä istumapinnoilla varustettuihin tuoleihin, PantoMove-tuolilla istuminen vaikuttaa vuorotellen olennaisiin lihasryhmiin estäen lihasten jumiutumisen.

12 Peruskuvasto 11 56,5 cm 82 cm PantoSwing: dynaamista istumista koulussa Vapaasti keinuvassa PantoSwing-tuolissa istuimen kaltevuus muuttuu painopisteen siirtyessä. Kun istumaryhti kallistuu eteen, istuin kallistuu mukana. Selkäranka pysyy siten dynaamisesti tasapainossa ja ryhti on vakaa. PantoSwing-tuolin dynaaminen istuin edistää ergonomisesti tärkeää selän ja istumaryhdin säännöllistä vaihtelua. Tällainen dynaaminen istuminen vaikuttaa positiivisesti erilaisiin lihasryhmiin, aktivoi kehoa ja mielialaa sekä parantaa todistettavasti koululaisten huomio- ja keskittymiskykyä. PantoSwing-tuolin ergonomisuuteen vaikuttaa ratkaisevasti tuolin koon oikea valinta. Valinta tehdään niin, että istuimen etureuna vastaa polvilumpion alemman pisteen kohdalla olevaa korkeutta. PantoSwing-LuPo-tuolia on kuutta eri kokoa, jotka vastaavat DIN ISO standardia (istumakorkeudet 30 cm, 34 cm, 38 cm, 42 cm, 46 cm ja 50 cm). PantoSwing-tuolin ja PantoMove-tuolin tekniset tiedot sekä lisätietoa VS-koulutuoleista löydät tästä esitteestä.

13 12 Peruskuvasto VS-International

14 Peruskuvasto 13

15 14 Peruskuvasto VS-International

16 Peruskuvasto 15

17 16 Peruskuvasto VS-International Lempiväri-tuolilla on mukavampi istua. Muotoilija Verner Pantonin tuolit ovat tehneet historiaa. Tuoliperhe PantoSwing, PantoMove ja PantoFourin myötä istuminen on kehittynyt uuteen, laadukkaampaan suuntaan. Verner Pantonin suunnittelemissa VS-tuoleissa yhdistyvät ergonominen istumismukavuus ja yksilöllinen muotoilu. Laaja VS-tuoteperhe sopii erilaisten toimipaikkojen, koulujen ja korkeakoulujen kalustamiseen. Tuoleja on tarjolla tarpeista riippuen joko pinottavina, vapaasti keinuvina tai pyörivinä ja lapsen kokoon ja ikään sovitettuna. Hyvin suunnitellut istuimet ja jalkojen värit takaavat, että VS-tuoleilla syntyy viihtyisä ilmapiiri.

18 Peruskuvasto 17

19 18 Peruskuvasto VS-International PMove-LuPo-Schul_TY_FI PantoMove-LuPo Ristikkojalkatuoli. Runko muodostuu alumiinisesta ristikkojalasta sekä kaasujousesta, jota ympäröi muovisuojus. Korkeus on kaikissa malleissa säädettävissä. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Istuinkuppi kaksikuorirakenteista polypropyleenia (LuPo) miellyttävään ilmatyynymäiseen istumiseen. Piilotetulla istuinkiinnityksellä ja siirtämistä helpottavalla aukolla. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat tai pyörät koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. Valinnaisesti jalkatuella, pehmeästi tai vaimentaen sivulle kallistuvalla erityisen ergonomisella 3-D- keinumekanismilla. ISO/CEN Istuin l 4 = = = Pyörillä 3 cm korkeampi. PantoMove LuPo / Fix LuPo / Lift ISO/CEN k 34-42,

20 Peruskuvasto 19 PMoveUp-LuPo-Schul_TY_FI PantoMove-LuPo Plus Ristikkojalkatuoli. Runko muodostuu alumiinisesta ristikkojalasta ja kaasujousesta, jota ympäröi muovisuojus sekä säädettävästä jalkatuesta, joka on pinnoitettu. Kaikki mallit pyörivät ja ovat korkeussäädettäviä. Tuolikoot korotetuille istuma- /seisomatyöpaikoille. Istuinkuppi kaksikuorirakenteista polypropyleenia (LuPo) miellyttävään ilmatyynymäiseen istumiseen. Piilotetulla istuinkiinnityksellä ja siirtämistä helpottavalla aukolla. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat tai pyörät koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. Jalkatuella ja pehmeästi tai vaimennuksella sivulle kallistuvalla erityisen ergonomisella 3 D- keinumekanismilla. Pyörillä 3 cm korkeampi. PantoMove LuPo / Lift k Istuin l 43

21 20 Peruskuvasto VS-International PSwing-LuPo-Schul_TY_FI PantoSwing-LuPo Eteenpäin joustava tuoli. Runko taivutettua teräsputkea, pintakäsittely kromattua tai epoksimaalattua. Kokojen 4-7 jalkojen väliin on asennettu tueksi kestävä vaakasarja. DIN ISO 1729 mukaiset tuolikoot. Istuinkuppi kaksikuorirakenteista polypropyleenia (LuPo) miellyttävään ilmatyynymäiseen istumiseen. Piilotetulla istuinkiinnityksellä ja siirtämistä helpottavalla aukolla. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. DIN EN Istuin l 2 = = = = = = PantoSwing LuPo DIN EN

22 Peruskuvasto 21 Compass-LuPo-Schul_TY_FI Compass-LuPo Nelijalkainen tuoli. Runko taivutettua teräsputkea, pintakäsittely kromattua tai epoksimaalattua. Vaihtoehtoisesti valittavana kiinteällä kirjoitus- tai tietokonetasolla. DIN ISO 1729 mukaiset tuolikoot. Istuinkuppi kaksikuorirakenteista polypropyleenia (LuPo) miellyttävään ilmatyynymäiseen istumiseen. Piilotetulla istuinkiinnityksellä ja siirtämistä helpottavalla aukolla. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. DIN EN Istuin l 2 = = = = = = Compass LuPo DIN EN

23 22 Peruskuvasto VS-International PMove-VF-Schul_TY_FI PantoMove-VF Ristikkojalkatuoli. Runko muodostuu alumiinisesta ristikkojalasta sekä kaasujousesta, jota ympäröi muovisuojus. Malli Fix:ssä on kiinteä istuinkorkeus ja malli Lift saatavana korkeussäätöisenä. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Istuinkuppi liukumista estäväksi lakattua pyökkivaneria, näkyvällä istuinkiinnityksellä ja siirtämistä helpottavalla aukolla. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat tai pyörät koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. Valinnaisesti jalkatuella, pehmeästi tai vaimentaen sivulle kallistuvalla erityisen ergonomisella 3-D- keinumekanismilla. ISO/CEN Istuin l 4 = = = Pyörillä 3 cm korkeampi. PantoMove VF / Fix VF / Lift ISO/CEN k 34-42,

24 Peruskuvasto 23 PSwing-VF-Schul_TY_FI PantoSwing-VF Eteenpäin joustava tuoli. Runko taivutettua teräsputkea, pintakäsittely kromattua tai epoksimaalattua. Kokojen 4-7 tuolin jalkojen väliin on asennettu tueksi kestävä vaakasarja. DIN ISO 1729 mukaiset tuolikoot. Istuinkuppi liukumista estäväksi lakattua pyökkivaneria (VF). Piilotetulla istuinkiinnityksellä ja siirtämistä helpottavalla aukolla. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. DIN EN Istuin l 2= = = = = = PantoSwing VF DIN EN

25 24 Peruskuvasto VS-International Compass-VF-Schul_TY_FI Compass-VF Nelijalkainen tuoli. Runko taivutettua teräsputkea, pintakäsittely kromattua tai epoksimaalattua. DIN ISO 1729 mukaiset tuolikoot. Istuinkuppi liukumista estäväksi lakattua pyökkivaneria (VF) ja näkymättömällä istuinkiinnityksellä. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. Katso taulukosta maksimi pinoamismäärä (ST). DIN EN Istuin l 2= = = = = = Compass VF DIN EN ST 10

26 Peruskuvasto 25 LuPoStool_TY_FI LuPoStool Jakkara. Runko hitsattua, U-muotoisista jalka- ja istuinosioista, kromattua ovaaliteräsputkea. Jakkara varustettu pöytään ripustamista varten. Pieni malli ilman jalkatukea, keskikokoisessa ja suuressa mallissa jalkatuki. Tuolikoot, kolme kiinteää korkeutta. Istuin kaksikuorirakenteista polypropyleenia (LuPo) miellyttävään ilmatyynymäiseen istumiseen. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. Katso taulukosta maksimi pinoamismäärä (ST). LuPoStool k ST Istuin l 37

27 26 Peruskuvasto VS-International LuPoGlide_TY_FI LuPoGlide Tuoli. Runko hitsattua, U-muotoisesta jalka- ja istuinosiosta, epoksimaalattua ovaaliteräsputkea. Jakkara varustettu pöytään ripustamista varten. Malli XL ylileveällä istuimella. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Istuin ja selkänoja kaksikuorirakenteista polypropyleenia miellyttävään ilmatyynymäiseen istumiseen. Selkänojassa upotettu kahva. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. Katso taulukosta maksimi pinoamismäärä (ST). ISO/CEN Istuin l Istuin l Standard XL 2 = = = = = ,5 7 = / 41,5 LuPoGlide Standard 3430 XL 3434 ISO/CEN ST 10

28 Peruskuvasto 27 BasicGlide_TY_FI BasicGlide Tuoli. Runko hitsattua, U-muotoisista jalka- ja istuinosioista, epoksimaalattua ovaaliteräsputkea. Jakkara varustettu pöytään ripustamista varten. Malli XL ylileveällä istuimella. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Istuin ja selkänoja pyökkivaneria, jossa näkyvä istuinkiinnitys. Valinnaisesti yhdellä puolella kiinteä pehmustus. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat. Katso taulukosta maksimi pinoamismäärä (ST).). ISO/CEN Istuin l Istuin l Standard XL 2= = = = = = / 43 BasicGlide Standard 3402 XL ISO/CEN ST 10

29 28 Peruskuvasto VS-International Solo_TY_FI Solo Nelijalkainen jakkara istuimena tai seisontatukena. Runko hitsattua, epoksimaalattua pyöröterästä. Neljä eri korkeudelle asennettua vaakasarjaa, joita erikokoiset koululaiset voivat käyttää jalkatukena. Yksikorkuinen tuoli. Istuin pyökkivaneria, jossa piilokiinnitys. Varusteet ja vaihtoehdot. Muovitallat. Solo k 51 ST 5 Istuin l 35

30 Peruskuvasto 29 Rondo-FixLift_TY_FI Rondo Nelijalkainen jakkara, ristikkojalkainen jakkara. Rondo-Fix. Runko hitsattua, epoksimaalattua pyöröteräsputkea. Tuolikoot, kolme kiinteää korkeutta. Istuin pyökkivaneria, jossa peitetty istuinkiinnitys. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille. Katso taulukosta maksimi pinoamismäärä (ST). Rondo-Lift. Runko muodostuu alumiinisesta ristikkojalasta sekä kaasujousesta, jota ympäröi muovisuojus. Tuoli korkeussäädettävä Istuin pyökkivaneria, jossa peitetty istuinkiinnitys. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat ja pyörät koville ja pehmeille lattioille. Pyörivä. Pyörillä 3 cm korkeampi. Rondo Fix Lift 3822 k ST 15 Istuin l 35

31 30 Peruskuvasto VS-International

32 Peruskuvasto 31 Metalliväri 036 syvänpunainen 037 syvänvihreä 038 syvänsininen 039 musta 059 arktinen 063 antrasiitti 078 harmaanvalkoinen 060 kromipintainen Puu kivi värit 010 luonnollinen 026 kelta oranssi 027 tumma punainen 028 tumma vihreä 029 tumma sininen 021 vaalea vihreä 022 vaalea sininen 023 vaalea harmaa 024 ruskea 011 musta Muovien värit 073 musta harmaa RAL delfiininharmaa 026 keltainen oranssi 027 tumma punainen 028 tumma vihreä 029 tumma sininen

33 32 Peruskuvasto VS-International StepByStep-I_TY_FI StepByStep-I T-jalkainen pöytä, korkeussäädettävä. Runko epoksimaalattua teräsputkea, johon on kiinnitetty asymmetrisesti tukipilari (C-muoto), teräksisessä jalassa muovinen potkusuoja. Kaikki teräsputket pyöreää profiilia. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Rungon ominaisuudet. Porrastuksellinen korkeuden säätö kuusiokulma-avaimella tai sormiruuvilla. Pöytälevynä melamiinihartsipintainen LIGNOpal-lastulevy, pöytälevyn reunat saumattomaksi valettua (PU) polyuretaania. Valinnaisesti erittäin kestävää LIGNOdur-levyä, jossa pehmeästi pyöristetyt reunat. Pöytälevyn ominaisuudet. Kiinteä vaakasuora levy. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille, laukkukoukku, vanerinen tai verkkoinen tarvikelokero. LIGNOdur-levymalleissa valinnaisesti ripustamismahdollisuus tuoleille BasicGlide, LuPoGlide, PantoSwing (koosta 4 alkaen) ja PantoMove. Varoitus. Levytyypeistä ja talloista riippuen pöydän korkeus voi hieman vaihdella. PU-reunat ovat erittäin kestävät, värit voivat muuttua kuitenkin ajan mittaan. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: PantoSwing-VF, Compass-VF. ISO/CEN 2= 52 3= 58 4= 64 5= 70 6= 76 7= 82 StepByStep I LIGNOdur-KU s= LIGNOpal-PU s= l k

34 Peruskuvasto 33 StepByStep-III_TY_FI StepByStep-III T-jalkainen pöytä, korkeussäädettävä. Runko epoksimaalattua teräsputkea, johon on kiinnitetty asymmetrisesti tukipilari (C-muoto), teräksisessä jalassa muovinen potkusuoja. Kaikki teräsputket pyöreää profiilia. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Rungon ominaisuudet. Porrastuksellinen korkeuden säätö kuusiokulma-avaimella tai sormiruuvilla. Pöytälevy melamiinihartsipintaista LIGNOpal-lastulevyä. Pöytälevyssä on saumattomasti valettu reuna, sisään upotettu lokero ja integroitu vaste, kaikki (PU) polyuretaania. Pöytälevyn ominaisuudet. Huoltoa kaipaamaton, portaittain vinoon säädettävä työpinta (0 ;5 ;10 ;16 ;20 ), jossa vaakasuorassa oleva lokero. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille sekä laukkukoukku. Sekä vanerinen että verkkolokero tarvikkeita varten tai kaikille VS-koulutuoleille ripustusmahdollisuus (PantoSwing koosta 4 alkaen). Varoitus. Talloista riippuen pöydän korkeus voi vaihdella hiukan. PU-reunat ovat erittäin kestävät, värit voivat muuttua kuitenkin ajan mittaan. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: PantoSwing-LuPo, PantoMove-LuPo. ISO/CEN 2= 52 3= 58 4= 64 5= 70 6= 76 7= 82 StepByStep III LIGNOpal-PU s= l k

35 34 Peruskuvasto VS-International Ergo-I_TY_FI Ergo-I T-jalkainen pöytä, korkeussäädettävä. Runko epoksimaalattua teräsputkea, johon on kiinnitetty asymmetrisesti tukipilari (C-muoto), teräksisessä jalassa muovinen potkusuoja. Kaikki teräsputket pyöreää profiilia. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Rungon ominaisuudet. Portaaton korkeussäätö veivillä. Pöytälevynä melamiinihartsipintainen LIGNOpal-lastulevy, pöytälevyn reunat saumattomaksi valettua (PU) polyuretaania. Pöytälevyn ominaisuudet. Kiinteä vaakasuora levy. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille sekä salkkukoukku. Kaikille VS-tuoleille (PantoSwing koosta 4 alkaen) vanerinen tai verkollinen tavaralokero tai tuoliripustus. Varoitus. Liukunastoista riippuen pöydän korkeus voi vaihdella. PU-reunat ovat erittäin kestävät, värit voivat muuttua kuitenkin ajan mittaan. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: PantoMove-VF, PantoMove-LuPo. ISO/CEN 2= 52 3= 58 4= 64 5= 70 6= 76 7= 82 Ergo I LIGNOpal-PU s= l k 56,5-82

36 Peruskuvasto 35 Ergo-III_TY_FI Ergo-III T-jalkainen pöytä, korkeussäädettävä. Runko epoksimaalattua teräsputkea, johon on kiinnitetty asymmetrisesti tukipilari (C-muoto), teräksessä jalassa muovinen potkusuoja. Kaikki teräsputket pyöreää profiilia. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Rungon ominaisuudet. Portaaton korkeussäätö veivillä. Pöytälevy melamiinihartsipintaista LIGNOpal-lastulevyä. Pöytälevyssä on saumattomasti valettu reuna, sisään upotettu lokero ja integroitu vastekisko, kaikki (PU) polyuretaania. Pöytälevyn ominaisuudet. Huoltoa kaipaamaton, portaittain vinoon säädettävä työpinta (0-16 ), vaakasuorassa oleva lokero, koululaisen puolelta irrotettava. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille ja laukkukoukku. Kaikissa VS-tuoleissa (PantoSwing koosta 4 alkaen) lastulevy, verkkolokero tai tuoliripustus. Varoitus. Liukunastoista riippuen pöydän korkeus voi vaihdella. PU-reunat ovat erittäin kestävät, värit voivat muuttua niissä kuitenkin ajan mittaan. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: PantoMove-VF, PantoMove-LuPo. ISO/CEN 2= 52 3= 58 4= 64 5= 70 6= 76 7= 82 Ergo III LIGNOpal-PU s= l k 56,5-82

37 36 Peruskuvasto VS-International Uno-M_TY_FI Uno-M T-jalkainen pöytä. Runko epoksimaalattua teräsputkea, keskikohdasta lähtevä välipylväs, jalaksissa muovinen potkusuoja. Kaikki teräsputket ovaaliprofiilia. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Pöytälevynä melamiinihartsipintainen LIGNOpal-lastulevy, pöytälevyn reunat saumattomaksi valettua (PU) polyuretaania. Tai hyvin kestävä LIGNOdur-lastulevy, jossa pehmeästi pyöristetyt reunat. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat ja laukkukoukku. Lisäksi verkkolokero tai tuoliripustin malleille BasicGlide, LuPoGlide, PantoSwing (koosta 4 alkaen) ja PantoMove. Varoitus. Levytyypeistä ja liukunastoista riippuen pöydän korkeus voi vaihdella. PU-reunat ovat erittäin kestävät, värit voivat muuttua kuitenkin ajan mittaan. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: Compass-LuPo, PantoSwing-LuPo. ISO/CEN 2= 52 3= 58 4= 64 5= 70 6= 76 7= 82 Uno-M LIGNOdur s= s= LIGNOpal-PU s= l ISO/CEN

38 Peruskuvasto 37 Uno-M-Step_TY_FI Uno-M-Step T-jalkainen pöytä, korkeussäädettävä. Runko epoksimaalattua teräsputkea, keskikohdassa välijalka, jalaksissa suojana muovinen potkusuoja. Kaikki teräsputket ovaaliprofiilia. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Rungon ominaisuudet. Portaittainen korkeussäätö kuusiokoloavaimen avulla. Pöytälevynä melamiinihartsipintainen LIGNOpal-lastulevy, pöytälevyn reunat saumattomaksi valettua (PU) polyuretaania. Tai erittäin hyvin kestävää LIGNOdur-lastulevyä, jossa pehmeäksi pyöristetyt reunat. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat ja salkkukoukku. Lisäksi verkkolokero tai tuoliripustin malleille BasicGlide, LuPoGlide, PantoSwing ja PantoMove. Varoitus. Levytyypeistä ja liukunastoista riippuen pöydän korkeus voi vaihdella. PU-reunat ovat erittäin kestävät, värit voivat ajan mittaan kuitenkin muuttua. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: Compass-LuPo, Compass-VF, PantoSwing-LuPo. ISO/CEN 3= 59 4= 64 5= 71 6= 76 7= 82 Uno-M-Step LIGNOdur s= s= LIGNOpal-PU s= k (59-82) (59, 64, 71, 76, 82) l

39 38 Peruskuvasto VS-International Ne-Schul_TY_FI NetWork Nelijalkainen koulupöytä. Runko ruuvatuista pyöröteräsputkisista jaloista ja kehys puoliovaalinmuotoista terästä suorakulmaisissa ja puolisuunnikkaan muotoisissa pöydissä, jalat epoksimaalatut tai kromatut. Pöytälevyn ja kehyksen välissä ura. Pöydän jaloissa säätötallat tai pyörät. Puolipyöreät pöydät varustettu kahdella pyörällä. DIN ISO 5970 ja CEN mukaiset tuolikoot. Pöytälevynä melamiinihartsipintainen LIGNOpal-lastulevy, pöytälevyn reunat liimattua (KU) muovia tai (BU) pyökkiä tai massiivia pyökkiprofiilia. Valinnaisesti kulmalliset tai pyöristetyt kulmat. Lisää tietoa NetWork-toimisto-kirjoituspöytäohjelmasta saa pöytäjärjestelmien tuotetiedoista. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: Compass-VF, Compass-LuPo. NetWork Koulujen pöydät Peruspöytä s = s = s = s = Apupöytä s = s = s = s = Ripustettava lisälevy s = s = s = s = l (70) 160(80) 140(70) 160(80) k

40 Peruskuvasto 39 Compass-T_TY_FI Compass Nelijalkainen pöytä. Valinnaisesti pinottavana. Runko taivutettua ja hitsattua, epoksimaalattua tai kromattua pyöröteräsputkea. Valinnaisesti pinottavana. DIN ISO 1729 mukaiset tuolikoot. Pöytälevynä melamiinihartsipintainen LIGNOpal-lastulevy (16 mm), pöytälevyn reunat saumattomaksi valettua (PU) polyuretaania. Pöytälevyssä pyöristetyt kulmat. Valinnaisesti upotetulla kynäkourulla. Varusteet ja vaihtoehdot. Tallat koville ja pehmeille lattioille tai 2K-yleisliukunastat ja laukkukoukku (oikealla) sekä sivusta ulkoneva lokero mukia varten (vasemmalla). Pöytälevyn alla kirjalokero tai tuoliripustus malleille Compass-, PantoSwing- ja PantoMove-tuoleille. Lisävarusteet. Kirjatuki kynäkouruun kiinnitettäväksi sekä yleisrasia (kannella tai ilman), kaikki läpikuultavaa muovia. Molempia osia voi säilyttää pöytälevyn alla. Jos tuolin ripustamisosa on käytössä, pitää kirjatukea ja boksia säilyttää esimerkiksi kaapissa. Varoitus. PU-reunat ovat erittäin kestävät, värit voivat muuttua niissä kuitenkin ajan mittaan. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: Compass-VF, PantoMove-LuPo, PantoSwing-LuPo. ISO/CEN 2= 53 3= 59 4= 64 5= 71 6= 76 7= 82 Compass-T LIGNOpal-PU s= l (l kokonais) 70 (76) 70 (70) k ST max. koko 2,3,4 / 5,6,7 8/6 Universalbox 52 42,6 7,2 Yleisrasia ø 6,9

41 40 Peruskuvasto VS-International EuroLine-Skan_TY_FI EuroLine Nelijalkainen pöytä. Runko muodostuu hitsatuista pyöröteräsjaloista ja kolmella sivulla suorakulmaisesta teräsputkireunuksesta. Kaikki teräsosat ovat epoksimaalattuja. Pöydän jaloissa säätötallat tai pyörät. Käyttöpuolella PantoMove-tuolit voidaan ripustaa pöydän reunan alapuolelle. Pöytälevynä melamiinihartsipintainen LIGNOpal-lastulevy, pöytälevyn reunat liimattua (KU) muovia ja (BU) pyökkiä sekä osittain PU-reunaiset ja jyrkästi särmätyillä kulmilla. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: PantoMove-LuPo. EuroLine LIGNOpal-KU s= S 1005-S 1003-T R60 LIGNOpal-PU s= S 1006-S 1003-T65 LIGNOpal-KU 1003-R65 s = Q s = Q l (60) 130(65) 120(60) 130(65) k 72,5

42 Peruskuvasto 41 S901-Skan_TY_FI Serie 901 Ruokalapöytä. Rakenteessa keskelle asemoitu teräksinen poikkipuu ja hitsatut konsolit. Tuoliperheiden PantoMove, PantoSwing jal Compass -tuolit voi ripustaa pöydän reunan alapuolelle. Pöytälevynä melamiinihartsipintainen LIGNOpal-lastulevy, liimatut (KU) muovi- tai (BU) pyökkipuureunat ja jyrkästi särmätyt kulmat. Runko muodostuu kahdesta suorakulmaisesta, pulverimaalatusta teräsputkesta U-kaareksi muotoillusta osasta. Muita kuvattuja malleja tällä sivulla: PantoSwing-2K, PantoFour-VF. Serie 901 s= l k 74

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Oman turvallisuutesi vuoksi ja jotta saisit kaiken hyödyn

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D KÄYTTÖOHJE FI -D Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 20 -pyörätuoli on Handicare:n valmistama. Oman

Lisätiedot

Kasvihuoneet ja tarvikkeet 2015

Kasvihuoneet ja tarvikkeet 2015 Kasvihuoneet ja tarvikkeet 2015 Kivikangas Oy on 1981 perustettu perheyritys Kivikangas on maahantuonut ja markkinoinut kasvihuoneita Suomessa jo yli 30 vuotta. Varastovalikoimassamme on yli 80 erilaista

Lisätiedot

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA www.termopanels.fi SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA Sisällysluettelo Johdanto 3 Seinäelementit PUR/PIR PolTherma DS PolTherma PS PolTherma

Lisätiedot

FIN TURVALLISUUTEEN JA YLEI- SEEN KÄSITTELYYN LIITTYVIÄ OHJEITA MEKAANISELLA JA LIHASVOI- MALLA TOIMIVAT PYÖRÄTUOLIT. Me liikutamme ihmisiä.

FIN TURVALLISUUTEEN JA YLEI- SEEN KÄSITTELYYN LIITTYVIÄ OHJEITA MEKAANISELLA JA LIHASVOI- MALLA TOIMIVAT PYÖRÄTUOLIT. Me liikutamme ihmisiä. FIN TURVALLISUUTEEN JA YLEI- SEEN KÄSITTELYYN LIITTYVIÄ OHJEITA MEKAANISELLA JA LIHASVOI- MALLA TOIMIVAT PYÖRÄTUOLIT Me liikutamme ihmisiä. 2 Sisältö Johdanto... 5 Hyvä tietää:...5 Yleisiä turvallisuusohjeita...

Lisätiedot

Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa

Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa 2015 Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa Aina askeleen edellä Sisältö Johdanto 07 Ainutlaatuinen matkailuauto 11 Turvallinen hankinta 12 Uutuudet 2015 14 Laatu 16 Muotoilu 18 Testattu huolellisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 10 -pyörätuoli on Handicare: n valmistama. Oman turvallisuutesi

Lisätiedot

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR

ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR ASENNUSOHJE RAKENNUSTELINE RT 1400 & RT 1400XR RAKENNUSTELINE RT 750 & RT 750XR PORRASTELINE ST 1400 ASENNUSTELINE FT 750 & FT 750XR SC1809 12 EN 1298 - IM - fi TURVALLISUUTTA JOKA ASKELEELLA wibeladders.fi

Lisätiedot

Sänky ei ole vain huonekalu, se on paikka; turvasatama jossa vietät kolmasosan elämästäsi uneksien ja virkistyen. Elämänlaatusi riippuu lukemattomin

Sänky ei ole vain huonekalu, se on paikka; turvasatama jossa vietät kolmasosan elämästäsi uneksien ja virkistyen. Elämänlaatusi riippuu lukemattomin Sänky ei ole vain huonekalu, se on paikka; turvasatama jossa vietät kolmasosan elämästäsi uneksien ja virkistyen. Elämänlaatusi riippuu lukemattomin tavoin siitä miten hyvin nukut ja millaiselta sänky

Lisätiedot

LAUFEN Nordic Aps Torvet 15, Baghuset DK-4600 Køge Tel.: +45 56 287 287 Fax: +45 56 287 237 info@dk.laufen.com www.laufen.fi 05.

LAUFEN Nordic Aps Torvet 15, Baghuset DK-4600 Køge Tel.: +45 56 287 287 Fax: +45 56 287 237 info@dk.laufen.com www.laufen.fi 05. LAUFEN Nordic Aps Torvet 15, Baghuset DK-4600 Køge Tel.: +45 56 287 287 Fax: +45 56 287 237 info@dk.laufen.com www.laufen.fi 05.2012/FI Design, laatu ja toimivuus ovat LAUFENIN perusarvoja. Pienessä sveitsiläiskylässä

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO. Sähkökiukaat Puukiukaat Höyrykylpy Infrapuna. www.helo.fi

TUOTEKUVASTO. Sähkökiukaat Puukiukaat Höyrykylpy Infrapuna. www.helo.fi TUOTEKUVASTO Sähkökiukaat Puukiukaat Höyrykylpy Infrapuna www.helo.fi Suomalainen sauna, elävää perinnettä Yrityksemme perustettiin vuonna 1919 Viipurissa, alunperin nimemme oli Karjalan Sähkö Oy. Ensimmäinen

Lisätiedot

Tarkastus & Huolto. Leikkikentät ja aukiot. Eurooppa-normien EN 1176 1177 mukaan 2006-05

Tarkastus & Huolto. Leikkikentät ja aukiot. Eurooppa-normien EN 1176 1177 mukaan 2006-05 Tarkastus & Huolto Leikkikentät ja aukiot Eurooppa-normien EN 1176 1177 mukaan 2006-05 Uudet normit Koko Eurooppaan Tammikuun 1. päivästä 1999 lähtien pätevät leikkivälineiden uudet normit. Ne ovat hyvin

Lisätiedot

TAPAA DANIEL, LISA, PEKKA JA SOFIA

TAPAA DANIEL, LISA, PEKKA JA SOFIA SAUNAKIUKAAT TAPAA DANIEL, LISA, PEKKA JA SOFIA 2 SISÄLLYSLUETTELO Sähkökiukaat Laitoskiukaat Ohjausyksiköt Tekniset tiedot 09 45 52 57 3 TAPAA SOFIA SIVU 10 TAPAA DANIEL SIVU 54 kiehtovaa 4 TAPAA LISA

Lisätiedot

JAGUAR 980 970 960 950 940 930. Silpulla on väliä.

JAGUAR 980 970 960 950 940 930. Silpulla on väliä. JAGUAR 980 970 960 950 940 930 Silpulla on väliä. Silpulla on väliä. CLAAS JAGUAR. Myös huipputehoa voidaan yhä optimoida. Alusta alkaen JAGUAR-mallisarja on vakuuttanut erinomaisella tehollaan ja pienellä

Lisätiedot

Lämminvesivaraajat ja varastosäiliöt

Lämminvesivaraajat ja varastosäiliöt . Lämminvesivaraajat ja varastosäiliöt lamcon korkealaatuisten lämminvesivaraajien ja käyttövedelle, ilmastoinnille sekä lämmitysjärjestelmiin tarkoitettujen varastosäiliöiden valikoimaa on laajennettu.

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT Building Technology Sähkölämmitys Tämä esite antaa käytännöllisiä vinkkejä sähkölämmitykseen, lämmityksen asennukseen ja hyötyihin, joista asunnonomistajat voivat nauttia vuosia

Lisätiedot

Ikäihmisten arjen toiminnot ja niiden turvallinen hallinta

Ikäihmisten arjen toiminnot ja niiden turvallinen hallinta TTS:n julkaisuja 419 Ikäihmisten arjen toiminnot ja niiden turvallinen hallinta Anneli Reisbacka Arja Rytkönen KANNEN KUVA: MINNA KUUSELA 2 TTS TYÖTEHOSEURA PL 5, (Kiljavantie 6), 05201 Rajamäki, puh.

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

Sähkö ja vene. Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta

Sähkö ja vene. Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta Sähkö ja vene Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta Sähköturvallisuuden Edistämiskeskuksen jäsenet: Elektroniikan Tukkukauppiaat ry Sähkösuunnittelijat

Lisätiedot

Xcellerex XDM Quad Single-Use Mikseri

Xcellerex XDM Quad Single-Use Mikseri Xcellerex XDM Quad Single-Use Mikseri Käyttöohjeet Käännetty englannista Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Esittely... 1.1 Tietoja tästä oppaasta... 1.2 Tärkeitä tietoja käyttäjälle... 1.3 Määräyksiä

Lisätiedot

ED 100, ED 250 VARIO, ESR. Asennusohje

ED 100, ED 250 VARIO, ESR. Asennusohje VARIO, ESR Asennusohje Sisällysluettelo Sivu 1. Turvallisuuteen liittyvää tietoa 3 2. Asennuksen valmistelu 4 3. Tekniset tiedot 4-5 4. Rakenne 6 5. Tarvikkeet 7 6. Asennus liukuvarrella, lyhyt akseli

Lisätiedot

LAATUA JOKA KOSKETTAA FI 14

LAATUA JOKA KOSKETTAA FI 14 LAATUA JOKA KOSKETTAA FI 14 QUALITY IN WOOD SINCE 1857 Kährs sijaitsee Nybrossa, Etelä-Ruotsin metsien sydämessä, siellä missä kaikki alkoi yli 150 vuotta sitten. Vuonna 1857 Johan Kähr perusti pienen

Lisätiedot

PALOTURVAKAAPPI PALAVILLE NESTEILLE Hyväksytty uuden EU-standardi SFS-EN mukaisesti

PALOTURVAKAAPPI PALAVILLE NESTEILLE Hyväksytty uuden EU-standardi SFS-EN mukaisesti PALOTURVAKAAPPI PALAVILLE NESTEILLE Hyväksytty uuden EU-standardi SFS-EN mukaisesti Palavat nesteet tulee säilyttää paloturvallisesti. Tarjoamme kahta helppoa tapaa suojata paloherkät tavarat tulipalon

Lisätiedot

EURO STAR EV-97 EVEKTOR - AEROTECHNIC. Aerodrome, Kunovice 686 04 Kunovice Czech Republic tel.: 00420 (0) 632 537 111 fax: 00420 (0) 632 537 900

EURO STAR EV-97 EVEKTOR - AEROTECHNIC. Aerodrome, Kunovice 686 04 Kunovice Czech Republic tel.: 00420 (0) 632 537 111 fax: 00420 (0) 632 537 900 EVEKTOR - AEROTECHNIC Aerodrome, Kunovice 686 04 Kunovice Czech Republic tel.: 00420 (0) 632 537 111 fax: 00420 (0) 632 537 900 muutos: 0 i EVEKTOR - AEROTECHNIK Aerodrome, Kunovice 686 04 Kunovice Czech

Lisätiedot

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Lehti Toyota-autoilijoille 2/2012 Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Täysiverinen urheiluauto GT86 saapuu Suomeen AUTOILIJAN ASIALL A 12 24 6 18 30

Lisätiedot

Johdin. Asiakaslehti 2 2011. musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin. lahden rengasverkko vahvistuu

Johdin. Asiakaslehti 2 2011. musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin. lahden rengasverkko vahvistuu Asiakaslehti 2 2011 musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin lahden rengasverkko vahvistuu flextube taipuu äärimmäiseen rasitukseen Johdin joulukuu 2011 24 Prysmian-konserni vahvempi kuin koskaan

Lisätiedot

Ilmajohtoratkaisut 6-45 kv. Testattua varmuutta

Ilmajohtoratkaisut 6-45 kv. Testattua varmuutta Ilmajohtoratkaisut 6-45 kv Testattua varmuutta 2 Sisällysluettelo Turvalliset, energiatehokkaat ja ympäristöä säästävät ratkaisut... 4 PAS-järjestelmä... 6 Kipinäväliratkaisut...9 Virtaa rajoittava suojaus...11

Lisätiedot

Mover SE R / TE R. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan

Mover SE R / TE R. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan Mover SE R / TE R Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan Mover SE R / TE R Asennusesimerkki 1 Kauko-ohjaus 2 Käyttömoottori 3 Ajorulla 4 Elektroninen ohjaus 5 Akku 6 Turvapistorasia

Lisätiedot

Käyttö- ja huolto-ohje. HADEF Sähköketjutalja malli 62/05

Käyttö- ja huolto-ohje. HADEF Sähköketjutalja malli 62/05 5.52.420.21.15.0 Painos 16.06.2009 Käyttö- ja huolto-ohje _ HADEF Sähköketjutalja malli 62/05 Tämän asiakirjan edelleen luovuttaminen ja monistaminen sekä sen sisällön hyväksikäyttö ja tiedoksi antaminen

Lisätiedot

Valaistus. Suunnittelu. Rakentaminen. Energiatehokkuus. Jokakodin valaistusopas

Valaistus. Suunnittelu. Rakentaminen. Energiatehokkuus. Jokakodin valaistusopas Valaistus Suunnittelu Rakentaminen Energiatehokkuus Jokakodin valaistusopas 12/2010 Sisältö Sisältö...1 1 Johdanto...3 2 Valaistussuunnittelun perusteita...4 2.1 Luonnonvalo osana kodin valaistusta...4

Lisätiedot