ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Hämäläinen Juha. Räsänen Jouni Särkinen Susanna Viljanen Markku

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Hämäläinen Juha. Räsänen Jouni Särkinen Susanna Viljanen Markku"

Transkriptio

1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Laatimispvm Elinvoima- ja tekninen valiokunta Aika Torstaina klo 18:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Malmiharju Tapio Hakonen Saija Hämäläinen Juha Lehtelä Heli Räsänen Jouni Särkinen Susanna Viljanen Markku Määttä Seppo Huisko-Moilanen Annukka Koivunen Tuula Siven Miisa Tehtävä puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen esittelijä, tekninen johtaja pöytäkirjanpitäjä kh:n edustaja nuorisovaltuuston jäsen Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkistajien valinta 4 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 5 4 ResurssiFiksu Henna -hanke 6 5 Anomus asemakaavan muutostyön käynnistämisestä / W&W-Kiinteistöt Oy 8 6 Lisämääräraha/talonrakennusinvestoinnit 9 7 Vesilaitoksen taksan korotus Valtuustoaloite koskien keskusta-alueen pysäköintiä, pyöräparkkeja sekä pyöräilyverkon kehittämissuunnitelmaa 12 9 Kalliosuojan pysäköintipaikkojen hallinnointi Maanhankinta, Virenoja Maa-alueen vuokraaminen autopesulaa varten Heinämaan koulun myynti/oikaisuvaatimus Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma Viranhaltijoiden päätökset 31

2 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Ilmoitusasiat Muut asiat 34 Orimattilassa 5.lokakuuta 2017 Puheenjohtaja Tapio Malmiharju

3 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Elinvoima- ja tekninen valiokunta Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

4 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Pöytäkirjantarkistajien valinta Elinvoima- ja tekninen valiokunta Valitaan kaksi pöytäkirjantarkistajaa.

5 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Työjärjestyksen hyväksyminen Elinvoima- ja tekninen valiokunta Hyväksytään lähetetyn esityslistan ulkopuolelta käsiteltäväksi otettavat asiat.

6 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ ResurssiFiksu Henna -hanke Elinvoima- ja tekninen valiokunta Hennan seurantaryhmässä ja vähähiilisen hankkeen ohjaus- ryhmäs sä käsitetliin Älykäs Henna - asia. Hennan vähähiilinen EAKR -hankkeen toimenpiteenä kilailutettiin Äly käs Henna kokonaissuunnitelman laatiminen vuoden 2017 ai kana. Vähähiilinen projektin rahoittajan edustaja totesi, että Älykäs Hen na -toimenpide tukee EAKR-hankkeen tavoitteita, jotta Henna erot tuu edukseen uudenlaisena ja digitalouden ratkaisuja hyödyntä vä nä alueena. Älykäs Henna suunnitelman laatii Katalysti Oy:n Ve sa Ilmarinen ja suunnittelussa on tehty yhteistyötä Haaga Helian kans sa. Kaupunki saa Hennan vähähiiliseen pilottihankkeeseen raho tius tu kea 70 %. Sittemmin Älykäs Hennan nimi on muutettu Fiksuk si Hennaksi. Edellä esitetyn perusteella Orimattilan Hennasta on valmistunut smart city -henkinen Fiksu Henna -visio konkreettisine toimenpi teineen. Visio esiteltiin keskiviikkona 4. lokakuuta pidetyssä loppu- semi naa ris sa. Paikalla oli mm. rakennusliikkeitä, start-upeja, di gi toi mijoi ta ja paikallisia luottamushenkilöitä. Lisäksi Fiksua Hennaa on työs tet ty aiemmin jo kahdessa työpajassa eri sidosryhmien ja kumppa nei den kanssa. Fiksu Henna -visiossa on hahmoteltu, mitä fiksuus ja digitalisaatio voi si vat tarkoittaa Hennassa. Hennassa on katsottu rohkeasti tu levai suu teen ja pohdittu, mitä pitäisi ottaa huomioon, kun uusi kaupun gin osa syntyy suoraan digitalisaatioaikakaudelle. Tavoitteena on, että Fiksu Henna tekee Hennasta paremman paikan asua ja yrittää sekä ympäristöystävällisemmän elää. Fiksu Hennaa Hennan vähä hii li sen hankkeen kautta on vetänyt digitalisti Vesa Ilmarinen Kata lys ti Oy:stä. Digitalisaatio muuttaa asumista, liikkumista, palveluita ja osal lis tumis ta. Hennan osalta on tullut esiin neljä keskeistä teemaa eli kodit ja infra, liikkuminen, palvelut ja kaupunkiaktivismi. Hennassa anturit, da ta ja rajapinnat sujuvoittavat arkea ja tekevät asumisesta ym pä ristö ys tä väl li sem pää. Tavoitteena on, että Hennassa kiinteistöt päi vit tyvät paremmiksi älyn avulla myös rakentamisen jälkeen. Liikkuminen on isossa murroksessa ja Hennassa tavoitellaankin, että voi jous tavas ti muodostaa, ostaa ja hallita itselle sopivia matkaketjuja yh dis tele mäl lä erilaisia liikkumisen tapoja kuten juna, robottibussi, kimp pakyy ti, jaetut autot, kaupunkipyörät ja taksit. Hennassa palveluita voi hankkia yrityksiltä, kaupungilta, järjestöiltä, yh dis tyk sil tä ja yksittäisiltä henkilöiltä. Alueella aktivoidaan paikallista ja mikroyrittäjyyttä. Hennassa kaikkea ei tarvitse omistaa tai ostaa: ta voit tee na on luoda Hennaan jakamis- ja vertaistalouden kulttuuria.

7 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen johtaja: Nel jän nek si osa-alueeksi on nostettu kaupunkiaktivismi, joka ku vastaa sitä, että kaikkea ei suunnitella valmiiksi ja tehdä asioita yl häältä päin, vaan jätetään tilaa yhdessä suunnittelulle ja tekemiselle. Elinvoima- ja teknisen toimen budjettiin esitettiin Fiksu Henna - di gitaa li sen kokonaissuunnitelmassa esitettyjen konkreettisten toi men pidei den toteummishanketta. Hankkeen perusteluna esitettiin, että Hen nan puutarkaupunginosaa rakennetaan ja kehitetään yhdessä kau pun gin, yritysten, eri kehittäjäorganisaatioiden ja muiden toi mi joiden kanssa tulevaisuuden näkökulmista Hennan tulevia asukkaita, yrit tä jiä ja palveluita varten. Fiksu Hennan digitaalista alustaa aloi tetaan rakentamaan yhdessä eri toimijoiden kanssa 2017 val mis tu van kokonaissuunnitelman ja siinä esitettävien konkreettisten toi men pitei den pohjalta. Tätä kautta Hennasta luodaan sellainen ve to voi mainen kehittämisalusta, johon voivat tulla mukaan eri alojen pal ve lu jen tuottajat, asukkaat, yrittäjät ja muut toimijat. Orimattilan Fik su Hennan alustan konkreettiseksi toteuttamiseksi tarvitaan erityinen han ke ja hankepäällikkö. Parhaillaan selvitetään erilaisia rahoitusmahdollisuuksia Fiksun Hennan toteuttamiseksi. Viimeksi on hankemahdollisuudesta neuvoteltu ul ko puo li sen rahoituksen saamisesta SITRA:n kanssa. Han ke ha kemus on jätettävä heille lokakuun aikana. Jos myönteinen rahoituspäätös saadaan resurssiviisaille Fiksu Henna hankkeelle, niin Hennan rakentamisen alkuvaiheessa toteutetaan var sin kin resurssiviisauteen liittyviä kokeiluja kuten matkaketjut, älyk käät kiinteistöt, kiertotalous, vertaispalvelut ja Henna-alusta ym. Ohessa on esitetty ResurssiFiksu Henna - hankkeen alustava hanke suun ni tel ma ja hankepäällikön tehtävät. Ne tarkentuvat ko koukseen mennessä ja esitellään kokouksessa. Samoin kustannusarvio on vielä auki ja sitä selvitetään kokouksessa. Lähtökohtana SITRA:n han ke ra hoi tuk sen osalta on, että heidän osallistumisprosentti, jos rahoi tus pää tös saadaan myönteisenä olisi 50 %. Hankkeen kus tannuk siin voidaan kaupungin osuuden osalta sisällyttäää virkamiesten ja työtekijöiden työpanoksia hankkeeseen. Esim. elinkeinojohtajan työ pa nos ta, viestintäsuunnittelijan (15 %) kaavoitusinsinöörin ym työ pa nos ta palkka- ja sivukuluineen sekä myös alv -kustannukset. Tällöin hanketukiprosentti on suurempi ja kau pun gin osuus pienempi. Asian valmistelu ja tiedustelut:kimmo.kuparinen@orimattila.fi p Päätösehdotus tuodaan kokoukseen.

8 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Anomus asemakaavan muutostyön käynnistämisestä / W&W-Kiinteistöt Oy Elinvoima- ja tekninen valiokunta Tekninen johtaja: Kiinteistön Ammattikoulu omistaja W&W-Kiinteistöt Oy (Heikki Westman) on toimittanut kaupungille ko. kiinteistöä koske van asemakaavamuutosanomuksen. Hakemuksen mukaan asema kaa van muutoksen tavoitteena on mahdollistaa alueella hyvin mo ni puo li sia ympäristö-häiriöitä aiheuttamattomia yritystoimintoja ja mah dol li ses ti myös asumista. W&W-Kiinteistöt Oy on valinnut kaavamuutosta hoitamaan Kart taako Oy:n / DI Jarmo Mäkelä. Kiinteistöstä on myyty Orimattilan kaupungille määräala (py sä köin tialue), joka otetaan mukaan asemakaavan muutokseen kul ku yh teyden osalta. Kiinteistö Ammattikoulu on voimassa olevassa asema kaa vas sa opetustoimintaa palvelevien rakennusten kort te li aluetta. Liite no 1 (Kaavamuutoshakemus) Liite no 2 (Sijaintikartta) Asian valmistelu ja tiedustelut: kaavoitusinsinööri Eero Manerus, puh Elinvoima- ja tekninen valiokunta esittää edelleen kau pun gin hal li tuksel le, että W&W-Kiinteistöt Oy:n hakemuksen mukainen ase ma kaavan muutos käynnistetään. W&W-Kiinteistöt Oy vastaa ase ma kaavan muutoksen laatimisen ja tarpeellisten selvitysten aiheuttamista kus tan nuk sis ta.

9 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Lisämääräraha/talonrakennusinvestoinnit Elinvoima- ja tekninen valiokunta Elinvoima- ja teknisen valiokunnan alaisuudessa ovat seuraavat talon ra ken ta mis ta koskevat hankkeet, joiden osalta on tarpeita mää rära ho jen muutoksille: - Myllylän koulun laajennus, - Urheilutalon uudisrakennus, - Tilapalvelun kiinteistöjen teknistä tasoa ylläpitävä rakentaminen, - Jokivarren kulun sisäilma yms. korjausinvestoinnit. Myllylän koulun laajennukselle oli varattu kokonaisuudessaan 2,2 mil joo naa euroa. Hanke toteutetaan kahden vuoden aikana ). Viime vuon na hankkeelle oli varattu euroa, josta jäi käyttämättä euroa. Tänä vuonna hankkeelle on va rattu 1,3 miljoonaa eu roa, joka on nyt ylittymässä. Hankkeen to teut tami nen han ke suun ni tel man mukaisesti edellyttää, että vuodelta 2016 käyt tä mät tä jää nei den määrärahojen euromääräinen osuus yh teensä euroa lisätään tämän vuo den hankkeen me no mää rä rahoi hin. Hankkeen ko ko nais kus tan nus ar vio ei ylity. Määrärahojen lisäys tar ve johtuu hankkeen jak sot tu mi ses ta eri vuosille eri tavoin kuin arvioitua. Urheilutalon uudisrakennukselle on varattu kuluvalle vuodelle 2 miljoo naa euroa. Hankkeen aikataulu ja Hankkeelta on täl tä vuodelta jäämässä käyttämättä euroa johtuen hank keen jaksottumisesta eri vuosille arvioidusta poikkeavalla tavalla. Tilapalvelun teknistä tasoa ylläpitävään rakentamiseen on varattu ku lu val le vuodelle euroa. Määrärahoilla on toteutettu työkoh tei ta, joista elinvoima- ja tekninen valiokunta on erikseen päät tänyt. Näitä kohteita ovat olleet Jokivarren koulu, Lukio, Yhteiskoulu, Myl ly län koulu, Kulttuuritalo ja Peltolan päiväkoti. Lisäksi määrärahoilla on ollut tarkoitus toteuttaa van han terveyskeskuksen lattiapinnoitteiden uusiminen sekä ik ku noi den uusiminen kolmessa eri vaiheessa. Vaiheet 1 ja 2 on jo to teu tet tu. Vaiheen kolme toteutus edellyttää lisämäärärahaa. Lisämäärärahaa tar vi taan euroa. Jokivarren koulun sisäilma yms. korjauksiin oli varattu kuluvalle vuodel le euroa. Hankkeen yhteenlaskettu ko ko nais kus tan nusar vio kahdelle vuodelle oli euroa, josta vuonna 2016 toteu tui euroa ja to teu tu mat ta jäi euroa. Hankkeen to teut ta mi nen hankesuunnitelman mu kai ses ti edellyttää, että vuodel ta 2016 käyttämättä jääneiden mää rä ra ho jen euromääräinen osuus ( euroa) lisätään tämän vuoden hank keen me no määrä ra hoi hin. Kyseisen lisäyksen jälkeen tarvitaan vielä n eu-

10 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen johtaja: roa lisämäärärahaa hankkeen loppuunsaattamiseksi, jolta osin hankkeen kokonaiskustannusarvio ylittyy. Määrärahojen li säys tar ve joh tuu paitsi hank keen jaksottumisesta eri vuosille eri ta voin kuin arvioi tua myös siitä, et tä hankkeelle kertyi lisätöitä arvioitua enem män. Näi tä lisätöitä oli vat mm. asbestin sekä kel la rin rappujen purkutöistä ai heu tu vat kus tan nuk set. Asian valmistelu ja tiedustelut: teknisen toimen talouspäällikkö Annuk ka Huisko-Moilanen, puh sekä kiin teis tö pal ve lupääl lik kö Jar mo Rantalainen, puh Elinvoima- ja tekninen valiokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edel leen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi alla olevat mää rä raha muu tok set: Kp Tili TA 2017 (alkup.) Muutos TA 2017 (uu si) 9446 Myllylän koulun laa jen nus 9441 Urheilutalon uudis ra ken nus Tilapalvelun kiint. teknistä tasoa yllä pi tä vä rakentaminen Jokivarren koulun sisäilman ym. kor- ja us inv. Yhteensä Lisäksi elinvoima- ja tekninen valiokunta pyytää kau pun gin hal li tuksel ta lupaa aloittaa vanhan terveyskeskuskiinteistön sosiaalitoimen ti lo ja koskevan kolmosvaiheen rakennuttaminen.

11 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Vesilaitoksen taksan korotus Elinvoima- ja tekninen valiokunta Tekninen johtaja: Orimattilan kaupungin vesilaitos esittää umpi- ja sakokaivolietteen hinnan tarkistamista. Kaupunginvaltuusto on tarkistanut hintoja edellisen kerran Tuolloin hintaa korotettiin 6 eurosta 7 euroon kuutiolta. Vastaanotetun umpi- ja sakokaivolietteen määrä on noussut vuoteen 2014 verrattuna noin 23 %. Tulevalla hinnan korotuksella vastataan puhdistusprosessin kuormituksen kasvun aiheuttamiin investointeihin ja samalla hinta yhtenäistetään lähialueen muiden toimijoiden kanssa. Mikäli hinta on alueen muita vastaanottopisteitä alhaisempi, riskinä on, että halvemmin hinnoiteltuun vastaanottopisteeseen tuodaan lietteitä myös sen toiminta-alueen ulkopuolelta. Liitteenä vanha hinnasto. Liite nro 3 Lietteen hintaa korotetaan 7 eurosta 8 euroon kuutiolta. Liitteenä uusi hinnasto. Liite nro 4 Taksan tarkistus on huomioidaan vesilaitoksen vuoden 2018 budjetissa. Taksan tarkistuksen vaikutus tuloihin on noin 8000 euroa. Liitteenä esityksen mukainen taksa vertailussa seudun muiden kuntien taksoihin. Liite nro 5 Asian valmistelu ja tiedustelut: vesilaitoksen johtaja Mikko Paajanen, puh Elinvoima- ja tekninen valiokunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi liitteenä olevan uuden vesi- ja jätevesihinnaston. Hinnasto tulee voimaan

12 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Valtuustoaloite koskien keskusta-alueen pysäköintiä, pyöräparkkeja sekä pyöräilyverkon kehittämissuunnitelmaa 129/ /2017 Elinvoima- ja tekninen valiokunta Tekninen johtaja: Orimattilan sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä on jättänyt valtuus to aloit teen, jossa se esittää, että kaupunki selvittää osana Hennan kehittämistä kaupungin keskustan pysäköintipaikkojen tilannetta se kä kevyen liikenteen kehittämismahdollisuuksia. Liite nro 6 Tekninen toimiala on mukana Eteläisen Päijät-Hämeen lii ken ne turval li suus suun ni tel man laadinnassa. Kuntia ovat Orimattila, Hollola ja Kär kö lä. Työ tehdään yhteistyössä Uudenmaan Ely-keskuksen kans sa. Kustannukset jakautuvat kuntien ja Ely-keskuksen kanssa si ten, että kunnat maksavat siitä puolet. Lii ken ne tur val li suus suun nitel ma toimii yleissuunnitelmana, jota täydennetään myöhemmin erillis suun ni tel min. Kokonaissuunnittelussa huomioidaan mm. Hennan ke hit tä mi sen vaatimat liikenneturvallisuutta li sää vät toimenpiteet. Asian valmistelu ja tiedustelut: tekninen johtaja Seppo Määttä, puh Elinvoima- ja tekninen valiokunta päättää esittää kau pun gin hal li tuksel le ja edelleen kaupunginvaltuustolle vastauksena val tuus to aloittee seen, että kaupunki on mukana Eteläisen Päijät-Hämeen lii kenne tur val li suus suun ni tel man laadinnassa, joka toimii yleis suun ni telma na. Tätä suunnitelmaa täydennetään erillissuunnittelulla, jossa huomioidaan valtuustoaloitteessa esille nostetut kysymykset koskien Hennan vaikutuksista kaupungin keskustaajaman pysäköinti- ja kevyen liikenteen järjestelyihin. Samalla esitetään, että aloite todetaan loppuunkäsitellyksi.

13 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Kalliosuojan pysäköintipaikkojen hallinnointi Elinvoima- ja tekninen valiokunta Tekninen johtaja: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä irtisanoi Orimattilan kau pun gin omis ta mas sa kalliosuojassa sijaitsevan pysäköintitilan vuok ra so pimuk sen alkaen. Kalliosuojassa on ollut varattuna pysäköintipaikkoja terveysaseman työn te ki jöil le. Hyvinvointiyhtymä ei ole teknisen toimialan tietojen mu kaan perinyt työntekijöiltä vuokraa, mutta on mak sa nut kau pungil le n euroa vuokraa kuukaudessa. Phsotey on päättänyt luopua parkkiedusta työntekijöiden tasapuolisen koh te lun vuoksi. Päijät-Hä meen hyvinvointiyhtymä on vastannut ja vastaa edelleen py säköin ti paik ko jen avainten hal lin nas ta. Teknisen toimialan näkemyksen mukaan on jatkossakin tar koi tuksen mu kais ta käyttää tiloja hyväksi, mutta il mais ten parkkitilojen luovut ta mi nen hyvinvointiyhtymän henkilöstön käyttöön ei ole kau pungin toiminnan tavoitteena. Parkkitilojen käytöstä kertyvät kus tan nukset tulisi vähintään kattaa kertyvillä pysäköintituloilla. Tekninen toimiala on pyytänyt Lahden pysäköinti Oy:ltä hinta-arvion py sä köin ti ti lo jen vuokraustoiminnan hoitamisesta. Saadun arvion mu kaan Lahden py sä köin ti Oy hoitaisi autopysäköinnin eurolla/kk. Kustannuksiin si säl tyi si paikoitusmaksujen perintä ja avausjär jes tel män hallinta. Au to py sä köin nis sä kulku tapahtuisi luolaston pää ovien kautta (pal je ovet). Jalankulkijoiden ja pyörälijöiden osalta avainhallinta toimisi so si aa li tilo jen kulkulätkällä kuten tähän asti. Kulku tapahtuisi luolaston si vuoves ta kuten tähänkin asti. Edellä olevan Lahden pysäköinti Oy:n kustannuksen lisäksi kau pungil le kertyy kalliosuojasta mui takin käyttökuluja. Kuluja kau pun gil le ker tyy ylläpidosta, jotka muo dos tu vat lämmityksestä, lai te huol los ta, sii vouk ses ta ja kun nos sa pi dos ta. Kulut katetaan saatavilla vuok ra tuloil la. Asian valmistelu ja tiedustelut: kiinteistöpalvelupäällikkö Jarmo Ranta lai nen, puh ja teknisen talouspäällikkö Annukka Huis ko-moi la nen, puh Elinvoima- ja tekninen valiokunta päättää esittää kau pun gin hal li tuksel le, että kalliosuojan parkkipaikoista vuokrataan 35 paikkaa terveys ase man työntekijöille 48,00 euron (sis. alv) kuukausihinnalla ja li säk si ulkopuolisille tahoille vuosipaikkoina 15 paikkaa samalla hin-

14 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ nal la lukien. Kaupungilla on tarvetta jättää 2-4 au to paikkaa omaan väestönsuoja/huoltokäyttöön. Lisäksi alle kuukauden asiakassuhteista veloitetaan 53,00 euroa/kk (sis.alv) johtuen kaupungille koituvista asiakaskohtaisista kä sit te lyku luis ta. Avainhallinnasta (työmaakulku ja sosiaalitilat) vastaa jatkossakin Päi jät-hä meen hyvinvointiyhtymä työntekijöidensä osalta. Vuokraajalla on oikeus katkaista tietyllä varoitusajalla tilan käyt tö oikeus hetkellisesti mm. kalliosuojan parkkialueen huoltopesujen ajaksi. Lisäksi vuokraajalla on oikeus tyhjentää tilat poikkeusoloissa sekä erilaisissa vakavissa häiriötilanteissa väes tön suo je lu tar pei siin välittömästi. Normaalitoiminnassa autopaikkavuokrauksen ir ti sa nomis ai ka on 3 kk. Autopaikkojen vuokrat tuloutetaan tilille 3460 ja kustannuspaikalle Vuokraamistoiminnan käynnistämisestä syntyvät lisämenot ka te taan kustannuspaikalta Pyöräiljöiden ja jalankulkijoiden ei tarvitse maksaa tilan käytöstä.

15 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Maanhankinta, Virenoja Elinvoima- ja tekninen valiokunta Kaupunki omistaa tällä hetkellä 1,69 hehtaarin kokoisen maa-alueen Vi re no jan koulun eteläpuolella. Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi pidetyssä kokouksessaan maakaupan, jolla kaupungille on siirtymässä noin 2,61 hehtaarin kokoinen määräala edellä mai nitun alueen itäpuolelta. Nyt tekninen toimiala on neuvotellut maanomis ta ja Nina Vilpon kanssa maakaupan, jossa kaupungille siirtyisi 0,5690 ha:n suuruinen kiinteistö nimeltä Liero RN:o 2:161 (kiin teis tötun nus ). Kyseinen kiinteistö rajoittuu kaupungin jo omis ta maan kiinteistöön ja sijaitsee sen länsipuolella Vanhatien ja Vi re no jan tien risteyksessä. Kaupan toteutuessa, olisi kaupungilla yhteen sä noin 4,869 hehtaarin yhtenäinen maanomistus ja parempi maa yh teys Virenojantielle. Liitteenä on kartta, jossa kaikki edellä mai ni tut alueet ovat esitettyinä. Liite nro 7 Ostettavaksi esitetyn kiinteistön hinnaksi on neuvoteltu ,00 eu roa (3 /m2), joka vastaa samaa hintatasoa, jolla kaupunki on osta nut alueen muutkin maat. Ostettavaksi esitetty kiinteistö on voimassa olevassa Keskusta - Vire no jan osayleiskaavassa merkitty kokonaisuudessaan pien ta lo valtai sek si asuntoalueeksi ja se on tällä hetkellä viljelyskäytössä. Mitään voimassaolevaa peltojen maanvuokrasopimusta alueesta ei kui ten kaan ole tehty, joten se on tarvittaessa heti kaupungin käy tettä vis sä. Orimattilan kaupungin hallintosäännön mukaan kaupasta päättää elin voi ma- ja tekninen valiokunta, kun kauppasumma on euroa. Kauppasumma maksetaan maanhankintaan vuodelle 2017 osoitetusta määrärahasta. Asian valmistelu ja tiedustelut: Maankäyttöinsinööri Ossi Ho siaisluoma, puh Tekninen johtaja: Elinvoima- ja tekninen valiokunta päättää hyväksyä kaupan, jolla kau pun ki ostaa Nina Vilpolta 0,5690 ha:n suuruisen kiinteistön Liero RN:o 2:161 (kiinteistötunnus ) yhteensä ,00 eu ron kauppahinnalla. Lisäksi tekniselle toimelle annetaan valtuudet laatia kauppaa kos keva kauppakirja.

16 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/

17 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Maa-alueen vuokraaminen autopesulaa varten Elinvoima- ja tekninen valiokunta A-Tomaatti Oy:n edustajat Marko Rekonen ja Jarno Ora ovat olleet kau pun kiin yhteydessä ja kysyneet mahdollisuutta sijoittaa uutta auto maat tis ta autopesulaa Orimattilaan. Käyttötavaltaan kyseessä on siis 24/7 automaattipesula, jossa maksu hoidetaan pankkikortilla tai asia kas yri tys kor til la. Maksusuorituksen jälkeen ovi aukeaa jolloin asia kas ajaa auton pesulaan, kone hoitaa pesun ja toisesta päästä aje taan ulos. A-Tomaatti pesuloita on nykyisellään Nastolassa, Lahdessa ja Heino las sa. Lähin esimerkkipesula on Lahden Kärkkäisen tavaratalon park ki alu eel la. Pesula tulisi työllistämään päivystäjän, joka varsinkin al kuun on parhaana pesuaikana paikalla valvomassa ja tarvittaessa opas ta mas sa käyttöä. Päivystys on 24/7. Itse pesularakennus on ke vyt, betonilaattainen ja teräsrunkoinen uretaanielementtihalli, joka hel pos ti siirreltävissä. Autopesulan paikaksi keskusteluissa päädyttiin Lahdentien ja Hevos tien risteyksessä sijaitsevaan alueeseen (Kartta liitteenä), joka sijait see Hevostien eteläpuolella entistä polttoainejakeluasemaa vasta pää tä. Nykyisellään aluetta on käytetty levähdys- ja park ki paik katar koi tuk siin ja sille on sijoitettuna alueurakoitsijan hallitsema hiek kasii lo, joka on mahdollista siirtää sieltä pois. Asemakaavassa ky seinen alue on mer kit ty lä hi vir kis tys alu eek si (VL-1), jolle voi kaa va määräys ten mukaan si joit taa mm. lii ken ne puis ton, autoradan tai muita vas taa van lai sia puis to ym pä ris töön so vel tu via toimintoja sekä niiden vaa ti mia ra ken nuk sia, laitteita ja py sä köin ti aluei ta (kaavakartta ja mää räyk set ovat liit tee nä). Au to pe su lan sijoittamisesta kyseiselle alu eel le on kes kus tel tu myös kau pun gin kaavoitus-, ra ken nus valvon ta sekä ym pä ris tö puo len kanssa ja edel ly tyk set pesulan si joit tami sek si alueelle on ole mas sa. Liite nro 8 Liite nro 9 Yhtiön kanssa on neuvoteltu maanvuokrasopimus, jonka mukaan kau pun ki vuokraisi yhtiölle noin 1500 m2:n suuruisen alueen kiin teistös tä (Salomurto), 1 800,00 euron vuosivuokraa vas taan. Sopimus on tarkoitus tehdä siten, että se on voimassa 15 vuot ta, jonka jälkeen sopimus olisi voimassa toistaiseksi yhden vuoden molemminpuolisella irtisanomisajalla. Alueen vuokran mää rit telys sä on huomioitu sen keskeinen sijainti, toiminnan luonne ja että alue on asemakaavassa puistoaluetta, jolle ei varsinaisesti ole kaavoi tet tu rakennusoikeutta. Kaupungin yleisen linjan mu kai ses ti vuokra tont tien vuosivuokra on 6 % alueelle määritellystä ar vos ta. Maan-

18 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen johtaja: vuok ra so pi mus luon nos on tämän pykälän liitteenä. Liite nro 10 Orimattilan kaupungin hallintosäännön mukaan Elinvoima- ja tek ninen valiokunta päättää kaupungin maaomaisuuden vuokralle an tami ses ta, kun alueen vuokraamisella on vähäistä enemmän yleistä vai ku tus ta tai sopimus tehdään yli 10 vuoden ajaksi. Asian valmistelut ja tiedustelut: maankäyttöinsinööri Ossi Ho siaisluoma puh tai Elinvoima- ja tekninen valiokunta päättää, että kaupunki vuokraa A-To maat ti Oy:lle yhteensä noin m2:n suuruisen liitteenä olevaan karttaan merkityn alueen Vil ja maan kylässä sijaitsevasta kiinteis tös tä Salomurto RN:o 11:473 (kiin teis tö tun nus ) au to pe su la toi min taa varten. Vuok ra-alu een vuokrasummaksi pää tetään 1 800,00 euroa vuo des sa. Samalla tekniselle toimelle annetaan valtuudet laatia aluetta kos keva maanvuokrasopimus. Päätös toimitetaan tiedoksi kaupunginhallitukselle.

19 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Heinämaan koulun myynti/oikaisuvaatimus 247/ /2017 TEKLTK Orimattilan kaupunginhallitus on pitämässään ko koukses sa päättänyt, että Heinämaan koulukiinteistö voidaan asettaa myyn tiin. Kiinteistön koulutoiminta on lakkautettu ja kiinteistö on jäänyt kaupungille tarpeettomaksi. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Haapa mäen tie 1 (sijaintikartta liitteenä) ja sen pinta-ala on kiin teis tö rekis te ri ot teen mukaan 7690 m2. Kohteen kiinteistötunnus on ja kiinteistön nimi on Kansakouluntontti. Kou lu ra kennuk sen kerrosalaksi on kaupungin järjestelmissä merkitty 532 m2, mut ta muiden rakennusten pinta-aloista ei ole tietoa, koska niitä ei ole koskaan tarkistusmitattu. Liite nro 15 Kiinteistö sijaitsee osayleiskaavan mukaisella palvelujen ja hallinnon alu eel la (P), jonne saa sijoittaa kokous-, koulutus-, virkistys-, ma joitus-, ja hoitoalan rakennuksia sekä niiden käytön kannalta tar peel lisia asuntoja sekä talousrakennuksia. Alueen rakennusten tulee sopeu tua materiaaleiltaan, muodoltaan ja väritykseltään kyläkuvaan ja mai se maan. Lisäksi kiinteistön alueella on kaavamerkintä ku (Ar vokas kulttuurihistoriallinen miljöö tai kohde), joka tarkoittaa, että kohtei den hoidossa tulee säilyttää rakennusten ja niiden ympäristön omi nais piir teet ja alueen täydennysrakentaminen tulee sopeutua van haan rakennuskantaan mitoiltaan, muodoiltaan, materiaaleiltaan ja väreiltään. Koulurakennukseen on kertynyt runsaasti rakennuksen iästä, ma teri aa leis ta ja toteutustavasta johtuvia korjaustarpeita. Rakennuksen kun to luok ka on heikko ja sen peruskorjaustarve on välitön. Kau pungin kirjanpidossa kiinteistön maapohjalle on merkitty 7 402,52 euron ar vo ja rakennukselle ,23 euron jäännösarvo. Tekninen palvelukeskus asetti kiinteistön myyntiin ensimmäisen kerran vuoden 2016 lokakuun alussa, jolloin myynti-ilmoitus jätettiin Orimat ti lan omil le nettisivuille, oikotie.fi palveluun sekä Orimattilan sano miin ja alue leh teen. Ensimmäisen tarjouskierroksen jälkeen myynti ai kaa on jatkettu kahteen kertaan, joista viimeisimmän mukaan tarjouk set tuli jättää klo 12 mennessä (Aikaisemmilla tar jous-

20 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus kier rok sil la ei tullut yhtään tarjousta). Määräaikaan mennessä tarjouk sia tuli ainoastaan 1 kappale. Tarjouksesta tehty avaus pöy tä kirja jätetty tar jous on nähtävissä teknisen lautakunnan kokouksessa. Kiinteistöstä on teetetty arvio kahdella eri kiinteistönvälittäjällä (Orimat ti lan OP-Kiinteistökeskus Oy ja Kiinteistö Korkeamäki Oy) päätök sen teon tueksi. Edellä mainitut arviot ovat nähtävissä teknisen lau ta kun nan kokouksessa. Tilapalvelulta saadun selvityksen mukaan kiinteistön vuosittaiset yllä pi to kus tan nuk set ovat kaupungille noin euroa. Orimattilan kaupungin hallintosäännön mukaan rakennuksen myy mises tä päättää kaupunginhallitus. Asian valmistelu ja tiedustelut: Maankäyttöinsinööri Ossi Ho siaisluoma, puh Teknisen palvelukeskuksen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kau pun ki jatkaa Heinämaan koulukiinteistön (kiinteistönnus ja kiinteistön nimi Kansakouluntontti) myyntiaikaa tämän vuoden elokuun loppuun saakka vähäisen tarjousmäärän takia. Esi tys perustuu myös siihen, että yleisesti ottaen kevät- ja kesäaika on täl lai sil le kohteille parempi myyntiajankohta. Samalla päätetään, et tä nyt jätetty ostotarjous huomioidaan, kun kiin teis tön myyn nis tä myö hem min pää te tään Teknisen palvelukeskuksen johtaja muutti päätösehdotustaan seuraavasti: Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki jatkaa Heinämaan koulukiinteistön (kiinteistönnus ja kiinteistön nimi Kansakouluntontti) myyntiaikaa vähäisen tarjousmäärän takia. Esitys perustuu myös siihen, että yleisesti ottaen kevät- ja kesäaika on tällaisille kohteille parempi myyntiajankohta. Samalla päätetään, että nyt jätetty ostotarjous huomioidaan, kun kiinteistön myynnistä myöhemmin päätetään. Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti muutetun päätösehdotuksen mukaisesti. Samalla lautakunta päätti, että tutkitaan sähköisten myyntikanavien käyttömahdollisuutta.

21 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Liite nro 4 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää, että Heinämaan koulukiinteistön (kiin teistö tun nus ja kiinteistön nimi Kansakouluntontti) myynti ai kaa jatketaan elokuun loppuun saakka vähäisen tarjousmäärän ta kia. Nyt jätetty ostotarjous huomioidaan, kun kiinteistön myynnistä myö hem min pää te tään. Kaupunginhallitus päätti, että Heinämaan koulukiinteistön (kiin teis tötun nus ja kiinteistön nimi Kansakouluntontti) myyn ti aikaa jatketaan huhtikuun loppuun asti. Nyt jä tet ty ostotarjous otetaan huomioon, kun kiinteistön myynnistä pää te tään. Täytäntöönpano pöytäkirjanote: tekninen lautakunta TEKLTK Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti tekninen palvelukeskus jat koi Heinämaan koulun myyntiaikaa huhtikuun loppuun asti siten, et tä tarjoukset tuli jättää klo 12:00 mennessä. Ilmoitus koh teen myynnistä jätettiin kaupungin omille nettisivuille sekä oi kotie.fi palveluun. Määräaikaan mennessä tuli 2 uutta ostotarjousta. Tarjouksista tehty avaus pöy tä kir ja ja jätetyt tar joukset ovat liitteenä. Myös ai kai semmal la kierroksella jätetty ostotarjous on tämän pykälän liitteenä. Liite nro 2 Liite nro 3 Vähäisen tarjousmäärän takia on selvitetty myös vaihtoehtoisia myyn ti ka na via entisen lisäksi/tilalle, mikäli myyntiaikaa päätetään vie lä jatkaa. Yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona on käyttää huuto kau pat.com verkkohuutokauppapalvelua. Palvelussa huudot ovat nos to huu to ja ja omaisuus myydään siinä kunnossa, ja niillä va rusteil la mitä niissä huutokauppahetkellä on. Palvelun ehtojen mu kaises ti, ostaja on velvollinen tutustumaan kaupan kohteeseen niistä teh tä vän sitovan huutotarjouksen edellyttämällä tavalla. Kyseisessä pal ve lus sa on mahdollista laittaa myös myyntiehto, jonka mukaan kau pun gil la on oikeus hyväksyä tai hylätä korkein jätetty tarjous.

22 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Huutokauppapalvelun käytöstä kaupungille aiheutuvat kus tannuk set: Myyntiprovisio on 2,5 %, mutta vähintään 200 (Minimihinta) ja enin tään Kaikista ilmoitetuista kohteista veloitetaan vä hintään mi ni mi hin ta 200 (kohde on myyty, kohteesta tehty korkein tarjous on hy lät ty, kohde on peruttu tai mikäli kohteeseen ei ole tehty yh tään tar jous ta). Myyntiprovisio lasketaan verottomasta myyn ti hinnas ta (=kor kein tarjous tai ns. lähtöhinta). Orimattilan kaupungin hallintosäännön mukaan rakennuksen myy mises tä päättää kaupunginhallitus. Asian valmistelu ja tiedustelut: Maankäyttöinsinööri Ossi Ho siaisluoma, puh Teknisen palvelukeskuksen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kau pun ki jatkaa Heinämaan koulukiinteistön (kiinteistötunnus ja kiinteistön nimi Kansakouluntontti) myyntiaikaa ja et tä kohteesta pyydetään tarjoukset huutokaupat.com verk ko huu tokaup pa pal ve lun kautta. Samalla päätetään, että kohteesta tähän men nes sä jätetyt ostotarjoukset hylätään liian alhaisina. Keskustelun kuluessa Seppo Venesjärvi ehdotti, että myydään Heinämaan koulukiinteistö tähän mennessä saapuneiden tarjousten kesken. Venesjärven ehdotusta ei kannetettu. Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja: Tekninen lautakunta päätti teknisen palvelukeskuksen johtajan päätösehdotuksen mukaisesti. Seppo Venesjärvi jätti asiassa eriävän mielipiteen. Liite nro 3 Kaupunginhallitus päättää hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen.

23 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Keskustelun kuluessa Aimo Ryynänen esitti, että Heinämaan koulukiinteistö (kiinteistötunnus , kiinteistön nimi Kansakouluntontti) myydään korkeimman tarjouksen jättäneelle Arto Pakariselle euron kauppahinnalla. Riitta Karjalainen ym. kannattivat Aimo Ryynäsen esitystä. Kaupunginjohtaja muutti päätösesityksensä seuraavasti: Kaupunginhallitus päättää, että Heinämaan koulukiinteistö myydään korkeimman tarjouksen jättäneelle Arto Pakariselle euron kauppahinnalla. Muutettu päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Täytäntöönpano pöytäkirjanote: Arto Pakarinen, Aili Einsalu, Marko Ylöstalo, tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Marko Ylöstalo on jättänyt oikaisuvaatimuksen, avoimen kir jeen sekä tarjouksen kaupunginhallitukselle. Liite nro 2 Oi kai su vaa ti muk ses sa pyydetään, että asia palautetaan joko teknisen lautakunnan kä sit te lyyn lautakunnan suositteleman julkisen myynnin järjestämiseksi tai että kaupunginhallitus muuttaa päätöstään kohteen myynnistä. En si si jai ses ti Marko Ylöstalo vaatii, että Heinämaan koulun myynti jär jes te tään avoimella ja laillisella tavalla, jossa on tasapuolinen mah dol li suus jättää nostotarjouksia. Perusteena vaatimukselle on esitetty, että päätös on hyvän hal lin tota van vastainen, huonoa asianhoitoa, kuntalaisten edun vastainen, lä pi nä ky vän julkisen hallintotavan perusteiden vastainen sekä myös lain kirjaimen vastainen. Avoimessa kirjeessä vedotaan tarkastetun pöytäkirjan jul kis ta miseen kotisivuilla sekä kuntalaisten ja asianosaisten vai kut ta mis mahdol li suuk siin heidän oikeusturvansa kannalta oleellisiin päätöksiin. Täs sä viitataan teknisen lautakunnan kokouksen asian käsit te lyyn, jossa on esitetty Heinämaan koulun myynnin jatkamista ja jä tet ty jen tarjousten hylkäämistä liian alhaisina. Toukokuun loppuun asti voimassa olleen hallintosäännön 41 py kälän mukaan rakennusten myynnistä päättää kaupunginhallitus. Tekni sen lautakunnan käsittely on ollut asian valmistelua eikä tek ni sel lä

24 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus lau ta kun nal la ole tässä ollut päätösvaltaa hylätä annettuja tar jouksia. Näin ollen teknisen lautakunnan päätökseen ei myöskään ole voi nut hakea oikaisua. Kiinteistö on ollut julkisesti myynnissä kaupungin kotisivuilla sekä oiko tie.fi -palvelussa vuoden 2016 lokakuun alusta lähtien. Tar jous aikaa on jat ket tu kaksi kertaa. Kaupunginhallitus on toi mival tai se na pää tök sen te ki jä nä päättänyt, että myyntiaikaa ei jatketa ja et tä kiin teis tö myydään siihen mennessä korkeimman tarjouksen jättä neel le. Päätöksen täytäntöönpano on hoidettu siten, että asianosaiset ovat saa neet postitse päivätyn pöytäkirjanotteen, jossa on ollut mu ka na oikaisuvaatimusohje (Kuntalaki 114 ). Marko Ylöstalolle ote on postitettu tar jouk ses sa ilmoitettuun osoitteeseen. Pöytäkirja on ol lut nähtävillä kau pun gin hal li tuk sen tekemän nähtä vil lä olo pää tök sen mu kai ses ti Tarkastettu pöytäkirja on tul lut kaupungin kotisivuille nähtäville ja on siellä edel leen (Kuntalaki 140 ). Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää, että oikaisuvaatimusta ei hyväksytä tekstiosas sa mainituin perustein. Asiaan käsittelyyn liittyen on saapunut seuraavat kirjeet/kannanotot: Elinvoima- ja tekninen valiokunta - Marko Ylöstalon maanmyyntiä/kiinteistöjen vaihtoa koskeva tarjous - Pertti Laaksosen kirje koskien vuoden 2016 kesäkuussa tehtyä kannanottoa kentän käytöstä - Arto Pakarisen kirje koskien Heinämaan koulun kiinteää varustusta ja omaisuuden valvontaa Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi tämän asian käsittelyyn liittyvät kirjeet. Arto Pakarisen kirje päätettiin lähettää elinvoima- ja teknisen valiokunnan käsiteltäväksi ja vastattavaksi, erillisliite. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että oikaisuvaatimusta ei hyväksytä tekstiosassa mainituin perustein. Täytäntöönpano pöytäkirjanote ja valitusohje: Marko Ylöstalo

25 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Tekninen johtaja: Tekninen toimiala selvittää asiaa suullisesti erikseen sovittavassa palaverissa Arto Pakarisen kanssa viikon 41 alussa. Käydystä keskustelusta laaditaan muistio, joka tuodaan kokoukseen oheismateriaalina tiedoksi. Asian valmistelu ja tiedustelut: tekninen johtaja Seppo Määttä, puh Elinvoima- ja tekninen valiokunta merkitsee muistion tiedokseen.

26 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Elinvoima- ja tekninen valiokunta Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma /02.00/2017 Elinvoima- ja tekninen valiokunta Kaupunginhallitus on hyväksynyt talousarvion 2018 laadintaohjeet Ohjeiden perustella on laadittu teknisen toimialan talousarvioehdotus vuodelle Liitteenä laadintaohjeet. Liite nro 2 (erillinen liite) Teknisen toimialan talousarviorakenne muuttui , jolloin lautakuntien nimet muuttuivat valiokunniksi. Elinvoima- ja teknisen valiokunnan tehtäviin kuuluvat maankäytön ja hallinnon lisäksi myös konsernihallinnosta siirtyneet elinkeinopalvelut. Lisäksi tilapalvelu, yhdyskuntatekniikka ja vesilaitoksen taseyksikkö ovat osa valiokuntaa. Ympäristövaliokunnassa on yksi tulosalue: lupa- ja valvontapalvelut. Aikaisemmin tulosalueella oli myös pelastustoimi, joka siirtyi konsernihallintoon. Tekninen toimiala ei kokonaisuudessaan päässyt sille annettuun raamiin nettomenojen osalta. Raami oli euroa ja TAE2018 nettomenot olivat euroa. Nettomenojen ylitys oli siten euroa (3 %). Elinvoima- ja teknisen valiokunnan nettomenojen ylitys oli euroa (7,5) ja ympäristövaliokunnan nettomenojen alitus oli euroa (5,6 %). Raamissa lienee huomioitu voimaan astuneen organisaatiomuutoksen vaikutukset ensi vuoden talouteen. Teknisen toimialan talousarvioesitystä verrattaessa vuoden 2017 talousarvioon, sen nettomenot ylittyivät eurolla. Ylitystä selittää pääosaltaan se, että yleisen elinkeinotoimen ja Hennan maaseudun asumisen hankkeen määrärahoja ei ole vielä lisätty talousarvioon Ympäristövaliokunnan osalta menot alittuivat euroilla. Tässä selittävänä tekijänä on myös organisaatiomuutos ja se, että pelastustoimen tulosaluetta ei ole vielä poistettu talousarviomäärärahoista Liitteenä teknisen toimialan valiokuntatasoiset sekä tulosaluekohtaiset esitykset ensi vuoden talousarvioksi muutosprosentteineen. Samalla liitteessä on annettu selvitys keskeisistä meno- ja tulomuutoksista tulosaluetasolla sekä menolajitasolla. Liitteenä myös sanallinen selvitys merkittävistä menon ja tulon ylityksistä. Liite nro 2 (erillinen liite)

27 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Elinvoima- ja tekninen valiokunta Tulot Elinvoima- ja teknisen valiokunnan vuoden 2018 tuloarvioesitys on alle raamin euroa. Tätä selittää osaltaan mm. Hennan vähähiilisen hankkeen päättymisen vuoksi tukitulojen poistuminen sekä vesilaitoksen Vesi Oy:ltä laskutettavien erien vähentyminen. Lisäystarpeita talousarvioon tulojen osalta tuo vesilaitoksen vesi- ja viemärimaksut sekä maa- ja vesialueiden vuokrista kertyvät tulot, tilavuokrat sekä Hennan yhdysliikenteestä saatavat tukitulot. Ympäristövaliokunnan osalta tulot vähentyvät eurolla. Tätä selittää lupatulojen väheneminen ensi vuoden ennusteen mukaisesti. Myös ympäristölupien tulot on laskettu vastaamaan ympäristölupien määrää. Ympäristönsuojelussa on mahdollisuus veloittaa ensi vuonna valvontatuloja, joka hieman kompensoi vähenevää tulomäärää. Menot Elinvoima- ja tekninen valiokunta ei päässyt raamiin. Menojen ylitys raamiin nähden oli euroa, 3 %. Merkittävimmät menoja lisäävät kohteet ensi vuodelle ovat Hennan yhdysliikenne, Hennan markkinointi sekä toimitilojen lämmitys- ja sähköenergiat. Yhdyskuntatekniikkaan esitetään palkattavaksi suunnittelija sekä rakennuttajapäällikkö. Vesilaitoksella jätetään täyttämättä jo toinen työtehtävä. Ympäristövaliokunnan osalta uusina toimintoina ensi vuodelle on Artjärven laskeutusaltaiden tyhjennys, euro, luontopolkujen kunnostus euroa sekä maa-ainesvalvonnan kehittäminen eurolla. Henkilöstöluettelo Tekninen toimiala on laatinut annettujen ohjeiden mukaisesti oheisen henkilöstöluettelon, jossa esitetään ensi vuoden henkilöstötarpeet. Henkilölisäyksistä on laadittu erillinen täyttölupaesitys valiokunnan käsiteltäväksi. Vakanssiluettelo liitteenä. Liite nro 2 (erillinen liite) Tavoitteet Elinvoima- ja teknisen valiokunnan, vesilaitoksen sekä ympäristövaliokunnan osalta on laadittu tavoitteet, jotka ovat valtuuston nähden sitovat. Lisäksi on laadittu tulosaluetasoiset

28 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Elinvoima- ja tekninen valiokunta tavoitteet, jotka ovat valiokuntaan nähden sitovat. Sisäiset erät Liite nro 2 (erillinen liite) Sisäiset erät tuodaan käsittelyyn myöhemmin syksyllä. Investoinnit Vuoden 2018 investointiesitys on merkittävää suuruusluokkaa euromääräisesti ja työmääräisesti. Koko kaupungin investoinnit ovat 16,2 miljoonaa euroa ja elinvoima- ja teknisen valiokunnan yhteensä 15 miljoonaa euroa, josta infrahankkeiden osuus on 8,5 miljoonaa euroa. Investointimäärärahoilla on tarkoitus kunnossapitää olemassa olevaa infraomaisuutta sekä toisaalta tukea kaupungin kehittymistavoitteita. Uusiin asuinalueisiin panostetaan seuraavien viiden vuoden aikana 12,6 miljoonaa euroa ja teollisuusalueisiin 5,8 miljoonaa euroa. Toimitilapuolella rakennetaan uutta ja korjataan vanhaa. Uusina kohteina ovat kaupungintalon siipi-osa sekä uusi paloasema sekä Hennan päiväkoti /alakoulu. Urheilutalon uudisrakentamista jatketaan ja yhteiskouluun tehdään tilamuutoksia. Työohjelmat tuodaan valiokunnan käsittelyyn myöhemmin syksyllä. Liite nro 2 (erillinen liite) Asian valmistelu ja tiedustelut: teknisen toimen talouspäällikkö Annukka Huisko-Moilanen,puh ja tekninen johtaja Seppo Määttä, puh Tekninen johtaja: Kokoukseen tuotiin korjatut tavoitetekstit sekä tulosaluetasoiset tavoitteet. Liite nro 2a Elinvoima- ja tekninen valiokunta päättä esittää

29 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Elinvoima- ja tekninen valiokunta kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi teknisen toimialan talousarvioehdotuksen 2018 sekä investointiesityksen ja ohjelman vuosille Keskustelun kuluessa Susanna Särkinen teki esityksen, että Hennan maa- ja vesirakentamisen investointimäärärahat vuodelta 2018 siirretään vuodelle Räsänen kannatti Särkisen esitystä. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi, puheenjohtaja totesi, että oli tehty kannatettu vastaesitys ja asiasta tuli äänestää. Elinvoima- ja tekninen valiokunta hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan tekemän äänestysesityksen, että he, jotka kannattavat teknisen johtajan tekemään esitystä, äänestävät JAA, ja he, jotka kannattavat Särkisen tekemää esitystä äänestävät EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: 5 (viisi) JAA-ääntä (Hakonen, Hämäläinen, Lehtelä, Viljanen ja Malmiharju) ja 2 (kaksi) EI-ääntä (Särkinen ja Räsänen). Puheenjohtaja totesi, että Hennan maa- ja vesirakentamisen investointimäärärahojen osalta edetään teknisen johtajan esityksen mukaisesti. Keskustelun kuluessa Särkinen esitti, että Sampolan teollisuusalueen yhdystien rakentamista aikaistetaan ja suunnittelumäärärahat siirretään vuodelle 2018 ja toteutusmäärärahat vastaavasti vuosille Lisäksi käytetään hyväksi olemassa olevia suunnitelmia. Saija Hakonen kannatti Särkisen esitystä. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi, puheenjohtaja totesi, että oli tehty kannatettu vastaesitys ja asiasta tuli äänestää. Elinvoima- ja tekninen valiokunta hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan tekemän äänestysesityksen, että he, jotka kannattavat teknisen johtajan tekemään esitystä, äänestävät JAA, ja he, jotka kannattavat Särkisen tekemää esitystä äänestävät EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: 1 (yksi) JAA-ääntä (Malmiharju) ja 6 (kuusi) EI-ääntä (Hakonen, Hämäläinen, Lehtelä, Räsänen, Särkinen, Viljanen). Puheenjohtaja totesi, että Sampolan teollisuusalueen yhdystieinvestoinnin suunnittelu määrärahat siirretään vuodelle 2018 ja toteutuksen määrärahat vastaavasti Lisäksi käytetään hyväksi olemassa olevia suunnitelmia. Valiokunta päätti muilta osin hyväksyä yksimielisesti teknisen toimialan talousarvioehdotuksen vuodelle 2018 sekä investointiesityksen ja ohjelman vuosille

30 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Elinvoima- ja tekninen valiokunta Elinvoima- ja tekninen valiokunta Tekninen johtaja: Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan talousarviota Tekninen toimiala valmistelee asiaa valiokunnalle kaupunginhallituksen päätöksen pohjalta. Päätösehdotus tuodaan kokoukseen.

31 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Viranhaltijoiden päätökset Elinvoima- ja tekninen valiokunta Ennen kokouksen alkamista ovat alla ilmenevät elinvoima- ja teknisen valiokunnan vastuualueiden esimiesten päätösluettelot nähtävillä. Viranhaltijapäätökset: Maankäyttöinsinööri Maanmyyntipäätös Omakotitontin myynti, Arolan Metsärinne, Metsärinteentie 19 Myyntipäätös Omakotitontin myynti, Hennan Länsirinne, Minttukuja 13 Yleispäätös Suostumus rakentamattoman omakotirakennuspaikan edelleen myymiseksi / Niinikoski / Niinitie 21 Tekninen johtaja Hankintapäätös Hulevesijärjestelyiden työmaapalvelu / Pennalan logistiikka-alueen laajennus Katu- ja vesihuoltorakentamisen työmaapalvelu / Pennalan logistiikka-alueen laajennus Katu- ja vesihuoltorakentamisen työmaapalvelu / Hennan bulevardi ja Minttukuja Metsärinteen alueen katu-ja kunnallistekniikan rakentaminen/liikenneselvitys Kaitilantien katurakenteiden ja hulevesiviemärin saneeraus välillä Helsingintie-Jokipuistontie / hulevesiselvitys Kaitilantien katurakenteiden ja hulevesiviemärin saneeraus välillä Helsingintie-Jokipuistontie / Suunnittelu Henkilöstöpäätös Projekti-insinöörin valinta Sivutoimi-ilmoitus Tilapalvelun henkilöstön väliaikaisjärjestelyt Lupapäätös Sijoituslupapäätös_Olan Vesi Oy/Henna Asemanrinteen pohjoispuoli Suostumus liikenteen ohjauslaitteen asettamiselle / 40 km/h nopeusrajoitus / Ilmakan yksityistie Yleispäätös Hennan yhteisöllisten viestintäpalveluiden tuottaminen vuosille Toimitilajohtaja Hankintapäätös Yhteiskoulun kotitalousluokkien muutostyöt / tarjoukset (282 / 2017) Vuokrapäätös

32 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Tilapalvelun vuokraamien tilojen käyttömaksut alkaen (286 / 2017) Vuokrasopimus / Tekninen varikko, Ravitie 1 / Stopteltat Oy (290 / 2017) Vesilaitoksen johtaja Yleispäätös Maksuajan myöntäminen Maksuajan myöntäminen Maksuajan myöntäminen Maksuajan myöntäminen Maksuajan myöntäminen Kaavoitusinsinööri on käsitellyt seuraavat lupahakemukset, joissa on annettu päätös : , Suunnittelutarveratkaisu; Lupaa haetaan kerrosalaltaan noin 130 k-m2 suuruiselle asuinrakennukselle. Kiinteistö on ennestään rakentamaton. Kalliorinne NIINIKOSKI Tekninen johtaja: , Suunnittelutarveratkaisu;Lupaa haetaan kerrosalaltaan noin 200 k-m2 suuruiselle asuinrakennukselle, noin 100 k-m2 suuruiselle autotalli/varastorakennukselle ja noin 75 k-m2 suuruiselle talousrakennukselle. Kiinteistö on ennestään rakentamaton. Savistentie 41d LUHTIKYLÄ Elinvoima- ja tekninen valiokunta merkitsee nähtävillä olleet viranhaltijapäätökset tie toon sa saatetuiksi ja päättää olla siirtämättä valiokunnalle niissä olevia siirtokelpoisia asioita.

33 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ Ilmoitusasiat Elinvoima- ja tekninen valiokunta - Arolan Metsärinteen alueelle on tarkoitus rakentaa katuja maankäyttösopimuksessa todetulla tavalla yhteistyössä maanomistajan kanssa. Määrärahaa hankkeen toteuttamiseen on haettu vuodelle 2018 investointiesityksen yhteydessä. Hankkeen valmistelut on jo aloitettu, jotta hanke saataisiin toteutettua Orimattilan Vesi Oy:n kanssa heti alkuvuoden aikana. Pikkuketunkuja ja Peuranpolku on tarkoitus kilpailuttaa marraskuussa, urakkaneuvottelut on tarkoitus pitää joulukuussa ja päätösvalmistelut jäisivät tammikuulle. Hanke kilpailutetaan siten, että hankinta voidaan keskeyttää mikäli valtuusto ei myönnä määrärahoja kyseiselle investointihankkeelle. - Sisäilmatyöryhmän palaverimuistio Valtioneuvoston päätös Fingrid Oy:n hakemukseen saada kiinteän omaisuuden ja eritysten oikeuksien lunastuslupa ja ennakkohaltuunottolupa (Hikiä-Orimattila), Tekninen toimiala on saanut täyttöluvan rakennuttamispäällikön työtehtävään. Lisäksi toimitilajohtajan virka asetetaan avoimeksi. Tekninen johtaja: Merkitään yllä mainitut ilmoitusasiat tietoon saatetuiksi.

Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma

Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma Elinvoima- ja tekninen valiokunta 36 12.09.2017 Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma 2018-2022 Elinvoima- ja tekninen valiokunta 12.09.2017 36 Kaupunginhallitus on

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta 49 14.03.2017 Kaupunginhallitus 103 20.03.2017 Tekninen lautakunta 84 09.05.2017 Kaupunginhallitus 212 29.05.2017 Heinämaan koulun myynti TEKLTK 14.03.2017 49 Orimattilan kaupunginhallitus

Lisätiedot

Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma

Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma Elinvoima- ja tekninen valiokunta Elinvoima- ja tekninen valiokunta 36 12.09.2017 59 12.10.2017 Teknisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä investointiohjelma 2018-2022 294/02.00/2017 Elinvoima-

Lisätiedot

Heinämaan koulun myynti/oikaisuvaatimus 247/ /2017

Heinämaan koulun myynti/oikaisuvaatimus 247/ /2017 Tekninen lautakunta 49 14.03.2017 Kaupunginhallitus 103 20.03.2017 Tekninen lautakunta 84 09.05.2017 Kaupunginhallitus 212 29.05.2017 Kaupunginhallitus 278 14.08.2017 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit Elinvoima- ja tekninen 93 11.06.2019 valiokunta Kaupunginhallitus 232 17.06.2019 Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit 256/02.02.00/2018 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tilusvaihto Orimattilan kaupungin ja Petri Greijulan välillä

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tilusvaihto Orimattilan kaupungin ja Petri Greijulan välillä Tekninen lautakunta 25 07.02.2017 Kaupunginhallitus 7 13.02.2017 7 Tilusvaihto Orimattilan kaupungin ja Petri Greijulan välillä TEKLTK 07.02.2017 25 Tekninen palvelukeskus on neuvotellut Petri Greijulan

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52. Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014 Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.521/2014 KAUPHALL 27.10.2014 397 Kaavoitusinsinööri Seppo Reiskanen

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun Tekninen lautakunta 9 26.02.2015 Tekninen lautakunta 20 15.04.2015 Tekninen lautakunta 33 08.10.2015 Tekninen lautakunta 68 13.10.2016 Tekninen lautakunta 8 16.02.2017 Tekninen lautakunta 48 02.11.2017

Lisätiedot

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 108 15.09.2016 KAUPUNGINHALLITUS 386 03.10.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 147 12.12.2016 Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1327/10.1000.100001/2016

Lisätiedot

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta.

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta. TEKNINEN LAUTAKUNTA 125 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 473 01.12.2014 KAUPUNGINHALLITUS 6 09.01.2017 Kaupungin omaisuuden myynti 1832/10/2014 TELA 125 Kaupunki on perustanut 24.10.2013 77 kiinteistöjen hallinta

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1 AIKA 08.11.2010 klo 17:00-19:00 Laajennettu kaupunginhallitus 08.11.2010 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Mölsä Tero pj. Koivunen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 16/ Ryynänen Aimo

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 16/ Ryynänen Aimo ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 16/2017 1 Laatimispvm Kaupunginhallitus 25.10.2017 Aika 30.10.2017 klo 16:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Ryynänen Aimo pj. Nieminen

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2014 vuoden 2015 talousarvion.

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 5.12.2017 Aika 14.12.2017 klo 09:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 127 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 471 01.12.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO 157 08.12.2014 Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1836/10.1000.100002/2014 TELA 127

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet

Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet Kaupunginhallitus 5 18.01.2010 Kaupunginvaltuusto 6 25.01.2010 Kaupunginhallitus 66 29.03.2010 Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet 57/520/2010 KhallV 5 Kaupunginvaltuusto on

Lisätiedot

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon Tekninen lautakunta 70 29.04.2014 Tekninen lautakunta 114 12.08.2014 Kaupunginhallitus 294 18.08.2014 Kaupunginvaltuusto 87 15.09.2014 Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle Vapaa-aikalautakunta 15 27.01.2015 Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle 6.10.2014 30.4.2015 67/531/2014 KH 06.10.2014 211 Sydän-Satakunnan Urheiluhallit

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale

Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale Kaupunginhallitus 258 20.10.2014 Kaupunginhallitus 294 07.12.2015 Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale 141/522/2013 Kaupunginhallitus 20.10.2014 258 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl.

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl. RAKENNETUN 107 25.09.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 334 01.10.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 130 29.10.2018 Omakoti- ja rivitalotonttien alemyyntikampanja 631/10.1003.100303/2018 RAKYMP 107 Raahen

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03.

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03. Tekninen lautakunta 122 22.11.2018 Kaupunginhallitus 253 03.12.2018 Kaupunginvaltuusto 5 18.03.2019 Hulevesitaksa 1099/10.03.01/2018 Tekla 22.11.2018 122 Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN/JULIUKSENTIEN ALUEEN TONTTIEN HINTOJEN TARKISTAMINEN

OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN/JULIUKSENTIEN ALUEEN TONTTIEN HINTOJEN TARKISTAMINEN Kaupunginhallitus 7 14.01.2015 Kaupunginhallitus 26 04.02.2015 Kaupunginvaltuusto 9 12.02.2015 Kaupunginhallitus 160 01.06.2016 OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN/JULIUKSENTIEN ALUEEN TONTTIEN

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019

Kaupunkirakennelautakunta Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/ /2019 Kaupunkirakennelautakunta 62 09.04.2019 Joensuun Botania Oy:n hakemus asemakaavan muuttamiseksi 3963/10.02.03/2019 KRAKLK 09.04.2019 62 Joensuun Botania Oy on hakenut kaupungilta Botanian alueen asemakaavan

Lisätiedot

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t.

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t. Kasvun ja oppimisen 56 25.10.2018 lautakunta Kaupunginhallitus 284 05.11.2018 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämäärärahaesitys 927/02.02.00/2017 KASVOPPI 25.10.2018 56 Kokoukseen tuotu esitys: lousarviomääräysten

Lisätiedot

Naantalin kaupungin äänestysaluejako

Naantalin kaupungin äänestysaluejako Kaupunginhallitus 144 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 38 24.04.2017 Naantalin kaupungin äänestysaluejako 187/00.00.00/2016 Kaupunginhallitus 18.04.2017 144 Kaupunginlakimies Turo Järvinen: Naantalin kaupungin

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Listalla ovat seuraavat kiinteistöt:

Listalla ovat seuraavat kiinteistöt: Kunnanhallitus 105 16.04.2015 Kunnanhallitus 77 31.03.2016 Kunnanhallitus 234 06.10.2016 Kunnanhallitus 147 11.05.2017 Kunnanvaltuusto 60 01.06.2017 Oravanpesä -kiinteistön (635-421-6-45) myyminen 561/02.07.02/2008,

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen päätöstä

Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen päätöstä KAUPUNGINHALLITUS 89 18.03.2019 KAUPUNGINHALLITUS 107 25.03.2019 Oikaisuvaatimus koskien kaupunginhallituksen 4.2.2019 38 päätöstä 87/11.1101.110101/2019 KH 89 Niilo Ojala on 25.2.2019 päivätyssä oikaisuvaatimuksessaan

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun Tekninen lautakunta 9 26.02.2015 Tekninen lautakunta 20 15.04.2015 Tekninen lautakunta 33 08.10.2015 Tekninen lautakunta 68 13.10.2016 Tekninen lautakunta 8 16.02.2017 Vanhus- ja vammaisneuvosto 15 21.04.2017

Lisätiedot